hits

april 2013

En perfekt proteinrik brownie etter kveldens treningskt

Siden kvelden ble som den kveld kjente jeg lysten p sjokolade var meget sterk! S da var valget enkelt! Det mtte bli en stor og saftig sjokoladebrownie. Denne er full av proteiner, som alltid uten sukker og fantastisk god! Med mindre tid i mikroen blir den plutselig en sjokoladefondant! ;)

Jeg har gjort et par sm endringer p den originale oppskriften som du kan lese p denne bloggen.

Min versjon:

Alt mikses sammen i en skl til en smuldrete konistens, og ikke s vt som en vanlig kakerre! Dekk sklen med plast, og inn i mikroen p full guffe i 1 minutt og 10 sekunder.

Spis som den er eller ta litt ekstra godsaker p toppen! I dag ble den dekket med en sjokoladeglasur laget av 50 gram gresk yoghurt blandet ut med litt skummet melk, 1 ts Walden Farms chocolate dip og 1 tssukrin melis. Dekorert til slutt med litt Walden Farms chocolate syrup og noen bringebr.

Den er nesten litt vanskelig beskrive hvor godt dette er! Saftig og en vanvittig god sjokoladesmak! Alt bare smelter bort i munnen, og du blir god og mett etterp.

Jeg tror det blir sjokoladepannekaker til lunsj i morgen! Og jeg tror det ogs blander seg inn litt peanttsmak. Flg med p instagram for flere bilder! @bakekona

I morgen er det fridag for mange! Benytt sjansen til en god treningskt eller litt vrrengjring i skap og skuffer! Det er min plan ihvertfall :)

Et hyt trn med sunne og proteinrike "gulrotkake"-pannkaker

Gulrotkake er en evig klassiker for mange, og derfor kan jeg med stor glede fortelle dere at dette trnet var helt himmelsk! Tenk at dette trnet bestr av en haug proteiner og null sukker? Disse kommer jeg til lage mange ganger fremover! Og siden de ble en s stor suksess i denne heimen har jeg lyst dele oppskriften med dere. Det er en ingrediens som vil overraske..

Nemlig dette glasset:

Oppskrift:

  • 20 gram proteinpulver - jeg brukte Myofusion cinnamon roll, men vaniljesmak passer ogs utmerket
  • 15 gram kokosmel
  • 2 ss sukrin gold
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1/2 ts fiberhusk
  • 1/3 ts kardemomme
  • 1/2-1 ts kanel (jeg er veldig glad i kanel)
  • Litt vaniljepulver evt litt vaniliesukker eller stevia drper med vanilje
  • 2 eggehviter
  • 2 ss gulrotpure
  • 1 toppet ss revet gulrot - mer eller mindre hvis du nsker det
  • Melk/vann til nsket tykkelse

Alt blandes sammen i en bolle, og la den s hvile en liten stund p benken. .

Rren vil svelle litt, s det kan vre du m tilsette litt mer vske. Jo tykkere rre jo mer fluffig og tykkere pannekaker

Stekes i pannen p medium varme. De trenger litt god tid fr du snur de.

Nr du ser at de ikke virker like flytende p toppen kan du snu de.

Glasur:

Alt mikses sammen, og smak til med stning til du fr den s st som du vil :)

Smr et lag glasur mellom hver lag, og rasp litt gulrot p toppen. Nyt!

Er du glad i gulrotkake kan jeg anbefale denne p det sterkeste! Dette var som spise et stort stykke gulrotkake, bare at denne er sunn for kroppen!

To ganger mtte jeg lage denne versjonen i gr! Frst til meg til lunsj, og s til Kato til kveldsmat ;)

Jeg har ogs oppskrift p gulrotlapper uten proteinpulver som kommer en gang i nrmeste fremtid :)

JA til sunne kaker! :)

Oppskrift p grove og saftige polarbrd

Som er nydelige p smak og veldig barnevennlige! :)

I dag har jeg ftt kost meg p kjkkenet med litt skikkelig baking! Jonathan var en ivrig medhjelper, som blant annet puttet en god skje med mel i munnen! ;) Det er ikke s mange bilder av selve forberedelsen fordi det ikke var s lett ta bilder samtidig som jeg skulle passe p to klfingra hender! Morsomt var det ihvertfall og ikke minst er det viktig at de sm fr vre med p kjkkenet. Litt ekstra gris fr man bare tle! Det er god motorisk trening og ikke minst veldig bra for lre begreper og styrke sprket. Det kan ogs gjre det lettere f kresne barn til spise mer, siden de fr mer forhold til det de spiser. I tilegg er det sosialt, og resultatet var vellykket! :)

Oppskriten har jeg ftt av ei venninne, men jeg har gjort et par endringer p den.

Oppskrift p ca 30 brd:

  • 500 gram fibra fullkorns mel
  • 200 gram hvetemel
  • 150 gram sammalt hvete fin
  • 150 gram havregryn
  • 1 pose trrgjr
  • 25 gram sukrin
  • 1 strken ts salt
  • Litt under 1 dl rapsolje eller annen nytral olje
  • 4,5 dl ekstra lett melk
  • 2 dl vann

Varm opp melk, olje og vann til det er fingervarmt.

Alt det trre blandes i bakebollen

Tilsett olje, vann og melk

Eltes i kjkkenmaskinen i minimum 5 minutter. Ikke tilsett for mye mel, for da vil den bli alt for kompakt. Deigen skal vre smidig og slippe bakebollen nr den eltes.

Dekk bollen med plast og la den heve i 45 minutter. Det er viktig at bollen dekkes med plastfolie, slik at fuktigheten ikke slipper ut!

Etter 45 min har deigen blitt ca dobbel s stor.

Del deigen i to, og kjevl ut en leiv som er ca 1 cm tykk.

Jeg har flere former som passer perfekt til trykke ut nket strrelse.

Alle formene har jeg kjpt p ebay. Betalte ca 20 kr settet! Hvis du f.eks sker p cake mold cutter kommer det opp en haug av typer! Si i fra hvis du trenger hjelp i ebay-jungelen til finne noe :) Pepperkakeformer kan selvflgelig brukes! Eller bare bruk en bolle. Tenk ha med seg en liten pepperkakemann med kaviar p i matboksen. Det er nok en stor suksess hos de sm! Eller en bil, dinosaur, bamse osv!

Trykk ut nsket form

Legg brdene p et bakebrett. Trykk hull med en gaffel slik at de ikke hever seg for mye. La de etterheve i 10 minutter

Tenk overraske din kjre med hjerteformet brd til lunsj! ;)

Et lite sprsml: Hva gjr du med den lille biten som ofte blir igjen nr man baker?

Nr jeg lager st gjrbakst havner den som regel i munnen... I dag ble den en liten flette!

Stekes midt i ovnen p 180 grader i ca 12-15 minutter. Steketiden kommer an p tykkelsen

For vite om de er ferdig s kan du ta en titt p undersiden av brdet. Den skal ha ftt en lett gylden farge p undersiden for at den skal vre gjennomstekt.

Disse var utrolig gode og saftige :)

Et blomster-polarbrd med lett syltety :) Det er s godt med nystekt brd! Og var en veldig stor suksess blant liten og stor!

Dette er en oppskrift som helt klart kommer til bli flittig laget her :)

Mine hevet s mye at de m deles i to nr de skal spises. Kjevler du ut deigen til en tynnere leiv kan du legge plegget rett opp.

Disse passer utmerket til matpakken, som hamburgerbrd eller som tilbehr ved siden av suppe!

Etter at de er avkjlte puttes de som ikke skal spises i en pose og fryses med en gang. De vil vre like saftige og gode nr de blir tatt opp senere. La dem bare tine p benken og evt varm de noen f minutter i ovnen.

Hper dette faller i smak hos flere :)

Farlig gode sjokoladekake-proteinkuler

med ca 24 sukkerfrie og proteinrike kalorier per stykk! Det kaller jeg virkelig den perfekte fredagskos!

Disse kulene har en utrolig nydelig sjokoladesmak. Sm browniebiter som bare smelter bort i munnen! Et glass kald melk og disse kulene er en perfekt kombinasjon :)

Oppskriften er enkel og lages p 5 minutter! Denne oppskriften gir 7 kuler p ca 10 gram hver, og er uten tvil et mye sunnere valg enn f.eks en bit melkesjokolade! ;)

Oppskrift p 7 kuler:

Alt det trre blandes i en skl. Litt og litt melk tilsettes. Jeg ble litt ivrig denne gangen, og fikk en litt for klissete konsistens. Smaken var uansett nydelig! S vr obs p dette, og bland godt mellom hver gang du tilsetter melk!

Jeg hadde ikke sjokoladebiter i denne porsjonen, men skal helt klart ha det i neste gang jeg lager dette! :)

Trill sm kuler av deigen, og avkjl i kjleskapet til de har stivnet. Hvor lenge kommer an p hvor lang tlmodighet du har, men ihvertfall 15-20 minutter. De holder seg ogs fint i kjleskapet et par dager hvis du klarer beherske deg! ;)

Disse var virkelig nydelige, og jeg fikk to tomler opp av Kato!

Har du ikke har proteinpulver s tar du bare 50 gram sjokoladekakemix istedet! Det vil ogs gi et lavere kaloriinnhold, ca 18 kcal per kule! :)

Disse anbefales p det sterkest! Gi meg gjerne tilbakemelding hvis du prver de ut :)

JA til sunnere og sukkerfri helgegodis!

Kveldens himmelske sjoko-peantt-proteinkake og matforberedelser

Det tok tid fr jeg fikk gjennomfrt kveldens treningskt! Junior ville ikke sove: "maaamma, mamma, pappa, MAMMA". Kato var ikke hjemme, og da var det meningslst begynne p en kt i kjelleren fr Jonathan hadde sovnet. Derfor tenkte jeg det var like greit vre effektiv, og forberedte like gjerne morgendagens mltider p jobb.

Etter 30 min spinning og 35 min styrke var det p tide fylle p med litt mat i kroppen. Stsugen som jeg var, falt valget p denne herlige saken:

Sjokolade og peantt-proteinkake med sjokoladekrem, PB2 og bringebr

Oppskrift:

  • 15 gram casein med sjokoladesmak
  • 1 ts PB2 med sjokoladesmak
  • 1 1/2 ts kokosmel
  • 1 1/2 ts kakao
  • 1 ts sukrin gold
  • 1 ts sukrin
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1 eggehvite
  • Litt vann

Alt mikses i en skl. Tilsett vann til det fr en litt smuldrete konsistens. Dekk sklen med plast og inn i mikroen p full effekt i 50 sekunder. Sjokoladekremen er laget av 1 ss Synnve gresk yoghurt naturell, litt Walden Farms sjokolade dip, evt sirupen, og en god klype sukrin gold/sukrin. Sjokoladekremen er nydelig som is ogs! ;)

S til litt av morgendagens mltider! Frokost blir havregrt med proteinpulver og oppskjrt honningmelon litt senere. Lunsjen i morgen blir dette:

300 gram brokkoliblanding, kalkunstrimler og litt hamburgerrygg skjrt i biter. Alt ble stekt i panna med litt forskjellig krydder. Til dessert blir det en porsjon vanilje-proteinpannekaker. nsker du se det ferdige resultatet av pannekakene burde du flge med p instagram, @bakekona, eller bildeoppsummeringen som kommer p sndag ;)

Planlegg og prioriter s blir det lettere holde seg til de sunne valgene! Sunn mat betyr ikke kjedelig mat!

Sukkerfrie og proteinrike cookie dough-biter

Jeg vet ikke hva det er, men det er noe spesielt med bde kakedeigen og rra nr man baker! Er det noe man aldri blir for stor til s er det kose seg med slikkepotten og restene i bakebollen etter man har bakt!

S da jeg s oppskriften som Kristine Weber la ut p bloggen sin for en stund siden visste jeg at det var noe som virkelig ville falle i smak bde hos meg og Kato! Vi er begge to cookie dough-monstre! ;) Jeg har flere ganger laget cookie dough bare for ha en plse med deig liggende i fryseren!

Det var de usunne tider, her er en oppskrift p en sunn, sukkerfri og proteinrik versjon:

Sjokoladen jeg brukte i bitene var denne:

Alt det trre blandes i en bolle, og litt og litt melk tilsettes! Og da mener jeg virkelig litt og litt Deigen kan fort bli veldig klissete hvis du blir for ivrig. Jeg snakker av erfaring! ;)

Del deigen i biter og trill ut sm kuler. Settes i kjleskapet en liten stund slik at de fr stivnet litt.

Nydelig til et glass kald melk!

Eller delt opp i biter opp en sukkerfri sjokoladeis laget av gresk yoghurt og br!

Eller min favoritt: Tykk sjokoladeproteingrt, en cookie dough kule delt opp i biter og gresk yoghurt mikset med litt sukrin gold! Denne sklen.. Ubeskrivelig! ;)

Vil du spare inn p kaloriene s kan du la vre tilsette sjokoladen! Da blir det bare utrolig gode kakedeig-kuler! Men s var det meg og sjokolade da.. ;)

Har du ikke proteinpulver? Bruk bare mer kakemix!

Her i huset hjelper alle villig til skrape bakebollen! Og det er vel ikke bare i denne heimen vil jeg tro? ;)

Dagens iHerb-pakke og kveldens nydelig protein-mousse

Nok en hentelapp dalte ned i postkassa, og da lper jeg s fort jeg kan til posten for hente det som venter! Det jeg pnet var en pakke full av godsaker:

Vi er ikke blitt litt hekta p PB2, og redd for g tom kanskje..? Og da mtte jeg jo ha et proteinpulver som passet til ;) Jeg liker veldig godt de andre smakene jeg har prvd i det merket. Anbefales!

Jeg bestemte meg fort for hva kveldens dessert skulle vre, og denne sklen har jeg virkelig kost med meg:

Sjokolade og peanttmousse med gresk yoghurt og PB2 p toppen

Oppskriften er enkel:

  • 2 geltatinplater

Bltlegges fr du begynner p det andre

Stivpiskes til du kan snu bollen opp ned uten at den renner

Eggehviteblandingen fordeles i to skler, og proteinpulveret tilsettes hver av blandingene. Kok opp 1 ss vann i en kjele, klem ut vannet av de myke gelatinplatene og la de smelte helt oppi kjelen. Halve gelatinopplsningen piskes lett inn i den ene blandingen og resten i den andre blandingen. Begge blandingene helles s over i en skl, og blandes lett med en gaffel. Inn i kjleskapet til den har stivnet.

P toppen hadde jeg litt gresk yoghurt blandet med litt sukrin gold og PB2 rrt ut i litt vann.

Ikke bare ser det godt ut! Men wow, s himmelsk dette var! Denne sklen blir snart dessert igjen. Det er helt sikkert!

Bruk samme oppskriften til mikse andre smaker! Jeg har tidligere laget en sjokolade og vanilje-variant, som ogs var utrolig god. Jordbr og sjokolade er sikkert godt! Eller vanilje og jordbr!

Gi meg gjerne tilbakemelding hvis du prver ut dette :)

Et proteinpannekake-trn som smaker som kanelbolle!

Det er en av ting jeg er helt hektet p om dagen! Disse pannekakene bare smelter bort i munnen! De er ste og samtidig veldig mettende! Og.. De er sunne og med et lavt kaloriinnhold! :)

Oppskriften er som flger:

  • 20 gram proteinpulver med smak av cinnamon roll. Denne bruker jeg, og den btta holder lenge!
  • 15 gram kokosmel
  • 1 ss sukrin gold
  • 1 ss sukrin
  • 1/2 ts fiberhusk
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1 klype kardemomme
  • 1 klype kanel
  • 2 eggehviter
  • 2 ss eplemost uten sukker eller lavkalori syltety med eple
  • Vann/melk til en passe tykk rre

Alt mikses godt sammen til en ganske tykk rre. La rren hvile litt p benken, og tilsette evt mer fuktighet hvis rra trenger det. Stekes i panna p middels sterk varme.

Og resultatet gir dette:

Et beger Yoplait dobbel 0 % vanilje blandes med litt kanel og sukrin/annen stning. Yoghurten legges mellom hver av pannekakene. Og p toppen en dash Walden Farms pancake syrup!

Husk som alltid: Tilpass oppskriften etter hva du har!

F.eks:

  • Det gr helt fint bruke proteinpulver med vaniljesmak. Det vil ikke gi eksakt samme smak, men tilsett da litt mer kanel
  • Du behver ikke bruke bde sukrin gold og sukrin! Jeg bruker en blanding fordi jeg er virkelig elsker smaken som sukrin gold gir!
  • Prv med et annet mel hvis du ikke har kokosmel.
  • Prv gjerne rren uten proteinpulver hvis det ikke er noe du bruker i kostholdet! Da bruker du f.eks fibra fullkornsmel, speltmel eller den meltypen du har i skapet.

Det skal vre lov kose seg hver dag, og for en stmoms som meg er det ndvendig! Alt med mte og med de riktige valgene. Jeg har lrt mye om kosthold det siste ret, og jeg vet at det er mye takket vre produktene til Funksjonell mat at jeg har ftt de resultatene jeg har! Jeg hper flere og flere for ynene opp for produktene de selger, og som ogs selges i helsekoster og enkelte dagligvarebutikker. Det gir alle en muligheten til kose seg med god samvittighet uten at det usunt for kroppen!

JA til dessert hver dag!

Lapskaus - sunn norsk husmannskost!

Lapskaus er nok den middagen vi spiser mest jevnlig. En haug med grnnsaker, magert kjtt og uten for mye dilldall!

Det holder fint med bare bruke en eller to poser med lapskausblanding, og da gr det veldig fort lage denne middagen. Jeg liker tilsette litt ekstra, og pleier derfor tilsette litt mer potet, gulrot og klrot. Dette er tross alt en middag du virkelig kan spise deg god og mett p uten en haug med kalorier! Og i tilegg blir jeg alltid glad nr det blir litt igjen, for dette passer utmerket til fryse. Dermed kan du ta det opp senere enten ha det til lunsj, middag eller p termos som turmat.

Oppskrift:

  • 1 pose lapskausblanding
  • 2,5-3 dl vann (vannmegden kommer an p om du tilsetter ekstra grnnsaker)
  • 1 buljongterning eller 1 beger med fond
  • 400-500 gram kjtt - som f.eks svinestrimler, skinkebiff, plser, kalkunfilt, kyllingfilt, benfrie koteletter eller annet svinekjtt
  • Ekstra grnnsaker om nskelig
  • Salt og pepper, og evt grillkrydder

Ekstra grnnsaker kuttes opp i terninger. Gjerne litt mindre enn hva jeg tok meg tid til her. Kjttet deles opp i strimler eller sm biter. Men ikke for sm, for da kan det fort bli trt.

Hell vann i en kjele og kok opp. Tilsett buljongterningen og la den lse seg opp.

Bde lapskausblandingen og de ekstra grnnsakene puttes i kjelen. Rr godt og legg p et lokk. Ha platen p middels sterk varme.

La grnnsakene kose seg litt for seg selv en stund, og tilsett s kjttet. Ha fortsatt p lokket, og la det hele kose seg til kjtt er gjennomstekt og grnnsakene har blitt mre, Rr lett underveis.

Nr det hele nrmer seg slutten rrer du litt hardt rundt i kjelen, snn at man fr en litt mer "grtete" konsistens. Smak til med salt og pepper

Flattbrd eller annet brd er nok godt til dette, men for oss holder det i massevis med bare lapskausen.

Topp det hele med kjtt og grillkrydder for mer smak! :)

Dette er bde magert og utrolig godt! Og ogs noe som ofte faller i smak hos de sm! En kombinasjon av bde svinekjtt og et par plser er veldig godt. Vi har i tillegg hatt marinert svinefilt i biter oppi, og resulterte i en veldig smakfull lapskaus! Se i fryseren eller kjleskapet og sleng sammen en middag utifra det ;)

Avslutter med et bilde av turmaten jeg hadde p jobb p torsdag:

Lapskaus p termos, to speltlomper og grnn te :)

Viktig ta vare p mattradisjoner! Lag lapskaus til middag til uka ;)

Nydelige risboller med lite kalorier

Og mye protein om nskelig!

Risboller er for mange en klassiker i jula! Men sjokolade er ihvertfall en klassiker hos meg ret rundt! Og ihvertfall nr jeg kan kose meg med god samvittighet og uten en haug av kalorier og sukker! Dette er en oppskrift jeg virkelig anbefaler dere prve :)

Med denne oppskriften kan du enten lage de som "vanlige" risboller eller gjre de om til sm proteinbomber. Bruk det du har tilgjengelig i skapet! :)

Bakekako, proteinpulver med sjokoladesmak eller rett og slett lett-kakao!

I denne oppskriften brukte jeg Options belgian choc, som ga en helt utrolig god smak! Jeg elsker virkelig denne kakaoen. I gr lagde jeg med proteinpulver, og det var ogs veldig godt!

Oppskrift 16 stykk:

  • 60 gram puffet havre
  • 30 gram Options belgian choc (eller samme mengde av det du vil bruke)
  • 1 ss sukrin
  • 1 ss sukrin gold (har du bare en av typene s tar du bare 2 ss av det)
  • 1 ts fiberhusk
  • 6 drper stevia sjokolade (kan fint slyfes)
  • Vann

Alt det trre blandes i en bolle

Tilsett vann litt og litt til du fr en klissete rre, men ikke ta for mye!
Putt 1 ss med blandingen i en muffinsform. Da er det lettere forsyne seg med en liten bit uten av man blir klissete p fingrene! ;)
Hvis du nsker at de blir faste putter du de i fryseren en liten stund. Oppbevart i kjleskapet vil de ikke henge like godt sammen, men smaker fortsatt nydelig.
Med Options kakaopulveret vil det bli ca 20 kcal stykk! Mens med f.eks proteinpulver vil det blir ca 23 kcal og da ogs mer proteiner!
Dette kan virkelig nytes med god samvittighet!

Proteinpannekaketrn-bonanza

Puh.. Det var overskriften sin det! Men dette er et innlegg med en god del bilder for si det snn! :)

Det er ingen tvil om at jeg har blitt litt hektet p pannekaker de siste dagene! Og variasjonsmulighetene er uendelige! Jeg har mange varianter p "m lage snart"-lista! ;)

Oppskriften jeg har brukt de siste dagene, og bare har tilpasset etter hvilken smak jeg bruker p proteinpulveret, kan du lese her.

Her er en "liten" bildekavalkade p de siste dagers pannekaketrn:

Vaniljesmak med Walden Farms pancake syrup og gresk yogurt mellom lagene. Moste bringebr og litt mer gresk yoghurt p toppen

Slik s den ut inni:

Denne kaller jeg "bltekake"-versjonen. Vaniljesmak med bringebr i rra. Gresk yoghurt og Lerum bringebrsyltety uten tilsatt sukker mellom lagene. P toppen har jeg blandet det som var igjen av yoghurten med litt syltety

Ligner det ikke litt p en bltekake? ;) Vanvittig godt ihvertfall!

Vaniljesmak med yoplait dobbel 0 % i jordbrsmak mellom lagene og litt Lerum jordbrsyltety uten tilsatt sukker p toppen.

Sjokoladesmak og det hyeste trnet forelpig! Jordbr i skiver og pb2 i litt tynnere versjon som smring mellom lagene. P toppen tok jeg en dash vanilje kesam mager og litt Walden Farms pancake syrup

Ser jo veldig fancy ut inni!

Den siste versjonen er en "kanelbolle"-versjon, alts proteinpulver med cinnamon roll smak. Gresk yoghurt og Walden Farms pancake syrup mellom lagene. Denne bare smeltet bort i munnen!

Flg med i tiden som kommer bde her p bloggen og p instagram, @bakekona, for mer matinspirasjon og oppskrifter. Og ikke minst flere pannekaketrn!

Del gjerne deres pannekaketips eller andre kosemltider! :) J

Oppskrift p proteinrike pannekaker med lavt kaloriinnhold

I gr la jeg ut disse to bildene av grsdagens lunsj:

Sjokoladeprotein-pannekaker som er mettende, hyt proteininnhold og lite kalorier. I tillegg til at de smakte helt vanvittig godt!

Og jeg kan jo ikke legge ut snne bilder uten dele med dere hva de inneholder og hvordan jeg lagde de ;)

Jeg brukte proteinpulver med sjokoladesmak i de ovenfor. I oppskriften jeg har laget med bilder brukte jeg vaniljesmak. I kveld skal jeg prve meg p cinnamon roll! Siden jeg er et sjokolademonster er jeg veldig overrasket over at jeg faktisk tror jeg foretrekker vanilje-versjonen! Tilsett 1 ts kakao hvis du lager sjokolade-pannekakene!

Oppskriften jeg ble inspirert av, og mange andre godsaker, kan du ta en titt p her

1 porsjon vanilije-proteinpannekaker: (antall pannekaker kommer an p strrelsen)

  • 20 gram proteinpulver med nsket smak - PF Whey Tech Vanilje ble brukt i denne rren
  • 1 1/2 ss kokosmel (ca 15 gram)
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1/2 ts fiberhusk
  • 1 ss sukrin
  • 1 ss sukrin gold (evt bare en av sukrin-typene)
  • Litt vaniljepulver evt vaniljesukker
  • 2 eggehviter
  • 5-6 drper stevia drper med nsket smak (kan fint slyfes)
  • 2 ss blomklpure
  • Vann/melk til nsket konsistens

Det frste du gjr er lage blomklpureen. Det er s enkelt som at litt blomkl moses med en stavmixer eller blender til den fr purekonsistens. Dette holder seg fint i kjleskapet i en tett boks i noen dager.

Alle ingrediensene vispes godt sammen i en bolle

Jeg synes originaloppskriften ga en litt vel tjukk rre, s jeg tilsatte derfor ogs litt skummet melk og vann til jeg var fornyd med tykkelsen. Og det gir jo ogs mer rre ;) Jeg lot rren s st p benken og svelle i ca 15 min. Tilsett evt mer vske hvis du fler det trengs. Rren skal vre ganske tykk!

Pannekakene stekes p middels varme. Jeg sprayet litt PAM spray i panna fr jeg la i rra.

De skal ha blitt litt "faste i fisken" fr du snur de, men vil f.eks ikke f disse vanlige hullene som i sveler/lapper



Nytes s fort som mulig, eller avkjles,pakkes inn og nytes til f.eks lunsj dagen etterp. Jeg lagde en porsjon i gr, og hadde de til lunsj i dag. Og snn s det ut:

Jeg hadde et halvt beger med yoplait dobbel 0 % i smaken jordbr mellom lagene og en dash Lerum jordbrsyltety uten tilsatt sukker p toppen!

Av grsdagens rre fikk jeg 5 pannekaker. En overlevde ikke lenge... ;) Tre ble litt av dagens lunsj og den sist ble en del av mellommltidet. De var like saftige og gode dagen derp!

Og ikke rynk p nesa over blomklen! Du smaker det ikke.. Det du smaker er noen vanvittig saftige pannekaker som bare smelter i munnen!

I originaloppskriften er det oppgitt at pannekakene inneholder 184 kcal. 28 gram protein. 6 gram karbohydrater. 3 gram fett. Bruker du da f.eks vann for f en tynnere rre ker selvsagt ikke kaloriinnholdet. Og til tilbehret er det bare bruke fantasien eller hva man har tilgjengelig i kjleskapet!

Gi meg gjerne tilbakemelding om hvordan det smakte hvis du prver det ut :) Og sprr hvis du lurer p noe!

(N skal jeg ut p kjkkenet og forberede morgendagens lunsj!)

Nydelige proteinvafler og grove vafler

I gr testet jeg ut det nye belgiske vaffeljernet vi har kjpt, og resultatet trolige gode vafler! Det kan du lese her.

Jeg har to oppskrifter til dere. En versjon med proteinpulver og en med grovt mel. Finn den varianten som passer ditt kosthold, og gjr evt tilpasninger til det du har tilgjengelig i skapet! Sprr meg gjerne hvis dere lurer p alternativer putte oppi rra! En oppskrift kan enten flges slavisk eller vre til inspirasjon :)

Jeg har dessverre bare bilder av fremgangsmten til protein-vaflene, men dette er veldig enkelt slenge sammen :)



Grove "belgiske" vafler:

  • 5 dl skummet melk
  • 0,5 dl sukrin
  • 4 dl fibra fullkorns mel - alternativer: sammalt hvete fin, vanlig hvetemel
  • 0,5 ts bakepulver
  • En liten klype salt, kardemomme og kanel
  • 100 gram vita hjertego' lett - det er sikkert mulig kutte ned p smrmengden med f.eks erstatte noe med kesam/kesam mager.
  • 2 egg

Smelt smret og sett det til avkjling. Melk, sukrin, mel, bakepulver. salt, kardemomme og kanel piskes sammen. Det avkjlte smret rres s inn. Helt tilslutt tilsettes eggene. Rr s lite som mulig etter at eggene er blandet inn. La rrene st og hvile i ca 15 min. Rren vil vre en god del tykkere enn f.eks vanlig pannekakerre. Stekes p middels varme.

Proteinvafler:

  • 2 egg
  • 1 eggehvite
  • 20 gram mandelmel
  • 20 gram proteinpulver med nsket smak/bakepro - jeg brukte 10 gram av hver da jeg lagde den frste gangen.
  • 1-2 ss sukrinmelis
  • 0,5 ts bakepulver
  • 5 steivadrper med nsket smak. Jeg brukte vanilje.
  • Litt melk - f.eks mandelmelk, skummet melk eller det du har tilgjengelig
  • En klype med kardemomme og kanel

Proteinpulveret jeg brukte var Myofusion i smaken cinnamon roll. Bruk den smaken du har :) Dette er nok supergodt med f.eks sjokoladesmak! Vanilje er jo en klassiker. Eller bare bruk bakepro som gir en nytral smak. Da kan du f.eks tilsette flere steviadrper for mer smak.

Alt rres sammen til du ser at proteinpulverert har lst seg opp.

La rre hvile litt p benken, fordi mandelmelet vil ese litt. Rren skal vre tjukk, men tilsett melk til nsket konsisten

Jeg liker flelsen av spise mange, og derfor fyller jeg ikke ut hele plata med rre!

Stekes p middels varme

Gang denne tallerkenen med 2, s har du lunsjen min i dag ;)

Proteinvafler med Lerum jordbrsyltety uten sukker og et beger yoplait dobbel 0 % med vaniljesmak! Himmelsk...!Da jeg lagde denne porsjonen brukte jeg 20 gram proteinpulver, noe som ga en enda tydligere smak! Anbefales virkelig :) Dagens lunsj ble laget sent i gr kveld, og ble oppbevart i en pose i kjleskapet. P jobb i dag varmet jeg de bare litt i mikroen snn at de fikk litt den nystekt flelsen :)

Det er helt garantert mulig steke dette som tjukke pannekaker i en stekepanne eller i et vanlig vaffeljern!

Hper dette faller i smak hos flere :)

Ingredienser som sukrin, sukrin melis, mandelmel og steviadrper kan du kjpe hos Funksjonell mat hvis du ikke nsker lete rundt i butikker/helsekoster.

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com