hits

mars 2013

Oppskrift p sunn og proteinrik blomkl-pizza

Som jeg nevnte i gr har jeg sett flere forskjellige oppskrifter p denne pizza-typen, og det som gr igjen er en god del ost i bunnen. Derfor prvde jeg meg p ersatte osten med kesam mager for gjre den enda magrere og i tillegg enda mer proteinrik! Jeg er nok ganske sikker p at bunnen blir mer crispy med ost, men bde smak og konsistens fungerert helt supert for meg! Da jeg la inn alle ingrediensene kom det opp at den inneholdt 56 % protein!

Jeg klarte ikke f i meg hele i gr og mtte la det bli igjen to stykker, og disse smakte veldig godt til lunsj i dag! Oppskriften tenker jeg er ca til en porsjon, men dette kommer jo an p hvor mye du spiser og hvor stor du lager den ;) Bruk gjerne bde mindre eller mer blomkl, og tilpass bare mengden kesam mager etter det :)

Oppskrift p pizzabunnen:

  • 325 gram blomkl
  • 2 eggehviter
  • 2-3 ss kesam mager
  • Krydder etter nske. Jeg brukte blant annet hvitlk, salt, pepper, cumin, pizzakrydder.

Blomklen kuttes opp i en foodprosessor til den ligner mer p ris. Putt s blomkl-risen inn i mikroen p full effekt i 6-7 minutter, snn at den blir kokt.

Tilsett de andre ingrediensene og bland alt sammen

Smr det utover bakplaten.

Tenk at hele denne bunnen er ca 135 kcal! S n er det opp til deg ta valget p hvor sunn den skal vre ;)

Stekes i ovnen p 210 grader i 20-30 minutter

S smurte jeg utover en blanding av tomatpure og hermetiske tomtater + litt diverse krydder utover bunnen

nsket fyll legges s p.

Jeg hadde:

  • 110 gram kalkunstrimler
  • 100 gram karbonadedeig
  • Paprika
  • Mais
  • Rdlk
  • Lett gulost

S er den klar for steks litt i ovnen igjen! N skal den bare st til osten har smeltet

Kos deg med hele pizzaen om du vil med god samvittighet!

Jeg hadde i tillegg en stor dash kesam mager til! P fatet ser du ikke halvparten av pizzaen en gang.. Nok mat!

Totalt: ca 515 kalorier for hele pizzaen, og som sagt er over halvparten protein!

Fortell meg gjerne hvordan det faller i smak hvis du prver det p dette! :)

Sunn sjokolademousse med et hint av appelsin

I dag var det jammen meg p tide med litt sjokolade igjen! Av den sunnere varianten alts.. (joda, jeg har vrt oppi smgodt-skla flere ganger i dag ogs..!)

Jeg flte denne desserten, som jeg har blitt helt hekta p, trengte f en liten pske-tvist over seg! Denne kan fint lages som en protein-variant og en vanlig-variant. Bruk det du har tilgjengelig og som du har lyst p.

Jeg lagde to varianter i dag:

Protein-sjokolademousse:

  • 2 eggehviter
  • 1 ss sukrin melis
  • 15 gram proteinpulver med sjokoladesmak (i dag brukte jeg Activate Elite Gold Rich Chocolate)
  • 1/2 ts kakao
  • 5 drper stevia sjokolade
  • 3 ts ferskpresset appelsinjuice
  • 2 gelatinplater

Lett-sjokolademousse

  • 2 eggehviter
  • 1 ss sukrin melis
  • 11 gram belgian hot chocolate (nydelig kakao, 40 kcal per kopp!)
  • 5 drper stevia sjokolade
  • 3 ts ferskpresset appelsinjuice
  • 2 gelatinplater

Legg gelatinplatene i vann, slik at de kan bli blte mens du pisker sammen det andre. Eggehvitene og sukrin melis piskes stivt. Tilsett s pulveret/kakaoen, steviadrpene og appelsinjuicen og rre dette inn. Gelatinplatene smeltes oppi 1 ss kokende vann. Tilsett gelatinene i en tynn strle oppi sjokoladeblaningen mens du pisker. Helles opp en bolle eller et glass.

Jeg presset ut appelsinjuicen fra en halv appelsin, men du kan fint bruke vanlig appelsinjuice :)



Konsistensen blir helt perfekt etter ca 30 min i kjleskapet :)

Jeg tok dessverre bare bilde av protein-versjonen, da den ble spist frst. Den andre spiste jeg litt senere... Ups.. Men jeg m si at av disse to var faktisk lett-sjokolademoussen best p smak! Jeg bare elsker det kakaopulveret i drikke og mousse! Lp og kjp :) Jeg vil ogs anbefale droppe appelsinskallet p toppen, da det ga en litt bitter smak for min del. Jeg bare skrapte det av etter prvd et par skjeer.

Det var ihvertfall friskt og godt med en liten vri p moussen. Sjokolade og appelsin gr fint sammen det ;)

Jeg lurer p hva jeg skal putte i moussen neste gang. Noen tips? ;)

Oppskrift: Grove pitabrd

Pitabrd er veldig greit ha tilgjengelig i fryseren! Det kan fylles med det meste, og denne grove varianten er veldig mettende! Da vi spiste fylte pitabrd til middag her om dagen mtte begge to legge tilbake potetstrips fordi vi ble stappmette! :)

Mulighetene er ihvertfall mange! De kan fylles med karbonadedeig, kylling i biter, laks, svinekjtt i strimler osv. Eller man kan bruke de som pizzabunn! Pizzavarianten har jeg planlagt at det snart blir til middag i dette huset :)

Oppskrift p 8 stk:

  • 3 dl vann
  • 25 gram fersk gjr
  • 1 ts salt
  • 400 gram fibra fullkorns hvetemel



Gjren lses opp i lunkent vann

Alt eltes godt sammen

Deles i 8 like biter

Rulles til sm baller og legges under et hndkle p kjkkenbenken

La dem hvile i ca 20 min



Kjevl ut hver kule til ca 20 cm i diameter



Legg dem p et stekebrett og la dem heve under et kjkkenhndle i 30 min

Ovnen varmes opp til 250 grader

Pitabrdene stekes midt i ovnen i ca 6-8 minutter, Pass godt p!

De vil da blse seg opp, og f et hulerom inni som kan fylles med godsaker! ;)

Legg de opp hverandre og legg kjkkenhndle over mens de avkjler seg. Da vil de falle sammen og holde seg myke :)



Per pitabrd: 155 kcal

De vanlige pitabrdene man finner i butikken ligger p rundt 200 kcal stykk, og er langt fra like mettende!

Og til slutt et bilde fra grsdagens middag:




M ha, bare m ha sjokolade!

Og i dag ble desserten sjokolademousse! Jeg tror jeg kunne spist mange skler med dette, men da hadde det nok ikke vrt s sunt lenger... :)

Oppskriften er utviklet videre fra sjokoladeisen jeg la ut tidligere.

Fr du begynner mikse sammen legger du to gelatinplater i vann. Mens de ligger og blir myke i vannet, mikser du sammen oppskriften p sjokoladeisen. Nr gelatinplatene har blitt myke lser du de opp sammen med et par spiseskjer nykokt vann. Tilsett vsken i en tynn strle oppi sjokoladeblandingen mens du pisker videre.

Helles opp i en bolle og settes i kjleskapet. Den stivner overraskende fort, og man trenger derfor mindre tlmodighet enn med sjokoladeisen! ;)

Jeg tilsatte litt hakket mrk sjokolade p toppen og et jordbr! Og resultatet kommer her:







TOTALT: s vidt over 90 kcal inkludert den hakkede sjokoladen og jordbret

Lot du deg friste? ;)

Sjokoladeis - full av proteiner og lite kalorier!

Her slr man mange fluer i en smekk!

Jeg elsker sjokolade! Og tar jeg frst en liten bit, er jeg hektet! Derfor er jeg n p jakt etter finne mange sunne og gode alternativer, slik at stbehovet mitt blir dekket uten at det pvirker kroppen p en negativ mte! Og det er ikke bare meg i dette hjemmet som liker stsaker! ;)

Jeg har to alternativer for dere. En "fitness"-versjon og en for den "vanlige" husholdningen. Det er jo ikke alle som har proteinpulver tilgjengelig! Og skal jeg vre rlig s er den vanlige versjonen favoritten av disse to! Herremin, for en fantastisk gledesrus jeg fikk da jeg koste meg med denne isen! Nr det gjelder "fitness"-versjonen tror jeg at den vil smake enda mer nr jeg fr dette proteinpulveret i posten! Jeg har lest mange gode anbefalinger om dette pulveret, og jeg gleder meg til prve det ut.

Med la oss komme til selve oppskriften:

Grunnoppskrift:

  • 2 eggehviter
  • 1 ss Sukrin melis eller Easy Living sukrilett melis

Stivpiskes til man kan snu bollen p hodet


  • 2 drper Stevia English Toffee
  • 4-5 drper Stevia Chocolate
  • 10 gram proteinpulver med sjokoladesmak eller10 gram Options belgian choc kakaodrikk (evt vanlig bakekakao, men det har jeg ikke prvd ut)

Vendes forsiktig inn og over i en skl

"Fitness"-versjonen

"Vanlig"- versjonen

'N kan man enten velge spise den med en gang eller putte den i fryseren!

Pass p at du rrer i den jevnlig, slik at den fryses likt og ikke krystalliserer seg.

Ta den ut av fryseren nr nsket konsistens er oppndd!

For siste finish og smak tok jeg p et dryss med cappucino-pulver og Walden Farms sjokoladesirup!

NYT! (og det med god samvittighet...)

TOTALT: 65 kcal

Og her er "fitness"-versjonen, som har nesten helt det samme kaloriinnhold, men med mye mer proteiner! Perfekt kos etter trening! :)

Hvem er med p JA til dessert hver dag? ;)

Kom gjerne med flere gode og sunne alternativer!

Oppskrift: Grove hamburgerbrd

Til fiskeburgerenvi hadde til middag her om dagen hadde vi hjemmelagde hamburgerbrd, s var bde mektige og gode!

Oppskrift:

  • 3 dl vann
  • 25 gram fersk gjr
  • 140 gram sammalt rugmel
  • 100 gram hvetemel
  • 240 gram fibramel
  • 1 ss rapsolje
  • 2 ss melk
  • Sesamfr
  • Linfr



Smuldre og rr ut gjren i lunkent vann og tilsett olje

S tilsettes alle de trre ingrediensene

Elt deigen godt

Dekk bollen med plast slik at fuktigheten ikke kommer ut, og la den heve i ca 30 minutter

Heves til dobbel strrelse

Deles i 10 biter

Og rulles til kuler.

Bruke en kjevle eller trykk de flate

La de etterheve i ca 20 minutter. S pensles de med melk og str over enten sesamfr eller linfr

Stekes midt i ovnen p 200 grader i ca 15 minutter. Avkjles p en rist

For se om de er ordentlig gjennomstekt skal de ha ftt en gyllen skorpe p undersiden

Per stykk: 173 kcal

Passer supert som brd til fiskeburger, hamburger, kyllingburger, BLT-sandwich, omelett eller bare som et vanlig rundstykke om s.

Og disse kan utmerket fryses. Tas opp en liten stund fr, tines p benken og varmes s noen minutter p 200 grader.

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com