hits

Lunsj

Omelett-wrap med kremet kyllingsalat

Hei,

Her i huset har vi i det siste holdt på med skikkelig opprydding i alle kriker og kroker - både ute og inne. Mange ulike prosjekter som skal avsluttes, slik at vi kan ta i mot høsten og vinteren uten en for alt for lang "to do"-liste

Når det er sagt har vi så og si alltid et eller annet på gang, og "to do"-lista blir aldri fullført. 

Som jeg har vært inne på tidligere har jeg blitt mye mer opptatt av den totale belastningen. Jeg er en sånn type person som gjerne vil så mye, både for meg selv og for alle andre. Spesielt etter at jeg fikk barn og hus har hverdagen virkelig fylt seg opp. I tillegg har jeg gjennomgått - og fortsatt gjennomgår en livsstilsendring. Alt dette krever mye, og kan fort få både hverdag og helse i ubalanse.

Jeg elsker å dele inspirasjon her, ta bilder og prøve ut nye matretter. Men - alt dette er tidkrevende. Mat må man jo ha, men både forarbeidet og etterarbeidet rundt et innlegg krever mye. I tillegg øker arbeidet når man også deler mer. Oppfølging av tilbakemeldinger, spørsmål og samarbeidspartnere. Følge med i de ulike kanalene osv. 

Tidligere klarte jeg ikke "skru av" bloggen fordi jeg ville så mye - altfor mye. Dette er ikke en inntektskilde, men en hobby som betyr mye for meg. Derfor går det litt i perioder på hvor aktiv jeg er - alt etter hvor stor den totale belastningen blir i min hverdag.

Egen helse, familie, hverdagslivet, jobb og så - sosiale medier. 

Jeg tror ikke jeg er alene om å ville for mye, og dermed havne i ubalanse. Derfor mener jeg det også er ekstremt viktig at vi jobber med valg og prioriteringer. Fysisk trening er fersk vare, mental helse likeså. 

Ta vare på deg selv - for så å ta vare på de rundt deg. Sett grenser. Pust. Senk skuldrene.

Jeg har også fått erfare selv hvor viktig det er med et balansert kosthold for å gi kroppen nok energi til den hektiske hverdagen.

Kort oppsummert:

Fett er ikke farlig selv om det er kaloririkt. Det er livsnødvendig for en kropp i balanse, og ekstra spesielt for oss kvinner. 

Ja, det er sunt med en aktiv livsstil men det er ekstremt viktig med nok hvile og restitusjon! Den totale belastningen.

TId for mat!

Siden vi er inne på dette med fett. Når jeg ser tilbake til da jeg begynte på livsstilsendringen handlet det kun om å gå ned i vekt - fortest mulig. Derfor brukte jeg alltid kun eggehviten, og ikke hele egget. Jeg sparte inn på kalorier og på fett der jeg kunne.

Nå derimot nyter jeg flere egg om dagen, og passer på at alle måltider inneholder sunt fett, protein og karbohydrater. 

Egg er en av de mest næringsrike matvarene vi har, og burde absolutt være en del av kostholdet. Proteinrik, og inneholder viktige mineraler og næringsstoffer for kroppen.

INGREDIENSER:

  • 2 egg
  • 2 ss vann/melk
  • Salt og pepper
     
  • Gresk yoghurt
  • Curry-krydder
  • Gurkemeie
  • Hvitløkspulver
  • Salt og pepper
  • Limejuice
  • Koriander - gjerne fersk - finhakket
     
  • Strimlet kylling*
  • Paprika 
  • Syltet rødløk - eller vanlig
  • Vårløk
  • Finrevet gulrot
  • Spinatblader

*Kyllingen er stekt på forhånd. Jeg steker opp flere porsjoner kyllingfilet i ovnen, og fryser dette ned til når jeg trenger det i ulike måltider - i salat, supper osv. 

FREMGANGSMÅTE:  

Start gjerne med å blande sammen kyllingsalaten, slik at smakene får satt seg. Jeg lager slike retter på "slump" så her må man prøve seg litt frem.

Bland sammen dressingen. Kutt opp grønnsakene. Bland sammen alle ingrediensene til kyllingsalaten.

Varm opp stekepannen. Pisk raskt sammen egg, vann/melk og en klype salt og pepper.

Når omletten er ferdig stekt overfører du den til et fat. Legg på et lag med spinatblader og kyllingsalaten.

Både "wrapen" og kyllingsalaten kan lages dagen før, og spises til frokost/lunsj dagen etterpå. Den holder seg også godt om du lager større mengder, og dermed prepper for flere måltider om gangen. 

"Matprepping" er viktig i min hverdag. Det er tidsbesparende, og det gjør det mye lettere å ta sunne valg. Både fryseren og kjøleskapet fylles opp med ferdigpreppet mat - komplette måltider eller ulike matvarer. 

Om ønskelig kan jeg lage et eget "preppeinnlegg"

Inspirer gjerne med hva du "matprepper"! 

Nydelig salat til lunsj eller middag

Hei igjen!

Og vips var det blitt en ny måned. Jeg merker godt at høsten har kommet ordentlig. Her om dagen var det bare 2,6 grader da jeg stod opp. Jeg foretrekker den varmere årstiden, men det er noe spesielt og koselig med høst også. Man kan faktisk se at man brenner levende lys ;) 

Forrige uke delte jeg et bilde på Instagram av lunsjen min og fikk noen spørsmål om oppskrift. Derfor tenkte jeg at jeg like gjerne kunne legge ut innholdet i salaten her. 

Som jeg tipset om tidligere pleier jeg å ha flere bokser med ferdig oppkuttet grønnsaker i kjøleskapet. På den måten går det raskt å slenge sammen en salat til lunsj eller som tilbehør/hovedrett til middag. Tid har man ikke nok av som småbarnsforeldre, så da er det greit å ikke måtte finne frem fjøla hele tiden for å lage seg kjapt litt mat ;) 

Jeg kan også legge til - når jeg først er i skrivemodus - at jeg har begynt å dele en del mer ting på Instagram i det siste. En del personlige ting om min vektoppgang og nå på veien nedover i vekt igjen. Jeg har hatt et par tunge år, pga en god del forskjellige årsaker. Men nå er både sinnet og kroppen på vei til å bli sterkere enn noensinne! Det går litt fortere å dele ting på Instagram, så derfor havner det mer privat der enn her :) 

Tilbake til salaten!

En oppskrift kan jeg ikke si at jeg har, men jeg kan dele hva jeg har blandet sammen. Dette er virkelig en av mine favoritter. 

Jeg er ikke så veldig begeistret for kokt egg - men jeg tror også det hadde passet bra oppi for de som liker det ;)

Salaten består av:

Grønnsaker: grønnkål, paprika, mais, tomat, agurk og rødløk

Annet: byggris, skinke, et par spiseskjeer gresk yoghurt, en liten skvett soyasaus, fetaost og pepper.

Til lunsj pleier jeg å tilsette en halv pose med sånn byggris i "pose" - den fra Møllerens. Og jeg har vel ca 100 gram skinkestrimler. Kyllingbiter er også veldig godt.

Et alternativ til byggris kan f.eks være quinoa eller fullkorns couscous. Selvfølgelig også fullkorns pasta.

Dette er en veldig basic salat, men fortsatt utrolig god!

Jeg har flere nye og knallgode oppskrifter på lur til dere - blant annet en veldig god suppe. Og også en ny oppskrift med sjokolade. Mye godt i vente!

Nyt torsdagen - og snart er det helg

 

#salat #lunsj #oppskrift #kosthold #mat #hverdag #mamma #proteinrik #suntoggodt #trening

Salat på 1-2-3

Hei!

Da var vi i mars - og egentlig godt i gang allerede! 

Sola skinner - snøen smelter - fuglene kvitrer og lillemor har dansefest i magen. En herlig start på dagen :)

Vi snakker ikke om det punkterte dekket på den ene bilen min kjære måtte styre med i dag tidlig.. Bil er dyrt ja!

Med lite overskudd til å være på kjøkkenet har jeg de siste månedene blitt god på "fast food".

Mat som metter, er næringsrik og som tar minimalt med tid å slenge sammen.

En gjenganger er en stor og deilig skål med blandet salat. 

Men å skjære opp grønnsaker til en salat hver dag er for meg unødvendig bruk av tid. 

Så når jeg først har fjøla og kniven fremme skjærer jeg like gjerne opp mye på en gang.

Visse grønnsaker holder seg fint i kjøleskapet noen dager, og dermed går det veldig fort å slenge sammen en salat.

Perfekt for en rask lunsj, eller for å tilføye mer grønnsaker til middagen!

Og siden grønnsakene ikke er blandet på forhånd er det lett at alle i familien kan putte oppi det de selv liker.

Junior på 3,5 år unngår f.eks rå løk - men elsker de fleste andre grønnsaker.

 

Og tenk så deilig når fredagen kommer - og mange av oss skal ta taco til middag. Da er det deilig å bare ta frem bokser klare med grønnsaker!

Det skal ihvertfall vi i morgen ;)

I tillegg bruker jeg grønnsakene som fyll i lompe med skinke o.l. 

Eller hvis du trenger grønnsaker i en omelett!

Mulighetene er altså mange :)

Ofte har vi igjen noe kjøtt fra middagen dagen før - og det havner som regel i salaten til lunsj! 

Nå skal jeg gjøre meg klar for bassengtrening for gravide. Godt for en stiv og øm kropp :)

 

Ha en fin torsdag! :)

 

#middag #tips #kosthold #trening #mamma #gravid #mat #hverdag #bakekona #salat 

Crispy og sunn snacks!

Hei!

Lille lørdag og halvveis i uka. 

Og jammen meg er vi veldig snart halvveis i oktober også! 

Dagens oppskrift minner meg skikkelig om høsten.

Det ser ut som små høstblader som har falt på bakken. 

Søte? :)

Dette er faktisk en sunn og mager snacks laget av gulrøtter! 

Oppskrift:

  • 2 gulrøtter 
  • 1/2 ts olivenolje 
  • En klype havsalt

Sett stekeovnen på 175 grader.

Bruk en ostehøvel eller hvis du har et annet utstyr til å skjære gulrøttene i tynne skiver. Skjær de gjerne litt på skrå slik at skivene blir litt større enn mine.

Putt skivene i en bolle og tilsett olje og havsalt. Du kan også putte alt i en pose og riste løs. 

Legg skivene utover et bakebrett uten at noen ligger oppå hverandre. 

Stekes midt ovnen i ca 12-15 minutter. Følg med de siste minuttene! Tiden varierer fra ovn til ovn og tykkelse på skivene.

Når de er sprøe tar du bakepapiret over på en rist og lar de avkjøle seg litt.

Hvis noen av skivene ikke blir sprøe putter du de bare tilbake noen minutter til i ovnen :)

Deilig snacks uten et hav av kalorier og unødvendige ingredienser!

Jeg blir nesten litt glad bare av de nydelige fargene!

Du kan helt sikkert bruke samme oppskrift med potet eller f.eks søtpotet!

Og havsalt kan byttes ut med andre krydder.

Ha en strålende lille lørdag! 

 

#oppskrift #kosthold #trening #suntoggodt #hjemmelaget #snacks #gulrot #havsalt #mat #hverdag #høst #bakekona

Lakserull med hjemmelaget dilldressing

God kveld!

Jeg er så rutinemenneske at jeg blir frustrert over meg selv til tider. I tillegg til å lage lister for alt mulig!

Frokost, lunsj, mellommåltid og kveldsmat har vært så utrolig likt i det siste, men det har jeg planer om å endre på nå.

I tillegg har jeg hatt et kosthold som har bestått av for lite fett, så det skal jeg også passe mer på. En sunn balanse.

Dere Instagram-følgere så dette brettet for en god stund siden, og som kveldskosen min den kvelden. Instragram: @bakekona

Lakserull - en klassiker på tapas/fingermat-bord! 

Jeg hadde:

Speltlompe med havre

Røkt laks

Rødløk

Ruccola

Hjemmelaget dilldressing

Dilldressingen var veldig enkel og bestod av:

Mager kesam, fersk dill, en dæsj sitronsaft, salt, pepper og litt sukrin. Litt majones er også godt oppi.

Fremgangsmåten trenger vel egentlig ingen forklaring, men her er det nå:

Smør på dilldressingen på lompene. Legg på laks, rødløk og ruccola. Rull sammen.

Sunt og godt!

Og absolutt ikke avansert.. ;)

Dilldressingen som eventuelt blir til overs kan brukes som dipp!

Jeg tror sommeren er over jeg, dere. Kald trekk i vinden, og gradestokken stiger ikke like høyt. Og det er jo bare tross alt en uke igjen av den siste sommermåneden.

Heldigvis er høsten fylt med mange koselige stunder og noen andre høydepunkter - som f.eks min bursdag.

Og for hver uke som flyr avgårde kommer vi nærmere og nærmere desember og jula. Jeg kjenner jeg allerede nå blir smågira av å tenke på den tiden.

Men nok om det ;)

Her er det bursdagsforberedelser som er kveldens planer, og i morgen blir huset nok en gang fylt med små og store. Hipp hurra!

Ha en fortsatt strålende lørdagskveld :)

 

#oppskrift #kosthold #trening #suntoggodt #magerkesam #sukrin #dill #hverdag #mellommåltid #kveldsmat #laks #fisk #speltlompe #lunsj #mat #bakekona


Sunt lunsjtips - Hjemmelaget wrap med ønsket fyll

I dag tenkte jeg at jeg skulle dele med dere et meget sunt og ikke minst enkelt lunsjtips! Den er selvsagt også perfekt til middag! ;)

Passer for de alle mulig kosthold - lavkarbo, lavkalori, glutenfri og for de som rett og slett vil ta sunnere valg! 

Det hele er så enkelt, og krever veldig liten tid på kjøkkenet :)

Oppskrift:

  • 30 gram Brødmix fra Funksjonell mat
  • Vann
  • Evt krydder - jeg brukte kun hvitløk

Tilsett brødmixen og hvitløk i en bolle, og rør inn vann. La den svelle litt på benken, og tilsett evt mer vann. 

La den være litt rennende, slik at den blir lett å smøre utover

Smør blandingen utover til en sirkel på bakepapiret, og stek i ca 10 minutter midt i ovnen på 200 grader

'

Avkjøl og fyll med det du måtte ønske! :)

Jeg lagde lefsa mi kvelden før, oppbevarte den i kjøleskapet og lagde den i lunsjpausen. Fortsatt saftig og utrolig god!



Jeg fylte min med kalkunskinke, scampi, blandet salat og yoghurt naturell.

Her er det kun sunne ingredienser, og absolutt ikke en kjedelig lunsj! Dette er noe alle kan klare å lage ;)

Minner samtidig om en tidligere wrap-oppskrift som har vært en stor sukess for mange: 

Oppskrift kan du lese HER



Håper dette var et tips som vil falle i smak for flere! :)

 

#hjemmelaget #lefse #glutenfri #brødmix #sukrin #funksjonellmat #lunsj #middag #oppskrift #suntkosthold #kosthold #vektklubb #bakekona 

Oppskrift: Lavkalori-lefse som ble til et hamburgerbrød

Jeg vet at det er flere som har prøvd seg på lavkalori-pitabrødet jeg la ut oppskrift på i forrige uke, og med stor suksess! Det er veldig morsomt å høre, og ikke minst se bilder av det på Instagram!

Jeg har selv laget lefsen så og si daglig, og i dag lagde jeg en liten vri på den

Oppskrift:

  • 3 eggehviter
  • 15 gram fibra fullkornsmel eller annen meltype (bruk f.eks kokosmel hvis du ønsker en glutenfri variant.)
  • 1 ts fiberhusk
  • 1/4 ts bakepulver
  • Krydder etter ønske - oregano, hvitløk, pepper, urter.

Alt mikses godt sammen med en visp. La bollen stå på benken og svelle i en liten stund. Ca 15 min. Stek to middels store og tjukke pannekaker av røra. Så ikke smør røra for mye ut i panna. Når det kommer små lufthull, er de klare for å snus. 

Jeg stekte alt i går kveld, og hadde det med til lunsj på jobb i dag! Gjett om jeg koste meg :)

Hamburgeren er kalkunburger kjøpt i Sverige. Sunn og mager.

Ved siden av hadde jeg i tilegg brokkoliblanding stekt med krydder og en dash kesam mager.

Lager du en stor lefse kan du fylle det du måtte ønske! Jeg tror det blir en taco-variant på meg om ikke lenge.



Det er morsomt når en oppskrift kan brukes til flere retter! :)

Håper flere prøver den ut :)







Pannakaker for store og små den siste tiden

I det siste har jeg prøvd ut en del nye oppskrifter, og derfor har ikke pannekaketårn blitt like mye prioritert. Derfor kommer den nå en liten oppsummering fra forrige uke og til nå :)

Grunnoppskriften på proteinpannekakene med detaljerte bilder kan du lese her

Bursdagskake laget av sjokolade-proteinpannekaker til Kato, som ble en stor suksess!



Sjokolade og karamell-proteinpannekaker, sjokoladekrem, karamellkrem og litt Walden Farms caramel syrup



Sjokolade-proteinpannekaker med sjokoladekrem og Walden Farms chocolate syrup



"Bløtekake" laget av vanilje-proteinpannekaker. Yoplait dobbel 0 % vanilje mellom lagene og jordbær i skiver. Gresk yoghurt blandet med vaniljepulver og steviadråper med vaniljesmak og friske bær.



En stor havre-pannekake med et beger Yoplait dobbel 0 % bringebær og frosne bringebær.

"Gulrotkake"-proteinpannekaker. Gresk yoghurt blandet med vaniljepulver, sukrin melis og steviadråper med vaniljesmak.

Så saftige og luftige!



Sjokolade-proteinpannekaker med sjokoladekrem og en tynnere versjon av PB2.

For de som elsker sjokolade! ;)

'

Havre-pannekaker med 1 ts kakao tilsatt i røra, toppet med et beger Yoplait dobbel 0 % vanilje, oppskjært jordbær og Walden Farms pancake syrup. Himmelsk!

Avslutter med Jonathan sin kveldsmat i går:

Grove rislapper - røre laget på slumpen sammen med Jonathan. Det ble en god del kanel.. ;) 

Det er så gøy å se pannekaketårnene dere lager! :) Man blir aldri for stor for pannekaker!

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com