mars 2013

Jeg er hekta - på protein-"kanelbolle"

Da jeg var i Sverige forrige helg var jeg innom Bodypower for å kjøpe proteinpulver. Jeg kjøpte jo da denne dunken. Samtidig så jeg at de hadde tilbud på Myofusion sitt proteinpulver. Og så var det meg og tilbud da.. Jeg klarte å styre unna, og gikk ut av butikken med bare den dunken jeg hadde planlagt (+en til Kato, som også var planlagt). Men jeg hadde ikke glemt tilbudet.. Så da mamma skulle til Sverige i går lot jeg det ikke gå fra meg, og fikk henne til å kjøpe med denne dunken for meg:

Jeg elsker gjærbaskt og spesielt kanelboller! Og nå om dagen synes jeg det er så utrolig spennende å eksperimentere på kjøkkenet, så derfor ville jeg prøve denne. Jeg hadde først bestemt meg for chocolate peanut-smaken, men fant ut at jeg ville ha noe helt annet enn sjokolade. Cinnamon Roll så jeg for meg kunne være godt i grøt og diverse bakst.

Så da det var tid for kveldsmat i kveld var det frem med dunken! Visste ikke helt hva jeg skulle gjøre med den, men man må jo bare prøve seg litt frem! 

Dette ble resultatet:"Kanelbolle" med melis og sukringold på toppen. Melisen er sukrinmelis blandet med vann og litt mandelmelk. (vanlig melk fungerer helt fint også selvsagt). Etter bilde strødde jeg også litt kanel på toppen!

Dette var, i min øyne, verken kvalmende eller for søtt. Etterpå lagde jeg en porsjon til Kato også, og den ble virkelig godkjent av oss begge!

Oppskriften er meget enkel:

 • 20 gram Mysfusion cinnamon roll
 • 1 eggehvite
 • 1 dash mandelmelk (evt vanlig melk)
 • Bittelitt kardemomme

Blandes i en skål, inn i mikronen på full effekt i 45 sekunder. Vipp den over på en tallerken eller spis direkte fra skåla! Sukrinmelis, sukringold og kanel på toppen!

I morgen skal dette pulveret prøves oppi frokostgrøten, og jeg gleder meg allerede!

 

Og for å friste litt til.. Dette var dagens lunsj i tillegg til restene av blomkålpizzaen. En stabel med mini sjokolade-proteinpannekaker! :)

Oppskrift på sunn og proteinrik blomkål-pizza

Som jeg nevnte i går har jeg sett flere forskjellige oppskrifter på denne pizza-typen, og det som går igjen er en god del ost i bunnen. Derfor prøvde jeg meg på å ersatte osten med kesam mager for å gjøre den enda magrere og i tillegg enda mer proteinrik! Jeg er nok ganske sikker på at bunnen blir mer crispy med ost, men både smak og konsistens fungerert helt supert for meg! Da jeg la inn alle ingrediensene kom det opp at den inneholdt 56 % protein! 

Jeg klarte ikke å få i meg hele i går og måtte la det bli igjen to stykker, og disse smakte veldig godt til lunsj i dag! Oppskriften tenker jeg er ca til en porsjon, men dette kommer jo an på hvor mye du spiser og hvor stor du lager den ;) Bruk gjerne både mindre eller mer blomkål, og tilpass bare mengden kesam mager etter det :)

Oppskrift på pizzabunnen:

 • 325 gram blomkål
 • 2 eggehviter
 • 2-3 ss kesam mager
 • Krydder etter ønske. Jeg brukte blant annet hvitløk, salt, pepper, cumin, pizzakrydder.

Blomkålen kuttes opp i en foodprosessor til den ligner mer på ris. Putt så blomkål-risen inn i mikroen på full effekt i 6-7 minutter, sånn at den blir kokt.

Tilsett de andre ingrediensene og bland alt sammen

Smør det utover bakplaten. 

Tenk at hele denne bunnen er ca 135 kcal! Så nå er det opp til deg å ta valget på hvor sunn den skal være ;)

Stekes i ovnen på 210 grader i 20-30 minutter

Så smurte jeg utover en blanding av tomatpure og hermetiske tomtater + litt diverse krydder utover bunnen

Ønsket fyll legges så på.

Jeg hadde:

 • 110 gram kalkunstrimler
 • 100 gram karbonadedeig
 • Paprika
 • Mais 
 • Rødløk
 • Lett gulost

Så er den klar for å steks litt i ovnen igjen! Nå skal den bare stå til osten har smeltet

Kos deg med hele pizzaen om du vil med god samvittighet!

Jeg hadde i tillegg en stor dash kesam mager til! På fatet ser du ikke halvparten av pizzaen en gang.. Nok mat!

Totalt: ca 515 kalorier for hele pizzaen, og som sagt er over halvparten protein!

Fortell meg gjerne hvordan det faller i smak hvis du prøver det på dette! :)

Sier god morgen med en deilig skål jordbær-grøt

Klokka er stilt, og nå har den jo allerede passert ti! Denne dagen kommer til å være fort over..!

Snart skal treningstøyet på, svette skal renne, lunsj skal spise og så drar vi avgårde på middagsbeøsk hos pappaen min i Drøbak. På vei hjem derfra skal vi stoppe raskt innom mamma for å hente litt forskjellig ting. Gleder meg til å vise dere det! Og så avsluttes dagen med maskering og maling i kjelleren! Fullbooket kan man si? Egentlig skulle jeg ha brettet en haug med klær også, men det tror jeg at jeg flytter til morgendagen.. Godt det fortsatt er en dag igjen av påsken!

I dag prøvde jeg proteinpulver med jordbærsmak i grøten. Jeg har alltid tenkt at jordbærsmak ville være kvalmende, men jeg likte det veldig godt! Lagde grøten likt som tidligere, men rørte inn 10 gram Myoprotein med jordbærsmak når grøten var ferdig i mikroen. Jeg hadde også 5 dråper stevia vanilje.  

Og så et bilde av gårsdagens siste lille dessertskål:

Funlight-gele, 1 ss kesam mager vanilje og sukrin gold! Det var lavkalori-desserten sin det ;)

Jeg håper jeg får skrevet og redigert ferdig innlegget med oppskrift på blomkålpizzaen i løpet av dagen :)

Ønsker alle en strålende dag! :)

 

 

Sunn sjokolademousse med et hint av appelsin

I dag var det jammen meg på tide med litt sjokolade igjen! Av den sunnere varianten altså.. (åjoda, jeg har vært oppi smågodt-skåla flere ganger i dag også..!)

Jeg følte denne desserten, som jeg har blitt helt hekta på, trengte å få en liten påske-tvist over seg! Denne kan fint lages som en protein-variant og en vanlig-variant. Bruk det du har tilgjengelig og som du har lyst på.

Jeg lagde to varianter i dag:

Protein-sjokolademousse:

 • 2 eggehviter
 • 1 ss sukrin melis
 • 15 gram proteinpulver med sjokoladesmak (i dag brukte jeg Activate Elite Gold Rich Chocolate)
 • 1/2 ts kakao
 • 5 dråper stevia sjokolade
 • 3 ts ferskpresset appelsinjuice
 • 2 gelatinplater

Lett-sjokolademousse

 • 2 eggehviter
 • 1 ss sukrin melis
 • 11 gram belgian hot chocolate (nydelig kakao, 40 kcal per kopp!)
 • 5 dråper stevia sjokolade
 • 3 ts ferskpresset appelsinjuice
 • 2 gelatinplater

Legg gelatinplatene i vann, slik at de kan bli bløte mens du pisker sammen det andre. Eggehvitene og sukrin melis piskes stivt. Tilsett så pulveret/kakaoen, steviadråpene og appelsinjuicen og røre dette inn. Gelatinplatene smeltes oppi 1 ss kokende vann. Tilsett gelatinene i en tynn stråle oppi sjokoladeblaningen mens du pisker. Helles opp en bolle eller et glass.

Jeg presset ut appelsinjuicen fra en halv appelsin, men du kan fint bruke vanlig appelsinjuice :)Konsistensen blir helt perfekt etter ca 30 min i kjøleskapet :)

Jeg tok dessverre bare bilde av protein-versjonen, da den ble spist først. Den andre spiste jeg litt senere... Ups.. Men jeg må si at av disse to var faktisk lett-sjokolademoussen best på smak! Jeg bare elsker det kakaopulveret i drikke og mousse! Løp og kjøp :) Jeg vil også anbefale å droppe appelsinskallet på toppen, da det ga en litt bitter smak for min del. Jeg bare skrapte det av etter å prøvd et par skjeer.

Det var ihvertfall friskt og godt med en liten vri på moussen. Sjokolade og appelsin går fint sammen det ;)

 Jeg lurer på hva jeg skal putte i moussen neste gang. Noen tips? ;)

 

En mager pizza til middag - Blomkålpizza!

Dette har jeg vært utrolig fascinert av lenge! Er det mulig? Pizzabunn laget av blomkål? Jeg har sett det på mange blogger og på instagram, og har lurt gang på gang på om dette virkelig kan være godt! Og siden jeg har blitt så opptatt av å prøve alt mulig i det siste testet jeg ut dette for første gang til lunsj her om dagen. Jeg ble helt sjokkert, og koste meg virkelig med hver eneste bit. 

Så da Kato sa han ville ha pizza til middag i dag, sa jeg det var greit, men jeg ville prøve meg på blomkålpizzaen igjen! Av flere grunner.. Både fordi jeg har dyttet i meg store mengder godteri og snacks de siste dagene, og derfor kan det være greit å være litt bevisst og å spare litt inn på andre måltider. Og fordi jeg av den enkle grunn syntes det var godt! Jeg har sett på mange forskjellige oppskrifter, men så har jo jeg ofte litt problemer med å følge en oppskrift helt likt.. Jeg liker å eksperimentere litt selv og ikke minst bruke det man har tilgjengelig. Det er f.eks i de fleste oppskrifter mye ost i bunnen sammen med blomkålen. Kalorier tenker jo jeg med en gang! Derfor prøvde jeg å bruke kesam mager i stedet, og det funket supert synes nå jeg. Det blir nok mer crispy med ost, så man får lage det sånn som man foretrekker!

Slik så ihvertfall kveldens blomkålpizza ut:

 

Jeg delte den opp i 9 pizzastykker på størrelsen som du ser på bilde, og jeg har enda 2 igjen. De får jeg spare til senere, fordi jeg er så mett!

Hele pizzaen inneholder såvidt over 500 kcal! Og over halvparten er proteiner!

Kato sin pizza med ferdigbunn fra butikken:

Den både luktet og så veldig god ut :)

Var jeg skeptisk på forhånd til blomkålpizza? Ja! Men man skal ikka alltid dømme en matrett før man har prøvd ;) Ikke forvent Peppes Pizza, men dette er et godt og ikke minst sunt alternativ! Jeg kommer til å lage dette mange flere ganger. Det er helt sikkert :)

Sånn så mitt første forsøk på blomkålpizza ut da jeg lagde den til lunsj her om dagen:

Den dekte over halvparten av bakeplata, og jeg spiste hele helt alene! ;) Kaloriinnholdet på hele denne pizzaen var ca 320 kcal

Har du prøvd denne pizza-varianten før?

  #oppskrift #blomkål #funksjonellmat #kosthold #suntoggodt #vektklubb #lavkalori #lavkarbo #pizza #hjemmelaget

Proteinpulver i frokostgrøten - i dag med vaniljesmak!

I det siste har jeg testet litt forskjellig typer proteinpulver i frokostgrøten min. Ikke bare gir det meg mer metthetsfølelse, men gjør grøten mye mer proteinrik!

Siden dette med proteinpulver er helt nytt for meg sendte jeg mail til forskjellig nettsider og spurte om smaksprøver på pulver hos de. Noen svarte ja fem minutter etter jeg sendte mail, og dagen etterpå lå det en pakke i posten. Mens andre hadde ikke smaksprøver som de sendte ut. Jeg synes det er kjempe fint å få prøvd ut både forskjellig typer og smak slik at jeg finner hva jeg liker! Så det er et tips til dere som har lyst til å prøve ut om dette er noe for dere :) 

Jeg vet at proteinpulver ikke er et must for å få et nok proteinrikt kosthold, men jeg lar meg fascinere av nettopp sånne ting og hva man kan bruke det til! 

Jeg har som sagt testet ut litt forskjellig typer i frokostgrøten min, og har f.eks funnet ut at 100 % whey gir litt suppete grøt, men et blandingspulver gjør den mer fyldigere. Og det er den siste konsistensen jeg foretrekker. I dag forsynte jeg meg av en liten scoop på 15 gram av Kato sitt pulver, Whey Tech med vaniljesmak fra Proteinfabrikken. Jeg synes grøten ble både god på smak og konsistensen var fin. Jeg hadde i tilegg fem dråper stevia vanilje oppi, litt sukrin gold i grøten og litt på toppen. Har du testet ut proteinpulver i grøten? Og i så fall hvilken type?

Min favoritt så langt er Myoprotein med chocopeanut fra Myrevolution! Herremin for en smak og konsistens! :) Bare synd det koster over 1000 kr for en bøtte på 3 kg.. 

Påskedessert nesten uten kalorier!

Og den må selvsagt være gul!

Dagens dessert består helt enkelt av: Funlight saft med appelsinsmak, vann og gelatinplater! Helles oppi ønsket beholder, som f.eks miniglass som jeg har gjort her:Både dekorativt og søtt! Og perfekt hvis man er litt fysen og har lyst på dessert! Kan fint stå både en og to dager i kjøleskapet ;) 

På toppen hadde jeg litt vaniljekesam mager pisket sammen med sukrin melis og litt sukrin gold strødd på toppen. Sukrin gold gir litt karamellsmak og passer perfekt med appelsingele! Og vanilje slår jo ikke feil! :)

I morgen vil igjen desserten inneholde sjokolade, så følg med hvis det frister mer ;)

 

Smågodt-skålen har ropt på meg i hele dag, men jeg har holdt meg unna..! Når påsken er over skal skåla bort! :)

En skål med proteinrik sjokoladegrøt

Er en god start på dagen! :) Ihvertfall for meg! Og i dag skal jeg holde meg helt borte fra smågodt-skåla... 

Nå skal jeg og gutta trille oss en tur i det fine været. Så skal det spinnes og overkroppen skal trenes, før mamma og samboeren hennes kommer på middagsbesøk! :)

Med denne skåla startet jeg dagen:

Og selvfølgelig en kopp kaffe. I dag med steviadråper med karamellsmak

 

Kos dere i det nydelig været! :) Hvis sola skinner der dere er da.. ;)

 

Påskeinspirert kveldsmat med appelsin

Skal jeg fortelle noe som er litt trist? I år er det så og si null påskepynt her hjemme! Lysestaken på bordet har gule lys, fordi det kjøpte jeg på OBS for en stund siden. Et lite påskeegg står på bordet, fordi det fikk jeg av en kollega på jobb. En gul blomst som jeg fikk av sjefen min står på kjøkkenbenken. Og så har vi pyntet med påskepynten Jonathan har laget i barnehagen. That's it! Skulle jeg ønske at det var sånn? Nei... Men vi får ikke opp låsen på garasjen, og det er på hemsen der inne at påskepynten ligger! Flotters..

Så for å komme i påskestemning får jeg heller lage litt påskeinspirert mat, og i dag ble det dette:Dette er utrolig enkelt og smaker kjempe godt! Det er første gang jeg har prøvd denne kombinasjonen, men smaken var veldig god :)

Glasset inneholder 20 gram puffet havre som er ristet i panna sammen med sukrin gold, et beger yoplait dobbel 0 % med appelsinsmak og en appelsin. Strødde litt sukrin gold på toppen :)

Mitt glass inneholdt 208 kcal, men dette kommer jo helt an på størrelsen på appelsinen du bruker! :)

 

Jeg har allerede planlagt morgendagens gule dessert! :)

Smakfull svinefilét med ovnsbakt potetstrips, varm mais og peppersaus

Først må jeg si at det er livsfarlig å ha smågodt tilgjengelig! Og jeg kan fort ha like mange svake øyeblikk som alle andre! Men nå skal jeg være bevisst frem til lørdagskvelden, sånn at jeg ikke går på en skikkelig påskesmell!

Så til middagen i dag! Kjøttet er en marinert svinefilét jeg kjøpte i Sverige forrige helg. Denne har vi også hatt i lapskaus tidligere, og gir nydelig smak. I dag ble den delt i terninger og stekt i panna.Maisen krydret jeg med salt, pepper og popcorn-krydder med smørsmak, pakket den inn i folie og varmet litt sammen med potetene. Jeg foretrekker å holde peppersausen unna salaten min, og derfor hadde jeg den i en skål ved siden av. Normalt ville vi nok hatt brokkoli til en sånn type middag :)


Det er vel ikke bare meg som sliter med å holde seg unna godisskåla hvis den står fremme..? ;)

Min proteinrike lunsj etter dagens treningsøkt

I dag var det fokus på mage og rygg! Spinning, rockering og forskjellig øvelser på ball og matte. Jeg har litt dårlig samvittighet for smågodtet jeg har dyttet i meg i løpet av dagen, og føler litt av vinninga har godt opp i spinninga. Bokstavelig talt.. Men det legger vi bak oss og ser fremover! 

Dagens lunsj var ihvertfall dette:

 
2 Buer speltlomper, 2 skiver kalkunpålegg, 2 skiver hamburgerrygg, eggrøre av 1 egg og 1 eggehvite + melk og krydder og salat. 

Hva spiser du helst etter trening?

I dag fikk jeg endelig min første boks med Quest nutrition protein bars i smaken cinnamon roll, og har store planer om å smake på en bar :)

Kalkunburger i hjemmelaget hamburgerbrød og dagens dessert

Da jeg var i Sverige kjøpte jeg med en pakke kalkunburger som vi oss har kjøpt tidligere. Disse er utrolig gode på smak, proteinrike og veldig mye lavere kaloriinnhold enn den vanlige hamburgere. 

Middagen i dag ble ihvertfall et skikkelig kosemåltid for stor og liten!

 Kalkunburger, hjemmelaget hamburgerbrød, ovnsbakt potetstrips, kesam mager smurt på hamburgerbrødet og salat ved siden av. Helte over litt sweet chili saus på potetene etter at bildet ble tatt

Tips: Er du glad i sweet chili saus kan det være lurt å ta en titt på hvor mange kalorier det er i typen du bruker. Jeg har sett alt fra 180 kalorier og opp til 320! 

Slenger også med et par bilder av dagens dessert:

Sunn mousse med mocca proteinpulveret til Myrevolution! Jeg prøvde så godt jeg kunne å spise sakte! Mmmm.. :) 

 

Vil ha mer...!! ;)

 

 

Sjokolade, sjokolade, jeg digger sjokolade! Og det skal være sunt!

Den første delen er hentet fra en barnesang for de som lurer! Men det er nå sant også da..! :)

I dag prøvd jeg på meg en ny vri på frokostgrøten, og den ble bare himmelsk! 

Den bestod av:

 • 30 gram fiberhavregryn (kjøpt i Sverige)
 • 20 gram store havregryn
 • 1 dl mandelmelk (kjøpt i Sverige, og finner ikke her i Norge. Frustrert!)
 • ca 2 dl vann
 • 5 steviadråper med sjokolade
 • 1 ss sukrin gold

Dette fikk lov å stå i kjøleskapet og godgjøre seg over natten! Da det var på tide med frokost puttet jeg den inn i mikroen i ca 3 min på full effekt. Rørte litt rundt. Og så til høydepunktet:

 • 10 gram myoprotein i smaken choco peanut fra Myrevolution 
 • 5 gram kakao

Rørte dette inn i grøten og fikk denne himmelske frokosten:

 

Ser kanskje ikke mest delikat ut, men herremin! Jeg tilsatt litt mer søtning i form av f.eks sukrin etterpå. Jeg prøvde hardt å spise sakte, men hadde mest lyst til å bare sluke hele skåla på en gang.

Problemet mitt nå er at dette proteinpulveret var selvfølgelig fra en liten pose med smaksprøve jeg har fått.. Så hvis noen fra Myrevolution ser dette hadde jeg absolutt ikke sagt nei takk til en stor dunk med dette pulveret! Eller bare en liten bøtte hadde vært perfekt!Det er lov å drømme ihvertfall.. ;) I morgen skal jeg prøve meg på det samme, men med Whey Gold Double Rich Chocolate. Høres da meget lovende ut det også ikke sant?

Og så til dagens siste sjokolademåltid:

Protein-mikrobrownie:

 

Jeg har hatt en god time med spinning og styrke i kjelleren i dag, og da var det vel fortjent å avslutte dagen med en liten kake! God på smake, men neste gang vil jeg steke den litt mindre. Jeg liker en litt mer rå konsistens. 

Lurer på hva morgendagens kos blir... :)

Kyllingsalat med ris - og påskeferien har begynt!

Enkelt og greit! Salaten kuttet jeg opp i går kveld. Da hadde jeg allerede salate kuttet og klar til lunsj og middag i dag! Siden formen ikke er i hundre på noen av oss er det greit å slå flere fluer i en smekk! 

Middagen i dag bestod av kyllingspyd, jasminris, salat, kesam mager og en litt sweet chili saus! Ikke bare var middagen utrolig god, men jeg bruker en evighet på å spise salat også! 

 Nå har påskeferien startet for fult! Og den er ganske så planløs. De planene vi hadde henger litt løst i luften siden vi ikke vil spre basiluskene mer enn nødvendig. Samtidig er det godt å bare lene seg tilbake og nyte dagene. Ingen klokke og ingenting som venter! :) Jeg håper på mye tid på kjøkkenet som resulterer i smakfull bakst og annen mat og mange spennende innlegg til dere! Kjenner jeg er veldig utålmodig på et par iHerb-pakker jeg håpet skulle ha kommet innen nå. Typisk det! 

 

Vaffeldagen ble feiret med en rislapp!

Og det bare fordi jeg synes det er så mye styr å vaske vaffeljernet etterpå! Kanskje det hadde vært lettere hvis man hadde et enkelt vaffeljern.. Jeg har et sånt Äviken dobbel vaffeljern. Både tungt og knotete å vaske! Det jeg virkelig drømmer om er et belgisk vaffeljern! Har hintet i hele dag, uten stort hell! Tenk hvis påskeharen kunne kommet med noe sånt du.. Da hadde det blitt vafler i lange baner da! :)

Så vaffeldagen ble altså feiret med en rislapp plukket opp fra fryseren, sukrin gold, og en dash Lerum jordbærsyltetøy uten tilsatt sukker. Avanserte saker! Og ved siden av la jeg med et par sunne påskemarsipankuler! Noen som faktisk har feiret vaffeldagen på skikkelig vis? :) 

 

Ukens første sunne og proteinrike dessert!

I dag prøvde jeg meg på noe nytt! Crazy start på uka! For meg er variasjon utrolig viktig, og jeg jakter alltid på inspirasjon til nye oppskrifter og kombinasjoner! Etter å ha mottatt litt forskjellig smaksprøver på proteinpulver fant jeg ute at jeg skulle gjøre protein-moussen litt annerledes. 

Dette ble dagens dessert:

En vanilje og sjokopeanut-mousse! Oh yes, please!

Konsistens ble litt mer pudding egentlig, men smaken. Nydelig!

Og ikke minst veldig dekorativt synes nå jeg!

Innholdet er:

 • 2 eggehviter
 • 1 ss sukrin melis 
 • 10 gram proteinpulver med sjokolade og peanøtt
 • 10 gram proteinpulver med vaniljesmak
 • 3 steviadråper sjokolade
 • 3 steviadråper vanilje
 • 2 gleatinplater

Eggehvite og sukrin melis piskes stivt. Ta halvparten av blandingen over i en annen bolle. Tilsette to forskjellig valgfri smaker av proteinpulver i hver av blandingene. Tilsett steviadråper. Sjokolade med sjokolade og vanilje med vanilje. Smelt bløtlagte gelatinplater sammen med 1 ss kokende vann. Ca halvparten piskes inn i den ene blandingen, og resten inn i den andre blandingen. Legg lagesvis i en skål og rør forsiktig litt rundt med en gaffel. Inn i kjøleskapet i ca 30 min, og NYT!

Kommer jeg til å lage det igjen? HELT KLART! I veldig mange forskjellige varianter! 

Håper dette var nyttig tips til variasjon for andre :)

JA til dessert hver dag! 

Et pitabrød ble plutselig to pizza!

Pizza er en av favorittene til Kato! Og jeg synes jo selvfølgelig at det er veldig godt selv også.. Men pizza er noe som fort kan bli veldig usunt. Bunnen, fyllet og ikke minst osten! Og så må vi ikke glemme hvitløksdressingen! Dette kan lett gjøres noe med, og en variant er å lage pizza av grove pitabrød. Oppskrift på mine grove pitabrød kan du lese her.

Det morsomme med pitabrød er jo at man da kan lage sine egne pizzaer og fylle på det man liker selv! Jonathan fikk i dag lov til å lage sin egen pizza! Man skal ikke undervurdere unger selv om de bare er halvannet år skal jeg si deg Han var med på å lage pizzasaus og legge på fyllet på sin egen + litt over på min! Etterpå satt vi på huk foran ovnen og så litt på at de ble stekt. Og det var ingen tvil om at han skjønte hva han holdt på med og var veldig fornøyd med seg selv underveis og etter! Under hele middagen holdt han rundt tallerken sin og sa "min min min". Den ble voktet som om det var gull! Siden jeg er så glad i å bruke tid på kjøkkenet er det sikkert ekstra viktig for meg å smitte den gleden over på han. Barn lærer av erfaringer, og det er opp til oss å legge til rette for trygge rammer slik at de får lov til å prøve seg ut! :)

Tilbake til dagens middag.

Pitabrød deles opp og legges på et bakebrett.

Smør på pizzasaus. I dag brukte jeg tomatpure med litt vann, hvitløk, salt, pepper, sukrin og pizzakrydder

Legg på ønsket fyll

Min pizza bestod av: hamburgerygg, karbonadedeig, go og mager salami, lettost, mais, paprika og løk. Salamien må selvfølgelig ligge på toppen av osten sånn at den blir ordentlig crispy! :)

Kan jo ikke akkurat skryte av mengden ost på min, men der velger jeg å spare litt inn på kaloriene.

Stekes i ovnen til osten har smeltetDressing kan f.eks laget av kesam mager med litt hvitløkskrydder/presset hvitløk, salt og pepper.

Må jo til slutt legge til Jonathan sin versjon :)

Selvfølgelig kan man spise pizza på en mandag! ;)

En spennende dessert venter på meg i kjøleskapet! Jeg håper den faller i smak.. 

Hjemmelaget sunn påskemarsipan

Med påsken hører mye hygge og kanskje et stort påskeegg fult opp med mye godsaker! Det er lett å gå på en skikkelig smell, for med smågodt får man fort i seg store mengder kalorirer. Og det er synd å la hardt arbeid gå i vasken i løpet av en langhelg! Derfor kan det være lurt å ha sunnere alternativer tilgjengelig! Og med en liten påskevri blir det jo også veldig dekorativt da :) Disse marsipankulene er nydelig til kaffekoppen eller bare hvis man er litt fysen og vil dempe søtsuget litt! ;)
16 små kuler:
 • 90 gram mandelmel
 • 60 gram sukrin melis
 • 2 eggehviter
 • noen dråper mandelessens
 • noen dråper stevia toffee (men er absolutt ikke nødvendig)
 • Wilton paste eller gul konditorfarge
 • 20 gram mørk sjokolade til dekorering 

Bland alle ingrediensene sammen, og la det hvile i 15 minutter. Jeg delte den opp i 16 biter og rullet til små kuler. Denne marsipanen er ganske mektig, så det er ikke nødvendig å lage de for store. I tillegg får man forsynt seg flere ganger uten dårlig samvittighet ;)

Sjokoladen legges i en liten pose og i et vannbad til den har smeltet. Klipp et lite hull på toppen og dekorer kulene. 
Dette vil si totalt med sjokoladen ca 24 kcal per kule! eller ca 18 kcal uten!

Oppskriften er inspirert av denne

GOD PÅSKE!

Slenger med et bilde av den "vanlige" versjonen også:
Min første proteinpannekake er laget og spist!

Og det etter en god time med trening i kjellerstua! :) 

Syklet først 32 minutter, for å være nøyaktig, på spinningsykkelen. Godt å få pulsen opp og kjenne svetten piple! :)

Så var det frem med matte, treningsball og manualer. Fokuserte mest på overkropp og mage i dag. Musklene fikk kjørt seg, og det var deilig! 

Jeg var veldig spent på å smake på det nye proteinpulveret jeg kjøpte i går, og visste jeg ville prøve meg på en slags pannekake! Jeg tittet litt på forskjellig oppskrifter og mikset sammen en røre. Resultatet ble dette:


Gud, så mektig a gitt! :) Og veldig godt. Kommer helt klart til å lage dette mange mange ganger, med forskjellig smaker. 

Ut av røra fikk jeg en stor pannekake og en litt mindre. Jeg har ingen detaljert oppskrift annet enn: 2 eggehviter, 20 gram sjokoladeproteinpulver, litt rester fra havregrøt i dag tidlig, en skvett mandelmelk, ca 1 1/2 ts kokosmel, 5 steviadråper med sjokoladesmak, en klype sukrin, en klype sukrin gold og kanskje litt fibra fullkornshvetemel. På toppen helte jeg over litt Walden Farms sjokoladesirup :) Næringsinnhold har jeg ikke oversikten over, men nok av proteiner ihvertfall ;)

Del gjerne hvis du har en favorittoppskrift eller noe annet godt jeg kan bruke proteinpulver til!

 

Dagens middag - Lørdagsbiff med peppersaus og ovnsbakte potetstrips

Dette kaller jeg en skikkelig lørdagsmiddag! Og gud så mett ja! :)

Biff krydret med salt og pepper, ovnsbakte potetstrips, peppersaus, varm mais og salat

I kveld er jeg helt ferdig, og har store planer om å bevege meg mot senga snart! Lørdagskvelden er ikke den samme når man lever småbarnslivet, og ihvertfall ikke med sykdom hos både liten og stor. I natt var det full fest i et par timer! Frustrerende når man ikke skjønner om han har vondt noe sted og hvorfor han er så lei seg. 

Desserten i dag har vært masse smågodt fra harryturen til Sverige! Kjempesunt. Haha.. Men godt var det! Jeg har planlagt flere oppskrifter på sunnere påskegodt, som vil komme etterhvert :)

Ønsker dere en god lørdagskveld! :)

Min første DUNK med proteinpulver!

Klinte like gjerne til jeg med denne:Jeg har lest mye positivt om det merke og ikke minst smaken, og har fått den anbefalte av flere, Kjøpte den i smaken double rich chocolate! Og jeg måtte jo selvfølgelig ha med meg en rosa shaker! 

Nå kan moroa begynne! 

 

Hvilket proteinpulver bruker du? Eller har prøvd?

Dagens middag - Den aller siste biten av tortillapaien!

Prosjekt spise fra fryseren fortsetter - og dermed ble den siste biten av tortillapaien spist opp til middag i kveld: Og som vanlig: Salat og en dash kesam mager ved siden av

Gud, så god denne paien er. Saftig, mye smak og cripsy på toppen. Jeg lover at neste gang jeg lager det igjen kommer det en detaljert oppskrift! Dette må dere bare lage!

Dagens dessert var i dag en sunnere sjokolademousse full av overraskelser

 

I morgen skal jeg på storshopping og jentetur til Sverige! Fryseren, kjøleskapet og kjøkkenskapet skal fylles opp med godsaker! :) 

Så derfor spør jeg like gjerne: Noen tips til hva jeg burde plukke med? Hva kjøper dere når dere er på "harry-tur"?

Denne gangen skal jeg blant annet jakte på mye proteinrik mat og har planer om å investere i blant annet litt proteinpulver!

 

 

Sunnere sjokolademousse full av overraskelser

Tung i toppen og tung i kroppen. Og hva trenger man da? Sjokolade! 

Og gud så mett jeg er etter dagens dessert! Men den var himmelsk god ;)

La meg først friste dere:

Og overraskelen inni:

Kan du se hva det er?

I fryseren fant jeg en pose med muffins jeg lagde for en god stund siden av sunnere sjokoladekake-mixen til Funksjonell mat. Og dette passet jo perfekt siden jeg følte for å spice opp sjokolademoussen litt! 

I dag brukte jeg dette:

 • 2 eggehviter
 • 1 ss sukrin melis
 • 15 gram proteinpulver med sjokoladesmak
 • 5 gram kakao
 • 2 dråper stevia med karamell
 • 5 dråper stevia med sjokolade
 • 2 geltainplater
 • 1 liten ferdiglaget muffins

Desserten ble laget som vist i tidligere innlegg, HER og HER. Før jeg helte den i en skåla blandet jeg inn muffinsen som jeg hadde delt opp i terninger. Det kan være lurt å dele den opp mens den fortsatt er litt frossen :)

Inn i kjøleskapet så lenge du klarer å være tålmodig, men ca en halvtime holder! 

NYT!

Pga sjokolademuffinsen ble jo desserten ikke like sunn som normalt, men det er fredag! Og muffinsen er tross alt en sunnere versjon ;) Har man lyst har man lov, i moderate mengder!

 

Dagens tips: Proteinfabrikkens sponsoraudtion

Jeg oppdaget i går at Proteinfabrikken har en sponsoraudtion pågående for øyeblikket, og jeg kunne jo ikke la være å prøve meg på dette! For meg som er i oppstartfasen når det gjelder styrketrening og et proteinrikt kosthold hadde dette vært midt i blinken! :)

10 stykker vil bli sponset med Proteinfabrikkens produkter til en verdi av 3000 kr. I tillegg vil alle som deltar få en rabattkode som gir 40 % avslag på sin neste bestilling! Det er jo virkelig noe å ha med seg! Ikke trenger du å ha blogg for å delta heller. Du kan både delta gjennom Facebook eller Twitter. Klikk HER for å melde deg på.

Proteinfabrikken

Klikk HER hvis dere vil lese mer om utvalget de har av proteinpulver.

Kato bruker for øyeblikket PF Whey tech med vanilje, og jeg har brukt den mye i forskjellig desserter og bakeverk! :)

11112 Proteinfabrikken Whey Tech® 3000g Vanilje Proteinfabrikken

Kan jeg friste med en proteinrik vaniljemoussee?

Eller en ostekake full av proteiner?

Sjokolademousse for de som foretrekker det

Sjokoladekjeks kunne kanskje falt i smak?

Eller nydelig kanelkjeks til kveldsteen? 

Proteinpulver kan brukes til det utrolige, men selvfølgelig bare drikkes som shake også :)

Jeg har mange oppskrifter på må lage-listen min, så følg med videre! :)

 

 

Oppskrift: Sunne nachos med chunky salsa

Det hele er veldig enkelt, og blir laget av disse:

 

Buer speltlomper har det lavest kaloriinnhold jeg har funnet av lomper, og kan brukes til utrolig mye! Det er 130 kalorier per 100 gram, og en lompe er på ca 35 gram. Da kan vi jo kjapt ta en sammenligning med tortilla chipsen til Santa Maria som har 470 kcal per 100 gram

Finn fram det krydderet du har tilgjengelig og som du føler kan smake godt.

De blir nok enda mer smakfulle hvis du pensler med olje, jeg prøver fortsatt å knipe inn på kalorier der jeg kan og brukte derfor vann.

Vann/olje pensles på begge sider, og krydres med ønsket valg. Deles så oppi i i trekanter. Jeg delte hver lompe opp i 12 biter

Legges på en bakeplate og stekes på 200 grader i ca 10 min. Jeg fulgte ikke så nøye med på klokka i dag, men følg godt med på slutten!

Serveres med salsa. Jeg hadde Santa Maria sin chunky salsaHvor mye dette vil være kalorimessig kommer an på hvor mange lomper og mengde salsa. 100 gram salsa er ihvertfall 35 kalorier, og det er nesten et halvt stort glass! 

Tre lomper, altså alt som er på fatet, er 105 gram - 137 kalorier. 

Du skal spise mye av dette for å i det hele tatt nærme deg tortilla chipsen til Santa Maria. 

Håper dette faller i smak hos flere :)

 

Et av kosemåltidene mine i dag var en rislapp med sukrin gold og en dash Lerum jordbærsyltetøy uten tilsatt sukker.
Oppdatering: Seks uker etter operasjonen

Veldig rart å tenke på at det nå har gått 6 uker siden operasjonen! Det er to uker siden forrige oppdatering, og de ukene har vært skikkelig berg og dalbane! 

Det først nå den siste halvannen uken at jeg har begynt å sove mer og mer på siden igjen. Endelig! Jeg har måtte sove på ryggen i samme stilling hele natten, og det endte opp med at jeg ble stivere i kroppen. I tillegg ble det å komme tilbake til arbeidslivet et slag i trynet, som endte med muskelknuter, spenninger og sterk hodepine. Jeg stod opp med hodepine og la meg med hodepine På det verste kunne jeg ikke ha øynene åpne hvis jeg bøyde hodet fremover. Jeg følte til slutt at jeg ikke hadde noe annet valg enn å ta en tur til legen for en sjekk. Han behøvde ikke å trykke mye på meg for å skjønne at jeg var stiv og full av spenninger. Han var veldig opptatt av at dette ikke måtte bli verre for så å gå ut i leddene. Så legebesøket endte opp med beskjed om å hvile og en betennelsedempende kur. Nok et slag i trynet, men denne gangen psykisk! Jeg som endelig kunne trene igjen, klarte det ikke pga spenninger i nakken. Frustrasjonen vokste! Så den siste halvannen uken har for det meste gått til å sitte med varmepute, avspenningsøvelser, blitt massert med voltaren, betennelsedempende medisiner og rumpa på sofaen. Om jeg er bra? Nei.. Så det er godt det snart er påske, sånn at det blir noen ekstra feriedager å komme seg på :) Sta kjerring! 

Puppene derimot blir bare bedre og bedre! Hevelsen på det venstre brystet, som har minst innlegg, har vært mye mindre en god stund allerede, men nå merkes det godt på det høyre brystet også! :) Jeg kjenner også at de tåler mer "belastning". Jeg kan herje mer med Jonathan og å gjøre mer ting uten at jeg kjenner ubehag! I tillegg ser arrene kjempefine ut. Jeg blir ganske så fascinert av se på de når jeg bytter teip hver søndag. Det ser bare ut som om noen har tegnet med en kulepenn under brystet! Jeg skal fortsette å teipe så lenge de anbefaler, og være flink til å smøre med sunblock i det området til sommeren. Jeg skal ha denne kroppen i mange år, og vil at arrene skal få penest mulig utseende.

Nå som det har gått seks uker kan jeg endelig legge bort denne "sexy" sportsbhen jeg fikk etter operasjonen, og kan begynne med bh. Da uten spile. Har ikke fått kjøpt det enda, men skal få gjort det enten i morgen eller på lørdag :) Det skal bli godt! Ikke bare fordi jeg er ganske lei den jeg har nå, men til det å få noe som er vattert! Jeg har jo ikke kunnet gå med tett overdeler, for da følte jeg bare at jeg struttet med brystvortene mine oppi ansiktet til folk! Kommer nok til å gjøre det enkelt med å finne en modell som jeg kjøper i svart og hvit. Anbefalingene er jo å gå med bh uten spile i 6 måneder, og etter det regner jeg med at det blir hovedsaklig "vanlige" bher jeg kommer til å bruke. Så Kato, da vet du hva jeg ønsker meg i bursdagsgave i september..! ;)

Trening har jeg forsiktig begynt med de siste dagene! Og fremover skal det kjøres hardt! Skal jeg for først gang i mitt liv få en stram kropp? Jeg har trua, og blir så motivert av mange blogger jeg leser og andre rundt meg! Det skal være mulig å kombinere familielivet, jobb, trening og med et sunt og riktig kosthold. Det skal jeg bevise! :)

Sunne nachos med chunky salsa

I dag hadde jeg lyst på litt snacks! VI pleier alltid å ha en pakke Buer speltlomper liggende i brødboksen, og disse lompene har jeg skjønt kan brukes til så mangt! Det kan jeg lage et eget innlegg om hvis det er ønskelig :)

Resultatet av dagens snacks ble dette:

TOTALT: ca 150 kcal for tre lomper + salsa

(og en del var allerede spist før bildet ble tatt..)

Litt vel mye stekt, men det får jeg justere til neste gang! Og for å si det sånn.. Jeg fikk bare spist halvparten, fordi en viss kommende ektemann kastet seg over tallerkenen sammen med meg! Godkjent i denne heimen som snacks altså! 

Er en mer detaljert oppskrift ønskelig, så rop ut! :)

 

Noen ganger er det godt at middagen ordner seg selv!

Og derfor ble dagens middag ferdig fiskegrateng fra butikken! Nei, jeg lager ikke alt fra bunnen av hver eneste dag! I dag jobbet Kato overtid, jeg var tom for energi og Jonathan har ikke vært helt i form. Og siden fryseren skal tømmes var det veldig greit å finne fram et par pakker fiskegrateng! 

Varme opp ovnen, stekes i 40 min og vips er middagen ferdig! Så jeg tok bare en gulrot og en halv agurk og delte den opp i strimler. Smakte helt greit, men det viktigiste var at junior fikk i seg litt mat :)

Lunsjen i dag la jeg litt mer arbeid i, men allikvel går det veldig fort og den også ordner seg selv i ovnen.

Egg, eggehvite, skummet melk, kalkunbogskinke, paprika, brokkoli, mais og krydder - og resultatet ble dette:

¨

Godt å spise for seg selv, oppå en brødskive eller kaldt senere! ;)

JA til dessert hver dag!

Oh yes.. Jeg gir meg ikke! :)

Og kom gjerne med tips til mellommåltider/desserter dere spiser!

Her er noen bilder av dagens kosemat:

En kopp kaffe med sjokoladedråper og en pakke chocolite

30 kcal stykk. Kato og jeg er hekta!

Protein-sjokolademousse! NAM!

To forskjellig typer melon i den ene skåla

Og i den andre: Puffet havre som jeg har ristet i stekepanna med sukrin gold, yoplait dobbel 0 % vanilje, jordbær og bringebær most sammen og litt blåbær på toppen! Friskt, søtt og crispy på en gang! Yes, please!

Lurer på hva morgendagen bringer... ;)

Dagens middag - Det man har tilgjengelig-potetmosgrateng

På lørdag skal jeg på shopping til Sverige, og dermed er det full fokus på å lage middager og annen mat utifra det vi har i fryseren! Greit å få den tømt ordentlig, før vi fyller den opp med nye godsaker!

Middagen i dag ble potetmosgrateng med karbonadedeig og kyllingterninger. Hvorfor ikke? Hadde også et par gulrøtter, en selleristilk og noen sjalottløk i skapet. En boks hermetiske tomater, litt tomatpure, hvitløk og annet krydderier. Litt revet ost på toppen, og voila:

Ved siden av hadde vi salat, "nanbrød" (proteinlefsa til Kristine Weber, og kesam mager

Jeg synes det er ganske så utrolig at det snart er påske! Og siden jeg elsker å planlegge ting på forhånd har jeg for lengst begynt å planlegge Kato sitt påskeegg! Gleder meg veldig til han får den ene ting! Hehe. Kanskje på tide med gule lys og påskepynt? Vår planer for påsken er å ta livet med ro, litt besøk her og der og bare kose oss sammen! Blir nok en del baking og annen kokkelring også! :D

Gir/får dere fortsatt påskeegg?

Proteinpulver-jungelen! Noen som kan hjelpe meg?

Nå er det endelig bare to dager igjen til jeg kan begynne å styrke kroppen igjen. Utrolig at det snart er 6 uker siden operasjonen! Og jeg er SÅ klar og ikke minst motivert. Skal jeg endelig klare å få strammet opp denne slappe kroppen? Jeg har ihvertfall troen på meg selv, og jeg har en samboer som støtter meg. Eller.. Vi støtter hverandre! Det hjelper godt å være to som jobber mot de samme målene. Nesten de samme målene ihvertfall! Han har mer fokus på å bygge større muskler, mens jeg vil stramme opp og definere! Fokuset er uansett å styrke kroppen!

Siden jeg som regel ikke har fokusert så mye på styrketrening, men heller saltimer og kondisjon, er det mye nytt for meg å sette meg inn i. Og da blant annet proteinpulver! Det finnes jo et hav av typer, merker og smaker! Og all mulig kosttilskudd man kan ta! Og da blir jeg litt forvirret.. 

Hva er det viktig/lurt å ha tilgjengelig i skapet?

Hvilke merker har dere erfaringer med og kan anbefale?

Siden jeg er et sjokolademonster vil jeg ihvertfall ha noe som smaker det. Men det er kanskje stor forskjell på hvor mye smak det er i pulveret?  tillegg kommer jeg til å bruke proteinpulver mye i bakst, drikker og frokost, så jeg ønsker litt forskjellig smaker.

Jeg har sett både i norske nettbutikker og iHerb. Jeg ser jo at det er billigere å kjøpe mye på en gang, men vil jo prøve å unngå "bomkjøp"

Til lørdag skal jeg til Sverige for å handle, og tenkte derfor å se på utvalget og priser der. Er det noe jeg virkelig burde putte i handlekurven derfra?

Mange spørsmål på en gang, men jeg håper noen kan komme med litt gode tips! :)

11178 Proteinfabrikken Whey Tech® 1000g Sjokolade Proteinfabrikken

Isolate?`100 % whey? Casein? Whey tech?

Er det rart jeg blir forvirret?

Dagens middag: Hjemmelagde vårruller

Dette er absolutt ikke en typisk mandagsmiddag! Jeg synes det er veldig tidkrevende, men så er det jo så godt. Og Kato er jo helt vill etter vårruller! Passer fint å ha i fryseren også. Jeg friterere de ikke, men steker de i ovnen. Da sparer man for mye unødvendig fett og kalorier! Og jeg synes det fortsatter smaker nydelige og saftige for det! Fryser ned de som blir til overs, og så er det bare å ta de opp når det ønskes og varme de opp i ovnen igjen. Da blir de like smakfulle og cripsy som om de var nylagde! Derfor synes jeg det er like greit å lage en stor porsjoner når man først er i gang! 20 store vårruller ble det i dag.. Puh..!

I dag fylte jeg de med litt av hvert jeg fant i skapet. Kyllingkjøttdeig, kinakål, rødløk, gulrot, paprika, mais, fersk hvitløk, fersk ingefær, sweet chili saus, soyasaus, ketjap manis og diverse krydder. 

Behøver virkelig ikke å ha så mye rart i for å lage vårruller selv! Så ikke la deg skremme :)

Dagens middag:


2 store vårruller, jasminris, salat, yoghurt naturell, sweet chili saus og soyasaus og ketjap manis blandet sammen i en liten skål. 

Dagen i dag har egentlig vært helt elendig, men heldigvis har kvelden vært bedre! Jeg har blant annet snudd HELE huset på hodet, rotet i søppelkassa og lett i bilen på jakt etter lommeboka! Det var virkelig panikktendenser her, og stakkars Kato ble bombandert med meget frusterte meldinger... Jeg prøvde flere ganger å ringe til Kiwi her jeg bor også, siden vi handlet mat der på lørdag. Men tok de telefonen? Nei.. Så til slutt så jeg ikke noe annet valg, og kjørte pent og forsiktig bort på Kiwi. I lommeboka lå jo selvfølgelig førerkortet, så jeg kjørte meget pent! Og der hadde den blitt funnet! HALLELUJAH! Da jeg kom hjem var det kun en ting som stod i hodet på meg. Jeg måtte "trøstespise", jeg måtte ha sjokolade! Derfor ble denne laget så fort matvarene var ryddet inn:

Og litt senere ble jeg litt fysen igjen, og da slang jeg sammen denne:

Er det bare meg som spiser med øynene og liker å gjøre litt ekstra stas på maten sin? Det tar jo som regel ikke så mye ekstra tid ;)

Jeg legger ut flere bilder av hva jeg spiser gjennom dagen på instagram, så følg meg gjerne der! @bakekona 

 

 

Musklene hadde lyst på dessert..

Og selvfølgelig lager jeg det da! Man skal jo lytte til kroppen, skal man ikke? ;)

Desserten i kveld ble ostekake med karamellbunn fra Kristine Weber sin bok "Sunn og sterk med protein - mat for muskler".

Jeg tok en dash syltetøy uten sukker på toppen og litt revet mørk sjokolade. Jeg venter på  en pakke fra iHerb med blant annet Walden farms sin karamellsirup, så neste gang blir det nok det på! Søtt og godt ;)Ostekaken var både nydelig og veldig mettende! Musklene, Kato og jeg er fornøyde! :)

Jeg gleder meg til en ny uke med nye desserter!  

Og jeg sier igjen: JA til dessert hver dag!

Dagens middag - Smakfull oksegryte

Middagen er endelig spist, og det ble litt av en søndagsmiddag! I 1 1/2 time har herligheten stått på plata og putret for seg selv! :)

Grytekjøtt av okse i en tomatsaus med masse smak og hjemmelaget potetmos

Dagens dessert står i kjøleskapet og venter på oss! Og siden det er første gang jeg lager den, er jeg veldig spent på om det faller i smak hos oss begge!

I dag har i tillegg husmora bakt sjokoladecookies inspirert av Krstine Weber. Så egentlig er vel desserten i kjøleskapet dagens andre dessert...! Shit au! Når godsakene er fulle av proteiner og sunnhet så spiser jeg gjerne flere kosemåltider i løpet av dagen! :D Og jeg kan love deg at Kato sier ikke nei takk! ;)

Slenger med et bilde av dagens lunsj også :)

Klar for ny uke full av nye muligheter!

Og nå er det 4 dager igjen til jeg kan begynne med styrketrening! Hallelujah!

Jeg tenkte jeg skulle skrive et eget innlegg om dette senere.. Men proteinpulver?! Gjerne med sjokoladesmak. Hvilken er favoritten??

Oppskrift: Grove pitabrød

Pitabrød er veldig greit å ha tilgjengelig i fryseren! Det kan fylles med det meste, og denne grove varianten er veldig mettende! Da vi spiste fylte pitabrød til middag her om dagen måtte begge to legge tilbake potetstrips fordi vi ble stappmette! :)

Mulighetene er ihvertfall mange! De kan fylles med karbonadedeig, kylling i biter, laks, svinekjøtt i strimler osv. Eller man kan bruke de som pizzabunn! Pizzavarianten har jeg planlagt at det snart blir til middag i dette huset :) 

Oppskrift på 8 stk:

 • 3 dl vann
 • 25 gram fersk gjær
 • 1 ts salt
 • 400 gram fibra fullkorns hvetemelGjæren løses opp i lunkent vann

Alt eltes godt sammen

Deles i 8 like biter

Rulles til små baller og legges under et håndkle på kjøkkenbenken

La dem hvile i ca 20 minKjevl ut hver kule til ca 20 cm i diameterLegg dem på et stekebrett og la dem heve under et kjøkkenhåndle i 30 min

Ovnen varmes opp til 250 grader

Pitabrødene stekes midt i ovnen i ca 6-8 minutter, Pass godt på!

De vil da blåse seg opp, og få et hulerom inni som kan fylles med godsaker! ;)

Legg de oppå hverandre og legg kjøkkenhåndle over mens de avkjøler seg. Da vil de falle sammen og holde seg myke :)Per pitabrød: 155 kcal

De vanlige pitabrødene man finner i butikken ligger på rundt 200 kcal stykk, og er langt fra like mettende!

Og til slutt et bilde fra gårsdagens middag:
Må ha, bare må ha sjokolade!

Og i dag ble desserten sjokolademousse! Jeg tror jeg kunne spist mange skåler med dette, men da hadde det nok ikke vært så sunt lenger... :)

Oppskriften er utviklet videre fra sjokoladeisen jeg la ut tidligere.

Før du begynner å mikse sammen legger du to gelatinplater i vann. Mens de ligger og blir myke i vannet, mikser du sammen oppskriften på sjokoladeisen. Når gelatinplatene har blitt myke løser du de opp sammen med et par spiseskjer nykokt vann. Tilsett væsken i en tynn stråle oppi sjokoladeblandingen mens du pisker videre.

Helles opp i en bolle og settes i kjøleskapet. Den stivner overraskende fort, og man trenger derfor mindre tålmodighet enn med sjokoladeisen! ;)

Jeg tilsatte litt hakket mørk sjokolade på toppen og et jordbær! Og resultatet kommer her:TOTALT: så vidt over 90 kcal inkludert den hakkede sjokoladen og jordbæret

Lot du deg friste? ;)

Dagens middag - Kalkunkebab i hjemmelaget grovt pitabrød

I dag hadde vi en skikkelig helgemiddag!

Marinert kalkunkjøtt, ovnsbakte potetstrips, hjemmelaget grovt pitabrød og salat. Og ikke minst et par dasher kesam mager! Nam nam og atter nam! 

Min versjon:

Kato sin versjon:

 
Utseendemessig synes jeg jo Kato sin så mer fristende ut, men smaken var jo så og si lik ;)

Kalkun er godt året rundt, og ikke bare når vi skal feire starten på ett nytt år! Dagens kalkunkjøtt kjøpte vi ferdig marinert i Sverige. Der selger de også store klumper med kalkunfileet som vi pleier å kjøpe når vi er på harrytur! Godt i gryteretter, lapskaus, salat, wok, som biff osv! Det står helt klart på handlelista når jeg skal på shopping til Sverige neste lørdag! :) 

Kan jeg friste med et sunt og vanvittig godt dessert-tips senere...? Hint: en dessert for sjokoladelskere med ca 90 kcal i hele skåla..!

Kos til kaffen og godt lesestoff

I går kveld lagde jeg sunne marsipankuler, og det er jo noe som passer perfekt som litt ekstra kos til kaffekoppen (eller tekoppen.. :)

Marsipankulene består av mandelmel, sukrin melis, eggehviter, mandelessens, steviadråper med vaniljesmak og litt mørk sjokolade på toppen!

Hver kule er ca 30 kcal, og to kuler holder langt om gangen! :)

Og med litt motiverende og fristende lesestoff til blir det jo virkelig en kosestunden! 
Håper alle har en strålende fredag, og har en koselig helg i vente :)

Dagens middag - Risgrøt med en vri

Risgrøt er, som tidligere nevnt, ganske jevnlig til middag her! Ikke det mest nærringsrike, men godt! Mmm.. Og i dag prøvde jeg meg på noe nytt! I stedet for vanlig sukrin hadde jeg sukrin gold strødd på toppen! Og en god dash med kanel! :) Litt smør også da! Jeg likte det veldig godt og den fikk litt mer "karamell"smak. Litt vanskelig å forklare! Jeg kommer nok lett til å ha det en gang igjen, men jeg foretrekker den vanlige versjonen :) Ikke den mest fargerike middagen, men jeg storkoste meg og skrapte skåla ren!

Steviadråper og litt annet nytt stæsj i kjøkkenskapet

Jeg har de siste ukene fått en helt ny interesse for kosthold, og har mange nye tanker jeg gleder meg til å sette til livs! Det er vanvittig inspirerende og jeg plukker opp en haug med gode tips ved å lese andre blogger, men det kan også være meget farlig for lommeboka! Allikevel føler jeg at mye er gode investeringer, og at man kommer langt med lite om gangen! 

Derfor tenkte jeg at jeg skulle lage et lite innlegg om mine nye må ha-produkter og litt annet. Spør gjerne om det er noe du lurer på eller ønsker jeg skal skrive om :)

Steviadråper oppdaget jeg for første gang da jeg så Kristine Weber snakke om de på God morgen Norge. Jeg husket det første jeg sa til Kato var at dette måtte være for godt til å være sant, men at det måttes prøves! En flaske er på 60 ml, og man bruker ca 5 dråper per gang. Men dette kommer jo selvsagt ann på hva man lager, hvor store porsjoner og hvor mye smak man ønsker. Bruker man 5 dråper om gangen holder en flaske til 288 serveringer! Og de finnes i en haug smaker! Null kalorier! Her i Norge koster en flaske 99 kr, mens hos iHerb er de mye billigere!

Jeg bruker de i frokostgrøten min, kaffe, alt jeg baker og desserter! :) 

Disse har jeg:

På ønskelisten har jeg:

Sjokoladesirupen jeg har brukt i flere av innleggene mine og på instagrambilder er fra Walden farms. Det er visstnok null kalorier i denne! Men vær forberedt på en litt bitter smak. Vi bruker den på f.eks is og lapper/pannekaker. 

Andre smaker

Walden farms har en hel haug forskjellig produkter. Fra "salt" til "søtt". Vi har også testet ut sjokoladedippen, som fungerer godt når man er litt søtsugen! Dyppe jordbær gir ihvertfall en dessertfølelse. De har også en versjon med karamellsmak!

Annen søtning jeg bruker daglig både i bakst, frokost, drikke osv er:

 • Sukrin - erstatning for sukker
 • Sukrin melis -erstatning for melis
 • Sukrin gold - erstatning for brunt sukker. Gir en utrolig fyldig og litt karamelisert smak. Anbefales!

     Sukrin   SukrinMelis       Sukrin Gold

Dette er noe jeg har brukt i lang tid allerede. Husk at produktene er drøye i bruk, så ikke la prisen skremme deg helt! Og så er det jo så mye bedre for kroppen! :)

Les mer om produktene på funksjonellmat.no

 

Har du planer om å legge inn din første bestillingen hos iHerb, kan du gjerne bruke kode KPG519. Den gir $10 i rabatt ved bestillinger over $40 og $5 i avslag hvis den er under dette. Min første bestilling der var på rett over $40 og med $10 i avslag kom jeg akkurat under tollgrensen på 200 kr! Vær obs på den! Vær i tillegg obs på vekten på pakka. Veier den under 1,8 kg er frakten $6, men blir mye dyere hvis du går over dette! På høyre side ved hvert produkt står det hvor mye fraktvekten vil være, og i handlekurven vil dette hele tiden være oppdatert! Håper det ga en grei forklaring :) 

Spør som sagt i vei hvis det er noe!

Og kom gjerne med tips til produkter eller annet jeg burde ha på kjøkkenet! Jeg elsker å prøve nye ting :)

Endelig i kokeboksamlingen: Sunn og sterk med protein

Når hverdagen er tung og formen ikke er på topp er det godt med en samboeren som visste hva den perfekte overraskelsen ville være! (bortsett fra å vinne i Lotto eller at drømmehuset kom ut for salg..) 

Men i den virkelig verden er det denne boka jeg har siklet etter siden jeg så Kristine Weber kokkelere på God morgen Norge!

Jeg tror Kato venter veldig på at jeg skal bake de sjokoladebiscottiene! Og ble ikke noe mer gira når jeg fant en oppskrift på vaniljefudge inni der! Boka skuffer ikke, og står fint på hylla sammen med min andre favorittbok:

Jeg er innom Passion4baking så og si daglig for å la meg friste, og har prøvd ut mange oppskrifter derfra! Det var veldig gøy å lese på bloggen til Kristine at hun lar seg inspirerere av oppskriftene til Manuela, og tilpasser de med ingrediensene hun bruker! :)

En oppskrift måtte jo selvfølgelig prøves så fort som mulig! Jeg hadde, til ingen stor overraskelse, lyst på noe søtt, og Kato sier jo ihvertfall ikke nei takk! Så til kveldskosen i går ble det tre kanelkjeks på hver! Kato prøvde seg til og med på min siste, men der satte jeg ned foten! ;) Anbefales ihvertfall på det sterkeste, og jeg gleder meg til å prøve mer ut mer!

Får legge til at Wenche fra God morgen Norge også er en av mine favoritt-kokkerinner! ;) Stakkars den som skal fylle skoene hennes når hun en dag, om forhåpentligvis veldig lenge, ikke skal være der mer! :)

Hvem inspirerer dere på kjøkkenet? :)

 

 

Dagens lunsj - Omelett i ovnen!

Ja, hvorfor ikke hele alt i en form og la den kose seg i ovnen, mens man pusler med andre ting? 

Jeg pisket sammen:

 • Egg
 • Melk (gjerne litt kesam mager også for litt mer proteiner)
 • Salt
 • Pepper
 • Litt forskjellig krydder

Rørte eggeblandingen sammen med:

 • Kokt potet fra en tidligere middag
 • Skinkestrimler
 • Paprika
 • Mais 
 • Brokkoli

Helt alt over i en form


Inn i ovnen til eggeblandingen hadde så og si stivnet helt. Lot den så hvile litt på benken, sånn at alt for satt seg. 


Serveres med litt frisk salat og evt brød/speltlomper


Dette er veldig godt nylaget, men passer også utmerket til å spise kaldt! Lag den kvelden før, så har du en sunn og god lunsj klar til å spises dagen etterpå! 

Den som er så fint med en sånn type rett som dette er at du bare tilsetter det du har tilgjengelig i skuffer og skapp! Middagsrester er jo helt supert Laks, kylling, ja til og med tacokjøtt for en litt mer krydret variant! Røra kan også fint helles i muffinsformer og fryses ned! Da tar du bare opp ønsket antall på morgen og så tiner det i matboksen innen det er tid for lunsj! Og varmes da evt i mikroen hvis du ønsker den varm :)

 

Sjokoladeis - full av proteiner og lite kalorier!

Her slår man mange fluer i en smekk! 

Jeg elsker sjokolade! Og tar jeg først en liten bit, er jeg hektet! Derfor er jeg nå på jakt etter å finne mange sunne og gode alternativer, slik at søtbehovet mitt blir dekket uten at det påvirker kroppen på en negativ måte! Og det er ikke bare meg i dette hjemmet som liker søtsaker! ;)

Jeg har to alternativer for dere. En "fitness"-versjon og en for den "vanlige" husholdningen. Det er jo ikke alle som har proteinpulver tilgjengelig! Og skal jeg være ærlig så er den vanlige versjonen favoritten av disse to! Herremin, for en fantastisk gledesrus jeg fikk da jeg koste meg med denne isen! Når det gjelder "fitness"-versjonen tror jeg at den vil smake enda mer når jeg får dette proteinpulveret i posten! Jeg har lest mange gode anbefalinger om dette pulveret, og jeg gleder meg til å prøve det ut.

Med la oss komme til selve oppskriften:

Grunnoppskrift:

 • 2 eggehviter
 • 1 ss Sukrin melis eller Easy Living sukrilett melis

Stivpiskes til man kan snu bollen på hodet


 • 2 dråper Stevia English Toffee
 • 4-5 dråper Stevia  Chocolate
 • 10 gram proteinpulver med sjokoladesmak eller 10 gram Options belgian choc kakaodrikk (evt vanlig bakekakao, men det har jeg ikke prøvd ut)

Vendes forsiktig inn og over i en skål

"Fitness"-versjonen

"Vanlig"- versjonen

'Nå kan man enten velge å spise den med en gang eller putte den i fryseren! 

Pass på at du rører i den jevnlig, slik at den fryses likt og ikke krystalliserer seg.

Ta den ut av fryseren når ønsket konsistens er oppnådd! 

For siste finish og smak tok jeg på et dryss med cappucino-pulver og Walden Farms sjokoladesirup! 

NYT! (og det med god samvittighet...)

TOTALT: 65 kcal

Og her er "fitness"-versjonen, som har nesten helt det samme kaloriinnhold, men med mye mer proteiner! Perfekt kos etter trening! :)

Hvem er med på JA til dessert hver dag? ;) 

Kom gjerne med flere gode og sunne alternativer!

Dagens middag - Potetmosgrateng

Høres kanskje kjedelig ut? Men jeg kan love deg at her er det mye god smak! Og jeg tror dette hadde vært fantastisk godt å spise kaldt til lunsj dagen etterpå. Synd Kato, Jonathan og jeg spiste opp hele gratengen... 

Dagens middag er inspirert av oppskriften til Kristine Weber, men med litt ekstra krydder og noen andre endringer. Husk at man ikke alltid, spesielt i retter som dette, må følge oppskrifter slavisk. Se hva dere har i kjøleskapet, og sleng sammen noe ut i fra det! Det kan selvfølgelig være til veldig god hjelp å følge oppskrifter i begynnelsen, og så blir det lettere å vite senere hva som fungerer og ikke fungerer. 

Her er noen bilder av selve prosessen:

Serveres med frisk salat og en dash kesam mager! Masse protein og et veldig mektig måltid! 

Det er nok ikke lenge til den blir laget i dette huset igjen! 

Hva hadde dere til middag i dag? :)

Dagens lunsj: Salat med eggerøre og kylling

En lett lunsj med masse proteiner! Og har man salat ferdig oppkuttet i kjøleskapet går det veldig fort å slenge sammen denne lunsjen!
Salat, kyllingpålegg i biter, eggerøre med litt forskjellig krydder og en dash kesam mager på toppen! 

 

Oppskrift på denne nydelige og sunne isen kommer en gang i løpet av dagen! :)

MÅ ha dessert eller annen matkos hver dag!

Er det bare meg som er en skikkelig søtmoms?

Jeg er forferdelig svak for sjokolade, kaker, godis osv. Men det siste året har inntaket forandret seg drastisk! Jeg er stadig på jakt etter andre alternativer til den vanlige og usunne typen! Og nå som jeg er inne i en mat for muskler-tankegang har jeg kommet over en haug med nye og spennende oppskrifter. Jeg ønsker meg virkelig den nye boka til Kristine Weber, Sunn og sterk med protein! Wow, for ei dame! Og det virker som om hun virkelig bryr seg om alle som følger henne..! :) Jeg skal på langt nær bli sånn som henne kroppsmessig, men hun er virkelig en inspirasjon!

Men tilbake til poenget med dette innlegget! Dessert, godsaker, kaker, kjeks, sjokolade (!) som kan legges under kategorien sunn? Yes, please! 

Kveldens dessert - Sjokoladeis! 

Totalt kcal-innhold: ca 65 kcal

Den falt, mildt sagt, i smak hos Kato også! "Vi behøver jo aldri å kjøpe is på butikken mer nå" var hans svar! Den skåla er full av proteiner og ikke noe tilsatt sukker. 

JA til dessert hver dag! :)

Etterbildet sier vel egentlig sitt..?

Dagens middag - Fiskeboller i hvit saus

Dette er vel en klassiker i alle hjem, og som de fleste har barndomsminner om!

For Kato er det bare en type som gjelder:

Det er ikke snakk om å lage livretten hans med noen andre fiskeboller enn disse!

Den hvite sausen lager jeg med vita hertego' lett magarin, skummet melk og faktisk fibra fullkornsmel! Hadde en miks av fullkornsmel og vanlig hvetemel i dag. For meg har det ingenting å si for smaken! :)

Denne middagen er ihvertfall meget populær i dette huset! :) Og jeg må alltid spise litt ekstra saus mens vi rydder av bordet. Naaam..! 

Sports-BH - Hvilken bruker du?

Jeg må være helt ærlig å si at jeg egentlig aldri har brukt noe som helst energi på å finne en god sports-bh. Jeg tenkte så egentlig som at siden jeg er "puppeløse" så trenger jeg jo ikke bruke penger på noe sånt! Og tidligere var jeg ikke akkurat så opptatt av å trene jevnlig heller. Man trenger ikke mye ekstra støtte for puppa ved å ligge på sofaen! ;)

Men nå som livsstilen min er noe helt annet og puppene har blitt større er jeg blitt mye mer opptatt av å tatt godt vare på de! Da G-Sport og Pepsi Max hadde kampanje i februar prøvde jeg å google meg fram til tester av sports-bher, og noterte ned hvem som kom best ut i test. G-sport- butikkene her i området jeg bor hadde ikke et imponerende utvalg, men disse plukket jeg med meg:
Den til venstre gir mer støtte for brystene og ryggen. Forskjellen er blant annet den ekstra spennen på baksiden.

Jeg har veldig lyst til å prøve Shock Absorber Run Sports Bra, men den koster 700 kr! Så hvis jeg ikke finner denne til knallpris når jeg skal på harrytur til Sverige om halvannen uke, får jeg bare vente med å få teste den ut tror jeg. 

Så det jeg ønsker er å høre hvilket merke og modell er det dere bruker og hvilke erfaringer dere har? Både gode og dårlige! 

Dagens middag - Ovnsbakt laks, grønnsaker og bulgur

Det er like greit å starte uka med en fiskemåltid! Fisk blir det i morgen også, men ikke like næringsrikt som dagens middag. Jeg tok bare findus sin laks med urter og hvitløk, la det oppå en seng med en pose frosen grønnsaksblanding og inn i ovnen. Bulgur kokte jeg som anvist på pakken. Og etter det ordnet middag seg egentlig selv! Ikke tok det mer enn ca 20 min totalt heller, og det skal vel de fleste få til i en hektisk hverdag? ;)

På toppen av laksen hadde jeg en dash med yoghurt naturell! Kato og Jonathan hadde i tilegg litt sweet chili saus :) 

Denne uken er det mange gode middager i vente! Del gjerne hva dere hadde til middag eller planer for uken :)

Oppskrift: Grove bananlapper

Dette er oppskriften på grove bananlapper jeg la ut et bilde av for et par uker siden:
 • 260 gram banan
 • 2 stk egg
 • 150 gram Rugmel, sammalt
 • 70 gram Fibra fullkorns hvetemel
 • 30 gram Axa havregryn, lettkokte
 • 30 gram Sukrin
 • 20 gram Sukrin gold
 • 1 ts kardemomme
 • 1 ts kanel
 • 1 ts natron
 • 20 gram Vita hjertego' lett 
 • 4 dl skummet melk
 • 10 dråper steviadråper med vanilje (evt vaniljeessens)

En oppskrift i denne heimen er aldri lik, så da jeg f.eks lagde en røre bananlapper i dag så ikke oppskriften ut som denne. Alt kommer an på mengden banan, hva som frister å putte i røra, hva jeg har tilgjengelig og tjukkelsen jeg ønsker på røra. Derfor kan det nesten være like greit å tilpasse den litt selv. I dag hadde jeg f.eks erstattet litt av skummelt melken med skummet kulturmelk. Jeg kuttet ut smøret. Og hadde også litt fint sammalt hvete. 

 

Jeg fikk 27 lapper av denne røra, som ga 50 kcal stykk!

Dagens middag - Lapskaus med kyllingbiter

Når man ser størrelsen på denne kjelen skulle man ikke tro det bare var tre voksne og ett barn til middag! Men lapskaus er jo så godt :) Og jeg elsker når det blir rester igjen! Passer utmerket til å fryses, så har man et godt og magert måltid når det skulle passe seg. Tror det blir lapskaus en dag til uka til lunsj ja! 

 
Litt kjøtt & grillkrydder må man ha på toppen! :)

Vi har prøvd mye forskjellig kjøtt i lapskausen, og det er godt med variasjon! Kalkun, kylling, pølser i forskjellig varianter, skinkebiff, svinefileet. Når jeg skal til Sverige om to uker skal jeg se godt etter forskjellig kjøtt som vi kan ha oppi lapskausen :)

Dagens lunsj og mellommåltid

Til lunsj ble det i dag en proteinrik salat - eggerøre, hamburgerrygg og salat. 

Mellommåltidet i dag koste jeg meg veldig med. Vaniljeyoghurt, dobbelt 0 %, jordbær og bringebær blandet sammen. En grov bananlapp jeg stekte tidligere i dag. Og en kopp kaffe med sjokolade-steviadråper og et dryss cappucinopulver! 
Denne helga har jeg også fått hatt to runder på spinningssykkelen! Litt småstøl, men utrolig deilig :)

Nå står dagens middag og putrer på komfyren. En gigantisk kjele med lapskaus! Nam nam! 

Etterpå skal ukas middager planlegges, når jeg skal trene og handeliste for storhandling i morgen. Snart kan en ny uke begynne, selv om jeg gjerne skulle ha mer helg! ;)

 

Er dere klare for en ny uke?

Bryllupsinvitasjonene!

Vi bestilte de torsdag kveld, og fikk hentemelding i dag! Det må jeg si gikk veldig kjapt! Vi bestemte oss til slutt å få det ferdig trykket, så slipper vi unna mye tid og "krefter" på å printe og kutte selv. Dermed blir det fokus på den siste finishen til uka! Vi er veldig fornøyd med kvaliteten og hvordan utseende ble på de. Så nå er det opp til oss å gjøre de helt perfekte! Gleder meg til å få de sendt ut! Litt treige, men vi har jo tross alt sendt ut "save the date"-kort før jul også da!Flere bilder kommer etterhvert, men ferdig resultatet kommer ikke før alle invitasjonene er sendt ut :)

Er dere andre i rute? :)

Dagens middag - Nydelig "tapas"-tallereken

Det er så godt å ha litt forskjellig til middag, ala tapas! Så i kveld har vi kost oss med kyllingspyd, hjemmelagde vårruller, marinert scampi og ovnsbakte potetstrips. Jeg hadde selvfølgelig også salat, kesam mager og en dash sweet chili saus! En skikkelig smakfull lørdagsmiddag!Kaloriinnholdet på alt dette, hvis noen lurer, er ca 440 kcal! Igjem, det handler om å ta riktig valg, og allikevel kan man storkose seg! 

Bedre sent, enn aldri: Dette var dagens lunsj

Etter en tur på IKEA etter frokost og så helgehandling på butikken ville jeg bare ha en kjapp og enkel lunsj. Så derfor ble det dette:
 • 3 stk speltlomper
 • 6 skiver kalkunpålegg
 • 200 gram salat
 • En kopp grønn te
 • Et glass fun light green tea lemon

I dag har gått til en del eksperimentering på kjøkkenet med nye oppskrifter! Blant annet en ny versjon av grove lapper! Nam! Det falt ihvertfall veldig i smak her. Og flere versjoner er planlagt!  

30 min på spinningssykkelen er gjennomført og litt styrke på beina etterpå. Godt for kropp og sjel å få pulsen opp igjen! Sliten, men sånn skal det være! Nå står middagen i ovnen, og jeg er sulten ja! En smakfull middag som venter. Et bilde kommer selvsagt etterpå :)

Jeg har så mange oppskrifter jeg har lyst å teste ut fremover at jeg ikke vet hvor jeg skal begynne! Men jeg er jo en planleggings-freak, så i morgen blir det laget en liste og så får jeg bare jobbe med nedover på denne ;)

Dagens middag - Tacosalat - og noen kloke ord

Først var planen å prøve speltlomper som tilbehør istedet for vanlig tortillalefser, men det ble litt forandringer. Etter litt vel mye utskeielser på jobb følte jeg et behov for en magrere middag. Derfor ble middagen karbonadedeig med tacokrydder, salat og kesam mager! Men dette var jo virkelig godt uansett! 

Det ser ikke akkurat like fristende ut etter at jeg blandet alt, men smaken.. Nam!Selv om jeg fokuserer mye på vektnedgang, kalorier og kosthold betyr det ikke at jeg lar meg selv "sprekke". Jeg spiste av lasagnerestene på jobb og smakte på en skumkake som hadde sjokoladetrekk på seg. Det handler om å ta valg og de riktig valgene. Skumkake med sjokolade er selvfølgelig ikke et riktig valg, men man skal ha lov til å kose seg litt også. Jeg har hatt et bra kosthold ellers denne uken, og er i gang med treningen igjen. Mye handler om å ta flere riktig valg enn dårlig valg. Ingen er perfekte! Så da valgte jeg f.eks å spise mer salat og ikke lefse/lompe/nachos til tacoen for å ta igjen litt av det jeg koste meg med tidligere i dag. Og jeg spiste mindre mellommåltid mellom lunsj og middag. Sultet jeg meg? Nei! Jeg valgte bare å unngå overspising og ikke spise bare for å spise! Må man alltid ha ost på taco? Må man ha rømme, hvorfor heller ikke prøve kesam eller kesam mager? 

Og når det gjelder å kose seg. Betyr det at det du spiser MÅ inneholde masse sukker eller være veldig fettrikt? Bare det å gjøre litt mer stas på utseende til kveldsmaten kan gi en følelse av dessert! Jeg føler jeg spiser dessert så og si hver dag, og føler derfor også at det ofte er enklere å ha kontroll over søtsuget. "Jeg behøver ikke den kaloririke sjokoladen der, fordi jeg har en skikkelig god grov rislapp med syltetøy på planlagt til kveldsmat". Jeg tror man må endre mye på hvordan man tenker hvis man skal klare å få til en varig endring av livsstil. Nyt livet, men med måte! 

Dagens lunsj i min nye lunsjboks!

Etter min jakt på matbokser med mange rom kom jeg over denne smarte matboksen:

Og til lunsj i dag ble det spicy eggerøre, juicy chicken, salat og litt grønnsaker i strimler. I tillegg hadde jeg oppskjært honningmelon til "dessert".


Nå er det helg! Og håper jeg får tid til litt ordentlig baking! Det er jo så mye jeg har lyst til å prøve meg på! :)

 

Kom gjerne med tips til mat/bakeoppskrifter jeg burde prøve :)

 

 


 

Turlunsjen min i dag

Torsdag er turdag på jobben, og i dag var vi i akebakken! Så etter frokosten i dag slang jeg sammen en slags eggerøre med skinke og litt forskjellig krydder. Jeg var spent på om det ville smake like godt kaldt, men det funket helt knall for meg det! Nå er jeg glad i kald restemat da! :)  • Spicy "eggerøre" med skinke, mais og paprika
 • 1 stk speltlompe
 • Salat
 • Appelsin

TOTALT: 354 kcal

Jeg fylte speltlompa med litt av eggerøra, og det var veldig godt!

Jeg er usikker på om det blir en ren kyllingsalat i morgen med restene fra kylling vi hadde til middag i dag eller om jeg skal prøve å mikse og trikse litt med den! ;) 

Oppdatering: Fire uker etter operasjon!

Oh yes da! Da er det utrolig nok fire uker siden operasjonen! Og her sitter jeg, nydusjet og føler meg lettere mørbanka visse steder.. Hvorfor? Jo, fordi jeg nå har hatt min første ordentlig treningsøkt etter operasjonen! Og da klinte jeg like gjerne til med å sitte for første gang på en spinningsykkel. AU! Jeg satt til og med på et par myke tøfler jeg fant i kjelleren i håp om at det skulle lindre ubehaget. Haha. Etter 30 minutter på tortursetet gikk jeg av, roet ned pulsen litt og så tok jeg like gjerne tre runder med knebøy og utfall før jeg tilslutt tøyet ut. Jeg måtte sitte rett i ryggen da jeg syklet, siden det blir feil belastning på brystene å lene seg på styret. Sånn må det være i to uker til, og etter det kan jeg begynne å jobbe med overkroppen igjen. Dette var godt både psykisk og fysisk ja! :)

Dette har vært litt berg og dalbane siden forrige ukes oppdatering. Jeg har jo nå vært tilbake på jobb, og det har virkelig merkes! På mandag kom jeg hjem helt utslitt og måtte felle noen tårer. Det har vært tungt, så det skal bli godt med helg! Det er ganske ubehagelig når hele brystområdet strammer seg og det småprikker i brystet, så jeg får bare være flink til å lytte til signalene kroppen gir. 

Jeg kjenner fortsatt at jeg har litt begrensninger til å strekke armene i opp og ut til siden, men ellers føles det mer naturlig. Jeg er virkelig storfornøyd med brystene mine, og angrer ikke ett sekund! Jeg er spent på hvordan det blir seende ut når jeg kan bytte til vanlig bh etterhvert! Da vil de jo få litt mer push! 

Jeg vil bare takke for tips ang BH uten spile i mitt forrige innlegg! Jeg fant mange fine alternativer på Lindex, og tror nok jeg tar turen dit om et par uker når jeg kan bytte ut sportsbhen!

Jeg har også fått kjøpt meg et par ordentlig sportsbher som, jeg har lest har kommet godt ut i tester. Det kommer et eget innlegg om disse.

Men jeg lurer allikevel på hvilken sportsbher dere bruker eller kan anbefale?

Gjett hva jeg gjør nå!?

Hallelujastemning i heimen! Nå er jeg i gang igjen!! :)

Dagens middag - Juicy salat

Da jeg endelig kom meg hjem fra jobb i dag ble jeg møtt av to sultne gutter i døra og middag stod klar på bordet! Ikke verst det må jeg si ;) Juicy chicken, jasminris, salat og tzatziki! 
Og jeg mikser fortsatt alt sammen, mens Kato spiser det pent hver for seg! ;)

Utrolig godt er det uansett! 

 

Jeg lurer på om det blir kyllingsalat på jobb i morgen med resten fra middagen i dag. Nam nam! :)

Dessert kan nytes hver dag hvis man vil!

Men så kommer det jo selvfølgelig an på hva man velger! 

Dette har jeg kost meg med i kveld:

 • Bringebær
 • Jordbær
 • Puffet havre
 • Yoplait dobbel 0 % med vaniljesmak


TOTALT: 187 kcal

Dette var veldig friskt og godt, og man kan varierer det til det uendelige! Sist gang jeg lagde noe lignede dette hadde jeg bokstavkjeks i stedet, noe som ga en søtere og mer dessertsmak. Men dette funket absolutt veldig bra for meg. Jeg skrapte og skrapte i glasset! Det blir helt klart flere varianter av dette fremover :) Selv om jeg fortsatt er veldig glad i bærkosen min da.. :)

 

Tilbake til hverdagen! DAG 3

Nok et innlegg med hva jeg forberedt til mat på jobb i dag. Jeg var spent på hvordan det ville være å ha med omelett som jeg lagde kvelden før, men det gikk veldig fint! Jeg koste meg med hvert eneste måltid :)

Frokost: 309 kcal

 • Frokostgrøt med Lerum UTEN bringebærsyltetøy
 • Gulrot, agurk og kålrot skjært opp i strimler

Lunsj: 376 kcal

 • Omelett med skinke, mais og paprik
 • Salat
 • Bulgurkake
 • Honningmelon

- Omeletten varmet jeg i mikroen, og det gikk helt fint.

Mellommåltid; 134 kcal

 • Appelsin
 • Grov rislapp med Lerum UTEN bringebærsyltetøy

- Rislappen varmet jeg i mikroen. Tok litt kanel og syltetøy uten sukker oppå. Nam!

TOTALT:  819 kcal

 

Nå tenker jeg så det knaker på hva jeg skal ha til lunsj i morgen. Det er turdag med jobben, så det hadde egentlig vært godt med noe varmt. Jeg ønsker meg virkelig en sånn liten hendig mattermos som jeg kunne hatt supper, lapskaus og gryter oppi. Får prøve meg å blunke pent til Kato. Hint hint..! ;)

Hva hadde dere til lunsj?

 

Dagens middag - Torsk med potetbåter, gulrot og tzatziki

Findus gjør susen noen ganger! Steketorsk med, nok en gang, hjemmelagde potetbåter, raspet gulrot og tzatziki!

I morgen er det Kato som har ansvaret for middagen, siden jeg har senvakt :)

 

Dagens middag - Risgrøt

En veldig enkel middag i dag! Altså Coop sin risgrøt. Varmes i en kjele eller i skåler i mikroen. Vips!På toppen hadde jeg kanel, sukrin og vita hjertego' lett margarin! Det trenger ikke å være en kaloribombe å spise grøt til middag! Sunt? Nja.. Men jeg tror jeg har fått i meg nok frukt og grønt ellers i løpet av dagen ;)

I morgen blir det fisk! 

Akkurat nå sitter jeg og tenker på hva jeg skal ha til lunsj på jobb i morgen.. Jeg har tidligvakt i morgen, og jeg tror det blir hardt å ha klokka på 06.00! Men det er godt å være tidlig ferdig også :) Ekstra mye kosetid med Jonathan på ettermiddagen! :)

Tilbake til hverdagen! DAG 2

Jeg tenkte jeg kunne vise litt av hva jeg spiser gjennom dagen nå som jeg er tilbake på jobb. Det går nok av bokser i dette huset, selv om Kato sliter med å forstå behovet for alle boksene. Hehe. Med tanke på all maten jeg lager for å fryse er det faktisk et must med alle disse boksene! Så vi må jo bare ha større kjøkken når vi finner drømmehuset.... 

Dagens mat på jobb gjorde jeg klart i går kveld:

 Frokost: 305 kcal

 • Frokostgrøten som jeg alltid lager
 • Gulrot, agurk og kålrot ferdig oppskjært

- På jobb har jeg søtningsmiddel, kanel og syltetøy uten sukker som jeg har oppå

Lunsj: 287 kcal

 • 3 stk speltlomper
 • 6 skiver hamburgerrygg
 • Salat
 • Honningmelon

- Jeg tok 2 skiver hamburgerrygg i hver lompe, sammen med litt salat. Resten av salaten det ikke ble plass til spiste jeg bare ved siden av

Mellommåltid: 202 kcal

 • Yoplait dobbel 0 % med vanilje
 • Eple
 • Appelsin

- Jeg kuttet eple i biter og blandet det sammen med yoghurt og litt kanel. 

TOTALT:  794 kcal

 

Noen som har tips til lunsj eller mellommåltid? :)


Tilbake til hverdagen!

Da var jeg ordentlig tilbake i jobb etter å ha vært sykemeldt i tre uker. Fredag hadde vi plan. dag i barnehagen og derfor var det ingen barn der. Så det var først i dag jeg var ordentlig for fult tilbake. Det kjentes godt på kroppen og brystene at jeg ikke har vært så aktiv på flere uker. Men det hjelper ihvertfall på den fysiske belastningen å jobbe med storebarn fremfor småbarn! 

Så nå som den vanlige hverdagen er tilbake kreves det også litt mer planlegging i forhold til å få kabalen til å gå opp. Jeg er så supermotivert i forhold til kosthold og trening. I tilegg har vi en del bryllupsforberedelser vi må få ordnet de neste ukene.

Sunn mat som er lett tilgjengelig gjør at det blir lettere å velge fremfor raske løsninger. Så maten jeg skulle spise på jobb i dag begynte jeg å forberede i går. Den bestod av:

 

 • Salat med skinkestrimler, potetstrips fra middagen i går kuttet opp i terninger og kesam mager i dressingboksen
 • Gulrot
 • Appelsin
 • Yoplait dobbel % 0 med vanilje
 • Honningmelon

Gulroten som litt snacks mellom frokost og lunsj. Salat til lunsj. Honningmelon og yoghurt blandet sammen med litt kanel og appelsin som mellommåltid. 

Salaten og honningmelon var allerede oppkuttet og i bokser i kjøleskapet. Skinkestrimler har jeg porsjonert i pakker og puttet i fryseren. Så totalt brukte jeg ikke lang tid i går kveld å forberede dagens måltider! 

 

Har dere hatt en god start på uka? :)

 

Dagens middag - Spicy lapskaus

Middagen i dag ble laget i går kveld, siden jeg hadde senvakt og det skulle gå raskere for gutta å få i seg mat. Av kjøtt brukte jeg denne gangen BBQ-krydret svinefileet, somgjorde lapskausen veldig smakfull og litt heitere enn vanlig :) Jeg vet ikke hvorfor, men jeg har blitt utrolig glad i lapskaus til middag! Vi har alt fra svinefileet, kalkun til pølsebiter oppi lapskausen. Og den er like gode dagen etterpå, kan fryses og har ofte vært lunsj når jeg har lyst på noe annerledes! Og i tillegg er det jo magert! Yes yes yes! :)


Middagen i morgen blir enda enklere, men det får dere se i morgen :) 

Dagens middag - Kyllingspyd, ovnsbakte potetstrips og salat

I dag har vært en kosedag med gutta. Etter at Jonathan hadde sovet tok gutta seg en tur ut, mens jeg fikk være igjen inne og kokkelere på kjøkkenet. 

Her er noen bilder av dagens middag:

 

Samboeren spiste det hver for seg, mens jeg delte opp alt og mikset det sammen til en salat. Jeg synes det blir så godt når alle smakene blir blandet på forhånd :)

Til uka er det tilbake til den ordentlige hverdagen igjen! Sykemelding er over, og i morgen er jeg 100 % tilbake i jobb etter brystoperasjonen. Jeg er spent på hvordan dette vil gå, siden jeg jobber i barnehagen. Mye belastning på kroppen, og jeg merker at det fortsatt er en god del som er ubehagelig å gjøre. Jeg vil jo ikke belaste kroppen sånn at det tar lenger tid å bli ordentlig bra eller at jeg sitter med ubehag om kveldene. Så jeg må bare være flink til å lytte til signalene kroppen gir og å ta en dag om gangen :)

Hver søndag blir uka planlagt. Samboeren og jeg sitter med kalenderen vi har og handlelsta. Ser på hva som skal skje, hente/levere i barnehage, trening, planlegger middager og lager handleliste. Vi handler to ganger i uka. Mandag og lørdag. Mandag for middagen og sånt for ukedagene. Og lørdag for helga og helgekosen. Ofte blir helgeplaner endret, og derfor venter vi med å planlegge det før helga nærmer seg. Nå som jeg er tilbake i jobb krever det igjen litt mer planlegging enn hva som har vært nødvendig de siste ukene. F.eks: Middagen til i morgen står nå og putrer for seg selv på kjøkkenet, sånn at det går kjapt å få den servert i morgen ;)

Helga har ihvertfall vært veldig koselig, og vårfølelsen blir bare sterkere og sterkere for hver dag som går! 

 

Har dere hatt en fin helg? :)

Tur til 4H-gården og dagens lunsj

Etter frokost bestemte vi oss i dag for å ta turen til 4H-gården. Dyr og dyrelyder er jo så morsomt om dagen, så vi tenkte dette ville være morsomt for junior. Han var helt i hundre. Pekte, kaklet, lagde dyrelyder, klappet dyra og sa "hei hei" til alle sammen.

Etterpå tok vi en tur innom cafeen som er der. Jeg tok en kopp te, mens gutta delte en vaffel. Og den forsvant fort! Vi hadde også smurt matpakke til Jonathan, sånn at han kunne spise lunsjen sin der. Det er så utrolig koselig med ordentlig familietid sammen!

Enkel og rask lunsj i dag. Orket ikke en gang å lage meg en salat. Det skal vi uansett ha til middag senere i dag :)

Det er så vanvittig deilig å se snøen som smelter og at solen varmer! For min del kunne alt bare blitt borte nå, og våren komme for fult! Men det er nok litt for tidlig enda..

 

Ha en fortsatt fin søndag! :)

Dagens middag - Heit biffgryte

Endelig var middagen spist, og både jeg og samboeren sitter her stappmette! I kveld ble det en meget smakfull gryte med biter av oksekjøtt, grønnsaker og tomatbasert saus. Ved siden av ble det potetbåter, men det er vel mer vanlig med potetmos. Nydelig var det ihvertfall!Snart er det tid for film i kjellerstua og kanskje en dessert hvis jeg orker! Og det tror jeg at jeg skal få plass til om en liten stund.., Lørdag er jo kosedagen min, så da må jeg bare ha litt sjokolade!! :)

Ønsker dere en fortsatt fin kveld :)

Dagens middag - Tortillapai for en

Samboeren er på ølsmaking med jobben. Junior er lagt for kvelden. Så da tok jeg like gjerne en tur i fryseren på jakt etter middag.Nå skal jeg kose meg med et stykke tortillapai, salat og kesam mager + et glass pepsi max, mens jeg venter på Idol starter hvert øyeblikk. Kose seg ja! :)

 

 

Oppskrift: Grove hamburgerbrød

Til fiskeburgeren vi hadde til middag her om dagen hadde vi hjemmelagde hamburgerbrød, så var både mektige og gode! 

Oppskrift:

 • 3 dl vann
 • 25 gram fersk gjær
 • 140 gram sammalt rugmel
 • 100 gram hvetemel
 • 240 gram fibramel
 • 1 ss rapsolje
 • 2 ss melk
 • Sesamfrø
 • LinfrøSmuldre og rør ut gjæren i lunkent vann og tilsett olje

Så tilsettes alle de tørre ingrediensene

Elt deigen godt

Dekk bollen med plast slik at fuktigheten ikke kommer ut, og la den heve i ca 30 minutter

Heves til dobbel størrelse

Deles i 10 biter

Og rulles til kuler.

Bruke en kjevle eller trykk de flate

La de etterheve i ca 20 minutter. Så pensles de med melk og strø over enten sesamfrø eller linfrø

Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca 15 minutter. Avkjøles på en rist

For å se om de er ordentlig gjennomstekt skal de ha fått en gyllen skorpe på undersiden

Per stykk: 173 kcal

Passer supert som brød til fiskeburger, hamburger, kyllingburger, BLT-sandwich, omelett eller bare som et vanlig rundstykke om så. 

Og disse kan utmerket fryses. Tas opp en liten stund før, tines på benken og varmes så noen minutter på 200 grader.

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com

hits