juni 2014

Grove taco-snurrer uten heving!

Hei!

Nå kjenner jeg sommerferien nærmer seg med stormskritt, og jeg tror jeg aldri har gledet meg så mye som i år. Jeg tror det blir helt fantastisk, uansett værforhold. Vekkerklokka skal legges bort og livet skal nytes med de nærmeste. Jeg regner med det går med en is eller ti også ;)

Som jeg skrev i forrige innlegget skulle jeg komme med et tips til hva dere burde bruke restene fra fredags-tacoen til!

Vi hadde utrolig nok ikke taco til middag i dag, men kyllingspyd.. Så disse var lunsjen forrige lørdag, med taco-restene jeg hadde da ;) 

Nå er det da virkelig ikke nødvendig å bruke rester for å slenge sammen denne oppskriften, men det regner jeg med at dere skjønner ;)

Skinkestrimler, kyllingbiter eller lignende. Ta det du har og liker. 

Med pølsebiter blir det nok en ekstra stor suksess hos de små ;)

Disse lager du utrolig fort, og er perfekt å ta med utålmodige unger på! Eller servere sulten mannfolk som kveldskos til fotballkampen! ;)

Fra begynnelse til slutt tar det ca 20-30 minutter. Avhenger litt av hvor effektiv du er på kjøkkenet.

Ingen forheving eller etterheving.

Elte - kjevle - fylle - steke - SPIS!

Noen vil kanskje kjenne igjen likheter i oppskriften med en tidligere gjenganger - søt bakst uten heving.

Oppskrift på deigen til ca 16 stykker:

  • 110 gram fibra fullkornsmel - ca 2 dl
  • 90 gram havremel (evt havregryn) - ca 2 dl
  • 1 ss bakepulver
  • 30 gram lett margarin fra kjøleskapet*
  • 220 gram mager kesam - altså litt over 2/3 av boksen
  • En liten klype salt - gjerne havsalt
  • En dæsj hvitløkspulver - kan sløyfes
  • Litt ekstra mel til kjevlingen

*Bruker du melange/meierismør lar du det stå litt på benken, slik at det ikke er like hardt. 

Sett stekeovnen på 220 grader.

Bland alle ingrediensene fort sammen, og da gjerne i en kjøkkenmaskin.

Strø mel på benken, og kjevl ut deigen til et stor rektangel.

Snu den og stryk på litt mel jevnlig mens du kjevler, slik at den løsner lett når du skal rulle.

Så er det bare å finne fram restene fra kjøleskapet, og fyll i vei!

Tacosausen ble til pizzasaus.

Og så hadde jeg både rester av paprika, løk og mais, i tillegg til tacokjøttet.

Jeg ble nok litt vel ivrig med fyllet, men jeg  fikk utrolig nok rullet den sammen ;) 

Rull den sammen, og skjær i skiver på ca 1-1,5 cm tykke.

Legg de over på bakebrettet, og strø over ost. 

Stekes midt i ovnen i ca 12-15 minutter til du ser at de har blitt gyldne på toppen og under.

La de avkjøle seg noen minutter på en rist, slik at de får satt seg.

Og på, nesten, 1-2-3 har du en deilig lunsj servert! Eller kveldsmat ;) Nydelig som turmat eller i pikinikkurven også!

Og disse snurrene metter utrolig godt, og er rike på både fiber og proteiner.

Stor suksess i dette huset! To tomler høyt i været fra både liten og stor. 

Håper dette var et enkelt tips som faller i smak hos flere :)

Ha en fantastisk helg - selv med litt dårlig vær!

 

#oppskrift #kosthold #trening #mat #fullkorn #havremel #taco #pizzasnurrer #mamma #hverdag #fredagskos #suntoggodt #proteinrik #fiberrik #bake #bakekona

Sukkerfrie og farlig gode peanut butter cups

Hei igjen! :)

To innlegg på to dager er ikke verst må jeg si ;)

På fredag kommer jeg med et knallgodt tips til hva du burde gjør i helgen hvis du har rester fra fredags-tacoen! 

En klassisker og favoritt kombinasjon når det kommer til godis for mange er sjokolade og peanøtt. Det signerer mannen under på.

Og Resse's peanut butter cups er tydeligvis en stor greie i USA - som jeg også har sett dukke opp mer og mer av enkelte steder her også.

Til og med Atkins og Quest Nutrition har sine sunnere versjoner. Selges hos f.eks Iherb.com


Men de kan da ikke være så vanskelig å lage selv? 

Så her har dere en rask og enkel oppskrift på disse populære søtsakene, og som i tillegg er helt uten sukker!

Kveldskosen på selveste lille lørdag? ;)



Jeg brukte mini-silikonformer fra Søstrene Grene, men du kan også bruke vanlige størrelse. Noe som da selvsagt gir større "cupser" ;)

Oppskrift ca 6 små eller 3 store:

  • 50 gram sukkerfri mørk sjokolade
  • Litt cocosa - kan sløyfes, men gjør det litt lettere å jobbe med sjokoladen
  • 20 gram Peanøttmel - jeg brukte den fra Funksjonell mat*
  • 15 gram sukrin gold
  • En klype havsalt
  • Vann
  • Evt litt yacon sirup, men kan helt fint sløyfes
  • Og evt litt smeltet cocosa hvis du vil ha et fyll som stivner litt mer.

*Du kan også f.eks bruke PB2, men denne er tilsatt litt sukker. 

Smelt sjokolade og cocosa i mikroen eller over et vannbad.

Ta litt av sjokoladen i bunnen av muffinsformene, og sett de inn i fryseren. 

Bland sammen ingrediensene til fyll. Juster med litt og litt vann til en fast masse du kan trille kuler av.

Ta muffinsformene ut av fryseren. Trill like mange antall kuler av massen som du har muffinsformer. Trykk kulene så flate at de nesten dekker hele bunnen av muffinsformen. Legg de oppå sjokoladen. Fordel resten av den smeltede sjokoladen over. Dunk og vend litt på formene for å få den fordelt jevnt på toppen.

Sett de inn i kjøleskapet. Eller fryseren. Alt etter hvor tålmodig du er på at sjokoladen skal stivne. 

Og så er det bare å vippe de ut av muffinsformene når sjokoladen har stivnet.

Og vips har du laget en mye sunnere versjon helt selv ;)

Tips: Hvis du bor med noen andre så burde du gjemme de i en tett boks, slik at du får ha alle for deg selv ;) Eller lag en dobbel porsjon, og gled en du er glad i ;)

Disse fikk ihvertfall så raske bein å gå på, at jeg måtte lage en porsjon dagen etterpå også!

 

Ha en fortsatt fin lille lørdag :)

 

#oppskrift #kosthold #trening #lillelørdag #sunnere #godteri #peanutbuttercups #sukringold #funksjonellmat #peanøttmel #sjokolade #mat #sommer #tagatose #cocosa #bakekona 

 

 

Kommende sunne og enkle fristelser - noe for en hver smak!

Hei!

Jeg har mange jern i ilden om dagen, og må planlegge litt for å få tiden til å strekke til. Så dere er ikke glemt, og jeg har mange ting jeg må få vispet sammen i nærmeste fremtid ;)

I dag har jeg f.eks endelig fått gjort ferdig det nye stuebordet, som jeg har pusset, malt, beiset og skrudd sammen. Og som tok litt lenger tid etter at jeg ble litt handikappet på grunn av en låsning i nakken forrige uke. Å male var "fy fy".

Både malekosten og slikkepotten er neste like mye brukt om dagen! Utrolig morsomt. Og gurrimalla som mange vakre og inspirerende brukere det er på Instagram på interiør-fronten! 

Så i dag titter jeg bare en kjapp tur innom for å friste, og så dukker jeg opp igjen i morgen med en ny oppskrift!

Her er noe av det dere har i vente:







Og siden det er lille lørdag i morgen kommer oppskriften på disse i morgen:

Sukkerfrie peanut butter cups! Farlig..!

 

Ha en fortsatt super kveld - så skrives vi snart igjen :)

Følg meg gjerne på Facebook også for å få med når bloggen blir oppdatert med ett nytt innlegg.

Klikk HER eller på bildet for å komme til siden.

 

#oppskrift #mat #kosthold #trening #sjokolade #sukkerfri #utensukker #sommer #dessert #ostekake #peanøtt #hjemmelagetgodteri #fullkorn #milkshake #rabarbra #sukrin #sukringold #sukrinmelis #funksjonellmat #suntoggodt #bakekona 

Jordbærmilkshake - klar for sommeren!

Hei!

Jeg kan jo starte med en oppdatering om den skrøpelige kroppen min ;) Jeg hadde en ny runde med kiropraktor i dag, og fikk knekt opp litt mer. Forhåpentligvis er jeg "fit for fight" og trening igjen i løpet av helgen. På onsdag fikk jeg mer vondt utover kvelden etter behandlingen, men det sa han var helt normalt. Får håpe det ikke blir like ille i dag :) Evig optimist!

Og så da dere.. Jeg håper virkelig ikke at sommeren er over nå som sommerferien nærmer seg med stormskritt!

Denne milkshaken forsvant fort en het sommerdag i forrige uke ;)

Jeg har mange sommerferie-minner fra barndommen som inneholder en deilig og kald milkshake! Med en liten paraply ;)

Denne er da uten tilsatt sukker, og kan lett varieres med de smakene du liker!

Oppskrift:

  • 1 dl melk
  • 1 beger yoplait dobbel 0 % jordbær
  • 100 gram vaniljeis eller jordbæris uten tilsatt sukker - Jeg er veldig glad i Easy tress-isen fra Henning Olsen.
  • 100 gram frosne jordbær
  • 1 ss sukrin melis - hvis du trenger den søtere

 

Kjør alle ingrediensene i en blender i 1-2 minutter, slik at den blir ordentlig luftig.

Putt gjerne glasset du skal bruke i fryseren en liten stund på forhånd slik at det er ordentlig kaldt når du heller milkshaken oppi.

Og så er det bare å dekorere med litt bær/frukt, slenge beina på bordet og nyte litt sommervarme. Forhåpentligvis..

I går, til min store glede, oppdaget jeg at den ene busken jeg trodde var rips i hagen faktisk er solbær! Så nå blir det mye nytt å prøve på kjøkkenet fremover :) 

I år har jeg også lyst til å komme meg på en skikkelig skogstur og plukke en haug med blåbær. Norske blåbær som man blir lilla av på både tunga og fingrene ;) Og multer! Men gudene veit hvor i nærheten jeg finner det..

Men da var det helg igjen dere! :) En rolig helg blir det her, og godt er det også innimellom. 

Ha en strålende helg!

 

#oppskrift #kosthold #utensukker #milkshake #jordbær #jordbærmilkshake #sukkerfri #sukrinmelis #funksjonellmat #sommer #mat #hverdag #dessert #suntoggodt #is #henningolsen #bakekona


Rabarbrakake til lunsj!

Hei!

I dag har jeg vært et sted jeg aldri har vært før - hos en kiropraktor. Jeg tenker så og si alltid at "det går over av seg selv", men i dag måtte jeg prøve å være litt fornuftig. Når man akutt blir handikappet på grunn av en låsning et eller annet sted, måtte jeg til slutt kaste inn håndkleet og ikke være så sta. Så her sitter jeg. Egentlig var planen å ha en knallgod økt på spinningsykkelen + styrke, men kiropraktoren ga meg klar beskjed om at det ikke var aktuelt. 

Mannen ser på fotball, og jeg kjenner at jeg ikke klarer å engasjere meg like mye over hver eneste kamp. Så da tenkte jeg like gjerne at jeg kunne få skrevet litt her ;) Jeg har ikke så mye annet valg enn å sitte klistret fast til stolen..

Jeg delte to bilder tidligere i dag på Instagram med hva lunsjen var i dag, og den var denne nydelige kaka. @Bakekona, hvis du ønsker å følge meg der.

Jeg lover at ikke hvert eneste innlegg skal inneholde rabarbra, men det er jo virkelig høysesong for dette om dagen! Og da er det jo morsomt å bruke seg av det man kan finne ute :) 

Rabarbra-bitene kan byttes ut med f.eks eplebiter eller bringebær.

Det er sikkert også veldig godt å slenge med noen jordbærbiter sammen med rabarbraen.

Oppskrift:

  • 50 gram havremel*
  • 1 ss sukrin gold - eller vanlig sukrin.
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1/3 ts kanel
  • En dæsj kardemomme
  • 1 eggehvite - men du kan nok fint bruke hele egget også.
  • 1/2 dl melk

*Kjøp gjerne vanlig havregryn og kvern det til havremel i en blender. Billigere enn å kjøpe "ferdig" havremel. 

Sett stekeovnen på 175 grader

Bland alle ingrediensene sammen. Hell over i en ildfast form eller muffinsformer.

Skjær rabarbra i biter og strø på toppen. 

Jeg strødde i tillegg en klype sukrin gold på toppen for litt ekstra søtsmak sammen med den syrlige rabarbraen.

Stekes midt i ovnen i ca 20 minutter. Kortere steketid om du heller røra i muffinsformer.

La kaka få sette seg før det bare er å hive innpå ;)

Ekstra godt var det med litt gresk yoghurt blandet med sukrin gold.

Jeg har flere rabarbra-innlegg på lur, men som sagt skal det dukke opp litt andre ting etterhvert også ;) Jeg ser at ripsbuskene begynner å få farge, så det er vel kanskje noe på gang der snart.

Jeg håper dere alle har det bra, og takk til dere som fortsatt følger med :) 

Ha en fortsatt fin onsdag!

 

#oppskrift #kosthold #havremel #fiberrik #sukkerfri #sukringold #funksjonellmat #rabarbra #frokost #lunsj #mat #trening #sommer #bakekona #suntoggodt

 

Sjokokrem med en peanøtt-swirl

Hei! :)

Ah - det er noe spesielt med denne tiden på året! Jeg kjenner kroppen får ekstra energi og humøret en ekstra boost. I tillegg til at det blir vanskeligere å innse at man må komme seg i seng til nogenlunde normal tid selv om det er lyst ute..

Og når sola skinner og huden blir litt mindre bleik for hver dag som går kjenner jeg at jeg gjør alt for å nyte hvert sekund! For høsten kan brått komme igjen, men det tenker jeg ikke på enda!

Nå skal jeg bare leve i nuet og smile over et meget lovende langtidsvarsel! ;)

Oppskrift:

  • 100 gram søtpotetpuré*
  • 5 gram kakao
  • 10 gram proteinpulver med sjokolade - eller mer kakao hvis du ikke har proteinpulver
  • 1/2 ts pulverkaffe - juster med hvor mye kaffesmak du liker, og kan også sløyfes
  • En skvett melk
  • 1 ss sukrin gold**
  • Litt vaniljepulver - kan fint sløyfes

*Jeg bakte en søtpotet i ovnen på 200 grader til den var myk inni. Ta ut innmaten og kjør alt i en blender/foodprosessor eller med en stavmikser til du får en glatt puré. Oppbevar i en tett boks i kjøleskapet, eller frys ned i porsjonsposer/isbitformer.

**Jeg liker veldig godt den runde og fyldige smaken fra sukrin gold, men sukrin/sukrin melis kan også selvsagt brukes. Du kan også smake til med yacon sirup/honning eller en annen sirup. 

Rør alle ingrediensene godt sammen. 

Bland sammen PB2/peanøttmel med litt vann slik at den blir en tykk sirup. Eller tynn ut peanøttsmør med litt vann.

Fordel det over sjokokremen, og rør litt rundt for å fordele det i kremen.

Jeg liker å ikke blande det for godt sammen, slik at jeg tydelig kjenner sjokokremen og peanøttsirupen hver for seg.

"Yummy in my tummy" ;)

Selv om jeg foretrekker litt friske og lette desserter om sommeren, er det fortsatt godt å få dekket søtsuget med en liten sjokolade-fristelse ;)

Luksus-variant: Hakk nøtter eller sjokolade på toppen!

Med dette ønsker jeg dere en fortsatt fin lille-lørdag :)

 

#oppskrift #kosthold #søtpotet #sukkerfri #utensukker #proteinpulver #sjokolade #funksjonellmat #sukringold #mat #trening #sommer #suntoggodt #bakekona

Tilslørte hagepiker uten tilsatt sukker - en nydelig hverdagsdessert!

Hei!

Hvor deilig er det ikke å ha søndagsfølelse, og så er det faktisk mandag? Da kommer helga igjen før man rekker å blunke ;)

Jeg synes det er utrolig morsomt å ha en hage som stadig fylles opp med herlige godsaker! Rabarbra spises i en eller annen form hver eneste dag ;)

Og nå venter jeg bare på at ripsen skal bli modne. Men når skjer egentlig det..?

Jeg har to ting jeg savner i hagen: Norske plommer og en gigantisk bringebærbusk! 

Men enn så lenge får jeg nyte det jeg har - og denne godsaken var meget meget god!

Søt, syrlig, crispy og smooth!

Dere kjenner vel alle til desserten tilslørte bondepiker? Da er det gjerne eple som brukes, og pisket krem.

Her har jeg slengt sammen en sunnere versjon med rabarbra! Og derfor ble det hagepiker ;) 

Rabarbra kan selvsagt erstattes med epler hvis det er lettere tilgjengelig for deg!

Rabarbramosen er nesten lik rabarbrasyltetøyet jeg la ut for en liten stund siden. Mer rabarbra, men like mye søtning. 

Oppskrift:

  • 500 gram rabarbra
  • 100 gram sukrin* - jeg brukte 50/50 sukrin gold
  • 1/2 ts sitronsaft - kan fint sløyfes
  • 1/2 vaniljestang

*Jeg har fått tilbakemelding om at det har skjedd at det har blitt knasende biter i syltetøyet. Dette kommer nok av at sukrin gold stivner litt annerledes enn sukrin. Jeg merket ikke noe av dette i mosen, men bruk gjerne bare sukrin hvis du har bare det.

Vask og skjær rabarbraen i biter på ca 1 cm tykkelse. Snitt vaniljestang i to, og skrap ut frøene.

Tilsett alle ingrediensene, inkludert vaniljestangen, i en kjele, og la alt koke på middels sterk varme til rabarbraen har blitt mør. Rør jevnlig.

Ta ut vaniljestangen, og mos blandingen til en glatt røre med en stavmikser eller i en blender.

Oppbevares i et tett glass i kjøleskapet.

Rabarbramosen kan f.eks da brukes til denne hverdagsdesserten - eller kveldsmat som jeg hadde den til!

Puffet havre stekt i panna med sukrin gold. Grovhakk havren etter at den er stekt og la den avkjøle seg litt.

Gresk yoghurt naturell pisket sammen med sukrin melis og litt vaniljepulver. Andre alternativer er Yoplait dobbel 0 % vanilje, kesam mager vanilje eller gresk yoghurt vanilje. De to siste inneholder sukker.

Grunnen til at jeg ikke økte mengden søtning på denne mosen i forhold til da jeg lagde syltetøyet er fordi jeg ønsket at den skulle være litt mer syrlig. Den crunchy havren med sukrin gold er søt, og det blir også yoghurten blandet med litt søtning. Derfor er det godt med noe litt syrlig for å få en fin balanse :) Men her juster du selvsagt mengden etter hva du liker!

Puffet havre kan f.eks byttes ut med havregryn eller kjeks. Se hva du har i skapet og liker ;)

Slenger med et lite bilde av en godsak jeg hadde til kveldsmat før helgen!

Oppskrift kommer innen kort tid ;) 

Ha en fortsatt fin uke!

 

#oppskrift #kosthold #mat #trening #sommer #dessert #utensukker #sukkerfri #funksjonellmat #sukringold #sukrin #rabarbra #ostekake #bakekona

Sunnere og nydelig sjokolade-milkshake for å avkjøle kroppen!

Hei! 

Litt rart er det å skrive om denne herlige varmen når det i dag har regnet og det i kveld er litt småkjølig. Pytt sann, det snur vel snart igjen ;)

Her går dagene virkelig i ett, men jeg prøver å nyte dagene slik at ikke juni også bare flyr avgårde! 

Denne godsaken var faktisk mellommåltidet mitt på søndag. Nydelig, og helt perfekt i sommervarmen!

En ting er sikkert: det blir flere slike i løpet av de neste ukene! ;)

Et av mine største problem da jeg begynte å blogge om mat og dele oppskrifter var nettopp det å få konkrete oppskrifter skrevet ned. 

Jeg er en slumpe-ekspert, og eksperimentere meg frem til jeg får den resultatet jeg ønsker. 

Pannekaker f.eks. Da slenger jeg sammen det jeg føler jeg må ha opp for å få den konsistensen røra må ha. 

Og mange hverdagsdesserter og andre godsaker blir komponert av det jeg har tilgjengelig.

Denne er inspirert av den, snart klassiske, isen med frossen banan som hovedingrediens.

Et eget innlegg om dette kan du lese HER.

Så da jeg fant en pose med frosne bananbiter i fryseren fikk jeg plutselig for meg at dette kunne man da fint lage milkshake av også!

Jeg deler med dere mengden jeg brukte- veid kun for deres del ;) Men juster det etter hvor mye du har/ønsker!

Oppskrift på 2-4 porsjoner - alt etter hvor sulten/"grådig" du er ;)

 

  • 350 gram banan - frosne og i biter
  •  ca 2 dl melk
  • 1 beger yoplait dobbel 0 % vanilje (125 g) - evt gresk yoghurt/mager kesam med eller uten vanilje
  • 1 god ss kakao
  • 1-2 ss sukrin melis - juster etter hvor søt du liker den
  • 1 ss sukrin gold - kan fint sløyfes, men gir en ekstra rund smak. Favoritt og et må ha i skapet-produkt!

 

 

Kjør alle ingrediensene i en blender. Juster med melk og søtning til å få det slik du liker det.

Putt gjerne glasset du skal bruke i fryseren slik at det er skikkelig kaldt når du heller milkshaken oppi!

Rundt i glasset helte jeg litt Walden Farms chocolate syrup. Ikke god for seg selv, men fungerer godt sammen med yoghurt o.l. Etter min mening, men der har alle forskjellig smak!

Et jordbær og et sugerør oppi - og vips kan du enkelt nyte nydelig og veldig mettende sjokolade-milkshake!

Her kan du lette bruke denne oppskriften og gjøre den om til jordbær-, bringebær- eller vanilje-milkshake. Men nå er jeg jo så svak for sjokkis da..

Ha en fortsatt strålende uke! :)

 

#oppskrift #kosthold #trening #mat #sommer #utensukker #sukkerfri #sjokolade #iherb #sukringold #sukrinmelis #funksjonellmat #bakekona

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com

hits