hits

mars 2013

Oppskrift p sunn og proteinrik blomkl-pizza

Som jeg nevnte i gr har jeg sett flere forskjellige oppskrifter p denne pizza-typen, og det som gr igjen er en god del ost i bunnen. Derfor prvde jeg meg p ersatte osten med kesam mager for gjre den enda magrere og i tillegg enda mer proteinrik! Jeg er nok ganske sikker p at bunnen blir mer crispy med ost, men bde smak og konsistens fungerert helt supert for meg! Da jeg la inn alle ingrediensene kom det opp at den inneholdt 56 % protein!

Jeg klarte ikke f i meg hele i gr og mtte la det bli igjen to stykker, og disse smakte veldig godt til lunsj i dag! Oppskriften tenker jeg er ca til en porsjon, men dette kommer jo an p hvor mye du spiser og hvor stor du lager den ;) Bruk gjerne bde mindre eller mer blomkl, og tilpass bare mengden kesam mager etter det :)

Oppskrift p pizzabunnen:

  • 325 gram blomkl
  • 2 eggehviter
  • 2-3 ss kesam mager
  • Krydder etter nske. Jeg brukte blant annet hvitlk, salt, pepper, cumin, pizzakrydder.

Blomklen kuttes opp i en foodprosessor til den ligner mer p ris. Putt s blomkl-risen inn i mikroen p full effekt i 6-7 minutter, snn at den blir kokt.

Tilsett de andre ingrediensene og bland alt sammen

Smr det utover bakplaten.

Tenk at hele denne bunnen er ca 135 kcal! S n er det opp til deg ta valget p hvor sunn den skal vre ;)

Stekes i ovnen p 210 grader i 20-30 minutter

S smurte jeg utover en blanding av tomatpure og hermetiske tomtater + litt diverse krydder utover bunnen

nsket fyll legges s p.

Jeg hadde:

  • 110 gram kalkunstrimler
  • 100 gram karbonadedeig
  • Paprika
  • Mais
  • Rdlk
  • Lett gulost

S er den klar for steks litt i ovnen igjen! N skal den bare st til osten har smeltet

Kos deg med hele pizzaen om du vil med god samvittighet!

Jeg hadde i tillegg en stor dash kesam mager til! P fatet ser du ikke halvparten av pizzaen en gang.. Nok mat!

Totalt: ca 515 kalorier for hele pizzaen, og som sagt er over halvparten protein!

Fortell meg gjerne hvordan det faller i smak hvis du prver det p dette! :)

Sunn sjokolademousse med et hint av appelsin

I dag var det jammen meg p tide med litt sjokolade igjen! Av den sunnere varianten alts.. (joda, jeg har vrt oppi smgodt-skla flere ganger i dag ogs..!)

Jeg flte denne desserten, som jeg har blitt helt hekta p, trengte f en liten pske-tvist over seg! Denne kan fint lages som en protein-variant og en vanlig-variant. Bruk det du har tilgjengelig og som du har lyst p.

Jeg lagde to varianter i dag:

Protein-sjokolademousse:

  • 2 eggehviter
  • 1 ss sukrin melis
  • 15 gram proteinpulver med sjokoladesmak (i dag brukte jeg Activate Elite Gold Rich Chocolate)
  • 1/2 ts kakao
  • 5 drper stevia sjokolade
  • 3 ts ferskpresset appelsinjuice
  • 2 gelatinplater

Lett-sjokolademousse

  • 2 eggehviter
  • 1 ss sukrin melis
  • 11 gram belgian hot chocolate (nydelig kakao, 40 kcal per kopp!)
  • 5 drper stevia sjokolade
  • 3 ts ferskpresset appelsinjuice
  • 2 gelatinplater

Legg gelatinplatene i vann, slik at de kan bli blte mens du pisker sammen det andre. Eggehvitene og sukrin melis piskes stivt. Tilsett s pulveret/kakaoen, steviadrpene og appelsinjuicen og rre dette inn. Gelatinplatene smeltes oppi 1 ss kokende vann. Tilsett gelatinene i en tynn strle oppi sjokoladeblaningen mens du pisker. Helles opp en bolle eller et glass.

Jeg presset ut appelsinjuicen fra en halv appelsin, men du kan fint bruke vanlig appelsinjuice :)



Konsistensen blir helt perfekt etter ca 30 min i kjleskapet :)

Jeg tok dessverre bare bilde av protein-versjonen, da den ble spist frst. Den andre spiste jeg litt senere... Ups.. Men jeg m si at av disse to var faktisk lett-sjokolademoussen best p smak! Jeg bare elsker det kakaopulveret i drikke og mousse! Lp og kjp :) Jeg vil ogs anbefale droppe appelsinskallet p toppen, da det ga en litt bitter smak for min del. Jeg bare skrapte det av etter prvd et par skjeer.

Det var ihvertfall friskt og godt med en liten vri p moussen. Sjokolade og appelsin gr fint sammen det ;)

Jeg lurer p hva jeg skal putte i moussen neste gang. Noen tips? ;)

Pskedessert nesten uten kalorier!

Og den m selvsagt vre gul!

Dagens dessert bestr helt enkelt av: Funlight saft med appelsinsmak, vann og gelatinplater! Helles oppi nsket beholder, som f.eks miniglass som jeg har gjort her:



Bde dekorativt og stt! Og perfekt hvis man er litt fysen og har lyst p dessert! Kan fint st bde en og to dager i kjleskapet ;)

P toppen hadde jeg litt vaniljekesam mager pisket sammen med sukrin melis og litt sukrin gold strdd p toppen. Sukrin gold gir litt karamellsmak og passer perfekt med appelsingele! Og vanilje slr jo ikke feil! :)

I morgen vil igjen desserten inneholde sjokolade, s flg med hvis det frister mer ;)

Smgodt-sklen har ropt p meg i hele dag, men jeg har holdt meg unna..! Nr psken er over skal skla bort! :)

Sjokolade, sjokolade, jeg digger sjokolade! Og det skal vre sunt!

Den frste delen er hentet fra en barnesang for de som lurer! Men det er n sant ogs da..! :)

I dag prvd jeg p meg en ny vri p frokostgrten, og den ble bare himmelsk!

Den bestod av:

  • 30 gram fiberhavregryn (kjpt i Sverige)
  • 20 gram store havregryn
  • 1 dl mandelmelk (kjpt i Sverige, og finner ikke her i Norge. Frustrert!)
  • ca 2 dl vann
  • 5 steviadrper med sjokolade
  • 1 ss sukrin gold

Dette fikk lov st i kjleskapet og godgjre seg over natten! Da det var p tide med frokost puttet jeg den inn i mikroen i ca 3 min p full effekt. Rrte litt rundt. Og s til hydepunktet:

  • 10 gram myoprotein i smaken choco peanut fra Myrevolution
  • 5 gram kakao

Rrte dette inn i grten og fikk denne himmelske frokosten:

Ser kanskje ikke mest delikat ut, men herremin! Jeg tilsatt litt mer stning i form av f.eks sukrin etterp. Jeg prvde hardt spise sakte, men hadde mest lyst til bare sluke hele skla p en gang.

Problemet mitt n er at dette proteinpulveret var selvflgelig fra en liten pose med smaksprve jeg har ftt.. S hvis noen fra Myrevolution ser dette hadde jeg absolutt ikke sagt nei takk til en stor dunk med dette pulveret! Eller bare en liten btte hadde vrt perfekt!Det er lov drmme ihvertfall.. ;) I morgen skal jeg prve meg p det samme, men med Whey Gold Double Rich Chocolate. Hres da meget lovende ut det ogs ikke sant?

Og s til dagens siste sjokolademltid:

Protein-mikrobrownie:



Jeg har hatt en god time med spinning og styrke i kjelleren i dag, og da var det vel fortjent avslutte dagen med en liten kake! God p smake, men neste gang vil jeg steke den litt mindre. Jeg liker en litt mer r konsistens.

Lurer p hva morgendagens kos blir... :)

Ukens frste sunne og proteinrike dessert!

I dag prvde jeg meg p noe nytt! Crazy start p uka! For meg er variasjon utrolig viktig, og jeg jakter alltid p inspirasjon til nye oppskrifter og kombinasjoner! Etter ha mottatt litt forskjellig smaksprver p proteinpulver fant jeg ute at jeg skulle gjre protein-moussen litt annerledes.

Dette ble dagens dessert:

En vanilje og sjokopeanut-mousse! Oh yes, please!

Konsistens ble litt mer pudding egentlig, men smaken. Nydelig!

Og ikke minst veldig dekorativt synes n jeg!

Innholdet er:

  • 2 eggehviter
  • 1 ss sukrin melis
  • 10 gram proteinpulver med sjokolade og peantt
  • 10 gram proteinpulver med vaniljesmak
  • 3 steviadrper sjokolade
  • 3 steviadrper vanilje
  • 2 gleatinplater

Eggehvite og sukrin melis piskes stivt. Ta halvparten av blandingen over i en annen bolle. Tilsette to forskjellig valgfri smaker av proteinpulver i hver av blandingene. Tilsett steviadrper. Sjokolade med sjokolade og vanilje med vanilje. Smelt bltlagte gelatinplater sammen med 1 ss kokende vann. Ca halvparten piskes inn i den ene blandingen, og resten inn i den andre blandingen. Legg lagesvis i en skl og rr forsiktig litt rundt med en gaffel. Inn i kjleskapet i ca 30 min, og NYT!

Kommer jeg til lage det igjen? HELT KLART! I veldig mange forskjellige varianter!

Hper dette var nyttig tips til variasjon for andre :)

JA til dessert hver dag!

Et pitabrd ble plutselig to pizza!

Pizza er en av favorittene til Kato! Og jeg synes jo selvflgelig at det er veldig godt selv ogs.. Men pizza er noe som fort kan bli veldig usunt. Bunnen, fyllet og ikke minst osten! Og s m vi ikke glemme hvitlksdressingen! Dette kan lett gjres noe med, og en variant er lage pizza av grove pitabrd. Oppskrift p mine grove pitabrd kan du lese her.

Det morsomme med pitabrd er jo at man da kan lage sine egne pizzaer og fylle p det man liker selv! Jonathan fikk i dag lov til lage sin egen pizza! Man skal ikke undervurdere unger selv om de bare er halvannet r skal jeg si deg Han var med p lage pizzasaus og legge p fyllet p sin egen + litt over p min! Etterp satt vi p huk foran ovnen og s litt p at de ble stekt. Og det var ingen tvil om at han skjnte hva han holdt p med og var veldig fornyd med seg selv underveis og etter! Under hele middagen holdt han rundt tallerken sin og sa "min min min". Den ble voktet som om det var gull! Siden jeg er s glad i bruke tid p kjkkenet er det sikkert ekstra viktig for meg smitte den gleden over p han. Barn lrer av erfaringer, og det er opp til oss legge til rette for trygge rammer slik at de fr lov til prve seg ut! :)

Tilbake til dagens middag.

Pitabrd deles opp og legges p et bakebrett.

Smr p pizzasaus. I dag brukte jeg tomatpure med litt vann, hvitlk, salt, pepper, sukrin og pizzakrydder

Legg p nsket fyll

Min pizza bestod av: hamburgerygg, karbonadedeig, go og mager salami, lettost, mais, paprika og lk. Salamien m selvflgelig ligge p toppen av osten snn at den blir ordentlig crispy! :)

Kan jo ikke akkurat skryte av mengden ost p min, men der velger jeg spare litt inn p kaloriene.

Stekes i ovnen til osten har smeltet



Dressing kan f.eks laget av kesam mager med litt hvitlkskrydder/presset hvitlk, salt og pepper.

M jo til slutt legge til Jonathan sin versjon :)

Selvflgelig kan man spise pizza p en mandag! ;)

En spennende dessert venter p meg i kjleskapet! Jeg hper den faller i smak..

Hjemmelaget sunn pskemarsipan

Med psken hrer mye hygge og kanskje et stort pskeegg fult opp med mye godsaker! Det er lett g p en skikkelig smell, for med smgodt fr man fort i seg store mengder kalorirer. Og det er synd la hardt arbeid g i vasken i lpet av en langhelg! Derfor kan det vre lurt ha sunnere alternativer tilgjengelig! Og med en liten pskevri blir det jo ogs veldig dekorativt da :) Disse marsipankulene er nydelig til kaffekoppen eller bare hvis man er litt fysen og vil dempe stsuget litt! ;)
16 sm kuler:
  • 90 gram mandelmel
  • 60 gram sukrin melis
  • 2 eggehviter
  • noen drper mandelessens
  • noen drper stevia toffee (men er absolutt ikke ndvendig)
  • Wilton paste eller gul konditorfarge
  • 20 gram mrk sjokolade til dekorering

Bland alle ingrediensene sammen, og la det hvile i 15 minutter. Jeg delte den opp i 16 biter og rullet til sm kuler. Denne marsipanen er ganske mektig, s det er ikke ndvendig lage de for store. I tillegg fr man forsynt seg flere ganger uten drlig samvittighet ;)

Sjokoladen legges i en liten pose og i et vannbad til den har smeltet. Klipp et lite hull p toppen og dekorer kulene.




Dette vil si totalt med sjokoladen ca 24 kcal per kule! eller ca 18 kcal uten!

Oppskriften er inspirert av denne

GOD PSKE!

Slenger med et bilde av den "vanlige" versjonen ogs:




Sunnere sjokolademousse full av overraskelser

Tung i toppen og tung i kroppen. Og hva trenger man da? Sjokolade!

Og gud s mett jeg er etter dagens dessert! Men den var himmelsk god ;)

La meg frst friste dere:





Og overraskelen inni:

Kan du se hva det er?

I fryseren fant jeg en pose med muffins jeg lagde for en god stund siden av sunnere sjokoladekake-mixen til Funksjonell mat. Og dette passet jo perfekt siden jeg flte for spice opp sjokolademoussen litt!

I dag brukte jeg dette:

  • 2 eggehviter
  • 1 ss sukrin melis
  • 15 gram proteinpulver med sjokoladesmak
  • 5 gram kakao
  • 2 drper stevia med karamell
  • 5 drper stevia med sjokolade
  • 2 geltainplater
  • 1 liten ferdiglaget muffins

Desserten ble laget som vist i tidligere innlegg, HER og HER. Fr jeg helte den i en skla blandet jeg inn muffinsen som jeg hadde delt opp i terninger. Det kan vre lurt dele den opp mens den fortsatt er litt frossen :)

Inn i kjleskapet s lenge du klarer vre tlmodig, men ca en halvtime holder!

NYT!

Pga sjokolademuffinsen ble jo desserten ikke like sunn som normalt, men det er fredag! Og muffinsen er tross alt en sunnere versjon ;) Har man lyst har man lov, i moderate mengder!

Oppskrift: Sunne nachos med chunky salsa

Det hele er veldig enkelt, og blir laget av disse:

Buer speltlomper har det lavest kaloriinnhold jeg har funnet av lomper, og kan brukes til utrolig mye! Det er 130 kalorier per 100 gram, og en lompe er p ca 35 gram. Da kan vi jo kjapt ta en sammenligning med tortilla chipsen til Santa Maria som har 470 kcal per 100 gram

Finn fram det krydderet du har tilgjengelig og som du fler kan smake godt.

De blir nok enda mer smakfulle hvis du pensler med olje, jeg prver fortsatt knipe inn p kalorier der jeg kan og brukte derfor vann.

Vann/olje pensles p begge sider, og krydres med nsket valg. Deles s oppi i i trekanter. Jeg delte hver lompe opp i 12 biter

Legges p en bakeplate og stekes p 200 grader i ca 10 min. Jeg fulgte ikke s nye med p klokka i dag, men flg godt med p slutten!

Serveres med salsa. Jeg hadde Santa Maria sin chunky salsa



Hvor mye dette vil vre kalorimessig kommer an p hvor mange lomper og mengde salsa. 100 gram salsa er ihvertfall 35 kalorier, og det er nesten et halvt stort glass!

Tre lomper, alts alt som er p fatet, er 105 gram - 137 kalorier.

Du skal spise mye av dette for i det hele tatt nrme deg tortilla chipsen til Santa Maria.

Hper dette faller i smak hos flere :)

Et av kosemltidene mine i dag var en rislapp med sukrin gold og en dash Lerum jordbrsyltety uten tilsatt sukker.




Oppskrift: Grove pitabrd

Pitabrd er veldig greit ha tilgjengelig i fryseren! Det kan fylles med det meste, og denne grove varianten er veldig mettende! Da vi spiste fylte pitabrd til middag her om dagen mtte begge to legge tilbake potetstrips fordi vi ble stappmette! :)

Mulighetene er ihvertfall mange! De kan fylles med karbonadedeig, kylling i biter, laks, svinekjtt i strimler osv. Eller man kan bruke de som pizzabunn! Pizzavarianten har jeg planlagt at det snart blir til middag i dette huset :)

Oppskrift p 8 stk:

  • 3 dl vann
  • 25 gram fersk gjr
  • 1 ts salt
  • 400 gram fibra fullkorns hvetemel



Gjren lses opp i lunkent vann

Alt eltes godt sammen

Deles i 8 like biter

Rulles til sm baller og legges under et hndkle p kjkkenbenken

La dem hvile i ca 20 min



Kjevl ut hver kule til ca 20 cm i diameter



Legg dem p et stekebrett og la dem heve under et kjkkenhndle i 30 min

Ovnen varmes opp til 250 grader

Pitabrdene stekes midt i ovnen i ca 6-8 minutter, Pass godt p!

De vil da blse seg opp, og f et hulerom inni som kan fylles med godsaker! ;)

Legg de opp hverandre og legg kjkkenhndle over mens de avkjler seg. Da vil de falle sammen og holde seg myke :)



Per pitabrd: 155 kcal

De vanlige pitabrdene man finner i butikken ligger p rundt 200 kcal stykk, og er langt fra like mettende!

Og til slutt et bilde fra grsdagens middag:




M ha, bare m ha sjokolade!

Og i dag ble desserten sjokolademousse! Jeg tror jeg kunne spist mange skler med dette, men da hadde det nok ikke vrt s sunt lenger... :)

Oppskriften er utviklet videre fra sjokoladeisen jeg la ut tidligere.

Fr du begynner mikse sammen legger du to gelatinplater i vann. Mens de ligger og blir myke i vannet, mikser du sammen oppskriften p sjokoladeisen. Nr gelatinplatene har blitt myke lser du de opp sammen med et par spiseskjer nykokt vann. Tilsett vsken i en tynn strle oppi sjokoladeblandingen mens du pisker videre.

Helles opp i en bolle og settes i kjleskapet. Den stivner overraskende fort, og man trenger derfor mindre tlmodighet enn med sjokoladeisen! ;)

Jeg tilsatte litt hakket mrk sjokolade p toppen og et jordbr! Og resultatet kommer her:







TOTALT: s vidt over 90 kcal inkludert den hakkede sjokoladen og jordbret

Lot du deg friste? ;)

Dagens lunsj - Omelett i ovnen!

Ja, hvorfor ikke hele alt i en form og la den kose seg i ovnen, mens man pusler med andre ting?

Jeg pisket sammen:

  • Egg
  • Melk (gjerne litt kesam mager ogs for litt mer proteiner)
  • Salt
  • Pepper
  • Litt forskjellig krydder

Rrte eggeblandingen sammen med:

  • Kokt potet fra en tidligere middag
  • Skinkestrimler
  • Paprika
  • Mais
  • Brokkoli

Helt alt over i en form


Inn i ovnen til eggeblandingen hadde s og si stivnet helt. Lot den s hvile litt p benken, snn at alt for satt seg.


Serveres med litt frisk salat og evt brd/speltlomper


Dette er veldig godt nylaget, men passer ogs utmerket til spise kaldt! Lag den kvelden fr, s har du en sunn og god lunsj klar til spises dagen etterp!

Den som er s fint med en snn type rett som dette er at du bare tilsetter det du har tilgjengelig i skuffer og skapp! Middagsrester er jo helt supert Laks, kylling, ja til og med tacokjtt for en litt mer krydret variant! Rra kan ogs fint helles i muffinsformer og fryses ned! Da tar du bare opp nsket antall p morgen og s tiner det i matboksen innen det er tid for lunsj! Og varmes da evt i mikroen hvis du nsker den varm :)

Sjokoladeis - full av proteiner og lite kalorier!

Her slr man mange fluer i en smekk!

Jeg elsker sjokolade! Og tar jeg frst en liten bit, er jeg hektet! Derfor er jeg n p jakt etter finne mange sunne og gode alternativer, slik at stbehovet mitt blir dekket uten at det pvirker kroppen p en negativ mte! Og det er ikke bare meg i dette hjemmet som liker stsaker! ;)

Jeg har to alternativer for dere. En "fitness"-versjon og en for den "vanlige" husholdningen. Det er jo ikke alle som har proteinpulver tilgjengelig! Og skal jeg vre rlig s er den vanlige versjonen favoritten av disse to! Herremin, for en fantastisk gledesrus jeg fikk da jeg koste meg med denne isen! Nr det gjelder "fitness"-versjonen tror jeg at den vil smake enda mer nr jeg fr dette proteinpulveret i posten! Jeg har lest mange gode anbefalinger om dette pulveret, og jeg gleder meg til prve det ut.

Med la oss komme til selve oppskriften:

Grunnoppskrift:

  • 2 eggehviter
  • 1 ss Sukrin melis eller Easy Living sukrilett melis

Stivpiskes til man kan snu bollen p hodet


  • 2 drper Stevia English Toffee
  • 4-5 drper Stevia Chocolate
  • 10 gram proteinpulver med sjokoladesmak eller10 gram Options belgian choc kakaodrikk (evt vanlig bakekakao, men det har jeg ikke prvd ut)

Vendes forsiktig inn og over i en skl

"Fitness"-versjonen

"Vanlig"- versjonen

'N kan man enten velge spise den med en gang eller putte den i fryseren!

Pass p at du rrer i den jevnlig, slik at den fryses likt og ikke krystalliserer seg.

Ta den ut av fryseren nr nsket konsistens er oppndd!

For siste finish og smak tok jeg p et dryss med cappucino-pulver og Walden Farms sjokoladesirup!

NYT! (og det med god samvittighet...)

TOTALT: 65 kcal

Og her er "fitness"-versjonen, som har nesten helt det samme kaloriinnhold, men med mye mer proteiner! Perfekt kos etter trening! :)

Hvem er med p JA til dessert hver dag? ;)

Kom gjerne med flere gode og sunne alternativer!

Oppskrift: Grove bananlapper

Dette er oppskriften p grove bananlapper jeg la ut et bilde av for et par uker siden:
  • 260 gram banan
  • 2 stk egg
  • 150 gram Rugmel, sammalt
  • 70 gram Fibra fullkorns hvetemel
  • 30 gram Axa havregryn, lettkokte
  • 30 gram Sukrin
  • 20 gram Sukrin gold
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ts kanel
  • 1 ts natron
  • 20 gram Vita hjertego' lett
  • 4 dl skummet melk
  • 10 drper steviadrper med vanilje (evt vaniljeessens)

En oppskrift i denne heimen er aldri lik, s da jeg f.eks lagde en rre bananlapper i dag s ikke oppskriften ut som denne. Alt kommer an p mengden banan, hva som frister putte i rra, hva jeg har tilgjengelig og tjukkelsen jeg nsker p rra. Derfor kan det nesten vre like greit tilpasse den litt selv. I dag hadde jeg f.eks erstattet litt av skummelt melken med skummet kulturmelk. Jeg kuttet ut smret. Og hadde ogs litt fint sammalt hvete.

















Jeg fikk 27 lapper av denne rra, som ga 50 kcal stykk!

Oppskrift: Grove hamburgerbrd

Til fiskeburgerenvi hadde til middag her om dagen hadde vi hjemmelagde hamburgerbrd, s var bde mektige og gode!

Oppskrift:

  • 3 dl vann
  • 25 gram fersk gjr
  • 140 gram sammalt rugmel
  • 100 gram hvetemel
  • 240 gram fibramel
  • 1 ss rapsolje
  • 2 ss melk
  • Sesamfr
  • Linfr



Smuldre og rr ut gjren i lunkent vann og tilsett olje

S tilsettes alle de trre ingrediensene

Elt deigen godt

Dekk bollen med plast slik at fuktigheten ikke kommer ut, og la den heve i ca 30 minutter

Heves til dobbel strrelse

Deles i 10 biter

Og rulles til kuler.

Bruke en kjevle eller trykk de flate

La de etterheve i ca 20 minutter. S pensles de med melk og str over enten sesamfr eller linfr

Stekes midt i ovnen p 200 grader i ca 15 minutter. Avkjles p en rist

For se om de er ordentlig gjennomstekt skal de ha ftt en gyllen skorpe p undersiden

Per stykk: 173 kcal

Passer supert som brd til fiskeburger, hamburger, kyllingburger, BLT-sandwich, omelett eller bare som et vanlig rundstykke om s.

Og disse kan utmerket fryses. Tas opp en liten stund fr, tines p benken og varmes s noen minutter p 200 grader.

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com