hits

juni 2014

Grove taco-snurrer uten heving!

Hei!

N kjenner jeg sommerferien nrmer seg med stormskritt, og jeg tror jeg aldri har gledet meg s mye som i r. Jeg tror det blir helt fantastisk, uansett vrforhold. Vekkerklokka skal legges bort og livet skal nytes med de nrmeste. Jeg regner med det gr med en is eller ti ogs ;)

Som jeg skrev i forrige innlegget skulle jeg komme med et tips til hva dere burde bruke restene fra fredags-tacoen til!

Vi hadde utrolig nok ikke taco til middag i dag, men kyllingspyd.. S disse var lunsjen forrige lrdag, med taco-restene jeg hadde da ;)

N er det da virkelig ikke ndvendig bruke rester for slenge sammen denne oppskriften, men det regner jeg med at dere skjnner ;)

Skinkestrimler, kyllingbiter eller lignende. Ta det du har og liker.

Med plsebiter blir det nok en ekstra stor suksess hos de sm ;)

Disse lager du utrolig fort, og er perfekt ta med utlmodige unger p! Eller servere sulten mannfolk som kveldskos til fotballkampen! ;)

Fra begynnelse til slutt tar det ca 20-30 minutter. Avhenger litt av hvor effektiv du er p kjkkenet.

Ingen forheving eller etterheving.

Elte - kjevle - fylle - steke - SPIS!

Noen vil kanskje kjenne igjen likheter i oppskriften med en tidligere gjenganger - st bakst uten heving.

Oppskrift p deigen til ca 16 stykker:

  • 110 gram fibra fullkornsmel - ca 2 dl
  • 90 gram havremel (evt havregryn) - ca 2 dl
  • 1 ss bakepulver
  • 30 gram lett margarin fra kjleskapet*
  • 220 gram mager kesam - alts litt over 2/3 av boksen
  • En liten klype salt - gjerne havsalt
  • En dsj hvitlkspulver - kan slyfes
  • Litt ekstra mel til kjevlingen

*Bruker du melange/meierismr lar du det st litt p benken, slik at det ikke er like hardt.

Sett stekeovnen p 220 grader.

Bland alle ingrediensene fort sammen, og da gjerne i en kjkkenmaskin.

Str mel p benken, og kjevl ut deigen til et stor rektangel.

Snu den og stryk p litt mel jevnlig mens du kjevler, slik at den lsner lett nr du skal rulle.

S er det bare finne fram restene fra kjleskapet, og fyll i vei!

Tacosausen ble til pizzasaus.

Og s hadde jeg bde rester av paprika, lk og mais, i tillegg til tacokjttet.

Jeg ble nok litt vel ivrig med fyllet, men jeg fikk utrolig nok rullet den sammen ;)

Rull den sammen, og skjr i skiver p ca 1-1,5 cm tykke.

Legg de over p bakebrettet, og str over ost.

Stekes midt i ovnen i ca 12-15 minutter til du ser at de har blitt gyldne p toppen og under.

La de avkjle seg noen minutter p en rist, slik at de fr satt seg.

Og p, nesten, 1-2-3 har du en deilig lunsj servert! Eller kveldsmat ;) Nydelig som turmat eller i pikinikkurven ogs!

Og disse snurrene metter utrolig godt, og er rike p bde fiber og proteiner.

Stor suksess i dette huset! To tomler hyt i vret fra bde liten og stor.

Hper dette var et enkelt tips som faller i smak hos flere :)

Ha en fantastisk helg - selv med litt drlig vr!

#oppskrift #kosthold #trening #mat #fullkorn #havremel #taco #pizzasnurrer #mamma #hverdag #fredagskos #suntoggodt #proteinrik #fiberrik #bake #bakekona

Sukkerfrie og farlig gode peanut butter cups

Hei igjen! :)

To innlegg p to dager er ikke verst m jeg si ;)

P fredag kommer jeg med et knallgodt tips til hva du burde gjr i helgen hvis du har rester fra fredags-tacoen!

En klassisker og favoritt kombinasjon nr det kommer til godis for mange er sjokolade og peantt. Det signerer mannen under p.

Og Resse's peanut butter cups er tydeligvis en stor greie i USA -som jeg ogs har sett dukke opp mer og mer av enkelte steder her ogs.

Til og med Atkins og Quest Nutrition har sine sunnere versjoner. Selges hos f.eks Iherb.com


Men de kan da ikke vre s vanskelig lage selv?

S her har dere en rask og enkel oppskrift p disse populre stsakene, og som i tillegg er helt uten sukker!

Kveldskosen p selveste lille lrdag? ;)



Jeg brukte mini-silikonformer fra Sstrene Grene, men du kan ogs bruke vanlige strrelse. Noe som da selvsagt gir strre "cupser" ;)

Oppskrift ca 6 sm eller 3 store:

  • 50 gram sukkerfri mrk sjokolade
  • Litt cocosa - kan slyfes, men gjr det litt lettere jobbe med sjokoladen
  • 20 gram Peanttmel - jeg brukte den fra Funksjonell mat*
  • 15 gram sukrin gold
  • En klype havsalt
  • Vann
  • Evt litt yacon sirup, men kan helt fint slyfes
  • Og evt litt smeltet cocosa hvis du vil ha et fyll som stivner litt mer.

*Du kan ogs f.eks bruke PB2, men denne er tilsatt litt sukker.

Smelt sjokolade og cocosa i mikroen eller over et vannbad.

Ta litt av sjokoladen i bunnen av muffinsformene, og sett de inn i fryseren.

Bland sammen ingrediensene til fyll. Juster med litt og litt vann til en fast masse du kan trille kuler av.

Ta muffinsformene ut av fryseren. Trill like mange antall kuler av massen som du har muffinsformer. Trykk kulene s flate at de nesten dekker hele bunnen av muffinsformen. Legg de opp sjokoladen. Fordel resten av den smeltede sjokoladen over. Dunk og vend litt p formene for f den fordelt jevnt p toppen.

Sett de inn i kjleskapet. Eller fryseren. Alt etter hvor tlmodig du er p at sjokoladen skal stivne.

Og s er det bare vippe de ut av muffinsformene nr sjokoladen har stivnet.

Og vips har du laget en mye sunnere versjon helt selv ;)

Tips: Hvis du bor med noen andre s burde du gjemme de i en tett boks, slik at du fr ha alle for deg selv ;) Eller lag en dobbel porsjon, og gled en du er glad i ;)

Disse fikk ihvertfall s raske bein g p, at jeg mtte lage en porsjon dagen etterp ogs!

Ha en fortsatt fin lille lrdag :)

#oppskrift #kosthold #trening #lillelrdag #sunnere #godteri #peanutbuttercups #sukringold #funksjonellmat #peanttmel #sjokolade #mat #sommer #tagatose #cocosa #bakekona

Jordbrmilkshake - klar for sommeren!

Hei!

Jeg kan jo starte med en oppdatering om den skrpelige kroppen min ;) Jeg hadde en ny runde med kiropraktor i dag, og fikk knekt opp litt mer. Forhpentligvis er jeg "fit for fight" og trening igjen i lpet av helgen. P onsdag fikk jeg mer vondt utover kvelden etter behandlingen, men det sa han var helt normalt. Fr hpe det ikke blir like ille i dag :) Evig optimist!

Og s da dere.. Jeg hper virkelig ikke at sommeren er over n som sommerferien nrmer seg med stormskritt!

Denne milkshaken forsvant fort en het sommerdag i forrige uke ;)

Jeg har mange sommerferie-minner fra barndommen som inneholder en deilig og kald milkshake! Med en liten paraply ;)

Denne er da uten tilsatt sukker, og kan lett varieres med de smakene du liker!

Oppskrift:

  • 1 dl melk
  • 1 beger yoplait dobbel 0 % jordbr
  • 100 gram vaniljeis eller jordbris uten tilsatt sukker - Jeg er veldig glad i Easy tress-isen fra Henning Olsen.
  • 100 gram frosne jordbr
  • 1 ss sukrin melis - hvis du trenger den stere

Kjr alle ingrediensene i en blender i 1-2 minutter, slik at den blir ordentlig luftig.

Putt gjerne glasset du skal bruke i fryseren en liten stund p forhnd slik at det er ordentlig kaldt nr du heller milkshaken oppi.

Og s er det bare dekorere med litt br/frukt, slenge beina p bordet og nyte litt sommervarme. Forhpentligvis..

I gr, til min store glede, oppdaget jeg at den ene busken jeg trodde var rips i hagen faktisk er solbr! S n blir det mye nytt prve p kjkkenet fremover :)

I r har jeg ogs lyst til komme meg p en skikkelig skogstur og plukke en haug med blbr. Norske blbr som man blir lilla av p bde tunga og fingrene ;) Og multer! Men gudene veit hvor i nrheten jeg finner det..

Men da var det helg igjen dere! :) En rolig helg blir det her, og godt er det ogs innimellom.

Ha en strlende helg!

#oppskrift #kosthold #utensukker #milkshake #jordbr #jordbrmilkshake #sukkerfri #sukrinmelis #funksjonellmat #sommer #mat #hverdag #dessert #suntoggodt #is #henningolsen #bakekona


Rabarbrakake til lunsj!

Hei!

I dag har jeg vrt et sted jeg aldri har vrt fr - hos en kiropraktor. Jeg tenker s og si alltid at "det gr over av seg selv", men i dag mtte jeg prve vre litt fornuftig. Nr man akutt blir handikappet p grunn av en lsning et eller annet sted, mtte jeg til slutt kaste inn hndkleet og ikke vre s sta. S her sitter jeg. Egentlig var planen ha en knallgod kt p spinningsykkelen + styrke, men kiropraktoren ga meg klar beskjed om at det ikke var aktuelt.

Mannen ser p fotball, og jeg kjenner at jeg ikke klarer engasjere meg like mye over hver eneste kamp. S da tenkte jeg like gjerne at jeg kunne f skrevet litt her ;) Jeg har ikke s mye annet valg enn sitte klistret fast til stolen..

Jeg delte to bilder tidligere i dag p Instagram med hva lunsjen var i dag, og den var denne nydelige kaka. @Bakekona, hvis du nsker flge meg der.

Jeg lover at ikke hvert eneste innlegg skal inneholde rabarbra, men det er jo virkelig hysesong for dette om dagen! Og da er det jo morsomt bruke seg av det man kan finne ute :)

Rabarbra-bitene kan byttes ut med f.eks eplebiter eller bringebr.

Det er sikkert ogs veldig godt slenge med noen jordbrbiter sammen med rabarbraen.

Oppskrift:

  • 50 gram havremel*
  • 1 ss sukrin gold - eller vanlig sukrin.
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1/3 ts kanel
  • En dsj kardemomme
  • 1 eggehvite - men du kan nok fint bruke hele egget ogs.
  • 1/2 dl melk

*Kjp gjerne vanlig havregryn og kvern det til havremel i en blender. Billigere enn kjpe "ferdig" havremel.

Sett stekeovnen p 175 grader

Bland alle ingrediensene sammen. Hell over i en ildfast form eller muffinsformer.

Skjr rabarbra i biter og str p toppen.

Jeg strdde i tillegg en klype sukrin gold p toppen for litt ekstra stsmak sammen med den syrlige rabarbraen.

Stekes midt i ovnen i ca 20 minutter. Kortere steketid om du heller rra i muffinsformer.

La kaka f sette seg fr det bare er hive innp ;)

Ekstra godt var det med litt gresk yoghurt blandet med sukrin gold.

Jeg har flere rabarbra-innlegg p lur, men som sagt skal det dukke opp litt andre ting etterhvert ogs ;) Jeg ser at ripsbuskene begynner f farge, s det er vel kanskje noe p gang der snart.

Jeg hper dere alle har det bra, og takk til dere som fortsatt flger med :)

Ha en fortsatt fin onsdag!

#oppskrift #kosthold #havremel #fiberrik #sukkerfri #sukringold #funksjonellmat #rabarbra #frokost #lunsj #mat #trening #sommer #bakekona #suntoggodt

Sjokokrem med en peantt-swirl

Hei! :)

Ah - det er noe spesielt med denne tiden p ret! Jeg kjenner kroppen fr ekstra energi og humret en ekstra boost. I tillegg til at det blir vanskeligere innse at man m komme seg i seng til nogenlunde normal tid selv om det er lyst ute..

Og nr sola skinner og huden blir litt mindre bleik for hver dag som gr kjenner jeg at jeg gjr alt for nyte hvert sekund! For hsten kan brtt komme igjen, men det tenker jeg ikke p enda!

N skal jeg bare leve i nuet og smile over et meget lovende langtidsvarsel! ;)

Oppskrift:

  • 100 gram stpotetpur*
  • 5 gram kakao
  • 10 gram proteinpulver med sjokolade - eller mer kakao hvis du ikke har proteinpulver
  • 1/2 ts pulverkaffe - juster med hvor mye kaffesmak du liker, og kan ogs slyfes
  • En skvett melk
  • 1 ss sukrin gold**
  • Litt vaniljepulver - kan fint slyfes

*Jeg bakte en stpotet i ovnen p 200 grader til den var myk inni. Ta ut innmaten og kjr alt i en blender/foodprosessor eller med en stavmikser til du fr en glatt pur. Oppbevar i en tett boks i kjleskapet, eller frys ned i porsjonsposer/isbitformer.

**Jeg liker veldig godt den runde og fyldige smaken fra sukrin gold, men sukrin/sukrin melis kan ogs selvsagt brukes. Du kan ogs smake til med yacon sirup/honning eller en annen sirup.

Rr alle ingrediensene godt sammen.

Bland sammen PB2/peanttmel med litt vann slik at den blir en tykk sirup. Eller tynn ut peanttsmr med litt vann.

Fordel det over sjokokremen, og rr litt rundt for fordele det i kremen.

Jeg liker ikke blande det for godt sammen, slik at jeg tydelig kjenner sjokokremen og peanttsirupen hver for seg.

"Yummy in my tummy" ;)

Selv om jeg foretrekker litt friske og lette desserter om sommeren, er det fortsatt godt f dekket stsuget med en liten sjokolade-fristelse ;)

Luksus-variant: Hakk ntter eller sjokolade p toppen!

Med dette nsker jeg dere en fortsatt fin lille-lrdag :)

#oppskrift #kosthold #stpotet #sukkerfri #utensukker #proteinpulver #sjokolade #funksjonellmat #sukringold #mat #trening #sommer #suntoggodt #bakekona

Tilslrte hagepiker uten tilsatt sukker - en nydelig hverdagsdessert!

Hei!

Hvor deilig er det ikke ha sndagsflelse, og s er det faktisk mandag? Da kommer helga igjen fr man rekker blunke ;)

Jeg synes det er utrolig morsomt ha en hage som stadig fylles opp med herlige godsaker! Rabarbra spises i en eller annen form hver eneste dag ;)

Og n venter jeg bare p at ripsen skal bli modne. Men nr skjer egentlig det..?

Jeg har to ting jeg savner i hagen: Norske plommer og en gigantisk bringebrbusk!

Men enn s lenge fr jeg nyte det jeg har - og denne godsaken var meget meget god!

St, syrlig, crispy og smooth!

Dere kjenner vel alle til desserten tilslrte bondepiker? Da er det gjerne eple som brukes, og pisket krem.

Her har jeg slengt sammen en sunnere versjon med rabarbra! Og derfor ble det hagepiker ;)

Rabarbra kan selvsagt erstattes med epler hvis det er lettere tilgjengelig for deg!

Rabarbramosen er nesten lik rabarbrasyltetyet jeg la ut for en liten stund siden. Mer rabarbra, men like mye stning.

Oppskrift:

  • 500 gram rabarbra
  • 100 gram sukrin* - jeg brukte 50/50 sukrin gold
  • 1/2 ts sitronsaft - kan fint slyfes
  • 1/2 vaniljestang

*Jeg har ftt tilbakemelding om at det har skjedd at det har blitt knasende biter i syltetyet. Dette kommer nok av at sukrin gold stivner litt annerledes enn sukrin. Jeg merket ikke noe av dette i mosen, men bruk gjerne bare sukrin hvis du har bare det.

Vask og skjr rabarbraen i biter p ca 1 cm tykkelse. Snitt vaniljestang i to, og skrap ut frene.

Tilsett alle ingrediensene, inkludert vaniljestangen, i en kjele, og la alt koke p middels sterk varme til rabarbraen har blitt mr. Rr jevnlig.

Ta ut vaniljestangen, og mos blandingen til en glatt rre med en stavmikser eller i en blender.

Oppbevares i et tett glass i kjleskapet.

Rabarbramosen kan f.eks da brukes til denne hverdagsdesserten - eller kveldsmat som jeg hadde den til!

Puffet havre stekt i panna med sukrin gold. Grovhakk havren etter at den er stekt og la den avkjle seg litt.

Gresk yoghurt naturell pisket sammen med sukrin melis og litt vaniljepulver. Andre alternativer er Yoplait dobbel 0 % vanilje, kesam mager vanilje eller gresk yoghurt vanilje. De to siste inneholder sukker.

Grunnen til at jeg ikke kte mengden stning p denne mosen i forhold til da jeg lagde syltetyet er fordi jeg nsket at den skulle vre litt mer syrlig. Den crunchy havren med sukrin gold er st, og det blir ogs yoghurten blandet med litt stning. Derfor er det godt med noe litt syrlig for f en fin balanse :) Men her juster du selvsagt mengden etter hva du liker!

Puffet havre kan f.eks byttes ut med havregryn eller kjeks. Se hva du har i skapet og liker ;)

Slenger med et lite bilde av en godsak jeg hadde til kveldsmat fr helgen!

Oppskrift kommer innen kort tid ;)

Ha en fortsatt fin uke!

#oppskrift #kosthold #mat #trening #sommer #dessert #utensukker #sukkerfri #funksjonellmat #sukringold #sukrin #rabarbra #ostekake #bakekona

Sunnere og nydelig sjokolade-milkshake for avkjle kroppen!

Hei!

Litt rart er det skrive om denne herlige varmen nr det i dag har regnet og det i kveld er litt smkjlig. Pytt sann, det snur vel snart igjen ;)

Her gr dagene virkelig i ett, men jeg prver nyte dagene slik at ikke juni ogs bare flyr avgrde!

Denne godsaken var faktisk mellommltidet mitt p sndag. Nydelig, og helt perfekt i sommervarmen!

En ting er sikkert: det blir flere slike i lpet av de neste ukene! ;)

Et av mine strste problem da jeg begynte blogge om mat og dele oppskrifter var nettopp det f konkrete oppskrifter skrevet ned.

Jeg er en slumpe-ekspert, og eksperimentere meg frem til jeg fr den resultatet jeg nsker.

Pannekaker f.eks. Da slenger jeg sammen det jeg fler jeg m ha opp for f den konsistensen rra m ha.

Og mange hverdagsdesserter og andre godsaker blir komponert av det jeg har tilgjengelig.

Denne er inspirert av den, snart klassiske, isen med frossen banan som hovedingrediens.

Et eget innlegg om dette kan du lese HER.

S da jeg fant en pose med frosne bananbiter i fryseren fikk jeg plutselig for meg at dette kunne man da fint lage milkshake av ogs!

Jeg deler med dere mengden jeg brukte- veid kun for deres del ;) Men juster det etter hvor mye du har/nsker!

Oppskrift p 2-4 porsjoner - alt etter hvor sulten/"grdig" du er ;)

  • 350 gram banan - frosne og i biter
  • ca 2 dl melk
  • 1 beger yoplait dobbel 0 % vanilje (125 g) - evt gresk yoghurt/mager kesam med eller uten vanilje
  • 1 god ss kakao
  • 1-2 ss sukrin melis - juster etter hvor st du liker den
  • 1 ss sukrin gold - kan fint slyfes, men gir en ekstra rund smak. Favoritt og et m ha i skapet-produkt!

Kjr alle ingrediensene i en blender. Juster med melk og stning til f det slik du liker det.

Putt gjerne glasset du skal bruke i fryseren slik at det er skikkelig kaldt nr du heller milkshaken oppi!

Rundt i glasset helte jeg litt Walden Farms chocolate syrup. Ikke god for seg selv, men fungerer godt sammen med yoghurt o.l. Etter min mening, men der har alle forskjellig smak!

Et jordbr og et sugerr oppi - og vips kan du enkelt nyte nydelig og veldig mettende sjokolade-milkshake!

Her kan du lette bruke denne oppskriften og gjre den om til jordbr-, bringebr- eller vanilje-milkshake. Men n er jeg jo s svak for sjokkis da..

Ha en fortsatt strlende uke! :)

#oppskrift #kosthold #trening #mat #sommer #utensukker #sukkerfri #sjokolade #iherb #sukringold #sukrinmelis #funksjonellmat #bakekona

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com