februar 2015

Bakt banan fylt med sjokolade

Hei!

Nok en onsdag - og enda en lille lørdag står for tur ;) 

Vi går også inn i siste innspurt av februar, og snart begynner vi på den første vårmåneden. Hallelujah!

Jeg syntes det er herlig med snø, men denne vinteren har jeg vært helt handikappet pga bekkenløsningen. Og i en sånn situasjon hjelper det ikke med glatte veier og kulde. Og basing i snøen, skigåing, aking osv har vært helt utelukket.  Dette skal jeg ta igjen for til neste vinter for å si det sånn! Men trening og en mye mer aktiv hverdag begynner for fullt når kroppen er klar etter fødsel :)

Nå er jeg veldig glad for fuglekvitter, bar bakke, sol som varmer og ikke minst få kroppen min snart for meg selv igjen! 

Tilbake til lille lørdag-kosen.

Varm og myk banan med deilig sjokolade smeltet inni.

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 200 grader.

Snitt en banan på langs, og fyll med biter av sjokolade. Jeg brukte ca 15 gram sukkerfri mørk sjokolade.

Pakk bananen inn i folie, og stek midt i ovnen i ca 15 minutter.

Spis!

Her toppet jeg med cashewnøtter for å få litt crunch.

Men er her mulighetene for både fyll og topping mange!

- Sjokolade

- Nøtter

- Rosiner

- Peanøttsmør

- Marshmallows 

Til topping kan de samme tingene brukes, men det kan også vært godt med noe friskt som is/yoghurt eller bær.

Kom gjerne med flere forslag :)

Mmm - varm sjokolade!

Jeg håper dere har det bra, og ønsker dere en fortsatt fin kveld :)

 

#oppskrift #suntoggodt #kosthold #mat #lillelørdag #sukkerfri #mamma #hverdag #bakekona 

Inspirasjon til den internasjonale pannekakedagen

Pannekaker spises veldig ofte her i huset - og er etter min mening langt i fra usunt. 

Røren består alltid av hovedsaklig grovt mel, og fyllet kan varieres til det uendelige!

Pannekaker er utrolig godt, og jeg har laget mange forskjellige varianter de siste årene. En lettere oversikt over oppskrifter finner du i mappen Pannekaker og vafler på Pinterest.

Stek i vei ;)





























Avslutter med mitt første pannekaketårn er på bloggen:

Disse husker jeg var både tørre og smakløse. Godt det har endret seg de siste to årene ;)

Lag en haug med pannekaker i dag - og bruker rester til å fylle matboksen morgen! :) 

 

#pannekake #pannekakedagen #sukkerfri #utensukker #sukrin #funksjonellmat #mat #oppskrift #inspirasjon #mamma #bakekona #suntoggodt #kosthold #trening #proteinrik

Tradisjonelle fastelavnsboller uten tilsatt sukker

Hei!

Alle bolleglade mennesker har vel full kontroll over hvilke dager man har en perfekt unnskyldning for å slenge sammen litt deilig gjærbakst? ;)

Og nå til søndag er det da altså fastelavnssøndag!  49 dager før 1. påskedag. Da er det jammen ikke lenge igjen til påske heller dere..!

Og duften av nydelig gjærbakst er helt fantastisk å fylle huset med!

Så på søndag burde litt  baketid flettes inn i dagsplanen ;)

Og har du lyst på et litt sunnere alternativ uten at det går på bekostning av den deilige smaken er denne oppskriften helt fantastisk!

Luftig og lett gjærbakst - uten tilsatt sukker. 

Oppskrift på bollene finner du innlegget med grunnoppskrift på sukkerfri gjærbakst.

En av mine absolutt favoritt-oppskrifter!

Jeg kan slenge med at hvis man må unngå egg kan dette utelates fra oppskriften.

I tillegg kan man også fint kutte ned på smørmengden fra 150 gram til 100 gram. Dette gir ingen store merkebare endringer på resultatet.

Bollene er utrolig gode uten noe som helst, men litt deilig krem hører med i fastelavnsboller!

Jeg bytter ut den vanlige kremfløten med lettere dessertfløte. Fortsatt deilig smak, men med et lavere kaloriinnhold.

Den pisker jeg sammen med frøene fra 1/2-1 vaniljestang (avhengig av hvor mye krem jeg skal lage) og ca 1 ss sukrin +.

Et obligatorisk dryss med melis, her sukrin melis, på toppen og så er det bare å nyte en bolle eller to!

En annen storfavoritt er å fylle bollene med hjemmelaget vaniljekrem før jeg steker de. Det blir himmelsk godt :)

Lenkene er tilsendt

Så da håper jeg flere finner frem forkleet på søndag - og fyller hjemmet med lukten av deilig gjærbakst!

PS. Bollene, uten fylt med krem, kan utmerket fryses! Dermed kan du bake bollene en av de neste dagene, fryse og ta opp på søndag. La de tine på benken, og varm de i ovnen på 220 grader i ca 4 minutter. Da blir de helt som nystekte igjen - og gir deg mer tid til annet søndagsaktiviteter ;)

Ha en fortsatt fin kveld!

 

#oppskrift #fastlavn #søndag #bake #boller #hverdag #sukkerfri #utensukker #gjærbakst #mamma #kosthold #mat #sukrin #funksjoenllmat #bakekona

Nydelig sukkerfri ostekake for to

Hei!

Dagens oppskrift passer perfekt å dele med en du er glad i - eller som et måltid for en.

Og nå som både morsdag (8. februar) og alle hjerters dag (14. februar) nærmer seg med stormskritt passer det utmerket å dele denne godsaken med dere!

Det er veldig koselig med sånne "merkedager", men jeg synes det også er koselig å gi små oppmerksomheter ellers i hverdagen.

Så denne deilige og proteinrike kaken kan serveres når som helst! 

Ja, den kan faktisk spises til frokost med 100 % god samvittighet.

Det er en mektig kake som er rik på proteiner og uten tilsatt sukker.



Oppskrift på to små hjerter:

Bunnen:

  • 1 god ts yaconsirup - eller honning - evt smeltet smør
  • ca 3 ss vann
  • 40 gram havremel*
  • 1 ss sukrin gold

*Jeg lager havremel selv ved å kjøre havregryn i en blender

Ostekremen:

  • 2 gelatinplater
  • 1 beger skyr i smaken jordbær og granateple - eller den smaken du foretrekker
  • 1/2 dl melk
  • 2 ss Zeroh saft i smaken granteple og blåbær
  • 1 god ts sukrin melis
  • 2 ss vann

Gelelokket:

  • Zeroh saft i smaken granateple og blåbær + vann som tilsammen blir ca 0,5 dl. Juster etter hvor sterk du liker den
  • 1 gelatinplate

Fremgangsmåte:

Start med å bløtlegge gelatinplatene til ostekremen i vann, slik at de blir myke.

Bland sammen ingrediensene til bunnen. Trykk massen forsiktig ned formene. Jeg brukte to små creme brulee former, men du kan også f.eks lage hele oppskriften i en liten springform på ca 12 cm. Bruker du en liten skål/form er et godt tips å dekke formene med plastfoliet først. Da er det lett å løfte kaken ut av formene ut og sette de over på et eget fat.

Sett bunnen i kjøleskapet.

Bland sammen alle ingrediensene til "ostekremen". Kok opp 2 ss vann. Klem vannet ut av gelatinplatene, og løs disse opp i det nykokte vannet. Hell i en tynn stråle oppi yoghurtblandingen, mens du rører rundt.

Ta bunnene ut av kjøleskapet, og hell over blandingen. Sett tilbake i kjøleskapet.

Mens det står i kjøleskapet og stivner kan du begynne på gelelokket.

Bløtlegg 1 gelatinplate. Hell saftblandingen i en kjele. Varm opp til rett før det når kokepunktet. Altså varmt, men ikke koke.

Klem vannet ut av gelatinplaten, og rør den ut i saftblandingen. Når den er helt løst opp lar du blandingen avkjøle seg i kjelen.

Ta ut "ostekaken" av kjøleskapet og hell over saftblandingen.

 

Sett hele kaken tilbake i kjøleskapet til alt har stivnet.

Lenkene er tilsendt

Det er en liten prosess å lage denne kaken, men det er absolutt verdt det!

Og den er like god uten gelelokket - hvis du vil hoppe over et steg ;)

Sjokoladedekoren på toppen er laget av en bit sukkerfri mørk sjokolade.

Smeltet  i en liten pose, trykket utover et lite papir og avkjølt i kjøleskapet til den har stivnet. 

Som sagt er denne "kaken" utmerket til både frokost som til dessert - eller etter en treningsøkt!

Nyt fredagen - og ikke minst helgen.

 

#oppskrift #kosthold #trening #proteinrik #dessert #sukkerfri "#utensukker #sjokolade #morsdag #valentinesday #sukrinmelis #funksjonellmat #hverdag #mat #dessert #bake #mamma #bakekon

Sol ute - sol inne!

Hei!

Det er helt fantastisk at januar er overstått, og at februar er godt i gang.

Med sine 28 dager synes jeg februar ofte flyr avgårde - og jeg tror absolutt at det ikke blir annerledes i år. Dagene blir lysere og butikkene fylles opp med vårnyheter og friske farger. Og farger gjør meg så glad. Energiboost!

Så en favorittdessert hos meg de siste dagene har vært en "solrik" skål.

 - Gule frukter - ananas, mango og appelsin

- Et par spiseskjeer gresk yoghurt med vanilje

- Et dryss gull-sukrin

Personlig foretrekker jeg gresk yoghurt med vanilje fremfor kesam med vanilje. Jeg synes smaken og konsistensen er bedre. 

En perfekt kombinasjon av søtt og friskt - og som lyser opp hverdagen :)

Med et kranglete bekken kan jeg stå begrenset på kjøkkenet av gangen. Derfor må jeg finne ut løsninger som gjør at jeg som regel kan slenge sammen en deilig kos på 1-2-3. 

Så det jeg gjør mye nå er å skjære opp større mengder frukt (og grønt) når jeg først står på kjøkkenet, og legge de i ulike bokser i kjøleskapet. 

Da går det raskt å slenge sammen både en fruktsalat eller en annen grønn salat. Eller du kan bruke grønnsakene til å steke en omelett. 

Det er selvsagt enkelte frukter som holder seg bedre oppskjært enn andre.

Jeg ble ihvertfall glad av å nyte denne skålen - og ser frem til lysere (og snart varmere) dager!

Jeg håper dere har det bra, og synes det er veldig hyggelig at folk stadig titter innom selv om jeg ikke har overskuddet til å være en veldig ivrig blogger. 

Ha en fantastisk onsdag!

 

#mat #dessert #hverdag #vinter #frukt #sukringold #funksjonellmat #greskyoghurt #mamma #gravid #februar #bakekona

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com

hits