hits

Søtpotet-pannekaketårn - 2 ingredienser

Reklame | Bodylab

Hei!

Siden det er helg og mange gjerne har litt ekstra tid til frokost tenkte jeg det passet med en ny pannekake-oppskrift.

En mektig og utrolig saftig pannekaketårn. Rett og slett nydelig.

Søtpoteten er så allsidig og er fast på handlelista her i huset. Den brukes like gjerne til frokost som til middag.

Et eget inspo-innlegg med søtpotet kommer også! 

INGREDIENSER:

  • 150 gram søtpotet
  • 1 egg

Eventuelle smaktilsetninger:

  • Søtning - sukrin gold, sukrin eller lignende
  • kardemomme - kanel - vaniljepulver

FREMGANGSMÅTE:

Søtpoteten kan tilberedes på flere måter. Du kan bake den først, og så mose. Jeg synes selv at du bevarer mer smak av søtpoteten om den bakes i ovnen istedenfor at den kokes i en kjele. 

Til denne oppskriften gjorde jeg det veldig enkelt.

Rasp søtpotet med et rivjern. Legg søtpoteten i en skål, og inn i mikroen for å "kokes". Hvor lang tid dette tar kommer an på mikroen din, men noen minutter på høy varme skal være nok. Rør underveis.

Mos den "kokte" søtpoteten med en gaffel, og la den avkjøle seg litt på benken.

Skill eggeplommen og eggehviten fra hverandre. Eggehviten stivpiskes i en egen bolle. 

Når søtpoteten ikke er for varm rører du inn eggeplommen og evt. søtning/krydder. Gjerne med en gaffel, da det hjelper til med en enda glattere røre. .

Bruk en slikkepott og vend forsiktig inn eggehviten. 

Stek pannekakene i en panne på middels varme.

Toppingen her er sukkerfrie karamelliserte valnøtter, toffee-sirup fra Bodylab. Som et frisk tilbehør er det godt med litt yoghurt.

Valnøttene lager jeg enkelt ved å ha sukrin gold og hakket valnøtter i en stekepanne på middels varme. Rør jevnlig. Lag gjerne større mengder, og oppbevar i en liten glasskrukke.

Stivpisket eggehvite gir naturlig luft i røra, og det er dermed ikke behov for bakepulver. Det er derfor viktig at man vender røra forsiktig sammen slik at man ikke slår ut luften. 

Disse kan fint preppes for flere dager - og fryses i porsjonsposer. 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com