april 2014

En frisk dessert på en varm vårdag

Eller - det føles jo nesten som sommer!

Milde måne - for en noen flotte vårdager det har vært den siste tiden :)

Datamaskinen har blitt lite rørt, og det er lov å håpe på at den bleike vinterhuden har fått litt farge de siste dagene ;)

Jeg håper dere har hatt en flott påske, spist godis og fått ladet opp batteriene!

April og mai er virkelige noen flotte måneder. Bakken får tilbake grønnfargen, blomstene popper opp overalt og en helligdag kommer plutselig midt i uka. 

I fryseren passer jeg alltid på å ha forskjellig frukt ferdigoppskjært i fryseposer. 

På den måten kan man lett slenge sammen en frisk dessert eller som en ekstra god topping på frokostgrøten.

Mango er helt himmelsk å spise rett fra fryseren!

Eller som topping på ananas-sorbet og bringebær-sorbet ;)

Perfekt kos på terrassen i dette nydelige vårværet!

Oppskriften er den samme som i DETTE innlegget :)

Jeg må virkelig beklage til dere som sender mailer og meldinger, og som ikke har fått svar enda. Jeg har rett og slett ikke kapasitet eller mulighet til å sitte foran datamaskinen og svare om dagen. Proriteringene må foregå i riktig rekkefølge, og denne lille hobbyen min havner dessverre litt nederst på listen.

Forhåpentligvis roer ting seg litt snart :) 

Det klør nemlig i fingrene etter å få ut noen ideer jeg har tenkt på en stund! 

Jeg håper dere har det bra og nyter solstrålene om de titter frem der du bor :)

Og så titter jeg forhåpentligvis snart innom igjen med et nytt innlegg om ikke lenge :)

 

#oppskrift #is #vår #sukkerfri #utensukker #sukrinmelis #funksjonellmat #suntoggodt #trening #kosthold #mat #dessert #bakekona

 

Sjokolade og peanøttkrem

Stahet - en personlige egenskap jeg har som noen ganger er en ulempe, men også ofte en fordel! 

Stahet blandet med en god dose "klare selv" kan bli en frustrasjon noen ganger for min bedre halvdel. Kanskje vanlig i mange hjem? ;)

Poenget er ihvertfall at jeg gir meg ofte ikke så lett.

Så selv om jeg ikke er helt overbevist etter et forsøk, så prøver jeg ofte igjen men med en liten vri.

Noe som resulterte i denne sjokopeanøtt-kremen!

Husker dere den utrolig sunne og næringsrike sjokoladekremen som dukket opp her for en stund siden?

Som jeg skrev da så var den absolutt god, men jeg ble ikke helt overbevist. 

So here we go again! 

Denne gangen blandet jeg inn en god teskje med PB2 for å få en liten hint av peanøttsmak. Du kan også bruke peanøttmel eller rett og slett en skje med vanlig peanøttsmør ;)

Slenger med oppskriften her også.

Oppskrift:

  • 1 avocado
  • 15 gram kakao* - ca 1 1/2 ss - mer hvis du ønsker mørkere smak
  • 20 gram sukrin gold
  • 1-2 ts yacon sirup eller honning/agavenektar
  • 1 klype havsalt
  • 1-2 ts PB2/peanøttmel - eller peanøttsmør

*Du kan erstatte litt eller legge til litt proteinpulver hvis du vil ha en litt mer proteinrik versjon.

Avocadoen deles og steinen fjernes.

Innmaten i avocadoen og de andre ingrediensene kjøres i en food prosessor eller med en stavmikser til en glatt røre.

Smak til med søtning etter hvordan du liker det.

En liten dæsj med melk/yoghurt kan også gi en litt mildere smak! :)

Toppet med sjokoladetrukket cashewnøtter fra iHerb. Disse er himmelsk gode og anbefales på det sterkeste!

Cashewnøtter med havsalt fra samme merke er også utrolig gode! På pannekaker, i kaker eller på is! 

Klar, ferdig - spis!

Smooth og crunchy! 

Da var påskeferien i gang da dere!

Lurer på om påskeharen kommer på besøk til meg..!

Det er ihvertfall ikke vanskelig å få hamstret billig påskegodis i butikkene om dagen! ;) Det er nok både mange store og små som får et lite sukkersjokk i løpet av den neste uken ;) 

Nå krysser jeg fingre og tær for litt deilige påskesol også, så er det bare å nyte litt tid med familien.

God påske til dere som drar avgårde et eller annet sted! Og en riktig god helg :)

 

#oppskrift #kosthold #trening #jatildesserthverdag #suntoggodt #bakekona #dessert #sjokolade #iherb #funksjonellmat #sukringold #mat


Pannekake med fruktsalsa

Hvis resten av dette året skal gå så fort som det har gjort til nå kommer ikke jeg til å klare og henge med! Tunga rett i munn, og vips var det påske - nesten.

Og så 17. mai og isfest! ;)

Og så er forhåpentligvis en knall sommer med mye sol og varme. Ah - som jeg gleder meg til tiden fremover.

Kanskje det er på tide å finne frem fivefingers-"skoene" igjen. Jeg rakk ikke mange løpeturer med de i fjor, men morsomt var det! Hvor smart jeg følte meg i slike barbeintsko er en annen sak..

Hopping på trampoline kommer helt klart til å bli stor hverdagstrim ;) 

En annen ting det alltid er mye mer av om våren og sommeren er sterkere farger - både på kroppen og på fatet! 

Jeg gleder meg virkelig til de norske jordbærene kommer - men de som er i butikkene nå er overraskende gode!

"Jonathan, hva vil du ha til middag"

"Pannekake"

Men ofte er det faktisk taco eller kjøttboller som er en stor favoritt! Så her i huset har vi like ofte taco på en hverdag som den klassiske fredagen.

Pannekaker har vi faktisk ofte til lunsj i helgene, enten store og tynne eller tykke og små. Man blir aldri for stor for å spise pannekaker ;)

Og blir det noen igjen - hvis ikke lag dobbel porsjon - er en pannekake perfekt som matpakkefyll eller som kveldskos!

Her med mango, kiwi og jordbær skjært i små biter og en god dæsj mager kesam vanilje/gresk yoghurt vanilje.

Bruk den frukten som er en hit i heimen ;)

Så enkelt og så godt! Og en suksess hos både liten og stor :)

Et annet tips, i dette innlegget, er å fylle pannekaken med lune bær.

Oppskriften på sunnere og grovere pannekaker som jeg bruker finner du HER.

Ha en fortsatt fin kveld :)

 

#oppskrift #lunsj #middag #mat #pannekake #fullkorn #utensukker #sukkerfri #trening #kosthold #familie #bakekona

 

Havregrynskake med "sjokoladeglasur"

God kveld!

Lenge siden sist!

La meg først starte med å si at det var virkelig ikke meningen at fraværet skulle vare så lenge som det har gjort. Uten å snakke for mye om privatlivet mitt kan jeg si såpass at uforutsette sykdom i nær familie har tatt opp all min tid og energi de siste dagene. Nå håper jeg på noen lysere dager, og ser frem mot påske og familietid :)

Så vil jeg også si tusen takk for mange hyggelige kommentarer på det siste innlegget. Uansett hva som skjer med hyppigheten på bloggen, vil den uansett ikke bli slettet! Her ligger det for mye arbeid og tid i en lidenskap jeg fortsatt har, så det ser jeg ingen grunn til at skal forsvinne for andre! :) Så alle oppskrifter og tidligere innlegg vil i all fremtid kunne googles etter ;) 

Denne frokosten hadde jeg for en stund siden, og gjett om jeg koste meg! 

"Kake" til frokost med glasur! 

Mm - litt på kaka og resten ble spist rett fra skålen. 



Dette er igjen en kombinasjon av to tidligere oppskrifter. 

En god favoritt trenger ikke å fornyes hele tiden ;)

"Glasuren" er rett og slett sjokoladekremen laget av søtpotet. 

Og kaka er sjoko-havregrynskake, som stadig titter innom på bloggen.

Har du ikke en liten springform kan du f.eks bruke muffinsformer eller en liten ildfast form.

Smør på et tykt lag med glasur. 

Toppen er jo alltid best på en kake ;)

Klager ikke over å starte dagen med denne! 

Sjokoladekremen kan du fint lage kvelden før, og kaken kan stå i ovnen mens du gjør morgenstellet. 

Kaken er selvfølgelig nydelig til kveldsmat også ;)

Saftig og utrolig mettende! 

Dagens lille livstegn fra meg :) 

Og forhåpentligvis blir det ikke så lenge til neste gang ;)

Lev i nuet, og ta vare på deg selv og de rundt deg! 

Så hva er vel bedre enn å starte en ny uke med kake til frokost ;)

Ha en fortsatt fin kveld :)

 

#oppskrift #kosthold #mat #trening #fullkorn #havregryn #frokost #utensukker #sukkerfri #funksjonellmat #sukringold #søtpotet #bakekona

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com

hits