hits

Klassisk hummus

Hei,

Vi har virkelig ftt smaken p sommeren og varme den siste tiden - I love it!

Vinterklrne er ihvertfall pakket bort. Det drikkes mindre varm drikke. Gresset er frodig og grnt. Gubben har funnet frem grillklypa. Ungene fyller uteomrdet med latter og hopping p trampolina. Ganske herlig tid dette her! 

Da er det bare for fruen diske opp med ulike tilbehr til grillmaten. Dere har mange nye oppskrifter i vente! Mange av disse kan ogs lages i store porsjoner, og holder seg godt i flere dager. Godt komme hjem etter en lang arbeidsdag, slitne unger, steikende varme og at det da er kun kjttet som m grilles og bordet som m dekkes! 

Jeg har egentlig et veldig lite forhold til hummus. Hrt mye om det, og forsttt at det er et klassisk tilbehr til middag eller som dip. 

N har jeg endelig ftt testet ut dette selv, og jeg slenger meg p blgen.

Mektig, kremete og deilig smak! 

INGREDIENSER:

  • 100 gram trre kikerter - ca 250 gram ferdig kokte*
  • 75 gram tahini - jeg brukte lys
  • Saften fra 1/2 stor sitron
  • 1 ts hvitlkspure - eller ca 2 hvitlksfedd
  • 1/2 ts salt - havsalt eller himalayasalt
  • 1/2 ts spisskummen
  • ca 1-1 1/2 dl kokevann fra kikertene

*En kartong kikerter fra butikken tilsvarer dette nr den er avrent, og kan erstatte trre kikerter i oppskriften

FREMGANSMTE:

Bltlegg kikertene i en stor bolle med vann. Sett kjlig i minimum 8 timer. Gjerne natten over.

Hell av vannet, skyll kikertene og putt de over i en kjele. Fyll kaldt vann i kjelen til kikertene er dekt pluss noen cm til. La kikertene koke p svak varme til de er mre. Du kan ogs tilsette natron i kokevannet etter en stund for redusere koketiden. Flg da ekstra godt med slik at de ikke blir for overkokte. 

Hell av, men husk ta vare p deler av kokevannet. 

Mens kikertene fortsatt er varme tilsetter du de i en food prosessor. Tilsett de andre ingrediensene, men hold tilbake p litt av kokevannet. Kjr massen glatt i et par minutter. Dytt ned langs kantene underveis. Juster konsistensen med kokevann, og smak til med mer salt/sitron/krydder om det fles ndvendig. 

Husk at den vil sette seg mye fastere nr det blir avkjlt, s den kan gjerne vre litt ls nr du blender. 

Hell hummusen over i en bolle. Dekk med plastfilm p toppen, og da ogs opp selve hummusen. Dette hindrer den i f en "hard" hinne. Sett kjlig.

Rett fr servering toppet jeg hummusen med et litt dryss olje, chiliflak og paprikapulver.

Her i heimen er hvitlk brukt mye i mat, s det kan vre du m justere ned mengden. 

Chili kan ogs tilsettes i selve hummusen om du nsker at den skal ha et lite varmt sting.

TIPS: Kok opp strre mengder kikerter og kok de i porsjonsposer. Kokevannet kan ogs fryses i separate fryseposer/bokser. Ferdiglaget hummus tler ogs fint en runde i fryseren.

Den holder seg god noen dager i kjleskapet - om det blir noe igjen. Hummus er nydelig som tilbehr til middagen, og ogs som dip til grnnsaker eller f.eks lompechips!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com