Lunsj

Hurra for vaffeldagen!

Den internasjonale vaffeldagen + påskeferie! Da er jo kaffekosen i boks da ;)

Her har dere forskjellige vaffel-oppskrifter fra arkivet her på bloggen. 

Fullkornsvafler uten tilsatt sukker


Sukkerfrie og grove rømmevafler


Lavkalori-vafler


Proteinvafler og grove vafler
 

Ha en strålende langfredag - med eller uten vafler ;)

 

#oppskrift #kosthold #mamma #mat #trening #vaffeldagen #vafler #sukkerfri #fullkorn #hverdag #påske #lunsj #mellommåltid #bakekona

Nydelig salat til lunsj eller middag

Hei igjen!

Og vips var det blitt en ny måned. Jeg merker godt at høsten har kommet ordentlig. Her om dagen var det bare 2,6 grader da jeg stod opp. Jeg foretrekker den varmere årstiden, men det er noe spesielt og koselig med høst også. Man kan faktisk se at man brenner levende lys ;) 

Forrige uke delte jeg et bilde på Instagram av lunsjen min og fikk noen spørsmål om oppskrift. Derfor tenkte jeg at jeg like gjerne kunne legge ut innholdet i salaten her. 

Som jeg tipset om tidligere pleier jeg å ha flere bokser med ferdig oppkuttet grønnsaker i kjøleskapet. På den måten går det raskt å slenge sammen en salat til lunsj eller som tilbehør/hovedrett til middag. Tid har man ikke nok av som småbarnsforeldre, så da er det greit å ikke måtte finne frem fjøla hele tiden for å lage seg kjapt litt mat ;) 

Jeg kan også legge til - når jeg først er i skrivemodus - at jeg har begynt å dele en del mer ting på Instagram i det siste. En del personlige ting om min vektoppgang og nå på veien nedover i vekt igjen. Jeg har hatt et par tunge år, pga en god del forskjellige årsaker. Men nå er både sinnet og kroppen på vei til å bli sterkere enn noensinne! Det går litt fortere å dele ting på Instagram, så derfor havner det mer privat der enn her :) 

Tilbake til salaten!

En oppskrift kan jeg ikke si at jeg har, men jeg kan dele hva jeg har blandet sammen. Dette er virkelig en av mine favoritter. 

Jeg er ikke så veldig begeistret for kokt egg - men jeg tror også det hadde passet bra oppi for de som liker det ;)

Salaten består av:

Grønnsaker: grønnkål, paprika, mais, tomat, agurk og rødløk

Annet: byggris, skinke, et par spiseskjeer gresk yoghurt, en liten skvett soyasaus, fetaost og pepper.

Til lunsj pleier jeg å tilsette en halv pose med sånn byggris i "pose" - den fra Møllerens. Og jeg har vel ca 100 gram skinkestrimler. Kyllingbiter er også veldig godt.

Et alternativ til byggris kan f.eks være quinoa eller fullkorns couscous. Selvfølgelig også fullkorns pasta.

Dette er en veldig basic salat, men fortsatt utrolig god!

Jeg har flere nye og knallgode oppskrifter på lur til dere - blant annet en veldig god suppe. Og også en ny oppskrift med sjokolade. Mye godt i vente!

Nyt torsdagen - og snart er det helg

 

#salat #lunsj #oppskrift #kosthold #mat #hverdag #mamma #proteinrik #suntoggodt #trening

Salat på 1-2-3

Hei!

Da var vi i mars - og egentlig godt i gang allerede! 

Sola skinner - snøen smelter - fuglene kvitrer og lillemor har dansefest i magen. En herlig start på dagen :)

Vi snakker ikke om det punkterte dekket på den ene bilen min kjære måtte styre med i dag tidlig.. Bil er dyrt ja!

Med lite overskudd til å være på kjøkkenet har jeg de siste månedene blitt god på "fast food".

Mat som metter, er næringsrik og som tar minimalt med tid å slenge sammen.

En gjenganger er en stor og deilig skål med blandet salat. 

Men å skjære opp grønnsaker til en salat hver dag er for meg unødvendig bruk av tid. 

Så når jeg først har fjøla og kniven fremme skjærer jeg like gjerne opp mye på en gang.

Visse grønnsaker holder seg fint i kjøleskapet noen dager, og dermed går det veldig fort å slenge sammen en salat.

Perfekt for en rask lunsj, eller for å tilføye mer grønnsaker til middagen!

Og siden grønnsakene ikke er blandet på forhånd er det lett at alle i familien kan putte oppi det de selv liker.

Junior på 3,5 år unngår f.eks rå løk - men elsker de fleste andre grønnsaker.

 

Og tenk så deilig når fredagen kommer - og mange av oss skal ta taco til middag. Da er det deilig å bare ta frem bokser klare med grønnsaker!

Det skal ihvertfall vi i morgen ;)

I tillegg bruker jeg grønnsakene som fyll i lompe med skinke o.l. 

Eller hvis du trenger grønnsaker i en omelett!

Mulighetene er altså mange :)

Ofte har vi igjen noe kjøtt fra middagen dagen før - og det havner som regel i salaten til lunsj! 

Nå skal jeg gjøre meg klar for bassengtrening for gravide. Godt for en stiv og øm kropp :)

 

Ha en fin torsdag! :)

 

#middag #tips #kosthold #trening #mamma #gravid #mat #hverdag #bakekona #salat 

Crispy og sunn snacks!

Hei!

Lille lørdag og halvveis i uka. 

Og jammen meg er vi veldig snart halvveis i oktober også! 

Dagens oppskrift minner meg skikkelig om høsten.

Det ser ut som små høstblader som har falt på bakken. 

Søte? :)

Dette er faktisk en sunn og mager snacks laget av gulrøtter! 

Oppskrift:

  • 2 gulrøtter 
  • 1/2 ts olivenolje 
  • En klype havsalt

Sett stekeovnen på 175 grader.

Bruk en ostehøvel eller hvis du har et annet utstyr til å skjære gulrøttene i tynne skiver. Skjær de gjerne litt på skrå slik at skivene blir litt større enn mine.

Putt skivene i en bolle og tilsett olje og havsalt. Du kan også putte alt i en pose og riste løs. 

Legg skivene utover et bakebrett uten at noen ligger oppå hverandre. 

Stekes midt ovnen i ca 12-15 minutter. Følg med de siste minuttene! Tiden varierer fra ovn til ovn og tykkelse på skivene.

Når de er sprøe tar du bakepapiret over på en rist og lar de avkjøle seg litt.

Hvis noen av skivene ikke blir sprøe putter du de bare tilbake noen minutter til i ovnen :)

Deilig snacks uten et hav av kalorier og unødvendige ingredienser!

Jeg blir nesten litt glad bare av de nydelige fargene!

Du kan helt sikkert bruke samme oppskrift med potet eller f.eks søtpotet!

Og havsalt kan byttes ut med andre krydder.

Ha en strålende lille lørdag! 

 

#oppskrift #kosthold #trening #suntoggodt #hjemmelaget #snacks #gulrot #havsalt #mat #hverdag #høst #bakekona

"Reste"lunsj i panna

Hei!

Høsten er virkelig på vei, selv om solen fortsatt varmer litt når den skinner. I dag tror jeg dessverre ikke sola titter frem..

Selv om jeg elsker sol og varme, er det noe spesielt og koselig med høsten.

Det at man kan se at telysene er tent rundt omkring i huset om kvelden ;) Pleddet på sofaen blir faktisk brukt. Og varme retter frister igjen. 

Supper og "alt i en gryte" er middager som vi oftere lager når gradestokken synker. Jeg er litt dårlig på å skrive ned når jeg lager sånne retter, fordi jeg slumper mye. Men jeg skal prøve å få delt noen av våre favoritter her etterhvert :) I tillegg prøver vi å lage middager som ordner seg helt selv i ovnen på søndager. Lukten av steik i ovnen og nyvasket hus. Og kanskje litt bakst. I love it! ;)

Men dagens enkle tips stekes i panna (eller kan også selvfølgelig stekes i en ildfast form i ovnen)

Oppskrift:

  • 1 egg
  • 1 eggehvite
  • Et par skvetter melk
  • Salt, pepper, gressløk, hvitløk. Det du måtte like.
  • Skinkestrimler
  • Brokkoli
  • Paprika
  • Rødløk
  • Tomat

Visp fort sammen egg og melk. Tilsett krydder og det du måtte ønske av fyll.

Stekes på middels sterk varme til alt har stivnet.



Havrelomper, salat og mager kesam som tilbehør.

Metter lenge og kan varieres til det uendelige! :)

Jeg elsker å bruke rester av tacokjøtt oppi, for det har så mye smak! Pølsebiter er en stor suksess hos de små!

Jeg liker å spise dette både varmt og kaldt. Så jeg lager ofte dette kvelden før, og har med på jobb som lunsj. 

En annen favoritt er å droppe skinken. Etter at jeg har stekt den skjærer jeg den i strimler på ca 2 cm. Fyller lompa med omelett-strimler og røkt laks. Og gjerne litt ruccola og babyspinat. Knallgodt! 

Ønsker dere en fortsatt fin tirsdag :)

 

#oppskrift #suntoggodt #lunsj #omelett #egg #proteinrik #laks #speltlompe #mat #hverdag #høst #trening #kosthold #grønnsaker #bakekona

 

Lakserull med hjemmelaget dilldressing

God kveld!

Jeg er så rutinemenneske at jeg blir frustrert over meg selv til tider. I tillegg til å lage lister for alt mulig!

Frokost, lunsj, mellommåltid og kveldsmat har vært så utrolig likt i det siste, men det har jeg planer om å endre på nå.

I tillegg har jeg hatt et kosthold som har bestått av for lite fett, så det skal jeg også passe mer på. En sunn balanse.

Dere Instagram-følgere så dette brettet for en god stund siden, og som kveldskosen min den kvelden. Instragram: @bakekona

Lakserull - en klassiker på tapas/fingermat-bord! 

Jeg hadde:

Speltlompe med havre

Røkt laks

Rødløk

Ruccola

Hjemmelaget dilldressing

Dilldressingen var veldig enkel og bestod av:

Mager kesam, fersk dill, en dæsj sitronsaft, salt, pepper og litt sukrin. Litt majones er også godt oppi.

Fremgangsmåten trenger vel egentlig ingen forklaring, men her er det nå:

Smør på dilldressingen på lompene. Legg på laks, rødløk og ruccola. Rull sammen.

Sunt og godt!

Og absolutt ikke avansert.. ;)

Dilldressingen som eventuelt blir til overs kan brukes som dipp!

Jeg tror sommeren er over jeg, dere. Kald trekk i vinden, og gradestokken stiger ikke like høyt. Og det er jo bare tross alt en uke igjen av den siste sommermåneden.

Heldigvis er høsten fylt med mange koselige stunder og noen andre høydepunkter - som f.eks min bursdag.

Og for hver uke som flyr avgårde kommer vi nærmere og nærmere desember og jula. Jeg kjenner jeg allerede nå blir smågira av å tenke på den tiden.

Men nok om det ;)

Her er det bursdagsforberedelser som er kveldens planer, og i morgen blir huset nok en gang fylt med små og store. Hipp hurra!

Ha en fortsatt strålende lørdagskveld :)

 

#oppskrift #kosthold #trening #suntoggodt #magerkesam #sukrin #dill #hverdag #mellommåltid #kveldsmat #laks #fisk #speltlompe #lunsj #mat #bakekona


Hurtig-müsli med vaniljeyoghurt og appelsin

God kveld!

Dette har vært en veldig fraværende uke på mange måter, og det er rett og slett pågrunn av sykdom. Jeg har vært helt slått ut av sykdom siden søndag, og har først i dag begynt å spise litt mer som normalt. I går kveld og i dag har jeg også orket å gjøre litt mer enn å bare ligge under et pledd på sofaen. Jeg satser på at dette var min dose før jul! :)

På kjøkkenet har jeg nesten ikke vært og pcen har jeg nesten ikke rørt. Det forrige innlegget om iHerb tok mange dager å skrive! Men med litt mer matlyst og energi håper jeg formen nå bare blir bedre og bedre!  La oss ikke snakke om at jeg klarte å knuse fronten på iphonen min i begynnelsen av uken også..  Kjære Julenisse - jeg ønsker meg så sårt en ny telefon!

Nok sykdomsprat! 

Denne "müslien" ble laget forrige uke, og var et veldig godt mellommåltd!

Super som frokost eller kveldsmat også :)

Oppskrift:

  • 25 gram havregryn
  • 1 ss sukrin gold
  • 1/2-1 ts kanel
  • En klype kardemomme
  • 1 god ss frukstmos eller eplesyltetøy

Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en skål. Hell det i en varm stekepanne. Sukrin gold vil fort smelte. Tilsett fruktmosen og bland det godt med havregrynen. Stekes på middels sterk varme til blandingen har blitt gylden. Rør jevnlig.

Den blir mer crispy når den får avkjølt seg litt.

Jeg helte helt enkelt et beger Yoplait dobbel 0 % vanilje i en skål. Skjært en appelsin i biter. Toppet med müsliblandingen og litt mer sukrin gold.

I tekoppen hadde jeg St Dalfour Green Tea i smaken Mandarin Orange. Jeg synes dessverre denne smaker litt lite, og er langt i fra så god som Golden Mango.

Jeg har en rolig kveld på sofaen foran meg, etter en bedre og litt mer aktiv dag enn tidligere denne uka. Jeg har til og med beveget meg en kort tur utenfor døra!

Håper dere har hatt en bra uke så langt! :) Snart er det helg igjen ;)

 

#sukkerfri #sukringold #funksjonellmat #oppskrift #jatildesserthverdag #frokost #trening #kveldsmat #mellommåltid #te #vanilje #iherb #vektklubb #appelsin #havregryn #fiberrik #bakekona #yoghurt

Speltlomper "til bry" og tanker om palmeolje

La oss gå rett på sak:

De fleste har kanskje fått med seg den store speltlompe-trenden som har vært de siste årene? Jeg har ihvertfall ikke merket den før for et par år siden..

Speltlomper kan brukes til så mye forskjellig - alt fra "lefse" med kanel til nachos! 

Jeg har spist en god del pakker med speltlomper de siste årene, og ihvertfall da jeg begynt den store livsstilsendringen min. Når man driver med kaloritelling og vektnedgang handler det jo om å innta færre kalorier enn hva man forbruker. Derfor har vektklubb.no vært et av mine store hjelpemiddel. 

En naturlig ting når man driver med vektnedgang er å velge produkter med lavest kaloriinnhold. Og når vi da snakker om speltlomper falt valget mitt, som hos mange andre, på Buer sine speltlomper. Der viste innholdsfortegnelsen at det var 130 kalorier per 100, mot 180 + i de andre lompene. 

Men nå, som kanskje ikke alle har fått med seg, har Buer endret innholdet til 190 kalorier per 100 gram. Dette utgjør ca 20 kalorier per lompe. Så hvis du da spiser tre lomper til lunsj/middag blir det 60 kalorier tilsammen.

Jeg vet nå at mange tenker med en gang - "Det gjør vel ingenting" - "20 kalorier er ikke mye"

Og nei - det er ikke det. Men.. Når man driver med kosthold og kaloritelling, som mange gjør og trenger for å nå målet sitt, så kan 60 kalorier x f.eks 6 dager i uka = 360 kalorier ha en innvirkning på hvor fort man når det man ønsker. Det er ca det samme som en treningsøkt for mange. 

Dette føles sikkert veldig satt på spissen for mange - men jeg vet det kan være nyttig informasjon for andre. Og det er det viktigste for meg her. Jeg har jobbet så hardt for å komme dit jeg er i dag, og jobber fortsatt med den siste biten. Så for meg og mitt kosthold kan slike ting utgjøre en forskjell.

Bildet ovenfor er Buer sin nye innholdsfortegnelse, og bildet nedfor innholdet til Aulie sin speltlomper som jeg fant på butikken her om dagen.
Så får man bare satse på at denne informasjonen stemmer da! 
Siden speltlomper er en så stor hit slenger jeg med noen bilder av noe jeg bruker de til ;)

Fylt med gresk yoghurt og bær

Kalkunskinke, salat og eggerøre.

Som pizzabunn. Dette er vel en klassiker for mange?

En søt utgave av nachos.

Wrap med kebabkjøtt og tzatziki

Med tacokjøtt - en sunnere alternativ til tacolefsa!

Nachos og salsa

Når vi først er inne på dette med innhold i matvarer, så er det en annen ting jeg har tenkt mye på i det siste.

Palmeolje.

En ting kan jeg gjøre med en gang - og det er å legge meg flat når det gjelder å vite om hva som er "ren" mat og ikke. Der har jeg virkelig mye å lære, og jeg må bare innrømme med en gang at f.eks nettopp palmeolje virkelig ikke er noe jeg har brukt mange tanker på. Jeg har fått flere kommentarer om nettopp dette i det siste, og det setter jo i gang "de små grå".

Hva er egentlig "oppstyret" rundt palmeolje? Hvor mye påvirker det meg og min kropp? Hvor skadelig er det for Jonathan? Hvilke matvarer er det som inneholder palmeolje? Osv.

Som jeg har nevnt før så er jeg ingen ekspert.  Jeg har akkurat sluttet å kalle meg selv kresen i matveien. Og jeg har vanvittig mye å lære! Jeg er ingen ernæringsfysiolog eller kokk, og har ikke noe ekstra kunnskaper om mat enn mange andre. Google og vektklubb.no har vært "mine venner" i jakten på å lære om riktig kosthold de siste årene. 

Så da jeg fikk kommentarer om jeg ikke bryr meg om palmeolje, ble jeg litt tankefull. Selvfølgelig bryr jeg meg om kroppen og helsen min! Og etter litt googling skjønner jeg at palmeolje også handler om utrydning av regnskogen. Det vil jeg jo ikke bidra til. Og jeg vil jo ikke anbefale ting til dere hvis det skadelig for dere! Men i hvor stor grad er egentlig dette farlig? Får jeg virkelig i meg så mye?

Igjen - jeg er selv i en læringsprosess! Og prøver og feiler stadig. Bloggen min bruker jeg til å dele inspirasjon, oppskrifter og erfaringer. Og gjennom tilbakemeldinger og kommentarer fra dere får jeg også ny kunnskap! Og også tips til oppskrifter når jeg selv ikke finner inspirasjon - les: gresskar!

Så konklusjon: Jeg må lese mer om palmeolje og "problemet" for å bli klokere. Men jeg har ihvertfall fortstått at man burde ha det litt i bakhodet når man handler, spesielt fra utlandet, og at det påvirker regnskogen veldig.

Naturlig nok lurer jeg derfor på: Hva tenker dere om palmeolje? Hvor mye bryr dere om sånne ting? Er det bare jeg som ikke er ordentlig "oppdatert"?

 

Proteinlefser med skinkefyll

Er det flere enn meg som har en boks med Bakepro i skapet, som dessverre blir altfor lite brukt?

Som regel bruker jeg proteinpulver med smak når jeg baker eller lager dessert. Så nå tenkte jeg at jeg måtte ta meg selv i bruke Bakepro mer i diverse retter.

Så naturlig nok startet jeg med pannekaker! 

Denne lunsjen var utrolig god på smak og veldig mettende! 

Jeg tok utgangspunktet i grunnoppskriften på proteinpannekaker jeg har lagt ut tidligere.

Oppskrift:

  • 20 gram proteinpulver med nøytral smak
  • 15 gram sesammel
  • 1/2 ts fiberhusk
  • 1/2 ts bakepulver
  • 2 ss gresk yoghurt naturell/kesam mager
  • 2 eggehviter

Gjør som alltid! Visp alt godt sammen og la røra hvile litt på benken. Stekes i en panne på middels sterk varme. 

Normalt i proteinpannekakene har jeg som regel kokosmel. Som for all del også kan brukes hvis du kan har det. Dette melet har en naturlig søtsmak, og det hadde jeg ikke lyst på når pannekakene ikke skulle fylles med søtsaker! Derfor gikk jeg heller for sesammel, som har en nøtteaktig smak. Sesammel er også glutenfritt, inneholder mye fiber, rikt på proteiner og mineraler som jern, sink og magneisum.

Når pannekakene er stekt er det bare å fylle de med det du måtte ønske. 

Jeg blandet sammen kalkunstrimler, rødløk, mais, paprika og et par spiseskjeer kesam mager.

Som ekstra tilbehør delte jeg opp en gulrot og litt agurk i strimler. 

Alt dette kan fint lages på forhånd - og gir dermed en litt mer spennende lunsj! Oppbevar alt i bokser og smør bare på fyllet når du skal spise :)

Har du noen gode tips/oppskrifter med Bakepro?

 

 #pannekake #utensukker #sukkerfri #funksjonellmat #sukrin #sukringold #dessert #bakekona #oppskrift #vektklubb #kosthold #bakepro #proteinpulver #iherb #protein #proteinmat #frokost #lunsj #pannekaketårn #proteinpannekake

Mettende og sunt hamburgerbrød uten behov heving!

Dagens raske og utrolig enkle oppskrift er er et hamburgerbrød som er passer for dere med lavkarbodiett, lavkalori, glutenfri og uten melk! Da har jeg vel dekket de fleste ;)

Og det beste av alt! TO ingredienser! 

Selv om det ikke alltid ser sånn ut på maten jeg lager, da spesielt pannekaketårnene, så liker jeg at ting tar kort tid å lage og er veldig enkelt! Med en aktiv hverdag er det ikke alltid det blir mye tid på kjøkkenet, men det betyr ikke at man må ty til dårlige valg for det ;)

Oppskrift på 1 hamburgerbrød:

  • 30 gram brødmix fra Funksjonell mat
  • 5 ss vann
  • Evt litt sesamfrø på toppen

Alt blandes i en skål og smøres utover på et bakepapir. Stekes i en forvarmet ovn på 175 grader i ca 20 min. Når den har blitt gylden på undersiden er den ferdig.

Husk at den ikke vil heve så mye, så ikke lag den for tynn! Neste gang kommer jeg ikke til å smøre den like mye utover. 

Saftig og sunt hamburgerbrød! 

For de som lurer: et hamburgerbrød inneholder 92 kalorier :)

Selve hamburgeren kan du lette lage selv - jeg stekte en kalkunburger som vi har kjøpt i Sverige.

Neste gang kommer jeg til å lage hele pakken med brødmixen, slik at jeg kan fryse ned de som blir til overs!

Passer utmerket som rundstykker også!

Tilsett litt mer vann og få denne varianten:

Wrap - som du kan fylle med mye forskjellig godsaker ;)

På tide å komme ut av feriemodusen, og tilbake i gode rutiner!

Ny uke - nye muligheter! 

 

#glutenfri #hamburger #hamburgerbrød #oppskrift #lefse #lunsj #middag #sukrin #funksjonellmat #bakekona

 

Vanilje-proteinpannekaketårn med hjemmelaget jordbærsirup

Da var det på tide å produsere noen skikkelig pannekaketårn igjen! 

Oppskriften er den samme som grunnoppskriften jeg har lagt ut tidligere, men denne gangen hadde jeg ikke i noe ekstra vann eller melk.

  • 20 gram proteinpulver med vaniljesmak
  • 15 gram kokosmel
  • 1 ss sukrin gold
  • 1/2 ts fiberhusk
  • 1/2 ts bakepulver
  • En dash vaniljepulver (kan fint sløyfes)
  • Noen dråper stevia vanilje (kan fint sløyfes)
  • 2 eggehviter
  • 2 ss lavkalori eplemos/fruktmos for barn (evt kesam/gresk yoghurt)

Visp alt godt sammen, og la den svelle litt på benken i ca 15 min. Røra skal være ganske tykk! Jo tykkere røre, jo tykkere pannekaker.

Stekes på middels sterk varme.

Tilbehøret er et beger Yoplait dobbel 0 % jordbær og hjemmelaget sukkerfri jordbærsirup.

Friskt og godt - perfekt som mellommåltid, kveldsmat eller etter trening!

Oppskrift på den sukkerfrie jordbærsirupen kommer i løpet av uka :)

Bytt ut vanilje-proteinpulveret med sjokoladesmak for en deilig sjokoladekakevariant - tilsett i tilegg 1 ts kakao for en fyldigere sjokoladesmak.

Tykke, luftige og utrolig saftige!

Jeg har en lang liste med smakskombinasjoner og varianter jeg skal lage i tiden fremover - flere etter tips fra dere! 

Det er morsomt å se bilder dere legger ut på Instagram også!

Når jeg legger ut bilder av pannekaketårn på Instagram hashtagger jeg de alltid med #pannekaketårn. Gjør det dere også, så kan vi inspirere hverandre med bilder av forskjellige varianter og oppskrifter! :)

 

 #pannekake #utensukker #sukkerfri #funksjonellmat #sukrin #sukringold #dessert #bakekona #oppskrift #vektklubb #kosthold #kokosmel #proteinpulver #iherb #protein #proteinmat #frokost #lunsj #pannekaketårn #proteinpannekake

Sommerferien ble avsluttet med ørebetennelse..

Og dagen i dag ble startet med min favoritt-frokost:

Havregrøt med sjokoladeproteinpulver. Toppet med sukkerfri sjokoladekrem og cappucino-pulver. 

Vel.. Jeg slet med vann i ørene da vi var på bryllupsreisen, og på fredag startet moroa! Konstant smerter i det høyre øret, så tilslutt måtte jeg kaste inn "det er ikke nøvendig å gå til legen"-håndkle og tok meg en tur til legevakta. To minutter inne hos legen, noen hundrelapper fattigere og et stort "Oii" fra legen ga meg svaret jeg hadde på følelsen av - kraftig ørebetennelse! Flotters.. Ikke ville han gi meg tabletter heller, men syntes jeg først skulle prøve om dråper gjorde susen. Smertene er nå her fortsatt, men heldigvis litt mildere, og nå må jeg i tillegg dryppe en gul guffe inn i øret tre ganger om dagen. 

Jeg vil bare bli frisk! FORT! 

Det er jo så deilig været ute nå, og jeg foretrekker skyggen.. Det er absolutt ikke nornalt for meg. Og ikke nå som jeg har fått en fin syden-brunfarge jeg gjerne vil beholde!

Dagen lunsj ble spist i skyggen på terassen. Og det verste av alt: jeg måtte ha pledd rundt meg fordi jeg frøys! 

Blandet salat med kalkunskinke, mager kesam og en dash mango og chili dressing fra Idun. 

Og som "trøst" til meg selv - en iskaffe med Walden Farms chocolate syrup.

Nok syting fra meg! Å tenke positivt krever mindre energi enn å tenke negativt ;) Så jeg håper formen er tipp topp i morgen, og at sommeren forblir i flere uker fremover! :)

Dagens tips: Pass på å få alt vannet ut av ørene etter du har badet! 

Noen nye oppskrifter kommer i løpet av uken :)

Kom fortsatt med ønsker eller innspill på ting som mangler på bloggen eller oppskrifter jeg kan prøve å "sunnifisere" :)

 

Trykk på bildet for å komme direke til Facebook-siden min

 

Å spise sunt betyr ikke kjedelig mat!

Jeg tenkte jeg bare skulle dele noen bilder med dere av noe av det som er typisk for meg å spise gjennom en dag. Jeg spiser ofte mer frukt,,grønt, bær og andre godsaker i tillegg til dette. Jeg avslutter alltid dagen med noe søtt ;)

Frokost:

Havregrøt laget av 50 gram havregryn, vann, steviadråper. Etter den er ferdig i mikroen rører jeg inn proteinpulver, og topper med f.eks sukrin gold og kanel.  I tilegg har jeg gjerne litt frukt eller bær ved siden av eller på toppen. I glasset er det moste bringbær som er blandet med sukrin.

Lunsj:

Kylling i biter stekt med krydder og brokkoliblanding. 

Middag:

Hjemmelagde kjøttboller av karbonadedeig og krydder som er stekt og så fått kose seg sammen med en boks tomater, rødløk og litt mer krydder. Stekte grønnsaker ved siden av.

Dessert:

Frosne bringebær sammen med et beger Yoplait dobbel 0 % vanilje og sukrin gold på toppen.

Ah, som jeg elsker sukrin gold! :)



Kveldsmat:

Mugcake med proteinpulver, og karamellkrem laget av gresk yoghurt og Walden Farms caramel dip. 

Og igjen - dette er ikke hva jeg totalt spiser i løpet av en dag, men et lite innblikk av hva jeg koser meg med :)

17 dager igjen til bryllupet - på tide å øve på brudevalsen! :)

Lunsjtips - Proteinwrap med skinkestrimler og salat

Dette er så enkelt! :)

Oppskrift:

  • 10 gram Bakepro - proteinpulver med nøytral smak
  • 5 gram kokosmel eller en annen meltype - ca 1 ts
  • 1/3 ts bakepulver
  • 1 ts fiberhusk
  • 2 eggehviter
  • Evt krydder - jeg brukte hvitløk og litt urter
  • Vann

Bland alt sammen, og tilsett vann. Røra skal ikke være for tynn, men såpass flytende at du lett kan fordele den i panna. Stekes i en sprayet panne på middelsterk varme. Når det kommer  små lufthull kan den snus, og stekes til den er gylden på andre siden. 

Og så er det bare å fylle den med det du måtte ønske:

Min wrap ble fylt med salat og skinkestrimler. Dressingen er et par spiseskjeer kesam mager og en liten dash sweet chili saus.

Til drikke hadde jeg hjemmelaget og sukkerfri iste laget av grønn te.

Hvorfor kjøpe iste når du kan lege det selv på 1-2-3? 

Jeg kokte bare opp vann, tilsatte to poser med ønsket te, sukrin og evt steviadråper. Lot det avkjøle. Så helte jeg det over på en mugge og satte det i kjøleskapet. Og for å få den ordentlig kald tilsetter du bare noen isbiter i glasset :)

Jeg har tidligere lagt ut flere wrap-varianter for de som ønsker andre oppskrifter:

Brødmix-wrap

Gyros




Sunt lunsjtips - Hjemmelaget wrap med ønsket fyll

I dag tenkte jeg at jeg skulle dele med dere et meget sunt og ikke minst enkelt lunsjtips! Den er selvsagt også perfekt til middag! ;)

Passer for de alle mulig kosthold - lavkarbo, lavkalori, glutenfri og for de som rett og slett vil ta sunnere valg! 

Det hele er så enkelt, og krever veldig liten tid på kjøkkenet :)

Oppskrift:

  • 30 gram Brødmix fra Funksjonell mat
  • Vann
  • Evt krydder - jeg brukte kun hvitløk

Tilsett brødmixen og hvitløk i en bolle, og rør inn vann. La den svelle litt på benken, og tilsett evt mer vann. 

La den være litt rennende, slik at den blir lett å smøre utover

Smør blandingen utover til en sirkel på bakepapiret, og stek i ca 10 minutter midt i ovnen på 200 grader

'

Avkjøl og fyll med det du måtte ønske! :)

Jeg lagde lefsa mi kvelden før, oppbevarte den i kjøleskapet og lagde den i lunsjpausen. Fortsatt saftig og utrolig god!



Jeg fylte min med kalkunskinke, scampi, blandet salat og yoghurt naturell.

Her er det kun sunne ingredienser, og absolutt ikke en kjedelig lunsj! Dette er noe alle kan klare å lage ;)

Minner samtidig om en tidligere wrap-oppskrift som har vært en stor sukess for mange: 

Oppskrift kan du lese HER



Håper dette var et tips som vil falle i smak for flere! :)

 

#hjemmelaget #lefse #glutenfri #brødmix #sukrin #funksjonellmat #lunsj #middag #oppskrift #suntkosthold #kosthold #vektklubb #bakekona 

Sjokolade-proteinpannekaker med karamellkrem

I pakken jeg fikk i går kom det som dere så to forskjellig proteinpulver. Peanut butter cookie dough og Milk chocolate. 

I går lagde jeg dette tårnet.

Og i dag ble denne herlige versjonen spist:

Sjokolade-proteinpannekaker med karamellkrem mellom lagene og Walden Farms syrup i både sjokoladesmak og karamellsmak på toppen

Karamellkremen er Synnøve gresk yoghurt naturell, Walden Farms caramel dip, sukrin melis og noen dråper stevia vanilje

Hvis du ønsker å lage disse er det bare å følge grunnoppskriften jeg har lagt ut tidligere og tilsett i tilegg kakao og steviadråper med sjokoladesmak i røra.

Sjokolade, mer sjokolade og karamell? Yes, please!

Tenk å ha pannekaker til hvert eneste måltid en hel dag, og da altså i forskjellig versjoner! Det hadde vært en morsom utfordring ;)

Jonathan og jeg har kost oss på kjøkkenet og bakt  grove scones med kesam. mager i deigen.  Oppskrift er på vei!

God søndag til dere alle!

 

 #pannekake #utensukker #sukkerfri #funksjonellmat #sukrin #sukringold #dessert #bakekona #oppskrift #vektklubb #kosthold #kokosmel #proteinpulver #iherb #protein #proteinmat #frokost #lunsj #pannekaketårn #proteinpannekake

Pakke fra Vitacost og et saftig protein-pannekaketårn

Når det kommer hentelapp i posten og den inneholder et nytt proteinpulver måtte det selvfølgelig testes ut i protein-pannekakerøra. Grunnoppskriften kan du lese HER

Dette var første gang jeg bestilte fra nettbutikken vitacost.com, og jeg var veldig spent på både frakttiden og toll!

Det merkelig er at jeg bestilte to ganger. Den ene pakken fikk jeg hentelapp på, mens den andre har blitt stoppet i tollen og de krever kvittering osv. Styr.. 

Kakedeig blir man aldri for stor for å like, og røra er høydepunktet når man baker! Derfor ble jeg veldig nysgjerrig da jeg så MyoFusion hadde et proteinpulver med Peanut Butter Cookie Dough-smak.

Når jeg bestiller fra forskjellig nettbutikker sjekker jeg alltid om det finnes forskjellig tilbudskuponger som passer for det jeg skal bestille. Og jammen meg var jeg veldig heldig denne gangen! Jeg bestilte en liten bøtte med Peanut Butter Cookie Dough og fikk med gratis en pose Milk Chocolate på kjøp til en verdi av 20 dollar! 

Så i dag var det på tide med et etterlengtet pannekaketårn:

Peanut butter cookie dough-proteinpannekaker med sjokoladekrem mellom lagene og PB2 på toppen!

Sjokoladekremen består av: Synnøve gresk yoghurt naturell, Walden Farms chocolate dip/syrup, steviadråper med sjokoladesmak og sukrin melis

PB2 er for de som ikke vet peanøttsmør i pulverform med et veldig mye lavere kaloriinnhold enn det du får i butikken. 45 kcal mot ca 180 kcal! Nydelig smak! :)

Ah, disse ble så saftige! 

Selve proteinpulveret var ok på smak, men jeg hadde nok litt for store forventninger. Planen er å prøve det i blant annet kjeks og annet bakst for å se hvordan det smaker. Og selvfølgelig i frokostgrøten! 

Vitacost er en nettbutikk som ligner veldig på iHerb. Utvalget er neste det samme! Noe er billigere hos Vitacost, så det er derfor greit å sjekke der hvis man finner noe hos iHerb som er akkurat over tollgrensen. Frakten er dessverre 6 dollar dyrere hos Vitacost. Men husk at den ikke telles med i 200-kroner grensa.

1 juni - den første sommermåneden og 5 uker til jeg er gift! :)

 

 #pannekake #utensukker #sukkerfri #funksjonellmat #sukrin #sukringold #dessert #bakekona #oppskrift #vektklubb #kosthold #kokosmel #proteinpulver #iherb #protein #proteinmat #frokost #lunsj #pannekaketårn #proteinpannekake

Oppskrift: Lavkalori-lefse som ble til et hamburgerbrød

Jeg vet at det er flere som har prøvd seg på lavkalori-pitabrødet jeg la ut oppskrift på i forrige uke, og med stor suksess! Det er veldig morsomt å høre, og ikke minst se bilder av det på Instagram!

Jeg har selv laget lefsen så og si daglig, og i dag lagde jeg en liten vri på den

Oppskrift:

  • 3 eggehviter
  • 15 gram fibra fullkornsmel eller annen meltype (bruk f.eks kokosmel hvis du ønsker en glutenfri variant.)
  • 1 ts fiberhusk
  • 1/4 ts bakepulver
  • Krydder etter ønske - oregano, hvitløk, pepper, urter.

Alt mikses godt sammen med en visp. La bollen stå på benken og svelle i en liten stund. Ca 15 min. Stek to middels store og tjukke pannekaker av røra. Så ikke smør røra for mye ut i panna. Når det kommer små lufthull, er de klare for å snus. 

Jeg stekte alt i går kveld, og hadde det med til lunsj på jobb i dag! Gjett om jeg koste meg :)

Hamburgeren er kalkunburger kjøpt i Sverige. Sunn og mager.

Ved siden av hadde jeg i tilegg brokkoliblanding stekt med krydder og en dash kesam mager.

Lager du en stor lefse kan du fylle det du måtte ønske! Jeg tror det blir en taco-variant på meg om ikke lenge.



Det er morsomt når en oppskrift kan brukes til flere retter! :)

Håper flere prøver den ut :)







Et protein-pannekaketårn inspirert av en vakker rose

Jeg har ikke sluttet å lage pannekaketårn, men jeg har så mange oppskrifter jeg vil prøve ut at jeg rett og slett har nedprioritert dem litt! 

Jeg har blant annet noen vanvittig gode sjokoladefudge og vaniljefudge-biter på gang. Mugcake med og uten proteinpulver, sunn is og en rekke andre godsaker! Men før jeg deler oppskrifter her vil jeg ha testet dem ut ordentlig først. 

I helgen har vi vært i nord og drevet med bryllupsforberedelser som jeg skrev en del om i går. Jeg hadde pakket med med meg ingredienser jeg trengte for å lage de måltidene jeg pleier, så det ble et lite pannekaketårn mens vi var der oppe. 

Inspirasjonen til tårnet hentet jeg rett og slett fra et av fatene jeg fant i skapet! Jeg falt sånn for rosene, og ville hentet fram fargene i tårnet.

Derfor ble det et stort og saftig sjokoladebrownie-proteinpannekaketårn med et halvt beger Yoplait dobbel 0 % vanilje mellom lagene og resten av yoghurten rørt sammen med frosne bringebær på toppen.

Sjokoladesmaken er mektig i disse pannekakene siden jeg tilsatte kakaopulver i tillegg til sjokoladeproteinpulver, men med en frisk og lett bær"krem" på toppen blir balansen veldig god!

Hvor henter du inspirasjonen fra til maten du lager?

For meg kan det f.eks være innlegg fra andre blogger, instagram, opplevelser, minner eller rett og slett et dekorativt fat som denne gangen.

 

 #pannekake #utensukker #sukkerfri #funksjonellmat #sukrin #sukringold #dessert #bakekona #oppskrift #vektklubb #kosthold #kokosmel #proteinpulver #iherb #protein #proteinmat #frokost #lunsj #pannekaketårn #proteinpannekake

Pannakaker for store og små den siste tiden

I det siste har jeg prøvd ut en del nye oppskrifter, og derfor har ikke pannekaketårn blitt like mye prioritert. Derfor kommer den nå en liten oppsummering fra forrige uke og til nå :)

Grunnoppskriften på proteinpannekakene med detaljerte bilder kan du lese her

Bursdagskake laget av sjokolade-proteinpannekaker til Kato, som ble en stor suksess!



Sjokolade og karamell-proteinpannekaker, sjokoladekrem, karamellkrem og litt Walden Farms caramel syrup



Sjokolade-proteinpannekaker med sjokoladekrem og Walden Farms chocolate syrup



"Bløtekake" laget av vanilje-proteinpannekaker. Yoplait dobbel 0 % vanilje mellom lagene og jordbær i skiver. Gresk yoghurt blandet med vaniljepulver og steviadråper med vaniljesmak og friske bær.



En stor havre-pannekake med et beger Yoplait dobbel 0 % bringebær og frosne bringebær.

"Gulrotkake"-proteinpannekaker. Gresk yoghurt blandet med vaniljepulver, sukrin melis og steviadråper med vaniljesmak.

Så saftige og luftige!



Sjokolade-proteinpannekaker med sjokoladekrem og en tynnere versjon av PB2.

For de som elsker sjokolade! ;)

'

Havre-pannekaker med 1 ts kakao tilsatt i røra, toppet med et beger Yoplait dobbel 0 % vanilje, oppskjært jordbær og Walden Farms pancake syrup. Himmelsk!

Avslutter med Jonathan sin kveldsmat i går:

Grove rislapper - røre laget på slumpen sammen med Jonathan. Det ble en god del kanel.. ;) 

Det er så gøy å se pannekaketårnene dere lager! :) Man blir aldri for stor for pannekaker!

iHerb-pakke og sjokolade-proteinpannekaketårn

Nye godesaker fra iHerb! 

  • Healthy Foods Cocoa Powder
  • Yogi Green Tea - Muscle Recovery
  • Arizona Green Tea i smaken Pomegranate and Acai
  • Walden Farms Pancake Syrup

Sirupen er en "gammel" kjenning, mens de andre er nye produkter for meg. Grønn te er et must hver dag, og derfor er jeg alltid på jakt etter nye favoritter! Kakao går det mye i mikrobrownie og pannekaker. Tidligere har jeg brukt en type fra merket Rapunzel, men den til Healthy Food ga mer for pengene så da gir vi den et forsøk.

Når det kommer nye produkter i posten må disse selvfølgelig testes ut så fort som mulig. Derfor ble det en kopp grønn te og sjokolade-proteinpannekaker til lunsj i går!

Teen var god den, men jeg må gi den et par kopper til. Foreløpig ikke på topplisten, men absolutt godkjent! 

Pannekakene.. De var gode de! Oppskriften er som vanlig grunnoppskriften min, men jeg tilsatte i tillegg 1 ts av kakaopulveret i røra også. Lagde sjokoladekrem av Synnøve gresk yoghurt, Walden Farms chocolate dip, noen dråper stevia sjokolade og sukrin melis. Toppet det hele med PB2 laget i en tynnere variant. 

Dette var som å spise en stor og saftig sjokoladekake!



Med sjokoladekrem og peanøttsmør-"sirup"

Søtsuget dekket til lunsj? Check! ;)

Jeg elsker sjokolade! Gjør du? ;)

 

 #pannekake #utensukker #sukkerfri #funksjonellmat #sukrin #sukringold #dessert #bakekona #oppskrift #vektklubb #kosthold #kokosmel #proteinpulver #iherb #protein #proteinmat #frokost #lunsj #pannekaketårn #proteinpannekake

Pannekakeskål fylt med yoghurt og bær

Dagens mektige, søte og sunne lunsj var denne skålen:

Fiberhavregryn er favoritten å bruke i frokostgrøten min, og er alltid på handlelista når vi drar til Sverige. 

I dag tok jeg litt av pakka og kjørte grynene i kjøkkenmaskinen, slik at det ble til havremel.

Denne havregryn-varianten inneholder 320 kcal per 100 gram, sammenlignet med Axa havregryn som inneholder 376 kcal per 100 gram.

Tanken er å prøve ut havremel i pannekaker og annen bakst. Billigere og mer tilgjengelig for mange enn f.eks kokosmel og proteinpulver.

Oppskrift på 1 stor pannekake: 

  • 30 gram havremel
  • 10 gram fibramel
  • 1/3 ts bakepulver
  • 1 ss sukrin
  • 1/2 ts kanel
  • Litt vaniljepulver (kan fint sløyfes)
  • 5 dråper stevia vanilje (kan fint sløyfes)
  • 2 eggehviter
  • Litt vann/melk

Alle ingrediensene blandes godt i en skål. La røra kose seg på benken i minimum 15 minutter, slik at røra får svelle. Tilsett noen spiseskjeer vann. Røra skal være nokså tykk. Tynnere røre, gir en tynnere pannekake. Stekes i en sprayet panne på middels varme. 

Jeg la pannekaka oppi en skål, og så er det bare å fylle den med ønsket godsaker.

Jeg tok et beger Yoplait dobbel 0 % vanilje og blandet med 100 gram frosne bringebær.

Et veldig mektig måltid, og utrolig godt! :)



Pannekaken tilsvarer 160 sunne kalorier, og yoghurtblandingen er 86 kalorier.

Totalt blir denne skålen på kun 246 kalorier!

Passer utmerket både til frokost, lunsj, mellommåltid eller kveldsmat! ;) 

Grove pannekaker for liten og protein-pannekaker for stor

Siden jeg har blitt helt hekta på protein-pannekaketårn og Jonathan elsker å bake, bestemte jeg derfor at vi skulle lage tjukke pannekaker/lapper til kveldsmat! Da fikk jeg slått flere fluer i en smekk. Kosetid på kjøkkenet med Jonathan, kveldsmaten laget og jeg fikk finjustert på oppskriften jeg brukte i barnehagen da jeg stekte 140 pannekaker. Når man slumper er det ikke lett å gi en oppskrift til andre, men jeg ble veldig fornøyd med dagens resultat. Og da sønnen min på litt over halvannet år ropte ut til meg på kjøkkenet: "MAMMA". "Ja, Jonathan" svarte jeg. "Naaaam". Begge gutta mine, altså min kommende ektemann og sønn, lagde go'lyder og ropte på mer! ;)

Her er Jonathan sitt mini-pannekaketårn:

Jeg stekte pannekakene hans ekstra små. La Sprett yoghurt med skogsbærsmak og oppskjært banan mellom lagene.

Dette ble en stor hit! Og er garantert like morsomt for barn som for voksne ;)

Så til mitt protein-pannekaketårn:

Vanilje og pære-pannekaker med en god del kanel

Hele tårnet inneholder 270 kcal, inkludert yoghurt og pæremos

Oppskrift på de grove pannekakene og grunnoppskriften på protein-pannekakene jeg lager så og si hver dag vil komme i løpet av de neste dagene :)

JA til pannekaketårn til liten og til stor! ;)

 

 

Blod, mulig brudd, legevakt, sykehus, slitne foreldre og en Quest-bar

Det var en kort oppsummering av ettermiddagen vår. Langt i fra det som var planene. Dagen startet meget bra med en time kondisjontrening før jobb. Hektisk på jobb, men med sola som skinner gikk det fint. Så, 20 minutter før jeg sluttet på jobb, faller sønnen min og slår ansiktet rett på et av lekeapparatene i barnehagen. Jeg hører på gråten og skrik at det ikke bare er et vanlig fall Jeg løper bort og ser blodet fosser ut av nesa på han. Pulsen øker, og mammahjertet får testet seg skikkelig.  Han var helt utrøstelig, og vi hadde begge blod på klærne og kroppen. Det tok lang tid før blodet stoppet, og det var ikke snakk om at jeg fikk ta på nesa hans. Kort fortalt kom Kato fort til barnehagen og vi dro rett på legevakta. Der ble vi etterhvert sjekket og hun var usikker på flere ting. Hun mente det mye mulig var brudd i nesa, blodoppsamling inni nesa, skjev nesegang og kanskje måtte i narkose for å ta røntgen. Det raste en hel haug med tanker gjennom hodet mitt, og for en som ikke liker sykehus ble jeg ikke beroliget. På Ahus ble vi tatt godt i mot, og ble sjekket på ØNH-posten. Der mente spesialisten at det mest sannsynlig ikke var brudd, men vanskelig å si helt sikkert pga hevelsen. Vi fikk lov å dra hjem, men må tilbake på kontroll på mandag når hevelsen har gått ned. I tillegg må vi følge med det neste døgnet pga frykt for hjernerystelse. Så i natt blir det camping på en madrass på gulvet hans, og ikke så mye dyp søvn i vente. Han må jevnlig sjekkes og også gjerne vekkes et par ganger. Det var en stakkars forslått og sliten liten gutt med blå kul i panna, hoven og veldig blå nese, kutt i leppa  og en rød stripe nedover ansiktet som tilslutt ble lagt i kveld. Og to stykk foreldre som sitter helt ferdige i sofaen. Tom for energi og mange tanker som må fordøyes. 

Jeg lover å svare ordentlig på spørsmål om oppskrifter, steketid, iHerb og det som måtte være! I tilegg har jeg plutselig passert 900 følgere på Instagram siden i natt, så det er kjempemorsomt! Dere er ikke glemt, men jeg må bare samle meg litt og så dukker det opp både oppskrifter og andre gode tips! I tillegg til litt mer bryllupsrelaterte innlegg! :)

Dagens raske desserttips:

Cookie dough-bar stekt i ovnen med karamellkrem laget av gresk yoghurt, Walden Farms caramel dip og steviadråper

Cinnamon roll-bar stekt i ovnen med melis laget av sukrin melis og litt melk

Disse er også utrolig gode å varme i mikroen, og går da enda fortere :)

Håper dere har hatt en bedre dag enn oss. Ta vare på hverandre, og sett pris både små og store øyeblikk i hverdagen :)

 

Bilder av ukens smakfulle pannekaketårn

Nok en uke er over, og da er det helt på sin plass med en liten oppsummering! Denne uken har jeg fått laget noen nye kombinasjoner, og alle tårnene ble utrolig gode! Jeg håper disse bildene kan vise at det ikke behøver å se eller smake kjedelig selv om man skal unngå sukker og annet tull! Det handler om å velge de riktig råvarene og slippe fantasien løs! :) 

Mandag:

Vanilje-pannekaker med Lerum UTEN aprikossyltetøy og Yoplait dobbel 0 % i smaken fersken og pasjonsfrukt.

Tirsdag:

"Gulrotkake"-pannekakene var et must denne uka! Oppskrift kan du lese her

"Gulrotkake"-pannekaker med gresk yoghurt tilsatt søtning, kanel og raspet gulrot.

Onsdag:

Sjoko-peanøtt-pannekaker med Yoplait dobbel 0 % vanilje og sjokoladekrem smurt annenhver gang mellom lagene og en tynnere versjon av PB2 på toppen.

Denne var himmelsk! Mildt sagt. Oppskrift er på vei! ;)

Torsdag:

Eplekake-versjon? Selvfølgelig!

Vanilje-pannekaker med raspet eple i røra og Yoplait dobbel 0 % vanilje mellom lagene. Litt eple i terninger blandet med sukrin gold og kanel varmet litt i mikroen ble den perfekte finishen på tårnet.

Fredag:

Vanilje og karamell-pannekaker med Walden farms caramel syrup og gresk yoghurt

Denne var virkelig god! Og karamellsmaken på pannekakene fikk jeg ved å bruke stevia dråper med karamellsmak og Walden Farms caramel dip.

Lørdag:

Vanilje + blåbær = NAM!

Vanilje-pannekaker med blåbær i røra. Et halvt beger Yoplait dobbel 0 % vanilje blandet med litt frosne blåbær og søtning og resten av yoghurten smurt annenhver gang mellom lagene.

Søndag:

Ukens siste tårn var en nok en ny kombinasjon, som var en perfekt avslutning på uka!

Brownie-pannekaker med Yoplait dobbel 0 % i sommersmaken kokos! "Sjokoladesausen" er røra som ble igjen langs kanten i bollen rørt ut med litt vann. Litt kokos på toppen var en selvfølge ;)

Jeg har planer om å få ut flere oppskrifter etterhvert som ikke inkluderer proteinpulver, for de som ikke bruker det :)

Håper dette kan inspirere til noen nydelige pannekaketårn! Det er flere kombinasjoner i vente, så følg med! ;)

 






Et høyt tårn med sunne og proteinrike "gulrotkake"-pannkaker

Gulrotkake er en evig klassiker for mange, og derfor kan jeg med stor glede fortelle dere at dette tårnet var helt himmelsk! Tenk at dette tårnet består av en haug proteiner og null sukker? Disse kommer jeg til å lage mange ganger fremover! Og siden de ble en så stor suksess i denne heimen har jeg lyst å dele oppskriften med dere. Det er en ingrediens som vil overraske.. 

Nemlig dette glasset:

Oppskrift:

  • 20 gram proteinpulver - jeg brukte Myofusion cinnamon roll, men vaniljesmak passer også utmerket
  • 15 gram kokosmel
  • 2 ss sukrin gold
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1/2 ts fiberhusk
  • 1/3 ts kardemomme
  • 1/2-1 ts kanel (jeg er veldig glad i kanel)
  • Litt vaniljepulver evt litt vaniliesukker eller stevia dråper med vanilje
  • 2 eggehviter
  • 2 ss gulrotpure
  • 1 toppet ss revet gulrot - mer eller mindre hvis du ønsker det
  • Melk/vann til ønsket tykkelse

 

Alt blandes sammen i en bolle, og la den så hvile en liten stund på benken. .

Røren vil svelle litt, så det kan være du må tilsette litt mer væske. Jo tykkere røre jo mer fluffig og tykkere pannekaker

Stekes i pannen på medium varme. De trenger litt god tid før du snur de.

Når du ser at de ikke virker like flytende på toppen kan du snu de.

Glasur:

Alt mikses sammen, og smak til med søtning til du får den så søt som du vil :)

Smør et lag glasur mellom hver lag, og rasp litt gulrot på toppen. Nyt!

Er du glad i gulrotkake kan jeg anbefale denne på det sterkeste! Dette var som å spise et stort stykke gulrotkake, bare at denne er sunn for kroppen!

To ganger måtte jeg lage denne versjonen i går! Først til meg til lunsj, og så til Kato til kveldsmat ;)

Jeg har også oppskrift på gulrotlapper uten proteinpulver som kommer en gang i nærmeste fremtid :)

JA til sunne kaker! :)

 

Bilder av ukens protein-pannekaketårn

Og denne uken har jeg faktisk spist pannekaker hver dag! Litt hekta kanskje? :) For det første er de utrolige gode! De har et lavt kaloriinnhold. Høyt proteininnhold. Sukkerfrie. Og ikke minst mettende! I tillegg liker jeg å teste ut smaker og å være litt kreativ. På ukedagene spiser jeg pannekaker på jobb så derfor er også bildekvaliteten dårligere. Helgene bruker jeg til å teste ut litt nye smaker og kombinasjoner, og både gårsdagen og dagens var en stor suksess! :)

Her er ihvertfall et bilderas av ukens søte og nydelige tårn:

Mandag:

"Kanelbolle"-pannekaker med Yoplait dobbel 0 % vanilje, bringebær og Walden Farms pancake syrup

Tirsdag:

Vanilje-pannekaker med biter av jordbær i røra, Yoplait dobbel 0 % vanilje og moste jordbær

Ukens første "bløtekake" ;)

Onsdag:

Sjokolade og peanøtt-pannekaker. Et halvt beger med Yoplait dobbel 0 % vanilje. Et par spiseskjeer gresk yoghurt blandet med litt Walden Farms chocolate dip og litt søtning. Walden Farms chocolate syrup og bringebær på toppen

Torsdag:

Sjokolade og peanøtt-pannekaker med Yoplait dobbel 0 % vanilje og Walden Farms caramel syrup

Fredag:

Avsluttet arbeidsuka med vanilje-pannekaker med bringebær i røra, en overflod av Yoplait dobbel 0 % vanilje, moste bringebær og Walden Farms pancake syrup

Lørdag:

Vanilje-pannekaker med biter av mango i røra, gresk yoghurt med litt søtning og biter av mango, Walden Farms pancake syrup og noen biter mango på toppen

Disse var utrolig gode! Og ga meg en skikkelig sommerfølelse. Så frisk smak og vanvittig saftige. 

Søndag:

Og ukens favoritt!

"Gulrotkake"-pannekaker, gresk yoghurt med diverse godsaker og gulrot på toppen. 

Denne uken har vært en stor pannekake-suksess! Men skal jeg velge ut noen favoritter må det være sjokolade og peanøtt-smak, vanilje og mango-smak og ikke minst "gulrotkaka". Disse var så gode, så Kato la like gjerne inn en bestilling på en porsjon til kveldsmaten i kveld! Jeg har planlagt en detaljert oppskrift på "gulrotkaka"-versjonen, og jeg tror dere blir litt overrasket over en av tingene i røra! ;) Disse smakte akkurat som gulrotkake, og det uten et gram sukker eller fint hvetemel. 

Jeg får sette i gang tankefabrikken og tenke ut noen nye kombinasjoner til uka som kommer!

Del gjerne tips og anbefalinger! :)

Bilder av forrige ukes proteinpannekake-tårn

Jeg har nok helt klart blitt hekta på proteinpannekaker! Det er bare så utrolig godt, mye protein og lavt kaloriinnhold. 

Siden jeg lager meg et lite pannekaketårn så og si hver dag, tenkte jeg at jeg skal begynne med å avlsutte hver uke med en liten bildekavalkade! Og jeg har flere kreative tanker jeg vil prøve ut fremover også :)

Det første tårnet forrige uke var et pannekaketårn med jordbærproteinpulver, gresk yoghurt og tinte jordbær mellom lagene.

En evig klassiker hos meg: "Kanelbolle"-pannekaker, yoplait dobbel 0 % vanilje med søtning og kanel og litt Walden Farms pancake syrup

Se der ja! Hadde det samme både tirsdag og torsdag. Denne varianten er så god! Proteinpulver med Cinnamon roll smak anbefales på det sterkeste! :)

Jeg måtte ha en sjokolade-versjon forrige uke også. My oh my! Gresk yoghurt mellom lagene, og friske bær på toppen. 

Ser ut som en fem-lags sjokoladekake! Hvem vil ikke ha det til mellommåltid eller lunsj eller egentlig når som helst i løpet av dagen? ;)

Uken ble avsluttet med denne:

Vanilje-pannekaker med jordbærbiter i røra, yoplait dobbel 0 % vanilje og moste halvtinte jordbær mellom lagene.

Fremover har jeg flere varianter allerede planlagt som blant annet inneholder:

Peanøttsmak, mango, eple, gulrot, banan, pære, blåbær. 

Altså mye godt i vente! :)

 

Del gjerne tips og idéer til fyll og smak! :)

Ut på tur med god mat!

Jeg må si at humøret sank en god del i går da det var turdag på jobb, og det snødde sidelengs mens vi kledde på barna! Jeg som trodde våren var på vei, og at snøen nå skulle forsvinne for godt på mange mange måneder. Men nei da! Da er det godt å ha med seg god turmat som varmer både kropp og sjel! 

Termosen kjøpte jeg på ebay, men denne selges også i norske butikker og nettbutikker. Da til en litt stivere pris.

På termosen hadde jeg denne gangen lapskaus jeg hadde fryst ned etter middagen her om dagen. Jeg varmet den bare godt opp i mikroen rett før jeg dro på jobb, og til lunsj hadde jeg fortsatt nydelig varm lapskaus jeg kunne kose meg med! Ved siden av hadde jeg to speltlomper og den andre termosen var fylt med grønn te. 

Denne termosen er super både for voksne og barn! Og gjør mulighetene til turmaten mye mer spennende. Lapskaus, gryteretter, supper og spaghetti er noe du kan fylle den med! Håndtaket gjør det også lett for små barnehender å holde termosen selv. Virkelig et kjøp jeg er fornøyd med, og anbefaler sterkt til andre :)

Ut på tur aldri sur! Og ihvertfall ikke med god mat i sekken :)

 

Proteinpannekaketårn-bonanza

Puh.. Det var overskriften sin det! Men dette er et innlegg med en god del bilder for å si det sånn! :)

Det er ingen tvil om at jeg har blitt litt hektet på pannekaker de siste dagene! Og variasjonsmulighetene er uendelige! Jeg har mange varianter på "må lage snart"-lista! ;)

Oppskriften jeg har brukt de siste dagene, og bare har tilpasset etter hvilken smak jeg bruker på proteinpulveret, kan du lese her.

Her er en "liten" bildekavalkade på de siste dagers pannekaketårn:

Vaniljesmak med Walden Farms pancake syrup og gresk yogurt mellom lagene. Moste bringebær og litt mer gresk yoghurt på toppen

Slik så den ut inni:

Denne kaller jeg "bløtekake"-versjonen. Vaniljesmak med bringebær i røra. Gresk yoghurt og Lerum bringebærsyltetøy uten tilsatt sukker mellom lagene. På toppen har jeg blandet det som var igjen av yoghurten med litt syltetøy

Ligner det ikke litt på en bløtekake? ;) Vanvittig godt ihvertfall!

Vaniljesmak med yoplait dobbel 0 % i jordbærsmak mellom lagene og litt Lerum jordbærsyltetøy uten tilsatt sukker på toppen.

Sjokoladesmak og det høyeste tårnet foreløpig! Jordbær i skiver og pb2 i litt tynnere versjon som smøring mellom lagene. På toppen tok jeg en dash vanilje kesam mager og litt Walden Farms pancake syrup

Ser jo veldig fancy ut inni!

Den siste versjonen er en "kanelbolle"-versjon, altså proteinpulver med cinnamon roll smak. Gresk yoghurt og Walden Farms pancake syrup mellom lagene. Denne bare smeltet bort i munnen! 

Følg med i tiden som kommer både her på bloggen og på instagram, @bakekona, for mer matinspirasjon og oppskrifter. Og ikke minst flere pannekaketårn! 

 

Del gjerne deres pannekaketips eller andre kosemåltider! :) J

 

Oppskrift på proteinrike pannekaker med lavt kaloriinnhold

I går la jeg ut disse to bildene av gårsdagens lunsj:

Sjokoladeprotein-pannekaker som er mettende, høyt proteininnhold og lite kalorier. I tillegg til at de smakte helt vanvittig godt!

Og jeg kan jo ikke legge ut sånne bilder uten å dele med dere hva de inneholder og hvordan jeg lagde de ;)

Jeg brukte proteinpulver med sjokoladesmak i de ovenfor. I oppskriften jeg har laget med bilder brukte jeg vaniljesmak. I kveld skal jeg prøve meg på cinnamon roll! Siden jeg er et sjokolademonster er jeg veldig overrasket over at jeg faktisk tror jeg foretrekker vanilje-versjonen! Tilsett 1 ts kakao hvis du lager sjokolade-pannekakene!

Oppskriften jeg ble inspirert av, og mange andre godsaker, kan du ta en titt på her

1 porsjon vanilije-proteinpannekaker: (antall pannekaker kommer an på størrelsen)

  • 20 gram proteinpulver med ønsket smak - PF Whey Tech Vanilje ble brukt i denne røren
  • 1 1/2 ss kokosmel (ca 15 gram)
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1/2 ts fiberhusk
  • 1 ss sukrin
  • 1 ss sukrin gold (evt bare en av sukrin-typene)
  • Litt vaniljepulver evt vaniljesukker
  • 2 eggehviter
  • 5-6 dråper stevia dråper med ønsket smak (kan fint sløyfes)
  • 2 ss blomkålpure
  • Vann/melk til ønsket konsistens

Det første du gjør er å lage blomkålpureen. Det er så enkelt som at litt blomkål moses med en stavmixer eller blender til den får purekonsistens. Dette holder seg fint i kjøleskapet i en tett boks i noen dager.

Alle ingrediensene vispes godt sammen i en bolle

Jeg synes originaloppskriften ga en litt vel tjukk røre, så jeg tilsatte derfor også litt skummet melk og vann til jeg var fornøyd med tykkelsen. Og det gir jo også mer røre ;) Jeg lot røren så stå på benken og svelle i ca 15 min. Tilsett evt mer væske hvis du føler det trengs. Røren skal være ganske tykk!

Pannekakene stekes på middels varme. Jeg sprayet litt PAM spray i panna før jeg la i røra.

De skal ha blitt litt "faste i fisken" før du snur de, men vil f.eks ikke få disse vanlige hullene som i sveler/lapper



Nytes så fort som mulig, eller avkjøles,pakkes inn og nytes til f.eks lunsj dagen etterpå. Jeg lagde en porsjon i går, og hadde de til lunsj i dag. Og sånn så det ut:

Jeg hadde et halvt beger med yoplait dobbel 0 % i smaken jordbær mellom lagene og en dash Lerum jordbærsyltetøy uten tilsatt sukker på toppen!

Av gårsdagens røre fikk jeg 5 pannekaker. En overlevde ikke lenge... ;) Tre ble litt av dagens lunsj og den sist ble en del av mellommåltidet. De var like saftige og gode dagen derpå! 

Og ikke rynk på nesa over blomkålen! Du smaker det ikke.. Det du smaker er noen vanvittig saftige pannekaker som bare smelter i munnen!

I originaloppskriften er det oppgitt at pannekakene inneholder 184 kcal. 28 gram protein. 6 gram karbohydrater. 3 gram fett. Bruker du da f.eks vann for å få en tynnere røre øker selvsagt ikke kaloriinnholdet. Og til tilbehøret er det bare å bruke fantasien eller hva man har tilgjengelig i kjøleskapet! 

Gi meg gjerne tilbakemelding om hvordan det smakte hvis du prøver det ut :) Og spørr hvis du lurer på noe!

 

(Nå skal jeg ut på kjøkkenet og forberede morgendagens lunsj!)

 

Saftige proteinrike pannekaker som kan nytes når som helst

Dette var noe av det jeg spiste til lunsj etter dagens treningsøkt, og gud så mektige de var! En tårn med sjokolade-proteinpannekaker! 

Så ikke dette godt ut?

Og vanvittig saftige! Årsaken? Blomkål! Nei, jeg tuller ikke!

Mellom lagene har jeg smurt ut pb2, peanøttsmør i pulverform rørt ut i vann. og jordbær i skiver. På toppen er det litt Walden Farms pancake syrup og en dash kesam mager vanilje. Kato satt ved siden av og siklet, og måtte ha to smaksprøver! I tillegg ba han meg si i fra hvis jeg plutselig ble mett, for da kunne han gjerne hjelpe til.. Jeg klarte meg fint på egenhånd ;)

I kveld har jeg stekt en porsjon med vaniljesmak og håper disse blir like gode! Det blir nemlig noe av lunsjen min på jobb i morgen :) Og vet dere hva. Det er ca 200 kcal for alle pannekakene! Uten fyllet.

Slenger som vanlig med et bilde av dagens hjertelige frokost:

Havregrøt med sjokoladesmak og pb2. Himmelsk! :)

 

Min proteinrike lunsj etter dagens treningsøkt

I dag var det fokus på mage og rygg! Spinning, rockering og forskjellig øvelser på ball og matte. Jeg har litt dårlig samvittighet for smågodtet jeg har dyttet i meg i løpet av dagen, og føler litt av vinninga har godt opp i spinninga. Bokstavelig talt.. Men det legger vi bak oss og ser fremover! 

Dagens lunsj var ihvertfall dette:

 
2 Buer speltlomper, 2 skiver kalkunpålegg, 2 skiver hamburgerrygg, eggrøre av 1 egg og 1 eggehvite + melk og krydder og salat. 

Hva spiser du helst etter trening?

I dag fikk jeg endelig min første boks med Quest nutrition protein bars i smaken cinnamon roll, og har store planer om å smake på en bar :)

Min første proteinpannekake er laget og spist!

Og det etter en god time med trening i kjellerstua! :) 

Syklet først 32 minutter, for å være nøyaktig, på spinningsykkelen. Godt å få pulsen opp og kjenne svetten piple! :)

Så var det frem med matte, treningsball og manualer. Fokuserte mest på overkropp og mage i dag. Musklene fikk kjørt seg, og det var deilig! 

Jeg var veldig spent på å smake på det nye proteinpulveret jeg kjøpte i går, og visste jeg ville prøve meg på en slags pannekake! Jeg tittet litt på forskjellig oppskrifter og mikset sammen en røre. Resultatet ble dette:






Gud, så mektig a gitt! :) Og veldig godt. Kommer helt klart til å lage dette mange mange ganger, med forskjellig smaker. 

Ut av røra fikk jeg en stor pannekake og en litt mindre. Jeg har ingen detaljert oppskrift annet enn: 2 eggehviter, 20 gram sjokoladeproteinpulver, litt rester fra havregrøt i dag tidlig, en skvett mandelmelk, ca 1 1/2 ts kokosmel, 5 steviadråper med sjokoladesmak, en klype sukrin, en klype sukrin gold og kanskje litt fibra fullkornshvetemel. På toppen helte jeg over litt Walden Farms sjokoladesirup :) Næringsinnhold har jeg ikke oversikten over, men nok av proteiner ihvertfall ;)

Del gjerne hvis du har en favorittoppskrift eller noe annet godt jeg kan bruke proteinpulver til!

 

Dagens lunsj - Omelett i ovnen!

Ja, hvorfor ikke hele alt i en form og la den kose seg i ovnen, mens man pusler med andre ting? 

Jeg pisket sammen:

  • Egg
  • Melk (gjerne litt kesam mager også for litt mer proteiner)
  • Salt
  • Pepper
  • Litt forskjellig krydder

Rørte eggeblandingen sammen med:

  • Kokt potet fra en tidligere middag
  • Skinkestrimler
  • Paprika
  • Mais 
  • Brokkoli

Helt alt over i en form


Inn i ovnen til eggeblandingen hadde så og si stivnet helt. Lot den så hvile litt på benken, sånn at alt for satt seg. 


Serveres med litt frisk salat og evt brød/speltlomper


Dette er veldig godt nylaget, men passer også utmerket til å spise kaldt! Lag den kvelden før, så har du en sunn og god lunsj klar til å spises dagen etterpå! 

Den som er så fint med en sånn type rett som dette er at du bare tilsetter det du har tilgjengelig i skuffer og skapp! Middagsrester er jo helt supert Laks, kylling, ja til og med tacokjøtt for en litt mer krydret variant! Røra kan også fint helles i muffinsformer og fryses ned! Da tar du bare opp ønsket antall på morgen og så tiner det i matboksen innen det er tid for lunsj! Og varmes da evt i mikroen hvis du ønsker den varm :)

 

Dagens lunsj: Salat med eggerøre og kylling

En lett lunsj med masse proteiner! Og har man salat ferdig oppkuttet i kjøleskapet går det veldig fort å slenge sammen denne lunsjen!




Salat, kyllingpålegg i biter, eggerøre med litt forskjellig krydder og en dash kesam mager på toppen! 

 

Oppskrift på denne nydelige og sunne isen kommer en gang i løpet av dagen! :)

Dagens lunsj og mellommåltid

Til lunsj ble det i dag en proteinrik salat - eggerøre, hamburgerrygg og salat. 

Mellommåltidet i dag koste jeg meg veldig med. Vaniljeyoghurt, dobbelt 0 %, jordbær og bringebær blandet sammen. En grov bananlapp jeg stekte tidligere i dag. Og en kopp kaffe med sjokolade-steviadråper og et dryss cappucinopulver! 




Denne helga har jeg også fått hatt to runder på spinningssykkelen! Litt småstøl, men utrolig deilig :)

Nå står dagens middag og putrer på komfyren. En gigantisk kjele med lapskaus! Nam nam! 

Etterpå skal ukas middager planlegges, når jeg skal trene og handeliste for storhandling i morgen. Snart kan en ny uke begynne, selv om jeg gjerne skulle ha mer helg! ;)

 

Er dere klare for en ny uke?

Bedre sent, enn aldri: Dette var dagens lunsj

Etter en tur på IKEA etter frokost og så helgehandling på butikken ville jeg bare ha en kjapp og enkel lunsj. Så derfor ble det dette:




  • 3 stk speltlomper
  • 6 skiver kalkunpålegg
  • 200 gram salat
  • En kopp grønn te
  • Et glass fun light green tea lemon

I dag har gått til en del eksperimentering på kjøkkenet med nye oppskrifter! Blant annet en ny versjon av grove lapper! Nam! Det falt ihvertfall veldig i smak her. Og flere versjoner er planlagt!  

30 min på spinningssykkelen er gjennomført og litt styrke på beina etterpå. Godt for kropp og sjel å få pulsen opp igjen! Sliten, men sånn skal det være! Nå står middagen i ovnen, og jeg er sulten ja! En smakfull middag som venter. Et bilde kommer selvsagt etterpå :)

Jeg har så mange oppskrifter jeg har lyst å teste ut fremover at jeg ikke vet hvor jeg skal begynne! Men jeg er jo en planleggings-freak, så i morgen blir det laget en liste og så får jeg bare jobbe med nedover på denne ;)

Dagens lunsj i min nye lunsjboks!

Etter min jakt på matbokser med mange rom kom jeg over denne smarte matboksen:

Og til lunsj i dag ble det spicy eggerøre, juicy chicken, salat og litt grønnsaker i strimler. I tillegg hadde jeg oppskjært honningmelon til "dessert".










Nå er det helg! Og håper jeg får tid til litt ordentlig baking! Det er jo så mye jeg har lyst til å prøve meg på! :)

 

Kom gjerne med tips til mat/bakeoppskrifter jeg burde prøve :)

 

 










 

Turlunsjen min i dag

Torsdag er turdag på jobben, og i dag var vi i akebakken! Så etter frokosten i dag slang jeg sammen en slags eggerøre med skinke og litt forskjellig krydder. Jeg var spent på om det ville smake like godt kaldt, men det funket helt knall for meg det! Nå er jeg glad i kald restemat da! :) 



  • Spicy "eggerøre" med skinke, mais og paprika
  • 1 stk speltlompe
  • Salat
  • Appelsin

TOTALT: 354 kcal

Jeg fylte speltlompa med litt av eggerøra, og det var veldig godt!

Jeg er usikker på om det blir en ren kyllingsalat i morgen med restene fra kylling vi hadde til middag i dag eller om jeg skal prøve å mikse og trikse litt med den! ;) 

Tilbake til hverdagen! DAG 3

Nok et innlegg med hva jeg forberedt til mat på jobb i dag. Jeg var spent på hvordan det ville være å ha med omelett som jeg lagde kvelden før, men det gikk veldig fint! Jeg koste meg med hvert eneste måltid :)

Frokost: 309 kcal

  • Frokostgrøt med Lerum UTEN bringebærsyltetøy
  • Gulrot, agurk og kålrot skjært opp i strimler

Lunsj: 376 kcal

  • Omelett med skinke, mais og paprik
  • Salat
  • Bulgurkake
  • Honningmelon

- Omeletten varmet jeg i mikroen, og det gikk helt fint.

Mellommåltid; 134 kcal

  • Appelsin
  • Grov rislapp med Lerum UTEN bringebærsyltetøy

- Rislappen varmet jeg i mikroen. Tok litt kanel og syltetøy uten sukker oppå. Nam!

TOTALT:  819 kcal

 

Nå tenker jeg så det knaker på hva jeg skal ha til lunsj i morgen. Det er turdag med jobben, så det hadde egentlig vært godt med noe varmt. Jeg ønsker meg virkelig en sånn liten hendig mattermos som jeg kunne hatt supper, lapskaus og gryter oppi. Får prøve meg å blunke pent til Kato. Hint hint..! ;)

Hva hadde dere til lunsj?

 

Tilbake til hverdagen! DAG 2

Jeg tenkte jeg kunne vise litt av hva jeg spiser gjennom dagen nå som jeg er tilbake på jobb. Det går nok av bokser i dette huset, selv om Kato sliter med å forstå behovet for alle boksene. Hehe. Med tanke på all maten jeg lager for å fryse er det faktisk et must med alle disse boksene! Så vi må jo bare ha større kjøkken når vi finner drømmehuset.... 

Dagens mat på jobb gjorde jeg klart i går kveld:

 Frokost: 305 kcal

  • Frokostgrøten som jeg alltid lager
  • Gulrot, agurk og kålrot ferdig oppskjært

- På jobb har jeg søtningsmiddel, kanel og syltetøy uten sukker som jeg har oppå

Lunsj: 287 kcal

  • 3 stk speltlomper
  • 6 skiver hamburgerrygg
  • Salat
  • Honningmelon

- Jeg tok 2 skiver hamburgerrygg i hver lompe, sammen med litt salat. Resten av salaten det ikke ble plass til spiste jeg bare ved siden av

Mellommåltid: 202 kcal

  • Yoplait dobbel 0 % med vanilje
  • Eple
  • Appelsin

- Jeg kuttet eple i biter og blandet det sammen med yoghurt og litt kanel. 

TOTALT:  794 kcal

 

Noen som har tips til lunsj eller mellommåltid? :)


Tilbake til hverdagen!

Da var jeg ordentlig tilbake i jobb etter å ha vært sykemeldt i tre uker. Fredag hadde vi plan. dag i barnehagen og derfor var det ingen barn der. Så det var først i dag jeg var ordentlig for fult tilbake. Det kjentes godt på kroppen og brystene at jeg ikke har vært så aktiv på flere uker. Men det hjelper ihvertfall på den fysiske belastningen å jobbe med storebarn fremfor småbarn! 

Så nå som den vanlige hverdagen er tilbake kreves det også litt mer planlegging i forhold til å få kabalen til å gå opp. Jeg er så supermotivert i forhold til kosthold og trening. I tilegg har vi en del bryllupsforberedelser vi må få ordnet de neste ukene.

Sunn mat som er lett tilgjengelig gjør at det blir lettere å velge fremfor raske løsninger. Så maten jeg skulle spise på jobb i dag begynte jeg å forberede i går. Den bestod av:

 

  • Salat med skinkestrimler, potetstrips fra middagen i går kuttet opp i terninger og kesam mager i dressingboksen
  • Gulrot
  • Appelsin
  • Yoplait dobbel % 0 med vanilje
  • Honningmelon

Gulroten som litt snacks mellom frokost og lunsj. Salat til lunsj. Honningmelon og yoghurt blandet sammen med litt kanel og appelsin som mellommåltid. 

Salaten og honningmelon var allerede oppkuttet og i bokser i kjøleskapet. Skinkestrimler har jeg porsjonert i pakker og puttet i fryseren. Så totalt brukte jeg ikke lang tid i går kveld å forberede dagens måltider! 

 

Har dere hatt en god start på uka? :)

 

Dagens lunsj: Reste-omelett

Etter en kjapp titt i kjøleskapet visste jeg fort hva jeg ville ha til lunsj i dag:

Egg
Melk
Hamburgerrygg
Mais
Paprika
Salat fra middagen i går
Potetbåter fra middagen i går

= Resteomelett

Alt er kuttet opp og klart!

Fyllet er jo halve moroa!

Men å få den pent brettet blir jo dermed helt umulig, ihvertfall for meg!

Smaken derimot.. Nam nam!
La til litt tzatziki på toppen, som også er fra middagen i går. 

Restelunsj!

Husker dere kyllingen som ble igjen fra middagen her om dagen? I dag forsvant restene. Lagde en omelett og la kylling delt opp i skiver inni sammen med litt paprika og mais! Og det var skikkelig godt sammen! Krydderet fra kyllingen ble nydelig til omeletten! Anbefales!
Nå er jeg snart klar for hentekaffe i barnehagen til sønnen min :)

Byggrynsgrøt fra Fjordland

Jeg er en som tiltrekkes av nyheter og tilbud! Og da jeg fikk en vareprøve på denne fra ei på jobb ble jeg selvfølgelig supernysgjerrig! Spesielt siden jeg spiser havregrøt hver morgen, og vi har ofte risgrøt til middag! 

Bildet er hentet fra Fjordland sin hjemmeside

Kaloriinnholdet pr 100 gram er lavere på denne, enn den vanlige risgrøten til Fjordland. 94 kcal mot 106 kcal. Det er ganske mye mer kostfiber i byggrynsgrøten, og et høyere proteininnhold.



Jeg tok bare en liten smakebit på 100 gram i dag, fordi jeg har lyst å prøve ut en annen ting med grøten også! Og jeg endte selvfølgelig opp med å ta en dash med kanel på toppen!

Konklusjon av bare grøten: Jeg synes grøten hadde god smak. Den vil nok verken erstatte frokostgrøten min eller risgrøten til middag, men jeg tror den kommer til å passe godt til det jeg skal forsøke på senere. Mettende, og føltes selvfølgelig sunnere enn vanlig risgrøt. En god grøt hvis man ønsker å variere :)

Dagens lunsj: Speltlomper med kyllingfilet, mager kesam og salat

Nå som jeg går hjemme har jeg prøvd å variere litt mer til lunsj. Speltlomper kan brukes til så mangt, og har et mye lavere kaloriinnhold enn f.eks vanlig brød.

Lunsjen i dag bestod av:

3 speltlomper (105 gram)

60 gram kyllingfilet med basilikum og rosmarin

20 gram kesam mager

150 gram blandet salat

 

Totalt: 238 kcal

Det er så deilig å ha en boks med ferdig oppkuttet salat tilgjengelig i kjøleskapet! 


Resten av salaten kan du bare spise ved siden av :)



Det var første gangen jeg prøvde dette pålegget fra Solvinge, og jeg tror ikke jeg kommer til å kjøpe denne varianten igjen. For meg ble ettersmaken av rosmarin for sterk. 

 

I dag blir en skikkelig matdag på bloggen. Jeg har allerede planlagt et innlegg om middagen, og har laget en dessert som står til avkjøling i kjøleskapet!

 

Oppskrift: Omelett

Dette er faktisk mitt første forsøkt noen sinne på å lage omelett! Og det ser man nok på resultatet også, men smaken: NAM! Tenk at jeg i så mange år har innbilt meg at jeg ikke liker dette! Bedre sent enn aldri :)

 




1 porsjon:

  • 2 egg
  • 2 ss melk (evt vann)
  • Salt
  • Pepper
  • Gressløk
  • Hvitløk

Piskes sammen

  • 15 gram paprika kuttet oppi i biter
  • 15 gram mais
  • 50 gram hamburgerrygg, strimlet


Hell eggeblandingen i en oppvarmet stekepanne. Drar røra inn mot midten, og pass på at det som ikke er stivnet renner utover langs kanten igjen. Legg ønsket fyll på den ene siden, og etter noen sekunder bretter du den andre halvparten over.


Jeg brukte ikke noe form for fett i panna, og den var litt vanskelig å brette. Så utseendemessig ble den ikke helt som jeg hadde forestilt meg, men smaken var helt nydelig. Jeg er fornøyd med tanke på at dette var min første forsøk ;)

Jeg hadde, allerede ferdig oppkuttet, salat fra kjøleskapet ved siden av og en dash kesam mager. Planen var egentlig å ha to speltlomper ved siden av, men jeg ble så mett av bare omeletten!

 

Totalt: 255 kcal

Men etter en liten stund var jeg klar for litt kos:

To grove bananlapper, litt jordbærsyltetøy og en kopp kaffe

Totalt: 88 kcal

 

Gleder meg til dagens middag: hjemmelagde vårruller! 

Lunsj og savnet etter trening

Dagens lunsj: Salat med kyllingpålegg kuttet opp i biter

Og til kos: To grove rislapper med en dash syltetøy

Totalt: ca 290 kcal

 

Nå som jeg har treningforbud i flere uker kjenner jeg et stort behov for fokusere på en sunn og lett hverdag. Og jeg kjenner allerede nå at jeg savner treningen! Det hadde jeg ikke trodd om meg selv for noen år siden! Jeg hadde min siste trening for akkurat en uke siden. Kroppen begynte endelig å få tydelige definisjoner og gode treningsrutiner var innarbeidet. Jeg trente alt fra 3-5 ganger i uka. Nå sitter her med rumpa fast i sofaen, og der må den bli i en god stund til! Armene skal helst ikke strekkes for langt ut av kroppen, og jeg får ikke en gang bære på en 1,5 l flaske med brus. Jeg har fått beskjed om å vente lengst mulig med trening, så jeg må jo bare gjøre det som er best for kroppen. 

Da jeg var på klinikken spurte jeg de en hel haug av spørsmål om hva jeg kunne gjøre av trening og hvor fort jeg kunne begynne med det. Utålmodig? JA! Så.. Planen er som følger: ta det med ro og null trening i 3 uker til. Etter det kunne jeg forsiktig begynne med litt trening. Null styrke! Men kunne sykle lett på en spinningsykkel. Og må stoppe med en gang jeg kjenner noe som helst ubehag. 6 uker etter operasjonen kan jeg gradevis begynne å trene mer, men må allikevel lytte til kroppen og ikke ta i for hardt for fort. Men jeg kjenner det hjelper å vite at jeg om ca 3 uker kan begynne å "trene" igjen! Så nå driver jeg iherdig å smisker med samboeren i å investere i en spinningssykkel vi kan ha i kjelleren... Jeg har allerede en treningsball, matte, manualer, strikk og ikke minst torturredskapet - rockeringen nede i kjelleren. Men jeg ønsker å kunne trene kondisjon uten å måtte bevege meg ut døra. Familielivet er hektisk, og tida er ofte knapp. Trening er det uansett viktig at man prioriterer! Både av helsemessig årsaker men også psykisk. For første gang i mitt liv gleder jeg meg til sommeren og bikinisesongen! Og ikke minst gå ned kirkegulvet i drømmekjolen hvor drømmemannen står i enden og tar meg i mot med åpne armer! Jeg SKAL nå målet mitt! 

 

Vil du være med, så heng på! 



 

 

 

 

 

 

 

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com

hits