hits

Matprepping: Gulrotkake til lunsj

Eller frokost.

Uansett.

Denne godsaken ble lunsjen min 3 dager p rad - og jeg storkoste meg like mye hver dag.

"Gulrotkake" med deilig mektig vaniljekrem + crunchy ntter p toppen. 

Beklager at dette innlegget har tatt snn tid med f ut. 

Her har sykdom og lite svn p begge ungene + to trtte foreldre vrt i fokus - i tillegg til alt annet hverdagen fylles med.

En ting jeg har jobbet med og som fortsatt er veldig viktig er  ha realistiske forventninger til hva du kan f til i lpet av en dag. Fokusere p hva jeg har ftt til, og ikke alt som str igjen p lista. Det er alltid noe  gjre, spesielt med hus og to unger. 

Derfor har dette innlegget dessverre blitt dyttet fremover, og fokuset har heller vrt p jobb, tilstede med ungene, huset og egenpleie med trening++ Jeg har tidligere latt bloggen/sosiale medier pfrt meg stress fordi jeg selv har pfrt meg et press om levere. Dette er ikke min inntektskilde, men p en mte min "egoistiske" hobbyer. Jeg er ganske sikker p at dere forstr det, men det er allikevel viktig og jeg tror mange kan kjenne seg igjen. 

S husk: 

Livet er ikke en rett linje hvor alle dager er like. Nr noen dager er ekstra tffe er det viktig at vi senker terskelen, og fokusere p det positive.

Nok om det! Tilbake til kaka :)

INGREDIENSER - 3 stk:

  • 120 gram havremel*
  • 30 gram proteinpulver - gjerne med vaniljesmak
  • 2 ss sukrin gold
  • 1 1/2 ts bakepulver
  • 1 ts kanel
  • ca 150 gram finrevet gulrot
  • 3 egg
  • Vann og/eller melk

*Havremel lager du enkelt (og billigere) selv ved kjre havregryn i en blender/food prosessor.

FREMGANGSMTE:

Sett stekeovnen p 200 grader varmluft

Bland alle de trre ingrediensene i en bolle. Tilsett gulrot, egg og vske. Vskemengden kommer an p proteinpulveret du bruker, da noen typer trekker til seg mer vske enn andre. Rren skal ikke vre for rennende, for da blir resultatet fort trt, Tenk at det skal vre som en vanlig muffins/kakerre. Fordel rren mellom 3 sm ovnsformer/kakeformer. Se lenger ned for flere tips om former/matpreppebokser.

Stekes midt i ovnen i ca 15 minutter. Tiden varier veldig fra ovn til ovn. Stikk en tannpirker eller kniv i midten for sjekke at det ikke sitter fast noe rre igjen.

Avkjl.

Oppbevar i kjleskapet - denne holder fint 4-5 dager - men kan ogs fint fryses.

Ambassadr for Bodylab

Toppingen er virkelig prikken over i*en.

Jeg fordelte den protenrike vaniljekrem fra forrige innlegg over de 3 kakene. Oppskrift finner du HER.

I en stekepanne ristet jeg valntter og sukrin gold sammen. Nttene oppbevarer jeg i en glasskrukke, slik at de holder seg spre. S tar jeg de bare nsket mengde i en liten boks ved siden av, og strr p toppen nr jeg skal spise.

Avsluttet med litt ekstra sukrin gold og litt zero topping i smaken toffee. 

S til den ultimate matpreppe-boksen.

Jeg brukte DENNE - som er virkelig helt genial.

Note to myself:Jeg m en tur p IKEA og hamster flere.

Den er perfekt for oppbevaring av mat i kjleskapet, tler steking og tett lokk. Dermed er veske-sikker med tanke p lekkasje. I tillegg tler den frysing, og dermed kan man virkelig preppe mange i samme slengen! 

Du kan ogs bruke en strre en strre form og bare dele opp "kaken" i nsket porsjoner. Annet alternativ er bruke muffinsformer, og fordele rra mellom ca 9 muffinsformer - 3 per porsjon. Begge alternativene vil gi en annen steketid, s pass p det. 

Saftig, full av smak, mektig og rett og slett bare nydelig! 

Just wait - flere varianter kommer! 

2 kommentarer

Karianne

01.02.2018 kl.10:40

Ser nydelig ut 😍 hvor store er formene ? ☺️

Stine

04.02.2018 kl.18:36

Karianne: Detter fra nettsiden til IKEA: 13x19x7 cm

Skriv en ny kommentar

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com