april 2015

Venter på prinsessa og deilige sjokoladetwist

Fredag! 

Selv om jeg går hjemme i permisjon er det fortsatt noe spesielt med fredager ;) Og kanskje dette er den siste fredagen før jeg blir tobarns-mamma? Hvem vet ;) 

Så siden helgen er rett rundt hjørnet tenkte jeg at det passet bra å inspirere med litt deilig gjærbakst.

Og enda bedre blir det når sjokolade er involvert ;) 

Sjokoladetwist - eller snurr - eller stenger. Helt nydelig er det ihvertfall. 

Jeg bruker grunnoppskriften på sukkerfri gjærbakst når det skal bakes boller - og det er så gøy å få tilbakemeldinger om at flere har stor suksess med denne oppskriften! Gjærbakst er en evig klassiker, og kan lages til så mange deilige versjoner. 

Lag først deigen ved å følge DENNE oppskriften på sukkerfri gjærbkakst.

Lenkene er tilsendt

Finn frem:

- Smør - det du måtte foretrekke.

- Bakekako

- Sukrin gold - evt sukrin

- Evt også litt sukkerfri sjokolade - hakket i biter

Når deigen har hevet seg første gang knar du den sammen. Kjevl ut deigen til et rektangel, enten hele deigen eller i to omganger.

Smøret smøres utover halve rektangelet. Strø over kakao og sukrin gold. Bruk gjerne en liten sikt hvis du har til å fordele kakaoen. Strø også evt sjokoladebiter over deigen. Brett over den andre halvdelen av rektangelet. 

Skjær striper med ca en tommelfingers bredde. Tvist deigen. 

La den enten forbli som en tvist eller lag dem til en knute.

Legg de over på et bakepapir og la dem etterheve under et kjøkkenhåndkle i ca en time.

Toppen pensles gjerne med et sammenpisket egg.

Forvarm ovnen til 220 grader. Stek baksten midt i ovnen til de er både gyldne på undersiden og oversiden. Tiden varierer fra ovn til ovn + størrelse på baksten, men ca 7-10 minutter.

Mmm - gjærbkakst og deilig sjokolade! 

Her har jeg fylt opp fryseren med både denne versjonen og med kanel + sukrin gold + smør ;) 

For disse kan helt fint fryses. Frys dem så fort de er avkjølt. 

Når de skal spises lar du dem tine på kjøkkenbenken, og varmer dem i ovnen på 200 grader i ca 4-5 minutter. Blir helt som nybakt igjen!

Luftig og lett gjærbakst! 

En ting som ikke er så lett om dagen er denne kroppen ;) Det begynner å merkes at det nærmer seg slutten, og med bekkenløsning i mange mange måneder er det neste uvirkelig at jeg snart kan bevege meg som jeg vil igjen. Vi gleder oss veldig til å snart få møte den lille turbo-prinsessa som har brukt kroppen min som bosted de siste månedene ;) 

Bolle i ovnen - bolle i magen ;) 

Ønsker alle en riktig god helg! 

 

#gravid #mamma #bake #mat #oppskrift #kosthold #utensukker #sukkerfri #funksjonellmat #sukrin #sukringold #hverdag #helg #bakekona

 

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com

hits