april 2015

Venter p prinsessa og deilige sjokoladetwist

Fredag!

Selv om jeg gr hjemme i permisjon er det fortsatt noe spesielt med fredager ;) Og kanskje dette er den siste fredagen fr jeg blir tobarns-mamma? Hvem vet ;)

S siden helgen er rett rundt hjrnet tenkte jeg at det passet bra inspirere med litt deilig gjrbakst.

Og enda bedre blir det nr sjokolade er involvert ;)

Sjokoladetwist - eller snurr - eller stenger. Helt nydelig er det ihvertfall.

Jeg bruker grunnoppskriften p sukkerfri gjrbakst nr det skal bakes boller - og det er s gy f tilbakemeldinger om at flere har stor suksess med denne oppskriften! Gjrbakst er en evig klassiker, og kan lages til s mange deilige versjoner.

Lag frst deigen ved flge DENNE oppskriften p sukkerfri gjrbkakst.

Lenkene er tilsendt

Finn frem:

- Smr - det du mtte foretrekke.

- Bakekako

- Sukrin gold - evt sukrin

- Evt ogs litt sukkerfri sjokolade - hakket i biter

Nr deigen har hevet seg frste gang knar du den sammen. Kjevl ut deigen til et rektangel, enten hele deigen eller i to omganger.

Smret smres utover halve rektangelet. Str over kakao og sukrin gold. Bruk gjerne en liten sikt hvis du har til fordele kakaoen. Str ogs evt sjokoladebiter over deigen. Brett over den andre halvdelen av rektangelet.

Skjr striper med ca en tommelfingers bredde. Tvist deigen.

La den enten forbli som en tvist eller lag dem til en knute.

Legg de over p et bakepapir og la dem etterheve under et kjkkenhndkle i ca en time.

Toppen pensles gjerne med et sammenpisket egg.

Forvarm ovnen til 220 grader. Stek baksten midt i ovnen til de er bde gyldne p undersiden og oversiden. Tiden varierer fra ovn til ovn + strrelse p baksten, men ca 7-10 minutter.

Mmm - gjrbkakst og deilig sjokolade!

Her har jeg fylt opp fryseren med bde denne versjonen og med kanel + sukrin gold + smr ;)

For disse kan helt fint fryses. Frys dem s fort de er avkjlt.

Nr de skal spises lar du dem tine p kjkkenbenken, og varmer dem i ovnen p 200 grader i ca 4-5 minutter. Blir helt som nybakt igjen!

Luftig og lett gjrbakst!

En ting som ikke er s lett om dagen er denne kroppen ;) Det begynner merkes at det nrmer seg slutten, og med bekkenlsning i mange mange mneder er det neste uvirkelig at jeg snart kan bevege meg som jeg vil igjen. Vi gleder oss veldig til snart f mte den lille turbo-prinsessa som har brukt kroppen min som bosted de siste mnedene ;)

Bolle i ovnen - bolle i magen ;)

nsker alle en riktig god helg!

#gravid #mamma #bake #mat #oppskrift #kosthold #utensukker #sukkerfri #funksjonellmat #sukrin #sukringold #hverdag #helg #bakekona

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com

hits