hits

juli 2013

Når cookie dough-tålmodigheten tar slutt..

..tar jeg saken i egne hender! 

Hver dag venter jeg spent på å se om en hentelapp fra iHerb har dalt ned i postkassa. Og hver dag finner jeg kun reklame og regninger. 

Så.. 

Da bestemte meg heller for å lage en selv! 

Oppskrift på en cookie dough-proteinbar:

  • 30 gram proteinpulver med vaniljesmak
  • 15 gram kakemix fra Funksjonell mat - den er glutenfri for de som må tenke på det i kosten
  • 1 god ts sukrin gold
  • 5 gram sukkerfri sjokolade
  • Vann

Hakk sjokoladen i biter, og bland alt det tørre sammen. Tilsett så litt og litt vann. Begynn med et par spiseskjeer. Form den til en par, pakk den inn i folie, og la den så kose seg i kjøleskapet en times tid. Lag flere så har du i et par dager ;)

Dette var så godt at like etter denne var spist hadde jeg plutselig laget tre til! En til min kjære mann. Og en til hver av oss i morgen! 

Når det gjelder inneholdet er den like proteinrik som questbaren og har lavere kaloriinnhold enn originalen! To tomler opp!

1-2-3 og så var den baren borte!

Er det flere enn meg som har venter på pakke fra iHerb..?

 

#cookiedough #proteinbar #proteinpulver #protein #iherb

Hjemmelaget jordbærsirup - prikken over i'en

Dette er noe jeg virkelig ikke skjønner at jeg har gjort før! Så enkelt, sunt og uten tilsatt sukker. 

Oppskrift:

  • Jordbær - jeg brukte en pose, 400 gram, frosne jordbær
  • Sukrin gold og/eller sukrin
  • Evt vann hvis du bruker ferske jordbær, og føler den blir for tykk

Tilsett jordbærene i en kjele, og sett plata på middels sterk varme. 

Rør jevnlig. Smak til med sukrin gold og/eller sukrin. Noen jordbær har en naturlig søtere smak, så ta litt og litt. Jeg brukte ca 2 ss sukrin gold.

La det hele småkoke i minst 5 minutter, og rør jevnlig.



Nå den har fått en litt tykkere konsistens, tar du kjelen til side og lar den avkjøle seg litt

Bruk en stavmikser til du får en jevn saus. Avkjøl i kjøleskapet.

Jordbærsmaken kommer best frem når den er avkjølt, men ønsker du den litt lun kan du selvfølgelig bruker den fortere.

Så er det bare å helle den over den du måtte ønske!

Vaniljeproteinpannekaker:

Et beger Yoplait dobbel 0 % jordbær puttet i fryseren - vips så har du yoghurt is!

Protein-crêpe fylt med vaniljeyoghurt:

Og det som måtte bli igjen heller du over i en isbitform:

Dermed har du jordbærsirup tilgjengelig når du måtte ønske! En terning er en god porsjon med sirup. Tinner fort i en skål, men kan også tines på svak varme i mikroen.

Bruk de bærene du måtte ønske! 

Jeg skal fylle opp fryseren med blåbærsirup og bringebærsirup også! Nydelig som den siste finishen på desserten - havregrøten - pannekakene eller is! 

Eller.. Spis den som den er helt for seg selv ;) Har du lyst har du lov!

 

#oppskrift #sukrin #sukringold #funksjonellmat #kosthold #suntoggodt #vektklubb #utensukker #sukkerfri #jordbær 

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com