hits

april 2013

Oppskrift p grove og saftige polarbrd

Som er nydelige p smak og veldig barnevennlige! :)

I dag har jeg ftt kost meg p kjkkenet med litt skikkelig baking! Jonathan var en ivrig medhjelper, som blant annet puttet en god skje med mel i munnen! ;) Det er ikke s mange bilder av selve forberedelsen fordi det ikke var s lett ta bilder samtidig som jeg skulle passe p to klfingra hender! Morsomt var det ihvertfall og ikke minst er det viktig at de sm fr vre med p kjkkenet. Litt ekstra gris fr man bare tle! Det er god motorisk trening og ikke minst veldig bra for lre begreper og styrke sprket. Det kan ogs gjre det lettere f kresne barn til spise mer, siden de fr mer forhold til det de spiser. I tilegg er det sosialt, og resultatet var vellykket! :)

Oppskriten har jeg ftt av ei venninne, men jeg har gjort et par endringer p den.

Oppskrift p ca 30 brd:

  • 500 gram fibra fullkorns mel
  • 200 gram hvetemel
  • 150 gram sammalt hvete fin
  • 150 gram havregryn
  • 1 pose trrgjr
  • 25 gram sukrin
  • 1 strken ts salt
  • Litt under 1 dl rapsolje eller annen nytral olje
  • 4,5 dl ekstra lett melk
  • 2 dl vann

Varm opp melk, olje og vann til det er fingervarmt.

Alt det trre blandes i bakebollen

Tilsett olje, vann og melk

Eltes i kjkkenmaskinen i minimum 5 minutter. Ikke tilsett for mye mel, for da vil den bli alt for kompakt. Deigen skal vre smidig og slippe bakebollen nr den eltes.

Dekk bollen med plast og la den heve i 45 minutter. Det er viktig at bollen dekkes med plastfolie, slik at fuktigheten ikke slipper ut!

Etter 45 min har deigen blitt ca dobbel s stor.

Del deigen i to, og kjevl ut en leiv som er ca 1 cm tykk.

Jeg har flere former som passer perfekt til trykke ut nket strrelse.

Alle formene har jeg kjpt p ebay. Betalte ca 20 kr settet! Hvis du f.eks sker p cake mold cutter kommer det opp en haug av typer! Si i fra hvis du trenger hjelp i ebay-jungelen til finne noe :) Pepperkakeformer kan selvflgelig brukes! Eller bare bruk en bolle. Tenk ha med seg en liten pepperkakemann med kaviar p i matboksen. Det er nok en stor suksess hos de sm! Eller en bil, dinosaur, bamse osv!

Trykk ut nsket form

Legg brdene p et bakebrett. Trykk hull med en gaffel slik at de ikke hever seg for mye. La de etterheve i 10 minutter

Tenk overraske din kjre med hjerteformet brd til lunsj! ;)

Et lite sprsml: Hva gjr du med den lille biten som ofte blir igjen nr man baker?

Nr jeg lager st gjrbakst havner den som regel i munnen... I dag ble den en liten flette!

Stekes midt i ovnen p 180 grader i ca 12-15 minutter. Steketiden kommer an p tykkelsen

For vite om de er ferdig s kan du ta en titt p undersiden av brdet. Den skal ha ftt en lett gylden farge p undersiden for at den skal vre gjennomstekt.

Disse var utrolig gode og saftige :)

Et blomster-polarbrd med lett syltety :) Det er s godt med nystekt brd! Og var en veldig stor suksess blant liten og stor!

Dette er en oppskrift som helt klart kommer til bli flittig laget her :)

Mine hevet s mye at de m deles i to nr de skal spises. Kjevler du ut deigen til en tynnere leiv kan du legge plegget rett opp.

Disse passer utmerket til matpakken, som hamburgerbrd eller som tilbehr ved siden av suppe!

Etter at de er avkjlte puttes de som ikke skal spises i en pose og fryses med en gang. De vil vre like saftige og gode nr de blir tatt opp senere. La dem bare tine p benken og evt varm de noen f minutter i ovnen.

Hper dette faller i smak hos flere :)

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com