hits

Hjemmelaget knekkebrød

Ny uke - ny oppskrift. 

Denne helgen gikk fort - og ble veldig aktiv også. Startet helgen med et skikkelig fall på glattisen. Et vondt og blått lår, men å få ta det med ro med to unger i huset er ikke et alternativ. Mye snømåking, graving i snøhule, aking og litt baking. Viktig med nok påfyll av energi for store og små! 

INGREDIENSER:

(Til to langpanner)

  • 3,5 dl sammalt hvete fint
  • 4 dl havregryn store - du kan også bruke vanlige lettkokte om du kun har dette
  • 2 dl solsikkekjerner*
  • 1 dl sesam*
  • 1 dl linfrø*
  • 8 dl vann
  • 2- 3 ss nøytral olje - rapsolje eller solsikkeolje - kan også sløyfes
  • En klype havsalt i røra + gjerne litt på toppen

*Mengden og ønsket type frø kan tilpasses etter hva du liker og har. Gresskarkjerner er også godt oppi.

FREMGANGSMÅTE:

Sett stekeovnen på 170 grader varmluft. Dekk to bakeplater med bakepapir.

Bland alt det tørre i en stor bolle. Tilsett oljen oppi vannet før du så tilsetter væsken sammen med det tørre. Bland godt, og la blandingen svelle i ca 10 minutter på benken.

Fordel blandingen mellom de to bakeplatene og smør jevnt utover. Knus gjerne litt ekstra havsalt på toppen. Brettene stekes samtidig i ovnen. Et brett hele nede og et hakket over midten. 

Etter ca 20 minutter tar du ut brettene og skjærer opp ønsket biter med et pizzahjul eller skarp kniv. 

Bytt plass på bakebrettene når du setter de tilbake i ovn. Stek videre i 45-60 minutter. Tiden avhenger veldig av ovnen, tykkelsen på røren og hvor sprø du vil ha de. På slutten kan det også hjelpe til med å få de ordentlig sprø ved å snu på knekkebrødet slik at andre siden vender opp.

Oppbevarer i en kakeboks eller glasskrukke.

Jeg synes det er veldig dekorativt med slike krukker på benken. Det er en flott gave å ta med bort i selskap son en liten oppmerksomhet.

Sunt og godt i matpakke - men også veldig godt som tilbehør til supper og gryteretter. Spesielt hvis de er smurt ekstra tynt utover og litt ekstra havsalt på toppen.

Bruntost og knekkebrød er en klassiker!

Men nå som jeg har blitt så glad i kokt egg, er det også veldig god kombinasjon.

En veldig enkel oppskrift - som er perfekt å få de mindre i huset til å bidra med! Her er det sønnen min som står for blandingen, og begge ungene smører utover røra på hvert sitt bakebrett. 

2 kommentarer

Cecilie kristiansen

22.01.2018 kl.20:28

Disse så veldig gode ut :-D

Stine

26.01.2018 kl.21:41

Cecilie kristiansen: Knasende godt ;)

Skriv en ny kommentar

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com