august 2014

Vannmelon granita - så godt og så enkelt!

Helg!

Helt fantastisk, og endelig en etterlengtet rolig helg (!)

Nå har det vært mye bursdager, i tillegg til å komme tilbake i gode rutiner etter ferien. Det merkes på kropp og sinn.

Fredagskveld er nesten en hellig hviledag. 

Middagen er spist, joggebuksa skal på, og sofakroken skal finnes. I love it!

Noen fredager har det siste faktisk blitt brukt til en treningsøkt også.. Men ikke i dag! ;)

Tidligere i uka kastet vi i huset oss over denne utrolig enkle desserten! 

Vanvittig godt - og sunt!

Og med EN ingrediens!

Men du kan slenge oppi et par ting til hvis du ønsker..

Vannmelon granita - at jeg ikke lagde dette tidligere i sommer.

Granita? Et fancy ord for slush spør du meg ;)

Tidenes korteste oppskrift:

  • Vannmelon - søt og god

*Du kan også tilsette en skvett sitronsaft eller også litt sukrin melis, men til min melon var ikke det nødvendig.

Skjær vannmelonen i biter og kjør i en blender til at har blitt til en glatt væske.

Hell over i en boks som tåler fryser.

Sett i fryseren til den har stivnet.

Bruk en gaffel og skrap og skrap og skrap av "slushen".

Fordel over i glass, og nyt med en gang :)

Jeg puttet min i fryseren og spiste litt kvelden etter og resten dagen etter der igjen, så det er ikke noe du behøver å tenke på at du ikke må glemme!

Dette er utrolig friskt og godt! Og en utrolig mager dessert ;)

Neste gang skal jeg prøve med mango! Eller ananas..!

Jeg tror jeg må gjøre det i løpet av helgen!

Nå skal kosebuksa finnes frem, og så er det bare å lade opp batteriene ;)

Ha en flott helg og en fin fredagskveld :)

 

#sukkerfri #utensukker #frukt #vannmelon #dessert #sunndessert #jatildesserthverdag #mat #trening #kosthold #hverdag #granita #oppskrift #funksjonellmat #bakekona


 

Frokost - mitt favorittmåltid!

God kveld!

I skrivende stund ligger jeg rett ut på sofaen. Det skulle jeg aldri gjort. For nå må jeg jobbe iherdig med å finne motivasjonen og styrken til å skifte til treningstøy. En klassisk feil..! 

Men jeg SKAL. Og så skal jeg finne meg tilrette i godstolen etterpå ;)

Titter ihvertfall kjapt innom her for å dele med dere min ultimate favoritt-frokost.

Jeg tror frokost er det måltidet jeg gleder meg mest til ;)

Jeg blir utrolig nok ikke lei havregrøt. Så derfor har jeg det så og si hver eneste dag til frokost.

Skulle jeg av en utrolig sjelden grunn ikke ha det til frokost vil jeg helst da ha det til et måltid senere i løpet av dagen. Galskap..? ;)

Hva er din frokost-favoritt?

Havregrøt laget av fiberhavregryn (kjøpt i Sverige) + vann. Etter noen minutter i mikroen rører jeg inn en spiseskje proteinpulver med vanilje og sukrin.

Og toppingen er jo halve morora! ;) 

Her toppet med rørte jordbær og "peanøttsaus". Og normalt kanel, som jeg kom på etter jeg hadde tatt bilde. Men et absolutt must!

Rørte jordbær: Frosne jordbær koster en tier for en pose. Jeg tiner de i kjøleskapet i en boks. Moser med en gaffel, og på den måten har "jordbærsyltetøy" uten alle mulige ingredienser tilgjengelig som topping på grøt, pannekaker, frokostblanding, i lompe osv.

Peanøttsausen: Er rett og slett PB2, peanøttpulver, blandet med litt ekstra vann.

Ved siden av er det helt nødvendig med enten en kopp te eller kaffe.

Og som en liten snacks har jeg sjokoladetrukket cashewnøtter - fra iHerb.

Dette er min nåværende kombinasjon! Helt avhengig ;)



I sommer var selve havregrøten den sammen, men en iskaffe var virkelig et must!

Jeg lager meg fortsatt jevnlig iskaffe, men jeg vil tro det vil bli mer og mer varmere varianter fremover ;)

Jeg lager iskaffen min slik:

  • Sterk kaffe - som jeg avkjøler i kaldt vann i vasken.
  • Heller litt Walden Farms chocolate syrup rundt i et glass.
  • 4 isbiter - alltid 4 av en eller annen grunn ;) Rutinemenneske (!)
  • 1 ss sukrin melis
  • En skvett melk

For meg en frokosten nesten som en dessert ;) Fanastisk godt! 

Og det er jo tross alt veldig viktig med en god start på dagen ;)

Nå er det på tide å komme seg opp av sofaen og inn i treningstøyet.

Ha en fortsatt fin kveld :) Snart helg!

 

#oppskrift #trening #kosthold #frokost #havregrøt #proteinpulver #havregryn #proteinrik #suntoggodt #oppskrift #hverdag #mat #pb2 #iherb #iskaffe 

#Pannekaketårn med søtpotet

Hei!

 Jeg satt og mimret litt i arkivet på alle matbildene jeg har tatt det siste halvannet året, og en ting som gikk igjen og igjen fra "gamle dager" var pannekaketårn i alle farger og smakskombinasjoner.

Det var liksom en "greie" jeg hadde, spesielt på våren/sommeren i fjor. Pannekaker er jo så utrolig godt.

Så selv om de ikke havner like ofte her eller på Instagram spises det veldig ofte pannekaker i denne heimen. Både tykke og tynne. Store og små ;)

Jeg tror det er en god stund siden jeg brukte #pannekaketårn på Instagram, men den må vi ikke glemme dere! ;)

La oss friste og inspirere hverandre!

Oppskrift:

  • 50 gram havremel
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1 ss sukrin gold
  • 0,5 dl melk
  • 1 eggehvite - eller hele egget
  • 1-2 ss most søtpotet*
  • Kanel og evt ltt kardemomme

*Jeg baker søtpotet i mikroen til den blir skikkelig myk inni. Skreller, moser og oppbevar den i en tett boks i kjøleskapet. 

Det hele er veldig enkelt: bland alle ingrediensene godt sammen.

Legg en god spiseskje med røre i panna for hver pannekake, og stek på middels sterk varme.

Sjokolade og søtpotet er en virkelig god kombinasjon, så toppingen ble en veldig enkel sjokoladesaus.

Gresk yoghurt, en skvett melk, kakao og sukrin gold/sukrin melis blandet sammen.

Hva med å hakke litt sjokolade og blande det inn i røra!? Mm... Next time!

Så utrolig saftige og nydelige. I tillegg metter de utrolig lenge! 

Vær gjerne mer kreativ med topping, men noen ganger trenger det ikke å være for mye "jåleri" på maten ;)

Dette er jo stas for både barn og voksne! ;)

Steke opp en haug med pannekaker. Skjær opp frukt og legg i ulike skåler. Sett frem yoghurt, honning eller andre ting som tårnet kan toppes med.

VIPS! Så kan hele familien/vennegjengen lage sitt eget pannekaketårn ved matbordet. Mat er morsomt og sosialt!

Med dette ønsker jeg dere en flott start på en ny uke :)

 

#pannekaketårn #pannekake #frokost #lunsj #havremel #havregryn #suntoggodt #søtpotet #sukkerfri #utensukker #funksjonellmat #sukrin #sukringold #greskyoghurt #sjokolade #mamma #mat #hverdag #oppskrift #trening #kosthold #tips #familie #bakekona

 

Lakserull med hjemmelaget dilldressing

God kveld!

Jeg er så rutinemenneske at jeg blir frustrert over meg selv til tider. I tillegg til å lage lister for alt mulig!

Frokost, lunsj, mellommåltid og kveldsmat har vært så utrolig likt i det siste, men det har jeg planer om å endre på nå.

I tillegg har jeg hatt et kosthold som har bestått av for lite fett, så det skal jeg også passe mer på. En sunn balanse.

Dere Instagram-følgere så dette brettet for en god stund siden, og som kveldskosen min den kvelden. Instragram: @bakekona

Lakserull - en klassiker på tapas/fingermat-bord! 

Jeg hadde:

Speltlompe med havre

Røkt laks

Rødløk

Ruccola

Hjemmelaget dilldressing

Dilldressingen var veldig enkel og bestod av:

Mager kesam, fersk dill, en dæsj sitronsaft, salt, pepper og litt sukrin. Litt majones er også godt oppi.

Fremgangsmåten trenger vel egentlig ingen forklaring, men her er det nå:

Smør på dilldressingen på lompene. Legg på laks, rødløk og ruccola. Rull sammen.

Sunt og godt!

Og absolutt ikke avansert.. ;)

Dilldressingen som eventuelt blir til overs kan brukes som dipp!

Jeg tror sommeren er over jeg, dere. Kald trekk i vinden, og gradestokken stiger ikke like høyt. Og det er jo bare tross alt en uke igjen av den siste sommermåneden.

Heldigvis er høsten fylt med mange koselige stunder og noen andre høydepunkter - som f.eks min bursdag.

Og for hver uke som flyr avgårde kommer vi nærmere og nærmere desember og jula. Jeg kjenner jeg allerede nå blir smågira av å tenke på den tiden.

Men nok om det ;)

Her er det bursdagsforberedelser som er kveldens planer, og i morgen blir huset nok en gang fylt med små og store. Hipp hurra!

Ha en fortsatt strålende lørdagskveld :)

 

#oppskrift #kosthold #trening #suntoggodt #magerkesam #sukrin #dill #hverdag #mellommåltid #kveldsmat #laks #fisk #speltlompe #lunsj #mat #bakekona


En veldig enkel oppskrift på en crunchy og saftige brownies

Hei!

Livet - livet er herlig og livet skal nytes.

Så det er også årsaken til fraværet her på bloggen. Å skrive en blogg tar tid. Ta bilder, redigere bilder, skrive innlegg, gi tilbakemeldinger osv. 

Og i det siste har hverdagslivet borte fra pcen tatt min tid. Full jobb, husarbeid, bursdagsfeiringer, ferie, å være mamma, å være kone og å gjennomføre fire treningsøkter i uka. Det tar tid skal jeg si dere! I tillegg prøver jeg på noe "nytt" også - få nok søvn! Jeg er altfor dårlig til å komme meg tidsnok i seng. "Skal bare". Søvn er viktig. Hvile er viktig. Familie er viktig. Bloggen er ikke like viktig når det ikke er tid til overs. 

Men - jeg elsker å dele ting med dere! Jeg elsker å være på kjøkkenet. Jeg elsker å ta bilder. Jeg elsker å inspirere. 

Jeg elsker sjokolade!

Så med et kamera fullt av bilder, og et arkiv med oppskrifter som bare sprenger etter å bli publisert skal jeg prøve å være litt mer effektiv på bloggingen fremover. 

Så derfor får denne fristelsen være dagens godsak fra meg!

Oppskrift:

  • 50 gram havremel
  • 50 gram kakao
  • 150 gram gresk yoghurt eller mager kesam
  • 1 dl melk
  • 50 gram sukrin + - bruker du vanlig sukrin må du øke mengden, da sukrin + er mye søtere.
  • 1 ss sukrin gold - hvis du har. Gir en ekstra god sødme
  • 1 ts bakepulver
  • 1 klype salt
  • 1 egg
  • 1/2 ts vaniljeekstrakt - kan sløyfes, men anbefales virkelig å ha i skapet!
  • Ønsket nøtter - jeg brukte sjokoladetrukket cashewnøtter fra iHerb.

Sett stekeovnen på 200 grader.

Hvis du ikke allerede har havremel, kan du bare måle opp havregryn og kjøre hele røra i en blender/stavmikser.

Bland alle ingrediensene godt sammen, utenom nøttene. (Men nøttene kan også absolutt blandes inn i røra)

Fordel røra i formen. Strø over hakkete eller hele nøtter på toppen av røra.

Stekes midt i ovnen i ca 25 minutter. Men her er det viktig at du justerer tiden etter din ovn og hvor stor form du bruker. Jeg bruker en ildfast form med målene 22 cm x 14 cm, og steker i en varmluftsovn.

La kaken få sette seg 5-10 minutter før du kaster deg over den.

Så enkelt - og så godt!

Proteinrike brownies? Kan vi ikke kalle denne det da ;)

Litt sjokolade om dagen - er godt for magen! ;) 

Jeg håper dere har en strålende helg i vente!

(Her blir det nok en bursdagsfest for lillemann. Hiv o hoi..!)

Forrige helg måtte jeg og mannen pynte bursdagskaka mens strømmen hadde godt i hele området. Å smøre på smørkrem med mobiltelefonen som belysning - det var utfordringen sin det! Men for en suksess det ble. Jeg elsker bursdager! Og om en måned er det min tur. Jeg venter i spenning på hvordan kake jeg får servert av "bakemannen".. ;) 

 

#bakekona #helse #sjokolade #oppskrift #kosthold #proteinrik #sukkerfri #utensukker #sukrin #sukringold #funksjonellmat #iherb #havremel #mamma #trening #suntoggodt #kesam #brownies

Jo mer vaniljekrem jo bedre!

Hei!

Det var utrolig morsomt å se hvor populært et veldig lite jålete bilde av en benk fylt opp med deilig gjærbakst skulle ble på Instagram.

Det er noe spesielt med nystekt bakst, og spesielt gjærbakst! God minner hos mange.

Men en ting er sikkert! De 150 bollene jeg har bakt den siste tiden, ja 150 boller.., ble ikke laget på 1-2-3! 

Jeg har heldigvis en dyktig og ivrig liten hjelper. som fyller tre år til uka. Så det er forklaring på den enorme mengden boller.

I tillegg elsker jeg å glede andre med bakst, og skal derfor fylle opp fryseren til mine kjære besteforeldre med noen stappfulle poser med diverse varianter. Viktig med noe godt til kaffen ;) 

Og for min del er også skikkelig baketid på kjøkkenet som terapi. 

Jeg kobler ut fra "hverdagstanker", og evt frustrasjon får jeg ut når jeg knar deigen ;)

Men. Som sagt. Skikkelig gjærbakst tar tid. Og med jobb, familie, husarbeid, trening og andre gjøremål vil jeg noen ganger har godsaker fort! 

Derfor er en meget populær gjenganger i heimen oppskriften på de proteinrike og fiberrike "express"-bollene.

Denne gangen med en liten surprise i midten.  

Oppskrift:

  • 110 gram fibra fullkornsmel (ca 2 dl)
  • 90 gram havregryn eller havremel (ca 2 dl)
  • 50 gram sukrin gold (ca 0,5 dl)
  • 1 ss bakepulver
  • 1/2 ts kardemomme
  • 30 gram lett margarin - rett fra kjøleskapet
  • 250 gram mager kesam
  • Hjemmelaget vaniljekrem

Sett stekeovnen på 225 grader.

Bruk gjerne en kjøkkemaskin hvis du har til å blande sammen deigen slik at alt blir blandet fort sammen. Men ekte muskelkraft gjør også selvfølgelig susen ;)

Bland de tørre ingrediensene. Tilsett smør og kesam, og bland godt sammen på høy hastighet.

Strø litt fullkornsmel utover kjøkkenbenken. Legg deigklumpen på benken og strø litt mer mel over. Kjevl den litt tynnere enn når du lager kanelsnurrer.

For å få kremen inni trykket jeg først ut en sirkel ved å bruke et glass. La den så over på bakebrettet. Så la jeg en skje med krem på toppen av sirkelen. Trykket ut en ny sirkel og la den på toppen. Trykk lett rundt kanten slik at den blir tett.

Stekes midt i ovnen i ca 7-9 minutter. Til den har blitt gylden på undersiden. 

Mm - vaniljekrem! 

Oppskrift på sukkerfri vaniljekrem finner du HER.

Et dryss sukrin melis på toppen var ekstra godt :)

Selv er jeg utrolig svak for solskinnesboller. Kanelsnurr + vaniljekrem + melis. Alle gode ting er tre! ;) 

Har dere en favoritt-variant?

Kanskje dette var en tips for dere som ønsker noe godt til kaffen. Eller kakaoen. Eller en kopp te ;)

Jeg tror nemlig høsten er på vei jeg. Så snart er det frem med den store tekoppen, levende lys og koseteppet igjen.

En riktig god helg! :)

 

#oppskrift #kosthold #trening #proteinrik #fiberrik #utensukker #sukkerfri #mamma #bake #bakst #mat #bakekona #sukrinmelis #sukringold #vaniljekrem #kesam #fullkorn 

 

Min nye proteinrike og sukkerfrie favoritt-dessert!

Hei igjen! 

Dere som følger meg på Instagram, @bakekona, har allerede fått en liten sniktitt på denne raske og utrolig gode oppskriften.

Jeg var akkurat ferdig med å lage denne i går da mannen var ferdig med styrketrening, så jeg rakk akkurat å få i meg to skjeer før mannen slukte resten. To tomler opp og "ja takk mer".

På handlelista i dag: Mer skyr!

For dette er en veldig enkel oppskrift, og dere har tidligere sett den med bringebær. 

Men jeg må si at blåbær-versjon var mye mye bedre etter min mening. Så neste gang deler jeg ikke med gubben for å si det sånn.. ;)

Oppskrift:

  • 1 eggehvite
  • 1 ss sukrin melis 
  • 1 beger skyr blåbær
  • Blåbær - jeg brukte 2 toppet spiseskjeer frosne som hadde fått tint noen minutter på benken.

Stivpisk eggehviten og sukrin melis til du kan snu bollen opp ned.

Tilsett begeret med skyr, og vend den forsiktig og raskt sammen med eggehviten.

Vend så inn blåbærene slik at det blander seg litt inn i "kremen"

Spis! 

Det er helt utrolig hvor lett og luftig denne "kremen blir!

Mannen: "Er det virkelig skyr du har brukt oppi her"

For alle dere skyr-elskere vet jo hvor kompakt den er.

Frisk og søt på en gang.

Stort glass trenger ekstra lang skje - for det er viktig å få med seg alt ;)

Dette er en oppskrift som er både enkel og utrolig god, og som bare krever et par minutter innsats på kjøkkenet. Og det overlever vel de fleste..? ;)

Neste oppskrift tror jeg må bli noe med sjokolade! Nam!

Ha en fortsatt strålende tirsdag :)

 

#oppskrift #trening #kosthold #mat #hverdag #sukkerfri #utensukker #skyr #proteinrik #funksjonellmat #sukrinmelis #blåbær #høst #kveldsmat #bakekona

Jordbær og skogsbærsorbet - perfekt hverdagsdessert

Hei!

Hjelpes - fire uker ferie er over!

Jeg skjønte lite da vekkerklokka ringte i dag tidlig. Godt jeg hadde en "back up" 20 minutter senere, i tillegg til den kommende 3-åringen i rommet ved siden av ;)

Det har vært en veldig en deilig ferie, flytt med mange fine minner.

På en måte skal det bli godt å komme tilbake til rutiner igjen, men samtidig hadde det ikke gjort noe med en uke eller to til ;) Jeg krysser fingre for en varm og deilig august også!

Og hvis varmen fortsetter er det helt nødvendig med litt avkjølende måltider! 

(Eller når det er så varmt og trykkende som det har vært de siste dagene!)

Sorbet kan lages enkelt med det du liker og har tilgjengelig i fryseren.

Her har jeg tatt litt av to forskjellige varianter - skogsbær og jordbær.

Oppskrift:

  • ca 200 gram frossen bær - jordbær, skogsbær, bringebær eller frukt som mango, ananas o.l
  • Et par spiseskjeer mager kesam vanilje - eller gresk yoghurt vanilje/ yoplait vanilje
  • Et par skvetter melk
  • Evt litt sukrin melis hvis frukten ikke er søt nok

Kjør alle ingrediensene i en blender, og juster med søtning etter hvordan du liker det.

Nytes med en gang eller hell sorbeten over i en boks med lokk, og putt den inn i fryseren 1-2 timer. 

Om den blir helt frossen er det bare å la den hvile litt på benken. Så du kan absolutt lage denne dagen før! :)

En is eller tre om dagen er nødvendig om sommeren, uten at den trenger å være en kaloribombe.

Her er et par tidligere varianter:

Ananassorbet

Mangosorbet

Dette er jo et must å bruke noen av de fantastiske norske bærene vi har om dagen!

Fyll opp fryseren! :)

 

#oppskrift #kosthold #trening #dessert #jatildesserthverdag #5omdagen #suntoggodt #sukkerfri #utensukker #mat #hverdag #sommer #bakekona #is #sorbet

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com

hits