juni 2013

Sukkerfri "snickers"

Dere vet jeg liker å finne en oppskrift på ting og så lage flere versjoner. 

Ofte kan det være små endringer i oppskriften eller at jeg bare enkelt legger til litt ekstra godsaker!

Og det er akkurat det jeg har gjort med denne:

Sjokoladefudge med peanøttsmør-topping! :)

Det hele er så enkelt som denne oppskriften.

Og toppingen er rett og slett PB2 smurt på toppen! 

Lag først fudgen i en liten boks. La den stivne litt i fryseren, før du så smører over PB2 eller vanlig peanøttsmør for de som foretrekker det. Inn i fryseren til den har stivnet så mye som du ønsker :)

Vipp fudgen ut av boksen og del opp i biter.

Da jeg lagde denne varianten sendte Kato meg rett ut på kjøkkenet for å lage en porsjon til! ;)

En annen godsak er cookie dough fudgen jeg la ut for noen dager siden:



JA til sunn godis!

 

Edit: Nesten sukkerfri! Det er 1 gram sukker i en porsjon PB2. Men hey - det overlever de fleste ;)

 

 #protein #proteinmat #dessert #jatildesserthverdag #proteinpulver #suntoggodt #utensukker #sukkerfri #funksjonellmat #iherb #sukrin #sukringold #glutenfri

Sommerferie og marmor-proteinkake

Da har sommerferien endelig startet, og vi har noen spennende uker foran oss! På programmet står en uke med bryllupsforberedelser, så selve bryllupet og ferien avsluttes med en romantisk bryllupsreise på spahotell! La moroa begynne, og "bridezillaen" komme frem. 

For jeg har merket det de siste dagene at det virkelig er siste innspurt nå. I tillegg har Jonathan vært syk, noe som har gitt oss alle mindre nattesøvn. Lunta har vært litt kortere, og det har føltes som om "to do"-lista bare har vokst. Puh.. 

Som nevnt tidligere er tiden på kjøkkenet ikke-eksisterende, men til høsten! Da blir det andre boller..!! :)

Her en kveld lagde jeg en slags marmor-proteinkake. Jeg kunne lett spist dobbelporsjon av denne! Oh my!

Oppskriften er det samme som en mugcake jeg har lagt ut tidligere. Forskjellen er at jeg delte ingrediensene i to slik at jeg fikk en vaniljerøre og en sjokoladerøre.

Oppskrift:

  • 15 gram kasein-proteinpulver med vaniljesmak
  • 1 1/2 ts kokosmel
  • 1/4 ts bakepulver
  • Vaniljepulver og/eller stevia dråper med vaniljesmak
  • En halv eggehvite - evt en hel hvis du bruker mer proteinpulver
  • Vann

 

  • 10 gram kasein-proteinpulver med sjokoladesmak
  • 1 1/2 ts kokosmel
  • 1-2 ts kakao
  • 1/4 ts bakepulver
  • Evt steviadråper med sjokoladesmak
  • En halv eggehvite - evt en hel hvis du bruker mer proteinpulver
  • Vann

Bland begge rørene i hver sin skål. Legg så litt og litt av hver miks i en annen skål. Dekk skålen med plast, og inn i mikroen på full guffe i 45 - 75 sekunder. Juster etter mikroen du bruker, og hvor stekt du ønsker den.

Min ble nok akkurat litt lite stekt, men jeg elsker kakerøre og liker at den ikke er helt ferdig!

Sjokolade.. Vanilje.. :)

Og da jeg toppet det hele med PB2 laget med litt ekstra vann, og da ble en slags saus, ble kaka helt utrolig god!

Sjokolade + vanilje + peanøttsmør! Himmelsk!

Jeg spiste den så sakte jeg klarte.. ;) Og tror ikke det blir lenge til neste gang den blir laget!

Har du begynt på sommerferien enda? :)

Vanilje-proteinpannekake med karamellisert banan

Nå kjenner jeg at tiden ikke helt strekker til om dagen! Med fulltidsjobb, familieliv, trening, sykdom, forberede ferie og ikke minst bryllupet!

For ei som ser på tiden på kjøkkenet som terapi er det et stort savn om dagen at jeg ikke får tilbragt noe tid der. Derfor er både middager og andre måltider så enkle og raske som mulig! Som også betyr at alle oppskrifter jeg har i tankene og vil dele med dere bare må settes på vent. Så dere får bare være tålmodige til over sommeren :) Noen småtips har jeg planlagt å dele med dere de neste ukene da!

Deler derfor med dere et søtt og enkelt mellommåltid/kveldsmat

Vanilje-proteinpannekake med karamellisert banan

Oppskrift:

  • 10 gram proteinpulver med vaniljesmak
  • 5 gram kokosmel
  • 1/3 ts bakepulver
  • 1 ss sukrin gold/sukrin
  • 1 ts fiberhusk
  • 2 eggehviter
  • Steviadråper med vaniljesmak  og evt  litt vaniljepulver (kan fint sløyfes)
  • Vann

Miks alt. Steks i en sprayet panna på middels sterk varme. Fyll med det du måtte ønske!

Karamellisert banan lagde jeg med å blande sammen sukrin gold, yacon sirup og vann i en skål. Skjærte banan i skiver og stekte de litt i panna. Helte så over karamellblandingen over banan og lot det kose seg litt i panna. 

Og som krem denne gangen ble det Synnøve gresk yoghurt naturell blandet med litt vaniljepulver og sukrin melis

Toppet det hele med litt sukrin gold! :) Nam! 

Bruk f.eks havremel i stedenfor proteinpulver eller bare kokosmel hvis du ikke bruker proteinpulver. Fibra fullkonrsmel går også fint :) Bruk det du har!

Hvor blir det forresten av sommeren? 

 

#pannekake #banan #dessert #kosthold #suntoggodt #utensukker #sukkerfri #proteinpulver #protein #sukringold

 



11 dager igjen, bryllupsnerver og brudeskoene

Nå er det altså bare 11 dager igjen til vi skal gifte oss, og det kjennes virkelig på kroppen! Ikke skal vi gifte oss her i områet  heller, så innen helgen må det meste være på plass! Er vi i rute? Både ja og nei. Mye faller nok på plass til neste dagene, og noe må vente til neste uke. 

Jeg husker da Kato fridde for halvannet år siden, på luciadagen 13. desember for å være nøyaktig. Han hadde laget en sti av telys og ventet på meg nede i kjelleren :)

Jeg trodde at jeg kom til å bli en skikkelig perfeksjonist til hver minste detalj når det gjaldt bryllupet, men har  vært overrasket selv over hvor avslappet jeg har vært til ting det siste året. I bunn og grunn er det viktigste for meg at de nærmeste er samlet og vil dele denne store dagen sammen med oss. Feire vår kjærlighet for hverandre. Jeg vil ha en avslappet dag, full av romantikk! :)

Da jeg begynte å blogge var planen å dele mer under prosessen her, men dessverre har det ikke blitt helt sånn. Jeg lover å dele litt mer i etterkant om hva vi har gjort og detaljbilder. Vi liker å holde ting litt  hemmelig, og jeg har jo en del familie og venner som leser bloggen :) 

Noen stikkord for bryllupet kan jeg allikevel dele med dere: romantikk, blonder, lys rosa og roser. 

Invitasjonen for de som ikke har sett det innlegget så slik ut

Disse enkle detaljene vil gå igjen flere steder :)

Da jeg jaktet på brudesko hadde jeg hele tiden i tankene at jeg ville ha noen sko som lett kunne brukes igjen. Så da jeg så disse sa magefølelsen med en gang at de ville være perfekte til gjenbruk og til brudekjolen. 

De er lys rosa, og kanskje ikke helt typisk brudesko! Kjolen min er en veldig romantisk kjole med mye detaljer, og derfor ville jeg ha noen veldig enkle sko. Allikevel synes jeg de skiller seg litt ut siden de er i lakk og en annen farge enn hvit. 

Jeg går ikke rundt med mye heler til vanlig, så en spiss hel var uaktuelt. Det er ikke så mye av skoene som vil synes uansett på grunn av kjolen, men jeg ønsker blant annet å ta noen fotografbilder hvor disse kommer mer frem.

Det  jeg nå må finne er et par lave sko jeg kan skifte til utover kvelden når beina verker etter en dag i en stor flott kjole og høyhelte sko. 

Det blir nok et par bryllupsinnlegg til før den store dagen for de som er interessert i det :)

Minner om Facebook-siden min for de som ikke har sett den:

Trykk på bildet for å komme rett til Facebook-siden!

Bakekona på Facebook!

Som jeg nevnte så vidt i forrige innlegget har jeg nå opprettet en egen side på Facebook.

På denne måten blir det lettere å få med seg når jeg legger ut nye innlegg på bloggen, og jeg vil også komme med litt ekstra tips og andre småting der! :)

Trykk på bildet under, og så liker på siden min!

Tusen takk til dere som ønsker å følge meg der også :)



Sukkerfri cookie dough fudge og salat med quinoa

Både kakemixene og brødmixen til Funksjonell mat er en stor favoritt her i heimen! Vel.. Jo, jeg har skapet fylt opp med alt mulig rart og krydderier. Men jeg liker også raske løsninger, og det er akkurat det man får med disse mixene! 

Tidligere har jeg lagt ut oppskrift på sjokoladefudge med bare to ingredienser, som har vært en stor suksess for mange. Oppskriften finner du HER.

Kakemixen kan selvsagt brukes til det samme, og her er resultatet av det:

Oppskrift:

Hakket opp sjokoladen i biter. Rør alt sammen, og putt oppi en liten boks. Puttes så i fryseren i 1-2 timer, avhengig av hvor tålmodig du er og hvor tykt lag du har smurt. 

Nytes med en gang, eller oppbevares videre i fryseren. Kan fint være i fryseren over natta, men da trenger den litt tid til å tine.

Du kan også gjøre det veldig enkelt med å bare legge noen klatter med deig på et lite fat :)

Her om dagen hadde jeg quinoa i salaten for første gang, og det anbefales å prøve for de som ikke har gjort det før! 

Quinoa ser ut som små frø, og er altså en urt du kan få kjøpt i rød, hvit eller sort variant. Frøene er rike på både fiber, proteiner og umettet fett, og inneholder også bra med mineraler som jern, magnesium og sink. Minner litt om couscous for de som er mer kjent med det. Quinoa er også glutenfri for de små må tenke på det i kosten :)

Marinert svin, blandet salat. quinoa, yoghurt naturell og den nye fettfrie dressingen til Idun i smaken mango og chili.

Vi startet uka med 39,5 i feber på junior og bryllupsnerver for fullt på anmarsj! 

Det er så gøy å se at fler og fler titter innom bloggen! :) For å gjøre det hele enklere for mange har jeg nå opprettet en Facebook-side for de som lett ønsker å få med seg når jeg oppdaterer bloggen!

Trykk HER og lik siden min for jenvlige oppdateringer og mer ;)

 

 #protein #proteinmat #dessert #jatildesserthverdag #proteinpulver #suntoggodt #utensukker #sukkerfri #funksjonellmat #iherb #sukrin #sukringold #glutenfri 

Sunne dessert-nachos med sjokoladedip

Ikke vet jeg hvor lenge speltlomper har vært på markedet, men det er først dette året at jeg har oppdaget dem. Det finnes så mye de kan brukes til, og mange fantastiske bloggere deler forskjellige tips og oppskrifter! :)

Her om dagen lagde jeg meg en porsjon "dessert"-nachos, som ble veldig gode :)

Følg oppskriften på sunne nachos jeg lagt ut tidligere. Erstatt krydderet med kanel og sukrin gold. Da får du søte og crunchy nachos med smak av kanel.

Hva du velger å ha ved siden er helt opp til deg! Du kan gjøre det så enkelt som å f.eks spise det sammen med et beger Yoplait dobbel 0 %.

Jeg er helt hekta på gresk yoghurt om dagen! Min dip består av Synnøve gresk yoghurt naturell, Walden Farms chocolate syrup, sukrin melis og steviadråper med sjokoladesmak.

Du kan også f.eks lagde en fruktsalsa - mango og jordbær skjært i småbiter. Eller bare mose forskjellige bær! 

Hva er din favoritt-versjon med speltlomper?

 

#speltlompe #nachos #sukkerfri #utensukker #bakekona

Sjokolade-proteinrullekake med karamellkrem

Sjokolade-pannekaker er en gjenganger her! Oppskriften på denne er enkel, og gir en stor pannekake. Du kan selvfølgelig steke de som et par mindre. hvis du ønsker det. Da blir de jo også lettere å snu ;)

Oppskrift:

  • 10 gram proteinpulver med sjokoladesmak
  • 5 gram kokosmel
  • 1 ts kakao (kan sløyfes, men gir en kraftigere sjokoladesmak)
  • 1/3 ts bakepulver
  • 1 ss sukrin gold
  • 1 ts fiberhusk
  • 2 eggehviter
  • Vann

Bland alt sammen. Tilsett vann til en ønsket tykkelse på røra. Stekes i en sprayet panne på  middels sterk varme. 

Smør på ønsket fyll, rull og del opp tykke skiver.

Karamellkremen er som vanlig laget av gresk yoghurt, Walden Farms caramel dip eller syrup, et par dråper stevia english toffee og sukrin melis.

Toppet med cappucinokrydder :)

Fyll med det du måtte ønske! F.eks bær eller Yoplait yoghurt! 

Perfekt som mellommåltid! :) Eller som en liten dessert i løpet av dagen ;)

2 uker igjen til bryllupet! :)

 

 #pannekake #utensukker #sukkerfri #funksjonellmat #sukrin #sukringold #dessert #bakekona #oppskrift #vektklubb #kosthold #kokosmel #proteinpulver #iherb #protein #proteinmat #frokost #lunsj #pannekaketårn #proteinpannekake

Grilling og rask dessert for å dempe søtsuget

Se hva jeg kom hjem til middag i går:

Når sola skinner må man passe på å få brukt grillen, så da stelte gutta i stand med en skikkelig biffmiddag i går. Grillet ytrefilét av okse marinert med hvitløk, ovnsbakte potetbåter og grønnsaker. I tillegg hadde vi yoghurt naturell og litt soyasaus ved siden av. Nam! Luksus å komme hjem til en sånn middag ;)

Når søtsuget setter i gang for fult er det ofte jeg fort pisker sammen denne lette sjokoladekosen:

En-to eggehviter pisket med sukrin melis og steviadråper med sjokoladesmak. Når du kan snu bollen på hodet ut at den renner ut pisker jeg inn enten lett-kakao eller proteinpulver med ønsket smak.

Og dermed har du en god porsjon luftig "sjokoladekrem"!

Jeg toppet det denne gangen med litt cappucino-krydder. 

I løpet av noen dager kommer det oppskrift på sunne snickers-biter, kokosboller og proteinkuler med forskjellig proteinpulver.

Fredag! Taco! HELG! 

(Og en sterk følelse om at noe muffins er på gang i morgen.. Altså utdrikningslaget  mitt :) Spennende...!!)

Å spise sunt betyr ikke kjedelig mat!

Jeg tenkte jeg bare skulle dele noen bilder med dere av noe av det som er typisk for meg å spise gjennom en dag. Jeg spiser ofte mer frukt,,grønt, bær og andre godsaker i tillegg til dette. Jeg avslutter alltid dagen med noe søtt ;)

Frokost:

Havregrøt laget av 50 gram havregryn, vann, steviadråper. Etter den er ferdig i mikroen rører jeg inn proteinpulver, og topper med f.eks sukrin gold og kanel.  I tilegg har jeg gjerne litt frukt eller bær ved siden av eller på toppen. I glasset er det moste bringbær som er blandet med sukrin.

Lunsj:

Kylling i biter stekt med krydder og brokkoliblanding. 

Middag:

Hjemmelagde kjøttboller av karbonadedeig og krydder som er stekt og så fått kose seg sammen med en boks tomater, rødløk og litt mer krydder. Stekte grønnsaker ved siden av.

Dessert:

Frosne bringebær sammen med et beger Yoplait dobbel 0 % vanilje og sukrin gold på toppen.

Ah, som jeg elsker sukrin gold! :)



Kveldsmat:

Mugcake med proteinpulver, og karamellkrem laget av gresk yoghurt og Walden Farms caramel dip. 

Og igjen - dette er ikke hva jeg totalt spiser i løpet av en dag, men et lite innblikk av hva jeg koser meg med :)

17 dager igjen til bryllupet - på tide å øve på brudevalsen! :)

Suppelapskaus til middag og en veldig enkel dessert

Som regel planlegger vi middagene for uka på søndagskvelden, og gjør storhandel på mandager. Noen ganger strekker ikke tid eller overskudd til å bruke mye tid på kjøkkenet, men det betyr ikke da at man må da ta dårlige valg for middagen!

Jeg passer alltid på å ha forskjellige varianter med grønnsaksposer i fryseren, slik at man alltid har noe grønt lett tilgjengelig til middagen :)

Vi har som regel lapskaus en gang i uka, i forskjellig varianter. Det er veldig sunt og kan tilpasses etter hva du har tilgjengelig av kjøtt! Eller uten for den saks skyld.

Denne middagen trenger minimalt med forberedeler, godgjør seg selv på plata og er fort ferdig.

Denne versjonen består helt enkelt av: 1 pose lapskausblanding, vann, en buljongterning, kalkun skjært i strimler, hvitløk, salt, pepper og litt urtekrydder

Kok opp vann (ca 3-4 dl avhengig av hvor mye "suppe" du vil ha) og løs opp buljongterningen. Tilsett grønnsakene og la det få et raskt oppkok. Så tilsetter du kalkun eller det kjøttet du måtte ønske, legger på lokk og lar det trekke på middels varme til det er gjennomstekt. 

Og siden middagen er av den magre varianten er det godt med en søt avslutning på måltidet:

En pære delt i båter med sukrin gold og kanel.

Blir det noe middag igjen er det et supert alternativ til lunsj dagen etterpå! :) Eller du kan fryse den ned til en senere gang :)

Lunsjtips - Proteinwrap med skinkestrimler og salat

Dette er så enkelt! :)

Oppskrift:

  • 10 gram Bakepro - proteinpulver med nøytral smak
  • 5 gram kokosmel eller en annen meltype - ca 1 ts
  • 1/3 ts bakepulver
  • 1 ts fiberhusk
  • 2 eggehviter
  • Evt krydder - jeg brukte hvitløk og litt urter
  • Vann

Bland alt sammen, og tilsett vann. Røra skal ikke være for tynn, men såpass flytende at du lett kan fordele den i panna. Stekes i en sprayet panne på middelsterk varme. Når det kommer  små lufthull kan den snus, og stekes til den er gylden på andre siden. 

Og så er det bare å fylle den med det du måtte ønske:

Min wrap ble fylt med salat og skinkestrimler. Dressingen er et par spiseskjeer kesam mager og en liten dash sweet chili saus.

Til drikke hadde jeg hjemmelaget og sukkerfri iste laget av grønn te.

Hvorfor kjøpe iste når du kan lege det selv på 1-2-3? 

Jeg kokte bare opp vann, tilsatte to poser med ønsket te, sukrin og evt steviadråper. Lot det avkjøle. Så helte jeg det over på en mugge og satte det i kjøleskapet. Og for å få den ordentlig kald tilsetter du bare noen isbiter i glasset :)

Jeg har tidligere lagt ut flere wrap-varianter for de som ønsker andre oppskrifter:

Brødmix-wrap

Gyros




Sunne kokos og sjokolade-marsipankuler

Nok en liten vri på en "gammel" klassiker!

Hvorfor finne opp kruttet på nytt når man har en oppskrift som er både sunn, veldig god og ikke minst enkel?

Originaloppskriften kan du lese HER.

Med et par justeringer smaker den plutselig litt annerledes ;)

Oppskrift;

Bland alt godt sammen i en skål. Tilsett vann til alt klistrer seg sammen uten at det blir for klissete. Litt og litt! La den hvile på benken eller i kjøleskapet i ca 15 minutter. Del deigen opp i ca like store biter og trill til kuler. Mine kuler veier ca 10 gram, og er en perfekt størrelse når man vil ha noe søtt å kose seg med :)

Rull kulene i kokos, og nyt!

Oppbevares i kjøleskapet, og er like gode om ikke bedre dagen etterpå.

Jeg prøvde å veie hvor mye kokosmasse jeg brukte, noe som ikke var bare bare, og kom fram til 2 gram. Altså ikke mange ekstra kaloriene for den siste finishen ;)

En tidligere variant er med smak av appelsin. Innlegget kan du lese HER.

Jeg vil bare legge til et stort takk for mange fine tilbakemeldinger her og på Instagram! :)

Med det ønsker jeg både nye og gamle lesere en strålende uke! :) 

 

 #oppskrift #sukrinmelis #funksjonellmat #kosthold #suntoggodt #vektklubb #utensukker #sukkerfri #sjokolade #marsipan #godis #hjemmelaget #mandelmel

Bryllupsforberedelser og kalkunsalat til lunsj

Nå kjenner jeg det virkelig på kroppen at bryllupet nærmer seg. Det fleste store tinge er selvsagt på plass, men det gjenstår en god del småting. 

Jeg jobber med et bryllupsinnlegg som vil komme i løpet av uken :)

Om 25 dager drar vi på bryllupsreise, og jeg gleder meg veldig til å slikke solen, bade og nyte god mat med min ektemann i en uke. 

Her om dagen fikk vi Airshop-katalogen i posten, og alle tidligere sommerferie-minner kommer tilbake og reisefeberen stiger for fult!

Jeg husker da jeg var liten og gledet meg til sydenturene sammen med mamma. Jeg begynte allerede å pakke flere uker før avreise, ja sikkert et par måneder i forveien. Pakket opp, pakket ned, pakket opp og pakket ned! Og da Airshopen-katalogen endelig kom i posten visste jeg at det snart var avreise! Jeg bladde og bladde i den flere ganger, og blunket pent til mamma med ønsker.

 Bryllupsreisen vår går til Kreta, hvor vi skal bo på et Spahotell med en 2 roms-suite. Litt luksus må man unne seg etter en lang periode med mye styr ;)

Lunsjen i dag ble en deilig og lett salat!

Jeg fant en ny dressing på butikken her om dagen, og nyheter havner veldig lett i min handlekurv.

En fettfri dressing med smak av chili og mango.

Den er ikke sukkerfri, men har et lavt kaloriinnhold. 46 kcal per 100 gram



Kalkunfilét skjært i biter og stekt med kebabkrydder og litt soyasaus, blandet salat, kesam mager og chili og mange dressing



En av de tingene som stresser meg mest til bryllupet er egentlig brudevalsen.. Godt beina mine er skjult under kjolen ;)

Har du noe spesielt som bringer tilbake sommerminner?

Ja takk begge deler - Vanilje og jordbær-proteinkuler

Tidligere i uka satt jeg en kveld og tenkte på hva jeg kunne gjøre annerledes med enkelte oppskrifter. Og plutselig fikk jeg det for meg - hvorfor ikke lage jordbærkuler og vaniljekuler sammmen?

Så da gjorde jeg like gjerne det!

Utseendemessig ikke 100 %, men en artig vri på de vanlige proteinkulene!

Oppskrift

  • 30 gram proteinpulver med jordbærsmak
  • 1 ss sukrin
  • 30 gram proteinpulver med vaniljesmak
  • 1 ss sukrin gold
  • Vann/melk

Tilsett proteinpulveret i hver sin skål og bland inn sukrin/sukrin gold. Ta litt og litt vann/melk i skålene og bland til du får en fast konsistens, som ikke blir for seig eller klissete. Rull begge deigene til en lang pølse og del så hver pølse i to. Legg de så ved siden av hverandre, slik at det blir annenhver farge. Rull så pølsene sammen, og skjær i ønsket skiver. Antallet kommer an på hvor tykke skiver du skjærer. La bitene hvile litt i kjøleskapet. Du kan selvsagt avkjøle hele pølse, og så skjære biter. 

Perfekt å ha når man blir litt søtsugen eller for å få i seg proteiner etter trening :)



Her er det også bare å bruke det proteinpulveret du har! 

Jeg har ikke prøvd flere kombinasjoner enda, men jeg har store planer om å få laget en sjokolade og vanilje-versjon snart og kanskje en sjokolade og peanøtt-versjon.

Du kan også la være å dele pølsene i to, og bare tvinne de to smakene sammen. 

Dette var dagens lille tips for å gjøre en liten vri på de "vanlige! oppskriftene :)

Det er lov å leke litt med maten ;)

 

#protein #porteinpulver #oppskrift #utensukker #iherb #sukkerfri

En himmelsk ostekake uten sukker

Jeg elsker søstsaker, og spesielt sjokolade! Kaker er også en stor svakhet, så derfor går det mye tid på kjøkkenet til å finne sunnere alternativer jeg kan nyte til hverdags som til helg!

Så hva sier dere til en frisk ostekake med karamellbunn? :)

Ostekremen har fått en dash med saften Zeroh i smaken granateple og blåbær, som ga kaken en både søt og frisk smak! 

Oppskrift på to små kaker:

Bunnen:

  • 35 gram havremel* (jeg maler havregryn selv til mel, og blir derfor ikke helt fint som mel)
  • 10 gram kokosmel*
  • 1 ss sukrin gold
  • 1 ss Walden Farms caramel dip/syrup
  • Evt lit yacon sirup eller annen sirup
  • Vann

Bland alle ingrediensene sammen og tilsett vann til den blir fast men ikke klissete. Dekk to former, evt en litt større, med plastfolie og press blandingen ned i formene. Settes i fryseren eller kjøleskapet mens du lager ostekremen.

*Kan erstattes med mandelmel, peanøttmel, mer kokosmel eller det du foretrekker.

Ostekrem:

  • 3 gelatinplater
  • 90 gram Synnøve gresk yoghurt naturell
  • 30 gram Philadelphia light
  • 1 ss sukrin melis
  • 1-2 ss saft - jeg brukte Zeroh i smaken granateple og blåbær
  • 5 steviadråper i smaken bær (kan fint sløyfes)
  • 2 ss vann

Legg gelatinplatene i vann slik at de blir myke. Bland sammen yoghurt, philadelphia, sukrin melis, saft og steviadråper. Kok opp et par spiseskjeer vann og løs gelatinplatene oppi vannet når de har blitt myke. Tilsett så gelatinene i en tynn stråle oppi ostekremen. Fordel så blandingen i de to bunnene, og settes til avkjøling i en times tid i kjøleskapet.

Så er det bare å pynte kaken hvis du ønsker det!

Friske bær slår aldri feil, og passet veldig godt sammen ned ostekremen. 

Bunnen smakte utrolig godt, med en hint av karamell. Havremel og kokosmel er også med på å gi litt ekstra sødme.

Dette er en kake du kan spise med 100 % god samvittighet! 

Det som er gøy med ostekake er at du kan varierer så mye! Tilsett kakao og evt Walden Farms chocolate dip/syrup i bunnen så har du sjokoladebunn. Og det finnes mange forskjellig saftsmaker som kan brukes i ostekremen! :) 

En annen kake jeg har lagt ut tidligere er en "ostekake" med vaniljesmak og sjokoladebunn

Perfekt på en varm sommerkveld :)

 

#ostekake #utensukker #sukkerfri #kokosmel #havregryn #iherb #sukringold #sukrinmelis #oppskrift #dessert #jatildesserthverdag #kake

Vanilje og blåbær-proteinmousse

I dag var jeg virkelig glad for å ha Kato her til å gi meg et lite spark på trening. Jeg ville gjennomføre det, men fysisk og psykisk var jeg bare helt tom. Da var det godt å ha en som minnet meg på følelsen som ville komme etter at jeg hadde fått gjennført økten. Så.. Etter litt småklaging for meg selv skiftet jeg til treningstøy, og dro avgårde. Etter en time på treningssenteret dro jeg meget fornøyd og svett hjem igjen. YES! Den gode følelsen kom, og jeg følte meg 100 % bedre etterpå. Sliten i musklene og kroppen, men fortsatt mye mye bedre. 

Husk den følelsen neste gang kroppen tiltrekkes mot sofaen, når du egentlig har planlagt å trene. Ikke bare er det godt for kroppen, men det gir også en utrolig god mestringsfølelse. 

Så til dagens oppskrift:



Vanilje og blåbær-proteinmousse

Oppskrift:

  • 2 gelatinplater
  • 2 eggehviter
  • 1 ss sukrin melis
  • 5 dråper stevia vanilje 
  • 15-20 gram proteinpulver med vaniljesmak
  • 2 ss vann
  • 20 gram frosne blåbær
  • Evt blåbær til pynt

Legg gelatinplatene i vann slik at de blir myke. I mens pisker du to eggehviter sammen med 1 ss sukrin melis og steviadråper. Piskes til bollen kan snus på hodet. Pisk forsiktig inn proteinpulveret. Jo mer proteinpulver jo mer puddingkonsistens. Løs gelatinplatene opp i to ss kokende vann, og tilsett dette i en tynn stråle. Rør så forsiktig inn blåbærene, og hell oppi ønsket skål/glass. Inn i kjølekskapet til det hele har stivnet. 

Husk at gelatinene stivner når den blir kald, og derfor må du jobbe raskt når blåbærene tilsettes. De frosne blåbærene vil gjøre at den stivner fortere. 

Jeg puttet også litt blåbær i bunnen av glasset og pyntet med noen på toppen for ekstra smak :)

Vanilje og blåbær er en veldig god kombinasjon! Men det er selvfølgelig bare å bruke f.eks bringebær og jordbær også.

En søt og frisk dessert, som ikke blir for mektig. Samtidig er den full av proteiner og ikke minst uten sukker! :)

Varierer med de smakene du liker! :)

 

 #protein #proteinmat #dessert #jatildesserthverdag #proteinpulver #suntoggodt #utensukker #sukkerfri #funksjonellmat #iherb #sukrin #sukringold 

Bilder av kommende sunne og søte godsaker

Det er ikke alltid tiden strekker til, så derfor blir det kun et kort innlegg i dag.

Jeg ville bare friste dere med noen bilder av herlige desserter og søtsaker som det vil bli lagt ut oppskrifter på de neste dagene ;)

Og det er flere andre godsaker som vil komme på løpende bånd! Som blant annet inneholder sjokolade og kokos.

En klar favoritt! Jeg spiste denne så utrolig sakte, og ville ikke at den skulle ta slutt.. 

Om 1 måned er jeg nygift og på bryllupsreise! Det skal bli godt for kropp og sjel det ;)

Ønsker dere alle en fortsatt flott kveld, og snart er det helg igjen :)

Søt og sunn wrap med bær og yoghurt

For en stund siden la jeg ut oppskrift på pannekakeskål fylt med yoghurt og bær. Det innlegget kan du lese HER.

Så etter trening her om dagen fikk jeg lyst til å gjøre den litt mer proteinrik, og resultatet ble denne hjertelige og utrolige gode wrapen:

Oppskrift:

  • 30 gram havremel - jeg maler det selv av fiberhavregryn. Bruk den meltypen du har tilgjengelig.
  • 10 gram proteinpulver med vaniljesmak
  • 1/3 ts bakepulver
  • 1 ss sukrin gold
  • 1/2 ts kanel
  • 5 dråper stevia vanilje
  • 2 eggehviter
  • Vann/melk

Alle ingrediensene blandes godt sammen. Jeg bruker bare en liten skål og en spiseskje. Raskt og enkelt! La røren svelle i ca 15 minutter. Tilsett evt mer melk. Røren skal være mye mer flytende enn f.eks røra til proteinpannekakene jeg tidligere har lagt ut. Ønsker du en tykkere pannekake lar du selvfølgelig røra være tykkere. Stekes på middels sterk varme i en sprayet panne. 

Fylles med det som frister og finnes i kjøleskapet! ;)

Jeg hadde et beger Yoplait dobbel 0 % vanilje, blåbær, bringebær og jordbær.

Perfekt etter trening, som mellomåltid eller dessert til kvelds ;)

Det er fortsatt utrolig gøy å se bildene deres på Instagram! :) Jeg viser de alltid stolt frem til Kato og de som er i nærheten når jeg ser dem! Skrive gjerne #bakekona på bildene også, så jeg er sikker på at jeg får de med meg! :)

La oss inspirere hverandre til en sunn hverdag med mye god og ikke minst fargerik mat! :)

 

 #pannekake #utensukker #sukkerfri #funksjonellmat #sukrin #sukringold #dessert #bakekona #oppskrift #vektklubb #kosthold #havregryn #havremel #proteinpulver #iherb #protein #proteinmat 

Sunt lunsjtips - Hjemmelaget wrap med ønsket fyll

I dag tenkte jeg at jeg skulle dele med dere et meget sunt og ikke minst enkelt lunsjtips! Den er selvsagt også perfekt til middag! ;)

Passer for de alle mulig kosthold - lavkarbo, lavkalori, glutenfri og for de som rett og slett vil ta sunnere valg! 

Det hele er så enkelt, og krever veldig liten tid på kjøkkenet :)

Oppskrift:

  • 30 gram Brødmix fra Funksjonell mat
  • Vann
  • Evt krydder - jeg brukte kun hvitløk

Tilsett brødmixen og hvitløk i en bolle, og rør inn vann. La den svelle litt på benken, og tilsett evt mer vann. 

La den være litt rennende, slik at den blir lett å smøre utover

Smør blandingen utover til en sirkel på bakepapiret, og stek i ca 10 minutter midt i ovnen på 200 grader

'

Avkjøl og fyll med det du måtte ønske! :)

Jeg lagde lefsa mi kvelden før, oppbevarte den i kjøleskapet og lagde den i lunsjpausen. Fortsatt saftig og utrolig god!



Jeg fylte min med kalkunskinke, scampi, blandet salat og yoghurt naturell.

Her er det kun sunne ingredienser, og absolutt ikke en kjedelig lunsj! Dette er noe alle kan klare å lage ;)

Minner samtidig om en tidligere wrap-oppskrift som har vært en stor sukess for mange: 

Oppskrift kan du lese HER



Håper dette var et tips som vil falle i smak for flere! :)

 

#hjemmelaget #lefse #glutenfri #brødmix #sukrin #funksjonellmat #lunsj #middag #oppskrift #suntkosthold #kosthold #vektklubb #bakekona 

Iskaffe med sjokoladesmak uten ekstra kalorier

Om vinteren er det varm te, kakao og kaffe som gjelder. Når sommer er på anmarsj blir det mindre tedrikking, og kalde drikker frister mer. 

Når man leser artikler om kosthold står det som regel et avsnitt om drikker som lett kan gi mange ekstra kalorier uten at man egentlig tenker så mye over det.

Iskaffe, og spesielt frappucino kan fort bli en liten kaloribombe.

Med et par enkle justeringer kan den plutselig nytes både oftere og uten dårlig samvittighet ;)

Oppskrift:

Jeg liker å blande sammen kaffe, melk, sukrin melis og steviadråper slik at jeg får den så søt jeg vil. Dekorer så innsiden av et glass med Walden Farms chocolate syrup. Putt isbiter i glasset, og hel så oppi kaffeblandingen. La den gjerne stå litt på benken et par minutter slik at den blir ordentlig kald. 

Med disse ingrediensene er det melken du velger som vil gi kalorier! 

Og smaken etter min mening: Himmelsk! 

Med dette glasset får jeg avkjølt toppen og dekket søtbehovet ;)

 

Hva avkjøler du deg med om sommeren? :)

 

 #oppskrift #sukrinmelis #funksjonellmat #kosthold #suntoggodt #vektklubb #utensukker #sukkerfri #sjokolade #iskaffe #kaffe #hjemmelaget #iherb

Solskinns-tallerken med proteinpannekaker og pasjonsfrukt

Sol ute. Sol inne. Sol i hjertet. Sol i sinnet. Å hvor det skinner!

Grunnoppskrift:

Alt vispes sammen. La røren svelle i ca 15 minutter. Tilsett evt vann for tynnere røre. Stekes på middels sterk varme i en sprayet panne. 

Jo tykkere røre, jo tykkere pannekaker!

Yoplait dobbel 0 % i smaken fersk og pasjonsfrukt mellom lagene og på toppen.

Og prikken over i'en: en halv pasjonsfrukt

Friskt, lett, søtt og litt syrlig! Perfekt som lunsj, mellommåltid eller dessert :)

Pasjonsfrukt og sjokolade var også godt sammen!

Havregrøt med sjokoladeproteinpulver, Yoplait dobbel 0 % vanilje og pasjonsfrukt.

En meget god start på dagen om jeg kan få si det selv ;)

Frukt og bær = sommer!

Skinner ikke solen ute, så få den til å skinne inne. Om så bare med et smil! :)

 

 #pannekake #utensukker #sukkerfri #funksjonellmat #sukrin #sukringold #dessert #bakekona #oppskrift #vektklubb #kosthold #kokosmel #proteinpulver #iherb #protein #proteinmat #frokost #lunsj #pannekaketårn #proteinpannekake #havregrøt

Lavkalori-"ostekake" med sjokoladebunn

Oppskrift på to porsjoner:

Bunnen:

*Bruk det du har tilgjengelig! Kokosmel, mandelmel, havremel malt fra havregryn.

Krem:

Bland alle ingrediensene til bunnen sammen i en skål, og tilsett vann til en fuktig men ikke bløt konsistens. Ønsker du å løfte kaken ut av formen når den er ferdig dekker du formen først med plastfolie. Fordelen massen i bunnene og trykk den ned. Sett dem inn i kjøleskapet, i ca en halvtime, slik at de kan få satt seg litt.

Når det nærmer seg tid for å ta ut bunnen bløtlegges gelatinplatene. Bland  sammen de andre ingrediensene til kremen. Når gelatinen har blitt myk løses den opp i et par spiseskjeer kokende vann, og vispes inn i yoghurt-blandingen. Hell den over sjokoladebunnen.

Sett dem så tilbake i kjøleskapet i ca en time til dem har stivnet helt.

Den siste finishen: Sukkerfri mørk sjokolade smeltet og dekorert på toppen

Ikke bare er den sunn og lite kalorier, men også veldig mektig!

Denne oppskriften gir som sagt to søte kaker, med ca 150 kalorier per stykk. Inkludert sjokoladen på toppen ;)

Og her er mulighetene mange når det kommer til variasjon! Bunnen kan tilsettes andre smaker, som Walden Farms caramel syrup eller yaconsirup for en mer karamellsmak. Yoplait-yoghurtene kommer i en god del smaker, så bruk den du liker! 

HER kan du lese oppskrift på en nydelig og frisk ostekake med karamellbunn

JA til dessert hver dag! ;)

 

#ostekake #utensukker #sukkerfri #kokosmel #havregryn #iherb #sukringold #sukrinmelis #oppskrift #dessert #jatildesserthverdag #kake #sjokolade

Sunn sjokoladefugde med bare to ingredienser

Jeg liker å prøve ut oppskrifter med mange forskjellig produkter, men samtidig er jeg også veldig glad å slenge sammen noe som krever få ingredienser og lite tid ved kjøkkenbenken.

Derfor ble ukens godis dette:

Sjokoladefudge

Okey, litt "juks" er det kanskje når det gjelder ingredienser, men på en måte ikke! ;) Kakemixen er jo tross alt et produkt, og derfor teller jeg det som en ingrediens ;)

Oppskrift:

  • 30 gram sjokoladekakemix fra Funksjonell mat
  • 40 gram gresk yoghurt eller kesam mager

Bland alt godt sammen i en liten boks eller skål, og smør det utover. For å få en smooth overflate tar du bare vann på baksiden av skjeen og smører over.

Puttes i fryseren i 1-2 timer avhengig av hvor tykt lag du har laget. 

Når det har stivnet, men ikke fryst, skjæres den i biter.

Nyt smaken av deilig sjokolade som bare smelter i munnen! :)

Og for de som ønsker å vite: hele porsjonen gir 91 kalorier hvis man bruker Synnøve gresk yoghurt naturell  (95 kalorier med kesam mager)

En kakemix - mange muligheter ;)

 

#oppskrift #sukrin #sukringold #funksjonellmat #kosthold #suntoggodt #vektklubb #utensukker #sukkerfri #sjokolade

Protein-sjokoladekake "to-go"

Når tiden er knapp er ofte det godt med enkle og raske oppskrifter som resulterer i sunne og sukkerfrie godsaker!

Pågrunn av jobb, bryllupsplanlegging, trening og familielivet har ikke tid på kjøkkenet vært mulig i like stor grad som vanlig. 

Det har blant annet resultert i færre protein-pannekaketårn. Men.. Som det søtsak-monsteret jeg er, måtte jeg derfor prøve meg på en liten vri.

Maten jeg spiser på jobb, frokost, lunsj og mellommåltid, forbereder jeg kvelden før. Så denne kaka lager jeg helt enkelt i en plastboks fra IKEA kvelden før, og oppbevarer i kjøleskapet. 

Best er den selvfølgelig nylaget! ;)

Protein-sjokoladekake "to go" med Yoplait dobbel 0 % vanilje og friske bær

Oppskrift:

  • 20 gram proteinpulver med sjokoladesmak. Jeg brukte denne
  • 15 gram kokosmel
  • 1 ts kakao
  • 1 ss sukrin gold/sukrin
  • 1/2 ts bakepulver
  • 5 dråper stevia sjokolade (kan fint sløyfes)
  • 2 ss usøtet eplemos eller baby-fruktmos
  • 2 eggehviter

Tilsett alt det tørre i boksen

Og så det fuktige - eggehvite, steviadråper og fruktmos.

Denne gangen puttet jeg i tilegg oppi en god teskje Walden Farms caramel dip for å få litt karamellsmak på kaken.

Miks alt godt sammen. Dekk boksen med plast og inn i mikroen på full guffe i ca 1 minutt. Prøv deg litt fram med din mikro.

Den vil falle litt sammen når det blir avkjølt.

Når den er avkjølt setter du på lokket og inn i kjøleskapet. Hvis den ikke skal spise med en gang da selvsagt.. ;)

Utmerket som mellommåltid eller kveldsmat! Eller som en liten dessert :)

Jeg prøvd meg også på en "kanelbolle" versjon, som ble himmelsk god!

Proteinpulveret i røra denne gangen var med cinnamon roll-smak og tilsatte i tillegg kanel og kardemomme. Yoplait dobbel 0 % vanilje og Walden Farms pancake syrup på toppen.

Jeg har troa på at å planlegge vil gjør det lettere å nå sine mål! Å vite at en skikkelig godsak venter på meg til mellommåltid gjør at det er lettere å unngå andre usunne fristelser! 

I løpet av de neste dagene kommer det oppskrift på lavkalori-ostekake og sjokoladefudge med to ingredienser.

1 måned igjen til jeg er gift! Og mange ting som faller på plass. Et eget innlegg om bryllupet er på vei :)

Kom gjerne med ønsker på oppskrifter! :)

 

 #pannekake #utensukker #sukkerfri #funksjonellmat #sukrin #sukringold #dessert #bakekona #oppskrift #vektklubb #kosthold #kokosmel #proteinpulver #iherb #protein #proteinmat #frokost #lunsj #pannekaketårn #proteinpannekake #proteinkake

 

Ny sommer-favoritt av sukkerfri saft og protein-sjokoladekake

Jeg elsker nyheter og reklame! Til Kato sin store frustrasjon noen ganger.. Hadde det vært opp til han hadde vi hatt "nei takk til reaklame"-klistremerke på postkassa. Men.. Jeg elsker å få med meg tilbud og reklame for nyheter som har blitt lansert! 

Denne saften er forsåvidt ikke helt ny, men det har tatt litt tid før jeg har fått prøvd den ut. Det finnes flere spennende smaker, som jeg absolutt vil prøve ut etterhvert. Da jeg var på butikken her om dagen var det faktisk mulig å få smake litt på denne saften, og jeg falt for smaken med en gang.

Ananas minner meg litt om, sommer, syden og strandkos! Så endte jeg opp med å prøve denne smaken først.

Jeg synes den er virkelig god! Og en smak som ikke finnes i f.eks fun light. To tomler opp! :)

Jeg tror også den passer godt til å lage sukkerfri gele eller fryse ned i ispinne-former!

En dessert måtte til også! Og er jeg skikkelig sjokolade-fysen er jeg veldig svak for denne protein-mikrobrownien. 

Den bare smelter bort i munnen, og er utrolig god på smak! 

Oppskrift:

  • 25 gram kasein-proteinpulver. Jeg brukte Optimum Nutrition sin, men liker også veldig godt Dymatize sitt.
  • 1 ss kokosmel
  • 1 ss sukrin gold
  • 2 ts kakao
  • 1/2 ts bakepulver
  • 5 dråper stevia sjokolade (kan fint sløyfes)
  • 1 eggehvite
  • Vann

Bland alle ingrediensene sammen. Tilsett vann til deigen blir smuldrete, men fast. Dekk skålen med plast. Inn i mikroen på full guffe i 45-60 sekunder. Jeg liker den soft i midten, og har den derfor inne i 45 sekunder. 


På toppen lagde jeg "vaniljekrem" av gresk yoghurt, vaniljepulver, steviadråper med vaniljesmak og litt sukrin melis.

I kveld skal jeg prøve meg på noen nye godsaker på kjøkkenet. Håper det resulterer i gode oppskrifter jeg kan dele med dere etterhvert :)

Jeg har bestemt meg for å ta utfordringen om å ha en pannekake-dag. Altså sunne versjoner av pannekaker til hvert måltid. Både søte og salte, og forskjellig tilbehør! Det kan bli interessant.. ;)

Hvis dere har noen tips/ønsker på oppskrifter jeg burde prøve å "sunnifisere" så kom gjerne med tilbakemeldinger på det! :) 

 

 #protein #proteinmat #dessert #jatildesserthverdag #proteinpulver #suntoggodt #utensukker #sukkerfri #funksjonellmat #iherb #sukrin #sukringold 

 

Proteinrik "kanelbolle" med sukkerfri glasur

Oppskrift:

  • 20 gram proteinpulver - jeg brukte Myofusion cinnamon roll, men vaniljesmak gjør også susen!
  • 15 gram havremel - eller annen meltype etter ønske og tilgjenglighet
  • 2 ss lavkalori eplemos eller babymat
  • 2 eggehviter
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1/2 ts fiberhusk
  • 1 god ts sukrin
  • 1 god ts sukrin gold
  • Litt vaniljepulver
  • 5 dråper stevia vanilje (kan fint sløyfes)
  • Kardemomme og kanel

 Bland alle ingrediensene i en bolle. Smak til med søtning, kardemomme og kanel. La røra få svelle i ca 15 min. Stekes som vanlig i en sprayet panna på middels sterk varme. 

Mandelfyll:

Bland sammen alle ingrediensene til fyllet. Smak til i forhold til hvor søt du vil ha den.  Smør fyllet utover pannekakene, Rull sammen. Del de i to og putt bittene oppi en skål.

Et annet fyll kan være gresk yoghurt blandet med sukrin gold.

Eller hva med sukkerfri sjokoladepålegg? ;)



Glasuren er sukrin melis blandet med litt melk, evt vann, til ønsket tykkelse.

"Kanelbolle" til frokost, lunsj, kveldsmat eller etter trening? Ja takk! :) 

 

 #pannekake #utensukker #sukkerfri #funksjonellmat #sukrin #sukringold #dessert #bakekona #oppskrift #vektklubb #kosthold #havregryn #havremel #proteinpulver #iherb #protein #proteinmat #frokost #lunsj

Grove scones med kesam mager

Scones er perfekt å bake for de som ikke har tålmodigheten til gjærbakst! Nystekte på 1-2-3!

Oppskrift:

  • 4 dl sammalt hvete fin
  • 2 dl fibra fullkorns mel
  • 2 dl hvetemel
  • 6 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 1 beger kesam mager
  • ca 1 dl vann

Bruk den meltypen du har tilgjengelig i skapet :)

Alt det tørre blandes i bakebollen. 

Tilsett så kesam mager og vann, og bland alt godt sammen.

Så er det bare å formene dem som man ønsker!

Tips 1: Kjelv ut deigen og trykk ut former med pepperkakeformer

Tips 2:  Rull deigen til en tjukk pølse og skjær skiver på ca 1 cm tykkelse og legg rett på bakepapiret

Tips 3: Rull de til boller med ønsket størrelse

Jeg brukte nr 2 til de jeg lagde. Ikke bare gikk det utrolig fort, men jeg synes de fikk et litt rustikk utseende ;)

Her er et bilde av en av Jonathan sine:

Han var meget fornøyd med seg selv! Og jeg stod som stolt mor ved siden av ;)

Stekes midt i ovnen på 250 grader i ca 10 minutter

Ingen for- og etterhveing! Bland alt sammen, form, stek og nyt! :)

Sunne og mettende!

Og passer utmerket til å fryses :)

Gjærbakst er utrolig godt, men det er også deilig å ha oppskrifter som fort fyller huset med lukten av nystekt bakst! Og selvfølgelig magen ;)

 

#bake #oppskrift #sunnbakst #protein #proteinrik #utensukker #kesam #scones #suntoggodt #vektklubb #bakekona #fullkorn

Sjokolade-proteinpannekaker med karamellkrem

I pakken jeg fikk i går kom det som dere så to forskjellig proteinpulver. Peanut butter cookie dough og Milk chocolate. 

I går lagde jeg dette tårnet.

Og i dag ble denne herlige versjonen spist:

Sjokolade-proteinpannekaker med karamellkrem mellom lagene og Walden Farms syrup i både sjokoladesmak og karamellsmak på toppen

Karamellkremen er Synnøve gresk yoghurt naturell, Walden Farms caramel dip, sukrin melis og noen dråper stevia vanilje

Hvis du ønsker å lage disse er det bare å følge grunnoppskriften jeg har lagt ut tidligere og tilsett i tilegg kakao og steviadråper med sjokoladesmak i røra.

Sjokolade, mer sjokolade og karamell? Yes, please!

Tenk å ha pannekaker til hvert eneste måltid en hel dag, og da altså i forskjellig versjoner! Det hadde vært en morsom utfordring ;)

Jonathan og jeg har kost oss på kjøkkenet og bakt  grove scones med kesam. mager i deigen.  Oppskrift er på vei!

God søndag til dere alle!

 

 #pannekake #utensukker #sukkerfri #funksjonellmat #sukrin #sukringold #dessert #bakekona #oppskrift #vektklubb #kosthold #kokosmel #proteinpulver #iherb #protein #proteinmat #frokost #lunsj #pannekaketårn #proteinpannekake

Pakke fra Vitacost og et saftig protein-pannekaketårn

Når det kommer hentelapp i posten og den inneholder et nytt proteinpulver måtte det selvfølgelig testes ut i protein-pannekakerøra. Grunnoppskriften kan du lese HER

Dette var første gang jeg bestilte fra nettbutikken vitacost.com, og jeg var veldig spent på både frakttiden og toll!

Det merkelig er at jeg bestilte to ganger. Den ene pakken fikk jeg hentelapp på, mens den andre har blitt stoppet i tollen og de krever kvittering osv. Styr.. 

Kakedeig blir man aldri for stor for å like, og røra er høydepunktet når man baker! Derfor ble jeg veldig nysgjerrig da jeg så MyoFusion hadde et proteinpulver med Peanut Butter Cookie Dough-smak.

Når jeg bestiller fra forskjellig nettbutikker sjekker jeg alltid om det finnes forskjellig tilbudskuponger som passer for det jeg skal bestille. Og jammen meg var jeg veldig heldig denne gangen! Jeg bestilte en liten bøtte med Peanut Butter Cookie Dough og fikk med gratis en pose Milk Chocolate på kjøp til en verdi av 20 dollar! 

Så i dag var det på tide med et etterlengtet pannekaketårn:

Peanut butter cookie dough-proteinpannekaker med sjokoladekrem mellom lagene og PB2 på toppen!

Sjokoladekremen består av: Synnøve gresk yoghurt naturell, Walden Farms chocolate dip/syrup, steviadråper med sjokoladesmak og sukrin melis

PB2 er for de som ikke vet peanøttsmør i pulverform med et veldig mye lavere kaloriinnhold enn det du får i butikken. 45 kcal mot ca 180 kcal! Nydelig smak! :)

Ah, disse ble så saftige! 

Selve proteinpulveret var ok på smak, men jeg hadde nok litt for store forventninger. Planen er å prøve det i blant annet kjeks og annet bakst for å se hvordan det smaker. Og selvfølgelig i frokostgrøten! 

Vitacost er en nettbutikk som ligner veldig på iHerb. Utvalget er neste det samme! Noe er billigere hos Vitacost, så det er derfor greit å sjekke der hvis man finner noe hos iHerb som er akkurat over tollgrensen. Frakten er dessverre 6 dollar dyrere hos Vitacost. Men husk at den ikke telles med i 200-kroner grensa.

1 juni - den første sommermåneden og 5 uker til jeg er gift! :)

 

 #pannekake #utensukker #sukkerfri #funksjonellmat #sukrin #sukringold #dessert #bakekona #oppskrift #vektklubb #kosthold #kokosmel #proteinpulver #iherb #protein #proteinmat #frokost #lunsj #pannekaketårn #proteinpannekake

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com

hits