mai 2013

Proteinrik vanilje og sjokolade-mousse og sukkerfri iste

I går kveld koste jeg meg med denne enkle og proteinrike desserten etter trening:

Sjokolade og vanilje-mousse med Walden Farms chocolate syrup på toppen

Oppskrift:

Start med å bløtlegge gelatinplatene. Eggehviten og sukrin melis piskes stivt til bollen kan snus på hodet. Ta halvparten av blandingen over i en annen bolle.

Mengde tørrvarre justeres etter hvor mange kalorier du ønsker at moussen skal inneholde. 

Jeg brukte:

  • 8 gram proteinpulver med vaniljesmak
  • 3 dråper stevia vanilje
  • 8 gram proteinpulver med sjokoladesmak
  • 3 dråper stevia sjokolade

Tilsett smakene til hver sin blanding og pisk det lett sammen. Gelatinplatene løses opp i 1 ss kokende vann. Ca halvparten av den oppløste gelatinen tilsettes i den ene blandingen, og resten i den andre. Legg lagevis i et glass eller skål. Avkjøles i kjøleskapet til den har stivnet.

På toppen tok jeg litt Walden Farms chocolate syrup som jeg spredde rundt i et tynt lag ved å tippe glasset rundt.

Nyt!

I kveld har jeg testet ut en ny iste som har kommet i butikken.

Jeg var spent på denne! Men jeg må dessverre si at den ikke kommer til å bli en stor hit hos meg. Absolutt frisk! Men jeg foretrekker sitron eller fersken-smak på isteen :)

Har dere kommet over noen nyheter i det siste som er verdt å prøve? :)

 

Sunn sjokolademarsipan med et hint av appelsin

Marsipankuler er ingen ny oppskrift her på bloggen. Sjokolade-versjonen vet jeg at flere av dere har prøvd ut og delt oppskriften videre på bloggen deres og Instagram.

Så her kommer nok en variant på disse herlige små og sunne kulene.

Den "hemmelige" ingrediensen denne gangen er noen dråper fra denne flasken:

Steviadråper med appelsinsmak! 

Steviadråper tror jeg er årets oppdagelse for meg, og det går ikke en dag uten at jeg tilsetter de i et eller annet! Og så finnes det en haug med smaker! 

Oppskriften på ca 20 kuler:

Bland alt godt sammen i en skål. Tilsett vann til alt klistrer seg sammen uten at den blir for klissete. Litt og litt! La den hvile på benken eller i kjøleskapet i ca 15 minutter. Del deigen opp i like store biter og trill til kuler. Mine kuler veier ca 10 gram, og er en perfekt størrelse når man vil ha noe søtt å kose seg med :)

Som en siste finish på kulene denne gangen, dekorerte jeg de med litt sukkerfri appelsin-sjokolade.

Disse holder seg godt i kjøleskapet i noen dager! 

Jeg elsker virkelig disse kulene, og synes 20 kuler forsvinner farlig fort... 

Dette er noe alle kan få til! :)

En annen veldig god variant er å bruke hazelnut-dråper i blandingen og sukkerfri melkesjokolade på toppen! Da blir det som små nugatti-biter. 

En oppskrift - mange muligheter!

Oppskrift: Lavkalori-lefse som ble til et hamburgerbrød

Jeg vet at det er flere som har prøvd seg på lavkalori-pitabrødet jeg la ut oppskrift på i forrige uke, og med stor suksess! Det er veldig morsomt å høre, og ikke minst se bilder av det på Instagram!

Jeg har selv laget lefsen så og si daglig, og i dag lagde jeg en liten vri på den

Oppskrift:

  • 3 eggehviter
  • 15 gram fibra fullkornsmel eller annen meltype (bruk f.eks kokosmel hvis du ønsker en glutenfri variant.)
  • 1 ts fiberhusk
  • 1/4 ts bakepulver
  • Krydder etter ønske - oregano, hvitløk, pepper, urter.

Alt mikses godt sammen med en visp. La bollen stå på benken og svelle i en liten stund. Ca 15 min. Stek to middels store og tjukke pannekaker av røra. Så ikke smør røra for mye ut i panna. Når det kommer små lufthull, er de klare for å snus. 

Jeg stekte alt i går kveld, og hadde det med til lunsj på jobb i dag! Gjett om jeg koste meg :)

Hamburgeren er kalkunburger kjøpt i Sverige. Sunn og mager.

Ved siden av hadde jeg i tilegg brokkoliblanding stekt med krydder og en dash kesam mager.

Lager du en stor lefse kan du fylle det du måtte ønske! Jeg tror det blir en taco-variant på meg om ikke lenge.



Det er morsomt når en oppskrift kan brukes til flere retter! :)

Håper flere prøver den ut :)







Grilling og ustabilt vær!

Jeg vet ikke hvordan været har vært der dere bor i dag, men her har det vært en veldig merkelig dag! Det hele startet med litt regn, som ble til pøsende regnvær! Så roet det seg, og ble lettere overskyet. Etter lunsj kom sola fram og det ble steikende varmt! Kroppen fikk jo nesten varmesjokk!  Jeg hadde sett på væremeldingen på forhånd, og visste at det skulle bli en dag med litt av hvert. Jeg så det skulle bli nydelig på ettermiddagen, så derfor planla vi grilling til middag! 

Kalkunfilét skjært i biter, rødløk. champignon og rød og oransje paprika ble tredd på grillspyd

Jeg skulle egentlig sette på squash også, men det glemte jeg! Derfor ble den skjært i skiver og grillet ved siden av. 

Annet tilbehør var ovnsbakte poteter med tapaskrydder, mais krydret med salt og pepper varmet i foliet på grillen, oppskjært agurk og en god dash yoghurt naturell.

Det var virkelig nydelig! Og sommerfølelsen kom for fult :)

Men...

Så kom det skyer, som utviklet seg til regn! Og vips pøset det ned igjen. Midt mens vi spiste middag. 

Derfor endte vi opp med å spise resten av middag ved spisestuebordet! Bedre lykke neste gang! ;)

I kveld fikk jeg gjennomført en god treningsøkt med både styrke og kondisjon.

Og avsluttet kvelden med denne skålen.

Og for de som ønsker er oppskriften på vei! Denne fikk to tomler opp og et stort smil, og forsvant fort! ;) 

Hva er din favoritt på grillen? :)

Pakke fra iHerb og sjokoladekake-proteinkuler med kaffesmak

Hva er vel bedre enn å starte uken med en liten pakke i posten? :)

  • Yogi Green Tea Blueberry Slim Life - Jaha? Som te-elskeren jeg er måtte jeg gi denne et forsøk!
  • Walden Farms Caramel Syrup - god på pannekaker og is!
  • Frontier Coffee Flavor - smakstilsetter med kaffesmak
  • Froniter Taco Seasoning - tacokrydder uten tilsatt salt

Så da var det  bare å slenge sammen noe godt med noen av de nye produktene! Derfor ble dette kveldens lille dessert:

Sjokoladekake-proteinkuler med en hint av kaffe

  • 20 gram proteinpulver med sjokoladesmak
  • 20 gram sjokoladekakemix fra Funksjonell mat
  • 1 ss sukrin
  • 5 dråper stevia sjokolade
  • 1 dash Frontier coffee
  • Litt vann

Alt blandes i en skål, og rulles til kuler. De blir best etter en god stund, gjerne over natten, i kjøleskapet. Det hadde ikke jeg tid til i kveld! Dermed ble det 30 minutter i fryseren! ;)

Og siden karamell-sirupen også var med i pakken, måtte kulene pyntes med det!

Kaffe-dråpene fra Frontier ga en god smak på kulene, og jeg gleder meg til å få prøvd det ut mer!

Noen andre som har funnet nye favoritter hos iHerb i det siste? :)

Spicy kyllingsuppe på 1-2-3 og bringebær til dessert

Det deilig med senvakter på jobb er å komme hjem til ferdig middag, og i dag hadde gutta slengt sammen en smakfull og mager lapskaus-suppe. 

Kyllingsuppen består rett og slett av vann, to buljongterninger, kyllingterninger, en pose lapskausblanding, pepper, hvitløk, paprika, salt, aromat-krydder og gressløk.. Grønnsakene fikk et oppkok og så ble resten tilsatt. Ferdig på 1-2-3!

Etter middag fikk jeg brått lyst på noe søtt! 

100 gram frosne bringebær, natreen og Walden Farms chocolate syrup. Totalt 28 kalorier! ;)

Det er utrolig morsomt å få se bilder av pannekaketårnene og gyros-brødene noen av dere har laget på Instagram! Jeg må alltid vise de frem til Kato også! ;)

Nye uke, nye muligher! Og en uke til brudekjolen skal leveres til skredder!

Et protein-pannekaketårn inspirert av en vakker rose

Jeg har ikke sluttet å lage pannekaketårn, men jeg har så mange oppskrifter jeg vil prøve ut at jeg rett og slett har nedprioritert dem litt! 

Jeg har blant annet noen vanvittig gode sjokoladefudge og vaniljefudge-biter på gang. Mugcake med og uten proteinpulver, sunn is og en rekke andre godsaker! Men før jeg deler oppskrifter her vil jeg ha testet dem ut ordentlig først. 

I helgen har vi vært i nord og drevet med bryllupsforberedelser som jeg skrev en del om i går. Jeg hadde pakket med med meg ingredienser jeg trengte for å lage de måltidene jeg pleier, så det ble et lite pannekaketårn mens vi var der oppe. 

Inspirasjonen til tårnet hentet jeg rett og slett fra et av fatene jeg fant i skapet! Jeg falt sånn for rosene, og ville hentet fram fargene i tårnet.

Derfor ble det et stort og saftig sjokoladebrownie-proteinpannekaketårn med et halvt beger Yoplait dobbel 0 % vanilje mellom lagene og resten av yoghurten rørt sammen med frosne bringebær på toppen.

Sjokoladesmaken er mektig i disse pannekakene siden jeg tilsatte kakaopulver i tillegg til sjokoladeproteinpulver, men med en frisk og lett bær"krem" på toppen blir balansen veldig god!

Hvor henter du inspirasjonen fra til maten du lager?

For meg kan det f.eks være innlegg fra andre blogger, instagram, opplevelser, minner eller rett og slett et dekorativt fat som denne gangen.

 

 #pannekake #utensukker #sukkerfri #funksjonellmat #sukrin #sukringold #dessert #bakekona #oppskrift #vektklubb #kosthold #kokosmel #proteinpulver #iherb #protein #proteinmat #frokost #lunsj #pannekaketårn #proteinpannekake

Om 6 uker er jeg gift!

Og det er virkelig ikke lenge til...! 42 dager!

Stressa? Nja, jeg kjente jeg fikk litt høy puls når jeg telte uker nå!

Klare? Nei! Men det kommer seg ;)

Derfor tenkte jeg at det var på tide med en liten bryllupsoppdatering, for den siste uken har mange brikker falt på plass!

For øyeblikket er jeg i nord hos familien til Kato. Vi skal gifte oss her, og måtte derfor opp en helg for å få tatt en del avgjørelse som må tas på forhånd. Det er virkelig ikke bare bare å planlegge et bryllup som skal være i andre enden av landet enn der man bor!

Først kan jeg dele et bilde av invitasjonen med dere:

Den ble ikke helt som planlagt, da et par ting vi bestilte fra ebay ikke kom tidsnok. Likevel er vi fornøyd med resulatet. Enkel, men med litt detaljer. 

Den siste tiden har jeg fått booket time til å få støpt negler den uken vi skal gifte oss. Jeg sliter med uvanen med å bite negler, og derfor trenger jeg å vite at neglene mine er 100 % perfekte til den store dagen. 

Gifteringene ble bestilt for et par uker siden, hentet og levert tilbake! Både min og Kato sin ring var for små.. + et par andre små detaljer som var feil. Så jeg er veldig spent på hvordan de er neste gang vi skal hente de!

I går var vi på hotellet hvor festen skal være og fikk prøvesmake på middagen. Og det holder egentlig med et ord for å beskrive den opplevelsen: WOW! Måten vi ble tatt i mot på, opplegget rundt prøvesmakingen og selvfølgelig maten. Perfekt til fingerspissen. Både kjøkkensjefen og restaurantsjefen kom etter middagen og satt sammen med oss for å høre våre synspunkter, tanker og å svare på spørsmål.

Vi var også innom konditoriet i går, men hadde ikke en like betryggende opplevelse der. Så vi må litt i tankeboksen om å evt se på alternativer.

I dag har vi vært innom blomsterbutikken og fått avklart en god del i forhold til brudebuketten og blomster generelt til dagen. Jeg var også innom en frisørsalongen, og er på god vei til å få booket prøvetime og frisør for dagen.

Og i ettermiddag møtte vi fotografen for en bli kjent-prat. Vi har booket en fotograf som skal følge oss hele dagen. Han kommer til meg der jeg er på morgenen. Tar bilder mens hår, sminke og kjole kommer på plass. Tar bilder under vielsen. Så blir det brudebilder i studio og mest sannsynlig på tre forskjellige steder i området etterpå. Da det er gjort er det å dra til Hotellet for aperitiff, og påfølgende middag og fest. Jeg måtte sende Kato en liten stund ut på gangen under møtet, slik at jeg kunne snakke med fotografen om detaljbilder av kjolen og andre ønsker. Vi er begge veldig trygge på å få flotte bilder av dagen i etterkant :) Når man først skal bruke så mye penger på en dag, føler og ønsker vi begge å ha mange fantastiske bilder vi kan se på og vise frem til andre i årene som kommer.  

Alt i alt en vellykket helgetur med bryllupsplanlegging! Neste mandag skal brudekjolen leveres til skredder, og så ser jeg den ikke igjen før den skal fraktes nordover uken før bryllupet!

Avslutter med noen inspirasjonsbilder jeg har brukt når jeg har tenkt på detaljer og ønsker til bryllupet

42 dager til bryllupet og 47 dager til bryllupsreisen! <3

 

Tips og oppskrifter på sukkerfritt og sunt lørdagsgodis

For ei med et stort behov for søtsaker er det helt nødvendig med å kjapt kunne slenge sammen litt sunnere godis ;)

Siden det er lørdag i dag tenkte jeg derfor det passet bra med noen sunne og proteinrike oppskrifter! 

Proteinkuler med denne grunnoppskriften.

Bruk det proteinpulveret du har, og tilsett ønsket smak. Vaniljepulver, steviadråper, kakao, kanel, yaconsirup, pb2.

Rull de i kakao, sukrin melis, sukrin gold eller f.eks kokos for ekstra smak.

Puttet i isbiteformer eller konfektformer blir de ekstra dekorative :)

Sunn kakedeig? Ja takk! Da følger du denne oppskriften. Og husk at du kan bruke bare kakemix hvis du ikke bruker proteinpulver!

Disse kokos og sjokoladekake-proteinkulene er utrolig gode! Og kan selvfølgelig fint lages uten kokos, så blir det bare sjokoladekake-proteinkuler ;) Og uten proteinpulver blir det deilige sjokoladekakedeig-kuler!

Risboller minner meg om jul! Og disse er et mye sunnere alternativ, og er like gode i mai som i desember ;) Kan lages med eller uten proteinpulver!

Avslutter med disse herlige bitene! Sunn sjokolademarspian med sukkerfri sjokolade på toppen! 

Alle disse oppskriftene holder seg fint i kjøleskapet/fryseren - "dessverre" varer ikke en porsjon lenge hos oss ;)

 

PS. Noen typer proteinpulver som ikke egner seg like godt til proteinkuler. Jeg har opplevd det med et merke jeg har, og jeg har fått tilbakemelding om at noen andre også har opplevd det. Prøv deg fram, og ikke nøl med å spørre hvis du trenger tips eller råd! 

Sunn kyllingkebab med lavkalori-pitabrød

Denne herligheten hadde jeg til middag her om dagen, og kan anbefales på det sterkeste! 

Jeg elsker Hellas og gresk mat, og en klassiker når jeg er på ferie der er å spise en stor gyros til lunsj mens vi ligger på stranda og sliker solen. Dette bringer tilbake mange ferieminner! 

Så da jeg så kebab-krydder i krydderavdelingen her om dagen, visste jeg at jeg måtte lage en sunn "gyros" veldig snart. I tillegg nærmer jo både bryllupet og ikke minst bryllupsreisen seg med stormskritt, og bryllupsreisen går nemlig til Hellas! Det skal bli veldig deilig, og jeg er sikker på at det kommer til å bli spist noen gyros på både meg og Kato i løpet av den uka! 

For de som lurer er gyros et slag pitabrød/tykk lefse fylt med kjøtt, litt grønt, noen har pommes frites inni også og selvfølgelig tzatziki. 

Her er min versjon:

Oppskrift på en stor lefse:

  • 3 eggehviter
  • 15 gram kokosmel/havremel eller annen meltype (tilsvarer ca 1 ss)
  • 1 ts fiberhusk
  • 1/4 ts bakepulver
  • Oregan, hvitløkspulver, urtekrydder, salt - det du selv vil smake til med! 
  • Litt vann

Alt blandes godt med enten en stavmixer eller visp. Tilsett vann etter behov. Røra skal være litt rennende, men ikke for tynn. Hele røra helles i en sprayet varm panne og stekes på middels sterk varme.

Fylles med det du måtte ønske! Jeg skjærte kyllingfilét i strimler og stekte med kebabkrydder. Fylte lefsa med oppskjært salat, kylling og hjemmelaget tzatziki. 

For noen gir kokosmel en litt spesiell smak, og derfor kan det være greit å bruke f.eks havremel. Kokosmel gir en lavkarbo-versjon, mens havremel gir mer karbohydrater.

Tzatzikien består av: Yoghurt naturell, agurk, presset hvitløk, salt og pepper. Og evt en liten klype sukrin.

Kaloriinnholdet på lefsa kommer litt an på hva du bruker av tørrvare. Med f.eks kokosmelet du får kjøpt på Helsekosten blir totalen ca 75 kalorier per store lefse. Mens med f.eks Axa havremel blir det ca 103 kalorier. Med hvetemel vil du havne et sted i mellom. Uansett et veldig sunt og ikke minst godt og mettende alternativ til tortillalefse eller pitabrød. 

Har dere noen spesielle ferieminner når det gjelder mat?

En ny favoritt - kokos og sjokoladekake-proteinkuler

Når søtsuget kommer er det alltid godt å ha noen godsaker tilgjengelig i kjøleskapet! 

En ny favoritt nå om dagen er disse kulene:

Da jeg fant denne sukkerfrie og fettreduserte kokosmassen hos iHerb ble jeg veldig glad! 

La oss sammenligne:

Eldorado kokosmasse: 660 kcal per 100 gram og 65,7 g fett

Edward & sons fettreduserte og usøtet kokosmasse: 467 kcal per 100 gram og 40 gram fett

Jeg har flere planer for denne kokosmassen, men tilbake til dagens oppskrift:

Oppskrift:

  • 20 gram proteinpulver med sjokoladesmak
  • 25 gram sjokoladekakemix fra Funksjonell mat
  • 5 gram kokosmasse + litt til å rulle kulene i
  • 1 ts sukrin
  • 1 ts sukrin gold
  • 3 dråper stevia med hasselnøttsmak (kan fint sløyfes, men gir en ekstra god smak på kulene. Litt som nugatti)
  • 5 dråper stevia med sjokoladesmak (kan fint sløyfes)
  • Litt vann

Alt blandes godt med en skje.

Jeg veier opp hver kule til 10 gram, og ruller den i litt mer kokosmasse.

Totalt bruker man kanskje 10 gram kokosmasse.

De blir best om de får stå i kjøleskapet over natten. Men.. Jeg klarer ikke å holde meg, og et par stykker forsvinner veldig fort! Og litt senere et par til. Så det er ikke mange som overlever kvelden!



Får de stå i fred en god stund blir det litt fastere i konsistens! Uansett er smaken utrolig god, og de smelter bare bort i munnen :)

Og får de som lurer: hele porsjonen gir totalt ca 180 kalorier! (ca 200 kalorier med Eldorado sin kokosmasse)

Sjokolade hver dag? Ja takk ;)

Pannakaker for store og små den siste tiden

I det siste har jeg prøvd ut en del nye oppskrifter, og derfor har ikke pannekaketårn blitt like mye prioritert. Derfor kommer den nå en liten oppsummering fra forrige uke og til nå :)

Grunnoppskriften på proteinpannekakene med detaljerte bilder kan du lese her

Bursdagskake laget av sjokolade-proteinpannekaker til Kato, som ble en stor suksess!



Sjokolade og karamell-proteinpannekaker, sjokoladekrem, karamellkrem og litt Walden Farms caramel syrup



Sjokolade-proteinpannekaker med sjokoladekrem og Walden Farms chocolate syrup



"Bløtekake" laget av vanilje-proteinpannekaker. Yoplait dobbel 0 % vanilje mellom lagene og jordbær i skiver. Gresk yoghurt blandet med vaniljepulver og steviadråper med vaniljesmak og friske bær.



En stor havre-pannekake med et beger Yoplait dobbel 0 % bringebær og frosne bringebær.

"Gulrotkake"-proteinpannekaker. Gresk yoghurt blandet med vaniljepulver, sukrin melis og steviadråper med vaniljesmak.

Så saftige og luftige!



Sjokolade-proteinpannekaker med sjokoladekrem og en tynnere versjon av PB2.

For de som elsker sjokolade! ;)

'

Havre-pannekaker med 1 ts kakao tilsatt i røra, toppet med et beger Yoplait dobbel 0 % vanilje, oppskjært jordbær og Walden Farms pancake syrup. Himmelsk!

Avslutter med Jonathan sin kveldsmat i går:

Grove rislapper - røre laget på slumpen sammen med Jonathan. Det ble en god del kanel.. ;) 

Det er så gøy å se pannekaketårnene dere lager! :) Man blir aldri for stor for pannekaker!

iHerb-pakke og sjokolade-proteinpannekaketårn

Nye godesaker fra iHerb! 

  • Healthy Foods Cocoa Powder
  • Yogi Green Tea - Muscle Recovery
  • Arizona Green Tea i smaken Pomegranate and Acai
  • Walden Farms Pancake Syrup

Sirupen er en "gammel" kjenning, mens de andre er nye produkter for meg. Grønn te er et must hver dag, og derfor er jeg alltid på jakt etter nye favoritter! Kakao går det mye i mikrobrownie og pannekaker. Tidligere har jeg brukt en type fra merket Rapunzel, men den til Healthy Food ga mer for pengene så da gir vi den et forsøk.

Når det kommer nye produkter i posten må disse selvfølgelig testes ut så fort som mulig. Derfor ble det en kopp grønn te og sjokolade-proteinpannekaker til lunsj i går!

Teen var god den, men jeg må gi den et par kopper til. Foreløpig ikke på topplisten, men absolutt godkjent! 

Pannekakene.. De var gode de! Oppskriften er som vanlig grunnoppskriften min, men jeg tilsatte i tillegg 1 ts av kakaopulveret i røra også. Lagde sjokoladekrem av Synnøve gresk yoghurt, Walden Farms chocolate dip, noen dråper stevia sjokolade og sukrin melis. Toppet det hele med PB2 laget i en tynnere variant. 

Dette var som å spise en stor og saftig sjokoladekake!



Med sjokoladekrem og peanøttsmør-"sirup"

Søtsuget dekket til lunsj? Check! ;)

Jeg elsker sjokolade! Gjør du? ;)

 

 #pannekake #utensukker #sukkerfri #funksjonellmat #sukrin #sukringold #dessert #bakekona #oppskrift #vektklubb #kosthold #kokosmel #proteinpulver #iherb #protein #proteinmat #frokost #lunsj #pannekaketårn #proteinpannekake

Fiskemiddag på 1-2-3 og protein-gulrotkake etter trening

Hetl fra barndommen min har ikke fisk vært favoritten når det gjelder mat. Heldigvis har jeg blitt mindre kresen med alderen, så nå er fisk alltid på menyen i løpet av uka. I tilegg er det viktig for meg at Jonathan vokser opp med et sunt og variert kosthold. Forrige uke hadde vi reste-fiskegrateng, som ble en stor suksess.

I dag ble det taco-fiskemix:

Da jeg tittet i fryseren på jakt etter hva vi skulle ha til middag fant jeg to pakker med Findus fiskemix. Ferdigoppskjært fisk - sunt og enkelt.

Fisken stekte jeg sammen med litt tacokrydder og vann. Grønnsakene ser kanskje ikke mest fristende ut, men smaken var veldig god! Det er helt enkelt en pose frossen grønnsaksblanding som fikk et oppkok i kjelen, most med en stavmikser og blandet med litt melk, hvitløk, salt og pepper.

Toppet det hele med to spiseskjeer yoghurt naturell

En meget sunn og mager middag! :)

Etter kveldens treningsøkt, lagde jeg meg denne lille kaka:

Protein-gulrotkake laget i mikroen, med gresk yoghurt på toppen!

En ordentlig oppskrift kommer når jeg har fått prøvd ut steketiden og mengder en gang til. Den ble litt for tørr for min del denne gangen. Smaken var derimot utrolig god!

Hvor ble det forresten av sommeren? Her jeg bor er den ikke ihvertfall!

 

Et søt start på dagen!

I dag er jeg hjemme med en syk liten gutt, som forhåpentligvis er på bedringens vei! 

Havregrøt er i min øyne den beste måten å starte dagen på,, og det holder meg mett lenge. 

Det er ikke et must å bruke proteinpulver i grøten, men dette øker innholdet av protein i måltidet. I tilegg liker jeg veldig godt smaken og konsistensen grøten får. Grøten kan toppes med alt fra friske bær, frukt, syltetøy. kalorifri sirup eller bare noe så enkelt som sukrin og kanel!

Denne herlige skålen koste jeg meg med! Føles nesten som å spise dessert til frokost!

Havregrøt, Chocolite proteinpulver med peanøttsmak, Walden Farms caramel syrup, sjokoladekrem laget av gresk yoghurt og Walden Farms chocolate dip og på toppen litt cappucino-krydder.

En kopp grønn te er også et must, og for tiden er jeg veldig glad i St. Dalfour sin te i jordbær eller mango.

I tillegg pleier jeg ofte å spise f.eks litt oppskjært melon eller gulrot/agurk litt etterpå.

Hva er din beste måte å starte dagen på? :)

Sunne kose-middager til hverdags som til helg!

Mange ser frem mot helgen og tenker at da skal man virkelig kose seg med maten! Men gode middager skal kunne nytes hver eneste dag! Det handler bare å hva man velger av råvarer og mengder! 

Her er noen bilder av middager vi har hatt de siste dagene:

Nydelig marinert svin, potetbåter, stekte grønnsaker og peppersaus.

"Reste-fiskegrateng"

Torsk skjært i biter, eggehvite, melk, forskjellig krydder, mais, paprika, løk, gulrot og strøkavring på toppen.

Lapskaus med skinkebiff og go' og mager pølse.

Hjemmelaget gresk burger, potetbåter, salat og hjemmelaget tzatziki. 

Har du sett i krydderavdelingen at de selger sånn grønne krydderposer? Bland 2 slike poser med en pakke karbonadedeig, form de til burgere og stek i panna. Hamburgeren blir så utrolig saftig og med mye smak!

Hurtigmiddag: Coop ferdiggrøt, sukrin gold, kanel og lett smør.

Avslutter med dagens middag: Hjemmelaget spaghetti bolognese.

Til helgen skal vi forhåpentligvis få muligheten til å prøvesmake det vi ønsker å servere til middag i bryllupet! Det nærmer seg med stormskritt nå!

Er det noe du lurer på om mengder, innehold eller andre ting om innleggene mine så er det bare å spørre! :)

Pannekakeskål fylt med yoghurt og bær

Dagens mektige, søte og sunne lunsj var denne skålen:

Fiberhavregryn er favoritten å bruke i frokostgrøten min, og er alltid på handlelista når vi drar til Sverige. 

I dag tok jeg litt av pakka og kjørte grynene i kjøkkenmaskinen, slik at det ble til havremel.

Denne havregryn-varianten inneholder 320 kcal per 100 gram, sammenlignet med Axa havregryn som inneholder 376 kcal per 100 gram.

Tanken er å prøve ut havremel i pannekaker og annen bakst. Billigere og mer tilgjengelig for mange enn f.eks kokosmel og proteinpulver.

Oppskrift på 1 stor pannekake: 

  • 30 gram havremel
  • 10 gram fibramel
  • 1/3 ts bakepulver
  • 1 ss sukrin
  • 1/2 ts kanel
  • Litt vaniljepulver (kan fint sløyfes)
  • 5 dråper stevia vanilje (kan fint sløyfes)
  • 2 eggehviter
  • Litt vann/melk

Alle ingrediensene blandes godt i en skål. La røra kose seg på benken i minimum 15 minutter, slik at røra får svelle. Tilsett noen spiseskjeer vann. Røra skal være nokså tykk. Tynnere røre, gir en tynnere pannekake. Stekes i en sprayet panne på middels varme. 

Jeg la pannekaka oppi en skål, og så er det bare å fylle den med ønsket godsaker.

Jeg tok et beger Yoplait dobbel 0 % vanilje og blandet med 100 gram frosne bringebær.

Et veldig mektig måltid, og utrolig godt! :)



Pannekaken tilsvarer 160 sunne kalorier, og yoghurtblandingen er 86 kalorier.

Totalt blir denne skålen på kun 246 kalorier!

Passer utmerket både til frokost, lunsj, mellommåltid eller kveldsmat! ;) 

En avkjølende sommerdessert med to ingredienser

Dette må være en av de enkleste dessertene som kan avkjøle en kropp som har fått litt varmesjokk! Er sommeren her nå? Jeg som akkurat har ryddet bort boblejakka fra gangen!

Deilig er det uansett at man endelig kan gå barbeint ute og få litt farge igjen på den bleike kroppen ;)

Dagen raske og sunne mattips er helt enkelt denne friske skålen:

Et beger Yoplait dobbel 0 % i smaken bringebær blandet med 100 gram frosne bringebær. 

Yoghurt og bringebær blandes i en skål. Jeg lot den bare stå på benken i 5-10 min slik at bringebærene tinte litt. Så kan du velge om du vil røre alt helt sammen, eller lar det være bringebærbiter igjen i blandingen. 

Så enkelt og sunt! 81 kcal for hele skålen ;)

Her er det jo bare å variere til det uendelige! Bytt ut med ande bær/frukt og andre yoghurt-smaker.

Fram med solkremen! :)

 

Min lille 17 mai-bløtekake laget av proteinpannekaker

Tidligere denne uka lagde jeg denne nydelige "sjokoladekaka", så da var det en selvfølge at det måtte lages en "bløtekake" på 17 mai! ;)

Kanskje "too much" for noen, men for ei som bruker kjøkkenet som avslapping og terapi er dette bare morsomt! Jeg elsker å vri de små grå til å tenke på hva jeg kan gjøre med maten og spesielt søtsaker! Hadde det vært opp til meg skulle jeg gjerne spist dessert til alle måltidene! 

Oppskriften er basert på grunnoppskriften på proteinpannekakene mine, men med en liten tvist! Kokosmel er byttet ut med kakemixen til Funksjonell mat! ;)

Alt mikses i en bolle, og la det svelle på benken ca 15 minutter. Stekes på middels varme. Ikke overstek de, for da kan de bli litt tørre. Kakemixen gir ikke like luftige pannekaker som kokosmel, men smaken er himmelsk!


'

Mellom pannekakene brukte jeg et halvt beger Yoplait dobbel 0 % jordbær og friske jordbær skjært i skiver.

Vaniljekremen er laget av Synnøve gresk yoghurt, litt melk, vaniljepulver, steviadråper med vanilje og litt sukrin.

Og slik så den ut etter å ha skjært bort et stykke:

Kato sin tilbakemelding: "Det smaker jo akkurat som bløtekake"

Jeg smilte for meg selv da jeg spiste denne "kaka". Både utseende og smak fikk to tomler opp!

Et produkt kan brukes til mer enn bare det som står på pakka! Jeg bruker både kakemixen og sjokoladekaka til Funksjonell mat til mye mer enn bare å steke de som en kake. Innlegg om det er planlagt, med mange gode tips til de som liker søtt hver dag som meg ;)

I dag har jeg og gutta vært en liten snartur over grensa, og jeg har et innlegg på vei hvor jeg viser hva som er et must for meg å kjøpe der.

Håper dere hadde en fin feiring i går og nyter langhelgen med sol og varme! :)

 

God morgen Norge!

Gjett hvor jeg starter Norges nasjonaldag! ;)

Påfyll og nye godsaker fra iHerb + dagens pannekaketårn

Lykken er å få hentelapper i posten fra iHerb! Ihvertfall når det var visse ting jeg virkelig trengte før helga! 

I pakkene var det blant annet påfyll av Chocolite proteinpulveret i smaken chocolate fudge brownie. Et must når jeg lager sjokoladepannekaker! I tilegg var det en ny flaske med Walden Farms chocolate syrup, som til min store skuffelse hadde fått litt skader på veien. Lokket var sprukket, og det hadde rent ut litt i esken. Heldigvis ble det ikke for mye gris. 

  • Chocolite proteinpulver i smaken chocolate fudge brownie - en av favorittene
  • Walden Farms chocolate syrup 
  • Annie's homegrown fullkorn-kjeks med smakene honning, sjokolade og sjokoladebiter
  • Organiske rosiner

Kjeksene var veldig gode! Og spiser man 31 små og søte kaniner blir det 130 kalorier :) 

  • Nuvita kokosmel - brukes blant annet i pannekakene og mikrobrownie.
  • Kamut hot cereal - nysgjerrig på nye frokostgrøt-varianter.
  • Usøtet kokosmasse - har lavere kaloriinnhold enn vanlig kokosmasse kjøpt i butikken. 

  • St. Dalfour Green tea i smaken Strawberry rose - elsker mango-smaken og ville prøve ut en ny!
  • Iskrem-kjeks - innenholder 12 kalorier stykk. Kjøpt med tanke på mange morsomme bilder når jeg skal prøve meg på is og sorbet fremover!

Litt sukkerfri godis! :)

  • Annie's homegrown fruit snack i smakene berry og summer strawberry.
  • Fifty 50 hard candy i smakene butterscotch og assorted - butterscotch er utrolig god, så da måtte jeg også prøve en annen smak i denne.

Så i dag måtte det bli protein-pannekaker med sjokoladesirup på toppen til kveldsmat!

Sjoko-peanøtt proteinpannekaker med sjokoladekrem mellom lagene og sjokoladesirup på toppen

Pannekakene er laget etter grunnoppskriften på protein-pannekakene mine. De består av 10 gram sjokolade-proteinpulver og 10 gram peanøttsmør-proteinpulver

Er det noen produkter jeg burde legge til i min neste bestilling?

 

 #pannekake #utensukker #sukkerfri #funksjonellmat #sukrin #sukringold #dessert #bakekona #oppskrift #vektklubb #kosthold #kokosmel #proteinpulver #iherb #protein #proteinmat #frokost #lunsj #pannekaketårn #proteinpannekake

Oppskrift på brownie-proteinkuler

En rask og enkel oppskrift på nydelige kuler, som virkelig dekker søtsuget når det setter i gang for fult! 

Oppskrift:

English:

  • 30 gram proteinpowder with chocolateflavor
  • 1 tbs erythriol
  • 5 drops stevia chocolate
  • Water/milk - just a little bit

Det hele er veldig enkelt: Alt det tørre blandes i en skål. Litt og litt tilsettes vann eller melk. Pass virkelig på å ikke bli for ivrig, men rør godt mellom hver gang. Blandingen kan gå fort fra å virke tørr til å bli veldig klissete.

Trilles ut til kuler i ønsket størrelse. Jeg får 5 kuler på ca 10 gram stykk ut av denne opppskriften, som betyr ca 24 kcal stykk.

Kan fint puttes i kjøleskapet som de er, men det er også godt å rulle de i f.eks sukrin melis

La de godgjøre seg i kjøleskapet slik at de stivner litt. Eller som meg: spis et par stykker med en gang! 

Rullet i kakao blir det nesten litt "trøffel"-stil over de.

Dette er veldig greit å ha tilgjengelig i kjøleskapet for å mumle på etter trening, mens man kanskje venter på at middagen skal bli ferdig. Eller bare har lyst på litt sjokolade-godis uten dårlig samvittighet ;)

Etter jobb skal vi en tur i brudesalongen og se på vester til gutta! Jeg er veldig spent på om vi finner noe :)

51 dager igjen! :)


Et friskt og søtt mellommåltid eller kveldsmat

Nok et par kvelder med mye på programmet her, men jeg titter likevel innom med et lite kveldsmat/mellommåltid-tips:

  • 200 gram bær - jeg brukte 100 gram frosne bringebær og 100 gram frosne jordbær
  • Et beger Yoplait dobbel 0 % vanilje
  • 15 gram puffet havre
  • 1 ss sukrin gold
  • Evt bær på toppen

Start først med å varme opp en stekepanne. Tilsett sukrin gold og puffet havre i pannen, og la det hele kose seg sammen til søtningen har smeltet og havren virker karamelisert. Frosne bær halvtines i mikroen eller på benken, og moses med en gaffel. Tilsett sukrin melis hvis du ønsker bærene litt søtere. Legg så den krarameliserte havren, yoghurten og bærene lagevis i et glass. 

Her er det bare å bytte ut bærene med det du har tilgjengelig - mango, eple, pære. 

Puffet havre kan erstattes med f.eks havregryn.

Sommeren er på vei! :) Selv om det kanskje ikke føles sånn akkurat nå.

Proteingrøt, kyllingsalat og mikrobrownie med en overraskelse

Var noe av det jeg spiste i løpet av gårsdagen! 

Dagen ble som vanlig startet med en nydelig skål havregrøt blandet med 15 gram proteinpulver

I dag brukte jeg Chocolite peanut butter. I tilegg lagde jeg litt sjokoladekrem og toppet det hele med sukrin gold og bringebær.

Til lunsj hadde jeg blant annet brokkoliblanding og kalkunkjøtt, som jeg stekte kvelden før.

Til middag i dag var det kyllingspyd og salat. Gutta hadde i tillegg potetterninger til.

To stykk Kronfåglen kyllingspyd, blandet salat og kesam mager

Litt av kveldsmaten min, etter en god treningsøkt, var denne herligheten:

Proteinbrownie laget i mikroen, sjokoladekrem og bær.

  • 25 gram casein med sjokoladesmak
  • 3 ts kokosmel
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1 ss sukrin/sukrin gold
  • 2 ts kakao
  • 5 dråper stevia sjokolade
  • 1 eggehvite
  • Vann

Denne gangen befant det seg en liten overraskelse i midten..

Varm pb2, som tok denne kaka til nye høyder! 

Jeg lagde kaka som normalt med å blande alt i en skål, men tok ut litt av midten. Blandet sammen 10 gram pb2 med litt vann. La  peanøtt-blandingen i gropa jeg hadde laget i kakerøa, og la litt røre på toppen. Dekket skålen med plast og inn i mikroen på full effekt i 45 sekunder. NYT! ;)

Er det av interesse deler jeg gjerne mer om hva jeg spiser i løpet av en dag og hva det inneholder. Siden jeg veier og fører alt inn hos Vektklubb.no har jeg ganske så god peiling på hva ting inneholder!

Jeg kan blant annet fortelle at hele "bursdagskaka" fra i går inneholdt 536 kalorier. Inkludert krem, glasur og revet sjokolade! Jeg klarte å få i meg halvparten og lå rett ut på sofaen meget mett og fornøyd etterpå ;)

Kom gjerne med tilbakemeldinger og ønsker i forhold til innlegg :)

Hipp hurra - Sjokolade-proteinpanneKAKE

I går hadde som sagt samboeren min bursdag, som ble feiret med hjemmelaget pizza og til kveldsmat delte vi denne sjokoladekaken:

Lys må man ha uansett alder! ;)

Så til selve kaken! 

Kaken er rett og slett en dobbel porsjon sjokoladebrownie-pannekaker stekt ekstra store. Mellom lagene smurte jeg karamellkrem. Den er laget av Yoplait dobbel 0 % vanilje, Walden Farms caramel dip, sukrin gold og steviadråper med karamellsmak. Glasuren er Synnøve gresk yoghurt blandet med Walden Farms chocolate dip, steviadråper med sjokoladesmak og sukrin melis. På toppen raspet jeg en bit tagatose melkesjokolade.

Gjett om vi koste oss! :) 

Dette ble rett og slett som å spise en utrolig saftig sjokoladekake med flere lag fylt med krem og mye glasur på toppen. Veldig mektig! :)

Bursdags"barnet" var fornøyd med både middag og dessert!

Det er lov å være litt barnslig selv om man er voksen ;) 

 

iHerb-pakke og en sunnere pizza til middag!

I dag har min kjære samboer og kommende ektemann bursdag! Når man har bursdag får man selvfølgelig lov til å velge middag, og valget var enkelt: PIZZA! (men han vurderte også fiskeboller i hvit saus..)

Bunnen er laget av Funksjonell mat sin brødmix, og en detaljert fremgangsmåte kan du lese her.

Pizza med krydret kalkunbiter, skinketrimler, paprika, rødløk og mais og litt lettost. Dressing laget av kesam mager, paprrikapulver, løkpulver, hvitløkspulver, salt, pepper og cumin

Pakken fra iHerb bestod av disse to krukkene:

Jeg skal være ærlig: Første gang jeg bestilte de tenkte jeg FYSJ! Og for seg selv er det ikke så veldig gode.. Men rørt f.eks sammen med gresk yoghurt, steviadråper og litt sukrin melis blir det plutselig en utrolig god krem! Og etter en liten stund i fryseren blir det til is ;) Kan også brukes i pannekakerøra for mer smak! 

Her er en liten sniktitt på kveldens sunne dessert, hvor dip'ene er en viktig del av smaken!

Flere bilder kommer i morgen! ;)

 

Grunnoppskrift på saftige og sunne proteinpannekaker

Protein-pannekaker er blitt et av høydepunktene for meg på matfronten så og si hver dag! For meg er det som å spise kake hver dag, med forskjellige smaker og kombinasjoner. Og det beste da er at kaken er uten sukker, full av protein og andre sunnheter og ikke minst har et lavt kaloriinnhold. 

Oppskrift:

 

 

  • 2 eggehviter
  • 2 ss lavkalori eplemos, babymat eller blomkålpure
  • Vann/melk

Alle basis-tørrvarene i bollen først

Jeg tilsetter så diverse søtning og krydder alt etter hvilken smak jeg lager:

Vanilje-pannekaker: kardemomme, kanel, vaniljepulver og steviadråper med vanilje

Sjokolade-pannekaker: kakao og steviadråper med sjokolade

"Kanelbolle"-pannekaker: kardemomme, kanel, vaniljepulver og steviadråper med vanilje/karamell

Om jeg tilsetter kakao i røra til sjokolade-pannekakene kommer an på hvor sterk sjokoladesmak det er på proteinpulveret. Til f.eks Chocolite-pulveret har jeg ikke behov for kakao. Det er rett og slett nydelig for seg selv!

Så tilsettes det fuktige i røra

Her er et bilde med noen forslag til fruktmos som kan tilsettes i røra. Uten sukker og med et lavt kaloriinnhold. Blomkålpure kan også brukes. Oppskrift på pannekaker med blomkålpure kan du lese her.

Rør alt godt sammen. Det går helt fint å bare bruke en skje eller visp! :)

La røra svelle på benken i ca 15 min. Tilsett vann/melk etter behov. Noen proteinpulver sveller mer enn andre. Jo tykkere røre jo mer fluffy og tykkere pannekaker. 

Stekes i panna på middels sterk varme. Jeg bruker et par spray med PAM i panna på første runde. 

Det tar lenger tid å steke på den første siden. Når de sveller litt opp og får en fastere konsistens er de klare for å snus.

Stekes til de har blitt gyldne på begge sider. 

Tips: Når jeg lager sjokolade-pannekaker passer jeg på å ikke steke de for lenge på andre siden, slik at de får en litt "uferdig" konsistens. Dermed blir det litt mer som å spise brownies!

Nytes som de er, eller med diverse tilbehør! :)

Totalt kaloriinnhold på en porsjon pannekaker er ca 185 kcal (uten tilbehør)

Avslutter med et bilderas av forskjellige tårn laget de siste ukene: 

På Instagram, @bakekona, poster jeg jevnlig bilder av tårn og andre godsaker. Tag meg gjerne der hvis du prøver dette ut eller lager andre herlige tårn! :)

Håper dette var til hjelp og inspirasjon :)

In English:
  • 20 grams proteinpowder with flavor of choice
  • 15 grams coconut flour (about 3 tsp)
  • 1/2 tsp baking powder
  • 1/2 tsp physullium husk
  • 2 tbsp Erythritol or another sweetener
  • 5 stevia drops with flavor of choice
  • 2 egg whites
  • 2 tbsp unsweetened apple sauce
  • Some milk/water to get the right thickness

Add also flavor like cocoa, cardamom, vanillaprowder and cinnamon. 

 

 

Helgens sunne og magre middager

Jeg håper dette kan vise at det ikke trenger å være kjedelig og smakløst å spise sunt! Det handler om hva man velger og mengdene du legger på fatet! 

Jeg går ikke på en lavkarbo-diett, men fokuserer heller på å spise mye grønnsaker og magre produkter! 

Fredag:

Tacosalat - karbonadedeig stekt med tacokrydder, salat, kesam mager og tacosaus.

Man må ikke alltid ha tacoskjell eller lefser til! Et sunnere alternativ er å bytte ut lefsene med speltlomper :)

Lørdag:

Marinert svin, ovnsbakte poteter, stekte grønnsaker og peppersaus.

Vi bruker ikke olje når vi har ovnsbakte poteter, og sparer mye kalorier der! En ss olje er 119 kcal! 

Peppersaus er et sunnere valg enn f.eks bearnaisesaus.

Søndag:

Kylling i terninger stekt med fajitakrydder, wokgrønnsaker og 2 ss yoghurt naturell blandet sammen. En kremet wok-middag med mye smak!

En ting har vært viktig for meg det siste året. Jeg gjennomgår en livsstilendring, ikke slanking! At vekta skal peke nedover er helt klart noe jeg tenkt mye på det siste året, men mitt store ønske har hele tiden vært å finne en livsstil jeg kan leve med. Akkurat nå er ting litt strammere når det gjelder kostholdet fordi jeg vil nå visse resultater fortere. Jeg ville vanligvis spist litt ris ved siden av wok-middagen, men holder meg nå til mer grønnsaker og rent kjøtt. I tillegg unngår jeg for mye sukker i kosten. Jeg vet at det f.eks er sukker i både tacorkydder og fajitakrydder, men det får bare være! ;) 

For meg som elsker sjokolade og andre søtsaker er det derfor helt nødvendig å ha en haug av sunne alternativer tilgjengelig. Jeg kan derfor med hånden på hjertet si at min vektnedgang har gått mye lettere mye på grunn av produktene til Funksjonell mat og andre naturlige søktsaker! 

Jeg skjønner hva folk mener når de sier at de ikke klarer å unngå forskjellige ting, men for dere som har fulgt bloggen min en stund har dere sett at det ikke mangler på desserter og andre søte ting i min hverdag. Like mye på en tirsdag som en lørdag! Og jeg spiser hver eneste dessert med god samvittighet! :) 

Alle skal få ha sine egne meninger og tanker om livsstil og mat! Derfor er jeg veldig glad for å kunne si at jeg har aldri vært mer stolt av meg selv og mer fornøyd med hvordan jeg lever livet mitt. 

Ja til dessert hver dag og en sunn livsstil! :)

 

Ukens oppsummering av saftige og sunne pannekaketårn

Det er nesten skremmende hvor fort ukene flyr nå! Plutselig var det søndag igjen, og tid for en ny oppsummering av ukenes herlige tårn! 

Det er morsomt å få så mange herlige tilbakemeldinger på tårnene, både her og på Instagram! Nå har jeg også passert 1 000 følgere på Instagram, og har ingen planer om å stoppe med det! ;) Søk opp @bakekona for å følge meg der :) Og tag meg gjerne hvis du lager tårn selv, så jeg kan la meg inspirere av flere! :)

Mandag:

Gulrotkake-pannekaker med gresk yoghurt, kanel, revet gulrot og Walden Farms pancake syrup

Utseendemessig ikke det vakreste tårnet, men i pausen på jobb er det ikke alltid mye tid til overs. Smaken var det ingenting å si på ;)

Tirsdag:

Vanilje-pannekaker med Yoplait dobbel 0 % vanilje, moste jordbær og litt Walden Farms pancake syrup

Jordbær og vanilje slår aldri feil! ;)

Onsdag:

Dette er en ny variant, som jeg kommer til å lage fort igjen så snart jeg får pakkene fra iHerb! 

Karamell og brownie-pannekaker med karamellkrem. Karamellsmaken i pannekakene fikk jeg av 1 ss Walden Farms caramel dip og steviadråper med toffee-smak

Torsdag:

"Kanebolle"-pannekaker, Yoplait dobbel % 0 vanilje og en varm pæremos med kanel og sukrin gold på toppen :)

Fredag:

Både jeg og Kato trengte litt ekstra fredagskos etter noen rare og tunge dager. Derfor lagde jeg to porsjoner pannekaker til kveldsmat, og la lagevis annenhver smak

Sjokolade-pannekaker og peanøttsmør-pannekaker med karamellkrem, knuste Puffins og en hjerteformet sjokoladekake-proteinkule

Lørdag:

Sjokolade og bringebær-pannekaker med frosne bringebær rørt sammen med et beger Yoplait dobbel % 0 vanilje og bringebær på toppen

Jeg hadde biter av bringebær i røre, i tillegg til at jeg bruke steviadråper med sjokolade og bringebær-smak. En stor suksess! ;)

Søndag:

Vanilje-pannekaker med frosne bringebær rørt sammen med et beger Yoplait dobbel % 0 vanilje og bringebær på toppen

En meget frisk og god avslutning på uka! :)

Så er det bare å se hva neste uke bringer! Det er jo enormt mange forskjellig smaker og kombinasjoner man kan lage! Eller man kan finne seg en favoritt, og holde seg til den ;)

Grunnoppskriften med detaljerte bilder på hvordan jeg lager pannekakene mine vil bli lagt ut i kveld eller i morgen :)

Sunne og mettende pannekaker - perfekt for liten og stor!

Pannekaker er en evig klassiker som de fleste barn vokser opp med! "Hva vil du ha til middag i dag?" spør gjerne foreldre. Og ofte tror jeg de får "Paaannekaker" til svar. Jeg elsker pannekaker og gutta mine er like glad i det! :)

Dette er en oppskrift på grove og veldig mettende tjukke pannekaker/lapper. Perfekt å putte i matboksen, ha med på tur, mellommåltid, kveldsmat og når sulten blir for stor. De passer utmerket å fryse ned, og tiner fort på benken eller i mikroen! I tillegg er dette noe som er morsomt for barna å få være med og lage :)

Oppskrift på tjukke pannekaker:

  • 2 dl sammalt hvete fin
  • 2 dl hvetemel 
  • 0,5 dl sukrin/sukker
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts kardemomme
  • 0,5 ts kanel
  • 0,5 dl havregryn
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 egg
  • 3 dl melk
  • 30 gram smeltet smør

Antallet kommer an på hvor store du lager de, men det blir en god porsjon ut av denne røra.

Alt det tørre blandes i en bakebolle.

Tilsett melk og egg.

Noen små barnefingre lurte seg med på bildet ;)

Så tilsettes smøret.

Rør alt godt sammen, og smak til med evt mer søtning, kanel eller kardemomme.

La røren stå og svelle i minst 15 minutter slik at røra blir tjukkere.

Stekes i panna på middels sterk varme. Jeg bruker kunne et par spray med PAM i panna den første omgangen, og ikke noe mer fett etter det.

Stekes til røren stivner og det kommer små hull. Da er det på tide å snu den!

Blir dem stekt på for høy varme vil pannekakene blir for godt stekt på den ene siden før de egentlig er klare for å snus.

Så er det bare å slippe kreativiteten løs! 



Det finnes silikonformer som er for steking i panne med forskjellige former. Bamsehode, stjerne, juletre, Mikke mus, hjerte osv. 

Formene er kjøpt på Ebay:

Stjerne

Bamse

Tre

Eller du kan steke mini-versjoner

Og lage et mini-pannekaketårn til lunsj eller kveldsmat!

Denne er med jordbær-yoghurt, banan og blåbær

Mens denne er med skogsbær-yoghurt og banan

Med et bamsehode kan du dekorere ansiktet med forskjellig frukt og bær. Bringebær som øyne, drue som nesa, banan som ører og blåbær som munn! 

Tips: Bruk mellomleggspapir mellom pannekakene når du fryser de ned, så er det lett å ta opp en og en :)

Ha det gøy med maten du lager! :) Og inkluder barn!

Og man trenger selvfølgelig ikke ha små barn for å lage disse pannekakene! Dette er en stor suksess for både liten og stor :) Å komme i lunsjen på jobb med stjerne-pannekaker eller et bamsehode gir sikkert litt oppmerksomhet. 

Håper disse faller i smak hos flere! :)

 

 

Deilig sjokolade-proteingrøt og protein-"konfekt"

Etter å ha startet dagen med en time på spinningsykkelen! Det vil si at dagens treningsøkt er unnagjort, og jeg kan bare gjøre det jeg vil med 100 % god samvittighet. 

Dagen i dag består blant annet av besøk av min kjære mamma, husarbeid, kokkelering og en tur på Strømmen storsenter med gutta. Kvelden skal tilbringes på sofaen med min kommende ektemann med en film eller en serie. Vi har blitt helt hekta på Game of Thrones ;) Det er forresten 56 dager eller mer nøyaktig 1347 timer og 25 minutter til jeg går ned kirkegulvet! ;)

Dagens frokost var en go'ing!

Sjokolade-proteingrøt, litt pb2 og en hjerteformet sjokoladekake-proteinkule

Hjertene laget jeg i går kveld:

Og er helt enkelt:

Alt blandes i en skål, deles i biter og dyttes ned i hjerteformet konfekt/sjokoladeformer. Jeg kjøpte min på ebay til en veldig billig penge. Formen er laget av silikon, og gjør det derfor lett å ta ut bitene. Putt formen inn i kjøleskapet en god stund, gjerne over natta. Resultatet er nydelige brownie-biter uten sukker og med en god del protein ;)

Jeg får 6 kuler på 10 gram stykk, noe som blir 20 kalorier per herlige bit

Flere oppskrifter på vei i løpet av dagen! 

Når jeg er litt sulten og fysen..

og ikke vil ta av kalorimessig er det ofte jeg lager meg denne søte skålen:

200 gram oppskjært honningmelon, et beger Yoplait dobbel 0 % vanilje, litt sukrin gold og kanel

Og for de som lurer blir det totalt 112 kcal for hele skålen :) 

Appelsin, bær, eple, pære og egentlig all frukt/bær kan selvfølgelig brukes! 

Et lite tips: Kjøp en stor honningmelon eller en annen type melon og kutt hele opp i biter. Oppbevares i en tett boks i kjøleskapet, og vips har du oppskjært frukt raskt og lett tilgjengelig. På 1-2-3 kan du få søtsuget stoppet ;)

Del gjerne tips til sunne og raske mellommåltider og andre sunne søtsaker! :)

iHerb-pakke og dagens pannekaketårn

Disse to pakkene føler jeg at jeg har ventet en evighet på! La inn bestillingene 19. april, og i dag kom endelig hentelappene! Så etter jobb var det rett på postkontoret for å hente godsakene ;)

Pakke 1:

  • Quest Nutrition protein bar i smaken chocolate brownie 
  • Puffins Cereal i smaken peanut butter og chocolate
  • En kulepenn (fulgte med gratis)

Pakke 2:

  • Chocolate cacao sweet nibs
  • Nestlé white chocolate morsels
  • White chia seed
  • Organic Quinoa
  • 1 pose St. Dalfour green tea i smaken spring mint (fulgte med gratis)

Pakker i posten betyr nye smaker på kjøkkenet, og derfor ble dette dagens pannekaketårn:

Sjokolade-proteinpannekaker og peanøtt-proteinpannekaker lagt annenhver gang. Jeg lagde en karamellkrem av gresk yoghurt, Walden Farms caramel syrup og steviadråper og litt peanøttkrem laget av gresk yoghurt og pb2 som jeg la mellom lagene. Toppet det hele med litt knust Puffins og en hjerteformet sjokoladekake-proteinkule :)

I røra til peanøtt-proteinpannekakene byttet jeg ut kokosmel med peanøttmel, noe som ga en enda kraftigere peanøttsmak.

Dette var fredagskosen sin ja! ;)

Og her er Kato sin versjon:

Han toppet tårnet med en bit sukkerfri sjokolade ;)

Og vi avslutter dagens bilderas av pannekaketårn med et bilde av Jonathan sitt mini-tårn:

Grove pannekaker med jordbæryoghurt, banan og blåbær

I dag har vært en forvirrende dag! På onsdag tenkte jeg at det var fredag. I går tenkte jeg at det var søndag, så i dag gikk jeg rundt på jobb og tenkte at det var mandag. Men nei! I dag er det fredag, Idolfinale og avslapping! I helgen venter det kosetid med gutta, to treningsøkter og selvfølgelig litt kokkelering! :) 

GOD HELG! :)

Grove pannekaker for liten og protein-pannekaker for stor

Siden jeg har blitt helt hekta på protein-pannekaketårn og Jonathan elsker å bake, bestemte jeg derfor at vi skulle lage tjukke pannekaker/lapper til kveldsmat! Da fikk jeg slått flere fluer i en smekk. Kosetid på kjøkkenet med Jonathan, kveldsmaten laget og jeg fikk finjustert på oppskriften jeg brukte i barnehagen da jeg stekte 140 pannekaker. Når man slumper er det ikke lett å gi en oppskrift til andre, men jeg ble veldig fornøyd med dagens resultat. Og da sønnen min på litt over halvannet år ropte ut til meg på kjøkkenet: "MAMMA". "Ja, Jonathan" svarte jeg. "Naaaam". Begge gutta mine, altså min kommende ektemann og sønn, lagde go'lyder og ropte på mer! ;)

Her er Jonathan sitt mini-pannekaketårn:

Jeg stekte pannekakene hans ekstra små. La Sprett yoghurt med skogsbærsmak og oppskjært banan mellom lagene.

Dette ble en stor hit! Og er garantert like morsomt for barn som for voksne ;)

Så til mitt protein-pannekaketårn:

Vanilje og pære-pannekaker med en god del kanel

Hele tårnet inneholder 270 kcal, inkludert yoghurt og pæremos

Oppskrift på de grove pannekakene og grunnoppskriften på protein-pannekakene jeg lager så og si hver dag vil komme i løpet av de neste dagene :)

JA til pannekaketårn til liten og til stor! ;)

 

 

Magre fiskekaker og lavkalori sjokolademelk

Først vil jeg si tusen takk for gode ord jeg har fått siden i går kveld! Det har vært en lang natt med minimalt søvn, men formen til Jonathan har vært bra i dag. Jeg sov på en madrass på gulvet inne hos han, og det var ikke så veldig behagelig for å si det sånn. I tilegg har han skreket en del både i søvne og våknen tilstand, så jeg måtte mye opp og ned fra gulvet i løpet av natta. Halv seks våknet han og skjønte egentlig lite da han fant mammaen sin liggende på gulvet. Så da var det ihvertfall ikke snakk om at han skulle sove mer. Han kastet kosekluten på meg flere ganger, flirte, hoppet i senga og ropte "maaaamma mamma". Utslitt, trøtt og øm og stiv fra topp til tå kunne jeg jo ikke være noe annet enn glad for at humøret hans var på topp! Han er fortsatt hoven flere steder i ansiktet og en stykk blå nese, men full av energi :)

Så til dagens sunne middagstips: 

Hjemmelagde fiskekaker, kokte poteter og en god porsjon kokte grønnsaker.

Oppskrift på 20 små fiskekaker:

  • 800 gram hvit fisk. Jeg brukte torsk
  • 3 eggehviter
  • 0,5 dl skummet melk
  • 10 gram pofiber - kan brukes på samme måte som potetmel, men med lavere kaloriinnhold
  • Hvitløk
  • Salt 
  • Pepper
  • Gressløk
  • Løk er også godt i, men det brukte ikke jeg denne gangen.

Fisken kjøres i en foodprossesor til ønsket konsistens. Jeg liker litt grovere konsistens, men noen vil kanskje ha mer farse. Tilsett så eggehviter og melk. Rør inn pofiber, hvitløk, salt, pepper, og gressløk. Stekes i en sprayet panna, evt smør, på middels sterk varme. La dem få en fin skorpe på undersiden og ha fått en fastere konsistens før du prøver å snu de.

Det er bare å bruke fantasien når det gjelder tilbehøret! Vi hadde kokte poteter og pose brokkoliblanding ved siden av. Potetmos er selvfølgelig også godt eller helt enkelt en rotmos laget av en pose lapskausblanding. Du kan også lage fiskekakene om til burgere, og ha de i et hjemmebakt polarbrød. Oppskrift på polarbrødet kan du lese her.

Hver fiskekake inneholder 33 kcal, så her kan man spise mange med god samvittighet! Godt å ha i matboksen dagen etterpå, eller fryses ned til en annen anledning. 

Og kjenner du sjokoladesuget kommer etter middag, så kan kanskje dette glasset være til god hjelp:

Skummet melk, Walden Farms chocolate syrup og steviadråper eller annen søtning mikset i en glass. Totalt 66 kcal for 2 dl ;)

Da er det på tide å komme seg på trening, slik at kvelden kan tilbringes på sofaen med god samvittighet! :)

Tusen takk igjen for varme tanker som er sendt og gode ord :)

Blod, mulig brudd, legevakt, sykehus, slitne foreldre og en Quest-bar

Det var en kort oppsummering av ettermiddagen vår. Langt i fra det som var planene. Dagen startet meget bra med en time kondisjontrening før jobb. Hektisk på jobb, men med sola som skinner gikk det fint. Så, 20 minutter før jeg sluttet på jobb, faller sønnen min og slår ansiktet rett på et av lekeapparatene i barnehagen. Jeg hører på gråten og skrik at det ikke bare er et vanlig fall Jeg løper bort og ser blodet fosser ut av nesa på han. Pulsen øker, og mammahjertet får testet seg skikkelig.  Han var helt utrøstelig, og vi hadde begge blod på klærne og kroppen. Det tok lang tid før blodet stoppet, og det var ikke snakk om at jeg fikk ta på nesa hans. Kort fortalt kom Kato fort til barnehagen og vi dro rett på legevakta. Der ble vi etterhvert sjekket og hun var usikker på flere ting. Hun mente det mye mulig var brudd i nesa, blodoppsamling inni nesa, skjev nesegang og kanskje måtte i narkose for å ta røntgen. Det raste en hel haug med tanker gjennom hodet mitt, og for en som ikke liker sykehus ble jeg ikke beroliget. På Ahus ble vi tatt godt i mot, og ble sjekket på ØNH-posten. Der mente spesialisten at det mest sannsynlig ikke var brudd, men vanskelig å si helt sikkert pga hevelsen. Vi fikk lov å dra hjem, men må tilbake på kontroll på mandag når hevelsen har gått ned. I tillegg må vi følge med det neste døgnet pga frykt for hjernerystelse. Så i natt blir det camping på en madrass på gulvet hans, og ikke så mye dyp søvn i vente. Han må jevnlig sjekkes og også gjerne vekkes et par ganger. Det var en stakkars forslått og sliten liten gutt med blå kul i panna, hoven og veldig blå nese, kutt i leppa  og en rød stripe nedover ansiktet som tilslutt ble lagt i kveld. Og to stykk foreldre som sitter helt ferdige i sofaen. Tom for energi og mange tanker som må fordøyes. 

Jeg lover å svare ordentlig på spørsmål om oppskrifter, steketid, iHerb og det som måtte være! I tilegg har jeg plutselig passert 900 følgere på Instagram siden i natt, så det er kjempemorsomt! Dere er ikke glemt, men jeg må bare samle meg litt og så dukker det opp både oppskrifter og andre gode tips! I tillegg til litt mer bryllupsrelaterte innlegg! :)

Dagens raske desserttips:

Cookie dough-bar stekt i ovnen med karamellkrem laget av gresk yoghurt, Walden Farms caramel dip og steviadråper

Cinnamon roll-bar stekt i ovnen med melis laget av sukrin melis og litt melk

Disse er også utrolig gode å varme i mikroen, og går da enda fortere :)

Håper dere har hatt en bedre dag enn oss. Ta vare på hverandre, og sett pris både små og store øyeblikk i hverdagen :)

 

Fulle dager, bryllup og et sunt dessert-tips

Jeg har sagt tidligere at dagene går i ett, og de neste er virkelig ingen unntak! I dag har bestått av jobb og kjærestekveld på Strømmen storsenter. Gifteringer er bestilt, dress til Kato er kjøpt og skal bare tilpasses litt, og brudeskoene er kanskje funnet! :)

På lørdag skal vi igjen ha en kjærestedag for å få litt mer på plass! I dag er det faktisk bare to måneder igjen til bryllupet, så vi har ikke så mye annet valg enn å fokusere på dette fremover. Dermed kommer bloggen og kokkelering litt på etterskudd. Jeg har flere oppskrifter på lur, både desserter og middager, så følg med videre ;) I tillegg tenkte jeg å komme med en oppdatering på "siste innspurt" på kroppen og planer for den neste måneden. Nå veier jeg all maten igjen, så lurer dere på noe når det gjelder kalorier og innhold er det bare å spørre! 

Dagens tips til en sunn og proteinrike dessert er dette glasset med vaniljemousse og bringebærsaus på toppen. Tar maks 5 min å lage og inneholder kun 102 kcal for hele glasset! 

Oppskrift:

  • 2 geltatinplater
  • 2 eggehviter
  • 1 ss sukrin melis
  • 3 dråper stevia vanilje
  • 15 gram proteinpulver med vaniljesmak
  • 50 gram bringebær
  • 1 ts sukrin melis

Start med å bløtelegge gelatinplatene. Eggehvitene, sukrin melis og steviadråper stivpiskes til bollen kan snus på hodet. Rør så inn proteinpulveret. Løs opp gelatinplatene i 1 ss vann og tilsett dette så i den stivpiskete eggehviten. Hel i en tynn stråle mens du pisker forsiktig. Helles opp i ønsket skål og inn i kjøleskapet til den har stivnet.

Jeg bruke 50 gram frosne bringebær som jeg nesten tinte helt i mikroen, moste og rørte inn 1 ts sukrin melis. Legges på toppen av moussen når den har stivnet. 

Nyt med god samvittighet! :)

Jeg kommer sterkere tilbake de neste dagene, og vil også da svare ordentlig på spørsmål og kommentarer jeg har fått. Nå må jeg ut på kjøkkenet og forberede litt måltider til i morgen. Morgendagen blir like full som i dag. Jobb. Personalmøte. Kardio + styrketrening. Er vel hjemme sånn halv ni-ni i morgen kveld.. Godt det kommer en fridag på torsdag!

Ønsker dere alle en strålende uke! :)

 

 

 

Bilder av ukens smakfulle pannekaketårn

Nok en uke er over, og da er det helt på sin plass med en liten oppsummering! Denne uken har jeg fått laget noen nye kombinasjoner, og alle tårnene ble utrolig gode! Jeg håper disse bildene kan vise at det ikke behøver å se eller smake kjedelig selv om man skal unngå sukker og annet tull! Det handler om å velge de riktig råvarene og slippe fantasien løs! :) 

Mandag:

Vanilje-pannekaker med Lerum UTEN aprikossyltetøy og Yoplait dobbel 0 % i smaken fersken og pasjonsfrukt.

Tirsdag:

"Gulrotkake"-pannekakene var et must denne uka! Oppskrift kan du lese her

"Gulrotkake"-pannekaker med gresk yoghurt tilsatt søtning, kanel og raspet gulrot.

Onsdag:

Sjoko-peanøtt-pannekaker med Yoplait dobbel 0 % vanilje og sjokoladekrem smurt annenhver gang mellom lagene og en tynnere versjon av PB2 på toppen.

Denne var himmelsk! Mildt sagt. Oppskrift er på vei! ;)

Torsdag:

Eplekake-versjon? Selvfølgelig!

Vanilje-pannekaker med raspet eple i røra og Yoplait dobbel 0 % vanilje mellom lagene. Litt eple i terninger blandet med sukrin gold og kanel varmet litt i mikroen ble den perfekte finishen på tårnet.

Fredag:

Vanilje og karamell-pannekaker med Walden farms caramel syrup og gresk yoghurt

Denne var virkelig god! Og karamellsmaken på pannekakene fikk jeg ved å bruke stevia dråper med karamellsmak og Walden Farms caramel dip.

Lørdag:

Vanilje + blåbær = NAM!

Vanilje-pannekaker med blåbær i røra. Et halvt beger Yoplait dobbel 0 % vanilje blandet med litt frosne blåbær og søtning og resten av yoghurten smurt annenhver gang mellom lagene.

Søndag:

Ukens siste tårn var en nok en ny kombinasjon, som var en perfekt avslutning på uka!

Brownie-pannekaker med Yoplait dobbel 0 % i sommersmaken kokos! "Sjokoladesausen" er røra som ble igjen langs kanten i bollen rørt ut med litt vann. Litt kokos på toppen var en selvfølge ;)

Jeg har planer om å få ut flere oppskrifter etterhvert som ikke inkluderer proteinpulver, for de som ikke bruker det :)

Håper dette kan inspirere til noen nydelige pannekaketårn! Det er flere kombinasjoner i vente, så følg med! ;)

 






Det er ikke kjedelig å spise sunt!

Så derfor tenkte jeg like gjerne å dele med dere noen bilder av dagens måltider! 

Nå som jeg går mot siste innspurt mot bryllupet og "drømmekroppen" har jeg igjen begynt å veie maten sånn at jeg har full kontroll over inntaket. Brudekjolen skal leveres til skredderen om 30 dager, så nå er det på tide å stramme opp både her og der så godt jeg kan. 

Jeg vet at jeg spiser sunt fra før av, så det er ikke det jeg tviler på. Men siden jeg ønsker å bli kvitt et par kilo til hjelper det å ha oversikten over mengden man får i seg slik at vekta peker nedover. Jeg føler også at det er lettere å unngå småspising, noe som fort kan bli en god del "unødvendige" kalorier. 

I tilegg til maten på bildene har jeg også spist en halv pære og 8 proteinkjeks som inneholder 10 kcal per stykk. Jeg har sagt det kommer oppskrift på disse "kjeksene", og den er rett rundt hjørnet :)

Etter lunsj fikk jeg gjennomført en god kardio-økt også. 50 minutter på spinningsykkel og 10 min rockering. Jeg ble god og svett, og det kjennes fortsatt i låra!

Frokost:

Havregrøt med proteinpulver og en stor kopp med grønn te. I tillegg til 8 proteinkjeks spist litt etter frokost.

Lunsj:

Kyllingfilét kuttet opp i terninger og brokkoliblanding stekt i panna med krydder

Etter trening:

Vanilje og blåbær-proteinpannekaker

Middag:

En smakfull oksegryte som fikk kose seg i over halvannen time i kjelen og hjemmelaget potetmos.

Igjen står det et måltid, nemlig kveldsmat/dessert. Jeg har ikke bestemt meg helt for hva det skal bli enda, men noe søtt og fortsatt sunt vet jeg at det blir ;)

Da var altså siste innspurt i gang for fullt, og jeg vet det kommer mange prøvelser fremover. Godt jeg har mye støtte rundt meg, og spesielt fra Kato. 

Og er du i samme situasjon som meg: Hold motivasjonen oppe og se tilbake på resultater du allerede har oppnådd! :)

Sunn lørdagsgodis på 1-2-3 - sjokolademarsipankuler

Som inneholder ca 16 sunne og proteinrike kalorier stykk! Og er uten proteinpulver for de som ikke bruker det som tilskudd i kosten sin :) 

Jeg har tidligere laget en påskevariant og en vanlig variant av disse kulene, som er veldig gode å ha tilgjengelig i kjøleskapet når søtsuget kommer for fult! Siden de er såpass mektig på smak også, så er det lettere å begrense seg til et par stykker om gangen :)

Oppskrift på ca 20 kuler:

Bland alt sammen godt i en skål, og la den hvile i kjøleskapet eller på benken i 15 minutter. 

Del deigen opp i like store kuler. Jeg får som regel rundt 20 kuler, som da blir 16 kalorier per kule.

De er kjempegode sånn som de er uten noe ekstra. 

Men dagen etterpå tok jeg litt sukkerfri mørk sjokolade på toppen, og da ble de andre bedre! Den lille stripen med mørk sjokolade utgjør ikke så mange ekstra kalorier heller, for de som tenker på det :)

Oppbevar de i en tett boks, så holder de seg fint i kjøleskapet i flere dager :)

Hva er din favoritt når det gjelder sunt lørdagsgodt? :)

 

 #oppskrift #sukrinmelis #funksjonellmat #kosthold #suntoggodt #vektklubb #utensukker #sukkerfri #sjokolade #marsipan #mandelmel #godis #hjemmelaget

Svinefilét til middag og sjokolade-mugcake til kos

Da var det fredag igjen og nok en arbeidsuke er over! Det er egentlig litt vanskelig å forstå at det er fredag siden jeg hadde lørdagsfølelse på onsdag! Men jeg klager ikke.. ;) Middagen er spist, rumpa er godt plassert på sofaen og Idol har begynt. Fredagskvelder er så avslappende som det går an å få det og jeg liker egentlig å ha null planer! Treningsfri og TV-kos! :)

Middagen i dag var en skikkelig godsak! Svinefilét stekt i skiver med salt og pepper, ovnsbakte potetterninger med tapaskrydder og hvitløk og en god porsjon brokkoliblanding stekt i panna. 

Jeg kan jo legge til at Kato og Jonathan hadde også litt lett bearnaisesaus til. Jeg har mumlet på litt smågodis det kommer oppskrift på i løpet av helgen, og følte derfor middagen fikk være bra nok uten saus ;)

En annen godsak jeg må vise dere var protein-mugcaken jeg hadde til kveldsmat her om dagen:

Oppskrift:

  • 25 gram casin proteinpulver med sjokoladesmak
  • 1 eggehvite
  • 3 ts kokosmel
  • 2 ts kakao
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1 ss sukrin
  • Vann litt riktig konistens

Som vanlig mikses alt i en bolle til en fuktig men smuldrete konsistens. Dekkes med plast og inn i mikroen på full guffe i 45 sekunder. På toppen har jeg blandet 40 gram Synnøve gresk yoghurt med en god teskje Walden Farmss caramel dip og søtning og litt cappucino-pulver.

Totalt inneholder denne kaka ca 170 sunne kalorier :)

Ønsker dere alle en riktig god helg! :)

En pakke brødmix som ble til en mye sunnere lørdagspizza

I flere dager nå har jeg hatt planer om å dele med dere hva vi hadde til middag på lørdag, men jeg har rett og slett ikke hatt tiden til å skrive innlegget før nå. I det siste har vi testet ut et par sunne alternativer til den vanlige pizzabunnen:

Dette var lørdagens pizza-variant

Og bunnen er laget av denne pakken:

Dette er rett og slett en pakke med brødmix med høyt fiberinnhold, lavere kaloriinnhold enn vanlig brød og full av sunne godsaker! Men hvorfor bare bruke den til å lage brød? 

Derfor bestemte vi oss for å teste den ut som pizzabunn!

Hell posens innhold i en bolle. Tilsett 3 dl vann som anvist på pakken + en dash ferskpresset hvitløk for litt mer smak.

Smør så blandingen utover bakebrettet

Forhåndsstek pizzabunnen slik at den får en litt fastere skorpe før du legger på fyllet

Når den har fått en gylden skorpe legger du på det fyllet du vil ha! Jeg hadde karbonadedeig, hamburgerrygg, mais, rødløk og paprika surret i panna sammen med en halv boks hermetiske tomater med hvitløk. Toppet det hele med litt lettost og go' og mager salami i biter.



Da jeg prøvde å regne på hvor mye hele min halvdel inneholdt kom jeg på rundt 740 sunne kalorier. Det inkluderer kjøtt, grønnsaker, saus, ost og ikke minst bunnen! Det kaller jeg en sunn og mager pizzavariant! Og siden den også var veldig mektig hadde jeg tre stykker igjen som jeg koste meg med dagen etterpå :) Og den var like god da!

Dressing kan du like gjerne lage fort selv også! I skålen har jeg to spiseskjeer mager kesam blandet med litt forskjellige krydder som blant annet paprika, salt, pepper, hvitløk og cumin.

Bunnen er jo egentlig en brødmix, men vi var begge enige om at den fungerer veldig godt som pizzabunn også! :) Det som var mest uvant var at det er hele korn i mixen, men det gjorde ingenting for oss. Vi kommer helt klart til å bruke denne mixen som pizzabunn igjen! 

Det er spennende å teste ut sunne alternativer til pizzabunnen! Kom gjerne med oppskrifter eller tips som vi kan teste ut :)

 

Brødmixen kan enten kjøpes på hjemmesiden til Funksjonell mat eller hos de fleste helsekostbutikker

 

  #oppskrift #brødmix #sukrin #glutenfri #funksjonellmat #kosthold #suntoggodt #vektklubb #lavkalori #lavkarbo #pizza #hjemmelaget

Tacosalat med hjemmelagde cheddar-nachos og mocca-proteingrøt

Selv om det ikke har vært en vanlig arbeidsdag i dag har det ikke akkurat vært en fridag! Her har det gått i ett, og når jeg har fått skrevet ferdig dette innlegget er det bare å fortsette på kveldens gjøremål. Her er det full vårrengjøring på gang og alt skal være klart til vi får megler hit enten i morgen eller fredag. Det tar tid å få alle småting på plass, og vasking er ikke det jeg liker best! Mens Jonathan sov fikk jeg også gjennomført en kondisjonsøkt på 55 minutter, så da er ukens andre av fem treningsøkter gjennomført! 

Middagen i dag er så utrolig smakfull, og jeg nyter den fra begynnelse til slutt. Taco er en evig klassiker, og er veldig godt å bare spise som salat. 

I dag lagde jeg i tillegg kjapt en liten porsjon hjemmelaget nachos av speltlomper. Hvordan jeg lager det kan du lese her. I dag brukte jeg popcornkrydder med nacho cheddar smak. Det var veldig godt, og blir snart kveldssnacks her igjen! :)

Slenger med et par bilder av dagens frokost! :)

En proteinrik og god start på dagen med mocca-havregrøt og sjokoladekrem

Og en kopp grønn te er alltid viktig til frokosten! :)

Havregrøten består av 50 gram fiberhavregryn, 3 dl vann, 5 stevia dråper sjokolade og 1 ss sukrin. Inn i mikroen på full guffe i 3,5 minutt. Rør inn 15 gram mocca-proteinpulver. På toppen har jeg sjokoladekrem laget av gresk yoghurt blandet med Walden Farms chocolate dip, litt melk og søtning. I tillegg strødde jeg litt sukrin gold over! 

Ny måned, nye muligheter! :)

 

#havregrøt #sukrin #sukringold #havregryn #frokost #speltlompe #proteinpulver #iherb #funksjonellmat #nachos #protein #proteinmat #utensukker #sukkerfri

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com

hits