hits

Matprepping: Gulrotkake til lunsj

Eller frokost.

Uansett.

Denne godsaken ble lunsjen min 3 dager på rad - og jeg storkoste meg like mye hver dag.

"Gulrotkake" med deilig mektig vaniljekrem + crunchy nøtter på toppen. 

Beklager at dette innlegget har tatt sånn tid med å få ut. 

Her har sykdom og lite søvn på begge ungene + to trøtte foreldre vært i fokus - i tillegg til alt annet hverdagen fylles med.

En ting jeg har jobbet med og som fortsatt er veldig viktig er å ha realistiske forventninger til hva du kan få til i løpet av en dag. Fokusere på hva jeg har fått til, og ikke alt som står igjen på lista. Det er alltid noe å gjøre, spesielt med hus og to unger. 

Derfor har dette innlegget dessverre blitt dyttet fremover, og fokuset har heller vært på å jobb, tilstede med ungene, huset og egenpleie med trening++ Jeg har tidligere latt bloggen/sosiale medier påført meg stress fordi jeg selv har påført meg et press om å levere. Dette er ikke min inntektskilde, men på en måte min "egoistiske" hobbyer. Jeg er ganske sikker på at dere forstår det, men det er allikevel viktig og jeg tror mange kan kjenne seg igjen. 

Så husk: 

Livet er ikke en rett linje hvor alle dager er like. Når noen dager er ekstra tøffe er det viktig at vi senker terskelen, og fokusere på det positive.

Nok om det! Tilbake til kaka :)

INGREDIENSER - 3 stk:

  • 120 gram havremel*
  • 30 gram proteinpulver - gjerne med vaniljesmak
  • 2 ss sukrin gold
  • 1 1/2 ts bakepulver
  • 1 ts kanel
  • ca 150 gram finrevet gulrot
  • 3 egg
  • Vann og/eller melk

*Havremel lager du enkelt (og billigere) selv ved å kjøre havregryn i en blender/food prosessor.

FREMGANGSMÅTE:

Sett stekeovnen på 200 grader varmluft

Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle. Tilsett gulrot, egg og væske. Væskemengden kommer an på proteinpulveret du bruker, da noen typer trekker til seg mer væske enn andre. Røren skal ikke være for rennende, for da blir resultatet fort tørt, Tenk at det skal være som en vanlig muffins/kakerøre. Fordel røren mellom 3 små ovnsformer/kakeformer. Se lenger ned for flere tips om former/matpreppebokser.

Stekes midt i ovnen i ca 15 minutter. Tiden varier veldig fra ovn til ovn. Stikk en tannpirker eller kniv i midten for å sjekke at det ikke sitter fast noe røre igjen.

Avkjøl.

Oppbevar i kjøleskapet - denne holder fint 4-5 dager - men kan også fint fryses.

Ambassadør for Bodylab

Toppingen er virkelig prikken over i*en.

Jeg fordelte den protenrike vaniljekrem fra forrige innlegg over de 3 kakene. Oppskrift finner du HER.

I en stekepanne ristet jeg valnøtter og sukrin gold sammen. Nøttene oppbevarer jeg i en glasskrukke, slik at de holder seg sprøe. Så tar jeg de bare ønsket mengde i en liten boks ved siden av, og strør på toppen når jeg skal spise.

Avsluttet med litt ekstra sukrin gold og litt zero topping i smaken toffee. 

Så til den ultimate matpreppe-boksen.

Jeg brukte DENNE - som er virkelig helt genial.

Note to myself:Jeg må en tur på IKEA og hamster flere.

Den er perfekt for oppbevaring av mat i kjøleskapet, tåler steking og tett lokk. Dermed er veske-sikker med tanke på lekkasje. I tillegg tåler den frysing, og dermed kan man virkelig preppe mange i samme slengen! 

Du kan også bruke en større en større form og bare dele opp "kaken" i ønsket porsjoner. Annet alternativ er å bruke muffinsformer, og fordele røra mellom ca 9 muffinsformer - 3 per porsjon. Begge alternativene vil gi en annen steketid, så pass på det. 

Saftig, full av smak, mektig og rett og slett bare nydelig! 

Just wait - flere varianter kommer! 

2 kommentarer

Karianne

01.02.2018 kl.10:40

Ser nydelig ut 😍 hvor store er formene ? ☺️

Stine

04.02.2018 kl.18:36

Karianne: Detter fra nettsiden til IKEA: 13x19x7 cm

Skriv en ny kommentar

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com