august 2013

Mini-sjokoladepannekaketårn

Jeg har lyst å komme litt tilbake i pannekaketårn-modus igjen, men samtidig har gnisten for skikkelig baking kommet tilbake for fullt! Kanskje fordi høsten og innekos nærmer seg?

I går kveld ble jeg plutselig litt sulten - og fysen..! Sjokoladefysen!

Så da slang jeg sammen en liten pannekakerøre, som resulterte i et lite tårn med saftige og sukkerfrie sjokoladepannekaker.

(Jeg bakte brownies fylt med hvit sjokolade hakket i biter i går, så det var vel kanskje derfor lysten på sjokolade ble ekstra sterk. Kaken ble bakt fordi en kollega har bursdag i morgen, så det måtte vi selvsagt feire i dag.)

Hele tårnet inkludert kremen er en fristelse på 90 kalorier! (Jeg vet flere lurer på nettopp dette)

Oppskrift på fire små pannekaker:

Rør alt sammen. Legg en teskje røre i panna, og smør forsiktig utover. Stekes på middels sterk varme. De trenger ikke mye steketid på andre siden!

Sjokoladekremen:

Legg krem mellom lagene. "Sjokoladesirupen" på toppen er rett og slett det som var igjen av røra langs kanten i skål rørt sammen med litt vann. 

Det er sikkert noen som tenker på hva man kan bruke istedenfor kakemixen. Jeg skal prøve meg litt frem selv på en oppskrift som kan erstatte mixen, og deler den med dere om ikke lenge :)

Gårsdagens middag var virkelig en fargerik kombinasjon!

Squash i strimler, brokoliblanding (brokkoli, blomkål og gulrot), rødløk og paprika. Svinebiff i strimler med forskjeller krydder. Tilsatte i tillegg et par spsieskjeer kesam mager og blandet alt godt sammen. Fikk virkelig dekket opp "5 om dagen" med denne middagen ;)

Jeg vurderer forresten å kjøpe meg Vibram Fivefingers! Disse skoene ser jo helt merkelig ut, men skal visst være veldig bra å løpe med! Jeg trenger ihvertfall nye løpesko, så derfor frister det å prøve ut disse skoene. Eller sokkene får jeg veller heller si..

Noen som har erfaring med slike "sko"? ;)

 

 #pannekake #utensukker #sukkerfri #funksjonellmat #sukrin #sukringold #dessert #bakekona #oppskrift #vektklubb #kosthold #kokosmel #proteinpulver #iherb #protein #proteinmat #frokost #lunsj #pannekaketårn #proteinpannekake

 

Sukkerfrie cake pops!

Cake pops - kake på pinne! 

Dette er noe jeg faktisk ikke har laget så mange ganger, men disse derimot! Disse var noen skikkelig godsaker jeg har lyst å lage igjen veldig snart! :)

Og så veldig vanskelig var det egentlig ikke! Ihvertfall ikke hvis du, som meg, allerede har kakerester i fryseren!

Jeg gikk for en sukkerfri versjon, men samme oppskrift fungerer jo selvfølgelig med din egen sjokoladekakeoppskrift eller rett og slett Toro langpanne! 

I fryseren fant jeg nemlig sjokolademuffins som jeg lagde for en stund siden - laget av sjokoladekakemixen til Funksjonell mat. Siden vi skulle feire bursdagen til Jonathan i helgen, og jeg jobber med å tømme fryseren, passet disse ypperlig å eksperimentere litt med. 

Når det gjelder mengder i oppskriften så får du tilpasse det litt med hva du har og foretrekker! Noen oppskrifter ikke like lett å følge helt slavisk, men bruk som inspirasjon ;)

Oppskrift:

 • ca 400 gram sjokoladekakerester - eller sjokolademuffins som jeg hadde
 • 100 gram philadelphia light*
 • 50 gram gresk yoghurt naturell*
 • 2 ss kakao
 • 1-2 ss sukrin gold

*Mer yoghurt og mindre philadelphia gir et lavere kaloriinnhold. Juster mengden yoghurt/philadelphia etter hvor saftig du vil ha de.

Stek sjokoladekake hvis du ikke har kakerester. Avkjøl.

Sjokoladekaken smuldres opp, og de andre ingrediensene røres inn. Massen skal være kompakt, men ikke klissete.

Trill til kuller på ønsket størrelse. Jeg er litt i tvil faktisk, hektisk bursdagsbaking, men mener jeg fikk omkring 30 kuler. Inn i fryseren i 30 minutter. 

Smelt litt sukkerfri sjokolade. Dypp pinnen i sjokoladen og ned i kulen. Så tilbake i kjølekskapet eller fryseren slik at massen får "satt seg! litt.

Smelt mer sjokolade, enten i en skål over et vannbad eller i mikroen. Gjerne sammen litt cocosa for en mer rennende sjokolade som er lettere å jobbe med.

Dypp kulen og strø på pynt hvis du vil ha det! (Nei, pynten er ikke sukkerfri!)

Sett de evt til å tørke stående eller putt de i små muffins/konfektformer

La de avkjøle seg litt på benken, før du setter dem tilbake i kjøleskapet, slik at alt får stivnet ordentlig. 

Og så er det bare å ta seg en pinne og nyt en bit med saftige sjokoladekuler trukket med sjokolade. 

Himmelsk..! Og ikke minst søte og dekorative synes nå jeg ;)

Man trenger jo ikke å bruke pinner hvis man har små muffinsformer, men en morsom vri på kakebaksten var det! 

Skal du lage sjokoladekaken med en egen oppskrift kan du jo prøve å erstatte sukkeret med sukrin/sukrin gold for en sunnere variant! Gjerne mer sukrin gold enn sukrin.

Ingen hverdagsdessert dette her, men morsomt til både bursdagsselskaper, jentekvelder eller som en overraskelse til kolleager på jobb! 

Har dere noen morsomme kakeoppskrifter/varianter å dele? :)

 #sukkerfri #utensukker #cakepops #dessert #bake #oppskrift #sjokolade #sjokoladekake #bakekona

Grove pizzasnurrer og en smakebit på morgendagens søte oppskrift

Nå som familie-hverdagen er tilbake for fullt er det ikke alltid at døgnet har nok timer! Så og si hver kveld sitter jeg med en følelse av at jeg skulle ha fått gjort mer. Jeg har så mye jeg har lyst til å gjøre! Baking, blogging, hobbyting, trene og så litt husarbeid innimellom der. Det siste er absolutt ingen favoritt, men det er jeg vel kanskje ikke alene om å mene..

Dagene flyr avgårde - og nå er det kun noen få dager igjen av august! September er min bursdagsmåned, så det er selvfølgelig litt ekstra stas ;) 

Til bursdagsselskapene til Jonathan bakte vi pizzasnurrer som vi serverte til små og store - i tillegg til pølser og kaker! ;)

Pizzasnurrer er godt å ha i fryseren! Enten for å ha til middag hvis ting må gå kjapt, eller for å fylle opp matboksen med noen annet! 

Oppskrift:

 • 500 gram fullkornsmel - eller f.eks sammalt hvete
 • 1 pose tørrgjær
 • 1 klype salt
 • 4,5 dl vann
 • Evt et par ss olje - gir en litt mer smidig deig og et litt mer saftig resultat.

Bland sammen mel, gjær, salt, evt olje og mesteparten av vannet. Elt i en kjøkkenmaskin i minimum 5 minutter. Tilsett litt og litt mer av væsken mens deigen eltes. Dekk bollen til med plast, slik at fuktigheten ikke forsvinner, og sett til heving i en times tid.

Sett ovnen på 225 grader.

Kjevl deigen ut til et stor rektangel. Smør på med pizzasaus/hermetiske tomater. Og så strør du over det du vil ha som fyll!

Disse pizzasnurrene ble fylt med stekte karbonadedeig, rødløk og mais. Toppet med lett-ost.

Stekes midt i ovnen. 

Hvor lenge jeg hadde de inn husker jeg utrolig nok ikke for øyeblikket. Men se på undersiden. Nå de får en gylden skorpe på underisden er de ferdig. 

Nystekte er selvfølgelig best!

Men skal du fryse de ned puttes de i fryseren med en gang de er avkjølt. La de tine på benken og inn i ovnen på 225 grader i noen minutter for et nystekt resultat igjen ;)

I morgen har jeg en ny godsak til dere ;)

Cake pops! 

Og disse fikk ben å gå på.. Vips så var de borte! Farlig gode.. Gleder meg til neste gang for å si det sånn ;)

Har du noe du alltid liker å ha tilgjengelig i fryseren?

 

 #oppskrift #bake #bakekona #pizza #oizzasnurrer #gjærbakst #fullkorn #sukrin #suntoggodt #lunsj #matpakke

Saftige og sukkerfrie eplemuffins

På tide med en dessert fra ovnen! Og da passer det godt å bruke seg av råvarer som er ekstra gode om dagen!  I dag ble det eple - men f.eks pærer passer også ypperlig.

Det vil bli mer sunn bakst og slike godsaker fremover - så det er bare å glede seg!

Dagens oppskrift er veldig enkel, og kan nytes med god samvittighet! 

(Selv Kato som er reagerer på epler ville ha mer..)Jeg bare elsker disse muffins-formene! "Koppene" er laget av silikon, så du steker bare porsjonskaker o.l direkte oppi disse. Skålene må ikke inn i ovnen ;)

Nok et tidligere ebay kjøp! Men jeg vet de selges i norske butikker også - til en mye stivere pris..

Oppskrift på 20 eplemuffins:

 • 1 pakke kakemix fra Funksjonell mat
 • 1 ss sukrin gold - kan fint sløyfes
 • 1 ts kanel
 • 4 egg
 • 2 dl vann
 • 1 dl melk - jeg brukte soyamelk
 • Epler
 • Sukrin gold og kanel

Sett ovnen på 175 grader.

Bland sammen kakemixen, sukrin gold, kanel, egg, vann og melk. Jeg bruker en stor is-scoop i hver muffinsform. Hvis du bruker papirformer burde du bruke et muffinsbrett i tillegg. Skjær et par epler i skiver eller biter. Putt epleskivene, sukrin gold og kanel i en pose og rist godt. Dytt epleskivene nedi hver muffinsform.

Stekes midt i ovnen i 12-15 minutter. 

La det avkjøle seg litt, og så er det bare å nyte saftige og faktisk sunne eplemuffins!

Is eller vanilje kesam er selvfølgelig veldig godt til nystekte eplemuffins!

En annen god topping er gresk yoghurt naturell blandet med litt sukrin gold og evt litt vaniljepulver.

Nydelig! Sukkerfri! Saftig! 

Smak av høst! :)

Baker jeg muffins bruker jeg nesten alltid silikonformer! Da slipper man styr med papir som setter seg fast osv. Muffinsen sklir rett ut av formen. Gjenbruk!

Og så ser det jo litt ekstra søtt ut hvis man får en slik med i matboksen sin til lunsj!

Og vet dere hva! De er like saftige og gode selv kalde dagen etterpå! Nam! ;) Og er selvfølgelig ypperlig å fryse! Putt de i matboksen om morgen, så har de tint til lunsj :)

Siden jeg brukte soyamelk i røra er disse faktisk både sukkerfrie, glutenfrei og laktosefrie!

Og hvis noen lurer så inneholder disse muffinsene i underkant av 70 kalorier per stykk! :)

Lages på 1-2-3!

Overrask noen rundt deg med litt hverdagsbakst :)

 

#funksjonellmat #lavkalori #utensukker #sukkerfri #eple #muffins #sukringold #glutenfri #kakemix #mandelmel #suntoggodt #bake #jatildesserthverdag #oppskrift #trening #kosthold #vektklubb #bakekona

 

Lag tzatzikien selv!

God kveld! Er det søndag? Og helga er over? 

Denne helga har virkelig flydd avgårde! Vi har hadde koselig beøsk i går, og hadde nok en bursdagsfeiring for 2-åringen vår. Kaker, gaver, fest og moro! 

Bakingen er dokumentert - og oppskrifter kommer i løpet av uka. Dere kan vente dere blant annet pizzasnurrer, sukkerfri cake pops og eplemuffins!

Men.. Tilbake til overskriften. Jeg kom over en artikkel som gjorde meg litt skremt! En tankevekker.. 

Overskriften var: Bamas tzatsiki er majones

40,7 % av inneholdet er fett. Næringsinnholdet per 100 gram er 381 kcal. Dette er jo helt vilt med tanke på at tzatziki skal være en yoghurt og agurk-dressing. Årsaken? Holdbarheten.. Vanvittig mener nå jeg.

Artikkelen er fra 2012 - så det kan være produktet ikke selges lenger eller at det er endret. Men poenget er! Sjekk hva ting inneholder før du kjøper, og f.eks tzatziki lager man så enkelt selv!

Tzatziki kan være så enkelt som:

 • 1 beger yoghurt naturell / gresk yoghurt naturell
 • 1/2 agurk - revet
 • Hvitløk
 • Salt 
 • Pepper
 • Evt litt sukrin hvis du synes den er litt syrlig.

Hurtigversjon: Bland alt sammen. 

Hell gjerne yoghurt naturell over i et kaffefilter slik at den blir tykkere. Og strø litt salt over den raspet agurken slik at vannet trekker raskere ut av den. Gjør du begge deler får du en tykkere konsistens på tzatzikien. Et must er det ikke. Oppbevar i en tett boks i kjøleskapet, så har du en sunn og mager dressingen til middagen i et par dager. Uten både unødvendig mye fett, sukker og salt.

Perfekt som tilbehør til grillmat, hjemmelaget gyros eller på salaten!

Kutt opp grønnsaker i strimler - og bruk tzatzikien som dip! Perfekt kveldsmat ;)

Men vi får avslutte dagens innlegg med noe søtt!

Et eple, kuttet i terninger, kanel og sukrin gold ristet sammen i en pose. 

Legges lagevis sammen med et beger Yoplait dobbel 0 % vanilje.

Toppet med sukrin gold og naturlig honningkjeks.

Jeg vil avslutte med at jeg skjønner at det er enkelt å kjøpe ferdigprodusert mat, og vi lager ikke absolutt alt fra bunnen her heller. Men vær litt oppmerksom på hva ting egentlig inneholder! 

Jeg håper dere har hatt en fin helg! med et siste stikk av sommervarme (?) Og ønsker dere en god start på en ny uke! 

 

#oppskrift #tzatziki #utensukker #sukkerfri #dessert #jatildesserthverdag #iherb #middag #mat #kosthold #trening #bakekona

Nydelig gryterett med "skjulte" grønnsaker

Jeg har virkelig ikke fortstått at det er fredag i dag! Så helgen kom nesten litt brått på ;) Godt er det ihvertfall, og jeg gleder meg til mye familietid med gutta og flere hyggelige besøk!

I går lagde jeg en middag jeg bare må dele med dere! Den var utrolig god, enkel og også veldig barnevennlig!

I tillegg blir den like god, om ikke bedre, hvis den lages dagen før! Denne gryteretten er litt "putt det du har og liker i"-middag! 

Oppskrift på hva vår gryterett inneholdt:

 • En pakke karbonadedeig
 • En halv rødløk - skjært i små biter
 • 2 bokser hermetiske tomater
 • En halv paprika - skjært i små biter
 • En gulrot - raspet
 • 1 kjøttbuljongterning
 • Quinoa - bruk det du foretrekker/har - fullkonrris, bulgur, couscous.
 • Mais
 • Krydder: salt, pepper, hvitlløk, paprika, kajennepepper, sennepspulver, oregano

Skyll quinoaen i vann. Stek karbondedeig i en kjele. Tilsett løk og paprika og la det surre litt sammen. Hell opp tomatene. Da det begynner å småkoke tilsettes gulrot, buljongterning, quinoa (evt ris) og mais. La alt småkoke til quinoaen/risen er gjennomkokt. Rør jevnlig. Smak til med krydder. Server selvfølgelig med en liten salat ved siden av hvis du ønsker det. 

Vend inn litt kesam mager/yoghurt naturell for en litt mildere og kremete variant.

Jeg hadde bare en dash ved siden av :)

Vi elsket denne gryteretten alle sammen - og jeg kommer helt klart til å lage den igjen veldig snart! Denne kan man fint lage kvelden før, og så er det bare å varme den opp når dere kommer hjem fra jobb og har slitne og sultne barn hengende i beina. Du kan også gjøre mange av forberedelsene kvelden før hvis du heller foretrekker det. Skjær opp paprika og løk, rasp gulrot - og så er det bare å la kjelen kose seg på komfyren mens du pusler med andre ting! 

Perfekt middag for småbarns-familier som trenger å "lure" inn litt grønnsaker ;) Selvfølelig for alle andre også! ;)

Nydelig som restemat! Eller frys ned i porsjonsbokser til en ekstra god lunsj en annen gang.

Så til gårsdagens dessert. 

Sjokoladekrem med en crispy topping!

Gresk yoghurt naturell, sjokoladeproteinpulver og sukrin melis/sukrin gold blandes sammen. En vaniljejkeks knust i biter og sukrin gold på toppen.

Erstatt proteinpulveret med kakao hvis du foretrekker det.

Og så dere.. Endelig! 

Quest Nutrition Protein Bar i smaken White Chocolate Raspberry

Snakk om å ha høye forventninger! Og ihvertfall etter at både jeg og Kato har blitt helt hekta på Cookie Dough-smaken. 

Første forsøk: "Hva? Er dette alt? Hvor er den hvite sjokoladen..?" - og det samme følte Kato.

Andre forsøk: "Hmm. Jo.. Ja. Ikke så verst! Men Cookie Dough er fortsatt bedre"

Så konklusjonen er altså: hvis du forventer en proteinbar med mye smak av hvit sjokolade, så må du skru ned de forvetningene. Det positive er at den ikke er seig og kompakt som noen av de andre smakene kan være. Den er luftig og frisk, og absolutt god på smak. Proteinbaren inneholder biter av hvit sjokolade og bringebær. Jeg ble utrolig skuffet første gangen, men er mer positiv nå. Den er, som de andre Quest barene, veldig god varmet litt i mikroen også! Er du nysgjerrig på White Chocolate ville jeg gitt den en sjansen! Jeg kommer til å nyte de alle sammen! ;) 

Skal du prøve en Quest bar for første gang ville jeg nok bestilt Cookie Dough-smaken.

Kanskje en litt forvirrende "anmeldelse", men dette var ihvertfall mine første tanker :)

Jeg må bare komme med en liten anmeldelse til. Jeg fikk jo for noen dager siden en pakke med en av dressingene til Walden Farms. Kalorifri dressing?! Vel.. Nå har jeg fått testet den ut både i går og i dag på lunsj-salaten og middagen i dag, og er meget positivt overrasket! Jeg tror ikke man skal overdrive mengden av gangen, men den gir en veldig god smak! Så der har jeg blitt veldig nysgjerrig på flere smaker! 

En riktig god bake-helg! :)

(Her skal det bakes åde kaker og annet bakst!)

 

#oppskrift #middag #gryterett #karbonadedeig #suntoggodt #kosthold #vektklubb #quinoa #iherb #mat #bakekona 

Lag din egen Chocolate Fudge Brownie Protein Bar!

Proteinbarer blir spist flittig om dagen, både av meg og Kato - da dette både dekker søtbehovet og fyller opp kroppen med proteiner!

Jeg kan ikke si at jeg har prøvd veldig mange merker, men Quest barer er helt klart en stor favoritt!

Cookie Dough og Chocolate Fudge Brownie er to av de som ligger på topp av smakene! 

Disse kan du også veldig enkelt lage selv!

Oppskrift på Cookie Dough varianten finner du HER

Hvis du foretrekker en proteinbar med mye sjokoladesmak kan jeg virkelig anbefale deg å prøve oppskriften på denne proteinbaren!

Oppskrift:

Bland alt sammen. Start med kun et par spiseskjeer vann, og bland godt før du tilstter mer. Det skal ikke mye til før den blir for klissete! La den gjerne hvile en stund i kjøleskapet slik at den får "satt" seg litt.

Du kan selvfølgelig tilsette sjokoladebiter i denne varianten også hvis du liker det ;)

Lag flere om gangen og oppbevar de i kjøleskapet!

Tips: Erstatt litt av proteinpulveret eller kakaoen med peanøttmel/PB2, så får du en egen variant av Chocolate Peanut Butter proteinbaren ;)

Har du en favoritt proteinbar eller oppskrift på dette?

 

#hjemmelaget #proteinbar #protein #sukkerfri #proteinpulver #trening #kosthold #bakekona #funksjonellmat #iherb #muskelmat 

Pakkelykke fra iHerb og hjemmelaget fiskesuppe

Sent innlegg i dag, men noen ganger går det i ett fra morgen til kveld! :) Det får ihvertfall dagene til å fly avgårde, og snart er det helg igjen :)

Til helgen blir det enda litt mer bursdagsfeiring for minstemann, så det blir veldig koselig :)

Det deilig med senvakter på jobb er å komme hjem til middagen klar på bordet! Og i dag hadde min kjære mann slengt sammen en fiskesuppe med "det vi har i skapet".

Potet i terninger, gulrot, rødløk, purre, stangselleri, hermetisk tomat, fiskebuljongterning, hvitløk, gressløk, salt og pepper. Torskeblokk halvtint og skjært i biter. Disse fikk trekke i suppen på slutten.

Flinke mannen min! En dash kesam mager eller yoghurt naturell gir en litt mildere tomatsmak :)

Og så! Endelig daler det ned noen hentelapper fra iHerb i postkassa! Og jeg har faktisk bestilt en del ting jeg ikke har prøvd før!

Frokostblanding, og to forskjellig typer kjeks. Kjeksene er til et par fremtidige oppskrifter jeg skal prøve meg på! :)

Dere som leser bloggen min jevnlig vet at jeg bruker en del produkter fra Walden Farms. Derfor var det på tide å prøve seg på dressingene deres også! Jeg har helt litt av dressingen over i en liten boks, og skal teste det ut på salaten på jobb i morgen! Min mening om denne kalorifrie dressingen skal jeg selvfølgelig dele med dere ;)

Kato har dilla på jalapeno om dagen, så da jeg så ostepop med nettopp dette måtte jeg bestille det til han! 

Ellas Kitchen kjenner kanskje dere som har småbarn igjen? Hos iHerb har de flere varianter jeg ikke har lagt merke til her i Norge før. Jeg vet at Jonathan ikke er en baby lenger, men små porsjonerpakker med kjeks er morsomt å legge med i matpakka :)

En deilig og meget enkel dessert ble til da jeg skulle teste ut frokostblandingen:

Blåbær, skyr yoghurt med skogsbær og GoLean frokostblanding.

Toppet med hjemmelaget blåbærsirup.

Nydelig!

Friskt og søtt! Perfekt etter trening! Man må ikke innta proteinpulver for å få i seg et proteinrikt måltid :) 

I morgen kan dere igjen glede dere til et par bilder til fra bryllupet vårt :) 

 

#iherb

Hverdags-kabal og iHerb

Nå er virkelig hverdagslivet tilbake for fullt! Jeg elsker ferie og familietid, men det er også litt godt å komme tilbake i gode rutiner. Hadde jeg vært millionær, da hadde jeg nok vært hjemmeværende husmor! Eller bakekone på fulltid ;) Det hadde vært noe det! 

Jeg, slitsomt for noen til tider, liker å ha oversikten over små og store ting langt frem i tid. Legge kabal, finne løsninger og planlegge er noe jeg alltid har likt. Så for å ha oversikten over alle aktiviteter, avtaler, vakter på jobb osv er en aktivtetskalender noe som blir brukt flittig hos oss.

Vi har alle tre hver vår kolonne, i tillegg til en med felles aktiviteter, annet vi må huske og middager.

På søndager setter vi oss ned med kalenderen og ser på uka som kommer. Da fyller vi blant annet inn evt avtaler som ikke er fylt inn, vaktene mine på jobb, når begge skal få gjennomført trening, evt ting som må huskes i forhold til Jonathan og barnehagen, bursdager og selvfølgelig middager for uken. 

Vi skriver også handleliste, og på mandager prøver vi å få handlet inn mesteparten av det vi trenger til og med fredag. Helgekosen pleier vi å ta på lørdager, da det ofte kommer endringer i helgeplanene :) Å planlegge middager for uka gjør det lettere å unngå "hurtigløsninger". Noen ganger begynner vi allerede med små forberedelser til en middag kvelden før. Og noen ganger lages hele middagen ferdig kvelden før, som f.eks lapskaus. 

Har man også funnet ut når man skal få tid til å trene i løpet av uka, er det også lettere at det blir gjennomført ;) 

Hvordan holder dere styr på ukens aktiviteter og planer?

Så.. Tenk å nesten bli litt skuffet over å få en pakke fra iHerb! 

Det er egentlig mest fordi jeg venter på de nye Quest-barene!Selve innholdet i pakken er ikke en skuffelsen! Dette proteinpulveret er nydelig på smak, og gjør mugcakes til en himmelsk opplevelse!

Jeg har skrevet litt om kasein-proteinpulver før. Men kort fortalt tas det saktere opp i kroppen. Derfor er det ypperlig å spise som tilskudd på kvelden. Rett etter trening burde du få proteiner som tas raskere opp i kroppen. 

Kasein-pulver gir utrolig luftig og saftig resultat på f.eks proteinkuler, proteinbarer og mugcakes!

Denne dunken er også trygt å bestille i forhold til tollgrensen - dobbelsjekk alltid med dagens valutakurs når du bestiller!

Det er lenge siden sist jeg lagde denne mugcaken, men det blir ikke lenge til neste gang! Saftig, mektig og herlig sjokoladesmak!

Oppskrift:

 • 25 gram kasein proteinpulver med sjokoladesmak
 • 2 ts kokosmel
 • 2-3 ts kakao
 • 1/2 ts bakepulver
 • 3 ts sukrin/sukrin gold
 • 1 eggehviter
 • Vann

Miks alt sammen, Tilsett vann til alt er klistret sammen, men røra skal være veldig tykk! Dekk skålen med plast. Inn i mikroen på full guffe i 45-75 sekunder. Tiden avhenger litt av for stekt du vil ha den og hva slags skål du bruker. Jeg hadde den inne i 60 sekunder, og da er den saftig og nesten litt rennende i midten. Perfekt! 

Toppet med gresk yoghurt naturell blandet med Walden Farms chocolate dip og sukrin gold

Det var kveldsmaten sin det ;) 

Flere som venter på pakke fra iHerb?

Sjokolade-proteinis

La oss fortsatt holde på sommerfølelsen litt til! :) Selv om is selvfølgelig kan nytes året rundt!

Og at det ble en sjokoladevariant er kanskje ingen overraskelse ;)

Oppskrift:

 • 150 g gresk yoghurt naturell
 • 200 gram melk - jeg brukte ekstra lett
 • 30 gram proteinpulver med sjokoladesmak (tilsett mer hvis du ønsker en mer proteinrik versjon)
 • 3 ss sukrin melis
 • 1 ss kakao

Miks alt godt sammen og hell i en isboks eller annen tett boks. Inn fryseren og rør jevnlig til den til slutt har stivnet. Dette kan ta noen timer! Tålmodigheten lenge leve og en ismaskin ønskes en gang i fremtiden ;) Jeg trenger større kjøkken..!

Hadde det vært opp til meg skulle den fått vært en liten stund til i fryseren - men denne gangen var det en annen i denne heimen som hadde kortere tålmodigheten! "Er ikke den isen du lovet meg snart ferdig" ;)

Dropp proteinpulveret og øk mengden kakao hvis du foretrekker det! 

Jeg vi si oppskriften gir tre gode porsjoner.

Bytt ut sjokoladeproteinpulveret med andre smaker om du ønsker det - jordbær, vanilje, banan, cookies n' cream! 

Toppet med Walden Farms chocolate syrup, som er en kalorifri sjokoladesirup, og en liten dash med cappucinokrydder.

Hell i isformer hvis du har det :)

Mer proteinpulver og/eller mindre melk gir en mer "fudge"-konsistens.

 

Trykk på bildet for å komme direkte til Facebook-siden min, og følg meg gjerne der! :)

Bakekona er selvfølgelig på Instagram også ;)

 

 #utensukker #sukkerfri #iherb #sukringold #sukrinmelis #oppskrift #dessert #jatildesserthverdag #is #protein #proteinpulver 

"Den lille larven aldri mett"

Har dere hatt en bra helg?

Min helg har gått i ett! Virkelig..!

Besøk, forberedelser til dagens bursdagsfeiring og et par andre ting har fylt opp helgen fra morgen til kveld!

Da har vi endelig en 2-åring i huset! Flink, morsom, selvstendig, sta og bare helt fantastisk!

For to år siden på denne tiden lå vi på sykehuset og fødselen nærmet seg slutten. Det føles virkelig som at disse to årene bare har flydd avgårde - og mye har skjedd.

Nå sitter vi her to slitne foreldre etter en lang dag. Jeg fikk til og med gjennomført en skikkelig bra styrkeøkt i kveld da selskapet var over! ;)

Avslutter dette korte og litt rare innlegget med et bilde av "kaka" til Jonathan

"Den lille larven aldri mett"

 

Grove rislapper toppet med hjemmelaget sirup

Rislapper bringer tilbake barndomsminner! Da jeg var liten var det så og si alltid grøt på fredager de helgene jeg var hos pappen min. Dagen etterpå ble det rislapper av restene! :) Vi hadde risgrøt til middag her om dagen. Favoritten er Coop sin ferdig grøt, både på smak og kaloriinnhold. I tillegg til en meget god pris! 

Så da jeg var hjemme med sykt barn på torsdag ble det nystekte rislapper til lunsj! 

Mmmm - for både liten og stor!

Oppskrift:

 • 450 gram ferdig risgrøt -
 • 2 eggehviter
 • 1 egg
 • 100 gram fibra fullkornsmel
 • 2 ss sukrin
 • 2 ss sukrin gold
 • 1/2 ts bakepulver
 • 1/2 ts natron
 • Litt vaniljepulver, kardemomme og kanel

Rør alt godt sammen. Stekes i panna på middels varme. Når det kommer små lutfhull er de klare for å snus! 

De er selvfølgelig aller best nystekte - men er utrolig gode kalde og passer ypperlig til å fryses! 

Tips: Legg mellomleggspapir mellom rislappene, så er det lett å bryte de fra hverandre selv om de er fryst. Putt i matboksen om morgen, så har de tint helt perfekt til det er tid for lunsj! :)

Legg merke til noen søte små og utålmodige fingre på de neste bildene!

Det var virkelig nydelig med hjemmelaget sukkerfri blåbærsirup og bringebærsirup.. Ihvertfall blåbærsirupen!

For da bildet over var tatt forsvant plutselig bringebærsirupen, så den rakk jeg aldri å smake oppå en rislapp! Den slurpet like gjerne Jonathan i seg! "Mmm, mamma! Godt!"

Da junior tok luren sin etter lunsj kom plutselig sjokoladesuget.. 

Ops! Men herregud, så godt! Dette sjokoladepålegget er så vanvittig godt!

Har du ikke risgrøt fungerer det faktisk også veldig bra å bruke rester av havregrøt i lappene!  :)

I kveld kommer det igjen noen nye bilder fra bryllupet vårt :)

 

#oppskrift #sukrin #sukringold #funksjonellmat #kosthold #suntoggodt #vektklubb #rislapper #fullkorn #risgrøt #bakekona #sjokolade

Kremet squashgetti og proteinpannekake med varme pærebiter

Nok en middag med squashgetti! Denne gangen en "kremet" versjon - som jeg slukte ganske så fort! Mektig var det også!

Jeg rotet litt rundt i fryseren og fant litt kalkunstrimler og kalkunburger. Begge deler kjøpt på en tidligere harry-tur. Hakket opp rødløk, mais og paprika. Freste det litt i panna sammen med kjøttet. Squashen strimlet jeg med en julienne-skreller, la på tørkepapir og presset ut litt av vannet. Så vendet jeg alt sammen med et par spiseskjeer mager kesam.

Igjen toppet med "osteflakene" - Nutritional yeast flakes. Merkelig greier - men godt! :)

Fikk gjennomført en god styrkeøkt i går, og avsluttet dagen med en stor pannekake!

Fylt med varme pærebiter og karamellkrem

En pære kuttet i små terninger, blandet med litt sukrin gold, og varmet kjapt i mikroen.

Karamellkremen er laget av gresk yoghurt naturell, litt melk, Walden Farms caramel dip og sukrin gold.

Oppskrift på pannekaken:

 • 20 gram proteinpulver med vaniljesmak
 • 20 gram havremel - jeg maler det selv av havregryn
 • 1 ts sukrin gold
 • 1/2 ts bakepulver
 • 2 eggehviter

Da var det endelig helg igjen! Tiden flyr så fort..!

Siden jeg har en liten prins som fyller to år på søndag blir det mye fokus på bursdag og mimring :)

Er dere klare for høsten?

 

 #pannekake #utensukker #sukkerfri #funksjonellmat #sukrin #sukringold #dessert #bakekona #oppskrift #vektklubb #kosthold #squash

PB & J - proteinpannekaketårn

Kato sa til meg her om dagen: "Du lager ikke like mange pannekaketårn"

Så det måtte jeg jo selvfølgelig gjøre noe med! Pannekaketårn er jo så morsomt, og kan varieres til det uendelige! 

(Det er gøy å se at flere enn meg har begynt å bruke #pannekaketårn på Instagram!)

Jeg vet ikke om det bare er meg som ikke følger helt med, og at dette er en klassiker for mange? 

Men altså - peanøttsmør og syltetøy? 

Jeg tenker på USA med en gang. For utenom å se det i filmer/serier o.l relatert med USA har jeg selv ikke mye erfaring med dette i matveien. Nå har jeg aldri spist så mye peanøttsmør før heller, så det kan jo ha noe med det også. Men ihvertfall. Igjen er det pågrunn av Pinterest og Instagram at jeg begynte å lure på om jeg gikk glipp av noe stort! Litt lett påvirkelig kanskje..

La dere for all del ikke skremme av høyden på tårnet! Dette er mini-pannekaker ;)

Igjen har jeg tatt utgangspuktet i grunnoppskriften på proteinpannekaker - og bare gjort en liten endring.

Oppskrift på et høyt tårn med mini-proteinpannekaker:

 • 20 gram proteinpulver med vaniljesmak eller peanøttsmak hvis du skulle ha de tilgjengelig.
 • 15 gram peanøttmel
 • 1-2 ss sukrin gold
 • 1/2 ts fiberhusk
 • 1/2 ts bakepulver
 • 2 eggehviter
 • 2 spiseskjeer fruktmos eller kesam mager/gresk yoghurt naturell

Miks alt sammen, og la røren svelle på benken en liten stund. Stekes på middels sterk varme. Jeg la ca god en ts røre for hver pannekake i stekepanna.

Så var det på tide med PB & J!

Jeg lagde peanøttsmør-sirup av PB2 med vann, men bruk selvfølgelig vanlig peanøttsmør hvis du foretrekker det!

J'en var en isbit med hjemmelaget sukkerfri jordbærsirup, som fikk tine i en skål mens pannekakene ble laget.Dette var absolutt en god kombinasjon - forutsatt at du liker begge deler ;)

Siden pannekakene ble en suksess måtte jeg prøve kombinasjonen på frokostgrøten min også ;)

Sjokolade-proteingrøt med peanøttsmørkrem og jordbærsirup. Mmm..! ;)

Peanøttsmørkremen er rett og slett PB2 blandet med gresk yoghurt naturell. 

Er PB & J en "gammel" favoritt hos deg?

Klikk på bildet under for å komme direkte til Facebook-siden min, og følg meg gjerne der! 

 

 #pannekake #utensukker #sukkerfri #funksjonellmat #sukrin #sukringold #dessert #bakekona #oppskrift #vektklubb #kosthold # #proteinpulver #iherb #protein #proteinmat #frokost #lunsj #pannekaketårn #proteinpannekake

Squashgetti bolognese

Fortsettelses følger på mat jeg ikke hadde trodd kom til å være en del av kostholdet mitt: Squash!

Jeg vet ikke hvorfor den har vært så "skremmende" - den har vel aldri vært en naturlig del av maten jeg har pleidd å spise.

Vel.. Nå har jeg oppdaget denne grønnsaken, og kommer ikke til å glemme den! Squash tilhører faktisk gresskarfamilien!

Den ligner på en agurk, og inneholder kun 15 kalorier per 100 gram! 

Jeg elsker å få surfe på nettet etter inspirasjon til matretter, så både Instagram og Pintrest brukes flittig! 

Squash som spaghetti har jeg sett mye begge stedene i det siste, og også på andre blogger! Så da ble jeg jo nysgjerrig da.. 

Så gårsdagens middag ble derfor squashgetti bolognese! ;)

Jeg brukt en julienne-kutter for å få tynne strimler. Lot kjernen være, for den var så porøs. La strimlene på et papir og glemte ut litt av væsken.

Toppet squashgettien med bolognese ala Kato ;) 

Hermetiske tomater, gulrot, rødløk, karbonadedeig og diverse krydder.

Og så.. Nok en ny "matvare"

Jeg fikk spørsmål for en liten stund siden om hvordan jeg syntes "osteflakene" jeg bestilte fra iHerb var. De hadde jeg jo helt glemt i løpet av sommeren!

Så da tenkte jeg at å teste det ut oppå pastasausen måtte være en god start!

Nutritional yeast, næringsgjær, brukes for å gi en ostesmak på maten.

Skesptisk? Det forstår jeg godt! 

Kato: "Hvis du tar det to ganger på maten, da tror jeg på deg"

Og jeg tok det faktisk to ganger på maten! For det var ikke så aller verst. Jeg må nok teste det ut litt mer før jeg kommer med en skikkelig dom. Men det var absolutt spennende greier! 

Inneholder blant annet b-vitaminer, og er uten gluten, egg, melk osv.

Jeg er fascinert - og kommer til å prøve det på maten igjen veldig snart! ;) 

Har du noen tips til "uvanlige" matretter jeg burde prøve ut?Oppskrift på sunnere chocolate chip cookies

La meg starte med å si at disse kjeksene har blitt veldig populære her hjemme. Så hvis du frykter du fort kommer til å spise opp alle alene kan det være lurt å halvere oppskriften ;) Men disse holder seg godt i en tett boks, så da kan du jo også få testet viljestyrken din i samme slengen ;)

Jeg er svak for søtsaker og jeg er svak for gjærbakst. Men med en liten sønn i huset er det begrenset med tålmodighet for å nå sluttresultatet! Det samme gjelder egentlig meg selv når søtsuget virkelig setter inn. Derfor er kjeks en rask løsning! Men kjeks er også ofte full av sukker og en god mengde kalorier.

Med små justeringer kan det fort ikke være så farlig å nyte en kjeks eller tre til kveldsmat! Eller legge med en i matboksen som du kan kose deg med til morgenkaffen på jobb. 

Ja til hverdagskos! :)

Du kan bruke oppskriften som en basisoppskrift, og kan da varierer hva som er "det lille ekstra"

Bruk f.eks nøtter, rosiner, annen tørket frukt eller sukkerfri sjokolade.

La oss komme til oppskriften!

Oppskrift - ca 20 cookies:

 • 50 gram lett maragarin - romtemperet. Jeg brukte vita hjertego' lett
 • 2 eggehviter
 • 70 gram sukrin gold
 • 50 gram sukrin
 • 1/3 ts vaniljepulver
 • 100 gram fibra fullkornsmel
 • 1/2 ts natron
 • 1/2 ts bakepulver
 • 1 liten klype salt

Sett ovnen på 190 grader. Visp sammen lett maragarin, eggehviter, sukrin gold/sukrin. Tilsett så resten av det tørre. 

Bland så inn det du måtte ønske. Sjokolade er jo en klassiker! Jeg bruker ca 35 gram sukkerfri mørk sjokolade, hakket i biter.

Legg på klatter med den tjukke røren på bakepapiret, og stek midterste i ovneni ca 6 minutter. Det kan varierer litt fra ovn til ovn og hvor store cookies du lager, så følg med. De skal ha fått en liten gylden farge på oversiden og undersiden. 

La de avkjøle seg litt - og nyt! Med et iskaldt glass melk. 

Jo lenger du vente med å spise de - jo mer crispy blir de.

Jeg liker når de er myke i midten og sprø på utsiden.

Skal du kun bruke en type søtning ville jeg valgt sukrin gold fremfor sukrin. Mest pågrunn av smak, men også resultatet. 

Erstatt fibra melet med mandelmel for en glutenfri variant. Vanlig hvetemel kan selvfølgelig også brukes.

Erstatt litt av melet med proteinpulver for en mer proteinrik variant. Bruker du proteinpulver med f.eks vaniljesmak kan det være lurt å justere litt på sukkermengden slik at det ikke blir for søtt.

Innhold per kjeks kan varierer litt utifra hva du bruker - men følger du oppskrifter gir det så vidt over 30 kcal per kjeks. 

Har du lyst har du lov! 

 

#oppskrift #sukrin #sukringold #funksjonellmat #kosthold #suntoggodt #vektklubb #sjokolade #bakekona #kjeks #sjokoladekjeks #fullkorn

Starter uka med en gjenganger!

Da var det en ny uke godt i gang! 

Er dere klare for en ny uke - nye oppskrifter og flere bilder fra bryllupet vårt?

Men la oss starte med en evig klassiker i dette huset!

Lapskaus! 

Vi blir ikke lei det i denne heimen, og har det så og si hver enste uke! Kan varieres med forskjellig type kjøtt og krydder.

Blir det rester igjen fryser jeg det enten ned eller oppbevarer det i kjølekskapet. Perfekt å f.eks ha med på en liten termos til lunsj dagen etterpå eller som turmat :)

I dag tok jeg bare å kokte opp 3 dl vann, tilsatte 1 buljonterning. Da den var smuldret opp tilsatte jeg 1 1/2 pose lapskausblanding. På med lokket! Har du god til la det trekke på middels varme. Har du utålmodige unger som henger i beina øker du varmen ;) Tilsett enten ferdigstekt kjøtt eller la det trekke sammen grønnsakene. Smak til med salt, pepper og evt annet krydder.

Og hvis du har en lite søtbehov etterpå er det godt med noen proteinrike vaniljeis-biter med sukkerfri sirup!

Hell litt sukkerfri sirup i isbitformer, og sett det i fryseren til det har stivnet litt. Du kan også evt bruke syltetøy uten tilsatt sukker. Gresk yoghurt naturell, litt melk, vaniljeproteinpulver, søtning som sukrin melis og litt vaniljepulver mikses sammen og helles over sirupen når den har fått stivne litt. Inn i fryseren igjen yoghurtblandingen også har stivnet. 

Dropp proteinpulveret og tilsett mer søtning hvis du ikke bruker proteiinpulver :)

Holder seg godt flere dager i fryseren ;)

I morgen kommer det oppskrift på deilige sukkerfrie chocolate chip cookies!

Man trenger ikke vente til helgen med å spise kjeks med denne oppskriften! Hver kjeks er så vidt over 30 kcal og laget med bare grovt mel!

Nå tror jeg det ikke er lenge før sandalene pakkes ned og støvlettene kommer frem! Høsten er på vei! 

Snart er det bare å finne frem med tekoppen, pledd og telys! :) 

Følg meg  på Facebook for jevnlig oppdateringer her på bloggen og invitere også gjerne andre dere tror kan ha glede av det :)

Trykk på bildet under for å komme direkte til Facebook-siden.

 

 

Proteinlefser med skinkefyll

Er det flere enn meg som har en boks med Bakepro i skapet, som dessverre blir altfor lite brukt?

Som regel bruker jeg proteinpulver med smak når jeg baker eller lager dessert. Så nå tenkte jeg at jeg måtte ta meg selv i bruke Bakepro mer i diverse retter.

Så naturlig nok startet jeg med pannekaker! 

Denne lunsjen var utrolig god på smak og veldig mettende! 

Jeg tok utgangspunktet i grunnoppskriften på proteinpannekaker jeg har lagt ut tidligere.

Oppskrift:

 • 20 gram proteinpulver med nøytral smak
 • 15 gram sesammel
 • 1/2 ts fiberhusk
 • 1/2 ts bakepulver
 • 2 ss gresk yoghurt naturell/kesam mager
 • 2 eggehviter

Gjør som alltid! Visp alt godt sammen og la røra hvile litt på benken. Stekes i en panne på middels sterk varme. 

Normalt i proteinpannekakene har jeg som regel kokosmel. Som for all del også kan brukes hvis du kan har det. Dette melet har en naturlig søtsmak, og det hadde jeg ikke lyst på når pannekakene ikke skulle fylles med søtsaker! Derfor gikk jeg heller for sesammel, som har en nøtteaktig smak. Sesammel er også glutenfritt, inneholder mye fiber, rikt på proteiner og mineraler som jern, sink og magneisum.

Når pannekakene er stekt er det bare å fylle de med det du måtte ønske. 

Jeg blandet sammen kalkunstrimler, rødløk, mais, paprika og et par spiseskjeer kesam mager.

Som ekstra tilbehør delte jeg opp en gulrot og litt agurk i strimler. 

Alt dette kan fint lages på forhånd - og gir dermed en litt mer spennende lunsj! Oppbevar alt i bokser og smør bare på fyllet når du skal spise :)

Har du noen gode tips/oppskrifter med Bakepro?

 

 #pannekake #utensukker #sukkerfri #funksjonellmat #sukrin #sukringold #dessert #bakekona #oppskrift #vektklubb #kosthold #bakepro #proteinpulver #iherb #protein #proteinmat #frokost #lunsj #pannekaketårn #proteinpannekake

Skryteinnlegg av gårsdagens middag

Og det er ikke av meg selv jeg skal skryte av, men min kjære ektemann! ;) Han fortjener litt ekstra oppmerksomhet for gårsdagens middag!

Mens jeg fikk junior til sengs stod min kjære på kjøkkenet og tilberedte en fantastisk middag! Nå har han selv satt standarden for dette ekteskapet..! ;)

Nydelig var det virkelig - og jeg snek meg ut på kjøkkenet litt senere i går kveld og koste meg med restene.

Reinskav, eller finnbiff som noen kaller det, hjemmelaget potetmos, saus og rosenkål.

Dette var lørdagsmiddagen sin ja! ;)

Jeg jobber for øyeblikket med bryllupsbildene - så i løpet av dagen kommer det flere bilder fra den store dagen vår for dere som er nysgjerrig på det.

Nyt søndagen med og lad opp batteriene for en ny uke! :)

 

Minipannekaketårn - for liten eller stor!

Oppskriften til dagens tips er ikke det viktigste - men egentlig måten du serverer det på :)Jeg elsker pannekaker - min mann elsker pannekaker. Eplet faller ikke langt fra stammen - så vår sønn er også veldig glad i pannekaker! ;)

Det er en evig klassiker, som lages i mange tusen hjem hver eneste uke. 

Tykke - tynne - søte - store og da hvorfor ikke bittesmå?

To herlige tårn med mini-pannekaker! 

Tilbehøret var en porsjon med hjemmelaget blåbærsirup og bringebærsirup uten tilsatt sukker. Fremgangsmåten er den samme som jordbærsirupen jeg har lagt ut tidligere.

Så nå har jeg fylt opp tre isbitformer med hver sin sirupsmak i fryseren! Perfekt på pannekaker, desserter eller f.eks oppå grøten. I dag puttet jeg en isbit med jordbærsirup oppi grøten til Jonathan. Vips så fikk grøten deilig jordbærsmak, og den hjalp også å avkjøle grøten raskere :)

Du trenger egentlig ikke noe bestikk for å nyte disse herlige pannekakene. Dypp og spis!

Eller du kan selvfølgelig smøre utover det du måtte ønske! 

Mine to tårn var en proteinrik versjon. Bruk din favorittoppskrift på pannekaker, og lag til deg eller barna et høyt mini-pannekaketårn! 

Morsomt å ha med som turmat også! Og blir det noen til overs er det stor stas, ihvertfall for de minste, å ha med i matboksen dagen etterpå ;) 

Har du en favorittoppskrift - så del den gjerne! :)

 

Fyll opp en melon-skål!

Jeg tør nesten ikke tenke på hvor mange kilo melon som har blitt spist i denne heimen de siste månedene! Jeg elsker melon, både pågrunn av smaken og at enkelte typer inneholder veldig lite kalorier. Min sønn er virkelig hekta - og det kan de i barnehagen hans skrive under på! "Meeejon, mamma!" 

Så hvorfor ikke gjøre en liten vri neste gang du spiser melon? 

Dette er da morsomt både for liten og stor! 

Og her er det bare å fylle opp med det du måtte ønske! 

Is, frukt, bær og yoghurt! Slipp fantasien løs :)

Jeg hadde mango i fryseren som jeg blandet med et beger Yoplait dobbel 0 % vanilje. Toppet med sukrin gold. Nam! ;)

Og siden mangoen allerede var skjært i biter tok ikke dette mellommåltidet/desserten lang tid å lage. 

Tenk så morsomt for barna å spise f.eks kveldsmaten sin fra en melon-skål! ;)

Skjær en liten bit av bunnen, så står den stødig og fint for seg selv på en tallerken :) Eller du kan bare holde melonen i hånda for enda mindre oppvask 

"Mer meejon, mamma? Vær så snill" - med hodet på skakke og dådyrøyne

Hva er din favoritt fra fruktdisken? ;)


 

 

Hvem er egentlig "Bakekona"?

Det har vel kanskje noen av dere lurt på? Eller ikke.. ;)

Uansett så følte jeg at det egentlig var på tide at dere fikk bli litt mer kjent med meg.

Da jeg startet å blogge i februar var jeg først helt anonym, og planen var egentlig ikke å være så åpen om bloggen. Så delte jeg det, egentlig nokså fort, med venner og kjente.  Jeg har de siste årene blitt mer skeptisk til å dele alt med alle. Alle trenger ikke å vite alt om hverandre - eller å få med seg hver eneste minste oppdatering. Og da jeg ble mamma roet det seg enda mer. Jeg er av den oppfatning av at min sønn selv skal få velge selv hvor "åpent" liv han vil leve, og ikke finne bilder av seg selv i alle mulige situasjoner på nettet når han blir større. Det valget skal han få ta selv når den tid kommer :) 

Så tilbake til Bakekona ;)

Dette blir nesten som første skoledag hvor alle skal hilse på hverandre ;)

"Hei, jeg heter Stine"

Dere som har fulgt med en stund vet at jeg akkurat har giftet meg med verdens beste mann. Vi har vært sammen i over fem år og har en helt fantastisk sønn som snart fyller to år. Jeg er utdannet barne- og ungdomsarbeider, og jobber fulltid i barnehage. For halvannet år siden endret vi livvstilen vår, noe som resulterte i en helt "ny" kropp. I de første innleggene mine skrev jeg litt mer om livet mitt før. I februar gjennomgikk jeg en brystoperajon, og jeg delte et åpenthjertig innlegg her på bloggen om hvorfor jeg gjorde nettopp dette. Før var trening slitsomt og styrketrening noe mannfolk gjorde. Nå er jeg hekta på trening og en aktiv hverdag- og det gir meg både mer energi og ikke minst bedre selvtillit.  

Baking og matlagning har alltid vært viktig for meg, helt fra barndommen. Selv med en ny og sunnere livsstil vil jeg vise og dele med andre at desserter og andre fristelser kan nytes hver dag - med god samvittighet.  Jeg lærer fortsatt mye om livsstil, matvarer og kosthold. Jeg er ikke perfekt, og er absolutt ingen ekspert. Jeg feiler, men prøver igjen! Sånn er livet - og sånn vil det alltid være. Ikke gi opp - uansett hva det er snakk om. Du kan alltid nå målene du setter deg. Det kan bare ta lengre tid noen ganger. Det kan jeg skrive under på! 

Så - hvorfor dette innlegget? 

Egentlig for å si "Hei". Jeg har lovet dere noen flere bilder fra den store dagen vår, og de kommer i løpet av helgen. Men det føltes litt rart å legge ut bilder her, og at dere ikke en gang visste hva jeg het. Kanskje litt merkelig å tenke slik, men sånn er nå jeg ;) Om det blir flere personlige bilder her får tiden vise ;) Det føles fortsatt litt skummelt! Hehe. 

Jeg vil samtidig si tusen takk til alle dere som er innom bloggen min, deler den videre, legger igjen kommentarer eller sender meg meldinger. Jeg blir oppriktig glad hver eneste dag for responsen fra dere, og håper dere vil ha mye glede av det jeg har tenkt å dele med dere fremover :)

Med dette ønsker jeg dere en riktig god helg! :)

Sukkerfri og saftig bounty-biter

Som lovet kommer det en veldig enkel oppkskrift på deilige og saftige bounty-biter ;)

(det hadde dere vel kanskje allerede gjettet utifra bildet i går, siden det er kokos på toppen..)

Jeg som trodde min kjære ikke var så veldig glad i kokos! Vel, disse fikk løpesko på seg for å si det sånn!

Oppskrift:

 • 50 gram kokos - jeg brukte en usøtet versjon fra iHerb, men vanlig fungerer også selvfølgelig fint.
 • ca 80 gram kokosmelk - jeg brukte light, og vanlig fungerer selvfølgelig også helt fint her.
 • 10 gram proteinpulver med vaniljesmak - ikke nødvendig, men gir en ekstra søt smak og binder det litt sammen.
 • 2 ss sukrin melis

Bland alt godt sammen og smør det utover i en liten firkantet form. Juster mengden kokosmelk etter hvor saftig du vil ha det, og om du bruker proteinpulver eller ikke. Tilsett gjerne steviadråper med vaniljesmak eller vaniljepulver hvis du ikke bruker proteinpulver. 

Sett formen inn i fryseren til den har stivnet. Ikke frosen, for du skal fortsatt kunne skjære biter av den. Min stod vel i litt over en time, men tiden varierer med tanke på hvor tykt lag du har smurt.

Smelt så sukkerfri sjokolade, og dypp bitene i eller hell sjokoladen over. Evt tilsett litt cocosa for en glattere sjokoladesaus.

Jeg er virkelig ikke god på det å dyppe i sjokolade - så her må det øves frem mot jul! (ja, det var dette med julebaksten igjen da.. hehe)

Ihvertfall.. 

La bitene hvile litt på benken slik at sjokoladen får avkjølt seg. Du kan selvfølgelig nyte demed en gang, men best resultat får du hvis de får hvile en times tid i kjøleskapet :)

Da fru Bakekone ble lei av å dyppe i sjokolade og ikke fikk det som hun ønsket seg ble resultatet slik:

Men dette var godt du! Det er rett og slett restene av kokosbitene blandet med sjokoladen som var igjen og som var blitt litt klumpete av kokosen. La disse også godgjøre seg i kjøleskapet for best resultat. Nam! Sjoko-kokosbiter. 

Øvelse gjør mester!

Tilsett mer proteinpulver hvis du ønsker de enda mer proteinrike! 

Snart er det helg igjen! Og jeg har flere nye oppskrifter på gang! Mannen klager ikke om dagen ;) 

Hva er din favoritt-sjokolade? Jeg er veldig svak for kinderegg-sjokolade og hvit sjokolade! :)

 #oppskrift #sukrinmelis #funksjonellmat #kosthold #suntoggodt #vektklubb #utensukker #sukkerfri #sjokolade #bounty #godis #hjemmelaget

Sunn snacks - ristet kikerter

De som kjenner meg godt, hei mamma, vet at jeg har vært ganske så kresen i matveien. Den tid er forbi! Nesten..

Jeg har ihvertfall oppdaget at en rekke matvarer ikke er så farlig som jeg har innbilt meg - og det har jo også resultert i at jeg tør å utforske mer 

Noen tenker sikkert nå: Hvor kresen har hun egentlig vært? Vel.. Før kunne f.eks en salat for meg bestå kun av salatblader og agurk. Så her snakker vi virkelig total livsstilendring i løpet av de siste to årene. Og jeg elsker det!

Jeg skal være ærlig å si at jeg var litt usikker på dette med kikerter - men siden dette er sunt måtte det jo testes ut!

Første variant med kikerter ble dermed dette:

Crispy og litt spicy kikerter

Og dette var virkelig godt! Nok en gang ble jeg overrasket over en ny matvare ;)

Det hele er også veldig enkelt. Sett ovnen på 225 grader. En boks med kikerter skylles lett. Tørk de ved å enten legge de på et kjøkkenhåndlkle eller papir. Legg de i over i en skål og tilsett litt, en ts holder, olivenolje og en dash salt. Spre de utover bakepapiret og inn i ovnen i ca 20 minutter. Ta de ut og tilsett det krydderet du måtte ønske. Jeg brukte cumin. Inn i ovnen i 10-15 minutter til. De skal være sprøe!

Avkjøl og spis! Klarer du å ikke spise opp alle på en gang kan de oppbevares i en boks :)

For dere som foretrekker sjokolade kommer det oppskrift på denne godsaken i morgen!

"Life is like a box of chocolates, you never know what you're gonna get"

Så titt innom i morgen hvis du lurer på hva som befinner seg inni disse herlige bitene ;) 

 

#kikerter #sunn #snacks #protein

Brudebuketten min - med en veldig personlig detalj

Jeg visste tidlig at jeg ville ha noe spesielt på brudebuketten - og fant ganske tidlig ut hvordan jeg ønsket at den skulle se ut. Derfor tenkte jeg at jeg skulle dele noen nærbilder av buketten :)

Både jeg og Kato har dessverre opplevd å miste et nært familiemedlem så altfor tidlig. Derfor ønsket jeg så veldig at de også skulle få en sentral rolle i bryllupet vårt.

Ved å ha et bilde av dem begge hengde i fine rammer på brudebuketten fikk vi hatt dem nær oss under hele dagen. Jeg vet det er flere i familien på begge sider som ble både rørt og satte stor pris på at det ble viet litt oppmerksomhet til dem begge.

Rundt stilkene var det surret silkebånd i en farge som passet til kjolen og noen nåler med perle på som en ekstra liten detalj.

Vi hadde på forhånd snakket med fotografen om hva slags bilder vi ønsket, og hadde da blant annet ønsket oss noen bilder hvor hovedfokuset var på buketten. Vi er begge utrolig fornøyde med bildene som ble tatt :)

Hadde/planlegger dere noen personlige detaljer i bryllupet?

Løp og kjøp - den nyeste Quest protein baren!

Eller..  Trykk på linken og kjøp! ;)

For nå - veldig overraskende synes jeg - selger allerede iHerb den nye Quest Nutrition Protein Baren i smaken White Chocolate Raspberry

Jeg var forberedt på å måtte vente med å smake på denne til nærme jul! Men fikk akkurat en kommentar her på bloggen fra ei som hadde sett dem der i dag! Tusen takk igjen! :)

Godt jeg har noen barer i smaken Cookie Dough jeg kan kose meg med mens jeg venter på hentelapp i posten ;)

Første gang du skal bestille fra iHerb? Bruk gjerne koden KPG519 for å få opptil 10 % rabatt på bestillingen :)

Hvis du har lyst til å prøve flere smaker kan et lite tips være å kjøpe et par forskjellig smaker sammen med en venn, og dele innholdet i hver boks i to ;) Da finner du kanskje din favoritt litt fortere! 

Dette var virkelig dagens høydepunkt! Nettshopping er farlig..! 

 

Kyllingwok og pannekake med bær

Uken ble startet med en veldig enkel middag - perfekt for travle dager.

Wok kan varieres - bruk det du har av kjøtt og grønnsaker! Jeg passer alltid på å ha forskjellig poser med grønnsaker i fryseren - wok, brokkoli og andre grønnsaksblandinger. Da er det aldri noen god unnskyldning for å ikke ha grønt på middagsfatet!

I dag tok jeg i tillegg å blandet inn et par spiseskjeer ygohurt naturell - ,mer dressing eller saus trengtes ikke :)

Og til dagens dessert ble det en veldig enkel pannekake fylt med bringebær og blåbær.

20 gram kakemix fra Funksjonell mat, som er glutenfri for de som trenger det, og 2 egghviter piskes lett sammen. Stekes på middels varme.

Fyllet i dag var veldig enkelt - og kan varieres til det uendelige! Jeg tok bare opp litt bringebær og blåbær fra fryseren. Tinte i mikroen, rørte inn en liten klype sukrin og helte over pannekaka.

Toppet det hele med litt Walden Farms pancake syrup - som er helt uten kalorier!

Planen var egentlig å fylle den med pære, som jeg har skjært opp og fryst ned, men det fant jeg ikke. Ikke at jeg lette så lenge heller.. Poenget er at den kan fylles med så mangt! :)

Er det litt for tidliig å planlegge julebaksten? Det har nemlig jeg begynt så smått å tenke på.. Men først burde jeg nok bake meg gjennom et par barnebursdager! For verdens herligste sønn fyller nemlig snart to år! :) 

Hva er din favorittkake? Sunn eller ei! ;)

 

#middag #wok #pannekake #sukkerfri #utensukker

Vaniljekrem med lune bringebær

Som veldig enkelt kan bli en proteinrik dessert hvis du ønsker det :)

Oppskrift:

 • 100 gram gresk yoghurt naturell (eller f.eks mager kesam)
 • 15 gram proteinpulver med vaniljesmak
 • Evt litt søtning som sukrin eller steviadråper med vaniljesmak

Det hele er veldig enkelt - visp alt godt sammen! 

Jeg brukte frosne bringebær som jeg bare varmet i mikroen og tilsatte en liten teskje sukrin.

Hvis du ikke bruker proteinpulver er det godt å f.eks tilsette vaniljepulver for en kraftigere vaniljesmak :)

Har du mer tålmodighet enn meg kan du putte vaniljekrem i fryseren for å få en veldig enkel vaniljeis! 

Tenkte jeg samtidig kunne dele med dere dagens middag - rester fra gårsdagens middag ;)

Vi hadde middagsbesøk i går og serverte bakt potet med diverse tilbehør. På denne måten er det veldig lett å ta de valgene man selv ønsker og tilbehøret kan være så mangt!

Et deilig fruktfat har vi også kost oss med :) En stor hit hos både liten og stor i denne heimen ;)

Håper dere har hatt en strålende helg - og er klar for en ny uke! 

Trykk på bildet under å komme direkte til Facebook-siden min, og følg meg gjerne der også :)

 

#protein #proteinmat #dessert #jatildesserthverdag #proteinpulver #suntoggodt #utensukker #sukkerfri #funksjonellmat #iherb

Sjokoladeprotein-crêpe med sjokoladekrem og peanøttsaus

Glemte helt å dele denne med dere da jeg la ut bildet for litt over en uke siden. Bedre sent enn aldri :)

Og det hele er jo veldig enkelt - siden oppskriften er så og si lik som vaniljeprotein-crêpen jeg la ut forrige helg.

Oppskrift på to store crêpes:

 • 2 eggehviter
 • 20 gram proteinpulver med sjokoladesmak
 • 1 ts sukrin gold
 • 1 ts kakao - gir en kraftigere sjokoladesmak
 • ca 4 ss melk/vann

Alt piskes godt sammen. Stekes i en sprayet panne på middels sterk varme. 

Sjokoladekremen er som alltid Synnøve gresk yoghurt naturell, Walden Farms chocolate dip (evt syrup), sukrin melis og evt et par dråper stevia sjokolade. 

Pannekakene er toppet med PB2 blandet med litt ekstra vann og Walden Farms chocolate syrup. PB2 er peanøttmel du kan blande med vann for å lage peanøttsmør. 

Innlegget med proteincrêpe med vaniljeyoghurt og hjemmelaget jordbærsirup kan du lese HER.

Lørdager er kvalitetestid med gutta mine :)

Ha en strålende lørdag! 

 

 #pannekake #utensukker #sukkerfri #funksjonellmat #sukrin #sukringold #dessert #bakekona #oppskrift #vektklubb #kosthold 

iHerb-glede!

Enkelt og greit! 

I går dalte det endelig ned to hentelapper i postkassa (eller.. egentlig tre, men en var min kjære mann sin)

Da jeg så det var fra iHerb visste jeg hva det var som endelig hadde ankommet! Jeg har tross alt ventet i hele 13 dager! Skal ikke klage på frakttiden, men heller min egen tålmodighet.

Innholdet regner jeg med de fleste vet hva er hvis dere har lest noen av de siste innleggene mine. 

To bokser med Quest Nutrition Protein Bar i smaken Cookie Dough

Jeg vet ikke om det bare er meg som er sånn.. (?) Men når jeg først skal legge inn en bestilling har jeg alltid behov for å enten komme så nærme som mulig  vektgrensa eller at pakken nærmer seg en verdi på 200 kr. 

Så derfor bestilte jeg en pakke te med hver av besillingene. To nye smaker jeg er veldig spent på å prøve! Jeg tror begge to er like gode varme og som kalde! 

Så til den "berømte" proteinbaren. Dette er ikke den nyeste smaken til Quest Nutrition, men den nyeste som iHerb selger. Quest Nutrtition selger alltid de nye barene sine en god stund kun fra nettsiden dems, før de slippes hos f.eks iHerb eller Vitacost. Siden frakten fra Quest Nutrition sin hjemmeside koster like mye som en pakke med proteinbarer, venter jeg heller på at iHerb får dem inn! Det betyr over 20 dollar forskjell i fraktkostnader! 

For de som ikke har fått det med seg så er den nyeste smaken til Quest Nutrtion en proteinbar med hvit sjokolade og bringebær. Høres ikke det bare helt himmelsk ut? 

Cookie dough-smaken er helt klart en av mine favoritter! 

Jeg har lest at flere synes Quest barene er litt seige, men det synes jeg absolutt ikke denne er!

Jeg har alltid en bar med meg i veska eller liggende på jobb. 

En pakke koster ca 27 dollar + 4 dollar i frakt hos iHerb. Det betyr 12 proteinbarer for under 200 kroner! Det blir ikke store summen per bar. Mange yoghurter eller andre enkle mellommåltider du får kjøpt på matbutikken koster like mye som en bar, men inneholder også ofte mye sukker! 

Og for dere "harry"-handlere,som meg, så tror jeg du nå får kjøpt Questbarer hos Bodypower! Der får man kjøpt smakene enkelvis, så du lettere kan finne din favoritt - isteden for å kjøpe en stor pakke hver gang! 

Oppskrift på en cookie dough proteinbar du lett kan lage selv finner du HER

Og med både Questbarene og oppskriften ovenfor kan du også veldig enkelt lage protein-cookies!Jeg er veldig veldig klar for helg! I dag var jeg igjen hos legen, og fikk bekreftet at "ja her var det rødt og hovent". Ørebetennelsen er tilbake! Kan ikke henge med hodet for det! Helg er kosetid med familien, og det får alltid humøret opp :) 

Ønsker dere alle en strålende helg! 

Trykk på bildet for å komme direkte til Facebook-siden og lik gjerne den! :)

 #iherb #proteinbar

 

Ny treningskompis og protein-cookies

Først må jeg bare si tusen takk til dere som har delt Facebook-siden min videre - og til nye følgere både der og på Instagram. 

Nå som jeg begynner å komme ut av feriemodus blir det også mye mer tid på kjøkkenet - og nye oppskrifter! Både desserter, bakst og andre matretter! 

Før bryllupet trente jeg mye, og nå etter ferien trengte jeg ny påfyll av motivasjon på treningsfronten.

Derfor investerte jeg i denne lille dubbeditten:

Min nye treningskompis - Garmin 610HR ;)

Jeg fortstår det har skjedd mye på pulsklokke-fronten siden sist jeg kjøpte pulsklokke! Denne er jo bare helt genial, og kan virkelig få konkurransemennesket frem i de fleste.

Jeg har ikke satt meg inn i alle finesser, men noe av det som tiltrakk meg mest var at man på skjermen kan se to strekmenn som viser hvordan du ligger an på nåværende treningsøkt og om du ligger foran eller etter den forrige økten. Det vil absolutt få meg til å pushe meg selv litt ekstra! 

Når jeg får testet ut pulsklokken til blant annet løping, med tanke på alle GPS-funksjonene, kan jeg fortelle litt mer om hva jeg synes om den. Foreløpig har jeg bare hatt den på meg mens jeg har trent styrke. 

Så litt mer cookie dough! Noe mange liker veldig godt å gjøre med Quest barene er å varme de i mikroen eller i ovnen. Så jeg måtte jo selvfølgelig teste dette ut med oppskriften på cookie dough protein baren jeg la ut i går.

Jeg brukte like mye tørrvare som i gårsdagens oppskrift, men tilsatt litt mer vann slik at den ble mer klissete. Legg tre klatter på et bakepapir og stek i ovnen på 175 grader. 

Jeg stekte disse i 5 minutter. Bitene blåste seg opp mens de ble stekt, og resultatet ble tre veldig luftige og utrolig gode cookie-biter. Neste gang skal jeg prøve å steke de litt lenger, for å se om de da blir litt mer sprøe uten å bli tørre. 

For disse var så saftige. Mettende, men ikke mektige. Søte, men ikke for søte. Og litt smeltet sjokolade i nesten hver enste bit!

Protein-cookies etter dagens stykretrening. Helt perfekt! Anbefales på det sterkeste! ;)

Bruker du pulsklokke når du trener?

Snart er det helg igjen! :) 

 

 #protein #proteinmat #dessert #jatildesserthverdag #proteinpulver #suntoggodt #utensukker #sukkerfri #funksjonellmat #iherb #sukrin #sukringold #glutenfri

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com

hits