hits

april 2017

Go'kaka - festens favoritt





















OPPSKRIFT:

Marengs:

  • 5 eggehviter
  • 2,5 dl sukker
  • 4 dl Rice Krispies* (frokostblanding)

Gul krem:

  • 5 eggeplommer
  • 1 dl sukker
  • 1 1/2 dl kremflte
  • 1 liten vaniljestang (1/2 stor)
  • 125 gram meierismr

Pynt:

  • Kremflte
  • Sukker
  • Frene fra 1/2-1 vaniljestang
  • Br - Kiwi

*Kan vre litt vanskelig finne, men jeg finner den alltid blant annet p Coop OBS - eller over svenskegrensa. 

FREMGANGSMTE:

Start med marengsen. Sett stekeovnen p 125 grader. Pisk eggehvite og sukker til en stiv marengs. Vend inn rice krispies. Jeg har bde laget marengsen i rund versjon og rektangel. Ved rund form fordeles marengsen oppi to springformer eller om du spryter ut to sirkler p to ulike bakebrett. Eller du kan fordele hele marengsen over et bakebrett kledd med bakepapir. 

Stekes midt i ovnen i ca 55-60 minutter. Avkjl p en rist.

Fyllet kan du begynne p mens marengsen steker. Eggeplommer, sukker, kremflte, frene fra vaniljestangen og selve stangen tilsettes i en kjele. Varm opp blandingen p middels sterk varme. Ikke la blandingen koke - da blir det til eggerre. Varm opp og rr jevnlig rundt til du fr en tykk krem. Dette kan ta litt tid. Ta kjelen av varmen og rr inn smret. Avkjl kremen i kjleskapet til kaken skal monteres. 

Pisk kremflte, frene fra vaniljestang og et par gode spiseskjeer sukker sammen til en luftig krem. Mengden kremflte kommer litt an p hvor mye krem du nsker p toppen, men jeg lager som regel krem av rundt 2,5 - 3 dl kremflte. Kutt opp br og kiwi i skiver eller biter.

Montering:

Har du laget marengsen p et bakebrett deler du kaken p midten slik at du fr du like store deler. Fordel den gule kremen over en av bunnene. Legg den andre bunnen opp. Fordel pisket krem p toppen og helt til slutt et lass med br. Hakket sjokolade er ogs veldig godt p toppen.

Denne kaken er mannens favoritt - og familien jogger frem til kakebordet nr denne blir servert! 










Lag denne til neste selskap og bli festens helt!

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com