februar 2013

Dessert på en torsdag? Hvorfor ikke!

Her hadde jeg det fristende innlegget planlagt til dere. Desserten ble laget, bilder ble tatt, desserten spist opp av meg og samboeren, og så skulle jeg lage innlegget. Men gjett hva? Minnekortet stod igjen i pcen fra jeg holdt på med Dagens middag-innlegget! Flotters..

Så her har dere et bilde av det som er igjen av desserten:
Oppi glasset har det vært:

 • 150 gram jordbær
 • 20 gram bokstavkjeks
 • 1 beger dobbel 0 % yoghurt med vaniljesmak

TOTALT: ca 200 kcal

Jordbærene delte jeg i biter, bokstavkjeksene ble hakket, og så ble alt lagt lagevis i glasset.

Kanskje vanskelig å forestille seg, men smaken var nydelig! 

Koselig å overraske hverandre med små ting i hverdagen, som f.eks en liten dessert til kvelds :)

Det falt ihvertfall veldig i smak hos samboeren, som svarte med å si: "more please" da glasset var skrapet tomt. Det blir nok ikke siste gangen vi koser oss med dette, og da lover jeg et ordentlig bilde ;)

Oppdatering: Tre uker etter brystoperasjonen

Tre uker!? Herregud, så fort tida har gått!

Denne uken har formen vært litt varierende, men de siste dagene har jeg merket mye fremgang! Jeg har følt meg mer naturlig bevelige de siste dagene, uten å hele tiden merke noe i brystområdet. Å strekke armene for høyt over hodet er fortsatt ikke så behagelig, så det unngår jeg. I tillegg er jeg fortsatt veldig forsiktig med å løfte for tungt. Allikevel har jeg fungert mer og mer normalt denne uken. Endelig føler jeg mer som mamma igjen. Jeg har fått både stelt, lagt og levert i barnehagen! Det er godt for mammahjertet det. Og ikke minst for samboeren som ikke må være helt alene om alt også.

Å ligge på siden har jeg fortsatt ikke gjort, og gud som jeg savner det! Søvnkvaliteten er absolutt ikke den samme som før, og det merkes. Jeg blir fort sliten og trøtt. Da jeg byttet teipen på søndag så arrene enda bedre ut. Selve brystene føles også mye bedre ut denne uken! Det brystet med minst innlegg har vært mye mykere allerede en stund, men de siste dagene synes jeg hevelsen har gått en del ned på det andre også. Jeg merker at for mye anstrengelse eller aktivetet gjør at begge brystene blir hardere og området rundt arrene øme. Lytt til kroppen!

I morgen er det tilbake til hverdagen, og sykmeldingen er over. Det blir uvant, men jeg får jo en myk overgang med å gå rett inn i helga etterpå. Jeg vil bare legge til at sykmeldingen etter en slik operasjon ikke er noe man normalt får. På grunn av mine forskjeller på brystene gir dette et medisinsk grunnlag, og dermed fikk jeg sykemelding. Det vanlige er at man tar en uke ferie eller perimisjon fra jobb. Siden jeg jobber i barnehage med mye løft og belastning er jeg veldig glad for at jeg fikk muligheten til å styre hverdagen min disse ukene. Skal man gjennomføre en slik operasjon kan det være lurt å tenke litt på tidspunktet sånn at man kan få litt ekstra feriedager i forhold til helligdager.

I går var jeg innom to undertøysbutikker for å få meg målt. I den ene butikken fikk jeg grei hjelp, mens i den andre butikken ble jeg totalt avvist. Og utvalget av spileløse-bher er elendig! Jeg må fortsatt gå med den samme sportsbhen jeg fikk etter operasjonen i tre uker til, og etter det anbefaler de bh uten spile til det har gått ett halvt år etter operasjonen. Så jeg får bruke de neste ukene til å jakte på bher uten spile.

På denne tiden om en uke sitter jeg mest sannsynlig på spinningsykkelen nede i kjelleren! Da kan jeg endelig begynne å få opp pulsen litt! Det skal bli så godt for kropp og sjel det. Tror det også vil hjelpe på overskudd og energien. Jeg er så motivert som jeg aldri har vært før, og kommer til å fokusere på definisjon og riktig mat for muskler! Spennende og nytt!

 

Kom gjerne med tips om hvor de selger bh uten spile!

 

Dagens middag: Kyllingsuppe med pastaskruer

En litt heit kyllingsuppe til middag i dag, med mye god smak :) Suppe + småbarn = litt gris. Men øvelse gjør mester :)Kyllingbitene ble stekt i karri og hvitløk før de ble puttet oppi suppa når den var klar. Det hadde sikkert vært nydelig med brød eller nystekte rundstykker til også :)

 

Hva stod på menyen hos dere? :)

 

 

Dagens lunsj: Reste-omelett

Etter en kjapp titt i kjøleskapet visste jeg fort hva jeg ville ha til lunsj i dag:

Egg
Melk
Hamburgerrygg
Mais
Paprika
Salat fra middagen i går
Potetbåter fra middagen i går

= Resteomelett

Alt er kuttet opp og klart!

Fyllet er jo halve moroa!

Men å få den pent brettet blir jo dermed helt umulig, ihvertfall for meg!

Smaken derimot.. Nam nam!
La til litt tzatziki på toppen, som også er fra middagen i går. 

Dagens middag - Fiskeburger

Middagen i dag er hjemmelaget fra topp til bunn ;) Grove hamburgerbrød, fiskeburger, tzatziki og potetbåtene! Salaten ordnet samboeren ;)

Godt å variere fiskemiddagene litt :)

Dagens middag - Spagetti Bolognese

Det er spennende å prøve nye oppskrifter, og i dag bestemte jeg meg for å lage en skikkelig bolognese fra bunnen av! Var en del forarbeid, men da det var gjort stod den egentlig bare og putret for seg selv :) Sønnen min på halvannet sa ikke et ord før han var nesten ferdig med porsjonen sin, så jeg tror det falt i smak både hos liten og stor :)

 

Hva har dere hatt til middag i dag? :)

Handling på Coop OBS!

Er det bare jeg som er sånn at jeg har visse ting jeg alltid handler når jeg er innom enkelte butikker? Som f.eks i dag.. På OBS havner alltid dette i kurven: • Brød - 3 stk for 39 kroner blir en del penger spart! Fryser ned to. Løvebrøl-brødet kom i tillegg veldig godt ut i en brødtest jeg leste her om dagen.
 • Risgrøt - 1,2 kg er akkurat stor nok pose til en middag for oss alle tre. Det er denne grøten jeg har funnet med laveste kaloriinnhold pr 100 gram, og veldig god på smak! 90 kcal i forhold til Fjordland med 106 kcal. I tillegg er blir det mye billigere enn å kjøpe f.eks Fjordland til hele familien. Kjøpte to pakker fordi jeg har planer om å få laget en skikkelig porsjon med rislapper!
 • Hamburgerrygg - stor økonomipakke, god på smak og igjen den jeg har funnet med lavest kaloriiinhold 90 kcal per 100 gram, i forhold til Gilde kokt skinke som har 112 kcal.
 • Popcorn - igjen den jeg har funnet med lavest kaloriinnhold. 280 kcal i en hel pose ferdig poppet popcorn! Det er en mager lørdagssnacks det, enn f.eks en liten skål med potetgull.. 
 • Bomullpads - loer ikke og deler seg ikke like lett som mange andre typer.
 • Smoothie - junior elsker disse, og jeg har alltid en sånn tilgjengelig i veska. I tillegg er de billigere her enn mange andre steder.

Jeg elsker jo tilbud og nyheter, så her er et par andre ting som havnet oppi handlekurven:

 • Pepsi Max - 40 % på pepsi max, og jeg må få samlet litt flere koder før kampanjen går ut på torsdag.
 • Matbokser - Disse er jo helt geniale til ei som elsker å planlegge og forberede maten på forhånd. Den ene boksen er til salat, med et lite beger på toppen til dressing, i tillegg til en gaffel. Den andre boksen har tre rom, to små og et større. Tenker det passer bra til å ha med omelett o.l, salat og oppkuttet frukt. Mulighetene er mange! I tillegg følger det med kniv og gaffel. Disse boksene var på tilbud til 20 kr stykk!
 • Philadelphia light med sweet chili - kom over denne nyheten, og tenkte på samboeren med en gang. Spennende å teste ut nye ting, og sweet chili saus er noe vi bruker på mye i dette huset :)

 

 

Invitasjoner - printe selv eller bestille?

Nå om dagen er det full fokus på å få det vi trenger til invitasjonene på plass. Selv om vi allerde har sendt ut "save the date"-kort, er det på tide å få invitasjonene sendt ut. 

Men.. Vi er litt usikre på om vi skal printe de ut og gjøre at her selv hjemme? Eller bestille de gjennom et slags trykkeri og så gjøre siste finish på de? Vi ønsker at de skal se ordentlig ut, og vi tenker derfor at det kanskje vil se best ut om vi får de printet gjennom noen andre. Hvis vi skal gjøre det selv må vi være ekstra nøye når vi skjærer til, og i tillegg vil det jo gå en del blekk. Det vil nok koste oss mer å få det printet gjennom et firma, men vi ville spart mye tid. 

Noen som kan dele erfaringer eller egne planer om invitasjonene? :)

Dagens middag - Kalkunlapskaus

Den andre halvdelen av kalkunklumpen ble brukt til middag i dag. Godt å starte uken med en mager, men god middag.

Jeg pleier alltid å tilsette litt ekstra potet, kålrot og gulrot i lapskausen, men man kan fint bare bruke en pose frossen lapskausblanding. Da ordner i tillegg middagen seg fint selv :) Puttet også oppi et par kyllingpølser for litt mer smak :)

Hva har stått på menyen hos dere i dag? :)

Et enkelt mellommåltid

Jeg prøver jo å varierer måltidene mine litt mer enn hva jeg gjorde før, så i dag ble det dette;

 • 20 gram puffet havre
 • 155 gram grønt eple
 • 100 gram mild og lett vanilje yoghurt


TOTALT: 203 kcal

 

Det er lenge siden jeg har spist grønne epler, siden favorittypen er pink lady-epler! Men dette var veldig friskt og godt :)

Nå skal jeg ut og gå en tur i det nydelig været, før jeg må begynne på middag til gutta kommer hjem! :) 

En god start på uken!

Ny uke, nye muligheter. Og denne uken har foreløpig startet veldig bra :)

Frokosten er spist, og det er ikke noe stor overraskelse hva det var:


Nytt i grøten er steviadråpene jeg fikk i posten forrige uke. I dag hadde jeg vaniljesmak i, og hadde sukrin gold og kanel på toppen! Yumi! :)

Mandag er alltid en spennende dag. Veiedag. Og det er godt å se at vekta kryper seg nedover. Nå har jeg ikke trent på 2 1/2 uke, og må vente til neste torsdag før jeg kan starte forsiktig. Og jeg må vente i 3 1/2 uke før jeg kan begynne forsiktig med styrketrening. Så jeg er jo fullstendig klar over at jeg vil miste en del muskelmasse i denne perioden.. Uansett er motivasjon sterkere enn noensinne og jeg gleder meg til å bruke de neste ukene til å planlegge et treningsprogram og hva jeg ønsker å fokusere på.

Det blir mye bryllup denne uken også. I går kveld planla samboeren og jeg layouten på invitasjonene, så denne uken blir det full fokus på å få samlet all info og utstyr som vi trenger før vi kan starte på produksjonen ;)

I tillegg har jeg mange forskjellig innlegg jeg ønsker å dele med dere denne uken. Alt fra matoppskrifter til "gjør det selv"-prosjekter!

Og sist, men ikke minst, det er siste uken i februar og nå nærmer våren seg med stormskritt! :)

Ønsker dere en strålende start på uka!

 

Dagens middag - Kalkun og bulgursalat

Enkel og grei middag i dag! Tok opp en stor klump kalkunbryst fra fryseren i går. Delte den i to, og brukte halvparten til middag i dag. Kokte bulgur, hadde oppkuttet salat i kjøleskapet og skjærte kalkunen i biter og krydret den. 


En dash yoghurt naturell og sweet chili saus på toppen! :)

 

Bulgur/cous cous og unger kan fort bli mye gris, men her elsker junior det! Han spiser vel det meste egentlig, bare han får litt yoghurt naturell på. Hehe :)

Men jeg kokte bulgur til hele nabolaget.. Hvis noen har tips til hva jeg kan bruke den til, så kom gjerne med det :)

Ebay - min favoritt"butikk"

Jeg elsker Ebay, og jeg husker det virket som en enorm jungel i begynnelsen. Etterhvert lærer man seg litt hvordan man skal søke, og ord det kan være lurt å bruke. Jeg har handlet mye der de siste årene, til meg selv, sønnen min, husholdningen osv. Jeg har lyst til å dele mange tips med dere, men det er altfor mye å få plass i et innlegg. Så jeg starter så smått med å vise dere noen få av de prisforskjellene jeg har oppdaget. 

Da jeg var på Tilbords for en stund siden ble jeg så fascinert av denne smykkekjolen, men det første jeg tenkte var at denne kunne jeg sikkert finne billigere et annet sted.

Tilbords: 399 kr           Ebay: 21 kr

Litt vel mye i fortjeneste eller?

 

Dette smykket bestilte jeg på Ebay for en stund siden, og plutselig fant jeg et identisk hos H&M til en helt annen pris..

 

H&M: 129 kr           Ebay:  29 kr

Dette skjerfet bestilte jeg på Ebay for et par uker siden, og dagen etterpå fant jeg det i en butikk på senteret her jeg bor til en helt annen pris.


I nærbutikken: 199 kr           Ebay:  19 kr


Macaron silikonmatte som kan brukes til enten macarons eller whoopie pies!

Kakeboksen.no: 149 kr           Ebay: 35 kr

Decomax/decopen som kan brukes til å dekorere kaker eller til å enkelt få macaron/whoopie pie-røra på en matte:

Kitchn:  199 kr         Ebay: 31 kr

Dr Browns tåteflasker var de vi brukte til sønnen vår, siden de skulle være så fine for barn med kolikksmerter. Men prisen her i Norge.. Uff!

Boots: 109 kr per STK           Ebay: 130 kr for 3 STK

Her er ting jeg ofte ser etter på nettet:

 • Neglelakker - merker som OPI og Essie
 • Skjerf
 • Smykker
 • Mobildeksler
 • Utstyr til sønnen min
 • Morsomme dingser
 • Bakeutstyr og annet kjøkkenutstyr
 • Interiør
 • Sminke
 • Til bryllupet

Ulempen med nettshopping fra utlandet er at det er helt umulig å vite når man får varen. Frakttiden varierer helt enormt, men som regel har man det man har bestilt innen et par uker. Det krever selvsagt litt mer planlegging hvis man skal bestille noe til en spesiell anledning. 

Det kan også være lurt å se litt på historien til selgeren, om den har mange negative tilbakemeldinger osv. 

Pass også på tollgrensen som er på 200 kr, frakt kommer i tillegg!

 

 

Kom gjerne med spørsmål eller ønske om linker/tips :)

Lørdagskos!

Kan jo friste dere litt til med å legge ut desserten her også ;)
Lett-is med sjokoladesmak, sjokoladesirupen til Walden farms og hjemmelaget cookie dough fra fryseren kuttet opp i biter!
198 kcal! ;)

Svar på kalori-spørsmålet mitt

HIT for det tidligere innlegget hvis du ikke har sett hva det var jeg spurte om.

Her er hva jeg hadde på tallerkenen:

 • En grov bananlapp - 50 kcal
 • Walden Farms Chocolate Syrup - 0 kcal
 • Lerum UTAN jordbærsyltetøy 15 gram - 8 kcal
 • Sukrinmelis - 0 kcal 


TOTALT: 58 kcal

 

Takk til de som gjettet :)

Dagens middag - Biff med hjemmelagde potetbåter og peppersaus

Snakk om en perfekt lørdagsmiddag! Dette var utrolig godt!  Maisen varmet jeg i folie med litt salt og pepper. Det blir nok dessert i kveld også! Nysgjerrig på hva det blir? Søk opp bakekona på instagram, så kommer det et bilde der i løpet av kvelden! :)

Hvor mange kalorier tror du ligger på denne tallerkenen?

 


Dagens middag - "Tapas"tallerken

På fredager og lørdager pleier jeg og samboeren som regel å spise middag etter at junior er lagt. Så i dag var det jeg som stod for middagen, mens samboeren tok seg av kveldsstellet. 

Hjemmelagde potetbåter, kyllingsspyd, hjemmelagde spicy kjøttboller, salat, yoghurt naturell og sweet chili saus! 

Og det er nok stor fare for at det blir en bananlapp med sjokoladesirup til dessert litt senere.. ;) Hvem sier man ikke kan kose seg, hver dag om så, bare man tar de riktige valgene :) Bananlappene jeg lagde inneholder f.eks bare grovt mel og ikke noe vanlig sukker! Dessert med god samvittighet, som metter lenge :)

PIP: Min første pakke fra iHerb

Endelig var den her! Og det tok ikke mer enn 9 dager fra jeg bestilte, til hentelappen lå i posten :)

Jeg brukte heller ikke mange minuttene fra pakket var sprettet opp til jeg smakte på det som lå opp. Her det jeg bestilte:Så da lagde jeg meg like gjerne en kopp kaffe, og tok 5 dråper med steviadråper med sjokoladesmak oppi! Nam!

Og så hentet jeg meg en byggrynslapp som jeg lagde i går fra kjøleskapet, oppskrift finner du HER, og helte litt sjokoladesirup på! NAM!

Og siden jeg først var i gang med testing slang jeg raskt sammen en bananlapprøre hvor jeg tilsatte steviadråper med toffeesmak oppi. Stekte. Tok litt sirup på. Og ja: NAM!! (oppskrift kommer i et senere innlegg)

Veldig fornøyd med min første bestilling. Håper jeg får gårsdagens bestilling i løpet av neste uke :)

Motivasjonsbukse

Denne buksa har jeg siklet på siden jeg så den for en god stunden siden i nettbutikken til H&M. Jeg synes det er kult med litt farger, og synes denne er skikkelig fresh! Så da jeg så den i butikken i går, da jeg jaktet  på karnevalantrekk til sønnen min, måtte jeg bare plukke den med meg! 


Så.. Dette er buksa som nå er mitt mål! Og jeg håper at den vil sitte som et skudd innen 1. mai. For øyeblikket får jeg ikke igjen knappen en gang! ;)

I tillegg fant jeg to tøffe skjorter som passer perfekt til! Jeg skal ikke ha begge, men jeg klarer ikke helt å bestemme meg for hvilken. Jeg har den til venstre som litt favoritt. Men hva synes dere? 
Flere med motivasjonsklær i skapet? ;)

Oppskrift: Byggrynslapper laget av byggrynsgrøt

Da jeg smakte på den nye Byggrynsgrøten til Fjordland, lot jeg bevisst være å spise hele pakken. Jeg elsker pannekaker og små lapper/sveler, og lager det så og si hver uke. Det er så genialt å ha i fryseren, og ta opp når man vil ha et lite mellommåltid eller variere innholdet i matboksen til store og små. Så jeg visste at jeg måtte prøve meg på dette med denne grøten! Og her er resultatet

Oppskrift: 

 • 260 gram Byggrynsgrøt fra Fjordland
 • 2 egg
 • 1 ts natron
 • 60 gram Fibra fullkornshvetemel
 • 100 gram rugmel, sammalt
 • 30 gram sukrin
 • 15 gram sukrin gold
 • 1 ts kardemomme
 • 1 ts kanel
 • 1,5 dl melk

Fremgangsmåten er enkel, og trenger derfor ikke så mye forklaring. Alt blandes i en bolle, og så smaker man til med evt mer søtning etter hvor søte man vil ha de. Piskes/røres sammen

Alt det tørre blandes i

Så sper man med melk til man får ønsket tykkelse på røren

Jeg bruker en liten øse, og det gjør det veldig enkelt å få ca lik størrelse på hver lapp

Når det kommer små hull i er de klar for å snusJeg fikk 17 lapper ut av denne oppskriften, som gir 54 kcal per stykk! 

Jeg synes denne grøten passer utmerket til å lage mektige og veldig gode lapper! Sukrin gold gir en mye fyldigere smak til lappen enn hvis man bare bruker sukrin.

Samboeren synes de var veldig gode, og det er ikke mange igjen for å si det sånn..! :)

Jeg kommer helt klart til å kjøpe denne grøten igjen for å fylle opp fryseren med disse lappene! 

 

Røren kan fint tilpasses til det du har tilgjengelig i kjøkkenskapet, og som du til vanlig bruker til baking! :)

 

Oppdatering: To uker etter brystoperasjonen

Da har det jammen meg gått to uker siden operasjonen, som vil si to uker til jeg kan trene forsiktig og fire uker jeg kan begynne trene meg oppover mot normalt igjen! 

Denne uken har formen variert en del, men jeg ser heldigvis fremskritt. I dag prøvde jeg meg igjen bak rattet, og det var heldigvis ikke like ubehagelig som forrige gang. Merker det fortsatt, men klarte en litt lenger kjøretur i dag. Jeg ligger fortsatt på ryggen, og savner virkelig å ligge på siden å sove! Jeg prøvde meg litt i går kveld, men kjente det ble ubhagelig etterpå og gjorde det vondt da jeg skulle legge meg tilbake på rygg. Så jeg får nok bare sove en stund til på ryggen. Bevegeligheten er ihvertfall heldigvis blitt bedre, men jeg prøver fortsatt å være bevisst på å ikke strekke hendene for høyt over hodet og bære på ting.

På søndag byttet jeg teip for første gang, og da jeg skrev jeg et innlegg om at jeg synes det var noe rart med arret. Jeg sendte derfor like gjerne en mail til klinikken med to bilder og forklaring på hva som bekymret meg. Dagen etterpå mottok jeg en koselig mail med forklaringer på hvorfor det var sånn, og at dette var helt normalt! Så det var godt og høre :)

Junior har blitt skikkelig pappagutt, siden samboeren nå har vært "alenepappa" i to uker. Jeg gleder meg veldig til å kunne delta mer i det praktiske fremover, og ikke bare sitte på sidelinja og smile.

Utseendemessig er jeg fortsatt veldig fornøyd, og jeg tror resultatet blir veldig bra og naturlig :) Puppene, spesielt det med minst innlegg, føles helt normalt å ta på. Akkurat som jeg ønsket at det skulle være :) 

Neste uke tenkte jeg å ta turen innom en undertøysbutikk for å få meg ordentlig målt. Jeg får jo ikke lov å gå med noe annet enn den lekre sportsbhen jeg fikk med i fire uker til, og etter det skal man helst gå med bh uten spiler i 6 måneder! Men jeg vil vite det av nysgjerrighet, i tilfelle noen gode tilbud skulle dukke opp! :)

 

Den første oppdateringen: http://bakekona.blogg.no/1360704307_oppdatering_en_uke_et.htm

Flere tanker: http://bakekona.blogg.no/1360820936_tanker_og_reaksjoner_.html

Restelunsj!

Husker dere kyllingen som ble igjen fra middagen her om dagen? I dag forsvant restene. Lagde en omelett og la kylling delt opp i skiver inni sammen med litt paprika og mais! Og det var skikkelig godt sammen! Krydderet fra kyllingen ble nydelig til omeletten! Anbefales!
Nå er jeg snart klar for hentekaffe i barnehagen til sønnen min :)

Spinningsykkelen er endelig på plass...

etter mye hinting og smisking for samboeren om at dette var noe vi virkelig måtte vi ha. Og jeg som ikke en gang har hatt rumpa på en spinningsykkel før! Han har jo selvfølgelig sett behov han også, men vi må jo tenke litt økonomisk. Dermed kunne ikke passet bedre at vi fikk den til halv pris! Og det pågrunn av samboerens store svakhet for pepsi max (og litt meg også)Kan tro jeg er meget fornøyd! G-sport har en pepsi max kampanje nå, hvor hver flaske har en verdi på 100 kr. Så nå skal jeg fortsette å registere flasker frem til neste uke, sånn at jeg kan få kjøpt meg noen sports-bher og diverse annet!

Nedtellingen til jeg kan få testet den ut er i gang for fult! Altså om 15 dager! Da kan jeg endelig få lov til å begynne rolig med trening igjen, så frem til da får samboeren teste den ut! En ting er helt sikkert - den kommer ikke til å bli en støvsamler! På denne kommer jeg til å tilbringe mange mange timer! Svetten skal renne og kalorier forbrennes. 

Burde jeg kanskje kjøpe meg sånn lekker tighst med "bleie"? Tips tas i mot :)

 

Byggrynsgrøt fra Fjordland

Jeg er en som tiltrekkes av nyheter og tilbud! Og da jeg fikk en vareprøve på denne fra ei på jobb ble jeg selvfølgelig supernysgjerrig! Spesielt siden jeg spiser havregrøt hver morgen, og vi har ofte risgrøt til middag! 

Bildet er hentet fra Fjordland sin hjemmeside

Kaloriinnholdet pr 100 gram er lavere på denne, enn den vanlige risgrøten til Fjordland. 94 kcal mot 106 kcal. Det er ganske mye mer kostfiber i byggrynsgrøten, og et høyere proteininnhold.Jeg tok bare en liten smakebit på 100 gram i dag, fordi jeg har lyst å prøve ut en annen ting med grøten også! Og jeg endte selvfølgelig opp med å ta en dash med kanel på toppen!

Konklusjon av bare grøten: Jeg synes grøten hadde god smak. Den vil nok verken erstatte frokostgrøten min eller risgrøten til middag, men jeg tror den kommer til å passe godt til det jeg skal forsøke på senere. Mettende, og føltes selvfølgelig sunnere enn vanlig risgrøt. En god grøt hvis man ønsker å variere :)

Fun light-gelé

Etter å ha sett den på mange andre blogger i det siste, måtte jeg jo prøve denne jeg også! 

Jeg lagde den med bringebærsmak, og prøvd meg en vaniljesaus laget av mager kesam vanilje, sukrinmelis og litt vann. Samboeren ville først ha uten, men angret litt etterpå.

Og til slutt kan jeg legge til at da jeg nærmet meg slutten av skåla ble det litt kvalmende, og samboeren savnet mer smak. Jeg kommer nok til å prøve det igjen, men da med noen justeringer :)

Dagens middag - Juicy chicken, ris, salat og hjemmelaget tzatziki

Dagens middag er saftig, smakfull og veldig enkel! Akkurat sånn det skal være! :)Inn i ovnen, og så tenker man ikke mer på den før etter en halvtime! 

I mens settes risen til koking. Og med sånn boil in bag-pose, er det ikke så mye å tenke på der heller!Så anretter man alt etter ønske. Jeg liker å blande den som en salat, mens samboeren har det hver for seg på en tallerken. Salaten kuttet jeg opp i går, og har i en boks i kjøleskapet. Med litt planlegging kan middagen gå veldig fort å lage, uten å være for mye på kjøkkenet med en sliten ungen hengende i beina!

Det som blir igjen putter jeg bare i en boks, og inn i kjøleskapet. Dette passer supert til lunsj dagen etterpå, i f.eks salat eller en speltlompe! :)

 

Kjenner jeg snart er klar for dessert! 

Vårfølelse og te på tur

Nydelig vær, solbriller på, te på termokopp og en kort tur i nabolaget! Våren er snart på vei!! :)

Dagens lunsj: Speltlomper med kyllingfilet, mager kesam og salat

Nå som jeg går hjemme har jeg prøvd å variere litt mer til lunsj. Speltlomper kan brukes til så mangt, og har et mye lavere kaloriinnhold enn f.eks vanlig brød.

Lunsjen i dag bestod av:

3 speltlomper (105 gram)

60 gram kyllingfilet med basilikum og rosmarin

20 gram kesam mager

150 gram blandet salat

 

Totalt: 238 kcal

Det er så deilig å ha en boks med ferdig oppkuttet salat tilgjengelig i kjøleskapet! 


Resten av salaten kan du bare spise ved siden av :)Det var første gangen jeg prøvde dette pålegget fra Solvinge, og jeg tror ikke jeg kommer til å kjøpe denne varianten igjen. For meg ble ettersmaken av rosmarin for sterk. 

 

I dag blir en skikkelig matdag på bloggen. Jeg har allerede planlagt et innlegg om middagen, og har laget en dessert som står til avkjøling i kjøleskapet!

 

Bryllupsinspirasjon og harmoni

Nå skal jeg kose meg på sofaen med den nye utgaven av Ditt Bryllup og en stor kopp med harmonise-teen til Pukka. Samtidig forsetter testingen av håndkremene jeg shoppet her om dagen :)

Jeg håper på litt mer inspirasjon fra dette bladet enn hva vi fikk fra bryllupsmessen fra i går.

I dag satt jeg for første gang bak rattet etter operasjonen. Jeg måtte en liten tur på senteret for å bytte en genser, og det var veldig deilig å føle seg litt uavhengig! Men.. Jeg orker ikke noen lange kjøreturer enda. Giring var ikke noe særlig behagelig, og man får ikke gjort så mye på et senteret når man ikke kan bære.. 

 

Håper flere har hatt en harmonisk og fin start på uka! ;)

Dagens middag - Tortillapai

Nå var det på tide med en middag hentet opp fra fryseren igjen! Og denne er utrolig god!

Jeg lagde den i to versjoner - medium og hot! (samboeren ville ha hot). Deles i porsjonsstykker og fryses ned.

Varmer den opp igjen i ovnen, for den blir mer sprø da enn i mikroen. Legg litt salat ved siden av og en dash kesam mager! NAM!

 
 

 

 

God morgen Norge! :)

Tid for frokost og en stor kopp te før jeg begynner på dagens gjøremål! Ny uke, nye muligheter! Og vekta kryper nedover! Hurra! :)

Ønsker alle som titter innom en fin dag! :)

Min første titt på arrene etter operasjonen

En kort oppdatering!

Nå er det 10 dager siden operasjonen, og i papirene jeg fikk stod det at teipen skulle byttes 10-12 dager etter operasjon. Og etter litt ubehag rundt arret, var jeg veldig klar for å se hvordan det egentlig så ut under der. Jeg vet ikke helt hva jeg forventet, men jeg håpet jeg ikke skulle bli bekymret. 

Vel.. Fikk ikke helt den beste følelsen. På det ene brystet ser det helt ok ut. Litt hevelser og hardt, men jeg tror det skal være ganske normalt. På det brystet med størst innlegg synes jeg ikke arret var like pent. Det så mer ujevnt ut og med mer hevelse. Altså at det kjentes ut som en liten kant, og man kan se det ganske tydelig på bildene som samboeren tok. Siden ingen av oss vet helt hva som er normalt har jeg bestemt meg for at jeg sender en mail til klinikken i morgen. Legger med bilder av brystene, så får de vurdere om dette er noe de burde se nærmere på. Jeg håper selvsagt at de sier at dette går seg til, og at det kan bli sånn når ting gror osv. Det har også vært litt mer vondt på den siden, i forhold til det andre. Jeg ringte til klinikken på fredag pga at dette brystet er mer hovent enn det andre, og mye hardere å ta på. Jeg fikk til svar da at det var helt normalt siden jeg har lagt inn større innlegg der, og at det kunne gå flere måneder før det ble mer likt. Derfor håper jeg at jeg får tilbakemelding fra de i morgen om at dette med arrene også er helt normalt. Jeg bekymrer meg selvfølgelig for kapseldannelse, men får høre hva de sier først. 

Bryllupsmesse på Grand Hotel

I dag var dagen jeg hadde gledet meg til lenge - Din bryllupsmesse på Grand Hotel! Forventningene var skyhøye, både hos meg og samboeren. Vi hadde mange tanker, og vi håpet vi skulle få mange ideer vi kunne bruke i bryllupet vårt. Ikke har vi fått sett ordentlig på ringer enda heller, så det var noe vi virkelig så frem til. Jeg håpet selvfølgelig også på at jeg skulle bli klokere på hvordan sko, smykker og brudebukett jeg ønsket meg.

Kamera var med, og kl 11.00 åpnet dørene! Og det tok ikke lang tid før skuffelesen var et faktum. Med en gang tenkte jeg wow da jeg så kakebordet fult av cupcakes, cakepops, bryllupskake og andre herlige bakeverk. Tittet  meg rundt, og forventningene var fortsatt der. Så begynte vi å gå fra utstiller til utstiller, og vips var vi ferdig i den første salen! "Er dette alt?" tenkte jeg flere ganger, og så meg rundt lettere overrasket. Så vi tok en runde til i tilfelle det var noe vi hadde gått forbi. Vi gikk ut av salen, og fant noen utstillere litt lenger bort i gangen. Endelig fant vi gifteringer! Men der møtte vi uheldigvis ei som ikke var den mest engasjerende. Både samboeren og jeg fikk ihvertfall prøvd et par ringer på fingeren, og det var noe av det han ønsket mest å få gjort! Så.. Tok vi enda en runde rundt i den store salen. Jeg forsynte meg like gjerne med en mini cupcake til, og så var det bare å vente på at brudeshowet skulle starte. Ventet og ventet. Dørene skulle åpne 12.20, men vi slapp ikke inn før nærmere 12.30, og vi måtte vente nesten ti minutter til før showet startet. Nesten 40 minutter ventet vi på at showet skulle starte. Og da showet var ferdig kom igjen tanken "var dette alt?". 200 kr per person for dette, og fikk nesten ikke med oss noen nye tanker og ideer! 

På nettsiden til bryllupsmessen står det: 

På Din Bryllupsmesse finner du alt du trenger til det perfekte bryllup. Over 30 utstillere viser alt du trenger til et perfekt bryllup

Men hvor var da utstillere som viste blomsterdekorasjoner og annen bordekorasjon? Blomsterbuketten? Andre morsomme ideer? Undertøy? (som vi ble fortalt under showet var så viktig å tenke på) Men aller mest: Hvor var ideer til hva brudgommen skulle ha på seg? Eller brudesvenn/pike? Ikke en gang på showet ble det vist noe mannfolka kunne ha på seg! Du kan tro samboeren ble skuffet.. Å finne et antrekk til brudgommen er da noe man trenger til det perfekte bryllupet?

Showet var fort unnagjort, og før man visste ordet av det løp alle for å hente jakken sin, og for å sikre seg en goodiebag! 

Noen få høydepunkter var det:

 • Vi fikk tittet for første gang ordentlig på gifteringer, og fikk et par ideer om hva vi kunne tenke oss. (som utstilleren selvfølgelig ikke kunne tilby oss, men de skulle få det i løpet av året)
 • Et par ideer om hvordan bilder vi vil at bryllupsfotografen skal ta
 • Spiste mini cupcakes, og smakte en liten bit av en bryllupskake
 • Lot oss fascinere  av to herlige ballerinaer som trippet rundt oss
 • Tips til hvordan vi kan ordlegge oss i invitasjonen og utseende
 • Hvert vårt eksemplar av Ditt Bryllup

 

Jeg avslutter med noen bilder fra både messen og showet:

FRA MESSESALEN

FRA BRUDESHOWETDagens middag/kvelds - Omelett og salat

Ble en veldig enkel middag i dag! Omelett med kyllingpålegg i biter, salat og litt tzatziki. Enkelt, og veldig godt :)

Nå skal jeg begynne på innlegget fra bryllupsmessen, så dessverre var en stor skuffelse! Bilder og mer om det kommer senere :)

Tid for dessert!

I kveld har vi testet ut Eldorado sin sjokoladepudding uten tilsatt sukker. På toppen tok jeg en spiseskje mager vaniljekesam! NAM! :)

Dagens middag - "hjemmelaget" pizza

Jeg føler jeg ikke helt kan kalle den hjemmelaget, siden vi brukte ferdigbunn! Men godt var det ihvertfall :) 

Min side: skinke: mais og litt ost

Samboeren sin side: karbonadedeig, løk og ost

Begge krydret siden sin med litt forskjellig krydder og hadde tomatsaus med hvitløk under :)


Nam!

 

Jeg har til og med laget dessert i dag! Men akkurat nå er jeg så mett, at jeg får heller slenge ut et bilde av den senere, enten her eller på instagram! :)

Jakten på den perfekte håndkrem + pakke i posten!

Jeg måtte en tur innom apoteket i dag, siden jeg hadde kjøpt feil teip til brystene mine. På vei til kassa oppdaget jeg at det var 50% på alle håndkremer! Og siden jeg fortsatt er på jakt etter den perfekte håndkremen plukket jeg like gjerne med meg 5 forskjellig typer! Og av den ene kjøpte jeg to stykker + en pefekt veskestørrelse. Jeg ble kanskje litt ivrig ja... Ops! Men jeg har så tørre hender, og i tillegg biter jeg negler! Så nå har jeg fått streng beskjed av samboeren, og er selvfølgelig enig, om at dette må ta en slutt! Bryllup og sprukne hender med sår rundt neglene, fordi jeg peller og river, passer rett og slett ikke sammen!

Da passet det i tillegg veldig bra med en pakke i posten i dag da vi kom hjem fra butikken, som inneholdet en ny neglelakk og min favoritt negleforsterker.

Dagens fangst:


  

Hva er din favorittt håndkrem? 

Et stort takk til dere!

Jeg er overveledet og rørt over hvor mange fine ord og tilbakemeldinger jeg har fått, fra både ukjente og kjente mennesker, på mitt forrige innlegg.  Tusen tusen  takk til dere som tok dere tid til å lese det :)

Jeg har en følelse av lettelse inni meg, og det føleles ikke like fult oppi topplokket! Jeg føler at dette er dagen jeg står opp og starter på nytt. Legger fortiden bak meg, og bare se frem mot alt jeg har i vente. Jeg har en fantastisk samboer, som har vært der for meg og støttet meg i alle valgene jeg har tatt. Og denne mannen skal jeg få gifte meg med om 140 dagerog 4  timer og 38 minutter !! :) (takk til iphoneappen min for detaljerte tidspunkter, hehe) Jeg har en mamma som har stått bak meg hele veien, og som alltid er der for meg, samboeren og sønnen vår. Hun går mer i kategorien en venninne enn mamma, og jeg er uendelig glad i henne. Det er godt at 50 år ikke er noen alder, for jeg trenger å ha henne her i mange mange år til!  

Dette smykket fikk jeg av samboeren da sønnen vår ble født. Vår lille familie <3

 

Så nå skal det bare fokuseres på alt det positive som skal skje fremover! Samboeren og jeg titter ivrig på finn.no etter drømmehuset, og håper veldig på at det dukker snart opp! Vi har verdens herligste sønn på halvannet år som gir oss så mye glede (og til tider frustrasjon) i hverdagen og som uttvikler seg så mye for hver dag som går! Jeg skal om 140 dager få gå ned kirkegulvet hvor samboeren står og venter på meg med sine åpne og trygge armer. Drømmekjolen henger allerede (nesten) klar på gjesterommet!.Jeg skal snart få trene igjen, og håper at jeg da kan inspirerer flere til en aktiv familiehverdag og en sunn livstil. Det ligger mange oppskrifter på lur som jeg ønsker å prøve fremover! Jeg håper også å gjenoppta kontakten med  flere tidligere nære venner som har sklidd bort siste årene,

Jeg sitter her, har vært lysvåken en god stund allerede. og hører fuglene som kviterer utenfor. Det er snart vår! Det blir både lysere og varmere ut for hver dag som går, og det gir ofte mennesker en ny gnist og energi! Ta vare på deg selv, og de rundt deg. Nyt livet og alle små gleder i hverdagen som dukker opp :)

Nå skal jeg snart spise en god frokost med de to bestene guttene jeg vet om! 

 

En riktig god helg til kjente og ukjente! :)

Tanker og reaksjoner om brystoperasjonen

Hell noe godt i glasset og sett deg godt tilrette! :)

 

Nå er det åtte dager siden operasjonen, og det er utrolig hvor mange tanker som har vært oppi hodet mitt i løpet av de siste ukene. Fra jeg tok avgjørelsen om å ringe til en klinikk har det på en måte bare gått slag i slag! Jeg ringte til dem i midten av januar og fikk konstultasjonstime 31. januar. 7 februar, bare en uke etterpå, lå jeg på operasjonsbordet! Da jeg ringte de første gang fikk jeg beskjed om at det kunne ta noen uker, maks et par måneder, å få gjort inngrepet. Derfor ble jeg ble veldig overrasket, og litt tatt på senga, da hun spurte om jeg var klar for opersasjon om 7 dager. Jeg ble lettere satt ut, men selvfølgelig var jeg klar! Jeg var så klar og ble overlykkelig over at jeg skulle få det gjort så fort! Noen tenker kanskje: "Dette gikk ikke litt vel fort? Burde du ikke tatt litt betenkningstid? En forhastet beslutning." Og til det kan jeg klart og tydelig svare: NEI! Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg var 100 % klar, nølte ikke et sekund og har aldri angret eller tvilt en eneste gang siden operajsonen. Jeg sa til kirurgen at jeg hadde lest at det var mulig å få en slik operasjon dekket. Dette var visst lettere før, og er en lang prosess for å få godkjent + lang ventetid. I tillegg mente han at jeg måtte ha tatt kontakt med en lege om dette tidligere for å få det dekket, og at det ville vært veldig vanskelig siden jeg jeg har klart å leve med det i så mange år. Men siden jeg hadde et medisinisk grunnlag for operasjon fikk jeg ihvertfall tre uker sykemelding.

Så..

Derfor tenkte jeg å fortelle litt om grunnen til at jeg har valgt å forstørre brystene mine. Vi må skru tiden flere år tilbake i tid, og det jeg kommer til å skrive nå vil nok overraske mange av mine nærmeste. Dette er minner, tanker og opplevelser jeg ikke har delt med noen. Mye fordi jeg aldri har vært trygg nok på meg selv til å tørre det. Men først burde jeg nok fortelle hva det er med puppene mine som har føltes vanskelig. Og jeg kan tenke meg at det er det noen som ikke vil forstå valget mitt, selv etter å ha lest dette innlegget. Det får være deres sak, men man skal uansett respektere andre sine valg! Det er nemlig sånn at jeg har hatt tydelige forskjeller på brystene mine. "Det er jo helt normal" tenker nok flere, og ja selvfølgelig vet jeg da det! Men jeg hadde veldig tydelige forskjeller, altså at det ene brystet var mye mer underutviklet enn det andre. Jeg husker tilbake på hvor mye energi jeg brukte på å forberede meg til gymtimene på ungdomsskolen. Det var viktig å komme først til garderoben hvor vi ventet på at læreren skulle komme. Da kom jeg først inn i garderoben, og fikk valgt meg den plassen som gjorde at jeg kunne skjule meg mest. Jeg har helt detaljerte minner av meg selv i hodet hvor jeg står og prøver å skjule meg inne i et hjørne. Jeg unngikk som oftest å dusje, og låste meg heller inn på do og tok en hurtigløsning der. Alltid med en unnskyldning på lur! I tillegg har jeg alltid følt meg som "den lubne venninnen", og ja jeg var jo blant de rundeste, så jeg følte meg alltid ekstra annerledes enn de andre. Jeg tittet aldri inn i buttiker som Bik Bok, Carlings osv, fordi jeg tenkte at jeg uansett ikke ville passe inn i noen av klærne der. Shopping ville jeg helst gjøre alene, fordi jeg bekymret meg for mye om prøveromsituasjoner som kunne oppstå + at jeg innbilte meg at jeg uansett ikke kunne titte på de samme klærne som venninnene mine. Jeg gjorde meg nok litt større psykisk enn hva jeg var, men jeg har aldri vært slank. Puppene håpet jeg jo at skulle jevne seg ut etterhvert som jeg ble eldre, men det skjedde jo aldri. Hvis jeg skulle se på bh'er var det viktig at man kunne ta ut innleggene, sånn at jeg kunne ta ut innlegget på den siden med den største puppen. Alt for at jeg skulle føle at jeg klarte å skjule det. Da vi var på fester, tur eller i situasjoner hvor det ble tatt bilder føltes det ofte vanskelig og jeg prøvde å tenke på hvordan jeg satt i forhold til utrigningen. Og når bilder ble fremkalt eller vist har det alltid vært noe av det første jeg har sett etter, i frykt for at det skulle vies tydelig på bilder. 

Jeg husker tilbake til da jeg og samboeren bestemte oss for å få barn.. Endelig! Endelig skulle jeg få store og fyldige pupper. Jeg tenkte også at etter amming ville kanskje puppene jevne seg mer ut. Jeg drømte ihvertfall om det.. Jeg husker jeg leste på nettet at et av symptomene på graviditet i begynnelsen var at puppene forandret seg. Med mine skjedde det ingenting. Men jeg tenkte at det ville komme på slutten når melkeproduksjonen ble større. Jeg tenkte mye på brystene mine og amming, og jeg hadde vel en frykt hele tiden at jeg ikke kom til å få det til. Men jeg passet på å si til meg selv at det ikke var verdens undergang om babyen måtte få erstatning! Likevel var jeg veldig spent i forhold til amming. Amming = fokus på brystene, og det var jo akkurat det jeg ikke ønsket! Sønnen min ble født, og jeg ventet fortsatt på disse melonbrystene. Jeg husker vi satt på hotellrommet på Ullevål. Sønnen vår var halvannet døgn gammel. Han gråt, var sulten og klar for melk. Flere jordmødre hadde vist meg teknikker og tatt meg på brystene (for når man er gravid/ammer mister man plutselig eierskapet over sin egen kropp....). Jeg satte meg ned i stolen, prøvde å legge han til, men han bare gråt og gråt. Prøvde å bytte til andre siden, men det var ikke bare bare. Jeg hadde jo to forskjellige fasonger og størrelser på brystene, og da var det ikke lett å finne riktig stilling for en stresset mamma som bare ville at sønnen hennes skulle være mett og fornøyd. Han stoppet ikke å gråte, så til slutt satt vi der og gråt begge to. Jeg klarte aldri å få til å amme sittende. Og jeg fikk fort åpne sår pga feil teknikk, i tillegg til en heftig runde med brystbetennelse. Og siden man leser overalt at amming er det beste for barnet og det er derfor vi har fått bryster, var mange opptatt av at dette måtte jeg få til å fungere. Vi investerte i en pumpe til over 1000 kr, og jeg jobbet i evigheter for å få ut noen få ml melk. Jeg satt de to første ukene i sofaen for det meste toppløs. Enten måtte jeg pumpe for å prøve og få i gang melkeproduksjon eller så måtte jeg sitte der så de åpne sårene mine fikk lufttørke, og innimellom der måtte jeg jo prøve å ha sønnen min til brystet også. Til slutt fikk jeg nok! Jeg var farlig nærme depresjon, og denne tiden ville jeg aldri få tilbake. Så jeg stoppet helt. Jeg måtte håndmelke et par ganger i ett døgn, og så merket jeg ikke noe særlig mer til det. Drømmen om større pupper pga graviditet var borte. 

Så begynte vi på babysvømming. Noe som for mange er bare kos og lek! Og det var det så absolutt, etter at vi hadde kommet ned i vannet.. Jeg måtte gå noen runder med meg selv hver gang. Jeg beregnet alltid god tid, for jeg hadde jo selvfølgelig en plass i garderoben som jeg foretrakk. Jeg skiftet raskt, sånn at jeg kunne være ferdig i dusjen før de fleste andre kom. Tok meg ikke av på overkroppen, selv om det hang en stor lapp foran meg om at man skulle dusje uten badetøy. Og jeg var alltid rask opp av vannet etterpå, dusjet fort og slapp aldri håndkleet fra meg uten at jeg enten hadde på meg bikinioverdelen eller bhen. Det klarte jeg ikke.. Garderoben og dusjen var jo, i mine øyne, full av andre mødre med struttende flotte pupper! 

13 desember 2011 gikk min fantastiske samboer ned på kne og fridde til meg. Så da 2012 begynte hadde jeg bestemt meg for at dette året skulle jeg klare å gå ned i vekt! Jeg ville velge og vrake i brudekjoler og føle meg som verdens vakreste kvinne! Og jeg ville få en sunn livsstil, slik at jeg kunne være et godt forbilde for sønnen vår. I april meldte samboeren oss inn i vektklubb.no, men det tok en god stund før vi fortalte det til noen. Etterhvert forsvant kiloene av oss begge to, og garderoben måtte stadig fornyes. For en fantastisk mestringsfølelse! Endelig, JEG hadde klart å gå ned i vekt. Jeg som nesten hadde innbilt meg at kroppen min ikke kunne klare det, etter så mange forsøk, som jeg i dag skjønner veldig godt hvorfor jeg ikke fikk resultater av. Men selve vektnedgangen får være et annet innlegg :) Uansett.. Kiloene forsvant, og tryggheten på meg selv ble sterkere. Men når man går ned i vekt.. Hvor er det ofte kvinner miste fylde da? Jo, brystene.. Så kroppen ble slankere, og brystene enda mindre. Jeg, som mange andre kvinner, studerer meg selv opp og ned i speilet daglig. Og der stod jeg.. Og brystene var borte. Vel. For å si det sånn. Det ene brystet var så og si flatt. Det var ikke noe behov for å støtte opp noe der.. Mens det andre var en liten A-cup kanskje. Og for å si det sånn.. Det er mye man kan kamuflere med bher! De som kjenner meg fra partytiden husker hvordan jeg elsket utrigninger, men de siste månedene tror jeg ikke jeg har hatt på meg det en eneste gang. Hvorfor skulle jeg ønske det? Alt det kvinnelige med meg var jo borte? I treningsstøy var jeg jo like flat som en mann. En bodybuilder hadde jo mye mer fremhevede bryster enn meg. Og da jeg prøvde brudekjolen min med mamma i oktober begynte jeg å planlegge hvor mye jeg måtte prøve å få fylt opp kjolen, slik at det i det hele tatt skulle stikke ut litt. Jeg begynte så smått å åpne meg mer for samboeren om alle mine tanker, og alt kan ikke skrives her, både fordi det blir et himla langt innlegg og noe vil jeg ha privat. Så det er først det siste året at jeg har sluppet noen inn i denne lille tankeverdenen min. Det har vært skremmende og krevende, men  det var nødvendig. Det har påvirket meg så mye. Så da ble det sånn en kveld i midten av januar at avgjørelsen ble tatt, og morgen etterpå ringte jeg til klinikken.

Jeg husker jeg var så spent da jeg skulle begynne å si det til de rundt meg. Det var kun samboeren, enkelte av de nærmeste, og mine to nærmeste ledere på jobb som visste at jeg skulle på konsultasjonstime. Jeg ville ikke si det til noe andre før jeg visste om operasjon i det hele tatt var mulig. Følelsen den torsdagen etter konsultasjonstimen var helt fantiastisk! Jeg smilte hele veien hjem, og var helt skjelven. I tiden før operasjonen spurte folk meg om jeg gruet meg, og det gjorde jeg faktisk aldri. Jeg følte meg så trygg på valget og på klinikken hvor jeg skulle utføre operasjonen. Det jeg var mest spent på var å fortelle det til de nærmeste. Jeg husker telefonsamtalen til mormoren min. Jeg var veldig usikker på hvor mye jeg ønsket å fortelle henne om hvorfor jeg ville gjennomgå en sånn operasjon, men da jeg hørte hun var litt skeptisk bestemte jeg meg for å være ærlig. Og da jeg snakket med mamma dagen etterpå hadde hun snakket med mormor, hvor mormor hadde fortalt at hun var så stolt av meg og at siden jeg valgte å gjennomgå noe sånt måtte det virkelig være noe som var godt gjennomtenkt. Det var så godt å høre. Jeg har for det meste bare mottatt positive reaksjoner på valget, og det selv om de fleste ikke har fått så veldig mye innblikk i hvorfor. Jeg har en samboer som har vært helt utrolig støttende, og en mamma som sa "kjør på". Men jeg har også opplevd noen skuffende reaksjoner, selv om jeg følte jeg var ganske åpen om valget. Det overrasker meg og jeg tenker stadig over det, men som jeg sa regnet jeg med at noen ikke ville forstå det og da må jeg bare godta det.

Da jeg vurderte hvor mye jeg skulle dele i dette innlegget så tenkte jeg: hvorfor skal jeg være "flau" over det, eller ikke kunne snakke ordentlig om det? Fortid er fortid. Jeg er så vanvittig stolt av meg selv som faktisk etter så mange år velger å gjøre noe med det. Hvorfor skal dette være så tabu å snakke om? Ja, det er normalt at man har forskjellig bryster, og kanskje er min situasonen mer vanlig enn jeg tror. Men det vet jeg ikke noe om fordi jeg hører ikke mange som snakker åpent om det. Jeg fikk en melding av mamma i går kveld, og på slutten stod det: "Jeg setter så utrolig stor pris på deg jenta mi :) Du er jo nesten mitt forbilde du". 

Noen ganger burde man tenke seg om to ganger om før man kommer med en dømmende holdning. Folk har en grunn til de valgene de tar, og noen valg er selvfølgelig dypere enn andre. Og i mange situasjoner får mange kanskje ikke vite hele begrunnelsen til valget som er tatt. Likevel handler det om å vise hverandre respekt, forståelse og omtanke. Ikke bare forbind plastisk kirurigi med en kroppsfiksert holdning og at det er samfunnet sin skyld. Det kan brukes til så mye positivt, det kan forandre et persons liv, og gjøre en hverdag mye bedre. Da jeg leste om brystforstørring på forhånd bestemte jeg meg fort for å få anatomiske implantater. De koster mer, men skal også gi et mer naturlig utseende. I tillegg var noe av det første jeg sa til kirurgen: "Jeg vil bare føle meg som en kvinne igjen, rette opp litt feil, og det skal være naturlig til min kropp!" Det vil være uvant for folk som kjenner meg når de ser meg første gangen, men det er jo helt naturlig. Det har helt klart skjedd forandringer, både psykisk og fysisk....

...Og nå kan jeg endelig stå naken foran speilet, se på brystene mine og smile fra øre til øre av lykke :)

PIP: Silikonmatte til makroner/whoppie pies

Gjett om jeg gleder meg til å få testet ut denne! Men jeg klarer ikke helt å bestemme meg for hva jeg skal prøve på først. Makroner? Eller whoppie pies? 

 

Blir enda en stund til jeg får prøvd den ut, siden jeg ikke orker å stå så mye på kjøkkenet og kokkelere! Gleder meg ihvertfall, og får bruke tida fremover til jeg orker til å finne noen gode oppskrifter!

 

Del gjerne hvis du har en god oppskrift :)

Oppskrift: Min frokostgrøt

Å spise havregrøt så og si hverdag kan for mange høres veldig kjedelig ut, og for noen er det det. Men jeg elsker det, og koser meg med det hver morgen!

 

Her er oppskriften på hvordan jeg lager min frokostgrøt:

1 porsjon.

 • 30 gram Axa havregryn lettkokte
 • 20 gram Axa havregryn store
 • 1 dl skummet melk
 • 1,5 dl vann

 

Totalt: 221 kcal

 Bland alt i en skål. Inn i mikroen på full effekt i 3-3,5 min. Rør om.Og så er det bare å slippe fantasien løs!

Uten å tilsette noen flere kalorier:

 • Søtning som natreen, sukrin, sukrin gold, stevia, steviadråper med og uten smak
 • Kanel

Annet: 

 • Syltetøy. Jeg bruker Lerum UTEN tilsatt sukker  (eks. 15 gram med jordbærsyltetøyet, ca 1 ss, 7 kcal)
 • Frosne og friske bær
 • Oppkuttet banan
 • Annen frukt som f.eks epler og fersken
 • Tørket frukt som f.eks rosiner og aprikos. 
 • Noen dråper vaniljeessens eller en annen essens

 

Et stor kopp te, som regel grønn te, er et must til frokosten :)

 

Velbekomme!

 

 

 

Kom gjerne med andre tips til hva man kan gjøre med havregrøten :)

 

Dagens middag - hjemmelagde vårruller

Det er så godt å ha fryseren full av forskjellige middager, mellommåltider og annen bakst! Ihvertfall nå som jeg ikke kan tilbringe så mye tid på kjøkkenet!

 

Vårruller med ris, salat, yoghurt naturell og sweet chili saus

 Siden jeg prøver å spare inn på kalorier der jeg kan prøvde jeg å steke mine i ovnen istedet for å fritere de eller steke de i panna med olje. Da jeg lagde de forrige helg penslet jeg de kun med et veldig tynt lag rapsolje før de ble stekt i ovnen. Så i dag tok jeg bare opp ønsket antall ut fra fryseren, lot dem tine i kjøleskapet , og varmet de opp igjen i ovnen. ! Utrolig gode! :)

 

 

 

Oppdatering: En uke etter brystoperasjonen

Tenk at det allerede har gått en uke siden jeg lå på operasjonsbordet! Og i dag er vi faktisk halvveis i februar!

Det har vært en merkelig uke både psykisk og fysisk, men jeg føler det har gått bedre enn forventet! Jeg var forberedt på mer smerter og en enda mer "handikappet" hverdag. Jeg har bare positive ting å si om klinikken jeg var hos, og de har tatt godt vare på meg både før og etter operasjonen. De ringte før operasjonsdagen for å høre om jeg hadde noen siste spørsmål. De ringte også dagen etterpå for å høre hvordan det første døgnet hadde gått, og om jeg hadde noen ting jeg lurte på. I tillegg har jeg fått privatnumrene til kirurgene der som jeg kan ringe når som helst på døgnet hvis jeg har noe jeg lurer på eller opplever en akutt forandring.

Jeg merket ikke så mye til smertene siden jeg tok jevnlig smertestillende, og har heller ikke følt noe behov for å ty til de sterkeste pillene jeg fikk.. Men jeg var stiv som en pinne og veldig øm, så det var selvfølgelig ikke helt smertefritt! I tillegg måtte jeg fokusere på at de eneste bevegelsene jeg kunne gjøre måtte gjøres med armene inntill kroppen. Man kan ikke strekke seg langt da skal jeg si deg! Jeg var nok ikke helt flink til å følge dette, men prøvde å være forsiktig. Den første natta sov jeg hos  moren min, da jeg ikke ønsket at sønnen min på halvannet skulle se meg rett etter operasjonen. Jeg visste jo ikke hvordan jeg ville reagere på narkosen, operasjonen og hvor mye smerter jeg kom til å ha. Etter tre dager sluttet jeg å ta smertestillende.

Det jeg har slitt mest med den første uken er nattesøvnen. Den første natta var jeg våken hver time. Følte meg urolig og rastløs i hele kroppen, noe som er helt normalt å oppleve.  Mange tanker og inntrykk + at jeg ikke sov i min egen seng gjorde det vanskelig å finne roen.I tillegg har jeg de fem første dagen sovet halvveis sittende i senga, og det er jo ikke akkurat en normal sovestilling. De to siste nettene har jeg sovet i normal høyde, men fortsatt i samme stilling på ryggen hele natta. Jeg prøvde meg litt å ligge på sida i går, men jeg syntes det var litt ubehagelig. Brystene er  jo fortsatt hovne og ømme. Jeg gleder meg til å kunne ligge på siden igjen, da det er i den stillingen jeg slapper mest av.

En annen ting som har vært veldig vanskelig er å ikke kunne være den mammaen jeg ønsker å være for øyeblikket. Jeg får jo ikke lov til å bære de første to ukene. Helts ikke på en halvannen liter brus en gang! I tillegg har jeg jo visse begrensninger i forhold til bevegelser jeg kan gjøre og hvor mye jeg klarer før jeg får vondt. En unge på halvannet sitter ikke i ro, og er heller ikke en det er lett å forklare at akkurat nå må han være ekstra forsiktig med mammaen sin. Han er vant til at mammaen sin er et levende klatrestativ, og som krabber bortover gulvet mens de leker alle mulig slags dyr. Den siste uken har jo ikke dette vært mulig, men jeg har prøvd å passe på at behovet for nærheten og oppmerksomheten fra mammaen sin blir dekket. Pga dette med løfting har det naturlig blitt mye mer på samboeren min. Vi var jo klar over at det ville bli sånn, men  det er nok lurt å planlegge og snakke litt om det på forhånd. Jeg brukte helga før operasjonen til å stå på kjøkkenet i mange timer for å få fylt opp fryseren med forskjellig middager og mellommåltider. Mye pga min egen samvittighet for at jeg ikke kan bidra på samme måte til de daglig rutinene, men også for å lette hverdagen for samboeren :)

Etter fire dager kunne jeg endelig dusje! Det hjelper litt på formen når man få stelt seg ordentlig :) Og i dag tok jeg meg en liten tur i nabolaget! Dagens "trening" - 15 rolig gange. Det var ihvertfall godt med frisk luft. Teipen over arrene skal ikke byttes før etter 10-12 dager, så det prøver jeg meg ikke på før til helga eller begynnelsen av neste uke. 

Det blir ingen personlige bilder til dette innlegget, da jeg føler at det blir for privat.

Jeg har planlagt et innlegg hvor jeg har lyst til å skrive litt om min tanker om hvorfor jeg valgte å gjennomgå en sånn operasjon, og hvilke reaksjoner jeg har blitt møtt med fra de rundt meg. Før jeg begynner på det innlegget må jeg bare tenke litt mer på hvor åpen jeg skal være. Jeg tror nok et veldig åpent innlegg vil overraske mange av mine nærmeste, da dette er noe som har preget meg mye i mange år. Helt tilbake til ungdomsskolen. Jeg føler at plastisk kirurgi ofte blir satt i et dårlig lys, men at det er viktig å også se på det positive man kan bruke det til. Jeg føler at det er feil at et sånt tema skal være så tabubelagt, og at det har tatt meg så mange år før jeg ble trygg på å snakke om det. Tankene mine har jeg aldri delt med noen. Og det er vel egentlig ikke før det siste året at jeg har delt litt og litt med samboeren min

Et litt mer personlig innlegg kommer ihvertfall enten i kveld eller i morgen :)

 

 

 

 

Oppskrift: Omelett

Dette er faktisk mitt første forsøkt noen sinne på å lage omelett! Og det ser man nok på resultatet også, men smaken: NAM! Tenk at jeg i så mange år har innbilt meg at jeg ikke liker dette! Bedre sent enn aldri :)

 
1 porsjon:

 • 2 egg
 • 2 ss melk (evt vann)
 • Salt
 • Pepper
 • Gressløk
 • Hvitløk

Piskes sammen

 • 15 gram paprika kuttet oppi i biter
 • 15 gram mais
 • 50 gram hamburgerrygg, strimlet


Hell eggeblandingen i en oppvarmet stekepanne. Drar røra inn mot midten, og pass på at det som ikke er stivnet renner utover langs kanten igjen. Legg ønsket fyll på den ene siden, og etter noen sekunder bretter du den andre halvparten over.


Jeg brukte ikke noe form for fett i panna, og den var litt vanskelig å brette. Så utseendemessig ble den ikke helt som jeg hadde forestilt meg, men smaken var helt nydelig. Jeg er fornøyd med tanke på at dette var min første forsøk ;)

Jeg hadde, allerede ferdig oppkuttet, salat fra kjøleskapet ved siden av og en dash kesam mager. Planen var egentlig å ha to speltlomper ved siden av, men jeg ble så mett av bare omeletten!

 

Totalt: 255 kcal

Men etter en liten stund var jeg klar for litt kos:

To grove bananlapper, litt jordbærsyltetøy og en kopp kaffe

Totalt: 88 kcal

 

Gleder meg til dagens middag: hjemmelagde vårruller! 

Dagens middag

Nok en gang blir er det en forhåndslaget middag fra fryseren som står på menyen! 

 

Hjemmelaget fiskegratengMan kan jo gjerne ha poteter til fiskegrateng, men i dag ble det heller en større porsjon med grateng til hver. Og selvfølgelig litt grønnsaker til! Godt å knaske på underveis og etter maten.  

  

Bon appettitt! 

 

Middagen er virkelig et måltid vi koser oss med her hjemme. Noen ganger er vi raskt ferdig med å spise, mens andre ganger sitter vi lett opptil ca 45 min ved bordet. Og det er lenge for en liten krabat på halvannet år! Men dette er en tid hvor det er full fokus på oss tre. Vi skravler, spiser, ler og tuller! Kvalitetestid! 

Min første bestilling hos iHerb.com

Jeg trodde ebay kunne være forvirrende i blant! Men det var før jeg prøvde å utforske nettbutikken www.iHerb.com! 

Nå som jeg, ihvertfall prøver, å ta sunne og riktige valg og samtidig utforsker nye produkter tenkte jeg at jeg skulle ta en titt i denne nettbutikken! Men jeg følte meg så forvirret og overveldet! Så etter litt googling av hva andre anbefaler har jeg nå lagret noen produkter på pcen OG lagt inn min første bestilling!

Da jeg så på God morgen Norge her om dagen var det  ei som lagde en ostekake hvor hun tilsatte steviadråper med smak i kaken. Googlet det litt mer, og fant ut at det var uendelig med smaker man kunne få kjøpt og de ga null kalorier! Dette måtte jeg jo bare prøve! Så.. Her er det jeg bestilte fra min korte og forvirrende tur innom iHerb:

 

Bildene er hentet fra iHerb.com

Tre flasker med steviadråper i smakene:

 • Chocolate
 • Vanilla Creme
 • English Toffee

En flaske Walden Farms Chocolate Flavored Syrup

Og ikke noe av dette skal inneholde kalorier. Er det for godt til å være sant? Jeg er ihvertfall veldig nysgjerrig og spent! Ser for meg at jeg prøver dråpene i kaffe, kaker osv. Og sirupen oppå pannekakene. 

 

Totalt kom pakken på ca 200 kr, inkludert frakt. Mens f.eks en flaske steviadråper hos Helsekosten her i Norge koster 99 kr! 

 

Noen som har noen produktanbefalinger eller andre tips til neste gang jeg tar turen innom iHerb.com?

 

 

 

Lunsj og savnet etter trening

Dagens lunsj: Salat med kyllingpålegg kuttet opp i biter

Og til kos: To grove rislapper med en dash syltetøy

Totalt: ca 290 kcal

 

Nå som jeg har treningforbud i flere uker kjenner jeg et stort behov for fokusere på en sunn og lett hverdag. Og jeg kjenner allerede nå at jeg savner treningen! Det hadde jeg ikke trodd om meg selv for noen år siden! Jeg hadde min siste trening for akkurat en uke siden. Kroppen begynte endelig å få tydelige definisjoner og gode treningsrutiner var innarbeidet. Jeg trente alt fra 3-5 ganger i uka. Nå sitter her med rumpa fast i sofaen, og der må den bli i en god stund til! Armene skal helst ikke strekkes for langt ut av kroppen, og jeg får ikke en gang bære på en 1,5 l flaske med brus. Jeg har fått beskjed om å vente lengst mulig med trening, så jeg må jo bare gjøre det som er best for kroppen. 

Da jeg var på klinikken spurte jeg de en hel haug av spørsmål om hva jeg kunne gjøre av trening og hvor fort jeg kunne begynne med det. Utålmodig? JA! Så.. Planen er som følger: ta det med ro og null trening i 3 uker til. Etter det kunne jeg forsiktig begynne med litt trening. Null styrke! Men kunne sykle lett på en spinningsykkel. Og må stoppe med en gang jeg kjenner noe som helst ubehag. 6 uker etter operasjonen kan jeg gradevis begynne å trene mer, men må allikevel lytte til kroppen og ikke ta i for hardt for fort. Men jeg kjenner det hjelper å vite at jeg om ca 3 uker kan begynne å "trene" igjen! Så nå driver jeg iherdig å smisker med samboeren i å investere i en spinningssykkel vi kan ha i kjelleren... Jeg har allerede en treningsball, matte, manualer, strikk og ikke minst torturredskapet - rockeringen nede i kjelleren. Men jeg ønsker å kunne trene kondisjon uten å måtte bevege meg ut døra. Familielivet er hektisk, og tida er ofte knapp. Trening er det uansett viktig at man prioriterer! Både av helsemessig årsaker men også psykisk. For første gang i mitt liv gleder jeg meg til sommeren og bikinisesongen! Og ikke minst gå ned kirkegulvet i drømmekjolen hvor drømmemannen står i enden og tar meg i mot med åpne armer! Jeg SKAL nå målet mitt! 

 

Vil du være med, så heng på!  

 

 

 

 

 

 

Inspirasjonsbilder og tanker om bryllupet vårt

Nedtelling er i full gang, og listen med ting som skal gjøres fremover er lang! Veldig lang!
Samboeren er fra nord, så bryllupet skal faktisk være i hans hjemby. Derfor kjenner jeg, som den kommede Bridezilla, at jeg slipper unna veldig mye stress og bekymringer med at bryllupsfesten skal være på et hotell der oppe. Festen skal være i en nydelig stor sal med store lysekroner fra taket! Og med et stort dansegulv, som jeg kan love deg at jeg kommer til å tilbringe mye av kvelden på! Salen blir faktisk delt i to! På den ene siden dekkes det på til middagen, og på den andre siden blir det dekket på til kaffen/festen . 
I tillegg ønsker vi å få til en slags fellesfrokost morgen etterpå til de som bor/kommer til hotellet. En hyggelig måte å avslutte et fantasitsk helg med de nærmeste. Det er for oss, spesielt for meg, viktig at det blir tilrettelagt mest mulig for de som kommer. Ihvertfall siden det for mange vil være en ganske så lang reisevei for å kunne delta! Vi har stor tro på at dette kommer til å bli en minnerik helg med hvor nærmeste rundt oss.
Noen av fordelene med å ha det på et hotell:
 • De dekker på og tar seg av rydding (vi skal kun innom fredagskvelden for å gjøre siste finish!)
 • Vi plukker ut maten fra en meny og de finner vin som passer til de valgte rettene
 • Ordner med servitører
 • Setter opp en bar i festlokalet, og har en bartender tilgjengelig hele kvelden
 • Alle kakene, inkludert bryllupskaken, bestilles gjennom de. Mindre organsiere av forskjellige bakere!
 • Oppbevarer alle gavene til vi kan ta de med oss
 • Hotellrom med rabatterte priser for tilreisende
 • Kort vei til rommet når festen er over ;)
 • Fellesfrokost dagen etterpå
Men.. Nå er det på tide å fokusere på det som må gjøres i nærmeste fremtid!
Vi har gjort litt, men har mye som gjenstår.
 • Kirken er booket
 • Bryllupslokalet er booket
 • Hotellrom til bryllupsnatten er booket
 • "Save the date"-kort ble sendt ut før jul
 • Fotograf er booket
 • Brudekjolen er faktisk funnet og henger på gjesterommet!
 • Diverse til invitasjoner er kjøpt inn
 • Forlovere har blitt spurt
 • Toastmaster har blitt valgt

 

To do-listen er vanvittig lang, så den dropper jeg å skrive, enn så lenge ihvertfall. 

Men dette skal jeg fokusere på de neste ukene:

 • Snakke med hotellet om kjøreplan for dagen, og andre spørsmål
 • Gjøre research på blomsterbutikker og priser på det de kan tilby i forhold til brudebuketten og borddekorasjoner
 • Gjøre research på neglesalonger - har planer om å støpe negler
 • Kontakte systuen for å planlegge når brudekjolen må tilpasses
 • Begynne på invitasjone
 • Gå på bryllupsmessen på Grand Hotel 17 februar
 • Se etter mer inspirasjon på nettet/blader

 

Jeg elsker å planlegge til den minste detalj, og i tillegg er jeg alltid opptatt av å finne ting til best mulig pris. Derfor er ebay min beste venn, og mye tid tilbringes til å søke meg rundt der. Men det er virkelig en jungel noen ganger! Ihvertfall er det lurt å begynne tidlig med planlegging hvis ting skal handles derfra, da man ikke har helt kontroll over hvor fort frakten vil ta. Håper jeg kan komme med noen gode shoppingtips, og at dere kan dele noen med meg! 

 

Her er noen inspirasjonsbilder vi har brukt til å se på når vi har snakket om hvordan vi ønsker at bryllupet skal være

Et romantisk bryllup!

Oppskrift: "Bærkos"

Dette gir meg en følelese av å spise dessert hver kveld! Og så enkelt! Et pluss er at med denne metoden slipper man bruk av blender.  Mindre bråk og ikke minst mindre oppvask! 

Prøv med andre smaker på yoghurten og frosne bær, så har du nesten en "ny" dessert hver kveld. 

 

1 porsjon:

 • 100 g frosne jordbær
 • 100 g frosne bringebær
 • 1 beger dobbel 0 % med jordbær eller bringebær
 • evt litt søtning

Totalt 119 kcal 

 

  

De frosne bærene puttes i en skål, og inn i mikroen. Jeg har de på 600 watt i maks 1 minutter og 20 sekunder. Tiden tilpasses etter hvor høy effekt det brukes på mikroen. 

De skal fortsatt være halvfrosne, men skal kunne moses med en gaffel. Har man ikke en mikro tilgjengelig kan de bare stå fremme på benken en liten stund.

 

Mos bærene med en gaffel, tilsett evt søtning og hel yoghurten over.

Nyt!

 

 

 

 

Dagens middag

 

Så utrolig enkelt, men jammen meg så godt! Risgrøt skal nytes året rundt ;)

 

Av de forskjellig typene risgrøt jeg har sett på er det denne som inneholder færrest kalorier pr 100 g, altså 90 kcal, og faktisk en av de beste grøtene på smak!

Den kjelen ble fort tom!

 

 

Noen andre med enkle og raske middagstips?

"Dessert" etter lunsj!

To grove rislapper med litt jordbærsyltetøy
Totalt: 99 kcal
Nam! :)

Veien til et sunnere og slankere liv...

...startet ordentlig i april 2012. Jeg og samboeren hadde en diskusjon angående manglende resultater på vekta, og hva som var årsaken til dette. Vi var jo så sunne, innbilte vi oss, og trente jevnlig. Jeg dro på trening, lettere frustrert på situasjonen og samboeren, og da jeg kom tilbake var jeg plutselig blitt medlem av Vektklubb.no! Det hadde samboeren funnet ut av at vi skulle bli! Nå skulle alt av matinntak og trening loggføres, og vi skulle endelig se resultater. Yeah right tenkte jeg! Men nå, 10 måneder senere, kan jeg sitte her flere kilo lettere og veldig nærme målet!

 

Jeg kunne skrevet et enormt langt innlegg om alle aha-opplevelsene vi har fått de siste månedene, og ja, man blir litt kalori-freak av å loggføre alt man spiser! Jeg har brukt timesvis på å vandre opp og ned i matbutikkene på jakt etter de beste matvarene, søkt på nettet etter oppskrifter som er både sunnere og lettere. Men.. Dette er kunnskaper jeg tar med meg for resten av livet! Jeg har vært helt bevisst på at alt skal være lov, men med måte. Og det er ikke lørdag mer enn en gang i uka! Ikke alle oppskrifter har vært like vellykket, mens andre blir laget hver uke for å alltid ha det tilgjengelig i fryseren.

 

Havregrøt er standard til frokost, og utrolig nok er jeg enda ikke lei. Prøver å variere den med forskjellig lett-syltetøy, bær, rosiner, banan osv. Og alltid en dash med kanel på toppen!Dagens frokost: Havregrøt med jordbærsyltetøy, et glass vann, en stor kopp med grønn te og en pære. En god start på dagen :)

 

Trening har også vært veldig viktig disse månedene for å se resultater, og spesielt de siste månedene. De første månedene følte jeg at jeg så raskt resultater bare ved å endre på kostholdet og styre kaloriinntaket. Nå er det de siste kiloene og oppstrammingen som gjenstår. Det føles på en måte umulig, men jeg gir ikke opp! Det lar ikke samboeren meg gjøre! J

 

Tips: Pulsklokka har hjulpet meg til å pushe meg mer under trening!

 

Nå har jeg jo, som skrevet tidligere pga brystforstørringen, ikke lov til å trene på noen uker, så jeg skriver ikke så mye om det nå. Men jeg vil de neste ukene bruke tiden til å planlegge et nytt treningsprogram som skal motivere meg til å nå målet mitt fortest mulig. 

Dette SKAL jeg klare! :)

144 dager igjen!

Bryllupet vårt nærmer seg med stormskritt, og listen over ting som skal gjøres er lang! Vi gleder oss veldig, og vi er sikre på at dette kommer til å bli en helt fantastisk og minnerik dag! :)

Nå som jeg er sykemeldt i noen uker er planen at jeg skal få en del bryllupsrelaterte ting gjort. Jeg skal ihvertfall få samlet sammen all informasjon vi trenger å ha i invitasjonene + gjøre litt research i forhold til blomster o.l.

 

Bryllupsreisen er ihvertfall bestilt da, og den går hit:

 

 Et spahotell med aldersgrense 16 år! Helt perfekt!

Sunprime Platanias Beach

 Bildet er hentet fra Ving sin hjemmesider

 

På søndag er jeg og min kommende ektemann klare for bryllupsmessen på Grand Hotel! Da skal junior leveres hos mormoren sin, og vi skal ha en skikkelig kjærestedag, fylt med bryllupsmoro! Håper virkerlig på å få en del inspirasjon der! :)

Noen som har tips til hva vi burde tenke på/se etter når vi er på bryllupsmessen?

 

En ny hverdag

For fire dager siden fikk jeg brystene mine forstørret. Det var ikke en forhastet beslutning, men en avgjørelse tatt etter mange år med mange tanker. Jeg vet at ikke alle ser behovet og forstår avgjørelsen, og det skal jeg respektere. Men jeg håper samtidig at folk respekterer meg når jeg forteller dem at dette er noe som har plaget meg i mange år, helt tilbake til ungdomsskolen. Og at jeg har brukt vanvittig mye energi oppgjennom åra til å tenke på situasjoner som involverer puppene mine, som f.eks å dra på badeland med sønnen min. 

Jeg har verdens beste støtte fra de nærmeste, og det gjør situasjonen mye lettere. Forrige helg stod jeg hele helga på kjøkkenet og kokkelerte sammen forskjellige middager og bakst til å fylle fryseren med. Dette for å lette hverdagen for både meg og spesielt samboeren min nå som jeg har blitt «handikappet» i noen uker :)

 

I dag står lapskaus med svinefileet og pølsebiter på menyen. Veldig populært i dette huset hos både liten og stor, og ikke minst er det magert ;) 

 


 

Ellers har selve operasjonen gått mye bedre enn forventet! Jeg var forberedt på mer smerter og enda større vanskeligheter med å ordne med meg selv. En av de vanskeligste tingene etter operasjonen er faktisk det  å takle at sønnen min på halvannet år ikke skjønner hvorfor mammaen hans ikke kan løfte  på han eller herje sånn som normalt. Den andre ting er at jeg ikke får trene ordentlig på ihvertfall seks uker. Det kribler allerede sterkt i kroppen. Ihvertfall nå.. Nå som jeg var så nærme kroppsmålet mitt. Jeg har det siste året hatt veldig mye fokus på kosthold og trening, og godt ned mange kilo. Og nå får jeg ikke lov å trene..  Jeg skal klare å holde meg i ro disse ukene,  for at kroppen skal få komme seg ordentlig etter operasjonen og alt skal få gro, men SÅ skal det fokuseres for fult på trening og oppstramming mot bryllupet vårt i sommer! Brudekjolen henger på gjesterommet, og skal heldigvis ikke tilpasses før om ca 4 måneder! Så frem til treningstightsen skal på igjen  får det være fokus på sunt og riktig kosthold :)

Mitt hverdagsliv

Jeg er en småbarnsmamma med mye på hjertet, som endelig har bestemt seg for å dele det med flere :)

 

Denne bloggen vil handle om min familiehverdag, dele bake- og middagsoppskrifter, vektnedgang og ikke minst bryllupsplanlegging. I tillegg har jeg akkurat, etter mange års vurdering, gjennomgått en brystforstørrelse, så det vil sikkert komme noen tanker rundt dette også.

 

En skikkelig "godt og blandet"-blogg! :)

 

Sjokoladekaken jeg lagde til sønnen min sin bursdag!

 

 

Ha en fortsatt fin kveld! :)

 

 

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com

hits