hits

Personlig

Matglede og en sterk kropp

Hei,

Jeg starter med å dele et par ting jeg har skrevet på Instagram de siste dagene - siden det garantert er noen som titter innom her som ikke følger meg der


"Et av mine personlige mål for 2018 er å prioritere egenpleie.

Trening har jeg gode rutiner på, men jeg er altfor dårlig til å stelle godt med meg selv - både fysisk og mentalt. Jeg skal fokusere på avkobling og å pleie kroppen.

En av de viktigste målene - snakke positivt om meg selv til andre OG til meg selv.

Det er sikkert ikke bare jeg som er ekspert på å snakke om alt man kan bli bedre på? Ta i mot komplimenter, og gi deg selv også ros for små og store ting du får til ❤️ Sett egne mål tilpasset din hverdag og ønsket livsstil. Andres prestasjoner og livsstil skal brukes som inspirasjon, og ikke for «trøkke» deg selv ned med følelsen at det du gjør ikke er godt nok! Sosiale medier er virkelig et fantastisk verktøy så lenge du klarer å bruke det riktig.

Håper dere er med på å bli bli sterkere sammen i 2018 👊🏻😃 "

Denne skåla er nettopp et utrolig godt eksempel på at jeg har endret topplokket til et mer åpent sinn.

For mange år siden bestod salat for meg av agurk og kanskje noen salatblader. Etterhvert var mais greit også. Det meste annet ble skuffet til side på tallerken. Ikke ønsket jeg å smake heller fordi jeg gjentok alltid for meg selv at "jeg liker jo ikke dette". 

Etter at jeg ble mamma til min eldste forstod jeg viktigheten av å være et godt forbilde for barna mine - spesielt i dette samfunnet hvor mye fremstilles som "perfekt". Jeg ønsket ikke at mine dårlig (mat)vaner og tankemåter skulle smitte over på han. Vi forteller jo alltid til barn hvor viktig det er å smake, prøve nye ting osv. Det samme burde nok mange voksne sagt til seg selv også!

Jeg hadde også et stort behov for å endre livsstil. God og rund, dårlig form og ensformig kosthold. For å være nøyaktig er dette 6 år siden. Med lite kunnskap endret jeg livsstil for å gå ned i vekt og å få et sunnere kosthold.

Lang historie kort - jeg gikk ned i vekt og innbilte meg at jeg levde sunt. Det vil si: fett og karbohydrater var farlige greier, og jeg unngikk sosiale tilsetninger som gjorde at jeg blant annet ikke hadde kontroll over matinntaket. Spesielt fett eksisterte ikke i kosten. Det endte opp med mange bivirkninger som ikke er bra for en kvinnekropp å gjennomgå. 

Nå kjennes det helt greit å snakke åpent om de dårlige valgene jeg tok på den tiden, for jeg ser virkelig nå hvor mange feil jeg gjorde. I tillegg tror jeg at det både kan være til hjelp for andre og ikke minst for meg selv å sette ord på fortiden, hva som er en sunn livsstil og hva man virkelig ønsker med livet. 

De siste par årene har jeg brukt timevis på å lese om kosthold, kvinnekroppen og hormoner. 2017 er også året hvor jeg endelig begynt å forstå hvor viktig det er å få med det mentale når man skal endre livsstil og å oppretteholde en sunn og sterk kropp. Spesielt når man møter motgang eller hverdagen blir litt ekstra hektisk. 

Utlært? Nei! Feilfri? NEI!

Men - jeg er mer åpen og ærlig med meg selv og med andre. Åpen for endringer - og da altså åpen for ny mat. 

I skåla er nemlig:

Ovnsbakt søtpotet, paprika, grønnkål, hjemmelaget syltet rødløk, sopp, stekt egg, kylling, tomat, spirer og min siste greie - fermentert surkål.

Syltet rødløk har jeg delt tidligere HER - og fermentert surkål kommer det et eget innlegg om.

Egg og sopp er de to matvarene mannen min virkelig har ventet på at jeg skulle "godta" - og nå er jeg hekta. Stolt gubbe!

Det er viktig å ha litt humor rundt livsstilendring - ikke ta alt så alvorlig og 110 % perfekt. Ingen er perfekte - og hverdagslivet varierer. 

Når jeg ser tilbake på bilder av meg selv for noen år tilbake må jeg bare riste på hodet. Gjort er gjort - spist er spist. Det viktigste er å vende blikket fremover. Jeg får ikke gjort noe med fortiden annet enn å ta lærdom av valgene som ble tatt. Nå er det 2018 som står for tur - et år jeg vet bringer mange utrolig minnerike opplevelser, flere hårreisende mål, mye latter, harde treningsøkter OG mye god mat! 

HUSK: En sterk kropp er ferskvare - både fysisk og mentalt. Derfor er det like viktig å fokusere på at prosessen er en positiv opplevelse - og ikke bare ha fokuset rettet mot "sluttmålet". Mål er viktig for motivasjon - små og store mål er viktig for utvikling. 

Hovedmålet er å være en sunn og sterk kvinne med overskudd og livsglede - og det er det ingen sluttdato på. Lev i NUET!  

 

Ny sjef i huset!

Hei!

Lenge siden sist. 

Vel - det er en stor og fantastisk grunn til det:

Vår nydelige lille prinsesse har blitt født. 

En liten skapning som krever oss til å få alle behov dekket - i tillegg til at vi har en storebror som også skal få sin stor dose kjærlighet. Så det er det jeg har fokusert på den siste tiden. Nyte små og store øyeblikk med mine lille og komplette familie. 

Tid er en ting man ikke kan skru tilbake - og derfor blir nettopp prioritering av tiden min viktig fremover. Og øverst står familie. Bloggen havner naturlig ganske så langt nede på liste. Enn så lenge ihvertfall. 

Vår lille prinsesse blir nok like vant til lyden av kjøkkenmaskinen som storebror ble ;) Og ikke minst smake på slikkepotten når den tid kommer!

Jeg ønsker dere som titter innom en fin helg og ikke minst en flott 17. mai!

Her har storebror allerede planlagt at han skal spise 5 is ;) Og jeg tror jeg slenger meg med på den. 

 

#mamma #nyfødt #hverdag

En graviditet er ikke alltid en dans på roser

Først - Godt nytt år!

Jeg håper dere hadde en fin avslutning på året som var, og at det nye året har startet med et stort smil.

Her hadde vi en veldig koselig jul - med mye god mat og avslappende dager. Julaften ble vel gjennomført med sprø svor, besøk av nissen og hyggelig selskap. Den kvelden var det en veldig sliten sønn og to slitne foreldre som la seg fornøyde i senga ;) 

Nå er et nytt år godt i gang, et år som jeg tror bringer mange fine og spennende opplevelser. En av de største hendelsene er selvsagt at vår lille familie skal få et til familiemedlem.

Det er rart å se små ting falle på plass, og at huset gjøres klar for nok en baby. Magen vokser og lille mor danser! Her er det full aktivitet ;) Jeg føler meg litt nummen på innsiden av magen på grunn av all aktiviteten til tider. 

Godt hun holder seg aktiv, for min egen aktivitet er ganske laber om dagen. For ei som kjørte hard styrketrening er denne "handikappede" hverdagen veldig uvant. Siden jeg var fysisk mye sterkere håpet jeg virkelig at jeg skulle slippe litt lettere unna bekkenløsning enn forrige gang. Men.. Her tar hormonene overhånd, og bekkenet og jeg er bitre fiender. Det er selvfølgelig vanvittig frustrerende, og jeg savner å ha full kontroll over kroppen. 

Dette har påvirket mye av mine hverdag i det siste. Vond kropp og tunge dager. Og er det en ting som ikke er en stor del av hverdagen min så er det å stå lenge på kjøkkenet med slikkepotten i hånda. Jeg tilbringer egentlig kortest mulig tid stående oppreist ved kjøkkenbenken. Men litt kokkelering skjer jo, for mat må man ha. Så jeg skal bli litt flinkere til å ta bilder av de sunne "fast food"- rettene jeg har om dagen.

For jeg prøver fortsatt å fokusere på et sunt og variert kosthold, og spiser absolutt ikke for to ;) Ekstra viktig er det å ikke overdrive inntaket, nå som aktivitetsnivået er langt unna det normale. Jeg vil jo helst slippe unna for mange kilo å svette iherdig av når frøkna er ute! Jeg har ikke et strengt kosthold, men prøver å få i meg næringsrikt og variert mat. Alt med måte :) Jeg har ingen så kalte cravings, men synes både salt og søtt er godt. 

Jeg tenkte også at jeg skal prøve å poste litt mer jevnlig på Instagram enn hva jeg har gjort. Litt hverdagsting, og selvfølgelig når det dukker opp oppskrifter på bloggen. Så følg meg gjerne der for oppdateringer :)

Som jeg nevnte før jul viste ultralyden ei jente, så her har det blitt litt shopping i det siste. Får virkelig håpe det faktisk stemmer ;)

Begge disse to er kjøpt på Lindex hvis noen skulle lure på det.

En ting som jeg virkelig  sitter igjen med så langt i denne graviditeten er at man må huske å sette pris på og ta vare på kroppen sin. Tenk på alle de påkjenningene vi påfører den hver dag.

Ingenting er en selvfølge, og det minste vi kan gi kroppen tilbake er pleie og god helse. For meg er små gleder som å herje rundt i huset/hagen med sønnen min noe av det første jeg skal gjøre når kroppen har stabilisert seg igjen. Jeg skal fokusere på en aktiv hverdag med familie, styrketrening, variert kosthold, ta vare på meg selv med egenpleie, og å nyte små og store øyeblikk. 

Man lærer mye om seg selv når man møter motgang, og jeg skal bare la dette gjøre meg sterkere. 

Så - en graviditet består av mange fantastiske øyeblikk og gleder, og det er det som er  mitt fokus opp i alle vondter og tunge stunder. Ingen graviditeter er like, og ihvertfall ingen gravide kropper. 

La 2015 begynne - og titt tilbake i morgen for oppskrift på de deilige kjeksene jeg fristet med på Instragram forrige helg! 

 

#mat #hverdag #mamma #mammablogg #gravid #barnimagen #sukkerfri #bake #sunt #kosthold #trening #bakekona #baby #lindex

 

Babylykke med rosa glasur!

Hei!

Da følte jeg det var på tid å dele med dere litt av hva som egentlig foregår på hjemmefronten.

Jeg skriver som sagt veldig lite privat her på bloggen, men denne nyheten påvirker. naturlig nok, min hverdag ganske så mye om dagen!

Yes, jeg er gravid med ei lita prinsesse - og meget lykkelig! :)

Dette er mye av årsaken til at bloggen og formen har vært ganske redusert og ustabil denne høsten. 

Som med storebror, har jeg dessverre store problemer med bekkenet. Derfor er både trening OG baking blitt en veldig liten del av min hverdag. Det er nesten så kenwooden rekker å få et tynt støvlag på seg..

Energinivået varierer veldig fra dag til dag, og god nattesøvn er luksus. Men alt dette var jeg forberedt på. Så her er det bare tenke så positivt som mulig for å gjøre ventetiden til en fin tid :) Og til slutt kommer belønningen!

Jeg kan si såpass at jeg allerede er over halvveis, og karate kid vokser helt perfekt :) Storebror synes det også er veldig stas med lillesøster i magen, så får vi se om det er like stas når hun kommer ut ;)

Jeg hadde mange planer for juleoppskrifter o.l, men som sagt er jeg nesten ikke på kjøkkenet om dagen. Ikke uten at jeg får svi for det med bekkensmerter etterpå. 

Men jeg skal fortsatt blogge jevnlig, har noen oppskrifter på lur og har selvsagt ikke tenkt å ha helt tomme kakebokser i jula! Så ikke glem meg ;) 

Oppskrift på disse bollene uten tilsatt sukker har jeg selvsagt her på bloggen, og den finner du i DETTE innlegget :)

Takk for kommentar på Instagram i går, og for at dere er noen tålmodige lesere :)

Jeg lever ihvertfall i en rosa lykkeboble, gleder meg enormt til å begynne på 2015!

Ha en fantastisk mandag - og kjør forsiktig!

 

#gravid #mamma #mammablogg #oppskrift #bake #boller #baby #sukkerfri #utensukker #funksjonellmat #sukrin #mat #mandag #jul #lykke #bakekona

Kontaktinfo

For henvendelser ang. bloggen eller andre spørsmål, send mail til:

bakekona@gmail.com

 


Å leve et "sunt og perfekt" liv!

Jeg har som jeg har nevnt før hatt mange tanker oppi hodet den siste tiden.

Å dele bakeglede, oppskrifter og inspirasjon er noen jeg virelig er stolt over å gjøre. Jeg er stolt over bloggen. 

Men jeg er ikke stolt over hvordan jeg personlig avsluttet fjoråret. 2013 er historie, og nå ser jeg kun fremover. Jeg skal ta med mye positivt med fra fjoråret, og jeg skal gjøre meg selv sterkere av nedturene. Lære av feilene og gi meg selv nye og spennende utfordringer i året som kommer.

Husk at det ofte foregår mer i mange sine liv, venner/familie/bloggere osv, enn hva dere ser eller vet! Akkurat som i realityprogrammer. Det er ikke mange timene i løpet av et døgn man ser av det deltakerne opplever i sånne programer. Og det er ikke mange måltider, treningsøkter og hverdagsaktiviteter jeg deler her med dere i løpet av en uke. Bildene kan se perfekte ut til fingerspissen, men de forteller langt i fra alt.

Jeg har den siste tiden gitt meg selv en liten realitysjekk! Våkn opp, Stine! Du har blitt litt "kaloriforstyrret". Jeg har lært enormt mye av medlemskapet i Vektklubb, og det har vært et utrolig bra hjelpemiddel for meg å gå ned i vekt. Men en vakker dag må "navelstrengen" klippes, og man må stå på egne bein. Stole på og bruke all kunnskapen man har lært. Og ikke minst - kjenne på hva sult er, og ikke hva "budsjettet" sier man skal spise. Jeg vil ikke gå på noe "diett" lenger. Det ordet eksisterer ikke her. "Å slanke seg" i mange år burde få bjeller til å ringe om at du gjør noe som ikke er riktig. Finn årsaken! Få hodet på plass, og ta kontrollen over valgene du gjør i livet ditt.

Ingen dager er like. Noen dager er man mer sulten, og andre dager er ikke behovet like stort. Når man også trener ved siden av, vil man ofte merke nettopp dette. I tilegg er det lurt for kroppen å ikke holde seg til det samme hver eneste dag. Jeg har tatt meg selv i gang på gang å velge bort mat jeg har hatt lyst på og heller valgt en matvare med lavere kaloriinnhold. Kalorier meg her og kalorier meg der! 

Vi leser overalt at styrketrening er viktig for kroppen. En sterkere kropp vil også takle hverdagslige utfordringer bedre. I tillegg vil hvileforbrenningen øke. Muskler bruker mer energi enn fett. Men muskler veier også mer enn fett, og når man er i en vektnedgang-prosess kan nettopp dette være frustrende og forvirrende. "Hva har jeg gjort galt denne uken". "Hvorfor går ikke vekta ned". Tro meg, jeg har hatt mange av de opplevelsen. Og noen ganger har jeg taklet de dårlig. Ja, vi leser stadig at man skal kaste badevekta! At vekta bare er et tall. Men for ei som alltid har slitt med vekta er det ikke lett å bare overse de tallene! Jeg har også brukt et målebånd, og det har heldigvis vært redningen når vekta og jeg har vært uvenner. For selv om vekta står stille eller til og med kanskje går litt opp, så betyr det jo ikke at jeg har blitt tykkere. Men akkurat der og da så føles det som et slag i trynet. Sånn er det bare. Og de tankene er jo noe jeg må jobbe med. 

Et tips er å finne frem hyssing og en tusj. Mål rundt magen, og sett en strek som viser magemålet. Etter en måned gjør du det samme igjen, osv. Jeg husker det var utrolig motiverende å se etter et halvt år å se hvor mange cm man faktisk hadde krympet. Gå tilbake til den første streken og holde båndet rundt magen. Da kan du kanskje få en aha-opplevelse og en gnistrende motivasjon som vekta kanskje ikke har gitt deg! 

Jeg har faktisk gått opp i vekt siden i sommer. Frustrende? Utrolig.. Jeg ikke overvektig, langt i fra. Jeg har bare fått litt ekstra polstring for å takle kulden og vinteren som har vært ;) Altså. Det har kommet noen ekstra cm rundt magen, og rumpa og lårene er ikke like stramme. Oh well. Jeg orker ikke deppe mer over det lenger. Hvor lenge skal man "trøkke" seg selv ned over ting? Ta deg selv i nakkeskinnet, og finn tilbake gleden! I sommer var jeg så nære målet mitt som aldri før. Det ser jeg på bildene av meg selv. Men nå sitter jeg her da, noen kilo tyngere. En klassisk feil jeg gjør hver gang er at jeg slakker litt på tøylene når jeg nærmer seg slutten av målet. "Er det så nøye?". "Den merkes ikke" osv. Så går vekta litt opp, og jeg bruker energi på å deppe over de dårlige valgene jeg har tatt. Og så er det på'n igjen. Nå er det nok! Jeg vil ikke være en jojo-slanker som blir trist av å se seg selv i speilet og faktisk føler seg litt flau og mislykket 

Jeg tror veldig mange av oss oppelever at visse ting er utrolig vanskelig i perioder. Livet er en berg og dalbane. Vi har oppturer og nedturer. Møter motgang. Lykkelige opplevelser. Gledestårer og triste tårer. Vanskelige familiesituasjoner . Stress osv. Det er mange ting som kan "ødelegge" en vektnedgang eller en sunn og balansert livsstil. Livet kan plutselig havne inn i en ond sirkel, og da gjelder det at man ikke blir for lenge i de periodene. Selv om jeg har all verdens kunnskap om kosthold og deler oppskrifter og bilder av sunnere søtsaker med dere hver uke, så betyr det ikke at jeg lever et perfekt balansert liv. 

En stor feil jeg gjorde da jeg meldte meg inn i Vektklubb var å sette meg et for stort mål, og så fokuserte jeg kun på det. Jeg jobbet hardt, svettet og gikk ned kiloene. Jeg var sikker på at hvis jeg gikk ned så mange kilo som jeg hadde satt meg som mål så ville magen være borte for lengst! Stemte det? Nei! Om jeg var skuffet? Enormt! Jeg hadde jobbet så hardt i så mange måneder, og så var ikke drømmekroppen der når målet var nådd! Igjen - tallet på vekta.. Og når man føler seg mislykket så kan det lett ødelegge motivasjon og ting kan gå feil vei igjen. Jeg er et levende bevis på det. Ikke glem at man faktisk være utrolig sunn både psykisk og fysisk selv om man har en liten "bilring". 

Å ha ulike mål å jobbe mot er utrolig viktig. Et treningsprogram f.eks hjelper meg å få rumpa opp av sofaen for å komme meg på trening. Men. Ha flere mindre mål på vei mot det store målet! Små "gulrøtter" som gir deg mestringsfølelse og som viser at du gjør noe riktig. Og på den måten er det lett å justere målene underveis hvis uforutsette situasjoner skulle dukke opp. Sykdom, familiesituasjoner, jobb, skader. Det er mange ting som kan "hindre" deg på veien. Hvor mange har ikke følt det vanskelig å komme seg inn i treningsrutiner igjen etter sykdom? Og hvis man da føler seg mye lenger unna det store målet tærer det også på motivasjonen. Ha f.eks små mål som 2 cm inn på "hyssingen" eller at du skal klare å løpe en viss lengde eller løfte et viss antall kilo.

Husk også å sette deg mål som passer inn i livssituasjonen din. Ikke kast deg på en treningsplan som lett kan sprekke etter to uker. For det gir deg ihvertfall ikke en mestringsfølelse. Som småbarnsmamma må enkelte ting prioriteres i visse perioder, og da må man gjøre så godt man kan ut av situasjonen der og da. Kanskje det ikke blir fire treningsøkter i løpet av en uke, men bare to. Kanskje til og med bare en! Men noen ganger er det en trening i seg selv å leke "har'n" i stua med en 2-åring og å være et levende klatrestativ. 

 Jeg kjenner jeg er litt lei av å lese artiker på alle mulige nettsider som sier hvordan man skal bli SUNN. Hva man skal og ikke skal spise. Fitnessdiskusjoner. Supermat. "Strong is the new skinny". Folk som hakker på andre sine suksesser osv. Bruk da for pokker heller andre sine suksesser som inspirasjon! Plukk opp litt inspirasjon her og der, og tilpass det ditt liv og din kropp!

Sunn? Hva er egentlig det? Fysisk sunn eller psyksisk sunn?  Er man kun sunn hvis man er tynn? Eller har en definert kropp? Eller hvis man ikke spiser sukker? 

Å strebe etter "den perfekte kropp" og "det perfekte liv" - gud, så slitsomt! Jeg er lei. Jeg vil ha et sunt hodet, og så velger jeg å tro at med det følger en naturlig sunn kropp. Med en stram mage eller ei! Jeg har tross alt født en unge og har en historie med jojo-vekt i mange år!

Det betyr ikke at jeg ikke skal sette meg mål eller at jeg har "gitt opp". Men jeg vil finne min balanse. "Vårrengjøringen" er i gang, og denne gangen på den riktige måten. Kanskje vil det ta lenger tid, men jeg er jo bare 27 år og har allverdens tid foran meg! 

Så hvordan skal jeg finne denne berømte balansen? Og hva er "planen" min fremover?

Vel, her er noen tanker om det:

 Jeg vil ut av "kaloriboblen". Kaloririk mat er ikke "farlig". Men husk at kalorioverskudd = vektoppgang.

Senk skuldrene og nyte livet. 

Nyte maten! Småspising er et av mine store problemer. En liten bit her, og en liten smak der dekker ikke sultfølelsen, men tirrer heller lysten. 

Stole på meg selv og lytte til de signalene kroppen sender. Er jeg sulten eller er jeg fysen? 

Bruke all kunnskap jeg har til å være kreativ og kose meg på kjøkkenet. Spis fargerik, ren og variert mat! 

Være aktivEn aktiv hverdag kan være like viktig som tid på treningssenteret. Trampoline står på ønskelista til det nye huset! ;)

Prioritere.  Hvor mange ganger må man innom Facebook i løpet av en kveld? Det skjer ikke så mye! Ikke utsett ting, det gjør det bare verre. 

Alt er lov - men med måteJeg vil ikke ha noe nei-mat. Alt må ikke være sukkerfritt eller inneholde minimalt med kalorier.

Få nok hvile og søvn. Bli flinkere til å ikke utsette ting, for da kobler jeg ordentlig av når jeg slapper av. Isteden for å tenke på alt jeg burde ha gjort! 

Finne MIN perfekte balanse. Jeg må finne min balanse som passer for meg. Ikke bruk energi på å kritisere andre sine kropper eller dømme andre sine valg om kosthold. Lavkarbo, proteinrik, sukkerfri osv. Gjør det som fungerer for deg, fysisk og psykisk!

Ta vare på meg selv. Ikke glem å pleie deg selv i en hektisk hverdag. Lakke negler, ta et langt bad og å ha "Stine"-tid.

Komme meg ut av komfortsonen! Dette kunne jeg snakket mye om. Kom deg ut av komfortsonen på trening. Push deg selv. Svette. Bli sliten! Prøv nye matvarer. Ikke vær redd for nye og "fremmede" ting!

Komme meg ut av "komfortklærne"Ja, vi elsker tights og romslige tunikaer/kjoler. Og hvem slenger ikke på seg "kosebuksa" på fredagskvelden?  Da merker man ikke så mye til om det kryper på noen cm rundt magen!  Men det kan hjelpe å holde fokuset på plass hvis man kjenner at bukseliningen plutselig strammer litt, eller at man må hoppe opp og ned mens man drar buksa over låra. (Kan være ganske underholdende å se på da..)

Jeg vet ikke helt hvem dette innlegget er mest for. Dere eller for meg selv? Noen ganger er det godt å få ned tankene. Sett ord på følelser. Noen har jeg delt med dere her, og noen har jeg skrevet og slettet etterpå. Kanskje noen av dere kan kjenne dere litt igjen. Mens andre kanskje ikke kjenner seg igjen i det hele tatt.

Jeg har en blogg som handler om mat og livsstil, og med det føler jeg også et slags "ansvar" som blogger. Jeg vet jeg har lesere i alle aldre, og derfor var det litt godt for meg å dele med dere noen personlige tanker.  Selv om jeg ikke deler et bilde av potetgull-bollen eller smågodt-skåla jeg har på lørdager, så betyr det ikke at jeg nekter meg selv "nei-mat". 

Bloggen kommer fortsatt til å fylles opp med herlige oppskrifter, så ikke være redd for det. Jeg håper den fortsatt vil inspirere dere til at man kan lage enkle og gode måltider som både kropp og sjel blir glade for. 

Glem nyttårsforsetter dere ikke klare å holde - som kanskje allerde er brutt for lengst? - finn en balansert livsstil som passer for deg. 

Jeg avslutter med noen bilder - siden mine innlegg som regel inneholder mer av det enn personlige tanker ;)

Slik den pleier å se ut, til mannens frustrasjon, etter at en ivrig "bakekone" har eksperimentert.

Som den dagen resulterte i denne kommende godsaken som dere ser på dette "feilfrie" bildet.

Og disse "trippel chocolate"-kjeksene er en annen ting dere har i vente ;)
Jeg kommer sikkert på en haug med andre ting jeg burde ha skrevet i dette innlegget, men jeg tror det er nok ord fra meg for denne gang. Takk til dere som har lest dere igjennom ;) 
Ha en strålende uke! Og ta vare på deg selv og de rundt deg :)

 

#trening #kosthold #vektnedgang #sunnkropp #livsstil #bakekona

Julehuset Coop Obs Hypermarked - vinn gavekort på 1 000 kr

Konkurransen er avsluttet!

Noen av dere er kanskje godt i gang med julehandelen, og til og med julebaksten! Andre har kanskje ikke rukket å tenke så mye på det enda. Godt det fortsatt er litt over tre uker igjen! 

Men hvor deilig er det ikke å kunne få unnagjort alt fra handlingen til julematen, bakst og gaver på et sted?

Nå i desember forvandles Coop Obs Hypermarked til et kjempestort julehus. Alt til julen på ett sted!

Vi er så heldige å ha en Coop Obs Hypermarked rett i nærheten, så der handler vi ofte. Jeg har jo til og med skrevet et innlegg hvor jeg delte med dere hva jeg alltid handler når vi er der. En av de tingene passer veldig godt i disse dager, nemlig Coop sin risgrøt. Den er favoritten til alle i dette huset, og ble også brukt da vi lagde riskrem til dessert på julaften i fjor! Veldig god på smak, og med den beste prisen.

Hos Coop Obs Hypermarked får du også julemat for en hver smak, og alt du trenger av tilbehør. Jeg har tradisjon med ribbe og juleskinke, mens min kjære mann er vant til pinnekjøtt på julaften. På nyttårsaften er det en ting som gjelder for oss begge - kalkun! I fjor husker jeg vi blant annet kjøpte et stort fenalår på Obs, som Kato koste seg med gjennom hele julen. Tradisjoner er viktig for mange i julen. Viderføre gamle, og skape nye sammen :)

Utvalget hos Coop Obs Hypermarked er så enormt, og du finner som sagt så mye mer enn bare mat! Nettopp dette har vært min redning utrolig mange ganger. Vi har kjøpt alt fra kjøkkenutstyr, filmer, bursdagsgaver, leker og babyutstyr til Jonathan, klær og sko. De har ofte veldig bra tilbud, som har vært midt i blinken for både små og store. 

Annonse

 På bildet ser du et lite utvalg av hva du kan finne hos Coop Obs Hypermarked i disse dager. Her er det gavetips for barn i alle aldre, bakeglade, handymen og perfekte familieaktiviteter i romjulen!

Nå har jeg fått muligheten til å gi en av dere et gavekort på 1 000 kr hos Coop Obs Hypermarked.

Det eneste du trenger å gjøre for å være med på konkurransen er å legge igjen en kommentar her på bloggen med hva du ville ønsket deg fra julekatalogen.

(Husk å legge igjen mailadressen slik at jeg kan konakte den heldige)

Vinneren blir trukket 8. desember, og vil bli kunngjort her på bloggen.

Gavekortet vil da bli sendt til vinneren i god tid før jul ;) Og det vil jeg tro kommer godt med!

Fra og med neste søndag og frem mot jul er butikkene også åpne på søndager. Så da skal det være nok av tid til å få handlet inn det som trengs :)

 

 

 

Bakekona på Pinterest!

Både for deres del, men faktisk også mye for min egen del! ;)

Jeg har rett og slett glemt mange av oppskriftene jeg har laget de siste månendene, og derfor er nettopp Pinterest helt genialt!

Har dere konto der? Hvis ikke kan det virkelig anbefales! 

Bakekona på Pinterest blir nesten som en slags online kokebok! Hurra!

Jeg har laget flere mapper, og "pinnet" innleggene under kategoriene de passer. 

Dermed blir det veldig lett for dere og meg å finne tilbake til "gamle" oppskrifter - eller bare få inspirasjon hvis f.eks søtsuget må dekkes eller middagstips trengs!

Jeg jobber fortsatt med litt smådetaljer på Pinterest-siden, men det meste skal være på plass :)

Det morsomme da jeg gikk gjennom hvert eneste innlegg for å pinne oppskrifter og bilder var at jeg da oppdaget at noen av dere allerede har gjort det til deres kontoer! Skal ikke så mye til å glede meg ;)

Middagen er spist - så nå er det sofakos og film - og helt sikkert litt "sjokkis" som står på programmet!

Ønsker dere fortsatt en fin kveld! 

Tanker om kosthold, mål og en sunn livsstil + "før og etter"-bilder av meg

Dette er et innlegg med mange tanker - både for dere og mye for min egel del. 

Fordi.. Jeg kjenner jeg har behov for å avklare et par ting hvis jeg skal dele mer om trening, kosthold og hverdagsliv med dere..

 • Ja, jeg spiser mat med sukker!
 • Nei, jeg går ikke på en spesiell diett.

For dere som har fulgt bloggen en stund eller som kjenner meg utenom bloggen, så husker dere kanskje at jeg levde med et kosthold som inneholdt minimalt med sukker før sommeren. Jeg holdt meg unna kaker, godteri, is osv. Jeg hadde et mål jeg skulle nå! Og jeg skulle vise for meg selv at jeg kunne klare det. Mitt mål var å stramme opp kroppen til jeg skulle gifte meg. 

Med tanke på at det denne helgen er NM i Fitness i Oslo, passer det godt å trekke en sammenligning med dette. Mange har sikkert sterke meninger, spesielt negative, om fitness-utøverere. Jeg velger å la meg motivere av dem! Jeg skjønner at diettene og treningsmengdene er ikke er noe man kan leve med på sikt, men tenk på det engasjementet og den viljestyrken som blir lagt ned! Det er i mine øyne helt rått hva de klarer og hvor dedikerte de er! De siste månedene før bryllupet prøvde jeg som sagt å unngå visse matvarer og trente 5 ganger i uka. Det krevde mye både psyisk og fysisk. Fulltidsjobb, småbarnsliv, planlegge bryllup osv. Men jeg visste hva jeg ville, og brudekjolen var mitt mål. Jeg kan legge til at jeg nådde ikke det jeg ønsket 100 %, da hverdagslivet og alt som hørte til ble litt for mye. Men jeg var stolt over meg selv, og fornøyd med det jeg klarte å oppnå. 

Nå er sommeren over, jeg er lykkelig gift og jeg lever ikke på et spesielt kosthold hvis noen tror det. All mat er ja mat - men jeg velger å spise mer av noe og mindre av noe annet. I tillegg til å skille mellom hverdag og helg. Jeg jobber med å finne en livsstil jeg kan nyte og være avslappet med, ikke en kortvarig diett. En aktiv hverdag er like viktig trening som løfting av vekter. 

Det er viktig at dere er klar over at jeg alltid har hatt gode og runde kinn og har vært ganske så stor til tider. Jeg har heller aldri hatt særlig fokus på et sunt kosthold og trening. Jeg har først nå lært meg at salat består av mer enn noen blader isbergsalat og et par agurkbiter. Gjett om jeg har vært kresen i matveien! Da jeg meldte meg inn, eller rettere sagt, Kato meldte oss inn, i Vektklubb.no for halvannet år siden var jeg fortsatt i tvil om jeg noen gang kom til å klare å gå ned i vekt. Jeg hadde jo prøvd alt og følte jeg trente masse uten resultater. Eller så måtte det være at jeg rett og slett hadde en elendig forbrenning eller problemer med stoffskiftet. Jeg var full av forskjellige unnskyldinger på hvorfor kiloene aldri forsvant. Nå sitter jeg her halvannet år etterpå med utrolig mye mer kunnskap om mat og trening, og noen kilo lettere. Men jeg føler det er nå det virkelig begynner. Når man over så lang tid, ca ett år, har veid mat og telt kalorier tar jeg meg selv i å nesten føle meg litt hjelpesløs uten å føre inn måltider i dagboken. Jeg skjønner at dette er en av ulempene med å bruke Vektklubb.no og kaloritelling. Man tenker og teller hele tiden. Men.. Det fikk meg ned i vekt, og gjorde meg mye klokere på hva ting faktisk inneholder! Nå må jeg jobbe med å senke skuldrene, ha et aktitvt liv og tro på meg selv og at jeg vil klare å ta de riktige valgene. Jeg, og Kato, vet at vi ikke vil tilbake til der vi var.

Så da er det nettopp dette med å finne en balanse i livet - en varig livsstil. Da tror jeg man må stille seg spørsmålet "Hva ønsker jeg?". Jeg kan komme med mange ønsker, men det aller viktigste for meg er styrke! Jeg vil ha et sterkt og friskt hjerte og å være sterk pysisk. Jeg vil ha en sterk kropp, som takler de daglige påkjenningene slik at jeg kan leve lenge. Jeg vil ha en god helse! Siden man alltid har vært overvektig drømmer man selvfølgelig om en slank kropp, sprettrumpe osv. Men jeg vet at hvis jeg skal holde ut og nå dette må jeg ikke ta meg vann over hodet eller gi meg selv for høye mål over for kort tid..Da går man på den berømte "sprekken" - og så er man tilbake til start eller enda lenger unna drømmen. Mål er allikevel viktig og ikke minst utrolig motiverende å ha, men de må ha en realistisk frist! Og det burde også være rom for forandringer underveis. Jeg husker da jeg meldte meg inn i Vektklubb, og satt målvekta jeg ville oppnå. Jeg var helt overbevist om at da ville jeg være slank da! Kiloene forsvant, målvekta ble nådd og huden dinglet fortsatt. Noen ting tar lenger tid - og det er også en utfordring for mange å skulle takle! Derfor har jeg troa på at en kombinasjon av et sunt og balansert kosthold, en aktiv hverdag og riktig styrketrening er det som vil hjelpe meg til å stramme opp både her og der! 

Husk at en med noen ekstra kilo på kroppen kan ha en mye bedre helse enn en med slank kropp! 

Jeg har som sagt en kropp som  har tydelige spor etter en jojo-vekt og ikke minst en graviditet, og har hverken stram mage eller sprettrumpe. Husk at vi alle er forskjellige med forskjellig utgangspunkt! Noen er naturlige slanke og med høy forbrenning andre føler de legger på seg to kilo bare av å lukte på et kakestykke. Jeg er i den kategorien som må jobbe litt hardere, både pysisk og fysisk. Jeg er til tider en "følelses-spiser", og må f.eks også jobbe med småspisingen. "Den lille der merkes ikke". "Et par biter til betyr ingenting". Selv med en sunn livsstil betyr det ikke at man kan spise ubegrenset! Jeg må lære å kjenne på sult-følelsen, og ta litt mer kontroll over lyst-følelsen. Mengder er altså viktig - så igjen - alt er lov men med måte! 

Så.. Ikke heng ut noen for valgene de tar! Lavkarbo, Vektklubb, Fitnessutøvere osv. Fokuser på dine ønsker og mål. Ikke sammenlign eller døm. Fokuser på det positive andre oppnår og løft hverandre! Støtt hverandre. Push hverandre.

Bloggen min var opprinnelig noe jeg startet som et tidsfordriv etter brystoperasjonen jeg gikk gjennom i februar. Jeg hadde vel egentlig ikke et "tema", og det var nok en typisk hverdagsblogg. Bloggen kan kanskje for noen oppfattes som en supersunn blogg, som streber etter det perfekte. Men slik er det ikke, og slik vil jeg heller ikke at den skal være. Jeg er ingen ekspert på ernæring og ihvertfall ikke på styrketrening, men jeg ønsker å lære! Og jeg ønsker å dele min erfaringer og kunnskap med flere. Jeg vil gjerne dele oppturer og nedturer med dere. Spre bakeglede, tips, motivere og forhåpentligvis inspirere.

Jeg forstår at en blogg kan ha mye påvirkning, og at andre kan "se opp til" eller danne sin oppfatning av hvordan andre lever. Men husk at alt blir ikke delt - og at ingen har et perfekt liv! Derfor føltes det viktig å gi dere en forstålese over mange tanker jeg har. Og tro meg, dette var bare en brøkdel! Kato sier ofte at jeg har en tankefabrikk oppi toppen som aldri er stengt.

Jeg har en lidenskap for baking og mat. Jeg elsker å "leke" med maten og eksperimentere. Jeg vil vise at med små endringer kan dessert være en hverdagsting. Dermed blir det lettere å holde lørdagsgodt til nettopp lørdager! Balanse! Jeg vil dele enkle tips til middager som passer for mange livsstiler, selv de med hektisk småbarnsliv! Og kanskje vil jeg dele mer om meg selv. 

Bilder kan bringe tilbake minner, dårlige og gode! Jeg bruker de som motivasjon :)

    

Tusen takk igjen for så mange koselige kommentarer her på bloggen, Facebook og Instagram. Og ikke minst takk for gode tilbakemeldinger på oppskrifter som blir prøvd ut av så mange av dere med stor suksess! 

 

#kosthold #vektklubb #livsstil #vektnedgang #førogetter #slanking #suntkosthold #bakekona #slanking #livsstil #trening

 

Å finne den riktige balansen i livet - og litt "harryshopping"-tips

La meg først starte med å si tusen takk for mange hyggelige ord og ikke minst egne tanker til gårsdagens innlegg. Jeg følte egentlig litt selv, da jeg publiserte det, at det var veldig rotete og litt uten mening. Men da var det hyggelig å høre at noen flere kjente seg igjen. Noen ganger er det bare godt å skrive ned litt tanker, og akkurat det hadde jeg behov for i går. Jeg har derfor lyst til å komme litt tilbake til temaer som livsstilendring, hverdagsliv, forventninger, trening, kosthold osv i noen innlegg fremover.

Selv om bloggen går under navnet "Bakekona" - så ønsker jeg også å fokusere på litt mer enn bare baking og mat. Om det er av interesse for dere for nå bare gjenstå å se ;)

Som jeg sa jobber jeg fortsatt mye med å finne den riktige balansen i livet. Jeg har jo bare levd med denne utgaven av meg selv i ett års tid, og har fortsatt noen mål jeg vil nå. Når man så og si alltid har slitt med vekten og ikke den beste helsen eller kosthold, er det mye som må jobbes med på det psyiske planet. Jeg var helt overbevist om at jeg aldri kunne gå ned i vekt, for jeg hadde tross alt "prøvd"  det mange ganger.  Noen takler sikkert "det nye livet" etter en vektnedgang lett, mens andre krever mer tid. Jeg trenger tid, jeg trenger påminnelser og jeg trenger støtte.  

Derfor er jeg veldig glad og ikke minst heldig for å ha verdens beste mann som sparker meg opp av sofaen og holder meg litt i øra. Eller rettere sagt - vi motiverer hverandre. Jeg har vært så "heldig" å ha gjennomgått denne livsstilendringen sammen med mannen min. Vi har gått ned i vekt sammen - gått opp - ned - stått stille - vært frustrert - skeiet ut - til og med "fråtset" - gått ned igjen. En ting er vi veldig enige om - vi skal aldri se oss tilbake! Den gamle Stine er borte. Ihvertfall en god del kilo!

Jeg kjenner jeg må stoppe meg selv nå når det gjelder alt dette, for jeg blir veldig lett engasjert om dette temaet og har mye på hjertet. 

Det jeg skulle dele med dere i kveld var litt av handlekurven fra "harry"-turen vår i går:

Ovenfor ser det noe av det som alltid er med hjem fra Sverige

Kyllingspyd, kalkunburger, kalkunbacon, kalkun/skinkestrimler, kalkun og kyllingfileter, vaskemiddel, riskaker med sour cream and onion (Kato sin favoritt), lavkalori eplemos, fiberhavregryn, mandelmelk, eggehvite på "dunk".

Kalkunburgerne er utrolig saftige - og anbefales på det sterkeste! 

Kalkun/skinkestrimler porsjonerer jeg i små poser, slik at det er lett å ta opp en liten pose fra fryseren. Perfekt i salat, grateng, på pizza osv. 

Eggehvite på dunk er helt genialt! Det går en del eggehvite her, så vi kjøper alltid noen dunker, og putter de i fryseren. Så tar vi bare opp en og en dunk. 

I tillegg kjøper vi også blant annet skinkebiff, grytekjøtt og karbonadedeig.

Jeg fant også en ny type melk jeg ble nysgjerrig på å prøve, "nøtte"-melk. Spennende!

Mandelmelk synes jeg gir en ekstra god smak på desserter osv, og så inneholder denne varianten bare 13 kalorier per dl. 

Vel.. Siden jeg spiser havregryn hver eneste dag til frokost - så ble det med noen pakker hjem.. Det er denne jeg bruker til havregrøten, havregrøtkakene og til å kverne til havremel.

Og så var det tilbud på smågodt.. 3,90 per hg! Det er jo helt vanvittig. En pose med litt forskjellig var derfpr et must! Viktig med litt påfyll av energi til bilturen hjem!

Litt sukkerfri sjokolade havner også oppi handlekurven. Den hvite pleier jeg alltid å kjøpe! Rett og slett nydelig! 

Jeg er veldig svak for belgisk sjokolade, så da ble jeg veldig nysgjerrig på Cavalier sin versjon! Gleder meg til lørdagsgodtet ;)

Jeg avslutter med en av mine favorittoppskrifter:

Hjemmelaget proteinbar - Chocolate Fudge Brownie

Varmet i mikroen. Toppet med Walden Farms caramel syrup og Sukrin melis med stevia.

Hva er det som gjør at du titter innom bloggen min - og er det noe du ønsker mer av/savner?

 

#harrytur #tips #shopping #sverige #protein #mat #havregryn #suntkosthold

Hverdagstanker og "barbeint"-sko

God kveld!

I dag har dagen gått i ett fra vi våknet til ganske så sent i kveld. 

Får dere som følger meg på Instagram så har dere kanskje fått med dere at vi har vært over grensen en tur. Frokosten ble spist i bilen på vei til Sverige, og litt smågodt ble spist på vei hjem ;) Farlig å gå forbi smågodt-avdelingen når det koster 3,90 per hg!

Jeg har nå faktisk hatt to uker med et "slapt" liv. En ukes treningsfri ble plutselig til to. Jeg har hatt en litt vanskelig periode nå, av forskjellige årsaker, men nå er jeg klar for å få tilbake det rette fokuset igjen!

Livet er en berg og dalbane! Oppturer og nedturer.

Kosthold og trening trenger ikke, og burde ikke,  være 100 % perfekt hele tiden. Det er viktig å finne en balanse, og at det ikke sklir ut for ofte. Mitt kosthold er ikke perfekt og 100 % sukkerfritt, hvis noen tror det. Husk at jeg ikke deler bilder av hvert eneste måltid jeg inntar med dere her. Jeg har mine svakheter, og har tross alt bare levd med denne livsstilen i halvannet år. Jeg har mye å lære, feiler fortsatt og møter stadig motgang. Men jeg gir ikke opp! Jeg har, kanskje overfladiske for noen, drømmer om definerte magemuskler og en skikkelig sprettrumpe! Men mest av alt vil jeg ha en god helse og å være et forbilde for sønnen min. Jeg vil være sterk både psykisk og fysisk, for da tror jeg at man kommer seg raskere opp igjen når livet ikke går helt som det skal.

Når treningslysten er på bånn prøver jeg alltid å minne meg selv på den følelsen man får når man har gjennført en treningsøkt. Og ihvertfall hvis det var tungt å få rumpa opp fra sofaen! Det er utrolig hvor godt det gjør både psyisk og fysisk. Mestringsfølelsen! 

En ting jeg må jobbe med er å ikke sette for høye krave hele tiden. At hver treningsøkt f.eks skal vare en time, eller at man skal forbrenne så og så mye eller må løfte visse vekter. Mål er selvfølgelig viktig å ha - men trening skal også være gøy! En aktiv familiehverdag kan noen ganger være godt nok! 

Jeg har mange tanker oppi toppen om dagen, så dette ble et litt uvanlig og rotete innlegg fra meg som kanske ikke ga helt mening 

Det jeg skulle fortelle dere i kveldens innlegg var at jeg i kveld endelig har fått testet ut disse berømte "kvakkvakk"-skoene, altså Fivefingers. 

En stykk fornøyd "andunge" etter den første løpeturen

Jeg husker jeg tenkte for noen år siden at slike "sko" skulle jeg aldri ha! Nå er første løpeturen gjennomført, og jeg gleder meg allerede til neste tur! Det er veldig viktig å starte forsiktig med disse skoene, så det var ikke en veldig slitsom økt i kveld. 

Er de ikke søte? ;)

Jeg som ikke liker tær..

Nå kjenner jeg at senga kaller, og at jeg er klar for å starte på en ny uke. Treningsgnisten er tilbake! 

Ingen desserter - ingen oppskrifter - bare noen hverdagstanker. Men gled dere til uken som kommer! ;)

God natt :)

 

#fivefingers #trening #utpåtur #bakekona

"Den lille larven aldri mett"

Har dere hatt en bra helg?

Min helg har gått i ett! Virkelig..!

Besøk, forberedelser til dagens bursdagsfeiring og et par andre ting har fylt opp helgen fra morgen til kveld!

Da har vi endelig en 2-åring i huset! Flink, morsom, selvstendig, sta og bare helt fantastisk!

For to år siden på denne tiden lå vi på sykehuset og fødselen nærmet seg slutten. Det føles virkelig som at disse to årene bare har flydd avgårde - og mye har skjedd.

Nå sitter vi her to slitne foreldre etter en lang dag. Jeg fikk til og med gjennomført en skikkelig bra styrkeøkt i kveld da selskapet var over! ;)

Avslutter dette korte og litt rare innlegget med et bilde av "kaka" til Jonathan

"Den lille larven aldri mett"

 

Hvem er egentlig "Bakekona"?

Det har vel kanskje noen av dere lurt på? Eller ikke.. ;)

Uansett så følte jeg at det egentlig var på tide at dere fikk bli litt mer kjent med meg.

Da jeg startet å blogge i februar var jeg først helt anonym, og planen var egentlig ikke å være så åpen om bloggen. Så delte jeg det, egentlig nokså fort, med venner og kjente.  Jeg har de siste årene blitt mer skeptisk til å dele alt med alle. Alle trenger ikke å vite alt om hverandre - eller å få med seg hver eneste minste oppdatering. Og da jeg ble mamma roet det seg enda mer. Jeg er av den oppfatning av at min sønn selv skal få velge selv hvor "åpent" liv han vil leve, og ikke finne bilder av seg selv i alle mulige situasjoner på nettet når han blir større. Det valget skal han få ta selv når den tid kommer :) 

Så tilbake til Bakekona ;)

Dette blir nesten som første skoledag hvor alle skal hilse på hverandre ;)

"Hei, jeg heter Stine"

Dere som har fulgt med en stund vet at jeg akkurat har giftet meg med verdens beste mann. Vi har vært sammen i over fem år og har en helt fantastisk sønn som snart fyller to år. Jeg er utdannet barne- og ungdomsarbeider, og jobber fulltid i barnehage. For halvannet år siden endret vi livvstilen vår, noe som resulterte i en helt "ny" kropp. I de første innleggene mine skrev jeg litt mer om livet mitt før. I februar gjennomgikk jeg en brystoperajon, og jeg delte et åpenthjertig innlegg her på bloggen om hvorfor jeg gjorde nettopp dette. Før var trening slitsomt og styrketrening noe mannfolk gjorde. Nå er jeg hekta på trening og en aktiv hverdag- og det gir meg både mer energi og ikke minst bedre selvtillit.  

Baking og matlagning har alltid vært viktig for meg, helt fra barndommen. Selv med en ny og sunnere livsstil vil jeg vise og dele med andre at desserter og andre fristelser kan nytes hver dag - med god samvittighet.  Jeg lærer fortsatt mye om livsstil, matvarer og kosthold. Jeg er ikke perfekt, og er absolutt ingen ekspert. Jeg feiler, men prøver igjen! Sånn er livet - og sånn vil det alltid være. Ikke gi opp - uansett hva det er snakk om. Du kan alltid nå målene du setter deg. Det kan bare ta lengre tid noen ganger. Det kan jeg skrive under på! 

Så - hvorfor dette innlegget? 

Egentlig for å si "Hei". Jeg har lovet dere noen flere bilder fra den store dagen vår, og de kommer i løpet av helgen. Men det føltes litt rart å legge ut bilder her, og at dere ikke en gang visste hva jeg het. Kanskje litt merkelig å tenke slik, men sånn er nå jeg ;) Om det blir flere personlige bilder her får tiden vise ;) Det føles fortsatt litt skummelt! Hehe. 

Jeg vil samtidig si tusen takk til alle dere som er innom bloggen min, deler den videre, legger igjen kommentarer eller sender meg meldinger. Jeg blir oppriktig glad hver eneste dag for responsen fra dere, og håper dere vil ha mye glede av det jeg har tenkt å dele med dere fremover :)

Med dette ønsker jeg dere en riktig god helg! :)

Brudebuketten min - med en veldig personlig detalj

Jeg visste tidlig at jeg ville ha noe spesielt på brudebuketten - og fant ganske tidlig ut hvordan jeg ønsket at den skulle se ut. Derfor tenkte jeg at jeg skulle dele noen nærbilder av buketten :)

Både jeg og Kato har dessverre opplevd å miste et nært familiemedlem så altfor tidlig. Derfor ønsket jeg så veldig at de også skulle få en sentral rolle i bryllupet vårt.

Ved å ha et bilde av dem begge hengde i fine rammer på brudebuketten fikk vi hatt dem nær oss under hele dagen. Jeg vet det er flere i familien på begge sider som ble både rørt og satte stor pris på at det ble viet litt oppmerksomhet til dem begge.

Rundt stilkene var det surret silkebånd i en farge som passet til kjolen og noen nåler med perle på som en ekstra liten detalj.

Vi hadde på forhånd snakket med fotografen om hva slags bilder vi ønsket, og hadde da blant annet ønsket oss noen bilder hvor hovedfokuset var på buketten. Vi er begge utrolig fornøyde med bildene som ble tatt :)

Hadde/planlegger dere noen personlige detaljer i bryllupet?

Ny treningskompis og protein-cookies

Først må jeg bare si tusen takk til dere som har delt Facebook-siden min videre - og til nye følgere både der og på Instagram. 

Nå som jeg begynner å komme ut av feriemodus blir det også mye mer tid på kjøkkenet - og nye oppskrifter! Både desserter, bakst og andre matretter! 

Før bryllupet trente jeg mye, og nå etter ferien trengte jeg ny påfyll av motivasjon på treningsfronten.

Derfor investerte jeg i denne lille dubbeditten:

Min nye treningskompis - Garmin 610HR ;)

Jeg fortstår det har skjedd mye på pulsklokke-fronten siden sist jeg kjøpte pulsklokke! Denne er jo bare helt genial, og kan virkelig få konkurransemennesket frem i de fleste.

Jeg har ikke satt meg inn i alle finesser, men noe av det som tiltrakk meg mest var at man på skjermen kan se to strekmenn som viser hvordan du ligger an på nåværende treningsøkt og om du ligger foran eller etter den forrige økten. Det vil absolutt få meg til å pushe meg selv litt ekstra! 

Når jeg får testet ut pulsklokken til blant annet løping, med tanke på alle GPS-funksjonene, kan jeg fortelle litt mer om hva jeg synes om den. Foreløpig har jeg bare hatt den på meg mens jeg har trent styrke. 

Så litt mer cookie dough! Noe mange liker veldig godt å gjøre med Quest barene er å varme de i mikroen eller i ovnen. Så jeg måtte jo selvfølgelig teste dette ut med oppskriften på cookie dough protein baren jeg la ut i går.

Jeg brukte like mye tørrvare som i gårsdagens oppskrift, men tilsatt litt mer vann slik at den ble mer klissete. Legg tre klatter på et bakepapir og stek i ovnen på 175 grader. 

Jeg stekte disse i 5 minutter. Bitene blåste seg opp mens de ble stekt, og resultatet ble tre veldig luftige og utrolig gode cookie-biter. Neste gang skal jeg prøve å steke de litt lenger, for å se om de da blir litt mer sprøe uten å bli tørre. 

For disse var så saftige. Mettende, men ikke mektige. Søte, men ikke for søte. Og litt smeltet sjokolade i nesten hver enste bit!

Protein-cookies etter dagens stykretrening. Helt perfekt! Anbefales på det sterkeste! ;)

Bruker du pulsklokke når du trener?

Snart er det helg igjen! :) 

 

 #protein #proteinmat #dessert #jatildesserthverdag #proteinpulver #suntoggodt #utensukker #sukkerfri #funksjonellmat #iherb #sukrin #sukringold #glutenfri

Bryllupsreisen og hverdagslivet nærmer seg!

Jeg har en innrømmelse å komme med! De siste innleggene mine har vært forhåndsskrevne innlegg, for jeg har nemlig vært på bryllupsreise! :) Jeg og min kjære har vært en uke på et spahotell på Kreta, og kom hjem i går ettermiddag! 

Det har vært godt med et totalt avbrekk fra hverdagen, men savnet etter sønnen vår har selvfølgelig vært stort. Det var godt å se han igjen i går, og vi ble tatt i mot med store glede.

Noen bilder fra bassengsområdet. Vannet i bassenget var ferskvann. Det var egentlig veldig deilig å slippe både klorvann og saltvann. 

Hver dag, bortsett fra ankomst- og hjemreisedagen var det vannaerobic en halvtime midt på dagen i bassenget dere ser på bildet nedenfor.

Og det var mer slitsomt enn jeg hadde forventet meg!

Hotellet var ikke super-fancy, men hadde fortsatt en moderne stil og var veldig velholdt.

Vi bodde i en to roms suite på bakkeplan, med bassenget  rett ved siden av.

Super market på hvert hjørne er veldig typisk greskt! Fake solbriller, postkort, badeleker, snacks, drikke og lokale matvarer er standard i hver eneste matbutikk.

Dette er utsikten vi hadde fra restauranten vi spiste den siste kvelden. Virkelig nydelig - og fantastisk mat! Kato overrasket med å ha reservet restauranten sitt beste bord og fått lagt en rød rose på bordet ;)

De to siste dagene blåste det noe utrolig, så da var det forbudt å bade på stranda. Bølgene var store og slo langt opp på land.

Vi har virkelig kost oss i en uke - god mat, drikke, bading, sol, litt shopping og faktisk trening hver eneste dag! I tillegg hadde vi par-massasje og gjort et par andre morsomme ting jeg skal dele med dere senere :) 

Nå skal jeg nyte de siste to dagene av årets sommerferie med gutta mine! Med bryllupsstyr, mye tid til reising og en uke bryllupsreise har denne ferien virkelig godt altfor fort! 

Det skal selvfølgelig bli godt å komme tilbake til rutiner, men jeg skulle gjerne hatt en uke til med bare hjemmekos med gutta. Vi får krysse fingre og tær for at sommerværet holder seg i en god stund til! :) Jeg er ikke klar for høst og kulde..! 

At hverdagslivet er på vei tilbake betyr også mer tid på kjøkkenet, som igjen betyr flere oppskrifter å dele med dere! Nå har det vært mange halvveise innlegg i det siste, men jeg lover at det er mye godt på vei! Mannen min, som det fortsatt er rart å si, er klar for å være prøvekanin på oppskrifter jeg skal eksperimentere med  fremover!

God helg og en fortsatt god sommer!

Trykk på bildet for å komme direkte til Facebook-siden :)
Proteinpannekaker og en titt på brudefrisyren min!

Til høsten skal jeg prøve meg på flere pannekake-varianter og nye oppskrifter. 

Enn så lenge nyter jeg smaken av den gode "gamle" oppskriften! 

Kanelbolle-pannekaker med Yoplait dobbel 0 % vanilje og en dryss med kanel på toppen :)

Grunnoppskriften på pannekakene kan du lese HER

Jeg tenkte jeg skulle dele  litt mer fra bryllupet! Jeg var hos frisøren og fikk satt opp håret på den store dagen. Jeg ønsket en romantisk frisyre, hvor også spennen ble fremhevet når sløret ble tatt av.

Det ble brukt nok hårspray for å si det sånn! Til og med fotograften måtte hoste mens frisøren tok helt av i salongen! Hehe ;)

Noen forslag til hva jeg kan tilsette av smaker i pannekakene mine?

 

#brudehår #pannekake #pannekaketårn #utensukker #sukkerfri

 

En liten smakebit av brudekjolen og buketten!

Det er helt uvirkelig at bryllupsdagen er over og at vi nå faktisk er gift! Selve dagen/natta gikk så fort at jeg er veldig glad for at vi har en haug med bilder og filmer som minne! 

Nå har vi endelig kommet hjem igjen, og har faktisk fått mesteparten av gavene på plass i skapene! Vi er overveldet og veldig takknemlig over hvor gavmilde folk har vært. Tusen takk igjen! :)

Jeg vet mange er nysgjerrige og har etterspurt bilder fra den store dagen. Noe jeg forstår godt, og synes er veldig hyggelig. Nå har jeg aldri, bortsett fra profilbildet og et annet bilde, delt personlige bilder her på bloggen, så jeg vurderer fortsatt hvor mye jeg kommer til  å dele her med dere. Bilder av sønnen min kommer jeg ikke til å legge ut, men det er mye annet jeg kan dele med dere :) 

Her er et bilde som viser litt av kjolen og noen detaljer

Jeg virkelig elsket kjolen min! Og sløret var utrolig romantisk med blonder langs kanten. Brudebuketten hadde en helt spesiell detalj jeg skal fortelle mer om i et senere innlegg :)

Kjolen hadde et stort slep, som ikke bare bare var å få med seg rundt på fotografering eller å danse brudevals med! ;) I tillegg hadde jeg et nydelig silkebelte rundt midjen med diamanter på fremsiden. 

Nå driver vi og samler inn bilder og filmer fra andre gjester, og om noen uker får vi bilder fra fotografen. Det blir veldig spennende! :)  På bildet ovenfor har jeg zoomet inn,  noe som dessverre gjorde det mer kornete.

 Jeg liker å skjerme privatlivet mitt, men vil også dele bilder fra den store dagen med dere. Så vi får se etterhvert hvor mye mer dere får se av meg og selve dagen her på bloggen ;)

 

Jeg gleder meg til å spre bakeglede igjen og mange nye oppskrifter når sommerferien er over :)

Trykk på bildet for direkte link og lik siden min for jevnlig oppdateringer :)

Da er vi lykkelig gift!

Og vi har virkelig hatt en helt fantastisk helg! Gårsdagen var en helt utrolig dag fylt med glede, tårer, latter, god mat, drikke, dansing og et stykk sliten brudepar!

Det har gått i ett de siste dagene, og mange små detaljer falt på plass nå på slutten. 

Vi hadde en fotograf som fulgte meg i hælene helt fra jeg startet dagen hos frisøren og til jeg og min mann danset brudevalsen mange mange timer etterpå! Det er så godt å vite at vi har hatt en fotograf som spesielt er der for å fange øyeblikk andre ikke ser og forevige en av de mest spesielle dagene i livet vårt. Han fortalte at han hadde endt opp med å fylle alle minnekortene han hadde pakket med seg, altså femten stykker! Gjett om jeg gleder meg til å se det ferdige resultatet om noen uker! :)

Nå er vi da altså gift, er  utrolig lykkelige, slitne, mett og har mange tanker og inntrykk som skal fordøyes. 

En ting er sikkert: Det var en utrolig flott og romantisk dag med familie og venner, og vi er utrolig takknemlige for alle som kunne være med å dele dagen sammen med oss! Tusen takk! :)

Jeg deler en liten forsmak på noen bilder av bordene under festen.

Vi hadde kombinert meny og bordkort, og hadde roser som gikk igjen i både brudebuketten og bordpynten.

Til kaffen var det dekket på store rundbord. Dekoren var lik som til middagen, men i tillegg hadde vi nummer på rundebordene slik at det skulle være lett å finne sin plass.

Flere ganger har jeg sagt til Kato at det er rart å se en ring på fingeren hans! Og jeg må smile litt for meg selv hver gang jeg legger merke til den :)

Tusen tusen takk for så mange flotte og gode ord jeg har fått av ukjente og kjente her på bloggen og på Facebook! Det varmer og rører veldig :)


 

11 dager igjen, bryllupsnerver og brudeskoene

Nå er det altså bare 11 dager igjen til vi skal gifte oss, og det kjennes virkelig på kroppen! Ikke skal vi gifte oss her i områet  heller, så innen helgen må det meste være på plass! Er vi i rute? Både ja og nei. Mye faller nok på plass til neste dagene, og noe må vente til neste uke. 

Jeg husker da Kato fridde for halvannet år siden, på luciadagen 13. desember for å være nøyaktig. Han hadde laget en sti av telys og ventet på meg nede i kjelleren :)

Jeg trodde at jeg kom til å bli en skikkelig perfeksjonist til hver minste detalj når det gjaldt bryllupet, men har  vært overrasket selv over hvor avslappet jeg har vært til ting det siste året. I bunn og grunn er det viktigste for meg at de nærmeste er samlet og vil dele denne store dagen sammen med oss. Feire vår kjærlighet for hverandre. Jeg vil ha en avslappet dag, full av romantikk! :)

Da jeg begynte å blogge var planen å dele mer under prosessen her, men dessverre har det ikke blitt helt sånn. Jeg lover å dele litt mer i etterkant om hva vi har gjort og detaljbilder. Vi liker å holde ting litt  hemmelig, og jeg har jo en del familie og venner som leser bloggen :) 

Noen stikkord for bryllupet kan jeg allikevel dele med dere: romantikk, blonder, lys rosa og roser. 

Invitasjonen for de som ikke har sett det innlegget så slik ut

Disse enkle detaljene vil gå igjen flere steder :)

Da jeg jaktet på brudesko hadde jeg hele tiden i tankene at jeg ville ha noen sko som lett kunne brukes igjen. Så da jeg så disse sa magefølelsen med en gang at de ville være perfekte til gjenbruk og til brudekjolen. 

De er lys rosa, og kanskje ikke helt typisk brudesko! Kjolen min er en veldig romantisk kjole med mye detaljer, og derfor ville jeg ha noen veldig enkle sko. Allikevel synes jeg de skiller seg litt ut siden de er i lakk og en annen farge enn hvit. 

Jeg går ikke rundt med mye heler til vanlig, så en spiss hel var uaktuelt. Det er ikke så mye av skoene som vil synes uansett på grunn av kjolen, men jeg ønsker blant annet å ta noen fotografbilder hvor disse kommer mer frem.

Det  jeg nå må finne er et par lave sko jeg kan skifte til utover kvelden når beina verker etter en dag i en stor flott kjole og høyhelte sko. 

Det blir nok et par bryllupsinnlegg til før den store dagen for de som er interessert i det :)

Minner om Facebook-siden min for de som ikke har sett den:

Trykk på bildet for å komme rett til Facebook-siden!

Bakekona på Facebook!

Som jeg nevnte så vidt i forrige innlegget har jeg nå opprettet en egen side på Facebook.

På denne måten blir det lettere å få med seg når jeg legger ut nye innlegg på bloggen, og jeg vil også komme med litt ekstra tips og andre småting der! :)

Trykk på bildet under, og så liker på siden min!

Tusen takk til dere som ønsker å følge meg der også :)Bryllupsforberedelser og kalkunsalat til lunsj

Nå kjenner jeg det virkelig på kroppen at bryllupet nærmer seg. Det fleste store tinge er selvsagt på plass, men det gjenstår en god del småting. 

Jeg jobber med et bryllupsinnlegg som vil komme i løpet av uken :)

Om 25 dager drar vi på bryllupsreise, og jeg gleder meg veldig til å slikke solen, bade og nyte god mat med min ektemann i en uke. 

Her om dagen fikk vi Airshop-katalogen i posten, og alle tidligere sommerferie-minner kommer tilbake og reisefeberen stiger for fult!

Jeg husker da jeg var liten og gledet meg til sydenturene sammen med mamma. Jeg begynte allerede å pakke flere uker før avreise, ja sikkert et par måneder i forveien. Pakket opp, pakket ned, pakket opp og pakket ned! Og da Airshopen-katalogen endelig kom i posten visste jeg at det snart var avreise! Jeg bladde og bladde i den flere ganger, og blunket pent til mamma med ønsker.

 Bryllupsreisen vår går til Kreta, hvor vi skal bo på et Spahotell med en 2 roms-suite. Litt luksus må man unne seg etter en lang periode med mye styr ;)

Lunsjen i dag ble en deilig og lett salat!

Jeg fant en ny dressing på butikken her om dagen, og nyheter havner veldig lett i min handlekurv.

En fettfri dressing med smak av chili og mango.

Den er ikke sukkerfri, men har et lavt kaloriinnhold. 46 kcal per 100 gramKalkunfilét skjært i biter og stekt med kebabkrydder og litt soyasaus, blandet salat, kesam mager og chili og mange dressingEn av de tingene som stresser meg mest til bryllupet er egentlig brudevalsen.. Godt beina mine er skjult under kjolen ;)

Har du noe spesielt som bringer tilbake sommerminner?

Om 6 uker er jeg gift!

Og det er virkelig ikke lenge til...! 42 dager!

Stressa? Nja, jeg kjente jeg fikk litt høy puls når jeg telte uker nå!

Klare? Nei! Men det kommer seg ;)

Derfor tenkte jeg at det var på tide med en liten bryllupsoppdatering, for den siste uken har mange brikker falt på plass!

For øyeblikket er jeg i nord hos familien til Kato. Vi skal gifte oss her, og måtte derfor opp en helg for å få tatt en del avgjørelse som må tas på forhånd. Det er virkelig ikke bare bare å planlegge et bryllup som skal være i andre enden av landet enn der man bor!

Først kan jeg dele et bilde av invitasjonen med dere:

Den ble ikke helt som planlagt, da et par ting vi bestilte fra ebay ikke kom tidsnok. Likevel er vi fornøyd med resulatet. Enkel, men med litt detaljer. 

Den siste tiden har jeg fått booket time til å få støpt negler den uken vi skal gifte oss. Jeg sliter med uvanen med å bite negler, og derfor trenger jeg å vite at neglene mine er 100 % perfekte til den store dagen. 

Gifteringene ble bestilt for et par uker siden, hentet og levert tilbake! Både min og Kato sin ring var for små.. + et par andre små detaljer som var feil. Så jeg er veldig spent på hvordan de er neste gang vi skal hente de!

I går var vi på hotellet hvor festen skal være og fikk prøvesmake på middagen. Og det holder egentlig med et ord for å beskrive den opplevelsen: WOW! Måten vi ble tatt i mot på, opplegget rundt prøvesmakingen og selvfølgelig maten. Perfekt til fingerspissen. Både kjøkkensjefen og restaurantsjefen kom etter middagen og satt sammen med oss for å høre våre synspunkter, tanker og å svare på spørsmål.

Vi var også innom konditoriet i går, men hadde ikke en like betryggende opplevelse der. Så vi må litt i tankeboksen om å evt se på alternativer.

I dag har vi vært innom blomsterbutikken og fått avklart en god del i forhold til brudebuketten og blomster generelt til dagen. Jeg var også innom en frisørsalongen, og er på god vei til å få booket prøvetime og frisør for dagen.

Og i ettermiddag møtte vi fotografen for en bli kjent-prat. Vi har booket en fotograf som skal følge oss hele dagen. Han kommer til meg der jeg er på morgenen. Tar bilder mens hår, sminke og kjole kommer på plass. Tar bilder under vielsen. Så blir det brudebilder i studio og mest sannsynlig på tre forskjellige steder i området etterpå. Da det er gjort er det å dra til Hotellet for aperitiff, og påfølgende middag og fest. Jeg måtte sende Kato en liten stund ut på gangen under møtet, slik at jeg kunne snakke med fotografen om detaljbilder av kjolen og andre ønsker. Vi er begge veldig trygge på å få flotte bilder av dagen i etterkant :) Når man først skal bruke så mye penger på en dag, føler og ønsker vi begge å ha mange fantastiske bilder vi kan se på og vise frem til andre i årene som kommer.  

Alt i alt en vellykket helgetur med bryllupsplanlegging! Neste mandag skal brudekjolen leveres til skredder, og så ser jeg den ikke igjen før den skal fraktes nordover uken før bryllupet!

Avslutter med noen inspirasjonsbilder jeg har brukt når jeg har tenkt på detaljer og ønsker til bryllupet

42 dager til bryllupet og 47 dager til bryllupsreisen! <3

 

God morgen Norge!

Gjett hvor jeg starter Norges nasjonaldag! ;)

Det er ikke kjedelig å spise sunt!

Så derfor tenkte jeg like gjerne å dele med dere noen bilder av dagens måltider! 

Nå som jeg går mot siste innspurt mot bryllupet og "drømmekroppen" har jeg igjen begynt å veie maten sånn at jeg har full kontroll over inntaket. Brudekjolen skal leveres til skredderen om 30 dager, så nå er det på tide å stramme opp både her og der så godt jeg kan. 

Jeg vet at jeg spiser sunt fra før av, så det er ikke det jeg tviler på. Men siden jeg ønsker å bli kvitt et par kilo til hjelper det å ha oversikten over mengden man får i seg slik at vekta peker nedover. Jeg føler også at det er lettere å unngå småspising, noe som fort kan bli en god del "unødvendige" kalorier. 

I tilegg til maten på bildene har jeg også spist en halv pære og 8 proteinkjeks som inneholder 10 kcal per stykk. Jeg har sagt det kommer oppskrift på disse "kjeksene", og den er rett rundt hjørnet :)

Etter lunsj fikk jeg gjennomført en god kardio-økt også. 50 minutter på spinningsykkel og 10 min rockering. Jeg ble god og svett, og det kjennes fortsatt i låra!

Frokost:

Havregrøt med proteinpulver og en stor kopp med grønn te. I tillegg til 8 proteinkjeks spist litt etter frokost.

Lunsj:

Kyllingfilét kuttet opp i terninger og brokkoliblanding stekt i panna med krydder

Etter trening:

Vanilje og blåbær-proteinpannekaker

Middag:

En smakfull oksegryte som fikk kose seg i over halvannen time i kjelen og hjemmelaget potetmos.

Igjen står det et måltid, nemlig kveldsmat/dessert. Jeg har ikke bestemt meg helt for hva det skal bli enda, men noe søtt og fortsatt sunt vet jeg at det blir ;)

Da var altså siste innspurt i gang for fullt, og jeg vet det kommer mange prøvelser fremover. Godt jeg har mye støtte rundt meg, og spesielt fra Kato. 

Og er du i samme situasjon som meg: Hold motivasjonen oppe og se tilbake på resultater du allerede har oppnådd! :)

Bli med på siste innspurten mot sommeren.. Og resten av livet!

I dag, 1 april, er dagen jeg kaller en "ny" start. Det er jo ett år siden jeg virkelig forandret livsstilen, men nå har jeg fått en enorm gnist og motivasjon som jeg håper jeg kan spre til flere! 

På grunn av brystoperasjonen, som utrolig nok er snart to måneder siden, kunne jeg ikke trene på seks uker. Og etter det gikk jeg jo på en skikkelig smell med spenninger i nakken. Nå i påsken har jeg endelig fått kommet i gang med trening og er pumpet og klar for siste innspurt mot bryllupet vårt om tre måneder!

Jeg har et enormt konkurransemenneske inni meg, og elsker å sette meg strenge mål. Nå har jeg da fått det for meg at jeg har lyst til å se hvordan jeg kan klare å forandre kroppen min de neste månedene. Alt skal foregå på en sunn og riktig måte for kroppen. Det skal absolutt ikke sultes, og det skal ikke mangle på godsaker! Det kan jeg love dere. Men jeg skal spise sunn og proteinrik mat og samtidig fokusere på å styrke kroppen. Jeg hadde et tøft svangerskap med store bekkenproblemer, og derfor ønsker jeg nå å få en sterkere kropp! Jeg er nysgjerrig på hva jeg kan klare å få til de neste månedene, samtidig som det skal kombineres med jobb og familieliv.

En ting jeg føler det er viktig å si er at dette handler ikke kun om de neste tre månedene, men en livsstilsendring. Som jeg har nevnt flere ganger liker jeg å leve etter "JA, til dessert hver dag", og det skal jeg virkelig fortsette med! Det handler om valgene man tar og at man spiser alt med måte! Jeg skal ikke kutte ut noe helt, annet enn unødvendig raske karbohydrater som sukker.. Det finnes så mange alternativer på markedet som kan erstatte dette, og uendelig mange oppskrifter man kan kokkelere på kjøkkenet! Kostholdet skal være sunt, variert, grovt, magert og proteinrikt!

Dette er som sagt en livsstil! Et sunt og næringsrikt kosthold kombinert med variert trening for å få en sterk kropp. Det er vel noe alle kan leve med? Er dette noe for deg, så heng deg på da vel!

La oss ha full fokus de neste månedene og inspirere hverandre med oppskrifter, tanker, nedturer, oppturer og mål som nås! 

Det er aldri for sent for noen! Om du er 20 år eller 50 år! Finn din motivasjon og sett deg mål.

Målet mitt: få lavere fettprosent, stramme opp og få en sterkere kropp

Og så var det denne motivasjonsbuksen jeg kjøpte for en stund siden.. Den passer ikke enda som du kan se på bildene under, men det skal den. Det skal jeg klare! :)

Selv med magen sugd inn klarte jeg ikke kneppe igjen knappen.. Jeg er klar! Er du?

 

Min første DUNK med proteinpulver!

Klinte like gjerne til jeg med denne:Jeg har lest mye positivt om det merke og ikke minst smaken, og har fått den anbefalte av flere, Kjøpte den i smaken double rich chocolate! Og jeg måtte jo selvfølgelig ha med meg en rosa shaker! 

Nå kan moroa begynne! 

 

Hvilket proteinpulver bruker du? Eller har prøvd?

Dagens tips: Proteinfabrikkens sponsoraudtion

Jeg oppdaget i går at Proteinfabrikken har en sponsoraudtion pågående for øyeblikket, og jeg kunne jo ikke la være å prøve meg på dette! For meg som er i oppstartfasen når det gjelder styrketrening og et proteinrikt kosthold hadde dette vært midt i blinken! :)

10 stykker vil bli sponset med Proteinfabrikkens produkter til en verdi av 3000 kr. I tillegg vil alle som deltar få en rabattkode som gir 40 % avslag på sin neste bestilling! Det er jo virkelig noe å ha med seg! Ikke trenger du å ha blogg for å delta heller. Du kan både delta gjennom Facebook eller Twitter. Klikk HER for å melde deg på.

Proteinfabrikken

Klikk HER hvis dere vil lese mer om utvalget de har av proteinpulver.

Kato bruker for øyeblikket PF Whey tech med vanilje, og jeg har brukt den mye i forskjellig desserter og bakeverk! :)

11112 Proteinfabrikken Whey Tech&#174; 3000g Vanilje Proteinfabrikken

Kan jeg friste med en proteinrik vaniljemoussee?

Eller en ostekake full av proteiner?

Sjokolademousse for de som foretrekker det

Sjokoladekjeks kunne kanskje falt i smak?

Eller nydelig kanelkjeks til kveldsteen? 

Proteinpulver kan brukes til det utrolige, men selvfølgelig bare drikkes som shake også :)

Jeg har mange oppskrifter på må lage-listen min, så følg med videre! :)

 

 

Oppdatering: Seks uker etter operasjonen

Veldig rart å tenke på at det nå har gått 6 uker siden operasjonen! Det er to uker siden forrige oppdatering, og de ukene har vært skikkelig berg og dalbane! 

Det først nå den siste halvannen uken at jeg har begynt å sove mer og mer på siden igjen. Endelig! Jeg har måtte sove på ryggen i samme stilling hele natten, og det endte opp med at jeg ble stivere i kroppen. I tillegg ble det å komme tilbake til arbeidslivet et slag i trynet, som endte med muskelknuter, spenninger og sterk hodepine. Jeg stod opp med hodepine og la meg med hodepine På det verste kunne jeg ikke ha øynene åpne hvis jeg bøyde hodet fremover. Jeg følte til slutt at jeg ikke hadde noe annet valg enn å ta en tur til legen for en sjekk. Han behøvde ikke å trykke mye på meg for å skjønne at jeg var stiv og full av spenninger. Han var veldig opptatt av at dette ikke måtte bli verre for så å gå ut i leddene. Så legebesøket endte opp med beskjed om å hvile og en betennelsedempende kur. Nok et slag i trynet, men denne gangen psykisk! Jeg som endelig kunne trene igjen, klarte det ikke pga spenninger i nakken. Frustrasjonen vokste! Så den siste halvannen uken har for det meste gått til å sitte med varmepute, avspenningsøvelser, blitt massert med voltaren, betennelsedempende medisiner og rumpa på sofaen. Om jeg er bra? Nei.. Så det er godt det snart er påske, sånn at det blir noen ekstra feriedager å komme seg på :) Sta kjerring! 

Puppene derimot blir bare bedre og bedre! Hevelsen på det venstre brystet, som har minst innlegg, har vært mye mindre en god stund allerede, men nå merkes det godt på det høyre brystet også! :) Jeg kjenner også at de tåler mer "belastning". Jeg kan herje mer med Jonathan og å gjøre mer ting uten at jeg kjenner ubehag! I tillegg ser arrene kjempefine ut. Jeg blir ganske så fascinert av se på de når jeg bytter teip hver søndag. Det ser bare ut som om noen har tegnet med en kulepenn under brystet! Jeg skal fortsette å teipe så lenge de anbefaler, og være flink til å smøre med sunblock i det området til sommeren. Jeg skal ha denne kroppen i mange år, og vil at arrene skal få penest mulig utseende.

Nå som det har gått seks uker kan jeg endelig legge bort denne "sexy" sportsbhen jeg fikk etter operasjonen, og kan begynne med bh. Da uten spile. Har ikke fått kjøpt det enda, men skal få gjort det enten i morgen eller på lørdag :) Det skal bli godt! Ikke bare fordi jeg er ganske lei den jeg har nå, men til det å få noe som er vattert! Jeg har jo ikke kunnet gå med tett overdeler, for da følte jeg bare at jeg struttet med brystvortene mine oppi ansiktet til folk! Kommer nok til å gjøre det enkelt med å finne en modell som jeg kjøper i svart og hvit. Anbefalingene er jo å gå med bh uten spile i 6 måneder, og etter det regner jeg med at det blir hovedsaklig "vanlige" bher jeg kommer til å bruke. Så Kato, da vet du hva jeg ønsker meg i bursdagsgave i september..! ;)

Trening har jeg forsiktig begynt med de siste dagene! Og fremover skal det kjøres hardt! Skal jeg for først gang i mitt liv få en stram kropp? Jeg har trua, og blir så motivert av mange blogger jeg leser og andre rundt meg! Det skal være mulig å kombinere familielivet, jobb, trening og med et sunt og riktig kosthold. Det skal jeg bevise! :)

Proteinpulver-jungelen! Noen som kan hjelpe meg?

Nå er det endelig bare to dager igjen til jeg kan begynne å styrke kroppen igjen. Utrolig at det snart er 6 uker siden operasjonen! Og jeg er SÅ klar og ikke minst motivert. Skal jeg endelig klare å få strammet opp denne slappe kroppen? Jeg har ihvertfall troen på meg selv, og jeg har en samboer som støtter meg. Eller.. Vi støtter hverandre! Det hjelper godt å være to som jobber mot de samme målene. Nesten de samme målene ihvertfall! Han har mer fokus på å bygge større muskler, mens jeg vil stramme opp og definere! Fokuset er uansett å styrke kroppen!

Siden jeg som regel ikke har fokusert så mye på styrketrening, men heller saltimer og kondisjon, er det mye nytt for meg å sette meg inn i. Og da blant annet proteinpulver! Det finnes jo et hav av typer, merker og smaker! Og all mulig kosttilskudd man kan ta! Og da blir jeg litt forvirret.. 

Hva er det viktig/lurt å ha tilgjengelig i skapet?

Hvilke merker har dere erfaringer med og kan anbefale?

Siden jeg er et sjokolademonster vil jeg ihvertfall ha noe som smaker det. Men det er kanskje stor forskjell på hvor mye smak det er i pulveret?  tillegg kommer jeg til å bruke proteinpulver mye i bakst, drikker og frokost, så jeg ønsker litt forskjellig smaker.

Jeg har sett både i norske nettbutikker og iHerb. Jeg ser jo at det er billigere å kjøpe mye på en gang, men vil jo prøve å unngå "bomkjøp"

Til lørdag skal jeg til Sverige for å handle, og tenkte derfor å se på utvalget og priser der. Er det noe jeg virkelig burde putte i handlekurven derfra?

Mange spørsmål på en gang, men jeg håper noen kan komme med litt gode tips! :)

11178 Proteinfabrikken Whey Tech&#174; 1000g Sjokolade Proteinfabrikken

Isolate?`100 % whey? Casein? Whey tech?

Er det rart jeg blir forvirret?

Kos til kaffen og godt lesestoff

I går kveld lagde jeg sunne marsipankuler, og det er jo noe som passer perfekt som litt ekstra kos til kaffekoppen (eller tekoppen.. :)

Marsipankulene består av mandelmel, sukrin melis, eggehviter, mandelessens, steviadråper med vaniljesmak og litt mørk sjokolade på toppen!

Hver kule er ca 30 kcal, og to kuler holder langt om gangen! :)

Og med litt motiverende og fristende lesestoff til blir det jo virkelig en kosestunden! 
Håper alle har en strålende fredag, og har en koselig helg i vente :)

Endelig i kokeboksamlingen: Sunn og sterk med protein

Når hverdagen er tung og formen ikke er på topp er det godt med en samboeren som visste hva den perfekte overraskelsen ville være! (bortsett fra å vinne i Lotto eller at drømmehuset kom ut for salg..) 

Men i den virkelig verden er det denne boka jeg har siklet etter siden jeg så Kristine Weber kokkelere på God morgen Norge!

Jeg tror Kato venter veldig på at jeg skal bake de sjokoladebiscottiene! Og ble ikke noe mer gira når jeg fant en oppskrift på vaniljefudge inni der! Boka skuffer ikke, og står fint på hylla sammen med min andre favorittbok:

Jeg er innom Passion4baking så og si daglig for å la meg friste, og har prøvd ut mange oppskrifter derfra! Det var veldig gøy å lese på bloggen til Kristine at hun lar seg inspirerere av oppskriftene til Manuela, og tilpasser de med ingrediensene hun bruker! :)

En oppskrift måtte jo selvfølgelig prøves så fort som mulig! Jeg hadde, til ingen stor overraskelse, lyst på noe søtt, og Kato sier jo ihvertfall ikke nei takk! Så til kveldskosen i går ble det tre kanelkjeks på hver! Kato prøvde seg til og med på min siste, men der satte jeg ned foten! ;) Anbefales ihvertfall på det sterkeste, og jeg gleder meg til å prøve mer ut mer!

Får legge til at Wenche fra God morgen Norge også er en av mine favoritt-kokkerinner! ;) Stakkars den som skal fylle skoene hennes når hun en dag, om forhåpentligvis veldig lenge, ikke skal være der mer! :)

Hvem inspirerer dere på kjøkkenet? :)

 

 

Sports-BH - Hvilken bruker du?

Jeg må være helt ærlig å si at jeg egentlig aldri har brukt noe som helst energi på å finne en god sports-bh. Jeg tenkte så egentlig som at siden jeg er "puppeløse" så trenger jeg jo ikke bruke penger på noe sånt! Og tidligere var jeg ikke akkurat så opptatt av å trene jevnlig heller. Man trenger ikke mye ekstra støtte for puppa ved å ligge på sofaen! ;)

Men nå som livsstilen min er noe helt annet og puppene har blitt større er jeg blitt mye mer opptatt av å tatt godt vare på de! Da G-Sport og Pepsi Max hadde kampanje i februar prøvde jeg å google meg fram til tester av sports-bher, og noterte ned hvem som kom best ut i test. G-sport- butikkene her i området jeg bor hadde ikke et imponerende utvalg, men disse plukket jeg med meg:
Den til venstre gir mer støtte for brystene og ryggen. Forskjellen er blant annet den ekstra spennen på baksiden.

Jeg har veldig lyst til å prøve Shock Absorber Run Sports Bra, men den koster 700 kr! Så hvis jeg ikke finner denne til knallpris når jeg skal på harrytur til Sverige om halvannen uke, får jeg bare vente med å få teste den ut tror jeg. 

Så det jeg ønsker er å høre hvilket merke og modell er det dere bruker og hvilke erfaringer dere har? Både gode og dårlige! 

Bryllupsinvitasjonene!

Vi bestilte de torsdag kveld, og fikk hentemelding i dag! Det må jeg si gikk veldig kjapt! Vi bestemte oss til slutt å få det ferdig trykket, så slipper vi unna mye tid og "krefter" på å printe og kutte selv. Dermed blir det fokus på den siste finishen til uka! Vi er veldig fornøyd med kvaliteten og hvordan utseende ble på de. Så nå er det opp til oss å gjøre de helt perfekte! Gleder meg til å få de sendt ut! Litt treige, men vi har jo tross alt sendt ut "save the date"-kort før jul også da!Flere bilder kommer etterhvert, men ferdig resultatet kommer ikke før alle invitasjonene er sendt ut :)

Er dere andre i rute? :)

Oppdatering: Fire uker etter operasjon!

Oh yes da! Da er det utrolig nok fire uker siden operasjonen! Og her sitter jeg, nydusjet og føler meg lettere mørbanka visse steder.. Hvorfor? Jo, fordi jeg nå har hatt min første ordentlig treningsøkt etter operasjonen! Og da klinte jeg like gjerne til med å sitte for første gang på en spinningsykkel. AU! Jeg satt til og med på et par myke tøfler jeg fant i kjelleren i håp om at det skulle lindre ubehaget. Haha. Etter 30 minutter på tortursetet gikk jeg av, roet ned pulsen litt og så tok jeg like gjerne tre runder med knebøy og utfall før jeg tilslutt tøyet ut. Jeg måtte sitte rett i ryggen da jeg syklet, siden det blir feil belastning på brystene å lene seg på styret. Sånn må det være i to uker til, og etter det kan jeg begynne å jobbe med overkroppen igjen. Dette var godt både psykisk og fysisk ja! :)

Dette har vært litt berg og dalbane siden forrige ukes oppdatering. Jeg har jo nå vært tilbake på jobb, og det har virkelig merkes! På mandag kom jeg hjem helt utslitt og måtte felle noen tårer. Det har vært tungt, så det skal bli godt med helg! Det er ganske ubehagelig når hele brystområdet strammer seg og det småprikker i brystet, så jeg får bare være flink til å lytte til signalene kroppen gir. 

Jeg kjenner fortsatt at jeg har litt begrensninger til å strekke armene i opp og ut til siden, men ellers føles det mer naturlig. Jeg er virkelig storfornøyd med brystene mine, og angrer ikke ett sekund! Jeg er spent på hvordan det blir seende ut når jeg kan bytte til vanlig bh etterhvert! Da vil de jo få litt mer push! 

Jeg vil bare takke for tips ang BH uten spile i mitt forrige innlegg! Jeg fant mange fine alternativer på Lindex, og tror nok jeg tar turen dit om et par uker når jeg kan bytte ut sportsbhen!

Jeg har også fått kjøpt meg et par ordentlig sportsbher som, jeg har lest har kommet godt ut i tester. Det kommer et eget innlegg om disse.

Men jeg lurer allikevel på hvilken sportsbher dere bruker eller kan anbefale?

Gjett hva jeg gjør nå!?

Hallelujastemning i heimen! Nå er jeg i gang igjen!! :)

Tur til 4H-gården og dagens lunsj

Etter frokost bestemte vi oss i dag for å ta turen til 4H-gården. Dyr og dyrelyder er jo så morsomt om dagen, så vi tenkte dette ville være morsomt for junior. Han var helt i hundre. Pekte, kaklet, lagde dyrelyder, klappet dyra og sa "hei hei" til alle sammen.

Etterpå tok vi en tur innom cafeen som er der. Jeg tok en kopp te, mens gutta delte en vaffel. Og den forsvant fort! Vi hadde også smurt matpakke til Jonathan, sånn at han kunne spise lunsjen sin der. Det er så utrolig koselig med ordentlig familietid sammen!

Enkel og rask lunsj i dag. Orket ikke en gang å lage meg en salat. Det skal vi uansett ha til middag senere i dag :)

Det er så vanvittig deilig å se snøen som smelter og at solen varmer! For min del kunne alt bare blitt borte nå, og våren komme for fult! Men det er nok litt for tidlig enda..

 

Ha en fortsatt fin søndag! :)

Oppdatering: Tre uker etter brystoperasjonen

Tre uker!? Herregud, så fort tida har gått!

Denne uken har formen vært litt varierende, men de siste dagene har jeg merket mye fremgang! Jeg har følt meg mer naturlig bevelige de siste dagene, uten å hele tiden merke noe i brystområdet. Å strekke armene for høyt over hodet er fortsatt ikke så behagelig, så det unngår jeg. I tillegg er jeg fortsatt veldig forsiktig med å løfte for tungt. Allikevel har jeg fungert mer og mer normalt denne uken. Endelig føler jeg mer som mamma igjen. Jeg har fått både stelt, lagt og levert i barnehagen! Det er godt for mammahjertet det. Og ikke minst for samboeren som ikke må være helt alene om alt også.

Å ligge på siden har jeg fortsatt ikke gjort, og gud som jeg savner det! Søvnkvaliteten er absolutt ikke den samme som før, og det merkes. Jeg blir fort sliten og trøtt. Da jeg byttet teipen på søndag så arrene enda bedre ut. Selve brystene føles også mye bedre ut denne uken! Det brystet med minst innlegg har vært mye mykere allerede en stund, men de siste dagene synes jeg hevelsen har gått en del ned på det andre også. Jeg merker at for mye anstrengelse eller aktivetet gjør at begge brystene blir hardere og området rundt arrene øme. Lytt til kroppen!

I morgen er det tilbake til hverdagen, og sykmeldingen er over. Det blir uvant, men jeg får jo en myk overgang med å gå rett inn i helga etterpå. Jeg vil bare legge til at sykmeldingen etter en slik operasjon ikke er noe man normalt får. På grunn av mine forskjeller på brystene gir dette et medisinsk grunnlag, og dermed fikk jeg sykemelding. Det vanlige er at man tar en uke ferie eller perimisjon fra jobb. Siden jeg jobber i barnehage med mye løft og belastning er jeg veldig glad for at jeg fikk muligheten til å styre hverdagen min disse ukene. Skal man gjennomføre en slik operasjon kan det være lurt å tenke litt på tidspunktet sånn at man kan få litt ekstra feriedager i forhold til helligdager.

I går var jeg innom to undertøysbutikker for å få meg målt. I den ene butikken fikk jeg grei hjelp, mens i den andre butikken ble jeg totalt avvist. Og utvalget av spileløse-bher er elendig! Jeg må fortsatt gå med den samme sportsbhen jeg fikk etter operasjonen i tre uker til, og etter det anbefaler de bh uten spile til det har gått ett halvt år etter operasjonen. Så jeg får bruke de neste ukene til å jakte på bher uten spile.

På denne tiden om en uke sitter jeg mest sannsynlig på spinningsykkelen nede i kjelleren! Da kan jeg endelig begynne å få opp pulsen litt! Det skal bli så godt for kropp og sjel det. Tror det også vil hjelpe på overskudd og energien. Jeg er så motivert som jeg aldri har vært før, og kommer til å fokusere på definisjon og riktig mat for muskler! Spennende og nytt!

 

Kom gjerne med tips om hvor de selger bh uten spile!

 

Invitasjoner - printe selv eller bestille?

Nå om dagen er det full fokus på å få det vi trenger til invitasjonene på plass. Selv om vi allerde har sendt ut "save the date"-kort, er det på tide å få invitasjonene sendt ut. 

Men.. Vi er litt usikre på om vi skal printe de ut og gjøre at her selv hjemme? Eller bestille de gjennom et slags trykkeri og så gjøre siste finish på de? Vi ønsker at de skal se ordentlig ut, og vi tenker derfor at det kanskje vil se best ut om vi får de printet gjennom noen andre. Hvis vi skal gjøre det selv må vi være ekstra nøye når vi skjærer til, og i tillegg vil det jo gå en del blekk. Det vil nok koste oss mer å få det printet gjennom et firma, men vi ville spart mye tid. 

Noen som kan dele erfaringer eller egne planer om invitasjonene? :)

Motivasjonsbukse

Denne buksa har jeg siklet på siden jeg så den for en god stunden siden i nettbutikken til H&M. Jeg synes det er kult med litt farger, og synes denne er skikkelig fresh! Så da jeg så den i butikken i går, da jeg jaktet  på karnevalantrekk til sønnen min, måtte jeg bare plukke den med meg! 


Så.. Dette er buksa som nå er mitt mål! Og jeg håper at den vil sitte som et skudd innen 1. mai. For øyeblikket får jeg ikke igjen knappen en gang! ;)

I tillegg fant jeg to tøffe skjorter som passer perfekt til! Jeg skal ikke ha begge, men jeg klarer ikke helt å bestemme meg for hvilken. Jeg har den til venstre som litt favoritt. Men hva synes dere? 
Flere med motivasjonsklær i skapet? ;)

Oppdatering: To uker etter brystoperasjonen

Da har det jammen meg gått to uker siden operasjonen, som vil si to uker til jeg kan trene forsiktig og fire uker jeg kan begynne trene meg oppover mot normalt igjen! 

Denne uken har formen variert en del, men jeg ser heldigvis fremskritt. I dag prøvde jeg meg igjen bak rattet, og det var heldigvis ikke like ubehagelig som forrige gang. Merker det fortsatt, men klarte en litt lenger kjøretur i dag. Jeg ligger fortsatt på ryggen, og savner virkelig å ligge på siden å sove! Jeg prøvde meg litt i går kveld, men kjente det ble ubhagelig etterpå og gjorde det vondt da jeg skulle legge meg tilbake på rygg. Så jeg får nok bare sove en stund til på ryggen. Bevegeligheten er ihvertfall heldigvis blitt bedre, men jeg prøver fortsatt å være bevisst på å ikke strekke hendene for høyt over hodet og bære på ting.

På søndag byttet jeg teip for første gang, og da jeg skrev jeg et innlegg om at jeg synes det var noe rart med arret. Jeg sendte derfor like gjerne en mail til klinikken med to bilder og forklaring på hva som bekymret meg. Dagen etterpå mottok jeg en koselig mail med forklaringer på hvorfor det var sånn, og at dette var helt normalt! Så det var godt og høre :)

Junior har blitt skikkelig pappagutt, siden samboeren nå har vært "alenepappa" i to uker. Jeg gleder meg veldig til å kunne delta mer i det praktiske fremover, og ikke bare sitte på sidelinja og smile.

Utseendemessig er jeg fortsatt veldig fornøyd, og jeg tror resultatet blir veldig bra og naturlig :) Puppene, spesielt det med minst innlegg, føles helt normalt å ta på. Akkurat som jeg ønsket at det skulle være :) 

Neste uke tenkte jeg å ta turen innom en undertøysbutikk for å få meg ordentlig målt. Jeg får jo ikke lov å gå med noe annet enn den lekre sportsbhen jeg fikk med i fire uker til, og etter det skal man helst gå med bh uten spiler i 6 måneder! Men jeg vil vite det av nysgjerrighet, i tilfelle noen gode tilbud skulle dukke opp! :)

 

Den første oppdateringen: http://bakekona.blogg.no/1360704307_oppdatering_en_uke_et.htm

Flere tanker: http://bakekona.blogg.no/1360820936_tanker_og_reaksjoner_.html

Spinningsykkelen er endelig på plass...

etter mye hinting og smisking for samboeren om at dette var noe vi virkelig måtte vi ha. Og jeg som ikke en gang har hatt rumpa på en spinningsykkel før! Han har jo selvfølgelig sett behov han også, men vi må jo tenke litt økonomisk. Dermed kunne ikke passet bedre at vi fikk den til halv pris! Og det pågrunn av samboerens store svakhet for pepsi max (og litt meg også)Kan tro jeg er meget fornøyd! G-sport har en pepsi max kampanje nå, hvor hver flaske har en verdi på 100 kr. Så nå skal jeg fortsette å registere flasker frem til neste uke, sånn at jeg kan få kjøpt meg noen sports-bher og diverse annet!

Nedtellingen til jeg kan få testet den ut er i gang for fult! Altså om 15 dager! Da kan jeg endelig få lov til å begynne rolig med trening igjen, så frem til da får samboeren teste den ut! En ting er helt sikkert - den kommer ikke til å bli en støvsamler! På denne kommer jeg til å tilbringe mange mange timer! Svetten skal renne og kalorier forbrennes. 

Burde jeg kanskje kjøpe meg sånn lekker tighst med "bleie"? Tips tas i mot :)

 

Vårfølelse og te på tur

Nydelig vær, solbriller på, te på termokopp og en kort tur i nabolaget! Våren er snart på vei!! :)

Bryllupsinspirasjon og harmoni

Nå skal jeg kose meg på sofaen med den nye utgaven av Ditt Bryllup og en stor kopp med harmonise-teen til Pukka. Samtidig forsetter testingen av håndkremene jeg shoppet her om dagen :)

Jeg håper på litt mer inspirasjon fra dette bladet enn hva vi fikk fra bryllupsmessen fra i går.

I dag satt jeg for første gang bak rattet etter operasjonen. Jeg måtte en liten tur på senteret for å bytte en genser, og det var veldig deilig å føle seg litt uavhengig! Men.. Jeg orker ikke noen lange kjøreturer enda. Giring var ikke noe særlig behagelig, og man får ikke gjort så mye på et senteret når man ikke kan bære.. 

 

Håper flere har hatt en harmonisk og fin start på uka! ;)

Min første titt på arrene etter operasjonen

En kort oppdatering!

Nå er det 10 dager siden operasjonen, og i papirene jeg fikk stod det at teipen skulle byttes 10-12 dager etter operasjon. Og etter litt ubehag rundt arret, var jeg veldig klar for å se hvordan det egentlig så ut under der. Jeg vet ikke helt hva jeg forventet, men jeg håpet jeg ikke skulle bli bekymret. 

Vel.. Fikk ikke helt den beste følelsen. På det ene brystet ser det helt ok ut. Litt hevelser og hardt, men jeg tror det skal være ganske normalt. På det brystet med størst innlegg synes jeg ikke arret var like pent. Det så mer ujevnt ut og med mer hevelse. Altså at det kjentes ut som en liten kant, og man kan se det ganske tydelig på bildene som samboeren tok. Siden ingen av oss vet helt hva som er normalt har jeg bestemt meg for at jeg sender en mail til klinikken i morgen. Legger med bilder av brystene, så får de vurdere om dette er noe de burde se nærmere på. Jeg håper selvsagt at de sier at dette går seg til, og at det kan bli sånn når ting gror osv. Det har også vært litt mer vondt på den siden, i forhold til det andre. Jeg ringte til klinikken på fredag pga at dette brystet er mer hovent enn det andre, og mye hardere å ta på. Jeg fikk til svar da at det var helt normalt siden jeg har lagt inn større innlegg der, og at det kunne gå flere måneder før det ble mer likt. Derfor håper jeg at jeg får tilbakemelding fra de i morgen om at dette med arrene også er helt normalt. Jeg bekymrer meg selvfølgelig for kapseldannelse, men får høre hva de sier først. 

Bryllupsmesse på Grand Hotel

I dag var dagen jeg hadde gledet meg til lenge - Din bryllupsmesse på Grand Hotel! Forventningene var skyhøye, både hos meg og samboeren. Vi hadde mange tanker, og vi håpet vi skulle få mange ideer vi kunne bruke i bryllupet vårt. Ikke har vi fått sett ordentlig på ringer enda heller, så det var noe vi virkelig så frem til. Jeg håpet selvfølgelig også på at jeg skulle bli klokere på hvordan sko, smykker og brudebukett jeg ønsket meg.

Kamera var med, og kl 11.00 åpnet dørene! Og det tok ikke lang tid før skuffelesen var et faktum. Med en gang tenkte jeg wow da jeg så kakebordet fult av cupcakes, cakepops, bryllupskake og andre herlige bakeverk. Tittet  meg rundt, og forventningene var fortsatt der. Så begynte vi å gå fra utstiller til utstiller, og vips var vi ferdig i den første salen! "Er dette alt?" tenkte jeg flere ganger, og så meg rundt lettere overrasket. Så vi tok en runde til i tilfelle det var noe vi hadde gått forbi. Vi gikk ut av salen, og fant noen utstillere litt lenger bort i gangen. Endelig fant vi gifteringer! Men der møtte vi uheldigvis ei som ikke var den mest engasjerende. Både samboeren og jeg fikk ihvertfall prøvd et par ringer på fingeren, og det var noe av det han ønsket mest å få gjort! Så.. Tok vi enda en runde rundt i den store salen. Jeg forsynte meg like gjerne med en mini cupcake til, og så var det bare å vente på at brudeshowet skulle starte. Ventet og ventet. Dørene skulle åpne 12.20, men vi slapp ikke inn før nærmere 12.30, og vi måtte vente nesten ti minutter til før showet startet. Nesten 40 minutter ventet vi på at showet skulle starte. Og da showet var ferdig kom igjen tanken "var dette alt?". 200 kr per person for dette, og fikk nesten ikke med oss noen nye tanker og ideer! 

På nettsiden til bryllupsmessen står det: 

På Din Bryllupsmesse finner du alt du trenger til det perfekte bryllup. Over 30 utstillere viser alt du trenger til et perfekt bryllup

Men hvor var da utstillere som viste blomsterdekorasjoner og annen bordekorasjon? Blomsterbuketten? Andre morsomme ideer? Undertøy? (som vi ble fortalt under showet var så viktig å tenke på) Men aller mest: Hvor var ideer til hva brudgommen skulle ha på seg? Eller brudesvenn/pike? Ikke en gang på showet ble det vist noe mannfolka kunne ha på seg! Du kan tro samboeren ble skuffet.. Å finne et antrekk til brudgommen er da noe man trenger til det perfekte bryllupet?

Showet var fort unnagjort, og før man visste ordet av det løp alle for å hente jakken sin, og for å sikre seg en goodiebag! 

Noen få høydepunkter var det:

 • Vi fikk tittet for første gang ordentlig på gifteringer, og fikk et par ideer om hva vi kunne tenke oss. (som utstilleren selvfølgelig ikke kunne tilby oss, men de skulle få det i løpet av året)
 • Et par ideer om hvordan bilder vi vil at bryllupsfotografen skal ta
 • Spiste mini cupcakes, og smakte en liten bit av en bryllupskake
 • Lot oss fascinere  av to herlige ballerinaer som trippet rundt oss
 • Tips til hvordan vi kan ordlegge oss i invitasjonen og utseende
 • Hvert vårt eksemplar av Ditt Bryllup

 

Jeg avslutter med noen bilder fra både messen og showet:

FRA MESSESALEN

FRA BRUDESHOWETJakten på den perfekte håndkrem + pakke i posten!

Jeg måtte en tur innom apoteket i dag, siden jeg hadde kjøpt feil teip til brystene mine. På vei til kassa oppdaget jeg at det var 50% på alle håndkremer! Og siden jeg fortsatt er på jakt etter den perfekte håndkremen plukket jeg like gjerne med meg 5 forskjellig typer! Og av den ene kjøpte jeg to stykker + en pefekt veskestørrelse. Jeg ble kanskje litt ivrig ja... Ops! Men jeg har så tørre hender, og i tillegg biter jeg negler! Så nå har jeg fått streng beskjed av samboeren, og er selvfølgelig enig, om at dette må ta en slutt! Bryllup og sprukne hender med sår rundt neglene, fordi jeg peller og river, passer rett og slett ikke sammen!

Da passet det i tillegg veldig bra med en pakke i posten i dag da vi kom hjem fra butikken, som inneholdet en ny neglelakk og min favoritt negleforsterker.

Dagens fangst:


  

Hva er din favorittt håndkrem? 

Et stort takk til dere!

Jeg er overveledet og rørt over hvor mange fine ord og tilbakemeldinger jeg har fått, fra både ukjente og kjente mennesker, på mitt forrige innlegg.  Tusen tusen  takk til dere som tok dere tid til å lese det :)

Jeg har en følelse av lettelse inni meg, og det føleles ikke like fult oppi topplokket! Jeg føler at dette er dagen jeg står opp og starter på nytt. Legger fortiden bak meg, og bare se frem mot alt jeg har i vente. Jeg har en fantastisk samboer, som har vært der for meg og støttet meg i alle valgene jeg har tatt. Og denne mannen skal jeg få gifte meg med om 140 dagerog 4  timer og 38 minutter !! :) (takk til iphoneappen min for detaljerte tidspunkter, hehe) Jeg har en mamma som har stått bak meg hele veien, og som alltid er der for meg, samboeren og sønnen vår. Hun går mer i kategorien en venninne enn mamma, og jeg er uendelig glad i henne. Det er godt at 50 år ikke er noen alder, for jeg trenger å ha henne her i mange mange år til!  

Dette smykket fikk jeg av samboeren da sønnen vår ble født. Vår lille familie <3

 

Så nå skal det bare fokuseres på alt det positive som skal skje fremover! Samboeren og jeg titter ivrig på finn.no etter drømmehuset, og håper veldig på at det dukker snart opp! Vi har verdens herligste sønn på halvannet år som gir oss så mye glede (og til tider frustrasjon) i hverdagen og som uttvikler seg så mye for hver dag som går! Jeg skal om 140 dager få gå ned kirkegulvet hvor samboeren står og venter på meg med sine åpne og trygge armer. Drømmekjolen henger allerede (nesten) klar på gjesterommet!.Jeg skal snart få trene igjen, og håper at jeg da kan inspirerer flere til en aktiv familiehverdag og en sunn livstil. Det ligger mange oppskrifter på lur som jeg ønsker å prøve fremover! Jeg håper også å gjenoppta kontakten med  flere tidligere nære venner som har sklidd bort siste årene,

Jeg sitter her, har vært lysvåken en god stund allerede. og hører fuglene som kviterer utenfor. Det er snart vår! Det blir både lysere og varmere ut for hver dag som går, og det gir ofte mennesker en ny gnist og energi! Ta vare på deg selv, og de rundt deg. Nyt livet og alle små gleder i hverdagen som dukker opp :)

Nå skal jeg snart spise en god frokost med de to bestene guttene jeg vet om! 

 

En riktig god helg til kjente og ukjente! :)

Tanker og reaksjoner om brystoperasjonen

Hell noe godt i glasset og sett deg godt tilrette! :)

 

Nå er det åtte dager siden operasjonen, og det er utrolig hvor mange tanker som har vært oppi hodet mitt i løpet av de siste ukene. Fra jeg tok avgjørelsen om å ringe til en klinikk har det på en måte bare gått slag i slag! Jeg ringte til dem i midten av januar og fikk konstultasjonstime 31. januar. 7 februar, bare en uke etterpå, lå jeg på operasjonsbordet! Da jeg ringte de første gang fikk jeg beskjed om at det kunne ta noen uker, maks et par måneder, å få gjort inngrepet. Derfor ble jeg ble veldig overrasket, og litt tatt på senga, da hun spurte om jeg var klar for opersasjon om 7 dager. Jeg ble lettere satt ut, men selvfølgelig var jeg klar! Jeg var så klar og ble overlykkelig over at jeg skulle få det gjort så fort! Noen tenker kanskje: "Dette gikk ikke litt vel fort? Burde du ikke tatt litt betenkningstid? En forhastet beslutning." Og til det kan jeg klart og tydelig svare: NEI! Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg var 100 % klar, nølte ikke et sekund og har aldri angret eller tvilt en eneste gang siden operajsonen. Jeg sa til kirurgen at jeg hadde lest at det var mulig å få en slik operasjon dekket. Dette var visst lettere før, og er en lang prosess for å få godkjent + lang ventetid. I tillegg mente han at jeg måtte ha tatt kontakt med en lege om dette tidligere for å få det dekket, og at det ville vært veldig vanskelig siden jeg jeg har klart å leve med det i så mange år. Men siden jeg hadde et medisinisk grunnlag for operasjon fikk jeg ihvertfall tre uker sykemelding.

Så..

Derfor tenkte jeg å fortelle litt om grunnen til at jeg har valgt å forstørre brystene mine. Vi må skru tiden flere år tilbake i tid, og det jeg kommer til å skrive nå vil nok overraske mange av mine nærmeste. Dette er minner, tanker og opplevelser jeg ikke har delt med noen. Mye fordi jeg aldri har vært trygg nok på meg selv til å tørre det. Men først burde jeg nok fortelle hva det er med puppene mine som har føltes vanskelig. Og jeg kan tenke meg at det er det noen som ikke vil forstå valget mitt, selv etter å ha lest dette innlegget. Det får være deres sak, men man skal uansett respektere andre sine valg! Det er nemlig sånn at jeg har hatt tydelige forskjeller på brystene mine. "Det er jo helt normal" tenker nok flere, og ja selvfølgelig vet jeg da det! Men jeg hadde veldig tydelige forskjeller, altså at det ene brystet var mye mer underutviklet enn det andre. Jeg husker tilbake på hvor mye energi jeg brukte på å forberede meg til gymtimene på ungdomsskolen. Det var viktig å komme først til garderoben hvor vi ventet på at læreren skulle komme. Da kom jeg først inn i garderoben, og fikk valgt meg den plassen som gjorde at jeg kunne skjule meg mest. Jeg har helt detaljerte minner av meg selv i hodet hvor jeg står og prøver å skjule meg inne i et hjørne. Jeg unngikk som oftest å dusje, og låste meg heller inn på do og tok en hurtigløsning der. Alltid med en unnskyldning på lur! I tillegg har jeg alltid følt meg som "den lubne venninnen", og ja jeg var jo blant de rundeste, så jeg følte meg alltid ekstra annerledes enn de andre. Jeg tittet aldri inn i buttiker som Bik Bok, Carlings osv, fordi jeg tenkte at jeg uansett ikke ville passe inn i noen av klærne der. Shopping ville jeg helst gjøre alene, fordi jeg bekymret meg for mye om prøveromsituasjoner som kunne oppstå + at jeg innbilte meg at jeg uansett ikke kunne titte på de samme klærne som venninnene mine. Jeg gjorde meg nok litt større psykisk enn hva jeg var, men jeg har aldri vært slank. Puppene håpet jeg jo at skulle jevne seg ut etterhvert som jeg ble eldre, men det skjedde jo aldri. Hvis jeg skulle se på bh'er var det viktig at man kunne ta ut innleggene, sånn at jeg kunne ta ut innlegget på den siden med den største puppen. Alt for at jeg skulle føle at jeg klarte å skjule det. Da vi var på fester, tur eller i situasjoner hvor det ble tatt bilder føltes det ofte vanskelig og jeg prøvde å tenke på hvordan jeg satt i forhold til utrigningen. Og når bilder ble fremkalt eller vist har det alltid vært noe av det første jeg har sett etter, i frykt for at det skulle vies tydelig på bilder. 

Jeg husker tilbake til da jeg og samboeren bestemte oss for å få barn.. Endelig! Endelig skulle jeg få store og fyldige pupper. Jeg tenkte også at etter amming ville kanskje puppene jevne seg mer ut. Jeg drømte ihvertfall om det.. Jeg husker jeg leste på nettet at et av symptomene på graviditet i begynnelsen var at puppene forandret seg. Med mine skjedde det ingenting. Men jeg tenkte at det ville komme på slutten når melkeproduksjonen ble større. Jeg tenkte mye på brystene mine og amming, og jeg hadde vel en frykt hele tiden at jeg ikke kom til å få det til. Men jeg passet på å si til meg selv at det ikke var verdens undergang om babyen måtte få erstatning! Likevel var jeg veldig spent i forhold til amming. Amming = fokus på brystene, og det var jo akkurat det jeg ikke ønsket! Sønnen min ble født, og jeg ventet fortsatt på disse melonbrystene. Jeg husker vi satt på hotellrommet på Ullevål. Sønnen vår var halvannet døgn gammel. Han gråt, var sulten og klar for melk. Flere jordmødre hadde vist meg teknikker og tatt meg på brystene (for når man er gravid/ammer mister man plutselig eierskapet over sin egen kropp....). Jeg satte meg ned i stolen, prøvde å legge han til, men han bare gråt og gråt. Prøvde å bytte til andre siden, men det var ikke bare bare. Jeg hadde jo to forskjellige fasonger og størrelser på brystene, og da var det ikke lett å finne riktig stilling for en stresset mamma som bare ville at sønnen hennes skulle være mett og fornøyd. Han stoppet ikke å gråte, så til slutt satt vi der og gråt begge to. Jeg klarte aldri å få til å amme sittende. Og jeg fikk fort åpne sår pga feil teknikk, i tillegg til en heftig runde med brystbetennelse. Og siden man leser overalt at amming er det beste for barnet og det er derfor vi har fått bryster, var mange opptatt av at dette måtte jeg få til å fungere. Vi investerte i en pumpe til over 1000 kr, og jeg jobbet i evigheter for å få ut noen få ml melk. Jeg satt de to første ukene i sofaen for det meste toppløs. Enten måtte jeg pumpe for å prøve og få i gang melkeproduksjon eller så måtte jeg sitte der så de åpne sårene mine fikk lufttørke, og innimellom der måtte jeg jo prøve å ha sønnen min til brystet også. Til slutt fikk jeg nok! Jeg var farlig nærme depresjon, og denne tiden ville jeg aldri få tilbake. Så jeg stoppet helt. Jeg måtte håndmelke et par ganger i ett døgn, og så merket jeg ikke noe særlig mer til det. Drømmen om større pupper pga graviditet var borte. 

Så begynte vi på babysvømming. Noe som for mange er bare kos og lek! Og det var det så absolutt, etter at vi hadde kommet ned i vannet.. Jeg måtte gå noen runder med meg selv hver gang. Jeg beregnet alltid god tid, for jeg hadde jo selvfølgelig en plass i garderoben som jeg foretrakk. Jeg skiftet raskt, sånn at jeg kunne være ferdig i dusjen før de fleste andre kom. Tok meg ikke av på overkroppen, selv om det hang en stor lapp foran meg om at man skulle dusje uten badetøy. Og jeg var alltid rask opp av vannet etterpå, dusjet fort og slapp aldri håndkleet fra meg uten at jeg enten hadde på meg bikinioverdelen eller bhen. Det klarte jeg ikke.. Garderoben og dusjen var jo, i mine øyne, full av andre mødre med struttende flotte pupper! 

13 desember 2011 gikk min fantastiske samboer ned på kne og fridde til meg. Så da 2012 begynte hadde jeg bestemt meg for at dette året skulle jeg klare å gå ned i vekt! Jeg ville velge og vrake i brudekjoler og føle meg som verdens vakreste kvinne! Og jeg ville få en sunn livsstil, slik at jeg kunne være et godt forbilde for sønnen vår. I april meldte samboeren oss inn i vektklubb.no, men det tok en god stund før vi fortalte det til noen. Etterhvert forsvant kiloene av oss begge to, og garderoben måtte stadig fornyes. For en fantastisk mestringsfølelse! Endelig, JEG hadde klart å gå ned i vekt. Jeg som nesten hadde innbilt meg at kroppen min ikke kunne klare det, etter så mange forsøk, som jeg i dag skjønner veldig godt hvorfor jeg ikke fikk resultater av. Men selve vektnedgangen får være et annet innlegg :) Uansett.. Kiloene forsvant, og tryggheten på meg selv ble sterkere. Men når man går ned i vekt.. Hvor er det ofte kvinner miste fylde da? Jo, brystene.. Så kroppen ble slankere, og brystene enda mindre. Jeg, som mange andre kvinner, studerer meg selv opp og ned i speilet daglig. Og der stod jeg.. Og brystene var borte. Vel. For å si det sånn. Det ene brystet var så og si flatt. Det var ikke noe behov for å støtte opp noe der.. Mens det andre var en liten A-cup kanskje. Og for å si det sånn.. Det er mye man kan kamuflere med bher! De som kjenner meg fra partytiden husker hvordan jeg elsket utrigninger, men de siste månedene tror jeg ikke jeg har hatt på meg det en eneste gang. Hvorfor skulle jeg ønske det? Alt det kvinnelige med meg var jo borte? I treningsstøy var jeg jo like flat som en mann. En bodybuilder hadde jo mye mer fremhevede bryster enn meg. Og da jeg prøvde brudekjolen min med mamma i oktober begynte jeg å planlegge hvor mye jeg måtte prøve å få fylt opp kjolen, slik at det i det hele tatt skulle stikke ut litt. Jeg begynte så smått å åpne meg mer for samboeren om alle mine tanker, og alt kan ikke skrives her, både fordi det blir et himla langt innlegg og noe vil jeg ha privat. Så det er først det siste året at jeg har sluppet noen inn i denne lille tankeverdenen min. Det har vært skremmende og krevende, men  det var nødvendig. Det har påvirket meg så mye. Så da ble det sånn en kveld i midten av januar at avgjørelsen ble tatt, og morgen etterpå ringte jeg til klinikken.

Jeg husker jeg var så spent da jeg skulle begynne å si det til de rundt meg. Det var kun samboeren, enkelte av de nærmeste, og mine to nærmeste ledere på jobb som visste at jeg skulle på konsultasjonstime. Jeg ville ikke si det til noe andre før jeg visste om operasjon i det hele tatt var mulig. Følelsen den torsdagen etter konsultasjonstimen var helt fantiastisk! Jeg smilte hele veien hjem, og var helt skjelven. I tiden før operasjonen spurte folk meg om jeg gruet meg, og det gjorde jeg faktisk aldri. Jeg følte meg så trygg på valget og på klinikken hvor jeg skulle utføre operasjonen. Det jeg var mest spent på var å fortelle det til de nærmeste. Jeg husker telefonsamtalen til mormoren min. Jeg var veldig usikker på hvor mye jeg ønsket å fortelle henne om hvorfor jeg ville gjennomgå en sånn operasjon, men da jeg hørte hun var litt skeptisk bestemte jeg meg for å være ærlig. Og da jeg snakket med mamma dagen etterpå hadde hun snakket med mormor, hvor mormor hadde fortalt at hun var så stolt av meg og at siden jeg valgte å gjennomgå noe sånt måtte det virkelig være noe som var godt gjennomtenkt. Det var så godt å høre. Jeg har for det meste bare mottatt positive reaksjoner på valget, og det selv om de fleste ikke har fått så veldig mye innblikk i hvorfor. Jeg har en samboer som har vært helt utrolig støttende, og en mamma som sa "kjør på". Men jeg har også opplevd noen skuffende reaksjoner, selv om jeg følte jeg var ganske åpen om valget. Det overrasker meg og jeg tenker stadig over det, men som jeg sa regnet jeg med at noen ikke ville forstå det og da må jeg bare godta det.

Da jeg vurderte hvor mye jeg skulle dele i dette innlegget så tenkte jeg: hvorfor skal jeg være "flau" over det, eller ikke kunne snakke ordentlig om det? Fortid er fortid. Jeg er så vanvittig stolt av meg selv som faktisk etter så mange år velger å gjøre noe med det. Hvorfor skal dette være så tabu å snakke om? Ja, det er normalt at man har forskjellig bryster, og kanskje er min situasonen mer vanlig enn jeg tror. Men det vet jeg ikke noe om fordi jeg hører ikke mange som snakker åpent om det. Jeg fikk en melding av mamma i går kveld, og på slutten stod det: "Jeg setter så utrolig stor pris på deg jenta mi :) Du er jo nesten mitt forbilde du". 

Noen ganger burde man tenke seg om to ganger om før man kommer med en dømmende holdning. Folk har en grunn til de valgene de tar, og noen valg er selvfølgelig dypere enn andre. Og i mange situasjoner får mange kanskje ikke vite hele begrunnelsen til valget som er tatt. Likevel handler det om å vise hverandre respekt, forståelse og omtanke. Ikke bare forbind plastisk kirurigi med en kroppsfiksert holdning og at det er samfunnet sin skyld. Det kan brukes til så mye positivt, det kan forandre et persons liv, og gjøre en hverdag mye bedre. Da jeg leste om brystforstørring på forhånd bestemte jeg meg fort for å få anatomiske implantater. De koster mer, men skal også gi et mer naturlig utseende. I tillegg var noe av det første jeg sa til kirurgen: "Jeg vil bare føle meg som en kvinne igjen, rette opp litt feil, og det skal være naturlig til min kropp!" Det vil være uvant for folk som kjenner meg når de ser meg første gangen, men det er jo helt naturlig. Det har helt klart skjedd forandringer, både psykisk og fysisk....

...Og nå kan jeg endelig stå naken foran speilet, se på brystene mine og smile fra øre til øre av lykke :)

PIP: Silikonmatte til makroner/whoppie pies

Gjett om jeg gleder meg til å få testet ut denne! Men jeg klarer ikke helt å bestemme meg for hva jeg skal prøve på først. Makroner? Eller whoppie pies? 

 

Blir enda en stund til jeg får prøvd den ut, siden jeg ikke orker å stå så mye på kjøkkenet og kokkelere! Gleder meg ihvertfall, og får bruke tida fremover til jeg orker til å finne noen gode oppskrifter!

 

Del gjerne hvis du har en god oppskrift :)

Oppdatering: En uke etter brystoperasjonen

Tenk at det allerede har gått en uke siden jeg lå på operasjonsbordet! Og i dag er vi faktisk halvveis i februar!

Det har vært en merkelig uke både psykisk og fysisk, men jeg føler det har gått bedre enn forventet! Jeg var forberedt på mer smerter og en enda mer "handikappet" hverdag. Jeg har bare positive ting å si om klinikken jeg var hos, og de har tatt godt vare på meg både før og etter operasjonen. De ringte før operasjonsdagen for å høre om jeg hadde noen siste spørsmål. De ringte også dagen etterpå for å høre hvordan det første døgnet hadde gått, og om jeg hadde noen ting jeg lurte på. I tillegg har jeg fått privatnumrene til kirurgene der som jeg kan ringe når som helst på døgnet hvis jeg har noe jeg lurer på eller opplever en akutt forandring.

Jeg merket ikke så mye til smertene siden jeg tok jevnlig smertestillende, og har heller ikke følt noe behov for å ty til de sterkeste pillene jeg fikk.. Men jeg var stiv som en pinne og veldig øm, så det var selvfølgelig ikke helt smertefritt! I tillegg måtte jeg fokusere på at de eneste bevegelsene jeg kunne gjøre måtte gjøres med armene inntill kroppen. Man kan ikke strekke seg langt da skal jeg si deg! Jeg var nok ikke helt flink til å følge dette, men prøvde å være forsiktig. Den første natta sov jeg hos  moren min, da jeg ikke ønsket at sønnen min på halvannet skulle se meg rett etter operasjonen. Jeg visste jo ikke hvordan jeg ville reagere på narkosen, operasjonen og hvor mye smerter jeg kom til å ha. Etter tre dager sluttet jeg å ta smertestillende.

Det jeg har slitt mest med den første uken er nattesøvnen. Den første natta var jeg våken hver time. Følte meg urolig og rastløs i hele kroppen, noe som er helt normalt å oppleve.  Mange tanker og inntrykk + at jeg ikke sov i min egen seng gjorde det vanskelig å finne roen.I tillegg har jeg de fem første dagen sovet halvveis sittende i senga, og det er jo ikke akkurat en normal sovestilling. De to siste nettene har jeg sovet i normal høyde, men fortsatt i samme stilling på ryggen hele natta. Jeg prøvde meg litt å ligge på sida i går, men jeg syntes det var litt ubehagelig. Brystene er  jo fortsatt hovne og ømme. Jeg gleder meg til å kunne ligge på siden igjen, da det er i den stillingen jeg slapper mest av.

En annen ting som har vært veldig vanskelig er å ikke kunne være den mammaen jeg ønsker å være for øyeblikket. Jeg får jo ikke lov til å bære de første to ukene. Helts ikke på en halvannen liter brus en gang! I tillegg har jeg jo visse begrensninger i forhold til bevegelser jeg kan gjøre og hvor mye jeg klarer før jeg får vondt. En unge på halvannet sitter ikke i ro, og er heller ikke en det er lett å forklare at akkurat nå må han være ekstra forsiktig med mammaen sin. Han er vant til at mammaen sin er et levende klatrestativ, og som krabber bortover gulvet mens de leker alle mulig slags dyr. Den siste uken har jo ikke dette vært mulig, men jeg har prøvd å passe på at behovet for nærheten og oppmerksomheten fra mammaen sin blir dekket. Pga dette med løfting har det naturlig blitt mye mer på samboeren min. Vi var jo klar over at det ville bli sånn, men  det er nok lurt å planlegge og snakke litt om det på forhånd. Jeg brukte helga før operasjonen til å stå på kjøkkenet i mange timer for å få fylt opp fryseren med forskjellig middager og mellommåltider. Mye pga min egen samvittighet for at jeg ikke kan bidra på samme måte til de daglig rutinene, men også for å lette hverdagen for samboeren :)

Etter fire dager kunne jeg endelig dusje! Det hjelper litt på formen når man få stelt seg ordentlig :) Og i dag tok jeg meg en liten tur i nabolaget! Dagens "trening" - 15 rolig gange. Det var ihvertfall godt med frisk luft. Teipen over arrene skal ikke byttes før etter 10-12 dager, så det prøver jeg meg ikke på før til helga eller begynnelsen av neste uke. 

Det blir ingen personlige bilder til dette innlegget, da jeg føler at det blir for privat.

Jeg har planlagt et innlegg hvor jeg har lyst til å skrive litt om min tanker om hvorfor jeg valgte å gjennomgå en sånn operasjon, og hvilke reaksjoner jeg har blitt møtt med fra de rundt meg. Før jeg begynner på det innlegget må jeg bare tenke litt mer på hvor åpen jeg skal være. Jeg tror nok et veldig åpent innlegg vil overraske mange av mine nærmeste, da dette er noe som har preget meg mye i mange år. Helt tilbake til ungdomsskolen. Jeg føler at plastisk kirurgi ofte blir satt i et dårlig lys, men at det er viktig å også se på det positive man kan bruke det til. Jeg føler at det er feil at et sånt tema skal være så tabubelagt, og at det har tatt meg så mange år før jeg ble trygg på å snakke om det. Tankene mine har jeg aldri delt med noen. Og det er vel egentlig ikke før det siste året at jeg har delt litt og litt med samboeren min

Et litt mer personlig innlegg kommer ihvertfall enten i kveld eller i morgen :)

 

 

 

 

Inspirasjonsbilder og tanker om bryllupet vårt

Nedtelling er i full gang, og listen med ting som skal gjøres fremover er lang! Veldig lang!
Samboeren er fra nord, så bryllupet skal faktisk være i hans hjemby. Derfor kjenner jeg, som den kommede Bridezilla, at jeg slipper unna veldig mye stress og bekymringer med at bryllupsfesten skal være på et hotell der oppe. Festen skal være i en nydelig stor sal med store lysekroner fra taket! Og med et stort dansegulv, som jeg kan love deg at jeg kommer til å tilbringe mye av kvelden på! Salen blir faktisk delt i to! På den ene siden dekkes det på til middagen, og på den andre siden blir det dekket på til kaffen/festen . 
I tillegg ønsker vi å få til en slags fellesfrokost morgen etterpå til de som bor/kommer til hotellet. En hyggelig måte å avslutte et fantasitsk helg med de nærmeste. Det er for oss, spesielt for meg, viktig at det blir tilrettelagt mest mulig for de som kommer. Ihvertfall siden det for mange vil være en ganske så lang reisevei for å kunne delta! Vi har stor tro på at dette kommer til å bli en minnerik helg med hvor nærmeste rundt oss.
Noen av fordelene med å ha det på et hotell:
 • De dekker på og tar seg av rydding (vi skal kun innom fredagskvelden for å gjøre siste finish!)
 • Vi plukker ut maten fra en meny og de finner vin som passer til de valgte rettene
 • Ordner med servitører
 • Setter opp en bar i festlokalet, og har en bartender tilgjengelig hele kvelden
 • Alle kakene, inkludert bryllupskaken, bestilles gjennom de. Mindre organsiere av forskjellige bakere!
 • Oppbevarer alle gavene til vi kan ta de med oss
 • Hotellrom med rabatterte priser for tilreisende
 • Kort vei til rommet når festen er over ;)
 • Fellesfrokost dagen etterpå
Men.. Nå er det på tide å fokusere på det som må gjøres i nærmeste fremtid!
Vi har gjort litt, men har mye som gjenstår.
 • Kirken er booket
 • Bryllupslokalet er booket
 • Hotellrom til bryllupsnatten er booket
 • "Save the date"-kort ble sendt ut før jul
 • Fotograf er booket
 • Brudekjolen er faktisk funnet og henger på gjesterommet!
 • Diverse til invitasjoner er kjøpt inn
 • Forlovere har blitt spurt
 • Toastmaster har blitt valgt

 

To do-listen er vanvittig lang, så den dropper jeg å skrive, enn så lenge ihvertfall. 

Men dette skal jeg fokusere på de neste ukene:

 • Snakke med hotellet om kjøreplan for dagen, og andre spørsmål
 • Gjøre research på blomsterbutikker og priser på det de kan tilby i forhold til brudebuketten og borddekorasjoner
 • Gjøre research på neglesalonger - har planer om å støpe negler
 • Kontakte systuen for å planlegge når brudekjolen må tilpasses
 • Begynne på invitasjone
 • Gå på bryllupsmessen på Grand Hotel 17 februar
 • Se etter mer inspirasjon på nettet/blader

 

Jeg elsker å planlegge til den minste detalj, og i tillegg er jeg alltid opptatt av å finne ting til best mulig pris. Derfor er ebay min beste venn, og mye tid tilbringes til å søke meg rundt der. Men det er virkelig en jungel noen ganger! Ihvertfall er det lurt å begynne tidlig med planlegging hvis ting skal handles derfra, da man ikke har helt kontroll over hvor fort frakten vil ta. Håper jeg kan komme med noen gode shoppingtips, og at dere kan dele noen med meg! 

 

Her er noen inspirasjonsbilder vi har brukt til å se på når vi har snakket om hvordan vi ønsker at bryllupet skal være

Et romantisk bryllup!

Veien til et sunnere og slankere liv...

...startet ordentlig i april 2012. Jeg og samboeren hadde en diskusjon angående manglende resultater på vekta, og hva som var årsaken til dette. Vi var jo så sunne, innbilte vi oss, og trente jevnlig. Jeg dro på trening, lettere frustrert på situasjonen og samboeren, og da jeg kom tilbake var jeg plutselig blitt medlem av Vektklubb.no! Det hadde samboeren funnet ut av at vi skulle bli! Nå skulle alt av matinntak og trening loggføres, og vi skulle endelig se resultater. Yeah right tenkte jeg! Men nå, 10 måneder senere, kan jeg sitte her flere kilo lettere og veldig nærme målet!

 

Jeg kunne skrevet et enormt langt innlegg om alle aha-opplevelsene vi har fått de siste månedene, og ja, man blir litt kalori-freak av å loggføre alt man spiser! Jeg har brukt timesvis på å vandre opp og ned i matbutikkene på jakt etter de beste matvarene, søkt på nettet etter oppskrifter som er både sunnere og lettere. Men.. Dette er kunnskaper jeg tar med meg for resten av livet! Jeg har vært helt bevisst på at alt skal være lov, men med måte. Og det er ikke lørdag mer enn en gang i uka! Ikke alle oppskrifter har vært like vellykket, mens andre blir laget hver uke for å alltid ha det tilgjengelig i fryseren.

 

Havregrøt er standard til frokost, og utrolig nok er jeg enda ikke lei. Prøver å variere den med forskjellig lett-syltetøy, bær, rosiner, banan osv. Og alltid en dash med kanel på toppen!Dagens frokost: Havregrøt med jordbærsyltetøy, et glass vann, en stor kopp med grønn te og en pære. En god start på dagen :)

 

Trening har også vært veldig viktig disse månedene for å se resultater, og spesielt de siste månedene. De første månedene følte jeg at jeg så raskt resultater bare ved å endre på kostholdet og styre kaloriinntaket. Nå er det de siste kiloene og oppstrammingen som gjenstår. Det føles på en måte umulig, men jeg gir ikke opp! Det lar ikke samboeren meg gjøre! J

 

Tips: Pulsklokka har hjulpet meg til å pushe meg mer under trening!

 

Nå har jeg jo, som skrevet tidligere pga brystforstørringen, ikke lov til å trene på noen uker, så jeg skriver ikke så mye om det nå. Men jeg vil de neste ukene bruke tiden til å planlegge et nytt treningsprogram som skal motivere meg til å nå målet mitt fortest mulig. 

Dette SKAL jeg klare! :)

144 dager igjen!

Bryllupet vårt nærmer seg med stormskritt, og listen over ting som skal gjøres er lang! Vi gleder oss veldig, og vi er sikre på at dette kommer til å bli en helt fantastisk og minnerik dag! :)

Nå som jeg er sykemeldt i noen uker er planen at jeg skal få en del bryllupsrelaterte ting gjort. Jeg skal ihvertfall få samlet sammen all informasjon vi trenger å ha i invitasjonene + gjøre litt research i forhold til blomster o.l.

 

Bryllupsreisen er ihvertfall bestilt da, og den går hit:

 

 Et spahotell med aldersgrense 16 år! Helt perfekt!

Sunprime Platanias Beach

 Bildet er hentet fra Ving sin hjemmesider

 

På søndag er jeg og min kommende ektemann klare for bryllupsmessen på Grand Hotel! Da skal junior leveres hos mormoren sin, og vi skal ha en skikkelig kjærestedag, fylt med bryllupsmoro! Håper virkerlig på å få en del inspirasjon der! :)

Noen som har tips til hva vi burde tenke på/se etter når vi er på bryllupsmessen?

 

En ny hverdag

For fire dager siden fikk jeg brystene mine forstørret. Det var ikke en forhastet beslutning, men en avgjørelse tatt etter mange år med mange tanker. Jeg vet at ikke alle ser behovet og forstår avgjørelsen, og det skal jeg respektere. Men jeg håper samtidig at folk respekterer meg når jeg forteller dem at dette er noe som har plaget meg i mange år, helt tilbake til ungdomsskolen. Og at jeg har brukt vanvittig mye energi oppgjennom åra til å tenke på situasjoner som involverer puppene mine, som f.eks å dra på badeland med sønnen min. 

Jeg har verdens beste støtte fra de nærmeste, og det gjør situasjonen mye lettere. Forrige helg stod jeg hele helga på kjøkkenet og kokkelerte sammen forskjellige middager og bakst til å fylle fryseren med. Dette for å lette hverdagen for både meg og spesielt samboeren min nå som jeg har blitt «handikappet» i noen uker :)

 

I dag står lapskaus med svinefileet og pølsebiter på menyen. Veldig populært i dette huset hos både liten og stor, og ikke minst er det magert ;) 

 


 

Ellers har selve operasjonen gått mye bedre enn forventet! Jeg var forberedt på mer smerter og enda større vanskeligheter med å ordne med meg selv. En av de vanskeligste tingene etter operasjonen er faktisk det  å takle at sønnen min på halvannet år ikke skjønner hvorfor mammaen hans ikke kan løfte  på han eller herje sånn som normalt. Den andre ting er at jeg ikke får trene ordentlig på ihvertfall seks uker. Det kribler allerede sterkt i kroppen. Ihvertfall nå.. Nå som jeg var så nærme kroppsmålet mitt. Jeg har det siste året hatt veldig mye fokus på kosthold og trening, og godt ned mange kilo. Og nå får jeg ikke lov å trene..  Jeg skal klare å holde meg i ro disse ukene,  for at kroppen skal få komme seg ordentlig etter operasjonen og alt skal få gro, men SÅ skal det fokuseres for fult på trening og oppstramming mot bryllupet vårt i sommer! Brudekjolen henger på gjesterommet, og skal heldigvis ikke tilpasses før om ca 4 måneder! Så frem til treningstightsen skal på igjen  får det være fokus på sunt og riktig kosthold :)

Mitt hverdagsliv

Jeg er en småbarnsmamma med mye på hjertet, som endelig har bestemt seg for å dele det med flere :)

 

Denne bloggen vil handle om min familiehverdag, dele bake- og middagsoppskrifter, vektnedgang og ikke minst bryllupsplanlegging. I tillegg har jeg akkurat, etter mange års vurdering, gjennomgått en brystforstørrelse, så det vil sikkert komme noen tanker rundt dette også.

 

En skikkelig "godt og blandet"-blogg! :)

 

Sjokoladekaken jeg lagde til sønnen min sin bursdag!

 

 

Ha en fortsatt fin kveld! :)

 

 

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com