hits

august 2013

Sukkerfrie cake pops!

Cake pops - kake p pinne!

Dette er noe jeg faktisk ikke har laget s mange ganger, men disse derimot! Disse var noen skikkelig godsaker jeg har lyst lage igjen veldig snart! :)

Og s veldig vanskelig var det egentlig ikke! Ihvertfall ikke hvis du, som meg, allerede har kakerester i fryseren!

Jeg gikk for en sukkerfri versjon, men samme oppskrift fungerer jo selvflgelig med din egen sjokoladekakeoppskrift eller rett og slett Toro langpanne!

I fryseren fant jeg nemlig sjokolademuffins som jeg lagde for en stund siden - laget av sjokoladekakemixen til Funksjonell mat. Siden vi skulle feire bursdagen til Jonathan i helgen, og jeg jobber med tmme fryseren, passet disse ypperlig eksperimentere litt med.

Nr det gjelder mengder i oppskriften s fr du tilpasse det litt med hva du har og foretrekker! Noen oppskrifter ikke like lett flge helt slavisk, men bruk som inspirasjon ;)

Oppskrift:

  • ca 400 gram sjokoladekakerester - eller sjokolademuffins som jeg hadde
  • 100 gram philadelphia light*
  • 50 gram gresk yoghurt naturell*
  • 2 ss kakao
  • 1-2 ss sukrin gold

*Mer yoghurt og mindre philadelphia gir et lavere kaloriinnhold. Juster mengden yoghurt/philadelphia etter hvor saftig du vil ha de.

Stek sjokoladekake hvis du ikke har kakerester. Avkjl.

Sjokoladekaken smuldres opp, og de andre ingrediensene rres inn. Massen skal vre kompakt, men ikke klissete.

Trill til kuller p nsket strrelse. Jeg er litt i tvil faktisk, hektisk bursdagsbaking, men mener jeg fikk omkring 30 kuler. Inn i fryseren i 30 minutter.

Smelt litt sukkerfri sjokolade. Dypp pinnen i sjokoladen og ned i kulen. S tilbake i kjlekskapet eller fryseren slik at massen fr "satt seg! litt.

Smelt mer sjokolade, enten i en skl over et vannbad eller i mikroen. Gjerne sammen litt cocosa for en mer rennende sjokolade som er lettere jobbe med.

Dypp kulen og str p pynt hvis du vil ha det! (Nei, pynten er ikke sukkerfri!)

Sett de evt til trke stende eller putt de i sm muffins/konfektformer

La de avkjle seg litt p benken, fr du setter dem tilbake i kjleskapet, slik at alt fr stivnet ordentlig.

Og s er det bare ta seg en pinne og nyt en bit med saftige sjokoladekuler trukket med sjokolade.

Himmelsk..! Og ikke minst ste og dekorative synes n jeg ;)

Man trenger jo ikke bruke pinner hvis man har sm muffinsformer, men en morsom vri p kakebaksten var det!

Skal du lage sjokoladekaken med en egen oppskrift kan du jo prve erstatte sukkeret med sukrin/sukrin gold for en sunnere variant! Gjerne mer sukrin gold enn sukrin.

Ingen hverdagsdessert dette her, men morsomt til bde bursdagsselskaper, jentekvelder eller som en overraskelse til kolleager p jobb!

Har dere noen morsomme kakeoppskrifter/varianter dele? :)

#sukkerfri #utensukker #cakepops #dessert #bake #oppskrift #sjokolade #sjokoladekake #bakekona

Grove pizzasnurrer og en smakebit p morgendagens ste oppskrift

N som familie-hverdagen er tilbake for fullt er det ikke alltid at dgnet har nok timer! S og si hver kveld sitter jeg med en flelse av at jeg skulle ha ftt gjort mer. Jeg har s mye jeg har lyst til gjre! Baking, blogging, hobbyting, trene og s litt husarbeid innimellom der. Det siste er absolutt ingen favoritt, men det er jeg vel kanskje ikke alene om mene..

Dagene flyr avgrde - og n er det kun noen f dager igjen av august! September er min bursdagsmned, s det er selvflgelig litt ekstra stas ;)

Til bursdagsselskapene til Jonathan bakte vi pizzasnurrer som vi serverte til sm og store - i tillegg til plser og kaker! ;)

Pizzasnurrer er godt ha i fryseren! Enten for ha til middag hvis ting m g kjapt, eller for fylle opp matboksen med noen annet!

Oppskrift:

  • 500 gram fullkornsmel - eller f.eks sammalt hvete
  • 1 pose trrgjr
  • 1 klype salt
  • 4,5 dl vann
  • Evt et par ss olje - gir en litt mer smidig deig og et litt mer saftig resultat.

Bland sammen mel, gjr, salt, evt olje og mesteparten av vannet. Elt i en kjkkenmaskin i minimum 5 minutter. Tilsett litt og litt mer av vsken mens deigen eltes. Dekk bollen til med plast, slik at fuktigheten ikke forsvinner, og sett til heving i en times tid.

Sett ovnen p 225 grader.

Kjevl deigen ut til et stor rektangel. Smr p med pizzasaus/hermetiske tomater. Og s strr du over det du vil ha som fyll!

Disse pizzasnurrene ble fylt med stekte karbonadedeig, rdlk og mais. Toppet med lett-ost.

Stekes midt i ovnen.

Hvor lenge jeg hadde de inn husker jeg utrolig nok ikke for yeblikket. Men se p undersiden. N de fr en gylden skorpe p underisden er de ferdig.

Nystekte er selvflgelig best!

Men skal du fryse de ned puttes de i fryseren med en gang de er avkjlt. La de tine p benken og inn i ovnen p 225 grader i noen minutter for et nystekt resultat igjen ;)

I morgen har jeg en ny godsak til dere ;)

Cake pops!

Og disse fikk ben g p.. Vips s var de borte! Farlig gode.. Gleder meg til neste gang for si det snn ;)

Har du noe du alltid liker ha tilgjengelig i fryseren?

#oppskrift #bake #bakekona #pizza #oizzasnurrer #gjrbakst #fullkorn #sukrin #suntoggodt #lunsj #matpakke

Lag tzatzikien selv!

God kveld! Er det sndag? Og helga er over?

Denne helga har virkelig flydd avgrde! Vi har hadde koselig besk i gr, og hadde nok en bursdagsfeiring for 2-ringen vr. Kaker, gaver, fest og moro!

Bakingen er dokumentert - og oppskrifter kommer i lpet av uka. Dere kan vente dere blant annet pizzasnurrer, sukkerfri cake pops og eplemuffins!

Men.. Tilbake til overskriften. Jeg kom over en artikkel som gjorde meg litt skremt! En tankevekker..

Overskriften var: Bamas tzatsiki er majones

40,7 % av inneholdet er fett. Nringsinnholdet per 100 gram er 381 kcal. Dette er jo helt vilt med tanke p at tzatziki skal vre en yoghurt og agurk-dressing. rsaken? Holdbarheten.. Vanvittig mener n jeg.

Artikkelen er fra 2012 - s det kan vre produktet ikke selges lenger eller at det er endret. Men poenget er! Sjekk hva ting inneholder fr du kjper, og f.eks tzatziki lager man s enkelt selv!

Tzatziki kan vre s enkelt som:

  • 1 beger yoghurt naturell / gresk yoghurt naturell
  • 1/2 agurk - revet
  • Hvitlk
  • Salt
  • Pepper
  • Evt litt sukrin hvis du synes den er litt syrlig.

Hurtigversjon: Bland alt sammen.

Hell gjerne yoghurt naturell over i et kaffefilter slik at den blir tykkere. Og str litt salt over den raspet agurken slik at vannet trekker raskere ut av den. Gjr du begge deler fr du en tykkere konsistens p tzatzikien. Et must er det ikke. Oppbevar i en tett boks i kjleskapet, s har du en sunn og mager dressingen til middagen i et par dager. Uten bde undvendig mye fett, sukker og salt.

Perfekt som tilbehr til grillmat, hjemmelaget gyros eller p salaten!

Kutt opp grnnsaker i strimler - og bruk tzatzikien som dip! Perfekt kveldsmat ;)

Men vi fr avslutte dagens innlegg med noe stt!

Et eple, kuttet i terninger, kanel og sukrin gold ristet sammen i en pose.

Legges lagevis sammen med et beger Yoplait dobbel 0 % vanilje.

Toppet med sukrin gold og naturlig honningkjeks.

Jeg vil avslutte med at jeg skjnner at det er enkelt kjpe ferdigprodusert mat, og vi lager ikke absolutt alt fra bunnen her heller. Men vr litt oppmerksom p hva ting egentlig inneholder!

Jeg hper dere har hatt en fin helg! med et siste stikk av sommervarme (?)Og nsker dere en god start p en ny uke!

#oppskrift #tzatziki #utensukker #sukkerfri #dessert #jatildesserthverdag #iherb #middag #mat #kosthold #trening #bakekona

Nydelig gryterett med "skjulte" grnnsaker

Jeg har virkelig ikke fortsttt at det er fredag i dag! S helgen kom nesten litt brtt p ;) Godt er det ihvertfall, og jeg gleder meg til mye familietid med gutta og flere hyggelige besk!

I gr lagde jeg en middag jeg bare m dele med dere! Den var utrolig god, enkel og ogs veldig barnevennlig!

I tillegg blir den like god, om ikke bedre, hvis den lages dagen fr!



Denne gryteretten er litt "putt det du har og liker i"-middag!

Oppskrift p hva vr gryterett inneholdt:

  • En pakke karbonadedeig
  • En halv rdlk - skjrt i sm biter
  • 2 bokser hermetiske tomater
  • En halv paprika - skjrt i sm biter
  • En gulrot - raspet
  • 1 kjttbuljongterning
  • Quinoa - bruk det du foretrekker/har - fullkonrris, bulgur, couscous.
  • Mais
  • Krydder: salt, pepper, hvitllk, paprika, kajennepepper, sennepspulver, oregano

Skyll quinoaen i vann. Stek karbondedeig i en kjele. Tilsett lk og paprika og la det surre litt sammen. Hell opp tomatene. Da det begynner smkoke tilsettes gulrot, buljongterning, quinoa (evt ris) og mais. La alt smkoke til quinoaen/risen er gjennomkokt. Rr jevnlig. Smak til med krydder. Server selvflgelig med en liten salat ved siden av hvis du nsker det.

Vend inn litt kesam mager/yoghurt naturell for en litt mildere og kremete variant.

Jeg hadde bare en dash ved siden av :)

Vi elsket denne gryteretten alle sammen - og jeg kommer helt klart til lage den igjen veldig snart! Denne kan man fint lage kvelden fr, og s er det bare varme den opp nr dere kommer hjem fra jobb og har slitne og sultne barn hengende i beina. Du kan ogs gjre mange av forberedelsene kvelden fr hvis du heller foretrekker det. Skjr opp paprika og lk, rasp gulrot - og s er det bare la kjelen kose seg p komfyren mens du pusler med andre ting!

Perfekt middag for smbarns-familier som trenger "lure" inn litt grnnsaker ;) Selvflelig for alle andre ogs! ;)

Nydelig som restemat! Eller frys ned i porsjonsbokser til en ekstra god lunsj en annen gang.

S til grsdagens dessert.

Sjokoladekrem med en crispy topping!

Gresk yoghurt naturell, sjokoladeproteinpulver og sukrin melis/sukrin gold blandes sammen. En vaniljejkeks knust i biter og sukrin gold p toppen.

Erstatt proteinpulveret med kakao hvis du foretrekker det.

Og s dere.. Endelig!

Quest Nutrition Protein Bar i smaken White Chocolate Raspberry

Snakk om ha hye forventninger! Og ihvertfall etter at bde jeg og Kato har blitt helt hekta p Cookie Dough-smaken.

Frste forsk: "Hva? Er dette alt? Hvor er den hvite sjokoladen..?" - og det samme flte Kato.

Andre forsk: "Hmm. Jo.. Ja. Ikke s verst! Men Cookie Dough er fortsatt bedre"

S konklusjonen er alts: hvis du forventer en proteinbar med mye smak av hvit sjokolade, s m du skru ned de forvetningene. Det positive er at den ikke er seig og kompakt som noen av de andre smakene kan vre. Den er luftig og frisk, og absolutt god p smak. Proteinbaren inneholder biter av hvit sjokolade og bringebr. Jeg ble utrolig skuffet frste gangen, men er mer positiv n. Den er, som de andre Quest barene, veldig god varmet litt i mikroen ogs! Er du nysgjerrig p White Chocolate ville jeg gitt den en sjansen! Jeg kommer til nyte de alle sammen! ;)

Skal du prve en Quest bar for frste gang ville jeg nok bestilt Cookie Dough-smaken.

Kanskje en litt forvirrende "anmeldelse", men dette var ihvertfall mine frste tanker :)

Jeg m bare komme med en liten anmeldelse til. Jeg fikk jo for noen dager siden en pakke med en av dressingene til Walden Farms. Kalorifri dressing?! Vel.. N har jeg ftt testet den ut bde i gr og i dag p lunsj-salaten og middagen i dag, og er meget positivt overrasket! Jeg tror ikke man skal overdrive mengden av gangen, men den gir en veldig god smak! S der har jeg blitt veldig nysgjerrig p flere smaker!

En riktig god bake-helg! :)

(Her skal det bakes de kaker og annet bakst!)

#oppskrift #middag #gryterett #karbonadedeig #suntoggodt #kosthold #vektklubb #quinoa #iherb #mat #bakekona

Sjokolade-proteinis

La oss fortsatt holde p sommerflelsen litt til! :)Selv om is selvflgelig kan nytes ret rundt!

Og at det ble en sjokoladevariant er kanskje ingen overraskelse ;)

Oppskrift:

  • 150 g gresk yoghurt naturell
  • 200 gram melk - jeg brukte ekstra lett
  • 30 gram proteinpulver med sjokoladesmak (tilsett mer hvis du nsker en mer proteinrik versjon)
  • 3 ss sukrin melis
  • 1 ss kakao

Miks alt godt sammen og hell i en isboks eller annen tett boks. Inn fryseren og rr jevnlig til den til slutt har stivnet. Dette kan ta noen timer! Tlmodigheten lenge leve og en ismaskin nskes en gang i fremtiden ;) Jeg trenger strre kjkken..!

Hadde det vrt opp til meg skulle den ftt vrt en liten stund til i fryseren - men denne gangen var det en annen i denne heimen som hadde kortere tlmodigheten! "Er ikke den isen du lovet meg snart ferdig" ;)

Dropp proteinpulveret og k mengden kakao hvis du foretrekker det!

Jeg vi si oppskriften gir tre gode porsjoner.

Bytt ut sjokoladeproteinpulveret med andre smaker om du nsker det - jordbr, vanilje, banan, cookies n' cream!

Toppet med Walden Farms chocolate syrup, som er en kalorifri sjokoladesirup, og en liten dash med cappucinokrydder.

Hell i isformer hvis du har det :)

Mer proteinpulver og/eller mindre melk gir en mer "fudge"-konsistens.

Trykk p bildet for komme direkte til Facebook-siden min, og flg meg gjerne der! :)

Bakekona er selvflgelig p Instagram ogs ;)

#utensukker #sukkerfri #iherb #sukringold #sukrinmelis #oppskrift #dessert #jatildesserthverdag #is #protein #proteinpulver

Grove rislapper toppet med hjemmelaget sirup

Rislapper bringer tilbake barndomsminner! Da jeg var liten var det s og si alltid grt p fredager de helgene jeg var hos pappen min. Dagen etterp ble det rislapper av restene! :)



Vi hadde risgrt til middag her om dagen. Favoritten er Coop sin ferdig grt, bde p smak og kaloriinnhold. I tillegg til en meget god pris!

S da jeg var hjemme med sykt barn p torsdag ble det nystekte rislapper til lunsj!

Mmmm - for bde liten og stor!

Oppskrift:

  • 450 gram ferdig risgrt -
  • 2 eggehviter
  • 1 egg
  • 100 gram fibra fullkornsmel
  • 2 ss sukrin
  • 2 ss sukrin gold
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1/2 ts natron
  • Litt vaniljepulver, kardemomme og kanel

Rr alt godt sammen. Stekes i panna p middels varme. Nr det kommer sm lutfhull er de klare for snus!

De er selvflgelig aller best nystekte - men er utrolig gode kalde og passer ypperlig til fryses!

Tips: Legg mellomleggspapir mellom rislappene, s er det lett bryte de fra hverandre selv om de er fryst. Putt i matboksen om morgen, s har de tint helt perfekt til det er tid for lunsj! :)

Legg merke til noen ste sm og utlmodige fingre p de neste bildene!

Det var virkelig nydelig med hjemmelaget sukkerfri blbrsirup og bringebrsirup.. Ihvertfall blbrsirupen!

For da bildet over var tatt forsvant plutselig bringebrsirupen, s den rakk jeg aldri smake opp en rislapp! Den slurpet like gjerne Jonathan i seg! "Mmm, mamma! Godt!"

Da junior tok luren sin etter lunsj kom plutselig sjokoladesuget..

Ops! Men herregud, s godt! Dette sjokoladeplegget er s vanvittig godt!

Har du ikke risgrt fungerer det faktisk ogs veldig bra bruke rester av havregrt i lappene! :)

I kveld kommer det igjen noen nye bilder fra bryllupet vrt :)

#oppskrift #sukrin #sukringold #funksjonellmat #kosthold #suntoggodt #vektklubb #rislapper #fullkorn #risgrt #bakekona #sjokolade

Oppskrift p sunnere chocolate chip cookies

La meg starte med si at disse kjeksene har blitt veldig populre her hjemme. S hvis du frykter du fort kommer til spise opp alle alene kan det vre lurt halvere oppskriften ;) Men disse holder seg godt i en tett boks, s da kan du jo ogs f testet viljestyrken din i samme slengen ;)

Jeg er svak for stsaker og jeg er svak for gjrbakst. Men med en liten snn i huset er det begrenset med tlmodighet for n sluttresultatet! Det samme gjelder egentlig meg selv nr stsuget virkelig setter inn. Derfor er kjeks en rask lsning! Men kjeks er ogs ofte full av sukker og en god mengde kalorier.

Med sm justeringer kan det fort ikke vre s farlig nyte en kjeks eller tre til kveldsmat! Eller legge med en i matboksen som du kan kose deg med til morgenkaffen p jobb.

Ja til hverdagskos! :)

Du kan bruke oppskriften som en basisoppskrift, og kan da varierer hva som er "det lille ekstra"

Bruk f.eks ntter, rosiner, annen trket frukt eller sukkerfri sjokolade.

La oss komme til oppskriften!

Oppskrift - ca 20 cookies:

  • 50 gram lett maragarin - romtemperet. Jeg brukte vita hjertego' lett
  • 2 eggehviter
  • 70 gram sukrin gold
  • 50 gram sukrin
  • 1/3 ts vaniljepulver
  • 100 gram fibra fullkornsmel
  • 1/2 ts natron
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1 liten klype salt

Sett ovnen p 190 grader. Visp sammen lett maragarin, eggehviter, sukrin gold/sukrin. Tilsett s resten av det trre.

Bland s inn det du mtte nske. Sjokolade er jo en klassiker! Jeg bruker ca 35 gram sukkerfri mrk sjokolade, hakket i biter.

Legg p klatter med den tjukke rren p bakepapiret, og stek midterste i ovneni ca 6 minutter. Det kan varierer litt fra ovn til ovn og hvor store cookies du lager, s flg med. De skal ha ftt en liten gylden farge p oversiden og undersiden.

La de avkjle seg litt - og nyt! Med et iskaldt glass melk.

Jo lenger du vente med spise de - jo mer crispy blir de.

Jeg liker nr de er myke i midten og spr p utsiden.

Skal du kun bruke en type stning ville jeg valgt sukrin gold fremfor sukrin. Mest pgrunn av smak, men ogs resultatet.

Erstatt fibra melet med mandelmel for en glutenfri variant. Vanlig hvetemel kan selvflgelig ogs brukes.

Erstatt litt av melet med proteinpulver for en mer proteinrik variant. Bruker du proteinpulver med f.eks vaniljesmak kan det vre lurt justere litt p sukkermengden slik at det ikke blir for stt.

Innhold per kjeks kan varierer litt utifra hva du bruker - men flger du oppskrifter gir det s vidt over 30 kcal per kjeks.

Har du lyst har du lov!

#oppskrift #sukrin #sukringold #funksjonellmat #kosthold #suntoggodt #vektklubb #sjokolade #bakekona #kjeks #sjokoladekjeks #fullkorn

Sukkerfri og saftig bounty-biter

Som lovet kommer det en veldig enkel oppkskrift p deilige og saftige bounty-biter ;)

(det hadde dere vel kanskje allerede gjettet utifra bildet i gr, siden det er kokos p toppen..)

Jeg som trodde min kjre ikke var s veldig glad i kokos! Vel, disse fikk lpesko p seg for si det snn!

Oppskrift:

  • 50 gram kokos - jeg brukte en ustet versjon fra iHerb, men vanlig fungerer ogs selvflgelig fint.
  • ca 80 gram kokosmelk - jeg brukte light, og vanlig fungerer selvflgelig ogs helt fint her.
  • 10 gram proteinpulver med vaniljesmak - ikke ndvendig, men gir en ekstra st smak og binder det litt sammen.
  • 2 ss sukrin melis

Bland alt godt sammen og smr det utover i en liten firkantet form. Juster mengden kokosmelk etter hvor saftig du vil ha det, og om du bruker proteinpulver eller ikke. Tilsett gjerne steviadrper med vaniljesmak eller vaniljepulver hvis du ikke bruker proteinpulver.

Sett formen inn i fryseren til den har stivnet. Ikke frosen, for du skal fortsatt kunne skjre biter av den. Min stod vel i litt over en time, men tiden varierer med tanke p hvor tykt lag du har smurt.

Smelt s sukkerfri sjokolade, og dypp bitene i eller hell sjokoladen over. Evt tilsett litt cocosa for en glattere sjokoladesaus.

Jeg er virkelig ikke god p det dyppe i sjokolade - s her m det ves frem mot jul! (ja, det var dette med julebaksten igjen da.. hehe)

Ihvertfall..

La bitene hvile litt p benken slik at sjokoladen fr avkjlt seg. Du kan selvflgelig nyte demed en gang, men best resultat fr du hvis de fr hvile en times tid i kjleskapet :)

Da fru Bakekone ble lei av dyppe i sjokolade og ikke fikk det som hun nsket seg ble resultatet slik:

Men dette var godt du! Det er rett og slett restene av kokosbitene blandet med sjokoladen som var igjen og som var blitt litt klumpete av kokosen. La disse ogs godgjre seg i kjleskapet for best resultat. Nam! Sjoko-kokosbiter.

velse gjr mester!

Tilsett mer proteinpulver hvis du nsker de enda mer proteinrike!

Snart er det helg igjen! Og jeg har flere nye oppskrifter p gang! Mannen klager ikke om dagen ;)

Hva er din favoritt-sjokolade? Jeg er veldig svak for kinderegg-sjokolade og hvit sjokolade! :)

#oppskrift #sukrinmelis #funksjonellmat #kosthold #suntoggodt #vektklubb #utensukker #sukkerfri #sjokolade #bounty #godis #hjemmelaget

Sunn snacks - ristet kikerter

De som kjenner meg godt, hei mamma, vet at jeg har vrt ganske s kresen i matveien. Den tid er forbi! Nesten..

Jeg har ihvertfall oppdaget at en rekke matvarer ikke er s farlig som jeg har innbilt meg - og det har jo ogs resultert i at jeg tr utforske mer

Noen tenker sikkert n: Hvor kresen har hun egentlig vrt? Vel.. Fr kunne f.eks en salat for meg best kun av salatblader og agurk. S her snakker vi virkelig total livsstilendring i lpet av de siste to rene. Og jeg elsker det!

Jeg skal vre rlig si at jeg var litt usikker p dette med kikerter - men siden dette er s sunt mtte det jo testes ut!

Frste variant med kikerter ble dermed dette:

Crispy og litt spicy kikerter

Og dette var virkelig godt! Nok en gang ble jeg overrasket over en ny matvare ;)

Det hele er ogs veldig enkelt. Sett ovnen p 225 grader. En boks med kikerter skylles lett. Trk de ved enten legge de p et kjkkenhndlkle eller papir. Legg de i over i en skl og tilsett litt, en ts holder, olivenolje og en dash salt. Spre de utover bakepapiret og inn i ovnen i ca 20 minutter. Ta de ut og tilsett det krydderet du mtte nske. Jeg brukte cumin. Inn i ovnen i 10-15 minutter til. De skal vre spre!

Avkjl og spis! Klarer du ikke spise opp alle p en gang kan de oppbevares i en boks :)

For dere som foretrekker sjokolade kommer det oppskrift p denne godsaken i morgen!

"Life is like a box of chocolates, you never know what you're gonna get"

S titt innom i morgen hvis du lurer p hva som befinner seg inni disse herlige bitene ;)

#kikerter #sunn #snacks #protein

Kyllingwok og pannekake med br

Uken ble startet med en veldig enkel middag - perfekt for travle dager.

Wok kan varieres - bruk det du har av kjtt og grnnsaker! Jeg passer alltid p ha forskjellig poser med grnnsaker i fryseren - wok, brokkoli og andre grnnsaksblandinger. Da er det aldri noen god unnskyldning for ikke ha grnt p middagsfatet!

I dag tok jeg i tillegg blandet inn et par spiseskjeer ygohurt naturell - ,mer dressing eller saus trengtes ikke :)

Og til dagens dessert ble det en veldig enkel pannekake fylt med bringebr og blbr.

20 gram kakemix fra Funksjonell mat, som er glutenfri for de som trenger det, og 2 egghviter piskes lett sammen. Stekes p middels varme.

Fyllet i dag var veldig enkelt - og kan varieres til det uendelige! Jeg tok bare opp litt bringebr og blbr fra fryseren. Tinte i mikroen, rrte inn en liten klype sukrin og helte over pannekaka.

Toppet det hele med litt Walden Farms pancake syrup - som er helt uten kalorier!

Planen var egentlig fylle den med pre, som jeg har skjrt opp og fryst ned, men det fant jeg ikke. Ikke at jeg lette s lenge heller.. Poenget er at den kan fylles med s mangt! :)

Er det litt for tidliig planlegge julebaksten? Det har nemlig jeg begynt s smtt tenke p.. Men frst burde jeg nok bake meg gjennom et par barnebursdager! For verdens herligste snn fyller nemlig snart to r! :)

Hva er din favorittkake? Sunn eller ei! ;)

#middag #wok #pannekake #sukkerfri #utensukker

Sjokoladeprotein-crpe med sjokoladekrem og peanttsaus

Glemte helt dele denne med dere da jeg la ut bildet for litt over en uke siden. Bedre sent enn aldri :)

Og det hele er jo veldig enkelt - siden oppskriften er s og si lik som vaniljeprotein-crpen jeg la ut forrige helg.

Oppskrift p to store crpes:

  • 2 eggehviter
  • 20 gram proteinpulver med sjokoladesmak
  • 1 ts sukrin gold
  • 1 ts kakao - gir en kraftigere sjokoladesmak
  • ca 4 ss melk/vann

Alt piskes godt sammen. Stekes i en sprayet panne p middels sterk varme.

Sjokoladekremen er som alltid Synnve gresk yoghurt naturell, Walden Farms chocolate dip (evt syrup), sukrin melis og evt et par drper stevia sjokolade.

Pannekakene er toppet med PB2 blandet med litt ekstra vann og Walden Farms chocolate syrup. PB2 er peanttmel du kan blande med vann for lage peanttsmr.

Innlegget med proteincrpe med vaniljeyoghurt og hjemmelaget jordbrsirup kan du lese HER.

Lrdager er kvalitetestid med gutta mine :)

Ha en strlende lrdag!

#pannekake #utensukker #sukkerfri #funksjonellmat #sukrin #sukringold #dessert #bakekona #oppskrift #vektklubb #kosthold

Ny treningskompis og protein-cookies

Frst m jeg bare si tusen takk til dere som har delt Facebook-siden min videre - og til nye flgere bde der og p Instagram.

N som jeg begynner komme ut av feriemodus blir det ogs mye mer tid p kjkkenet - og nye oppskrifter! Bde desserter, bakst og andre matretter!

Fr bryllupet trente jeg mye, og n etter ferien trengte jeg ny pfyll av motivasjon p treningsfronten.

Derfor investerte jeg i denne lille dubbeditten:

Min nye treningskompis - Garmin 610HR ;)

Jeg fortstr det har skjedd mye p pulsklokke-fronten siden sist jeg kjpte pulsklokke! Denne er jo bare helt genial, og kan virkelig f konkurransemennesket frem i de fleste.

Jeg har ikke satt meg inn i alle finesser, men noe av det som tiltrakk meg mest var at man p skjermen kan se to strekmenn som viser hvordan du ligger an p nvrende treningskt og om du ligger foran eller etter den forrige kten. Det vil absolutt f meg til pushe meg selv litt ekstra!

Nr jeg fr testet ut pulsklokken til blant annet lping, med tanke p alle GPS-funksjonene, kan jeg fortelle litt mer om hva jeg synes om den. Forelpig har jeg bare hatt den p meg mens jeg har trent styrke.

S litt mer cookie dough! Noe mange liker veldig godt gjre med Quest barene er varme de i mikroen eller i ovnen. S jeg mtte jo selvflgelig teste dette ut med oppskriften p cookie dough protein baren jeg la ut i gr.

Jeg brukte like mye trrvare som i grsdagens oppskrift, men tilsatt litt mer vann slik at den ble mer klissete. Legg tre klatter p et bakepapir og stek i ovnen p 175 grader.

Jeg stekte disse i 5 minutter. Bitene blste seg opp mens de ble stekt, og resultatet ble tre veldig luftige og utrolig gode cookie-biter. Neste gang skal jeg prve steke de litt lenger, for se om de da blir litt mer spre uten bli trre.

For disse var s saftige. Mettende, men ikke mektige. Ste, men ikke for ste. Og litt smeltet sjokolade i nesten hver enste bit!

Protein-cookies etter dagens stykretrening. Helt perfekt! Anbefales p det sterkeste! ;)

Bruker du pulsklokke nr du trener?

Snart er det helg igjen! :)

#protein #proteinmat #dessert #jatildesserthverdag #proteinpulver #suntoggodt #utensukker #sukkerfri #funksjonellmat #iherb #sukrin #sukringold #glutenfri

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com