januar 2014

Sjokolademousse med trippel-sjokolade

Alle gode ting er tre - så jeg toppet like gjerne denne desserten med tre typer sjokolade! 

Lys - mørk og hvit.

Og litt er nok både for smaken og synets skyld ;)

Dette var en dessert jeg hadde tidligere i uka - da sykdom har herjet i kroppen det siste halvannet døgnet. Det kom brått, og jeg håper det forsvinner like fort.

Uansett - denne desserten har vært innom bloggen tidligere, og det blir nok ikke siste gang heller. 

Oppskriften gir 2-3 porsjoner. Lager du tre porsjoner blir det ca 108 kalorier per porsjon - før sjokoladetoppingen ;)

Oppskriften finner du i dette innlegget, men jeg kan like gjerne skrive den her også ;)

Oppskrift:

  • 2 gelatinplater
  • 1 eggehvite
  • 200 gram mager kesam - eller gresk yoghurt naturell
  • 15 gram sukrin melis
  • 10 gram kakao - mer kakao gir kraftigere sjokoladesmak
  • 20 gram proteinpulver med sjokoladesmak - eller bytt det ut med mer kakao
  • 1 dl melk
  • 2 ss vann

Legg gelatinplatene i bløt - slik at de blir myke.

Stivpisk eggehviten i en bolle.

I en annen bolle blandes sammen kesam, sukrin melis, kakao og proteinpulver. Rør godt sammen. og rør så inn melken.

Kok opp vann i en kjele, og løs opp de myke gelatinplatene. Rør inn gelatinene i kesamblandingen. Vend så forsiktig inn den stivpiskete eggehviten til alt er blandet godt sammen. 

Fordel så i ønsket skål/glass, og sett i kjøleskapet i et par timer. 

Den lyse og mørke sjokoladen er uten sukker og fra dette merket. Den hvite sjokoladen er en sukkerfri variant jeg fant jeg i en lokal innvadrerbutikk, men som oftest går jeg for den vanlige i matvarebutikken ;)

Jeg håper dere er friske og raske, og ønsker dere en riktig fin fredag :)

 

#sukkerfri #dessert #jatildesserthverdag #oppskrift #kosthold #protein #proteinrik #trening #sjokolade #utensukker #funksjonellmat #sukrinmelis #proteinpulver #bakekona 

"Kinamat" og dessert i en fei!

Hvor har egentlig januar blitt av? Det er utrolig hvor fort tiden flyr når man ser tilbake. Og februar er en måned jeg alltid føler flyr ekstra fort avgårde. Merkelig det der... ;)

Her er det ihvertfall mange baller i luften om dagen, så jeg er spent på hva de neste månendene bringer! Det er stas å se bloggen nevnes på her og der! Og snart fyller den ett år. Så med mye som skjer om dagen er det heller ikke alltid at tiden strekker til som man ønsker. Da er det viktig å prioritere riktig. Å for mye tid ved kjøkkenbenken passer dermed ikke alltid.

Derfor blir det to hurtig-varianter i dagens innlegg. 

Dessert laget på 2 minutter!

Og middag på 20 minutter.

Middagen er enkel, men allikevel med en del gode smaker. Litt som vårrull uten "innpakningspapiret"

Jeg har ingen helt detaljert oppskrift, men prøv deg litt frem med smaker du liker og som du har tilgjengelig. 

Her er det jeg hadde:

  • 1 pakke kyllingkjøttdeig
  • 1 kinakål
  • 1-2 gulrøtter
  • 1/2 løk - jeg brukte rødløk
  • 1/2 gul paprika
  • Chili
  • Ingefær
  • Ketjap manis
  • Sweet chili saus
  • Soyasaus
  • Hvitløk

Skjær opp alle grønnsakene i ønsket størrelse. Stek kyllingkjøttdeigen og tilsett løken. La det surre litt. Tilsett gulrot og paprika, og smak til med krydder og saus. La det hele kose seg i noen minutter.. Tilsett kålen og stek sammen med grønnsakene i et par minutter.

Tilbehøret kan være ris, nudler eller som vi hadde, byggris. Og en dæsj med mager kesam.

På grunn av Jonathan er vi litt forsiktig med krydderet og tilsetter heller mer på våre fat når vi skal spise.

Og et enkelt dessert tips kan være noe som dette!

I bunnen ønsket mengde knuste kjeks. 

Jeg brukte Snackimals med vaniljesmak fra iHerb, men er her mulighetene mange! Bokstavkjeks kan vel f.eks nytes i aldre ;)

Yoghurten er helt enkelt et beger Yoplait dobbel 0 % vanilje.

Og det hele ble toppet med frosne jordbær som jeg halvtinte og moste og litt granateple.

Søt, syrlig og crunchy! ;)

Det er utrolig morsomt at så mange av dere har hatt så stor suksess med "kanelsnurrene"! De er raske å lage, saftige og passer perfekt for dere som "frykter" å feile med gjærbakst! ;)

En ny variant er allerede planlagt. Så - stay tuned! 

Ha en fortsatt fin kveld :)

 

#oppskrift #middag #dessert #suntoggodt #iherb #kosthold #trening #mat #jatildesserthverdag #bakekona

Ostekake som hverdagsdessert!

Jeg har nok blitt litt hekta på "ostekake"-desserter om dagen! Så forberede dere på noen varianter av disse fremover ;)

En ostekake dekker søtbehovet, er mettende og kan gjøres litt ekstra proteinrike hvis man ønsker det. Og enda bedre - disse er uten sukker!

De holder seg også godt i kjøleskapet, så hvis du lager to stykker, så har du en perfekt dessert to dager på rad. Så da er vel både morgendagens og onsdagens dessert allerede i boks? ;)

Jeg vet jeg ofte skriver hvor fantastisk kakemixen til Funksjonell mat er. Det er virkelig helt unikt produkt, og det er utrolig hvor mange forskjellige desserter og bakst jeg kan få ut av en pakke. Lite plass i skapet tar den også ;)

Den er sukkerfri, glutenfri og nydelig på smak.

Så her om dagen lekte jeg litt med tanker på hva annet denne kakemixen kan brukes til. Så da prøvde jeg meg på å bruke det som bunn i ostekake! 

Resultatet: Himmelsk! 

Oppskrift på to mini-ostekaker:

  • 2 gelatinplater
  • 50 gram kakemix fra Funksjonell mat
  • 1 ts sukrin gold
  • 5 gram yacon sirup - eller en annen sirup - eller smeltet smør
  • ca 2 ss vann
  • 100 gram gresk yoghurt - evt mager kesam. Du kan også bruke mager vaniljekesam, men den inneholder sukker.
  • 0,3 dl melk - jeg brukte faktisk soyamelk med vaniljesmak, men her bruker du den du har. Du kan også erstatte melk med philadelphia light for en mer autentisk ostekake-smak
  • 1 ss sukrin melis
  • En dæsj vaniljepulver - kan sløyfes,
  • 2 ss vann

Start med å legge gelatinplatene i vann, slik at de blir myke.

Bland kakemixen, sukrin gold, yacon sirup og vann til en fast masse. Trykk massen ned to små former. Dekk de gjerne med plast i bunnen hvis du ønsker å løfte de ut av formene når de skal spises. Sett i kjøleskapet.

Bland godt sammen gresk yoghurt, melk, sukrin melis og vaniljepulver. 

Kok opp 2 ss vann og løs opp gelatinplatene i dette vannet. Hell gelatinoppløsningen i en tynn stråle opp i yoghurtblandingen mens du rører rundt.

Hell blandingen over kakebunnen, og sett formene tilbake i kjøleskapet. Etter 1-2 timer har de stivnet. 

Planen min var å legge granateplene på toppen før den rakk å stivne helt, men det gikk i glemmeboken!

Så de danderte jeg bare på toppen når kaken var spiseklar! Fungerte bra det også ;)

Topp med det du har tilgjengelig eller spis den som den er :)



Hver kake - uten granateple - inneholder ca 115 kalorier. 

Mm - hvilken smak skal jeg lage i morgen? ;)

Kom gjerne med tips til smakskombinasjoner!

Hvis du ikke har kakemixen tilgjengelig kan denne eller denne oppskriften kanskje være gode alternativer :)

 

Følg gjerne Facebook-siden for å få oppdateringer om nye innlegg på bloggen!

 

#sukkerfri #ostekake #jatildesserthverdag #oppskrift #kosthold #mat #bake #dessert #utensukker #sukringold #funksjonellmat #kakemix #trening #bakekona #glutenfri

Sukkerfrie og saftige kanelsnurrer laget på under 20 minutter!

Fra begynnelse til slutt!

Dette var den perfekte kosen vi hadde til lunsj i dag. Nystekte kanelsnurrer og en kopp te var midt i blinken etter å ha vært ute og lekt i snøen :)

Disse er naturlig proteinrik på grunn av at det er kesam mager i deigen, og det gjør de også veldig saftige. Og så er de i tillegg laget kun med fullkornsmel og havremel, og er dermed fiberrike og mettende.

Kanelen jeg brukte er et nytt produkt jeg har bestilt fra iHerb.

Jeg fikk ikke om dere har fått med dere all snakken det har vært om bruken av kanel og stoffet kumarin. Mattilsynet har kommet med en anbfefaling om at bruken av kanel burde begrenes til ca 1/2 ts kanel per dag. For mange er det helt ok, men f.eks her i huset  brukes kanel flittig hver eneste dag. Vi er storspisere av havregrøt til frokost - og jeg er jo en litt vel bakeglad kone ;)

Ihvertfall - så kjøpte vi da en pose fra iHerb med en type kanel som ikke inneholder dette stoffet. Der koster det 21,3 dollar for nesten 1/2 kg kanel.

Jeg var litt skeptisk med en gang da jeg luktet oppi posen, men jeg må bare si wow! For en nydelig smak det var på denne kanelen. Dette har en mye rundere og bedre smak en "matbutikk"-kanelen, og det blir vanskelig å kjøpe den typen igjen nå. Og min kjære mann, den kanel-avhengige, kan ikke annet enn å rose denne kanelen opp i skyene!

Altså - nok en ny storfavoritt fra iHerb.

Men kanel i en stor pose er ikke så veldig praktisk. Så hos Søstrene Grene i går fant jeg en perfekt beholder til kanelen!

Du kan også bruke en tom krydderflaske og fylle på med kanelen! 

Men oppskriften på kanelsnurrene var det jeg skulle dele med dere i dag. 

Disse forsvant like fort som det tok å lage dem. Inspirasjonen hentet jeg fra "julekake"-scones jeg delte med dere før jul. Resultatet ble utrolig bra!

Oppskrift:

  • 110 gram fibra fullkornsmel (ca 2 dl)
  • 90 gram havregryn eller havremel (ca 2 dl)
  • 50 gram sukrin gold (ca 0,5 dl)
  • 1 ss bakepulver
  • 1/2 ts kardemomme
  • 30 gram lett margarin - rett fra kjøleskapet
  • 250 gram mager kesam

Sett stekeovnen på 225 grader.

Bruk gjerne en kjøkkemaskin hvis du har til å blande sammen deigen slik at alt blir blandet fort sammen. 

Bland de tørre ingrediensene. Tilsett smør og kesam, og bland godt sammen på høy hastighet.

Strø litt fullkornsmel utover kjøkkenbenken. Legg deigklumpen på benken og strø litt mer mel over. Trykk deigen litt ned og vend noen ganger. 

Bruk en kjevle til å kjevle ut deigen. 

Fordel smøret utover deigen, og strø over kanel og sukrin gold. Evt sukrin.

Jeg brukte 15 gram lett margarin.

Rull sammen, og skjær i skiver på ca 1-1,5 cm tykkelse.

Oppskriften ga meg 15 kanelsnurrer.

Stekes i 7-9 minutter, avhengig av tykkelse og ovnen du bruker.

Nydelige og saftige som de er!

Men jeg liker veldig godt å toppe kanelsnurrer med melisglasur!

Så da blandet jeg sukrin melis med litt melk til en tynn glasur og helte over! Perfekt!

1-2-3 - så var de borte! :)

Dette er en veldig enkel oppskrift og som gir et ferdig resultat veldig raskt. Derfor er det en perfekt aktivetet å ha med små barn på. Jeg og Jonathan stod på kjøkkenet i dag med røde kinn, hvert vårt forkle og bakte disse sammen. Kvalitetstid :)

Håper det smaker! :)

 

#sukkerfri #oppskrift #bake #kanelbolle #sukringold #sukrin #funksjonellmat #proteinrik #fullkorn #havregryn #kosthold #trening #mat #vektklubb #familie #mamma #suntoggodt 

 

Noen av min godis-favoritter fra iHerb og en dekorativ dessert

Da var helgen godt i gang! :)

Og denne helgen er det nok av ting som skjer. 

Ekstra lykke var det å starte helgen med noen pakker fra iHerb, med blant annet noen nye ting jeg ikke har prøvd før. Et deler jeg nå, mens det andre kommer jeg tilbake til over helga når jeg har fått prøvd det ut selv.

Og siden det er helg tenkte jeg at jeg like gjerne kunne friste dere med en liten godisskål med noen av mine kose-favoritter fra iHerb! ;)

Kan dere som er godt kjent med iHerb se noe nytt i skålen?

Innholdet i skålen:

- Kjærligheter fra Yummy Earth - en kjærlighet er kun 22 kalorier

- Sukkerfrie sukkertøy fra Fifty 50 - både i smaken Butterscotch og Assorted - fire sukkertøy tilsvarer 30 kalorier.

Sjokoladebiter med karamell, uten sukker, fra Chocolite - en pakke med to biter er kun 60 kalorier!

- Kosebar fra Atkins i smaken Chocolate Caramel Mousse Bar - 120 kalorier for hele baren.

Og min nye storfavoritt:

Oh yes - "M&M's" fra Atkins! 110 kalorier for hele posen, og kun 1 gram sukker. Og ta det med ro, posen inneholder mye mer enn det jeg har helt utover på bildet! ;)

De har også en variant med peanøtter trukket med sjokolade! 

Disse er rett og slett nydelige - så jeg måtte bare forte meg å legge inn en bestilling på to pakker til! 

Hvis du skal bestille for første gang får du 5-10 $ avslag på bestillingen ved å bruke koden KPG519

Og hvis du ønsker tips til flere godsaker - både søte og salte - kan du les mer i iHerb-guiden :)

Husker dere muffinsformene som var formet som roser i Ebay-innlegget?

Se så dekorative de kan gjøre en dessert da!

Jeg helte en skvett med Walden Farms Chocolate syrup i bunnen av rosene, og fordelte en porsjon bananis over. Oppskriften finner du her.

Putt de inn i fryseren et par timer! Og så har isen blitt såpass fast i formen at jeg fikk "skrelt" den ut, men den var fortsatt myk å spise :)


Her kan du f.eks bruke syltetøy eller peanøttsmør eller det du måtte ønske som "toppen" av rosen ;) 

Akkurat perfekt fast - og en meget sunn og mager dessert! God til hverdags som til fredagskos :)

Det hadde nok vært veldig godt å hakke noe "M&M's" over også! Så det får bli neste gang ;)

Ønsker dere fortsatt en strålende fredag!

Og hvis noen skulle ha noe nye iHerb-tips tar jeg gladelig i mot! :)

 

#iherb #pakke #sukkerfri #atkins #godteri #sjokolade #kosthold #trening #mat #oppskrift #suntoggodt #dessert #bakekona



Sjokoladekos og styrketrening

Nå nærmer det seg helg igjen dere! 

Jeg er klar som et egg - men først blir det grillings og leking i snøen på jobb. En aktiv jobb hjelper ekstra på når man skal ned noen kilo ;)

For nå er det nye året godt i gang, og jeg er som sagt allerede halvveis i uke 3 på treningsprogrammet jeg holder på med. 

Jeg fikk et spørsmål om hva det er jeg trener og jeg trener styrke ved hjelp av RYP - release your potential. Jeg følger kun styrketreningen, men det er tips til kosthold og kondisjon der også. Jeg kjører som regel 5-15 minutters oppvarming først. I tillegg har jeg en ren cardio-økt i uka på en time. Så jeg trener altså fire ganger i uken, i tillegg til en vanlig aktiv hverdag.

Det første jeg måtte gjøre til styrkeprogrammet var å finne min 10RM i de øvelsene jeg ville trene. Det vil si å finne den vekta som er så tungt at jeg akkurat klarer å ta ti repetisjoner. De tallene legger jeg inn i en kalkulator på nettsiden, og så blir det regnet ut hvordan jeg skal trene de neste ukene. Jeg følger for øyeblikket programmet som heter maksimal forbrennening. Første gangen anbefales det å gjennomføres grunnprogrammet.

Ikke glem styrketrening - og ikke vær redd for at du vil få store muskler! :) Mer om det i et eget innlegg.

Å ha et program å følge er ihvertfall utrolig motiverende. Jeg får pushet meg selv, og må ut av den berømte komfortsonen. For den dere - den må dere ut av! Det skal gjøre "vondt" og kjennes på kroppen. Pulsen skal opp, svette skal komme og kroppen skal verke litt dagen etterpå.

Har du et program du følger er det vanskeligere å sluntre unna. I tillegg føler man et ekstra press til å komme seg opp av sofaen for å komme seg videre i programmet! For hvis dere følger et slik program vil dere merke stor fremgang, og jeg blir stadig overrasket over hva kroppen min faktisk kan klare! Og så er det litt artig med en liten "selfie-flex" i speilet etterpå mens musklene fortsatt er pumpet ;)

Og så er det ekstra digg å komme hjem til en liten dessert i som står klar i kjøleskapet! 

Proteiner må man ha ;)

Og sjokolade må jeg også ha! 

Dette er en slags sjokolade"pudding" - samme oppskrift som denne - bare uten eggehviten.

En ekstra gelatinplate vil gjøre den enda fastere i "fisken". 

Toppet med gresk yoghurt hvor jeg blandet inn en halv teskje av dette sukkerfrie sjokoladepålegget. Glem nugatti med dette i skuffen! ;) Og litt raspet sukkerfri melkesjokolade som prikken over i'en.

Har du lyst har du lov til: #jatildesserthverdag 

 

#sukkerfri #dessert #oppskrift #trening #kosthold #sjokolade #lavkalori #funksjonellmat #sukrinmelis #styrketrening #protein #mat #bakekona

 

 

"Snickers"-biter til godis!

 

Noen ganger er jeg en "periode-spiser" - altså at jeg får litt dilla på ting i små perioder.

I det siste har det vært PB2, som får mange sikkert er ukjent. 

PB2 er altså et fettredusert peanøttpulver som minner veldig om peanøttsmør når man blander det med vann, men innholder langt færre kalorier enn vanlig peanøttsmør.

Du kan tilsette det i alt fra pannekakerøre, glasur, desserter eller smøre det utover brødskiva som peanøttsmør. Mulighetene er mange!

PB2 bestilles fra nettbutikken iHerb, som er en helt fantastisk og farlig butikk, hvis du ikke allerede er fast kunde derfra. 

Den kan være litt skremmende, og jeg ga nesten opp de første gangene jeg var innom der. Det tok noen uker før jeg turte å legge inn den første bestillingen.

Nå er jeg hekta - og et av mine favorittprodukter derfra er nettopp PB2.

Les i iHerb-guiden hvis du lurer på mer om denne nettbutikken med direktelinker til mange shopping-tips! :)

Og ved bruk av rabattkoden KPG519 får du 5-10 $ avslag på den første bestillingen.

Men til dagens oppskrift!

Som jeg fant inspirasjon utifra et tidligere oppskrift jeg har lagt ut. Sunnere sjokoladefudge og "snickers"

Da brukte jeg sjokoladekakemixen til Funksjonell mat, men denne gangen hadde jeg lyst å prøve meg frem på en oppskrift uten denne mixen.

Resultatet ble veldig godt - etter min smak. Og var noen av lørdagsgodiset mitt i helgen ;)

Så nok en gang - en slags "snickers"-variant!

Oppskrift:

  • 15 gram sukkerfri mørk sjokolade
  • 10 gram havremel
  • 5 gram kakao
  • 30 gram gresk yoghurt
  • 1 ts sukrin gold
  • Nøtter - jeg brukte fire cashewnøtter. Bruk den variant du liker og hvor mange du vil ha i
  • 12 gram peanøttpulver (PB2) - kan erstattes med ønsket mengde vanlig peanøttsmør
  • En liten klype maldon salt - kan fint sløyfes
  • Vann

Smelt sjokoladen i en liten skål - enten over et vannbad eller i mikroen. La sjokoladen hvile på kjøkkenbenken, slik at den blir romtemperert til den skal smøres utover.

Bland sammen havremel, kakao, gresk yoghurt og sukrin gold. Bland enten direkte i eller smør blandingen utover i en liten boks. Sett i fryseren.

Jeg hakket nøttene i små biter, men det kan du velge selv om du vil gjøre. Bland peanøttpulver, maldonsalt og vann til en litt tynnere blanding enn vanlig peanøttsmør. Tilsett nøttene, og bland sammen.

Smør nøtteblandingene over sjokoladeblandingen, og sett tilbake i fryseren til det hele får satt seg litt.

Smør sjokoladen opp blandingen mens den er i boksen. Eller skjær blandingen oppi biter og så fordel den smeltete sjokoladen over. 

Jeg satte det hele tilbake i fryseren slik at alt skulle få stivne nesten helt.

Og så er det bare å skjære det opp i ønsket biter. 

Du kan oppbevare bitene i fryseren, og la de hvile noen minutter på benken før du skal spise dem. Så det gjør ikke noe om du ikke spiser opp alle på en gang ;) 

Hvis du vil ha noe som holder seg fast uten å måtte være i fryseren må f.eks cocosa tilsette. Det har jeg ikke prøvd ut selv i denne oppskriften.

Noe jeg har lyst å lage i nærmeste fremtiden er  å lage kinderegg-sjokolade selv. Det er blant annet min kjære mann sin favoritt!

Hva er DIN favorittsjokolade?

 

#snickers #sjokolade #sukkerfri #iherb #pb2 #havremel #sukringold #oppskrift #funksjonellmat #kosthold #trening #mat #suntoggodt #godteri #bakekona

Enkelt og sunt middagstips og noen kommende fristelser!

La oss gå rett på fristelsene dere!

For jeg har noen skikkelig godsaker på vei!

Mmm - sjokkis! ;)

Saftige, sukkerfrie og glutenfrie pannekaker! 

Og denne da.. En veldig god og utrolig enkel ostekake - sukkerfri og til og med glutenfri!

Så var det middagstipset.

Som jeg vet jeg har vært litt dårlig å komme med i det siste. 

Når middagen står på bordet er det sjeldent jeg tar meg tid til å ta bilder. Middagene her i huset er skikkelig kvalitetstid hvor vi sitter og koser oss sammen til alle har spist opp, og en middag kan vare veldig lenge. Vi skravler, ler og koser oss sammen uten andre forstyrrelser :) 

Men det kommer flere oppskrifter på middager og lunsjer fremover også. så dere vet det :)

Skinkebiff med potetstrips og brokkolisalat.

Kjøttet kan være det du har tilgjengelig. Kylling er nok også veldig godt til. Vi hadde renskåret skinkebiff, stekt i pannen med salt, pepper og litt urtekrydder.

Jeg bruker sjeldent olje på potetene når vi baker de i ovnen. Potet skjært i strimler krydret med diverse krydder og stekt i ovnen på 220 grader til de blir sprøe.

Oppskriften denne gangen er på tilbehøret til denne middagen. Litt syrlig, litt søt, frisk, mager og proteinrik.

Oppskrift på brokkolisalat:

  • 1 brokkoli
  • 1/2 rødløk
  • 1/2 boks kesam
  • 30 gram rosiner
  • 15 gram pinjekjerner
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1-2 ss sukrin

Skjær brokkolien opp i små biter, og skyll bitene. Prøv å riste godt av mye av vannet. Jeg skjærer borte mesteparten av stilken, men det får du styre selv hva du liker.

Hakk rødløk i små biter. Jeg liker også å hakke rosiner og pinjekjernene litt slik at de blir fordelt bedre i blandingen. 

Bland sammen alle ingrediensene i en skål. Server!

Kan fint oppbevares et par dager i kjøleskapet. Derfor kan denne forberedes dagen før, slik at det blir mindre tid ved kjøkkenbenken når middagen skal lages.

Hele oppskriften gir ca 370 kalorier, og holder fint til 3-4 porsjoner.

Lag gjerne en dobbel porsjon så har du i noen dager :) Til middag eller til lunsj! 

Da vi fikk servert en lignende versjon i et familieselskap i fjor høst var det også små baconbiter i salaten. Et sunnere alternativ til det er å å hakke skinkestrimler eller pålegg i mindre biter, steke de litt i panna og så blande de inn i salaten. Spesielt røkt skinke gir god smak, og minner litt om bacon når den blir stekt.  

 

Morsomt er det fortsatt å se at mange av de tidligere oppskriftene faller i smak :) Husk at dere også må prøve dere fram etter hvor søtt osv dere selv liker det ;)

Jeg ser også at #bakekona blir brukt på Instagram uten at jeg kan se alle. Dere med lukket profil får jeg dessverre ikke sett, bare så dere er klar over det. 

Tre uker ut i det nye året allerede! Og jeg har begynt på uke 3 på den nye styrkeprogrammet. Power! Gøy er det å presse kroppen og føle musklene bare vokser. Hehe. Meg og "muskelbuntene" i styrkerommet ;) 

Ha en fortsatt fin kveld :)

 

#oppskrift #mat #middag #protein #proteinrik #sukkerfri #dessert #bake #kosthold #trening #proteinrik #funksjonellmat #sukrin #vektkklubb #bakekona

Frokostkake eller pannekaketårn?

En oppskrift - to eksempler:

Marmorert havregrynskake med raspet sukkerfri melkesjokolade

"Back and white"-pannekaketårn med vaniljeyoghurt

Når en oppskrift kan brukes til å lage flere ting er det veldig enkelt å huske den og måltidet kan varieres til det uendelig slik at det ikke blir "kjedelig".

Oppskrift på en porsjon:

  • 50 gram havremel - kjøpes i dagligvarebutikken eller lages selv ved å kjøre havregryn i en blender
  • 1 ss sukrin gold - eller vanlig sukrin. Favoritten er helt klart sukrin gold
  • 1/2 ts bakepulver
  • En dæsj ekte vaniljepulver - hvis du har
  • 1 eggehvite
  • 0,5 dl melk - evt. vann
  • 25 gram fruktmos* - eller most banan. Kan også fint sløyfes.
  • 1/2-1 ts kakao - sløyfes hvis du ikke vil ha sjokoladesmak

*Du kan lage fruktmos selv av frukt du har tilgjengelig eller kjøpe sånne 4 pk med diverse fruktbegere fra barnematavdelingen. I Sverige selges det også et lavkalori syltetøy uten klumper, og med 40 kcal per 100 gram.

Bland alle ingrediensene sammen, bortsett fra kakaoen.

For havregrynskaken (eller 3-4 muffins):

Sett stekeovnen på 175 grader. 

Hell 2/3 av røren over i en liten springform, eller muffinsformer. Bland kakaoen i resten av røra og hell over i formen. Dra en kniv eller gaffel rundt for å lage mønstret.

Stekes midt i ovnen 17-20 minutter. Noen minutter færre hvis du lager muffins. Juster tiden etter din ovn :)

Toppet med litt sukkerfri melkesjokolade. En liten rute virker plutselig mye når man rasper den, og gir bare 9 kalorier ekstra. 

Og så til pannekaketårnet:

Samme grunnoppskrift.

Varm stekepannen på middels sterk varme. Jeg bruker ikke stekefett, fordi de ikke setter seg fast i min panne. 

Fordel 3 spiseskjeer røre i pannen. La de steke til de får små hull og stivner litt på toppen. Snu, og stek på andre siden.

Bland kakaoen inn i resten av røra, og stek.

Saftige - fiberrike - søte og mettende :)

Toppet med noen skjer Yoplait dobbel 0 % vanilje og noen bær.

Sjokolade + vanilje er jo en evig klassiker ;) 

Men som sagt her kan du variere med de smakene du liker. Bær kan også blandes inn i røra, både ferske og frosne. Du kan også raspe litt eple og blande inn i røra istedenfor fruktmos.

Passer ypperlig som frokost, lunsj eller kveldsmat. Holder seg saftige i kjøleskapet, og kan også fryses. Så du kan selvsagt lage flere når du først er i gang!

Du kan som alltid også tilsette proteinpulver i oppskriften og juster væskemengden etter det :)

"Food prepp" - altså litt planlegging og forberedelser gjør det lettere å holde seg til matplanen og unngå fristelser.

Denne oppskriften er også en stor suksess hos lillemann! :)

 

Ha en fortsatt fin kveld :) 

 

#frokost #oppskrift #mat #suntkosthold #pannekaketårn #havregryn #sukkerfri #sukringold #sukrin #pannekake #matpakke #lunsj #trening #kosthold #vektklubb #havremel #bakekona

 





 

"Snickers"ostekake til dessert!

Sjokoladekrem + peanøttbunn + karamellsaus

=

En slags snickers-ostekake!

Dette kaller jeg en skikkelig dessert - nesten uten sukker. Rik på fiber, protein og sunt fett.

Livet er hardt.. ;)

Oppskrift på to mini-kaker:

Bunnen:

  • 35 gram havremel - selges i mange matbutikker eller kjør havregryn i en blender
  • 10 gram PB2*
  • 1 ts sukrin gold
  • Vann

*Du kan også bruke vanlig peanøttsmør, og kutte ned på vannmengden. Men da øker nok også kaloriinnholdet.

"Sjokoladekremen":

  • 2 gelatinplater
  • 120 gram gresk yoghurt naturell - eller mager kesam*
  • 10 gram kakao
  • 1 ss sukrin gold - eller en av de andre sukrin-variantene
  • 2 ss vann

*Bytt ut litt av kesam med Philadelphia light for en mer autentisk ostekake-smak.

Start med å legge gelatinplatene i vann, slik at de blir myke.

Bland sammen havremel, PB2 og sukrin gold. Tilsett vann til du får en fast deig, ca 3-4 spiseskjeer. Fordel den i to små former eller det du har tilgjengelig. Sett i kjøleskapet.

Gresk yoghurt, kakao og søtning blandes så godt sammen i en skål. Juster mengde sukrin gold/sukrin etter hvor søtt du liker det. 

Kok opp 2 ss vann, og løs opp gelatinplatene i dette vannet. Tilsett gelatinoppløsningen i yoghurtblandingen i en tynn stråle mens du rører rundt. 

Hell blandingen over bunnen, og sett det formene inn i kjøleskapet. 

La de stå i kjøkeskapet til kremen har stivnet, som tar en times tid.

"Mønstret" rundt kanten kommer av plastlimet som jeg har dekket den lille formen med for at den skal være enkel å løfte ut.

"Karamellsausen"

  • 1 ts yacon sirup - eller en anne sirup
  • 2 ss melk
  • En ts sukrin gold

Bland sammen ingrediensene i en skål og kjør på full guffe i mikroen i ca 10 sekunder. Ta skålen ut og  rør til sukrinen har løst seg opp. La sausen stå og hvile på benken til bunnen er klar.

Når ostekremen har stivnet er det bare å helle karamellsausen over toppen! ;)

Og nyte hver eneste bit! ;) 

ca 150 sunne kalorier for en kake - uten karamellsausen. 

Har du lyst har du lov - til å spise begge to!

For en kalorifri karamellsirup kan du toppe kaken med Walden Farms caramel syrup.

Med denne søtsaken ønsker jeg dere en strålende lørdag! :)

 

#lavkalori #dessert #jatildesserthverdag #suntoggodt #sukrin #sukringold #funksjonellmat #iherb #pb2 #protein #trening #kosthold #mat #oppskrift #bakekona #vektklubb #sjokolade

Saftig og nydelig opp-ned banankake og noen ord tilbake til dere

Da var vi halvveis i januar allerede - og nå er det virkelig vinter ute! 

Det er nok mange små, og store, som er veldig glade for at snøen har kommet! Min sønn er ihvertfall helt vill etter snø ;) Men for øyeblikket "koser" vi oss med halsbetennelse. Nytt år - nye runder med sykdommer!

Jeg går ikke under kategorien "født med ski på beina". Går det nedover og jeg synes det går fort - vel - da får jeg "panikk" og kjører til det stopper på en eller annen måte. Komiske greier. Og litt flaut! Men en ting - jeg gir meg ikke! Å ake derimot. Det er jeg god på! ;)

En annen ting jeg er god på - håper jeg - er å friste dere! Og bare vent. Det blir mange godsaker fremover!

Så da har jeg samtidig lyst til å si tusen takk til hver eneste en av dere som titter innom bloggen! Til dere som legger igjen kommentarer, sender mail, tagger meg på Instagram når dere har lekt på kjøkkenet. Og til dere som har delt bloggen videre til andre eller invitert de til Facebook-siden

Stadig nye lesere klikker innom - så jeg håper dere finner noe som frister ;)

Pinterest er det kanskje lettere for mange av dere å få en oversikt over flere av de "gamle" oppskriftene og innleggene :)

En liten konklusjon så langt i år: Sjokolade er min og de fleste av deres favoritt! 

Men jeg lover dere at denne kaken er en saftig godsak - sukkerfri og glutenfri. Den kan lettes gjøres både laktosefri og også ekstra proteinrik. 

Som jeg sier mange ganger - ofte kan en oppskrift brukes som inspirasjon og justeres etter hvordan du liker det eller eventuelle allergier! 

Oppskriften er denne - bare at bærene er byttet ut med banan, og jeg brukt kun litt sukrin gold i bunnen av formen. Kaken er laget i en liten springform på ca 12 cm istendefor fire muffinsformer. 

Steketiden må også økes med noen minutter. Er du usikker så stikker du bare en kakepinne eller kniv i midten - og da skal det ikke sette seg fast røre.

Jeg skjærte biter av en banan på ca 1/2 cm tykkelse til jeg haddet fått dekket bunnen - og så helles røra over bananen. 

Du kan selvsagt gjøre denne versjonen også i muffinsformer! 

Når kaken er ferdig lar du den avkjøle seg litt før du vender den med bunnen opp på et fat.

Bananen får en ekstra sødme, og kaken i seg selv er veldig saftig!

Jeg toppet kaken med en dæsj gresk yoghurt og litt Walden Farms pancake syrup. Her kan du også f.eks bruke Yoplait dobbel 0 % vanilje eller mager vaniljekesam.

Mm - kan fint holde til to - eller spis alt sammen selv! ;)

Et alternativ til kakemixen kan være denne "gamle og kjære" frokostkaken. Legg banan i bunnen, og hell røra over.

 

Jeg setter utrolig stor pris på dere, og noen føler jeg faktisk at jeg har blitt veldig godt kjent med også. Selv om man ikke har møttes!  Jeg at mange av dere har utrolig inspirerende historier og har oppnådd mange store mål! Jeg håper 2014 blir det bra år - et år vi når nye mål og nyter livet! Med en liten sunn dessert hver dag ;)

Igjen - tusen takk! :)

 

#jatildesserthverdag #kosthold #utensukker #sukkerfri #iherb #sukringold #sukrin #funksjonellmat #kakemix #glutenfri #proteinrik #dessert #oppskrift #bake #trening #vektklubb #bakekona

Sukkerfri og proteinrik sjokolademousse-kake

Siden det ble så god respons på frokost-"ostekaken" tenkte jeg at denne desserten vil falle i smak hos flere ;)

Vi liker jo sjokolade gjør vi ikke? ;)

Sukkerfri og proteinrik sjokolademousse-kake.


Oppskrift til to kaker:

Bunnen:

  • 35 gram havremel - lages lett ved å kjøre havregryn i en blender eller kan også kjøpes ferdig
  • 10 gram kokosmel - eller en annen meltype f.eks mer havremel
  • 1 ss sukrin gold
  • 1 - 2 ts kakao
  • Vann

Mousse:

  • 2 gelatinplater
  • 200 gram mager kesam eller gresk yoghurt
  • 20 gram proteinpulver med sjokoladesmak - eller kakao hvis du ikke bruker proteinpulver
  • 1 ts kakao - mer kakao hvis du vil ha med kraftigere sjokoladesmak
  • 1 ss sukrin melis - juster med hvor søt du liker den
  • 0,5 dl melk
  • 1 eggehvite
  • 2 ss vann

Start med å legge gelatinplatene i vann, slik at de blir myke.

Bland sammen ingrediensene til bunnen, Tilsett litt og litt vann til alt henger sammen uten å bli klissete. Trykk ned l i to form. Jeg brukte den hjerteformete springformen dere har sett tidligere, og dekker bunnen med bakepapir. Da blir den lett å løfte ut. Sett i kjøleskapet.

Bland sammen kesam, proteinpulver, kakao og sukrin melis. Bruk mer/mindre søtning etter hva du liker. Tilsett melken og rør godt.

Stivpisk en eggehvite i en egen skål.

Kok opp 2 spiseskjeer vann og løs opp gelatinplatene. Gelatinoppløsningen tilsettes i en tynn stråle oppi kesamblandingen mens man rører rundt. 

Vend godt inn det piskete eggehviten. Fordel blandingen over de to bunnen.

Sett formene inn i kjøleskapet, og la det stå i et par timer, til blandingen har stivnet.


Litt revet  sukkerfri melkesjokolade på toppen var veldig godt! Og en liten rute holder i massevis til en kake.

Du kan raspe sjokoladen på et rivjern eller bare bruke en ostehøvel.

Og så er det bare å nyte en mektig men også luftig kake til dessert! 

Eller lag den før du drar på trening! Så vet du at du har et proteinrikt og fiberrikt måltid klar til å nytes når du kommer hjem! ;)

#jatildesserthverdag 

Ha en fortsatt fin onsdag! 

 

#oppskrift #dessert #sukkerfri #havremel #proteinmat #proteinrik #funksjonellmat #sukrinmelis #sukringold #sjokolade #havregryn #trening #kosthold #vektklubb #hverdagsdessert #bakekona #mat #hverdag #lavkalori #bakekona

Et fjell med pakker fra Ebay!

Noen av dere så kanskje bildet jeg la ut på Instagram på fredag? 

Mannen måpte - og jeg gliste!

Jeg bare elsker å få pakker i posten - og ofte er ikke verdien i pakken på mer enn 10-20 kroner! 

Kall meg gjerrig med jeg elsker å jakte etter gode tilbud og å finne ting til best mulig pris! Jeg kan sitte i flere timer å søke meg rundt i Ebay-jungelen på jakt etter spennende produkter. 

Og like spennende er det noen ganger på om pakken i det hele tatt kommer frem.. Haha. Men når du betaler med paypal er du godt beskyttet hvis pakken skulle bli borte!

Ihvertfall - mange av dere var veldig klare for tips fra Ebay - og forsåvidt andre shoppingtips! 

Jeg hjelper gjerne andre å bruke penger.. Hoho ;) Et yrke som personlig shopper hadde passet meg utmerket! ;)

Tilbake til Ebay! 

Ikke si det til mannen. Hei kjære!. Men jeg har litt dilla på silikonformer..

Du kan bruke det til en god del forskjellige ting faktisk, og jeg kommer flere tips om det i tiden fremover :)

De fleste formene kan f.eks brukes til å bakeing, dessert, konfekt og såpe.

Mini-brødform, små pakker og mini-"donuts"

Forskjelige blomsterformer og roseformet muffinsformer.

Teskje, små blomster og sjokoladeplater

Tenk å lage egne sukkerfri sjokolade"skjeer"!

Og til sjokoladeplatene ser jeg for meg at man f.eks smelter sjokolade og smakstilsetter den med smaker man liker eller finhakkete nøtter og heller oppi formene. Vips har man laget seg små "sjokoladeplater".

Noen av dere har kanskje sett de hvite cupcakes-koppene jeg har brukt flere ganger tidligere. Da jeg kom over en rosa versjon måtte jeg bare ha den ;) Disse finnes også i brune.

Den plastdingsen til venstre er en kakeutstikker, eller "plunger". Brukes til å stikke ut et hull i muffins slik at de kan fylles med krem eller lignende.

Deigskrape med linjal! Denne er super når man ønsker like store biter av ting, og samtidg kan man løfte opp baksten fra benken eller skrape bort deig.

Timer - kanskje et kjedelig tips. Men denne var veldig enkel og grei. Den har en klype på baksiden slik at man f.eks kan feste den på et forkle eller genseren. I tillegg kan spennen bli en fot slik at den kan stå på benken. 

Iskrem-"scoop" i to forskjellige størrelser. Kan selvfølgelig brukes til is, men er også genial å bruke når man skal fylle muffinsformer eller helle pannekakerøre i stekepannen! 

Hvis Ebay er litt skremmende kan jeg tipse om at cacas.no har et kjempesalg akkurat nå.

Obs.. Ikke en liten boks det der nei!

Og hva hadde Bakekona funnet på å kjøpe?

Silikonformer! Haha.. Uff. 

3D-juletre. Det blir kule julekaker i desember det! Små kakemenn, juletrær og snørystaller. Og så en stjerneform. Stjernekake på pinne? Vi får se ;)

Sandwich-form i teflon og kjevle med silikontrekk.

Og så noen plastikkformer til å lage sjokoladeplater. Man kan f.eks smelte sjokolade, helle  formen, strø over nøtter eller lignende, lar det stivne og så kan man bare brekke seg en bit ;) Et kjempe nødvendig kjøp! Noen hemmlige kjøp gjorde jeg også, så alt får dere ikke se ;)

Flere tips vil komme og flere pakker på vei! 

Del gjerne hvis dere har gjort noen gode nettkjøp! :) 

 

Ingenting av dette er selvsagt sponset. Bare tips fra ei shoppinggal dame som deler videre hva hun har shoppet ;) 

 

#ebay #shopping #pakkeiposten #bakeutstyr #tips #mat #hverdag #bake #dessert #bakekona

Lapskaus i farta og iHerb-pakke(r)

På'n igjen! Ny uke - og godt i gang er den også.  

Noe annet som er på plass er plutselig vinteren! Minus 19 var det da jeg dro på jobb i dag tidlig. Brr.. En mellomting hadde vært fint! Får håpe det blir litt mildere de neste dagene :)

Da nyttårs-middagen var ferdig spist ble resten av den store kalkunen renset, kuttet i biter og fryst ned i poser. Perfekt å tilsette i supper, salat, wok eller f.eks lapskaus!

Middag i farta uten mye tid ved kjøkkenbenken:

Kok opp vann, jeg brukte 7 dl, og tilsett to buljongterninger. Hell opp to poser lapskausblanding og la det småkoke under lokk. Tilsett det du ønsker av kjøtt. Jeg brukte kalkunrester og skinkestrimler. 

La det hele kose seg under lokket til grønnsakene er møre. Smak til med salt og pepper.

Middag på 1-2-3. Evt rester kan være kveldsmat eller lunsj dagen etterpå!

Ah - og så deilig å starte uka med et par pakker i posten også! Og pakkene fra iHerb er alltid fylt med godsaker, og denne gangen med et produkt jeg ikke har prøvd før.

PB2, peanøttpulver som blir som peanøttsmør blandet med vann.

Walden Farms caramel dip - uten kalorier.

Chocolite Proteinpulver i smaken Cappuccino - Denne smaken er ny for meg. 

Quest Protein Bar i smaken Double Chocolate Chunk - har alltid en med i veska. Perfekt som mellommåltid! 160 kalorier for en hel bar.

Walden Farms caramel syrup - uten kalorier.

Hvis iHerb er en ukjent nettbutikk for deg kan du lese iHerb-guiden jeg har skrevet for å bli litt klokere. Har du først begynt blir du hekta ;) 

Og hvis du legger til koden KPG519 når du bestiller første gang får du 5-10 $ i avslag! 

 

Håper dere har hatt en god start på uken :)

 

#oppskrift #middag #lapskaus #iherb #kosthold #suntoggodt #mat #kosthold #vektklubb

 

Sukkerfri cookie dough-iskrem til dessert!

Først - flere har spurt om hvordan det ble med den nye frisyren. Jeg hadde ganske langt hår siden jeg sparte til da jeg giftet meg i sommer, men nå er over halvparten klipt bort. Jeg har lagt ut et bilde på Instagram for dere som ikke har sett det :) Nytt år - nytt hår! ;)

Men så til et raskt dessert-tips!

Denne er litt juks - kanskje til frustrasjon for noen. Men hey - I love it! ;)

Oppskrift:

  • En porsjon bananis
  • 15-20 gram kakemix fra Funksjonell mat - eller mer hvis du vil ha enda mer smak. Denne er både glutenfri og sukkerfri!
  • Et par ruter sukkerfri sjokolade

Kjør ingrediensene til en porsjon bananis og kakemixen sammen i en blender eller stavmixer. Hell det over i en skål eller en boks. Hakk ønsket mengde sjokolade i biter, og rør inn i "isen". Nytes enten med en gang eller la den ligge i fryseren en times tid for en enda tykkere is.

Toppet med litt Walden Farms chocolate syrup

En kakemix kan brukes til så mangt - og en hel pakke behøver ikke brukes på en gang. På den måten kan man raskt lage små hverdagsdesserter og en pakke kan vare ganske så lenge!

Neste måned fyller forresten bloggen ETT år! Jeg må si at den har klart seg ganske så bra og utviklet seg veldig i løpet av dette året. Og det må vel feires? 

Oh yes - jeg har noen planer på gang, som jeg håper går i orden. I tillegg til mange spennende oppskrifter på vei. Så det er bare å følge med! :) 

Ha en strålende lørdag! :)

 

#jatildesserthverdag #oppskrift #sukkerfri #funksjonellmat #sukrin #iherb #dessert #sjokolade #glutenfri #bakekona

Naturlig proteinrik "ostekake" til frokost!

Jeg ble litt leken her om dagen, og tenkte på nye frokost-varianter som kunne lages kvelden før.

"Ostekake til frokost? Ja, hvorfor ikke!" ;)

Er den ikke litt søt da? ;)

Jeg blir fort litt revet med når jeg skal eksperimentere på kjøkkenet ;)

Men dere. Denne er faktisk veldig god altså! 

Så har dere noen minutter til overs en kveld, så kan dette var en morsom og smakfull start på dagen!

Naturlig rik på proteiner, altså ikke noe proteinpulver, og fiber som metter lenge!

Skogsbær"ostekake"

Oppskrift:

Bunnen:

  • 1 god ts yacon sirup - evt smør eller en annen type sirup. Honning fungerer sikkert også
  • 2-3 ss vann
  • 40 gram havregryn evt havremel
  • 1 ss sukrin gold

"Ostekremen";

  • 1 beger skyr - jeg brukte smaken skogsbær og vanilje
  • 1/2 dl melk
  • 2 ss saft  - jeg brukte ZerOH i smaken blåbær og granateple
  • Evt litt sukrin melis hvis du vil ha den søtere
  • 2 gelatinplater 
  • 2 ss vann

Legg to gelatinplater i vann, slik at de har blitt myke til kremen skal lages.

Tilsett yacon sirupen og 2 ss vann i en skål, og varm det i mikroen i noen sekunder. Sukrin gold og havregrynen røres så fort med den varme blanding. Tilsett evt mer vann hvis det trengs for at bunnen skal bli kompakt. Press blandingen godt ned i bunnen av en liten springform, en liten paiform eller to muffinsformer. Sett bunnen inn i kjøleskapet.

Bland sammen et beger skyr med ønsket smak, melk, saft og evt litt sukrin melis. Rør godt. Kok opp 2 ss vann, og løs opp de myke gelatinplatene. Tilsett gelatinen i en tynn stråle oppi yoghurtblandingen mens du rører hele tiden. 

Så er det bare å helle yoghurtblandingen over bunnen - og inn i kjøleskapet enten over natten eller i noen timer til det hele har stivnet.

For dette kan jo også være perfekt som kveldsmat! 

Eller etter en treningsøkt ;)

Frokost-ostekaken kan også forsåvidt lages i en boks - og vips har du en "to go"-frokostkake!

Denne frokostvarianten krever ikke mye mer tid på kjøkkenet - og kan være en morsomt vri på hvis man er litt lei den "vanlige" frokosten ;) 

Jonathan kastet seg over denne! Så her må godsakene deles på ;) For dere som ikke vet hvem Jonathan er - så er det min herlige sønn på snart 2 1/2 år! ;)

Men denne søte frokosten ønsker jeg dere en flott torsdag!

Snart er det helg igjen!

 

#frokost #oppskrift #kosthold #proteinrik #sukkerfri #sukrinmelis #sukringold #funksjonellmat #bakekona

Hjemmelaget "Thousand island"-dressing uten sukker

God kveld :)

Beina på puffen og kroppen satt godt til rette i sofaen - og sånn blir det resten av kvelden!

Jeg startet nemlig morgen med en time på spinningsykkelen før jobb. Så da er dagens treningsøkt gjennomført for lengst..

Speltlomper spiser jeg sjeldent med pølse inni! 

Som pizzapunn f.eks fungerer det supert, og på den måten har du en pizza klar på nullkommaniks.

Begge lompene er smurt med hermetiske tomater med hvitløk. Så har jeg slengt noen stekte kyllingbiter, rødløk, paprika og mais på begge. 

På den ene har jeg revet lett-ost og på den andre noen klatter med Piladelphia light med hvitløk og urter. Mm..! 

Dressingen er en slags versjon av Thousand island. Jeg har ingen nøyaktig oppskrift, men prøv deg litt frem med hva du har i skapet og hvor sterk du liker den.

I min:

  • Mager kesam
  • En dæsj kethup uten sukker eller tomatpuré
  • Litt sweet chili saus
  • Worchestershiresaus
  • Paprikapulver (eller finhakket paprika)
  • Litt sitronsaft
  • En klype sukrin
  • Salt
  • Pepper
  • Litt kajennepepper

Uff - litt av en liste kanskje...? ;)

Litt salat fra tacosalat dagen før er godt som tilbehør ved siden av.

Og når du først skjærer opp salat til f.eks tacoen, så kan du like gjerne skjære opp litt ekstra!

Og vips så har du kanskje til både lunsj og middag dagen etterpå!

Vær litt forsiktig med chilisausen hvis den er sterk. Det lærte jeg! Godt for forbrenning da.. ;)

Lag f.eks dressing av en hel boks mager kesam så har du i noen dager :)

God planlegging kan spare deg for mye tid! :)

Jeg tenkte jeg bare kunne legge til at jeg i går spiste brownien jeg la ut her om dagen til kvelds. Da prøvde jeg med havremel, og jeg likte resultatet veldig godt selv. Den ble ikke like smooth som med fullkornsmel, men meget god! Havre har jo en naturlig søtsmak :)

Håper dere har dere bra - og ønsker dere en fortsatt fin kveld :)

 

#oppskrift #speltlompe #salat #middag #mat #hjemmelaget #dressing #kesam #lunsj #magerkesam #bakekona

Sukkerfri og saftig brownie til kveldskos

Til kveldkos? På en ukedag? Og med god samvittighet nå som alle skal begynne på et nytt og sunnere liv? ;) Ja.. Hvorfor ikke! De gærne har det godt!

Så godt at denne lagde jeg to ganger i løpet av helgen.  

Og med bare 135 kalorier per porsjon er det bare å kjøre på! ;)

Melis på toppen, da altså sukrin melis, er et must på brownies! 

Fire sånne biter tilsvarer da altså totalt 135 kalorier - uten sukker og laget med fullkornsmel.

Oppskrift:

  • 15 gram kakao (1 ss)
  • 15 gram fibra fullkornsmel (1 ss)
  • 15 gram sukrin gold (1 ss)
  • 20 gram sukrin (ca 1 1/2 ss)
  • 25 gram lavkalori eplesyltetøy eller fruktmos som du finner i barneavdelingen** (ca 1 toppet spiseskje)
  • 1 eggehvite
  • 1 ss melk

**Kan erstattes med f.eks banan eller gresskarpuré. Kaloriinnholdet er beregnet utifra et lavkalori syltetøy kjøpt i Sverige med 40 kalorier per 100 gram. Fruktmos fra barnematavdelingen ligger på rundt 50-60 kalorier, og med den lille mengden som brukes vil det da ikke påvirke kaloriinnholdet med mer enn et par kalorier. 

Sett stekeovnen på 175 grader.

Bland sammen alle de tørre ingrediensene, og tilsett så de andre ingrediensne.

Hell røra over i en liten springform. Jeg brukte den søte hjerteformen jeg kjøpte på Christiania Glassmagasin før jul. Rund gjør også selvsagt susen.

Stekes i 17-20 minutter midt i ovnen. 

La den avkjøle seg, og strø litt sukrin melis på toppen.

Du kan også f.eks fordele røra i fire muffinsformer, og da gå ned noen minutter på steketiden.

Prøv deg litt frem med din ovn :)

Disse fire bitene bare smelter bort i munnen, og dekker veldig bra det berømte søtsuget mange får om kvelden! ;)

Jeg ser at oppskrifter med sjokolade er veldig populære her på bloggen, så det er tydeligvis flere enn meg som er svak for det ;)

Hva er din største svakhet?

 

#sukkerfri #dessert #brownie #sukrin #sukringold #funksjonellmat #kosthold #trening #oppskrift #jatildesserthverdag #bakekona #bakst #lavkalori #kake

Sjoko-havremuffins med en liten peanøtt-overraskelse i midten

Da er juleferien snart over, og i morgen er det tilbake i jobb og de vanlige rutinene. Regner med det blir veldig uvant for kroppen og toppen. 

Deilig er det vi går mot både varmere og lysere tider! Så sent som påsken er i år, så blir det vel nesten Syden-tendenser istedenfor ski på beina! 

2014 blir et veldig spennende år! Kanskje blir det året vi blant annet finner et nytt hus, i tillegg til mange andre planer! Jeg skal ihvertfall gjøre de tiltak jeg kan og prioritere riktig for å nå målene jeg har satt meg. Sett små mål på vei mot et større - så føles det ikke så umulig og altfor langt unna! Som hjelper da til å gi mestringsfølelse og hjelper å holde motivasjonen oppe.

Så i kveld blir det ukens siste treningsøkt og "food prep" for lunsjen på jobb de neste dagene! Deilig å ha full kontroll over lunsjen de neste dagene, uten å måtte føle at det er mye styr hver eneste dag! 

Disse muffinsene ser dere stadig her i forskjellige varianter - og disse kan forsåvidt også "preppes" dagen før. Da blir de jo selvfølgelig ikke nystekte ;)

 Disse er fylt med "peanøttsmør" i midten - som en deilig overraskelse :)

Oppskriften på disse er den samme som i dette innlegget. 

Bare at bananbiter er byttet ut med "peanøttsmør". Altså PB2, peanøttpulver, blandet ut med vann. En spiseskje røre legges i en muffinsform, en teskje peanøttsmør, og så en spiseskje røre på toppen igjen. 

Enkelt og veldig godt!

Toppet med Walden Farms chocolate syrup og caramel syrup - som er kalorifri "sirup".

Det er jo viktig med en god start på dagen ;)

Og hvorfor da ikke starte uka med en slik frokost? ;) Yes, please! 

Hvis du synes at det å bestille fra iHerb virker litt skremmende kan jeg love at det er helt trygt, og at det er en butikk det er lett å bli avhengig av! Her er det mange spennende produkter og mange godsaker til en billig penge! Mer informasjon om hvordan du bestiller derfra og noen av mine favoritter finner du i iHerb-guiden

Bruker du koden KPG519 får du 5-10 $ avslag på den første bestillingen! :)

Jeg har noen spennende nyheter på vei, så da er det bare å skru på tålmodigheten, og håpe at julerushet er over hos posten.. ;)

Ha en fortsatt fin søndag! :)

 

#frokost #trening #sukkerfri #havremuffins #sukringold #havregryn #bakst #iherb #havremel #kosthold #funksjonellmat #oppskrift #bakekona

Stekte marsipanstenger uten sukker

Jeg skulle gjerne kalt disse godsakene seige kransekakestenger. For det var det jeg håpet på.

De ble ikke seige, men fortsatt veldig gode! 

Det kan være resultatet blir mer som kransekakestenger hvis du kverner mandler til mel selv, men det har jeg ikke prøvd Jeg brukte et fettredusert mandelmel.

Derfor kaller jeg de heller stekte marsipanstenger ;)

Oppskrift:

  • 120 gram mandelmel - eller kvern mandler til mel selv.
  • 120 gram sukrin melis med stevia - eller den originale
  • 1 eggehvite

Bland sammen mandelmel og sukrin melis. Kna inn eggehviten. Pakk deigen inn i plast, og legg den i kjøleskapet et par timer.

Del deigen i to, og trill ut til to lange pølser. Kutt pølsene i passe biter.

Stekes midt i ovnen på 200 grader i 7-8 minutter - til de har blitt litt gyldne.

Avkjøl de litt.

Og så er det bare å dyppe endene i sjokolade.

Små mandel"kjeks".

Kanskje litt sirup i deigen vil gjøre de seigere? Oh well. Det får teste ut når julen nærmer seg igjen ;) 

Du kan også f.eks dekorere de med sukrin melis blandet med litt eggehvite eller bare sprøyte sjokolade på toppen :)

Nok en oppskrift som var planlagt for jul. Vel vel ;) 

Nå skal jeg noe veldig spennende.. Nenlig til frisøren og klippe av halve håret! Hjelpes.. Det blir spennende å se det resultatet!

Nytt år - nytt hår - ny start! 

 

#marsipan #kransekake #sukkerfri #julebakst #oppskrift #mandelmel #sukrinmelis #sjokolade #funksjonellmat #lavkalori #bakst #bakekona

 

 

Proteinrik og lavkalori sjokolademousse

Da er det nye året godt i gang! 

Og i skrivende stund ser jeg snøen daler ned! Spørs vel hvor lenge den blir liggende.. Det hadde vært litt koselig med snø sånn at junior kunne fått prøvd å stå på ski! Men bar bakke er bedre en sørpe og farlig glatte veier. 

Uansett - ting føles som mye lettere med en gang man bikker over i et nytt år! Da vet man jo at vi går mot lysere og varmere tider! ;)

Morsomt å se at så mange nye lesere har vært innom her i løpet av desember, og det er veldig koselig med mail fra dere! :) Stadig flere henger seg på Instagram-kontoen og Facebook-siden

Jeg håper at jeg i tiden fremover vil fortsatt gi dere inspirasjon og tips til enkle og gode desserter, bakeverk og andre måltider! :) 

Så la oss gå rett på sak!

Luftig og lett sjokolademousse uten sukker! 

En hjerte-skje måtte jeg bare ha etter stadig å se en sånn på de fristende godsakene til Kristine Weber! Så etter litt søking på Ebay kom jeg over en selger med lignende skjeer, hvor en pakke med to skjeer bare koster litt over 20 kr! De finner du her.

Nettshopping er farlig - men deilig få shoppingen levert i postkassa ;)

Tilbake til desserten!

Oppskrift:

  • 2 gelatinplater
  • 1 eggehvite
  • 200 gram mager kesam - eller gresk yoghurt naturell
  • 15 gram sukrin melis
  • 10 gram kakao - mer kakao gir kraftigere sjokoladesmak
  • 20 gram proteinpulver med sjokoladesmak - eller bytt det ut med mer kakao
  • 1 dl melk
  • 2 ss vann

Legg gelatinplatene i bløt - slik at de blir myke.

Stivpisk eggehviten i en bolle.

I en annen bolle blandes sammen kesam, sukrin melis, kakao og proteinpulver. Rør godt sammen. og rør så inn melken.

Kok opp vann i en kjele, og løs opp de myke gelatinplatene. Rør inn gelatinene i kesamblandingen. Vend så forsiktig inn den stivpiskete eggehviten til alt er blandet godt sammen. 

Fordel så i ønsket skål/glass, og sett i kjøleskapet i et par timer. 

Oppskriften gir 2-3 porsjoner - alt etter hvor store porsjoner du liker. Lager du tre porsjoner gir en porsjon ca 108 sunne kalorier! 

Jeg toppet det med en spiseskje gresk yoghurt og en dryss med kakao.

En proteinrik dessert - som dekker søtsuget! 

Når vi er inne på Ebay. Jeg tenkte jeg skulle begynne med små Ebay-tips som egne innlegg, siden er jeg en "dreven" Ebay-shopper. Mesteparten av bakeutstyret osv kjøper jeg jo derfra!

Kunne det vært interessant?

 

#dessert #sukkerfri #sukrinmelis #funksjonellmat #proteinrik #lavkalori #jatildesserthverdag #oppskrift #proteinpulver #iherb #bakekona

Sjokolade whoppie pie til frokost!

Først må jeg starte med å ønske dere alle et riktig godt nytt år! 

Da var vi endelig i gang med 2014 - og dette har jeg virkelig gledet meg til. Jeg er klar for et nytt år med nye muligheter. Minne alt det gode i det gamle året, og bli sterkere av all motgangen. 

Nok prat om det - resten sparer jeg til et senere innlegg om nye mål, motivasjon og kosthold.

Whoppie pie! Hva er det?

Kanskje ikke så kjent for så mange, men det ser ut som en stor makron. Men smaker absolutt ikke det samme! To små og myke runde kake-"pletter" med krem i midten.

Nå er ikke dette en ekte whoppie pie - men en morsom vri på frokosten!

Sjokolade whoppie pie med "vaniljekrem"

Oppskrift på 4 whoppie pies (8 rundinger):

  • 25 gram havremel - jeg maler selv av havregryn
  • 25 gram fibra fullkornsmel
  • 1 ss sukrin gold
  • 1/2 ts bakepulver
  • 5 gram kakao - ca en ts - bruk mer hvis du vil ha enda kraftigere sjokoladesmak
  • 1 eggehvite
  • 0,4 dl melk

Sett stekeovnen på 175 grader.

Bland samme alle ingrediensene. Fordel en spiseskje røre per runding på et bakepapir. Stekes midt i ovnen i 5-6 minutter.

Avkjøl de litt på en rist - for ellers vil kremen bare renne av. 

"Kremen" laget jeg av gresk yoghurt blandet med sukrin melis og vaniljepulver. 

Legg en skje med røre på en runding, og legg en annen oppå.

Og så er det bare å spise i vei! 

Her kan du selvfølgelig også tilsette proteinpulver. Enten erstatte kakaoen med proteinpulver, men da blir de kanskje ikke like sterk sjokoladesmak. Tilføy heller proteinpulver, og juster med mer væske :)

Eller du kan smake til "kremen" med proteinpulver, og få en proteinkrem! ;) Mulighetene er mange!

Nomnom - en god start på dagen!

Nå skal årets første treningsøkt gjennomføres. Det skal bli godt for kropp og sjel! 

Jeg gleder meg til alle planer og ønsker for dette året - gjør dere?

Ha en strålende første dag i det nye året :)

 

#frokost #kveldsmat #trening #fullkorn #havremel #havregryn #greskyoghurt #sukrin #funksjonellmat #bakst #suntoggodt #sukrinmelis #sukkerfri #bakekona #oppskrift

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com

hits