hits

Lollipop-slush

Hei,

For en sommer det har vært - med varme og sol. Nesten sånn at man har savnet nedbør til tider. 

Når man tenker bakover i tid har vi virkelig det siste året fått oppleve skikkelige årstider. Vinteren bestod av mye snø og sommeren har vært varm og solrik. 

Sommerferien er over, men august er fortsatt en sommermåned! Det er derfor altfor tidlig å snakke om høsten. Alt til sin tid :)

Med sommervarmen følger også kalde drikker og lettere måltider. Iskaffe, salater, kaldt tilbehør til grillmaten, kjøleskapsgrøt fremover havregrøt, smoothier osv.

Når høsten virkelig er i gang er det frem med suppebollen, levende lys og sofakroken med pledd og en kopp varm drikke. Det er noe spesielt med den årstiden også, i tillegg til at det også betyr at min bursdag er rundt hjørnet.

Nå først er det full fokus på å komme inn i  hverdagsrutiner igjen, og ikke minst at vi veldig snart har en 7-åring i huset. Her i heimen er bursdager stor stas, så nedtellingen har vi holdt på en stund. 

"Jeg ligger i senga og venter til dere kommer og vekker meg". Bursdager starter nemlig med frokost på senga - pannekakefrokost og bursdagsgave. 

Denne "slushen" var som å drikke flytende lollipop. Så friskt og godt! Populær hos både liten og stor. 

Laget på slump, men jeg deler innholdet som ble puttet oppi blenderen.

INGREDIENSER:

Rød:

  • Fryste bringebær og jordbær
  • Sukkerfri saft  - jeg brukte ZERoh! i smaken Strawberry & Red Orange
  • Vann

Gul:

  • Fryste mango
  • 1 appelsin
  • Sukkerfri saft - jeg brukte ZERoh! i smaken Orange & Golden Berry
  • Vann

FREMGANGSMÅTE:

Jeg blandet først sammen den røde smaken. Frosne bringebær og jordbær, en skvett saft og vann kjøres sammen i en blender. Juster vannmengden til ønsket konsistens. Jeg brukte vann til den forsatt hadde litt tykk konsistens. Hell over i glass.

Skyll blenderen om du ønsker en tydelig forskjell på smakene.

Til den gule delte jeg appelsin i to. Skrellet den ene halvdelen, og fjernet så mye av det hvite. Tilsatt den skrelte appelsin, jucien fra den andre halvdelen, frossen mango, en skvett saft og vann i en blender.

Hell over i samme glasset. Rør litt rundt slik at smakene blander seg litt sammen.

Nyt!

Du må f.eks ikke bruke saft i oppskriften, men dette forstrekker naturlig en del av smaken. Du kan også bruke ferske bær og heller isbiter istedenfor frosne bær og vann. 

For enda mer fargespill kan du blende et par kiwi - gir en fin grønnfarge og ekstra vitaminboost. En nydelig tropisk kombinasjon. 

La oss holde på sommerfølelsen en god stund til! 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com