februar 2014

Fredag = taco - med en liten vri!

Hvor mange av dere har taco på menyen i dag? ;)

Taco spises vel nesten ukentlig i mange hjem, og denne heimen er ingen unntak!

Så derfor tenkte jeg at jeg skulle komme meg en liten vri til dere. Tipset fikk jeg av en kollega i fjor, og har "slanket" den litt ;)

Oppskrift:

  • 1 pakke karbonadedeig - eller kyllingkjøttdeig
  • 1 pose tacokrydder
  • 1 dl vann
  • Paprika
  • Rødløk
  • Mais
  • 1 glass chunky salsa
  • 1/2 boks hermetiske tomater
  • Mager kesam
  • Gulost - jeg brukte "Så lett"

Sett stekeovnen på 190 grader.

Start med å kutte opp grønnsakene du skal bruke. 

Stek karbonadedeigen, tilsett tacokrydder og vann. La det surre litt, og tilsett så grønnsakene. Hell salsa og hermetiske tomater oppi panna. 

La det putre i noen minutter til sausen tykner litt.

Så er det bare å finne frem speltlompene og mager kesam.

Start med å legge en lompe på bakebrettet. Smør mager kesam utover lompa, og så et lag med kjøttblandingen, Gjenta til du har brukt halve pakken.

Jeg brukte Aulie sine speltlomper, hvor en pakke inneholder 10 lomper. Derfor ble mitt tårn bestående av 5 lag. Buer inneholder vel 8 lomper.

Lompene kan selvfølgelig byttes ut med vanlig tortillialefeser!

Avslutt med ost på toppen, før den settes midt inn i ovnen.

Du kan også strø litt ost mellom hvert av lagene hvis ikke ost kun på toppen er nok! ;)

Stekes til osten har smeltet og blitt gylden, ca 20 minutter. Tiden varierer fra ovn til ovn.

Del opp tårnet hvis du ønsker det, og server med litt salat og en dæsj mager kesam.

Det som blir igjen kan utmerket fryses, eller være perfekt som lunsj dagen etterpå! 

- blir det tacotårn til middag i dag da eller? ;)

Ha en strålende fredag og en riktig god helg! :)

 

#oppskrift #kosthold #trening #mat #tacotårn #taco #suntoggodt #magerkesam #middag #bakekona



Sjokoladeostekake-mousse toppet med knust kjeks

En av mine favoritt-ostekaker jeg har laget så langt, og det begynner å bli noen (!), er den jeg la på selveste Valentines day. Oppskriften finner du HER, og kan virkelig anbefales!

Det spesielt gode med den var nettopp selve ostekremen. Mm - min lille svakhet!

Så en kveld fikk jeg det for meg at jeg ville ha nettopp den ostekrem til dessert  - men jeg ville også ha den litt luftigere!

Og resultaet ble derfor denne - eller to skåler da. En til meg - og den andre til meg dagen etterpå. Mannen fikk smake en skje da!

Oppskrift på 2 porsjoner:

  • 2 gelatinplater
  • 30 gram Philadelphia sjokolade
  • 100 gram gresk yoghurt - eller mager kesam
  • 1-2 ts kakao
  • 1-2 ss sukrin melis
  • 1 eggehvite
  • 2 ss vann

Legg gelatinplatene i vann slik at de blir myke.

Bland sammen Philadelphia sjokolade, gresk yoghurt, kakao og sukrin melis. Juster med kakao og sukrin melis etter hvor søt du liker den.

Stivpisk eggehviten i en egen bolle.

Kok opp 2 ss vann, og løs opp gelatinplatene i vannet.

Hell gelatinoppløsningen oppi yoghurtblandingen i en tynn stråle mens du rører rundt samtidig.

Ikke pisk eller rør hardt, men vend så fort inn den stivpiskete eggehviten. 

Fordel over i ønsket form(er)

Inn i kjøleskapet i 1-2 timer - så lenge tålmodigheten varer! 

Den holder seg som sagt også fint til dagen etter ;)



Siden dette er den samme ostekremen som i en tidligere ostekaka knuste jeg 3 søte små snackimals med vaniljesmak over. Perfekt med litt crunch! Men absolutt ikke et must ;)

Da ble det jo nesten som en omvendt ostekake! 

Og med en jordbær på toppen krever det verken mye kunnskap eller tid for å få den til å så ekstra søt ut! 

Så da er fredagskosen i boks? Eller.. Er det ikke lille lørdag i dag da dere?

Se så luftig! Helt perfekt! :)

I dag lå det snø på bakken da jeg stod opp, på dagen pøsregnet det, og for ikke lenge siden snødde det! Hvem finner den første hestehoven? ;)

Ha en fortsatt fin lille lørdag!

 

#oppskrift #jatildesserthverdag #kosthold #sunnere #dessert #sjokolade #bakekona #mat 

 

 

Søt og frisk mango-is

Deilig som dessert etter middag eller som kveldskos!

Jeg merker at hodet er veldig klartfor våren nå om dagen, og jeg tiltrekkes mot alt med farger i butikkene.

De mørke støvlettene er på vei ut, og de freshe joggeskoene er på vei inn. Interiørbutikkene fylles opp med pyntegjenstander i herlige pastellfarger! Det er nesten så man får litt ekstra energi bare av å se seg rundt i butikkene! Vi vet hva som er på vei, men først må vi komme oss gjennom en måned med litt forvirrende vær. Jeg tørr ikke pakke bort vinterskoene helt, selv om gradestokken holder seg enn så lenge på plussgrader. 

På kjøkkenet har jeg også kost meg litt med farger. Man spiser jo med øyene også, og friske farger gjør maten utrolig innbydende.

I år håper jeg det blir en knallbra jordbærsesong for  de norske jordbærene, for det er godt det!



Artig er det også om dagen at matbutikkene fylles opp med nyheter. Noen frister veldig å prøve, mens andre kjenner jeg at jeg rynker litt på nesa av. Spørs hvor mange som får bli i hyllene når året er over.

En nyhet som fanget min oppmerksomhet, for en gresk yoghurt-elsker som meg, er Synnøve Finden sin greske yoghurt med vanilje. Rett i handlekurven med den!

Jeg synes Mager kesam vanilje har en litt syrlig smak, men denne var mye rundere i smaken. Så smaksmessig liker jeg gresk yoghurt vanilje bedre enn mager kesam vanilje. 

Til opplysning så inneholder både mager kesam vanilje og gresk yoghurt vanilje sukker. Så hvis dere er på et "100 % sukkerfritt"-kosthold får dere holde dere til de naturelle og tilsette søtning/vanilje selv.

Sukker er ikke forbudt i mitt kosthold, så jeg gir denne to tomler opp! 

Prisen, som for mange nyheter, er litt overpriset spør du meg. Så der er mager kesam vanilje billigere, for dere som vil være økonomiske ;) 

Puh.. Dette ble plutselig en lang vurdering av et produkt. Tilbake til oppskriften!

Oppskrift: 

  • ca 200 gram frossen mango i biter**
  • 2 spiseskjeer gresk yoghurt med vanilje - eller mager kesam vanilje
  • Et par skvetter melk

**Mangoen må ikke være frossen, men da går det fortere å få den til å fryse til ordentlig is.

Kjør alle ingrediensene i en blender. Min mango var naturlig søt, så jeg tilsatte ikke noe ekstra søtning, men tilsett evt sukrin melis om nødvendig. 

Den kan nytes med en gang, men hvis du vil ha den fastere så putter du den i fryseren i et par timer. 

Hell blandingen over i en boks med lokk, og rør i isen et par ganger i løpet av tiden i fryseren.

 

Dette er en utrolig frisk og lett dessert. En stor hit hos lillemann også!

Perfekt for å kjøle ned ganen hvis du har hatt sterk mat til middag ;)

 

Har dere prøvd ut noen av nyehtene som har kommet i matbutikkene?

 

#oppskrift #mat #desserrt #is #kosthold #greskyoghurt #trening #suntoggodt #hjemmelaget #jatildesserthverdag #bakekona

 

"Quesadillas" fylt med sjokolade og banan

Jeg tenkte jeg bare skulle dele et kjapt og veldig enkelt tips til mellommåltid eller kveldskos med dere!

 Jeg jobber forresten med å skrive på et litt annerledes innlegg. Et mer personlig innlegg om vekt, kosthold, balanse, motgang, motivasjon, kalorier osv. Jeg skriver litt på det når det passer seg, og vurderer litt underveis hvor personlig det skal være. Så det regner jeg med det vil dukke opp i løpet av uka :) 

Denne bloggen inneholder veldig lite privat, og det blir hovedsaklig sånn også i tiden som kommer. Men noen litt annerledes innlegg vil innimellom dukke opp :) Kanskje noen kan kjenne seg igjen, og kanskje noe kan unngå å gjøre mine "feil". 

Men tilbake til dagens tips!

Mm - det måtte inneholde litt sjokolade!

To speltlomper + en halv banan i skiver + Philadelphia sjokolade = en herlig kombinasjon!

Smør litt Philadelphia sjokolade på den ene halvparten av lompa. Legg på bananskiver, og brett andre halvparten over. Gjenta prosessen med så mange lomper du vil ha ;)

Stek lompene i en oppvarmet stekepanne. Stek lompene på middelssterk varme. En liten stund på den ene siden, så på den andre siden, og gjenta et par ganger. 

Når lompene er klare deler du de i to, og så er det bare å nyte!

Varm sjokolade som fyller seg i munnen. Og en mett og fornøyd mage etterpå! 

Jeg har også prøvd å lage en "sjokoladekrem" av mager kesam, Walden Farms chocolate syrup og sukrin gold som erstatning for Philadelphia sjokolade. Fungerte det også, men Philadelphia sjokolade var en god del bedre. Et sukkerfritt alternativ er dette sjokoladepålegget.

Da er helgen snart over, og vi går inn i den siste uken i februar! Snart kvitrer fuglene og snøen forsvinner! Det skal bli godt det.

Ha en fortsatt fin søndag! 

 

#kosthold #oppskrift #mellommåltid #speltlompe #sjokolade #suntoggodt #trening #mat #bakekona

Sukkerfrie og fiberrike skolebrød med hjemmelaget vaniljekrem

Puh.. Det var overskriften sin det!

Men disse herligheten fortjener en lang overskrift, og jeg slenger også på saftige, søte, sunne og mettende!

Altså. Gjærbakst er lykke, og spesielt når duften sprer seg i huset. Men, som jeg nevner en haug ganger - tiden til gjærbakst strekker ikke alltid til!

Dermed er jeg så glad for å ha en oppskrift på en "bolledeig" som verken trenger heving eller mye venting! Når jeg er sulten og søtsugen har jeg ikke den lengste tålmodigheten..

Så da har kanskje flere av dere allerede gjettet på hvilken oppskrift jeg har brukt til disse skolebrødene?

Oh yes - samme som kanelsnurrene! Men da selvfølgelig uten smør, sukrin og kanel strødd utover.

Tips: Lag en porsjon av deigen, del den i to, og lag ulike varianter. 

Det mest "avanserte" med denne oppskriften er vaniljekremen, men det er nå det absolutte høydepunktet også!

Jo mer vaniljekrem - jo bedre! ;)

Hvor mye vaniljekrem som går med til disse bollene kommer an på hvor "grådig" du er, men jeg vil nok si ca halvparten av oppskriften. Resten av kremen kan du spise med en skje.. ;) Eller bare lage halvparten av oppskriften.

Oppskrift på hjemmelaget vaniljekrem:

  • 5 dl melk
  • 1 vaniljestang
  • 4 eggeplommer
  • 60 gram sukrin melis - evt sukrin
  • 50 gram maizena

Skrap ut frøene fra vaniljestangen. Tilsett frøene, hele stangen og melken i en kjele. Varm opp melken til den når rett før kokepunktet.

I en bolle pisker du sammen eggeplommene og sukrin melis til blandingen blir litt lysere i fargen. Rør så inn maizena. 

Når melkeblandingen er klar tilsetter du litt av den varme melken oppi eggdosisen. Dette er for å tempere eggedosisen. Hell alt over i kjelen, og rør på middels varme til blandingen tykner til en deilig krem.

Avkjøl.

Oppebevar i et tett glass i kjøleskapet.

Jeg lagde kremen dagen før jeg lagde skolebrødene, så gikk alt veldig fort å slenge sammen!

Tips: Kjevl ut deigen til en leiv på ca 1,5 cm tykkelse. Ta et glass og trykk ut rundinger. Dermed får du perfekte runde skolebrød. Se i kjøkkenskuffen om du har noe som har en avrundet topp som du kan bruke til å lage en grop, eller bruk en teskje. Du kan selvsagt også bare klemme ned med fingeren ;) Legg en god skje med vaniljekrem i gropen, og stek som i oppskriften.

La de avkjøle seg før du smører på sukrin melis blandet med litt melk/vann. Og litt kokos er vel et must på et skolebrød!

Skal du fryse ned noen lar du være å ta på melis på de som ikke skal spise med en gang! :)

Hvis du synes at det blir litt grovt med bare fullkornsmel, kan du fint erstatte det med vanlig hvetemel, eller en 50/50 blanding. 

 

Med dagens raske og meget gode baketips ønsker jeg dere en fortsatt fin helg :) 

 

#oppskrift #kosthold #bake #skolebrød #utensukker #sukkerfri #sukrinmelis #funksjonellmat #sukrin #trening #bakekona #fullkorn

 

Sukkerfri brownies og en sniktitt på helgens oppskrift!

Helgen nærmer seg med stormskritt - og det gjør jammen meg den første vårmåneden også.

Nå er jeg klar for at gradestokken skal krype oppover, snøen, rettere sagt isen, smelter bort og gresset blir grønt! Det er noe spesielt med våren. Ny energi, lysere dager og lettere sinn. 

For oss blir det en aktiv vår med flytting og alt som følger med, men vi gleder oss utrolig til å komme ordentlig i gang. Kanskje det dukker opp noen interiør-innlegget utover våren også ;)

Jeg har mange tanker oppi toppen om dagen, og noen havner kanskje her etterhvert. Jeg kjenner f.eks at all mediaoppmerksomheten rundt fitness, kroppssyn og mat har satt i gang mange tanker hos meg. Og nå har jeg også den siste tiden lagt om litt på hvordan jeg "lever livet". Første "bud": Nyt maten du lager! 

Ihvertfall. Mer om det kommer jeg kanskje tilbake til :)

Men nå til kveldskosen!

Jeg må jo tross alt bruke opp posen med hjertekonfetti ;)

Oppskriften på en rask og enkel sukkerfri brownies finner du HER.

Og jeg fikk 4 slike hjerter ut av oppskrifter, som gir 34 kalorier per stykk ;)

Enda bedre blir den hvis du hakker litt sjokolade og blander i røra! Eller f.eks noen nøtter.

Og så slenger jeg med et bilde av hva som kommer til å dukke opp her i løpet av helgen :)

Skolebrød - perfekt helgekos!

Og det er jo toppen og midten som er best spørr du meg ;)

Jeg håper dere har det bra alle sammen. Ta vare på dere selv - både kropp og sjel - og ta vare de rundt deg. 

I morgen er det fredag, så da er det perfekt å overraske noen hjemme eller på jobb med en liten oppmerksomhet? :)

Ha en fortsatt fin kveld :)

 

#oppskrift #sukkerfri #brownies #kake #sjokolade #utensukker #kosthold #trening #bakekona

Kyllingspyd med ratatouille og byggris

Litt juks ved denne middagstipset er at kyllingspyden er "ferdig"-spyd kjøpt i Sverige. 

Tipset er egentlig tilbehøret, så kjøttet kan være alt fra svinekjøtt, kyllingfileet til pølsebiter for de små!

Og kyllingspyd kan jo selvfølgelig lages veldig enkelt selv også, men det får bli neste gang ;)

Noen ganger havner vi inn i en liten ensformig vei når det gjelder tilbehøret til middagen. Derfor googlet jeg meg frem til litt flere varianter - og denne gangen havnet det på ratatouille. Altså grønnsaker i en tomatsaus. 

Kanskje blir det lettere for noen å få i de små litt mer grønnsaker på denne måten også! 

Dette hadde jeg oppi:

  • 1 squash
  • 1 rødløk
  • 1 stor paprika
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 bujongterning

Krydder: salt, pepper, hvitløk og gjerne en god klype oregano

Skjær grønnsakene oppi ønsket størrelse. Du kan selvsagt bruke litt olje i pannen når du surrer grønnsakene, men jeg syntes ikke det var nødvendig.

La alt småputre i panna i 10-15 minutter, til grønnsakene har blitt litt møre.

Så mens grønnsakene koser seg i panna, kan byggrisen kokes. 

Og vips er middagen ferdig på ca 20 minutter!

En god dæsj mager kesam eller yoghurt naturell gir det hele en frisk smak.

Så til vinnerne av "trøstepremien"

Fire stykker får hver sin lille pakke med en questbar sendt i posten:

Nora

Iremelin

Lene

TheVanilliaMonlogues

Dere vil bli konaktet på Instagram/mail :)

 

Ha en fortsatt fin onsdag! :)

 

#oppskrift #middag #mat #suntoggodt #kosthold #grønnsaker #kylling #trening #bakekona

Oppskrift på "bursdagskaka" og vinnerne av giveawayen!

Først kake - så vinnerne!

Denne "kaken" kan altså utmerket spises til frokost, lunsj eller kvelds for den saks skyld.

Mange av dere har sikkert tenkt at dette er en versjon av havregrynskaken - og det er helt riktig!

Oppskrift:

  • 50 gram havremel
  • 10 gram proteinpulver med sjokoladesmak
  • 1-2 ts kakao
  • 1 ss sukrin gold - eller sukrin
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1 eggehvite
  • 1 dl melk - eller 50/50 vann og melk
  • 1 ss mager kesam/fruktmos/most banan - men kan også fint sløyfes

Hvis du ikke finner havremel på butikken kan du lage det lett selv ved å kjære havregryn i en blender. Eller rett og slett kjøre hele røra i en blender til den har blitt "smooth".

Sett stekeovnen på 175 grader.

Bland sammen alle ingrediensene, og hell røra over i en liten springform. Du kan også bruke en vanlig liten ildfastform, eller muffinsformer. I muffinsformer må du juster ned steketiden med noen minutter.

Stekes midt i ovnen i 18-20 minutter. Litt avhengi av ovnen du bruker. 

La den avkjøle seg litt før du tar den ut av formen.

Og så begynte "moroa" - pyntingen!

"Sjokoladeglasur" er et must på en bursdagskake! Denne er laget av gresk yoghurt, sukrin melis og litt Walden Farms chocolate syrup. Her kan du f.eks bruke kakao i stedenfor.

Hjertestrøssel - for å lage en skikkelig jentekake!

Men en bursdagskake trenger selvsagt lys - så ett lys for den ett år gamle bloggen ble tent!

Og helt til slutt en lite flagg ;)

En saftige og deilig sjokoladekake til lunsj! Oh yes, I did! 

Men nok om kaka - den er tross alt spist for lengst.

Vinnerne av giveawayen er det på tide å avsløre! 

Jeg sier det igjen: Tusen takk for bilder og fine ord de siste dagene. For en herlige sjokolade-, gjærbakst-, +++-svak gjengen! ;) Dere har mange fristende svakheter, og jeg har ledd godt over enkelte av kommentarene deres! Og tatt til meg alle de gode ordene dere har kommet med :)

Vinnerne av mine bakefavoritter er:

Mulighet 1 - Instagram:

Martine

Jeg har kommentert på bildet på Instagram.

Mulighet 2:

Marte

Og for at dere misforstå ved evt like navn - så var en hennes store svakhet fyrstekake, og en god del andre godsaker! ;)

Gratulerer så mye til dere begge to! :)

 

Fire stykker - to fra hver mulighet - vil få hver sin Questbar tilsendt i posten! Men jeg trenger litt mer tid på å plukke ut de fire. Vinnerne blir annonsert i morgen :)

 

#oppskrift #kosthold #trening #giveaway #konkurranse #sukkerfri #bursdag #sjokoladekake #proteinrik #bakekona #jatildesserthverdag

 

 

Sukkerfrie og nydelige vaniljefudge

Hva er deres favoritt fra smågodt-hylla?

Hos min mann er det vaniljefudge som alltid må oppi posen. 

Mektige saker, men så utrolig godt!

For noen år siden lagde jeg en kaloribombe-versjon som overraskelse til mannen. Veien til et manns hjerte går vel gjennom magen? ;) 

Så derfor måtte jeg eksperimentere med en mer kalorivennlig og sukkerfri variant!

Da han fikk disse servert kom spørsmålet om mer før han hadde rukket å spise opp den han hadde fått. 

Suksess? Mildt sagt!

Sukkerfrie og helt fantastiske vaniljefudge

Oppskrift:

  • 200 gram vikingmelk
  • 40 gram sukrin gold
  • Frøene fra 1/2 vaniljestang
  • 20 gram smør - jeg brukte Vita hjertego' lett, men bruk det du har

Tilsett alle ingrediensene i en kjele, og sett plata på middels varme. 

Tålmodigheten lenge leve - men det er vel verdt det!

Etterhvert vil blandingen begynne å småkoke. Rør jevnlig rundt.

La det hele småkoke i 20-30 minutter. Rør oftere på slutten. 

Jo lengere du koker blandingen - jo tykkere blir sausen - og jo fastere blir fudgen. 

Når blandingen har blitt så tykk som du ønsker tar du kjelen av platen og rører godt rundt.

Hell blandingen over i ønsket form, og la den avkjøle seg litt på benken.

Sett den i kjøleskapet i noen timer, men gjerne natten over også.

Fudgen kommer greit ut av formen, og da er det bare å skjære blokken opp i ønsket antall biter.

Oppskriften kan fint dobles, slik at du får brukt hele boksen med vikingmelk. Men. Da burde du kanskje spandere noen på naboen eller noen du er glad i, hvis du vet at du har lav viljestyrke!

Ja til sunnere godis! Og en lykkelig ektemann ;)

Ønsker dere en fortsatt fin kveld :)

 

#sukkerfri #godteri #kosthold #vaniljefudge #sukringold #funksjonellmat #oppskrift #bakekona

Nydelig sjokolade-ostekake

Laget i en hjerteform - det kaller jeg en perfekt dessert å overraske noen du er glad i med!

Denne er ikke 100 % sukkerfri, men må du ha det så får du gjøre de nødvendige endringene.

Alt med måte, eller hva? ;) 



Da jeg la ut bildet av denne tidligere skrev jeg under at dette var "the real deal". 

Helt 100 prosent er det ikke det, men ganske så nærme! Og hadde du servert denne til noen tror jeg ikke de hadde smakt at den er "slanket" litt. Det er nå ihvertfall min mening ;)



Sjokolade-ostekake med kjeksbunn

Oppskrift på to mini-ostekaker:

  • 2 gelatinplater
  • 20 gram kjeks - jeg brukte snackimals, men bruk den kjeksen du selv liker å bruke i en ostekakebunn.
  • 5 gram smør - eller du kan bruke yacon sirup
  • 100 gram gresk yoghurt - evt mager kesam
  • 30 gram philadelphia sjokolade
  • 5-10 gram kakao - jeg brukte 5 gram siden jeg brukte philadelphia med sjokoladesmak. Juster etter hvor kraftig sjokoladesmak du liker
  • 1 ss sukrin melis
  • 2 ss vann

Legg gealtinplatene i vann slik at de blir myke.

Knus kjeksen og bland det sammen med smeltet smør, evt yacon sirup. Trykk det ned i formen(e) du ønsker å bruke. Sett bunnen inn i kjøleskapet.

Bland sammen gresk yoghurt, philadelphia, kaka og sukrin melis. Juster med søtning etter hvordan du liker det. 

Kok opp 2 ss vann og løs på de myke gelatinplatene. Hell gelatinoppløsningen i en tynn stråle oppi yoghurtblandingen og bland det godt sammen. 

Fordel blandingen over kjeksbunnen, og sett tilbake i kjøkeskapet.

Etter et par timer er den klar for servering!

Jeg la en bit sukkerfri melkesjokolade i en liten brødpose, og la den oppi en skål med varmt vann. Når den har smeltet klippet jeg bare et hull på tuppen, og vips kan du lett dekorere kaken med litt sjokolade på toppen. Prikken over i'en!

 

Bruker du lett margarin vil bunnen bli myk, men fortsatt veldig god. Bruker du vanlig vil den blir sprøere.

Så her får du bruke det du foretrekker og hvor viktig et lavere kaloriinnhold er :)

 

Dette tror jeg er en av favoritt av ostekakene jeg har lagt ut så langt! 

 

Og jeg ville ikke at den skulle ta slutt. Men samtidig er den utrolig mektig.

Da har en sårt etterlengtet helg begynt! Og veldig deilig er det å dra bort på besøk og få middagen servert! 

Jeg gleder meg til å se ordentlig på alle de fine bildene og koselige ordene som har kommet på Instagram de siste dagene! :) Tusen takk for alle tilbakemeldinger som har kommet. Jeg setter enormt pris på hver eneste en!

Med dette ønsker jeg dere en fortsatt fin fredag og en riktig god helg! :)

 

#oppskrift #kosthold #ostekake #bake #sjokolade #mat #suntoggodt #jatildesserthverdag #bakekona

 

 

Mine tanker om Quetbaren i smaken Cookies & Cream

Jeg beklager til alle dere som har ventet på at jeg skulle dele min mening om den nye baren!

For dere som har lest bloggen den siste halvannen uken har dere kanskje fått med dere at vi har kjøpt nytt hus. Og huskjøp betyr at nåværende hus må selges. Som igjen betyr takstmann og fotografering. Som igjen betyr lange kvelder med rydding og vasking. Som igjen.. Ja, dere skjønner vel hva jeg vil frem til. Derfor har enkelte ting havnet lang ned på prioteringslisten, og deriblant dette innlegget. 

Men. Bedre sent enn aldri!

Huset er fotografert, så nå kan jeg faktisk få med at det er OL om dagen og kanskje litt tid på kjøkkenet igjen! Men jeg tørr jo nesten ikke gjøre noe som helst på kjøkkenet før vising er gjennomført. Take away til middag fremover? ;) Nei da.. Jeg får være bakekone, og mannen kan få tittelen vaskemannen. Sikkert veldig populært! Men når det er sagt er jeg veldig glad jeg har en mann som er så flink til både husarbeid og matlagning. Jeg har blant annet oppskrift på en nydelig fiskesuppe helt fra bunnen laget av mine kjære mann på lur til dere! ;)

Så til min mening om den nye questbaren!

Fru utålmodig måtte bestille denne med express-levering da den kom inn hos iHerb. Og bildet på Instagram ble lagt ut rett etter at DHL-mannen hadde fått sin signatur. Jeg tror jeg aldri har åpnet en pakke så fort før. 

Og etter å ha spist den første baren var jeg i himmelen. "Wow! Mm - fantastisk"

Andre baren: "Joa, veldig god. Men kanskje ikke like fantastisk som første inntrykket."

Og nå etter ha jobbet seg gjennom noen barer er konklusjonen denne:

Den er veldig god, og kommer helt klart til å bli bestilt igjen. Men hvis du får en bar som ikke inneholder mye "cookies " og "cream" synes jeg den er lit tam.

Men når du tar en bit og kjenner crunchen fra "cookies" og så treffer en bit med "cream" - da er den meget meget god!

Og når man stadig hører om hvor bra det er å fylle på med proteiner etter trening - vel - da er det ganske så fantastisk å fylle på oreo-proteinbar!

Jeg er spent på hva den neste smak blir fra Quest Nutrition! 

Hvis du kunne bestemt - hva skulle den smakt da?

Og hva er din favoritt-bar?

 

#trening #kosthold #protein #proteinbar #utensukker #sukkerfri #iherb #quest #oreo #bakekona

Grove pannekaker til middag, dessert eller som matpakkefyll!

Til frokost, middag eller matpakkefyll! 

Men jeg lurer på en ting. Når pannekaker er middagen i mange hjem blir det ofte servert suppe ved siden av også. Og her blir jeg og mannen ikke enige! For meg er det pannekaker + tomatsuppe, men for Kato er det pannekaker + ertesuppe. 

Hva har dere som tradisjon?

Før, i "gamle" dager, lagde vi faktisk begge alternativene hvis vi hadde pannekaker til middag! Skikkelig økonomisk ;) Da var det ingen av oss som ville gi seg.. Men nå, med en hektisk hverdag, er det "hu mor" som har fått vilja si! Så nå er det tomatsuppe som blir servert ved siden av pannekakene ;) 

Ihvertfall. Pannekaker er en klassiker, og jeg vil tro det blir spist noen tusen i Norge i løpet av en uke! 

Blir det pannekaker til overs er de perfekte til å "spice" opp matboksen til enten liten eller stor! De kan fylles med søte pålegg eller f.eks kinke og ost. Eller hvis du har noe kjøttdeig-rester! 

Og til dere sjokolade-elskere: Et tynt lag med Philadeplhia sjokolade. Det er kveldskosen sin det! Og hvis du smører et lag med f.eks gresk yoghurt oppå der igjen blir det litt som om den er fylt med sjokoladekrem når du tar en bit! Anbefales!

Men oppskriften - det var den jeg skulle dele. Dette er en oppskrift laget med fullkornsmel. Min sønn rynker ikke på nesten om baksten er laget med grovt eller fint mel, men om nødvendig kan deler eller alt av melet byttes ut med vanlig hvetemel.

Antall pannekaker varierer utifra størrelsen på stekepannen du bruker!

Oppskrift på ca 12 middelstore pannekaker: 

  • 120 gram fullkorns mel - ca 2 dl
  • 3,5 dl melk
  • 1/2 ts salt 
  • 1 ss sukrin gold - kan helt fint sløyfes. Jeg bruker det får å gi en litt rundere smak når jeg bare bruker fullkornsmel.
  • 2 egg
  • 25 gram smeltet smør

Rør samen mel og melk til den er fri for klumper.

Tilsett de andre ingrediensene og pisk alt sammen.

La røren svelle i 15-20 minutter.,

Stek på middels sterk varme.

Tips: Lag røren dagen før, og la den stå i kjølekskapet til du skal steke. Enten i en bolle dekket med plast eller på en flaske. Spe på med evt mer melk hvis den har blitt for tykk. Da sparer du mye tid når du kommer hjem fra jobb med både små og store rumlende mager! 

Oppbevarer du røra på en flaske kan du lett spe på med mer melk rett på flaska, riste løs og helle røra rett over i stekepanna. Jeg ender alltid opp med en liten "dråpesti" med røre mellom bakebollen og stekepanna ;)

 Til dere treningsentusiaster: Bruk shakeren! ;)

Kom gjerne med andre små tips til andre bruksområder av bakeutstyr hvis dere har :)

 

#oppskrift #kosthold #fullkorn #pannekake #mamma #trening #utensukker #sukkerfri #matpakke #sukringold #funksjonellmat #middag #mat #bakekona

 

Gratulerer med dagen - Giveaway!

Giveawayen er avsluttet!

"Kjære lille blogg!

Gratulerer så mye med 1 års-dagen!

Tenk at du er ett år allerede. Hvor fort tiden har gått!"

Er det ikke slik et bursdagskort pleier å begynne..? ;)

Vel, nå er det faktisk sånn at det er i dag er ett år siden jeg publiserte det første innlegget. 

Jeg kan innrømme at jeg har vurdert flere ganger tidligere å lage en blogg, men turte aldri å ta det steget. Hva skulle jeg skrive om? Flaut var det også, for blant mine venner og familie var ikke blogg noe noen hadde. Ihvertfall ikke som jeg vet. Det er faktisk litt flaut enda. Men å ha en blogg har vel blitt mer vanlig også!

Ihvertfall - et eget mimre-innlegget kommer når roen har senket seg her hjemme. For mye har skjedd og utviklingen har vært enorm i løpet av det året som har gått. Det ser jeg veldig godt når jeg blar meg gjennom bildene på Instagram ;)

Bursdag = kake!

"Sjokoladekake" med sjokoladekrem. 

Oppskrift kan jeg legge ut i et eget innlegg om ønskelig.

Og hva er vel også et must når man har burdsdag?`

GAVE!

Men denne gangen er det verken meg eller bloggen som får en gave - men til noen av DERE!

Og siden bloggen har blitt en min lille kokebok hvor jeg deler oppskrifter av det litt sunnere slag og andre tips føles det riktig å ha gaven gjenspeiler nettopp dette ;)

Derfor gjentar jeg suksessen fra giveawayen før jul!

TO av dere vil få en stor pakke med noen mine personlige bakefavoritter!

I hver pakke vil det være:

Kakemix

Sjokoladekakemix

Sukrin Melis

Sukrin

Sukrin +

Sukrin Gold

Vaniljepulver

Sjokoladepålegg uten sukker - himmelsk!

Melkesjokolade uten sukker

Mørk sjokolade uten sukker

Dette kan dere lage mye godsaker av! 

Og en liten trøstepremie er også allerede planlagt, så jeg slenger med et "lite" hint om hva det er for noe ;)

Ikke avslørende i det hele tatt. Men kanskje veldig ønskelig for mange av dere? ;)

Så!

Det er to muligheter for å bli med på giveawayen:

Mulighet 1:

Del et nytt bilde på Instagram med bilde av din favorittoppskrift som er inspirert av bloggen. Bruk både @bakekona og #bakekona slik at jeg får varsel og finner bildet lett igjen! :)

Mulighet 2:

Legg igjen en kommentar her på bloggen eller Facebook-siden hvor du forteller meg hva din absolutt største svakhet er når det gjelder bakst, dessert eller snacks! 

Husk å legge med mail slik at jeg kan få kontakt den som vinner.

Vinnerne blir kåret i løpet av uken - slik at dere får litt tid til å leke på kjøkkenet ;)

 

Som alltid blir jeg veldig glad for at dere sprer det glade budskap slik at flere får øyne opp for sunnere alternativer! :)

For dere som ikke vet det er bloggen også på Facebook - og inviter gjerne andre dere tror vil ha glede av oppskrifter og tips jeg deler :)

 

 

#giveaway #konkurranse #blogg #mat #kosthold #trening #sukkerfri #funksjonellmat #sjokolade #bake #bakekona

Sjokoladepudding med vaniljesaus - uten sukker!

Dette er en veldig lettvint sjokoladepudding, og litt ekstra morsomt var det å lage det så det ut som om den kom rett fra kartongen!

Formen er den rosa silkoformen jeg kjøpte på Ebay for en stund siden. Jeg elsker å bruke silikonformer til å lage dekorative desserter og bakst! Innlegget med link og flere tips finner du HER.

I denne varianten har jeg brukt vanlig bakekakao, men neste gang jeg skal prøve meg på en annen vri, som jeg tror vil gi et enda bedre resultatet. Men det betyr ikke at denne ikke var en hit - ihvertfall i denne heimen!

Oppskriften på vaniljesausen kan lese HER!


Oppskrift:

  • 4 gelatinplater
  • 100 gram gresk yoghurt - eller mager kesam
  • 30 gram kakao - evt bytt ut deler av kakaoen med proteinpulver hvis du bruker det*
  • 2-3 ss sukrin melis - juster etter hvor søt du liker den
  • 3 dl melk - jeg brukte ekstra lett
  • 4 ss vann - en ss vann per gelatinplate du bruker

*Jeg liker veldig godt resultatet hvis du bruker proteinpulver i puddingen, for det er med på å gi en ekstra sødme. Et must er det ikke.

Legg gelatinplatene i vann slik at de blir myke.

Bland sammen gresk yoghurt, 1 dl av melken, kakao/proteinpulver og sukrin melis. Tilsett så melken og visp alt godt sammen.

Kok opp 4 ss vann og løs opp gelatinplatene. Hell det oppi yoghurtblandingen i en tynn stråle mens du rører. Bland alt godt sammen.

Fordel over i ønsket form(er) og sett i kjøleskapet et par timer. Den holder seg også godt i et par dager.

Og vi prøver igjen med et "ta bildet mens jeg heller over sausen"-bildet! Øvelse gjør mester ;)

Både blogg og trening står ikke øverst på prioriterings-listen før takstmann og fotograf har vært hos oss. Vi lever i en hus-boble om dagen, og sånn må det bare være. Men jeg skal love degreat rumpa har ikke sittet mange ganger på sofaen i løpet av helgen - så en form for trening føler jeg at jeg lett kan si jeg har gjennomført! 

Om to dager fyller bloggen ett år - Er dere klar for å feire den litt sammen med meg? Altså - årets første giveaway..!

Håper dere har hatt en fin helg - og er klare for en ny uke! 

 

#oppskrift #kosthold #trening #sukkerfri #utensukker #dessert #sjokolade #sukrinmelis #sukrin #funksjonellmat #jatildesserthverdag #sjokoladepudding #vaniljesaus #bakekona

Sukkerfri vaniljesaus

Er det perfekte tilbehøret til mange desserter!

Gi meg et sugerør så kunne jeg lett drukket denne rett fra muggen!

Sjokoladepudding er en variant hvor jeg synes vaniljesaus er et must! 

Gelé er en annen dessert hvor jeg liker veldig godt å ha vaniljesaus til.

Oppskrift:

  • 5 dl melk*
  • 1 vaniljestang
  • 4 eggeplommer
  • 50 gram sukrin melis
  • 25 gram sukrin gold**
  • 20 gram maizena

*Jeg brukt ekstralett melk. Jo "feitere" melk jo fyldigere smak, naturlig nok. 

**Du kan helt fint bare bruke sukrin melis. Sukrin gold er med på å gi en litt rundere smak. Det vil nok også fungere helt fint med vanlig sukrin.

Hell melken over i en kjele. Snitt opp vaniljestangen, og skrap ut frøene. Tilsett frøene og hele stangen oppi melken. Varm den opp til kokepunktet. 

Pisk sammen eggeplommer, sukrin melis og sukrin gold til blandingen får en litt lysere gulfarge. Rør inn maizena.

Når melken har nådd kokepunktet skrur du ned platen til middels varme. Tilsett litt av melken oppi eggedosisen og rør godt. Dette er for å temperere blandingen.

Hell alt over i kjelen med resten av melken og rør rundt til blandingen begynner å tykne litt. 

Avkjøl.

Jeg lar vaniljestangen ligge oppi sausen så lenge som mulig, slik at den får trukket til seg all den deilige smaken. 

Du kan også gjerne sile sausen når den er ferdig slik at den blir helt jevn og fin.

Oppskriften på denne sjokoladepuddingen kommer i morgen ;)

Og denne varianten er rett og slett havregrynskaken! Luksus-frokost ;)

Legg epleskiver i bunnen av formen og hell røra over. Eller du kan legge epleskivene på toppen. 

Andre tips til å bruke vaniljesausen til er på fruktsalat, varme bær, smuldrepai og terte/pai.

Et annet tips jeg har fått fra en kjær leser er å blande litt vaniljesaus inn i ostekremen når du lager ostekake! Det skal jeg absolutt prøve neste gang, for det hørtes virkelig himmelsk ut.

Kom gjerne med flere forslag eller oppskriter til andre desserter/bakst man kan bruke vaniljesaus!

 

Ha en fin lørdag :)

Her skal pakkekaoset fortsette for fullt!

 

#oppskrift #kosthold #trening #mat #sukkerfri #utensukker #funskjonellmat #sukrinmelis #sukringold #vaniljesaus #vektklubb #bakekona

Himmelske sjokolade-snurrer!

Fredagslykke!

Men har jeg en rolig helg i vente? Så absolutt ikke! Det blir verken mye tid på kjøkkenet eller avslapping.

En ting kan jeg starte med å si: Nei, jeg holder, dessverre, ikke på med en bok! Det er en drøm jeg håper jeg en vakker dag jeg kan få lov til å oppfylle. Men jeg er nok ikke kjent nok til å satse på noe sånt.

Den store nyheten denne uken er nemlig at vi har kjøpt hus! Og vi overtar det ganske så fort, så her er det mange ting som må ordnes og prioriteres. Som jeg regner med dere skjønner ;) Det blir veldig spennende og jeg gleder meg til at flytteprosessen virkelig setter i gang!

Så med liten tid på kjøkkenet + et bakebehov som måtte dekkes ble resultatet dette!

Sjokolade-snurrer!

Ingen store mysterier over denne oppskriften!

Følg fremgangsmåten til de nydelige kanelsnurrene. Oppskriften finner du HER.

I stedenfor smør, kanel og sukrin smurte jeg over Philadelphia sjokolade.

Oh my - sier nå jeg! Bolle med sjokolade. En stor suksess!

Og siden jeg hadde litt perlesukker - kjøpt i Sverige - måtte jeg strø det over toppen på noen av de. For det er så utrolig dekorativt!

Saftig, mektig og søtt!

Og laget på ca 20 minutter! 

Disse kan utmerket fryses også - hvis de overlever så lenge ;)

Jeg håper dere har en fin helg i ventende - og forhåpentligvis litt roligere enn her hos meg!

Ønsker dere en fin fredag :)

 

 

#oppskrift #kosthold #trening #sjokolade #sukkerfri #utensukker #sukringold #funksjonellmat #mat #bake #bakekona

Sukkerfrie og saftige pannekaker!

Laget på 1-2-3!

Og med "få" ingredienser!

Kakemixen fra Funksjonell mat - igjen! 

Hvorfor?

Fordi den er helt genial å ha i skapet!

Det er jo ingen ende for hva dette produktet kan brukes til! En kakemix som nå altså har blitt til pannekakemix!

Jeg skal komme meg et oppsummeringsinnlegg jeg - bare for å vise dere noen av mulighetene jeg bruker den! Glutenfri er den også ;)

Tallerken er dekket med 1/2 porsjon av oppskriften, så det blir noen pannekaker!

Men disse burde ikke stekes i "normal" størrelse for da kan de bli vanskelige å snu.

Oppskrift:

  • 100 gram kakemix
  • 1,2 dl melk
  • 2 eggehviter  - eller 1 egg
  • Evt kanel/kardemomme - men for meg er det nok smak i kakemixen.

Bland sammen ingrediensene. 

Skulle du erstatte noe av kakemixen med proteinpulver kan det kanskje være nødvendig å øke litt på væskemengden. 

Røren skal være nokså rennende.

Stekes i panna på middels sterk varme. Og husk at størrelsen ikke burde være for stor!



Ta bilder + helle på sirup samtdig ble en litt overflod av sirup til slutt!

Godt jeg liker det søtt ;) 

Sirupen er Pancake syrup fra Walden Farms.

Hele oppskriften gir 322 kalorier hvis du lager med 2 eggehviter og ekstra lett melk. Og som sagt på bildet er det halvparten av porsjonen! 

 

I'll be back with more ;) Hva det blir får vi se :)

Ha en strålende onsdag!

 

#oppskrift #kosthold #trening #sukkerfri #mat #pannekake #glutenfri #sukrin #iherb #frokost #lunsj #utensukker #funksjonellmat #bakekona

Quest Nutrition Protein Bar i smaken Cookies & Cream

Express-innlegg fra meg!

Bare for å tipse dere at jeg for få minutter siden oppdaget av iHerb har fått inn den nye smaken fra Quest Nutrition!

Oreo-kjeks i en proteinbar? Galskap!

Den er allerede "hypet" opp på Instagram, så fort dere å bestille sier nå jeg ;) Som allerede har lagt inn en bestilling..

Ukjent med iHerb? Les mer i iHerb-guiden.

God natt :) 

 

#shopping #proteinbar #iherb #bakekona #sukkerfri #kosthold #trening

Nesten sukkerfrie fargepletter og kommende fristelser

Altså sjokoladebiter med "non stop" inni!

Og sjokolade - det vet jeg dere elsker ;)

Så derfor slang jeg sammen denne enkle kosen når jeg var litt søtsugen - og måtte vise mannen at disse silikon-brettene jeg "hamstrer" er meget nødvendige å ha!

Det jeg helt enkelt har gjort er å hakke noen "non stop" fra Atkins - fantastiske saker!

Så smeltet jeg litt sukkerfri melkesjokolade i mikroen - eller du kan smelte i en skål over et vannbad.

Så strødde jeg "non stop"-bitene over silikonbrettet og helte sjokoladen over. Inn i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.

Og så er det bare å kose seg med noen "store" (les: søte og små) sjokoladeplater! Mmm ;)

Jeg kan ikke si så mye, men det foregår vanvittig mye om dagen. Så tiden strekker rett slett ikke helt til. Det er mye jeg gjerne skulle gjort, men visse ting må proriteres fremover.

Men.. Det kommer fortsatt til å komme mye godt her i tiden som kommer også! 

Så bare for at å minne dere om å stadig komme innom slenger jeg med noe dere har i vente ;)

The real deal! 

Enda litt mer sjokolade! 

Og så en klassiker i denne heimen! Det er vel ikke bare i dette huset at pannekaker er en gjenganger?

Jeg håper dere har hatt en god start på en ny måned. Denne måneden kommer til å være over før den har rukket å begynne! Og det gjør meg litt stresset, men også veldig glad. 

Ha en fortsatt fin tirsdag! :) 

 

#oppskrift #sjokolade #kosthold #sukkerfri #utensukker #dessert #mat #trening #sukrin #funksjonellmat #vektklubb #bakekona 

Karamell-ostekake toppet med raspet sjokolade

"Here we go again.."

Jeg ga dere en liten advarsel, og så her har dere da altså en "ostekake" til!

La meg bare legge til at jeg prøvde meg på en helt annen type ostekake i går, som jeg skal smake på i kveld. Krysser fingre og tær for et ønsket resultatet slik at jeg kan dele oppskriften med dere!

Siden jeg ser det stadig dukker opp herlige "ostekaker" på Instagram så er det ikke bare meg som liker å kose seg med en kake til kvelds? ;)

I kremen har jeg brukt Walden Farms caramel dip, som de fleste av dere sikkert ikke har tilgjengelig. Sirupen fra samme merke kan også brukes. Alternativer kan være steviadråper med toffee-smak, en dæsj yacon sirup eller litt mer sukrin gold. Vær kreativ med det du har og smaker du liker :)

Bunnen til denne ostekaken er den samme som i "snickers"-varianten. Hvis du søker etter ostekake her på bloggen eller titter gjennom kateogrien dessert og søtsaker finner du flere alternativer til en bunn. Tilpass med det du har tilgjengelig :)

Oppskrift på to mini-"ostekaker":

Bunnen:

  • 35 gram havremel - selges i mange matbutikker eller kjør havregryn i en blender
  • 10 gram PB2*
  • 1 ts sukrin gold
  • Vann

*Du kan også bruke vanlig peanøttsmør, og kutte ned på vannmengden. Men da øker nok også kaloriinnholdet. Du kan også utelate PB2 og heller erstatte med mer havremel eller havregryn.

"Karamellkremen":

  • 2 gelatinplater
  • 120 gram gresk yoghurt naturell - eller mager kesam*
  • 1 god ts Walden Farms caramel dip eller sirup - juster evt med mer eller mindre etter din smak
  • 1 ss sukrin gold - eller en av de andre sukrin-variantene
  • 2 ss vann

*Bytt ut litt av gresk yoghurt/kesam med Philadelphia light for en mer autentisk ostekake-smak

Start med å legge gelatinplatene i vann, slik at de blir myke.

Bland sammen havremel, PB2 og sukrin gold. Tilsett vann til du får en fast deig, ca 3-4 spiseskjeer. Fordel den i to små former eller det du har tilgjengelig. Sett i kjøleskapet.

Gresk yoghurt, caramel dip og søtning blandes så godt sammen i en skål. Juster mengde sukrin gold/sukrin etter hvor søtt du liker det. 

Kok opp 2 ss vann, og løs opp gelatinplatene i dette vannet. Tilsett gelatinoppløsningen i yoghurtblandingen i en tynn stråle mens du rører rundt. 

Hell blandingen over bunnen, og sett det formene inn i kjøleskapet. 

La de stå i kjøkeskapet til kremen har stivnet, som tar en times tid.

Jeg raspet over både mørk og lys sjokolade, men igjen - bruk det du har tilgjengelig og foretrekker.

En halv rute av hver type holder per kake.

Mektig bunn og lett karamellkrem med et "hav" av sjokolde på toppen. I'm lovin' it ;)

Velger du å erstatte noe av den greske yoghurten med litt philadelphia vil kremen bli mer fastere. 

Og jeg vet mange av dere lurer - en kake gir ca 135-140 kalorier per kake. Absolutt godkjent ;) 

Takk for søtpotet-tips! Det jeg synes er uvant er å skulle spise noe med søtsmak til middag, men det er vel en vanesak. Jeg skal kaste meg over potetene i løpet av de neste dagene ;)

Lad opp batteriene for en ny uke!

 

#oppskrift #ostekake #utensukker #sukkerfri #sukrin #sukringold #havremel #iherb #funksjonellmat #mat #trening #kosthold #bake #dessert #jatildesserthverdag #bakekona

"I år skal stappa være oransje"

Og et par små Ebay-tips!

"Kult"

Jeg? Lett påvirkelig? Oh yes!

Og det kan nok min kjære mann lett bekrefte..

I hele januar har jeg sett Lise Finckehagen snakke om at stappa skal være oransje og hvor spennende det er med søtpotet. Og da jeg var på butikken i går lå det et hav med søtpoteter i grønnsaksavdelingen. Og vips havnet det to stykker oppi min handlevogn.

Og nå på min kjøkkenbenken.

Så da kjører vi på igjen, for dere som husker da jeg i høst kom hjem med et stort gresskar uten en særlig plan for hva det skulle brukes det.

 Stine + Pinterest/Google = på jakt etter inpsirasjon. 

Jeg hadde meg med en søtpotet hjem en gang i fjor også, men den ble dårlig før jeg fikk fingeren ut.

Nå tenker jeg at gresskar-prosjektet ikke helt kan sammenlignes med søtpotetene som ligger på benken. Søtpotet er mye mer tilgjengelig, og kanskje med flere og lettere bruksområder? Så denne gangen skal den ikke havne i søpøla!

Derfor jeg spør like gjerne dere også, for jeg vet det er mange kreative sjeler som titter innom og som kanskje vil dele med seg tips og oppskrifter? 

Men det er jo ikke bare jeg som er lett påvirkelig vel? Så her kommer et par små tips til dere bakeglade som har like "tomme" kjøkkenskuffer som meg ;)

Hjerteformet måleskjeer. Om du ikke bruker det når du baker, så er det utrolig dekorative da! Og til 14 kroner ;)

Fin liten gave å overraske noen med også.

Små fondantutstikkere som kan brukes til kakedekorering. Stikk ut fodant o.l, eller lage små dekorative hull i kjeksen. Jeg ser at blomster-variant er utsolgt fra selgeren jeg kjøpte, men det kan du lett søke deg frem til andre alternativer ;) Pakken med tre stjerne-former koster hele 6 kroner! ;)

Denne gangen jeg skal komme med et "anti"-tips fra iHerb!

For det er noen bomkjøp derfra innmellom også.

Da jeg så at Chocolite hadde kommet med et par nyheter ble jeg veldig nysgjerrig. Så jeg la inn en bestilling på en pakke med proteinbarer i smaken Chocolate Cookie Dough.

135 kalorier per par - måtte jo være et perfekt snacks-måltid å ha i veska tenkte jeg!

Men har du smakt Quest sin Cookie Dough kan disse ikke sammenlignes i det hele tatt. Dette var en seig og kompakt bar, som jeg heller ikke syntes smakte som jeg vil at en cookie dough-bar skal smake! Jeg skal nok komme meg igjennom boksen en vakker dag, men den havner ikke i handlekurven igjen.

Avslutter med noe positivt og det er at denne kommer i kveld:

Ha en fortsatt fin søndag! :)

 

#oppskrift #mat #kosthold #søtpotet #matprat #trening #sukkerfri #ostekake #iherb #sjokolade #proteinbar #bakekona #ebay #bake

 

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com

hits