april 2014

En frisk dessert p en varm vrdag

Eller - det fles jo nesten som sommer!

Milde mne - for en noen flotte vrdager det har vrt den siste tiden :)

Datamaskinen har blitt lite rrt, og det er lov hpe p at den bleike vinterhuden har ftt litt farge de siste dagene ;)

Jeg hper dere har hatt en flott pske, spist godis og ftt ladet opp batteriene!

April og mai er virkelige noen flotte mneder. Bakken fr tilbake grnnfargen, blomstene popper opp overalt og en helligdag kommer plutselig midt i uka.

I fryseren passer jeg alltid p ha forskjellig frukt ferdigoppskjrt i fryseposer.

P den mten kan man lett slenge sammen en frisk dessert eller som en ekstra god topping p frokostgrten.

Mango er helt himmelsk spise rett fra fryseren!

Eller som topping p ananas-sorbet og bringebr-sorbet ;)

Perfekt kos p terrassen i dette nydelige vrvret!

Oppskriften er den samme som i DETTE innlegget :)

Jeg m virkelig beklage til dere som sender mailer og meldinger, og som ikke har ftt svar enda. Jeg har rett og slett ikke kapasitet eller mulighet til sitte foran datamaskinen og svare om dagen. Proriteringene m foreg i riktig rekkeflge, og denne lille hobbyen min havner dessverre litt nederst p listen.

Forhpentligvis roer ting seg litt snart :)

Det klr nemlig i fingrene etter f ut noen ideer jeg har tenkt p en stund!

Jeg hper dere har det bra og nyter solstrlene om de titter frem der du bor :)

Og s titter jeg forhpentligvis snart innom igjen med et nytt innlegg om ikke lenge :)

#oppskrift #is #vr #sukkerfri #utensukker #sukrinmelis #funksjonellmat #suntoggodt #trening #kosthold #mat #dessert #bakekona

Sjokolade og peanttkrem

Stahet - en personlige egenskap jeg har som noen ganger er en ulempe, men ogs ofte en fordel!

Stahet blandet med en god dose "klare selv" kan bli en frustrasjon noen ganger for min bedre halvdel. Kanskje vanlig i mange hjem? ;)

Poenget er ihvertfall at jeg gir meg ofte ikke s lett.

S selv om jeg ikke er helt overbevist etter et forsk, s prver jeg ofte igjen men med en liten vri.

Noe som resulterte i denne sjokopeantt-kremen!

Husker dere den utrolig sunne og nringsrike sjokoladekremen som dukket opp her for en stund siden?

Som jeg skrev da s var den absolutt god, men jeg ble ikke helt overbevist.

So here we go again!

Denne gangen blandet jeg inn en god teskje med PB2 for f en liten hint av peanttsmak. Du kan ogs bruke peanttmel eller rett og slett en skje med vanlig peanttsmr ;)

Slenger med oppskriften her ogs.

Oppskrift:

  • 1 avocado
  • 15 gram kakao* - ca 1 1/2 ss - mer hvis du nsker mrkere smak
  • 20 gram sukrin gold
  • 1-2 ts yacon sirup eller honning/agavenektar
  • 1 klype havsalt
  • 1-2 ts PB2/peanttmel - eller peanttsmr

*Du kan erstatte litt eller legge til litt proteinpulver hvis du vil ha en litt mer proteinrik versjon.

Avocadoen deles og steinen fjernes.

Innmaten i avocadoen og de andre ingrediensene kjres i en food prosessor eller med en stavmikser til en glatt rre.

Smak til med stning etter hvordan du liker det.

En liten dsj med melk/yoghurt kan ogs gi en litt mildere smak! :)

Toppet med sjokoladetrukket cashewntter fra iHerb. Disse er himmelsk gode og anbefales p det sterkeste!

Cashewntter med havsalt fra samme merke er ogs utrolig gode! P pannekaker, i kaker eller p is!

Klar, ferdig - spis!

Smooth og crunchy!

Da var pskeferien i gang da dere!

Lurer p om pskeharen kommer p besk til meg..!

Det er ihvertfall ikke vanskelig f hamstret billig pskegodis i butikkene om dagen! ;) Det er nok bde mange store og sm som fr et lite sukkersjokk i lpet av den neste uken ;)

N krysser jeg fingre og tr for litt deilige pskesol ogs, s er det bare nyte litt tid med familien.

God pske til dere som drar avgrde et eller annet sted! Og en riktig god helg :)

#oppskrift #kosthold #trening #jatildesserthverdag #suntoggodt #bakekona #dessert #sjokolade #iherb #funksjonellmat #sukringold #mat


Pannekake med fruktsalsa

Hvis resten av dette ret skal g s fort som det har gjort til n kommer ikke jeg til klare og henge med! Tunga rett i munn, og vips var det pske - nesten.

Og s 17. mai og isfest! ;)

Og s er forhpentligvis en knall sommer med mye sol og varme. Ah - som jeg gleder meg til tiden fremover.

Kanskje det er p tide finne frem fivefingers-"skoene" igjen. Jeg rakk ikke mange lpeturer med de i fjor, men morsomt var det! Hvor smart jeg flte meg i slike barbeintsko er en annen sak..

Hopping p trampoline kommer helt klart til bli stor hverdagstrim ;)

En annen ting det alltid er mye mer av om vren og sommeren er sterkere farger - bde p kroppen og p fatet!

Jeg gleder meg virkelig til de norske jordbrene kommer - men de som er i butikkene n er overraskende gode!

"Jonathan, hva vil du ha til middag"

"Pannekake"

Men ofte er det faktisk taco eller kjttboller som er en stor favoritt! S her i huset har vi like ofte taco p en hverdag som den klassiske fredagen.

Pannekaker har vi faktisk ofte til lunsj i helgene, enten store og tynne eller tykke og sm. Man blir aldri for stor for spise pannekaker ;)

Og blir det noen igjen - hvis ikke lag dobbel porsjon - er en pannekake perfekt som matpakkefyll eller som kveldskos!

Her med mango, kiwi og jordbr skjrt i sm biter og en god dsj mager kesam vanilje/gresk yoghurt vanilje.

Bruk den frukten som er en hit i heimen ;)

S enkelt og s godt! Og en suksess hos bde liten og stor :)

Et annet tips, i dette innlegget, er fylle pannekaken med lune br.

Oppskriften p sunnere og grovere pannekaker som jeg bruker finner du HER.

Ha en fortsatt fin kveld :)

#oppskrift #lunsj #middag #mat #pannekake #fullkorn #utensukker #sukkerfri #trening #kosthold #familie #bakekona

Havregrynskake med "sjokoladeglasur"

God kveld!

Lenge siden sist!

La meg frst starte med si at det var virkelig ikke meningen at fravret skulle vare s lenge som det har gjort. Uten snakke for mye om privatlivet mitt kan jeg si spass at uforutsette sykdom i nr familie har tatt opp all min tid og energi de siste dagene. N hper jeg p noen lysere dager, og ser frem mot pske og familietid :)

S vil jeg ogs si tusen takk for mange hyggelige kommentarer p det siste innlegget. Uansett hva som skjer med hyppigheten p bloggen, vil den uansett ikke bli slettet! Her ligger det for mye arbeid og tid i en lidenskap jeg fortsatt har, s det ser jeg ingen grunn til at skal forsvinne for andre! :) S alle oppskrifter og tidligere innlegg vil i all fremtid kunne googles etter ;)

Denne frokosten hadde jeg for en stund siden, og gjett om jeg koste meg!

"Kake" til frokost med glasur!

Mm - litt p kaka og resten ble spist rett fra sklen.



Dette er igjen en kombinasjon av to tidligere oppskrifter.

En god favoritt trenger ikke fornyes hele tiden ;)

"Glasuren" er rett og slett sjokoladekremen laget av stpotet.

Og kaka ersjoko-havregrynskake, som stadig titter innom p bloggen.

Har du ikke en liten springform kan du f.eks bruke muffinsformer eller en liten ildfast form.

Smr p et tykt lag med glasur.

Toppen er jo alltid best p en kake ;)

Klager ikke over starte dagen med denne!

Sjokoladekremen kan du fint lage kvelden fr, og kaken kan st i ovnen mens du gjr morgenstellet.

Kaken er selvflgelig nydelig til kveldsmat ogs ;)

Saftig og utrolig mettende!

Dagens lille livstegn fra meg :)

Og forhpentligvis blir det ikke s lenge til neste gang ;)

Lev i nuet, og ta vare p deg selv og de rundt deg!

S hva er vel bedre enn starte en ny uke med kake til frokost ;)

Ha en fortsatt fin kveld :)

#oppskrift #kosthold #mat #trening #fullkorn #havregryn #frokost #utensukker #sukkerfri #funksjonellmat #sukringold #stpotet #bakekona

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com

hits