hits

PB&J-kjøleskapsgrøt

Her snakker vi skikkelig dessert til frokost! 

Og denne har faktisk tatt over for mine faste pannekaker til frokosten - det sier jo litt. 

For dere vet jo hvordan det er med meg og pannekaker! 

Da passer det å nevne at det forresten er den store pannekakedagen nå på tirsdag! Den første tirsdagen etter fastelavn. Så da vet dere hva dere skal ha på menyen til frokost, lunsj, middag og kvelds den 13. februar.

Dette er igjen en oppskrift som passer perfekt å preppe for flere dager.

Som dere sikkert har sett de siste ukene har jeg selv preppet mye mat, og har en innarbeidet rutine på nettopp dette. 

Jeg mener det er mange fordeler med matprepping. Blant annet: lettere å ta sunne valg, tidsbesparende og billigere.

INGREDIENSER 1 porsjon:

  • 40 gram havremel (havregryn)
  • 10 gram peanøttmel*
  • 1 god ts sukrin gold
  • 1 beger yoplait vanilje - eller annen yoghurt
  • 0,8 dl melk
  • En klype salt

*Du kan også bruke vanlig peanøttsmør hvis du ikke har peanøttmel. PB2 kan også brukes. 

Topping:

  • Jordbær eller andre bær - evt sukkerfritt syltetøy
  • Hakket nøtter eller peanøttsmør

FREMGANGSMÅTE:

Bland sammen alle ingrediensene i en skål eller boks. Sett i kjøleskapet i noen timer/natten over. 

Når jeg prepper dette til flere frokoster blander jeg alle ingrediensene i en boks/krukke og legger topping oppå samtidig. Jeg har i det siste brukte en blanding mellom frosne bringebær og jordbær.

Denne frokosten lager jeg for 3 dager i slengen.


Du kan også tilsette 1-2 ts chiafrø for å booste frokosten med enda mer sunnhet.

Peanøttmel kan også f.eks byttes ut med proteinpulver - og på det markedet finnes det utrolig mange forskjellige smaker og varianter.

Jeg har også blitt veldig glad i maca som en del av kostholdet. Gjør et google-søk for å lese mer om helsefordelene med dette pulveret. 

Kremete og mektig, men samtidig friskt på grunn av bærene. 

Kjøleskapsgrøt i ulike varianter er også en stor hit hos barna her i huset, og er perfekt når morgen er litt hektisk for små og store! 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com