hits

Lunsj

Hurra for vaffeldagen!

Den internasjonale vaffeldagen + påskeferie! Da er jo kaffekosen i boks da ;)

Her har dere forskjellige vaffel-oppskrifter fra arkivet her på bloggen. 

Fullkornsvafler uten tilsatt sukker


Sukkerfrie og grove rømmevafler


Lavkalori-vafler


Proteinvafler og grove vafler
 

Ha en strålende langfredag - med eller uten vafler ;)

 

#oppskrift #kosthold #mamma #mat #trening #vaffeldagen #vafler #sukkerfri #fullkorn #hverdag #påske #lunsj #mellommåltid #bakekona

Nydelig salat til lunsj eller middag

Hei igjen!

Og vips var det blitt en ny måned. Jeg merker godt at høsten har kommet ordentlig. Her om dagen var det bare 2,6 grader da jeg stod opp. Jeg foretrekker den varmere årstiden, men det er noe spesielt og koselig med høst også. Man kan faktisk se at man brenner levende lys ;) 

Forrige uke delte jeg et bilde på Instagram av lunsjen min og fikk noen spørsmål om oppskrift. Derfor tenkte jeg at jeg like gjerne kunne legge ut innholdet i salaten her. 

Som jeg tipset om tidligere pleier jeg å ha flere bokser med ferdig oppkuttet grønnsaker i kjøleskapet. På den måten går det raskt å slenge sammen en salat til lunsj eller som tilbehør/hovedrett til middag. Tid har man ikke nok av som småbarnsforeldre, så da er det greit å ikke måtte finne frem fjøla hele tiden for å lage seg kjapt litt mat ;) 

Jeg kan også legge til - når jeg først er i skrivemodus - at jeg har begynt å dele en del mer ting på Instagram i det siste. En del personlige ting om min vektoppgang og nå på veien nedover i vekt igjen. Jeg har hatt et par tunge år, pga en god del forskjellige årsaker. Men nå er både sinnet og kroppen på vei til å bli sterkere enn noensinne! Det går litt fortere å dele ting på Instagram, så derfor havner det mer privat der enn her :) 

Tilbake til salaten!

En oppskrift kan jeg ikke si at jeg har, men jeg kan dele hva jeg har blandet sammen. Dette er virkelig en av mine favoritter. 

Jeg er ikke så veldig begeistret for kokt egg - men jeg tror også det hadde passet bra oppi for de som liker det ;)

Salaten består av:

Grønnsaker: grønnkål, paprika, mais, tomat, agurk og rødløk

Annet: byggris, skinke, et par spiseskjeer gresk yoghurt, en liten skvett soyasaus, fetaost og pepper.

Til lunsj pleier jeg å tilsette en halv pose med sånn byggris i "pose" - den fra Møllerens. Og jeg har vel ca 100 gram skinkestrimler. Kyllingbiter er også veldig godt.

Et alternativ til byggris kan f.eks være quinoa eller fullkorns couscous. Selvfølgelig også fullkorns pasta.

Dette er en veldig basic salat, men fortsatt utrolig god!

Jeg har flere nye og knallgode oppskrifter på lur til dere - blant annet en veldig god suppe. Og også en ny oppskrift med sjokolade. Mye godt i vente!

Nyt torsdagen - og snart er det helg

 

#salat #lunsj #oppskrift #kosthold #mat #hverdag #mamma #proteinrik #suntoggodt #trening

Salat på 1-2-3

Hei!

Da var vi i mars - og egentlig godt i gang allerede! 

Sola skinner - snøen smelter - fuglene kvitrer og lillemor har dansefest i magen. En herlig start på dagen :)

Vi snakker ikke om det punkterte dekket på den ene bilen min kjære måtte styre med i dag tidlig.. Bil er dyrt ja!

Med lite overskudd til å være på kjøkkenet har jeg de siste månedene blitt god på "fast food".

Mat som metter, er næringsrik og som tar minimalt med tid å slenge sammen.

En gjenganger er en stor og deilig skål med blandet salat. 

Men å skjære opp grønnsaker til en salat hver dag er for meg unødvendig bruk av tid. 

Så når jeg først har fjøla og kniven fremme skjærer jeg like gjerne opp mye på en gang.

Visse grønnsaker holder seg fint i kjøleskapet noen dager, og dermed går det veldig fort å slenge sammen en salat.

Perfekt for en rask lunsj, eller for å tilføye mer grønnsaker til middagen!

Og siden grønnsakene ikke er blandet på forhånd er det lett at alle i familien kan putte oppi det de selv liker.

Junior på 3,5 år unngår f.eks rå løk - men elsker de fleste andre grønnsaker.

 

Og tenk så deilig når fredagen kommer - og mange av oss skal ta taco til middag. Da er det deilig å bare ta frem bokser klare med grønnsaker!

Det skal ihvertfall vi i morgen ;)

I tillegg bruker jeg grønnsakene som fyll i lompe med skinke o.l. 

Eller hvis du trenger grønnsaker i en omelett!

Mulighetene er altså mange :)

Ofte har vi igjen noe kjøtt fra middagen dagen før - og det havner som regel i salaten til lunsj! 

Nå skal jeg gjøre meg klar for bassengtrening for gravide. Godt for en stiv og øm kropp :)

 

Ha en fin torsdag! :)

 

#middag #tips #kosthold #trening #mamma #gravid #mat #hverdag #bakekona #salat 

Crispy og sunn snacks!

Hei!

Lille lørdag og halvveis i uka. 

Og jammen meg er vi veldig snart halvveis i oktober også! 

Dagens oppskrift minner meg skikkelig om høsten.

Det ser ut som små høstblader som har falt på bakken. 

Søte? :)

Dette er faktisk en sunn og mager snacks laget av gulrøtter! 

Oppskrift:

  • 2 gulrøtter 
  • 1/2 ts olivenolje 
  • En klype havsalt

Sett stekeovnen på 175 grader.

Bruk en ostehøvel eller hvis du har et annet utstyr til å skjære gulrøttene i tynne skiver. Skjær de gjerne litt på skrå slik at skivene blir litt større enn mine.

Putt skivene i en bolle og tilsett olje og havsalt. Du kan også putte alt i en pose og riste løs. 

Legg skivene utover et bakebrett uten at noen ligger oppå hverandre. 

Stekes midt ovnen i ca 12-15 minutter. Følg med de siste minuttene! Tiden varierer fra ovn til ovn og tykkelse på skivene.

Når de er sprøe tar du bakepapiret over på en rist og lar de avkjøle seg litt.

Hvis noen av skivene ikke blir sprøe putter du de bare tilbake noen minutter til i ovnen :)

Deilig snacks uten et hav av kalorier og unødvendige ingredienser!

Jeg blir nesten litt glad bare av de nydelige fargene!

Du kan helt sikkert bruke samme oppskrift med potet eller f.eks søtpotet!

Og havsalt kan byttes ut med andre krydder.

Ha en strålende lille lørdag! 

 

#oppskrift #kosthold #trening #suntoggodt #hjemmelaget #snacks #gulrot #havsalt #mat #hverdag #høst #bakekona

"Reste"lunsj i panna

Hei!

Høsten er virkelig på vei, selv om solen fortsatt varmer litt når den skinner. I dag tror jeg dessverre ikke sola titter frem..

Selv om jeg elsker sol og varme, er det noe spesielt og koselig med høsten.

Det at man kan se at telysene er tent rundt omkring i huset om kvelden ;) Pleddet på sofaen blir faktisk brukt. Og varme retter frister igjen. 

Supper og "alt i en gryte" er middager som vi oftere lager når gradestokken synker. Jeg er litt dårlig på å skrive ned når jeg lager sånne retter, fordi jeg slumper mye. Men jeg skal prøve å få delt noen av våre favoritter her etterhvert :) I tillegg prøver vi å lage middager som ordner seg helt selv i ovnen på søndager. Lukten av steik i ovnen og nyvasket hus. Og kanskje litt bakst. I love it! ;)

Men dagens enkle tips stekes i panna (eller kan også selvfølgelig stekes i en ildfast form i ovnen)

Oppskrift:

  • 1 egg
  • 1 eggehvite
  • Et par skvetter melk
  • Salt, pepper, gressløk, hvitløk. Det du måtte like.
  • Skinkestrimler
  • Brokkoli
  • Paprika
  • Rødløk
  • Tomat

Visp fort sammen egg og melk. Tilsett krydder og det du måtte ønske av fyll.

Stekes på middels sterk varme til alt har stivnet.



Havrelomper, salat og mager kesam som tilbehør.

Metter lenge og kan varieres til det uendelige! :)

Jeg elsker å bruke rester av tacokjøtt oppi, for det har så mye smak! Pølsebiter er en stor suksess hos de små!

Jeg liker å spise dette både varmt og kaldt. Så jeg lager ofte dette kvelden før, og har med på jobb som lunsj. 

En annen favoritt er å droppe skinken. Etter at jeg har stekt den skjærer jeg den i strimler på ca 2 cm. Fyller lompa med omelett-strimler og røkt laks. Og gjerne litt ruccola og babyspinat. Knallgodt! 

Ønsker dere en fortsatt fin tirsdag :)

 

#oppskrift #suntoggodt #lunsj #omelett #egg #proteinrik #laks #speltlompe #mat #hverdag #høst #trening #kosthold #grønnsaker #bakekona

 

Lakserull med hjemmelaget dilldressing

God kveld!

Jeg er så rutinemenneske at jeg blir frustrert over meg selv til tider. I tillegg til å lage lister for alt mulig!

Frokost, lunsj, mellommåltid og kveldsmat har vært så utrolig likt i det siste, men det har jeg planer om å endre på nå.

I tillegg har jeg hatt et kosthold som har bestått av for lite fett, så det skal jeg også passe mer på. En sunn balanse.

Dere Instagram-følgere så dette brettet for en god stund siden, og som kveldskosen min den kvelden. Instragram: @bakekona

Lakserull - en klassiker på tapas/fingermat-bord! 

Jeg hadde:

Speltlompe med havre

Røkt laks

Rødløk

Ruccola

Hjemmelaget dilldressing

Dilldressingen var veldig enkel og bestod av:

Mager kesam, fersk dill, en dæsj sitronsaft, salt, pepper og litt sukrin. Litt majones er også godt oppi.

Fremgangsmåten trenger vel egentlig ingen forklaring, men her er det nå:

Smør på dilldressingen på lompene. Legg på laks, rødløk og ruccola. Rull sammen.

Sunt og godt!

Og absolutt ikke avansert.. ;)

Dilldressingen som eventuelt blir til overs kan brukes som dipp!

Jeg tror sommeren er over jeg, dere. Kald trekk i vinden, og gradestokken stiger ikke like høyt. Og det er jo bare tross alt en uke igjen av den siste sommermåneden.

Heldigvis er høsten fylt med mange koselige stunder og noen andre høydepunkter - som f.eks min bursdag.

Og for hver uke som flyr avgårde kommer vi nærmere og nærmere desember og jula. Jeg kjenner jeg allerede nå blir smågira av å tenke på den tiden.

Men nok om det ;)

Her er det bursdagsforberedelser som er kveldens planer, og i morgen blir huset nok en gang fylt med små og store. Hipp hurra!

Ha en fortsatt strålende lørdagskveld :)

 

#oppskrift #kosthold #trening #suntoggodt #magerkesam #sukrin #dill #hverdag #mellommåltid #kveldsmat #laks #fisk #speltlompe #lunsj #mat #bakekona


Hurtig-müsli med vaniljeyoghurt og appelsin

God kveld!

Dette har vært en veldig fraværende uke på mange måter, og det er rett og slett pågrunn av sykdom. Jeg har vært helt slått ut av sykdom siden søndag, og har først i dag begynt å spise litt mer som normalt. I går kveld og i dag har jeg også orket å gjøre litt mer enn å bare ligge under et pledd på sofaen. Jeg satser på at dette var min dose før jul! :)

På kjøkkenet har jeg nesten ikke vært og pcen har jeg nesten ikke rørt. Det forrige innlegget om iHerb tok mange dager å skrive! Men med litt mer matlyst og energi håper jeg formen nå bare blir bedre og bedre!  La oss ikke snakke om at jeg klarte å knuse fronten på iphonen min i begynnelsen av uken også..  Kjære Julenisse - jeg ønsker meg så sårt en ny telefon!

Nok sykdomsprat! 

Denne "müslien" ble laget forrige uke, og var et veldig godt mellommåltd!

Super som frokost eller kveldsmat også :)

Oppskrift:

  • 25 gram havregryn
  • 1 ss sukrin gold
  • 1/2-1 ts kanel
  • En klype kardemomme
  • 1 god ss frukstmos eller eplesyltetøy

Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en skål. Hell det i en varm stekepanne. Sukrin gold vil fort smelte. Tilsett fruktmosen og bland det godt med havregrynen. Stekes på middels sterk varme til blandingen har blitt gylden. Rør jevnlig.

Den blir mer crispy når den får avkjølt seg litt.

Jeg helte helt enkelt et beger Yoplait dobbel 0 % vanilje i en skål. Skjært en appelsin i biter. Toppet med müsliblandingen og litt mer sukrin gold.

I tekoppen hadde jeg St Dalfour Green Tea i smaken Mandarin Orange. Jeg synes dessverre denne smaker litt lite, og er langt i fra så god som Golden Mango.

Jeg har en rolig kveld på sofaen foran meg, etter en bedre og litt mer aktiv dag enn tidligere denne uka. Jeg har til og med beveget meg en kort tur utenfor døra!

Håper dere har hatt en bra uke så langt! :) Snart er det helg igjen ;)

 

#sukkerfri #sukringold #funksjonellmat #oppskrift #jatildesserthverdag #frokost #trening #kveldsmat #mellommåltid #te #vanilje #iherb #vektklubb #appelsin #havregryn #fiberrik #bakekona #yoghurt

Proteinlefser med skinkefyll

Er det flere enn meg som har en boks med Bakepro i skapet, som dessverre blir altfor lite brukt?

Som regel bruker jeg proteinpulver med smak når jeg baker eller lager dessert. Så nå tenkte jeg at jeg måtte ta meg selv i bruke Bakepro mer i diverse retter.

Så naturlig nok startet jeg med pannekaker! 

Denne lunsjen var utrolig god på smak og veldig mettende! 

Jeg tok utgangspunktet i grunnoppskriften på proteinpannekaker jeg har lagt ut tidligere.

Oppskrift:

  • 20 gram proteinpulver med nøytral smak
  • 15 gram sesammel
  • 1/2 ts fiberhusk
  • 1/2 ts bakepulver
  • 2 ss gresk yoghurt naturell/kesam mager
  • 2 eggehviter

Gjør som alltid! Visp alt godt sammen og la røra hvile litt på benken. Stekes i en panne på middels sterk varme. 

Normalt i proteinpannekakene har jeg som regel kokosmel. Som for all del også kan brukes hvis du kan har det. Dette melet har en naturlig søtsmak, og det hadde jeg ikke lyst på når pannekakene ikke skulle fylles med søtsaker! Derfor gikk jeg heller for sesammel, som har en nøtteaktig smak. Sesammel er også glutenfritt, inneholder mye fiber, rikt på proteiner og mineraler som jern, sink og magneisum.

Når pannekakene er stekt er det bare å fylle de med det du måtte ønske. 

Jeg blandet sammen kalkunstrimler, rødløk, mais, paprika og et par spiseskjeer kesam mager.

Som ekstra tilbehør delte jeg opp en gulrot og litt agurk i strimler. 

Alt dette kan fint lages på forhånd - og gir dermed en litt mer spennende lunsj! Oppbevar alt i bokser og smør bare på fyllet når du skal spise :)

Har du noen gode tips/oppskrifter med Bakepro?

 

 #pannekake #utensukker #sukkerfri #funksjonellmat #sukrin #sukringold #dessert #bakekona #oppskrift #vektklubb #kosthold #bakepro #proteinpulver #iherb #protein #proteinmat #frokost #lunsj #pannekaketårn #proteinpannekake

Mettende og sunt hamburgerbrød uten behov heving!

Dagens raske og utrolig enkle oppskrift er er et hamburgerbrød som er passer for dere med lavkarbodiett, lavkalori, glutenfri og uten melk! Da har jeg vel dekket de fleste ;)

Og det beste av alt! TO ingredienser! 

Selv om det ikke alltid ser sånn ut på maten jeg lager, da spesielt pannekaketårnene, så liker jeg at ting tar kort tid å lage og er veldig enkelt! Med en aktiv hverdag er det ikke alltid det blir mye tid på kjøkkenet, men det betyr ikke at man må ty til dårlige valg for det ;)

Oppskrift på 1 hamburgerbrød:

  • 30 gram brødmix fra Funksjonell mat
  • 5 ss vann
  • Evt litt sesamfrø på toppen

Alt blandes i en skål og smøres utover på et bakepapir. Stekes i en forvarmet ovn på 175 grader i ca 20 min. Når den har blitt gylden på undersiden er den ferdig.

Husk at den ikke vil heve så mye, så ikke lag den for tynn! Neste gang kommer jeg ikke til å smøre den like mye utover. 

Saftig og sunt hamburgerbrød! 

For de som lurer: et hamburgerbrød inneholder 92 kalorier :)

Selve hamburgeren kan du lette lage selv - jeg stekte en kalkunburger som vi har kjøpt i Sverige.

Neste gang kommer jeg til å lage hele pakken med brødmixen, slik at jeg kan fryse ned de som blir til overs!

Passer utmerket som rundstykker også!

Tilsett litt mer vann og få denne varianten:

Wrap - som du kan fylle med mye forskjellig godsaker ;)

På tide å komme ut av feriemodusen, og tilbake i gode rutiner!

Ny uke - nye muligheter! 

 

#glutenfri #hamburger #hamburgerbrød #oppskrift #lefse #lunsj #middag #sukrin #funksjonellmat #bakekona

 

Vanilje-proteinpannekaketårn med hjemmelaget jordbærsirup

Da var det på tide å produsere noen skikkelig pannekaketårn igjen! 

Oppskriften er den samme som grunnoppskriften jeg har lagt ut tidligere, men denne gangen hadde jeg ikke i noe ekstra vann eller melk.

  • 20 gram proteinpulver med vaniljesmak
  • 15 gram kokosmel
  • 1 ss sukrin gold
  • 1/2 ts fiberhusk
  • 1/2 ts bakepulver
  • En dash vaniljepulver (kan fint sløyfes)
  • Noen dråper stevia vanilje (kan fint sløyfes)
  • 2 eggehviter
  • 2 ss lavkalori eplemos/fruktmos for barn (evt kesam/gresk yoghurt)

Visp alt godt sammen, og la den svelle litt på benken i ca 15 min. Røra skal være ganske tykk! Jo tykkere røre, jo tykkere pannekaker.

Stekes på middels sterk varme.

Tilbehøret er et beger Yoplait dobbel 0 % jordbær og hjemmelaget sukkerfri jordbærsirup.

Friskt og godt - perfekt som mellommåltid, kveldsmat eller etter trening!

Oppskrift på den sukkerfrie jordbærsirupen kommer i løpet av uka :)

Bytt ut vanilje-proteinpulveret med sjokoladesmak for en deilig sjokoladekakevariant - tilsett i tilegg 1 ts kakao for en fyldigere sjokoladesmak.

Tykke, luftige og utrolig saftige!

Jeg har en lang liste med smakskombinasjoner og varianter jeg skal lage i tiden fremover - flere etter tips fra dere! 

Det er morsomt å se bilder dere legger ut på Instagram også!

Når jeg legger ut bilder av pannekaketårn på Instagram hashtagger jeg de alltid med #pannekaketårn. Gjør det dere også, så kan vi inspirere hverandre med bilder av forskjellige varianter og oppskrifter! :)

 

 #pannekake #utensukker #sukkerfri #funksjonellmat #sukrin #sukringold #dessert #bakekona #oppskrift #vektklubb #kosthold #kokosmel #proteinpulver #iherb #protein #proteinmat #frokost #lunsj #pannekaketårn #proteinpannekake

Lunsjtips - Proteinwrap med skinkestrimler og salat

Dette er så enkelt! :)

Oppskrift:

  • 10 gram Bakepro - proteinpulver med nøytral smak
  • 5 gram kokosmel eller en annen meltype - ca 1 ts
  • 1/3 ts bakepulver
  • 1 ts fiberhusk
  • 2 eggehviter
  • Evt krydder - jeg brukte hvitløk og litt urter
  • Vann

Bland alt sammen, og tilsett vann. Røra skal ikke være for tynn, men såpass flytende at du lett kan fordele den i panna. Stekes i en sprayet panne på middelsterk varme. Når det kommer  små lufthull kan den snus, og stekes til den er gylden på andre siden. 

Og så er det bare å fylle den med det du måtte ønske:

Min wrap ble fylt med salat og skinkestrimler. Dressingen er et par spiseskjeer kesam mager og en liten dash sweet chili saus.

Til drikke hadde jeg hjemmelaget og sukkerfri iste laget av grønn te.

Hvorfor kjøpe iste når du kan lege det selv på 1-2-3? 

Jeg kokte bare opp vann, tilsatte to poser med ønsket te, sukrin og evt steviadråper. Lot det avkjøle. Så helte jeg det over på en mugge og satte det i kjøleskapet. Og for å få den ordentlig kald tilsetter du bare noen isbiter i glasset :)

Jeg har tidligere lagt ut flere wrap-varianter for de som ønsker andre oppskrifter:

Brødmix-wrap

Gyros




Sunt lunsjtips - Hjemmelaget wrap med ønsket fyll

I dag tenkte jeg at jeg skulle dele med dere et meget sunt og ikke minst enkelt lunsjtips! Den er selvsagt også perfekt til middag! ;)

Passer for de alle mulig kosthold - lavkarbo, lavkalori, glutenfri og for de som rett og slett vil ta sunnere valg! 

Det hele er så enkelt, og krever veldig liten tid på kjøkkenet :)

Oppskrift:

  • 30 gram Brødmix fra Funksjonell mat
  • Vann
  • Evt krydder - jeg brukte kun hvitløk

Tilsett brødmixen og hvitløk i en bolle, og rør inn vann. La den svelle litt på benken, og tilsett evt mer vann. 

La den være litt rennende, slik at den blir lett å smøre utover

Smør blandingen utover til en sirkel på bakepapiret, og stek i ca 10 minutter midt i ovnen på 200 grader

'

Avkjøl og fyll med det du måtte ønske! :)

Jeg lagde lefsa mi kvelden før, oppbevarte den i kjøleskapet og lagde den i lunsjpausen. Fortsatt saftig og utrolig god!



Jeg fylte min med kalkunskinke, scampi, blandet salat og yoghurt naturell.

Her er det kun sunne ingredienser, og absolutt ikke en kjedelig lunsj! Dette er noe alle kan klare å lage ;)

Minner samtidig om en tidligere wrap-oppskrift som har vært en stor sukess for mange: 

Oppskrift kan du lese HER



Håper dette var et tips som vil falle i smak for flere! :)

 

#hjemmelaget #lefse #glutenfri #brødmix #sukrin #funksjonellmat #lunsj #middag #oppskrift #suntkosthold #kosthold #vektklubb #bakekona 

Oppskrift: Lavkalori-lefse som ble til et hamburgerbrød

Jeg vet at det er flere som har prøvd seg på lavkalori-pitabrødet jeg la ut oppskrift på i forrige uke, og med stor suksess! Det er veldig morsomt å høre, og ikke minst se bilder av det på Instagram!

Jeg har selv laget lefsen så og si daglig, og i dag lagde jeg en liten vri på den

Oppskrift:

  • 3 eggehviter
  • 15 gram fibra fullkornsmel eller annen meltype (bruk f.eks kokosmel hvis du ønsker en glutenfri variant.)
  • 1 ts fiberhusk
  • 1/4 ts bakepulver
  • Krydder etter ønske - oregano, hvitløk, pepper, urter.

Alt mikses godt sammen med en visp. La bollen stå på benken og svelle i en liten stund. Ca 15 min. Stek to middels store og tjukke pannekaker av røra. Så ikke smør røra for mye ut i panna. Når det kommer små lufthull, er de klare for å snus. 

Jeg stekte alt i går kveld, og hadde det med til lunsj på jobb i dag! Gjett om jeg koste meg :)

Hamburgeren er kalkunburger kjøpt i Sverige. Sunn og mager.

Ved siden av hadde jeg i tilegg brokkoliblanding stekt med krydder og en dash kesam mager.

Lager du en stor lefse kan du fylle det du måtte ønske! Jeg tror det blir en taco-variant på meg om ikke lenge.



Det er morsomt når en oppskrift kan brukes til flere retter! :)

Håper flere prøver den ut :)







Pannakaker for store og små den siste tiden

I det siste har jeg prøvd ut en del nye oppskrifter, og derfor har ikke pannekaketårn blitt like mye prioritert. Derfor kommer den nå en liten oppsummering fra forrige uke og til nå :)

Grunnoppskriften på proteinpannekakene med detaljerte bilder kan du lese her

Bursdagskake laget av sjokolade-proteinpannekaker til Kato, som ble en stor suksess!



Sjokolade og karamell-proteinpannekaker, sjokoladekrem, karamellkrem og litt Walden Farms caramel syrup



Sjokolade-proteinpannekaker med sjokoladekrem og Walden Farms chocolate syrup



"Bløtekake" laget av vanilje-proteinpannekaker. Yoplait dobbel 0 % vanilje mellom lagene og jordbær i skiver. Gresk yoghurt blandet med vaniljepulver og steviadråper med vaniljesmak og friske bær.



En stor havre-pannekake med et beger Yoplait dobbel 0 % bringebær og frosne bringebær.

"Gulrotkake"-proteinpannekaker. Gresk yoghurt blandet med vaniljepulver, sukrin melis og steviadråper med vaniljesmak.

Så saftige og luftige!



Sjokolade-proteinpannekaker med sjokoladekrem og en tynnere versjon av PB2.

For de som elsker sjokolade! ;)

'

Havre-pannekaker med 1 ts kakao tilsatt i røra, toppet med et beger Yoplait dobbel 0 % vanilje, oppskjært jordbær og Walden Farms pancake syrup. Himmelsk!

Avslutter med Jonathan sin kveldsmat i går:

Grove rislapper - røre laget på slumpen sammen med Jonathan. Det ble en god del kanel.. ;) 

Det er så gøy å se pannekaketårnene dere lager! :) Man blir aldri for stor for pannekaker!

iHerb-pakke og sjokolade-proteinpannekaketårn

Nye godesaker fra iHerb! 

  • Healthy Foods Cocoa Powder
  • Yogi Green Tea - Muscle Recovery
  • Arizona Green Tea i smaken Pomegranate and Acai
  • Walden Farms Pancake Syrup

Sirupen er en "gammel" kjenning, mens de andre er nye produkter for meg. Grønn te er et must hver dag, og derfor er jeg alltid på jakt etter nye favoritter! Kakao går det mye i mikrobrownie og pannekaker. Tidligere har jeg brukt en type fra merket Rapunzel, men den til Healthy Food ga mer for pengene så da gir vi den et forsøk.

Når det kommer nye produkter i posten må disse selvfølgelig testes ut så fort som mulig. Derfor ble det en kopp grønn te og sjokolade-proteinpannekaker til lunsj i går!

Teen var god den, men jeg må gi den et par kopper til. Foreløpig ikke på topplisten, men absolutt godkjent! 

Pannekakene.. De var gode de! Oppskriften er som vanlig grunnoppskriften min, men jeg tilsatte i tillegg 1 ts av kakaopulveret i røra også. Lagde sjokoladekrem av Synnøve gresk yoghurt, Walden Farms chocolate dip, noen dråper stevia sjokolade og sukrin melis. Toppet det hele med PB2 laget i en tynnere variant. 

Dette var som å spise en stor og saftig sjokoladekake!



Med sjokoladekrem og peanøttsmør-"sirup"

Søtsuget dekket til lunsj? Check! ;)

Jeg elsker sjokolade! Gjør du? ;)

 

 #pannekake #utensukker #sukkerfri #funksjonellmat #sukrin #sukringold #dessert #bakekona #oppskrift #vektklubb #kosthold #kokosmel #proteinpulver #iherb #protein #proteinmat #frokost #lunsj #pannekaketårn #proteinpannekake

Pannekakeskål fylt med yoghurt og bær

Dagens mektige, søte og sunne lunsj var denne skålen:

Fiberhavregryn er favoritten å bruke i frokostgrøten min, og er alltid på handlelista når vi drar til Sverige. 

I dag tok jeg litt av pakka og kjørte grynene i kjøkkenmaskinen, slik at det ble til havremel.

Denne havregryn-varianten inneholder 320 kcal per 100 gram, sammenlignet med Axa havregryn som inneholder 376 kcal per 100 gram.

Tanken er å prøve ut havremel i pannekaker og annen bakst. Billigere og mer tilgjengelig for mange enn f.eks kokosmel og proteinpulver.

Oppskrift på 1 stor pannekake: 

  • 30 gram havremel
  • 10 gram fibramel
  • 1/3 ts bakepulver
  • 1 ss sukrin
  • 1/2 ts kanel
  • Litt vaniljepulver (kan fint sløyfes)
  • 5 dråper stevia vanilje (kan fint sløyfes)
  • 2 eggehviter
  • Litt vann/melk

Alle ingrediensene blandes godt i en skål. La røra kose seg på benken i minimum 15 minutter, slik at røra får svelle. Tilsett noen spiseskjeer vann. Røra skal være nokså tykk. Tynnere røre, gir en tynnere pannekake. Stekes i en sprayet panne på middels varme. 

Jeg la pannekaka oppi en skål, og så er det bare å fylle den med ønsket godsaker.

Jeg tok et beger Yoplait dobbel 0 % vanilje og blandet med 100 gram frosne bringebær.

Et veldig mektig måltid, og utrolig godt! :)



Pannekaken tilsvarer 160 sunne kalorier, og yoghurtblandingen er 86 kalorier.

Totalt blir denne skålen på kun 246 kalorier!

Passer utmerket både til frokost, lunsj, mellommåltid eller kveldsmat! ;) 

Grove pannekaker for liten og protein-pannekaker for stor

Siden jeg har blitt helt hekta på protein-pannekaketårn og Jonathan elsker å bake, bestemte jeg derfor at vi skulle lage tjukke pannekaker/lapper til kveldsmat! Da fikk jeg slått flere fluer i en smekk. Kosetid på kjøkkenet med Jonathan, kveldsmaten laget og jeg fikk finjustert på oppskriften jeg brukte i barnehagen da jeg stekte 140 pannekaker. Når man slumper er det ikke lett å gi en oppskrift til andre, men jeg ble veldig fornøyd med dagens resultat. Og da sønnen min på litt over halvannet år ropte ut til meg på kjøkkenet: "MAMMA". "Ja, Jonathan" svarte jeg. "Naaaam". Begge gutta mine, altså min kommende ektemann og sønn, lagde go'lyder og ropte på mer! ;)

Her er Jonathan sitt mini-pannekaketårn:

Jeg stekte pannekakene hans ekstra små. La Sprett yoghurt med skogsbærsmak og oppskjært banan mellom lagene.

Dette ble en stor hit! Og er garantert like morsomt for barn som for voksne ;)

Så til mitt protein-pannekaketårn:

Vanilje og pære-pannekaker med en god del kanel

Hele tårnet inneholder 270 kcal, inkludert yoghurt og pæremos

Oppskrift på de grove pannekakene og grunnoppskriften på protein-pannekakene jeg lager så og si hver dag vil komme i løpet av de neste dagene :)

JA til pannekaketårn til liten og til stor! ;)

 

 

Et høyt tårn med sunne og proteinrike "gulrotkake"-pannkaker

Gulrotkake er en evig klassiker for mange, og derfor kan jeg med stor glede fortelle dere at dette tårnet var helt himmelsk! Tenk at dette tårnet består av en haug proteiner og null sukker? Disse kommer jeg til å lage mange ganger fremover! Og siden de ble en så stor suksess i denne heimen har jeg lyst å dele oppskriften med dere. Det er en ingrediens som vil overraske.. 

Nemlig dette glasset:

Oppskrift:

  • 20 gram proteinpulver - jeg brukte Myofusion cinnamon roll, men vaniljesmak passer også utmerket
  • 15 gram kokosmel
  • 2 ss sukrin gold
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1/2 ts fiberhusk
  • 1/3 ts kardemomme
  • 1/2-1 ts kanel (jeg er veldig glad i kanel)
  • Litt vaniljepulver evt litt vaniliesukker eller stevia dråper med vanilje
  • 2 eggehviter
  • 2 ss gulrotpure
  • 1 toppet ss revet gulrot - mer eller mindre hvis du ønsker det
  • Melk/vann til ønsket tykkelse

 

Alt blandes sammen i en bolle, og la den så hvile en liten stund på benken. .

Røren vil svelle litt, så det kan være du må tilsette litt mer væske. Jo tykkere røre jo mer fluffig og tykkere pannekaker

Stekes i pannen på medium varme. De trenger litt god tid før du snur de.

Når du ser at de ikke virker like flytende på toppen kan du snu de.

Glasur:

Alt mikses sammen, og smak til med søtning til du får den så søt som du vil :)

Smør et lag glasur mellom hver lag, og rasp litt gulrot på toppen. Nyt!

Er du glad i gulrotkake kan jeg anbefale denne på det sterkeste! Dette var som å spise et stort stykke gulrotkake, bare at denne er sunn for kroppen!

To ganger måtte jeg lage denne versjonen i går! Først til meg til lunsj, og så til Kato til kveldsmat ;)

Jeg har også oppskrift på gulrotlapper uten proteinpulver som kommer en gang i nærmeste fremtid :)

JA til sunne kaker! :)

 

Proteinpannekaketårn-bonanza

Puh.. Det var overskriften sin det! Men dette er et innlegg med en god del bilder for å si det sånn! :)

Det er ingen tvil om at jeg har blitt litt hektet på pannekaker de siste dagene! Og variasjonsmulighetene er uendelige! Jeg har mange varianter på "må lage snart"-lista! ;)

Oppskriften jeg har brukt de siste dagene, og bare har tilpasset etter hvilken smak jeg bruker på proteinpulveret, kan du lese her.

Her er en "liten" bildekavalkade på de siste dagers pannekaketårn:

Vaniljesmak med Walden Farms pancake syrup og gresk yogurt mellom lagene. Moste bringebær og litt mer gresk yoghurt på toppen

Slik så den ut inni:

Denne kaller jeg "bløtekake"-versjonen. Vaniljesmak med bringebær i røra. Gresk yoghurt og Lerum bringebærsyltetøy uten tilsatt sukker mellom lagene. På toppen har jeg blandet det som var igjen av yoghurten med litt syltetøy

Ligner det ikke litt på en bløtekake? ;) Vanvittig godt ihvertfall!

Vaniljesmak med yoplait dobbel 0 % i jordbærsmak mellom lagene og litt Lerum jordbærsyltetøy uten tilsatt sukker på toppen.

Sjokoladesmak og det høyeste tårnet foreløpig! Jordbær i skiver og pb2 i litt tynnere versjon som smøring mellom lagene. På toppen tok jeg en dash vanilje kesam mager og litt Walden Farms pancake syrup

Ser jo veldig fancy ut inni!

Den siste versjonen er en "kanelbolle"-versjon, altså proteinpulver med cinnamon roll smak. Gresk yoghurt og Walden Farms pancake syrup mellom lagene. Denne bare smeltet bort i munnen! 

Følg med i tiden som kommer både her på bloggen og på instagram, @bakekona, for mer matinspirasjon og oppskrifter. Og ikke minst flere pannekaketårn! 

 

Del gjerne deres pannekaketips eller andre kosemåltider! :) J

 

Oppskrift på proteinrike pannekaker med lavt kaloriinnhold

I går la jeg ut disse to bildene av gårsdagens lunsj:

Sjokoladeprotein-pannekaker som er mettende, høyt proteininnhold og lite kalorier. I tillegg til at de smakte helt vanvittig godt!

Og jeg kan jo ikke legge ut sånne bilder uten å dele med dere hva de inneholder og hvordan jeg lagde de ;)

Jeg brukte proteinpulver med sjokoladesmak i de ovenfor. I oppskriften jeg har laget med bilder brukte jeg vaniljesmak. I kveld skal jeg prøve meg på cinnamon roll! Siden jeg er et sjokolademonster er jeg veldig overrasket over at jeg faktisk tror jeg foretrekker vanilje-versjonen! Tilsett 1 ts kakao hvis du lager sjokolade-pannekakene!

Oppskriften jeg ble inspirert av, og mange andre godsaker, kan du ta en titt på her

1 porsjon vanilije-proteinpannekaker: (antall pannekaker kommer an på størrelsen)

  • 20 gram proteinpulver med ønsket smak - PF Whey Tech Vanilje ble brukt i denne røren
  • 1 1/2 ss kokosmel (ca 15 gram)
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1/2 ts fiberhusk
  • 1 ss sukrin
  • 1 ss sukrin gold (evt bare en av sukrin-typene)
  • Litt vaniljepulver evt vaniljesukker
  • 2 eggehviter
  • 5-6 dråper stevia dråper med ønsket smak (kan fint sløyfes)
  • 2 ss blomkålpure
  • Vann/melk til ønsket konsistens

Det første du gjør er å lage blomkålpureen. Det er så enkelt som at litt blomkål moses med en stavmixer eller blender til den får purekonsistens. Dette holder seg fint i kjøleskapet i en tett boks i noen dager.

Alle ingrediensene vispes godt sammen i en bolle

Jeg synes originaloppskriften ga en litt vel tjukk røre, så jeg tilsatte derfor også litt skummet melk og vann til jeg var fornøyd med tykkelsen. Og det gir jo også mer røre ;) Jeg lot røren så stå på benken og svelle i ca 15 min. Tilsett evt mer væske hvis du føler det trengs. Røren skal være ganske tykk!

Pannekakene stekes på middels varme. Jeg sprayet litt PAM spray i panna før jeg la i røra.

De skal ha blitt litt "faste i fisken" før du snur de, men vil f.eks ikke få disse vanlige hullene som i sveler/lapper



Nytes så fort som mulig, eller avkjøles,pakkes inn og nytes til f.eks lunsj dagen etterpå. Jeg lagde en porsjon i går, og hadde de til lunsj i dag. Og sånn så det ut:

Jeg hadde et halvt beger med yoplait dobbel 0 % i smaken jordbær mellom lagene og en dash Lerum jordbærsyltetøy uten tilsatt sukker på toppen!

Av gårsdagens røre fikk jeg 5 pannekaker. En overlevde ikke lenge... ;) Tre ble litt av dagens lunsj og den sist ble en del av mellommåltidet. De var like saftige og gode dagen derpå! 

Og ikke rynk på nesa over blomkålen! Du smaker det ikke.. Det du smaker er noen vanvittig saftige pannekaker som bare smelter i munnen!

I originaloppskriften er det oppgitt at pannekakene inneholder 184 kcal. 28 gram protein. 6 gram karbohydrater. 3 gram fett. Bruker du da f.eks vann for å få en tynnere røre øker selvsagt ikke kaloriinnholdet. Og til tilbehøret er det bare å bruke fantasien eller hva man har tilgjengelig i kjøleskapet! 

Gi meg gjerne tilbakemelding om hvordan det smakte hvis du prøver det ut :) Og spørr hvis du lurer på noe!

 

(Nå skal jeg ut på kjøkkenet og forberede morgendagens lunsj!)

 

Dagens lunsj - Omelett i ovnen!

Ja, hvorfor ikke hele alt i en form og la den kose seg i ovnen, mens man pusler med andre ting? 

Jeg pisket sammen:

  • Egg
  • Melk (gjerne litt kesam mager også for litt mer proteiner)
  • Salt
  • Pepper
  • Litt forskjellig krydder

Rørte eggeblandingen sammen med:

  • Kokt potet fra en tidligere middag
  • Skinkestrimler
  • Paprika
  • Mais 
  • Brokkoli

Helt alt over i en form


Inn i ovnen til eggeblandingen hadde så og si stivnet helt. Lot den så hvile litt på benken, sånn at alt for satt seg. 


Serveres med litt frisk salat og evt brød/speltlomper


Dette er veldig godt nylaget, men passer også utmerket til å spise kaldt! Lag den kvelden før, så har du en sunn og god lunsj klar til å spises dagen etterpå! 

Den som er så fint med en sånn type rett som dette er at du bare tilsetter det du har tilgjengelig i skuffer og skapp! Middagsrester er jo helt supert Laks, kylling, ja til og med tacokjøtt for en litt mer krydret variant! Røra kan også fint helles i muffinsformer og fryses ned! Da tar du bare opp ønsket antall på morgen og så tiner det i matboksen innen det er tid for lunsj! Og varmes da evt i mikroen hvis du ønsker den varm :)

 

Oppskrift: Omelett

Dette er faktisk mitt første forsøkt noen sinne på å lage omelett! Og det ser man nok på resultatet også, men smaken: NAM! Tenk at jeg i så mange år har innbilt meg at jeg ikke liker dette! Bedre sent enn aldri :)

 




1 porsjon:

  • 2 egg
  • 2 ss melk (evt vann)
  • Salt
  • Pepper
  • Gressløk
  • Hvitløk

Piskes sammen

  • 15 gram paprika kuttet oppi i biter
  • 15 gram mais
  • 50 gram hamburgerrygg, strimlet


Hell eggeblandingen i en oppvarmet stekepanne. Drar røra inn mot midten, og pass på at det som ikke er stivnet renner utover langs kanten igjen. Legg ønsket fyll på den ene siden, og etter noen sekunder bretter du den andre halvparten over.


Jeg brukte ikke noe form for fett i panna, og den var litt vanskelig å brette. Så utseendemessig ble den ikke helt som jeg hadde forestilt meg, men smaken var helt nydelig. Jeg er fornøyd med tanke på at dette var min første forsøk ;)

Jeg hadde, allerede ferdig oppkuttet, salat fra kjøleskapet ved siden av og en dash kesam mager. Planen var egentlig å ha to speltlomper ved siden av, men jeg ble så mett av bare omeletten!

 

Totalt: 255 kcal

Men etter en liten stund var jeg klar for litt kos:

To grove bananlapper, litt jordbærsyltetøy og en kopp kaffe

Totalt: 88 kcal

 

Gleder meg til dagens middag: hjemmelagde vårruller! 

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com