mars 2016

Hurra for vaffeldagen!

Den internasjonale vaffeldagen + påskeferie! Da er jo kaffekosen i boks da ;)

Her har dere forskjellige vaffel-oppskrifter fra arkivet her på bloggen. 

Fullkornsvafler uten tilsatt sukker


Sukkerfrie og grove rømmevafler


Lavkalori-vafler


Proteinvafler og grove vafler
 

Ha en strålende langfredag - med eller uten vafler ;)

 

#oppskrift #kosthold #mamma #mat #trening #vaffeldagen #vafler #sukkerfri #fullkorn #hverdag #påske #lunsj #mellommåltid #bakekona

Påskemarsipan uten tilsatt sukker

Påskeferien er i gang og nytes virkelig for fullt! Ikke bare med godis, men med skikkelig kvalitetstid med familien.

Da passer det bra å inspiere til litt sunnere påskegodis. 

Disse dekker søtsuget, er mektige, proteinrike og ikke minst veldig enkle å lage!

Dere som følger meg på Instagram så kanskje at sønnen min var en veldig god hjelper til å dekorere ;) 

Her kan du virkelig leke deg med hvilken fasong du vil at marsipanen skal ha!

Oppskrift:

  • 100 gram mandelmel - jeg bruker den fettreduserte, men den vanlige fungerer sikkert også
  • 70 gram sukinmelis
  • 1 god ts sukrin gold - kan sløyfes, men gir en rundere smak
  • 2 eggehviter
  • Gul konditorfarge
  • Sukkerfri mørk sjokolade
  • Evt strøssel (den er ikke sukkerfri)

Fremgangsmåte:

Bland sammen de tørre ingrediensene i en bolle. Et tips er å blande ut konditorfargen sammen med egghvitene før du tilsetter det oppi det tørre. Da slipper du å tenke på ujevnheter og ikke må kna marsipanen for mye. 

Når alle ingrediensene er blandet godt sammen dekker du klumpen med plast og lar den hvile i kjøleskapet. Gjerne en liten stund evt natten over. Du kan også formen den med en gang, men selv synes jeg den smaker best når den har fått satt seg litt. Pluss at den er litt lettere å forme fint når den er avkjølt. 

Lag marsipanen slik du ønsker den og oppbevar i kjøleskapet.

Marsipanpølser: Trill ut en lang pølse, og skjær opp i mindre pølser. Dypp i sukkerfri mørk sjokolade og pynt evt med strøssel.

Marsipanegg trukket i sjokolade: Her har jeg brukt silikonform med egg. Først dekker jeg formen med smeltet sjokolade. Satt silikonformen inn i kjøleskapet til den hadde stivnet. Presset ned marsipan oppi hvert "egg", men ikke helt til toppen. Når alle "eggene" var fylt opp avsluttet jeg med sukkerfri sjokolade for å tette rundt marsipanen. Inn i kjøleskapet med formen igjen. Når alt har satt seg kan du enkelt og forsiktig trykke ut "eggene". 

Marsipanegg uten sjokolade: Start med å trille kuler. Så legger du trykk på den ene siden av kulen mens du ruller. Dette for å lage toppen på egget.

Deilig med litt sunn godis til iskaffen! :)

Følg meg gjerne på Instagram for mer inspirasjon og oftere oppdateringer - @bakekona

GOD PÅSKE!

 

#påske #sukkerfri #kosthold #trening #mamma #sjokolade #sunt #mat #oppskrift #hverdag


 

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com

hits