hits

mars 2014

Luftig og lett bringebrmousse

Det er helt utrolig tenke p at det faktisk er 1. april i morgen!

Mars er ofte en lang mned. Mrkt, kaldt, trist og ingen helligdager. Men i r har vret vrt ganske s bra ;) Forhpentligvis betyr ikke dette en elendig sommer..

En ting jeg merker med meg selv n som det blir lysere og varmere ute - er at jeg ikke har lyst til tilbringe s mye tid p kjkkenet!

Det skal g fort, og gjerne vre litt friskt!

Som resulterte i denne lette og veldig raske bringebrmoussen :)

Oppskrift p to porsjoner:

  • 1 eggehvite
  • 1 beger Yoplait dobbel 0 % bringebr
  • 150 gram gresk yoghurt/ mager kesam med eller uten vanilje
  • 100 gram bringebr - eller s mye du mtte nske
  • Evt stning som sukrin melis

Stivpisk eggehviten i en egen bolle.

Hvis du bruker frosne bringebr kan du enten la de tine i kjleskapet over natten, en liten stund p benken eller kjapt i mikroen. Mos bringebrene med en gaffel.

Bland sammen yoghurt og litt av de moste bringebrene og evt litt stning. Vend inn eggehviten, forsiktig med raskt.'

Topp med resten av bringebrene

Sett den gjerne inn i kjleskapet en halvtimes tid slik at den fr satt seg litt. Men dette er absolutt ikke ndvendig.

Her kan du jo variere til det uendelige med smakene du liker! S en bringebrmousse kan enkelt gjres om til f.eks ordbr, blbr, sitron eller vanilje.

Og ingen gelatin for dere som synes det er skummelt ;)

Fremtiden for bloggen er litt usikkert for yeblikket.

Jeg er s utrolig glad og takknemlig for at s mange flger med og lar seg inspirere av det jeg deler. Det var virkelig det jeg nsket at bloggen skulle vre. Men i det siste har den ogs vrt med p gi meg litt undvendig frustrasjon, og med det forsvant ogs litt av gnisten.Jeg har s mange andre spennende prosjekter p gang, at prioritering fr bli etter det som fles riktig der og da.

Ny mned - nye muligheter - eller hva? :)

Energi gir det ihvertfall se ut av vinduet i skrivende stund og fortsatt se sola lyse p litt av husveggen!

nsker dere en fortsatt fin mandag :)

#oppskrift #kosthold #trening #jatildesserthverdag #yoghurt #utensukker #sukkerfri #mat #dessert #bringer #bakekona

Helgekos med sjokoladeboller

De siste dagene har det kun vrt fokus p en ting: kose meg skikkelig med mann og barn!

Og ikke minst - nyte det nydelige vrvret det har vrt her srp! Wow, snakk om energiboost :)

Fredagskvelden ble faktisk brukt til bake i over 4 timer- fra junior var lagt og til klokken passerte 23 en gang. Og det etter ha hatt tidligvakt p jobb + playdate p lekeplassen etter jobb. Snakk om lang dag! Men allikevel helt perfekt :) Baksten ble selvflgelig prvesmakt litt p. og dagen etterp gitt videre for glede noen nr i familien.Det er ekstra stas lyse opp dagen til andre med skikkelig hjemmebakst! :)

Nesten ukentlig slenger jeg sammen en porsjon med disse "bollene" dere stadig ser. De kan utmerket fryses, metter godt og lages fort.

Denne gangen falt valget p blande inn sukkerfri melkesjokolade hakket i biter.

Og den ble virkelig en innertier! Ihvertfall nr de er nystekte. Sjokoladebiter som smelter i munnen.

Oppskrift:

  • 110 gram fibra fullkornsmel (ca 2 dl)
  • 90 gram havregryn eller havremel (ca 2 dl)
  • 50 gram sukrin gold (ca 0,5 dl)
  • 1 ss bakepulver
  • 1/2 ts kardemomme
  • 30 gram lett margarin - rett fra kjleskapet
  • 250 gram mager kesam
  • Sjokolade hakket i biter - sukkerfri eller ei

Sett stekeovnen p 225 grader.

Bruk gjerne en kjkkemaskin hvis du har til blande sammen deigen slik at alt blir blandet fort sammen. Men ekte muskelkraft gjr ogs selvflgelig susen ;)

Bland de trre ingrediensene. Tilsett smr, kesam og sjokolade, og bland godt sammen p hy hastighet.

Str litt fullkornsmel utover kjkkenbenken. Legg deigklumpen p benken og str litt mer mel over. Trykk deigen litt ned og vend noen ganger.

Bruk et glass eller pepperkakeformer til stikke ut rundinger.

Legg p et bakepapir, og stek midt i oven i ca 7-9 minutter. Til de har blitt litt gyldne p undersiden.

Og s er det bare ta med seg en bolle, den med fleste sjokoladebiter, og nyte i solveggen med en kaffekopp i andre hnda ;)

Jeg har "snappet" litt med familie i nord - og snakk om to forskjellige rstider p en gang! Jeg klager ikke for si det snn...

Gjr dere klar for en ny uke og siste dagen i mars!

Ha en fortsatt fin sndag :)

#oppskrift #fullkorn #bake #scones #magerkesam #sukkerfri #utensukker #sjokolade #sukringold #funksjonellmat #trening #mat #vr #bakekona

Chocolate fudge ice cream

Noe som er utrolig morsomt med eksperimentere p kjkkenet er se om en oppskrift kan brukes til noe mer.

Hvis man frst har blitt trygg p en grunnoppskrift nr det kommer til bakst, kaker o.l er det lettere prve seg p andre varianter eller andre sm justeringer.

Men nr det kommer til denne varianten p en tidligere oppskrift er den eneste forskjellen at den er puttet i fryseren ;)

S avansert var det ;)

Jeg ble faktisk litt tatt p senga over hvordan konsistensen ble - skikkelig tykk og deilig!

Og utrolig mettende.

Oppskriften er den samme som sjokoladekremen laget av stpotet! Stpotet!?

Jeg gjentar oppskriften her ogs:

  • 100 gram stpotetpur*
  • 5 gram kakao
  • 10 gram proteinpulver med sjokolade - eller mer kakao hvis du ikke har proteinpulver
  • 1/2 ts pulverkaffe - juster med hvor mye kaffesmak du liker, og kan ogs slyfes
  • En skvett melk
  • 1 ss sukrin gold**
  • Litt vaniljepulver - kan fint slyfes

*Jeg bakte en stpotet i ovnen p 200 grader til den var myk inni. Ta ut innmaten og kjr alt i en blender/foodprosessor eller med en stavmikser til du fr en glatt pur. Oppbevar i en tett boks i kjleskapet, eller frys ned i porsjonsposer/isbitformer.

**Jeg liker veldig godt den runde og fyldige smaken fra sukrin gold, men sukrin/sukrin melis kan ogs selvsagt brukes. Du kan ogs smake til med yacon sirup/honning eller en annen sirup.

Bland sammen alle ingrediensene og juster evt stning etter hvor stt du liker det. Sett s kremen inn i fryseren i en boks med lokk p. Du kan godt rre litt i den innemellom.

Tips: Hvis du lager stpotetmos som tibehr til middagen - legg litt av den moste stpoteten over i en boks fr du blander i evt melk/smr og krydder i mosen. Avkjl i kjleskapet, og vips kan du bruke den til lage sjokoladekrem/is!

Toppet med litt revet sukkerfri melkesjokolade og Walden Farms chocolate syrup.

Mm - sommerflelse! :)

Et annet tips er blande inn et par spiseskjeer stpotetpur inn i havregrten! Det gir en utrolig myk og deilig konsistens.

Toppet med kanel, litt mer kanel, en ekstra dsj stpotetpur og Walden Farms pancake syrup.

Hvor ble det av den fine solen de meldte at det skulle bli denne uken? Lureri..

Vel vel - snart er det uansett helg!

Ha en fortsatt fin torsdag :)

#oppskrift #kosthold #suntoggodt #dessert #utensukker #sukkerfri #stpotet #sukrin #sukringold #funksjonellmat #havregrt #frokost #jatildesserthverdag #bakekona

Sjokoladepudding med hjemmelaget vaniljesaus

En klassiker m ikke glemmes, s her om dagen kom lysten p sjokoladepudding igjen.

Og da nler ikke jeg med rusle ut p kjkkenet..!

Det som tar lengst tid med denne desserten er vente til den stivner.

Tips: Lag denne dagen fr - bde puddingen og sausen!

Oppskrift p sjokoladepuddingen finner du HER og vaniljesausen HER.

Begge deler er uten tilsatt sukker.

Her har jeg rett og slett brukt roseformer av silikon kjpt utrolig billig p Ebay!

Blandingen helles over i muffinsformene og settes inn i kjleskapet for stivne.

Jeg brukte en kniv langs kanten for vre sikker p at de lsnet ordentlig og holdt formen nr jeg tok de ut.

Dekorativt? :)

Silikonformer, som dere har sett tidligere, er noe jeg virkelig bruker til alt mulig. Og Ebay er virkelig et mekka p det omrdet!

Jeg har prvd meg p en annen "pudding"-variant, som ogs ble en supersuksess! Gleder meg til dele den med dere :)

Det kommer forresten ogs et eget innlegg hvor jeg viser dere nyaktig hvilke former jeg bruker til de forskjellige dessertene, og hvor jeg har kjpt de :) Jeg tror det er et av de mest stilte sprsmlene p bloggen. S hvis det er noe om utstyr dere lurer p, legg igjen en kommentar s skal jeg ta med det i innlegget :)

Ha en finfin lille lrdag!

#oppskrift #kosthold #dessert #sjokoladepudding #utensukker #sukkerfri #vaniljesaus #sukrinmelis #bakekona #funksjonellmat #mat

Vren er p vei - og feires med vafler!

Jeg tror jeg aldri har ftt med meg s mye reklame for en snn "merke"-dag som at det i dag er den store vaffeldagen.

Hva er det ikke vi har en dag for? ;)

Men hey - perfekt unnskyldning for finne fram vaffeljernet midt i uka!

For alts - vaffeljernet blir altfor lite brukt i denne heimen! Vi elsker vafler, bde liten og stor. Men begrunnelsen er s drlig som at jeg synes det er noe herk vaske jernet etterp ;)

Det gr mye fortere vaske en stekepanne - s, pannekaker! Det er en gjenganger her ;)

Men - vafler er jo virkelig digg, s jernet m frem innimellom.

Oppskrift p 8 plater:

  • 1,5 dl kulturmelk - jeg brukte skummet
  • 1,5 dl melk - jeg brukte ekstra lett
  • 1 egg
  • 150 gram fibra fullkornsmel
  • 50 gram havremel - eller havregryn
  • 50 gram sukrin*
  • 25 gram sukrin gold*
  • 1 ts bakepulver
  • 1/2 ts vaniljeekstrakt - evt vaniljepulver/vaniljesukker
  • 1/2 ts kardemomme
  • 50 gram smeltet smr

*Du behver ikke bruk begge deler hvis du ikke har.

Rr sammen melk og egg. Tilsett de andre ingrediensene. Bruker du havregryn og nsker en helt glatt rre kan du mikse alt med en stavmikser.

La rren svelle i minst 15 minutter.

Stek i vei!

Du m ikke bruke smr i rra, men jeg synes det gir en ekstra god smak. Bruk du lett margarin blir de myke, men bruker du ordentlig smr blir de mer spre

Smret kan byttes ut med f.eks en overmoden banan eller kesam.

Du m heller ikke bruk kulturmelk i rra, men igjen synes jeg det gir en ekstra god smak i vaffelrra.

Og tilbehret kan vre s mangt!

Vi hadde en boks mager kesam vanilje og jordbrsyltety i kjleskapet.

Brunost er jo ogs utrolig godt da! Eller noe s enkelt som smr. Mm..

Siden disse ikke inneholder vanlig hvetemel er de utrolig mettende ogs! Rester er perfekt til spice opp matboksen med ;)

Du kan nok ogs fint bytte ut deler av fullkornsmelet med proteinpulver hvis du har det, og nsker en litt mer proteinrik versjon.

Lurer p hvor mange vaffeljern som har blitt solgt de siste dagene ;)

Hurra for merkedager som gjr en helt vanlig ukedag litt ekstra spesiell!

Ha en fortsatt super tirsdag :)

For de som lurer inneholder per plate:

ca 128 kalorier med lett margarin

ca 152 kalorier med meierismr

ca 117 kalorier med en moden banan

#oppskrift #kosthold #fullkorn #vaffeldag #vaffel #sukrin #sukringold #funksjonellmat #utensukker #sukkerfri #mat #bakekona

Banansplitt - den sunnere versjon!

Wow - for et langtidsvarsel det er p yr n da! Man blir jo nesten litt vryr bare av se p det ;)

Men.. Jeg tror det ikke fr jeg fr se det!

Hvilken dessert er det meste klassiske fra sydenferier eller sommerferier?

Det frste som falt meg inn var en stor banansplitt! Ihvertfall hos de sm ;)

Den mangler kanskje noe kirsebr, en paraply og litt fyrverkeri - men snadder det var det ;)



Dette er rett og slett utrolig enkelt lage - og selv den strste "amatren" kan f til denne!

Vi liker det enkelt - gjr vi ikke? ;)

Snakk om bilde-bonanza i ett innlegg - men det er bare for forsikre meg at dere blir ordentlig fristet ;)

Vaniljeisen er egentlig litt "juks og fanteri".

Mager vaniljeis:

  • 100 gram mager kesam vanilje - eller s mye du liker
  • Et par skevtter melk - men det er absolutt ikke noe must
  • Sukrin melis - hvis du vil ha det enda litt stere

Mager vanilje kesam, evt blandet med de andre ingrediensene, puttes opp i en boks som tler fryser. Sett boksen inn i fryseren, med lokk p. Rr hardt rundt jevnlig slik at isen ble mer smooth.

Etter et par timer, tiden kommer an p mengden, har du "vaniljeis" klar til nytes ;)

Og s er det bare slenge sammen det du liker!

Jeg hadde:

En banan delt i to toppet med biter av mango og jordbr

+ "vaniljeis"

+ PB2/peanttmel blandet med vann for en peanttsaus - evt peanttsmr tilsatt litt vann

+ Walden Farms chocolate syrup

+ sjokoladetrukket cashewntter

Til en slik dessert er det helt klart obligatorisk med en lang isskje ;)

Ah - s godt og en perfekt kos n som vren og sommeren er p vei! :)

Tilsett litt kakao i "vaniljeis"-blandingen for en sjokoladevariant ;) Det er jo s mange av oss som er s svak for litt sjokkis i hverdagen ;)

Hper dere har hatt en super helg, og er klar for nok en ny uke.

Tusen tusen takk til alle dere som flger bloggen p Facebook, og som deler den videre og legger igjen koselige kommentarer. Og selvflgelig til dere som kommenter her p bloggen og p Instagram. Jeg er s utrolig glad for at jeg har s mange fantastiske lesere :)

Klikk p bildet for komme direktet til Facebook-siden.

#jatildesserthverdag #banansplitt #magerkesam #dessert #oppskrift #mat #kosthold #trening #sukkerfri #utensukker #sukrinmelis #funksjonellmat #bakekona

Naturlig proteinrik "ostekake" toppet med bringebrsaus - For en frokost!

Jeg skrev p Facebook-siden min i begynnelsen av uka at jeg hadde frokosten til dagen etterp stende klar i kjleskapet!

Og gjett om jeg gledet meg til sette meg tilbords og nyte denne "ostekaken"

Utgangspunktet er tatt fra DENNE tidligere oppskriften, men denne gangen med litt andre smaker.

Og bringebrsausen er s enkel og lages p nullkommaniks! ;)

Alle "swirlene" er ogs utrolig enkelt f til. La oss komme til bde oppskriften og fremgangsmten!

Oppskrift:

Bunnen:

  • 1 god ts yacon sirup - eller f.eks honning - smeltet smr kan sikkert ogs brukes
  • ca 3 ss vann
  • 40 gram havremel - evt havregryn
  • 1 ss sukrin gold

Ostekremen:

  • 2 gelatinplater
  • 1 beger skyr i smaken fersken og bringebr
  • 1/2 dl melk
  • 2 ss saft - jeg brukte Zeroh i smaken villbringebr
  • 1 ss sukrin melis - men det er ikke ndvendig
  • 2 ss vann
  • Litt av bringebrsausen

Hvis du bruker frosne bringebr heller du de opp i en skl og lar de tine p benken/i kjleskapet

Legg gelatinplatene i vann, slik at de blir myke.

Tisett sirup og vann til bunnen i en skl, og varm det kjapt opp i mikroen. Tilsett havremel og sukrin gold og bland massen godt sammen. Trykk massen ned i nsket form, og sett den inn i kjleskapet

Bland sammen skyr, melk, saft og evt sukrin melis.

Kok opp 2 ss vann og ls de myke gelatinplatene opp i vannet. Hell gelatinopplsningen opp i yoghurtblandingen. Hell den over bunnen og inn i kjleskapet igjen. Den m f satt seg litt, ca 10 minutter, fr du evt heller over bringebrsausen.

Bringebrsausen: Mos bringebrene og press de gjerne gjennon en liten sil for f bort alle frene. Tilsett evt litt sukrin melis hvis den ikke er st nok.

Jeg brukte bare en teskje og lot det falle drper av sausen ned i blandingen.

Og s tok jeg en tannpirker for lage mnsteret.

Og s er det bare sette kaken forsiktig tilbake i kjleskapet. F seg en god natt svn, og s var frokosten klar morgen etter ;)

Den trenger nok 2-3 timer for stivne ordentlig hvis du ikke har planer om vente til natten over.

Det er absolutt ikke noe must lage mnsteret. Men det blir jo litt stilig, og gir en liten ekstra smak :)

Bringebrsausen behver du heller ikke lage kvelden fr. Bringebrene kan bare tine i kjleskapet natten over, og s mose de med en gaffel/stavmikser eller presse de igjennom en sil. Like god uansett :)

Det er jo tross alt viktig med en god start p dagen - og hvem hadde ikke blitt glad for f en slik frokost servert?

S da er sndagsfroksten i boks? ;)

Og hvis du bytter havremelet med vanlig kjeks, tror jeg den fint kunne sttt p et kakebord! Denne er veldig lett og frisk p smak.

Dagen i dag skal bare nytes med gutta mine, s fr vi se hva det bringer ;) Mye tull og latter ihvertfall ;)

Ha en fin lrdag :)

#oppskrift #kosthold #trening #proteinrik #sukringold #sukrinmelis #funksjonellmat #frokost #ostekake #bakekona

Stpotet + sjokolade til frokost

Eller lunsj! Eller kveldsmat. Dette er absolutt ikke en oppskrift forbeholdt frokost, selv om den er laget av havregryn!

Havregryn forbindes vel kanskje for mange med frokost, i den klassiske havregrten. Jeg forbinder det heller med en meltype som gir saftig bakst. Som jeg har nevnt flere ganger kan man lett lage havregryn om til mel selv hvis du kjrer det i en blender.

Tilsett havremel i vafler, pannekaker og kaker for ke fiberinnholdet. I tillegg har havre en naturlig sdme :)

En nydelig sdme fr du ogs fra stpotet! :)

Noe som resulterte i denne frokost.

Oh yes - all mine! ;)

Og denne gangen med en "sebra"-look - som egentlig bare er en litt annen form for "marmorkake".

Kult da? ;)

Frst oppskrift - s fremgangsmte!

Oppskrift laget i en mini-springform:

  • 50 gram havremel
  • 10 gram proteinpulver med vaniljesmak - kan fint slyfes hvis du ikke har det
  • 2 ss stpotepur*
  • 1 ss sukrin gold
  • En god dsj kanel, og gjerne ogs en liten klype med kardemomme og muskatntt
  • 0,5-0,7 dl melk/vann - mengden avhenger om du bruker proteinpulver eller ikke. Mer hvis du bruker proteinpulver for da trenger rra mer vske
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1 eggehvite - men du kan selvsagt ogs bruke hele egget
  • 1 ts kakao

*Bak stpoteten i ovnen til du kjenner med en kniv at den har blitt myk inni. Skrap ut innmaten og mos med en stavmikser til en glatt pur. Oppbevar i en tett boks i kjleskapet.

Sett stekeovnen p175 grader.

Bland alle ingrediensene, bortsett fra kakaoen, i en skl og rr det godt sammen.

Ta nesten halvparten av rra over i en annen skl, og rr inn kakaoen.

Legg s et par spiseskjeer med den lyse rra i midten av formen. S en spiseskje mrk rre i midten av den lyse rra. Og slik gjentar du til du har brukt opp all rra.

Du kan velge la den vre snn, eller du kan dra en kniv fra midten og ut mot kanten. P den mten kan du skape en effekt som ser ut som spindelvev.



Stekes midt i ovnen i ca 25 minutter.

P grunn av stpoteten trengte denne mer steketiden enn hva jeg vanligvis pleier.

Stpoteten gjr den ogs utrolig saftig!

Tips: Jeg liker kle bunnen av bakeformen med bakepapir, sli kat den er lett ta av bunnen og sette p et eget fat.

La den avkjle seg litt fr du legger den over p fat.

Det er veldig godt med en dsj mager vanilje kesam eller gresk yoghurt ved siden av.

Du kan selvsagt bruke samme oppskriften og fremgangsmten og heller ha rra i muffinsformer. Da gr steketiden litt ned, og det er kanskje litt lettere dele med flere ;)

Ha en fortsatt fin torsdag videre :)

Psst! I gr passerte Facebook-siden jammen meg 10 000! Tusen tusen takk til alle dere som har fulgt meg s langt :)

#oppskrift #kosthold #trening #proteinpulver #sukringold #funksjonellmat #frokost #havregryn #stpotet #suntoggodt #mat #bakekona

Sunnere og saftig brownies med en peantt-swirl

Jeg er tydeligvis inne i en "swirl"-modus!

Forrige uke delte jeg DENNE nydelige ostekaken - med en swirl!

Skikkelig american-style dette her ;)

Jeg tenkte at en skikkelig saftige og god kveldkos var perfekt siden det tross alt er lille lrdag!

\

Oppskrift:

  • 50 gram havremel
  • 50 gram kakao
  • 150 gram gresk yoghurt eller mager kesam
  • 1 dl melk
  • 50 gram sukrin + - bruker du vanlig sukrin m du ke mengden, da sukrin + er mye stere.
  • 1 ss sukrin gold - hvis du har. Gir en ekstra god sdme
  • 1 ts bakepulver
  • 1 klype salt
  • 1 egg
  • 1/2 ts vaniljeekstrakt - kan slyfes, men anbefales virkelig ha i skapet!
  • PB2/peanttmel + vann - evt vanlig peanttsmr tynnet ut med litt vann

Sett stekeovnen p 200 grader.

Hvis du ikke allerede har havremel, kan du bare mle opp havregryn og kjre hele rra i en blender/stavmikser.

Bland alle ingrediensene godt sammen, minus PB2/peanttmel, og hell over i nsket form(er)

Bland peanttpulver/mel til en tykk sirup og hell rundt omkring over i formen. Bruk en kniv til lage mnster hvis du nsker det.

Stekes midt i ovnen i minutter i ca 25. Men her er det viktig at du justerer tiden etter din ovn og hvor stor form du bruker. Jeg bruker en ildfast form med mlene 22 cm x 14 cm, og steker i en varmluftsovn.

La den f avkjle seg en liten stund, slik at kaken fr satt seg fr du begynner skjre i den!

Tips: Dekk formen med bakepapir, s er kaken lett lfte opp etter den er stekt, og skjres opp i biter.

Hvor mange porsjoner/biter det blir kommer litt an p hvor "grdig" du er ;) Jeg synes 8 biter var en strrelse :)

Yummy in my tummy!

Dagens store skuffelse: SN p bakken! Alts, vinterskoene mine var jo nesten pakket bort! Jeg hadde jo til og med begynt s smtt planlegge den nye kjkkenhagen min i det nye huset! Jeg tenker bare p hus og interir om dagen!

Men.. Vi er jo fortsatt i mars, s jeg m vel roe ned litt! :)

Og dere - i skrivende stund har Facebook-siden min 9 958 flgere! Det er stas det, og farlig nrme 10 000!! ;) Det hadde jeg aldri trodd for noen mneder siden..

Ha en fortsatt strlende onsdag :)

#oppskrift #kosthold #bake #brownie #iherb #utensukker #sukrin #sukringold #funksjonellmat #facebook #mat #bakekona

Min ultimate favoritt - sukkerfrie solskinnsboller med hjemmelaget vaniljekrem

Ser dere p "Hele Norge baker" p TV3 p sndager?

Det gjr selvsagt jeg! Da setter jeg meg godt tilrette og lar meg underholde av mange flinke bakere :)

I gr fikk de i oppgave bake sin favoritt-gjrbakst, og det var virkelig en god variasjon. Men stakkars - 2 timer p elte, forheve, etterheve og steke! Puh..

Min kjre mann spurte meg hva jeg hadde bakt da hvis jeg var med - og uten betenkningstid svarte jeg solskinnsboller!Jeg mister alle hemninger hvis det str p bordet.

Solskinnsboller er virkelig en bolle som lyser opp p kakebordet og som fr, ihvertfall meg, til smile.

Det er rett og slett en kombinasjon av to favoritter: kanelsnurr + deilig vaniljekrem!

Det beste med en kanellsnurr er spise seg inn mot midten, og det beste med skolebrd er masse deilig vaniljekrem.

S - nr du spiser en solskinnboller og endelig kommer deg mot midten.. Da fr du bde den nydelige og saftige kjernen med smr, kanel og sukker/sukrin og en st vaniljekrem som smelter i munnen.

I'm in heaven!

Men, hey! Jeg holder p gjr huset klart for flytting! S jeg har ikke mye tid til gjrbakst om dagen..

S jeg "juksa" litt.. Og slang sammen den utrolig allsidige "bolle"-oppskriften min.

Som regnes mer som en scones, siden gjr er byttet ut med bakepulver.

Oh well - jeg vet mange av dere gir den tommel opp - s da M dere bare prve dere p denne kombinasjonen!

HER har dere oppskriften p kanelsnurrene.

Og HER har dere oppskriften p hjemmelaget og sukkerfri vaniljekrem. Det gr ca 1/2 porsjon til en "deig", og som gir ca 14-15 snurrer.

Disse kanelsnurrene er laget av fullkornsmel og havremel og er derfor grove og veldig mettende. Du kan bytte ut deler eller alt av fullkornsmelet med hvetemel hvis du nsker mindre "grov" smak, og mer skikkelig bolle-smak.

Dekorer gjerne med sukrin melis blandet ut med vann/melk for prikken over i'en!

Ah - dette er rett og slett en helt vanvittig god kombinasjon!

Hva er din favoritt-gjrbakst?

Her har dere tidligere innlegg med inspirasjon til hva dere kan lage av samme "deigen":

Sjokolade-snurrer

Skolebrd

"Julekake"-scones - minner om rosinboller.

Express-fastelavensboller

Ny uke - nye muligheter! Jeg er spent p hva denne uken bringer :)

Ha en super mandag :)

Flg og del gjerne bloggen p Facebook ogs. Siden finner du HER eller trykk p bildet under.

P Instagram dukker det ogs opp hverdagsbilder innimellom. @bakekona

#oppskrift #kosthold #trening #utensukker #sukkerfri #bake #funksjonellmat #vaniljekrem #fiberrik #proteinrik #kesam #mat #fullkorn #bakekona

Syrlig og frisk sitronmousse-ostekake

Fredagslykke!

Denne helgen skal blant annet brukes til dra en tur p boligmessa p Hellerudsletta. P jakt etter inspirasjon og kanskje noen gode tilbud.

Og nr helgen er over er vi faktisk over halvveis i mars allerede!

Dagens godsak er en kombinasjon av to tidligere oppskrifter som jeg liker veldig godt selv:

DENNE sukkerfrie og friske sitronmoussen og DENNE sukkerfrie (og glutenfrie) ostekakebunnen.

Og vips hadde jeg en ostekake med en st bunn og en syrlig mousse som rett og slett ble en perfekt kombinasjon!

Jeg slenger med oppskriften her ogs, som gir 2 ste kaker:

Bunnen:

  • 50 gram kakemix fra Funksjonell mat
  • 1 ts sukrin gold
  • ca 5 gram yacon sirup - evt en annen sirup eller smeltet smr
  • ca 2 ss vann

Sitronmoussen:

  • 2 gelatinplater
  • 1 beger Yoplait dobbel 0 % sitron
  • 100 gram gresk yoghurt - evt mager kesam
  • 1-2 ss sukrin melis - alt etter hvr stt du vil ha den.
  • 1 eggehvite
  • 2 ss vann

Start med legge gelatinplatene til moussen i vann, slik at de blir myke.

Dekk nsket form(er) med plast s er de lett lfte opp.

Bland sammen ingrediensene til bunnene, og trykk det ned i form(ene). Sett inn i kjleskapet, mens du lager yoghurtblandingen.

Bland sammen Yoplait yoghurt, gresk yoghurt og stning. Denne skal vre litt frisk og syrlig, men litt stning hjelper litt p balansen.

Stivpisk eggehviten i en egen bolle.

Kok opp 2 ss vann, glem ut vannet av gelatinplatene og ls de opp i det kokende vannet. Tilsett opplsningen i en tynn strle oppi yoghurtblandingen mens du rrer rundt.

Vend s fort inn eggehviten i yoghurtblandingen, og fordel bunn(ene).

Sett de tilbake i kjleskapet og la de stivne i 1-2 timer.

Toppet med et lite dryss sukrin gold og en skvett "sirup" fra Walden Farms.

St, friskt, mettende og syrlig!

Jeg holder p et nytt shopping-tips innlegg til dere, og jeg tenkte ogs jeg skulle vise dere hvilke former jeg bruker til de forskjeller oppskriftene. Siden det er et sprsml jeg ofte fr :)

Jeg hper dere har fin helg i vente, og nsker dere en fortsatt strlende fredag!

#oppskrift #kosthold #trening #sukkerfri #utensukker #glutenfri #yoplait #sukrinmelis #ostekake #dessert #jatildesserthverdag #suntoggodt #sukringold #bakekona

Sjokoladeostekake med peantt-swirl

Hei og h!

Hper dere har det bra :)

Jeg blir s glad av bare se rde tall p langtidsvarselet! S n er jeg farlig nrme til pakke bort vinterstvlene..!

Bort med vinterklr - frem med hagembler!

I gr var det en frisk dessert, s i dag var det tilbake p "sjokolade-kjret" ;)

Oppskrift p to mini-kaker:

  • 2 gelatinplater

Bunn:

  • 45 gram kakemix
  • 5 gram kakao
  • 1 ts sukrin gold
  • 5 gram yacon sirup - eller smeltet smr
  • Vann

Sjokoladeostekremen:

  • 100 gram gresk yoghurt - eller mager kesam
  • 30 gram philadelphia sjokolade
  • 1-2 ts kakao
  • 1-2 ss sukrin melis
  • 2 ss vann
  • PB2 + vann

Start med legge gelatinplatene i vann, slik at de blir myke.

Bland sammen ingrediensene til bunnene. Tilsett vann til alt henger sammen. Litt og litt! Jeg bruker creme brulee former som jeg dekker med plastfoliet, og trykker massen ned i bunnene. Da er de lett lfte opp. Sett de i kjleskapet.

Bland sammen gresk yoghurt, philadelphia, kakao og sukrin melis.

Kok opp 2 ss vann og ls gelatinplatene opp i vannet. Tilsett opplsningen i en tynn strle oppi ostekremen mens du rrer rundt. Fordel over to former.

Bland sammen PB2, peanttpulver, og vann til en sirupkonsistens. Bruk evt vanlig peanttsmr tynnet ut med litt vann. Fordel det rundt omkring opp ostekaken, og bruk en kniv for lage mnsteret.



Sett kakene inn i kjleskapet, og skru p tlmodigheten i 1-2 timer!

Og s er det bare nyte en deilig ostekake med sjokoladebunn, sjokoladeostekrem og et hint av peantt!

Kakemixen i bunnen kan byttes ut med kjeks hvis du heller foretrekker det :) Eller du kan f.eks bruke havremel!

Det mtte bli en sjokolade-oppskrift siden det tross alt er lille lrdag!

Ha en flott onsdag! Snart er det helg igjen ;)

#oppskrift #dessert #jatildesserthverdag #glutenfri #kakemix #funksjonellmat #pb2 #iherb #ostekake #sjokolade #bakekona

Ananassorbet i solveggen!

For et nydelig vr det var i gr da dere!

Jeg fikk sugd til meg mange solstrler, og det var virkelig godt for kropp og sjel :)

P denne tiden av ret har jeg ogs min egen lille "jakt" for finne den frste hestehoven.

S i gr da jeg var p vei for hente junior i barnehagen oppdaget jeg plutselig en liten hestehov gjemt under et blad.

Jeg ser sikkert kjempe smart ut der jeg gr med hodet byd nedover bortover fortatuet.

Lettere gira ble jeg ihvertfall da jeg oppdaget denne lille hestehoven, og tenkte for meg selv "haha, i r fant jeg en tidlig"

Litt lengre borti gata oppdaget jeg dette.

Et hav med hestehov - p begge sider av veien!

Jeg plukket meg meg en liten hndfull og smilte for meg sev hele veien til barnehagen.

VREN ER HER!

Hper jeg...

Og siden gult er kult og vren er p vei var det p sin plass med en sommerlig dessert i solveggen.

Ananassorbet med toppet med mango.

Oppskrift:

  • ca 200 gram frossen ananasbiter og evt litt mango*
  • Et par spiseskjeer mager kesam vanilje - eller gresk yoghurt vanilje/ yoplait vanilje
  • Et par skvetter melk
  • Evt litt sukrin melis hvis frukten ikke er st nok

*Jeg har alltid ferdigoppkuttet frukt i fryseren, som gjr at sorbeten fr en umiddelbar fyldig konsistens og det gr veldig fort slenge sammen.

Nytes med en gang eller hell sorbeten over i en boks med lokk, og putt den inn i fryseren 1-2 timer.

Om den blir helt frossen er det bare la den hvile litt p benken. S du kan absolutt lage denne dagen fr! :)



Sol ut og sol i dessertsklen! ;)

Har hestehoven dukket opp der du bor enda? :)

#oppskrift #jatildesserthverdag #vr #sorbet #magerkesam #suntoggodt #funksjonellmat #sukrinmelis #dessert #bakekona

En nringsrik sjokoladekrem

Med en frukt som mange bruker til noe helt annet enn en dessert!

Lenge leve "galskapen" ;)

Jeg har n hatt en avocado liggende p benken siden fr helgen, og fikk til slutt ut fingeren i gr! Jeg var livredd for at jeg skulle delegge den ved at den ble overmoden.

Det er frste gangen en avocado har havnet i min handlekurv, og kanskje det ikke er siste gangen!

Jeg har googlet etter inspirasjon for hva jeg skulle bruke denne avocadoen til, men etter ha sett Wenche snakke om hjernemat p God morgen, Norge mtte det bli en sjokoladevariant!

Det fltes jeg ogs var det tryggest med tanke p hvor skeptisk jeg var til denne grnne lille saken.

S i gr ble dette en lite kosemltid for bde meg, gubben og snnen!

Alle tre var en del av testpanelet! ;)

Jonathan var helt klar for smake da jeg kom ut i stua med ferdigresultatet.

Jeg var ikke helt sikker enda, selv med litt smsmaking underveis.

Og Kato var superskeptisk!

La oss ta oppskriften frst, og s dommen! ;)

Oppskrift:

  • 1 avocado
  • 15 gram kakao - ca 1 1/2 ss - mer hvis du nsker mrkere smak
  • 20 gram sukrin gold
  • 1 ts yacon sirup
  • 1 klype havsalt

Avocadoen deles og steinen fjernes.

Innmaten i avocadoen og de andre ingrediensene kjres i en food prosessor eller med en stavmikser til en glatt rre.

Smak til med stning etter hvordan du liker det.

Det blir nok litt mer stning for min del neste gang

Og en liten dsj med melk kan ogs gi en litt mildere smak! :)

I tillegg har jeg sett mange oppskrifter som har brukt en godt moden banan som stning, s her kan du tilpasse oppskriften ganske s mye med det du liker :)

Toppet med "M&M's" fra Atkins, som hjalp til med litt mer sdme.

Nyt med en gang :)

Ja, og s er dere kanskje nysgjerrig p dommen? ;)

Mannen er ikke noe fan av avocado og var ikke helt overbevist, Han ville heller at jeg skulle lage en ny porsjon med kremen laget med stpotet! ;)

Junior tror jeg digger alt med sjokolade, s han godkjent den absolutt.

Og s jeg da. Jeg synes det fungerte veldig bra, men jeg tror nok, som Kato, at stpotet-versjon var bedre!

Men.. Sunt fett er viktig i et balansert kosthold, s jeg kommer nok helt klart til lage den igjen!

Bakekona prver "uvanlige" ingredienser fortsetter! Just wait ;)

Ha en super uke!

#oppskrift #kosthold #trening #jatildesserthverdag #sjokolade #avocado #atkins #iherb #bakekona #utensukker #sukkerfri #dessert

Sukkerfrie trippel chocolate brownies-cookies

Her er oppskriften som jeg lovet dere tidligere i dag!

Det er ikke alltid like lett f tak i sukkerfri hvit sjokolade, s bruk det hvis du har. Hvit sjokolade kjpt i matbutikken fungerer selvsagt like bra hvis du ikke m ha det 100 % sukkerfritt! ;)

Hit sjokolade er mannen sin favoritt, s jeg slenger alltid p noen biter for gjre de litt ekstra gode for han ;)

Disse er en litt "chunky" variant, men du kan gjerne presse de ned litt mer for en litt tynnere utgave ;)

Og hovedingrediensen denne gangen er fra denne boksen:

Kidneybnner!

Oppskrift p ca 15 stykker:

  • 170 gram kidneybnner - alts en pakke etter den er avrent
  • 50 gram havremel*
  • 1 ts bakepulver
  • 35 gram sukrin +
  • 2 ss sukrin gold**
  • 20 gram kakao
  • En liten dsj kanel
  • En liten klype salt - gjerne havsalt
  • 10 gram peanttpulver (PB2)/peanttmel - evt vanlig peanttsmr
  • 5 gram smeltet kokosolje . - evt smr
  • En dsj vaniljepulver - hvis du har
  • 1/2 dl melk
  • 15 gram sukkerfri mrk sjokolade - kan slyfes - sjokoladen som er p toppen kommer utenom

*Hvis du ikke har havremel, kan du bare bruke vanlig havregryn, siden alle ingrediensene skal gjres i en food prosessor eller med en stavmikser.

**Sukrin gold gir ikke den samme kjlige smaken som sukrin kan gi. Brunt sukker er nesten et must i kjeks-oppskrifter, og sukrin gold er derfor den perfekte erstatningen. Et must i kjkkenskapet!

Sett stekeovnen p 180 grader.

Skyll bnnene godt under kaldt vann.

Tilsett alle ingrediensene i en food prosessor eller i en bolle hvis du skal bruke stavmikser.

Kjr alt fort sammen til en glatt deig, alts at det ikke er noen biter av bnner igjen og alt er godt blandet.

Finhakk med en kniv eller grovriv sjokoladen og bland det inn i deigen.

Trill kuler av deigen og legg de p en bakeplate. Trykk de ned s flate du nsker de. De vil heve litt.

Hvis du nsker sjokoladebiter p toppen hakker du det opp og trykker de ned i bitene.

Stekes midt i ovnen i 6-8 minutter - avhenger litt av ovnen din og tykkelse.

Uten sjokolade p toppen blir det ca 45 kalorier per stykk!

Du ser at det er en del evt/kan slyfes i oppskriften. Tilpass oppskriften til det du har tilgjengelig :)

Bnner til dekke stbehovet? Ja, hvorfor ikke ;)

Disse brownies-bitene er fulle av mye godsaker for kroppen!

Fryses kan de ogs - s legg noen i fryseren med en gang de er avkjlt, s har du kaffekosen klar p nullkommaniks!

Her er en annen "uvanlig" oppskriften jeg la ut tidligere i uka:



Sjokoladekrem med stpotet som hovedingrediens!

Ha en fortsatt super kveld :)


#oppskrift #kosthold #trening #sjokolade #utensukker #sukkerfri #funksjonellmat #sukrin #iherb #bnner #suntoggodt #jatildesserthverdag #bake #kjeks #bakekona

En litt uvanlig og utrolig god sjokoladedessert uten sukker

Greit - jeg har hengt meg p trenden for fullt.. S n har stpotet blitt en gjenganger p handlelista!

For la oss komme rett til det uvanlige med denne nydelige desserten!

Hovedingrediensen er nemlig stpotet!

En mettende og flyelsmyk sjokoladekrem, som gir kroppen mye god nring!

Og sjokolade vet vi. ihvertfall vi kvinner, at er livsndvendig og lfter humret!



Og siden det mange steder er s grtt og trist ute, tenkte jeg at det var passende med en dessert som gjr bde kropp og sinn lykkelig ;)

Oppskrift:

  • 100 gram stpotetpur*
  • 5 gram kakao
  • 10 gram proteinpulver med sjokolade - eller mer kakao hvis du ikke har proteinpulver
  • 1/2 ts pulverkaffe - juster med hvor mye kaffesmak du liker, og kan ogs slyfes
  • En skvett melk
  • 1 ss sukrin gold**
  • Litt vaniljepulver - kan fint slyfes

*Jeg bakte en stpotet i ovnen p 200 grader til den var myk inni. Ta ut innmaten og kjr alt i en blender/foodprosessor eller med en stavmikser til du fr en glatt pur. Oppbevar i en tett boks i kjleskapet, eller frys ned i porsjonsposer/isbitformer.

**Jeg liker veldig godt den runde og fyldige smaken fra sukrin gold, men sukrin/sukrin melis kan ogs selvsagt brukes. Du kan ogs smake til med yacon sirup/honning eller en annen sirup.

Rr alle ingrediensene godt sammen.

Ekstra godt blir det med litt revet sukkerfri sjokolade p toppen.

Og s er det bare kaste seg over herligheten!

S smooth og utrolig godt! Himmelsk..!

Jeg vil tro denne "kremen" kan vre god som glasur p kake eller p pannekaker ogs! Bare for gi dere flere tips til bruksomrder .)



Du behver s absolutt ikke flge oppskriften slavisk for f til et godt resulatet! Slump i vei ;)

Ja til dessert hver dag ;)

Og en riktig god helg!

#oppskrift #kosthold #trening #stpotet #sjokolade #funksjonellmat #sukkerfri #utensukker #sukrin #sukringold #dessert #jatildesserthverdag #bakekona

Rester fra "pannekake-dagen" fylt med lune br

Ja, hvor mange fikk med seg at det var "pannekake-dagen" p tirsdag? ;)

Hva er det det ikke finnes en dag for?

Nr vi har pannekaker som en del av middagen er det veldig godt om det blir noen til overs. Perfekt matpakkefyll dagen etterp, eller som kveldskos/mellommltid.

De kan fylles med det utroligste! Kylling/skinke/tacokjtt, eller de kan bli et lite "dessert"-mltid.

Mannen sin favoritt er med smr og sukker! ;)

Oppskriften p disse fullkorns-pannekakene kan du lese HER.

Jeg tinte blbr, bringebr og jordbr i en skl i mikroen - og vips hadde jeg en lun og frisk skogsbrblanding. Bland f.eks inn litt sukrin melis hvis du liker den stere.

P hver pannekake smurte jeg et tynt lag med mager vanilje kesam og noen skjeer med skogsbrblandingen.

Resten av skogsbrblandingen helte jeg over.

For et grisete, men s utrolig godt mltid! Tallerken var ikke mye hvit da jeg hadde spist opp hver eneste bit..

Populrt hos bde store og sm! :)

#oppskrift #pannekake #fullkorn #lunsj #mellommltid #suntoggodt #magerkesam #jatildesserthverdag #bakekona

Lettere "vaniljepudding" med jordbrsaus

La meg frst starte med gi dere en stor takk! Det er fint lese at mange kjenner seg igjen i det forrige innlegget og fler det er viktige tanker sette ord p. Jeg er heldig som har s mange flotte lesere som dere! :)

Det siste ret har jeg, som nevnt mange ganger tidligere, begynt utforske matvarer som er helt nye for meg, og som jeg tidligere har tenkt at jeg ikke liker. Hvem har ikke vokst opp med: "Du kan ikke si at du ikke liker maten fr du har smakt p den". Det er jo sant, men allikevel kan nye ting vre skremmende. Og en drlig opplevelse kan gjr at du holder deg unna ting. Avokado f.eks. Jeg er ikke noe stor fan av guacamole. Tror jeg ihvertfall. For skal jeg vre rlig med meg selv er det ganske mange r siden jeg har smakt det, og da prvde jeg nok helt sikkert halvhjertet ved dyppe en nachos oppi en boks ferdig-guacamole.

S.. Da jeg s p God morgen, Norge i gr snakket de om "hjernemat" osv. Jeg rett og slett digger Wenche Andersen. P menyen stod blant annet avokado. Den lett pvirkelige Stine kom frem igjen og nysgjerrigheten ble pirret. Siden jeg har bestemt meg for vre pen for "jeg liker det ikke"-mat, skal jeg slenge med denne grnne og utrolig sunne frukten ned i handlekurven neste gang jeg skal p butikken. Forsettelse flger..

Men enn s lenge fr denne enkle "puddingen" vre dagens dessert-tips!

Vanilje-pudding med hjemmelaget jordbrsaus

Oppskrift:

  • 2 gelatinplater
  • 1 beger yoplait dobbel 0 % vanilje - Du kan ogs selvsagt brukt mager kesam vanilje/ gresk yoghurt vanilje
  • 150 gram gresk yoghurt naturell
  • 2 ss sukrin melis
  • Litt vaniljepulver - hvis du har.
  • 2 ss vann

Legg gelatinplatene i vann, slik at de blir myke.

Bland alle ingrediensene, bortsett fra vannet. Juster med stning etter hvor stt du liker det.

Kok opp 2 ss vann, og ls opp de mye gelatinplatene. Tilsett gelatinopplsningen i en tynn strle oppi yoghurtblandingen.

Hell alt oppi nsket former. Oppskriften gir 1-2 porsjoner. Alt etter hvor "grdig" du er p porsjonene ;) Fordel f.eks over i to glass, s har du kveldskosen klar til deg og en til!

Jordbrsausen lagde jeg enklte ved la frossen jordbr tine i en skl p benken, mens puddingen stivnet i kjleskapet. Mos de gjennom en sil og tilsett evt litt sukrin melis hvis du nsker sausen litt stere.

Du kan ogs mose brene med en stavmikser.



En lett dessert - perfekt som hverdagskos!

Og hvis du har friske br tilgjengelig er det ogs veldig godt som ekstra topping!

Ha en fortsatt fin dag :)

#oppskrift #kosthold #dessert #yoplait #utensukker #sukkerfri #jordbr #funksjonellmat #sukrinmelis #bakekona #jatildesserthverdag

leve et "sunt og perfekt" liv!

Jeg har som jeg har nevnt fr hatt mange tanker oppi hodet den siste tiden.

dele bakeglede, oppskrifter og inspirasjon er noen jeg virelig er stolt over gjre. Jeg er stolt over bloggen.

Men jeg er ikke stolt over hvordan jeg personlig avsluttet fjorret. 2013 er historie, og n ser jeg kun fremover. Jeg skal ta med mye positivt med fra fjorret, og jeg skal gjre meg selv sterkere av nedturene. Lre av feilene og gi meg selv nye og spennende utfordringer i ret som kommer.

Husk at det ofte foregr mer i mange sine liv, venner/familie/bloggere osv, enn hva dere ser eller vet!Akkurat som i realityprogrammer. Det er ikke mange timene i lpet av et dgn man ser av det deltakerne opplever i snne programer.Og det er ikke mange mltider, treningskter og hverdagsaktiviteter jeg deler her med dere i lpet av en uke. Bildene kan se perfekte ut til fingerspissen, men de forteller langt i fra alt.

Jeg har den siste tiden gitt meg selv en liten realitysjekk!Vkn opp, Stine! Du har blitt litt "kaloriforstyrret".Jeg har lrt enormt mye av medlemskapet i Vektklubb, og det har vrt et utrolig bra hjelpemiddel for meg g ned i vekt. Men en vakker dag m "navelstrengen" klippes, og man m st p egne bein. Stole p og bruke all kunnskapen man har lrt. Og ikke minst -kjenne p hva sult er, og ikke hva "budsjettet" sier man skal spise. Jeg vil ikke g p noe "diett" lenger. Det ordet eksisterer ikke her. " slanke seg" i mange r burde f bjeller til ringe om at du gjr noe som ikke er riktig. Finn rsaken! F hodet p plass, og ta kontrollen over valgene du gjr i livet ditt.

Ingen dager er like. Noen dager er man mer sulten, og andre dager er ikke behovet like stort. Nr man ogs trener ved siden av, vil man ofte merke nettopp dette. I tilegg er det lurt for kroppen ikke holde seg til det samme hver eneste dag. Jeg har tatt meg selv i gang p gang velge bort mat jeg har hatt lyst p og heller valgt en matvare med lavere kaloriinnhold.Kalorier meg her og kalorier meg der!

Vi leser overalt at styrketrening er viktig for kroppen. En sterkere kropp vil ogs takle hverdagslige utfordringer bedre. I tillegg vil hvileforbrenningen ke. Muskler bruker mer energi enn fett. Men muskler veier ogs mer enn fett, og nr man er i en vektnedgang-prosess kan nettopp dette vre frustrende og forvirrende. "Hva har jeg gjort galt denne uken". "Hvorfor gr ikke vekta ned". Tro meg, jeg har hatt mange av de opplevelsen. Og noen ganger har jeg taklet de drlig. Ja, vi leser stadig at man skal kaste badevekta! At vekta bare er et tall. Men for ei som alltid har slitt med vekta er det ikke lett bare overse de tallene! Jeg har ogs brukt et mlebnd, og det har heldigvis vrt redningen nr vekta og jeg har vrt uvenner. For selv om vekta str stille eller til og med kanskje gr litt opp, s betyr det jo ikke at jeg har blitt tykkere. Men akkurat der og da s fles det som et slag i trynet. Snn er det bare. Og de tankene er jo noe jeg m jobbe med.

Et tips er finne frem hyssing og en tusj. Ml rundt magen, og sett en strek som viser magemlet. Etter en mned gjr du det samme igjen, osv. Jeg husker det var utrolig motiverende se etter et halvt r se hvor mange cm man faktisk hadde krympet. G tilbake til den frste streken og holde bndet rundt magen. Da kan du kanskje f en aha-opplevelse og en gnistrende motivasjon som vekta kanskje ikke har gitt deg!

Jeg har faktisk gtt opp i vekt siden i sommer. Frustrende? Utrolig.. Jeg ikke overvektig, langt i fra.Jeg har bare ftt litt ekstra polstring for takle kulden og vinteren som har vrt ;)Alts. Det har kommet noen ekstra cm rundt magen, og rumpa og lrene er ikke like stramme. Oh well. Jeg orker ikke deppe mer over det lenger. Hvor lenge skal man "trkke" seg selv ned over ting? Ta deg selv i nakkeskinnet, og finn tilbake gleden! I sommer var jeg s nre mlet mitt som aldri fr. Det ser jeg p bildene av meg selv. Men n sitter jeg her da, noen kilo tyngere. En klassisk feil jeg gjr hver gang er at jeg slakker litt p tylene nr jeg nrmer seg slutten av mlet. "Er det s nye?". "Den merkes ikke" osv. S gr vekta litt opp, og jeg bruker energi p deppe over de drlige valgene jeg har tatt. Og s er det p'n igjen. N er det nok! Jeg vil ikke vre en jojo-slanker som blir trist av se seg selv i speilet og faktisk fler seg litt flau og mislykket

Jeg tror veldig mange av oss oppelever at visse ting er utrolig vanskelig i perioder. Livet er en berg og dalbane. Vi har oppturer og nedturer. Mter motgang. Lykkelige opplevelser. Gledestrer og triste trer. Vanskelige familiesituasjoner . Stress osv. Det er mange ting som kan "delegge" en vektnedgang eller en sunn og balansert livsstil. Livet kan plutselig havne inn i en ond sirkel, og da gjelder det at man ikke blir for lenge i de periodene. Selv om jeg har all verdens kunnskap om kosthold og deler oppskrifter og bilder av sunnere stsaker med dere hver uke, s betyr det ikke at jeg lever et perfekt balansert liv.

En stor feil jeg gjorde da jeg meldte meg inn i Vektklubb var sette meg et for stort ml, og s fokuserte jeg kun p det. Jeg jobbet hardt, svettet og gikk ned kiloene. Jeg var sikker p at hvis jeg gikk ned s mange kilo som jeg hadde satt meg som ml s ville magen vre borte for lengst! Stemte det? Nei! Om jeg var skuffet? Enormt! Jeg hadde jobbet s hardt i s mange mneder, og s var ikke drmmekroppen der nr mlet var ndd! Igjen - tallet p vekta.. Og nr man fler seg mislykket s kan det lett delegge motivasjon og ting kan g feil vei igjen. Jeg er et levende bevis p det. Ikke glem at man faktisk vre utrolig sunn bde psykisk og fysisk selv om man har en liten "bilring".

ha ulike ml jobbe mot er utrolig viktig.Et treningsprogram f.eks hjelper meg f rumpa opp av sofaen for komme meg p trening. Men. Ha flere mindre ml p vei mot det store mlet! Sm "gulrtter" som gir deg mestringsflelse og som viser at du gjr noe riktig. Og p den mten er det lett justere mlene underveis hvis uforutsette situasjoner skulle dukke opp. Sykdom, familiesituasjoner, jobb, skader. Det er mange ting som kan "hindre" deg p veien. Hvor mange har ikke flt det vanskelig komme seg inn i treningsrutiner igjen etter sykdom? Og hvis man da fler seg mye lenger unna det store mlet trer det ogs p motivasjonen. Ha f.eks sm ml som 2 cm inn p "hyssingen" eller at du skal klare lpe en viss lengde eller lfte et viss antall kilo.

Husk ogs sette deg ml som passer inn i livssituasjonen din. Ikke kast deg p en treningsplan som lett kan sprekke etter to uker. For det gir deg ihvertfall ikke en mestringsflelse. Som smbarnsmamma m enkelte ting prioriteres i visse perioder, og da m man gjre s godt man kan ut av situasjonen der og da. Kanskje det ikke blir fire treningskter i lpet av en uke, men bare to. Kanskje til og med bare en! Men noen ganger er det en trening i seg selv leke "har'n" i stua med en 2-ring og vre et levende klatrestativ.

Jeg kjenner jeg er litt lei av lese artiker p alle mulige nettsider som sier hvordan man skal bli SUNN. Hva man skal og ikke skal spise. Fitnessdiskusjoner. Supermat. "Strong is the new skinny". Folk som hakker p andre sine suksesser osv.Bruk da for pokker heller andre sine suksesser som inspirasjon!Plukk opp litt inspirasjon her og der, og tilpass detdittliv ogdinkropp!

Sunn? Hva er egentlig det? Fysisk sunn eller psyksisk sunn? Er man kun sunn hvis man er tynn? Eller har en definert kropp? Eller hvis man ikke spiser sukker?

strebe etter "den perfekte kropp" og "det perfekte liv" - gud, s slitsomt! Jeg er lei. Jeg vil ha et sunt hodet, og s velger jeg tro at med det flger en naturlig sunn kropp.Med en stram mage eller ei!Jeg har tross alt fdt en unge og har en historie med jojo-vekt i mange r!

Det betyr ikke at jeg ikke skal sette meg ml eller at jeg har "gitt opp". Men jeg vil finne min balanse. "Vrrengjringen" er i gang, og denne gangen p den riktige mten. Kanskje vil det ta lenger tid, men jeg er jo bare 27 r og har allverdens tid foran meg!

S hvordan skal jeg finne denne bermte balansen? Og hva er "planen" min fremover?

Vel, her er noen tanker om det:

Jeg vil ut av "kaloriboblen".Kaloririk mat er ikke "farlig". Men husk at kalorioverskudd = vektoppgang.

Senk skuldrene og nyte livet.

Nyte maten!Smspising er et av mine store problemer. En liten bit her, og en liten smak der dekker ikke sultflelsen, men tirrer heller lysten.

Stole p meg selv og lytte til de signalene kroppen sender.Er jeg sulten eller er jeg fysen?

Bruke all kunnskap jeg har til vre kreativ og kose meg p kjkkenet.Spis fargerik, ren og variert mat!

Vre aktiv.En aktiv hverdag kan vre like viktig som tid p treningssenteret. Trampoline str p nskelista til det nye huset! ;)

Prioritere. Hvor mange ganger m man innom Facebook i lpet av en kveld? Det skjer ikke s mye! Ikke utsett ting, det gjr det bare verre.

Alt er lov - men med mte.Jeg vil ikke ha noe nei-mat. Alt m ikke vre sukkerfritt eller inneholde minimalt med kalorier.

F nok hvile og svn.Bli flinkere til ikke utsette ting, for da kobler jeg ordentlig av nr jeg slapper av. Isteden for tenke p alt jeg burde ha gjort!

FinneMINperfekte balanse.Jeg m finne min balanse som passer for meg. Ikke bruk energi p kritisere andre sine kropper eller dmme andre sine valg om kosthold. Lavkarbo, proteinrik, sukkerfri osv. Gjr det som fungerer for deg, fysisk og psykisk!

Ta vare p meg selv.Ikke glem pleie deg selv i en hektisk hverdag. Lakke negler, ta et langt bad og ha "Stine"-tid.

Komme meg ut av komfortsonen!Dette kunne jeg snakket mye om. Kom deg ut av komfortsonen p trening. Push deg selv. Svette. Bli sliten! Prv nye matvarer. Ikke vr redd for nye og "fremmede" ting!

Komme meg ut av "komfortklrne".Ja, vi elsker tights og romslige tunikaer/kjoler. Og hvem slenger ikke p seg "kosebuksa" p fredagskvelden? Da merker man ikke s mye til om det kryper p noen cm rundt magen!Men det kan hjelpe holde fokuset p plass hvis man kjenner at bukseliningen plutselig strammer litt, eller at man m hoppe opp og ned mens man drar buksa over lra. (Kan vre ganske underholdende se p da..)

Jeg vet ikke helt hvem dette innlegget er mest for. Dere eller for meg selv? Noen ganger er det godt f ned tankene. Sett ord p flelser. Noen har jeg delt med dere her, og noen har jeg skrevet og slettet etterp. Kanskje noen av dere kan kjenne dere litt igjen. Mens andre kanskje ikke kjenner seg igjen i det hele tatt.

Jeg har en blogg som handler om mat og livsstil, og med det fler jeg ogs et slags "ansvar" som blogger. Jeg vet jeg har lesere i alle aldre, og derfor var det litt godt for meg dele med dere noen personlige tanker. Selv om jeg ikke deler et bilde av potetgull-bollen eller smgodt-skla jeg har p lrdager, s betyr det ikke at jeg nekter meg selv "nei-mat".

Bloggen kommer fortsatt til fylles opp med herlige oppskrifter, s ikke vre redd for det. Jeg hper den fortsatt vil inspirere dere til at man kan lage enkle og gode mltider som bde kropp og sjel blir glade for.

Glem nyttrsforsetter dere ikke klare holde -som kanskje allerde er brutt for lengst?- finn en balansert livsstil som passer for deg.

Jeg avslutter med noen bilder - siden mine innlegg som regel inneholder mer av det enn personlige tanker ;)

Slik den pleier se ut, til mannens frustrasjon, etter at en ivrig "bakekone" har eksperimentert.

Som den dagen resulterte i denne kommende godsaken som dere ser p dette "feilfrie" bildet.

Og disse "trippel chocolate"-kjeksene er en annen ting dere har i vente ;)
Jeg kommer sikkert p en haug med andre ting jeg burde ha skrevet i dette innlegget, men jeg tror det er nok ord fra meg for denne gang. Takk til dere som har lest dere igjennom ;)
Ha en strlende uke! Og ta vare p deg selv og de rundt deg :)

#trening #kosthold #vektnedgang #sunnkropp #livsstil #bakekona

Sukkerfri og frisk sitronmousse

En ting som er morsomt p denne tiden av ret er alle produktnyhetene som dukker opp i butikkhyllene.

Og jeg som er lett pvirkelig prver en god del av de ;)

Men mannen lo godt av meg her om dagen da det som fikk meg lettere gira p butikken var at Synnve Finden hadde kommet med en 1 kg dunk med gresk yoghurt naturell! ;) Jeg bruker den i desserter, mat, bakst osv.

En annen nyhet jeg har lett lenge etter i butikken er de nye smakene i Yoplait dobbel 0 %-serien. Et par av dere har spurt meg flere ganger om jeg har smakt de, men jeg har rett og slett ikke funnet de fr n. Alts en pakke med to beger med sitron og to med tranebr.

Rett ut p kjkkenet og "leke" med de mtte jeg jo da!

Et resultat ble denne friske og luftige moussen.

Jeg har ikke regnet nyaktig p det, men utifra hoderegningen min bir det ca 70 kalorier per porsjon - hvis du lar en til f smake ;)

Oppskrift p to porsjoner:

  • 2 gelatinplater
  • 1 beger Yoplait dobbel 0 % sitron
  • 100 gram gresk yoghurt - evt mager kesam
  • 1-2 ss sukrin melis - alt etter hvr stt du vil ha den.
  • 1 eggehvite
  • 2 ss vann

Legg gelatinplatene i vann, slik at de blir myke.

Bland sammen Yoplait yoghurt, gresk yoghurt og stning. Denne skal vre litt frisk og syrlig, men litt stning hjelper litt p balansen.

Stivpisk eggehviten i en egen bolle.

Kok opp 2 ss vann, glem ut vannet av gelatinplatene og ls de opp i det kokende vannet. Tilsett opplsningen i en tynn strle oppi yoghurtblandingen mens du rrer rundt.

Vend s fort inn eggehviten i yoghurtblandingen, og fordel over i nsket form(er)

Avkjles i kjleskapet i 1-2 timer, men kan ogs fint st i kjleskapet over natten.

Det er godt med litt friske desserter n som sommeren sakte men sikkert er p vei!

Jeg hper dere har hatt en fin helg, og kanskje har dere spist noen boller ogs?

I morgen er det igjen en ny uke. En forferdelig spennende uke. Sprs hvor mye nattesvnen det blir p meg i natt.

Ha en fortsatt fin sndag, og lad opp batteriene for en ny uke!

#oppskrift #jatilddesserthverdag #utensukker #sukkerfri #lavkalori #dessert #kosthold #trening #bakekona

Sukkerfrie express-fastelavensboller med hjemmelaget vaniljekrem

Da var vi i mars allerede! Den frste dagen i den frste vrmneden.

Hvor ble februar av? Hos oss forsvant den i huskjp, hussalg og sykdom. Den lille tankefabrikken min jobber p overtid hver eneste dag om dagen. Men snn er livet i perioder!

Da er det godt med spesielle stunder som gleder ekstra mye. Som f.eks i gr da jeg og mannen hentet "spkelset" vrt i barnehagen etter at karnevalet var ferdig. S dro vi frst p caf og en tur i dyrebutikken for se p alle dyrene og fiskene. Noe jeg husker alltid var veldig stas da jeg var liten. Middagen ble spist p Peppes og dagen ble avsluttet med en tur p kino. Jonathan er veldig opptatt av bokstaver om dagen, og roper plutselig ut i kinosalen "Se, der er pappa sin bokstav". Og lettere entusiatisk p slutten av filmen roper han ut "Ja, de klarte det" mens han peker og gliser stort. Man kan ikke gjre annet enn le litt for seg selv :)

S i morgen er det alts fastelaven!

Morsomt er det f meldinger fra flere av dere som har spurt om jeg kom til legge ut en oppskrift p sunnere fastelavensboller.

Jeg skulle s gjerne ha kommet med en helt fantastisk oppskrift til dere p store og luftige hveteboller av det litt sunnere slag. Men. Jeg har ingen "liggende", og som jeg har nevnt s har februar bare flydd forbi! Jeg prvde meg p en oppskrift en gang i februar, men resultatet ble ikke s luftig som nsket, og dermed havner den heller ikke her. Men det er absolutt et kommende "prosjekt", da gjrbakst var svakheten hos sikkert godt over halvparten av dere da jeg spurte dere om det.I tillegg til sjokolade da.. ;)

Men.. Et godt alternativ, etter min mening, er en gjenganger i dette huset. Og jeg tror det er en av de meste prvde oppskriftene jeg har sett dere dele p Instagram!

Ja, dere elsker kanelsnurrer - skjnner jeg ;)

Oppskriften og fremgangsmten er samme som i DENNE oppskriften - minus rosiner.

Hvis du ikke nsker en s grov variant kan du f.eks bytte ut deler av fullkornsmelet med vanlig hvetemel.

Og vaniljekrem har dere sett tidligere, og oppskriften p den finner dere HER.

Hvis du nsker en "lettere" vaniljekrem kan du blande ut vaniljekremen med gresk yoghurt/mager kesam etter at den er avkjlt.

Tine har ogs en lettere dessertflte for dere som vil ha pisket krem med litt lavere kaloriinnhold.

Eller s kan du fylle den med mager vaniljekesam.

Noen har kanskje en dsj med syltety til ogs? Mos br selv og rr inn litt sukrin melis hvis brene ikke er ste nok, s har du plutselig et sunt og enkelt alternativ!

En "express"-bolle med hjemmelaget vaniljekrem blandet med gresk yoghurt og det obligatoriske melisdrysset, alts sukrin melis.

Nyt helgen, og tid med de rundt deg :)

Ha en fortsatt strlende lrdag!

#oppskrift #kosthold #mat #bake #sukkerfri #utensukker #fastelaven #funksjonellmat #vaniljekrem #fullkorn #bakekona

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com