hits

Frisk sommersalat

Hei!

Sommer, sol og varme - ekstremt mye varme og sol.

Så mye sol at hagen ikke er like grønn og frodig som den pleier. Det har heller ikke hjulpet at uteromådet har vært en byggeplass, og mange ulike prosjekter har foregått der på en gang. Det har også gjort at tiden har måtte omprioriteres.

Når "to do"-lista er evig lang og man vil så mye er det ekstremt viktig å ta valg om hva som MÅ gjøres, og hva som kan vente eller kanskje egentlig er nødvendig der og da i det hele tatt. Jeg må stadig jobbe med akkurat dette, og er faktisk fornøyd over egen innsats på dette området de siste ukene. Ikke er jeg så veldig flink til å skryte av meg selv til meg selv eller andre, så bare det er to tomler opp til meg selv! Døgnet har faktisk ikke nok timer til at jeg kan jobbe 100 %, være en tilstedeværende mamma, omsorgsfull kone, treningentusiast, ha et strøkent hjem, renovere uteområdet, blogge hver dag og følge opp alt som hører med, være på reisefot hver eneste helg siden slutten av april OG få nok hvile og søvn, Dermed har standarden på et strøkent hjem og spesielt hobbyen som blogger forsvunnet fra lista mi. 

Dårlig samvittighet for at alt ikke har gått100 % etter planen som jeg ønsket? Nja - til tider, men jeg har slått det fortere fra meg nå enn tidligere. Gud, så befriende! Gjør så godt du kan - lev livet - nyt små og store øyeblikk. 

Med sommervarmen daler også lysten på tunge matretter. Varm kaffe er byttet ut med iskaffe. Fyldige supper er byttet ut med lettere salater og mye friskt tilbehør. Så og si hver kveld avslutter jeg dagen med en nydelig og kremete proteinis - oppskrift kommer i et fremtidig innlegg.

Vi har i flere uker vært uten et ordentlig uteområdet, men nå begynner vi å se lyset i tunnelen og har fått et nytt rom i huset. En utrolig koselig utekrok, og snart en inspirerende grønnsakshage. Jeg har allerede lagt mange planer for hva som skal dyrkes fra tidlig i sesongen der til neste år!

I tillegg har jeg og min kjære ektemannen feiret 5 års bryllupsdag! Hurra for kjærligheten. Fem års ekteskap betyr tre-bryllup, så da ble jeg blant annet overrasket med et plommetre i gave. Opal-plommer - det er naturlig godis det. Elsker smaken. Nå mangler jeg bare bringebærbusken, men den kommer snart den også. 

Dagens inspirajon er et frisk tilbehør - enten som "dip" eller som tilbehør til grillmaten. 

Frisk smak, crispy og kremete. Rene og gode råvarer, og med mye smak. Sunnhetsbombe!

INGREDIENSER:

  • Cherrytomater - røde og gule
  • Syltet rødløk - eller vanlig rødløk
  • Agurk
  • Avokado
  • Fetaost
  • Fersk koriander
  • Lime
  • Havsalt og pepper
  • Hvitlløkspulver

 

FREMGANGSMÅTE:

Skjær tomater, løk, agurk og avokado i små biter. Tilsett haket koriander og limejuice. Smak til med salt, pepper og hvitløkspulver. Fetaosten kan enten skjæres opp eller bare helt enkelt smuldres over. Bland alt sammen. La gjerne smakene få sette seg litt, men kan også nytes med en gang.

Deler av denne ble spist sammen med middagen, men det var også utrolig godt sammen med lompechips

Husk å nyte sommeren - med smakfull og nydelig mat!

Jeg håper dere har hatt en flott sommertid så langt. Ferie eller ei. Sol eller regn. Livet er her og nå, du får ikke akkurat dette øyeblikket tilbake.

2 kommentarer

cathri

11.07.2018 kl.17:34

Det så kjempegodt ut :) Nesten det samme jeg spiser hver dag.

Stine

13.07.2018 kl.23:32

cathri: Ja, det er jo så mye god smak og så friskt :)

Skriv en ny kommentar

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com