hits

Varm rabarbra og jordbær med sprø topping

Hei!

Med to gigantiske rabarbraplanter i hagen må det bli en del rabarbra-varianter kokkelert på kjøkkenet.

Tidligere har jeg hørt at rabarbraen må høstes før st. hans for etter det er den ikke like god. Nå leste jeg nylig at det ikke stemmer. I fjor høstet jeg begge to tidlig på sommeren, og i løpet av noen uker var de like store igjen. Så om noen bekjente trenger rabarbra er det bare å si i fra. Her er det nok å ta av!

Dessverre kom ikke blåbærtreet med noen blåbær i fjor, så det er jeg veldig spent på i år. Amerikanske blåbær, disse store som er hvite inni, vokser nemlig på trær!

I hagen har vi altså:

Rips. Stikkelsbær. Solbær. Markjordbær. Jordbær. Vindruer. Rabarbra x 2. Blåbærtre

Naboen har kirsebær og plommer. Og rett borti gata er det vanlige blåbær og bringebær. 

Naturens godis! 

INGREDIENSER:

  • ca 100 gram jordbær
  • ca 200 gram rabarbra
  • 1 god ss sukrin + eller 2 ss vanlig sukrin
  • 4 ss store havregryn
  • 10 mandler - hakket*
  • 1 god ss sukrin gold

*Mandler kan selvfølgelig utelates eller byttes til en annen type. 

FREMGANGSMÅTE: 

Sett stekeovnen på 175 grader

Skjær rabarbraen i små biter. Jeg brukte frosne jordbær, men du kan også bruke ferske. Nå er det jo snart endelig tid for norske jordbær!

Bland jordbær, rabarbra og sukrin sammen. Fordel over i to små eller en litt større ildfast form.

Bland havregryn, mandler og sukrin gold sammen i en skål. Her kan du også tilsette f.eks vanilje, kanel eller kardemomme som variasjon.

Strø havregrynmiksen på toppen. Sett i ovnen og stek i 15-20 minutter midt i ovnen. Tiden varierer veldig fra ovn til ovn. Pass på ekstra på slutten slik at havregynen ikke blir brent. Ta den heller ut litt for tidlig.

La den avkjøle seg litt.

Det er godt med noe friskt til en slik dessert - f.eks yoghurt eller is.

Jeg brukte skyr sin sommersmak med rabarbra. En veldig god kombinasjon.

Du kan også bare bruke rabarbra eller bytte ut med andre bær/frukt.

Det kan være du trenger mer sødme, så dette må du justere selv etter smak 

Det er nok ekstra deilig med litt hakket sjokolade på toppen - sjokoalde er jo godt til det mest! 

Det skal ikke så mye til å slenge sammen sunne og næringsrike desserter selv på en vanlig hverdag! #jatildesserthverdag

Happy lille lørdag! 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com