hits

januar 2014

Sjokolademousse med trippel-sjokolade

Alle gode ting er tre - s jeg toppet like gjerne denne desserten med tre typer sjokolade!

Lys - mrk og hvit.

Og litt er nok bde for smaken og synets skyld ;)

Dette var en dessert jeg hadde tidligere i uka - da sykdom har herjet i kroppen det siste halvannet dgnet. Det kom brtt, og jeg hper det forsvinner like fort.

Uansett - denne desserten har vrt innom bloggen tidligere, og det blir nok ikke siste gang heller.

Oppskriften gir 2-3 porsjoner. Lager du tre porsjoner blir det ca 108 kalorier per porsjon - fr sjokoladetoppingen ;)

Oppskriften finner du i dette innlegget, men jeg kan like gjerne skrive den her ogs ;)

Oppskrift:

  • 2 gelatinplater
  • 1 eggehvite
  • 200 gram mager kesam - eller gresk yoghurt naturell
  • 15 gram sukrin melis
  • 10 gram kakao - mer kakao gir kraftigere sjokoladesmak
  • 20 gram proteinpulver med sjokoladesmak - eller bytt det ut med mer kakao
  • 1 dl melk
  • 2 ss vann

Legg gelatinplatene i blt - slik at de blir myke.

Stivpisk eggehviten i en bolle.

I en annen bolle blandes sammen kesam, sukrin melis, kakao og proteinpulver. Rr godt sammen. og rr s inn melken.

Kok opp vann i en kjele, og ls opp de myke gelatinplatene. Rr inn gelatinene i kesamblandingen. Vend s forsiktig inn den stivpiskete eggehviten til alt er blandet godt sammen.

Fordel s i nsket skl/glass, og sett i kjleskapet i et par timer.

Den lyse og mrke sjokoladen er uten sukker og fra dette merket. Den hvite sjokoladen er en sukkerfri variant jeg fant jeg i en lokal innvadrerbutikk, men som oftest gr jeg for den vanlige i matvarebutikken ;)

Jeg hper dere er friske og raske, og nsker dere en riktig fin fredag :)

#sukkerfri #dessert #jatildesserthverdag #oppskrift #kosthold #protein #proteinrik #trening #sjokolade #utensukker #funksjonellmat #sukrinmelis #proteinpulver #bakekona

"Kinamat" og dessert i en fei!

Hvor har egentlig januar blitt av? Det er utrolig hvor fort tiden flyr nr man ser tilbake. Og februar er en mned jeg alltid fler flyr ekstra fort avgrde. Merkelig det der... ;)

Her er det ihvertfall mange baller i luften om dagen, s jeg er spent p hva de neste mnendene bringer! Det er stas se bloggen nevnes p her og der! Og snart fyller den ett r. S med mye som skjer om dagen er det heller ikke alltid at tiden strekker til som man nsker. Da er det viktig prioritere riktig. for mye tid ved kjkkenbenken passer dermed ikke alltid.

Derfor blir det to hurtig-varianter i dagens innlegg.

Dessert laget p 2 minutter!

Og middag p 20 minutter.

Middagen er enkel, men allikevel med en del gode smaker. Litt som vrrull uten "innpakningspapiret"

Jeg har ingen helt detaljert oppskrift, men prv deg litt frem med smaker du liker og som du har tilgjengelig.

Her er det jeg hadde:

  • 1 pakke kyllingkjttdeig
  • 1 kinakl
  • 1-2 gulrtter
  • 1/2 lk - jeg brukte rdlk
  • 1/2 gul paprika
  • Chili
  • Ingefr
  • Ketjap manis
  • Sweet chili saus
  • Soyasaus
  • Hvitlk

Skjr opp alle grnnsakene i nsket strrelse. Stek kyllingkjttdeigen og tilsett lken. La det surre litt. Tilsett gulrot og paprika, og smak til med krydder og saus. La det hele kose seg i noen minutter.. Tilsett klen og stek sammen med grnnsakene i et par minutter.

Tilbehret kan vre ris, nudler eller som vi hadde, byggris. Og en dsj med mager kesam.

P grunn av Jonathan er vi litt forsiktig med krydderet og tilsetter heller mer p vre fat nr vi skal spise.

Og et enkelt dessert tips kan vre noe som dette!

I bunnen nsket mengde knuste kjeks.

Jeg brukte Snackimalsmed vaniljesmak fra iHerb, men er her mulighetene mange! Bokstavkjeks kan vel f.eks nytes i aldre ;)

Yoghurten er helt enkelt et beger Yoplait dobbel 0 % vanilje.

Og det hele ble toppet med frosne jordbr som jeg halvtinte og moste og litt granateple.

St, syrlig og crunchy! ;)

Det er utrolig morsomt at s mange av dere har hatt s stor suksess med "kanelsnurrene"! De er raske lage, saftige og passer perfekt for dere som "frykter" feile med gjrbakst! ;)

En ny variant er allerede planlagt. S - stay tuned!

Ha en fortsatt fin kveld :)

#oppskrift #middag #dessert #suntoggodt #iherb #kosthold #trening #mat #jatildesserthverdag #bakekona

Ostekake som hverdagsdessert!

Jeg har nok blitt litt hekta p "ostekake"-desserter om dagen! S forberede dere p noen varianter av disse fremover ;)

En ostekake dekker stbehovet, er mettende og kan gjres litt ekstra proteinrike hvis man nsker det. Og enda bedre - disse er uten sukker!

De holder seg ogs godt i kjleskapet, s hvis du lager to stykker, s har du en perfekt dessert to dager p rad. S da er vel bde morgendagens og onsdagens dessert allerede i boks? ;)

Jeg vet jeg ofte skriver hvor fantastisk kakemixen til Funksjonell mat er. Det er virkelig helt unikt produkt, og det er utrolig hvor mange forskjellige desserter og bakst jeg kan f ut av en pakke. Lite plass i skapet tar den ogs ;)

Den er sukkerfri, glutenfri og nydelig p smak.

S her om dagen lekte jeg litt med tanker p hva annet denne kakemixen kan brukes til. S da prvde jeg meg p bruke det som bunn i ostekake!

Resultatet: Himmelsk!

Oppskrift p to mini-ostekaker:

  • 2 gelatinplater
  • 50 gram kakemix fra Funksjonell mat
  • 1 ts sukrin gold
  • 5 gram yacon sirup - eller en annen sirup - eller smeltet smr
  • ca 2 ss vann
  • 100 gram gresk yoghurt - evt mager kesam. Du kan ogs bruke mager vaniljekesam, men den inneholder sukker.
  • 0,3 dl melk - jeg brukte faktisk soyamelk med vaniljesmak, men her bruker du den du har. Du kan ogs erstatte melk med philadelphia light for en mer autentisk ostekake-smak
  • 1 ss sukrin melis
  • En dsj vaniljepulver - kan slyfes,
  • 2 ss vann

Start med legge gelatinplatene i vann, slik at de blir myke.

Bland kakemixen, sukrin gold, yacon sirup og vann til en fast masse. Trykk massen ned to sm former. Dekk de gjerne med plast i bunnen hvis du nsker lfte de ut av formene nr de skal spises. Sett i kjleskapet.

Bland godt sammen gresk yoghurt, melk, sukrin melis og vaniljepulver.

Kok opp 2 ss vann og ls opp gelatinplatene i dette vannet. Hell gelatinopplsningen i en tynn strle opp i yoghurtblandingen mens du rrer rundt.

Hell blandingen over kakebunnen, og sett formene tilbake i kjleskapet. Etter 1-2 timer har de stivnet.

Planen min var legge granateplene p toppen fr den rakk stivne helt, men det gikk i glemmeboken!

S de danderte jeg bare p toppen nr kaken var spiseklar! Fungerte bra det ogs ;)

Topp med det du har tilgjengelig eller spis den som den er :)



Hver kake - uten granateple - inneholder ca 115 kalorier.

Mm - hvilken smak skal jeg lage i morgen? ;)

Kom gjerne med tips til smakskombinasjoner!

Hvis du ikke har kakemixen tilgjengelig kan denne eller denneoppskriften kanskje vre gode alternativer :)

Flg gjerne Facebook-siden for f oppdateringer om nye innlegg p bloggen!

#sukkerfri #ostekake #jatildesserthverdag #oppskrift #kosthold #mat #bake #dessert #utensukker #sukringold #funksjonellmat #kakemix #trening #bakekona #glutenfri

Sukkerfrie og saftige kanelsnurrer laget p under 20 minutter!

Fra begynnelse til slutt!

Dette var den perfekte kosen vi hadde til lunsj i dag. Nystekte kanelsnurrer og en kopp te var midt i blinken etter ha vrt ute og lekt i snen :)

Disse er naturlig proteinrik p grunn av at det er kesam mager i deigen, og det gjr de ogs veldig saftige. Og s er de i tillegg laget kun med fullkornsmel og havremel, og er dermed fiberrike og mettende.

Kanelen jeg brukte er et nytt produkt jeg har bestilt fra iHerb.

Jeg fikk ikke om dere har ftt med dere all snakken det har vrt om bruken av kanel og stoffet kumarin. Mattilsynet har kommet med en anbfefaling om at bruken av kanel burde begrenes til ca 1/2 ts kanel per dag. For mange er det helt ok, men f.eks her i huset brukes kanel flittig hver eneste dag. Vi er storspisere av havregrt til frokost - og jeg er jo en litt vel bakeglad kone ;)

Ihvertfall - s kjpte vi da en pose fra iHerb med en type kanel som ikke inneholder dette stoffet. Der koster det 21,3 dollar for nesten 1/2 kg kanel.

Jeg var litt skeptisk med en gang da jeg luktet oppi posen, men jeg m bare si wow! For en nydelig smak det var p denne kanelen. Dette har en mye rundere og bedre smak en "matbutikk"-kanelen, og det blir vanskelig kjpe den typen igjen n. Og min kjre mann, den kanel-avhengige, kan ikke annet enn rose denne kanelen opp i skyene!

Alts - nok en ny storfavoritt fra iHerb.

Men kanel i en stor pose er ikke s veldig praktisk. S hos Sstrene Grene i gr fant jeg en perfekt beholder til kanelen!

Du kan ogs bruke en tom krydderflaske og fylle p med kanelen!

Men oppskriften p kanelsnurrene var det jeg skulle dele med dere i dag.

Disse forsvant like fort som det tok lage dem. Inspirasjonen hentet jeg fra "julekake"-scones jeg delte med dere fr jul. Resultatet ble utrolig bra!

Oppskrift:

  • 110 gram fibra fullkornsmel (ca 2 dl)
  • 90 gram havregryn eller havremel (ca 2 dl)
  • 50 gram sukrin gold (ca 0,5 dl)
  • 1 ss bakepulver
  • 1/2 ts kardemomme
  • 30 gram lett margarin - rett fra kjleskapet
  • 250 gram mager kesam

Sett stekeovnen p 225 grader.

Bruk gjerne en kjkkemaskin hvis du har til blande sammen deigen slik at alt blir blandet fort sammen.

Bland de trre ingrediensene. Tilsett smr og kesam, og bland godt sammen p hy hastighet.

Str litt fullkornsmel utover kjkkenbenken. Legg deigklumpen p benken og str litt mer mel over. Trykk deigen litt ned og vend noen ganger.

Bruk en kjevle til kjevle ut deigen.

Fordel smret utover deigen, og str over kanel og sukrin gold. Evt sukrin.

Jeg brukte 15 gram lett margarin.

Rull sammen, og skjr i skiver p ca 1-1,5 cm tykkelse.

Oppskriften ga meg 15 kanelsnurrer.

Stekes i 7-9 minutter, avhengig av tykkelse og ovnen du bruker.

Nydelige og saftige som de er!

Men jeg liker veldig godt toppe kanelsnurrer med melisglasur!

S da blandet jeg sukrin melis med litt melk til en tynn glasur og helte over! Perfekt!

1-2-3 - s var de borte! :)

Dette er en veldig enkel oppskrift og som gir et ferdig resultat veldig raskt. Derfor er det en perfekt aktivetet ha med sm barn p. Jeg og Jonathan stod p kjkkenet i dag med rde kinn, hvert vrt forkle og bakte disse sammen. Kvalitetstid :)

Hper det smaker! :)

#sukkerfri #oppskrift #bake #kanelbolle #sukringold #sukrin #funksjonellmat #proteinrik #fullkorn #havregryn #kosthold #trening #mat #vektklubb #familie #mamma #suntoggodt

"Snickers"-biter til godis!

Noen ganger er jeg en "periode-spiser" - alts at jeg fr litt dilla p ting i sm perioder.

I det siste har det vrt PB2, som fr mange sikkert er ukjent.

PB2 er alts et fettredusert peanttpulver som minner veldig om peanttsmr nr man blander det med vann, men innholder langt frre kalorier enn vanlig peanttsmr.

Du kan tilsette det i alt fra pannekakerre, glasur, desserter eller smre det utover brdskiva som peanttsmr. Mulighetene er mange!

PB2 bestilles fra nettbutikken iHerb, som er en helt fantastisk og farlig butikk, hvis du ikke allerede er fast kunde derfra.

Den kan vre litt skremmende, og jeg ga nesten opp de frste gangene jeg var innom der. Det tok noen uker fr jeg turte legge inn den frste bestillingen.

N er jeg hekta - og et av mine favorittprodukter derfra er nettopp PB2.

Les i iHerb-guiden hvis du lurer p mer om denne nettbutikken med direktelinker til mange shopping-tips! :)

Og ved bruk av rabattkoden KPG519 fr du 5-10 $ avslag p den frste bestillingen.

Men til dagens oppskrift!

Som jeg fant inspirasjon utifra et tidligere oppskrift jeg har lagt ut. Sunnere sjokoladefudge og "snickers"

Da brukte jeg sjokoladekakemixen til Funksjonell mat, men denne gangen hadde jeg lyst prve meg frem p en oppskrift uten denne mixen.

Resultatet ble veldig godt - etter min smak. Og var noen av lrdagsgodiset mitt i helgen ;)

S nok en gang - en slags "snickers"-variant!

Oppskrift:

  • 15 gram sukkerfri mrk sjokolade
  • 10 gram havremel
  • 5 gram kakao
  • 30 gram gresk yoghurt
  • 1 ts sukrin gold
  • Ntter - jeg brukte fire cashewntter. Bruk den variant du liker og hvor mange du vil ha i
  • 12 gram peanttpulver (PB2) - kan erstattes med nsket mengde vanlig peanttsmr
  • En liten klype maldon salt - kan fint slyfes
  • Vann

Smelt sjokoladen i en liten skl - enten over et vannbad eller i mikroen. La sjokoladen hvile p kjkkenbenken, slik at den blir romtemperert til den skal smres utover.

Bland sammen havremel, kakao, gresk yoghurt og sukrin gold. Bland enten direkte i eller smr blandingen utover i en liten boks. Sett i fryseren.

Jeg hakket nttene i sm biter, men det kan du velge selv om du vil gjre. Bland peanttpulver, maldonsalt og vann til en litt tynnere blanding enn vanlig peanttsmr. Tilsett nttene, og bland sammen.

Smr ntteblandingene over sjokoladeblandingen, og sett tilbake i fryseren til det hele fr satt seg litt.

Smr sjokoladen opp blandingen mens den er i boksen. Eller skjr blandingen oppi biter og s fordel den smeltete sjokoladen over.

Jeg satte det hele tilbake i fryseren slik at alt skulle f stivne nesten helt.

Og s er det bare skjre det opp i nsket biter.

Du kan oppbevare bitene i fryseren, og la de hvile noen minutter p benken fr du skal spise dem. S det gjr ikke noe om du ikke spiser opp alle p en gang ;)

Hvis du vil ha noe som holder seg fast uten mtte vre i fryseren m f.eks cocosa tilsette. Det har jeg ikke prvd ut selv i denne oppskriften.

Noe jeg har lyst lage i nrmeste fremtiden er lage kinderegg-sjokolade selv. Det er blant annet min kjre mann sin favoritt!

Hva er DIN favorittsjokolade?

#snickers #sjokolade #sukkerfri #iherb #pb2 #havremel #sukringold #oppskrift #funksjonellmat #kosthold #trening #mat #suntoggodt #godteri #bakekona

Enkelt og sunt middagstips og noen kommende fristelser!

La oss g rett p fristelsene dere!

For jeg har noen skikkelig godsaker p vei!

Mmm - sjokkis! ;)

Saftige, sukkerfrie og glutenfrie pannekaker!

Og denne da.. En veldig god og utrolig enkel ostekake - sukkerfri og til og med glutenfri!

S var det middagstipset.

Som jeg vet jeg har vrt litt drlig komme med i det siste.

Nr middagen str p bordet er det sjeldent jeg tar meg tid til ta bilder. Middagene her i huset er skikkelig kvalitetstid hvor vi sitter og koser oss sammen til alle har spist opp, og en middag kan vare veldig lenge. Vi skravler, ler og koser oss sammen uten andre forstyrrelser :)

Men det kommer flere oppskrifter p middager og lunsjer fremover ogs. s dere vet det :)

Skinkebiff med potetstrips og brokkolisalat.

Kjttet kan vre det du har tilgjengelig. Kylling er nok ogs veldig godt til. Vi hadde renskret skinkebiff, stekt i pannen med salt, pepper og litt urtekrydder.

Jeg bruker sjeldent olje p potetene nr vi baker de i ovnen. Potet skjrt i strimler krydret med diverse krydder og stekt i ovnen p 220 grader til de blir spre.

Oppskriften denne gangen er p tilbehret til denne middagen. Litt syrlig, litt st, frisk, mager og proteinrik.

Oppskrift p brokkolisalat:

  • 1 brokkoli
  • 1/2 rdlk
  • 1/2 boks kesam
  • 30 gram rosiner
  • 15 gram pinjekjerner
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1-2 ss sukrin

Skjr brokkolien opp i sm biter, og skyll bitene. Prv riste godt av mye av vannet. Jeg skjrer borte mesteparten av stilken, men det fr du styre selv hva du liker.

Hakk rdlk i sm biter. Jeg liker ogs hakke rosiner og pinjekjernene litt slik at de blir fordelt bedre i blandingen.

Bland sammen alle ingrediensene i en skl. Server!

Kan fint oppbevares et par dager i kjleskapet. Derfor kan denne forberedes dagen fr, slik at det blir mindre tid ved kjkkenbenken nr middagen skal lages.

Hele oppskriften gir ca 370 kalorier, og holder fint til 3-4 porsjoner.

Lag gjerne en dobbel porsjon s har du i noen dager :) Til middag eller til lunsj!

Da vi fikk servert en lignende versjon i et familieselskap i fjor hst var det ogs sm baconbiter i salaten. Et sunnere alternativ til det er hakke skinkestrimler eller plegg i mindre biter, steke de litt i panna og s blande de inn i salaten. Spesielt rkt skinke gir god smak, og minner litt om bacon nr den blir stekt.

Morsomt er det fortsatt se at mange av de tidligere oppskriftene faller i smak :) Husk at dere ogs m prve dere fram etter hvor stt osv dere selv liker det ;)

Jeg ser ogs at #bakekona blir brukt p Instagram uten at jeg kan se alle.Dere med lukket profil fr jeg dessverre ikke sett, bare s dere er klar over det.

Tre uker ut i det nye ret allerede! Og jeg har begynt p uke 3 p den nye styrkeprogrammet. Power! Gy er det presse kroppen og fle musklene bare vokser. Hehe. Meg og "muskelbuntene" i styrkerommet ;)

Ha en fortsatt fin kveld :)

#oppskrift #mat #middag #protein #proteinrik #sukkerfri #dessert #bake #kosthold #trening #proteinrik #funksjonellmat #sukrin #vektkklubb #bakekona

Frokostkake eller pannekaketrn?

En oppskrift - to eksempler:

Marmorert havregrynskake med raspet sukkerfri melkesjokolade

"Back and white"-pannekaketrn med vaniljeyoghurt

Nr en oppskrift kan brukes til lage flere ting er det veldig enkelt huske den og mltidet kan varieres til det uendelig slik at det ikke blir "kjedelig".

Oppskrift p en porsjon:

  • 50 gram havremel - kjpes i dagligvarebutikken eller lages selv ved kjre havregryn i en blender
  • 1 ss sukrin gold - eller vanlig sukrin. Favoritten er helt klart sukrin gold
  • 1/2 ts bakepulver
  • En dsj ekte vaniljepulver - hvis du har
  • 1 eggehvite
  • 0,5 dl melk - evt. vann
  • 25 gram fruktmos* - eller most banan. Kan ogs fint slyfes.
  • 1/2-1 ts kakao - slyfes hvis du ikke vil ha sjokoladesmak

*Du kan lage fruktmos selv av frukt du har tilgjengelig eller kjpe snne 4 pk med diverse fruktbegere fra barnematavdelingen. I Sverige selges det ogs et lavkalori syltety uten klumper, og med 40 kcal per 100 gram.

Bland alle ingrediensene sammen, bortsett fra kakaoen.

For havregrynskaken (eller 3-4 muffins):

Sett stekeovnen p 175 grader.

Hell 2/3 av rren over i en liten springform, eller muffinsformer. Bland kakaoen i resten av rra og hell over i formen. Dra en kniv eller gaffel rundt for lage mnstret.

Stekes midt i ovnen 17-20 minutter. Noen minutter frre hvis du lager muffins. Juster tiden etter din ovn :)

Toppet med litt sukkerfri melkesjokolade. En liten rute virker plutselig mye nr man rasper den, og gir bare 9 kalorier ekstra.

Og s til pannekaketrnet:

Samme grunnoppskrift.

Varm stekepannen p middels sterk varme. Jeg bruker ikke stekefett, fordi de ikke setter seg fast i min panne.

Fordel 3 spiseskjeer rre i pannen. La de steke til de fr sm hull og stivner litt p toppen. Snu, og stek p andre siden.

Bland kakaoen inn i resten av rra, og stek.

Saftige - fiberrike - ste og mettende :)

Toppet med noen skjer Yoplait dobbel 0 % vanilje og noen br.

Sjokolade + vanilje er jo en evig klassiker ;)

Men som sagt her kan du variere med de smakene du liker. Br kan ogs blandes inn i rra, bde ferske og frosne. Du kan ogs raspe litt eple og blande inn i rra istedenfor fruktmos.

Passer ypperlig som frokost, lunsj eller kveldsmat. Holder seg saftige i kjleskapet, og kan ogs fryses. S du kan selvsagt lage flere nr du frst er i gang!

Du kan som alltid ogs tilsette proteinpulver i oppskriften og juster vskemengden etter det :)

"Food prepp" - alts litt planlegging og forberedelser gjr det lettere holde seg til matplanen og unng fristelser.

Denne oppskriften er ogs en stor suksess hos lillemann! :)

Ha en fortsatt fin kveld :)

#frokost #oppskrift #mat #suntkosthold #pannekaketrn #havregryn #sukkerfri #sukringold #sukrin #pannekake #matpakke #lunsj #trening #kosthold #vektklubb #havremel #bakekona





"Snickers"ostekake til dessert!

Sjokoladekrem + peanttbunn + karamellsaus

=

En slags snickers-ostekake!

Dette kaller jeg en skikkelig dessert - nesten uten sukker. Rik p fiber, protein og sunt fett.

Livet er hardt.. ;)

Oppskrift p to mini-kaker:

Bunnen:

  • 35 gram havremel - selges i mange matbutikker eller kjr havregryn i en blender
  • 10 gram PB2*
  • 1 ts sukrin gold
  • Vann

*Du kan ogs bruke vanlig peanttsmr, og kutte ned p vannmengden. Men da ker nok ogs kaloriinnholdet.

"Sjokoladekremen":

  • 2 gelatinplater
  • 120 gram gresk yoghurt naturell - eller mager kesam*
  • 10 gram kakao
  • 1 ss sukrin gold - eller en av de andre sukrin-variantene
  • 2 ss vann

*Bytt ut litt av kesam med Philadelphia light for en mer autentisk ostekake-smak.

Start med legge gelatinplatene i vann, slik at de blir myke.

Bland sammen havremel, PB2 og sukrin gold. Tilsett vann til du fr en fast deig, ca 3-4 spiseskjeer. Fordel den i to sm former eller det du har tilgjengelig. Sett i kjleskapet.

Gresk yoghurt, kakao og stning blandes s godt sammen i en skl. Juster mengde sukrin gold/sukrin etter hvor stt du liker det.

Kok opp 2 ss vann, og ls opp gelatinplatene i dette vannet. Tilsett gelatinopplsningen i yoghurtblandingen i en tynn strle mens du rrer rundt.

Hell blandingen over bunnen, og sett det formene inn i kjleskapet.

La de st i kjkeskapet til kremen har stivnet, som tar en times tid.

"Mnstret" rundt kanten kommer av plastlimet som jeg har dekket den lille formen med for at den skal vre enkel lfte ut.

"Karamellsausen"

  • 1 ts yacon sirup - eller en anne sirup
  • 2 ss melk
  • En ts sukrin gold

Bland sammen ingrediensene i en skl og kjr p full guffe i mikroen i ca 10 sekunder. Ta sklen ut og rr til sukrinen har lst seg opp. La sausen st og hvile p benken til bunnen er klar.

Nr ostekremen har stivnet er det bare helle karamellsausen over toppen! ;)

Og nyte hver eneste bit! ;)

ca 150 sunne kalorier for en kake - uten karamellsausen.

Har du lyst har du lov - til spise begge to!

For en kalorifri karamellsirup kan du toppe kaken med Walden Farms caramel syrup.

Med denne stsaken nsker jeg dere en strlende lrdag! :)

#lavkalori #dessert #jatildesserthverdag #suntoggodt #sukrin #sukringold #funksjonellmat #iherb #pb2 #protein #trening #kosthold #mat #oppskrift #bakekona #vektklubb #sjokolade

Saftig og nydelig opp-ned banankake og noen ord tilbake til dere

Da var vi halvveis i januar allerede - og n er det virkelig vinter ute!

Det er nok mange sm,og store,som er veldig glade for at snen har kommet! Min snn er ihvertfall helt vill etter sn ;) Men for yeblikket "koser" vi oss med halsbetennelse. Nytt r - nye runder med sykdommer!

Jeg gr ikke under kategorien "fdt med ski p beina". Gr det nedover og jeg synes det gr fort - vel - da fr jeg "panikk" og kjrer til det stopper p en eller annen mte. Komiske greier. Og litt flaut! Men en ting - jeg gir meg ikke! ake derimot. Det er jeg god p! ;)

En annen ting jeg er god p - hper jeg - er friste dere! Og bare vent. Det blir mange godsaker fremover!

S da har jeg samtidig lyst til si tusen takk til hver eneste en av dere som titter innom bloggen! Til dere som legger igjen kommentarer, sender mail, tagger meg p Instagram nr dere har lekt p kjkkenet. Og til dere som har delt bloggen videre til andre eller invitert de til Facebook-siden

Stadig nye lesere klikker innom - s jeg hper dere finner noe som frister ;)

P Pinterest er det kanskje lettere for mange av dere f en oversikt over flere av de "gamle" oppskriftene og innleggene :)

En liten konklusjon s langt i r: Sjokolade er min ogde fleste av deres favoritt!

Men jeg lover dere at denne kaken er en saftig godsak - sukkerfri og glutenfri. Den kan lettes gjres bde laktosefri og ogs ekstra proteinrik.

Som jeg sier mange ganger - ofte kan en oppskrift brukes som inspirasjon og justeres etter hvordan du liker det eller eventuelle allergier!

Oppskriften er denne - bare at brene er byttet ut med banan, og jeg brukt kun litt sukrin gold i bunnen av formen. Kaken er laget i en liten springform p ca 12 cm istendefor fire muffinsformer.

Steketiden m ogs kes med noen minutter. Er du usikker s stikker du bare en kakepinne eller kniv i midten - og da skal det ikke sette seg fast rre.

Jeg skjrte biter av en banan p ca 1/2 cm tykkelse til jeg haddet ftt dekket bunnen - og s helles rra over bananen.

Du kan selvsagt gjre denne versjonen ogs i muffinsformer!

Nr kaken er ferdig lar du den avkjle seg litt fr du vender den med bunnen opp p et fat.

Bananen fr en ekstra sdme, og kaken i seg selv er veldig saftig!

Jeg toppet kaken med en dsj gresk yoghurt og litt Walden Farms pancake syrup. Her kan du ogs f.eks bruke Yoplait dobbel 0 % vanilje eller mager vaniljekesam.

Mm - kan fint holde til to - eller spis alt sammen selv! ;)

Et alternativ til kakemixen kan vre denne "gamle og kjre" frokostkaken. Legg banan i bunnen, og hell rra over.

Jeg setter utrolig stor pris p dere, og noen fler jeg faktisk at jeg har blitt veldig godt kjent med ogs. Selv om man ikke har mttes! Jeg at mange av dere har utrolig inspirerende historier og har oppndd mange store ml! Jeg hper 2014 blir det bra r - et r vi nr nye ml og nyter livet! Med en liten sunn dessert hver dag ;)

Igjen - tusen takk! :)

#jatildesserthverdag #kosthold #utensukker #sukkerfri #iherb #sukringold #sukrin #funksjonellmat #kakemix #glutenfri #proteinrik #dessert #oppskrift #bake #trening #vektklubb #bakekona

Sukkerfri og proteinrik sjokolademousse-kake

Siden det ble s god respons p frokost-"ostekaken" tenkte jeg at denne desserten vil falle i smak hos flere ;)

Vi liker jo sjokolade gjr vi ikke? ;)

Sukkerfri og proteinrik sjokolademousse-kake.


Oppskrift til to kaker:

Bunnen:

  • 35 gram havremel - lages lett ved kjre havregryn i en blender eller kan ogs kjpes ferdig
  • 10 gram kokosmel - eller en annen meltype f.eks mer havremel
  • 1 ss sukrin gold
  • 1 - 2 ts kakao
  • Vann

Mousse:

  • 2 gelatinplater
  • 200 gram mager kesam eller gresk yoghurt
  • 20 gram proteinpulver med sjokoladesmak - eller kakao hvis du ikke bruker proteinpulver
  • 1 ts kakao - mer kakao hvis du vil ha med kraftigere sjokoladesmak
  • 1 ss sukrin melis - juster med hvor st du liker den
  • 0,5 dl melk
  • 1 eggehvite
  • 2 ss vann

Start med legge gelatinplatene i vann, slik at de blir myke.

Bland sammen ingrediensene til bunnen, Tilsett litt og litt vann til alt henger sammen uten bli klissete. Trykk ned l i to form. Jeg brukte den hjerteformete springformen dere har sett tidligere, og dekker bunnen med bakepapir. Da blir den lett lfte ut. Sett i kjleskapet.

Bland sammen kesam, proteinpulver, kakao og sukrin melis. Bruk mer/mindre stning etter hva du liker. Tilsett melken og rr godt.

Stivpisk en eggehvite i en egen skl.

Kok opp 2 spiseskjeer vann og ls opp gelatinplatene. Gelatinopplsningen tilsettes i en tynn strle oppi kesamblandingen mens man rrer rundt.

Vend godt inn det piskete eggehviten. Fordel blandingen over de to bunnen.

Sett formene inn i kjleskapet, og la det st i et par timer, til blandingen har stivnet.


Litt revet sukkerfri melkesjokolade p toppen var veldig godt! Og en liten rute holder i massevis til en kake.

Du kan raspe sjokoladen p et rivjern eller bare bruke en ostehvel.

Og s er det bare nyte en mektig men ogs luftig kake til dessert!

Eller lag den fr du drar p trening! S vet du at du har et proteinrikt og fiberrikt mltid klar til nytes nr du kommer hjem! ;)

#jatildesserthverdag

Ha en fortsatt fin onsdag!

#oppskrift #dessert #sukkerfri #havremel #proteinmat #proteinrik #funksjonellmat #sukrinmelis #sukringold #sjokolade #havregryn #trening #kosthold #vektklubb #hverdagsdessert #bakekona #mat #hverdag #lavkalori #bakekona

Sukkerfri cookie dough-iskrem til dessert!

Frst - flere har spurt om hvordan det ble med den nye frisyren. Jeg hadde ganske langt hr siden jeg sparte til da jeg giftet meg i sommer, men n er over halvparten klipt bort. Jeg har lagt ut et bilde p Instagram for dere som ikke har sett det :) Nytt r - nytt hr! ;)

Men s til et raskt dessert-tips!

Denne er litt juks - kanskje til frustrasjon for noen. Men hey - I love it! ;)

Oppskrift:

  • En porsjon bananis
  • 15-20 gram kakemix fra Funksjonell mat - eller mer hvis du vil ha enda mer smak. Denne er bde glutenfri og sukkerfri!
  • Et par ruter sukkerfri sjokolade

Kjr ingrediensene til en porsjon bananis og kakemixen sammen i en blender eller stavmixer. Hell det over i en skl eller en boks. Hakk nsket mengde sjokolade i biter, og rr inn i "isen". Nytes enten med en gang eller la den ligge i fryseren en times tid for en enda tykkere is.

Toppet med litt Walden Farms chocolate syrup

En kakemix kan brukes til s mangt - og en hel pakke behver ikke brukes p en gang. P den mten kan man raskt lage sm hverdagsdesserter og en pakke kan vare ganske s lenge!

Neste mned fyller forresten bloggen ETT r! Jeg m si at den har klart seg ganske s bra og utviklet seg veldig i lpet av dette ret. Og det m vel feires?

Oh yes - jeg har noen planer p gang, som jeg hper gr i orden. I tillegg til mange spennende oppskrifter p vei. S det er bare flge med! :)

Ha en strlende lrdag! :)

#jatildesserthverdag #oppskrift #sukkerfri #funksjonellmat #sukrin #iherb #dessert #sjokolade #glutenfri #bakekona

Naturlig proteinrik "ostekake" til frokost!

Jeg ble litt leken her om dagen, og tenkte p nye frokost-varianter som kunne lages kvelden fr.

"Ostekake til frokost? Ja, hvorfor ikke!" ;)

Er den ikke litt st da? ;)

Jeg blir fort litt revet med nr jeg skal eksperimentere p kjkkenet ;)

Men dere. Denne er faktisk veldig god alts!

S har dere noen minutter til overs en kveld, s kan dette var en morsom og smakfull start p dagen!

Naturlig rik p proteiner, alts ikke noe proteinpulver, og fiber som metter lenge!

Skogsbr"ostekake"

Oppskrift:

Bunnen:

  • 1 god ts yacon sirup - evt smr eller en annen type sirup. Honning fungerer sikkert ogs
  • 2-3 ss vann
  • 40 gram havregryn evt havremel
  • 1 ss sukrin gold

"Ostekremen";

  • 1 beger skyr - jeg brukte smaken skogsbr og vanilje
  • 1/2 dl melk
  • 2 ss saft - jeg brukte ZerOH i smaken blbr og granateple
  • Evt litt sukrin melis hvis du vil ha den stere
  • 2 gelatinplater
  • 2 ss vann

Legg to gelatinplater i vann, slik at de har blitt myke til kremen skal lages.

Tilsett yacon sirupen og 2 ss vann i en skl, og varm det i mikroen i noen sekunder. Sukrin gold og havregrynen rres s fort med den varme blanding. Tilsett evt mer vann hvis det trengs for at bunnen skal bli kompakt. Press blandingen godt ned i bunnen av en liten springform, en liten paiform eller to muffinsformer. Sett bunnen inn i kjleskapet.

Bland sammen et beger skyr med nsket smak, melk, saft og evt litt sukrin melis. Rr godt. Kok opp 2 ss vann, og ls opp de myke gelatinplatene. Tilsett gelatinen i en tynn strle oppi yoghurtblandingen mens du rrer hele tiden.

S er det bare helle yoghurtblandingen over bunnen - og inn i kjleskapet enten over natten eller i noen timer til det hele har stivnet.

For dette kan jo ogs vre perfekt som kveldsmat!

Eller etter en treningskt ;)

Frokost-ostekaken kan ogs forsvidt lages i en boks - og vips har du en "to go"-frokostkake!

Denne frokostvarianten krever ikke s mye mer tid p kjkkenet - og kan vre en morsomt vri p hvis man er litt lei den "vanlige" frokosten ;)

Jonathan kastet seg over denne! S her m godsakene deles p ;) For dere som ikke vet hvem Jonathan er - s er det min herlige snn p snart 2 1/2 r! ;)

Men denne ste frokosten nsker jeg dere en flott torsdag!

Snart er det helg igjen!

#frokost #oppskrift #kosthold #proteinrik #sukkerfri #sukrinmelis #sukringold #funksjonellmat #bakekona

Hjemmelaget "Thousand island"-dressing uten sukker

God kveld :)

Beina p puffen og kroppen satt godt til rette i sofaen - og snn blir det resten av kvelden!

Jeg startet nemlig morgen med en time p spinningsykkelen fr jobb. S da er dagens treningskt gjennomfrt for lengst..

Speltlomper spiser jeg sjeldent med plse inni!

Som pizzapunn f.eks fungerer det supert, og p den mten har du en pizza klar p nullkommaniks.

Begge lompene er smurt med hermetiske tomater med hvitlk. S har jeg slengt noen stekte kyllingbiter, rdlk, paprika og mais p begge.

P den ene har jeg revet lett-ost og p den andre noen klatter med Piladelphia light med hvitlk og urter. Mm..!

Dressingen er en slags versjon av Thousand island. Jeg har ingen nyaktig oppskrift, men prv deg litt frem med hva du har i skapet og hvor sterk du liker den.

I min:

  • Mager kesam
  • En dsj kethup uten sukker eller tomatpur
  • Litt sweet chili saus
  • Worchestershiresaus
  • Paprikapulver (eller finhakket paprika)
  • Litt sitronsaft
  • En klype sukrin
  • Salt
  • Pepper
  • Litt kajennepepper

Uff - litt av en liste kanskje...? ;)

Litt salat fra tacosalat dagen fr er godt som tilbehr ved siden av.

Og nr du frst skjrer opp salat til f.eks tacoen, s kan du like gjerne skjre opp litt ekstra!

Og vips s har du kanskje til bde lunsj og middag dagen etterp!

Vr litt forsiktig med chilisausen hvis den er sterk. Det lrte jeg!Godt for forbrenning da.. ;)

Lag f.eks dressing av en hel boks mager kesam s har du i noen dager :)

God planlegging kan spare deg for mye tid! :)

Jeg tenkte jeg bare kunne legge til at jeg i gr spiste brownien jeg la ut her om dagen til kvelds. Da prvde jeg med havremel, og jeg likte resultatet veldig godt selv. Den ble ikke like smooth som med fullkornsmel, men meget god! Havre har jo en naturlig stsmak :)

Hper dere har dere bra - og nsker dere en fortsatt fin kveld :)

#oppskrift #speltlompe #salat #middag #mat #hjemmelaget #dressing #kesam #lunsj #magerkesam #bakekona

Sukkerfri og saftig brownie til kveldskos

Til kveldkos? P en ukedag? Og med god samvittighet n som alle skal begynne p et nytt og sunnere liv? ;) Ja.. Hvorfor ikke! De grne har det godt!

S godt at denne lagde jeg to ganger i lpet av helgen.

Og med bare 135 kalorier per porsjon er det bare kjre p! ;)

Melis p toppen, da alts sukrin melis, er et must p brownies!

Fire snne biter tilsvarer da alts totalt 135 kalorier - uten sukker og laget med fullkornsmel.

Oppskrift:

  • 15 gram kakao (1 ss)
  • 15 gram fibra fullkornsmel (1 ss)
  • 15 gram sukrin gold (1 ss)
  • 20 gram sukrin (ca 1 1/2 ss)
  • 25 gram lavkalori eplesyltety eller fruktmos som du finner i barneavdelingen** (ca 1 toppet spiseskje)
  • 1 eggehvite
  • 1 ss melk

**Kan erstattes med f.eks banan eller gresskarpur. Kaloriinnholdet er beregnet utifra et lavkalori syltety kjpt i Sverige med 40 kalorier per 100 gram. Fruktmos fra barnematavdelingen ligger p rundt 50-60 kalorier, og med den lille mengden som brukes vil det da ikke pvirke kaloriinnholdet med mer enn et par kalorier.

Sett stekeovnen p 175 grader.

Bland sammen alle de trre ingrediensene, og tilsett s de andre ingrediensne.

Hell rra over i en liten springform. Jeg brukte den ste hjerteformen jeg kjpte p Christiania Glassmagasin fr jul. Rund gjr ogs selvsagt susen.

Stekes i 17-20 minutter midt i ovnen.

La den avkjle seg, og str litt sukrin melis p toppen.

Du kan ogs f.eks fordele rra i fire muffinsformer, og da g ned noen minutter p steketiden.

Prv deg litt frem med din ovn :)

Disse fire bitene bare smelter bort i munnen, og dekker veldig bra det bermte stsuget mange fr om kvelden! ;)

Jeg ser at oppskrifter med sjokolade er veldig populre her p bloggen, s det er tydeligvis flere enn meg som er svak for det ;)

Hva er din strste svakhet?

#sukkerfri #dessert #brownie #sukrin #sukringold #funksjonellmat #kosthold #trening #oppskrift #jatildesserthverdag #bakekona #bakst #lavkalori #kake

Sjoko-havremuffins med en liten peantt-overraskelse i midten

Da er juleferien snart over, og i morgen er det tilbake i jobb og de vanlige rutinene. Regner med det blir veldig uvant for kroppen og toppen.

Deilig er det vi gr mot bde varmere og lysere tider! S sent som psken er i r, s blir det vel nesten Syden-tendenser istedenfor ski p beina!

2014 blir et veldig spennende r! Kanskje blir det ret vi blant annet finner et nytt hus, i tillegg til mange andre planer! Jeg skal ihvertfall gjre de tiltak jeg kan og prioritere riktig for n mlene jeg har satt meg. Sett sm ml p vei mot et strre - s fles det ikke s umulig og altfor langt unna! Som hjelper da til gi mestringsflelse og hjelper holde motivasjonen oppe.

S i kveld blir det ukens siste treningskt og "food prep" for lunsjen p jobb de neste dagene! Deilig ha full kontroll over lunsjen de neste dagene, uten mtte fle at det er mye styr hver eneste dag!

Disse muffinsene ser dere stadig her i forskjellige varianter - og disse kan forsvidt ogs "preppes" dagen fr. Da blir de jo selvflgelig ikke nystekte ;)

Disse er fylt med "peanttsmr" i midten - som en deilig overraskelse :)

Oppskriften p disse er den samme som i dette innlegget.

Bare at bananbiter er byttet ut med "peanttsmr". Alts PB2, peanttpulver, blandet ut med vann. En spiseskje rre legges i en muffinsform, en teskje peanttsmr, og s en spiseskje rre p toppen igjen.

Enkelt og veldig godt!

Toppet med Walden Farms chocolate syrup og caramel syrup - som er kalorifri "sirup".

Det er jo viktig med en god start p dagen ;)

Og hvorfor da ikke starte uka med en slik frokost? ;) Yes, please!

Hvis du synes at det bestille fra iHerb virker litt skremmende kan jeg love at det er helt trygt, og at det er en butikk det er lett bli avhengig av! Her er det mange spennende produkter og mange godsaker til en billig penge! Mer informasjon om hvordan du bestiller derfra og noen av mine favoritter finner du i iHerb-guiden.

Bruker du koden KPG519 fr du 5-10 $ avslag p den frste bestillingen! :)

Jeg har noen spennende nyheter p vei, s da er det bare skru p tlmodigheten, og hpe at julerushet er over hos posten.. ;)

Ha en fortsatt fin sndag! :)

#frokost #trening #sukkerfri #havremuffins #sukringold #havregryn #bakst #iherb #havremel #kosthold #funksjonellmat #oppskrift #bakekona

Stekte marsipanstenger uten sukker

Jeg skulle gjerne kalt disse godsakene seige kransekakestenger. For det var det jeg hpet p.

De ble ikke seige, men fortsatt veldig gode!

Det kan vre resultatet blir mer som kransekakestenger hvis du kverner mandler til mel selv, men det har jeg ikke prvd Jeg brukte et fettredusert mandelmel.

Derfor kaller jeg de heller stekte marsipanstenger ;)

Oppskrift:

  • 120 gram mandelmel - eller kvern mandler til mel selv.
  • 120 gram sukrin melis med stevia - eller den originale
  • 1 eggehvite

Bland sammen mandelmel og sukrin melis. Kna inn eggehviten. Pakk deigen inn i plast, og legg den i kjleskapet et par timer.

Del deigen i to, og trill ut til to lange plser. Kutt plsene i passe biter.

Stekes midt i ovnen p 200 grader i 7-8 minutter - til de har blitt litt gyldne.

Avkjl de litt.

Og s er det bare dyppe endene i sjokolade.

Sm mandel"kjeks".

Kanskje litt sirup i deigen vil gjre de seigere? Oh well. Det fr teste ut nr julen nrmer seg igjen ;)

Du kan ogs f.eks dekorere de med sukrin melis blandet med litt eggehvite eller bare spryte sjokolade p toppen :)

Nok en oppskrift som var planlagt for jul. Vel vel ;)

N skal jeg noe veldig spennende.. Nenlig til frisren og klippe av halve hret! Hjelpes.. Det blir spennende se det resultatet!

Nytt r - nytt hr - ny start!

#marsipan #kransekake #sukkerfri #julebakst #oppskrift #mandelmel #sukrinmelis #sjokolade #funksjonellmat #lavkalori #bakst #bakekona

Proteinrik og lavkalori sjokolademousse

Da er det nye ret godt i gang!

Og i skrivende stund ser jeg snen daler ned! Sprs vel hvor lenge den blir liggende..Det hadde vrt litt koselig med sn snn at junior kunne ftt prvd st p ski! Men bar bakke er bedre en srpe og farlig glatte veier.

Uansett - ting fles som mye lettere med en gang man bikker over i et nytt r! Da vet man jo at vi gr mot lysere og varmere tider! ;)

Morsomt se at s mange nye lesere har vrt innom her i lpet av desember, og det er veldig koselig med mail fra dere! :) Stadig flere henger seg p Instagram-kontoen og Facebook-siden.

Jeg hper at jeg i tiden fremover vil fortsatt gi dere inspirasjon og tips til enkle og gode desserter, bakeverk og andre mltider! :)

S la oss g rett p sak!

Luftig og lett sjokolademousse uten sukker!

En hjerte-skje mtte jeg bare ha etter stadig se en snn p de fristende godsakene til Kristine Weber! S etter litt sking p Ebay kom jeg over en selger med lignende skjeer, hvor en pakke med to skjeer bare koster litt over 20 kr! De finner du her.

Nettshopping er farlig - men deilig f shoppingen levert i postkassa ;)

Tilbake til desserten!

Oppskrift:

  • 2 gelatinplater
  • 1 eggehvite
  • 200 gram mager kesam - eller gresk yoghurt naturell
  • 15 gram sukrin melis
  • 10 gram kakao - mer kakao gir kraftigere sjokoladesmak
  • 20 gram proteinpulver med sjokoladesmak - eller bytt det ut med mer kakao
  • 1 dl melk
  • 2 ss vann

Legg gelatinplatene i blt - slik at de blir myke.

Stivpisk eggehviten i en bolle.

I en annen bolle blandes sammen kesam, sukrin melis, kakao og proteinpulver. Rr godt sammen. og rr s inn melken.

Kok opp vann i en kjele, og ls opp de myke gelatinplatene. Rr inn gelatinene i kesamblandingen. Vend s forsiktig inn den stivpiskete eggehviten til alt er blandet godt sammen.

Fordel s i nsket skl/glass, og sett i kjleskapet i et par timer.

Oppskriften gir 2-3 porsjoner - alt etter hvor store porsjoner du liker. Lager du tre porsjoner gir en porsjon ca 108 sunne kalorier!

Jeg toppet det med en spiseskje gresk yoghurt og en dryss med kakao.

En proteinrik dessert - som dekker stsuget!

Nr vi er inne p Ebay. Jeg tenkte jeg skulle begynne med sm Ebay-tips som egne innlegg, siden er jeg en "dreven" Ebay-shopper. Mesteparten av bakeutstyret osv kjper jeg jo derfra!

Kunne det vrt interessant?

#dessert #sukkerfri #sukrinmelis #funksjonellmat #proteinrik #lavkalori #jatildesserthverdag #oppskrift #proteinpulver #iherb #bakekona

Sjokolade whoppie pie til frokost!

Frst m jeg starte med nske dere alle et riktig godt nytt r!

Da var vi endelig i gang med 2014 - og dette har jeg virkelig gledet meg til. Jeg er klar for et nytt r med nye muligheter. Minne alt det gode i det gamle ret, og bli sterkere av all motgangen.

Nok prat om det - resten sparer jeg til et senere innlegg om nye ml, motivasjon og kosthold.

Whoppie pie! Hva er det?

Kanskje ikke s kjent for s mange, men det ser ut som en stor makron. Men smaker absolutt ikke det samme! To sm og myke runde kake-"pletter" med krem i midten.

N er ikke dette en ekte whoppie pie - men en morsom vri p frokosten!

Sjokolade whoppie pie med "vaniljekrem"

Oppskrift p 4 whoppie pies (8 rundinger):

  • 25 gram havremel - jeg maler selv av havregryn
  • 25 gram fibra fullkornsmel
  • 1 ss sukrin gold
  • 1/2 ts bakepulver
  • 5 gram kakao - ca en ts - bruk mer hvis du vil ha enda kraftigere sjokoladesmak
  • 1 eggehvite
  • 0,4 dl melk

Sett stekeovnen p 175 grader.

Bland samme alle ingrediensene. Fordel en spiseskje rre per runding p et bakepapir. Stekes midt i ovnen i 5-6 minutter.

Avkjl de litt p en rist - for ellers vil kremen bare renne av.

"Kremen" laget jeg av gresk yoghurt blandet med sukrin melis og vaniljepulver.

Legg en skje med rre p en runding, og legg en annen opp.

Og s er det bare spise i vei!

Her kan du selvflgelig ogs tilsette proteinpulver. Enten erstatte kakaoen med proteinpulver, men da blir de kanskje ikke like sterk sjokoladesmak. Tilfy heller proteinpulver, og juster med mer vske :)

Eller du kan smake til "kremen" med proteinpulver, og f en proteinkrem! ;) Mulighetene er mange!

Nomnom - en god start p dagen!

N skal rets frste treningskt gjennomfres. Det skal bli godt for kropp og sjel!

Jeg gleder meg til alle planer og nsker for dette ret - gjr dere?

Ha en strlende frste dag i det nye ret :)

#frokost #kveldsmat #trening #fullkorn #havremel #havregryn #greskyoghurt #sukrin #funksjonellmat #bakst #suntoggodt #sukrinmelis #sukkerfri #bakekona #oppskrift

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com