hits

Spicy tomatsuppe

Hei,

En litt ekstra heit suppe er veldig godt for å få opp temperaturen i kroppen.

Om høsten/vinteren spises det mye suppe her i heimen - og da ihvertfall på menyen en gang i uka.

Som oftest lager jeg dobbelt porsjon slik at det alltid er sunne middager tilgjengelig i fryseren - selv på de mest hektiske hverdagen.

For å øke proteininnholdet er det godt med kokt egg, skinkestrimler, kylling, rester av f.eks tacokjøttet eller linser.

INGREDIENSER:

  • 1 mellomstor gul løk
  • 1/2-1 ts chilipure - eller f,eks sambal oelek eller finhakket chili
  • 1/2 ts Ingefærpure - eller ca 1 ts fersk revet ingefær
  • 3-4 store gulrøtter
  • 1 mellomstor søtpotet
  • 2 kartonger hakkede tomater
  • 2 buljongterninger - eller tilsvarende det du selv foretrekker
  • ca 8 dl vann
  • Salt og pepper
  • Koriander - jeg bruker den pakken med ferdighakket urter fra Findus som jeg vet de selger hos COOP - ligger i fryseavdelingen

FREMGANGSMÅTE: 

Hakk løken. Den ,å ikke finhakkes, siden suppa skal kjøres glatt med en stavmikser.

Del gulrot og søtpotet opp i ca like store biter. 

Tilsett vann eller olje i kjelen, og surr løken til den har blitt gylden. Tilsett chili, ingefær, gulrot og søtpotet, og rør alt sammen i et par minutter. 

Hell opp i hakkede tomater, buljong og mesteparten av vannet. Kok på middels sterk varme til alle grønnsakene er møre.

Kjør suppe glatte med en stavmikser. Hvor mye vann som trengs, kommer an på hvor tykk konsistens du vil ha på suppa.

Du kan også tilsette kokosmelk, matfløte, creme fraiche eller lignende om du ønsker en rundere smak.

Tilsett hakket koriander, og smak til med salt og pepper. 

Dette er mye suppe - og gir ca 5-6 porsjoner

Rester er perfekt å fryse ned i porsjonsbokser - turmat på en mattermos - eller som lunsj på jobb

Suppeoppskrifter er det sjeldent behov å følge slavisk på grammet. Se hva du har i kjøleskapet, og juster med smaker. Bytt ut ingredienser, og juster væskemengden til ønsket konsistens. 

Til uken blir det gulrotsuppe - det har sønnen min på 6 år allerede planlagt :)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com