juli 2014

Nydelig sommerdessert med selvplukket rips

Hei!

Jeg spurte p Instagram i dag om hjelp i forhold til en treningsdagbok. Jeg ser det finnes flere typer, og mange lager ogs selv.

Har du noen tips eller anbefalinger tar jeg gjerne i mot her ogs :)

Fremover n skal jeg nemlig ha mye fokus p styrketrening, i tillegg til jevnlig kondisjonskter.

Da er det gy kunne se fremgang svart p hvitt, og holde oversikten over velser. Jeg har aldri vrt i nrheten av vre s sterk som jeg var i fjor sommer og jeg elsket det.

Jeg deler ikke mye privat her p bloggen, men det siste ret har vrt fylt med mange oppturer og nedturer. Etter en hektisk vr/sommer har jeg falt helt ut av gode treningsrutiner, dessverre, men fremover blir det annerledes.

Hodet begynner komme tilbake p plass der det burde vre, og det kjennes veldig godt.

Kroppen er langt fra der den skal vre, og har, ganske frustrerende, tatt en del skritt bakover og noen kilo p igjen fra der jeg var da jeg giftet meg i fjor.

MEN.

N har det skjedd, og snn er livet.

Jeg kan ikke deppe mer over det n, for det er virkelig ikke verdens undergang. Selv om jeg absolutt ikke synes det er gy at visse plagg ikke passer lenger. Jeg m bruke det som motivasjon, og fokusere p hvor mye jeg har lrt meg selv kjenne. P godt og vondt.

N skal jeg fokusere p at sunne mlsetninger, aktiv hverdag og positive tanker.

Gi aldri opp! Uansett alder eller livssituasjon. Gjr ditt beste.

Nok prat - tid for mat!

Selvplukket norske rips med hjemmelaget vaniljesaus!

Det er nydelig det :)

Den hjemmelagde vaniljesausen uten sukker har blitt en klassiker her i huset nr vi har gjester, og fr alltid gode tilbakemeldinger.

Oppskriften har blitt delt mange ganger fr, men jeg slenger den med igjen!

Oppskrift:

  • 5 dl melk*
  • 1 vaniljestang
  • 4 eggeplommer
  • 50 gram sukrin melis/sukrin
  • 25 gram sukrin gold**
  • 20 gram maizena

*Jeg brukt ekstralett melk. Jo "feitere" melk jo fyldigere smak, naturlig nok.

**Du kan helt fint bare bruke sukrin melis. Sukrin gold er med p gi en litt rundere smak. Det vil nok ogs fungere helt fint med vanlig sukrin.

Hell melken over i en kjele. Snitt opp vaniljestangen, og skrap ut frene. Tilsett frene og hele stangen oppi melken. Varm den opp til kokepunktet.

Pisk sammen eggeplommer, sukrin melis og sukrin gold til blandingen fr en litt lysere gulfarge. Rr inn maizena.

Nr melken har ndd kokepunktet skrur du ned platen til middels varme. Tilsett litt av melken oppi eggedosisen og rr godt. Dette er for temperere blandingen.

Hell alt over i kjelen med resten av melken og rr rundt til blandingen begynner tykne litt.

Avkjl.

Jeg lar vaniljestangen ligge oppi sausen s lenge som mulig, slik at den fr trukket til seg all den deilige smaken.

Du kan ogs gjerne sile sausen nr den er ferdig slik at den blir helt jevn og fin.

Bytt ut rips med bringebr, multer, blbr, solbr, jordbr eller stikkelsbr! Norsk natur er som en stor godis-butikk om dagen ;)

Takk for at mange fortsatt titter innom og er tlmodige med meg :)

Ha en super uke!

#oppskrift #sommer #kosthold #utensukker #sukkerfri #vaniljesaus #rips #dessert #sukrin #sukrinmelis #sukringold #funksjonellmat #hverdag #trening #treningsdagbok #tips #bakekona

Himmelsk sjoko-mousse

Hei og hopp!

Da var det siste lrdagen i juli gitt!

Nr man har lite tid til overs i hverdagen er det utrolig hvor fort dagene flyr avgrde! Sommeren ogs.

Men hsten er ogs en fin rstid nr den tiden kommer. N om dagen storkoser jeg meg med planlegge bursdagen til snnen min. En kommende 3-ring som elsker vre med p kjkkenet og med en vanvittig sterk vilje. "Jeg klarer sjl, mamma!!"

I tillegg har jeg selv bursdag om ikke lenge, og det er jo ogs selvflgelig stas!

Men siden det er lrdag i dag var det p tide med en liten sjokkis-dessert ;)

Sjokolade"ostekake"-mousse med

Oppskrift p 2 porsjoner:

  • 2 gelatinplater
  • 30 gram Philadelphia sjokolade
  • 100 gram gresk yoghurt - eller mager kesam m/u vanilje
  • 1-2 ts kakao
  • 1-2 ss sukrin melis
  • 1 eggehvite
  • 2 ss vann

Legg gelatinplatene i vann slik at de blir myke.

Bland sammen Philadelphia sjokolade, gresk yoghurt, kakao og sukrin melis. Juster med kakao og sukrin melis etter hvor st du liker den.

Stivpisk eggehviten i en egen bolle.

Kok opp 2 ss vann, og ls opp gelatinplatene i vannet.

Hell gelatinopplsningen oppi yoghurtblandingen i en tynn strle mens du rrer rundt samtidig.

Ikke pisk eller rr hardt, men vend s fort inn den stivpiskete eggehviten.

Fordel over i nsket form(er)

Her har jeg brukte sm kopper. Dekorativt med noe annet enn bare en klassisk skl :)

Toppet med litt revet sukkerfri mrk sjokolade og melkesjokolade

Stsuget dekket: Check!


Bortsett fra her p bloggen er jeg ogs p:

Instagram: @bakekona

Pinterest:http://www.pinterest.com/bakekona/

Facebook:http://www.facebook.com/Bakekona

Jeg er overalt - mohaha..

Ha en solfylt og varm lrdag :)

#oppskrift #sunneredessert #kosthold #sukrinmelis #sjokolade #dessert #facebook #instagram #pinterest #bakekona #funksjonellmat #sukkerfri #hverdag #mamma #sommer #mat

Luftig og sukkerfri "proteinkrem"

Hei!

Som hos sikkert mange andre av dere er det mange tanker om alt som foregr p nyhetene om dagen. Enn s lenge fr man leve s normalt som mulig, og nyte livet med de rundt seg :)

Jammen meg er det fredag i dag ogs! Jeg klarer virkelig ikke holde styr p dagene nr man er i feriemodus! Men snn skal det vel vre ogs? ;)

Dagens dessert/mellommltid tips er enkelt og tar ca 5 minutter slenge sammen.

Frisk, stt og mettende.

Og selvflgelig avkjlende ;)

En proteinrik krem med rrte norske bringebr!

Oppskrift:

  • 1 eggehvite
  • 1 ss sukrin melis
  • 1 beger Skyr i smaken bringebringbr og fersken
  • Bringebr

Start med stivpiske eggehviten og sukrin melis til du kan snu bollen p hodet.

Vend s skyren fort, men forsiktig, inn i eggehviten.

Mos bringebr i en egen liten bolle Tilsett bringebrmosen i skyrblandingen, og vend den litt inn.

Jeg foretrekker ikke blande den for mye inn, for jeg vil at man tydelig skal kunne smak begge deler hver for seg.

Hell over i et glass, legg beina p bordet, og nyt mens sola varmer p kroppen ;)

Og dere skyr-elskere vet at det finnes en haug med smaker, og dermed kan denne oppskriften lett justeres med de smakene du liker.

Skyr med rips og vanilje og med selvplukket rrte rips str f.eks hyt p min liste over neste versjon!

Skyr med ananas og mango blandet med litt hjemmelaget mangopure tror jeg hadde blitt utrolig friskt og godt :)

Skyr er en veldig kompakt yoghurt, men denne versjon blir utrolig luftig.

Nei, n er det p tide smre kroppen inn med solkrem, og nyte nok en fantastisk dag med gutta mine :)

#sommeridyll ;)

Ha en strlende fredag, og en riktig god helg!

#oppskrift #kosthold #trening #protein #proteinrik #skyr #bringebr #sukkerfri #utensukker #sukrinmelis #funksjonellmat #jatildesserthverdag #dessert #hverdag #sommer #bakekona

Hete dager med hjemmelaget iste uten sukker

Hei!

Holder dere ut i denne varmen?

Jeg m si at jeg virkelig prver nyte hvert eneste sekund, selv om det blir litt vel hett til tider. Plutselig kommer hsten og vinteren, og da trenger jeg batterier som er fulladet av sol og varme ;)

Matlysten kjenner jeg ogs blir drligere nr gradestokken stiger, og enda viktigere blir det da f i seg nok vske.

En storfavoritt i heimen her om dagen er hjemmelaget iste.

Den bestr helt enkelt av vann, teposer og stning.

Om morgen pleier jeg koke vann, putte oppi teposer med nsket smak, smake til med sukrin melis/sukrin gold og la det avkjle seg. Og s setter jeg det inn i kjleskapet til det er helt avkjlt.

Nr den skal drikkes m jeg alltid ha en god del isbiter oppi for f den skikkelig kald.

Favoritten om dagen er Golden Mango Green Tea - denne typen, kjpt fra iHerb.

Kult er gult ;)

Det er ikke bare meg som kaster seg over glasset nr teen er klar! ;)

Dere som flger meg p Instagram, @bakekona, har kanskje ftt med dere at det gr mye i brplukking om dagen! I tillegg til litt ufrivillig vannkrig med en 3-ring som har ftt dreisen p hvordan man best lper rundt med hageslangen..

Det er litt ekstra stas fylle opp fryseren med br jeg har plukket selv. Mye blir spist fr det har rukket lande oppi bollen ;) Norske jordbr hper jeg ogs at jeg fr fylt opp fryseren med etterhvert.

Det jeg virkelig kunne tenkt meg er f plukket multer, multekrem til jul, men jeg vet virkelig ikke hvor jeg skal g eller om jeg er for sent/tidlig ute (?). S hvis noen har tips til omrder i Oslo/Akershus tar jeg med stor glede i mot ;) Men jeg innbiller meg at det er snt som folk liker holde hemmelig..? ;)

Jeg hper dere nyter varmen, bader og spiser noen is ;)

(Tenk at det snart er august..!)

Ha en fortsatt strlende sommer :)

#oppskrift #kosthold #sommer #mat #br #solbr #stikkelsbr #rips #tips #iste #sukkerfri #utensukker #sukrin #funksjonellmat #iherb #grnnte #sukringold #sukrinmelis #suntoggodt #hverdag #familie #bakekona

Smuldrepai uten sukker - rask og enkel sommerdessert!

Hiv o hoi!

Sommer - sol - ferie - familietid!

Datatid? Nei, det er det minimalt av! Godt er det ;) Og snn er det vel kanskje for mange av dere ogs?

Jeg tenker stadig p bloggen, og alt jeg har lyst dele med dere. Men nr kvelden kommer er det ikke mye tid igjen til skrive innlegg og redigere bilder.

Men her n et lite livstegn fra meg ;) Og med oppskrift p en deilig dessert jeg lagde til et middagsselskap, med stor suksess, for en stund siden.

Som ogs har blitt laget flere ganger etter det. Senest i dag faktisk!

Og det lille som ble igjen av dagens runde ble spist mens jeg skrev dette innlegget ;)

Smuldrepai - med rabarbra.

Men dagens versjon var med blbr, bringebr og jordbr - og med hjemmelaget vaniljesaus uten sukker. Oppskrift p sausen finner du HER. Gi meg en skje, s spiser jeg gjerne bare sausen!!

P denne smuldrepaien med rabarbra hadde jeg bare en dsj mager vanilje kesam. Vaniljeis er ogs utrolig godt p!

Oppskrift:

  • ca 500 gram rabarbra - eller annen frukt/br
  • 1 dl stning - jeg brukte 1/2 dl sukrin og 1/2 dl sukrin gold
  • 1 ss potetmel

Smuldretopping:

  • ca 2 dl hvetemel - evt fullkornsmel/speltmel
  • 1/2 dl havregryn
  • 1 strken ts bakepulver
  • 2 ss sukrin
  • 1/2 ts vaniljeekstrakt - evt vaniljepulver/vaniljesukker - men kan ogs helt fint slyfes
  • 100 gram smr i terninger - jeg brukte ekte meierismr

Sett ovnen p 210 grader.

Hvis du bruker rabarbra skjrer du stilkene i biter p ca 1 cm. Vend inn stning og potetmel. Legg frukten/brene i bunnen av nsket form. Jeg brukte en rund ildfast form.

Bland godt sammen mel, havregryn, bakepulver og sukrin i en bolle. Smuldre inn vaniljeekstrakt og smret i blandingen.

Fordel over frukten/brene.

Stekes midt i ovnen i ca 25-30 minutter til toppingen har blitt gylden. Juster tiden etter din ovnen.

La paien sette seg litt p benken fr du serverer.

For en "slankere" versjon kan du nok fint halvere mengden smuldretopping. Men toppen er jo halve moroa ;)

Jeg slenger med et lite tips jeg har tenkt p lenge at jeg m dele med dere!

Nr man frst har begynt bruke frene fra ekte vaniljestang i oppskrifter, er det ingen vei tilbake. Gud, s godt det blir! Men prisen kan vre litt hy enkelte steder, s jeg pleier alltid hamstre et par pakker nr jeg er p et senter som har butikken TIGER. Der selger de en pakke med to stenger for 20 kroner. Ofte nr jeg lager desserter som ikke skal lages til s mange bruker jeg gjerne bare halvparten av en vaniljestang, siden smaken er s intens. Den andre halve legger jeg bare tilbake i glassbeholderen, og dermed holder den seg lenge.

Jeg har flere tips p vei, blant annet fra Ebay, s flg med.

Og del gjerne om du har noen gode shoppingtips du har oppdaget i det siste! Jeg elsker gode kupp ;)

Ha en fortsatt riktig fin sommer :)

#oppskrift #kosthold #suntoggodt #sukrin #sukringold #funksjonellmat #smuldrepai #rabarbra #bringebr #hverdag #mat #kake #utensukker #sukkerfri #sommer #dessert #bakekona #vaniljestang

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com

hits