hits

Sukkerfri påskegele

Hei,

Her er det påskemodus for fullt. Avkobling, men samtidig en av de meste aktive påskeferiene. Mye frisk luft, tid med ungene og avkobling i armkroken til gubben. I tillegg har flere skuffer og skaper fått en skikkelig gjennomgang. 

Våren er virkelig på vei, og jeg merker godt at energinivået øker. Nå nærmer det seg også en periode med mange spennende opplevelser og reiser jeg har sett frem til i lang tid. De neste månedene kommer til å bli så bra! :)

Denne desserten - eller kveldskosen - lagde jeg i går, og skal nytes i kveld i armkroken til min kjære mens vi ser videre på påskekrim. I en hektisk hverdag er det fort å glemme tid til hverandre. Tid til ro, uten forstyrrelser og å faktisk bare holde på med en ting om en gang (to inkludert spising..) Jeg er dronningen av multitasking, men jeg har også godt av å roe ned et par hakk. Vi kvinner... 

INGREDIENSER:

  • 1,5 dl saft - jeg brukte ZerOh i smaken Orange & Golden Berry
  • 3,5 dl vann
  • 5 gelatinplater

Topping:

  • Vaniljesaus uten tilsatt sukker - kjøpt ferdig
  • Hakket sukkerfri sjokolade

FREMGANGSMÅTE:

Bløtlegg gelatinplatene i en skål med vann i ca 10 min. De skal bli myke.

Varm opp 1,5 dl saft og 3,5 dl vann i en kjele. Den skal ikke kokes. Ta kjelen bort fra platen når væsken er rett før kokepunktet. Klem ut vannet av gelatinplatene og legg de over i kjelen. Rør godt rundt.

Hell væsken over i ønsket skåler. Avkjøl litt på benken, og så over i kjøleskapet. Tiden de bruker på å stivne kommer an på skålene du bruker, men det tar noen timer. Derfor kan den gjerne lages dagen før.

Legg på ønsket topping før servering. Hakket karamelliserte nøtter er nok også godt for litt crunch.

Jeg håper dere har hatt en bra påske så langt - både med og uten ski på beina! 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com