hits

Sukkerfrie salt karamell-snurrer

Reklame | Bodylab

Hei!

Da er det snart offisielt hst. September er rett rundt hjrnet, og den kalde trekken i lufta merkes. 

Denne uken har vrt en forsmak p hsten p kjkkenet ogs. Suppe til middag to ganger - valgt av ungene. Supper og gryteretter er virkelig en stor gjenganger her i huset, og spesielt nr gradestokken synker. Enkelt lage og varmer kroppen.

Du finner mange oppskrifter p supper og gryteretter i arkivet, og flere vil komme i tiden fremover.

Men n - Bollefest!

Gjrbakst - farlige godt

Kombinasjonen stt og salt - min store svakhet. 

S nr jeg slenger sammen en runde snurrer fylt med salt karamell-plegg og hakket sjokolade fikk jeg virkelig testet viljestyrken. 

Denne oppskriften gir deg luftige og saftige boller du kan lure hvem som helst med at de ikke er tilsatt sukker. 

Utgangspunkt er grunnoppskriften p sukkerfri st gjrbakst

Det jeg testet ut i denne oppskriften var om det ville pvirke resultatet mye om jeg reduserte smrmengden i selve deigen. Etter min mening merket jeg ingen forskjell, og man derfor kan fint holde litt tilbake p smret i oppskriften om man nsker.

INGREDIENSER:

  • ca 900 - 1 000 gram hvetemel - hold tilbake litt mens du elter for se hvor mye som er ndvendig
  • 100 gram sukrin +**
  • 1 pakke fersk gjr - bl pakke - har du god tid til heving holder det med 1/2 pakke
  • 1 god ts kardemomme
  • 1 egg
  • 1 god spiseskje honning//maltekstrakt
  • 5 dl romtemperert melk
  • 1/2 ts salt
  • 100 gram smr skjrt i sm terninger

**Jeg har ogs prvd bake med vanlig sukrin. Det gr absolutt an, men jeg fler det gir et litt mer kompakt resultat. Da brukte jeg 175 gram sukrin i deigen, istedenfor 100 gram sukrin +. 

FREMGANGSMTE:

Tilsett alle ingrediensene i bakebollen bortsett fra salt og smr. Gjren behver ikke lses opp i melken, men kan bare smuldres i sm biter med de andre ingrediensene. 

Kjr maskinen p medium til lav hastighet. Etter et minutt kan du tilsette saltet. Salt i kontakt med gjr kan faktisk hemme veksten til gjren. La maskinen elte deigen i minimum 5 minutter, gjerne litt lenger. S tilsetter du litt og litt av smret. Ikke for mange terninger om gangen, og la de bli eltet inn i deigen fr du tilsetter flere. 

Elt deigen et par minutter til, og se n om du evt m tilsette litt mel. I s fall ikke mer enn til at deigen lsner fra bakebollen. For mye mel gir en hard og kompakt deig. 

Dekk deigen med plast, slik at ikke fuktigheten forsvinner mens den hever. Sett bollen p et lunt sted, og skru p tlmodigheten :)

La deigen heve til dobbelt strrelse, ca 1-2 timer. Min fikk st i ca 1 1/2 time.

BOLLENE:

Dette er en nydelig grunnoppskrift p gjrbakst. Du har derfor uendelige muligheter til hva du kan lage av deigen - vanlige boller, rosinboller, sjokoladeboller, kanelsnurrer med smr, skolebrd +++

Med disse er da alts med smaken salt karamell.


Nr deigen er ferdig hevet kjevles den ut til et stort rektangel.

Smr et godt lag med Salted caramel proteinella fra Bodylab og hakket sukkerfri mrk sjokolade over halvparten. Brett den andre halvdelen over. 

Bruk en kniv eller pizzaskjrer og skjrer deigen i strimler.

En strimler tvinnes frst mange ganger - fr du lager en "knute"

Du kan ogs lage disse som du ville laget vanlige kanelsnurrer - og da bare rullet sammen deigen til en plse etter at du har fordelt fyllet.

Legg knutene over p et bakepapir, legg over et hndkle og la de etterheve i ca 1/2-1 time.

Forvarm stekeovnen til 220 grader - varmluft.

Bollene for en gylden fin overflate om de pensles med et sammenpisket egg fr steking. I tillegg er det utrolig godt om med et lite dryss havsalt fr de stekes. Det skal ikke mye til for gi den lille ekstra smaken.

Stekes midt i ovnen i ca 8-12 minutter. Tiden avhenger av strrelsen p bollene og ovnen du bruker.

Nr de har blitt gyldne p oversiden og undersiden er de ferdigstekt.

TIPS: For enda mer salt karamell-smak er det utrolig godt ha litt zero topping i smaken salted caramel over fr servering. "Glasuren" som gir prikken over i'en! 

Disse kan utmerket fryses. La de tine p benken, og varm de opp igjen i en forvarmet stekeovn p 200 grader i noen minutter.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com