hits

Bakst

Hjemmelaget knekkebrød

Ny uke - ny oppskrift. 

Denne helgen gikk fort - og ble veldig aktiv også. Startet helgen med et skikkelig fall på glattisen. Et vondt og blått lår, men å få ta det med ro med to unger i huset er ikke et alternativ. Mye snømåking, graving i snøhule, aking og litt baking. Viktig med nok påfyll av energi for store og små! 

INGREDIENSER:

(Til to langpanner)

 • 3,5 dl sammalt hvete fint
 • 4 dl havregryn store - du kan også bruke vanlige lettkokte om du kun har dette
 • 2 dl solsikkekjerner*
 • 1 dl sesam*
 • 1 dl linfrø*
 • 8 dl vann
 • 2- 3 ss nøytral olje - rapsolje eller solsikkeolje - kan også sløyfes
 • En klype havsalt i røra + gjerne litt på toppen

*Mengden og ønsket type frø kan tilpasses etter hva du liker og har. Gresskarkjerner er også godt oppi.

FREMGANGSMÅTE:

Sett stekeovnen på 170 grader varmluft. Dekk to bakeplater med bakepapir.

Bland alt det tørre i en stor bolle. Tilsett oljen oppi vannet før du så tilsetter væsken sammen med det tørre. Bland godt, og la blandingen svelle i ca 10 minutter på benken.

Fordel blandingen mellom de to bakeplatene og smør jevnt utover. Knus gjerne litt ekstra havsalt på toppen. Brettene stekes samtidig i ovnen. Et brett hele nede og et hakket over midten. 

Etter ca 20 minutter tar du ut brettene og skjærer opp ønsket biter med et pizzahjul eller skarp kniv. 

Bytt plass på bakebrettene når du setter de tilbake i ovn. Stek videre i 45-60 minutter. Tiden avhenger veldig av ovnen, tykkelsen på røren og hvor sprø du vil ha de. På slutten kan det også hjelpe til med å få de ordentlig sprø ved å snu på knekkebrødet slik at andre siden vender opp.

Oppbevarer i en kakeboks eller glasskrukke.

Jeg synes det er veldig dekorativt med slike krukker på benken. Det er en flott gave å ta med bort i selskap son en liten oppmerksomhet.

Sunt og godt i matpakke - men også veldig godt som tilbehør til supper og gryteretter. Spesielt hvis de er smurt ekstra tynt utover og litt ekstra havsalt på toppen.

Bruntost og knekkebrød er en klassiker!

Men nå som jeg har blitt så glad i kokt egg, er det også veldig god kombinasjon.

En veldig enkel oppskrift - som er perfekt å få de mindre i huset til å bidra med! Her er det sønnen min som står for blandingen, og begge ungene smører utover røra på hvert sitt bakebrett. 

Tykke deilige sveler - uten tilsatt sukker

God kveld,

Da er det kun få timer igjen av 2017, men heldigvis et par dager til igjen av juleferien. Disse dagene har gått fort unna, men vi har fått gjort så utrolig mye allikevel. Rolige start på dagen, med sen frokost og avslapping. I tillegg har vi fått tatt litt opprydding i huset og selvfølgelig noen lufteturer med ski på beina, tur i akebakken og snøballkrig i hagen. 

Vi er veldig heldige som har en egen bålpanne i hagen - noe som varmer veldig godt på kalde vinterdager.

Så etter en runde i akebakken i går ble bålpanna tent, og jeg slang sammen en røre til nydelig sveler for å få varmen i kroppen. 

Denne oppskriften har jeg laget flere ganger tidligere her hjemme, men den har aldri havnet her på bloggen. Nå er det jammen meg på tide! 

En vanlig stekepanne/takke kan selvfølgelig erstatte bålpanna :) Og gjør det også lettere å beholde jevn og kontrollert varme. 

Men nå er det jo litt sjarm med bållukt og et par mislykka sveler som blir litt vel stekt. 

INGREDIENSER:

 • 2 dl søtning* - jeg brukte 1,5 dl zero og 0,5 dl zero gold
 • 5 egg 
 • 1 liter kulturmelk - skumma eller vanlig
 • 1 liter mel**  - jeg brukte 7 dl hvetemel og 3 dl speltmel
 • 1 god ts natron
 • 1 god ts hornsalt
 • 75 gram smeltet og avkjølt smør

*Du kan også bare bruke vanlig zero, og ikke gold. Som alltid liker jeg veldig godt den runde smaken fra gold, og blander disse to. Zero gold fra Bodylab er dessverre ikke tilsalgs lenger, men kan da erstattes med sukrin gold

**Meltypen kan tilpasses litt etter hva du foretrekker. Du kan selvfølgelig bare bruke hvetemel, men jeg liker å blande ulike typer. 

FREMGANGSMÅTE:

Pisk søtning og egg sammen i en kjøkkenmaskin med ballongvisp eller med en stavmikser til en luftig eggedosis. Visp inn kulturmelk, men da med en roligere hastighet slik at du ikke slår ut luften.

Sikt mel, hornsalt og natron sammen i en bolle slik at dette blander seg sammen og klumpene forsvinner. Vend forsiktig inn det tørre i eggedosisen. Rør tilslutt inn smeltet smør. 

La røren svelle i ca 30 minutter.

Stek!

Når svelene får bobler på overflaten og man ser at den har stivnet er de klare for å snus. Steker du i panne/takke bruker du middels sterk varme. Ved for høy varme vil de få stekefarge for fort uten at de blir ordentlig gjennomstekte.

Ambassadør for Bodylab

De som blir igjen kan utmerket fryses. Legg mellomleggspapir mellom svelene, så er det enkelt å ta opp ønsket antall.

Perfekt å servere hvis man plutselig får kaffebesøk eller vil "sprite" opp matpakka til deg selv eller ungene i huset.

Skikkelig tradisjonskost - og så koselig å samles rundt bålpanna! 

Og så lukter alt og alle bål i etterkant..

Disse er virkelig nydelig helt for seg selv, men som med vanlige pannakaker er det godt med litt topping også:

Smør

Smørkrem laget av pisket smør og søtning

Brunost

Syltetøy

Sjokoladepålegg som f.eks proteinella / philadelphia sjokolade eller denne nydelige oppskriften på hjemmelaget nutella

Ut på tur - aldri sur!

Og siden vi snart er i gang med et nytt år er blant annet en av tingene jeg ønsker å bli bedre på:

Bli enda mer aktiv i naturen! Til våren skal vi blant annet prøve oss på telttur med hele gjengen. Jeg er virkelig ikke den flinkeste til å slenge på meg turtøyet, men det betyr jo ikke at det er for seint! Jeg tror det er viktig for barna å oppleve mye av det i barndommen. Komme seg bort fra huset, alle duppedingser og bare være - være i øyeblikket og nyte frisk luft. Sunt for både barn og voksne! 

Dette blir årets siste innlegg. Jeg er veldig spent og har mange tanker om hva 2018 vil bringe. Ingen nyttårsforsetter (liker ikke det ordet) - men jeg har mange personlige mål og tanker om hva jeg ønsker for tiden fremover.  Jeg vurderer å dele enda litt mer enn bare mat her på bloggen med et håp om at ulike oppskrifter kombinert med gode livsstilsvalg vil inspirere flere til å forstå hvor viktig det er å ta vare på seg selv og den kroppen man har.

Så med det ønsker jeg dere et riktig godt nyttår - og tusen takk for alle som har tittet innom i året som har gått!

Verdens beste julebrød - uten tilsatt sukker

Hei, 

"Nå kan vi telle ned til jul på en hånd, mamma. High five!" 

Julen nærmer seg med stormskritt, men faktisk det meste under kontroll. Nå gjelder det bare å holde seg friske, men uansett form skal juleferien nytes med et avbrekk fra hverdagen.

Dagens oppskrift anbefales på det sterkeste at dere baker! 

OPPSKRIFT:

 • ca 1 kg hvetemel - hold tilbake litt mens du elter for å se hvor mye som er nødvendig
 • 100 gram sukrin + **
 • 1/2 pakke fersk gjær - blå pakke*
 • 1 1/2 ts kardemomme
 • 1 egg
 • 1 god spiseskje honning//maltekstrakt
 • 6 dl lunken/romtemperert melk
 • 1/2 ts salt
 • 150 gram smør skjært i små terninger - jeg brukte ekte meierismør
 • 200 gram rosiner

*Har du dårlig tid kan du bruke hele pakken. Tørrgjær kan selvfølgelig også brukes, men jeg foretrekker fersk gjær.

**Jeg har også prøvd å bake med erythritol/sukrin. Det går absolutt an, men jeg føler det gir et litt mer kompakt resultat. Da brukte jeg 175 gram i deigen, istedenfor 100 gram sukrin +. 

FREMGANGSMÅTE:

Legg rosinene i en skål med varmt vann i ca 30 minutter.

Tilsett alle ingrediensene i bakebollen bortsett fra salt, smør og rosiner. Gjæren behøver ikke løses opp i melken, men kan bare smuldres i små biter med de andre ingrediensene. Hold tilbake litt på melmengden og juster om du trenger mer på slutten.

Kjør maskinen på medium til lav hastighet. Etter et minutt kan du tilsette saltet. Salt i kontakt med gjær kan faktisk hemme veksten til gjæren. La maskinen elte deigen i minimum 5 minutter, gjerne litt lenger. Så tilsetter du litt og litt av smøret. Ikke for mange terninger om gangen, og la de bli eltet inn i deigen før du tilsetter flere. 

Elt deigen et par minutter til, og se nå om du evt må tilsette litt mel. I så fall ikke mer enn til at deigen løsner fra bakebollen. For mye mel gir en hard og kompakt deig.

Klem væsken ut av rosinene og elt de raskt inn i deigen slik at de ikke bare blir most.  

Dekk deigen med plast, slik at ikke fuktigheten forsvinner mens den hever. Sett bollen på et lunt sted, og skru på tålmodigheten. La deigen heve til dobbelt størrelse, ca 1-2 timer. Min fikk stå i ca 1 1/2 time.

Når deigen har hevet til ca dobbel størrelse kan du ta det ut av bakebollen og ut på benken. Strø evt litt mel på benken, men prøv å begrense mengde ekstra mel til så lite son mulig.

Kna deigen lett og del den opp i fire like store deler. La deigen hvile 15 minutter på benken. 

Kna og formen deigbitene til ønsket form. Jeg liker litt avlange brød, men det er også vanlig med store runde "boller". Legg to og to brød på et papirkledd bakebrett.

Legg over et kjøkkenhåndkle, og skru igjen på tålmodigheten. Etterheving må ikke glemmes! La de etterheve i ca 1 - 1 1/2 time.

Toppen pensles med et pisket egg, og bruk en skarp kniv til å lage noe snitt på overflaten. Dekorativt og hjelper med å holde fasongen.

Stekes nederst i forvarmet ovn på 220 grader varmluft i ca 25 minutter. Et brett om gangen. Følg godt med de siste minuttene. Stekes midt i ovnen i ca 8-12 minutter. Når de har blitt gyldne på oversiden og undersiden er de ferdigstekt

Avkjøl på en rist.

De brødene jeg skal fryse deler jeg i to og fordeler i fryseposer. Et must til julefrokosten! 

Saftig og bare smelter i munne. Smør på toppen er virkelig prikken over i'en! 

Da jeg bakte disse brødene ble nesten et helt brød spist opp. Ungene kom løpende ut på kjøkkenet etter mer, med gubben rett etter :) 

Pepperkakekrydder

Hei,

November fløy virkelig avgårde, og den første uken av desember har fortsatt i samme tempo.

Heldigvis har planen hele tiden vært å gå inn i desember med minst mulig "må gjøres", og mest mulig av opplevelser og minimalt "julestress". Noen ting må vente til desember selvfølgelig, men fokuset var i november på å få mye gjort på "to do"-lista. Derfor har blogg og det som hører med blitt nedprioritert, og jula starter litt sent her inne i år. 

Ta det helt med ro - det er fortsatt mye godt i vente!

I arkivet/på pinterest-kontoen min finner du frem til tidligere juleoppskrifter. 

Vi starter denne måneden med en oppskrift som kommer til å dukke som ingrediens i flere oppskrifter fremover. 

INGREDIENSER:

 • 4 ss kanel*
 • 1,5 ss nellik
 • 1,5 ss ingefær 
 • 1,5 ss kardemomme

*Jeg bruker ceylon-kanel som helsemessig er mye bedre enn cassia-kanel. I tillegg foretrekker jeg den runde smaken på ceylon veldig godt. Kanelen som selges i vanlig dagligvarebutikker er cassia. Ceylon-kanel selges blant annet i helsekostbutikker, men jeg bestiller store poser fra iherb/vitacost.

Alle ingrediensene er selvfølgelig tørrvare. Du kan kjøpe hele ingredienser og knuse selv, men jeg kjøper bare malt ferdig.

Bland ingrediensene sammen, og oppbevar på en liten krukke. 

Bruksområder for denne krydderblandingen er enorm - og flere innlegg med inspirasjon kommer fortløpende.

 

Jeg elsker julen - og jeg elsker enda mer å oppleve julen og alt som hører med sammen med min lille familie.

Sønnen min på 6-år har virkelig hengt seg på julegleden som jeg selv alltid har hatt, og hans engasjement gjør denne tiden enda mer spesiell. Jeg og mannen fletter sammen våre egne tradisjoner fra barndommen sammen med nye vi har skapet sammen i vårt hjem. En herlig tid med mye glede og kjærlighet!

Ta vare på hverandre :)

 

Sjoko-cookies for små superhelter

Hei,

Helgemodus - da er det bare å finne frem forkle og bakebollen.

Denne oppskriften er så enkle og forsåvidt også en perfekt hverdagskos - for både store og små.

Denne versjonen er laget spesielt for min lille superhelt - min sønn på 6 år.

Oppskrift:

 • 1 godt moden banan
 • 50 gram havregryn (ca. 1 dl)
 • 1 god ts bakekakao
 • Hakket møørk sjokolade/sukkerfri sjokolade - gjør de ekstra gode

Fremgangsmåte:

Sett stekeovnen på 175 grader

Mos banan - enten bare med en gaffel eller med stavmikser

Rør inn de andre ingrediensene. 

Fukt innsiden på kjeksformen du vil bruke og legg den på bakebrettet. Trykk sjokoladeblandingen ned i formen. Løft formen opp ved å dytte rundt langs kanten. Antall kjeks kommer selvfølgelig an på hvor stor formen du bruker er.

Stekes midt i ovnen i ca 15-17 minutter.

Nydelig rett fra ovnen, men holder seg også godt i noen dager. Jeg pleier da å oppbevare de i kjøleskapet.

Disse kan også fint fryses, og blir flittig brukt som matpakkefyll til ungene. 

Sjokolade kan byttes ut med rosiner eller f.eks hakket nøtter.

Sjokolade-kjeks og en glass kald melk - klassiker!

 

#oppskrift #halloween #sukkerfri #kosthold #helg #mat #hverdag #familie

Deilige jordbærkjeks uten tilsatt sukkerOPPSKRIFT - SYLTETØY MED CHIAFRØ:

 • 200 gram jordbær - ferske eller tinte frosne (eller annen bær)
 • 10 gram chiafrø
 • 1-2 ss zero melis eller annen søtning - man kan også f.eks honning, lønnesirup, agave osv.

FREMGANGSMÅTE:

Mos bærene med en stavmikser eller i en blender. Ønsker du en helt glatt konsistens lar du den renne gjennom en sil. Tilsett chiafrø og smak til med søtning. Noen bær er søtere enn andre, og krever derfor mindre søtning tilsatt. Sett i kjøleskapet i noen timer slik at syltetøyet tykner.

Server på grøt, yoghurt, pannekaker osv.

Oppbevares i kjøleskapet, og holder fint i noen dager.

FREMGANSMÅTE - COOKIES:

For å lage syltetøykjeksene lager du først en porsjon med banaskjeks - oppskrift finner du HER.

Jeg brukte havremel, istedenfor havregryn. Havremel lager jeg selv ved å kjøre havregryn i en blender/food prosessor. Du kan også tilsette 1 egg, men det er ikke nødvendig for at kjeksen skal holde fasongen. 

Lag små groper til å fylle syltetøyet i. Steketiden tilpasses din ovn, og størrelsen på kjeksene.  

Lenkene er sponset produkt
Saftige og nydelige rett ut av ovnen :)

 

#oppskrift #sunt #mat #sommer #bake #trening #kosthold #sukkerfritt #utensukker #bakekona
 

Verdens beste fastelavnsboller uten tilsatt sukker

Hei!

Da var vi endelig i gang med en ny måned. Her har januar vært preget av en del kaos. Sykdom på begge unge og ikke minst oppussing av kjøkkenet. Tips: Puss ikke opp et kjøkken på vinteren med 2 unger. Grisekaldt, baby og kjøkkenløs er ikke en bra kombinasjon. Nå ser jeg heldigvis optimistisk på tiden fremover ;) Det blir lysere ute, gradestokken er ikke like ille og kjøkkenet begynner endelig å falle på plass. De siste ukene av mammapermisjonen skal nytes til det fulle!

Til helgen er det tid for fastelavn! Da er det frem med bakebollen og la huset fylles med lukten av deilig gjærbakst som fylles med pisket krem/vaniljekrem. En himmelsk kombinasjon.

Derfor deler jeg igjen en av min absolutte favorittoppskrifter her på bloggen.

Denne grunnoppskriften på søt gjærdeig gir så luftige og himmelske boller - og kan brukes til langt mer enn bare en vanlig hvetebolle! 

 

Så er det noe du burde sette av tiden de neste dagene så er det helt klart å bake disse bollene. Du kommer ikke til å angre! 

Luftig og lett gjærbakst - uten tilsatt sukker. 

Jeg legger med oppskriften her, men du kan også se en detaljert fremgangsmåte på bollene i innlegget med grunnoppskrift på sukkerfri gjærbakst.

OPPSKRIFT:

 • ca 1 kg hvetemel - hold tilbake litt mens du elter for å se hvor mye som er nødvendig
 • 100 gram sukrin +**
 • 1 pakke fersk gjær - blå pakke - har du god tid til heving holder det med 1/2 pakke
 • 1 ts kardemomme
 • 1 egg
 • 1 god spiseskje honning//maltekstrakt
 • 5 dl lunken/romtemperert melk
 • 1/2 ts salt
 • 150 gram smør skjært i små terninger - jeg brukte ekte meierismør

**Jeg har også prøvd å bake med vanlig sukrin. Det går absolutt an, men jeg føler det gir et litt mer kompakt resultat. Da brukte jeg 175 gram sukrin i deigen, istedenfor 100 gram sukrin +. 

Tilsett alle ingrediensene i bakebollen bortsett fra salt og smør. Gjæren behøver ikke løses opp i melken, men kan bare smuldres i små biter med de andre ingrediensene. 

Kjør maskinen på medium til lav hastighet. Etter et minutt kan du tilsette saltet. Salt i kontakt med gjær kan faktisk hemme veksten til gjæren. La maskinen elte deigen i minimum 5 minutter, gjerne litt lenger. Så tilsetter du litt og litt av smøret. Ikke for mange terninger om gangen, og la de bli eltet inn i deigen før du tilsetter flere. 

Elt deigen et par minutter til, og se nå om du evt må tilsette litt mel. I så fall ikke mer enn til at deigen løsner fra bakebollen. For mye mel gir en hard og kompakt deig. 

Dekk deigen med plast, slik at ikke fuktigheten forsvinner mens den hever. Sett bollen på et lunt sted, og skru på tålmodigheten.

La deigen heve til dobbelt størrelse, ca 1-2 timer. Min fikk stå i ca 1 1/2 time.

Når deigen har hevet til ca dobbel størrelse kan du ta det ut av bakebollen og ut på benken. Strø evt litt mel på benken, men prøv å begrense mengde ekstra mel til så lite son mulig.

Kna deigen, rull den til en pølse og skjær skiver på ca lik størrelse. Rull bollene og legg de over på et bakepapir.

Legg over et kjøkkenhåndkle, og skru igjen på tålmodigheten. Etterheving må ikke glemmes!

La de etterheve i ca 1 - 1 1/2 time.

Jeg foretrekker å pensle toppen med pisket egg, men jeg vet noen liker å bruke melk også.

Forvarm ovnen til 220 grader. Stekes midt i ovnen i ca 8-12 minutter. Tiden avhenger av størrelsen på bollene og ovnen du bruker.

Når de har blitt gyldne på oversiden og undersiden er de ferdigstekt.

Jeg kan slenge med at hvis man må unngå egg kan dette utelates fra oppskriften.

I tillegg kan man også fint kutte ned på smørmengden fra 150 gram til 100 gram. Dette gir ingen store merkebare endringer på resultatet.

Bollene er utrolig gode uten noe som helst, men litt deilig krem hører med i fastelavnsboller!

Jeg bytter ut den vanlige kremfløten med lettere dessertfløte. Fortsatt deilig smak, men med et lavere kaloriinnhold.

Den pisker jeg sammen med frøene fra 1/2-1 vaniljestang (avhengig av hvor mye krem jeg skal lage) og ca 1 ss sukrin +.

Et obligatorisk dryss med melis, her sukrin melis, på toppen og så er det bare å nyte en bolle eller to!

En annen storfavoritt er å fylle bollene med hjemmelaget vaniljekrem før jeg steker de. Det blir himmelsk godt :)

Lenkene er tilsendt

Så da håper jeg flere finner frem forkleet på søndag - og fyller hjemmet med lukten av deilig gjærbakst!

PS. Bollene, uten at de er fylt med krem, kan utmerket fryses! Dermed kan du bake bollene en av de neste dagene, fryse og ta opp på søndag. La de tine på benken, og varm de i ovnen på 220 grader i ca 4 minutter. Da blir de helt som nystekte igjen - og gir deg mer tid til annet søndagsaktiviteter ;)

På med forkle og bak! 

 

#oppskrift #fastlavn #søndag #bake #boller #hverdag #sukkerfri #utensukker #gjærbakst #mamma #kosthold #mat #sukrin #funksjoenllmat #bakekona

Juleinspirasjon fra arkivet - sukkerfrie og sunnere juleoppskrifter

Nå er det bare 2 små uker igjen til selveste julaften!

Det hjelper ikke på julestemningen å se ut av vinduet - grønt gress og gradestokken viser 8 grader. Heldigvis hjelper det at huset er julepyntet og radioen er stilt inn på julemusikk.

Jeg skulle virkelig ønske at jeg kunne inspirerte dere med mange nye juleoppskrifter, men jeg får bare ikke tiden til å strekke til. Kakekboksene mine er kun fylt med noen få pepperkaker, fra da jeg lagde store hjerter til å dekorere med i huset. 

På en måte tenker jeg at det er greit at kakeboksene ikke er fulle enda - for det hadde blitt tidenes utfordring for viljestyrken! 

Heldigvis har jeg noen oppskrifter fra arkivet jeg tenkte jeg skulle trekke frem igjen for dere - og håper det kan være til inspirasjon for noen :) 

Sukkerfrie og deilige hvite nissemenn (kakemenn)


Sukkerfri marsipan trukket i sjokolade


Protein- og fiberrike julescones - lages på under 30 minutter!

Sukkerfrie sjakkeruter


Ikke sukkerfrie - men bitte litt sunnere orekuler 

(farlig gode..)

Cookie dough-kuler med sjokoladetrekk


Sukkerfrie og sprøe havreflarn


Sukkerfrie og deilige havrekuler


Sukkerfrie og saftige kokosmakroner


Knasende krumkaker uten tilsatt sukker

 

Det får være nok for i dag :)

Nå skal jeg snart komme meg avgårde og få ordnet med litt flere julegaver. I morgen er det tidlig opp for å se min eldste gå i luciatog. Alt veldig stas! :) Dukker snart opp igjen med et nytt innlegg!

God førjulstid :)

 

#jul #oppskrift #kosthold #sukkerfri #utenukker #bakekona #julekaker #julebakst #mamma

Saftig banankake med sjokoladebiter

Hei,

Under 1 måned til julaften - 6 dager til 1. desember

Jeg er så gira - men for meg har det egentlig ikke gått opp at det snart er jul. Er det bare meg? ;)

Jeg har mange oppskrifter jeg har planlagt å få delt med dere, men liten tid til å sette av til å få blogget de. De siste ukene har vært helt ville. Dagene går i ett med forskjellige ting fra morgen til kveld. Så tid og overskudd til alt som kreves med å få ut et innlegg har det rett og slett ikke vært.  Jeg kan ikke si at det blir så mye roligere fremover heller egentlig, men plutselig kommer det nye innlegg. 

På Instagram - @bakekona eller på Facebook-siden er det lett å holde seg oppdatert over når det kommer noe nytt her :)

I dag blir det en gjenganger her i huset - og en stor favoritt hos sønnen. 

Sjokolade er etter min mening et must i røra, men kan selvfølgelig også utelates. Nøtter er også godt oppi røra, f.eks valnøtter. 


Oppskrift:

 • 2 godt modne bananer
 • 100 gram havremel - kjør havregryn i en blender eller kjøp ferdig havremel. Å lage selv er billigere ;)
 • 50 gram fibra fullkornsmel - eller f.eks hvetemel/speltmel/sammalt hvete fin
 • 2 ss sukrin gold
 • 1 ts bakepulver
 • 1 ts vaniljeekstrakt - hvis du har. Anbefales virkelig å ha i kjøkkenskuffen!
 • 1 egg
 • 1 dl melk
 • Sukkerfri sjokolade - 50 gram - mer eller mindre etter ønsket.

Sett ovnen på 175 grader.

Pisk sammen sukrin gold og egg til en litt lysere røre.

Mos bananene. Rør alle ingrediensene til alt er blandet sammen. Prøv å ikke røre mer enn nødvendig.

Jeg brukte en brødform på 21 cm. Klipp enten til bakepapir og legg i bunnen eller legg bakepapir i hele formen og trykk den utover kanten når du heller røra oppi. Du kan også smøre formen litt hvis det er nødvendig. 

Stekes nederst i ovnen i ca 40-45 minutter. Tiden varierer veldig fra ovn til ovn. Sjekk med en kniv/kakepinne.

La kaken få avkjøle seg, gjerne på hodet i formen på en rist. Den burde ihvertfall få 15 minutter til å få satt seg.Nydelig nystekt når sjokoladen inni forsatt er smeltet.

Jeg oppbevarer kaka i kjøleskapet, og føler den holder seg saftig og god der.

 

Jeg må få laget meg en liten liste med alt jeg må få gjort i forhold til julebakst osv fremover. Jeg elsker lister over alt mulig ;)

Kom gjerne med innspill eller tips til noe dere føler mangler!

 

Ha en fortsatt fin onsdag :)

 

#oppskrift #kosthold #sukkerfri #utensukker #sukringold #mat #trening #lillelørdag #mamma #sjokolade #bakekona

Saftige og sukkerfrie havremufins med banan og sjokolade

Hei!

I går var det både lille lørdag og jeg hadde et sykt barn hjemme fra barnehagen. Da er det godt å slenge sammen en litt ekstra deilig lunsj ;) 

Han fikk selv være med på å røre sammen ingrediensene og la sjokolade på toppen - og et par små biter i munnen. 

Oppskrift - 3-4 muffins:

 • 1/2 banan - helst godt moden
 • 40 gram havremel - kjør havregryn i en blender hvis du ikke har. 
 • 1 ts sukrin gold
 • 1/2 ts bakepulver
 • 1 eggehvite - hele kan også brukes
 • 1/2 dl melk
 • 1 ts kakao
 • Sukkerfri sjokolade hakket i biter - jeg brukte mørk 

Sett stekeovnen på 175 grader.

Mos bananen med en gaffel. Tilsett alle de andre ingrediensene, bortsett fra kakao og sjokoladebitene.

Ta et par spiseskjeer av røra over i en annen skål. Tilsett kakao i denne røra. 

Start med å legge en skje av den lyse røra i bunnen av muffinsformene, og så annenhver gang lys og mørk. Ta en gaffel å dra lett igjen røra i formene for å "blande" de litt. Tilsett sjokoladebitene enten på toppen eller dytt de litt ned i røra. 

Stekes midt i ovnen i ca 15 minutter. Dette avhenger veldig av om du bruker varmluft eller ikke. Sjekk de når de har gått ca 12 minutter. 

Lag gjerne dobbel porsjon, så får du brukt hele bananen :) 

Disse kan fryses, eller oppbevares i kjøleskapet i et par dager. Holder seg fortsatt saftige :)Deilig kos for både liten og stor! Og metter godt også :)


Dagens fristelse levert - håper den faller i smak hos flere

Ha en fortsatt fin torsdag :)

 

#bake #muffins #oppskrift #kosthold #trening #sukkefri #mamma #hverdag #høst #sjokolade #havregryn #fullkorn #mat #bakekona

Proteinrike og fiberrike blåbær-scones på 1-2-3

 Søndag føler jeg er en klassisk bakedag.

Da passer det perfekt å friste med en oppskrift som krever lite arbeid og tar liten tid.

Disse er saftige og samtidig mektige - og uten tilsatt sukker. Boller til hverdags som til helgekosen!

Oppskrift:

 • 110 gram fibra fullkornsmel (ca 2 dl)
 • 90 gram havremel (ca 2 dl)
 • 50 gram sukrin gold (ca 0,5 dl)
 • 1 ss bakepulver
 • 1/2 ts kardemomme
 • 30 gram lett margarin - rett fra kjøleskapet
 • 250 gram mager kesam
 • ca 50 gram frosne blåbær

Sett stekeovnen på 225 grader.

Bruk gjerne en kjøkkemaskin hvis du har til å blande sammen deigen slik at alt blir blandet fort sammen. 

Bland de tørre ingrediensene. Tilsett smør og kesam, og bland godt sammen på høy hastighet. Når deigen har blandet seg godt sammen tilsetter du blåbærene og elter kun noen sekunder på høy hastighet. Hvis ikke blir hele deigen lilla. 

Strø litt fullkornsmel utover kjøkkenbenken. Legg deigklumpen på benken og strø litt mer mel over. Trykk deigen litt ned og vend noen ganger. 

Bruk en kjevle til å kjevle ut deigen til ca 1 cm tykkelse. Trykk ut sirkler med en utstikker eller f.eks et glass.

Legg de over på et bakepapir. Jeg penslet disse med et pisket egg, men dette er absolutt ikke nødvendig. Det har ikke noe å si for smaken, men sconsene får en mer gylden farge.

Stekes midt i ovnen i ca 8-10 minutter. De er ferdig når de har fått en gylden farge på undersiden 

Lenken er tilsendt

Saftige og nydelige scones med mye smak. 

Og enda bedre ble det da jeg smurte på et lag med lemon curd. Virkelig fantastisk!

Oppskriften på lemon curd finner du HER.


Sconsene er ypperlig som turmat og kan utmerket fryses.

Siden disse ikke krever noe heving tar det ikke noe mer enn 20-30 minutter fra start til slutt før du kan nyte disse. Perfekt for sultne og utålmodige barn som ikke har tid til å vente på både forheving og etterheving ;)


 Tips: Bytt ut blåbær med sjokoladebiter for en luksusvariant ;)

Har dere noen spesielle bakeplaner? 

Ha en fortsatt nydelig søndag!

 

#oppskrift #kosthold #bake #sukkerfri #utensukker #blåbær #trening #mat #hverdag #sunnmat #funksjonellmat #sukringold #kesam #proteinrik #bakekona

Venter på prinsessa og deilige sjokoladetwist

Fredag! 

Selv om jeg går hjemme i permisjon er det fortsatt noe spesielt med fredager ;) Og kanskje dette er den siste fredagen før jeg blir tobarns-mamma? Hvem vet ;) 

Så siden helgen er rett rundt hjørnet tenkte jeg at det passet bra å inspirere med litt deilig gjærbakst.

Og enda bedre blir det når sjokolade er involvert ;) 

Sjokoladetwist - eller snurr - eller stenger. Helt nydelig er det ihvertfall. 

Jeg bruker grunnoppskriften på sukkerfri gjærbakst når det skal bakes boller - og det er så gøy å få tilbakemeldinger om at flere har stor suksess med denne oppskriften! Gjærbakst er en evig klassiker, og kan lages til så mange deilige versjoner. 

Lag først deigen ved å følge DENNE oppskriften på sukkerfri gjærbkakst.

Lenkene er tilsendt

Finn frem:

- Smør - det du måtte foretrekke.

- Bakekako

- Sukrin gold - evt sukrin

- Evt også litt sukkerfri sjokolade - hakket i biter

Når deigen har hevet seg første gang knar du den sammen. Kjevl ut deigen til et rektangel, enten hele deigen eller i to omganger.

Smøret smøres utover halve rektangelet. Strø over kakao og sukrin gold. Bruk gjerne en liten sikt hvis du har til å fordele kakaoen. Strø også evt sjokoladebiter over deigen. Brett over den andre halvdelen av rektangelet. 

Skjær striper med ca en tommelfingers bredde. Tvist deigen. 

La den enten forbli som en tvist eller lag dem til en knute.

Legg de over på et bakepapir og la dem etterheve under et kjøkkenhåndkle i ca en time.

Toppen pensles gjerne med et sammenpisket egg.

Forvarm ovnen til 220 grader. Stek baksten midt i ovnen til de er både gyldne på undersiden og oversiden. Tiden varierer fra ovn til ovn + størrelse på baksten, men ca 7-10 minutter.

Mmm - gjærbkakst og deilig sjokolade! 

Her har jeg fylt opp fryseren med både denne versjonen og med kanel + sukrin gold + smør ;) 

For disse kan helt fint fryses. Frys dem så fort de er avkjølt. 

Når de skal spises lar du dem tine på kjøkkenbenken, og varmer dem i ovnen på 200 grader i ca 4-5 minutter. Blir helt som nybakt igjen!

Luftig og lett gjærbakst! 

En ting som ikke er så lett om dagen er denne kroppen ;) Det begynner å merkes at det nærmer seg slutten, og med bekkenløsning i mange mange måneder er det neste uvirkelig at jeg snart kan bevege meg som jeg vil igjen. Vi gleder oss veldig til å snart få møte den lille turbo-prinsessa som har brukt kroppen min som bosted de siste månedene ;) 

Bolle i ovnen - bolle i magen ;) 

Ønsker alle en riktig god helg! 

 

#gravid #mamma #bake #mat #oppskrift #kosthold #utensukker #sukkerfri #funksjonellmat #sukrin #sukringold #hverdag #helg #bakekona

 

Tradisjonelle fastelavnsboller uten tilsatt sukker

Hei!

Alle bolleglade mennesker har vel full kontroll over hvilke dager man har en perfekt unnskyldning for å slenge sammen litt deilig gjærbakst? ;)

Og nå til søndag er det da altså fastelavnssøndag!  49 dager før 1. påskedag. Da er det jammen ikke lenge igjen til påske heller dere..!

Og duften av nydelig gjærbakst er helt fantastisk å fylle huset med!

Så på søndag burde litt  baketid flettes inn i dagsplanen ;)

Og har du lyst på et litt sunnere alternativ uten at det går på bekostning av den deilige smaken er denne oppskriften helt fantastisk!

Luftig og lett gjærbakst - uten tilsatt sukker. 

Oppskrift på bollene finner du innlegget med grunnoppskrift på sukkerfri gjærbakst.

En av mine absolutt favoritt-oppskrifter!

Jeg kan slenge med at hvis man må unngå egg kan dette utelates fra oppskriften.

I tillegg kan man også fint kutte ned på smørmengden fra 150 gram til 100 gram. Dette gir ingen store merkebare endringer på resultatet.

Bollene er utrolig gode uten noe som helst, men litt deilig krem hører med i fastelavnsboller!

Jeg bytter ut den vanlige kremfløten med lettere dessertfløte. Fortsatt deilig smak, men med et lavere kaloriinnhold.

Den pisker jeg sammen med frøene fra 1/2-1 vaniljestang (avhengig av hvor mye krem jeg skal lage) og ca 1 ss sukrin +.

Et obligatorisk dryss med melis, her sukrin melis, på toppen og så er det bare å nyte en bolle eller to!

En annen storfavoritt er å fylle bollene med hjemmelaget vaniljekrem før jeg steker de. Det blir himmelsk godt :)

Lenkene er tilsendt

Så da håper jeg flere finner frem forkleet på søndag - og fyller hjemmet med lukten av deilig gjærbakst!

PS. Bollene, uten fylt med krem, kan utmerket fryses! Dermed kan du bake bollene en av de neste dagene, fryse og ta opp på søndag. La de tine på benken, og varm de i ovnen på 220 grader i ca 4 minutter. Da blir de helt som nystekte igjen - og gir deg mer tid til annet søndagsaktiviteter ;)

Ha en fortsatt fin kveld!

 

#oppskrift #fastlavn #søndag #bake #boller #hverdag #sukkerfri #utensukker #gjærbakst #mamma #kosthold #mat #sukrin #funksjoenllmat #bakekona

Brownies i regnbuens farger

Hei!

Jeg håper alle har kommet seg trygt gjennom stormen, og er snart klar for en ny uke :)

Ukens siste fristelse får bli en fargerik versjon!

Og litt sjokolade på en søndag er helt innafor ;)

Eller er halve Norge med på godtestopp,.?

Vel - denne oppskriften inneholder ihvertfall minimalt med sukker ;) 

Den fargerike godisen på toppen har jeg kjøpt fra iHerb, og inneholder bare 1 gram sukker for en porsjonspose på 28 gram. Og disse er veldig gode! 

Gode i kaker eller som topping på is.

Minner meg på at jeg selv må bestille en liten pakke fra iHerb med blant annet disse igjen.. Godt å ha tilgjengelig når den gravide får lysten på noe søtt ;)

Oppskrift:

 • 50 gram havremel
 • 50 gram kakao
 • 150 gram gresk yoghurt eller mager kesam
 • 1 dl melk
 • 50 gram sukrin + - bruker du vanlig sukrin må du øke mengden, da sukrin + er mye søtere.
 • 1 ss sukrin gold - hvis du har. Gir en ekstra god sødme
 • 1 ts bakepulver
 • 1 klype salt
 • 1 egg
 • 1/2 ts vaniljeekstrakt - kan sløyfes, men anbefales virkelig å ha i skapet!
 • "Non stop" fra Atkins. Jeg kjøpte fra iHerb.

Sett stekeovnen på 200 grader.

Hvis du ikke allerede har havremel, kan du bare måle opp havregryn og kjøre hele røra i en blender/stavmikser.

Bland alle ingrediensene godt sammen, og hell over i ønsket form(er)

Strø over godisen, og trykk de litt ned i røra. 

Stekes midt i ovnen i minutter i ca 25. Men her er det viktig at du justerer tiden etter din ovn og hvor stor form du bruker. Jeg bruker en ildfast form med målene 22 cm x 14 cm, og steker i en varmluftsovn.

Lenkene er tilsendt

La den få sette seg litt før du spiser :)

Tips: Dekk formen med bakepapir, så er den lett å løfte opp. Da er det lettere å skjære fine stykker av kaken.

Den holder seg også god og saftig i kjøleskapet hvis ikke alt blir spist opp med en gang. 

Dette er jo en "slankere" brownies, men hvis du vil ha den mer autentisk bytter du ute deler av yoghurt/kesam med smør :)

Jeg er veldig klar for en ny uke! For hver uke som går kommer vi nærmere å møte hvor lille prinsesse. I tillegg kommer vi nærmere sommer og sol. Og DET gleder jeg meg veldig til! 

Ha en fortatt fin søndag :)

 

#oppskrift #kosthold #mamma #hverdag #søndag #bake #sjokolade #iherb #sukrin #sukringold #funksjonellmat #trening #bakekona

Sukkerfrie "Maryland"-cookies

Hei igjen!

Da er det fredag, og en ny helg står for tur.

En ting som sønnen min fikk til jul var et kasseapparat, så her er det mye "café-besøk" og "shopping" om dagen. 

Og når man leker café er det jo ekstra stas å få servere noe man har laget selv og som faktisk kan spises ;) 

Resultatet ble noen deilige kjeks med sjokoladebiter!

En veldig stolt 3-åring fikk servere mammaen og pappaen sin kjeks og saft på sin lille café. Vi måtte selvsagt "betale" først ;)

Disse er selvfølgelig veldig gode helt nystekte, men kan også fint oppbevares i en tett kakeboks :)

Hvis de ikke blir spist opp innen dagen er over.. ;)

Oppskrift på ca 15 kjeks:

 • 30 gram sukrin +
 • 25 gram sukrin gold
 • 50 gram romtemperert smør
 • 1 egg
 • 1 ts vaniljeessens - evt vaniljepulver/vaniljesukker
 • 1/2 ts bakepulver
 • 1 dl havregryn - ca 50 gram
 • 1 1/2 dl fullkornsmel - eller hvetemel/speltmel
 • 50 gram hakket sukkerfri sjokolade

Sett stekeovnen på 200 grader.

Pisk sukrin, sukrin gold og smør godt sammen til blandingen blir litt lysere og luftigere. Pisk så inn egget og vaniljeessens.

Rør så inn alle de tørre ingrediensene, og sjokoladebitene.

Trill kuler av deigen, og trykk de litt ned. 

Stekes midt i ovnen i ca 7-8 minutter.

Lenkene er tilsendt

Jo lengre du steker jo sprøere blir de, både på innsiden og utsiden.

Kortere steketid gir en mykere kjerne. 

Så her må du nesten juster tiden etter ovnen og hvordan du liker det :)

Et glass melk og kjeks - en klassisk kombinasjon!

Se de sjokoladebitene! Nam!

Jeg rørte sjokoladebitene inn i deigen, men du kan også dytte sjokoladebitene ned i kulene på toppen. Da vet du at du får sjokolade jevnt fordelt, og ikke blir skuffet hvis du får en kjeks med bare noe få sjokoladebiter. Som min kjære mann ble ;)

Tips! Sjokoladebitene kan byttes ut med rosiner eller litt hakket nøtter.

God helg! Med eller uten bakeforkleet på ;)

 

#oppskrift #kosthold #mamma #hverdag #bake #kjeks #sjokolade #sukkerfri #utensukker #sukrin #funksjonellmat #oppskrift #mat #bakekona

Sukkerfrie og mektige brownie cookies

Hei!

Nå håper jeg dere er klare for jul og julebakst. For nå er det like før moroa begynner..!

Julekalender til junior er nesten på plass, juledekoren venter på å komme på plass i huset og det røde forkleet skal finnes frem.

Jeg er en skikkelig "julekone" og blir veldig engasjert over alle småting i desember. Så noe sier meg at desember kommer til å bare fly avgårde..

Sjokolade er ihvertfall godt året rundt - og med disse uvanlige sunne brownie cookiesene kan det fint nytes på en hverdag som til helg. 

Som du vil se i oppskriften inneholder disse kidneybønner. Meget uvanlig i bakst for mange!

Men disse bønnene er rik på fiber og protein, og gir dermed en brownie cookie som metter godt. Og dekker søtsuget ;)

Oppskrift på ca 15 stykker:

 • 170 gram kidneybønner - altså en pakke etter den er avrent. Jeg brukte GoGreen.
 • 50 gram havremel*
 • 1 ts bakepulver
 • 35 gram sukrin +
 • 2 ss sukrin gold**
 • 20 gram kakao
 • En liten dæsj kanel
 • En liten klype salt - gjerne havsalt
 • 10 gram peanøttpulver (PB2)/peanøttmel - evt vanlig peanøttsmør
 • 5 gram smeltet kokosolje . - evt smør
 • En dæsj vaniljepulver - hvis du har
 • 1/2 dl melk
 • 15 gram sukkerfri mørk sjokolade - kan sløyfes, men gir virkelig en ekstra god smak

*Hvis du ikke har havremel, kan du bare bruke vanlig havregryn, siden alle ingrediensene skal gjøres i en food prosessor eller med en stavmikser.

**Sukrin gold gir ikke den samme kjølige smaken som sukrin kan gi. Brunt sukker er nesten et must i kjeks-oppskrifter, og sukrin gold er derfor den perfekte erstatningen. 

Sett stekeovnen på 180 grader.

Skyll bønnene godt under kaldt vann.

Tilsett alle ingrediensene i en food prosessor eller i en bolle hvis du skal bruke stavmikser. Kjør alt fort sammen til en glatt deig, altså at det ikke er noen biter av bønner igjen og alt er godt blandet.

Finhakk med en kniv eller grovriv sjokoladen og bland det inn i deigen.

Trill kuler av deigen og legg de på en bakeplate. Trykk de ned så flate du ønsker de. De vil heve litt.

Hvis du ønsker sjokoladebiter på toppen hakker du det opp og trykker de ned i bitene.

Stekes midt i ovnen i 6-8 minutter - avhenger litt av ovnen din og tykkelse.

Lenkene er sponset

Deilige når de er nystekte, og du kommer over myke sjokoladebiter inni kjeksen.

Men de er også veldig gode etter de er avkjølt.

Disse er ikke sprøe gjennom, men myke og mektige.

Litt sjokolade om dagen er godt for magen ;) 

Nyt torsdagen - og så er det snart helg igjen.

 

#oppskrift #kosthold #trening #bake #sjokolade #kidneybønner #sukkerfri #utensukker #kjeks #sukrin #sukringold #mat #bakekona #funksjonellmat #bakst #sunn

 

Grunnoppskrift på luftig søt gjærbakst - uten tilsatt sukker

Hei!

Jeg elsker å ha gode grunnoppskrifter, og når jeg først har forelsket meg i en oppskrift skal det mye til for at jeg kaster meg over en annen.

Sånn er det med denne bolleoppskriften. Gjentatte ganger har jeg hatt stor suksess med den her hjemme.

Kommentar fra mannen: "Åh, disse var utrolig gode! Var disse virkelig de uten sukker er eller er det den andre variant?"

Hvis jeg hadde følt at resultatet på disse bollene ikke ble som "the real deal" hadde den ikke blitt min nye favorittoppskrift.

Gjærbakst er så universell og det er så utrolig mange fantastiske smakskombinasjoner man kan lage.

Derfor vil jeg ha et eget innlegg med fokus på oppskriften, og så kan jeg love dere mange andre varianter senere!

For er det en ting jeg alltid må ha i fryseren så er det søt gjærbakst! Perfekt når du får besøk, planlagt eller ei, og du ønsker å servere noe som slår godt an hos alle!

Oppskrift:

 • ca 1 kg hvetemel - hold tilbake litt mens du elter for å se hvor mye som er nødvendig
 • 100 gram sukrin +**
 • 1 pakke fersk gjær - blå pakke - har du god tid til heving holder det med 1/2 pakke
 • 1 ts kardemomme
 • 1 egg
 • 1 god spiseskje honning//maltekstrakt
 • 5 dl lunken/romtemperert melk
 • 1/2 ts salt
 • 150 gram smør skjært i små terninger - jeg brukte ekte meierismør

**Jeg har også prøvd å bake med vanlig sukrin. Det går absolutt an, men jeg føler det gir et litt mer kompakt resultat. Da brukte jeg 175 gram sukrin i deigen, istedenfor 100 gram sukrin +. 

Tilsett alle ingrediensene i bakebollen bortsett fra salt og smør. Gjæren behøver ikke løses opp i melken, men kan bare smuldres i små biter med de andre ingrediensene. 

Kjør maskinen på medium til lav hastighet. Etter et minutt kan du tilsette saltet. Salt i kontakt med gjær kan faktisk hemme veksten til gjæren. La maskinen elte deigen i minimum 5 minutter, gjerne litt lenger. Så tilsetter du litt og litt av smøret. Ikke for mange terninger om gangen, og la de bli eltet inn i deigen før du tilsetter flere. 

Elt deigen et par minutter til, og se nå om du evt må tilsette litt mel. I så fall ikke mer enn til at deigen løsner fra bakebollen. For mye mel gir en hard og kompakt deig. 

Dekk deigen med plast, slik at ikke fuktigheten forsvinner mens den hever. Sett bollen på et lunt sted, og skru på tålmodigheten :)

La deigen heve til dobbelt størrelse, ca 1-2 timer. Min fikk stå i ca 1 1/2 time.

Lenkene er spomset

Når deigen har hevet til ca dobbel størrelse kan du ta det ut av bakebollen og ut på benken. Strø evt litt mel på benken, men prøv å begrense mengde ekstra mel til så lite son mulig.

Kna deigen, rull den til en pølse og skjær skiver på ca lik størrelse. Rull bollene og legg de over på et bakepapir.

Legg over et kjøkkenhåndkle, og skru igjen på tålmodigheten. Etterheving må ikke glemmes!

La de etterheve i ca 1 - 1 1/2 time.

Jeg foretrekker å pensle toppen med pisket egg, men jeg vet noen liker å bruke melk også.

Forvarm ovnen til 220 grader. Stekes midt i ovnen i ca 8-12 minutter. Tiden avhenger av størrelsen på bollene og ovnen du bruker.

Når de har blitt gyldne på oversiden og undersiden er de ferdigstekt.

Skal de fryses blir resultatet best om de blir fryst ned umiddelbart etter at de er avkjølt. Ikke putt varme boller i en tett pose og i fryseren.

Viktig:

Honningen er en viktig del av oppskriften. 

Dette er for å få det luftige resultatet. I vanlig gjærbakst fungerer sukkeret som "mat" for at gjæren skal vokse. Når man da tar bort sukkeret vil dette også påvirke deigen. Honningen er derfor denne erstatningen. I mange oppskrifter på brød/rundstykker, som ikke er søte oppskrifter, finner man ofte litt sukker/honnng/maltekstrakt. Nettopp for å gi gjæren en ekstra piff. 

Noen vil kanskje ikke si at disse bollene er sukkerfrie fordi de inneholder litt honning. Honning er naturlig, i forhold til sukker. I tillegg er mengden honning i oppskriften veldig lite fordelt på hver bolle. ca. 20 gram honning fordelt på 25-30 boller utgjør virkelig ikke mye. 

Lett og luftige - og bare forsvinner i munnen. Helt perfekte!

Helt vanlig boller er gode som de er, men blir virkelig himmelsk med litt deilig topping!

Smør og brunost og syltetøy er to klassikere for meg :)

Med en god grunnoppskrift kan mulighetene være så mange! Gjærbakst lukter himmelsk og gleder mange. Det krever tid og tålmodighet, men det er absolutt verdt det. Ofte liker jeg å lage dobbel porsjon når jeg først er i gang, og fyller opp fryseren. For disse er virkelig nydelige selv om de har vært fryst. 

La dem helst tine på benken. Sett stekeovnen på 200 grader, og stek dem i 4-5 minutter til de er gjennomvarme. Like saftige og luftige! Og perfekt hvis man plutselig får kaffebesøk :)

På med forkleet - og bak! 

 

#oppskrift #sukkerfri #utensukker  #gjærbakst #bake #bakst #bolle #hveteboller #hverdag #mat #sukrin #funksjonellmat #bakekona

Saftig og sukkerfri banankake med sjokoladebiter

God lille lørdag!

Siden jeg har forberedt meg selv på at november kommer til å bli en lang måned, utålmodig julekone, er jeg glad vi allerede har kommet til 5. november. 

November skal brukes til forberedelser mot julen - nye oppskrifter, julekalender til sønnen (og mannen) og diverse andre planer. Så det forundrer meg ikke om jeg sitter her om tre uker og lurer på hvor det ble av november ;)

Vel - tilbake til dagens oppskrift.

Denne godsaken er laget flere ganger allerede, og med stor suksess hos liten og stor.

Både smaksmessig, men også at den er enkel å ta med små kokker på å lage!

Se på de deilige sjokoladebitene inni da! 

Oppskrift:

 • 2 godt modne bananer
 • 100 gram havremel - kjør havregryn i en blender eller kjøp ferdig havremel. Å lage selv er billigere ;)
 • 50 gram sammalt hvete - eller f.eks hvetemel/speltmel
 • 2 ss sukrin gold
 • 1 ts bakepulver
 • 1 ts vaniljeekstrakt - hvis du har. Anbefales virkelig å ha i kjøkkenskuffen!
 • 1 egg
 • 1 dl melk
 • Sukkerfri sjokolade - 50 gram - mer eller mindre etter ønsket.

Sett ovnen på 175 grader.

Pisk sammen sukrin gold og egg til en litt lysere røre.

Mos bananene. Rør alle ingrediensene til alt er blandet sammen. Prøv å ikke røre mer enn nødvendig.

Jeg brukte en brødform på 21 cm. Jeg pleier også å klippe til bakepapir i bunnen slik at jeg vet at den løsner lett. Du kan også smøre formen hvis du foretrekker det, men det har ikke jeg hatt behov for.

Stekes nederst i ovnen i ca 35-40 minutter. Tiden varierer fra ovn til ovn. Sjekk med en kniv/kakepinne.

La kaken få avkjøle seg, gjerne på hodet i formen på en rist. Den burde ihvertfall få 15 minutter til å få satt seg.

Lenken er sponset

Hvis du ikke har brødform kan du også selvfølgelig bruke muffinsformer! Da må du justere ned steketiden. Nøyaktig hvor lenge vet jeg ikke, for jeg har selv kunne laget denne oppskriften i en brødform.

Og om du liker er det godt å tilsette f.eks hakket nøtter i røren. Litt crunch!

Saftig og mektig! 

Perfekt hverdagskos som søndagskos til kaffen :)

Ønsker dere en strålende dag!

 

#oppskrift #kosthold #sukkerfri #sjokolade #banankake #utensukker #sukringold #funksjonellmat #banan #hverdag #trening #tips #mat #høst #bakekona

 

Inspirasjon til oppskrifter med gresskar!

Knask eller knep?

Da var Halloween vel overstått. Butikkene hyllene tømmes for "blod" og masker, og julepynten fyller hver eneste krok.

Ny måned er det også! Velkommen, november!

Selv om Halloween er over er det nok fortsatt veldig lett å få tak i gresskar i butikken. 

Så her er har dere en noe oppskrifter med gresskar som har jeg delt her på bloggen:

Saftig frokostkake

Mager gresskar-is

Saftig "skinny pumpkin pie"

Gresskar-mousse

Nydelige havre- og gresskarmuffins med innbakt ostekrem

Sjokolade- og gresskarpannekaker

Hjemmelaget "pumpkin spice"

Jeg er klar for helgekos med gutta mine, skrive litt julelister og mest sannsynlig litt baking. Helt perfekt!

Ha en riktig god lørdag :)

 

#oppskrift #kosthold #trening #inspirasjon #gresskar #suntoggodt #mager #mat #tips #hverdag #høst #halloween #frokost #dessert #bakekona #funksjonellmat #sukrin

Sukkerfrie og luftige kanelknuter

Hei!

Jeg har frustrert meg lenge over at jeg ikke har fått til en sukkerfri gjærbakst sånn som jeg har ønsket det.

Gjærbakst er en klassiker, og som faller i smak hos de fleste. Men kompakte boller synes jeg ikke noe om. Jeg liker de luftige og lett. 

Endelig - med denne oppskriften er jeg fornøyd, og nå skal jeg dele den med dere!

Inspirasjon til oppskriften er hentet fra en bok jeg fikk av min kjære til morsdag for et par år siden - "familiekokeboka"

Oppskrift:

 • ca 1 kg hvetemel - hold tilbake litt mens du elter for å se hvor mye som er nødvendig
 • 100 gram sukrin +**
 • 1 pakke fersk gjær - rød pakke
 • 1 ts kardemomme
 • 1 egg
 • 1 god spiseskje honning
 • 5 dl lunken melk
 • 1/2 ts salt
 • 150 gram smør skjært i små terninger - jeg brukte ekte meierismør

**Jeg har også prøvd å bake med vanlig sukrin. Det går absolutt an, men jeg føler det gir et litt mer kompakt resultat. Da brukte jeg 175 gram sukrin i deigen, istedenfor 100 gram sukrin +. 

Tilsett alle ingrediensene i bakebollen bortsett fra salt og smør. Gjæren behøver ikke løses opp i melken, men kan bare smuldres i små biter med de andre ingrediensene. 

Kjør maskinen på medium til lav hastighet. Etter et minutt kan du tilsette saltet. Salt i kontakt med gjær kan faktisk hemme veksten til gjæren. La maskinen elte deigen i minimum 5 minutter, gjerne litt lenger. Så tilsetter du litt og litt av smøret. Ikke for mange terninger om gangen, og la de bli eltet inn i deigen før du tilsetter flere. 

Elt deigen et par minutter til, og se nå om du evt må tilsette litt mel. I så fall ikke mer enn til at deigen løsner fra bakebollen. For mye mel gir en hard og kompakt deig. 

Dekk deigen med plast, slik at ikke fuktigheten forsvinner mens den hever. Sett bollen på et lunt sted, og skru på tålmodigheten :)

La deigen heve til dobbelt størrelse, ca 1-2 timer. Min fikk stå i ca 1 1/2 time.

Se hvor luftig deigen er, og den krevde minimalt med mel på benken. 

Smidig og lett, akkurat sånn den skal være!

Så er det bare å gjøre som du vil med deigen. Trill ut vanlig boller, eller som jeg har gjort - lag deilige kanelknuter.

Kjevl deigen ut til en stor firkant. Smør ut smøret på deigen. Her brukte jeg faktisk brelett, men bruk det du foretrekker. Så strødde jeg på kanel og sukrin gold. Sukrin gold har, som jeg har nevnt tidligere, en rundere smak, og var det jeg følte ville gi det beste resultatet. 

Brett deigen over, og trykk litt i kantene. Skjær strimler på ca 1 cm bredde. Tvist strimlene litt rundt og lag en knute. 

Du kan også gjøre det på den tradisjonelle måten ved å rulle deigen sammen, og skjære skiver - altså kanelsnurrer.

Legg knutene/snurrene over på et bakepapir og legg over et kjøkkenhåndkle. 

La de etterheve i ca 1 - 1 1/2 time.

Pensle med pisket egg.

Stekes midt i ovnen på 225 grader i ca 8-12 minutter. Tiden varierer fra ovn til ovn, og størrelse på snurrene. Når de har fått en fin gylden farge på undersiden er de ferdig.

Og så er det bare å nyte deilig gjærbakst. 

Disse ble en stor suksess her hjemme - og er vanskelig å skille fra de med sukker :)

Viktig:

Honningen er en viktig del av oppskriften. 

Dette er for å få det luftige resultatet. I vanlig gjærbakst fungerer sukkeret som "mat" for at gjæren skal vokse. Når man da tar bort sukkeret vil dette også påvirke deigen. Honningen er derfor denne erstatningen. I mange oppskrifter på brød/rundstykker, som ikke er søte oppskrifter, finner man ofte litt sukker/honnng/maltekstrakt. Nettopp for å gi gjæren en ekstra piff. 

I tillegg er en god dose elting og tålmodighet viktig for å få det beste resultatet :) Men! Det er verdt det.

Bruk oppskriften som en grunnoppskrift og lag din favoritt-versjon av gjærbakst! 

Og disse kan helt fint fryses! Perfekt å ha i fryseren når man plutselig får besøk på døra.

For best resultat lar du de ligge å tine på benken, og varmer de opp i ovnen 4-5 minutter på 200 grader.

Hva er din favoritt-versjon av gjærbakst? 

Håper flere har suksess med oppskriften! 

Ha en fortsatt fin dag :)

 

#oppskrift #sukkerfri #gjærbakst #utensukker #sukrin #funksjonellmat #sukringold #bakemag #bake #hverdag #mamma #mat #kosthold #trening #bakekona

Grove og nydelige skinkesnurrer uten heving

Hei!

Baking kan kreve en del tålmodighet og en god del prosesser.

Vel. Tålmodighet har ikke jeg alltid mest av, og ihvertfall ikke mistemannen. 

Når vi setter i gang med Kenwooden skal helst resultatet stå på bordet innen kort tid.

Derfor er en enkel og sunn oppskrift som denne veldig greit å ha på lur!

Ingen heving. Kna deigen sammen. Kjevl ut. Legg på fyll. Stek.

Og spis!

Totalt tar det kanskje 30 minutter. Helt perfekt for en utålmodig 3-åring (og sulten mor)

Et hus fylt med deilig lukt av bakst er bare helt fantastisk!

Oppskriften er den samme som tacosnurrene jeg delte for en stund siden.

Trykk HER for å komme til oppskriften på deigen.

Disse kan fylles med det du måtte ønske!

I forrige innlegget falt valget på rester av tacokjøtt.

Denne gangen ble det ketchup, skinkestrimler, og mais. Toppet med ost.

Enkle smaker for små mager :)

Perfekt kveldsmat! Eller til middag ;)

Og de som blir igjen kan enten være matpakkefyll eller puttes i fryseren. 

Av erfaring er det alltid greit å ha diverse "ferdigmat" i fryseren hvis man plutselig oppdager at det er tomt for brød. En klassiker. Eller det rett og slett frister med noe annet enn det man har i kjøleskapet ;)

Ha en fortsatt fin onsdag!

 

#oppskrift #mat #kosthold #trening #fullkorn #lunsj #middag #tips #suntoggodt #hverdag #helse #bakekona

"Kjeks" alle kan få til!

Hei!

En uke av oktober er allerede over.

Dessverre har jeg tidenes forkjølelse, så jeg tilbringer minimalt med tid borte fra sofaen egentlig. Og ihvertfall ikke mer på kjøkkenet enn jeg må. Naturlig nok.

Så her har dere en enkel oppskrift, laget på en litt ekstra søt måte.

Mange av dere har prøvd "kjeks" med to ingredienser med stor suksess!

De fleste jeg har sett har prøvd sjokoladevarianten som jeg la ut, men flere har prøvd med andre smaker også.

Her er den samme oppskriften som sist, bare at sjokoladen har blitt byttet ut med rosiner og en dæsj kanel.

I tillegg dyttet jeg blandingen ned i små pepperkakeformer i steden for å legge klatter på bakepapiret. 

Oppskrift:

 • 1 godt moden banan - mer moden mer naturlig sødme
 • 50 gram havregryn små - ca 1 dl
 • Rosiner
 • Evt kanel

Sett stekeovnen på 175 grader.

Mos bananen i en skål til det er minimalt med klumper.

Bland inn havregryn, og la havregrynen trekke til seg litt av væske i ca 10 minutter.

Bland inn rosiner - eller det du måtte ønske.

Trykk ca 1 ss "deig ned i ønsket form eller legg klatter på bakepapiret.

Stekes midt i ovnen i 15-17 minutter. 

Veldig gode disse også!

Men sjokolade forblir favoritten ;)

Det tidligere innlegget finner du HER.

Husk å bruke godt modne bananer!

Ønsker dere en fortsatt fin uke :)

 

#kosthold #sukkerfri #utensukker #trening #mat #hverdag #banan #kjeks #havregryn #mamma #suntoggodt #bake #bakekona

Banan + havregryn = "kjeks"

+ sjokolade

= himmelsk!

En veldig enkel oppskrift, som metter utrolig godt.

OG dekker dette berømte søtsuget på totalt 20 minutter.

Dette er en perfekt oppskrift som de små kan være med på også. 

Oppskrift:

 • 1 godt moden banan - mer moden mer naturlig sødme
 • 50 gram havregryn små - ca 1 dl
 • Sukkerfri melkesjokolade hakket i biter - så mye du føler er nødvendig ;) Jeg brukte vel fire ruter.

Sett stekeovnen på 175 grader.

Mos bananen i en skål til det er minimalt med klumper.

Bland inn havregryn, og la havregrynen trekke til seg litt av væske i ca 10 minutter.

Bland inn sjokolade.

Fordel "deigen", ca 1 ss, på bakepapiret. Jeg fikk 8 stykk.

Stekes midt i ovnen i 15-17 minutter. Mine stod ca 17 minutter slik at de ble mest mulig crispy på utsiden.

Du kan også skru av ovnen når steketiden er over, og la de stå litt mer inni der med døren på gløtt. Men jeg liker at de er sprø på utsiden og myke inni.

De er aller aller best helt nystekte, så her er det bare å kaste seg over de etter at de har fått avkjølt seg et par minutter!

Disse forsvinner på null komma niks her! Og er en stor hit hos junior på 3 år!

Sjokolade kan f.eks byttes ut med rosiner eller nøtter.

Du kan også smake til med litt kanel hvis du liker det.

Gjett om den biten der var et høydepunkt! ;)

"Kjeks" til kvelds - ja takk!

Ha en fortsatt fin dag :)

 

#sukkerfri #suntoggodt #kosthold #sjokolade #utensukker #kjeks #banan #havregryn #funksjonellmat #trening #mamma #hverdag #mat #oppskrift #kveldsmat #bake #bakekona

Vafler som fint kan nytes til hverdags!

Hei!

Da var det allerede lille lørdag igjen - og før vi vet av ordet av det har vi begynt på nok en helg!

Hvor lenge er det til julemarsipanen dukker opp i butikken mon tro..? 

Vel vel.. Vi får vente litt til med jula! Men herregud som jeg gleder meg til desember.

Dagens oppskrift på grove og sukkerfrie vafler er en veldig god variant. Deilig å kose seg med på kvelden, og bruke rester til å gjøre litt stas på matpakken dagen etterpå.

Oppskrift på 8 plater:

 • 1,5 dl kulturmelk - jeg brukte skummet - gir ekstra god smak, men brukt evt bare vanlig melk
 • 1,5 dl melk - jeg brukte ekstra lett
 • 1 egg
 • 150 gram fibra fullkornsmel
 • 50 gram havremel - eller havregryn
 • 50 gram sukrin*
 • 25 gram sukrin gold*
 • 1 ts bakepulver
 • 1/2 ts vaniljeekstrakt - evt vaniljepulver/vaniljesukker
 • 1/2 ts kardemomme
 • 50 gram smeltet smør

*Du behøver ikke bruk begge deler hvis du ikke har.

Rør sammen melk og egg. Tilsett de andre ingrediensene. Bruker du havregryn og ønsker en helt glatt røre kan du mikse alt med en stavmikser. 

La røren svelle i minst 15 minutter, før du steker.

Her toppet med gresk yoghurt og blåbærsyltetøy uten tilsatt sukker.

Mm - knallgodt! 

Men her er en annen favoritt-kombinasjon:

Oh yes! Sjokolade ;)

Philadelphia sjokolade + gresk yoghurt blir en deilig sjokoladekrem!

Og selvsagt en med bare sjokolade! Har du lyst har du lov ;)

Tørk støv av vaffeljernet og lage noe ekstra godt til kveldsmaten i kveld ;)

Ha en strålende lille lørdag!

 

#oppskrift #kosthold #hverdag #sjokolade #vaffel #vafler #fullkorn #havregryn #greskyoghurt #sukrin #sukringold #suntoggodt #sukkerfri #utensukker #funksjonellmat #brødogkorn #mat #bakekona

Sukkerfrie rabarbra-muffins

Hei!

Helgen - vips så er den over! 

Vel - det betyr jo også at bursdagen min stadig nærmer seg ;) 

Noen ganger når man venter et lite kaffebesøk er det godt å ha raske alternativer klare i skapet!

Disse rabarbramuffinsene er saftige og søte, og tok ikke mer enn 20 minutter totalt å lage :)

Oppskrift:

 • 1/4 pakke kakemix fra Funksjonell mat - altså 90 gram
 • 1 egg
 • 0,5 dl vann eller melk
 • 1 god ss mager kesam - kan erstattes med olje eller et melkefritt alternativ hvis man må unngå melk
 • Evt litt vaniljepulver
 • Rabarbra - skjært i små biter*
 • Sukrin gold - til å strø på toppen

*Rabrabra kan byttes ut med epler, pære, plommer, bær eller f.eks sjokolade.

Sett ovnen på 175 grader.

Skjær rabarbra i biter på ca 1 cm. 

Bland sammen alle ingrediensene til røra. Hell røra over i muffinsformer.

Fordel rabarbrabitene over røra og strø gjerne litt sukrin gold på toppen.

Stekes midt i ovnen til de har blitt gyldne på toppen.

La de få avkjøle seg litt før de serveres.

Denne kakemixen fra Funksjonell mat er et av de mest geniale produktene. 

Man kan "trylle" frem utrolige god kaker og andre godsaker. (Jeg skal lage et innlegg med hva jeg har brukt den til)

Som i denne oppskriften har jeg heller ikke brukt hele pakken, og dermed varer en pakke lenger. (Du kan selvsagt lage av hele pakken og frys ned restene)

Kakemixen er uten sukker, gluten, hvete, melk og soya. Perfekt hvis man venter kaffebesøk og må lage noe som passer for de fleste!

Her servert med en mager kesam vanilje.

Rabarbra er ikke noe som er tilgjengelig for alle (Jeg har fryseren full..)  Så lag de f.eks med epler! Tilsett litt kanel i røra også :)

Eller bare lage deilige blåbærmuffins! Og tilsett litt sitronsaft i kesam vanilje for en frisk smak.

Nå skal hagen stelles med, og så må snart steika inn i ovnen! En skikkelig søndag her i heimen! ;)

Ha en fin søndag :)

 

#oppskrift #rabarbra #sukkerfri #glutenfri #melkefri #utensukker #sukrin #funksjonellmat #kakemix #kake #muffins #kesam #hverdag #mat #kosthold #bakekona #suntoggodt

En veldig enkel oppskrift på en crunchy og saftige brownies

Hei!

Livet - livet er herlig og livet skal nytes.

Så det er også årsaken til fraværet her på bloggen. Å skrive en blogg tar tid. Ta bilder, redigere bilder, skrive innlegg, gi tilbakemeldinger osv. 

Og i det siste har hverdagslivet borte fra pcen tatt min tid. Full jobb, husarbeid, bursdagsfeiringer, ferie, å være mamma, å være kone og å gjennomføre fire treningsøkter i uka. Det tar tid skal jeg si dere! I tillegg prøver jeg på noe "nytt" også - få nok søvn! Jeg er altfor dårlig til å komme meg tidsnok i seng. "Skal bare". Søvn er viktig. Hvile er viktig. Familie er viktig. Bloggen er ikke like viktig når det ikke er tid til overs. 

Men - jeg elsker å dele ting med dere! Jeg elsker å være på kjøkkenet. Jeg elsker å ta bilder. Jeg elsker å inspirere. 

Jeg elsker sjokolade!

Så med et kamera fullt av bilder, og et arkiv med oppskrifter som bare sprenger etter å bli publisert skal jeg prøve å være litt mer effektiv på bloggingen fremover. 

Så derfor får denne fristelsen være dagens godsak fra meg!

Oppskrift:

 • 50 gram havremel
 • 50 gram kakao
 • 150 gram gresk yoghurt eller mager kesam
 • 1 dl melk
 • 50 gram sukrin + - bruker du vanlig sukrin må du øke mengden, da sukrin + er mye søtere.
 • 1 ss sukrin gold - hvis du har. Gir en ekstra god sødme
 • 1 ts bakepulver
 • 1 klype salt
 • 1 egg
 • 1/2 ts vaniljeekstrakt - kan sløyfes, men anbefales virkelig å ha i skapet!
 • Ønsket nøtter - jeg brukte sjokoladetrukket cashewnøtter fra iHerb.

Sett stekeovnen på 200 grader.

Hvis du ikke allerede har havremel, kan du bare måle opp havregryn og kjøre hele røra i en blender/stavmikser.

Bland alle ingrediensene godt sammen, utenom nøttene. (Men nøttene kan også absolutt blandes inn i røra)

Fordel røra i formen. Strø over hakkete eller hele nøtter på toppen av røra.

Stekes midt i ovnen i ca 25 minutter. Men her er det viktig at du justerer tiden etter din ovn og hvor stor form du bruker. Jeg bruker en ildfast form med målene 22 cm x 14 cm, og steker i en varmluftsovn.

La kaken få sette seg 5-10 minutter før du kaster deg over den.

Så enkelt - og så godt!

Proteinrike brownies? Kan vi ikke kalle denne det da ;)

Litt sjokolade om dagen - er godt for magen! ;) 

Jeg håper dere har en strålende helg i vente!

(Her blir det nok en bursdagsfest for lillemann. Hiv o hoi..!)

Forrige helg måtte jeg og mannen pynte bursdagskaka mens strømmen hadde godt i hele området. Å smøre på smørkrem med mobiltelefonen som belysning - det var utfordringen sin det! Men for en suksess det ble. Jeg elsker bursdager! Og om en måned er det min tur. Jeg venter i spenning på hvordan kake jeg får servert av "bakemannen".. ;) 

 

#bakekona #helse #sjokolade #oppskrift #kosthold #proteinrik #sukkerfri #utensukker #sukrin #sukringold #funksjonellmat #iherb #havremel #mamma #trening #suntoggodt #kesam #brownies

Jo mer vaniljekrem jo bedre!

Hei!

Det var utrolig morsomt å se hvor populært et veldig lite jålete bilde av en benk fylt opp med deilig gjærbakst skulle ble på Instagram.

Det er noe spesielt med nystekt bakst, og spesielt gjærbakst! God minner hos mange.

Men en ting er sikkert! De 150 bollene jeg har bakt den siste tiden, ja 150 boller.., ble ikke laget på 1-2-3! 

Jeg har heldigvis en dyktig og ivrig liten hjelper. som fyller tre år til uka. Så det er forklaring på den enorme mengden boller.

I tillegg elsker jeg å glede andre med bakst, og skal derfor fylle opp fryseren til mine kjære besteforeldre med noen stappfulle poser med diverse varianter. Viktig med noe godt til kaffen ;) 

Og for min del er også skikkelig baketid på kjøkkenet som terapi. 

Jeg kobler ut fra "hverdagstanker", og evt frustrasjon får jeg ut når jeg knar deigen ;)

Men. Som sagt. Skikkelig gjærbakst tar tid. Og med jobb, familie, husarbeid, trening og andre gjøremål vil jeg noen ganger har godsaker fort! 

Derfor er en meget populær gjenganger i heimen oppskriften på de proteinrike og fiberrike "express"-bollene.

Denne gangen med en liten surprise i midten.  

Oppskrift:

 • 110 gram fibra fullkornsmel (ca 2 dl)
 • 90 gram havregryn eller havremel (ca 2 dl)
 • 50 gram sukrin gold (ca 0,5 dl)
 • 1 ss bakepulver
 • 1/2 ts kardemomme
 • 30 gram lett margarin - rett fra kjøleskapet
 • 250 gram mager kesam
 • Hjemmelaget vaniljekrem

Sett stekeovnen på 225 grader.

Bruk gjerne en kjøkkemaskin hvis du har til å blande sammen deigen slik at alt blir blandet fort sammen. Men ekte muskelkraft gjør også selvfølgelig susen ;)

Bland de tørre ingrediensene. Tilsett smør og kesam, og bland godt sammen på høy hastighet.

Strø litt fullkornsmel utover kjøkkenbenken. Legg deigklumpen på benken og strø litt mer mel over. Kjevl den litt tynnere enn når du lager kanelsnurrer.

For å få kremen inni trykket jeg først ut en sirkel ved å bruke et glass. La den så over på bakebrettet. Så la jeg en skje med krem på toppen av sirkelen. Trykket ut en ny sirkel og la den på toppen. Trykk lett rundt kanten slik at den blir tett.

Stekes midt i ovnen i ca 7-9 minutter. Til den har blitt gylden på undersiden. 

Mm - vaniljekrem! 

Oppskrift på sukkerfri vaniljekrem finner du HER.

Et dryss sukrin melis på toppen var ekstra godt :)

Selv er jeg utrolig svak for solskinnesboller. Kanelsnurr + vaniljekrem + melis. Alle gode ting er tre! ;) 

Har dere en favoritt-variant?

Kanskje dette var en tips for dere som ønsker noe godt til kaffen. Eller kakaoen. Eller en kopp te ;)

Jeg tror nemlig høsten er på vei jeg. Så snart er det frem med den store tekoppen, levende lys og koseteppet igjen.

En riktig god helg! :)

 

#oppskrift #kosthold #trening #proteinrik #fiberrik #utensukker #sukkerfri #mamma #bake #bakst #mat #bakekona #sukrinmelis #sukringold #vaniljekrem #kesam #fullkorn 

 

Grove taco-snurrer uten heving!

Hei!

Nå kjenner jeg sommerferien nærmer seg med stormskritt, og jeg tror jeg aldri har gledet meg så mye som i år. Jeg tror det blir helt fantastisk, uansett værforhold. Vekkerklokka skal legges bort og livet skal nytes med de nærmeste. Jeg regner med det går med en is eller ti også ;)

Som jeg skrev i forrige innlegget skulle jeg komme med et tips til hva dere burde bruke restene fra fredags-tacoen til!

Vi hadde utrolig nok ikke taco til middag i dag, men kyllingspyd.. Så disse var lunsjen forrige lørdag, med taco-restene jeg hadde da ;) 

Nå er det da virkelig ikke nødvendig å bruke rester for å slenge sammen denne oppskriften, men det regner jeg med at dere skjønner ;)

Skinkestrimler, kyllingbiter eller lignende. Ta det du har og liker. 

Med pølsebiter blir det nok en ekstra stor suksess hos de små ;)

Disse lager du utrolig fort, og er perfekt å ta med utålmodige unger på! Eller servere sulten mannfolk som kveldskos til fotballkampen! ;)

Fra begynnelse til slutt tar det ca 20-30 minutter. Avhenger litt av hvor effektiv du er på kjøkkenet.

Ingen forheving eller etterheving.

Elte - kjevle - fylle - steke - SPIS!

Noen vil kanskje kjenne igjen likheter i oppskriften med en tidligere gjenganger - søt bakst uten heving.

Oppskrift på deigen til ca 16 stykker:

 • 110 gram fibra fullkornsmel - ca 2 dl
 • 90 gram havremel (evt havregryn) - ca 2 dl
 • 1 ss bakepulver
 • 30 gram lett margarin fra kjøleskapet*
 • 220 gram mager kesam - altså litt over 2/3 av boksen
 • En liten klype salt - gjerne havsalt
 • En dæsj hvitløkspulver - kan sløyfes
 • Litt ekstra mel til kjevlingen

*Bruker du melange/meierismør lar du det stå litt på benken, slik at det ikke er like hardt. 

Sett stekeovnen på 220 grader.

Bland alle ingrediensene fort sammen, og da gjerne i en kjøkkenmaskin.

Strø mel på benken, og kjevl ut deigen til et stor rektangel.

Snu den og stryk på litt mel jevnlig mens du kjevler, slik at den løsner lett når du skal rulle.

Så er det bare å finne fram restene fra kjøleskapet, og fyll i vei!

Tacosausen ble til pizzasaus.

Og så hadde jeg både rester av paprika, løk og mais, i tillegg til tacokjøttet.

Jeg ble nok litt vel ivrig med fyllet, men jeg  fikk utrolig nok rullet den sammen ;) 

Rull den sammen, og skjær i skiver på ca 1-1,5 cm tykke.

Legg de over på bakebrettet, og strø over ost. 

Stekes midt i ovnen i ca 12-15 minutter til du ser at de har blitt gyldne på toppen og under.

La de avkjøle seg noen minutter på en rist, slik at de får satt seg.

Og på, nesten, 1-2-3 har du en deilig lunsj servert! Eller kveldsmat ;) Nydelig som turmat eller i pikinikkurven også!

Og disse snurrene metter utrolig godt, og er rike på både fiber og proteiner.

Stor suksess i dette huset! To tomler høyt i været fra både liten og stor. 

Håper dette var et enkelt tips som faller i smak hos flere :)

Ha en fantastisk helg - selv med litt dårlig vær!

 

#oppskrift #kosthold #trening #mat #fullkorn #havremel #taco #pizzasnurrer #mamma #hverdag #fredagskos #suntoggodt #proteinrik #fiberrik #bake #bakekona

Rabarbrakake til lunsj!

Hei!

I dag har jeg vært et sted jeg aldri har vært før - hos en kiropraktor. Jeg tenker så og si alltid at "det går over av seg selv", men i dag måtte jeg prøve å være litt fornuftig. Når man akutt blir handikappet på grunn av en låsning et eller annet sted, måtte jeg til slutt kaste inn håndkleet og ikke være så sta. Så her sitter jeg. Egentlig var planen å ha en knallgod økt på spinningsykkelen + styrke, men kiropraktoren ga meg klar beskjed om at det ikke var aktuelt. 

Mannen ser på fotball, og jeg kjenner at jeg ikke klarer å engasjere meg like mye over hver eneste kamp. Så da tenkte jeg like gjerne at jeg kunne få skrevet litt her ;) Jeg har ikke så mye annet valg enn å sitte klistret fast til stolen..

Jeg delte to bilder tidligere i dag på Instagram med hva lunsjen var i dag, og den var denne nydelige kaka. @Bakekona, hvis du ønsker å følge meg der.

Jeg lover at ikke hvert eneste innlegg skal inneholde rabarbra, men det er jo virkelig høysesong for dette om dagen! Og da er det jo morsomt å bruke seg av det man kan finne ute :) 

Rabarbra-bitene kan byttes ut med f.eks eplebiter eller bringebær.

Det er sikkert også veldig godt å slenge med noen jordbærbiter sammen med rabarbraen.

Oppskrift:

 • 50 gram havremel*
 • 1 ss sukrin gold - eller vanlig sukrin.
 • 1/2 ts bakepulver
 • 1/3 ts kanel
 • En dæsj kardemomme
 • 1 eggehvite - men du kan nok fint bruke hele egget også.
 • 1/2 dl melk

*Kjøp gjerne vanlig havregryn og kvern det til havremel i en blender. Billigere enn å kjøpe "ferdig" havremel. 

Sett stekeovnen på 175 grader

Bland alle ingrediensene sammen. Hell over i en ildfast form eller muffinsformer.

Skjær rabarbra i biter og strø på toppen. 

Jeg strødde i tillegg en klype sukrin gold på toppen for litt ekstra søtsmak sammen med den syrlige rabarbraen.

Stekes midt i ovnen i ca 20 minutter. Kortere steketid om du heller røra i muffinsformer.

La kaka få sette seg før det bare er å hive innpå ;)

Ekstra godt var det med litt gresk yoghurt blandet med sukrin gold.

Jeg har flere rabarbra-innlegg på lur, men som sagt skal det dukke opp litt andre ting etterhvert også ;) Jeg ser at ripsbuskene begynner å få farge, så det er vel kanskje noe på gang der snart.

Jeg håper dere alle har det bra, og takk til dere som fortsatt følger med :) 

Ha en fortsatt fin onsdag!

 

#oppskrift #kosthold #havremel #fiberrik #sukkerfri #sukringold #funksjonellmat #rabarbra #frokost #lunsj #mat #trening #sommer #bakekona #suntoggodt

 

Brownies-"cookies" med sjokoladebiter

Hei og hopp!

Ah, for en nydelig dag det har vært i dag! Enda mer luksus er det å ha en jobb hvor jeg får betalt for å spise is og plukker blomster med en gjeng lykkelig unger mens sola skinner! 

Og enda bedre ble dagen da junior stråler av lykke da jeg henter han. Hjem til trampolinen og rabarbra dyppet i sukrin gold som snacks. Mm..!

Husk: Å smøre seg selv med solkrem i morgen ;)

Veldig morsomt var det for noen uker siden da Norges største blogger la ut en oppskrift som var inspirert fra meg :) 

Caroline, fotballfruen, hadde prøvd ut sjokoladekjeksen med en mystisk ingrediens. Og utifra det jeg leste i innlegget falt de virkelig i smak!

Bønner i søtsaker hadde jeg bare rynket på nesen over for et par år siden. Men endelig har jeg blitt "voksen" og synes det bare er utrolig spennende å utforske nye ingredienser og matvarer!

Oppskrift på ca 15 stykker:

 • 170 gram kidneybønner - altså en pakke etter den er avrent
 • 50 gram havremel*
 • 1 ts bakepulver
 • 35 gram sukrin +
 • 2 ss sukrin gold**
 • 20 gram kakao
 • En liten dæsj kanel
 • En liten klype salt - gjerne havsalt
 • 10 gram peanøttpulver (PB2)/peanøttmel - evt vanlig peanøttsmør
 • 5 gram smeltet kokosolje . - evt smør
 • En dæsj vaniljepulver - hvis du har
 • 1/2 dl melk
 • 15 gram sukkerfri mørk sjokolade - kan sløyfes - sjokoladen som er på toppen kommer utenom

*Hvis du ikke har havremel, kan du bare bruke vanlig havregryn, siden alle ingrediensene skal gjøres i en food prosessor eller med en stavmikser.

**Sukrin gold gir ikke den samme kjølige smaken som sukrin kan gi. Brunt sukker er nesten et must i kjeks-oppskrifter, og sukrin gold er derfor den perfekte erstatningen. Et must i kjøkkenskapet!

Sett stekeovnen på 180 grader.

Skyll bønnene godt under kaldt vann.

Tilsett alle ingrediensene i en food prosessor eller i en bolle hvis du skal bruke stavmikser.

Kjør alt fort sammen til en glatt deig, altså at det ikke er noen biter av bønner igjen og alt er godt blandet.

Finhakk med en kniv eller grovriv sjokoladen og bland det inn i deigen.

Trill kuler av deigen og legg de på en bakeplate. Trykk de ned så flate du ønsker de. De vil heve litt.

Hvis du ønsker sjokoladebiter på toppen hakker du det opp og trykker de ned i bitene.

Stekes midt i ovnen i 6-8 minutter - avhenger litt av ovnen din og tykkelse.

Og disse kan fint fryses etter min mening! :)

ca 45 kalorier per stykk uten sjokoladen på toppen.

Jeg er så altfor altfor svak for sjokkis! Selv om jeg innimellom får et skikkelig salt-kick også da ;)

Men tilbake til en liten ting.

Rabarbra!

Det er noe jeg har veldig lite forhold til egentlig, men nå har jeg to gigantiske "busker" med det i hagen.

What to do? 

Mannen ønsker seg blant annet syltetøy og suppe. Jeg ser for meg å bruke det som fyll i kaker også.. Ah, jeg gleder meg så utrolig til å komme ordentlig tilbake på kjøkkenet igjen! 

Jeg må bare få meg en ny stavmikser - for den "gamle" har jeg faktisk slitt ut! Bakegal kone ;)

 

Nyt været - nyt tiden med de rundt deg - og nyt en is! 

 

#oppskrift #kosthold #sukkerfri #utensukker #sukringold #sukrin #sjokolade #mat #trening #funksjonellmat #sommer #bakekona

 

Tid og fiberrik og sukkerfri "hvetestang"

Neimen, heisann! ;)

Tid ja - hvor fort den flyr noen ganger. Mye har skjedd de siste ukene, og tid er ikke det jeg har hatt mest til overs så og si hver eneste dag! Men nå ser jeg frem mot sol og sommer. Og forhåpentligvis litt brunfarge på kroppen, og lyse og varme sommerkvelder på terrassen! 

Jeg kan vel egentlig ikke kalle meg en blogger for øyeblikket, men sånn har det da blitt i det siste. Veldig bra har jeg og mine nærmeste det, og det er det viktigste!

Jeg har savnet dere litt da ;) Og ekstra hyggelig var det da det dukket opp en kommentar på Instagram forrige helg fra en nydelig følger, @steviagirl, som blant annet skrev "kom tilbake". Det var veldig koselige å høre at jeg ikke er helt glemt!

Så her er jeg! ;) 

Og her en liten kos til kaffen eller kveldsmat ;)

Den "gamle" oppskriften i en ny forkledning!

Det er lov å leke litt med maten ;)

Oppskrift:

 • 110 gram fibra fullkornsmel (ca 2 dl)
 • 90 gram havregryn eller havremel (ca 2 dl)
 • 50 gram sukrin gold (ca 0,5 dl)
 • 1 ss bakepulver - du kan prøve med litt mindre hvis du synes bakepulver-smaken blir for fremtredende.
 • 1/2 ts kardemomme
 • 30 gram lett margarin - rett fra kjøleskapet
 • 250 gram mager kesam

Sett stekeovnen på 225 grader.

Bruk gjerne en kjøkkemaskin hvis du har til å blande sammen deigen slik at alt blir blandet fort sammen. Men ekte muskelkraft gjør også selvfølgelig susen ;)

Bland de tørre ingrediensene. Tilsett smør og kesam, og bland godt sammen på høy hastighet.

Rull deigen til en kjempe tykk pølse. Kjevl eller trykk den flat, ca 1.5 cm tykkelse. 

Trykk ned en vei langs midten, og fyll med vaniljekrem.

Tips: Putt vaniljekremen i en brødpose og klipp av et hjørnet. På den måten er det lett å fylle kremen i "stien" uten å trenge fancy utstyr. 

Oppskrift på en sukkerfri vaniljekrem finner du HER.

Stekes midt i ovnen til den er gylden på undersiden. Tiden varierer fram ovn til ovn.

(Jeg glemte å følge med på klokka..)

La den avkjøle seg en stund slik at vaniljekremen får satt seg, og glasuren ikke bare renner av!

Bland sammen sukrin melis med vann/melk og smør på begge sider av vaniljekremen.

Strø evt kokosmasse på toppen.

Husk at dette ikke er 100 % prosent som en vanlig hvetestang, siden det ikke er gjærbakst. Men den er uansett en innertier hos meg! Nam! ;)

Fullkornsmel og havregryn gjør den naturlig fiberrik. Mager kesam hever proteininnholdet og gjør den utrolig saftig.

Og vaniljekrem - vel - jo mer jo bedre! ;)

11. mai har det blitt allerede. Helt utrolig!

Nå krysser jeg fingre og tær for oppholdsvær på lørdag slik at det blir vandring i tog uten regntøy og grillings på terrassen! ;) 

Plutselig dukker jeg opp med et nytt innlegg også nå som jeg har litt tid til overs innimellom! 

Ha en fortsatt strålende søndag og en god start på en ny uke :)

 

#oppskrift #kosthold #utensukker #sukkerfri #fullkorn #trening #mat #sukringold #funskjonellmat #inspirasjon #suntoggodt #vaniljekrem #kesam #proteinrik #bakekona

Helgekos med sjokoladeboller

De siste dagene har det kun vært fokus på en ting: kose meg skikkelig med mann og barn!

Og ikke minst - nyte det nydelige vårværet det har vært her sørpå! Wow, snakk om energiboost :)

Fredagskvelden ble faktisk brukt til å bake i over 4 timer- fra junior var lagt og til klokken passerte 23 en gang. Og det etter å ha hatt tidligvakt på jobb + playdate på lekeplassen etter jobb. Snakk om lang dag! Men allikevel helt perfekt :) Baksten ble selvfølgelig prøvesmakt litt på. og dagen etterpå gitt videre for å glede noen nær i familien.Det er ekstra stas å lyse opp dagen til andre med skikkelig hjemmebakst! :) 

Nesten ukentlig slenger jeg sammen en porsjon med disse "bollene" dere stadig ser. De kan utmerket fryses, metter godt og lages fort.

Denne gangen falt valget på å blande inn sukkerfri melkesjokolade hakket i biter.

Og den ble virkelig en innertier! Ihvertfall når de er nystekte. Sjokoladebiter som smelter i munnen. 

Oppskrift:

 • 110 gram fibra fullkornsmel (ca 2 dl)
 • 90 gram havregryn eller havremel (ca 2 dl)
 • 50 gram sukrin gold (ca 0,5 dl)
 • 1 ss bakepulver
 • 1/2 ts kardemomme
 • 30 gram lett margarin - rett fra kjøleskapet
 • 250 gram mager kesam
 • Sjokolade hakket i biter - sukkerfri eller ei

Sett stekeovnen på 225 grader.

Bruk gjerne en kjøkkemaskin hvis du har til å blande sammen deigen slik at alt blir blandet fort sammen. Men ekte muskelkraft gjør også selvfølgelig susen ;)

Bland de tørre ingrediensene. Tilsett smør, kesam og sjokolade, og bland godt sammen på høy hastighet.

Strø litt fullkornsmel utover kjøkkenbenken. Legg deigklumpen på benken og strø litt mer mel over. Trykk deigen litt ned og vend noen ganger. 

Bruk et glass eller pepperkakeformer til å stikke ut rundinger.

Legg på et bakepapir, og stek midt i oven i ca 7-9 minutter. Til de har blitt litt gyldne på undersiden.

Og så er det bare å ta med seg en bolle, den med fleste sjokoladebiter, og nyte i solveggen med en kaffekopp i andre hånda ;)

Jeg har "snappet" litt med familie i nord - og snakk om to forskjellige årstider på en gang! Jeg klager ikke for å si det sånn...

Gjør dere klar for en ny uke og siste dagen i mars! 

Ha en fortsatt fin søndag :) 

 

#oppskrift #fullkorn #bake #scones #magerkesam #sukkerfri #utensukker #sjokolade #sukringold #funksjonellmat #trening #mat #vår #bakekona

Sunnere og saftig brownies med en peanøtt-swirl

Jeg er tydeligvis inne i en "swirl"-modus!

Forrige uke delte jeg DENNE nydelige ostekaken - med en swirl!

Skikkelig american-style dette her ;)

Jeg tenkte at en skikkelig saftige og god kveldkos var perfekt siden det tross alt er lille lørdag! 

\

Oppskrift:

 • 50 gram havremel
 • 50 gram kakao
 • 150 gram gresk yoghurt eller mager kesam
 • 1 dl melk
 • 50 gram sukrin + - bruker du vanlig sukrin må du øke mengden, da sukrin + er mye søtere.
 • 1 ss sukrin gold - hvis du har. Gir en ekstra god sødme
 • 1 ts bakepulver
 • 1 klype salt
 • 1 egg
 • 1/2 ts vaniljeekstrakt - kan sløyfes, men anbefales virkelig å ha i skapet!
 • PB2/peanøttmel + vann - evt vanlig peanøttsmør tynnet ut med litt vann

Sett stekeovnen på 200 grader.

Hvis du ikke allerede har havremel, kan du bare måle opp havregryn og kjøre hele røra i en blender/stavmikser.

Bland alle ingrediensene godt sammen, minus PB2/peanøttmel, og hell over i ønsket form(er)

Bland peanøttpulver/mel til en tykk sirup og hell rundt omkring over i formen. Bruk en kniv til å lage mønster hvis du ønsker det. 

Stekes midt i ovnen i minutter i ca 25. Men her er det viktig at du justerer tiden etter din ovn og hvor stor form du bruker. Jeg bruker en ildfast form med målene 22 cm x 14 cm, og steker i en varmluftsovn.

La den få avkjøle seg en liten stund, slik at kaken får satt seg før du begynner å skjære i den!

Tips: Dekk formen med bakepapir, så er kaken lett å løfte opp etter den er stekt, og skjæres opp i biter.

Hvor mange porsjoner/biter det blir kommer litt an på hvor "grådig" du er ;) Jeg synes 8 biter var en størrelse :)

Yummy in my tummy!

Dagens store skuffelse: SNØ på bakken! Altså, vinterskoene mine var jo nesten pakket bort! Jeg hadde jo til og med begynt så smått å planlegge den nye kjøkkenhagen min i det nye huset! Jeg tenker bare på hus og interiør om dagen!

Men.. Vi er jo fortsatt i mars, så jeg må vel roe ned litt! :)

Og dere - i skrivende stund har Facebook-siden min 9 958 følgere! Det er stas det, og farlig nærme 10 000!! ;) Det hadde jeg aldri trodd for noen måneder siden.. 

Ha en fortsatt strålende onsdag :)

 

#oppskrift #kosthold #bake #brownie #iherb #utensukker #sukrin #sukringold #funksjonellmat #facebook #mat #bakekona

 

 

 

Min ultimate favoritt - sukkerfrie solskinnsboller med hjemmelaget vaniljekrem

Ser dere på "Hele Norge baker" på TV3 på søndager? 

Det gjør selvsagt jeg! Da setter jeg meg godt tilrette og lar meg underholde av mange flinke bakere :)

I går fikk de i oppgave å bake sin favoritt-gjærbakst, og det var virkelig en god variasjon. Men stakkars - 2 timer på elte, forheve, etterheve og steke! Puh..

Min kjære mann spurte meg hva jeg hadde bakt da hvis jeg var med - og uten betenkningstid svarte jeg solskinnsboller! Jeg mister alle hemninger hvis det står på bordet. 

Solskinnsboller er virkelig en bolle som lyser opp på kakebordet og som får, ihvertfall meg, til å smile.

Det er rett og slett en kombinasjon av to favoritter: kanelsnurr + deilig vaniljekrem!

Det beste med en kanellsnurr er å spise seg inn mot midten, og det beste med skolebrød er masse deilig vaniljekrem.

Så - når du spiser en solskinnboller og endelig kommer deg mot midten.. Da får du både den nydelige og saftige kjernen med smør, kanel og sukker/sukrin og en søt vaniljekrem som smelter i munnen.

I'm in heaven!

Men, hey! Jeg holder på å gjør huset klart for flytting! Så jeg har ikke mye tid til gjærbakst om dagen..

Så jeg "juksa" litt.. Og slang sammen den utrolig allsidige "bolle"-oppskriften min.

Som regnes mer som en scones, siden gjær er byttet ut med bakepulver.

Oh well - jeg vet mange av dere gir den tommel opp - så da MÅ dere bare prøve dere på denne kombinasjonen! 

HER har dere oppskriften på kanelsnurrene.

Og HER har dere oppskriften på hjemmelaget og sukkerfri vaniljekrem. Det går ca 1/2 porsjon til en "deig", og som gir ca 14-15 snurrer. 

Disse kanelsnurrene er laget av fullkornsmel og havremel og er derfor grove og veldig mettende. Du kan bytte ut deler eller alt av fullkornsmelet med hvetemel hvis du ønsker mindre "grov" smak, og mer skikkelig bolle-smak.

Dekorer gjerne med sukrin melis blandet ut med vann/melk for prikken over i'en!

Ah - dette er rett og slett en helt vanvittig god kombinasjon!

Hva er din favoritt-gjærbakst?

Her har dere tidligere innlegg med inspirasjon til hva dere kan lage av samme "deigen":

Sjokolade-snurrer

Skolebrød

"Julekake"-scones - minner om rosinboller.

Express-fastelavensboller

Ny uke - nye muligheter! Jeg er spent på hva denne uken bringer :)

Ha en super mandag :)

Følg og del gjerne bloggen på Facebook også. Siden finner du HER eller trykk på bildet under. 

På Instagram dukker det også opp hverdagsbilder innimellom. @bakekona

 

#oppskrift #kosthold #trening #utensukker #sukkerfri #bake #funksjonellmat #vaniljekrem #fiberrik #proteinrik #kesam #mat #fullkorn #bakekona

Sukkerfrie trippel chocolate brownies-cookies

Her er oppskriften som jeg lovet dere tidligere i dag!

Det er ikke alltid like lett å få tak i sukkerfri hvit sjokolade, så bruk det hvis du har. Hvit sjokolade kjøpt i matbutikken fungerer selvsagt like bra hvis du ikke må ha det 100 % sukkerfritt! ;) 

Hit sjokolade er mannen sin favoritt, så jeg slenger alltid på noen biter for å gjøre de litt ekstra gode for han ;)

Disse er en litt "chunky" variant, men du kan gjerne presse de ned litt mer for en litt tynnere utgave ;)

Og hovedingrediensen denne gangen er fra denne boksen:

Kidneybønner!

Oppskrift på ca 15 stykker:

 • 170 gram kidneybønner - altså en pakke etter den er avrent
 • 50 gram havremel*
 • 1 ts bakepulver
 • 35 gram sukrin +
 • 2 ss sukrin gold**
 • 20 gram kakao
 • En liten dæsj kanel
 • En liten klype salt - gjerne havsalt
 • 10 gram peanøttpulver (PB2)/peanøttmel - evt vanlig peanøttsmør
 • 5 gram smeltet kokosolje . - evt smør
 • En dæsj vaniljepulver - hvis du har
 • 1/2 dl melk
 • 15 gram sukkerfri mørk sjokolade - kan sløyfes - sjokoladen som er på toppen kommer utenom

*Hvis du ikke har havremel, kan du bare bruke vanlig havregryn, siden alle ingrediensene skal gjøres i en food prosessor eller med en stavmikser.

**Sukrin gold gir ikke den samme kjølige smaken som sukrin kan gi. Brunt sukker er nesten et must i kjeks-oppskrifter, og sukrin gold er derfor den perfekte erstatningen. Et must i kjøkkenskapet!

Sett stekeovnen på 180 grader.

Skyll bønnene godt under kaldt vann.

Tilsett alle ingrediensene i en food prosessor eller i en bolle hvis du skal bruke stavmikser.

Kjør alt fort sammen til en glatt deig, altså at det ikke er noen biter av bønner igjen og alt er godt blandet.

Finhakk med en kniv eller grovriv sjokoladen og bland det inn i deigen.

Trill kuler av deigen og legg de på en bakeplate. Trykk de ned så flate du ønsker de. De vil heve litt.

Hvis du ønsker sjokoladebiter på toppen hakker du det opp og trykker de ned i bitene.

Stekes midt i ovnen i 6-8 minutter - avhenger litt av ovnen din og tykkelse.

Uten sjokolade på toppen blir det ca 45 kalorier per stykk!

Du ser at det er en del evt/kan sløyfes i oppskriften. Tilpass oppskriften til det du har tilgjengelig :)

Bønner til å dekke søtbehovet? Ja, hvorfor ikke ;) 

Disse brownies-bitene er fulle av mye godsaker for kroppen! 

Fryses kan de også - så legg noen i fryseren med en gang de er avkjølt, så har du kaffekosen klar på nullkommaniks!

Her er en annen "uvanlig" oppskriften jeg la ut tidligere i uka:Sjokoladekrem med søtpotet som hovedingrediens!

Ha en fortsatt super kveld :)


#oppskrift #kosthold #trening #sjokolade #utensukker #sukkerfri #funksjonellmat #sukrin #iherb #bønner #suntoggodt #jatildesserthverdag #bake #kjeks #bakekona

Sukkerfrie express-fastelavensboller med hjemmelaget vaniljekrem

Da var vi i mars allerede! Den første dagen i den første vårmåneden. 

Hvor ble februar av? Hos oss forsvant den i huskjøp, hussalg og sykdom. Den lille tankefabrikken min jobber på overtid hver eneste dag om dagen. Men sånn er livet i perioder! 

Da er det godt med spesielle stunder som gleder ekstra mye. Som f.eks i går da jeg og mannen hentet "spøkelset" vårt i barnehagen etter at karnevalet var ferdig. Så dro vi først på café og en tur i dyrebutikken for å se på alle dyrene og fiskene. Noe jeg husker alltid var veldig stas da jeg var liten. Middagen ble spist på Peppes og dagen ble avsluttet med en tur på kino. Jonathan er veldig opptatt av bokstaver om dagen, og roper plutselig ut i kinosalen "Se, der er pappa sin bokstav". Og lettere entusiatisk på slutten av filmen roper han ut "Ja, de klarte det" mens han peker og gliser stort. Man kan ikke gjøre annet enn å le litt for seg selv :)

Så i morgen er det altså fastelaven! 

Morsomt er det å få meldinger fra flere av dere som har spurt om jeg kom til å legge ut en oppskrift på sunnere fastelavensboller. 

Jeg skulle så gjerne ha kommet med en helt fantastisk oppskrift til dere på store og luftige hveteboller av det litt sunnere slag. Men. Jeg har ingen "liggende", og som jeg har nevnt så har februar bare flydd forbi! Jeg prøvde meg på en oppskrift en gang i februar, men resultatet ble ikke så luftig som ønsket, og dermed havner den heller ikke her. Men det er absolutt et kommende "prosjekt", da gjærbakst var svakheten hos sikkert godt over halvparten av dere da jeg spurte dere om det. I tillegg til sjokolade da.. ;)

Men.. Et godt alternativ, etter min mening, er en gjenganger i dette huset. Og jeg tror det er en av de meste prøvde oppskriftene jeg har sett dere dele på Instagram! 

Ja, dere elsker kanelsnurrer - skjønner jeg ;)

Oppskriften og fremgangsmåten er samme som i DENNE oppskriften - minus rosiner.

Hvis du ikke ønsker en så grov variant kan du f.eks bytte ut deler av fullkornsmelet med vanlig hvetemel.

Og vaniljekrem har dere sett tidligere, og oppskriften på den finner dere HER

Hvis du ønsker en "lettere" vaniljekrem kan du blande ut vaniljekremen med gresk yoghurt/mager kesam etter at den er avkjølt.

Tine har også en lettere dessertfløte for dere som vil ha pisket krem med litt lavere kaloriinnhold. 

Eller så kan du fylle den med mager vaniljekesam.

Noen har kanskje en dæsj med syltetøy til også? Mos bær selv og rør inn litt sukrin melis hvis bærene ikke er søte nok, så har du plutselig et sunt og enkelt alternativ!

En "express"-bolle med hjemmelaget vaniljekrem blandet med gresk yoghurt og det obligatoriske melisdrysset, altså sukrin melis.

Nyt helgen, og tid med de rundt deg :)

Ha en fortsatt strålende lørdag! 

 

#oppskrift #kosthold #mat #bake #sukkerfri #utensukker #fastelaven #funksjonellmat #vaniljekrem #fullkorn #bakekona

 

Sukkerfrie og fiberrike skolebrød med hjemmelaget vaniljekrem

Puh.. Det var overskriften sin det!

Men disse herligheten fortjener en lang overskrift, og jeg slenger også på saftige, søte, sunne og mettende!

Altså. Gjærbakst er lykke, og spesielt når duften sprer seg i huset. Men, som jeg nevner en haug ganger - tiden til gjærbakst strekker ikke alltid til!

Dermed er jeg så glad for å ha en oppskrift på en "bolledeig" som verken trenger heving eller mye venting! Når jeg er sulten og søtsugen har jeg ikke den lengste tålmodigheten..

Så da har kanskje flere av dere allerede gjettet på hvilken oppskrift jeg har brukt til disse skolebrødene?

Oh yes - samme som kanelsnurrene! Men da selvfølgelig uten smør, sukrin og kanel strødd utover.

Tips: Lag en porsjon av deigen, del den i to, og lag ulike varianter. 

Det mest "avanserte" med denne oppskriften er vaniljekremen, men det er nå det absolutte høydepunktet også!

Jo mer vaniljekrem - jo bedre! ;)

Hvor mye vaniljekrem som går med til disse bollene kommer an på hvor "grådig" du er, men jeg vil nok si ca halvparten av oppskriften. Resten av kremen kan du spise med en skje.. ;) Eller bare lage halvparten av oppskriften.

Oppskrift på hjemmelaget vaniljekrem:

 • 5 dl melk
 • 1 vaniljestang
 • 4 eggeplommer
 • 60 gram sukrin melis - evt sukrin
 • 50 gram maizena

Skrap ut frøene fra vaniljestangen. Tilsett frøene, hele stangen og melken i en kjele. Varm opp melken til den når rett før kokepunktet.

I en bolle pisker du sammen eggeplommene og sukrin melis til blandingen blir litt lysere i fargen. Rør så inn maizena. 

Når melkeblandingen er klar tilsetter du litt av den varme melken oppi eggdosisen. Dette er for å tempere eggedosisen. Hell alt over i kjelen, og rør på middels varme til blandingen tykner til en deilig krem.

Avkjøl.

Oppebevar i et tett glass i kjøleskapet.

Jeg lagde kremen dagen før jeg lagde skolebrødene, så gikk alt veldig fort å slenge sammen!

Tips: Kjevl ut deigen til en leiv på ca 1,5 cm tykkelse. Ta et glass og trykk ut rundinger. Dermed får du perfekte runde skolebrød. Se i kjøkkenskuffen om du har noe som har en avrundet topp som du kan bruke til å lage en grop, eller bruk en teskje. Du kan selvsagt også bare klemme ned med fingeren ;) Legg en god skje med vaniljekrem i gropen, og stek som i oppskriften.

La de avkjøle seg før du smører på sukrin melis blandet med litt melk/vann. Og litt kokos er vel et must på et skolebrød!

Skal du fryse ned noen lar du være å ta på melis på de som ikke skal spise med en gang! :)

Hvis du synes at det blir litt grovt med bare fullkornsmel, kan du fint erstatte det med vanlig hvetemel, eller en 50/50 blanding. 

 

Med dagens raske og meget gode baketips ønsker jeg dere en fortsatt fin helg :) 

 

#oppskrift #kosthold #bake #skolebrød #utensukker #sukkerfri #sukrinmelis #funksjonellmat #sukrin #trening #bakekona #fullkorn

 

Gratulerer med dagen - Giveaway!

Giveawayen er avsluttet!

"Kjære lille blogg!

Gratulerer så mye med 1 års-dagen!

Tenk at du er ett år allerede. Hvor fort tiden har gått!"

Er det ikke slik et bursdagskort pleier å begynne..? ;)

Vel, nå er det faktisk sånn at det er i dag er ett år siden jeg publiserte det første innlegget. 

Jeg kan innrømme at jeg har vurdert flere ganger tidligere å lage en blogg, men turte aldri å ta det steget. Hva skulle jeg skrive om? Flaut var det også, for blant mine venner og familie var ikke blogg noe noen hadde. Ihvertfall ikke som jeg vet. Det er faktisk litt flaut enda. Men å ha en blogg har vel blitt mer vanlig også!

Ihvertfall - et eget mimre-innlegget kommer når roen har senket seg her hjemme. For mye har skjedd og utviklingen har vært enorm i løpet av det året som har gått. Det ser jeg veldig godt når jeg blar meg gjennom bildene på Instagram ;)

Bursdag = kake!

"Sjokoladekake" med sjokoladekrem. 

Oppskrift kan jeg legge ut i et eget innlegg om ønskelig.

Og hva er vel også et must når man har burdsdag?`

GAVE!

Men denne gangen er det verken meg eller bloggen som får en gave - men til noen av DERE!

Og siden bloggen har blitt en min lille kokebok hvor jeg deler oppskrifter av det litt sunnere slag og andre tips føles det riktig å ha gaven gjenspeiler nettopp dette ;)

Derfor gjentar jeg suksessen fra giveawayen før jul!

TO av dere vil få en stor pakke med noen mine personlige bakefavoritter!

I hver pakke vil det være:

Kakemix

Sjokoladekakemix

Sukrin Melis

Sukrin

Sukrin +

Sukrin Gold

Vaniljepulver

Sjokoladepålegg uten sukker - himmelsk!

Melkesjokolade uten sukker

Mørk sjokolade uten sukker

Dette kan dere lage mye godsaker av! 

Og en liten trøstepremie er også allerede planlagt, så jeg slenger med et "lite" hint om hva det er for noe ;)

Ikke avslørende i det hele tatt. Men kanskje veldig ønskelig for mange av dere? ;)

Så!

Det er to muligheter for å bli med på giveawayen:

Mulighet 1:

Del et nytt bilde på Instagram med bilde av din favorittoppskrift som er inspirert av bloggen. Bruk både @bakekona og #bakekona slik at jeg får varsel og finner bildet lett igjen! :)

Mulighet 2:

Legg igjen en kommentar her på bloggen eller Facebook-siden hvor du forteller meg hva din absolutt største svakhet er når det gjelder bakst, dessert eller snacks! 

Husk å legge med mail slik at jeg kan få kontakt den som vinner.

Vinnerne blir kåret i løpet av uken - slik at dere får litt tid til å leke på kjøkkenet ;)

 

Som alltid blir jeg veldig glad for at dere sprer det glade budskap slik at flere får øyne opp for sunnere alternativer! :)

For dere som ikke vet det er bloggen også på Facebook - og inviter gjerne andre dere tror vil ha glede av oppskrifter og tips jeg deler :)

 

 

#giveaway #konkurranse #blogg #mat #kosthold #trening #sukkerfri #funksjonellmat #sjokolade #bake #bakekona

Himmelske sjokolade-snurrer!

Fredagslykke!

Men har jeg en rolig helg i vente? Så absolutt ikke! Det blir verken mye tid på kjøkkenet eller avslapping.

En ting kan jeg starte med å si: Nei, jeg holder, dessverre, ikke på med en bok! Det er en drøm jeg håper jeg en vakker dag jeg kan få lov til å oppfylle. Men jeg er nok ikke kjent nok til å satse på noe sånt.

Den store nyheten denne uken er nemlig at vi har kjøpt hus! Og vi overtar det ganske så fort, så her er det mange ting som må ordnes og prioriteres. Som jeg regner med dere skjønner ;) Det blir veldig spennende og jeg gleder meg til at flytteprosessen virkelig setter i gang!

Så med liten tid på kjøkkenet + et bakebehov som måtte dekkes ble resultatet dette!

Sjokolade-snurrer!

Ingen store mysterier over denne oppskriften!

Følg fremgangsmåten til de nydelige kanelsnurrene. Oppskriften finner du HER.

I stedenfor smør, kanel og sukrin smurte jeg over Philadelphia sjokolade.

Oh my - sier nå jeg! Bolle med sjokolade. En stor suksess!

Og siden jeg hadde litt perlesukker - kjøpt i Sverige - måtte jeg strø det over toppen på noen av de. For det er så utrolig dekorativt!

Saftig, mektig og søtt!

Og laget på ca 20 minutter! 

Disse kan utmerket fryses også - hvis de overlever så lenge ;)

Jeg håper dere har en fin helg i ventende - og forhåpentligvis litt roligere enn her hos meg!

Ønsker dere en fin fredag :)

 

 

#oppskrift #kosthold #trening #sjokolade #sukkerfri #utensukker #sukringold #funksjonellmat #mat #bake #bakekona

Sukkerfrie og saftige kanelsnurrer laget på under 20 minutter!

Fra begynnelse til slutt!

Dette var den perfekte kosen vi hadde til lunsj i dag. Nystekte kanelsnurrer og en kopp te var midt i blinken etter å ha vært ute og lekt i snøen :)

Disse er naturlig proteinrik på grunn av at det er kesam mager i deigen, og det gjør de også veldig saftige. Og så er de i tillegg laget kun med fullkornsmel og havremel, og er dermed fiberrike og mettende.

Kanelen jeg brukte er et nytt produkt jeg har bestilt fra iHerb.

Jeg fikk ikke om dere har fått med dere all snakken det har vært om bruken av kanel og stoffet kumarin. Mattilsynet har kommet med en anbfefaling om at bruken av kanel burde begrenes til ca 1/2 ts kanel per dag. For mange er det helt ok, men f.eks her i huset  brukes kanel flittig hver eneste dag. Vi er storspisere av havregrøt til frokost - og jeg er jo en litt vel bakeglad kone ;)

Ihvertfall - så kjøpte vi da en pose fra iHerb med en type kanel som ikke inneholder dette stoffet. Der koster det 21,3 dollar for nesten 1/2 kg kanel.

Jeg var litt skeptisk med en gang da jeg luktet oppi posen, men jeg må bare si wow! For en nydelig smak det var på denne kanelen. Dette har en mye rundere og bedre smak en "matbutikk"-kanelen, og det blir vanskelig å kjøpe den typen igjen nå. Og min kjære mann, den kanel-avhengige, kan ikke annet enn å rose denne kanelen opp i skyene!

Altså - nok en ny storfavoritt fra iHerb.

Men kanel i en stor pose er ikke så veldig praktisk. Så hos Søstrene Grene i går fant jeg en perfekt beholder til kanelen!

Du kan også bruke en tom krydderflaske og fylle på med kanelen! 

Men oppskriften på kanelsnurrene var det jeg skulle dele med dere i dag. 

Disse forsvant like fort som det tok å lage dem. Inspirasjonen hentet jeg fra "julekake"-scones jeg delte med dere før jul. Resultatet ble utrolig bra!

Oppskrift:

 • 110 gram fibra fullkornsmel (ca 2 dl)
 • 90 gram havregryn eller havremel (ca 2 dl)
 • 50 gram sukrin gold (ca 0,5 dl)
 • 1 ss bakepulver
 • 1/2 ts kardemomme
 • 30 gram lett margarin - rett fra kjøleskapet
 • 250 gram mager kesam

Sett stekeovnen på 225 grader.

Bruk gjerne en kjøkkemaskin hvis du har til å blande sammen deigen slik at alt blir blandet fort sammen. 

Bland de tørre ingrediensene. Tilsett smør og kesam, og bland godt sammen på høy hastighet.

Strø litt fullkornsmel utover kjøkkenbenken. Legg deigklumpen på benken og strø litt mer mel over. Trykk deigen litt ned og vend noen ganger. 

Bruk en kjevle til å kjevle ut deigen. 

Fordel smøret utover deigen, og strø over kanel og sukrin gold. Evt sukrin.

Jeg brukte 15 gram lett margarin.

Rull sammen, og skjær i skiver på ca 1-1,5 cm tykkelse.

Oppskriften ga meg 15 kanelsnurrer.

Stekes i 7-9 minutter, avhengig av tykkelse og ovnen du bruker.

Nydelige og saftige som de er!

Men jeg liker veldig godt å toppe kanelsnurrer med melisglasur!

Så da blandet jeg sukrin melis med litt melk til en tynn glasur og helte over! Perfekt!

1-2-3 - så var de borte! :)

Dette er en veldig enkel oppskrift og som gir et ferdig resultat veldig raskt. Derfor er det en perfekt aktivetet å ha med små barn på. Jeg og Jonathan stod på kjøkkenet i dag med røde kinn, hvert vårt forkle og bakte disse sammen. Kvalitetstid :)

Håper det smaker! :)

 

#sukkerfri #oppskrift #bake #kanelbolle #sukringold #sukrin #funksjonellmat #proteinrik #fullkorn #havregryn #kosthold #trening #mat #vektklubb #familie #mamma #suntoggodt 

 

Saftig og nydelig opp-ned banankake og noen ord tilbake til dere

Da var vi halvveis i januar allerede - og nå er det virkelig vinter ute! 

Det er nok mange små, og store, som er veldig glade for at snøen har kommet! Min sønn er ihvertfall helt vill etter snø ;) Men for øyeblikket "koser" vi oss med halsbetennelse. Nytt år - nye runder med sykdommer!

Jeg går ikke under kategorien "født med ski på beina". Går det nedover og jeg synes det går fort - vel - da får jeg "panikk" og kjører til det stopper på en eller annen måte. Komiske greier. Og litt flaut! Men en ting - jeg gir meg ikke! Å ake derimot. Det er jeg god på! ;)

En annen ting jeg er god på - håper jeg - er å friste dere! Og bare vent. Det blir mange godsaker fremover!

Så da har jeg samtidig lyst til å si tusen takk til hver eneste en av dere som titter innom bloggen! Til dere som legger igjen kommentarer, sender mail, tagger meg på Instagram når dere har lekt på kjøkkenet. Og til dere som har delt bloggen videre til andre eller invitert de til Facebook-siden

Stadig nye lesere klikker innom - så jeg håper dere finner noe som frister ;)

Pinterest er det kanskje lettere for mange av dere å få en oversikt over flere av de "gamle" oppskriftene og innleggene :)

En liten konklusjon så langt i år: Sjokolade er min og de fleste av deres favoritt! 

Men jeg lover dere at denne kaken er en saftig godsak - sukkerfri og glutenfri. Den kan lettes gjøres både laktosefri og også ekstra proteinrik. 

Som jeg sier mange ganger - ofte kan en oppskrift brukes som inspirasjon og justeres etter hvordan du liker det eller eventuelle allergier! 

Oppskriften er denne - bare at bærene er byttet ut med banan, og jeg brukt kun litt sukrin gold i bunnen av formen. Kaken er laget i en liten springform på ca 12 cm istendefor fire muffinsformer. 

Steketiden må også økes med noen minutter. Er du usikker så stikker du bare en kakepinne eller kniv i midten - og da skal det ikke sette seg fast røre.

Jeg skjærte biter av en banan på ca 1/2 cm tykkelse til jeg haddet fått dekket bunnen - og så helles røra over bananen. 

Du kan selvsagt gjøre denne versjonen også i muffinsformer! 

Når kaken er ferdig lar du den avkjøle seg litt før du vender den med bunnen opp på et fat.

Bananen får en ekstra sødme, og kaken i seg selv er veldig saftig!

Jeg toppet kaken med en dæsj gresk yoghurt og litt Walden Farms pancake syrup. Her kan du også f.eks bruke Yoplait dobbel 0 % vanilje eller mager vaniljekesam.

Mm - kan fint holde til to - eller spis alt sammen selv! ;)

Et alternativ til kakemixen kan være denne "gamle og kjære" frokostkaken. Legg banan i bunnen, og hell røra over.

 

Jeg setter utrolig stor pris på dere, og noen føler jeg faktisk at jeg har blitt veldig godt kjent med også. Selv om man ikke har møttes!  Jeg at mange av dere har utrolig inspirerende historier og har oppnådd mange store mål! Jeg håper 2014 blir det bra år - et år vi når nye mål og nyter livet! Med en liten sunn dessert hver dag ;)

Igjen - tusen takk! :)

 

#jatildesserthverdag #kosthold #utensukker #sukkerfri #iherb #sukringold #sukrin #funksjonellmat #kakemix #glutenfri #proteinrik #dessert #oppskrift #bake #trening #vektklubb #bakekona

Vinnerne av Bakekonas bakefavoritter!

God kveld :)

Da satt jeg i sofaen med beina på puffen. Puh..

Dagen har gått i ett fra vår herlige "vekkerklokke" våknet i dag tidlig og til nå.

Julehandling, litt mer shopping, rydding, forberede til middagselskap. Og nå er da middagselskapet over og kjøkkenet ryddet.

10 dager igjen til julaften - og 4 arbeidsdager til juleferie. En lang juleferie! Det skal bli godt det.

Nok om det ;)

Da var det altså på tide å fortelle dere hvem som vil få en pakke med mine bakefavoritter :)

De to heldige er:

Trommevirvel.. 

Else

Ingrid D

Gratulerer så mye til dere begge! :)

(En mail blir sendt ut til vinnerne i løpet av kvelden)

Takk til alle som har vært med og for gode ord. Dere inspirerer! 

Jeg ønsker dere en fortsatt riktig god lørdagskveld - så er det en ny oppskrift på vei i morgen! :)

 

#bakekona #favoritter #funksjonellmat #giveaway #kakemix #sjokoladekake #sukrin #sukringold #sukrinmelis #sjokolade #mandelmel #kokosmel #vaniljepulver

Bakeutstyr-shopping og iHerb-pakke

Dere gjør det ikke lett for meg! Bare så dere vet det ;)

I skrivende stund er det 561 kommentarer på Giveawayen. Hver eneste kommentar er lest. 

Det er fortsatt mulig å melde seg på hvis du ikke har gjort det. Innlegget finner du HER.

Men til dagens innlegg. 

Jeg får stadig spørsmål om hvor jeg kjøper diverse bakeutstyr. Og når jeg er i butikker titter jeg faktisk etter ting som dere har spurt meg om her. Utrolig hva som lagrer seg på "harddisken".

Så da jeg var på juleshopping på Skeidar kom jeg over et par ting jeg selv ville ha og som jeg tror er perfekt for mange av dere. 

Gøy å hjelpe andre å bruke penger.. ;)

Til f.eks havregrynskaka  bruker jeg en liten springform. Jeg kjøpte den på en harrytur til Sverige for en god stund tilbake. Jeg har sett sånne små former flere steder som Jernia, Christiania Glassmagasin og Åhlens. 

Men så kom jeg da altså over denne 3-pk hos Skeidar, og ble lettere gira. Og til bare 99,90 for alle tre formene. En liten springform, en hjerteform og en stor springform. Siden jeg allerede har to små springformer var det hjerteformen som tiltrakk meg ;)

Og så hadde de en mellomstor spirngform på 18 cm til bare 39,90, som også havnet i kurven. Perfekt hvis man vil lage en litt mindre kake ;)

Jeg har nevnt tidligere at jeg trenger større kjøkken..!

Om du selv ikke trenger en sånn pakke med former kan de jo være en fin julegave til noen som liker å bake! 

Så dette fant jeg da altså på lørdag..

Og i dag kom jeg hjem med disse formene. 

Gjett om det blir hjerteformet havregrynskake til frokost i helgen da dere! Så søt den er!

Jeg har sett at de selger sånne hos Jernia også, men den kostet godt over 100 kr. Og den synes jeg er litt vel mye for en så liten form.  59 kr kostet denne hos Christiania Glassmagasin. Det var faktisk 3 for 2 på bakeformer, så to søte små ble med meg hjem.

Og da en firkantet springform, som jeg tenkte at sikkert også ville komme til nytte. Brownies kanskje! Man må vel ha bakeformer i alle mulige fasonger? 

Jeg har et bake"problem" - og godt mange av dere liker det! Hehe ;)

Et annet spørsmål er de små silikonformene jeg bruker til konfekt og småkos. 

Jeg kjøper de på Ebay - og det er helt vanvittig hvor mange varianter som finnes der! 

Ved å søke på chocolate silicone mold  får dere opp en haug med varianter. Jeg har som regel betalt mellom 10-20 kr per form, og det mye billigere enn i mange butikker her. 

Så var det litt fra iHerb igjen da.

Jeg skrev i iHerb-gudien jeg har laget at en pose med Cashew Cluster er farlig å ha i skapet. Så egentlig hadde jeg bestemt meg for at jeg ikke turte å bestille en sånn på en stund. Men så hadde jeg et svak øyeblikk da.. Disse og sjokolade-cashews er nydelig for seg selv eller som topping på kaker, desserter eller pannekaker!

Det eneste nye i denne pakken er Quinoa Pasta. Jeg har ikke prøvd den enda, men det blir nok tilbehør til middagen veldig snart.

Proteinpulveret er et "må ha" i skapet, og sukkertøyene har jeg en liten plan for de neste dagene! Håper det resultatet blir bra :)

Jeg bestilte også en kartong med Quest Nutrition Protein Bar i smaken Cinnamon Roll. Når man har blitt vant til den luftigere konsistens på de nyere barene er denne litt vel seig og kompakt. God, men ikke på topplisten. 

Ny oppskrift i morgen - og det er som sagt fortsatt mulig å bli med på giveawayen

1 uke igjen til juleferie! 

 

#pakkeiposten #iherb #shopping #bake #bakeutstyr #ebay #tips #sukkerfri #godteri #proteinpulver #quinoa #bakekona

Giveaway - vinn en stor pakke med Bakekonas favoritter!

Konkurransen er avsluttet - vinnerne blir annonsert i kveld (lørdag 14.12)

Det er med veldig stor glede jeg nå har fått muligheten til å gi TO av dere en pakke med mine bakefavoritter! 

Det må jo være den absolutt perfekte pakken å få nå før jul?

Det synes nå ihvertfall jeg ;)

Ekstra morsomt er det å kalle denne giveawayen:

Bakekonas favoritter.

For denne boksen er nettopp fylt med produkter som er essensielt for meg - til hverdags og til kos!

Og nå, med hjelp av Funksjonell mat, har jeg fått muligheten til å gi to av dere en pakke med alle disse godsakene :)

Pakken består av:

Sukrin gold:

Mitt absolutte "må ha"-produkt i kjøkkenskapet. 

Sukrin

Erstatning for sukker. 

Sukrin melis med stevia

Den nye versjonen av sukrin melis

Kokosmel

Rikt på fiber og protein. Glutenfritt. 

Mandelmel

Fettredusert mandelmel som kan erstatte hvetemel i mange oppskrifter. Glutenfritt og rikt på proteiner.

Sunnere sjokoladekake

Denne vil ingen gjette at er sukkerfri hvis du servere den til gjester. Helt fantastisk!

Kakemix

Som med sjokoladekaken er denne nydelig på smak. Det er en veldig universal kakemix som kan brukes til det utroligste.

Vaniljepulver

Ekte saker! En liten dæsj er nok for å få deilig vaniljesmak.

Melkesjokolade og mørk sjokolade søtet med tagatose.

Sukkerfri sjokolade. Melkesjokoladen er rett og slett farlig å ha i skuffen.

 

- Denne pakken er da altså den perfekte startpakken for de som ønsker å utforske sunnere bakst - 

Ved å ta en rask titt igjennom noen av innleggene mine ser dere at nettopp disse produktene går igjen og igjen. 

Alt fra julebakst, proteinapnnekaker, proteinbarer, kjeks, dessert, havregrynskaker, muffins, polarbrød. Og jeg kan fortsette i det uendelige.

Havremuffins fylt med eplebiter

En oppskrift som enda ikke har kommet på bloggen. "Eplekake" med hjemmelaget og sukkerfri vaniljesaus.

Opp-ned muffins laget av kakemixen.

Sukkerfri cakepops laget av sjokoladekakemixen og dyppet i den sukkerfrie sjokoladen.

Bananis med hjemmelaget sirup.

En sjokoladefondant på 30 sekunder laget av sjokoladekakemixen og vann!

Saftig ostekake.

"Snickers-fudge"

Kanelmuffins med melis-glasur.

Marsipan dyppet i sjokolade.

Proteinpannekaketårn!

Hjemmelaget cookie dough-proteinbar av kakemixen og proteinpulver.

Sukkerfri pavlova.

Chocolate chip cookies.

Ja - dette var da en bitteliten titt på godsaker jeg har laget de siste månedene.

Og jeg håper jeg kan friste dere med mange spennende oppskrifter i tiden fremover. 

Dette er som jeg har skrevet produkter som brukes hver eneste dag - og som er helt nødvendig for meg å ha i skapet. 

Så.

For å ha muligheten til å vinne denne pakken må du gjøre følgende:

1. Lik Facebook-siden til bloggen (hvis du ikke allerede gjør det.)

2. Lik dette innlegget på Facebook-siden.

3. Kommenter under dette innlegget her på bloggen når det ovenfor er gjort. 

(Husk å legge igjen mailadressen slik at jeg kan ta kontakt med vinnerne. Skriver du i mail-feltet blir den bare synlig for meg)

#jatildesserthverdag

La oss spre sunnere bakeglede nå før jul og inn i det neste året :)


Produktene til denne giveawayen blir levert av Funksjonell mat.

 

Sjokolade-havremuffins med ostekrem.

Husker dere frokosten Kato fikk på farsdagen? 

Jeg tenkte jeg skulle dele med dere oppskriften på muffinsene - for de var gode de! 

Jeg lagde dobbel porsjon av røra, så det ble mange muffins! Og alle forsvant i løpet av dagen ;) 

Jeg brukte gresskarmuffinsene med ostekrem som inspirasjon - og gjorde de om til en sjokoladevariant.

Oppskrift:

Sjokoladerøra:

 • 100 gram havremel - jeg maler selv av havregryn
 • 20-25 gram proteinpulver med sjokoladesmak
 • 2 ss sukrin gold
 • 1 ts bakepulver
 • 1 ts kakao hvis du ønsker en tydeligere sjokoladesmak - og enda mer kakao hvis du ikke bruker proteinpulver.
 • 2 eggehviter
 • 1-1,5 dl melk - mengden kommer an på proteinpulver eller ei. Røra skal være ganske tykk.

"Ostekremen":

 • 60 gram philadelphia light
 • ca 4 ss melk
 • 1 ts sukrin melis

Sett stekeovnen på 175 grader.

Bland sammen alle ingrediensene til sjokoladerøra. La den stå litt på benken og svelle, mens du blander samme ingrediensene til ostekremen. 

Start med å legge 1 god ss røre i hver muffinsform. Jeg fikk vel 9 muffins totalt av denne røra. Legg så ostekremen og sjokoladerøra lagevis. Avslutt med sjokoladerøra.

Dra en kniv eller gaffel litt rundt i formen slik at lagene blander seg litt. 

Stekes midt i ovnen i 12-15 minutter. 

La de avkjøle seg noen minutter før du spiser, slik at ostekremen får satt seg.

Nydelig for seg selv - men også godt med litt Walden Farms chocolate syrup - for de som liker den ;)

"Ostekremen" er ganske flytende når du heller den opp i formen, men stivner en del når det blir stekt. 

Jeg elsker disse silikon-koppene jeg har kjøpt på Ebay. Så dekorative! 

Her er link til en selger som har slike kopper. Ca 35 kroner for 4 stykker, med fat! Åh - som jeg elsker Ebay ;)

Toppet med en skje Yoplait dobbel 0 % vanilje og litt Walden Farms chocolate syrup.

Kveldskos til the Voice eller hva dere ser på en fredagskveld? For i dag er det fredag! 

Jeg vet jeg har lovet dere mange innlegg - iHerb, bakevarer, Ebay osv. Og jeg jobber med flere innlegg på en gang! Men.. Dere som blogger vet det at ting kan ta tid. Å legge til direkelinker, redigere bilder osv. Og den siste tiden har private ting vært min prioritet :) Sånn er livet! Og det regner jeg med dere lett kan forstå. Jeg har også noen spennende prosjekter på gang, som dere tidsnok vil få vite om. Spennende saker! ;)

Minner om Facebook-siden for dere som ikke vet at bloggen også har det! :) 

En ny liten giveaway er også planlagt . Men den holder jeg på litt til.

Så snart dere - da vil det skje mye på en gang!

GOD HELG! 

 

#sukkerfri #sukringold #funksjonellmat #oppskrift #jatildesserthverdag  #proteinrik #proteinpulver #sjokolade #havremuffins #iherb #vektklubb #havremel #havregryn #fiberrik #bakekona #frokost 

Mager "pumpkin pie" og en smaktbit på sunn julekos

God kveld! 

Mandagen er godt i gang, og jeg har en date med spinningsykkelen før kvelden er over! 

En motivasjonsgreie jeg har for meg selv er at jeg finner en serie eller flere jeg vil følge med på, og setter den på opptak på dekoderen i kjelleren. Så gir meg selv en regel om at jeg kun får se på disse når jeg sitter på spinningsykkelen eller gjør annen trening.  Dermed får jeg et ekstra litt spark i baken til å få gjennomført en treningsøkt! Ihvertfall hvis det jeg følger med på er veldig spennenede! ;) Noen ganger blir jeg til og med sittende lenger på sykkelen, fordi jeg vil få med meg slutten av det jeg har begynt på.

Så det kan være et tips til dere som trenger en ekstra liten dytt! I tillegg føler jeg at tiden går mye fortere - vips har jeg gjennomført en times trening! Du trenger ikke en spinningsykkel for å få gjennomført en god treningsøkt! Styrketrening med vekter eller egenvekt, rockering, hoppetau, treningsball. Mulighetene er mange :) 

Men til oppskriften! :)

"Pumpkin pie"

Jeg måtte jo selvfølgelig slenge sammen noe sånt med all gresskarpuréen!

Dette er en veldig mager versjon, som mangler det mange kanskje liker best - nemlig skorpa/bunnen. 

En pai uten bunn! Ønsker du en bunn, heller du bare fyllet oppå den før du steker :)

Oppskrift - 6 porsjoner: 

 • 40 gram fibra fullkornsmel
 • 30 gram sukrin
 • 40 gram sukrin gold
 • 1/2 ts vaniljepulver
 • 2 ts bakepulver
 • 1 ts kanel
 • 1 ts "pumpkin spice"
 • 100 gram gresk yoghurt naturell - eller mager kesam
 • ca 425 gram gresskarpuré - jeg brukte like mye som det det er i en vanlig boks med gresskarpuré fra iHerb
 • 1 eggehvite

Sett stekeovnen på 175 grader. Bland sammen alle ingrediensene, og hell oppi en kakeform. 

Stekes midt i ovnen i ca 35-40 minutter. Tiden avhenger litt av hvor stor form du bruker. Stikk gjerne en kniv eller kakepinne i midten for å sjekke.

Avkjøl - og sett i kjøleskapet til den er ordentlig kald - noen timer, men gjerne over natten.

For en deilig lukt det ble i heimen da denne stekte! Bildet ovenfor viser en "au naturel"-versjon.

Veldig god i seg selv - og jeg savnet ikke en bunn.

 Yoplait dobbel 0 % vanilje er veldg friskt og godt til!

Enda bedre ble det med et dryss sukrin melis og litt Walden Farms pancake syrup :)

Og for dere som lurer: ca 400 kalorier for hele kaken! Altså i underkant av 70 kalorier per kakestykke :)

Tenkte jeg skulle dele noen bilder av mine eksperimenter i helgen.

Litt klar for jul kanskje ;)Fristet? ;)

Det klør i fingrene etter å forvandle hjemmet til et skikkelig julehjem! Og selvfølgelig kjenne lukten av bakst og andre godsaker :) 

Snart.. Veldig snart! 

Når kommer jula hjem til dere?

Ønsker dere en strålende uke! :)

 

#oppskrift #bakst #dessert #fuksjonellmat #sukrin #sukringold #sukrinmelis #gresskar #jatildesserthverdag #mat #bakekona #iherb

Kanel- og bananmuffins!

Da var vi utrolig nok i gang med en ny måned! Og faktisk den siste høstmåneden. 

Nå er det ut med Halloween, og julen er på full fart inn i butikken.

Jeg gleder meg ihvertfall veldig til jul og all kos fremover. Julestria og forberdelser er absolutt ikke noe jeg forbinder med stress. Vi er faktisk godt i gang med julegave-shoppingen! 

I helgen har jeg flere ting som jeg skal eksperimentere på - så forhåpentligvis kommer det nye og spennede oppskrifter til dere fremover!

Oppskriften her er ikke noe nytt og fancy - men jeg synes utseendet er utrolig stilig på disse!

Dette er den samme oppskriften som sjokolade- og bananmuffinsene, minus kakaoen. 

Oppskrift på 3 muffins:

 • 50 gram banan - ca 1/2
 • 40 gram havremel - evt havregryn. 
 • 1 ts sukrin gold
 • 1/2 ts bakepulver
 • 1 eggehvite
 • 0,5 dl melk - evt vann.
 • Kanelblanding - kanel + sukrin gold.

Sett stekeovnen på 175 grader. Mos banan med en gaffel. Tilsett de andre ingrediensene bortsett fra kanelblandingen! Rør godt sammen. Legg en ss av røra i tre muffinsformer. Så strør du over kanelblandingen slik at alt blir dekket. Og så fordeler du resten av røra oppi formene. Her skal du ikke blande rundt med en gaffel eller kniv. Strø gjerne bittelitt ekstra på toppen.

Stekes midt i ovnen i 10-12 minutter

Litt Walden Farms pancake syrup på toppen var meget godt til!

Saftige, mektige og søte :) Jo mer moden bananen er, jo ekstra mye sødme får naturlig fra den.

Og det blir en ekstra god smak med et lag kanel og sukrin gold i midten!

Muffins-tårn! 

Det samme utseende kan du også få hvis du følger oppskriften på havremuffins. Eller bruk det som inspirasjon til en muffins-oppskrift du har fra før av.

Ikke bare er det ny måned - men det er fredag og helg! 

Så da er det bare å ønske dere en riktig god helg :)

 

#frokost #havremuffins #banan #havremel #waldenfarms #iherb #sukringold #sukkerfri #funksjonellmat #trening #kosthold #fiberrik #bakekona

En liten titt på min kjøkkenkrok + noen av basisvarene til bakst og søtsaker!

Et meget etterspurt innlegg, så jeg håper dette er til hjelp for noen :)

Jeg starter med å vise dere litt generelt hva jeg har - og så vil jeg de neste dagene gi litt mer forklaring om bruken osv.

Det har tatt tid - men endelig begynner jeg å bli fornøyd med oppbevaring og små detaljer på kjøkkenet.

Bildet ovenfor viser en liten del av det ene kjøkkenhjørnet. 

Siden vi har en åpen kjøkkenløsning er det lite mulighet for oppbevaring på veggene. Så da må man finne litt kreative løsninger :)

Først litt informasjon om "utstyret".

Hyllene er kjøpt på IKEA - og er egentlig en slags boklist. Dermed stikker de ikke langt ut i rommet, og kan brukes til så mye. Til å ha kokebøker, kunstverk, bilder, dekorasjon eller oppbevaring av basisvarer på kjøkkenet ;)

De forskjellige krukkene er fra Søstrene Grene, og det er også de sorte "tavle"-lappene. De finnes i forskjellige størrelser og også med liten mønsterkant rundt.

På lappene har jeg skrevet med flytende "kritt, kjøpt på Ebay.Forkleet og kjøkkenhåndklet er fra IKEA.

Kokosmel - Kakao - Sjokolade-PB2 - Fiberhusk - Bakepulver - PB2

Sukrin Gold - Sukrin + - Kakemix - Sjokoladekakemix - Sukrin - Sukrin Melis

Mange bruker kanskje en pakke kakemix med en gang, men jeg liker å bruke de i porsjonskaker og proteinbarer. Dermed var en pakke veldig lenge ;) 

I innlegget om hvordan jeg maler havremel viste jeg dere disse krukkene:

Fiberhavregryn - Havremel - Fullkornsmel

Mye av dette brukes daglig, og derfor er det veldig greit å ha det lett tilgjengelig. Mandelmel fikk ikke plass på hyllen, men det er også noe som blir flittig brukt. 

Som sagt vil det komme flere nnlegg med mer om hver ting og hva jeg bruker det til. Så det er egentlig i de nesten innleggene at dere kanskje vil bli litt klokere på hva dere tenker passer til deres behov :)

Ah - i dag har det blitt litt smågodt-spising ja! Det er jo helt umulig å gi godteri til barna som ringer på uten å "kvalitetssikre" det selv. Obs! ;)

 

#kjøkken #interiør #funksjonellmat #bake #bakekona

Sjokopeanøtt-muffins og "food prep"

Flere som er svak for kombinasjonen sjokolade og peanøtt?

Jeg må faktisk innrømme at det er først nå de siste årene at jeg har blitt så glad i det. Disse muffinsene er det faktisk en stund siden jeg lagde. Tenk å glemme noe så fantastisk! 

Denne oppskriften kan lages på forskjellige måter - og du kan også klare å få disse til uten proteinpulver!

Enten kan du følge oppskriften og fremgangsmåten til vanilje og sjokolade-havremuffinsene

Eller så kan du følge oppskriften til sjokolade- og bananmuffinsene

Siste forslaget er å bruke oppskriften til marmor-"kaken" og heller bruke muffinsformer.

Jeg brukte det første forslaget, og fikk seks nydelige muffins! Disse holder seg godt i kjøleskapet, og kan sikkert fint fryses.

Dermed kan man lage dette til kveldsmat - kose seg med 1 eller 2 - eller 3 ;) Og evt resten som matpakke-fyll dagen etterpå!

Enten kan du bruke proteinpulver med peanøtt-smak hvis du har det - eller 1 ss PB2 eller rett og slett peanøttsmør i røra.

Jeg brukte som sagt samme oppskrift som vanilje og sjokolade-havremuffins, og lagde den lyse røra med proteinpulver med peanøttsmak. Jeg brukte akkurat den samme fremgangsmåten og steking som i den oppskriften. 

Resultatet ble himmelsk!

En herlig protein- og fiberrik sjokopeanøtt-bombe! ;) Toppet med litt Walden Farms choolate syrup og caramel syrup.

Anbebefales på det sterkeste for de som liker denne kombinasjoen ;)

Jeg har nevnt tidligere at jeg ofte lager lunsj og hjemmelagde proteinbarer for flere dager om gangen. Dermed går det veldig fort å pakke med seg lunsjen om morgen! 

Her er et lunsjtips på en smakfull tomatgryte.

ca 3 porsjoner

 • 200 gram skinkestrimler
 • 2 bokser hermetiske tomater
 • 2 poser brokkoliblanding
 • Squash,
 • Paprika
 • Rødløk.
 • Krydder

Alt får putre i panna, og smakes til med diverse krydder. Fordel tomatgryta i bokser, avkjøl og så inn i kjøleskapet. 

Dette er en variant som jeg er veldig glad i. Mye smak og magert! Du kan f.eks også tilsette ris/quinoa eller ha speltlomper/brød som tilbehør. Jeg pleier å gå for en "dessert" en liten stund etterpå, altså en hjemmelaget proteinbar.

Jeg får stadig spørsmål om hvordan jeg maler havremel - dette har jeg et eget innlegg om så du kan lese HER.

Jeg håper dere har hatt en god start på uka :)

 

 

 #oppskrift #frokost #havremuffins #havremel #havregryn #sukringold #funksjonellmat #trening #mat #suntoggodt #vektklubb #bakst #lunsj #sukkerfri #bakekona #iherb 

De heldige er trukket!

God fredagskveld!

Ja, da er dere vel kanskje litt spente?

Jeg sier det igjen - hjelpes! Snakk om å bli tatt på sengen og overveldet! 489 kommentarer.. Og Facebook-siden! Vel.. Den nærmer seg, i skrivende stund, 4 800! Jeg vet at en giveaway tiltrekker, men dette hadde jeg ikke forventet at skulle skje. Jeg skulle bare gi litt tilbake. Så jeg må bare få si TUSEN takk til dere som har deltatt og til alle dere som har delt innlegget og Facebook-siden videre! 

Det har da tatt litt tid å telle seg igjennom, for vinnerne er tilfeldig trukket! 

Men jeg må igjen få si takk for alle de koselige kommentarene som har kommet fra gamle og nye lesere! Som jeg skrev i innlegget tidligere i dag - ikke er jeg kjendis - ikke er jeg kokk - ikke er jeg personlig trener - jeg er bare en helt vanlig småbarnsmamma og (bake)kone som har gjennomgått mange forandringer, både psykisk og fysisk de siste årene. En livsstilendring som har gjort meg sterkere.

Jeg vil bare spre bakeglede - og sunne søtsaker og andre oppskrifter!

JA til dessert hver dag! For det er faktisk mulig å gjøre, hver eneste dag, med god samvittighet!

Men la oss komme til det dere lurer på:

3 pakker - 3 vinnere!

De tre heldige er:

Christine

Stine D

Gail

Gratulerer - og jeg håper dere blir fornøyde!

Vinnerne har fått en mail!

(Skulle jeg ikke få svar innen helgen fra en av de ovenfor, får random.org og jeg ta en ny tellerunde)

MEN!

Jeg lar meg lett bli rørt - og har lest hver eneste kommentar som har kommet inn de siste dagene. Og siden jeg elsker å overraske andre spontat - har jeg derfor bestemt meg for å ha..

EN EKSTRA MINI-GIVEAWAY!

Jeg skal lese igjennom alle kommentarene en gang til - og vil i morgen legge ut navnet på 5 til som vil få en liten mini-gave av meg!

Husk det - at små gleder kan ha stor positiv påvirkning for noen! :)

En liten takk fra meg til dere - Giveaway!

Da, dere - nå har jeg tross alt snakket om dette innlegget i noen dager! 

Jeg må først si jeg er overveldet over responsen fra så mange av dere! Det er fortsatt uvirkelig å f.eks se at folk skriver "inspirert av Bakekona" på Instagram! Jeg gjør jo ikke noe annet enn å dele min lidenskap! 

La oss komme til poenget med dette innlegget!

Jeg har hatt så lyst til å gi noe tilbake til dere! En takk for at dere tar dere tid til å titte inn for å lese det jeg skriver - prøver det jeg deler - kommenterere - skriver tilbakemeldinger når dere har prøvd - gir meg råd og tips - spør spørsmål og bare gjør dette mer og mer morsomt for meg! 

Så.. Hva skulle jeg da finne på å gi tilbake?

Jeg kom frem til dette:

Bare søtsaker og litt bakeutstyr.. Vel. Dere vet jo hva jeg liker å leve etter: JA til dessert hver dag! 

La meg fortelle hvordan dette vil foregå:

Tre pakker - tre som vinner!

Pakke1 : 

 • 1 pakke silikon-muffinsformer
 • 1 pakke sjokoladekakemix fra Funksjonell mat
 • 1 valgfri Quest Nutrition Protein Bar
 • 1 valgfri Chocolite Sjokolade

Pakke 2:

 • 1 pakke silikon-muffinsformer
 • 1 boks PB2 med sjokolade - peanøttsmør i pulverform. 
 • 1 valgfri Quest Nutrition Protein Bar
 • 1 valgfri Chocolite Sjokolade 

Pakke 3:

 • 1 pakke silikon-muffinsformer
 • 1 pakke kakemix fra Funksjonell mat
 • 1 valgfri Quest Nutrition Protein Bar
 • 1 valgfri Chocolite Sjokolade

Av Quest-barene kan du velge mellom smakene Double Chocolate Chunk, White Chocolate Raspberry eller Chocolate Chip Cookie Dough

Av Chocolite sjokolade kan du velge mellom Peanut Caramel Nougat, Chocolate Crispy Caramel eller Peanut Butter Cup Patties

Alle disse tingene er stor-favoritter hos meg, og jeg passer alltid på å bestille mer før jeg rekker å gå tom ;)

Og så til hvordan dere kan ha muligheten til å vinne en slik pakke:

1: Lik Facebook-siden - hvis du ikke allerede gjør det ;)

2: Lik dette innlegget på Facebook-siden.

3: Kommenter under dette innlegget her på bloggen når det ovenfor er gjort.

Husk å legge igjen mailadressen, slik at jeg kan ta kontakt. Den vil ikke synes på bloggen. 

De tre heldige vil bli trukket på fredag! 

 

#giveaway #konkurranse #iherb #funksjonellmat #bakekona

Kanel-havremuffins med melisglasur

Etter litt små tekniske problemer i går håper jeg ting er litt mer på plass i dag! :)

Godt man har slik en kjekk datanerd til ektemann ;)

Innholdet i "takk til dere-gavene er på plass - så følg med enten her eller på Facebook-siden i løpet av kvelden for det innlegget ;) 

Flere har prøvd ut vanilje- og sjokoladehavremuffinsene, så her en annen variant!

Det ble jo nesten som å spise små kanelboller! ;)

Oppskrift på 3 muffins:

 • 50 gram havremel - jeg maler selv av havregryn
 • 10 gram proteinpulver med vaniljesmak - kan fint sløyfes hvis du ikke har det. 
 • 1 ss sukrin gold
 • 1/2 ts bakepulver
 • 1 god dæsj kanel og evt litt kardemomme
 • 1 eggehvite
 • 0,5-1 dl væske* - melk og/eller vann - eller 100 gram mager kesam/gresk yoghurt naturell

*Mindre væske gir et mer kompakt resultat. Og bruker du proteinpulver i røra hjelper det å få en tykkere røre.

Sett stekeovnen på 175 grader. Rør alle ingrediensene samme, og juster med hvor mye væske du synes det trengs. Helll oppi tre muffinsformer, og stek de midt i ovnen i ca 10-12 minutter.

La de avkjøle seg litt - slik at de får satt seg.

Glasuren er sukrin melis med stevia blandet ut med litt vann. 

En god start på dagen - en ekstra kos i matboksen - eller som kveldsmat i sofakroken under et pledd og med en kopp te! ;)

Dere..  I dag er det jammen meg to måneder til lille julaften! Wow! Dere må bare forberede dere på mye juleprat og oppskrifter fra meg etterhvert! For er det i en måned jeg tar av litt ekstremt, så er det i desember! Bare spør min mann..

Jeg ønsker dere en fortsatt fin onsdag - og så kommer det som sagt et innlegg i kveld med en "giveaway" til dere :)

 

#oppskrift #frokost #havremuffins #havremel #havregryn #sukringold #funksjonellmat #trening #mat #suntoggodt #vektklubb #bakst #lunsj #proteinrik #proteinpulver #sukrinmelis #bakekona

Sukkerfrie og saftige sjokolade- og bananmuffins

Oppskrift som lovet! ;)

En oppskrift du rører sammen fort og som er uten proteinpulver!

Jeg vet det er mange som ikke bruker proteinpulver i kosten, så derfor er disse et veldig godt alternativ.

De forsvant utrolig fort rett etter at disse bildene ble tatt.

Som nevnt i forrige innlegg er det også bare å bytte ut proteinpulveret med annen tørrvare også hvis det er noen av de oppskriftene du ønsker å prøve ;)

Oppskrift på 3 muffins:

 • 50 gram banan - ca 1/2
 • 40 gram havremel - evt havregryn. 
 • 1 ts sukrin gold
 • 1/2 ts bakepulver
 • 1 eggehvite
 • 0,5 dl melk - evt vann.
 • 1 ts kakao

Sett stekeovnen på 175 grader. Mos banan med en gaffel. Tilsett de andre ingrediensene bortsett fra kakao! Rør godt sammen. Ta et par ss av røra oppi en annen skål, og tilsett kakaoen i denne røra. Start så med å legge den lyse røra i bunnen av tre muffinsformer. Så en ts kakaorøre. Den lyserøra igjen, og evt resten av kakaorøra. Bruk gaffelen til å dra røra litt rundt i muffinsformene for å få det marmorerte utseende.

Stekes midt i ovnen i 10-12 minutter

La de avkjøle seg i noen minutter før du vipper dem ut av formene.

Disse er så saftige i seg selv, at noe annet tilbehør trengs egentlig ikke!

Mektige er de også! Og holder seg saftige i kjøleskapet - hvis det blir noen igjen!

Her falt i de i smak både hos store som små! Så lag gjerne dobbel porsjon, så flere kan nyte - og evt til lunsj dagen etterpå!

Nydelig til frokost - som til en liten dessert etter middag eller som kveldsmat! 

Det trenger ikke være kjedelig å spise sunt ;)

Og jeg vet mange lurer - ca 245 kalorier for tre mektige bananmuffins med nydelig sjokoladesmak! 

Håper dere har hatt en god helg - og er klare for en ny uke!

Det ser ut som om jammen meg må begynne å planlegge denne Giveawayen jeg nevnte! I skrivende stund har jeg 5 999 følgere på Instagram og 955 på Facebook. Morsomt - og også veldig rart! Men en ting som gjør meg så utrolig glad er at mange av dere opplever å ha suksess med oppskriftene. Altså en mestringsfølelse - på kjøkkenet. Og det er så godt å både seg og høre! Alle har vi forskjellige interesser, og baking og matlagning er uten tvil en av mine. Så å da se andre mennesker i alle aldre bake ting med stor suksess etter inspirasjon fra meg, gjør alle timer med redigering av bilder og skriving verdt det! Det er jo nettopp det jeg vil - spre bakeglede! Og også vise at med små endringer og enkle oppskrifter kan man lage så utrolig mye godt! Så takk til dere - som prøver og som deler deres sukess med meg igjen! :) 

 

#oppskrift #frokost #havremuffins #havremel #havregryn #sukringold #funksjonellmat #trening #mat #suntoggodt #vektklubb #bakst #lunsj #banan #sukkerfri #bakekona

Hvordan jeg maler havregryn til havremel

Jeg er veldig glad for å at dere spør hvis det er noe dere lurer på ved oppskriftene eller andre ting jeg legger ut! Så ikke vær redd for det :)

Havremel er en ting jeg har fått en del spørsmål i det siste - "Hvordan maler du egentlig havregryn? Hva slags utstyr bruker du?"

Jeg bruker havremel nesten daglig, og har det med i mange av oppskriftene. 

Og det hele er veldig enkelt! Og raskt :)

(Havremel kan også kjøpes på butikken, og står sammen med tørrvarene)

Jeg bruker Fiberhavregryn, kjøpt i Sverige, men prinsippet er det samme med vanlig havregryn!

Axa har også en kornblanding som heter 4Korn, som er mer fiberrik enn den vanlige havregrynen.

Det finnes glutenfrie havregryn, for dere som må tenke på det i kosten!

Jeg bruker en blender, men en foodprosessor eller stavmikser gjør samme nytten!

Ønsket mengde havregryn helles oppi, og la maskinen gå til alt er "malt". Det kan være nødvendig å røre litt underveis.

Vips - det var det! 

Her er en liten titt på det nye systemet mitt i tørrvarene. Disse tre krukkene står alltid på benken! 

Havregryn, havremel og fullkornsmel. 

Avslutter med noenn bilder av det jeg har  brukt havremel til i det siste:

Og mer er på vei! ;)

Håper det var til hjelp for noen :) Og husk at jeg ikke ønsker at dere skal føle dere "dumme" over å spørre spørsmål som dette! 

Håper dere har hatt en fin helg, og nyter de siste timene av søndagen :)

 

#frokost #kveldsmat #lunsj #trening #havregryn #havremel #fiberrik #proteinrik #utensukker #sukkerfri #sukringold #funksjonellmat #vektklubb #muskelmat #proteinpulver #iherb #oppskrift #mat #hverdag 

En himmelsk ovnsbakt sjokopeanøtt-havregrøt

God morgen! 

La oss starte denne søndagen med en "sjokoladekake" til frokost!

Har man lyst har man lov ;) Og dette er jo tross alt en liten sunnhetsbombe.

Jeg liker å lage mine havregrøt-"kaker" i en liten springform som jeg har kjøpt på Åhlens. Med bakepapir i bunnen er det veldig lett å flytte den over på en egen tallerken. 

Det er toppingen på denne versjonen som er litt spesiell og som løfter "kaken" til nye høyder!

Det kan kanskje være litt vanskelig å se - men den er lit "marmorert". PB2 blandet ut med litt ekstra vann, og dermed ble en slags saus er årsaken.

Oppskrift:

 • 50 gram havremel - jeg maler selv av havregryn.
 • 10 gram proteinpulver med sjokoladesmak
 • 1 ts kakao - hvis du ønsker en kraftigere sjokoladesmak
 • 1 ss sukrin + - eller sukrin/ sukrin gold
 • 1/2 ts bakepulver
 • 1 ss fruktmos - eller most banan/mager kesam
 • 1 eggehvite
 • 1 dl væske - jeg bruker 50/50 vann og melk
 • 12 gram PB2 (peanøttpulver) - eller vanlig peanøttsmlr

Hvis du ikke har havremel, kan du bare bruke en stavmikser/blender til å blande sammen alle ingrediensene. Du kan selvfølgelig bruke vanlig havregryn også, og da vil "kaka" få en grovere konsistens. 

Sett ovnen på 175 grader. Bland sammen alle ingrediensene. Hell røra over i en ildfastform/springform. Bland PB2 med vann - til en nokså tykk "saus". Hell sausen rundt over kaka. 

Stekes midt i ovnen i ca 20 minutter.

La den gjerne avkjøle seg litt før du kaster deg over den!

Et halvt beger Yoplait dobbel 0 % vanilje og Walden Farms chocolate syrup er både godt og dekorativt til!

Dette er godsaker kan jeg love! For dere som enda ikke har testet det ut ;)

Sjokolade - men peanøttsmak i nesten hver eneste bit - og lvaniljeyoghurt for å friske det opp litt.Tips: Mål opp alle de tørre ingrediensene kvelden før, og dekk bollen til med plast. Så er det bare å tilsette fruktmos, melk/vann og eggehvite på morgen! Enda litt tid spart ;)

Dessert til frokost? Hvorfor ikke..! Dette er jo egentlig bare havregrøt tilberedt på en annen måte!

Alt avhenger jo selvfølgelig av næringsinnholdet på ingrediensene du bruker, men for dere som lurer så inneholder kaka ca 315 kalorier inkludert et halvt beger med yoghurt.

Fiberrik og med litt ekstra proteiner! Metter godt også! :)

Burde nesten hatt en egen hashtagg på denne også, så det hadde vært lett å finne igjen bilder av godsakene dere lager! Bruk ihvertfall gjerne #bakekona hvis dere prøver dere på noe jeg legger ut her :) Det er alltid utrolig morsomt å se!

Nyt søndagen! Og spre bakeglede :)

 

#frokost #kveldsmat #lunsj #trening #havregryn #havremel #fiberrik #proteinrik #utensukker #sukkerfri #sukringold #funksjonellmat #vektklubb #muskelmat #proteinpulver #iherb #oppskrift #mat #hverdag #sukrin

Sunn og saftig "opp ned"-kake med skogsbær

Dette må være en av de enkleste kakene jeg har bakt! Og som er både sunn, saftig og glutenfri for de som trenger det! 

Denne kaken er også sukkerfri! Selv om jeg ikke tror noen av gjestene vil legge merke til det..

Perfekt som kveldskos på en hverdag eller til et bursdagsselskap!

Oppskrift:

 • Sukrin/sukrin gold
 • 1 pakke Kakemix fra Funksjonell mat 
 • 1/2 ts vaniljepulver - kan fint sløyfes
 • 4 egg
 • 2 dl vann
 • 100 gram mager kesam - med vaniljesmak kan også brukes, men husk at den inneholder en god del sukker!
 • 1 pose frosne skogbær - 400 gram. 

Sett ovnen på 175 grader.  

Strø sukrin og/eller sukrin gold i bunnen av en springform. Jeg brukte en kominbasjon av begge deler.

Hell over bærene. 

Friske bær kan selvfølgelig også fint brukes. 

Jeg brukte frosne bær, som gir fra seg litt mer væske. En del av væsken rant ut nederst i kanten, så vær obs på dette hvis du bruker en springform uten tallerken. Da kan det være greit å sette formen på et bakebrett i ovnen, og ikke en rist. 

Bland sammen kakemixen, egg, vann, mager kesam og evt vaniljepulver. Hell røra over bærene.

Stekes midt i ovnen til kaken er gjennomstekt. Bruk en stekepinne eller en skarp kniv for å sjekke midten av kaken. Helt gjennomstekt behøver den ikke være, men røra skal ihvertfall ha stivnet.

Det vil nok ta 40-50 minutter - alt avhenger litt av ovnen og kakeformen.

Når kaka er ferdigstekt lar du den hvile 5 minutter på benken, slik at den får satt seg litt. Så løsner du rundt kantene inni spiringform for å være sikker på at ikke noe av kaka sitter fast. 

Ta av springformen, Legg kakekfatet oppå kaken, og snu den fort opp ned.

Evt bær som sitter igjen kan du bare skrape av og dytt på plass på kaka.

Med litt sukrin melis på toppen er det ingen som vile legge merke til ujevnheter! Og det gjør også kaka enda litt mer dekorativ!

Bruk f.eks bare frosne bringebær eller blåbær hvis du ønsker det.

Bytt ut mager kesam med en laktosefri variant - så kan de som er laktoseintolerante også kose seg med denne kaken!

Altså en kake som lett kan nytes av alle gjester - både små og store!

Så det bare å forsyne seg med en stort og saftig kakestykke!

Nydelig med vaniljeis eller mager vaniljekesam. 

Eller f.eks gresk yoghurt naturell pisket med litt vaniljepulver og sukrin melis.

Denne bare smelter bort i munnen - og er garantert en stor suksess! 

Håper flere prøver seg på denne! 

Og jeg vet mange lurer: Hele kaken inkludert bærene inneholder 1459 kalorier - som blir ca 122 kalorier per kakestykke hvis kaken blir delt i 12 biter. 

Jeg spiste mer enn et kakestykke for å si det sånn.. ;)

Nydelig kake og en god kopp kaffe er perfekt høstkos! 

 

#sukkerfri #kake #bær #glutenfri #sukrin #sukringold #kesam #sukkerfribakst #bake #suntkosthold #oppskrift #sukrinmelis #funksjonellmat #mandelmel #bakekona

Havrelapper med vaniljeyoghurt og kiwi

Fredag! For de som ikke har fått med seg det enda.. ;)

Nok en helg full av planer venter oss! Siste helga i september er det også. Snart er det en ny høstmåned som står for tur!

Nå må jeg da vel snart få begynne å tenke på litt juleforberedelser? Det er jo ikke lenge til det er fullt i butikkene av nisser og julemarsipan! 

Oppskrift:

 • 20 gram havremel - jeg maler selv av havregryn
 • 15 gram proteinpulver med vaniljesmak
 • 1 eggehvite
 • 1 ss sukrin
 • 1/2 ts bakepulver
 • 1 ts fruktmos - most banan eller f.eks magerkesam kan også brukes. Hjelper å gjøre røra litt saftigere.

Har du ikke havremel kan du bare tilsette havregryn, og blande alle ingrediensene med en stavmikser/blender. La røra svelle en liten stund på benken. Stekes på middels sterk varme.

Røra ga 4 lapper. En er gjemt under "blomstene" ;)

Kiwi-blomster - kiwi skjært i skiver og trykket ut med former! Dekorativt på maten, men hjelper også å gjøre frukt og grønnsaker mer morsom og innbydende for de små!

Slenger med et bilde av en typisk frokost! 

Ja - vi elsker havregrøt! Toppet med litt frosne bringebær, Walden Farms chocolate syrup og sukrin gold.

Frosne bær er et must i vår fryser! Billigere enn ferske, ihvertfall nå om dagen, og fortsatt like sunne Som topping på havregrøten er de tint på 1-2-3! 

Mange fristelser og nye oppskrifter er på vei! ;) 

GOD HELG!

Blueberry-heaven med et herlig pannekaketårn!

Tid for et pannekaketårn igjen! ;)

Til dette tårnet brukte jeg grunnoppskriften på saftige proteinpannekaker med et ganske lavt kaloriinnhold.

Jeg brukte proteinpulver med vaniljesmak i denne røra :)

Med 2 ss frosne blåbær blandet inn i røra blir pannekakene plutselig litt mer fargerike.

Helt naturlig!

Disse er så saftige og smelter bare bort i munnen! 

Mellom hvert av lagene smurte jeg litt Yoplait dobbel 0 % i smaken blåbær. 

Blandet med litt vaniljeyoghurt på toppen.

Pannekakene, med blåbær i røra. blir ca 200 kalorier. Et beger yoplait dobbel 0 % yoghurt gir i tillegg 53 kalorier. For de som lurer på det :)

Nydelige farger begynner det virkelig å komme frem ute også! Selv fortrekker jeg sommeren temperaturmessig, men naturen er veldig vakker på høsten! :)

Ha en fortsatt fin dag :) 

 

 

  #pannekake #utensukker #sukkerfri #funksjonellmat #sukrin #sukringold #dessert #bakekona #oppskrift #vektklubb #kosthold #kokosmel #proteinpulver #iherb #protein #proteinmat #frokost #lunsj #pannekaketårn #proteinpannekake

Sunnere sjokoladekake i en fei!

Litt sjokolade-sugen?

Her er en veldig rask og enkel oppskrift på en liten porsjonskake som kanskje hjelper ;)

Oppskrift på en mini-kake:

 • 30 gram sjokoladekakemix fra Funksjonell mat
 • 5 gram proteinpulver med sjokoladesmak
 • 1 ts sukrin + (eller en av de andre sukrin-variantene)
 • Vann

Bland alt sammen. Tilsett vann til du får en tykk røre, slik som vanlig sjokoladekakerøre. 

Bland det enten direkte i en kopp eller hell det over i en silikon-muffinsform. Dekk med plast - og inn i mikroen på full guffe i 10-20 sekunder. Jo mindre tid - jo mer saftigere blir den. 

Kremen på toppen er en veldig enkel sjokoladekrem! En ss gresk yoghurt tilsatt oppi den bollen jeg hadde laget røra i.

ca 90 kalorier for kaka + topping ;)

Du kan fint bare bruke kakemixen, og får da et litt lavere kaloriinnhold. Litt ekstra kakao hvis du vil ha en litt kraftigere sjokoladesmak. Slå på stortromma og putt en bit melkesjokolade i midten før du setter den i mikroen for en herlig flytende kjerne. Smaksett også gjerne med litt kaffe! 

Her er en liten titt på del 1 av hva jeg har bestilt meg :)

Litt gira kanskje.. ;) 

Akkurat nå sitter jeg og ser på et ny serie på NRK3 - Prosjekt Perfekt. Første episode handler om kosthold. Jeg kommer helt klart til å følge med på denne serien! Kan gi en tankevekker - og gi noen tips :)

 

Bursdags-sjokoladekake til frokost!

Hipp hurra for meg selv! ;)

Junior lot oss heldigvis sove til nesten kl åtte i dag, så det var dagens første "gave". Hehe.

Så fikk jeg bursdagssang og pakker på senga! :)

Jeg klinte like gjerne til med en sjokoladekake til frokost! 

Eller..?

Jeg vet noen av dere, ihvertfall dere som kjenner meg, lurer nå på om jeg faktisk spiste kake til frokost! Hehe. 

La meg avsløre oppskriften på denne fantastiske starten på dagen!

Oppskrift på en frokost-"sjokoladekake":

 • 50 gram havremel - jeg maler selv av havregryn*
 • 10 gram proteinpulver med sjokoladesmak
 • 1-2 ts kakao
 • 1 ss sukrin + (Sukrin/sukrin gold kan også brukes, smak til hvor søt du vil ha den)
 • 1/2 ts bakepulver
 • 1 eggehvite
 • 1 dl væske - jeg bruker 50/50 vann og melk
 • 1 ss fruktmos - evt magerkesam eller også melk kan brukes.

Sett stekeovnen på 175 grader. Bland sammen alle ingrediensene og hell oppi ønsket form. Jeg bruker en mini-springform, kjøpt på Åhlens, slik at jeg kan legge den på fatet som en vanlig kake. Vanlig ildfast form fungerer selvfølgelig helt fint også! ;) Stekes midt i ovnen i ca 20 minutter. Gjerne et par minutter mindre for en saftigere kjerne.

Hvis du ikke pleier å lage eget havremel eller kjøpe på butikken, kan du bare bruke en stavmikser når du blander sammen ingrediensene. Da får du malt havregryn og blandet sammen ingrediensene på en gang ;)

Glasuren er den vanlige "sjokoladekremen". Gresk yoghurt naturell blandet med Walden Farms chocolate dip, sukrin melis/sukrin og også en liten ts kakao for en kraftigere smak.

Et flagg er selvfølgelig den siste touchen på "kaka" ;)

Tenk at det faktisk er mulig å kunne spise "sjokoladekake" til frokost! Og at dette egentlig er det samme som den ovnsbakte havregrøten!

Full av fiber, uten sukker og litt ekstra proteiner! :)

Så et par bilder av noen av gavene jeg har fått til bursdagen min. Og disse viser at min aktive livsstil har påvirket ønskelista mi! 

En fleecegenser fra Stormberg og en utrolig deilig ullgenser fra Devold.

"Kvakk kvakk"-sko, altså Fivefingers, hansker til styrketrening og 2XU komprensjonstights! 

Jeg har også fått penger, som kommer meget godt med nå! Jeg har en litt større ting på ønskelista, som jeg håper å få kjøpt i løpet av uka! 

Meget, meget fornøyd med dagen så langt! :)

Ha en fortsatt fantastisk søndag!

 

#frokost #kveldsmat #lunsj #trening #havregryn #havremel #fiberrik #proteinrik #utensukker #sukkerfri #sukringold #funksjonellmat #vektklubb #muskelmat #proteinpulver #iherb #oppskrift #mat #hverdag #bursdag #kake #fivefingers #2xu #styrketrening

Eplekake til frokost!

Det er fredag! Det er helg! Og jeg har snart bursdag..! :)

Så hvorfor ikke starte dagen med eplekake til frokost? Kanskje i morgen for dere som allerede har startet dagen for lengst!

Kake? Frokost? Hører kanskje ikke sammen! Men denne kaka er egentlig ikke en kake. 

Men ovnsbakt havregrøt! 

Jeg sa det til dere - dere vil få se denne frokosten igjen i nye varianter! Og denne varianten tok frokosten til nye høyder!

Dere må da være enige i at det ser ut som en eplekake? ;)

Oppskrift på en porsjon:

 • 50 gram havregryn
 • 10 gram proteinpulver med vaniljesmak
 • 1 dl væske - jeg bruker 50/50 vann og melk
 • 1 eggehvite
 • 1 ss fruktmos - evt most banan eller mager kesam - eller også mer melk.
 • 1 ss sukrin gold
 • Litt vaniljepulver - hvis du har det. Evt noen dråper stevia vanilje.
 • 1/2 ts bakepulver
 • Litt kanel
 • Eple - evt pære,

Sett stekeovnen på 175 grader. Bland sammen alle ingrediensene. Hell røra over i en ildfast form eller en mini-springform. Skjær ønsket mengde eple i skiver og dytt skivene ned i røra. Strø kanel og sukrin gold på toppen. Stekes midt i ovnen i ca 20 minutter. 

Resultatet: en frokost som både ser ut og smaker nesten som en vanlig eplekake!

Saftig og protenrik frokost - som egentlig er en porsjon havregrøt med epleskiver oppi! 

Toppet med "vaniljekrem" - gresk yoghurt naturell, vaniljepulver og sukrin melis.

Er ikke dette en god start på dagen så vet ikke jeg! ;)

En riktig god fredag til dere alle! :) 

 

#frokost #kveldsmat #lunsj #trening #havregryn #havremel #fiberrik #proteinrik #utensukker #sukkerfri #sukringold #funksjonellmat #vektklubb #muskelmat #proteinpulver #iherb #oppskrift #mat #hverdag #sukrin #sukrinmelis

Grove chapati - pannestekt brød

Sent innlegg! Hvorfor? iHerb.. ;) Jeg ble plutselig helt oppslukt i den nettsiden, og har tittet på en haug nye spennende produkter! Frakten er jo så billig der om dagen også! Men vær fortsatt obs på tollgrensa på 200 kr! 

Jeg tenkte ihvertfall at jeg skulle dele med dere oppskriften på de pannestekte brødene jeg lagde til Tikka Masalaen i helga! 

Disse er grove og gode som tilbehør til alt fra supper og gryteretter! Eller lag de litt større og bruk de som wraps ;)

Oppskrift på 4 mellomstore brød:

 • 100 gram sammalt hvete fin
 • 25 gram hvetemel
 • 20 gram fiberfin*
 • En klype salt
 • 1 dl lunkent vann
 • 1 ts olje

Bland de tørre ingrediensene i bakebollen. Tilsett olje og mesteparten av vannet. Kjør deigen en god stund i kjøkkenmaskinen, og tilsett vann til du får en fast og smidig deig.

*Fiberfin kan sløyfes - men da må du justere ned på vannmengden.

La den hvile på benken i 10-15 minutter.

Del deigen i fire deler, og kjevl ut til ganske så tynne rundinger.

Stekes på middels sterk varme i en tørr stekepanne. Snu jevnlig slik at den ikke svir seg.

Ønsker du at brødene skal være myke pakker du dem inn i aliminiumsfolie slik at fuktigheten ikke forsvinner.Oppskriften på Tikka Masalaen kan du lese HER.

I dag hadde jeg en skikkelig kosedag med ei venninne! Skravling, latter og shopping. Godt med en avkobling fra hverdagen! :) 

Med det sier jeg god natt - og kommer med flere oppskrifter i dagene som kommer! :)

 

 

Nydelige pannekaker med en saftig hemmelighet i midten

Mandagen nærmer seg slutten - og i morgen er det en dag jeg har gledet meg i flere uker til! En feriedag midt i uka! En skikkelig kosedag, eller rettere sagt "ego-dag" sammen med ei venninne. Husmødre på vift! :) 

Men.. Nå er jeg klar for å dele med dere denne nye pannekake-vrien jeg har snakket om. Dette er virkelig saftige greier - som er en perfekt kos nå som høsten virkelig har kommet for fullt! Det regnet sidelengs i dag..?! 

Se på dette herlige tårnet da! 

Det er kanskje ikke så lett å se, men det er noe godt på innsiden av hver eneste pannekake! 

"Innbakte" epleskiver med vaniljekrem!

Oppskrift:

 • 25 gram proteinpulver med vaniljesmak
 • 20 gram havremel (jeg maler selv av havregryn. Annen meltype kan selvsagt også brukes)
 • 1 ss sukrin/sukrin gold
 • 1/2 ts bakepulver
 • Litt vaniljepulver hvis du har det
 • 1/2 ts kanel - mer eller mindre alt etter hvor mye kanelsmak du vil ha.
 • 2 eggehviter (Evt 1 egg)

Bland sammen ingrediensene og la røren svelle i ihvertfall 10 minutter. Det skal være en ganske tykk røre! 

 • 1 eple - pære fungerer også selvfølgelig helt fint

Skjær eplet i skiver. Så tynne som du ønsker. Mine var vel på ca 0,5 cm. Legg de på et tørkepapir og trykk ut fuktigheten. Gjenta hvis det er nødvendig.

Vend epleskivene i den tykke røra, og stek i panna på middels varme. Her er det viktig å ikke være for utålmodig! For høy varme gjør at epleskivene ikke får satt seg og at undersiden blir for mye stekt. Vent til du ser at røra stivner langs kanten og får små bobler før du prøver å snu! Ellers er det også lett at pannekakerøra løsner på undersiden. Tålmodigheten lenge leve ;)

Resultatet er ihvertfall nydelige pannekaker med saftige og myke epleskiver i midten! Skikkelige godsaker ;)

Ved siden av lagde jeg vaniljekrem - gresk yoghurt naturell (eller mager kesam) blandet med sukrin melis og vaniljepulver.

Her måtte det jobbes fort med å ta bilder - for et par små utålmodige hender ventet på å forsyne seg med en pannekake eller tre! 

Blir det noen igjen er de like gode kalde - og er perfekt matpakkefyll! 

Erstatt proteinpulveret med en annen meltype som f.eks fullkornsmel hvis du foretrekker det! 

Nydelige til frokost - som til kveldsmat! 

Ja, vi elsker pannekaker! :)

 

Jeg fikk et spørsmål om hvordan krydder jeg brukte til Tikka Masalaen jeg la ut i helga så ut, så da tenkte jeg at jeg like gjerne kunne legge ut et bilde. 

Som sagt kjøpte jeg denne posen på Kiwi her jeg bor - men det selges nok en lignende krydderblanding i de fleste butikker :)

Jeg har også fått et spørsmål angående "push up"-silikonformene jeg brukte til å lage is i, så HER er en selger på Ebay som selger slike. 

Det er som sagt bare så spørre om ting jeg bruker, ingredienser eller andre ting, så skal jeg svare så godt jeg kan :)

Mange nye tips og oppskrifter er på vei!

Jeg ønsker dere alle en strålende uke!  :)

 

 #sukkerfri #sukringold #havremel #havregryn #trening #kosthold #frokost #oppskrift #funksjonellmat #vektklubb #bakekona #proteinpulver #eple #pannekake #pannekaketårn

Ovnsbakt sjoko-havregrøt med bringebær

Dere har sett den før - og dere kommer til å se den igjen!

Jeg digger ovnsbakt havregrøt - rett og slett! ;)

Jeg løper ned på kjøkkenet - setter på ovnen - blander sammen ingrediensene - inn ovnen - løper opp på badet - stelle - og en nydelig frokost er klar til jeg kommer ned igjen!

Oppskriften kan varieres til det uendelig med smaker og forskjellige bær/frukt! Just wait.. ;)

Denne gangen ble det sjokogrøt med bringebær.

Det mektige og søte fra sjokoladen, og det friske og litt syrlige fra bringebærene!

Oppskrift:

 • 50 gram havregryn
 • 10 gram proteinpulver - denne gangen med sjokoladesmak
 • 1 ss sukrin/sukrin gold
 • En dash kakao for en kraftigere sjokoladesmak
 • 1 dl væske - 50/50 vann og melk eller bare en av delene
 • 50 gram fruktmos/most banan eller kesam mager
 • En neve fronse bringebær

Sett ovnen på 175 grader. Bland alle ingrediensene sammen og hell i en ildfast form. Stekes midt i ovnen i ca 20 minutter.

La den avkjøle seg litt! Heite saker.. ;)

Jeg gjorde det enkelt denne gangen og toppet den ovnsbakte grøten med litt Walden Farms chocolate syrup. 

Men.. Jeg liker noe ekstra ved siden av - så jeg helte et halvt beger Yoplait dobbel 0 % vanilje i en liten skål.

Da kan du selv velge om du vil dyppe skjeen i yoghurten eller kose deg med den etter grøten.

Rett og slett en vidunderlig start på dagen! :)

Jeg ønsker dere en strålende søndag! Så dukker det opp et innlegg litt senre i dag også :)

 

#frokost #kveldsmat #lunsj #trening #havregryn #havremel #fiberrik #proteinrik #utensukker #sukkerfri #sukringold #funksjonellmat #vektklubb #muskelmat #proteinpulver #iherb #oppskrift #mat #hverdag 

Søndagskos med lavkalori-vafler

På fredag fikk jeg en kommentar her på bloggen fra en som lurte på om jeg hadde en oppskrift på vafler med lavt kaloriinnhold. Jeg har lagt ut en oppskrift tidligere på vafler, men jeg følte for å prøve meg på en ny versjon. 

Det hele endte opp med to forskjellige forsøk - og jeg skal dele begge oppskriftene med dere :)

Oppskrift på 5-6 plater:

 • 50 gram havremel - jeg maler selv av havregryn. (ca 1 dl)
 • 60 gram fibra fullkornsmel (ca 1 dl)
 • 1-2 ss sukrin gold
 • 1 ss sukrin -
 • 1 ts bakepulver
 • Litt vaniljepulver hvis du har det
 • 1/2 ts kardemomme
 • 1 egg
 • 2 eggehviter
 • 50 gram fruktmos fra barnema-avdelingen
 • 1 dl melk - ekstra lett
 • 15 gram smeltet lett maragarin - jeg brukte Vita hertego' lett

Bland alt det tørre. Tilsett egg, eggehviter, fruktmos og melk. Rør godt sammen. Smelt smøret og tilsett dette i røra. Smak til med evt mer søtning hvis du vil ha de søtere. Sett røra inn i kjøleskapet og la den svelle i minst 15 min, gjerne opptil 30 minutter. 

Så er det bare å steke i vei!

Topp de med det som måtte friste!

Fru ubesluttsom måtte prøve ut flere varianter ;)

Gresk yoghurt på alle hjertene.

Så..

Et med litt Walden Farms caramel syrup og sukrin gold

Et med Lerum lett syltetøy med jordbær

Et med Lerum lett syltetøy med eple/pære og kanel

Og den siste..

Litt sukkerfritt sjokoladepålegg.. Nam!

Perfekt som matpakke-fyll! Eller kveldskos :) 

ca 80 kalorier for en hel plate hvis du får 6 plater ;)

Så var det den andre oppskriften. Veldig lik den ovenfor, men litt mektigere og inneholder også litt mer kalorier!

Oppskrift på 5 plater:

 • En banan - min veide 90 gram
 • 2 egg
 • 1 eggehvite
 • 50 gram havremel
 • 60 gram fibra fullkornsmel
 • 2-3 ss sukrin gold
 • Litt vaniljepulver hvis du har det
 • 1/2 ts kardemomme
 • 1 ts bakepulver
 • 1 dl melk - ekstra lett

Mos bananen med en gaffel og tilsett egg og eggehvite. Tilsett resten av ingrediensene. Inn i kjøleskapet i minimum 15 minutter. 

Denne røra ble tykkere enn oppskriften ovenfor. Tilsett gjerne 1/2 dl mer melk hvis du ønsker. Da får du også en vaffelplate til - som også da gir et lavere kaloriinnhold per plate.

Disse ble tykkere og mer mettende. Ca 130 kalorier per plate. Ca 110 med mer melk, og 6 plater ut av røra.

Erstatning for det sukkerfrie sjokoladepålegget kan være en liten skvett Walden Farms chocolate syrup.

Blandet med gresk yoghurt synes jeg sirupen er god - alene blir den litt for spesiell på smak.

I dette innlegget ble det en del "kaloriprat", siden jeg fikk et spørsmål om en oppskrift med lavt kaloriinnhold. Jeg kommer ikke til vanlig å legge ut næringsinnholdet til alle oppskriftene. Når jeg føler det er naturlig å nevne det vil jeg legge det til. Det er fordi jeg ikke ønsker at innleggene mine skal være for preget av nettopp dette. Spør så absolutt gjerne, så kan jeg svare hvis jeg vet. Husk at mitt "svar" kanskje ikke stemmer med ditt hvis vi ikke bruker akkurat de samme produktene. Det finnes mange nettsider og ikke minst forskjellige apper som kan hjelpe til å regne ut innholdet. 

Vaflene slo ihvertfall veldig an her hjemme! Og det havner nok et par hjerter i matboksen til minstemann! :) 

Nå er det planleggingstid her i heimen - middager, trening, andre gjørmål og handleliste skal planlegges for uka som kommer! 

Håper dere har hatt en fin helg - og har fått ladet batteriene for en ny uke! :)

 

#oppskrift #vaffel #fullkorn #lavkalori #sukkerfri #kosthold #vektklubb #trening #suntoggodt #bakekona

Smuldrepai med plommer

Sene innlegg om dagen, men hverdagslivet og familien kommer først ;) Vi startet dagen tross alt før kl 5 i dag! Hurra for småbarnslivet ;)

Jeg er så i høstmodus! Skjerfene begynner å bli en del av hverdagsantrekkene igjen, og varme desserter og bakst fra ovnen frister veldig! 

En annen høstting for meg er norske plommer! Jeg har sagt klart til Kato at når vi finner drømmeboligen ønsker jeg meg både en bringebærbusk og et plommetre i hagen! Jeg må si jeg synes prisene på norske plommer er litt stive, og vet heller ikke jeg om noen jeg kan gå på plommeslang til! Men i helga måtte jeg kjøpe med meg en liten pose :)

Litt småspising i og litt i desserten. Viktig å dobbeltsjekke at det er god kvalitet på råvarene ;)

Smuldrepai med norske plommer - toppet med "vaniljekrem"

Oppskrift til to porsjoner:

 • Plommer - eller det du måtte ønske
 • 20 gram havregryn
 • 20 gram fibra fullkornsmel
 • 2 ts yaconsirup - eller smeltet smør
 • En dash sukrin gold
 • Litt vann

Sett ovnen på 220 grader. Skjær plommene i biter og legg i bunnen av en litt større eller to små former. Er de litt sure kan du gjerne strø litt sukrin/sukrin gold over plommene. Bland sammen de tørre ingrediensene og tilsett så de fuktige. Blandingen skal ikke bli for tynn og klissete. Strø blandingen over plommene, og sett formene midt i ovnen. Stekes i ca 20 minutter - til toppingen har fått en gylden og litt cripsy skorpe.

La den hvile litt på benken før den nytes! 

Perfekt høstdessert på hvilken som helst dag! :)

Vaniljekremen er en gresk yoghurt naturell blandet med sukrin gold og vaniljepulver.

Plommer kan byttes ut med det du måtte foretrekke - bær, nektarin, pære osv. 

Enkel og rask dessert! Og metter godt ;)

Helgen nærmer seg med stormskritt - og det skal bli godt! Flere bakeprosjekter er planlagt, så gled dere i tiden som kommer! 

Har du en spesielle baskt/dessert du forbinder med høsten?

 

#jatildesserthverdag #smuldrepai #sukkerfri #utensukker #sukringold  #funksjonellmat #iherb #dessert #kosthold #bakekona

Black & White - proteinpannekaketårn

Når jeg får en kommentar om at pannekakene er savnet.. Vel. Da var det bare å slå seg løs litt på kjøkkenet ;) 

Vanilje og sjokolade-proteinpannekaker!

Oppskriften er den samme som "alltid":

 • 20 gram proteinpulver med ønsket smak
 • 15 gram kokosmel
 • 1/2 ts fiberhusk
 • 1/2 ts bakepulver
 • 1 ss sukrin gold/ sukrin
 • 2 ss fruktmos/blomkålpure/mager kesam/most banan - valgmulighetene er altså mange ;)
 • 2 eggehviter
 • Evt litt vann - tykkere røre gir tykkere og luftigere pannekaker

Rør sammen alle ingrediensene, og la den svelle litt på benken. Stekes i panna på middels sterk varme. 

Jeg lagde da altså to porsjoner av denne oppskriften. En røre med sjokolade-proteinpulver og en røre med vanilje-proteinpulver. På den måten kan du overraske din kjære med et lite tårn ;) Eller ha morgendagens pannekaker klare i kjøleskapet! Tilsett en liten dash kakao hvis du ønsker en kraftigere sjokoladesmak.

Så. Steg for steg

Et beger Yoplait dobbel 0 % vanilje smurt mellom lagene og på toppen.

Litt Walden Farms chocolate syrup.

Bruk en kniv eller gaffel til å trekke sjokoladesirupen utover og lag et lite mønster.

På den måten renner yoghurten og sirupen naturlig nedover langs siden ;)

Prikken over i'en ble noen friske bringebær.

Himmelsk kombinasjon! En klassiker ;)

Og så enkelt! Kan lett lages av alle - og tar ikke mange sekundene ekstra.

Bruk som inspirasjon og lag ditt eget pannekaketårn ;)

Husk #pannekaketårn på Instagram

For dere som ikke bruker proteinpulver er det jo bare å tilsette litt kakao i halvparten av lappe-røra, og vips har man et slik tårn! 

Det er lov å leke litt med maten ;)

Hva er din favoritt-kombinasjon av smaker?

 

 #pannekake #utensukker #sukkerfri #funksjonellmat #sukrin #sukringold #dessert #bakekona #oppskrift #vektklubb #kosthold #havregryn #havremel #proteinpulver #iherb #protein #proteinmat #frokost #lunsj #pannekaketårn

Grove pizzasnurrer og en smakebit på morgendagens søte oppskrift

Nå som familie-hverdagen er tilbake for fullt er det ikke alltid at døgnet har nok timer! Så og si hver kveld sitter jeg med en følelse av at jeg skulle ha fått gjort mer. Jeg har så mye jeg har lyst til å gjøre! Baking, blogging, hobbyting, trene og så litt husarbeid innimellom der. Det siste er absolutt ingen favoritt, men det er jeg vel kanskje ikke alene om å mene..

Dagene flyr avgårde - og nå er det kun noen få dager igjen av august! September er min bursdagsmåned, så det er selvfølgelig litt ekstra stas ;) 

Til bursdagsselskapene til Jonathan bakte vi pizzasnurrer som vi serverte til små og store - i tillegg til pølser og kaker! ;)

Pizzasnurrer er godt å ha i fryseren! Enten for å ha til middag hvis ting må gå kjapt, eller for å fylle opp matboksen med noen annet! 

Oppskrift:

 • 500 gram fullkornsmel - eller f.eks sammalt hvete
 • 1 pose tørrgjær
 • 1 klype salt
 • 4,5 dl vann
 • Evt et par ss olje - gir en litt mer smidig deig og et litt mer saftig resultat.

Bland sammen mel, gjær, salt, evt olje og mesteparten av vannet. Elt i en kjøkkenmaskin i minimum 5 minutter. Tilsett litt og litt mer av væsken mens deigen eltes. Dekk bollen til med plast, slik at fuktigheten ikke forsvinner, og sett til heving i en times tid.

Sett ovnen på 225 grader.

Kjevl deigen ut til et stor rektangel. Smør på med pizzasaus/hermetiske tomater. Og så strør du over det du vil ha som fyll!

Disse pizzasnurrene ble fylt med stekte karbonadedeig, rødløk og mais. Toppet med lett-ost.

Stekes midt i ovnen. 

Hvor lenge jeg hadde de inn husker jeg utrolig nok ikke for øyeblikket. Men se på undersiden. Nå de får en gylden skorpe på underisden er de ferdig. 

Nystekte er selvfølgelig best!

Men skal du fryse de ned puttes de i fryseren med en gang de er avkjølt. La de tine på benken og inn i ovnen på 225 grader i noen minutter for et nystekt resultat igjen ;)

I morgen har jeg en ny godsak til dere ;)

Cake pops! 

Og disse fikk ben å gå på.. Vips så var de borte! Farlig gode.. Gleder meg til neste gang for å si det sånn ;)

Har du noe du alltid liker å ha tilgjengelig i fryseren?

 

 #oppskrift #bake #bakekona #pizza #oizzasnurrer #gjærbakst #fullkorn #sukrin #suntoggodt #lunsj #matpakke

Saftige og sukkerfrie eplemuffins

På tide med en dessert fra ovnen! Og da passer det godt å bruke seg av råvarer som er ekstra gode om dagen!  I dag ble det eple - men f.eks pærer passer også ypperlig.

Det vil bli mer sunn bakst og slike godsaker fremover - så det er bare å glede seg!

Dagens oppskrift er veldig enkel, og kan nytes med god samvittighet! 

(Selv Kato som er reagerer på epler ville ha mer..)Jeg bare elsker disse muffins-formene! "Koppene" er laget av silikon, så du steker bare porsjonskaker o.l direkte oppi disse. Skålene må ikke inn i ovnen ;)

Nok et tidligere ebay kjøp! Men jeg vet de selges i norske butikker også - til en mye stivere pris..

Oppskrift på 20 eplemuffins:

 • 1 pakke kakemix fra Funksjonell mat
 • 1 ss sukrin gold - kan fint sløyfes
 • 1 ts kanel
 • 4 egg
 • 2 dl vann
 • 1 dl melk - jeg brukte soyamelk
 • Epler
 • Sukrin gold og kanel

Sett ovnen på 175 grader.

Bland sammen kakemixen, sukrin gold, kanel, egg, vann og melk. Jeg bruker en stor is-scoop i hver muffinsform. Hvis du bruker papirformer burde du bruke et muffinsbrett i tillegg. Skjær et par epler i skiver eller biter. Putt epleskivene, sukrin gold og kanel i en pose og rist godt. Dytt epleskivene nedi hver muffinsform.

Stekes midt i ovnen i 12-15 minutter. 

La det avkjøle seg litt, og så er det bare å nyte saftige og faktisk sunne eplemuffins!

Is eller vanilje kesam er selvfølgelig veldig godt til nystekte eplemuffins!

En annen god topping er gresk yoghurt naturell blandet med litt sukrin gold og evt litt vaniljepulver.

Nydelig! Sukkerfri! Saftig! 

Smak av høst! :)

Baker jeg muffins bruker jeg nesten alltid silikonformer! Da slipper man styr med papir som setter seg fast osv. Muffinsen sklir rett ut av formen. Gjenbruk!

Og så ser det jo litt ekstra søtt ut hvis man får en slik med i matboksen sin til lunsj!

Og vet dere hva! De er like saftige og gode selv kalde dagen etterpå! Nam! ;) Og er selvfølgelig ypperlig å fryse! Putt de i matboksen om morgen, så har de tint til lunsj :)

Siden jeg brukte soyamelk i røra er disse faktisk både sukkerfrie, glutenfrei og laktosefrie!

Og hvis noen lurer så inneholder disse muffinsene i underkant av 70 kalorier per stykk! :)

Lages på 1-2-3!

Overrask noen rundt deg med litt hverdagsbakst :)

 

#funksjonellmat #lavkalori #utensukker #sukkerfri #eple #muffins #sukringold #glutenfri #kakemix #mandelmel #suntoggodt #bake #jatildesserthverdag #oppskrift #trening #kosthold #vektklubb #bakekona

 

Grove rislapper toppet med hjemmelaget sirup

Rislapper bringer tilbake barndomsminner! Da jeg var liten var det så og si alltid grøt på fredager de helgene jeg var hos pappen min. Dagen etterpå ble det rislapper av restene! :) Vi hadde risgrøt til middag her om dagen. Favoritten er Coop sin ferdig grøt, både på smak og kaloriinnhold. I tillegg til en meget god pris! 

Så da jeg var hjemme med sykt barn på torsdag ble det nystekte rislapper til lunsj! 

Mmmm - for både liten og stor!

Oppskrift:

 • 450 gram ferdig risgrøt -
 • 2 eggehviter
 • 1 egg
 • 100 gram fibra fullkornsmel
 • 2 ss sukrin
 • 2 ss sukrin gold
 • 1/2 ts bakepulver
 • 1/2 ts natron
 • Litt vaniljepulver, kardemomme og kanel

Rør alt godt sammen. Stekes i panna på middels varme. Når det kommer små lutfhull er de klare for å snus! 

De er selvfølgelig aller best nystekte - men er utrolig gode kalde og passer ypperlig til å fryses! 

Tips: Legg mellomleggspapir mellom rislappene, så er det lett å bryte de fra hverandre selv om de er fryst. Putt i matboksen om morgen, så har de tint helt perfekt til det er tid for lunsj! :)

Legg merke til noen søte små og utålmodige fingre på de neste bildene!

Det var virkelig nydelig med hjemmelaget sukkerfri blåbærsirup og bringebærsirup.. Ihvertfall blåbærsirupen!

For da bildet over var tatt forsvant plutselig bringebærsirupen, så den rakk jeg aldri å smake oppå en rislapp! Den slurpet like gjerne Jonathan i seg! "Mmm, mamma! Godt!"

Da junior tok luren sin etter lunsj kom plutselig sjokoladesuget.. 

Ops! Men herregud, så godt! Dette sjokoladepålegget er så vanvittig godt!

Har du ikke risgrøt fungerer det faktisk også veldig bra å bruke rester av havregrøt i lappene!  :)

I kveld kommer det igjen noen nye bilder fra bryllupet vårt :)

 

#oppskrift #sukrin #sukringold #funksjonellmat #kosthold #suntoggodt #vektklubb #rislapper #fullkorn #risgrøt #bakekona #sjokolade

Oppskrift på sunnere chocolate chip cookies

La meg starte med å si at disse kjeksene har blitt veldig populære her hjemme. Så hvis du frykter du fort kommer til å spise opp alle alene kan det være lurt å halvere oppskriften ;) Men disse holder seg godt i en tett boks, så da kan du jo også få testet viljestyrken din i samme slengen ;)

Jeg er svak for søtsaker og jeg er svak for gjærbakst. Men med en liten sønn i huset er det begrenset med tålmodighet for å nå sluttresultatet! Det samme gjelder egentlig meg selv når søtsuget virkelig setter inn. Derfor er kjeks en rask løsning! Men kjeks er også ofte full av sukker og en god mengde kalorier.

Med små justeringer kan det fort ikke være så farlig å nyte en kjeks eller tre til kveldsmat! Eller legge med en i matboksen som du kan kose deg med til morgenkaffen på jobb. 

Ja til hverdagskos! :)

Du kan bruke oppskriften som en basisoppskrift, og kan da varierer hva som er "det lille ekstra"

Bruk f.eks nøtter, rosiner, annen tørket frukt eller sukkerfri sjokolade.

La oss komme til oppskriften!

Oppskrift - ca 20 cookies:

 • 50 gram lett maragarin - romtemperet. Jeg brukte vita hjertego' lett
 • 2 eggehviter
 • 70 gram sukrin gold
 • 50 gram sukrin
 • 1/3 ts vaniljepulver
 • 100 gram fibra fullkornsmel
 • 1/2 ts natron
 • 1/2 ts bakepulver
 • 1 liten klype salt

Sett ovnen på 190 grader. Visp sammen lett maragarin, eggehviter, sukrin gold/sukrin. Tilsett så resten av det tørre. 

Bland så inn det du måtte ønske. Sjokolade er jo en klassiker! Jeg bruker ca 35 gram sukkerfri mørk sjokolade, hakket i biter.

Legg på klatter med den tjukke røren på bakepapiret, og stek midterste i ovneni ca 6 minutter. Det kan varierer litt fra ovn til ovn og hvor store cookies du lager, så følg med. De skal ha fått en liten gylden farge på oversiden og undersiden. 

La de avkjøle seg litt - og nyt! Med et iskaldt glass melk. 

Jo lenger du vente med å spise de - jo mer crispy blir de.

Jeg liker når de er myke i midten og sprø på utsiden.

Skal du kun bruke en type søtning ville jeg valgt sukrin gold fremfor sukrin. Mest pågrunn av smak, men også resultatet. 

Erstatt fibra melet med mandelmel for en glutenfri variant. Vanlig hvetemel kan selvfølgelig også brukes.

Erstatt litt av melet med proteinpulver for en mer proteinrik variant. Bruker du proteinpulver med f.eks vaniljesmak kan det være lurt å justere litt på sukkermengden slik at det ikke blir for søtt.

Innhold per kjeks kan varierer litt utifra hva du bruker - men følger du oppskrifter gir det så vidt over 30 kcal per kjeks. 

Har du lyst har du lov! 

 

#oppskrift #sukrin #sukringold #funksjonellmat #kosthold #suntoggodt #vektklubb #sjokolade #bakekona #kjeks #sjokoladekjeks #fullkorn

Proteinrik "kanelbolle" med sukkerfri glasur

Oppskrift:

 • 20 gram proteinpulver - jeg brukte Myofusion cinnamon roll, men vaniljesmak gjør også susen!
 • 15 gram havremel - eller annen meltype etter ønske og tilgjenglighet
 • 2 ss lavkalori eplemos eller babymat
 • 2 eggehviter
 • 1/2 ts bakepulver
 • 1/2 ts fiberhusk
 • 1 god ts sukrin
 • 1 god ts sukrin gold
 • Litt vaniljepulver
 • 5 dråper stevia vanilje (kan fint sløyfes)
 • Kardemomme og kanel

 Bland alle ingrediensene i en bolle. Smak til med søtning, kardemomme og kanel. La røra få svelle i ca 15 min. Stekes som vanlig i en sprayet panna på middels sterk varme. 

Mandelfyll:

Bland sammen alle ingrediensene til fyllet. Smak til i forhold til hvor søt du vil ha den.  Smør fyllet utover pannekakene, Rull sammen. Del de i to og putt bittene oppi en skål.

Et annet fyll kan være gresk yoghurt blandet med sukrin gold.

Eller hva med sukkerfri sjokoladepålegg? ;)Glasuren er sukrin melis blandet med litt melk, evt vann, til ønsket tykkelse.

"Kanelbolle" til frokost, lunsj, kveldsmat eller etter trening? Ja takk! :) 

 

 #pannekake #utensukker #sukkerfri #funksjonellmat #sukrin #sukringold #dessert #bakekona #oppskrift #vektklubb #kosthold #havregryn #havremel #proteinpulver #iherb #protein #proteinmat #frokost #lunsj

Grove scones med kesam mager

Scones er perfekt å bake for de som ikke har tålmodigheten til gjærbakst! Nystekte på 1-2-3!

Oppskrift:

 • 4 dl sammalt hvete fin
 • 2 dl fibra fullkorns mel
 • 2 dl hvetemel
 • 6 ts bakepulver
 • 1 ts salt
 • 1 beger kesam mager
 • ca 1 dl vann

Bruk den meltypen du har tilgjengelig i skapet :)

Alt det tørre blandes i bakebollen. 

Tilsett så kesam mager og vann, og bland alt godt sammen.

Så er det bare å formene dem som man ønsker!

Tips 1: Kjelv ut deigen og trykk ut former med pepperkakeformer

Tips 2:  Rull deigen til en tjukk pølse og skjær skiver på ca 1 cm tykkelse og legg rett på bakepapiret

Tips 3: Rull de til boller med ønsket størrelse

Jeg brukte nr 2 til de jeg lagde. Ikke bare gikk det utrolig fort, men jeg synes de fikk et litt rustikk utseende ;)

Her er et bilde av en av Jonathan sine:

Han var meget fornøyd med seg selv! Og jeg stod som stolt mor ved siden av ;)

Stekes midt i ovnen på 250 grader i ca 10 minutter

Ingen for- og etterhveing! Bland alt sammen, form, stek og nyt! :)

Sunne og mettende!

Og passer utmerket til å fryses :)

Gjærbakst er utrolig godt, men det er også deilig å ha oppskrifter som fort fyller huset med lukten av nystekt bakst! Og selvfølgelig magen ;)

 

#bake #oppskrift #sunnbakst #protein #proteinrik #utensukker #kesam #scones #suntoggodt #vektklubb #bakekona #fullkorn

Grunnoppskrift på saftige og sunne proteinpannekaker

Protein-pannekaker er blitt et av høydepunktene for meg på matfronten så og si hver dag! For meg er det som å spise kake hver dag, med forskjellige smaker og kombinasjoner. Og det beste da er at kaken er uten sukker, full av protein og andre sunnheter og ikke minst har et lavt kaloriinnhold. 

Oppskrift:

 

 

 • 2 eggehviter
 • 2 ss lavkalori eplemos, babymat eller blomkålpure
 • Vann/melk

Alle basis-tørrvarene i bollen først

Jeg tilsetter så diverse søtning og krydder alt etter hvilken smak jeg lager:

Vanilje-pannekaker: kardemomme, kanel, vaniljepulver og steviadråper med vanilje

Sjokolade-pannekaker: kakao og steviadråper med sjokolade

"Kanelbolle"-pannekaker: kardemomme, kanel, vaniljepulver og steviadråper med vanilje/karamell

Om jeg tilsetter kakao i røra til sjokolade-pannekakene kommer an på hvor sterk sjokoladesmak det er på proteinpulveret. Til f.eks Chocolite-pulveret har jeg ikke behov for kakao. Det er rett og slett nydelig for seg selv!

Så tilsettes det fuktige i røra

Her er et bilde med noen forslag til fruktmos som kan tilsettes i røra. Uten sukker og med et lavt kaloriinnhold. Blomkålpure kan også brukes. Oppskrift på pannekaker med blomkålpure kan du lese her.

Rør alt godt sammen. Det går helt fint å bare bruke en skje eller visp! :)

La røra svelle på benken i ca 15 min. Tilsett vann/melk etter behov. Noen proteinpulver sveller mer enn andre. Jo tykkere røre jo mer fluffy og tykkere pannekaker. 

Stekes i panna på middels sterk varme. Jeg bruker et par spray med PAM i panna på første runde. 

Det tar lenger tid å steke på den første siden. Når de sveller litt opp og får en fastere konsistens er de klare for å snus.

Stekes til de har blitt gyldne på begge sider. 

Tips: Når jeg lager sjokolade-pannekaker passer jeg på å ikke steke de for lenge på andre siden, slik at de får en litt "uferdig" konsistens. Dermed blir det litt mer som å spise brownies!

Nytes som de er, eller med diverse tilbehør! :)

Totalt kaloriinnhold på en porsjon pannekaker er ca 185 kcal (uten tilbehør)

Avslutter med et bilderas av forskjellige tårn laget de siste ukene: 

På Instagram, @bakekona, poster jeg jevnlig bilder av tårn og andre godsaker. Tag meg gjerne der hvis du prøver dette ut eller lager andre herlige tårn! :)

Håper dette var til hjelp og inspirasjon :)

In English:
 • 20 grams proteinpowder with flavor of choice
 • 15 grams coconut flour (about 3 tsp)
 • 1/2 tsp baking powder
 • 1/2 tsp physullium husk
 • 2 tbsp Erythritol or another sweetener
 • 5 stevia drops with flavor of choice
 • 2 egg whites
 • 2 tbsp unsweetened apple sauce
 • Some milk/water to get the right thickness

Add also flavor like cocoa, cardamom, vanillaprowder and cinnamon. 

 

 

Ukens oppsummering av saftige og sunne pannekaketårn

Det er nesten skremmende hvor fort ukene flyr nå! Plutselig var det søndag igjen, og tid for en ny oppsummering av ukenes herlige tårn! 

Det er morsomt å få så mange herlige tilbakemeldinger på tårnene, både her og på Instagram! Nå har jeg også passert 1 000 følgere på Instagram, og har ingen planer om å stoppe med det! ;) Søk opp @bakekona for å følge meg der :) Og tag meg gjerne hvis du lager tårn selv, så jeg kan la meg inspirere av flere! :)

Mandag:

Gulrotkake-pannekaker med gresk yoghurt, kanel, revet gulrot og Walden Farms pancake syrup

Utseendemessig ikke det vakreste tårnet, men i pausen på jobb er det ikke alltid mye tid til overs. Smaken var det ingenting å si på ;)

Tirsdag:

Vanilje-pannekaker med Yoplait dobbel 0 % vanilje, moste jordbær og litt Walden Farms pancake syrup

Jordbær og vanilje slår aldri feil! ;)

Onsdag:

Dette er en ny variant, som jeg kommer til å lage fort igjen så snart jeg får pakkene fra iHerb! 

Karamell og brownie-pannekaker med karamellkrem. Karamellsmaken i pannekakene fikk jeg av 1 ss Walden Farms caramel dip og steviadråper med toffee-smak

Torsdag:

"Kanebolle"-pannekaker, Yoplait dobbel % 0 vanilje og en varm pæremos med kanel og sukrin gold på toppen :)

Fredag:

Både jeg og Kato trengte litt ekstra fredagskos etter noen rare og tunge dager. Derfor lagde jeg to porsjoner pannekaker til kveldsmat, og la lagevis annenhver smak

Sjokolade-pannekaker og peanøttsmør-pannekaker med karamellkrem, knuste Puffins og en hjerteformet sjokoladekake-proteinkule

Lørdag:

Sjokolade og bringebær-pannekaker med frosne bringebær rørt sammen med et beger Yoplait dobbel % 0 vanilje og bringebær på toppen

Jeg hadde biter av bringebær i røre, i tillegg til at jeg bruke steviadråper med sjokolade og bringebær-smak. En stor suksess! ;)

Søndag:

Vanilje-pannekaker med frosne bringebær rørt sammen med et beger Yoplait dobbel % 0 vanilje og bringebær på toppen

En meget frisk og god avslutning på uka! :)

Så er det bare å se hva neste uke bringer! Det er jo enormt mange forskjellig smaker og kombinasjoner man kan lage! Eller man kan finne seg en favoritt, og holde seg til den ;)

Grunnoppskriften med detaljerte bilder på hvordan jeg lager pannekakene mine vil bli lagt ut i kveld eller i morgen :)

Sunne og mettende pannekaker - perfekt for liten og stor!

Pannekaker er en evig klassiker som de fleste barn vokser opp med! "Hva vil du ha til middag i dag?" spør gjerne foreldre. Og ofte tror jeg de får "Paaannekaker" til svar. Jeg elsker pannekaker og gutta mine er like glad i det! :)

Dette er en oppskrift på grove og veldig mettende tjukke pannekaker/lapper. Perfekt å putte i matboksen, ha med på tur, mellommåltid, kveldsmat og når sulten blir for stor. De passer utmerket å fryse ned, og tiner fort på benken eller i mikroen! I tillegg er dette noe som er morsomt for barna å få være med og lage :)

Oppskrift på tjukke pannekaker:

 • 2 dl sammalt hvete fin
 • 2 dl hvetemel 
 • 0,5 dl sukrin/sukker
 • 2 ts bakepulver
 • 1 ts kardemomme
 • 0,5 ts kanel
 • 0,5 dl havregryn
 • 2 ts vaniljesukker
 • 2 egg
 • 3 dl melk
 • 30 gram smeltet smør

Antallet kommer an på hvor store du lager de, men det blir en god porsjon ut av denne røra.

Alt det tørre blandes i en bakebolle.

Tilsett melk og egg.

Noen små barnefingre lurte seg med på bildet ;)

Så tilsettes smøret.

Rør alt godt sammen, og smak til med evt mer søtning, kanel eller kardemomme.

La røren stå og svelle i minst 15 minutter slik at røra blir tjukkere.

Stekes i panna på middels sterk varme. Jeg bruker kunne et par spray med PAM i panna den første omgangen, og ikke noe mer fett etter det.

Stekes til røren stivner og det kommer små hull. Da er det på tide å snu den!

Blir dem stekt på for høy varme vil pannekakene blir for godt stekt på den ene siden før de egentlig er klare for å snus.

Så er det bare å slippe kreativiteten løs! Det finnes silikonformer som er for steking i panne med forskjellige former. Bamsehode, stjerne, juletre, Mikke mus, hjerte osv. 

Formene er kjøpt på Ebay:

Stjerne

Bamse

Tre

Eller du kan steke mini-versjoner

Og lage et mini-pannekaketårn til lunsj eller kveldsmat!

Denne er med jordbær-yoghurt, banan og blåbær

Mens denne er med skogsbær-yoghurt og banan

Med et bamsehode kan du dekorere ansiktet med forskjellig frukt og bær. Bringebær som øyne, drue som nesa, banan som ører og blåbær som munn! 

Tips: Bruk mellomleggspapir mellom pannekakene når du fryser de ned, så er det lett å ta opp en og en :)

Ha det gøy med maten du lager! :) Og inkluder barn!

Og man trenger selvfølgelig ikke ha små barn for å lage disse pannekakene! Dette er en stor suksess for både liten og stor :) Å komme i lunsjen på jobb med stjerne-pannekaker eller et bamsehode gir sikkert litt oppmerksomhet. 

Håper disse faller i smak hos flere! :)

 

 

Oppskrift på grove og saftige polarbrød

Som er nydelige på smak og veldig barnevennlige! :)

I dag har jeg fått kost meg på kjøkkenet med litt skikkelig baking! Jonathan var en ivrig medhjelper, som blant annet puttet en god skje med mel i munnen! ;) Det er ikke så mange bilder av selve forberedelsen fordi det ikke var så lett å ta bilder samtidig som jeg skulle passe på to klåfingra hender! Morsomt var det ihvertfall og ikke minst er det viktig at de små får være med på kjøkkenet. Litt ekstra gris får man bare tåle! Det er god motorisk trening og ikke minst veldig bra for å lære begreper og styrke språket. Det kan også gjøre det lettere å få kresne barn til å spise mer, siden de får mer forhold til det de spiser. I tilegg er det sosialt, og resultatet var vellykket! :)

Oppskriten har jeg fått av ei venninne, men jeg har gjort et par endringer på den. 

Oppskrift på ca 30 brød:

 • 500 gram fibra fullkorns mel
 • 200 gram hvetemel
 • 150 gram sammalt hvete fin
 • 150 gram havregryn
 • 1 pose tørrgjær
 • 25 gram sukrin
 • 1 strøken ts salt
 • Litt under 1 dl rapsolje eller annen nøytral olje
 • 4,5 dl ekstra lett melk
 • 2 dl vann

Varm opp melk, olje og vann til det er fingervarmt.

Alt det tørre blandes i bakebollen

Tilsett olje, vann og melk

Eltes i kjøkkenmaskinen i minimum 5 minutter. Ikke tilsett for mye mel, for da vil den bli alt for kompakt. Deigen skal være smidig og slippe bakebollen når den eltes.

Dekk bollen med plast og la den heve i 45 minutter. Det er viktig at bollen dekkes med plastfolie, slik at fuktigheten ikke slipper ut!

Etter 45 min har deigen blitt ca dobbel så stor. 

Del deigen i to, og kjevl ut en leiv som er ca 1 cm tykk. 

Jeg har flere former som passer perfekt til å trykke ut ønket størrelse.

Alle formene har jeg kjøpt på ebay. Betalte ca 20 kr settet! Hvis du f.eks søker på cake mold cutter kommer det opp en haug av typer! Si i fra hvis du trenger hjelp i ebay-jungelen til å finne noe :) Pepperkakeformer kan selvfølgelig brukes! Eller bare bruk en bolle. Tenk å ha med seg en liten pepperkakemann med kaviar på i matboksen. Det er nok en stor suksess hos de små! Eller en bil, dinosaur, bamse osv! 

Trykk ut ønsket form

Legg brødene på et bakebrett. Trykk hull med en gaffel slik at de ikke hever seg for mye. La de etterheve i 10 minutter

Tenk å overraske din kjære med hjerteformet brød til lunsj! ;)

Et lite spørsmål: Hva gjør du med den lille biten som ofte blir igjen når man baker?

Når jeg lager søt gjærbakst havner den som regel i munnen... I dag ble den en liten flette!

Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca 12-15 minutter. Steketiden kommer an på tykkelsen

For å vite om de er ferdig så kan du ta en titt på undersiden av brødet. Den skal ha fått en lett gylden farge på undersiden for at den skal være gjennomstekt. 

Disse var utrolig gode og saftige :)

Et blomster-polarbrød med lett syltetøy :) Det er så godt med nystekt brød! Og var en veldig stor suksess blant liten og stor!

Dette er en oppskrift som helt klart kommer til å bli flittig laget her :)

Mine hevet så mye at de må deles i to når de skal spises. Kjevler du ut deigen til en tynnere leiv kan du legge pålegget rett oppå. 

Disse passer utmerket til matpakken, som hamburgerbrød eller som tilbehør ved siden av suppe! 

Etter at de er avkjølte puttes de som ikke skal spises i en pose og fryses med en gang. De vil være like saftige og gode når de blir tatt opp senere. La dem bare tine på benken og evt varm de noen få minutter i ovnen. 

Håper dette faller i smak hos flere :)

Sukkerfrie og proteinrike cookie dough-biter

Jeg vet ikke hva det er, men det er noe spesielt med både kakedeigen og røra når man baker! Er det noe man aldri blir for stor til så er det å kose seg med slikkepotten og restene i bakebollen etter man har bakt! 

Så da jeg så oppskriften som Kristine Weber la ut på bloggen sin for en stund siden visste jeg at det var noe som virkelig ville falle i smak både hos meg og Kato! Vi er begge to cookie dough-monstre! ;) Jeg har flere ganger laget cookie dough bare for å ha en pølse med deig liggende i fryseren! 

Det var de usunne tider, her er en oppskrift på en sunn, sukkerfri og proteinrik versjon:

Sjokoladen jeg brukte i bitene var denne:

Alt det tørre blandes i en bolle, og litt og litt melk tilsettes! Og da mener jeg virkelig litt og litt Deigen kan fort bli veldig klissete hvis du blir for ivrig. Jeg snakker av erfaring! ;)

Del deigen i biter og trill ut små kuler. Settes i kjøleskapet en liten stund slik at de får stivnet litt. 

Nydelig til et glass kald melk!

Eller delt opp i biter oppå en sukkerfri sjokoladeis laget av gresk yoghurt og bær!

Eller min favoritt: Tykk sjokoladeproteingrøt, en cookie dough kule delt opp i biter og gresk yoghurt mikset med litt sukrin gold! Denne skålen.. Ubeskrivelig! ;)

Vil du spare inn på kaloriene så kan du la være å tilsette sjokoladen! Da blir det bare utrolig gode kakedeig-kuler! Men så var det meg og sjokolade da.. ;)

Har du ikke proteinpulver? Bruk bare mer kakemix! 

Her i huset hjelper alle villig til å skrape bakebollen! Og det er vel ikke bare i denne heimen vil jeg tro? ;)

 

Proteinrike kjeks med 10 sunne kcal per stykk

Det er gøy å eksperimentere på kjøkkenet, og ihvertfall hvis resultatet blir som ønsket med en gang! Disse trenger noen små justeringer på innhold og steking, så derfor venter jeg litt med å legge ut en oppskrift ;)

Kan jo si såpass at på toppen av disse tre hadde jeg Yoplait dobbel % 0 vanilje og litt sukrin gold

Jeg prøver meg på en ny porsjon med disse, så får vi se om jeg blir fornøyd da. Dette brettet med kjeks er allerede spist opp uansett ;)

Nydelige proteinvafler og grove vafler

I går testet jeg ut det nye belgiske vaffeljernet vi har kjøpt, og resultatet trolige gode vafler! Det kan du lese her.

Jeg har to oppskrifter til dere. En versjon med proteinpulver og en med grovt mel. Finn den varianten som passer ditt kosthold, og gjør evt tilpasninger til det du har tilgjengelig i skapet! Spørr meg gjerne hvis dere lurer på alternativer å putte oppi røra! En oppskrift kan enten følges slavisk eller være til inspirasjon :)

Jeg har dessverre bare bilder av fremgangsmåten til protein-vaflene, men dette er veldig enkelt å slenge sammen :)Grove "belgiske" vafler:

 • 5 dl skummet melk
 • 0,5 dl sukrin
 • 4 dl fibra fullkorns mel - alternativer: sammalt hvete fin, vanlig hvetemel
 • 0,5 ts bakepulver
 • En liten klype salt, kardemomme og kanel
 • 100 gram vita hjertego' lett - det er sikkert mulig å kutte ned på smørmengden med å f.eks erstatte noe med kesam/kesam mager.
 • 2 egg

Smelt smøret og sett det til avkjøling. Melk, sukrin, mel, bakepulver. salt, kardemomme og kanel piskes sammen. Det avkjølte smøret røres så inn. Helt tilslutt tilsettes eggene. Rør så lite som mulig etter at eggene er blandet inn. La rørene stå og hvile i ca 15 min. Røren vil være en god del tykkere enn f.eks vanlig pannekakerøre. Stekes på middels varme.

Proteinvafler:

 • 2 egg
 • 1 eggehvite
 • 20 gram mandelmel
 • 20 gram proteinpulver med ønsket smak/bakepro - jeg brukte 10 gram av hver da jeg lagde den første gangen. 
 • 1-2 ss sukrinmelis
 • 0,5 ts bakepulver
 • 5 steivadråper med ønsket smak. Jeg brukte vanilje.
 • Litt melk - f.eks mandelmelk, skummet melk eller det du har tilgjengelig
 • En klype med kardemomme og kanel

Proteinpulveret jeg brukte var Myofusion i smaken cinnamon roll. Bruk den smaken du har :) Dette er nok supergodt med f.eks sjokoladesmak! Vanilje er jo en klassiker. Eller bare bruk bakepro som gir en nøytral smak. Da kan du f.eks tilsette flere steviadråper for mer smak.

Alt røres sammen til du ser at proteinpulverert har løst seg opp.

 La røre hvile litt på benken, fordi mandelmelet vil ese litt. Røren skal være tjukk, men tilsett melk til ønsket konsisten

Jeg liker følelsen av å spise mange, og derfor fyller jeg ikke ut hele plata med røre! 

Stekes på middels varme

Gang denne tallerkenen med 2, så har du lunsjen min i dag ;)

Proteinvafler med Lerum jordbærsyltetøy uten sukker og et beger yoplait dobbel 0 % med vaniljesmak! Himmelsk...! Da jeg lagde denne porsjonen brukte jeg 20 gram proteinpulver, noe som ga en enda tydligere smak! Anbefales virkelig :) Dagens lunsj ble laget sent i går kveld, og ble oppbevart i en pose i kjøleskapet. På jobb i dag varmet jeg de bare litt i mikroen sånn at de fikk litt den nystekt følelsen :)

Det er helt garantert mulig å steke dette som tjukke pannekaker i en stekepanne eller i et vanlig vaffeljern!

Håper dette faller i smak hos flere :)

 

Ingredienser som sukrin, sukrin melis, mandelmel og steviadråper kan du kjøpe hos Funksjonell mat hvis du ikke ønsker å lete rundt i butikker/helsekoster. 

 

Oppskrift: Grove pitabrød

Pitabrød er veldig greit å ha tilgjengelig i fryseren! Det kan fylles med det meste, og denne grove varianten er veldig mettende! Da vi spiste fylte pitabrød til middag her om dagen måtte begge to legge tilbake potetstrips fordi vi ble stappmette! :)

Mulighetene er ihvertfall mange! De kan fylles med karbonadedeig, kylling i biter, laks, svinekjøtt i strimler osv. Eller man kan bruke de som pizzabunn! Pizzavarianten har jeg planlagt at det snart blir til middag i dette huset :) 

Oppskrift på 8 stk:

 • 3 dl vann
 • 25 gram fersk gjær
 • 1 ts salt
 • 400 gram fibra fullkorns hvetemelGjæren løses opp i lunkent vann

Alt eltes godt sammen

Deles i 8 like biter

Rulles til små baller og legges under et håndkle på kjøkkenbenken

La dem hvile i ca 20 minKjevl ut hver kule til ca 20 cm i diameterLegg dem på et stekebrett og la dem heve under et kjøkkenhåndle i 30 min

Ovnen varmes opp til 250 grader

Pitabrødene stekes midt i ovnen i ca 6-8 minutter, Pass godt på!

De vil da blåse seg opp, og få et hulerom inni som kan fylles med godsaker! ;)

Legg de oppå hverandre og legg kjøkkenhåndle over mens de avkjøler seg. Da vil de falle sammen og holde seg myke :)Per pitabrød: 155 kcal

De vanlige pitabrødene man finner i butikken ligger på rundt 200 kcal stykk, og er langt fra like mettende!

Og til slutt et bilde fra gårsdagens middag:
Oppskrift: Grove bananlapper

Dette er oppskriften på grove bananlapper jeg la ut et bilde av for et par uker siden:
 • 260 gram banan
 • 2 stk egg
 • 150 gram Rugmel, sammalt
 • 70 gram Fibra fullkorns hvetemel
 • 30 gram Axa havregryn, lettkokte
 • 30 gram Sukrin
 • 20 gram Sukrin gold
 • 1 ts kardemomme
 • 1 ts kanel
 • 1 ts natron
 • 20 gram Vita hjertego' lett 
 • 4 dl skummet melk
 • 10 dråper steviadråper med vanilje (evt vaniljeessens)

En oppskrift i denne heimen er aldri lik, så da jeg f.eks lagde en røre bananlapper i dag så ikke oppskriften ut som denne. Alt kommer an på mengden banan, hva som frister å putte i røra, hva jeg har tilgjengelig og tjukkelsen jeg ønsker på røra. Derfor kan det nesten være like greit å tilpasse den litt selv. I dag hadde jeg f.eks erstattet litt av skummelt melken med skummet kulturmelk. Jeg kuttet ut smøret. Og hadde også litt fint sammalt hvete. 

 

Jeg fikk 27 lapper av denne røra, som ga 50 kcal stykk!

Oppskrift: Grove hamburgerbrød

Til fiskeburgeren vi hadde til middag her om dagen hadde vi hjemmelagde hamburgerbrød, så var både mektige og gode! 

Oppskrift:

 • 3 dl vann
 • 25 gram fersk gjær
 • 140 gram sammalt rugmel
 • 100 gram hvetemel
 • 240 gram fibramel
 • 1 ss rapsolje
 • 2 ss melk
 • Sesamfrø
 • LinfrøSmuldre og rør ut gjæren i lunkent vann og tilsett olje

Så tilsettes alle de tørre ingrediensene

Elt deigen godt

Dekk bollen med plast slik at fuktigheten ikke kommer ut, og la den heve i ca 30 minutter

Heves til dobbel størrelse

Deles i 10 biter

Og rulles til kuler.

Bruke en kjevle eller trykk de flate

La de etterheve i ca 20 minutter. Så pensles de med melk og strø over enten sesamfrø eller linfrø

Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca 15 minutter. Avkjøles på en rist

For å se om de er ordentlig gjennomstekt skal de ha fått en gyllen skorpe på undersiden

Per stykk: 173 kcal

Passer supert som brød til fiskeburger, hamburger, kyllingburger, BLT-sandwich, omelett eller bare som et vanlig rundstykke om så. 

Og disse kan utmerket fryses. Tas opp en liten stund før, tines på benken og varmes så noen minutter på 200 grader.

Svar på kalori-spørsmålet mitt

HIT for det tidligere innlegget hvis du ikke har sett hva det var jeg spurte om.

Her er hva jeg hadde på tallerkenen:

 • En grov bananlapp - 50 kcal
 • Walden Farms Chocolate Syrup - 0 kcal
 • Lerum UTAN jordbærsyltetøy 15 gram - 8 kcal
 • Sukrinmelis - 0 kcal 


TOTALT: 58 kcal

 

Takk til de som gjettet :)

Hvor mange kalorier tror du ligger på denne tallerkenen?

 


Oppskrift: Byggrynslapper laget av byggrynsgrøt

Da jeg smakte på den nye Byggrynsgrøten til Fjordland, lot jeg bevisst være å spise hele pakken. Jeg elsker pannekaker og små lapper/sveler, og lager det så og si hver uke. Det er så genialt å ha i fryseren, og ta opp når man vil ha et lite mellommåltid eller variere innholdet i matboksen til store og små. Så jeg visste at jeg måtte prøve meg på dette med denne grøten! Og her er resultatet

Oppskrift: 

 • 260 gram Byggrynsgrøt fra Fjordland
 • 2 egg
 • 1 ts natron
 • 60 gram Fibra fullkornshvetemel
 • 100 gram rugmel, sammalt
 • 30 gram sukrin
 • 15 gram sukrin gold
 • 1 ts kardemomme
 • 1 ts kanel
 • 1,5 dl melk

Fremgangsmåten er enkel, og trenger derfor ikke så mye forklaring. Alt blandes i en bolle, og så smaker man til med evt mer søtning etter hvor søte man vil ha de. Piskes/røres sammen

Alt det tørre blandes i

Så sper man med melk til man får ønsket tykkelse på røren

Jeg bruker en liten øse, og det gjør det veldig enkelt å få ca lik størrelse på hver lapp

Når det kommer små hull i er de klar for å snusJeg fikk 17 lapper ut av denne oppskriften, som gir 54 kcal per stykk! 

Jeg synes denne grøten passer utmerket til å lage mektige og veldig gode lapper! Sukrin gold gir en mye fyldigere smak til lappen enn hvis man bare bruker sukrin.

Samboeren synes de var veldig gode, og det er ikke mange igjen for å si det sånn..! :)

Jeg kommer helt klart til å kjøpe denne grøten igjen for å fylle opp fryseren med disse lappene! 

 

Røren kan fint tilpasses til det du har tilgjengelig i kjøkkenskapet, og som du til vanlig bruker til baking! :)

 

"Dessert" etter lunsj!

To grove rislapper med litt jordbærsyltetøy
Totalt: 99 kcal
Nam! :)

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com