hits

februar 2014

Fredag = taco - med en liten vri!

Hvor mange av dere har taco p menyen i dag? ;)

Taco spises vel nesten ukentlig i mange hjem, og denne heimen er ingen unntak!

S derfor tenkte jeg at jeg skulle komme meg en liten vri til dere. Tipset fikk jeg av en kollega i fjor, og har "slanket" den litt ;)

Oppskrift:

  • 1 pakke karbonadedeig - eller kyllingkjttdeig
  • 1 pose tacokrydder
  • 1 dl vann
  • Paprika
  • Rdlk
  • Mais
  • 1 glass chunky salsa
  • 1/2 boks hermetiske tomater
  • Mager kesam
  • Gulost - jeg brukte "S lett"

Sett stekeovnen p 190 grader.

Start med kutte opp grnnsakene du skal bruke.

Stek karbonadedeigen, tilsett tacokrydder og vann. La det surre litt, og tilsett s grnnsakene. Hell salsa og hermetiske tomater oppi panna.

La det putre i noen minutter til sausen tykner litt.

S er det bare finne frem speltlompene og mager kesam.

Start med legge en lompe p bakebrettet. Smr mager kesam utover lompa, og s et lag med kjttblandingen, Gjenta til du har brukt halve pakken.

Jeg brukte Aulie sine speltlomper, hvor en pakke inneholder 10 lomper. Derfor ble mitt trn bestende av 5 lag. Buer inneholder vel 8 lomper.

Lompene kan selvflgelig byttes ut med vanlig tortillialefeser!

Avslutt med ost p toppen, fr den settes midt inn i ovnen.

Du kan ogs str litt ost mellom hvert av lagene hvis ikke ost kun p toppen er nok! ;)

Stekes til osten har smeltet og blitt gylden, ca 20 minutter. Tiden varierer fra ovn til ovn.

Del opp trnet hvis du nsker det, og server med litt salat og en dsj mager kesam.

Det som blir igjen kan utmerket fryses, eller vre perfekt som lunsj dagen etterp!

S - blir det tacotrn til middag i dag da eller? ;)

Ha en strlende fredag og en riktig god helg! :)

#oppskrift #kosthold #trening #mat #tacotrn #taco #suntoggodt #magerkesam #middag #bakekona



Sjokoladeostekake-mousse toppet med knust kjeks

En av mine favoritt-ostekaker jeg har laget s langt, og det begynner bli noen (!), er den jeg la p selveste Valentines day. Oppskriften finner du HER, og kan virkelig anbefales!

Det spesielt gode med den var nettopp selve ostekremen. Mm - min lille svakhet!

S en kveld fikk jeg det for meg at jeg ville ha nettopp den ostekrem til dessert - men jeg ville ogs ha den litt luftigere!

Og resultaet ble derfor denne - eller to skler da. En til meg - og den andre til meg dagen etterp. Mannen fikk smake en skje da!

Oppskrift p 2 porsjoner:

  • 2 gelatinplater
  • 30 gram Philadelphia sjokolade
  • 100 gram gresk yoghurt - eller mager kesam
  • 1-2 ts kakao
  • 1-2 ss sukrin melis
  • 1 eggehvite
  • 2 ss vann

Legg gelatinplatene i vann slik at de blir myke.

Bland sammen Philadelphia sjokolade, gresk yoghurt, kakao og sukrin melis. Juster med kakao og sukrin melis etter hvor st du liker den.

Stivpisk eggehviten i en egen bolle.

Kok opp 2 ss vann, og ls opp gelatinplatene i vannet.

Hell gelatinopplsningen oppi yoghurtblandingen i en tynn strle mens du rrer rundt samtidig.

Ikke pisk eller rr hardt, men vend s fort inn den stivpiskete eggehviten.

Fordel over i nsket form(er)

Inn i kjleskapet i 1-2 timer - s lenge tlmodigheten varer!

Den holder seg som sagt ogs fint til dagen etter ;)



Siden dette er den samme ostekremen som i en tidligere ostekaka knuste jeg 3 ste sm snackimals med vaniljesmak over. Perfekt med litt crunch! Men absolutt ikke et must ;)

Da ble det jo nesten som en omvendt ostekake!

Og med en jordbr p toppen krever det verken mye kunnskap eller tid for f den til s ekstra st ut!

S da er fredagskosen i boks? Eller.. Er det ikke lille lrdag i dag da dere?

Se s luftig! Helt perfekt! :)

I dag l det sn p bakken da jeg stod opp, p dagen psregnet det, og for ikke lenge siden sndde det! Hvem finner den frste hestehoven? ;)

Ha en fortsatt fin lille lrdag!

#oppskrift #jatildesserthverdag #kosthold #sunnere #dessert #sjokolade #bakekona #mat

St og frisk mango-is

Deilig som dessert etter middag eller som kveldskos!

Jeg merker at hodet er veldig klartfor vren n om dagen, og jeg tiltrekkes mot alt med farger i butikkene.

De mrke stvlettene er p vei ut, og de freshe joggeskoene er p vei inn. Interirbutikkene fylles opp med pyntegjenstander i herlige pastellfarger! Det er nesten s man fr litt ekstra energi bare av se seg rundt i butikkene! Vi vet hva som er p vei, men frst m vi komme oss gjennom en mned med litt forvirrende vr. Jeg trr ikke pakke bort vinterskoene helt, selv om gradestokken holder seg enn s lenge p plussgrader.

P kjkkenet har jeg ogs kost meg litt med farger. Man spiser jo med yene ogs, og friske farger gjr maten utrolig innbydende.

I r hper jeg det blir en knallbra jordbrsesong for de norske jordbrene, for det er godt det!



Artig er det ogs om dagen at matbutikkene fylles opp med nyheter. Noen frister veldig prve, mens andre kjenner jeg at jeg rynker litt p nesa av. Sprs hvor mange som fr bli i hyllene nr ret er over.

En nyhet som fanget min oppmerksomhet, for en gresk yoghurt-elsker som meg, er Synnve Finden sin greske yoghurt med vanilje. Rett i handlekurven med den!

Jeg synes Mager kesam vanilje har en litt syrlig smak, men denne var mye rundere i smaken. S smaksmessig liker jeg gresk yoghurt vanilje bedre enn mager kesam vanilje.

Til opplysning s inneholder bde mager kesam vanilje og gresk yoghurt vanilje sukker. S hvis dere er p et "100 % sukkerfritt"-kosthold fr dere holde dere til de naturelle og tilsette stning/vanilje selv.

Sukker er ikke forbudt i mitt kosthold, s jeg gir denne to tomler opp!

Prisen, som for mange nyheter, er litt overpriset spr du meg. S der er mager kesam vanilje billigere, for dere som vil vre konomiske ;)

Puh.. Dette ble plutselig en lang vurdering av et produkt. Tilbake til oppskriften!

Oppskrift:

  • ca 200 gram frossen mango i biter**
  • 2 spiseskjeer gresk yoghurt med vanilje - eller mager kesam vanilje
  • Et par skvetter melk

**Mangoen m ikke vre frossen, men da gr det fortere f den til fryse til ordentlig is.

Kjr alle ingrediensene i en blender. Min mango var naturlig st, s jeg tilsatte ikke noe ekstra stning, men tilsett evt sukrin melis om ndvendig.

Den kan nytes med en gang, men hvis du vil ha den fastere s putter du den i fryseren i et par timer.

Hell blandingen over i en boks med lokk, og rr i isen et par ganger i lpet av tiden i fryseren.

Dette er en utrolig frisk og lett dessert. En stor hit hos lillemann ogs!

Perfekt for kjle ned ganen hvis du har hatt sterk mat til middag ;)

Har dere prvd ut noen av nyehtene som har kommet i matbutikkene?

#oppskrift #mat #desserrt #is #kosthold #greskyoghurt #trening #suntoggodt #hjemmelaget #jatildesserthverdag #bakekona

"Quesadillas" fylt med sjokolade og banan

Jeg tenkte jeg bare skulle dele et kjapt og veldig enkelt tips til mellommltid eller kveldskos med dere!

Jeg jobber forresten med skrive p et litt annerledes innlegg. Et mer personlig innlegg om vekt, kosthold, balanse, motgang, motivasjon, kalorier osv. Jeg skriver litt p det nr det passer seg, og vurderer litt underveis hvor personlig det skal vre. S det regner jeg med det vil dukke opp i lpet av uka :)

Denne bloggen inneholder veldig lite privat, og det blir hovedsaklig snn ogs i tiden som kommer. Men noen litt annerledes innlegg vil innimellom dukke opp :) Kanskje noen kan kjenne seg igjen, og kanskje noe kan unng gjre mine "feil".

Men tilbake til dagens tips!

Mm - det mtte inneholde litt sjokolade!

To speltlomper + en halv banan i skiver + Philadelphia sjokolade = en herlig kombinasjon!

Smr litt Philadelphia sjokolade p den ene halvparten av lompa. Legg p bananskiver, og brett andre halvparten over. Gjenta prosessen med s mange lomper du vil ha ;)

Stek lompene i en oppvarmet stekepanne. Stek lompene p middelssterk varme. En liten stund p den ene siden, s p den andre siden, og gjenta et par ganger.

Nr lompene er klare deler du de i to, og s er det bare nyte!

Varm sjokolade som fyller seg i munnen. Og en mett og fornyd mage etterp!

Jeg har ogs prvd lage en "sjokoladekrem" av mager kesam, Walden Farms chocolate syrup og sukrin gold som erstatning for Philadelphia sjokolade. Fungerte det ogs, men Philadelphia sjokolade var en god del bedre. Et sukkerfritt alternativ er dette sjokoladeplegget.

Da er helgen snart over, og vi gr inn i den siste uken i februar! Snart kvitrer fuglene og snen forsvinner! Det skal bli godt det.

Ha en fortsatt fin sndag!

#kosthold #oppskrift #mellommltid #speltlompe #sjokolade #suntoggodt #trening #mat #bakekona

Sukkerfrie og fiberrike skolebrd med hjemmelaget vaniljekrem

Puh.. Det var overskriften sin det!

Men disse herligheten fortjener en lang overskrift, og jeg slenger ogs p saftige, ste, sunne og mettende!

Alts. Gjrbakst er lykke, og spesielt nr duften sprer seg i huset. Men, som jeg nevner en haug ganger - tiden til gjrbakst strekker ikke alltid til!

Dermed er jeg s glad for ha en oppskrift p en "bolledeig" som verken trenger heving eller mye venting! Nr jeg er sulten og stsugen har jeg ikke den lengste tlmodigheten..

S da har kanskje flere av dere allerede gjettet p hvilken oppskrift jeg har brukt til disse skolebrdene?

Oh yes - samme som kanelsnurrene! Men da selvflgelig uten smr, sukrin og kanel strdd utover.

Tips: Lag en porsjon av deigen, del den i to, og lag ulike varianter.

Det mest "avanserte" med denne oppskriften er vaniljekremen, men det er n det absolutte hydepunktet ogs!

Jo mer vaniljekrem - jo bedre! ;)

Hvor mye vaniljekrem som gr med til disse bollene kommer an p hvor "grdig" du er, men jeg vil nok si ca halvparten av oppskriften. Resten av kremen kan du spise med en skje.. ;) Eller bare lage halvparten av oppskriften.

Oppskrift p hjemmelaget vaniljekrem:

  • 5 dl melk
  • 1 vaniljestang
  • 4 eggeplommer
  • 60 gram sukrin melis - evt sukrin
  • 50 gram maizena

Skrap ut frene fra vaniljestangen. Tilsett frene, hele stangen og melken i en kjele. Varm opp melken til den nr rett fr kokepunktet.

I en bolle pisker du sammen eggeplommene og sukrin melis til blandingen blir litt lysere i fargen. Rr s inn maizena.

Nr melkeblandingen er klar tilsetter du litt av den varme melken oppi eggdosisen. Dette er for tempere eggedosisen. Hell alt over i kjelen, og rr p middels varme til blandingen tykner til en deilig krem.

Avkjl.

Oppebevar i et tett glass i kjleskapet.

Jeg lagde kremen dagen fr jeg lagde skolebrdene, s gikk alt veldig fort slenge sammen!

Tips: Kjevl ut deigen til en leiv p ca 1,5 cm tykkelse. Ta et glass og trykk ut rundinger. Dermed fr du perfekte runde skolebrd. Se i kjkkenskuffen om du har noe som har en avrundet topp som du kan bruke til lage en grop, eller bruk en teskje. Du kan selvsagt ogs bare klemme ned med fingeren ;) Legg en god skje med vaniljekrem i gropen, og stek som i oppskriften.

La de avkjle seg fr du smrer p sukrin melis blandet med litt melk/vann. Og litt kokos er vel et must p et skolebrd!

Skal du fryse ned noen lar du vre ta p melis p de som ikke skal spise med en gang! :)

Hvis du synes at det blir litt grovt med bare fullkornsmel, kan du fint erstatte det med vanlig hvetemel, eller en 50/50 blanding.

Med dagens raske og meget gode baketips nsker jeg dere en fortsatt fin helg :)

#oppskrift #kosthold #bake #skolebrd #utensukker #sukkerfri #sukrinmelis #funksjonellmat #sukrin #trening #bakekona #fullkorn

Sukkerfri brownies og en sniktitt p helgens oppskrift!

Helgen nrmer seg med stormskritt - og det gjr jammen meg den frste vrmneden ogs.

N er jeg klar for at gradestokken skal krype oppover, snen, rettere sagt isen, smelter bort og gresset blir grnt! Det er noe spesielt med vren. Ny energi, lysere dager og lettere sinn.

For oss blir det en aktiv vr med flytting og alt som flger med, men vi gleder oss utrolig til komme ordentlig i gang. Kanskje det dukker opp noen interir-innlegget utover vren ogs ;)

Jeg har mange tanker oppi toppen om dagen, og noen havner kanskje her etterhvert. Jeg kjenner f.eks at all mediaoppmerksomheten rundt fitness, kroppssyn og mat har satt i gang mange tanker hos meg. Og n har jeg ogs den siste tiden lagt om litt p hvordan jeg "lever livet". Frste "bud": Nyt maten du lager!

Ihvertfall. Mer om det kommer jeg kanskje tilbake til :)

Men n til kveldskosen!

Jeg m jo tross alt bruke opp posen med hjertekonfetti ;)

Oppskriften p en rask og enkel sukkerfri brownies finner du HER.

Og jeg fikk 4 slike hjerter ut av oppskrifter, som gir 34 kalorier per stykk ;)

Enda bedre blir den hvis du hakker litt sjokolade og blander i rra! Eller f.eks noen ntter.

Og s slenger jeg med et bilde av hva som kommer til dukke opp her i lpet av helgen :)

Skolebrd - perfekt helgekos!

Og det er jo toppen og midten som er best sprr du meg ;)

Jeg hper dere har det bra alle sammen. Ta vare p dere selv - bde kropp og sjel - og ta vare de rundt deg.

I morgen er det fredag, s da er det perfekt overraske noen hjemme eller p jobb med en liten oppmerksomhet? :)

Ha en fortsatt fin kveld :)

#oppskrift #sukkerfri #brownies #kake #sjokolade #utensukker #kosthold #trening #bakekona

Kyllingspyd med ratatouille og byggris

Litt juks ved denne middagstipset er at kyllingspyden er "ferdig"-spyd kjpt i Sverige.

Tipset er egentlig tilbehret, s kjttet kan vre alt fra svinekjtt, kyllingfileet til plsebiter for de sm!

Og kyllingspyd kan jo selvflgelig lages veldig enkelt selv ogs, men det fr bli neste gang ;)

Noen ganger havner vi inn i en liten ensformig vei nr det gjelder tilbehret til middagen. Derfor googlet jeg meg frem til litt flere varianter - og denne gangen havnet det p ratatouille. Alts grnnsaker i en tomatsaus.

Kanskje blir det lettere for noen f i de sm litt mer grnnsaker p denne mten ogs!

Dette hadde jeg oppi:

  • 1 squash
  • 1 rdlk
  • 1 stor paprika
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 bujongterning

Krydder: salt, pepper, hvitlk og gjerne en god klype oregano

Skjr grnnsakene oppi nsket strrelse. Du kan selvsagt bruke litt olje i pannen nr du surrer grnnsakene, men jeg syntes ikke det var ndvendig.

La alt smputre i panna i 10-15 minutter, til grnnsakene har blitt litt mre.

S mens grnnsakene koser seg i panna, kan byggrisen kokes.

Og vips er middagen ferdig p ca 20 minutter!

En god dsj mager kesam eller yoghurt naturell gir det hele en frisk smak.

S til vinnerne av "trstepremien"

Fire stykker fr hver sin lille pakke med en questbar sendt i posten:

Nora

Iremelin

Lene

TheVanilliaMonlogues

Dere vil bli konaktet p Instagram/mail :)

Ha en fortsatt fin onsdag! :)

#oppskrift #middag #mat #suntoggodt #kosthold #grnnsaker #kylling #trening #bakekona

Oppskrift p "bursdagskaka" og vinnerne av giveawayen!

Frst kake - s vinnerne!

Denne "kaken" kan alts utmerket spises til frokost, lunsj eller kvelds for den saks skyld.

Mange av dere har sikkert tenkt at dette er en versjon av havregrynskaken - og det er helt riktig!

Oppskrift:

  • 50 gram havremel
  • 10 gram proteinpulver med sjokoladesmak
  • 1-2 ts kakao
  • 1 ss sukrin gold - eller sukrin
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1 eggehvite
  • 1 dl melk - eller 50/50 vann og melk
  • 1 ss mager kesam/fruktmos/most banan - men kan ogs fint slyfes

Hvis du ikke finner havremel p butikken kan du lage det lett selv ved kjre havregryn i en blender. Eller rett og slett kjre hele rra i en blender til den har blitt "smooth".

Sett stekeovnen p 175 grader.

Bland sammen alle ingrediensene, og hell rra over i en liten springform. Du kan ogs bruke en vanlig liten ildfastform, eller muffinsformer. I muffinsformer m du juster ned steketiden med noen minutter.

Stekes midt i ovnen i 18-20 minutter. Litt avhengi av ovnen du bruker.

La den avkjle seg litt fr du tar den ut av formen.

Og s begynte "moroa" - pyntingen!

"Sjokoladeglasur" er et must p en bursdagskake! Denne er laget av gresk yoghurt, sukrin melis og litt Walden Farms chocolate syrup. Her kan du f.eks bruke kakao i stedenfor.

Hjertestrssel - for lage en skikkelig jentekake!

Men en bursdagskake trenger selvsagt lys - s ett lys for den ett r gamle bloggen ble tent!

Og helt til slutt en lite flagg ;)

En saftige og deilig sjokoladekake til lunsj! Oh yes, I did!

Men nok om kaka - den er tross alt spist for lengst.

Vinnerne av giveawayen er det p tide avslre!

Jeg sier det igjen: Tusen takk for bilder og fine ord de siste dagene. For en herlige sjokolade-, gjrbakst-, +++-svak gjengen! ;) Dere har mange fristende svakheter, og jeg har ledd godt over enkelte av kommentarene deres! Og tatt til meg alle de gode ordene dere har kommet med :)

Vinnerne av mine bakefavoritter er:

Mulighet 1 - Instagram:

Martine

Jeg har kommentert p bildet p Instagram.

Mulighet 2:

Marte

Og for at dere misforst ved evt like navn - s var en hennes store svakhet fyrstekake, og en god del andre godsaker! ;)

Gratulerer s mye til dere begge to! :)

Fire stykker - to fra hver mulighet - vil f hver sin Questbar tilsendt i posten! Men jeg trenger litt mer tid p plukke ut de fire. Vinnerne blir annonsert i morgen :)

#oppskrift #kosthold #trening #giveaway #konkurranse #sukkerfri #bursdag #sjokoladekake #proteinrik #bakekona #jatildesserthverdag

Sukkerfrie og nydelige vaniljefudge

Hva er deres favoritt fra smgodt-hylla?

Hos min mann er det vaniljefudge som alltid m oppi posen.

Mektige saker, men s utrolig godt!

For noen r siden lagde jeg en kaloribombe-versjon som overraskelse til mannen. Veien til et manns hjerte gr vel gjennom magen? ;)

S derfor mtte jeg eksperimentere med en mer kalorivennlig og sukkerfri variant!

Da han fikk disse servert kom sprsmlet om mer fr han hadde rukket spise opp den han hadde ftt.

Suksess? Mildt sagt!

Sukkerfrie og helt fantastiske vaniljefudge

Oppskrift:

  • 200 gram vikingmelk
  • 40 gram sukrin gold
  • Frene fra 1/2 vaniljestang
  • 20 gram smr - jeg brukte Vita hjertego' lett, men bruk det du har

Tilsett alle ingrediensene i en kjele, og sett plata p middels varme.

Tlmodigheten lenge leve - men det er vel verdt det!

Etterhvert vil blandingen begynne smkoke. Rr jevnlig rundt.

La det hele smkoke i 20-30 minutter. Rr oftere p slutten.

Jo lengere du koker blandingen - jo tykkere blir sausen - og jo fastere blir fudgen.

Nr blandingen har blitt s tykk som du nsker tar du kjelen av platen og rrer godt rundt.

Hell blandingen over i nsket form, og la den avkjle seg litt p benken.

Sett den i kjleskapet i noen timer, men gjerne natten over ogs.

Fudgen kommer greit ut av formen, og da er det bare skjre blokken opp i nsket antall biter.

Oppskriften kan fint dobles, slik at du fr brukt hele boksen med vikingmelk. Men. Da burde du kanskje spandere noen p naboen eller noen du er glad i, hvis du vet at du har lav viljestyrke!

Ja til sunnere godis! Og en lykkelig ektemann ;)

nsker dere en fortsatt fin kveld :)

#sukkerfri #godteri #kosthold #vaniljefudge #sukringold #funksjonellmat #oppskrift #bakekona

Nydelig sjokolade-ostekake

Laget i en hjerteform - det kaller jeg en perfekt dessert overraske noen du er glad i med!

Denne er ikke 100 % sukkerfri, men m du ha det s fr du gjre de ndvendige endringene.

Alt med mte, eller hva? ;)



Da jeg la ut bildet av denne tidligere skrev jeg under at dette var "the real deal".

Helt 100 prosent er det ikke det, men ganske s nrme! Og hadde du servert denne til noen tror jeg ikke de hadde smakt at den er "slanket" litt. Det er n ihvertfall min mening ;)



Sjokolade-ostekake med kjeksbunn

Oppskrift p to mini-ostekaker:

  • 2 gelatinplater
  • 20 gram kjeks - jeg brukte snackimals, men bruk den kjeksen du selv liker bruke i en ostekakebunn.
  • 5 gram smr - eller du kan bruke yacon sirup
  • 100 gram gresk yoghurt - evt mager kesam
  • 30 gram philadelphia sjokolade
  • 5-10 gram kakao - jeg brukte 5 gram siden jeg brukte philadelphia med sjokoladesmak. Juster etter hvor kraftig sjokoladesmak du liker
  • 1 ss sukrin melis
  • 2 ss vann

Legg gealtinplatene i vann slik at de blir myke.

Knus kjeksen og bland det sammen med smeltet smr, evt yacon sirup. Trykk det ned i formen(e) du nsker bruke. Sett bunnen inn i kjleskapet.

Bland sammen gresk yoghurt, philadelphia, kaka og sukrin melis. Juster med stning etter hvordan du liker det.

Kok opp 2 ss vann og ls p de myke gelatinplatene. Hell gelatinopplsningen i en tynn strle oppi yoghurtblandingen og bland det godt sammen.

Fordel blandingen over kjeksbunnen, og sett tilbake i kjkeskapet.

Etter et par timer er den klar for servering!

Jeg la en bit sukkerfri melkesjokolade i en liten brdpose, og la den oppi en skl med varmt vann. Nr den har smeltet klippet jeg bare et hull p tuppen, og vips kan du lett dekorere kaken med litt sjokolade p toppen. Prikken over i'en!

Bruker du lett margarin vil bunnen bli myk, men fortsatt veldig god. Bruker du vanlig vil den blir sprere.

S her fr du bruke det du foretrekker og hvor viktig et lavere kaloriinnhold er :)

Dette tror jeg er en av favoritt av ostekakene jeg har lagt ut s langt!

Og jeg ville ikke at den skulle ta slutt. Men samtidig er den utrolig mektig.

Da har en srt etterlengtet helg begynt! Og veldig deilig er det dra bort p besk og f middagen servert!

Jeg gleder meg til se ordentlig p alle de fine bildene og koselige ordene som har kommet p Instagram de siste dagene! :) Tusen takk for alle tilbakemeldinger som har kommet. Jeg setter enormt pris p hver eneste en!

Med dette nsker jeg dere en fortsatt fin fredag og en riktig god helg! :)

#oppskrift #kosthold #ostekake #bake #sjokolade #mat #suntoggodt #jatildesserthverdag #bakekona

Grove pannekaker til middag, dessert eller som matpakkefyll!

Til frokost, middag eller matpakkefyll!

Men jeg lurer p en ting. Nr pannekaker er middagen i mange hjem blir det ofte servert suppe ved siden av ogs. Og her blir jeg og mannen ikke enige! For meg er det pannekaker + tomatsuppe, men for Kato er det pannekaker + ertesuppe.

Hva har dere som tradisjon?

Fr, i "gamle" dager, lagde vi faktisk begge alternativene hvis vi hadde pannekaker til middag! Skikkelig konomisk ;) Da var det ingen av oss som ville gi seg.. Men n, med en hektisk hverdag, er det "hu mor" som har ftt vilja si! S n er det tomatsuppe som blir servert ved siden av pannekakene ;)

Ihvertfall. Pannekaker er en klassiker, og jeg vil tro det blir spist noen tusen i Norge i lpet av en uke!

Blir det pannekaker til overs er de perfekte til "spice" opp matboksen til enten liten eller stor! De kan fylles med ste plegg eller f.eks kinke og ost. Eller hvis du har noe kjttdeig-rester!

Og til dere sjokolade-elskere: Et tynt lag med Philadeplhia sjokolade. Det er kveldskosen sin det! Og hvis du smrer et lag med f.eks gresk yoghurt opp der igjen blir det litt som om den er fylt med sjokoladekrem nr du tar en bit! Anbefales!

Men oppskriften - det var den jeg skulle dele. Dette er en oppskrift laget med fullkornsmel. Min snn rynker ikke p nesten om baksten er laget med grovt eller fint mel, men om ndvendig kan deler eller alt av melet byttes ut med vanlig hvetemel.

Antall pannekaker varierer utifra strrelsen p stekepannen du bruker!

Oppskrift p ca 12 middelstore pannekaker:

  • 120 gram fullkorns mel - ca 2 dl
  • 3,5 dl melk
  • 1/2 ts salt
  • 1 ss sukrin gold - kan helt fint slyfes. Jeg bruker det fr gi en litt rundere smak nr jeg bare bruker fullkornsmel.
  • 2 egg
  • 25 gram smeltet smr

Rr samen mel og melk til den er fri for klumper.

Tilsett de andre ingrediensene og pisk alt sammen.

La rren svelle i 15-20 minutter.,

Stek p middels sterk varme.

Tips: Lag rren dagen fr, og la den st i kjlekskapet til du skal steke. Enten i en bolle dekket med plast eller p en flaske. Spe p med evt mer melk hvis den har blitt for tykk. Da sparer du mye tid nr du kommer hjem fra jobb med bde sm og store rumlende mager!

Oppbevarer du rra p en flaske kan du lett spe p med mer melk rett p flaska, riste ls og helle rra rett over i stekepanna. Jeg ender alltid opp med en liten "drpesti" med rre mellom bakebollen og stekepanna ;)

Til dere treningsentusiaster: Bruk shakeren! ;)

Kom gjerne med andre sm tips til andre bruksomrder av bakeutstyr hvis dere har :)

#oppskrift #kosthold #fullkorn #pannekake #mamma #trening #utensukker #sukkerfri #matpakke #sukringold #funksjonellmat #middag #mat #bakekona

Sjokoladepudding med vaniljesaus - uten sukker!

Dette er en veldig lettvint sjokoladepudding, og litt ekstra morsomt var det lage det s det ut som om den kom rett fra kartongen!

Formen er den rosa silkoformen jeg kjpte p Ebay for en stund siden. Jeg elsker bruke silikonformer til lage dekorative desserter og bakst! Innlegget med link og flere tips finner du HER.

I denne varianten har jeg brukt vanlig bakekakao, men neste gang jeg skal prve meg p en annen vri, som jeg tror vil gi et enda bedre resultatet. Men det betyr ikke at denne ikke var en hit - ihvertfall i denne heimen!

Oppskriften p vaniljesausen kan lese HER!


Oppskrift:

  • 4 gelatinplater
  • 100 gram gresk yoghurt - eller mager kesam
  • 30 gram kakao - evt bytt ut deler av kakaoen med proteinpulver hvis du bruker det*
  • 2-3 ss sukrin melis - juster etter hvor st du liker den
  • 3 dl melk - jeg brukte ekstra lett
  • 4 ss vann - en ss vann per gelatinplate du bruker

*Jeg liker veldig godt resultatet hvis du bruker proteinpulver i puddingen, for det er med p gi en ekstra sdme. Et must er det ikke.

Legg gelatinplatene i vann slik at de blir myke.

Bland sammen gresk yoghurt, 1 dl av melken, kakao/proteinpulver og sukrin melis. Tilsett s melken og visp alt godt sammen.

Kok opp 4 ss vann og ls opp gelatinplatene. Hell det oppi yoghurtblandingen i en tynn strle mens du rrer. Bland alt godt sammen.

Fordel over i nsket form(er) og sett i kjleskapet et par timer. Den holder seg ogs godt i et par dager.

Og vi prver igjen med et "ta bildet mens jeg heller over sausen"-bildet! velse gjr mester ;)

Bde blogg og trening str ikke verst p prioriterings-listen fr takstmann og fotograf har vrt hos oss. Vi lever i en hus-boble om dagen, og snn m det bare vre. Men jeg skal love degreat rumpa har ikke sittet mange ganger p sofaen i lpet av helgen - s en form for trening fler jeg at jeg lett kan si jeg har gjennomfrt!

Om to dager fyller bloggen ett r - Er dere klar for feire den litt sammen med meg?Alts - rets frste giveaway..!

Hper dere har hatt en fin helg - og er klare for en ny uke!

#oppskrift #kosthold #trening #sukkerfri #utensukker #dessert #sjokolade #sukrinmelis #sukrin #funksjonellmat #jatildesserthverdag #sjokoladepudding #vaniljesaus #bakekona

Sukkerfri vaniljesaus

Er det perfekte tilbehret til mange desserter!

Gi meg et sugerr s kunne jeg lett drukket denne rett fra muggen!

Sjokoladepudding er en variant hvor jeg synes vaniljesaus er et must!

Gel er en annen dessert hvor jeg liker veldig godt ha vaniljesaus til.

Oppskrift:

  • 5 dl melk*
  • 1 vaniljestang
  • 4 eggeplommer
  • 50 gram sukrin melis
  • 25 gram sukrin gold**
  • 20 gram maizena

*Jeg brukt ekstralett melk. Jo "feitere" melk jo fyldigere smak, naturlig nok.

**Du kan helt fint bare bruke sukrin melis. Sukrin gold er med p gi en litt rundere smak. Det vil nok ogs fungere helt fint med vanlig sukrin.

Hell melken over i en kjele. Snitt opp vaniljestangen, og skrap ut frene. Tilsett frene og hele stangen oppi melken. Varm den opp til kokepunktet.

Pisk sammen eggeplommer, sukrin melis og sukrin gold til blandingen fr en litt lysere gulfarge. Rr inn maizena.

Nr melken har ndd kokepunktet skrur du ned platen til middels varme. Tilsett litt av melken oppi eggedosisen og rr godt. Dette er for temperere blandingen.

Hell alt over i kjelen med resten av melken og rr rundt til blandingen begynner tykne litt.

Avkjl.

Jeg lar vaniljestangen ligge oppi sausen s lenge som mulig, slik at den fr trukket til seg all den deilige smaken.

Du kan ogs gjerne sile sausen nr den er ferdig slik at den blir helt jevn og fin.

Oppskriften p denne sjokoladepuddingen kommer i morgen ;)

Og denne varianten er rett og slett havregrynskaken! Luksus-frokost ;)

Legg epleskiver i bunnen av formen og hell rra over. Eller du kan legge epleskivene p toppen.

Andre tips til bruke vaniljesausen til er p fruktsalat, varme br, smuldrepai og terte/pai.

Et annet tips jeg har ftt fra en kjr leser er blande litt vaniljesaus inn i ostekremen nr du lager ostekake! Det skal jeg absolutt prve neste gang, for det hrtes virkelig himmelsk ut.

Kom gjerne med flere forslag eller oppskriter til andre desserter/bakst man kan bruke vaniljesaus!

Ha en fin lrdag :)

Her skal pakkekaoset fortsette for fullt!

#oppskrift #kosthold #trening #mat #sukkerfri #utensukker #funskjonellmat #sukrinmelis #sukringold #vaniljesaus #vektklubb #bakekona

Himmelske sjokolade-snurrer!

Fredagslykke!

Men har jeg en rolig helg i vente? S absolutt ikke! Det blir verken mye tid p kjkkenet eller avslapping.

En ting kan jeg starte med si: Nei, jeg holder, dessverre, ikke p med en bok! Det er en drm jeg hper jeg en vakker dag jeg kan f lov til oppfylle. Men jeg er nok ikke kjent nok til satse p noe snt.

Den store nyheten denne uken er nemlig at vi har kjpt hus! Og vi overtar det ganske s fort, s her er det mange ting som m ordnes og prioriteres. Som jeg regner med dere skjnner ;) Det blir veldig spennende og jeg gleder meg til at flytteprosessen virkelig setter i gang!

S med liten tid p kjkkenet + et bakebehov som mtte dekkes ble resultatet dette!

Sjokolade-snurrer!

Ingen store mysterier over denne oppskriften!

Flg fremgangsmten til de nydelige kanelsnurrene. Oppskriften finner du HER.

I stedenfor smr, kanel og sukrin smurte jeg over Philadelphia sjokolade.

Oh my - sier n jeg! Bolle med sjokolade. En stor suksess!

Og siden jeg hadde litt perlesukker - kjpt i Sverige - mtte jeg str det over toppen p noen av de. For det er s utrolig dekorativt!

Saftig, mektig og stt!

Og laget p ca 20 minutter!

Disse kan utmerket fryses ogs - hvis de overlever s lenge ;)

Jeg hper dere har en fin helg i ventende - og forhpentligvis litt roligere enn her hos meg!

nsker dere en fin fredag :)

#oppskrift #kosthold #trening #sjokolade #sukkerfri #utensukker #sukringold #funksjonellmat #mat #bake #bakekona

Sukkerfrie og saftige pannekaker!

Laget p 1-2-3!

Og med "f" ingredienser!

Kakemixen fra Funksjonell mat - igjen!

Hvorfor?

Fordi den er helt genial ha i skapet!

Det er jo ingen ende for hva dette produktet kan brukes til! En kakemix som n alts har blitt til pannekakemix!

Jeg skal komme meg et oppsummeringsinnlegg jeg - bare for vise dere noen av mulighetene jeg bruker den! Glutenfri er den ogs ;)

Tallerken er dekket med 1/2 porsjon av oppskriften, s det blir noen pannekaker!

Men disse burde ikke stekes i "normal" strrelse for da kan de bli vanskelige snu.

Oppskrift:

  • 100 gram kakemix
  • 1,2 dl melk
  • 2 eggehviter - eller 1 egg
  • Evt kanel/kardemomme - men for meg er det nok smak i kakemixen.

Bland sammen ingrediensene.

Skulle du erstatte noe av kakemixen med proteinpulver kan det kanskje vre ndvendig ke litt p vskemengden.

Rren skal vre noks rennende.

Stekes i panna p middels sterk varme. Og husk at strrelsen ikke burde vre for stor!



Ta bilder + helle p sirup samtdig ble en litt overflod av sirup til slutt!

Godt jeg liker det stt ;)

Sirupen er Pancake syrup fra Walden Farms.

Hele oppskriften gir 322 kalorier hvis du lager med 2 eggehviter og ekstra lett melk. Og som sagt p bildet er det halvparten av porsjonen!

I'll be back with more ;) Hva det blir fr vi se :)

Ha en strlende onsdag!

#oppskrift #kosthold #trening #sukkerfri #mat #pannekake #glutenfri #sukrin #iherb #frokost #lunsj #utensukker #funksjonellmat #bakekona

Nesten sukkerfrie fargepletter og kommende fristelser

Alts sjokoladebiter med "non stop" inni!

Og sjokolade - det vet jeg dere elsker ;)

S derfor slang jeg sammen denne enkle kosen nr jeg var litt stsugen -og mtte vise mannen at disse silikon-brettene jeg "hamstrer" er meget ndvendige ha!

Det jeg helt enkelt har gjort er hakke noen "non stop" fra Atkins - fantastiske saker!

S smeltet jeg litt sukkerfri melkesjokolade i mikroen - eller du kan smelte i en skl over et vannbad.

S strdde jeg "non stop"-bitene over silikonbrettet og helte sjokoladen over. Inn i kjleskapet til sjokoladen har stivnet.

Og s er det bare kose seg med noen "store" (les: ste og sm) sjokoladeplater! Mmm ;)

Jeg kan ikke si s mye, men det foregr vanvittig mye om dagen. S tiden strekker rett slett ikke helt til. Det er mye jeg gjerne skulle gjort, men visse ting m proriteres fremover.

Men.. Det kommer fortsatt til komme mye godt her i tiden som kommer ogs!

S bare for at minne dere om stadig komme innom slenger jeg med noe dere har i vente ;)

The real deal!

Enda litt mer sjokolade!

Og s en klassiker i denne heimen! Det er vel ikke bare i dette huset at pannekaker er en gjenganger?

Jeg hper dere har hatt en god start p en ny mned. Denne mneden kommer til vre over fr den har rukket begynne! Og det gjr meg litt stresset, men ogs veldig glad.

Ha en fortsatt fin tirsdag! :)

#oppskrift #sjokolade #kosthold #sukkerfri #utensukker #dessert #mat #trening #sukrin #funksjonellmat #vektklubb #bakekona

Karamell-ostekake toppet med raspet sjokolade

"Here we go again.."

Jeg ga dere en liten advarsel, og s her har dere da alts en "ostekake" til!

La meg bare legge til at jeg prvde meg p en helt annen type ostekake i gr, som jeg skal smake p i kveld.Krysser fingre og tr for et nsket resultatet slik at jeg kan dele oppskriften med dere!

Siden jeg ser det stadig dukker opp herlige "ostekaker" p Instagram s er det ikke bare meg som liker kose seg med en kake til kvelds? ;)

I kremen har jeg brukt Walden Farms caramel dip, som de fleste av dere sikkert ikke har tilgjengelig. Sirupen fra samme merke kan ogs brukes. Alternativer kan vre steviadrper med toffee-smak, en dsj yacon sirup eller litt mer sukrin gold. Vr kreativ med det du har og smaker du liker :)

Bunnen til denne ostekaken er den samme som i "snickers"-varianten. Hvis du sker etter ostekake her p bloggen eller titter gjennom kateogrien dessert og stsaker finner du flere alternativer til en bunn. Tilpass med det du har tilgjengelig :)

Oppskrift p to mini-"ostekaker":

Bunnen:

  • 35 gram havremel - selges i mange matbutikker eller kjr havregryn i en blender
  • 10 gramPB2*
  • 1 ts sukrin gold
  • Vann

*Du kan ogs bruke vanlig peanttsmr, og kutte ned p vannmengden. Men da ker nok ogs kaloriinnholdet. Du kan ogs utelate PB2 og heller erstatte med mer havremel eller havregryn.

"Karamellkremen":

  • 2 gelatinplater
  • 120 gram gresk yoghurt naturell - eller mager kesam*
  • 1 god ts Walden Farms caramel dip eller sirup - juster evt med mer eller mindre etter din smak
  • 1 ss sukrin gold - eller en av de andre sukrin-variantene
  • 2 ss vann

*Bytt ut litt av gresk yoghurt/kesam med Philadelphia light for en mer autentisk ostekake-smak

Start med legge gelatinplatene i vann, slik at de blir myke.

Bland sammen havremel, PB2 og sukrin gold. Tilsett vann til du fr en fast deig, ca 3-4 spiseskjeer. Fordel den i to sm former eller det du har tilgjengelig. Sett i kjleskapet.

Gresk yoghurt, caramel dip og stning blandes s godt sammen i en skl. Juster mengde sukrin gold/sukrin etter hvor stt du liker det.

Kok opp 2 ss vann, og ls opp gelatinplatene i dette vannet. Tilsett gelatinopplsningen i yoghurtblandingen i en tynn strle mens du rrer rundt.

Hell blandingen over bunnen, og sett det formene inn i kjleskapet.

La de st i kjkeskapet til kremen har stivnet, som tar en times tid.

Jeg raspet over bde mrk og lys sjokolade, men igjen - bruk det du har tilgjengelig og foretrekker.

En halv rute av hver type holder per kake.

Mektig bunn og lett karamellkrem med et "hav" av sjokolde p toppen. I'm lovin' it ;)

Velger du erstatte noe av den greske yoghurten med litt philadelphia vil kremen bli mer fastere.

Og jeg vet mange av dere lurer - en kake gir ca 135-140 kalorier per kake. Absolutt godkjent ;)

Takk for stpotet-tips! Det jeg synes er uvant er skulle spise noe med stsmak til middag, men det er vel en vanesak. Jeg skal kaste meg over potetene i lpet av de neste dagene ;)

Lad opp batteriene for en ny uke!

#oppskrift #ostekake #utensukker #sukkerfri #sukrin #sukringold #havremel #iherb #funksjonellmat #mat #trening #kosthold #bake #dessert #jatildesserthverdag #bakekona

"I r skal stappa vre oransje"

Og et par sm Ebay-tips!

"Kult"

Jeg? Lett pvirkelig? Oh yes!

Og det kan nok min kjre mann lett bekrefte..

I hele januar har jeg sett Lise Finckehagen snakke om at stappa skal vre oransje og hvor spennende det er med stpotet. Og da jeg var p butikken i gr l det et hav med stpoteter i grnnsaksavdelingen. Og vips havnet det to stykker oppi min handlevogn.

Og n p min kjkkenbenken.

S da kjrer vi p igjen, for dere som husker da jeg i hst kom hjem med et stort gresskar uten en srlig plan for hva det skulle brukes det.

Stine + Pinterest/Google = p jakt etter inpsirasjon.

Jeg hadde meg med en stpotet hjem en gang i fjor ogs, men den ble drlig fr jeg fikk fingeren ut.

N tenker jeg at gresskar-prosjektet ikke helt kan sammenlignes med stpotetene som ligger p benken. Stpotet er mye mer tilgjengelig, og kanskje med flere og lettere bruksomrder? S denne gangen skal den ikke havne i spla!

Derfor jeg spr like gjerne dere ogs, for jeg vet det er mange kreative sjeler som titter innom og som kanskje vil dele med seg tips og oppskrifter?

Men det er jo ikke bare jeg som er lett pvirkelig vel? S her kommer et par sm tips til dere bakeglade som har like "tomme" kjkkenskuffer som meg ;)

Hjerteformet mleskjeer. Om du ikke bruker det nr du baker, s er det utrolig dekorative da! Og til 14 kroner ;)

Fin liten gave overraske noen med ogs.

Sm fondantutstikkere som kan brukes til kakedekorering. Stikk ut fodant o.l, eller lage sm dekorative hull i kjeksen. Jeg ser at blomster-variant er utsolgt fra selgeren jeg kjpte, men det kan du lett ske deg frem til andre alternativer ;) Pakken med tre stjerne-former koster hele 6 kroner! ;)

Denne gangen jeg skal komme med et "anti"-tips fra iHerb!

For det er noen bomkjp derfra innmellom ogs.

Da jeg s at Chocolite hadde kommet med et par nyheter ble jeg veldig nysgjerrig. S jeg la inn en bestilling p en pakke med proteinbarer i smaken Chocolate Cookie Dough.

135 kalorier per par - mtte jo vre et perfekt snacks-mltid ha i veska tenkte jeg!

Men har du smakt Quest sin Cookie Dough kan disse ikke sammenlignes i det hele tatt. Dette var en seig og kompakt bar, som jeg heller ikke syntes smakte som jeg vil at en cookie dough-bar skal smake! Jeg skal nok komme meg igjennom boksen en vakker dag, men den havner ikke i handlekurven igjen.

Avslutter med noe positivt og det er at denne kommer i kveld:

Ha en fortsatt fin sndag! :)

#oppskrift #mat #kosthold #stpotet #matprat #trening #sukkerfri #ostekake #iherb #sjokolade #proteinbar #bakekona #ebay #bake

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com