hits

Lompepizza og det perfekte liv

Hei!

Om dgnet hadde hatt flere timer hatt jeg lett klart fylle det opp med flere gjreml.

En ting jeg har fokusert mye p i det siste, og som jeg ogs skal vre veldig bevisst p i tiden fremover er VALG.

Vi har alle 24 timer tilgjengelig hver dag - og mange av de timene er det vi selv som velger hvordan vi vil bruke. Noen timer faller naturlig bort p grunn av daglige "plikter" - svn og skole/jobb, men den bermte tiden har vi nok mer av enn vi trr innrmme. Vi har ikke nok tid. Tiden bare flyr avgrde. Vi skulle nske tiden stod stille. Jeg vil si at de fleste av oss har mer enn nok tid til gjre mange av disse tingene vi s gjerne skulle gjort med aldri fr tid til. I dagens samfunn er det s overflod av valg og muligheter at det rett og slett blir too much. Og tenk p alle de ulike appene/ sosial kanaler vi skal henge p og konstant blir overst med informasjon om hva alle andre gjr.

Bare tenk p ungene vre som vokser opp i dag. "N er klokka seks - tid for barne-tv". Da er det ikke snakk om sette p NRK, og s m man underholdes av det som kommer der. Nei, i dag er det "Vil du se p Netflix eller en av alle de andre tv-kanalene eller spille p nettbrett/telefon eller andre tv-spill. Det skal skje noe HELE tiden. Jeg ser unger p butikken sittende i handlevogna mens de spiller p egen eller foreldrenes telefon. Da jeg var ute og reiste for noen uker siden stod en unge foran meg i boarding-ken og spilte p telefonen for sl i hjel noen minutter ventetid. Puh.. 

Men alts - tid - hvordan vil du bruke tiden, og hva vil du se tilbake til? Finnes det tips og triks for ta smartere valg som kan "gi" deg mer tid? Hva slags verdier i livet nsker vi overfre til barna vre? At hjemme skal vre plettfritt? Kroppsidealet er sprettrumpe, six pack og gigantiske biceps? Mange rs utdannelse er et must for lykkes i arbeidslivet? 

Eller burde dagens samfunn snu fokuset og heller lfte blikket fra alle de ulike smart-duppedingsene?

 Se mennesker rundt seg, ta vare p egen helse med den bermte balanse og oppleve yeblikkene her og n.

Selv er dette noe som har blitt et veldig personlig fokus for meg. Siden denne tiden gr s fort, og spesielt etter at man har produsert et par unger, har jeg sett at jeg m sette p bremsen og skifte retning. Jeg kan ikke henge meg p dagens tempoet og den "perfekte" tilvrelsen. Jeg mister s mye annet viktig p veien. I tillegg fler jeg et enormt ansvar ovenfor mine egne barn til vre et forbilde med sunne verdier.

Jeg merker n nr jeg sitter her og skriver at topplokket starter  jobbe for fullt. Livet og ulike valg er noe som personlig engasjerer meg s utrolig at jeg tror jeg m komme mer tilbake til det temaet. Valg. Planlegging. Prioritering. Fullfre. Glede. Mestring. Stress. Familie. Selvflelse. 

S om det er interesse for det kan jeg gjerne bli litt mer "privat"? Da i tillegg til nye oppskrifter p diverse godsaker.

Som avslutning p dagens tanker m jeg kort innp svn. Det er ogs en ting som str hyt oppe p "pri-lista" mi. Jeg merker s godt hvor mye annet som pvirkes nr jeg sover drlig eller for lite. Manglende svn gjr meg drligere rustet til n mlene jeg nsker meg, og til fle at jeg har kontroll over andre valg. F.eks stressmestring og drlige valg rundt kostholdet. I tillegg blir treningsktene drligere, noe jeg personlig nsker bare skal bli bedre og bedre. Jeg tror mange kan henge seg p at man ofte krymper inn p svnen fordi "to do"-lista aldri tar slutt, og mange har vanskeligheter med avslutte dagen med alle de ulike tidstyvene. Listen over hva drlig/lite svn pvirker oss fysisk og psykisk kan blir utrolig lang, s kort oppsummert n - F NOK SVN!

Men lompepizza - det var jo egentlig det som skulle vre dagens inspirasjon.

Lompepizza med deilig topping.

Spis fargerik mat som kroppen blir glad av! Godt for sjela ogs!

Topping kan varieres, men jeg har noen gjengangere for min del. Blant annet denne komboinasjonen

Jeg forsteker lompene gjerne noen minutter p 175 grader for en mest mulig crispy bunn uten av kantene blir for godt stekt. 

Ut med lompene og p med topping. P denne varianten har jeg brukt grnn pesto som saus. Det er ogs godt blande pesto sammen med yoghurt/rmme/creme fraiche og s smre det som base.

Resten av topping fr steking er som flger:

Lettere spekeskinke - cherrytomat skjrt i skiver.

Nr det har ftt stekt seg ferdig tar jeg ut lompene og strr over resten av godsakene:

Ruccola - smuldret fetaost - hjemmelaget syltet rdlk - avokado - flere cherrytomater - koriander - havalt - pepper


Dressingen er laget av yoghurt naturell blandet med sitronsaft, hvitlk, havsalt, pepper, persille og gresslk

Lomper kan byttes ut med lefser eller f.eks pitabrd.

Eller selvflgelig vanlig pizzabunn om du foretrekker det.

Sterke farger - rene rvarer - mye smak. Helt perfekt!

Har du pizzastein til grill kan du fint lage dette p grillen ogs.

Tomaten fr en ekstra sdme etter en runde i ovnen. En nydelig syrlighet fra rdlken. Crunch fra ruccolaen. Friskhet fra dressingen. 

Spekeskinken fr en ekstra god smak etter en runde i ovnen. Spekeskinke er en rvare generelt jeg har spist mye mer av i det siste. Stekes i panna og knuses over egg eller en salat. Det skal ikke mange skivene til for sette prikken over i'en p en rett!

Del gjerne inspirasjon til topping! 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com