hits

En ny vri på havregrøten

Hei,

Havregrøt er en klassisker - og et måltid jeg spiser daglig.

Jeg blir ikke lei, og har hovedsaklig spist søte versjoner.

Som den matnerden jeg er tenker jeg mye på mat og ulike varianter av alle slags måltider. Tanken startet vel som risotto, og så lot jeg tankene vandre videre på hva som kunne brukes for å lage noe lignende. Siden havregryn er en stor del av kostholdet mitt ble det et naturlig valg da jeg tittet ned i kjøkkenskuffen.

Jeg angrer ikke - og nå er jeg hekta.

Havregryn har en naturlig sødme, og er fast i pannekakerører og annen bakst. 

Men jeg er også veldig glad i kombinasjonen søtt og salt. Tankevandring: salt karamell.... så svak så svak!

Dermed ble denne kombinasjonen til - "havregrøt" med stekt egg, cispy kalkunbacon, avokado og chiliflakes. 

INGREDIENSER:

  • 50 gram havregryn - jeg har prøvd både store, lettkokte og steel cut 
  • 2 - 2,5 dl væske - jeg har kun brukt vann, men du kan fint tilsette melk også
  • 1 ss soya saus
  • Pepper - og evt litt salt*
  • Urter om du har - jeg brukte hakket persille

*Husk at soya saus er veldig salt, så om du bruker det kan det være greit å begrense mengden vanlig salt

FREMGANGSMÅTE:

Kok havregrøten i en kjele som vanlig. Bruker du store eller lettkokte havregryn krever de kortere koketid enn steel cut, og grøten kan forsåvidt da også tilberedes i mikroen.

Rør inn soya saus og kvern over pepper.

Toppet grøten med et speilegg, kalkunbacon og avokado.

Et fantastisk balansert og næringsrikt måltid!

For et år siden spist jeg hverken kokt eller stekt egg. Helt utrolig å tenke tilbake på egentlig. Det jeg ikke likte som barn er historie. Få med deg huet når du skal gjøre endringer i livet, for det er helt nødvendig for at endringene skal vare. Livsstilsendring - ikke diett! 

Nå har forbruket av egg i uka økt betraktelig, og jeg er spesielt svak for rennende plomme. Trenger ikke smør når man har den deilige gule "sausen" som setter smak på maten.

 

2 kommentarer

Ruqayyah

18.02.2018 kl.13:45

Ååå virker så godt! Takk for tipset!

Stine

03.04.2018 kl.18:15

Ruqayyah: Helt nydelig!

Skriv en ny kommentar

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com