april 2013

En perfekt proteinrik brownie etter kveldens treningsøkt

Siden kvelden ble som den kveld kjente jeg lysten på sjokolade var meget sterk! Så da var valget enkelt! Det måtte bli en stor og saftig sjokoladebrownie. Denne er full av proteiner, som alltid uten sukker og fantastisk god! Med mindre tid i mikroen blir den plutselig en sjokoladefondant! ;)

Jeg har gjort et par små endringer på den originale oppskriften som du kan lese på denne bloggen.

Min versjon:

Alt mikses sammen i en skål til en smuldrete konistens, og ikke så våt som en vanlig kakerøre! Dekk skålen med plast, og inn i mikroen på full guffe i 1 minutt og 10 sekunder. 

Spis som den er eller ta litt ekstra godsaker på toppen! I dag ble den dekket med en sjokoladeglasur laget av 50 gram gresk yoghurt blandet ut med litt skummet melk, 1 ts Walden Farms chocolate dip og 1 ts sukrin melis. Dekorert til slutt med litt Walden Farms chocolate syrup og noen bringebær. 

Den er nesten litt vanskelig å beskrive hvor godt dette er! Saftig og en vanvittig god sjokoladesmak! Alt bare smelter bort i munnen, og du blir god og mett etterpå. 

Jeg tror det blir sjokoladepannekaker til lunsj i morgen! Og jeg tror det også blander seg inn litt peanøttsmak. Følg med på instagram for flere bilder! @bakekona

 

I morgen er det fridag for mange! Benytt sjansen til en god treningsøkt eller litt vårrengjøring i skap og skuffer! Det er min plan ihvertfall :)

Torsk til middag og sunn sjokolademousse

Noen kvelder går ikke helt som planlagt, og i kveld var en så kveld. Nå som kjelleren vi er ferdig med å pusse opp kjelleren har vi avtalt å få en megler hit på torsdag for å få en ny prisvurdering. Planen var å bruke i kveld og i morgen til å rydde alle rom, men når man har en liten sønn som av en eller annen grunn ikke ville sove er det ikke lett å få gjort noe. Jeg merket frustrasjonen da jeg kom hjem fra ukens første treningsøkt. Som forøvrig var en god treningsøkt! Jeg kjente tydelig at jeg har blitt sterkere i overkroppen. Det er gøy å pushe seg, og konkurransemenneske kommer frem med en gang. Svett og deilig tok jeg over en utrøstelig unge, og til slutt da klokken passerte 20.45 sovnet han endelig. Gudene veit hva som var galt.. Krysser fingre for en god natt, og kanskje vi får sove til over sju i morgen tidlig? ;)

Middagen i dag er perfekt for de som vil ha noe sunt og raskt! Steketorsk fra Findus stekt i panna med litt salt, pepper. Vanlig torskefilét er selvfølgelig både sunnere og magrere, men i dag fristet det med noe annet. Rotmosen er laget av en pose lapskausblanding som ble kokt til grønnsakene var møre. Så rørte jeg inn litt melk, salt, pepper og hvitløk. Det holder med å røre litt hardt i kjelen for å få en litt mosete konsistens. Tzatziki lager man veldig raskt selv! Et beger yoghurt naturell, som gjerne kan rennes av litt i et kaffefilter for tykkere konsistens. En halv agurk revet og tilsatt litt salt for å raskere få ut litt av vannet. Blandet i en skål med salt, pepper og ferskpresset hvitløk eller hvitløkpulver og evt litt sukrin. 

Sunt og godt! Barnevennlig! Og det går fort å lage! :)

I går hadde jeg en "gammel" godsak til dessert. Oppskrift kan du lese her. Nå som jeg stadig oppdager nye oppskrifter, går det gjerne lenge mellom hver gang jeg lager sjokolademoussen jeg lagde mye før. I går kjente jeg lysten var sterk, og dermed ble dette desserten i går kveld:

'

Sjokolademousse, gresk yoghurt mikset med Walden Farms chocolate dip og litt søtning og Walden Farms chocolate syrup på toppen.

Totalt kaloriinnhold for denne skålen er ca 120 kcal! 

Sjokolade, sjokolade og mer sjokolade! Sukker? Nei.. ;)

 

 

Et høyt tårn med sunne og proteinrike "gulrotkake"-pannkaker

Gulrotkake er en evig klassiker for mange, og derfor kan jeg med stor glede fortelle dere at dette tårnet var helt himmelsk! Tenk at dette tårnet består av en haug proteiner og null sukker? Disse kommer jeg til å lage mange ganger fremover! Og siden de ble en så stor suksess i denne heimen har jeg lyst å dele oppskriften med dere. Det er en ingrediens som vil overraske.. 

Nemlig dette glasset:

Oppskrift:

 • 20 gram proteinpulver - jeg brukte Myofusion cinnamon roll, men vaniljesmak passer også utmerket
 • 15 gram kokosmel
 • 2 ss sukrin gold
 • 1/2 ts bakepulver
 • 1/2 ts fiberhusk
 • 1/3 ts kardemomme
 • 1/2-1 ts kanel (jeg er veldig glad i kanel)
 • Litt vaniljepulver evt litt vaniliesukker eller stevia dråper med vanilje
 • 2 eggehviter
 • 2 ss gulrotpure
 • 1 toppet ss revet gulrot - mer eller mindre hvis du ønsker det
 • Melk/vann til ønsket tykkelse

 

Alt blandes sammen i en bolle, og la den så hvile en liten stund på benken. .

Røren vil svelle litt, så det kan være du må tilsette litt mer væske. Jo tykkere røre jo mer fluffig og tykkere pannekaker

Stekes i pannen på medium varme. De trenger litt god tid før du snur de.

Når du ser at de ikke virker like flytende på toppen kan du snu de.

Glasur:

Alt mikses sammen, og smak til med søtning til du får den så søt som du vil :)

Smør et lag glasur mellom hver lag, og rasp litt gulrot på toppen. Nyt!

Er du glad i gulrotkake kan jeg anbefale denne på det sterkeste! Dette var som å spise et stort stykke gulrotkake, bare at denne er sunn for kroppen!

To ganger måtte jeg lage denne versjonen i går! Først til meg til lunsj, og så til Kato til kveldsmat ;)

Jeg har også oppskrift på gulrotlapper uten proteinpulver som kommer en gang i nærmeste fremtid :)

JA til sunne kaker! :)

 

Mager middag og 140 pannekaker!

Ny uke, og en ny måned nærmer seg med stormskritt! På lørdag var det ti uker til bryllupet! Det er veldig rart å tenke på at om ti uker er jeg en gift kvinne, og gjør meg klar for bryllupsreise med min kjære. Jeg gleder meg veldig til å reise på en skikkelig kjærestetur igjen, men samtidig kjenner jeg at jeg gruer meg mer og mer til å være borte fra Jonathan i så mange dager. Mamma sin lille go'gutt! ;)

På matfronten har blitt en del wok på meg i det siste. En veldig lett måte å få i seg masse grønnsaker uten mye forberedelser og man kan tilsette mye god smak i pannen hvis man ønsker! Middagen bestod av en pose Findus Classic wokblanding, kyllingterninger, og en god del forskjellig krydder. 

Jeg har jo helt glemt å dele med dere hva jeg gjorde forrige mandag! Ungene på jobb har flere ganger sett meg lage pannekaketårnene jeg spiser, og de blir jo selvfølgelig nysgjerrige. Så da jeg spurte barna for et par uker siden om de hadde lyst til å lage sånne tårn selv, var det ikke mange som sa nei kan du tro! Så forrige mandag etter frokost var det bare å sette i gang med røra! To store boller med røre måtte stekes så det er godt jeg er glad i å stå på kjøkkenet! Resultatet ble 140 grove og mektige pannekaker som barna kunne lage tårn av! 

I røra var det blant annet sammalt hvete og havregryn! 

Barna fikk velge mellom tre forskjellige yoghurt-smaker, to forskjellige syltetøy og banan til å ha mellom lagene og oppå. De fikk velge akkurat selv hva de ville ha, og lagde sine egne tårn. Og jeg fikk fort spørsmål om jeg kunne ta bilde av tårnene også, så her er et par av barnas egenkomponerte tårn:Kan tro de var fornøyde og stolte! Og det ble veldig stille rundt bordet mens de spiste :) Selvfølgelig ble det en god del pannekaker igjen, så derfor fikk jeg en ny ide! I steden for å spise de senere på dagen eller sette det på pauserommet, så kunne de jo like gjerne få de med seg hjem! Alle barna fikk hver sine pose me to pannekaker hver. Dagen etterpå fikk jeg høre at noen hadde spist de til kveldsmat, mens andre hadde delt de med både små og store hjemme. Så kom spørsmålet om oppskrift.. Hjelpes! Jeg hadde jo bare slumpet. Så i kveld skal jeg ut på kjøkkenet og slenge sammen en røre slik at jeg kan gi en ordentlig oppskrift til foreldrene. En slump og en dash av forskjellig ting er ikke det lettest for alle. Samtidig passer det greit å få fylt opp fryseren her med litt "vanlige" pannekaker også, og ikke bare proteinversjoner ;)

Så da vet dere hvor dere finner meg i kveld! På kjøkkenet ;)

Husk å ta med barna på kjøkkenet og la de få delta! Å bake eller lage mat kan gi en utrolig mestringsfølelse i alle aldre :)

 

Bilder av ukens protein-pannekaketårn

Og denne uken har jeg faktisk spist pannekaker hver dag! Litt hekta kanskje? :) For det første er de utrolige gode! De har et lavt kaloriinnhold. Høyt proteininnhold. Sukkerfrie. Og ikke minst mettende! I tillegg liker jeg å teste ut smaker og å være litt kreativ. På ukedagene spiser jeg pannekaker på jobb så derfor er også bildekvaliteten dårligere. Helgene bruker jeg til å teste ut litt nye smaker og kombinasjoner, og både gårsdagen og dagens var en stor suksess! :)

Her er ihvertfall et bilderas av ukens søte og nydelige tårn:

Mandag:

"Kanelbolle"-pannekaker med Yoplait dobbel 0 % vanilje, bringebær og Walden Farms pancake syrup

Tirsdag:

Vanilje-pannekaker med biter av jordbær i røra, Yoplait dobbel 0 % vanilje og moste jordbær

Ukens første "bløtekake" ;)

Onsdag:

Sjokolade og peanøtt-pannekaker. Et halvt beger med Yoplait dobbel 0 % vanilje. Et par spiseskjeer gresk yoghurt blandet med litt Walden Farms chocolate dip og litt søtning. Walden Farms chocolate syrup og bringebær på toppen

Torsdag:

Sjokolade og peanøtt-pannekaker med Yoplait dobbel 0 % vanilje og Walden Farms caramel syrup

Fredag:

Avsluttet arbeidsuka med vanilje-pannekaker med bringebær i røra, en overflod av Yoplait dobbel 0 % vanilje, moste bringebær og Walden Farms pancake syrup

Lørdag:

Vanilje-pannekaker med biter av mango i røra, gresk yoghurt med litt søtning og biter av mango, Walden Farms pancake syrup og noen biter mango på toppen

Disse var utrolig gode! Og ga meg en skikkelig sommerfølelse. Så frisk smak og vanvittig saftige. 

Søndag:

Og ukens favoritt!

"Gulrotkake"-pannekaker, gresk yoghurt med diverse godsaker og gulrot på toppen. 

Denne uken har vært en stor pannekake-suksess! Men skal jeg velge ut noen favoritter må det være sjokolade og peanøtt-smak, vanilje og mango-smak og ikke minst "gulrotkaka". Disse var så gode, så Kato la like gjerne inn en bestilling på en porsjon til kveldsmaten i kveld! Jeg har planlagt en detaljert oppskrift på "gulrotkaka"-versjonen, og jeg tror dere blir litt overrasket over en av tingene i røra! ;) Disse smakte akkurat som gulrotkake, og det uten et gram sukker eller fint hvetemel. 

Jeg får sette i gang tankefabrikken og tenke ut noen nye kombinasjoner til uka som kommer!

Del gjerne tips og anbefalinger! :)

Oppskrift på grove og saftige polarbrød

Som er nydelige på smak og veldig barnevennlige! :)

I dag har jeg fått kost meg på kjøkkenet med litt skikkelig baking! Jonathan var en ivrig medhjelper, som blant annet puttet en god skje med mel i munnen! ;) Det er ikke så mange bilder av selve forberedelsen fordi det ikke var så lett å ta bilder samtidig som jeg skulle passe på to klåfingra hender! Morsomt var det ihvertfall og ikke minst er det viktig at de små får være med på kjøkkenet. Litt ekstra gris får man bare tåle! Det er god motorisk trening og ikke minst veldig bra for å lære begreper og styrke språket. Det kan også gjøre det lettere å få kresne barn til å spise mer, siden de får mer forhold til det de spiser. I tilegg er det sosialt, og resultatet var vellykket! :)

Oppskriten har jeg fått av ei venninne, men jeg har gjort et par endringer på den. 

Oppskrift på ca 30 brød:

 • 500 gram fibra fullkorns mel
 • 200 gram hvetemel
 • 150 gram sammalt hvete fin
 • 150 gram havregryn
 • 1 pose tørrgjær
 • 25 gram sukrin
 • 1 strøken ts salt
 • Litt under 1 dl rapsolje eller annen nøytral olje
 • 4,5 dl ekstra lett melk
 • 2 dl vann

Varm opp melk, olje og vann til det er fingervarmt.

Alt det tørre blandes i bakebollen

Tilsett olje, vann og melk

Eltes i kjøkkenmaskinen i minimum 5 minutter. Ikke tilsett for mye mel, for da vil den bli alt for kompakt. Deigen skal være smidig og slippe bakebollen når den eltes.

Dekk bollen med plast og la den heve i 45 minutter. Det er viktig at bollen dekkes med plastfolie, slik at fuktigheten ikke slipper ut!

Etter 45 min har deigen blitt ca dobbel så stor. 

Del deigen i to, og kjevl ut en leiv som er ca 1 cm tykk. 

Jeg har flere former som passer perfekt til å trykke ut ønket størrelse.

Alle formene har jeg kjøpt på ebay. Betalte ca 20 kr settet! Hvis du f.eks søker på cake mold cutter kommer det opp en haug av typer! Si i fra hvis du trenger hjelp i ebay-jungelen til å finne noe :) Pepperkakeformer kan selvfølgelig brukes! Eller bare bruk en bolle. Tenk å ha med seg en liten pepperkakemann med kaviar på i matboksen. Det er nok en stor suksess hos de små! Eller en bil, dinosaur, bamse osv! 

Trykk ut ønsket form

Legg brødene på et bakebrett. Trykk hull med en gaffel slik at de ikke hever seg for mye. La de etterheve i 10 minutter

Tenk å overraske din kjære med hjerteformet brød til lunsj! ;)

Et lite spørsmål: Hva gjør du med den lille biten som ofte blir igjen når man baker?

Når jeg lager søt gjærbakst havner den som regel i munnen... I dag ble den en liten flette!

Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca 12-15 minutter. Steketiden kommer an på tykkelsen

For å vite om de er ferdig så kan du ta en titt på undersiden av brødet. Den skal ha fått en lett gylden farge på undersiden for at den skal være gjennomstekt. 

Disse var utrolig gode og saftige :)

Et blomster-polarbrød med lett syltetøy :) Det er så godt med nystekt brød! Og var en veldig stor suksess blant liten og stor!

Dette er en oppskrift som helt klart kommer til å bli flittig laget her :)

Mine hevet så mye at de må deles i to når de skal spises. Kjevler du ut deigen til en tynnere leiv kan du legge pålegget rett oppå. 

Disse passer utmerket til matpakken, som hamburgerbrød eller som tilbehør ved siden av suppe! 

Etter at de er avkjølte puttes de som ikke skal spises i en pose og fryses med en gang. De vil være like saftige og gode når de blir tatt opp senere. La dem bare tine på benken og evt varm de noen få minutter i ovnen. 

Håper dette faller i smak hos flere :)

"Gulrotkake"-proteingrøt, solskinn og baking

Klokka nærmer seg 14, Jonathan er snart ferdig med luren sin, og jeg har allerede fått gjort blant annet dette i dag:

 • Trent 50 min cardio før frokost. Det var deilig det! 
 • Vært en tur på butikken
 • Bakt noe nydelig og sunt. Oppskrift kommer senere :)
 • Spist en himmelsk porsjon med mango-proteinpannekaker. Bilde kommer på instagram, @bakekona, i løpet av dagen. Oppskrift kan jeg også legge ut hvis det er ønskelig :)

I dag prøvde jeg meg på en liten vri på frokostgrøten, og Kato lurte litt på hva jeg egentlig drev med. Jeg hadde fått det for meg at jeg hadde lyst på grøt som ga meg en følese av å spise gulrotkake, så derfor ble dette frokosten i dag:

Havregrøt med cinnamon roll proteinpulver, kardemomme, kanel, revet gulrot både i og oppå og gresk yoghurt blandet med et par dråper stevia vanilje og litt sukrin melis. Dette var kjempe godt, og ga meg absolutt en liten "gulrotkake"-følelse. I tilegg er det morsomt å prøve noe nytt med grøten!

I dag har jeg også fått skikkelig baketid på kjøkkenet! Jonathan har vært en aktiv medhjelper, og dette er resultatet:

Oppskrift kommer som sagt senere. Men jeg kan si såpass at dette er midt i blinken for barnefamilier! Og selvfølgelig for de som har lyst på litt grovere mat til frokost, lunsj eller hvilket som helst måltid egentlig :)

Håper solen skinner hos deg, og nyt at det er lørdag! Det gjør ihvertfall jeg :)

Farlig gode sjokoladekake-proteinkuler

med ca 24 sukkerfrie og proteinrike kalorier per stykk! Det kaller jeg virkelig den perfekte fredagskos!

Disse kulene har en utrolig nydelig sjokoladesmak. Små browniebiter som bare smelter bort i munnen! Et glass kald melk og disse kulene er en perfekt kombinasjon :)

Oppskriften er enkel og lages på 5 minutter! Denne oppskriften gir 7 kuler på ca 10 gram hver, og er uten tvil et mye sunnere valg enn f.eks en bit melkesjokolade! ;)

Oppskrift på 7 kuler:

Alt det tørre blandes i en skål. Litt og litt melk tilsettes. Jeg ble litt ivrig denne gangen, og fikk en litt for klissete konsistens. Smaken var uansett nydelig! Så vær obs på dette, og bland godt mellom hver gang du tilsetter melk! 

Jeg hadde ikke sjokoladebiter i denne porsjonen, men skal helt klart ha det i neste gang jeg lager dette! :)

Trill små kuler av deigen, og avkjøl i kjøleskapet til de har stivnet. Hvor lenge kommer an på hvor lang tålmodighet du har, men ihvertfall 15-20 minutter. De holder seg også fint i kjøleskapet et par dager hvis du klarer å beherske deg! ;)

Disse var virkelig nydelige, og jeg fikk to tomler opp av Kato!

Har du ikke har proteinpulver så tar du bare 50 gram sjokoladekakemix istedet! Det vil også gi et lavere kaloriinnhold, ca 18 kcal per kule! :)

Disse anbefales på det sterkest! Gi meg gjerne tilbakemelding hvis du prøver de ut :)

JA til sunnere og sukkerfri helgegodis! 

Nydelig kyllingsalat og en liten sjokoladehemmelighet

Helg! Oh yes! Men når jeg ser meg tilbake så lurer jeg litt på hvor denne uka ble av...? Snart er vi i mai, som betyr to måneder til bryllupet! Jeg kjenner pulsen stiger bare av å tenke på det. Selvfølgelig av glede og spenning, men også fordi vi har nok mer som gjenstår enn hva vi tror. I mai må vi helt klart fokusere på bryllup! :) 

Middagen i dag var kyllingspyd kjøpt i Sverige, tapaskrydrede potetbåter, salat og yoghurt naturell. Nam! Mye god smak i denne skålen! :)

Da junior var lagt bar det rett på kjøkkenet! Jeg hadde en tanke jeg ville teste ut, og her er en liten smakebit på hva jeg skal dele med dere senere!

Lett å se at det handler om sjokolade ihvertfall..! 

Jeg kjenner jeg er utålmodig, men skal vente til den er klar! 

Håper alle har en strålende helg i vente! :)

Kveldens himmelske sjoko-peanøtt-proteinkake og matforberedelser

Det tok tid før jeg fikk gjennomført kveldens treningsøkt! Junior ville ikke sove: "maaamma, mamma, pappa, MAMMA". Kato var ikke hjemme, og da var det meningsløst å begynne på en økt i kjelleren før Jonathan hadde sovnet. Derfor tenkte jeg det var like greit å være effektiv, og forberedte like gjerne morgendagens måltider på jobb.

Etter 30 min spinning og 35 min styrke var det på tide å fylle på med litt mat i kroppen. Søtsugen som jeg var, falt valget på denne herlige saken:

Sjokolade og peanøtt-proteinkake med sjokoladekrem, PB2 og bringebær

Oppskrift:

 • 15 gram casein med sjokoladesmak
 • 1 ts PB2 med sjokoladesmak
 • 1 1/2 ts kokosmel
 • 1 1/2 ts kakao
 • 1 ts sukrin gold
 • 1 ts sukrin
 • 1/2 ts bakepulver
 • 1 eggehvite
 • Litt vann

Alt mikses i en skål. Tilsett vann til det får en litt smuldrete konsistens. Dekk skålen med plast og inn i mikroen på full effekt i 50 sekunder. Sjokoladekremen er laget av 1 ss Synnøve gresk yoghurt naturell, litt Walden Farms sjokolade dip, evt sirupen, og en god klype sukrin gold/sukrin. Sjokoladekremen er nydelig som is også! ;)

Så til litt av morgendagens måltider! Frokost blir havregrøt med proteinpulver og oppskjært honningmelon litt senere. Lunsjen i morgen blir dette:

300 gram brokkoliblanding, kalkunstrimler og litt hamburgerrygg skjært i biter. Alt ble stekt i panna med litt forskjellig krydder. Til dessert blir det en porsjon vanilje-proteinpannekaker. Ønsker du å se det ferdige resultatet av pannekakene burde du følge med på instagram, @bakekona, eller bildeoppsummeringen som kommer på søndag ;)

Planlegg og prioriter så blir det lettere å holde seg til de sunne valgene! Sunn mat betyr ikke kjedelig mat! 

Lapskaus og en nesten kalorifri dessert

Middagen i dag lagde jeg i går kveld, sånn at det bare var for gutta å varme opp kjelen til jeg kom hjem fra jobb.

Jeg lagde en stor kjele med lapskaus i går kveld! Både for å ha til middag i dag, og for å fryse ned noen porsjoner som kan nytes til lunsj en annen gang. I kjelen hadde jeg denne gangen en pose lapskausblanding, ekstra potet, ekstra gulrot, magre grillpølser og skinkebiff i biter. Oppskrift på hvordan jeg lager lapskaus kan du lese her.

Lapskaus med kjøtt og grill krydder

Og i dag ble det jammen meg en liten dessert etter middag!

Fun light gele i smaken wild berries og en god teskje vanilje kesam mager smurt på toppen

Dessert på en torsdag? Hvorfor ikke! :)

Sukkerfrie og proteinrike cookie dough-biter

Jeg vet ikke hva det er, men det er noe spesielt med både kakedeigen og røra når man baker! Er det noe man aldri blir for stor til så er det å kose seg med slikkepotten og restene i bakebollen etter man har bakt! 

Så da jeg så oppskriften som Kristine Weber la ut på bloggen sin for en stund siden visste jeg at det var noe som virkelig ville falle i smak både hos meg og Kato! Vi er begge to cookie dough-monstre! ;) Jeg har flere ganger laget cookie dough bare for å ha en pølse med deig liggende i fryseren! 

Det var de usunne tider, her er en oppskrift på en sunn, sukkerfri og proteinrik versjon:

Sjokoladen jeg brukte i bitene var denne:

Alt det tørre blandes i en bolle, og litt og litt melk tilsettes! Og da mener jeg virkelig litt og litt Deigen kan fort bli veldig klissete hvis du blir for ivrig. Jeg snakker av erfaring! ;)

Del deigen i biter og trill ut små kuler. Settes i kjøleskapet en liten stund slik at de får stivnet litt. 

Nydelig til et glass kald melk!

Eller delt opp i biter oppå en sukkerfri sjokoladeis laget av gresk yoghurt og bær!

Eller min favoritt: Tykk sjokoladeproteingrøt, en cookie dough kule delt opp i biter og gresk yoghurt mikset med litt sukrin gold! Denne skålen.. Ubeskrivelig! ;)

Vil du spare inn på kaloriene så kan du la være å tilsette sjokoladen! Da blir det bare utrolig gode kakedeig-kuler! Men så var det meg og sjokolade da.. ;)

Har du ikke proteinpulver? Bruk bare mer kakemix! 

Her i huset hjelper alle villig til å skrape bakebollen! Og det er vel ikke bare i denne heimen vil jeg tro? ;)

 

Effektiv dag og spicy kyllingwok

Jeg hadde virkelig lyst til å sove mer i dag, men den gang ei! Arbeidsdagen startet 07.00, så det var bare å komme seg ut av senga! Etter jobb var det raskt hjem, skifte til treningstøy og fikk gjennomført en 50 minutters kondisjonsøkt i kjelleren. Så var det bare å komme seg tilbake til barnehagen for å hente Jonathan. Hjem igjen og på kjøkkenet for å lage middag til meg og han. 

Middagen i dag ble super enkel og rask! Der jeg handler i Sverige selger de store poser med ferdigstekt kylling kuttet opp i terninger. Genialt når man vil lage seg en rask lunsj eller middag! Og ikke minst veldig tidsbesparende og sunt :)

Så derfor ble middagen dette:

En pose wokblanding, kyllingbiter, en halv banan og hot curry krydder

Det er faktisk første gang jeg har tilsatt banan i woken! Jeg har alltid tenkt at frukt ikke hører hjemme i en middag, men jeg ble overrasket over hvor godt det faktisk var! :)

Og i dag var det et must med en dessert, og da ble det dette:

Lavkalori pavlova med mager vaniljekesam og friske bær :)

Jeg fikk litt 17 mai-følelse av dagens dessert!

Det har vært godt å få litt mer tid på kjøkkenet til å prøve ut litt ting, og oppskrift på cookie dough-bitene er rett rundt hjørnet! :)

Er du like skeptisk som meg til frukt i middager? Noen middagsanbefalinger? :)

 

Risgrøt og en aktiv hverdag!

Tirsdager er en dag det går i ett fra begynnelsen til slutt, og derfor er det greit med en middag som ordner seg selv. Og så er vi alle tre veldig glad i risgrøt, så det spiser vi ikke bare i desember i dette huset for å si det sånn! ;)

Coop ferdiglaget risgrøt toppet med sukrin gold, kanel og en liten klatt lett margarin. Og ved siden av hadde jeg et glass fun-light saft i smaken wild berries. Saft er et must ved siden av grøt!

Kato har vokst opp med melk til grøten, men har gått over til saft nå. Jeg har alltid hatt saft. Hva er dere vant til?

Jeg prøvde meg igjen på disse 10 kcal-kjeksene igjen i går kveld, men føler fortsatt at det ikke er helt 100 %. Jeg vet ikke om det er typen proteinpulver som gjør det, men jeg skal prøve ut et par runder til før jeg poster oppskrift uansett utfall! Problemet er at de blir mer myke enn crispy som jeg kunne tenkt meg. 

Her er ihvertfall et bilde av gårsdagen "kjeks"-fat

3 "kjeks" med sukrin melis og litt sukrin gold blandet med melk, og noen bringebær på toppen. Totalt ca 35 kcal! 

I går følte jeg at jeg hadde en skikkelig spisedag, og var fysen på alt! Jeg holdt meg i skinnet så godt som mulig, men det var uansett veldig deilig for samvittigheten med en skikkelig treningsøkt i kveld! Det kjennes fra topp til tå! I tilegg trillet jeg og Jonathan fram og tilbake til barnehagen, og dermed fikk jeg inn litt ekstra trim der! Glem ikke de enkle formene for aktivtet du kan gjøre ellers i hverdagen! Alt må ikke foregå inne på et treningssenter! Parker litt lenger unna inngang, gå i trapper i stedet for heis/rulletrapp, gå/sykle til jobb. være aktiv med barna dine eller bare gjør litt ekstra husarbeid ;) 

Tirsdager er som sagt et dag som går i ett. Stå opp, stelle alle mann, til barnehagen, jobb, hjem til middag, litt familietid og så trening. Og nå etter at jeg har publisert dette innlegget skal jeg ut på kjøkkenet og forberede mat til i morgen! For meg er planlegging viktig, og en god helse er noe jeg virkelig ønsker å prioritere!

For meg ser normalt en treningsuke slik ut:

Mandag: Fri (for da pleier jeg å handle for uken etter at Jonathan er lagt)

Tirsdag: Kondisjon og Styrke

Onsdag: Kondisjon

Torsdag: Kondisjon og Styrke

Fredag: Fri!! Beina på bordet, fredagskos og Idol

Lørdag: Kondisjon

Søndag: Kondisjon og Styrke

Og vips var uka over! 

 

Da er det bare for meg å komme meg ut på kjøkkenet og slenge sammen noen godsaker jeg kan kose meg med på jobb i morgen! På instagram, @bakekona, ligger det som alltid flere måltidsbilder enn hva som blir lagt ut her :)

Husk at all aktivetet er bedre enn ingen! :) Og smil, for nå er våren her! :)

Taco på en mandag og lyset i tunnelen!

Nå sitter jeg her med skikkelig fredagsfølelse, og må gjenta for meg selv at det faktisk bare er mandag! Kato ønsket seg taco siden vi fikk besøk i dag, og jeg var ikke så veldig vond å be! Men nå sitter jeg altså her litt forvirret.. Hehe. Merkelig det der!

Endelig kan vi se lyset i tunnelen når det gjelder oppussing! Forrige uke var lang! Jeg fikk gjennomført fem treningsøkter, og er veldig fornøyd med det. I tillegg til jobb, familielivet, bryllupsplanlegging og ikke minst oppussing. Selv da klokka hadde passert 23 i går stod jeg i kjelleren og malte, og vekkerklokka ringte 06.10 i dag. Så forrige uke var litt tungt for både kropp og sjel! Da hjelper det heller ikke at jeg ikke får tiden min til å koble ut på kjøkkenet! Jeg fikk ikke eksperimentert som jeg ønsket i løpet av helgen, og ligger etter på ting. Men nå er det ikke så mye mer jeg kan bidra med i kjelleren, og det betyr forhåpentligvis mer tid med bakebollen! :)

Jeg håper å få ut flere oppskrifter jeg har lovet i løpet av kort tid, så sjekk jevnlig innom! :) Og mas i vei hvis det er noe jeg glemmer!

Her et bilde fra min synsvinkel i dag! Tv, tacosalat og rumpa på sofaen! En liten stund ihvertfall :) Litt kjøkkentid må jeg ha også! :)

Pappaen min var innom en snartur i dag, og hadde med noen ting til oss alle mann :) Jonathan fikk blant annet en kosebamsehund som faktisk er en høytaler. Kato fikk klær og som alltid en flaske øl. Storfornøyde gutter! Og se hva jeg fikk:

Litermål og matvekt i ett + en kokebok med mange spennende oppskrifter! Dette var jo virkelig en gave midt i blinken for meg om dagen! :)

 

En liten tilleggsinformasjon: Dette er den siste uka på ganske mange uker hvor man har vanlig femdager-arbeidsuke! Hurra for mai og vår! :)

 

Bilder av forrige ukes proteinpannekake-tårn

Jeg har nok helt klart blitt hekta på proteinpannekaker! Det er bare så utrolig godt, mye protein og lavt kaloriinnhold. 

Siden jeg lager meg et lite pannekaketårn så og si hver dag, tenkte jeg at jeg skal begynne med å avlsutte hver uke med en liten bildekavalkade! Og jeg har flere kreative tanker jeg vil prøve ut fremover også :)

Det første tårnet forrige uke var et pannekaketårn med jordbærproteinpulver, gresk yoghurt og tinte jordbær mellom lagene.

En evig klassiker hos meg: "Kanelbolle"-pannekaker, yoplait dobbel 0 % vanilje med søtning og kanel og litt Walden Farms pancake syrup

Se der ja! Hadde det samme både tirsdag og torsdag. Denne varianten er så god! Proteinpulver med Cinnamon roll smak anbefales på det sterkeste! :)

Jeg måtte ha en sjokolade-versjon forrige uke også. My oh my! Gresk yoghurt mellom lagene, og friske bær på toppen. 

Ser ut som en fem-lags sjokoladekake! Hvem vil ikke ha det til mellommåltid eller lunsj eller egentlig når som helst i løpet av dagen? ;)

Uken ble avsluttet med denne:

Vanilje-pannekaker med jordbærbiter i røra, yoplait dobbel 0 % vanilje og moste halvtinte jordbær mellom lagene.

Fremover har jeg flere varianter allerede planlagt som blant annet inneholder:

Peanøttsmak, mango, eple, gulrot, banan, pære, blåbær. 

Altså mye godt i vente! :)

 

Del gjerne tips og idéer til fyll og smak! :)

En meget god start på dagen med cookie dough på grøten!

God morgen! Her startet dagen kl 07.00, men vi kom oss ikke ut av senga før nærmere kl 08. Godt å ta det med ro på morrakvisten ;)

Frokosten i dag var en skål sjokoproteingrøt, som i dag ble toppet med en skikkelig godsak! En sunn cookie dough kule delt opp i små biter! 

"Du spiser dessert!" sa Kato. "Ja" svarte jeg, "men den er uten sukker!" ;)

La meg friste dere med et bilde:

Sjokolade-proteingrøt, gresk yoghurt med sukrin gold og en cookie dough kule i biter

Tid for dagens treningsøkt! Jeg lurer på hvor mange jeg treffer på senteret denne søndagmorgen. Forrige helg var det meg og en til! ;) Sånn er det å ha små barn!

Etterpå skal det eksperimenteres litt mer på kjøkkenet ;) Og selvfølgelig litt mer maling! I tillegg til visning på et hus + besøk til ei vennine. 

 

Ønsker alle en strålende søndag! :)

Proteinrike kjeks med 10 sunne kcal per stykk

Det er gøy å eksperimentere på kjøkkenet, og ihvertfall hvis resultatet blir som ønsket med en gang! Disse trenger noen små justeringer på innhold og steking, så derfor venter jeg litt med å legge ut en oppskrift ;)

Kan jo si såpass at på toppen av disse tre hadde jeg Yoplait dobbel % 0 vanilje og litt sukrin gold

Jeg prøver meg på en ny porsjon med disse, så får vi se om jeg blir fornøyd da. Dette brettet med kjeks er allerede spist opp uansett ;)

En søt start på dagen og lørdagsbiff til middag

En skikkelig biff var på menyen i kveld, og godt var det :)

Denne helgen har absolutt ikke startet rolig, og gjøre-liste er alt for lang! Allikevel ser jeg lyset i tunnelen på enkelte ting. Kato har vært veldig flink til å liste nesten helt ferdig nede i kjelleren, og jeg fikk malt over et strøk på dørene mens Jonathan tok kveldsbadet. Så da middagen var ferdig var det veldig godt å sette seg godt tilrette i sofaen og koble helt av! :)

Ved siden av lagde jeg potetbåter med tapaskrydder, stekte helt enkelt en halv pose wokgrønnsaker og helte peppersaus over biffen. 

Dagen i dag ble startet med denne herlige skålen!

Sjoko-peanøtt grøt med sjokoladekrem og PB2. 

Grøten består av:

 • 50 gram havregryn
 • 1 dl melk
 • Litt under 2 dl vann
 • 1 ss sukrin gold
 • 10 gram Chocolite proteinpulver i smaken Chocolate Fudge Brownie
 • 5 gram Chocolite proteinpulver i smaken Peanut butter
 • 5 steviadråper med sjokoladesmak

Proteinpulveret røres inn i grøten etter at den har vært i mikroen på full guffe i 3,5 minutt.

Toppingen er:

 • 50 gram gresk yoghurt
 • 1 ts sukrin gold
 • 3 steviadråper med vaniljesmak
 • Bitte litt Walden Farms chocolate dip

Røres sammen og legges oppå grøten. Dette blir en veldig god sjokoladekrem! Putt den i fryseren en god stund i stedet, så har du plutselig en sunn sjokoladeis! 

 • PB2 - peanøttpulver rørt ut i vann. Smaker som peanøttsmør, men med et mye lavere kaloriinnhold! 

'Jeg driver med litt eksperimentering på kjøkkenet, og håper det kommer noen godsaker ut av det som jeg snart kan dele med dere :)

 

Dagens iHerb-pakke og kveldens nydelig protein-mousse

Nok en hentelapp dalte ned i postkassa, og da løper jeg så fort jeg kan til posten for å hente det som venter! Det jeg åpnet var en pakke full av godsaker:

Vi er ikke blitt litt hekta på PB2, og redd for å gå tom kanskje..? Og da måtte jeg jo ha et proteinpulver som passet til ;) Jeg liker veldig godt de andre smakene jeg har prøvd i det merket. Anbefales!

Jeg bestemte meg fort for hva kveldens dessert skulle være, og denne skålen har jeg virkelig kost med meg:

Sjokolade og peanøttmousse med gresk yoghurt og PB2 på toppen

Oppskriften er enkel:

 • 2 geltatinplater

Bløtlegges før du begynner på det andre

Stivpiskes til du kan snu bollen opp ned uten at den renner

Eggehviteblandingen fordeles i to skåler, og proteinpulveret tilsettes hver av blandingene. Kok opp 1 ss vann i en kjele, klem ut vannet av de myke gelatinplatene og la de smelte helt oppi kjelen. Halve gelatinoppløsningen piskes lett inn i den ene blandingen og resten i den andre blandingen. Begge blandingene helles så over i en skål, og blandes lett med en gaffel. Inn i kjøleskapet til den har stivnet.

På toppen hadde jeg litt gresk yoghurt blandet med litt sukrin gold og PB2 rørt ut i litt vann. 

Ikke bare ser det godt ut! Men wow, så himmelsk dette var! Denne skålen blir snart dessert igjen. Det er helt sikkert!

Bruk samme oppskriften til å mikse andre smaker! Jeg har tidligere laget en sjokolade og vanilje-variant, som også var utrolig god. Jordbær og sjokolade er sikkert godt! Eller vanilje og jordbær! 

Gi meg gjerne tilbakemelding hvis du prøver ut dette :)

Sunn og rask middag og en mini-dessert etter en frustrerende handletur!

Da var det fredag igjen! Og denne uka har virkelig bare flydd avgårde! Snøen smelter bort, Jonathan "bader" daglig i barnehagen, hestehovene blomstrer og det er enda lyst ute selv om klokka nå har passert 21! Hallelujah! :)

Jeg måtte smile godt da Jonathan og jeg gikk ut døra her om dagen for å dra i barnehagen. Jonathan, som er nesten 1,5 år, bryter ut med rynker i panna: "Åååånei...Borte!" Han ser rundt seg på bakken og peker, og det var tydelig at han mente at snøen som var blitt borte! Utrolig hva de små for med seg og legger merke til! Og ekstra morsomt når han begynner å bli så stor at han klarer å uttrykke det også. 

Så da var det altså fredag! Kato er på bowling og øl med jobben. Jeg sitter kaputt i sofaen mens jeg prøver å lade opp batteriene til å gå ned i kjelleren for å male på begge sider på tre dører + dørkarmer! Morsomme greier.. Først tenkte jeg at jeg skulle dele med dere dagens superraske middag! Superrask fordi salaten allerede var ferdig oppkuttet fra i går. 

Enkel salat med kylling stekt i panna, kesam mager og en dash tacosaus. Jeg brukte krydder som cumin, paprika, pepper, hvitløk, chiliflakes, oregano og litt salt.

Etter jobb i dag hadde jeg og Jonathan et par ærrender vi måtte gjøre før vi kunne dra hjem. Først hentet vi to pakker på posten. Så skulle vi på Coop OBS for å handle litt. Hovedmålet var brød og maling. Det ble selvfølgelig med litt andre saker også :) En ting er sikkert etter dagens handletur! Jeg skal ikke handle maling på OBS en gang til! En sliten mamma og en sliten gutt måtte vente i nesten 30 minutter for å stille et spørsmål som tok 30 sekunder! Jeg prøvde til og med å henvde meg i kundeservice, men fikk beskjed om å vente på han ene som jobbet i den avdelingen. Køen vokste bak meg, og Jonathan underholdte butikken på en ikke koselig måte. På vei hjem fra OBS kom jeg på at jeg var jo tom for sukrin gold, og det er noe jeg ikke kan gå tom for! Det er et must i havregrøten og ellers gjennom dagen! Så da var det bare å stoppe innom senteret, hvor de takk og lov hadde en pakke igjen! Kl 18.15 var vi endelig hjemme! Da kjente jeg at jeg måtte ha noe søtt, og det NÅ! Det endte med denne godsaken:

En enslig sjokolade-proteinpannekake som ble igjen fra tidligere i dag. En spiseskje gresk yoghurt blandet med litt sukrin gold (selvfølgelig) og litt Walden Farms chocolate dip, og litt Walden Farms chocolate syrup på toppen

Jeg er klar for helg! Er du?

Ytrefilét av svin med stekte grønnsaker og ris

På torsdager har jeg senvakt på jobb, og da er det Kato som er matansvarlig i heimen. I dag ble det ytrefilét av svin som ble krydret med litt forskjellig, wokblanding stekt i panna og jasminris til middag. I tillegg hadde jeg en liten dash soyasaus og en god skje tzatziki fra middagen i går. En både sunn og smakfull middag, som i tillegg går veldig raskt å lage! :) Stort pluss i en hektisk hverdag!

Dette var forresten frokosten min i dag:

Havregrøt med 15 gram proteinpulver og litt friske bringebær på toppen :)

I morgen er det igjen fredag, og nok en uke er over! Det er nesten skremmende hvor fort ukene går. Jeg har alt for mye jeg gjerne skulle gjort og alt for liten tid. I helgen skal ihvertfall kjelleren gjøres ferdig, to treningsøkter skal gjennomføres og flere nye oppskrifter skal produseres og etterhvert publiseres for dere :) Dette er bare noe av det som skal skje i løpet av helgen! 

En ting er ihvertfall sikkert! Våren er her! I går kom et av barna på jobb løpende bort til meg med hestehover i hånden! Jeg kjente en stor glede gjennom hele kroppen og måtte smile fra øret til øret. Lykke! Det betyr at det er på tide med en vårrengjøring! Bort med tunge vintersko og tjukke klær og fram med fargerike og lette klær! :)

Smil! I morgen er helgen her igjen! :)

Et proteinpannekake-tårn som smaker som kanelbolle!

Det er en av ting jeg er helt hektet på om dagen! Disse pannekakene bare smelter bort i munnen! De er søte og samtidig veldig mettende! Og.. De er sunne og med et lavt kaloriinnhold! :)

Oppskriften er som følger:

 • 20 gram proteinpulver med smak av cinnamon roll. Denne bruker jeg, og den bøtta holder lenge! 
 • 15 gram kokosmel
 • 1 ss sukrin gold
 • 1 ss sukrin
 • 1/2 ts fiberhusk
 • 1/2 ts bakepulver
 • 1 klype kardemomme
 • 1 klype kanel
 • 2 eggehviter
 • 2 ss eplemost uten sukker eller lavkalori syltetøy med eple
 • Vann/melk til en passe tykk røre

Alt mikses godt sammen til en ganske tykk røre. La røren hvile litt på benken, og tilsette evt mer fuktighet hvis røra trenger det. Stekes i panna på middels sterk varme. 

Og resultatet gir dette:

Et beger Yoplait dobbel 0 % vanilje blandes med litt kanel og sukrin/annen søtning. Yoghurten legges mellom hver av pannekakene. Og på toppen en dash Walden Farms pancake syrup

Husk som alltid: Tilpass oppskriften etter hva du har! 

F.eks:

 • Det går helt fint å bruke proteinpulver med vaniljesmak. Det vil ikke gi eksakt samme smak, men tilsett da litt mer kanel
 • Du behøver ikke bruke både sukrin gold og sukrin! Jeg bruker en blanding fordi jeg er virkelig elsker smaken som sukrin gold gir!
 • Prøv med et annet mel hvis du ikke har kokosmel.
 • Prøv gjerne røren uten proteinpulver hvis det ikke er noe du bruker i kostholdet! Da bruker du f.eks fibra fullkornsmel, speltmel eller den meltypen du har i skapet.

Det skal være lov å kose seg hver dag, og for en søtmoms som meg er det nødvendig! Alt med måte og med de riktige valgene. Jeg har lært mye om kosthold det siste året, og jeg vet at det er mye takket være produktene til Funksjonell mat at jeg har fått de resultatene jeg har! Jeg håper flere og flere for øynene opp for produktene de selger, og som også selges i helsekoster og enkelte dagligvarebutikker. Det gir alle en muligheten til kose seg med god samvittighet uten at det usunt for kroppen! 

JA til dessert hver dag!

iHerb-pakke og en himmelsk proteinrik mikrobrownie

Når det kommer pakker i posten med nye produkter må det selvfølgelig testes ut på kjøkkenet så fort som mulig, og resultatet ble dette:

Mikrobrownie etter denne oppskriftenJeg har prøvd ut den oppskriften en gang før, men det var med et 100 % whey proteinpulver. Det ga en tørr og vanvittig kompakt kake, som jeg mener å huske jeg ikke spiste opp en gang. Det i seg selv sier litt om skuffelen og resultatet jeg fikk. Derfor hadde jeg lyst å teste ut et rent kasein-pulver. Og med tanke på toll og "tull" falt valget på denne:

Og det er bare en ting å si: HIMMELSK! 

Jeg er hektet.. Så saftig, så smakfull og bare helt utrolig godt! På toppen har jeg pb2, peanøttpulver blandet med vann, og noen bringebær. 

Hele kaka + pb2 gir i underkant av 260 kalorier og proteiner og mer proteiner! 

Jeg gleder meg til flere oppskrifter med dette pulveret! Og tror jeg like gjerne kan bestille en bøtte til.. ;)

Kom gjerne med oppskrift eller anbefalinger med proteinpulver! :)

Bær er godt året rundt, og ikke minst sunt!

Bær, spesielt jordbær, er noe jeg forbinder med sommeren! Men bær må ikke glemmes ellers i løpet av året, og det finnes uendelig mange forskjellig retter man kan lage med det! I tillegg er det veldig sunt og med lite kalorier. Bær er noe jeg virkelig spiser mye av, og med veldig god samvittighet!

Jeg håper å dele mange friske og sunne oppskrifter med dere fremover, og kom gjerne med innspill eller ønsker! :)

Min elsk for pannekaketårn er ingen hemmelighet. Her er har jeg laget jordbær-pannekaker med biter av jordbær i røra, gresk yoghurt og moste jordbær mellom lagene og på toppen. Dette var helt utrolig godt!

Slik så frokosten min ut i dag. Vanilje-havregrøt, halvtinte bringebær og jordbær som jeg bare delte opp med en gaffel, og litt pb2 for litt ekstra smak :)

Gårsdagens kveldsmat var skyr med skogsbærsmak, puffet havre ristet i panna med sukrin gold og halvtinte bær most med en gaffel.

Dagens kveldsmat var 100 gram gresk yoghurt blandet med 1 ts sukrin gold, frosne bringebær og pb2. Bærene tinte underveis mens jeg spiste, og det var godt at de var litt faste :)

Det siste jeg nevner i kveld er en veldig enkel og rask smuldrepai. Kesam mager vanilje i bunnen, et lag frosne bær i midten. Og på toppen er det havregryn blandet med litt sukrin gold og litt lett margarin. Ordentlig oppskrift kommer en gang i nærmeste fremtid :)

Jeg har en hel haug med andre bilder hvor bær er inkludert og kunne laget en lang liste med tips, men dette får holde for denne gang :) 

Nå som kjelleren nærmerer seg ferdig med stormskritt håper jeg snart å få litt mer tid til å dele tips og oppskrifter med dere! :)

Hva er din favorittmåte å bruke bær på? :)

Ukens første middag ble en fyldig oksegryte

som Kato og Jonathan lagde sammen i går, mens jeg var på trening! :) Det er guttene sin det!

Grytekjøtt i en veldig smakfull tomatbasert saus og hjemmelaget potetmos

Neste gang dette står på menyen her skal jeg få laget en ordentlig oppskrift på det :)

I går hadde vi en veldig rask og sunn middag. Wok med kylling og jasminris

I kveld avsluttet jeg dagens måltider med dette:

Puffet havre ristet i panna med sukrin gold. Skyr skogbær rørt ut med litt melk for en litt tynnere versjon. Frosne bringebær og jordbær halvtint i mikroen og most med en gaffel. Alt lagt lagevis i en skål. 

Nydelig og friskt!

 

Nok som skjer om dagen med trening, jobb og oppussing i kjelleren, men jeg håper jeg får lagt ut litt flere oppskrifter snart! Så følg med :) 

Og som nevnt tidligere legger jeg ut flere bilder på instagram: @bakekona

Lapskaus - sunn norsk husmannskost!

Lapskaus er nok den middagen vi spiser mest jevnlig. En haug med grønnsaker, magert kjøtt og uten for mye dilldall! 

Det holder fint med å bare bruke en eller to poser med lapskausblanding, og da går det veldig fort å lage denne middagen. Jeg liker å tilsette litt ekstra, og pleier derfor å tilsette litt mer potet, gulrot og kålrot. Dette er tross alt en middag du virkelig kan spise deg god og mett på uten en haug med kalorier! Og i tilegg blir jeg alltid glad når det blir litt igjen, for dette passer utmerket til å fryse. Dermed kan du ta det opp senere å enten ha det til lunsj, middag eller på termos som turmat.

Oppskrift:

 • 1 pose lapskausblanding
 • 2,5-3 dl vann (vannmegden kommer an på om du tilsetter ekstra grønnsaker)
 • 1 buljongterning eller 1 beger med fond
 • 400-500 gram kjøtt - som f.eks svinestrimler, skinkebiff, pølser, kalkunfilét, kyllingfilét, benfrie koteletter eller annet svinekjøtt
 • Ekstra grønnsaker om ønskelig 
 • Salt og pepper, og evt grillkrydder

Ekstra grønnsaker kuttes opp i terninger. Gjerne litt mindre enn hva jeg tok meg tid til her. Kjøttet deles opp i strimler eller små biter. Men ikke for små, for da kan det fort bli tørt.

Hell vann i en kjele og kok opp. Tilsett buljongterningen og la den løse seg opp.

Både lapskausblandingen og de ekstra grønnsakene puttes i kjelen. Rør godt og legg på et lokk. Ha platen på middels sterk varme.

La grønnsakene kose seg litt for seg selv en stund, og tilsett så kjøttet. Ha fortsatt på lokket, og la det hele kose seg til kjøtt er gjennomstekt og grønnsakene har blitt møre, Rør lett underveis.

Når det hele nærmer seg slutten rører du litt hardt rundt i kjelen, sånn at man får en litt mer "grøtete" konsistens. Smak til med salt og pepper

Flattbrød eller annet brød er nok godt til dette, men for oss holder det i massevis med bare lapskausen. 

Topp det hele med kjøtt og grillkrydder for mer smak! :)

Dette er både magert og utrolig godt! Og også noe som ofte faller i smak hos de små! En kombinasjon av både svinekjøtt og et par pølser er veldig godt. Vi har i tillegg hatt marinert svinefilét i biter oppi, og resulterte i en veldig smakfull lapskaus! Se i fryseren eller kjøleskapet og sleng sammen en middag utifra det ;)

Avslutter med et bilde av turmaten jeg hadde på jobb på torsdag:

Lapskaus på termos, to speltlomper og grønn te :)

Viktig å ta vare på mattradisjoner! Lag lapskaus til middag til uka ;)

 

Nydelige risboller med lite kalorier

Og mye protein om ønskelig! 

Risboller er for mange en klassiker i jula! Men sjokolade er ihvertfall en klassiker hos meg året rundt! Og ihvertfall når jeg kan kose meg med god samvittighet og uten en haug av kalorier og sukker! Dette er en oppskrift jeg virkelig anbefaler dere å prøve :)

Med denne oppskriften kan du enten lage de som "vanlige" risboller eller gjøre de om til små proteinbomber. Bruk det du har tilgjengelig i skapet! :) 

Bakekako, proteinpulver med sjokoladesmak eller rett og slett lett-kakao! 

I denne oppskriften brukte jeg Options belgian choc, som ga en helt utrolig god smak! Jeg elsker virkelig denne kakaoen. I går lagde jeg med proteinpulver, og det var også veldig godt! 

Oppskrift 16 stykk:

 • 60 gram puffet havre
 • 30 gram Options belgian choc (eller samme mengde av det du vil bruke)
 • 1 ss sukrin
 • 1 ss sukrin gold (har du bare en av typene så tar du bare 2 ss av det)
 • 1 ts fiberhusk
 • 6 dråper stevia sjokolade (kan fint sløyfes)
 • Vann

Alt det tørre blandes i en bolle

Tilsett vann litt og litt til du får en klissete røre, men ikke ta for mye! 
Putt 1 ss med blandingen i en muffinsform. Da er det lettere å forsyne seg med en liten bit uten av man blir klissete på fingrene! ;) 
Hvis du ønsker at de blir faste putter du de i fryseren en liten stund. Oppbevart i kjøleskapet vil de ikke henge like godt sammen, men smaker fortsatt nydelig.
Med Options kakaopulveret vil det bli ca 20 kcal stykk! Mens med f.eks proteinpulver vil det blir ca 23 kcal og da også mer proteiner!
Dette kan virkelig nytes med god samvittighet! 

Proteinrik Chicken BLT-sandwich med ovnsbakt potetstrips

Først: Jeg er så mett at jeg nå sitter med knappen på buksa åpen.. For en mektig, men samtidig mager middag!

Brødene er rett og slett inspirert av proteinlefsa til Kristine Weber. Jeg tilsatte i tillegg hvitløk i røra, smurte fire tjukke rundinger på bakepapiret, strødde linfrø på to av dem og stekte de.

Proteinbrød med kesam mager smurt på underdelen, kylling stekt med forskjellig krydder og kalkunbacon. Tilbehøret var ovnsbakte potetstrips, salat og kesam mager med litt forskjellig krydder.

Kalkunbaconet kjøpte vi i Sverige, og jeg angrer virkelig på at vi ikke kjøpte mer! Vanvittig god smak og bare 130 kcal per 100 gram! Det blir garantert flere pakker neste gang! :)

Jeg har en skikkelig godsak jeg skal dele med dere senere i kveld! Nam! En oppskrift som kan enten lages med proteinpulver eller uten for de som ikke har det. ca 20 kcal per stykk! 

 

Oppskriften på lapskaus lover jeg at kommer i løpet av morgendagen :)

Ut på tur med god mat!

Jeg må si at humøret sank en god del i går da det var turdag på jobb, og det snødde sidelengs mens vi kledde på barna! Jeg som trodde våren var på vei, og at snøen nå skulle forsvinne for godt på mange mange måneder. Men nei da! Da er det godt å ha med seg god turmat som varmer både kropp og sjel! 

Termosen kjøpte jeg på ebay, men denne selges også i norske butikker og nettbutikker. Da til en litt stivere pris.

På termosen hadde jeg denne gangen lapskaus jeg hadde fryst ned etter middagen her om dagen. Jeg varmet den bare godt opp i mikroen rett før jeg dro på jobb, og til lunsj hadde jeg fortsatt nydelig varm lapskaus jeg kunne kose meg med! Ved siden av hadde jeg to speltlomper og den andre termosen var fylt med grønn te. 

Denne termosen er super både for voksne og barn! Og gjør mulighetene til turmaten mye mer spennende. Lapskaus, gryteretter, supper og spaghetti er noe du kan fylle den med! Håndtaket gjør det også lett for små barnehender å holde termosen selv. Virkelig et kjøp jeg er fornøyd med, og anbefaler sterkt til andre :)

Ut på tur aldri sur! Og ihvertfall ikke med god mat i sekken :)

 

En meget sunn fredagstaco og dagens pannekaketårn

Nok en arbeidsuke er over, og helga har begynt for fult! Denne helgen består av to bursdagsselskaper og selvsagt to treningsøkter! Så siden jeg holder på med "kroppsprosjektet" mitt, får jeg virkelig testet viljestyrken min i helga! Men vet dere hva.. Jeg tror ikke det blir vanskelig i det hele tatt, og det av flere grunner. Jeg har tidenes største motivasjon for å nå målet mitt og føler selv jeg spiser så utrolig mye godt hver eneste dag! Det er bildene på instagram, @bakekona, et bevis på! 

Jeg lurer på hvor mange tusen mennesker som har taco som  fredagsmiddag! Det stod på menyen i denne heimen i dag, og av en eller annne grunn smakte det ekstra godt med taco i dag! :)

I steden for vanlige tortillalefser prøvd jeg meg i dag på speltlomper! Og jeg har absolutt ingen problemer å velge dette fremover tortillalefser! Jeg synes lompene både er saftig og god på smak. Gi det en sjanse! Og resten av lompene kan du bruke til å lage dette 

To speltlomper, salat, karbonadedeig med tacokrydder, tacosaus og kesam mager.

I tilegg hadde jeg en god porsjon salat ved siden av med litt mer tacokjøtt, kesam mager og tacosaus. Kan tro jeg ble god og mett! :)

Og hva er vel en dag uten et pannekaketårn? Siden det var fredag måtte det jo bli "bløtekake"-versjonen! ;) 

Proteinpannekake med vaniljesmak, bringebær i røra, gresk yoghurt og lavkalori bringebærsyltetøy mellom lagene. Og mer gresk yoghurt og syltetøy på toppen! 

Jeg hadde to pannekaker til som ble spist litt senere :) Altså fikk jeg 7 stykker ut av røra! 

Kato fikk med seg en porsjon med sjoko-peanøtt-versjon på jobb i dag. Og etter lunsj fikk jeg en melding med både smilefjes og hjerter. En stykk fornøyd samboer ;)

 

Nå håper jeg snart våren er på vei, og at snøen de siste dagene er det absolutt siste krampetaket for varmen kommer for fult! 

God helg! :)

Proteinpannekaketårn-bonanza

Puh.. Det var overskriften sin det! Men dette er et innlegg med en god del bilder for å si det sånn! :)

Det er ingen tvil om at jeg har blitt litt hektet på pannekaker de siste dagene! Og variasjonsmulighetene er uendelige! Jeg har mange varianter på "må lage snart"-lista! ;)

Oppskriften jeg har brukt de siste dagene, og bare har tilpasset etter hvilken smak jeg bruker på proteinpulveret, kan du lese her.

Her er en "liten" bildekavalkade på de siste dagers pannekaketårn:

Vaniljesmak med Walden Farms pancake syrup og gresk yogurt mellom lagene. Moste bringebær og litt mer gresk yoghurt på toppen

Slik så den ut inni:

Denne kaller jeg "bløtekake"-versjonen. Vaniljesmak med bringebær i røra. Gresk yoghurt og Lerum bringebærsyltetøy uten tilsatt sukker mellom lagene. På toppen har jeg blandet det som var igjen av yoghurten med litt syltetøy

Ligner det ikke litt på en bløtekake? ;) Vanvittig godt ihvertfall!

Vaniljesmak med yoplait dobbel 0 % i jordbærsmak mellom lagene og litt Lerum jordbærsyltetøy uten tilsatt sukker på toppen.

Sjokoladesmak og det høyeste tårnet foreløpig! Jordbær i skiver og pb2 i litt tynnere versjon som smøring mellom lagene. På toppen tok jeg en dash vanilje kesam mager og litt Walden Farms pancake syrup

Ser jo veldig fancy ut inni!

Den siste versjonen er en "kanelbolle"-versjon, altså proteinpulver med cinnamon roll smak. Gresk yoghurt og Walden Farms pancake syrup mellom lagene. Denne bare smeltet bort i munnen! 

Følg med i tiden som kommer både her på bloggen og på instagram, @bakekona, for mer matinspirasjon og oppskrifter. Og ikke minst flere pannekaketårn! 

 

Del gjerne deres pannekaketips eller andre kosemåltider! :) J

 

Saftig kyllingsalat og kveldens proteinkake

Kylling stod på menyen i dag, og da altså Juicy Chicken. Fikser seg selv i ovnen, og kyllingen blir utrolig saftig og smakfull! Egentlig hadde jeg lyst på stekte grønnsaker til i dag, men det hadde vi ikke i fryseren. Derfor ble det salat i stedet. For noe grønt må man ha ;) I tillegg kokte jeg litt bulgur, ligner på cous cous, for å gjøre måltidet mer mettende. 

Denne kombinasjonen gir en veldig god salat! Som dressing brukte jeg i dag yoghurt naturell. Mer syrlig enn mager kesam, men passer godt med kyllingen!

I kveld ble det en protein-marmorkake til kos! :)Dette er veldig enkelt! Proteinpulver med sjokoladesmak i en skål og med vaniljesmak i en annen skål. Eggehvite, steviadråper, sukrin melis og litt melk røres inn med hver smak til en passe tykk røre. Ekstra søtning kan fint sløyfes! Vaniljeblandingen helles over sjokoladeblandingen og rør så litt med en gaffel. Inn i mikroen på full effekt i 45-60 sekunder. Snus over på en tallerken. Og på toppen har jeg litt pb2, som er peanøttsmør i pulverform blandet med vann. 

Hva stod på menyen hos dere i dag? :)

En hektisk hverdag og sunne valg på kjøkkenet

De fleste kjenner seg igjen hvis jeg nevner tidsklemme, og for mange er det ikke flust av overskudd til å tilbringe mye tid på kjøkkenet! Å være på kjøkkenet for meg er som terapi, så jeg kan ikke helt telles med der, men tidsklemme og småbarnslivet er jeg absolutt en del av! 

Mitt første tips for å unngå mange dårlige valg når det gjelder middager og andre måltider er å planlegge! Vi planlegger middager for uken på søndagskvelden og gjør storhandling på mandager. Og så blir det alltid litt helgehandling på lørdager. Dette gjør det også lettere til å få et mer variert kosthold! :)

Mitt andre tips er å lage ekstra mengder når du først lager noe! Lag kanskje to former hvis du lager en slags grateng. En stor kjele hvis du lager en gryterett eller f.eks lapskaus. En stor porsjon pastasaus med karbonadedeig hvis du lager spaghetti. Og så fryserer du bare ned i bokser, slik at man lett kan ta opp middager kvelden før og la det tine i kjøleskapet over natten. Dermed er det bare å varme maten raskt opp når man kommer hjem fra jobb og tiden på kjøkkenet den ettermiddagen blir mindre!

Middagen i dag var ikke forberedt på forhånd, men gikk unna i en fei! I går tok jeg opp en pakke torsk fra fryseren, slik at den kunne tine i kjøleskapet over natten. Da jeg kom hjem satte jeg på en kjele med vann, og da vannet kokte helte jeg oppi en pose lapskausblanding! Dette er en rask og meget sunn måte å laget en slags rotmos uten noe som helst form for forarbeid! Da den hadde fått kokt litt satte jeg på stekepannen, og stekte torsken i pannen. Disse kan selvfølgelig bakes i ovnen også, så slipper du å tenke på å måtte snu og følge med. Krydret med litt curry, salt og pepper. Når grønnsakene var kokt rørte jeg bare i kjelen litt hardt med en sleiv sånn at det fikk en litt mer moskonsistens. Tilsatte en skvett med melk, hvitløk, salt, pepper og muskatnøtt. Og vips var et sunn og mager middager klar for servering! Mos grønnsakene gjerne mer hvis du vil ha mindre klumpete konsistens. Bruk det krydderet som faller i smak for små og store hos dere :)

På toppen hadde jeg en dash med kesam mager som dressing. Tzatziki hadde sikkert vært godt til også :)

Et par bilder av andre enkle fiskemiddager:

Torsk bakt i ovnen på toppen av en pose brokkoliblanding

Laks bakt i ovnen sammen med en pose brokkoliblanding og bulgur/cous cous ved siden av. Til dette er det ihvertfall nydelig med tzatziki til!

 

En lapskausblanding behøver ikke bare brukes til lapskaus ;) 

 

 

Dagens middag ble laget i går - Lapskaus!

Kato er på konferanse, så i dag har det vært 100 % mamma og Jonathan-dag! Når jeg da jobber til halv fem, er det greit at middagen går fort unna å tilberede. Derfor lagde jeg den like gjerne i går kveld, sånn at jeg kjapt kunne varme den opp da vi kom hjem i ettermiddag.

Lapskaus er en klassiker i dette huset, og vi har det ofte til middag! Jeg lagde en stor gryte med dette i går, selv om det bare var jeg og Jonathan som skulle spise den i dag. Grunnen var at jeg hadde lyst til å benytte sjansen til å fylle opp fryseren litt! Lapskaus er magert og sunt, og perfekt til lunsj som til middag! Så nå har jeg tre bokser med lapskaus i fryseren! Genialt å f.eks varme opp og ha med på mattermos når det er turdag på jobb på torsdager ;) 

Kjøtt og grill-krydder er et must på toppen i denne heimen! :)

Jeg tenkte jeg skulle legge ut en oppskrift på hvordan jeg lager lapskaus i løpet av kvelden i morgen :)

Nå er det på tide å ta kvelden. Morgendagens måltider er forberedt, og jeg har mye godsaker i vente! Omelett stekt i ovnen, "kanelbolle"-proteinpannekaker med gresk yoghurt og sjoko-proteingrøt er noe av det som som står på menyen! Jeg gleder meg! :)

Det havner ofte flere bilder på instagram, så følg meg gjerne der: @bakekona

Oppskrift på proteinrike pannekaker med lavt kaloriinnhold

I går la jeg ut disse to bildene av gårsdagens lunsj:

Sjokoladeprotein-pannekaker som er mettende, høyt proteininnhold og lite kalorier. I tillegg til at de smakte helt vanvittig godt!

Og jeg kan jo ikke legge ut sånne bilder uten å dele med dere hva de inneholder og hvordan jeg lagde de ;)

Jeg brukte proteinpulver med sjokoladesmak i de ovenfor. I oppskriften jeg har laget med bilder brukte jeg vaniljesmak. I kveld skal jeg prøve meg på cinnamon roll! Siden jeg er et sjokolademonster er jeg veldig overrasket over at jeg faktisk tror jeg foretrekker vanilje-versjonen! Tilsett 1 ts kakao hvis du lager sjokolade-pannekakene!

Oppskriften jeg ble inspirert av, og mange andre godsaker, kan du ta en titt på her

1 porsjon vanilije-proteinpannekaker: (antall pannekaker kommer an på størrelsen)

 • 20 gram proteinpulver med ønsket smak - PF Whey Tech Vanilje ble brukt i denne røren
 • 1 1/2 ss kokosmel (ca 15 gram)
 • 1/2 ts bakepulver
 • 1/2 ts fiberhusk
 • 1 ss sukrin
 • 1 ss sukrin gold (evt bare en av sukrin-typene)
 • Litt vaniljepulver evt vaniljesukker
 • 2 eggehviter
 • 5-6 dråper stevia dråper med ønsket smak (kan fint sløyfes)
 • 2 ss blomkålpure
 • Vann/melk til ønsket konsistens

Det første du gjør er å lage blomkålpureen. Det er så enkelt som at litt blomkål moses med en stavmixer eller blender til den får purekonsistens. Dette holder seg fint i kjøleskapet i en tett boks i noen dager.

Alle ingrediensene vispes godt sammen i en bolle

Jeg synes originaloppskriften ga en litt vel tjukk røre, så jeg tilsatte derfor også litt skummet melk og vann til jeg var fornøyd med tykkelsen. Og det gir jo også mer røre ;) Jeg lot røren så stå på benken og svelle i ca 15 min. Tilsett evt mer væske hvis du føler det trengs. Røren skal være ganske tykk!

Pannekakene stekes på middels varme. Jeg sprayet litt PAM spray i panna før jeg la i røra.

De skal ha blitt litt "faste i fisken" før du snur de, men vil f.eks ikke få disse vanlige hullene som i sveler/lapperNytes så fort som mulig, eller avkjøles,pakkes inn og nytes til f.eks lunsj dagen etterpå. Jeg lagde en porsjon i går, og hadde de til lunsj i dag. Og sånn så det ut:

Jeg hadde et halvt beger med yoplait dobbel 0 % i smaken jordbær mellom lagene og en dash Lerum jordbærsyltetøy uten tilsatt sukker på toppen!

Av gårsdagens røre fikk jeg 5 pannekaker. En overlevde ikke lenge... ;) Tre ble litt av dagens lunsj og den sist ble en del av mellommåltidet. De var like saftige og gode dagen derpå! 

Og ikke rynk på nesa over blomkålen! Du smaker det ikke.. Det du smaker er noen vanvittig saftige pannekaker som bare smelter i munnen!

I originaloppskriften er det oppgitt at pannekakene inneholder 184 kcal. 28 gram protein. 6 gram karbohydrater. 3 gram fett. Bruker du da f.eks vann for å få en tynnere røre øker selvsagt ikke kaloriinnholdet. Og til tilbehøret er det bare å bruke fantasien eller hva man har tilgjengelig i kjøleskapet! 

Gi meg gjerne tilbakemelding om hvordan det smakte hvis du prøver det ut :) Og spørr hvis du lurer på noe!

 

(Nå skal jeg ut på kjøkkenet og forberede morgendagens lunsj!)

 

Saftige proteinrike pannekaker som kan nytes når som helst

Dette var noe av det jeg spiste til lunsj etter dagens treningsøkt, og gud så mektige de var! En tårn med sjokolade-proteinpannekaker! 

Så ikke dette godt ut?

Og vanvittig saftige! Årsaken? Blomkål! Nei, jeg tuller ikke!

Mellom lagene har jeg smurt ut pb2, peanøttsmør i pulverform rørt ut i vann. og jordbær i skiver. På toppen er det litt Walden Farms pancake syrup og en dash kesam mager vanilje. Kato satt ved siden av og siklet, og måtte ha to smaksprøver! I tillegg ba han meg si i fra hvis jeg plutselig ble mett, for da kunne han gjerne hjelpe til.. Jeg klarte meg fint på egenhånd ;)

I kveld har jeg stekt en porsjon med vaniljesmak og håper disse blir like gode! Det blir nemlig noe av lunsjen min på jobb i morgen :) Og vet dere hva. Det er ca 200 kcal for alle pannekakene! Uten fyllet.

Slenger som vanlig med et bilde av dagens hjertelige frokost:

Havregrøt med sjokoladesmak og pb2. Himmelsk! :)

 

Et mektig pitabrød fylt med kalkun

Pitabrød kan brukes til så mangt! Som f.eks. pitapizza eller fylt med forskjellig godsaker som var dagens middag. Oppskrift på pitabrødet kan du lese i et tidligere innlegg. Siden det kun er grovt mel er dette et veldig mettende pitabrød, så et holder i massevis for min del i hvertfall! 

Pitabrødet er fylt med kalkunfilet som er skjært i biter, krydret og stekt i panne og kesam mager. Ved siden av hadde jeg litt mer salat, potetterninger, og en ekstra dash kesam mager

Alle tre spiste opp hver eneste bit på fatet! Og forlot bordet meget mette og fornøyde :) Jeg oppdaget at det nå er tomt for pitabrød, så da er det bare å finne fram Kenwooden en kveld snart :)

Har du noe du alltid må ha tilgjengelig i fryseren?

 

Sunn kosemat etter trening!

Dette spiste jeg etter dagens treningsøkt, og jeg følte egentlig at det ble to desserter på en gang! 

En stykk Quest Nutrition bar i smaken cinnamon roll som jeg bakte i ovnen på 200 grader i 6-7 minutter. På toppen har jeg sukrin melis! Veldig mektig, men utrolig godt. En annerledes måte å spise en proteinbar på ihvertfall! Den kan også varmes i mikroen :)

Runde nr 2. ble en skål med proteinmousse jeg har laget mange ganger før i flere versjoner. Denne gangen med et nytt proteinpulver jeg prøver ut, Twinlab 100 % whey protein fuel i smaken cookies & cream. 

Lagde den som jeg alltid lager moussen, men tilsatt også 1/3 Chocolite proteinbar i smaken cookies n cream kuttet opp i småbiter. 

Jeg elsker oreo-kjeks, og derfor måtte jeg jo selvsagt prøve noe som dette! Ble veldig godt, og det blir nok ikke lenge til neste gang ;)

Har du prøvd å bake Quest-barene i ovnen eller mikroen før? Hvilken er din favoritt proteinbar?

Enda en ny variant av lørdagspizzaen!

Og denne gangen er oppskriften inspirert av Kristine Weber sin proteinlefse! :)

Forrige helg var det blomkål-pizza som stod på menyen, og i dag ble nok en proteinrik bunn testet ut!

Jeg gjorde litt endringer på lefse-oppskriften og økte den litt, og resultatet ble dette:

Min side og Kato sin side

Jeg sparte ikke på fyllet i dag nei.. ;) 

Del gjerne deres pizzabunn-oppskrift! 

 

   #oppskrift #protein #funksjonellmat #kosthold #suntoggodt #vektklubb #lavkalori #lavkarbo #pizza #hjemmelaget

En ubesluttsom start på dagen = nydelig frokost

I dag klarte jeg virkelig ikke å bestemme meg! Havregrøt? Mug-cake? Pannekaker? Vanilje? Sjokolade? Jordbær?

Så da endte jeg opp med dette:

 


Havregrøt hvor det i halvparten er rørt inn proteinpulver med sjokoladesmak og rørt inn vaniljesmak i den andre halvparten. På toppen hadde jeg litt pb2. Dette var virkelig snadder og en meget god start på dagen :)

Og det var i tillegg veldig deilig at junior bestemte seg for å sove lenge, da klokka ble litt vel mye i går før jeg kom meg under dyna! Halv ti gikk vi fra frokostbordet ;) Nå skal Kato snart avgårde på trening, og etterpå er det min tur til å svette! 

Ønsker alle en strålende lørdag :)

Kalkunburger uten hamburgerbrød...

..er ikke burger i Kato sine øyne! Nei.. Da ble det karbonader! Så jeg får vel heller si at jeg har spist kalkunkarbonader til middag i kveld. Utrolig godt var det uansett hva det skal kalles!;)


To kalkunkarbonader, ovnsbakt potetstrips, salat, kesam mager og sweet chili saus. 

Spørs om jeg i det hele tatt orker dessert i dag! Men egentlig føler jeg at jeg spiste dessert til lunsj. Lagde en porsjon proteinvafler i går kveld, men hadde proteinpulver med sjokoladesmak istedenfor cinnamon roll! På toppen av det hadde jeg PB2. Og jeg sier bare nam, nam og nam! Et bilde av dette ligger på instagram: @bakekona

Nå er det litt surfing på nettet, Idol og sofakos som står på programmet! 

 

Dagen ble startet og avsluttet med proteinrik mat!

Jeg starter som alltid dagen med en porsjon frokostgrøt! Og i dag hadde jeg 15 gram Chocolite proteinpulver i smaken chocolate fudge brownie! Den blandingen i seg selv var himmelsk! Men da jeg i tillegg toppet det hele med en spiseskje PB2, som er peanøttsmør i pulverform blandet med vann, ble hele skålen utrolig nok enda bedre! Jeg ville ikke at den skulle ta slutt, og jeg gleder meg til neste gang dette blir laget til frokost! 

Under ser du litt av det jeg spiste til kveldsmat. Det ser kanskje litt kjedelig ut, men det kan jeg love deg at det ikke var! 1 eggehvite, 15 gram Myofusion proteinpulver i smaken cinnamon roll, litt mandelmelk, steviadråper i vanilje og litt sukrin gold. Inn i mikroen i 55 sekunder. Og ut kommer en minikake med fudgekonsistens. På toppen har jeg litt sukrinmelis blandet med mandelmelk og Waldens Farms caramel dip. Litt kanel og sukrin gold på toppen, og Waldes Farms caramel syrup rundt! Kanelbolle-himmelen! Og proteiner til kroppen :)

Hvis du er nysgjerrig på lunsjen min i dag ligger det et bilde av dette på instagram: @bakekona


Kyllingwok til middag og en fullbooket hverdag

Nå går det i ett om dagen, og jeg skulle virkelig ønske at døgnet hadde et par timer ekstra. Mange baller i lufta, så det blir godt når et par av dem forsvinner! Bryllupsinvitasjoene har vi nå endelig begynt å få sendt ut, etter litt ebay-tull! "Kropps"-prosjektet mitt forsetter med full fokus på sunt kosthold og trening. I går hadde jeg treningsfri, og i dag har jeg spinnet, rocket og trent mage og rygg. Dette skal kombineres med jobb og småbarnslivet og gjerne litt blogging! Oh yes..!

Så i dag var det godt å komme hjem til middagen klar på bordet da jeg var ferdig på jobb. Dette hadde gutta laget til middag da jeg kom hjem:

Kyllingfileet i biter, wokblanding, currykrydder og jasminris.

Mye god smak på dette fatet! :)

Hva hadde dere til middag? Noen gode middagstips på lur? 

 

Nye godsaker i posten - iHerb

Endelig kommer pakkene jeg har bestilt, og flere nye godsaker jeg kan prøve ut! 

Pakke nr 1:

 • Chocolite proteinbar i smaken cookies n' cream - har smakt en annen type, og den elsker jeg, så jeg er veldig spent på denne!
 • Chocolite proteinpulver i smaken strawberry cream - har lest så mye om dette pulveret, så jeg håper jeg får testet ut alle smakene! Luktet helt himmelsk!

Pakke nr 2:

 • Fifty 50 butterscotch sukkertøy - disse var utrolig gode! :)
 • Shaker med kjøleelement inni
 • Crunchies Food Company tørket jordbær - tenkte jeg kunne ha de i grøten eller sammen med yoghurt
 • Just Tomatoes Etc! i jordbær og bringebær - til å bruke til samme ovenfor
 • Twinlab proteinpulver i smaken cookies n cream
 • Frontier Natural Products i smaken apple pie spice - luktet som eplekake!

Morsomt med pakker i posten og nye ting som vi kan teste ut! 

Si i fra hvis det er noen av produktene jeg legger ut her på bloggen dere vil jeg skal fortelle litt mer om :)

Og del fortsatt gjerne shopping-tips! :)

 

Torsk til middag og en liten tur på IKEA

I dag var det på tide med fisk til middag igjen, og jeg ville lage noe som helst ordnet seg for det meste selv. Dermed ble middagen torsk krydret med litt forskjellig og så bakt i ovnen oppå en pose brokkoliblanding. Ved siden av hadde jeg hjemmelaget potetmos! Noe som går veldig kjapt å lage selv! Potene delte jeg fort opp i mindre biter, kokes, moses og så rørte jeg bare inn litt skummet melk, muskatnøtt, hvitløk, salt og pepper. Nypoteter skreller jeg ikke en gang heller, så det er jo veldig tidsbesparende! :)

Veldig godt og magert! Og det meste ordner seg selv i ovnen og i kjelen!

På vei til ei venninne stoppet jeg fort innom IKEA. Og ja, denne gangen var jeg utrolig nok raskt innom, fordi jeg visste hva jeg skulle se etter! Følte meg veldig stolt som ikke kom hjem med mye unødvendig og som ikke var planlagt, men jeg holdtpå å legge flere ting i handlevogna..!

Dagens prosjekt: Oppbevaringsbokser til proteinpulver og annet stæsj! Har ikke lyst å ha disse store proteinpulver-dunkene stående på kjøkkenet! ;) I tillegg liker jeg å ha god oversikt i skap og skuffer!

Nå skal det blir system på sakene ja! 

Gleden over å finne hentelapp i postkassa - iHerb

Når man bestiller ting på nettet vil man jo helst ha det fortest mulig. Og når ting tar lenger tid enn forrige gang blir man utålmodig! Disse to pakkene har jeg vært forferdelig utålmodig på å få, og jeg ble veldig glad for å finne to hentelapper i postkassen i dag! Jeg venter på flere godsaker, så jeg håper de er rett rundt hjørnet! Nettshopping er farlig, og ihvertfall når man har en lang "dette vil jeg prøve ut"-liste. Ja, jeg elsker å lage lister! Jeg har til og med en "dette vil prøve å lage"-liste ;)

Pakke nr. 1:

 • Walden Farms caramel syrup
 • Chocolite proteinpulver i smaken chocolate fudge brownie - Jeg har lest så mye om hvor godt dette smaker!
 • PB2 peanøttpulver med sjokoladesmak- skal visst smake som peanøttsmør, men med veldig lite kalorierer i forhold til vanlig peanøttsmør

Pakke nr 2:

 • St. Dalfour Green Tea i smaken mango - Elsker grønn te og mango, så da måtte jo dette prøves
 • Steivadråper i smakene hazelnut og dark chocolate - spent på om disse er like gode som de jeg har fra før av
 • Peanøttmel - skal brukes til bakst
 • PB2 peanøttpulver - samme som den andre bare uten sjokoladesmaken

Mye spennende og mye godt! Så langt har jeg bare fått testet ut peanøttpulveret med sjokoladesmak, og ble veldig positivt overrasket! God smak og ikke minst hadde det samme konsistensen som peanøttsmør! Farlig farlig.. To spiseskjeer vanlig peanøttsmør ligger på rundt 200 kcal. Det samme med dette pulveret: 45 kcal! Yes, please..! :)

 

Noen flere produkter jeg må legge til "dette vil jeg prøve"-listen min?

 

Nydelige proteinvafler og grove vafler

I går testet jeg ut det nye belgiske vaffeljernet vi har kjøpt, og resultatet trolige gode vafler! Det kan du lese her.

Jeg har to oppskrifter til dere. En versjon med proteinpulver og en med grovt mel. Finn den varianten som passer ditt kosthold, og gjør evt tilpasninger til det du har tilgjengelig i skapet! Spørr meg gjerne hvis dere lurer på alternativer å putte oppi røra! En oppskrift kan enten følges slavisk eller være til inspirasjon :)

Jeg har dessverre bare bilder av fremgangsmåten til protein-vaflene, men dette er veldig enkelt å slenge sammen :)Grove "belgiske" vafler:

 • 5 dl skummet melk
 • 0,5 dl sukrin
 • 4 dl fibra fullkorns mel - alternativer: sammalt hvete fin, vanlig hvetemel
 • 0,5 ts bakepulver
 • En liten klype salt, kardemomme og kanel
 • 100 gram vita hjertego' lett - det er sikkert mulig å kutte ned på smørmengden med å f.eks erstatte noe med kesam/kesam mager.
 • 2 egg

Smelt smøret og sett det til avkjøling. Melk, sukrin, mel, bakepulver. salt, kardemomme og kanel piskes sammen. Det avkjølte smøret røres så inn. Helt tilslutt tilsettes eggene. Rør så lite som mulig etter at eggene er blandet inn. La rørene stå og hvile i ca 15 min. Røren vil være en god del tykkere enn f.eks vanlig pannekakerøre. Stekes på middels varme.

Proteinvafler:

 • 2 egg
 • 1 eggehvite
 • 20 gram mandelmel
 • 20 gram proteinpulver med ønsket smak/bakepro - jeg brukte 10 gram av hver da jeg lagde den første gangen. 
 • 1-2 ss sukrinmelis
 • 0,5 ts bakepulver
 • 5 steivadråper med ønsket smak. Jeg brukte vanilje.
 • Litt melk - f.eks mandelmelk, skummet melk eller det du har tilgjengelig
 • En klype med kardemomme og kanel

Proteinpulveret jeg brukte var Myofusion i smaken cinnamon roll. Bruk den smaken du har :) Dette er nok supergodt med f.eks sjokoladesmak! Vanilje er jo en klassiker. Eller bare bruk bakepro som gir en nøytral smak. Da kan du f.eks tilsette flere steviadråper for mer smak.

Alt røres sammen til du ser at proteinpulverert har løst seg opp.

 La røre hvile litt på benken, fordi mandelmelet vil ese litt. Røren skal være tjukk, men tilsett melk til ønsket konsisten

Jeg liker følelsen av å spise mange, og derfor fyller jeg ikke ut hele plata med røre! 

Stekes på middels varme

Gang denne tallerkenen med 2, så har du lunsjen min i dag ;)

Proteinvafler med Lerum jordbærsyltetøy uten sukker og et beger yoplait dobbel 0 % med vaniljesmak! Himmelsk...! Da jeg lagde denne porsjonen brukte jeg 20 gram proteinpulver, noe som ga en enda tydligere smak! Anbefales virkelig :) Dagens lunsj ble laget sent i går kveld, og ble oppbevart i en pose i kjøleskapet. På jobb i dag varmet jeg de bare litt i mikroen sånn at de fikk litt den nystekt følelsen :)

Det er helt garantert mulig å steke dette som tjukke pannekaker i en stekepanne eller i et vanlig vaffeljern!

Håper dette faller i smak hos flere :)

 

Ingredienser som sukrin, sukrin melis, mandelmel og steviadråper kan du kjøpe hos Funksjonell mat hvis du ikke ønsker å lete rundt i butikker/helsekoster. 

 

Endelig ble det belgiske vafler i heimen!

Se hva som har kommet på plass på kjøkkenet:

'Et belgisk vaffeljern! 

Og da var det jo bare å komme seg ut på kjøkkenet og slenge sammen en røre da!

Påske + vafler = skikkelig kos!

Jeg prøvde meg på to varianter, og ingen av dem er vel egentlig ordentlige belgiske vafler! Men gode? JA! Vi ble helt ville alle tre.. 

Det skulle egentlig ha ligget flere på fatet. Men jeg tenkte jo ikke over da jeg lagde røra at jeg måtte kaste de to første rundene jeg stekte siden vaffeljernet er nytt. Dette behøver jeg heldigvis ikke å tenke på neste gang ;)

Til venstre: En grov variant med fibra fullkorns mel og sukker

Til høyre: Protein-versjon

Jeg tror egentlig bare at vaffeljernet kan bli stående på benken, for dette tror jeg vil bli laget ofte! Og ikke bare av meg..! Nystekte er jo best, men jeg lurer litt på hvordan det vil være å steke de kvelden før, og så ha de med i matpakka! Prøver jeg det, så skal jeg selvsagt oppdatere dere ;) 

En dash Lerum jordbærsyltetøy uten tilsatt sukker på toppen!

Og ja, det ble en "kanelbolle" i dag også. 


Bli med på siste innspurten mot sommeren.. Og resten av livet!

I dag, 1 april, er dagen jeg kaller en "ny" start. Det er jo ett år siden jeg virkelig forandret livsstilen, men nå har jeg fått en enorm gnist og motivasjon som jeg håper jeg kan spre til flere! 

På grunn av brystoperasjonen, som utrolig nok er snart to måneder siden, kunne jeg ikke trene på seks uker. Og etter det gikk jeg jo på en skikkelig smell med spenninger i nakken. Nå i påsken har jeg endelig fått kommet i gang med trening og er pumpet og klar for siste innspurt mot bryllupet vårt om tre måneder!

Jeg har et enormt konkurransemenneske inni meg, og elsker å sette meg strenge mål. Nå har jeg da fått det for meg at jeg har lyst til å se hvordan jeg kan klare å forandre kroppen min de neste månedene. Alt skal foregå på en sunn og riktig måte for kroppen. Det skal absolutt ikke sultes, og det skal ikke mangle på godsaker! Det kan jeg love dere. Men jeg skal spise sunn og proteinrik mat og samtidig fokusere på å styrke kroppen. Jeg hadde et tøft svangerskap med store bekkenproblemer, og derfor ønsker jeg nå å få en sterkere kropp! Jeg er nysgjerrig på hva jeg kan klare å få til de neste månedene, samtidig som det skal kombineres med jobb og familieliv.

En ting jeg føler det er viktig å si er at dette handler ikke kun om de neste tre månedene, men en livsstilsendring. Som jeg har nevnt flere ganger liker jeg å leve etter "JA, til dessert hver dag", og det skal jeg virkelig fortsette med! Det handler om valgene man tar og at man spiser alt med måte! Jeg skal ikke kutte ut noe helt, annet enn unødvendig raske karbohydrater som sukker.. Det finnes så mange alternativer på markedet som kan erstatte dette, og uendelig mange oppskrifter man kan kokkelere på kjøkkenet! Kostholdet skal være sunt, variert, grovt, magert og proteinrikt!

Dette er som sagt en livsstil! Et sunt og næringsrikt kosthold kombinert med variert trening for å få en sterk kropp. Det er vel noe alle kan leve med? Er dette noe for deg, så heng deg på da vel!

La oss ha full fokus de neste månedene og inspirere hverandre med oppskrifter, tanker, nedturer, oppturer og mål som nås! 

Det er aldri for sent for noen! Om du er 20 år eller 50 år! Finn din motivasjon og sett deg mål.

Målet mitt: få lavere fettprosent, stramme opp og få en sterkere kropp

Og så var det denne motivasjonsbuksen jeg kjøpte for en stund siden.. Den passer ikke enda som du kan se på bildene under, men det skal den. Det skal jeg klare! :)

Selv med magen sugd inn klarte jeg ikke kneppe igjen knappen.. Jeg er klar! Er du?

 

Dagens middag ble årets første grilling!

For en nydelig påske det egentlig har vært med tanke på været! Synd at vår påske ble amputert pga litt sykdom hos oss alle. Allikevel har vi fått kost oss masse og fått unnagjort mye som har hengt på skuldrene våre! I tillegg har jeg fått gjennomført den treningen jeg ønsket :) I går var vi ikke i seng før nærmere kl to, fordi vi holdt på å male kjelleren! Nå gjenstår det bare å få malt listene, og så kan drømmehuset bare komme ut for salg! Vi er klare! :)

Det har jo smeltet utrolig mye snø i løpet av påsken, og snart titter blomster og grønt gress frem! Derfor var det på tide å få frem grillen og småstarte på grillsesongen! :)

Middagen i dag var marinert svinekjøtt fra Sverige, jasminris, grønnsaksblanding stekt i panna og hjemmelaget tzatziki! 

Mmm.. Det blir noe annerledes med kjøtt med en gang det blir grillet. Og ikke minst følelsen man får når man spiser grillmat! Nå er vinteren over for min del, og jeg håper værgudene er enig med meg i det ;)

Sol, sol kom til meg! Snø, snø, gå din vei! :)


, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com

hits