hits

Jordbær-nicecream - 2 ingredienser

Reklame | Bodylab

Hei, 

Sommer (nesten), sol, varme og avkjølende desserter. Et must på den tiden av året. 

Med to ingredienser kan man raskt blende sammen en deilig og sunn dessert. Populær hos både små og store her i huset. 

I denne oppskriften har jeg brukt jordbær, men du kan selvfølgelig bytte ut med andre bær/frukt. Også mikse til forskjellige smakskombinasjoner.

Tropisk - skogsbær - mulighetene er mange!

Dette er en oppskrift som egentlig ikke krever nøyaktige mål for å få et godt resultat, men jeg deler selvfølgelig det jeg brukte.

INGREDIENSER:

  • 200 gram frosne bananbiter - tilsvarer ca 2 bananer*
  • 200 gram frosne jordbær - en halv pose
  • Evt. søtning og ekstra jordbær kuttet i biter**

*Bruk godt modne bananer da det gir mye mer naturlig sødme og bedre konsistens

**Jeg brukte zero drops i smaken jordbær fra Bodylab

FREMGANGSMÅTE:

Jeg lar de frosne bananbitene og jordbærene ligge noen minutter oppi food prosessoren før jeg blender det raskt sammen. Om du ønsker en søtere smak, justerer du mengden søtning selv. Søtning kan være sukrin melis, diverse søtningsdråper eller stevia. 

Hell isen over i en boks som tåler oppbevaring i fryser. Ønsker du noe blandet inn i isen rører du det inne. Det kan være ekstra jordbærbiter eller sjokoladebiter.

Du kan også spise isen med en gang om du ønsker en mer softis-konsistens. 

Ambassdør for Bodylab

Om du ønsker en helt fast konsistens tar det noen timer før den blir såpass hard.

Isen kan også f.eks puttes i forskjellige isformer eller andre mindre porsjonsformer. Muffinsformer av silkon har jeg også tidligere brukt da det da er veldig enkelt å få de ut av formene.

Listen med ulike toppinger har virkelig ikke ende.

Spis som den er - lag ulike sauser - hakk nøtter, sjokolade eller kjeks.

Min topping ble sukkerfri hvit sjokoladesaus og crisp-kuler fra Bodylab

Jordbærsausen er enkelt laget av frosne jordbær som er tint, most med en stavmikser og silt gjennom en liten sikt for en helt glatt saus. Holder seg fint i noen dager i kjøleskapet. 

Tar du isen i flere porsjonerbokser er det vel enkelt å ta opp en boks når søtsuget eller varmen topper seg. 

Sunt, søtt og veldig godt. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com