juli 2014

Nydelig sommerdessert med selvplukket rips

Hei!

Jeg spurte på Instagram i dag om hjelp i forhold til en treningsdagbok. Jeg ser det finnes flere typer, og mange lager også selv. 

Har du noen tips eller anbefalinger tar jeg gjerne i mot her også :)

Fremover nå skal jeg nemlig ha mye fokus på styrketrening, i tillegg til jevnlig kondisjonsøkter.

Da er det gøy å kunne se fremgang svart på hvitt, og holde oversikten over øvelser. Jeg har aldri vært i nærheten av å være så sterk som jeg var i fjor sommer og jeg elsket det.

Jeg deler ikke mye privat her på bloggen, men det siste året har vært fylt med mange oppturer og nedturer. Etter en hektisk vår/sommer har jeg falt helt ut av gode treningsrutiner, dessverre, men fremover blir det annerledes.

Hodet begynner å komme tilbake på plass der det burde være, og det kjennes veldig godt.

Kroppen er langt fra der den skal være, og har, ganske frustrerende, tatt en del skritt bakover og noen kilo på igjen fra der jeg var da jeg giftet meg i fjor. 

MEN.

Nå har det skjedd, og sånn er livet.

Jeg kan ikke deppe mer over det nå, for det er virkelig ikke verdens undergang. Selv om jeg absolutt ikke synes det er gøy at visse plagg ikke passer lenger. Jeg må bruke det som motivasjon, og fokusere på hvor mye jeg har lært meg selv å kjenne. På godt og vondt.

Nå skal jeg fokusere på at sunne målsetninger, aktiv hverdag og positive tanker.

Gi aldri opp! Uansett alder eller livssituasjon. Gjør ditt beste.

Nok prat - tid for mat!

Selvplukket norske rips med hjemmelaget vaniljesaus!

Det er nydelig det :) 

Den hjemmelagde vaniljesausen uten sukker har blitt en klassiker her i huset når vi har gjester, og får alltid gode tilbakemeldinger. 

Oppskriften har blitt delt mange ganger før, men jeg slenger den med igjen!

Oppskrift:

  • 5 dl melk*
  • 1 vaniljestang
  • 4 eggeplommer
  • 50 gram sukrin melis/sukrin
  • 25 gram sukrin gold**
  • 20 gram maizena

*Jeg brukt ekstralett melk. Jo "feitere" melk jo fyldigere smak, naturlig nok. 

**Du kan helt fint bare bruke sukrin melis. Sukrin gold er med på å gi en litt rundere smak. Det vil nok også fungere helt fint med vanlig sukrin.

Hell melken over i en kjele. Snitt opp vaniljestangen, og skrap ut frøene. Tilsett frøene og hele stangen oppi melken. Varm den opp til kokepunktet. 

Pisk sammen eggeplommer, sukrin melis og sukrin gold til blandingen får en litt lysere gulfarge. Rør inn maizena.

Når melken har nådd kokepunktet skrur du ned platen til middels varme. Tilsett litt av melken oppi eggedosisen og rør godt. Dette er for å temperere blandingen.

Hell alt over i kjelen med resten av melken og rør rundt til blandingen begynner å tykne litt. 

Avkjøl.

Jeg lar vaniljestangen ligge oppi sausen så lenge som mulig, slik at den får trukket til seg all den deilige smaken. 

Du kan også gjerne sile sausen når den er ferdig slik at den blir helt jevn og fin.

Bytt ut rips med bringebær, multer, blåbær, solbær, jordbær eller stikkelsbær! Norsk natur er som en stor godis-butikk om dagen ;)

Takk for at mange fortsatt titter innom og er tålmodige med meg :)

Ha en super uke! 

 

#oppskrift #sommer #kosthold #utensukker #sukkerfri #vaniljesaus #rips #dessert #sukrin #sukrinmelis #sukringold #funksjonellmat #hverdag #trening #treningsdagbok #tips #bakekona

Himmelsk sjoko-mousse

Hei og hopp!

Da var det siste lørdagen i juli gitt! 

Når man har lite tid til overs i hverdagen er det utrolig hvor fort dagene flyr avgårde! Sommeren også. 

Men høsten er også en fin årstid når den tiden kommer. Nå om dagen storkoser jeg meg med å planlegge bursdagen til sønnen min. En kommende 3-åring som elsker å være med på kjøkkenet og med en vanvittig sterk vilje. "Jeg klarer sjøl, mamma!!"

I tillegg har jeg selv bursdag om ikke lenge, og det er jo også selvfølgelig stas!

Men siden det er lørdag i dag var det på tide med en liten sjokkis-dessert ;) 

Sjokolade"ostekake"-mousse med

Oppskrift på 2 porsjoner:

  • 2 gelatinplater
  • 30 gram Philadelphia sjokolade
  • 100 gram gresk yoghurt - eller mager kesam m/u vanilje
  • 1-2 ts kakao
  • 1-2 ss sukrin melis
  • 1 eggehvite
  • 2 ss vann

Legg gelatinplatene i vann slik at de blir myke.

Bland sammen Philadelphia sjokolade, gresk yoghurt, kakao og sukrin melis. Juster med kakao og sukrin melis etter hvor søt du liker den.

Stivpisk eggehviten i en egen bolle.

Kok opp 2 ss vann, og løs opp gelatinplatene i vannet.

Hell gelatinoppløsningen oppi yoghurtblandingen i en tynn stråle mens du rører rundt samtidig.

Ikke pisk eller rør hardt, men vend så fort inn den stivpiskete eggehviten. 

Fordel over i ønsket form(er)

Her har jeg brukte små kopper. Dekorativt med noe annet enn bare en klassisk skål :)

Toppet med litt revet sukkerfri mørk sjokolade og melkesjokolade

Søtsuget dekket: Check!


Bortsett fra her på bloggen er jeg også på:

Instagram: @bakekona

Pinterest: http://www.pinterest.com/bakekona/

Facebook: http://www.facebook.com/Bakekona

Jeg er overalt - mohaha..

 

Ha en solfylt og varm lørdag :)

 

#oppskrift #sunneredessert #kosthold #sukrinmelis #sjokolade #dessert #facebook #instagram #pinterest #bakekona #funksjonellmat #sukkerfri #hverdag #mamma #sommer #mat 

Luftig og sukkerfri "proteinkrem"

Hei!

Som hos sikkert mange andre av dere er det mange tanker om alt som foregår på nyhetene om dagen. Enn så lenge får man leve så normalt som mulig, og nyte livet med de rundt seg :)

Jammen meg er det fredag i dag også! Jeg klarer virkelig ikke å holde styr på dagene når man er i feriemodus! Men sånn skal det vel være også? ;)

Dagens dessert/mellommåltid tips er enkelt og tar ca 5 minutter å slenge sammen.

Frisk, søtt og mettende.

Og selvfølgelig avkjølende ;)

En proteinrik krem med rørte norske bringebær! 

Oppskrift:

  • 1 eggehvite
  • 1 ss sukrin melis
  • 1 beger Skyr i smaken bringebringbær og fersken
  • Bringebær

Start med å stivpiske eggehviten og sukrin melis til du kan snu bollen på hodet.

Vend så skyren fort, men forsiktig, inn i eggehviten.

Mos bringebær i en egen liten bolle Tilsett bringebærmosen i skyrblandingen, og vend den litt inn. 

Jeg foretrekker å ikke blande den for mye inn, for jeg vil at man tydelig skal kunne smak begge deler hver for seg.

Hell over i et glass, legg beina på bordet, og nyt mens sola varmer på kroppen ;)

Og dere skyr-elskere vet at det finnes en haug med smaker, og dermed kan denne oppskriften lett justeres med de smakene du liker.

Skyr med rips og vanilje og med selvplukket rørte rips står f.eks høyt på min liste over neste versjon!

Skyr med ananas og mango blandet med litt hjemmelaget mangopure tror jeg hadde blitt utrolig friskt og godt :)

Skyr er en veldig kompakt yoghurt, men denne versjon blir utrolig luftig.

Nei, nå er det på tide å smøre kroppen inn med solkrem, og nyte nok en fantastisk dag med gutta mine :)

#sommeridyll ;)

Ha en strålende fredag, og en riktig god helg!

 

#oppskrift #kosthold #trening #protein #proteinrik #skyr #bringebær #sukkerfri #utensukker #sukrinmelis #funksjonellmat #jatildesserthverdag #dessert #hverdag #sommer #bakekona

Hete dager med hjemmelaget iste uten sukker

Hei!

Holder dere ut i denne varmen?

Jeg må si at jeg virkelig prøver å nyte hvert eneste sekund, selv om det blir litt vel hett til tider. Plutselig kommer høsten og vinteren, og da trenger jeg batterier som er fulladet av sol og varme ;)

Matlysten kjenner jeg også blir dårligere når gradestokken stiger, og enda viktigere blir det da å få i seg nok væske.

En storfavoritt i heimen her om dagen er hjemmelaget iste.

Den består helt enkelt av vann, teposer og søtning.

Om morgen pleier jeg å koke vann, putte oppi teposer med ønsket smak, smake til med sukrin melis/sukrin gold og la det avkjøle seg. Og så setter jeg det inn i kjøleskapet til det er helt avkjølt. 

Når den skal drikkes må jeg alltid ha en god del isbiter oppi for å få den skikkelig kald.

Favoritten om dagen er Golden Mango Green Tea - denne typen, kjøpt fra iHerb.

Kult er gult ;)

Det er ikke bare meg som kaster seg over glasset når teen er klar! ;) 

Dere som følger meg på Instagram, @bakekona, har kanskje fått med dere at det går mye i bærplukking om dagen! I tillegg til litt ufrivillig vannkrig med en 3-åring som har fått dreisen på hvordan man best løper rundt med hageslangen..  

Det er litt ekstra stas å fylle opp fryseren med bær jeg har plukket selv. Mye blir spist før det har rukket å lande oppi bollen ;) Norske jordbær håper jeg også at jeg får fylt opp fryseren med etterhvert.

Det jeg virkelig kunne tenkt meg er å få plukket multer, multekrem til jul, men jeg vet virkelig ikke hvor jeg skal gå eller om jeg er for sent/tidlig ute (?). Så hvis noen har tips til områder i Oslo/Akershus tar jeg med stor glede i mot ;) Men jeg innbiller meg at det er sånt som folk liker å holde hemmelig..? ;)

Jeg håper dere nyter varmen, bader og spiser noen is ;) 

(Tenk at det snart er august..!)

Ha en fortsatt strålende sommer :)

 

#oppskrift #kosthold #sommer #mat #bær #solbær #stikkelsbær #rips #tips #iste #sukkerfri #utensukker #sukrin #funksjonellmat #iherb #grønnte #sukringold #sukrinmelis #suntoggodt #hverdag #familie #bakekona

Smuldrepai uten sukker - rask og enkel sommerdessert!

Hiv o hoi!

Sommer - sol - ferie - familietid!

Datatid? Nei, det er det minimalt av! Godt er det ;) Og sånn er det vel kanskje for mange av dere også?

Jeg tenker stadig på bloggen, og alt jeg har lyst å dele med dere. Men når kvelden kommer er det ikke mye tid igjen til å skrive innlegg og redigere bilder.

Men her nå et lite livstegn fra meg ;) Og med oppskrift på en deilig dessert jeg lagde til et middagsselskap, med stor suksess, for en stund siden. 

Som også har blitt laget flere ganger etter det. Senest i dag faktisk!

Og det lille som ble igjen av dagens runde ble spist mens jeg skrev dette innlegget ;)

Smuldrepai - med rabarbra.

Men dagens versjon var med blåbær, bringebær og jordbær - og med hjemmelaget vaniljesaus uten sukker. Oppskrift på sausen finner du HER. Gi meg en skje, så spiser jeg gjerne bare sausen!!

På denne smuldrepaien med rabarbra hadde jeg bare en dæsj mager vanilje kesam. Vaniljeis er også utrolig godt på!

Oppskrift:

  • ca 500 gram rabarbra - eller annen frukt/bær
  • 1 dl søtning - jeg brukte 1/2 dl sukrin og 1/2 dl sukrin gold
  • 1 ss potetmel

Smuldretopping:

  • ca 2 dl hvetemel - evt fullkornsmel/speltmel
  • 1/2 dl havregryn
  • 1 strøken ts bakepulver
  • 2 ss sukrin
  • 1/2 ts vaniljeekstrakt - evt vaniljepulver/vaniljesukker - men kan også helt fint sløyfes
  • 100 gram smør i terninger - jeg brukte ekte meierismør

Sett ovnen på 210 grader.

Hvis du bruker rabarbra skjærer du stilkene i biter på ca 1 cm. Vend inn søtning og potetmel. Legg frukten/bærene i bunnen av ønsket form. Jeg brukte en rund ildfast form.

Bland godt sammen mel, havregryn, bakepulver og sukrin i en bolle. Smuldre inn vaniljeekstrakt og smøret i blandingen. 

Fordel over frukten/bærene. 

Stekes midt i ovnen i ca 25-30 minutter til toppingen har blitt gylden. Juster tiden etter din ovnen.

La paien sette seg litt på benken før du serverer.

For en "slankere" versjon kan du nok fint halvere mengden smuldretopping. Men toppen er jo halve moroa ;)

Jeg slenger med et lite tips jeg har tenkt på lenge at jeg må dele med dere!

Når man først har begynt å bruke frøene fra ekte vaniljestang i oppskrifter, er det ingen vei tilbake. Gud, så godt det blir! Men prisen kan være litt høy enkelte steder, så jeg pleier alltid å hamstre et par pakker når jeg er på et senter som har butikken TIGER. Der selger de en pakke med to stenger for 20 kroner. Ofte når jeg lager desserter som ikke skal lages til så mange bruker jeg gjerne bare halvparten av en vaniljestang, siden smaken er så intens. Den andre halve legger jeg bare tilbake i glassbeholderen, og dermed holder den seg lenge. 

Jeg har flere tips på vei, blant annet fra Ebay, så følg med. 

Og del gjerne om du har noen gode shoppingtips du har oppdaget i det siste! Jeg elsker gode kupp ;)

Ha en fortsatt riktig fin sommer :)

 

#oppskrift #kosthold #suntoggodt #sukrin #sukringold #funksjonellmat #smuldrepai #rabarbra #bringebær #hverdag #mat #kake #utensukker #sukkerfri #sommer #dessert #bakekona #vaniljestang 

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com

hits