hits

juli 2013

Nr cookie dough-tlmodigheten tar slutt..

..tar jeg saken i egne hender!

Hver dag venter jeg spent p se om en hentelapp fra iHerb har dalt ned i postkassa. Og hver dag finner jeg kun reklame og regninger.

S..

Da bestemte meg heller for lage en selv!

Oppskrift p en cookie dough-proteinbar:

  • 30 gram proteinpulver med vaniljesmak
  • 15 gram kakemix fra Funksjonell mat - den er glutenfri for de som m tenke p det i kosten
  • 1 god ts sukrin gold
  • 5 gram sukkerfri sjokolade
  • Vann

Hakk sjokoladen i biter, og bland alt det trre sammen. Tilsett s litt og litt vann. Begynn med et par spiseskjeer. Form den til en par, pakk den inn i folie, og la den s kose seg i kjleskapet en times tid. Lag flere s har du i et par dager ;)

Dette var s godt at like etter denne var spist hadde jeg plutselig laget tre til! En til min kjre mann. Og en til hver av oss i morgen!

Nr det gjelder inneholdet er den like proteinrik som questbaren og har lavere kaloriinnhold enn originalen! To tomler opp!

1-2-3 og s var den baren borte!

Er det flere enn meg som har venter p pakke fra iHerb..?

#cookiedough #proteinbar #proteinpulver #protein #iherb

Sjokoladepannekake med karamellkrem og br

I skrivende stund hljer det ned som bare det ute! Himmelen pnet seg virkelig, og det smeller stadig vekk rundt huset. Skikkelig norsk sommer! (skal vel ikke klage med tanke p de siste ukene da..)

Kveldens innlegg kommer litt senere enn planlagt. Dette er fordi det i dag l det to minnepinner i postkassa med bilder fra bryllupet som ble tatt av en fotograf. Og konklusjonen: vel verdt pengene! Han har fangt blikk, smil, flelser, trer og glede som jeg tror ingen p festen ville klart f til. Fotografen fulgte meg fra kl 10 om morgen, hos frisren, helt til jeg og Kato hadde danset brudevalsen 12 timer senere! S kvelden har godt til se p bildene fra den store dagen - noe som har tatt veldig lang tid siden det var over 1 300 bilder! Fotografen har gjort en helt fantastisk jobb!

I tillegg har jeg trent en time - og ftt gjennomfrt min frste ordentlig kt med det nye styrkeprogrammet. Musklene mine svir! ;)

S til dagens dessert-tips:

SjokoladepanneKake med karamellkrem og br

Og jeg regner med dere er klare for nok en lett oppskrift?

Oppskrift p en stor og saftig pannekake:

  • 20-25 gram sjokoladekakemix fra Funksjonellmat - alt etter hvor tykk du nsker den
  • 2 eggehviter
  • Evt et par drper stevia sjokolade - men er absolutt ikke ndvendig

Visp ingrediense sammen, og stek i panna p middels varme. Det er viktig ikke steke p for hy varme, slik at den fr stivnet ordentlig fr du prver snu den.

Jeg kan garantere dere en saftig pannekake, men perfekt sjokoladesmak! Tilsett en ts kakao for en kraftigere sjokoladesmak hvis du nsker det. Etter min mening var den perfekt st som den var!

Fyllet er Synnve gresk yoghurt naturell blandet med en dash Walden Farms caramel dip (evt sirup), litt sukrin gold og litt sukrin melis til du fr den s st som du liker. Bringebrene ga desserten en frisk smak! Dessverre ikke selvplukket! Nr vi en vakker dag finner drmmeboligen - DA blir det bringebrbusker i hagen!

Det var veldig rart og spesielt se bilder fra bryllupet igjen! Jeg kjente trene nrmet seg igjen da jeg s bilder som vekket flesene jeg hadde da. S nr jeg fr sett litt mer p bidlene, kan det nok vre et par dukker opp her! ;)

Vel.. Innen jeg ble ferdig med dette innlegget stoppet det jammen meg regne! Godt med en skyll, s lenge det ikke varer s lenge om gangen!

Trykk p bildet for komme direkte til Facebook-siden min og flg med gjerne der!

#pannekake #utensukker #sukkerfri #funksjonellmat #sukrin #sukringold #dessert #bakekona #oppskrift #vektklubb #kosthold

Mettende og sunt hamburgerbrd uten behov heving!

Dagens raske og utrolig enkle oppskrift er er et hamburgerbrd som er passer for dere med lavkarbodiett, lavkalori, glutenfri og uten melk! Da har jeg vel dekket de fleste ;)

Og det beste av alt! TO ingredienser!

Selv om det ikke alltid ser snn ut p maten jeg lager, da spesielt pannekaketrnene, s liker jeg at ting tar kort tid lage og er veldig enkelt! Med en aktiv hverdag er det ikke alltid det blir mye tid p kjkkenet, men det betyr ikke at man m ty til drlige valg for det ;)

Oppskrift p 1 hamburgerbrd:

  • 30 gram brdmix fra Funksjonell mat
  • 5 ss vann
  • Evt litt sesamfr p toppen

Alt blandes i en skl og smres utover p et bakepapir. Stekes i en forvarmet ovn p 175 grader i ca 20 min. Nr den har blitt gylden p undersiden er den ferdig.

Husk at den ikke vil heve s mye, s ikke lag den for tynn! Neste gang kommer jeg ikke til smre den like mye utover.

Saftig og sunt hamburgerbrd!

For de som lurer: et hamburgerbrd inneholder 92 kalorier :)

Selve hamburgeren kan du lette lage selv - jeg stekte en kalkunburger som vi har kjpt i Sverige.

Neste gang kommer jeg til lage hele pakken med brdmixen, slik at jeg kan fryse ned de som blir til overs!

Passer utmerket som rundstykker ogs!

Tilsett litt mer vann og f denne varianten:

Wrap - som du kan fylle med mye forskjellig godsaker ;)

P tide komme ut av feriemodusen, og tilbake i gode rutiner!

Ny uke - nye muligheter!

#glutenfri #hamburger #hamburgerbrd #oppskrift #lefse #lunsj #middag #sukrin #funksjonellmat #bakekona

Hjemmelaget jordbrsirup - prikken over i'en

Dette er noe jeg virkelig ikke skjnner at jeg har gjort fr! S enkelt, sunt og uten tilsatt sukker.

Oppskrift:

  • Jordbr - jeg brukte en pose, 400 gram, frosne jordbr
  • Sukrin gold og/eller sukrin
  • Evt vann hvis du bruker ferske jordbr, og fler den blir for tykk

Tilsett jordbrene i en kjele, og sett plata p middels sterk varme.

Rr jevnlig. Smak til med sukrin gold og/eller sukrin. Noen jordbr har en naturlig stere smak, s ta litt og litt. Jeg brukte ca 2 ss sukrin gold.

La det hele smkoke i minst 5 minutter, og rr jevnlig.



N den har ftt en litt tykkere konsistens, tar du kjelen til side og lar den avkjle seg litt

Bruk en stavmikser til du fr en jevn saus. Avkjl i kjleskapet.

Jordbrsmaken kommer best frem nr den er avkjlt, men nsker du den litt lun kan du selvflgelig bruker den fortere.

S er det bare helle den over den du mtte nske!

Vaniljeproteinpannekaker:

Et beger Yoplait dobbel 0 % jordbr puttet i fryseren - vips s har du yoghurt is!

Protein-crpe fylt med vaniljeyoghurt:

Og det som mtte bli igjen heller du over i en isbitform:

Dermed har du jordbrsirup tilgjengelig nr du mtte nske! En terning er en god porsjon med sirup. Tinner fort i en skl, men kan ogs tines p svak varme i mikroen.

Bruk de brene du mtte nske!

Jeg skal fylle opp fryseren med blbrsirup og bringebrsirup ogs! Nydelig som den siste finishen p desserten - havregrten - pannekakene eller is!

Eller.. Spis den som den er helt for seg selv ;) Har du lyst har du lov!

#oppskrift #sukrin #sukringold #funksjonellmat #kosthold #suntoggodt #vektklubb #utensukker #sukkerfri #jordbr

Protein-crpe med vaniljeyoghurt og jordbrsirup

Jeg flte for vre litt fancy i dag, og derfor kaller jeg dagens oppskrift for protein-crpe. Eller p godt norsk - proteinpannekaker.

Oppskrift p to store crpes:

  • 2 eggehviter
  • 20 gram proteinpulver med vaniljesmak
  • 1 ts sukrin gold
  • En dash vaniljepulver eller steviadrper med vaniljesmak hvis du liker det stt og godt.
  • ca 4 ss melk/vann - kommer an p hvilken type proteinpulver du bruker

Alt piskes godt sammen. Stekes i en sprayet panne p middels sterk varme.

Hos meg overlevde ikke den ene crpen fr jeg rakk ta bilde, s derfor er det en halv porsjon dere ser resultatet av ;)

Fyll med det du mtte nske! Jeg fylte med Yoplait dobbel 0 % vanilje og toppet med hjemmelaget sukkerfri jordbrsirup.

Smaker best nystekt! :)

For noen kan proteinpulveret i seg selv vre stt nok, s dermed vil det egentlig si at med to ingredienser fr du to herlige store pannekaker!

nsker alle en god helg! :)

#pannekake #utensukker #sukkerfri #funksjonellmat #sukrin #sukringold #dessert #bakekona #oppskrift #vektklubb #kosthold

Vanilje-proteinpannekaketrn med hjemmelaget jordbrsirup

Da var det p tide produsere noen skikkelig pannekaketrn igjen!

Oppskriften er den samme som grunnoppskriften jeg har lagt ut tidligere, men denne gangen hadde jeg ikke i noe ekstra vann eller melk.

Visp alt godt sammen, og la den svelle litt p benken i ca 15 min. Rra skal vre ganske tykk! Jo tykkere rre, jo tykkere pannekaker.

Stekes p middels sterk varme.

Tilbehret er et beger Yoplait dobbel 0 % jordbr og hjemmelaget sukkerfri jordbrsirup.

Friskt og godt - perfekt som mellommltid, kveldsmat eller etter trening!

Oppskrift p den sukkerfrie jordbrsirupen kommer i lpet av uka :)

Bytt ut vanilje-proteinpulveret med sjokoladesmak for en deilig sjokoladekakevariant - tilsett i tilegg 1 ts kakao for en fyldigere sjokoladesmak.

Tykke, luftige og utrolig saftige!

Jeg har en lang liste med smakskombinasjoner og varianter jeg skal lage i tiden fremover - flere etter tips fra dere!

Det er morsomt se bilder dere legger ut p Instagram ogs!

Nr jeg legger ut bilder av pannekaketrn p Instagram hashtagger jeg de alltid med #pannekaketrn. Gjr det dere ogs, s kan vi inspirere hverandre med bilder av forskjellige varianter og oppskrifter! :)

#pannekake #utensukker #sukkerfri #funksjonellmat #sukrin #sukringold #dessert #bakekona #oppskrift #vektklubb #kosthold #kokosmel #proteinpulver #iherb #protein #proteinmat #frokost #lunsj #pannekaketrn #proteinpannekake

En liten smakebit av brudekjolen og buketten!

Det er helt uvirkelig at bryllupsdagen er over og at vi n faktisk er gift! Selve dagen/natta gikk s fort at jeg er veldig glad for at vi har en haug med bilder og filmer som minne!

N har vi endelig kommet hjem igjen, og har faktisk ftt mesteparten av gavene p plass i skapene! Vi er overveldet og veldig takknemlig over hvor gavmilde folk har vrt. Tusen takk igjen! :)

Jeg vet mange er nysgjerrige og har etterspurt bilder fra den store dagen. Noe jeg forstr godt, og synes er veldig hyggelig. N har jeg aldri, bortsett fra profilbildet og et annet bilde, delt personlige bilder her p bloggen, s jeg vurderer fortsatt hvor mye jeg kommer til dele her med dere. Bilder av snnen min kommer jeg ikke til legge ut, men det er mye annet jeg kan dele med dere :)

Her er et bilde som viser litt av kjolen og noen detaljer

Jeg virkelig elsket kjolen min! Og slret var utrolig romantisk med blonder langs kanten. Brudebuketten hadde en helt spesiell detalj jeg skal fortelle mer om i et senere innlegg :)

Kjolen hadde et stort slep, som ikke bare bare var f med seg rundt p fotografering eller danse brudevals med! ;) I tillegg hadde jeg et nydelig silkebelte rundt midjen med diamanter p fremsiden.

N driver vi og samler inn bilder og filmer fra andre gjester, og om noen uker fr vi bilder fra fotografen. Det blir veldig spennende! :) P bildet ovenfor har jeg zoomet inn, noe som dessverre gjorde det mer kornete.

Jeg liker skjerme privatlivet mitt, men vil ogs dele bilder fra den store dagen med dere. S vi fr se etterhvert hvor mye mer dere fr se av meg og selve dagen her p bloggen ;)

Jeg gleder meg til spre bakeglede igjen og mange nye oppskrifter nr sommerferien er over :)

Trykk p bildet for direkte link og lik siden min for jevnlig oppdateringer :)

Da er vi lykkelig gift!

Og vi har virkelig hatt en helt fantastisk helg! Grsdagen var en helt utrolig dag fylt med glede, trer, latter, god mat, drikke, dansing og et stykk sliten brudepar!

Det har gtt i ett de siste dagene, og mange sm detaljer falt p plass n p slutten.

Vi hadde en fotograf som fulgte meg i hlene helt fra jeg startet dagen hos frisren og til jeg og min mann danset brudevalsen mange mange timer etterp! Det er s godt vite at vi har hatt en fotograf som spesielt er der for fange yeblikk andre ikke ser og forevige en av de mest spesielle dagene i livet vrt. Han fortalte at han hadde endt opp med fylle alle minnekortene han hadde pakket med seg, alts femten stykker! Gjett om jeg gleder meg til se det ferdige resultatet om noen uker! :)

N er vi da alts gift, er utrolig lykkelige, slitne, mett og har mange tanker og inntrykk som skal fordyes.

En ting er sikkert: Det var en utrolig flott og romantisk dag med familie og venner, og vi er utrolig takknemlige for alle som kunne vre med dele dagen sammen med oss! Tusen takk! :)

Jeg deler en liten forsmak p noen bilder av bordene under festen.

Vi hadde kombinert meny og bordkort, og hadde roser som gikk igjen i bde brudebuketten og bordpynten.

Til kaffen var det dekket p store rundbord. Dekoren var lik som til middagen, men i tillegg hadde vi nummer p rundebordene slik at det skulle vre lett finne sin plass.

Flere ganger har jeg sagt til Kato at det er rart se en ring p fingeren hans! Og jeg m smile litt for meg selv hver gang jeg legger merke til den :)

Tusen tusen takk for s mange flotte og gode ord jeg har ftt av ukjente og kjente her p bloggen og p Facebook! Det varmer og rrer veldig :)


Proteinkuler - to typer proteinpulver

Vet dere hva.. Jeg har faktisk enda tilgode drikke en vanlig shake av proteinpulver! Jeg elsker bruke det som tilsetning i mat og bakst, s da blir det aldri til at jeg bare blander meg en shake.

Proteinkuler er en veldig rask og enkel mte p f i seg ekstra protein i kosten uten for mange ingredienser og dill dall! Selvflgelig kan man ogs gjr de mer avansert hvis man nsker det :)

En veldig enkel variant er disse proteinkulene:

Jeg har kun brukt proteinpulver i kosten i noen mneder s jeg er absolutt ingen ekspert p omrdet! Men lrer s lenge man lever, og jeg er veldig nysgjerrig p alt som har med mat og kosthold ;)

Det mest vanlig proteinpulveret er myseprotein, alts whey. Det tas fort opp i kroppen, og er derfor det beste ta etter trening. Det finnes uendelig med merker og forskjellig smaker! En stor jungel for nybegynnere. Min erfaring er at 100 % whey gir f.eks litt trr bakst og skiller seg litt lettere i f.eks mousse.

Et annet veldig populrt proteinpulver er kasein, casein. Det tas tregere opp i kroppen, og er derfor optimalt ta p kvelden, slik at kroppen fr jevnt med protein gjennom natten. Jeg elsker resultatet casein gir i f.eks mugcake eller proteinkuler.

Mange proteinpulver er en blanding av disse to typene, og det er det jeg bruker mest av i bakst og andre godsaker. Da fr du bde saftigheten i baksten (ikke like saftig som ren casein), og opptak av protein i kroppen bde raskt og over lenger tid.

Jeg har de siste mnedene prvd flere merker og typer, og har helt klart funnet noen favoritter. Et innlegg om mine erfaringer kommer over sommeren :)

Jeg lagde to porsjoner med proteinkuler hvor jeg brukt to forskjellig typer pulver for vise dere resultatet det gir.

'

I disse kulene brukte jeg per porsjon:

  • 30 gram proteinpulver med vaniljesmak
  • 15 gram havregryn
  • 1 ss sukrin gold
  • 5 drper stevia vanilje (kan fint slyfes)
  • Vann/melk

Alt det trres blandes i en skl.

Tilsett s vann eller melk til deigen blir fast. Husk ta litt og litt slik at den ikke blir for klissete!

Nr du tilsetter fuktighet merker du forskjellen p typene med en gang. Med whey blir den veldig lett klissete og mer kompakt. Caseinpulver trenger mer vske og gir en luftigere konsistens.

Det vil da si at du trenger mer vske i casein-blandingen enn med whey, som ogs da gir "mer for penga".

Caseinpulveret jeg brukte var Dymatize Nutrition Elite Casein i smaken Smooth Vanilla

Whey-pulveret jeg brukte var Proteinfabrikken Whey Tech i smaken Vanilje, som er en blanding av 80 % whey og 20 % casein.

Casein til venstre. Whey tech til hyre.

Jeg var nok bittelitt ivirig med vannmengden, s whey-kulene ble litt for klissete.

Casein-kulene ble helt perfekte, og er mye lettere jobbe med! Selv med en litt mer klissete deig er de lettere forme enn f.eks whey-blandingen.

Best resultat nr det gjelder konsistens er hvis kulene fr lov hvile litt i kjleskapet i en times tid, mens ogs gjerne over natta for de ekstra tlmodige.

Med casein fler jeg at man fr en litt mer marsipan-konsistens, som bare smelter bort i munn. Med whey blir det en litt mer deigete-konistens, noe jeg ogs liker veldig godt siden jeg elsker kakedeig og rre! ;)

Her i heimen er proteinkuler en stor hit, og de varer aldri lenge i kjleskapet.. ;)

Kom gjerne med sprsml, tips eller erfaringer!

Hva er din favorittmte bruke proteinpulver p?

#protein #proteinmat #dessert #jatildesserthverdag #proteinpulver #suntoggodt #utensukker #sukkerfri #funksjonellmat #iherb #sukrin #sukringold #havregryn #proteinkuler #proteinbar

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com