hits

Luftig "bounty"-mousse

Reklame | Norgesglasset

Hei!

Titter innom med en ny søt oppskrift. Del med en du er glad i, eller spis en nydelig dessert to dager på rad.

Kombinasjonen kokos og sjokolade er en klassiker, og veldig populær hos mange. 

Selv på sommeren er jeg svak for sjokolade, og denne godsaken er en luftig og lett sjokoladekos - perfekt en varm sommerkveld!

TIPS: Vend inn noen hakket sjokoladebiter før du heller blandingen i skåler. Godt med litt crunch og litt ekstra sjokolade er alltid deilig.

INGREDIENSER - 2 porsjoner:

  • 2 gelatinplater
  • 250 ml kokosmelk
  • 10 gram bakekakao - eller råkakao om du foretrekker det
  • Søtning - jeg brukte 2 ss sukrin gold
  • 1 eggehvite

FREMGANGSMÅTE:

Bløtlegg gelatinplatene i en skål med vann.

Rist boksen med kokosmelk. Du kan bruke både vanlig og lett. Den vanlige gir selvfølgelig en fyldigere smak.

Tilsett kokosmelken i en skål. Rør sammen med bakekakao og søtning.

I en egen bolle stivpiskes eggehvite til du kan snu bollen opp ned.

Kok opp et par spiseskjeer vann i en liten kjele. Klem ut overflødig vann av gelatinplatene og løs opp i det varme vannet. I en tynn stråle helles gelatin-væsken oppi kokosmelken mens du rører konstant rundt. 

Vend inn stivpisket eggehvite. 

Fordel over to glass og sett kjølig. 

Etter et par timer i kjøleskapet har den fått satt seg. Den kan også lages dagen før, og holder seg fint et par dager i kjøleskapet.

Toppingen var sukkerfri hvit sjokolade og ekstra mørk sjokolade.

Noen bær er også veldig godt på, og balanserer den mektige smaken med noe friskt.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com