september 2013

Å finne den riktige balansen i livet - og litt "harryshopping"-tips

La meg først starte med å si tusen takk for mange hyggelige ord og ikke minst egne tanker til gårsdagens innlegg. Jeg følte egentlig litt selv, da jeg publiserte det, at det var veldig rotete og litt uten mening. Men da var det hyggelig å høre at noen flere kjente seg igjen. Noen ganger er det bare godt å skrive ned litt tanker, og akkurat det hadde jeg behov for i går. Jeg har derfor lyst til å komme litt tilbake til temaer som livsstilendring, hverdagsliv, forventninger, trening, kosthold osv i noen innlegg fremover.

Selv om bloggen går under navnet "Bakekona" - så ønsker jeg også å fokusere på litt mer enn bare baking og mat. Om det er av interesse for dere for nå bare gjenstå å se ;)

Som jeg sa jobber jeg fortsatt mye med å finne den riktige balansen i livet. Jeg har jo bare levd med denne utgaven av meg selv i ett års tid, og har fortsatt noen mål jeg vil nå. Når man så og si alltid har slitt med vekten og ikke den beste helsen eller kosthold, er det mye som må jobbes med på det psyiske planet. Jeg var helt overbevist om at jeg aldri kunne gå ned i vekt, for jeg hadde tross alt "prøvd"  det mange ganger.  Noen takler sikkert "det nye livet" etter en vektnedgang lett, mens andre krever mer tid. Jeg trenger tid, jeg trenger påminnelser og jeg trenger støtte.  

Derfor er jeg veldig glad og ikke minst heldig for å ha verdens beste mann som sparker meg opp av sofaen og holder meg litt i øra. Eller rettere sagt - vi motiverer hverandre. Jeg har vært så "heldig" å ha gjennomgått denne livsstilendringen sammen med mannen min. Vi har gått ned i vekt sammen - gått opp - ned - stått stille - vært frustrert - skeiet ut - til og med "fråtset" - gått ned igjen. En ting er vi veldig enige om - vi skal aldri se oss tilbake! Den gamle Stine er borte. Ihvertfall en god del kilo!

Jeg kjenner jeg må stoppe meg selv nå når det gjelder alt dette, for jeg blir veldig lett engasjert om dette temaet og har mye på hjertet. 

Det jeg skulle dele med dere i kveld var litt av handlekurven fra "harry"-turen vår i går:

Ovenfor ser det noe av det som alltid er med hjem fra Sverige

Kyllingspyd, kalkunburger, kalkunbacon, kalkun/skinkestrimler, kalkun og kyllingfileter, vaskemiddel, riskaker med sour cream and onion (Kato sin favoritt), lavkalori eplemos, fiberhavregryn, mandelmelk, eggehvite på "dunk".

Kalkunburgerne er utrolig saftige - og anbefales på det sterkeste! 

Kalkun/skinkestrimler porsjonerer jeg i små poser, slik at det er lett å ta opp en liten pose fra fryseren. Perfekt i salat, grateng, på pizza osv. 

Eggehvite på dunk er helt genialt! Det går en del eggehvite her, så vi kjøper alltid noen dunker, og putter de i fryseren. Så tar vi bare opp en og en dunk. 

I tillegg kjøper vi også blant annet skinkebiff, grytekjøtt og karbonadedeig.

Jeg fant også en ny type melk jeg ble nysgjerrig på å prøve, "nøtte"-melk. Spennende!

Mandelmelk synes jeg gir en ekstra god smak på desserter osv, og så inneholder denne varianten bare 13 kalorier per dl. 

Vel.. Siden jeg spiser havregryn hver eneste dag til frokost - så ble det med noen pakker hjem.. Det er denne jeg bruker til havregrøten, havregrøtkakene og til å kverne til havremel.

Og så var det tilbud på smågodt.. 3,90 per hg! Det er jo helt vanvittig. En pose med litt forskjellig var derfpr et must! Viktig med litt påfyll av energi til bilturen hjem!

Litt sukkerfri sjokolade havner også oppi handlekurven. Den hvite pleier jeg alltid å kjøpe! Rett og slett nydelig! 

Jeg er veldig svak for belgisk sjokolade, så da ble jeg veldig nysgjerrig på Cavalier sin versjon! Gleder meg til lørdagsgodtet ;)

Jeg avslutter med en av mine favorittoppskrifter:

Hjemmelaget proteinbar - Chocolate Fudge Brownie

Varmet i mikroen. Toppet med Walden Farms caramel syrup og Sukrin melis med stevia.

Hva er det som gjør at du titter innom bloggen min - og er det noe du ønsker mer av/savner?

 

#harrytur #tips #shopping #sverige #protein #mat #havregryn #suntkosthold

Hverdagstanker og "barbeint"-sko

God kveld!

I dag har dagen gått i ett fra vi våknet til ganske så sent i kveld. 

Får dere som følger meg på Instagram så har dere kanskje fått med dere at vi har vært over grensen en tur. Frokosten ble spist i bilen på vei til Sverige, og litt smågodt ble spist på vei hjem ;) Farlig å gå forbi smågodt-avdelingen når det koster 3,90 per hg!

Jeg har nå faktisk hatt to uker med et "slapt" liv. En ukes treningsfri ble plutselig til to. Jeg har hatt en litt vanskelig periode nå, av forskjellige årsaker, men nå er jeg klar for å få tilbake det rette fokuset igjen!

Livet er en berg og dalbane! Oppturer og nedturer.

Kosthold og trening trenger ikke, og burde ikke,  være 100 % perfekt hele tiden. Det er viktig å finne en balanse, og at det ikke sklir ut for ofte. Mitt kosthold er ikke perfekt og 100 % sukkerfritt, hvis noen tror det. Husk at jeg ikke deler bilder av hvert eneste måltid jeg inntar med dere her. Jeg har mine svakheter, og har tross alt bare levd med denne livsstilen i halvannet år. Jeg har mye å lære, feiler fortsatt og møter stadig motgang. Men jeg gir ikke opp! Jeg har, kanskje overfladiske for noen, drømmer om definerte magemuskler og en skikkelig sprettrumpe! Men mest av alt vil jeg ha en god helse og å være et forbilde for sønnen min. Jeg vil være sterk både psykisk og fysisk, for da tror jeg at man kommer seg raskere opp igjen når livet ikke går helt som det skal.

Når treningslysten er på bånn prøver jeg alltid å minne meg selv på den følelsen man får når man har gjennført en treningsøkt. Og ihvertfall hvis det var tungt å få rumpa opp fra sofaen! Det er utrolig hvor godt det gjør både psyisk og fysisk. Mestringsfølelsen! 

En ting jeg må jobbe med er å ikke sette for høye krave hele tiden. At hver treningsøkt f.eks skal vare en time, eller at man skal forbrenne så og så mye eller må løfte visse vekter. Mål er selvfølgelig viktig å ha - men trening skal også være gøy! En aktiv familiehverdag kan noen ganger være godt nok! 

Jeg har mange tanker oppi toppen om dagen, så dette ble et litt uvanlig og rotete innlegg fra meg som kanske ikke ga helt mening 

Det jeg skulle fortelle dere i kveldens innlegg var at jeg i kveld endelig har fått testet ut disse berømte "kvakkvakk"-skoene, altså Fivefingers. 

En stykk fornøyd "andunge" etter den første løpeturen

Jeg husker jeg tenkte for noen år siden at slike "sko" skulle jeg aldri ha! Nå er første løpeturen gjennomført, og jeg gleder meg allerede til neste tur! Det er veldig viktig å starte forsiktig med disse skoene, så det var ikke en veldig slitsom økt i kveld. 

Er de ikke søte? ;)

Jeg som ikke liker tær..

Nå kjenner jeg at senga kaller, og at jeg er klar for å starte på en ny uke. Treningsgnisten er tilbake! 

Ingen desserter - ingen oppskrifter - bare noen hverdagstanker. Men gled dere til uken som kommer! ;)

God natt :)

 

#fivefingers #trening #utpåtur #bakekona

En himmelsk ovnsbakt sjokopeanøtt-havregrøt

God morgen! 

La oss starte denne søndagen med en "sjokoladekake" til frokost!

Har man lyst har man lov ;) Og dette er jo tross alt en liten sunnhetsbombe.

Jeg liker å lage mine havregrøt-"kaker" i en liten springform som jeg har kjøpt på Åhlens. Med bakepapir i bunnen er det veldig lett å flytte den over på en egen tallerken. 

Det er toppingen på denne versjonen som er litt spesiell og som løfter "kaken" til nye høyder!

Det kan kanskje være litt vanskelig å se - men den er lit "marmorert". PB2 blandet ut med litt ekstra vann, og dermed ble en slags saus er årsaken.

Oppskrift:

  • 50 gram havremel - jeg maler selv av havregryn.
  • 10 gram proteinpulver med sjokoladesmak
  • 1 ts kakao - hvis du ønsker en kraftigere sjokoladesmak
  • 1 ss sukrin + - eller sukrin/ sukrin gold
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1 ss fruktmos - eller most banan/mager kesam
  • 1 eggehvite
  • 1 dl væske - jeg bruker 50/50 vann og melk
  • 12 gram PB2 (peanøttpulver) - eller vanlig peanøttsmlr

Hvis du ikke har havremel, kan du bare bruke en stavmikser/blender til å blande sammen alle ingrediensene. Du kan selvfølgelig bruke vanlig havregryn også, og da vil "kaka" få en grovere konsistens. 

Sett ovnen på 175 grader. Bland sammen alle ingrediensene. Hell røra over i en ildfastform/springform. Bland PB2 med vann - til en nokså tykk "saus". Hell sausen rundt over kaka. 

Stekes midt i ovnen i ca 20 minutter.

La den gjerne avkjøle seg litt før du kaster deg over den!

Et halvt beger Yoplait dobbel 0 % vanilje og Walden Farms chocolate syrup er både godt og dekorativt til!

Dette er godsaker kan jeg love! For dere som enda ikke har testet det ut ;)

Sjokolade - men peanøttsmak i nesten hver eneste bit - og lvaniljeyoghurt for å friske det opp litt.



Tips: Mål opp alle de tørre ingrediensene kvelden før, og dekk bollen til med plast. Så er det bare å tilsette fruktmos, melk/vann og eggehvite på morgen! Enda litt tid spart ;)

Dessert til frokost? Hvorfor ikke..! Dette er jo egentlig bare havregrøt tilberedt på en annen måte!

Alt avhenger jo selvfølgelig av næringsinnholdet på ingrediensene du bruker, men for dere som lurer så inneholder kaka ca 315 kalorier inkludert et halvt beger med yoghurt.

Fiberrik og med litt ekstra proteiner! Metter godt også! :)

Burde nesten hatt en egen hashtagg på denne også, så det hadde vært lett å finne igjen bilder av godsakene dere lager! Bruk ihvertfall gjerne #bakekona hvis dere prøver dere på noe jeg legger ut her :) Det er alltid utrolig morsomt å se!

Nyt søndagen! Og spre bakeglede :)

 

#frokost #kveldsmat #lunsj #trening #havregryn #havremel #fiberrik #proteinrik #utensukker #sukkerfri #sukringold #funksjonellmat #vektklubb #muskelmat #proteinpulver #iherb #oppskrift #mat #hverdag #sukrin

Sunn og saftig "opp ned"-kake med skogsbær

Dette må være en av de enkleste kakene jeg har bakt! Og som er både sunn, saftig og glutenfri for de som trenger det! 

Denne kaken er også sukkerfri! Selv om jeg ikke tror noen av gjestene vil legge merke til det..

Perfekt som kveldskos på en hverdag eller til et bursdagsselskap!

Oppskrift:

  • Sukrin/sukrin gold
  • 1 pakke Kakemix fra Funksjonell mat 
  • 1/2 ts vaniljepulver - kan fint sløyfes
  • 4 egg
  • 2 dl vann
  • 100 gram mager kesam - med vaniljesmak kan også brukes, men husk at den inneholder en god del sukker!
  • 1 pose frosne skogbær - 400 gram. 

Sett ovnen på 175 grader.  

Strø sukrin og/eller sukrin gold i bunnen av en springform. Jeg brukte en kominbasjon av begge deler.

Hell over bærene. 

Friske bær kan selvfølgelig også fint brukes. 

Jeg brukte frosne bær, som gir fra seg litt mer væske. En del av væsken rant ut nederst i kanten, så vær obs på dette hvis du bruker en springform uten tallerken. Da kan det være greit å sette formen på et bakebrett i ovnen, og ikke en rist. 

Bland sammen kakemixen, egg, vann, mager kesam og evt vaniljepulver. Hell røra over bærene.

Stekes midt i ovnen til kaken er gjennomstekt. Bruk en stekepinne eller en skarp kniv for å sjekke midten av kaken. Helt gjennomstekt behøver den ikke være, men røra skal ihvertfall ha stivnet.

Det vil nok ta 40-50 minutter - alt avhenger litt av ovnen og kakeformen.

Når kaka er ferdigstekt lar du den hvile 5 minutter på benken, slik at den får satt seg litt. Så løsner du rundt kantene inni spiringform for å være sikker på at ikke noe av kaka sitter fast. 

Ta av springformen, Legg kakekfatet oppå kaken, og snu den fort opp ned.

Evt bær som sitter igjen kan du bare skrape av og dytt på plass på kaka.

Med litt sukrin melis på toppen er det ingen som vile legge merke til ujevnheter! Og det gjør også kaka enda litt mer dekorativ!

Bruk f.eks bare frosne bringebær eller blåbær hvis du ønsker det.

Bytt ut mager kesam med en laktosefri variant - så kan de som er laktoseintolerante også kose seg med denne kaken!

Altså en kake som lett kan nytes av alle gjester - både små og store!

Så det bare å forsyne seg med en stort og saftig kakestykke!

Nydelig med vaniljeis eller mager vaniljekesam. 

Eller f.eks gresk yoghurt naturell pisket med litt vaniljepulver og sukrin melis.

Denne bare smelter bort i munnen - og er garantert en stor suksess! 

Håper flere prøver seg på denne! 

Og jeg vet mange lurer: Hele kaken inkludert bærene inneholder 1459 kalorier - som blir ca 122 kalorier per kakestykke hvis kaken blir delt i 12 biter. 

Jeg spiste mer enn et kakestykke for å si det sånn.. ;)

Nydelig kake og en god kopp kaffe er perfekt høstkos! 

 

#sukkerfri #kake #bær #glutenfri #sukrin #sukringold #kesam #sukkerfribakst #bake #suntkosthold #oppskrift #sukrinmelis #funksjonellmat #mandelmel #bakekona

Kommende sunne fristelser!

Vi snakker fredag - vi snakker taco! 

Helg! :)

Speltlomper fungerer supert som "tortillalefse"! 

Pakkelykke! Jeg ble som en unge da jeg hentet denne pakken, og trippet litt på tå mens jeg åpnet!

Men jeg må si det var en litt vel unødvendig stor eske! 

Mitt eget speilreflekskamera! Til nå har jeg knipset med min kjære mann sitt kamera. Men jeg tror både han og jeg ble veldig glade for at jeg endelig har investert i mitt eget! 

Bilder er noe jeg bruker en del tid på, ihvertfall i forhold til bloggen. Tidligere har jeg brukt Kato sitt Nikon D7000, men jeg synes det er et stort og ganske tungt kamera. Jeg hadde lyst på et mindre og lettere kamera, som også gjorde det mer anvendelig å ha med et rundt omkring. Et "konekamera", eller rettere sagt "Bakekone"-kamera ;) Så nå knipser jeg bilder med et Nikon D3200. Fornøyd så langt - men har enda mye å lære! 

Nå skal jeg være litt "slem" med dere.. Her kommer et lite bilderas av sunne fristelser som det vil komme oppskrift på fremover:

Fant dere noe som fristet? :)

I tillegg blir det mer bakst og middagstips fremover! 

I dag passerte jeg 5 000 følgere på Instagram! Noe jeg må innrømme er ganske så stas! Det hadde jeg aldri trodd da jeg begynte for noen måneder siden! Det er fortsatt utrolig gøy å se bilder av oppskrifter og tips dere prøver! Jeg ser tydelig at flere har lagt sin elsk på ovnsbakt havregrøt! Kake til frokost? Ja takk ;) 

Ser flere også bruker #pannekaketårn på Instagram! For noen tårn dere lager! :)

Takk for tilbakemeldinger, spørsmål, tips og ikke minst inspirasjon! 

 

Havrelapper med vaniljeyoghurt og kiwi

Fredag! For de som ikke har fått med seg det enda.. ;)

Nok en helg full av planer venter oss! Siste helga i september er det også. Snart er det en ny høstmåned som står for tur!

Nå må jeg da vel snart få begynne å tenke på litt juleforberedelser? Det er jo ikke lenge til det er fullt i butikkene av nisser og julemarsipan! 

Oppskrift:

  • 20 gram havremel - jeg maler selv av havregryn
  • 15 gram proteinpulver med vaniljesmak
  • 1 eggehvite
  • 1 ss sukrin
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1 ts fruktmos - most banan eller f.eks magerkesam kan også brukes. Hjelper å gjøre røra litt saftigere.

Har du ikke havremel kan du bare tilsette havregryn, og blande alle ingrediensene med en stavmikser/blender. La røra svelle en liten stund på benken. Stekes på middels sterk varme.

Røra ga 4 lapper. En er gjemt under "blomstene" ;)

Kiwi-blomster - kiwi skjært i skiver og trykket ut med former! Dekorativt på maten, men hjelper også å gjøre frukt og grønnsaker mer morsom og innbydende for de små!

Slenger med et bilde av en typisk frokost! 

Ja - vi elsker havregrøt! Toppet med litt frosne bringebær, Walden Farms chocolate syrup og sukrin gold.

Frosne bær er et must i vår fryser! Billigere enn ferske, ihvertfall nå om dagen, og fortsatt like sunne Som topping på havregrøten er de tint på 1-2-3! 

Mange fristelser og nye oppskrifter er på vei! ;) 

GOD HELG!

Saftig kylling, iHerb-pakke og is til dessert!

God kveld! 

Dere har ikke fått kuldesjokk enda? ;)

Jeg har til og med funnet fram boblejakka og ullundertøyet! Brr..

Små gleder da er hverdags-desserter og pakke fra iHerb!

Jeg tror posten har fått mye mer å gjøre de siste årene pga økt netthandel. Jeg tar ihvertfall på meg litt av skylden.. 

Middagen var så enkelt som kyllingfilét ala Maggi Juicy Chicken og grønnsaker. 

Isbergsalat (under alle de andre grønnsakene), squash, rødløk, paprika, mais, agurk, tomat!

Dressingen var med i iHerb-pakka jeg fikk.

Walden Farms Ranch dressing - Nja... Ikke helt overbevist over denne smaken. Liker Thousand Island bedre.

Golden Berries - Tørket frukt. Tenkte jeg skulle prøve den i frokostblandinger o.l

Mango Slices - Tørket frukt. Godt som snacks eller skjært i biter i frokostblandinger. 

Jeg tror jeg må teste ut denne dressingen litt mer før jeg "slakter" den helt. Det er noe med ettersmaken som var mer bitter på denne, enn Thousand Island smaken.

Is laget i silikonformer er både dekorativt og genialt å ha i fryseren! 

55 kalorier for denne porsjon! 

Små desserter som dette hjelper til å dekke søtsuget uten at du sitter igjen med dårlig samvittighet etterpå.

Man skal selvsagt kunne unne seg alt - men så var det nettopp dette med alt med måte. Og ofte er det bare små justeringer som skal til som gjør at det faktisk kan bli rene sunnheten!

Oppskriften på isen kommer selvsagt! ;)

Minner om Facebook-siden min. Trykk på bildet for å komme til siden, lik og gjerne del den videre :)

Blueberry-heaven med et herlig pannekaketårn!

Tid for et pannekaketårn igjen! ;)

Til dette tårnet brukte jeg grunnoppskriften på saftige proteinpannekaker med et ganske lavt kaloriinnhold.

Jeg brukte proteinpulver med vaniljesmak i denne røra :)

Med 2 ss frosne blåbær blandet inn i røra blir pannekakene plutselig litt mer fargerike.

Helt naturlig!

Disse er så saftige og smelter bare bort i munnen! 

Mellom hvert av lagene smurte jeg litt Yoplait dobbel 0 % i smaken blåbær. 

Blandet med litt vaniljeyoghurt på toppen.

Pannekakene, med blåbær i røra. blir ca 200 kalorier. Et beger yoplait dobbel 0 % yoghurt gir i tillegg 53 kalorier. For de som lurer på det :)

Nydelige farger begynner det virkelig å komme frem ute også! Selv fortrekker jeg sommeren temperaturmessig, men naturen er veldig vakker på høsten! :)

Ha en fortsatt fin dag :) 

 

 

  #pannekake #utensukker #sukkerfri #funksjonellmat #sukrin #sukringold #dessert #bakekona #oppskrift #vektklubb #kosthold #kokosmel #proteinpulver #iherb #protein #proteinmat #frokost #lunsj #pannekaketårn #proteinpannekake

Sunnere sjokoladekake i en fei!

Litt sjokolade-sugen?

Her er en veldig rask og enkel oppskrift på en liten porsjonskake som kanskje hjelper ;)

Oppskrift på en mini-kake:

  • 30 gram sjokoladekakemix fra Funksjonell mat
  • 5 gram proteinpulver med sjokoladesmak
  • 1 ts sukrin + (eller en av de andre sukrin-variantene)
  • Vann

Bland alt sammen. Tilsett vann til du får en tykk røre, slik som vanlig sjokoladekakerøre. 

Bland det enten direkte i en kopp eller hell det over i en silikon-muffinsform. Dekk med plast - og inn i mikroen på full guffe i 10-20 sekunder. Jo mindre tid - jo mer saftigere blir den. 

Kremen på toppen er en veldig enkel sjokoladekrem! En ss gresk yoghurt tilsatt oppi den bollen jeg hadde laget røra i.

ca 90 kalorier for kaka + topping ;)

Du kan fint bare bruke kakemixen, og får da et litt lavere kaloriinnhold. Litt ekstra kakao hvis du vil ha en litt kraftigere sjokoladesmak. Slå på stortromma og putt en bit melkesjokolade i midten før du setter den i mikroen for en herlig flytende kjerne. Smaksett også gjerne med litt kaffe! 

Her er en liten titt på del 1 av hva jeg har bestilt meg :)

Litt gira kanskje.. ;) 

Akkurat nå sitter jeg og ser på et ny serie på NRK3 - Prosjekt Perfekt. Første episode handler om kosthold. Jeg kommer helt klart til å følge med på denne serien! Kan gi en tankevekker - og gi noen tips :)

 

Spicy middag og en dessert som vekker barndomsminner

God kveld!

Maten dagens barn vokser opp med vil jeg tro er ganske annerledes enn da vi vokste opp! Jeg husker faktisk fortsatt første gangen jeg smakte indisk - da var det virkelig noe nytt og spennende - og spicy! Før det var det hovedsaklig taco, spaghetti, lasagne osv som var den internasjonale maten.

Min sønn har blant annet elsket tzatziki fra han var ett år! Og elsker alt fra taco - tAhKo - indisk, spaghetti, fiskeboller og også denne middagen:

For meg minnet det om vårrull-fyll! Og kan selvsagt fint brukes som det også - kanskje helst da med kyllingkjøttdeig eller go' og mager svin

Svinekjøtt skjæres i strimler. Stekes i panna. Rødløk og paprika skjæres i terninger, tilsettes i panna sammen med raspet gulrot. La det surre litt sammen. Tilsett soyasaus, ketjap manis, ingefær (hvis du har), hvitløk, litt chili, litt salt og pepper. Hakk opp kinakål i biter, og rør godt sammen med resten av blandingen. Litt sweet chili saus er også godt oppi. 

Server gjerne med ris/quinoa. Litt mager kesam er godt for å gjøre det hele litt mildere, og en dash sweet chili saus.

Jeg husker da jeg var liten og tilbragte mange sommerdager sammen med mormor og bestefar. De var mye på en hytte gjennom jobben til bestefar, og det var alltid stas å være sammen med de.

På turer i skogen var vi alltid på jakt etter bringebær, markjordbær eller blåbær.

Stolt tok jeg med det jeg fant tilbake til hytta - det som ikke allerede var blitt spist opp mens man plukket

Da vi kom tilbake til hytta ble bærene renset og vasket. Helt oppi en skål med litt fløte/melk og sukker. 

Et klassisk barndomsminne for mange!

Jeg har fått helt dilla på en veldig enkel dessert - som får meg til å tenke på akkurat disse minne.

Et glass med melk, frosne bringebær eller andre bær!

Det tar meg lenger tid å spise opp - og gir en deilig "bringebærmelk" hvis jeg lar de tine litt og røre godt rundt

Sukrin gold er nesten et must på all desserten jeg nyter - og litt Walden Farms chocolate syrup for et lite hint av sjokolade.

Enkel middag - som også er godt som restemat dagen etter - og en veldig enkel desser!

Har du noen matretter/desserter som får frem visse barndomsminner? :)

En varm start på en kjølig høstmorgen!

Da var bursdagen vel overstått for denne gangen!

Helga har bestått av familiekos og mye godsaker! ;) Akkurat sånn det skal være!

Men en ny uke er i gang for fullt! 

En favoritt - ovnsbakt havregrøt med blåbær, gresk yoghurt og hjemmelaget jordbærsirup. 

Og en kopp kaffe! Eller te ;)

Ovnsbakt grøt har jeg skrevet mye om i det siste, og det er rett og slett fordi det er utrolig godt! Og krever ikke så mye mer enn vanlig havregrøt. 

Bortsett fra litt lenger steketid da..

Ovnsbakt vaniljegrøt med blåbær:

  • 50 gram havregryn
  • 10 gram proteinpulver med vaniljesmak
  • 1 ss sukrin gold (eller en annen sukrin-type)
  • 1 dl væske - 50/50 vann og melk - eller en av delene
  • 2 ss fruktmos
  • Ønsket bær - jeg brukte en neve frosne blæbær

Sett stekeovnen på 175 grader. Bland sammen alt, utenom blåbærene. Hell over i en ildfastform. Dytt oppi blåbær. Stekes midt i ovnen i ca 20 minutter.

Hvis du erstatter en ss fruktmos med en eggehvite og tilsetter også 1/2 ts bakepulver får du en luftigere versjon.

Gresk yoghurt eller en annen yoghurt er veldig godt til den varme grøten! Og enda bedre med litt hjemmelaget jordbærsirup.

I går fikk jeg bestilt jeg meg en ting jeg har ønsket meg lenge - så nå venter jeg veldig på hentelapp! :)

Nå er jeg klar for å begynne på den siste ordentlige uken i september! Tenk at det bare er 3 måneder til lille julaften! Og om ikke lenge begynner julemarsipanen og annet julestæsj å ankomme butikken! 

Bort med sommerklær og frem med kåpa! ;)

Takk for bursdagshilsener fra kjente og ukjente i går! Og ha en fantastisk start på uka! :)

 

Bursdags-sjokoladekake til frokost!

Hipp hurra for meg selv! ;)

Junior lot oss heldigvis sove til nesten kl åtte i dag, så det var dagens første "gave". Hehe.

Så fikk jeg bursdagssang og pakker på senga! :)

Jeg klinte like gjerne til med en sjokoladekake til frokost! 

Eller..?

Jeg vet noen av dere, ihvertfall dere som kjenner meg, lurer nå på om jeg faktisk spiste kake til frokost! Hehe. 

La meg avsløre oppskriften på denne fantastiske starten på dagen!

Oppskrift på en frokost-"sjokoladekake":

  • 50 gram havremel - jeg maler selv av havregryn*
  • 10 gram proteinpulver med sjokoladesmak
  • 1-2 ts kakao
  • 1 ss sukrin + (Sukrin/sukrin gold kan også brukes, smak til hvor søt du vil ha den)
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1 eggehvite
  • 1 dl væske - jeg bruker 50/50 vann og melk
  • 1 ss fruktmos - evt magerkesam eller også melk kan brukes.

Sett stekeovnen på 175 grader. Bland sammen alle ingrediensene og hell oppi ønsket form. Jeg bruker en mini-springform, kjøpt på Åhlens, slik at jeg kan legge den på fatet som en vanlig kake. Vanlig ildfast form fungerer selvfølgelig helt fint også! ;) Stekes midt i ovnen i ca 20 minutter. Gjerne et par minutter mindre for en saftigere kjerne.

Hvis du ikke pleier å lage eget havremel eller kjøpe på butikken, kan du bare bruke en stavmikser når du blander sammen ingrediensene. Da får du malt havregryn og blandet sammen ingrediensene på en gang ;)

Glasuren er den vanlige "sjokoladekremen". Gresk yoghurt naturell blandet med Walden Farms chocolate dip, sukrin melis/sukrin og også en liten ts kakao for en kraftigere smak.

Et flagg er selvfølgelig den siste touchen på "kaka" ;)

Tenk at det faktisk er mulig å kunne spise "sjokoladekake" til frokost! Og at dette egentlig er det samme som den ovnsbakte havregrøten!

Full av fiber, uten sukker og litt ekstra proteiner! :)

Så et par bilder av noen av gavene jeg har fått til bursdagen min. Og disse viser at min aktive livsstil har påvirket ønskelista mi! 

En fleecegenser fra Stormberg og en utrolig deilig ullgenser fra Devold.

"Kvakk kvakk"-sko, altså Fivefingers, hansker til styrketrening og 2XU komprensjonstights! 

Jeg har også fått penger, som kommer meget godt med nå! Jeg har en litt større ting på ønskelista, som jeg håper å få kjøpt i løpet av uka! 

Meget, meget fornøyd med dagen så langt! :)

Ha en fortsatt fantastisk søndag!

 

#frokost #kveldsmat #lunsj #trening #havregryn #havremel #fiberrik #proteinrik #utensukker #sukkerfri #sukringold #funksjonellmat #vektklubb #muskelmat #proteinpulver #iherb #oppskrift #mat #hverdag #bursdag #kake #fivefingers #2xu #styrketrening

"I love you"

Good morning!

Dette startet jeg med å si i en av samlingene med "barna mine" denne uken på jobb. Barna fikk dele flere engelske ord de kunne, noe som alltid er stas! Men en liten setning traff meg midt i hjetet.

Et av barna rekker opp hånda. "Ja" sier jeg. "Stine, I love you!" Få ord - stor betydning! 

En kjærlighet fra et barn er så ekte og ubetinget! Tenk ikke så avansert alltid, og gi hverandre små løft i hverdagen! 

Her er ihvertfall helgen godt i gang - og kosetid med gutta er min favorittaktivitet!

I dag skal vi blant annet på Åpen dag på Brannstasjonen, og i kveld blir det en liten familiemiddag for å feire at jeg har bursdag i morgen :)

Frokosten var en skål med sjoko-proteingrøt, bringebær, karamellkrem og et dryss sukrin melis. Og en kopp kaffe :)

Jeg holder fortsatt på med å organisere i skap og skuffer på kjøkkenet!

Når det er på plass tenkte jeg at jeg skulle vise dere mine "må ha" i kjøkkenskapet og litt mer informasjon om hva det er. 

Ha en strålende lørdag! :)

Surf n' turf, iHerb-pakke og bursdagspakke!

Sofakroken er funnet, litt levende lys er tent, The Voice på TV og nå er det totalt avslapning som står på programmet!

Jeg må få si at det var utrolig morsomt å se et par bilder på Instagram av noen andre "eplekaker" til frokost! Godt å se at den falt i smak hos flere ;)

Vi klinte like gjerne til med biff til middag i dag! 

Eller en slags Surf n turf! Biff med scampi, ovnsbakte poteter, kokte grønnsaker og sjysaus med litt ekstra pepper.

Er det helg så er det helg! ;) Denne helgen skal nytes - med et fullpakket program! 

Pakke nr 1:

Et par "gamle" klassikere og noen nye.

Walden Farms dipene er rett og slett merkelige alene - men f.eks sammen med gresk yoghurt og litt sukrin gold er nomnom.. ;) ! 

Potetgullet er til min kjære mann - som har litt dilla på jalapeno om dagen.

Jeg bestemte meg for at det var på tide å prøve Chocolite proteinpulveret i vaniljesmak - siden jeg elsker de andre smakene! Jeg har ikke fått prøvd det ut enda.

Jeg skal lage litt frokostblandinger fremover - så en bær og nøtteblandingen havnet i handlekurven.

Og til slutt .- Miracle rice. Altså, jeg er skeptisk, og jeg skal dele med dere hva jeg mener. Men ris uten kalorier? Noen med erfaringer å dele?

Så pakke nr 2:

Denne pakken fikk jeg for noen dager siden - men nå begynner tålmodigheten min å krympe. Bursdagspakke fra min kjære svigersøster! Så herlig innpakning! :) Godt det ikke er lenge igjen nå!

En liten oppdatering for andre Quest-"diggere" - den nye smaken, Double Chocolate Chunk, blir ordentlig lansert 25 september. Da sikkert foreløpig kun fra deres nettside, men jeg kommer til å sjekke iHerb daglig! ;)

En riktig god helg!

Eplekake til frokost!

Det er fredag! Det er helg! Og jeg har snart bursdag..! :)

Så hvorfor ikke starte dagen med eplekake til frokost? Kanskje i morgen for dere som allerede har startet dagen for lengst!

Kake? Frokost? Hører kanskje ikke sammen! Men denne kaka er egentlig ikke en kake. 

Men ovnsbakt havregrøt! 

Jeg sa det til dere - dere vil få se denne frokosten igjen i nye varianter! Og denne varianten tok frokosten til nye høyder!

Dere må da være enige i at det ser ut som en eplekake? ;)

Oppskrift på en porsjon:

  • 50 gram havregryn
  • 10 gram proteinpulver med vaniljesmak
  • 1 dl væske - jeg bruker 50/50 vann og melk
  • 1 eggehvite
  • 1 ss fruktmos - evt most banan eller mager kesam - eller også mer melk.
  • 1 ss sukrin gold
  • Litt vaniljepulver - hvis du har det. Evt noen dråper stevia vanilje.
  • 1/2 ts bakepulver
  • Litt kanel
  • Eple - evt pære,

Sett stekeovnen på 175 grader. Bland sammen alle ingrediensene. Hell røra over i en ildfast form eller en mini-springform. Skjær ønsket mengde eple i skiver og dytt skivene ned i røra. Strø kanel og sukrin gold på toppen. Stekes midt i ovnen i ca 20 minutter. 

Resultatet: en frokost som både ser ut og smaker nesten som en vanlig eplekake!

Saftig og protenrik frokost - som egentlig er en porsjon havregrøt med epleskiver oppi! 

Toppet med "vaniljekrem" - gresk yoghurt naturell, vaniljepulver og sukrin melis.

Er ikke dette en god start på dagen så vet ikke jeg! ;)

En riktig god fredag til dere alle! :) 

 

#frokost #kveldsmat #lunsj #trening #havregryn #havremel #fiberrik #proteinrik #utensukker #sukkerfri #sukringold #funksjonellmat #vektklubb #muskelmat #proteinpulver #iherb #oppskrift #mat #hverdag #sukrin #sukrinmelis

Fylte skinke-skåler til frokost, lunsj eller middag!

Dagens innlegg mangler dessverre søtsaker, men heller et superenkelt mattips! 

Disse skinke-skålene er perfekt til nesten hvilket som helst måltid! 

Sett stekeovnen på 175 grader.

Bruk den skinken du foretrekker, bare den ikke skjært for tynn, og legg dem i muffinsformer eller oppi et muffinsbrett. Jegf foretrekker silikonformer.

Visp sammen eggehvite eller egg og en skvett melk - bland inn grønnsaker som mais, paprika og løk. Tilsett også litt krydder hvis du vil ha litt mer smak på blandingen - salt, pepper, hvitløk, cumin, gressløk.

Hell eggeblandingen oppi skinka - og stek midt i ovnen til den har stivnet.

Til frokost kan et par speltlomper, brødskive, knekkebrød eller lingende være perfekt tilbehør.

Til lunsj kan en frisk salat i tillegg var godt.

Til middag kan det være greit med noe som metter mer som f.eks ris, potet eller quinoa/couscous.

Har du potet til overs fra gårsdagens middag er det også veldig godt å skjære det i terninger og ha oppi eggeblandingen.

Dette krever lite arbeid, og kan tilpasses med det du liker!

Lag en stor porsjon så har du til lunsjen dagen etterpå ;)

Igjen - perfekt matpakkefyll for liten eller stor! 

Det klør i kroppen etter å få trent litt igjen! Så jeg tror nok ikke jeg kommer til å hvile 100 % denne uken.. Det blir nok en kondisjonøkt på spinningsykkelen. Jeg har også tenkt å ta med en tur innom styrkerommet for å "leke" med litt med øvelser. Trening var en ukjent aktivetet i livet mitt før. Nå gir det meg energi og større mestringsfølelse. I tillegg føler jeg det hjelper meg med å få ut frustrasjon jeg har over ting og for koblet ut tankene litt. Jeg har gjennomgått en livsstilsendring, og jeg føler meg sterkere enn noensinne! 

Men dere!

Har dere sett at Quest Nutrition har kommet med enda en ny smak! Den er foreløpig ikke til salgs hos iHerb, og faktisk finner jeg den heller ikke på Quest sin hjemmeside enda. Men jeg så i går at de la ut en "teaser" på Instagram, Tweeter og Facebook.

Double Chocolate Chunk! Yes, please!

Jeg gir et lite pip når jeg ser den er til salgs et eller annet sted! 

Hvem er din Quest-favoritt?

 

#proteinmat #proteinrik #lunsj #mat #trening #kosthold #bakekona

Grove chapati - pannestekt brød

Sent innlegg! Hvorfor? iHerb.. ;) Jeg ble plutselig helt oppslukt i den nettsiden, og har tittet på en haug nye spennende produkter! Frakten er jo så billig der om dagen også! Men vær fortsatt obs på tollgrensa på 200 kr! 

Jeg tenkte ihvertfall at jeg skulle dele med dere oppskriften på de pannestekte brødene jeg lagde til Tikka Masalaen i helga! 

Disse er grove og gode som tilbehør til alt fra supper og gryteretter! Eller lag de litt større og bruk de som wraps ;)

Oppskrift på 4 mellomstore brød:

  • 100 gram sammalt hvete fin
  • 25 gram hvetemel
  • 20 gram fiberfin*
  • En klype salt
  • 1 dl lunkent vann
  • 1 ts olje

Bland de tørre ingrediensene i bakebollen. Tilsett olje og mesteparten av vannet. Kjør deigen en god stund i kjøkkenmaskinen, og tilsett vann til du får en fast og smidig deig.

*Fiberfin kan sløyfes - men da må du justere ned på vannmengden.

La den hvile på benken i 10-15 minutter.

Del deigen i fire deler, og kjevl ut til ganske så tynne rundinger.

Stekes på middels sterk varme i en tørr stekepanne. Snu jevnlig slik at den ikke svir seg.

Ønsker du at brødene skal være myke pakker du dem inn i aliminiumsfolie slik at fuktigheten ikke forsvinner.



Oppskriften på Tikka Masalaen kan du lese HER.

I dag hadde jeg en skikkelig kosedag med ei venninne! Skravling, latter og shopping. Godt med en avkobling fra hverdagen! :) 

Med det sier jeg god natt - og kommer med flere oppskrifter i dagene som kommer! :)

 

 

Nydelige pannekaker med en saftig hemmelighet i midten

Mandagen nærmer seg slutten - og i morgen er det en dag jeg har gledet meg i flere uker til! En feriedag midt i uka! En skikkelig kosedag, eller rettere sagt "ego-dag" sammen med ei venninne. Husmødre på vift! :) 

Men.. Nå er jeg klar for å dele med dere denne nye pannekake-vrien jeg har snakket om. Dette er virkelig saftige greier - som er en perfekt kos nå som høsten virkelig har kommet for fullt! Det regnet sidelengs i dag..?! 

Se på dette herlige tårnet da! 

Det er kanskje ikke så lett å se, men det er noe godt på innsiden av hver eneste pannekake! 

"Innbakte" epleskiver med vaniljekrem!

Oppskrift:

  • 25 gram proteinpulver med vaniljesmak
  • 20 gram havremel (jeg maler selv av havregryn. Annen meltype kan selvsagt også brukes)
  • 1 ss sukrin/sukrin gold
  • 1/2 ts bakepulver
  • Litt vaniljepulver hvis du har det
  • 1/2 ts kanel - mer eller mindre alt etter hvor mye kanelsmak du vil ha.
  • 2 eggehviter (Evt 1 egg)

Bland sammen ingrediensene og la røren svelle i ihvertfall 10 minutter. Det skal være en ganske tykk røre! 

  • 1 eple - pære fungerer også selvfølgelig helt fint

Skjær eplet i skiver. Så tynne som du ønsker. Mine var vel på ca 0,5 cm. Legg de på et tørkepapir og trykk ut fuktigheten. Gjenta hvis det er nødvendig.

Vend epleskivene i den tykke røra, og stek i panna på middels varme. Her er det viktig å ikke være for utålmodig! For høy varme gjør at epleskivene ikke får satt seg og at undersiden blir for mye stekt. Vent til du ser at røra stivner langs kanten og får små bobler før du prøver å snu! Ellers er det også lett at pannekakerøra løsner på undersiden. Tålmodigheten lenge leve ;)

Resultatet er ihvertfall nydelige pannekaker med saftige og myke epleskiver i midten! Skikkelige godsaker ;)

Ved siden av lagde jeg vaniljekrem - gresk yoghurt naturell (eller mager kesam) blandet med sukrin melis og vaniljepulver.

Her måtte det jobbes fort med å ta bilder - for et par små utålmodige hender ventet på å forsyne seg med en pannekake eller tre! 

Blir det noen igjen er de like gode kalde - og er perfekt matpakkefyll! 

Erstatt proteinpulveret med en annen meltype som f.eks fullkornsmel hvis du foretrekker det! 

Nydelige til frokost - som til kveldsmat! 

Ja, vi elsker pannekaker! :)

 

Jeg fikk et spørsmål om hvordan krydder jeg brukte til Tikka Masalaen jeg la ut i helga så ut, så da tenkte jeg at jeg like gjerne kunne legge ut et bilde. 

Som sagt kjøpte jeg denne posen på Kiwi her jeg bor - men det selges nok en lignende krydderblanding i de fleste butikker :)

Jeg har også fått et spørsmål angående "push up"-silikonformene jeg brukte til å lage is i, så HER er en selger på Ebay som selger slike. 

Det er som sagt bare så spørre om ting jeg bruker, ingredienser eller andre ting, så skal jeg svare så godt jeg kan :)

Mange nye tips og oppskrifter er på vei!

Jeg ønsker dere alle en strålende uke!  :)

 

 #sukkerfri #sukringold #havremel #havregryn #trening #kosthold #frokost #oppskrift #funksjonellmat #vektklubb #bakekona #proteinpulver #eple #pannekake #pannekaketårn

Kylling-middag og pushup-is

Yes! Da har jeg endelig gjennomført grunnprogrammet til RYP. Var en virkelig hard økt i dag, som fikk musklene til å dirre. Men så godt det følelse etterpå da!;)

Nå blir det en uke "hvile", før jeg kjører på med noe nytt neste uke. Jeg er litt usikker på hva jeg ønsker videre av program, men oppstramming og styrke er ihvertfall noe jeg skal jobbe videre med. 

Squash har plutselig blitt en hverdags-matvare i denne heimen! Siden vi alle har blitt glad i å bruke den som tilbehør har jeg flere planer med denne grønnsaken fremover! Det er utrolig mye man kan lage med squash!

Noen tips? :)

Kyllingspyd (kjøpt i Sverige), ovnsbakte potetstrips, squah revet med en juliennekutter, salat og kesam mager. 

Og så da dere.. Jeg husker solo-isen var en stor favoritt fra barndommen! 

Så før sommeren oppdaget jeg at man kunne få kjøpt silikonformer som så helt like ut! Morsomme greier ;) 

Lag din favorittis - med eller uten proteinpulver eller rett og slett smoothie! Tar liten plass i fryseren og blir mye mindre gris enn is på pinne! Det er ihvertfall min erfaring med små barnehender ;) 

Jeg kjøpte mine former på Ebay, men jeg vet at f.eks Kitchn også selger disse! 

Den pannakake-herligheten jeg lovet kommer altså! Jeg er rett og slett ikke fornøyd med bildene jeg tok. så derfor skal jeg lage det en gang til i morgen, sånn at jeg får tatt nye bilder. Litt for pirkete noen ganger.. Men men ;) Bilder er tross alt det første man ser, så noen ganger er det greit å være litt nøye på det :)

Jeg er veldig klar for en ny uke! Litt kanskje fordi jeg har bursdag.. Wuhu! Jeg elsker bursdager, men merker at det ikke blir like stort med sin egen bursdag med årene som går - og ihvertfall ikke når man får barn! Men sånn er vel livet :) Jeg gleder meg ihvertfall til at uka kan begynne! 

Følg meg gjerne på Facebook! Trykk på bildet for å komme til siden, lik og del den gjerne videre :)

Ovnsbakt sjoko-havregrøt med bringebær

Dere har sett den før - og dere kommer til å se den igjen!

Jeg digger ovnsbakt havregrøt - rett og slett! ;)

Jeg løper ned på kjøkkenet - setter på ovnen - blander sammen ingrediensene - inn ovnen - løper opp på badet - stelle - og en nydelig frokost er klar til jeg kommer ned igjen!

Oppskriften kan varieres til det uendelig med smaker og forskjellige bær/frukt! Just wait.. ;)

Denne gangen ble det sjokogrøt med bringebær.

Det mektige og søte fra sjokoladen, og det friske og litt syrlige fra bringebærene!

Oppskrift:

  • 50 gram havregryn
  • 10 gram proteinpulver - denne gangen med sjokoladesmak
  • 1 ss sukrin/sukrin gold
  • En dash kakao for en kraftigere sjokoladesmak
  • 1 dl væske - 50/50 vann og melk eller bare en av delene
  • 50 gram fruktmos/most banan eller kesam mager
  • En neve fronse bringebær

Sett ovnen på 175 grader. Bland alle ingrediensene sammen og hell i en ildfast form. Stekes midt i ovnen i ca 20 minutter.

La den avkjøle seg litt! Heite saker.. ;)

Jeg gjorde det enkelt denne gangen og toppet den ovnsbakte grøten med litt Walden Farms chocolate syrup. 

Men.. Jeg liker noe ekstra ved siden av - så jeg helte et halvt beger Yoplait dobbel 0 % vanilje i en liten skål.

Da kan du selv velge om du vil dyppe skjeen i yoghurten eller kose deg med den etter grøten.

Rett og slett en vidunderlig start på dagen! :)

Jeg ønsker dere en strålende søndag! Så dukker det opp et innlegg litt senre i dag også :)

 

#frokost #kveldsmat #lunsj #trening #havregryn #havremel #fiberrik #proteinrik #utensukker #sukkerfri #sukringold #funksjonellmat #vektklubb #muskelmat #proteinpulver #iherb #oppskrift #mat #hverdag 

En tur til det indiske kjøkken..

God kveld! :) 

Jeg håper dere har hatt en flott helg så langt.Og lykke for at det er en hel dag igjen! :)

I dag har vi blant annet kost oss på Tivoli med et vennepar og sønnen, og de små gutta storkoste seg! Det er veldig morsomt at man kan ta med Jonathan på så mye mer forskjellig nå som han blir eldre og mestrer mer! :) 

Middagen i dag har jeg tenkt lenge på at jeg skulle prøve å lage - men noen ganger går det ikke så fort i svingene.

Jeg har alltid tenkt at asiatisk mat tar en evighet å lage og krever en haug med ingredienser..

Vel.. Man behøver hverken et skap fullt av forskjellige krydder og å tilbringe flere timer på kjøkkenet! Det er dagens middag et smakfullt bevis på :)

Chicken Tikka Masala, fullkornsris, hjemmelaget chapati og en dash yoghurt naturell

Ah - som jeg elsker mat med krydder og mye smak!

La meg legge til at dette er en middag som fint kan nytes til hverdags som på en lørdagskveld! Jeg gleder meg til neste gang :) 

Oppskrift:

  • 3-4 kyllingfiléter- skjært i biter
  • 2 ss tikka masala kryddermiks - evt pasté (Jeg kjøpte kryddermiksen på Kiwi her jeg bor. Rødt krydder i en pose)
  • En boks hermetiske tomater - jeg brukte den med tilsatt hvitløk
  • 1 ts tomatpure kan også gjerne tilsettes
  • Litt ingefær og hvitløk hvis du har det også.
  • 2/3 boks yoghurt naturell
  • 1 ss koriander

Stek kyllingbitene og tilsett kryddermiksen. Hell oppi tomatene og tomatpuré. La det putre litt, og bland så oppi evt ingefær og hvitløk. Bruker du ikke hermetiske tomater med hvitløk kan du gjerne "kjøre på" med hvitløk. Når sausen har tyknet litt skrur du ned platen slik at det ikke koker. Tilsett yoghurten og bland det godt sammen. La sausen kose seg litt - uten at det koker! Rør inn litt frisk koriander på slutten.

Serveres med ris, litt chapati eller nanbrød og yoghurt naurell. Og også gjerne litt salat.

Toppet med litt frisk koriander.

Dette var vel ikke skremmende avansert? :) 

Og ganske så magert! Ikke noe unødvendig mengder sukker, olje og salt! Litt rødløk hadde nok også vært nydelig i sausen, så det får bli med i oppskriften neste gang ;)

Oppskriften på chapati, pannestekt brød, kommer selvsagt om ikke lenge ;)

Håper dette faller i smak hos flere :)

Er dere glad i mat fra det asiatiske kjøkken? Og i så fall hva?

 

#middag #oppskrift #indisk #kylling #tikkamasala #kosthold 

 

Mini-pannekaker til kveldskos?

Helg! :D Og godt er det :) 

Fredagen den 13. er det også! Ulykke for noen, men for min kjære er det en lykkedag ;) Kanskje vi burde ha lagt inn en lottokupong i dag..? ;)

Vel vel.. Jeg er ihvertfall veldig klar for helg! Kjørte meg helt tom på styrketreningen i går. Puh.. Godt å pushe seg, og kan tro det brant i musklene! Det blir rart med "hvileuke" neste uke!

Nok prat - tid for mat!

Hva med å lage et liten tårn med mini-pannekaker til kveldsmat eller frokost i morgen?

Bruk favorittoppskriften din eller søk blant pannekaker i søkefeltet på siden. Proteinrike eller ei!

Dipen kan være mye forskjellig - et beger Yoplait dobbel 0 % i ønsket smak, gresk yoghurt naturell/kesam mager tilsatt Walden Farms dip/syrup eller syltetøy. Eller bland inn litt proteinpulver for en proteinrik krem. Her er mulighetene mange! 

)

En ny pannekakevariant kommer i løpet av helgen! En utrolig god versjon, om jeg kan få si det selv ;) Jeg var spent på om det ville gå da jeg prøvde - og resultatet ble utrolig bra! Så titt innom ;)

Jeg ønsker dere alle en riktig god helg! Nyt høstværet og kos dere med familie og venner! :) Og gjerne med litt god bakst ;)

 

#sukkerfri #pannekake #pannekaketårn 

Fiskemiddag som ordner seg selv og en rask dessert!

Fisk er noe vi må bli flinkere til å spise oftere i denne heimen! En gang i uka er vel for lite, men bedre enn ingenting ;) 

Tid på kjøkkenet etter jobb kan ofte være minimalt, ihvertfall for oss med unger! Småtroll som henger i beina, sultne og litt småsutrete er det nok flere enn meg som har! I tillegg til slitne foreldre! 

Da er det greit med middager som krever få minutter ved kjøkkenbenken og som faktisk ordner seg nesten helt selv! 

Middagen i dag var torsk på en gigantisk "seng" med grønnsaker! 

Bruk de grønnsakene som er populære i huset blant liten og stor :)

Jeg kuttet 2 stenger stangselleri, en paprika og en halv rødløk i grove biter og blandet det sammen med to poser brokkoliblanding. Litt kryddder over for smak! Så la jeg torsken oppå, krydret med litt salt, pepper, hvitløk og gressløk. Inn i en forvarmet ovn på 200 grader til fisken er gjennomstekt. 

I tillegg kokte jeg to poser byggris. Vann kokes opp og ønsket antall poser legges oppi. Kokes som anvist.

Ikke noe røring, steking eller noe som må passes på ofte!

Da har man tid til å leke med barna, husarbeid, sofakos eller det som måtte friste ;)



En god dash mager kesam ved siden av og litt soyasaus over torsken :)

Det kaller jeg en enkel og meget mager og sunn fiskemiddag!

Desserten er nesten like enkel!

Jeg har ryddet i kjelleren i kveld. Derfor har jeg ikke hatt mye tid på kjøkkenet, men dessert må man ha!

Kesam mager/gresk yoghurt naturell blandet med en skvett Zeroh saft i smaken granateple og blåbær. Lagt lagevis sammen med bringebær. Toppet med litt knust kjeks og sukrin gold. 

Raskt, enkelt, friskt, crispy, søtt og naturlig proteinrikt! 

En dag til før det er helg! Lykke! :) 

Neste helg har jeg bursdag også.. Så september er selvsagt en av mine favorittmåneder ;)

Hva er din favoritt-fiskemiddag? Trenger tips!

 

#torsk #middag #grønnsaker

Bakekona baker..

og kommer sterkere tilbake med flere tips og oppskrifter!

Derfor deler jeg bare kort med dere nå dagens middag, og innholdet i shoppingposen jeg la ut for noen dager siden :)

To saftige kalkunburgere, en haug med grønnsaker og kesam mager :) 

Jeg holder på med litt småtterier på kjøkkenet og organisering av all bakestæsjet! Vi snakker fulle kjøkkenskap av alt mulig utstyr, meltyper osv. Jeg trenger fortsatt større kjøkken.. Drømmehuset, hvor er du..?? 

Glasskrukker i forskjellige størrelser

Etiketter til å feste på krukker, bokser o.l

Mini-muffinsformer i silikon og litt andre merkelapper/etiketter

Ah, som jeg har kost meg med et par nye eksperimenter på kjøkkenet i dag! Sier ikke mer enda, så det er bare å følge med! ;) Må jo friste dere litt ;)

I morgen er det neste siste treningsøkt på RYP-programmet jeg har kjørt. Så i morgen og til helgen skal jeg se hvor langt jeg kan pushe meg.. Konkurransemenneske? Oh yes! Med dette handler kun om å vise for meg selv at jeg faktisk kan! 

Jeg digger forresten pannekaketårnene jeg oppdager på Instagram om dagen! Kreative sjeler ;) #pannekaketårn :) Eller bruk #bakekona hvis det er noe jeg burde få med meg ;)

Jeg jobber også med noen "guider" om dagen - hva jeg bruker av matvarer daglig i bakst o.l og iHerb-guide er noe. 

Kom gjerne med innspill hvis det er noe dere ønsker! 

Sjokolade-proteinpannekaketårn med "karamellkrem"

Jeg har en sterk følelse av at denne uka kommer til å fly meget fort avgårde! De to neste dagene blir det trening rett etter jobb, så da har jeg forhåpentligvis litt roligere kvelder i vente :) Godt blir det! 

Jobb, middag med favoritt-guttene mine, jogge til jobb, personalmøte, styrketrening og nå litt sofakos. Men senga kaller, og tidligvakt på jobb i morgen! 

Pannekaketårn-gnisten er, som nevnt tidligere, tilbake for fullt! Jeg tror jeg må bare roe litt ned på sjokoladevariantene, så det ikke blir for ensformig! Selv om jeg vet mange av dere er like svak for sjokolade som meg ;)

Sjokolade-proteinpannekaker med karamellkrem, peanøttsaus og sjokoladesaus.

Kanskje litt for mye av det gode? Ikke for meg.. 



Jeg prøvde også på noe nytt i pannekakerøra. For.. Jeg bestilte jo for en stund siden Walden Farms sitt "peanøttsmør", eller hva man skal kalle det, og var ikke mektig imponert. Jeg vil si at det egentlig var ganske så kvalmende og kan virkelig ikke sammenlignes med peanøttsmør! Men jeg må fortsatt teste det litt i forskjellige ting, for å se om det er noe mulighet for å få bruk for dette "peanøttsmøret"! 

Oppskrift:

  • 20 gram proteinpulver med sjokoladesmak
  • 20 gram havremel - jeg maler selv av havregryn
  • 1/2 ts bakepulver
  • 50 gram fruktmos/kesam mager/banan
  • 1-2 ss sukrin/sukrin gold
  • Evt litt kakao
  • 1 ts Walden Farms peanut spread
  • 2 eggehviter


"Karamellkrem" er gresk ygohurt naturell, litt melk, Walden Farms caramel syrup og sukrin melis. Peanøttsausen er PB2 med mer vann.

Godsaker! På en ukedag - og perfekt etter en treningsøkt! ;)

Og gårsdagens middag var en gjenganger:

Lapskaus med ytrefilet av svin.

Morgendagens måltider må forberedes - og så er det tid for drømmeland! 

Husk #pannekaketårn på Instagram! :)

I morgen skal jeg få svart på alle spørsmål og kommmentarer som har kommet de siste par dagene! Det lover jeg :) Tiden har bare vært litt knapp.. Men dere er ikke glemt! :)

 

 #pannekake #utensukker #sukkerfri #funksjonellmat #sukrin #sukringold #dessert #bakekona #oppskrift #vektklubb #kosthold #havregryn #havremel #proteinpulver #iherb #protein #proteinmat #frokost #lunsj #pannekaketårn

Chicken BLT sandwich og brownie-proteinbiter

Mandagen nærmer seg slutten, så da er vel egentlig uka godt i gang!? Det blir noen lange dager fremover, så da er det bare å samle energien når man kan :)

Gårsdagens middag må jeg bare dele med dere, for den var helt fantastisk! 

Chicken BLT sandwich - uten tomat - med potetbåter, salat og hjemmelaget tzatziki.

Tomat er ikke en favoritt hos hverken meg eller Kato - så t'en ble til p. Altså paprika ;) Og litt løk da.

Brødet er laget av Funksjonell mat sin brødmix! Saftig og veldig mettende! 

En pose brødmix blandet med 4 dl vann. Fordel 7 rundinger på et bakepapir, og stek midt i ovnen på 175 grader til de er gyldne på undersiden. De som ikke blir spist kan fint fryses! :)

Mellom brødet fylte jeg: en kyllingfilét stekt med krydder og skjært i skiver, kalkunbacon, salat, rødløk, paprika og tzatziki.

Hjemmelaget tzatziki har jeg skrevet om før.

Jeg synes det er morsomt å gjøre litt stas på maten uten for mye styr - så sjoko-kosen ble en tidligere oppskrift jeg virkelig elsker!

Chocolate Fudge Brownie Proteinbar laget i silikon-konfektformer.

Holder seg i kjøleskapet i noen dager - så lag gjerne dobbel eller trippelporsjon! Enten lag små kuler/former eller vanlige proteinbarer.

Til denne oppskriften brukte jeg:

  • 20 gram proteinpulver med sjokoladdesmak
  • 10 gram kasein proteinpulver med sjokoladesmak
  • 15 gram sjokoladekakemix fra Funksjonell mat
  • 1 ts sukrin gold
  • Litt vann. Starter med 1-2 ss og bland godt mellom hver gang.
  • Evt kakao hvis du vil ha en enda kraftigere sjokoladesmak

Jeg fikk 8 slike herlige biter! 

Litt sukrin melis på toppen - akkurat som vanlige brownies ;) 

Du kan fint droppe kasein proteinpulver. Kasein hjelper til å gjøre de luftigere i tillegg til at kroppen bruker lenger tid på å ta opp proteinene. Perfekt til kvelden før man skal legge seg ;) Bruker du 100 % whey må du være veldig forsiktig med vann, da det blir fort klissete. Et blandingspulver er det beste både for kroppen og resultatet! :)

Det hadde vært veldig hyggelig om du også vil følge meg på Facebook. Trykk på bildet for å komme direkte til Facebook-siden, lik og gjerne del den videre! :)

Tusen takk! :)

 

#hamburger #hjemmelaget #hamburgerbrød #glutenfri #funksjonellmat #brødmix #proteinbar #protein #proteinmat #sukkerfri #utensukker #iherb #sukringold #bakekona #vektklubb

Søndagskos med lavkalori-vafler

På fredag fikk jeg en kommentar her på bloggen fra en som lurte på om jeg hadde en oppskrift på vafler med lavt kaloriinnhold. Jeg har lagt ut en oppskrift tidligere på vafler, men jeg følte for å prøve meg på en ny versjon. 

Det hele endte opp med to forskjellige forsøk - og jeg skal dele begge oppskriftene med dere :)

Oppskrift på 5-6 plater:

  • 50 gram havremel - jeg maler selv av havregryn. (ca 1 dl)
  • 60 gram fibra fullkornsmel (ca 1 dl)
  • 1-2 ss sukrin gold
  • 1 ss sukrin -
  • 1 ts bakepulver
  • Litt vaniljepulver hvis du har det
  • 1/2 ts kardemomme
  • 1 egg
  • 2 eggehviter
  • 50 gram fruktmos fra barnema-avdelingen
  • 1 dl melk - ekstra lett
  • 15 gram smeltet lett maragarin - jeg brukte Vita hertego' lett

Bland alt det tørre. Tilsett egg, eggehviter, fruktmos og melk. Rør godt sammen. Smelt smøret og tilsett dette i røra. Smak til med evt mer søtning hvis du vil ha de søtere. Sett røra inn i kjøleskapet og la den svelle i minst 15 min, gjerne opptil 30 minutter. 

Så er det bare å steke i vei!

Topp de med det som måtte friste!

Fru ubesluttsom måtte prøve ut flere varianter ;)

Gresk yoghurt på alle hjertene.

Så..

Et med litt Walden Farms caramel syrup og sukrin gold

Et med Lerum lett syltetøy med jordbær

Et med Lerum lett syltetøy med eple/pære og kanel

Og den siste..

Litt sukkerfritt sjokoladepålegg.. Nam!

Perfekt som matpakke-fyll! Eller kveldskos :) 

ca 80 kalorier for en hel plate hvis du får 6 plater ;)

Så var det den andre oppskriften. Veldig lik den ovenfor, men litt mektigere og inneholder også litt mer kalorier!

Oppskrift på 5 plater:

  • En banan - min veide 90 gram
  • 2 egg
  • 1 eggehvite
  • 50 gram havremel
  • 60 gram fibra fullkornsmel
  • 2-3 ss sukrin gold
  • Litt vaniljepulver hvis du har det
  • 1/2 ts kardemomme
  • 1 ts bakepulver
  • 1 dl melk - ekstra lett

Mos bananen med en gaffel og tilsett egg og eggehvite. Tilsett resten av ingrediensene. Inn i kjøleskapet i minimum 15 minutter. 

Denne røra ble tykkere enn oppskriften ovenfor. Tilsett gjerne 1/2 dl mer melk hvis du ønsker. Da får du også en vaffelplate til - som også da gir et lavere kaloriinnhold per plate.

Disse ble tykkere og mer mettende. Ca 130 kalorier per plate. Ca 110 med mer melk, og 6 plater ut av røra.

Erstatning for det sukkerfrie sjokoladepålegget kan være en liten skvett Walden Farms chocolate syrup.

Blandet med gresk yoghurt synes jeg sirupen er god - alene blir den litt for spesiell på smak.

I dette innlegget ble det en del "kaloriprat", siden jeg fikk et spørsmål om en oppskrift med lavt kaloriinnhold. Jeg kommer ikke til vanlig å legge ut næringsinnholdet til alle oppskriftene. Når jeg føler det er naturlig å nevne det vil jeg legge det til. Det er fordi jeg ikke ønsker at innleggene mine skal være for preget av nettopp dette. Spør så absolutt gjerne, så kan jeg svare hvis jeg vet. Husk at mitt "svar" kanskje ikke stemmer med ditt hvis vi ikke bruker akkurat de samme produktene. Det finnes mange nettsider og ikke minst forskjellige apper som kan hjelpe til å regne ut innholdet. 

Vaflene slo ihvertfall veldig an her hjemme! Og det havner nok et par hjerter i matboksen til minstemann! :) 

Nå er det planleggingstid her i heimen - middager, trening, andre gjørmål og handleliste skal planlegges for uka som kommer! 

Håper dere har hatt en fin helg - og har fått ladet batteriene for en ny uke! :)

 

#oppskrift #vaffel #fullkorn #lavkalori #sukkerfri #kosthold #vektklubb #trening #suntoggodt #bakekona

Sunn snickers-is og litt shopping

Middagen står og putrer på komfyren, så da tenkte jeg at jeg kunne dele med dere gårsdagens dessert. Ingen overlevde til i dag.. 

Jeg prøver ut proteinpulveret jeg fikk i går i forskjellige oppskrifter for å se hvordan resultat det gir, så det går mye i sjokolade om dagen ;) Uff da.. Som jeg har nevnt tidligere kan proteinpulver som er 100 % whey være vanskelig å bruke i bakst og desserter. Noen av mine erfaringer er at pannekakene blir tørrere og proteinkuler mer klissete. Proteinpulveret jeg fikk i posten i går er en blanding av whey og casein, og foreløpig er jeg fornøyd! :)

På Instagram her om dagen varr det ei som la ut et bilde med sjokoladefudgebitene med peanøtt-topping som jeg har delt med dere tidligere. Jeg kjente fristelsen ble for stor og måtte lage det selv igjen! ;)

Så i går blandet jeg sammen en liten porsjon - som forsvant så fort de hadde stivnet nok. 

Oppskrift:

  • 50 gram gresk yoghurt naturell
  • 10 gram proteinpulver med sjokoladesmak
  • Litt kakao
  • Litt sukrin gold/sukrin melis

Bland alt sammen. Tilsett så mye søtning til du får den så søt som du liker den :) Fyll isbitformer eller konfektformer av silikon nesten fulle med blandingen. Inn i fryseren til toppen har stivnet litt. 

  • 12 gram PB2 - dette er en porsjon i følge boksen
  • Vann

Bland peanøttpulver og vann til en litt rennende versjon av peanøttsmør. Fyll opp resten av formene. Tilbake i fryseren til alt har stivnet, men ikke helt frosset. Glemmer du de i fryseren er det bare å la de tine litt på benken.

Godsaker! Porsjonsbiter med snickers-is! Selvfølgelig ekstra gode i hjerteform ;)



Et annet tips er å lage proteinis eller annen is og fylle det oppi muffinsformer av silikon! Vips har du ferdig porsjoner med is, hvor du lett kan "skrelle" isen ut av formen! Her er mulighetene mange til variasjon! Legg bær i bunnen og så is på toppen osv. 

Det kommer nok noen flere varianter av denne typen ettterhvert.

Mens ektemannen var på golfkurs i dag har jeg og junior vært på en liten shoppingrunde! Mest morsomt for a mor kanskje.. ;)

En lite prosjekt er på gang! Bilder kommer etterhvert :)

Nå skal snart en deilig gryte med oksekjøtt nytes, og så er det armkroken og en film i kjellerstua med min kjære :)

Har du en god isoppskrift eller smoothieoppskrift så del den gjerne! :)

 

#oppskrift #snickers #sjokolade #pb2 #peanøtt #iherb #funksjonellmat #shopping #kosthold #suntoggodt #jatildesserthverdag

Gulrotkake til frokost!

God morgen! 

Her er helgen godt i gang - sånn er det å ha en liten levende vekkerklokke! Men også den søteste - "Maaaamma. MAMMA. Ferdig å sove".

I begynnelsen av uka delte jeg med dere en helt utrolig god ovnsbakt havregrøt - og jeg skjønte fort at dette ikke kom til å bli den siste varianten!

Med et par justeringer - og vips ble det "gulrotkake" til frokost! 

La oss komme oss rett til oppskriften!

Oppskrift:

  • 50 gram havregryn
  • 10 gram proteinpulver med vaniljesmak
  • 2 ss gulrotpure* (fra babymatavdelingen)
  • 1 dl vann/melk - jeg brukt 1/2 dl av hver
  • Revet gulrot - jeg brukte ca 2 ss.
  • 1 ts sukrin gold
  • 1/2 ts kanel

*Kan erstattes med annen fruktmos, mager kesam eller f.eks banan. Men gulrotpure gir en perfekt smak på "gulrotkaka".

Sett ovnen på 175 grader. Bland sammen ingrediensene, og hell over i en ildfastform. 

Stekes midt i ovnen i ca 20 minutter.

Glasuren er høydepunktet, etter min mening, på en gulrotkake! Men kaka kan selvfølgelig nytes "naturell" ;)

Glasuren er laget av gresk yoghurt naturell (evt mager kesam/yoplait dobbel 0 % vanilje), sukrin melis, litt sukrin gold og vaniljepulver.

Litt philadelphia kan selvfølgelig også blandes inn for en enda mer autentisk glasur! ;)

Det føltes som en skikkelig utskeielse til frokost - men her er det bare sunne saker som metter lenge ;)

En perfekt start på dagen!

Jeg måtte selvfølgelig drysse over litt mer sukrin gold! 

Er det noe du burde ha tilgjengelig i kjøkkenskapet, er det nettopp dette! Et helt unikt produkt!

Senere i dag kommer det bilder av noen deilig søtsaker - laget med proteinpuiveret jeg fikk i går! Selvfølgelig med sjokoladesmak! ;)

Med denne fantastiske frokosten og lille fristelsen ønsker jeg dere en strålende lørdag! :)

"Gyros" med speltlompe og iHerb-lykke!

God fredagskveld til kjente og ukjente! :)

Jeg hadde allerede fredagsfølelse på onsdag, så nå var det godt med helg! 

En bursdagsfeiring, lekedate med ei venninne og sønnen, trening og baking er noe av det som står på programmet! 

I fryseren fant jeg en pakke med marinert svinekjøtt, og passet utmerket til en god fredagsmiddag!

To speltlomper fylt med strimlet svinekjøtt, salat, agurk, paprika og rødløk. Toppet med hjemmelaget tzatziki.



Jo mer fyll - jo bedre ;) Det gikk faktisk akkurat å brette lompene sammen - selv om det ikke ser sånn ut på dette bildet!



Potet i strimler blandet med tapaskrydder og bakt i ovnen. Viktig å ha enda mer tzatziki ved siden av! 

Sydenfølelsen kom faktisk tilbake - da dette minnet meg veldig om gyros! En evig favoritt når vi er i Hellas ;)

Jeg har småshoppet litt på iHerb i det siste også - så i dag kom det to hentelapper i posten! 

Og det var akkurat i grevens tid! Jeg var på siste scoopen med proteinpulver med sjokoladesmak, så jeg ble mildt sagt lykkelig over pakkene i dag!

Tidligere har jeg fortalt om kasein-proteinpulveret jeg bruker, så da måtte jeg også prøve ut et annet proteinpulver fra samme merke. Dymatize Nutrition Elite Gourmet i smaken Swiss Chocolate

Og som "pakkefyll" - en pose drops! Disse er himmelske! 

Den andre pakken er egentlig ganske like den første!

En pose med favoritt-proteinpulveret. Ihvertfall når det gjelder sjokoladesmak! Chocolite Protein i smaken Chocolate Fudge Brownie. Er du ute etter et proteinpulver med nydelig sjokoladesmak og som passer godt til bakst og andre godsaker burde du prøve dette!

Walden Farms Caramel Syrup må jeg ha i kjølekapet! Brukes i iskaffe, på desserter, pannekaker, gresk yoghurt, havregrøt osv.

Obs.. To poser til med sukkertøy! Da har jeg en god stund ihvertfall ;) 

Som alltid må jeg prøve ut nye produkter med en gang! Resultatet deler jeg med dere i morgen - da det faktisk ikke er klart til å smakes på enda! Utålmodig.. 

Skal du bestille hos iHerb for første gang kan du bruke koden KPG519 for å få opptil 10 $ i avslag på din første bestilling

Jeg ønsker dere fortsatt en riktig god kveld og en strålende helg! :)

 

#gyros #speltlompe #proteinpulver #iherb 

Smuldrepai med plommer

Sene innlegg om dagen, men hverdagslivet og familien kommer først ;) Vi startet dagen tross alt før kl 5 i dag! Hurra for småbarnslivet ;)

Jeg er så i høstmodus! Skjerfene begynner å bli en del av hverdagsantrekkene igjen, og varme desserter og bakst fra ovnen frister veldig! 

En annen høstting for meg er norske plommer! Jeg har sagt klart til Kato at når vi finner drømmeboligen ønsker jeg meg både en bringebærbusk og et plommetre i hagen! Jeg må si jeg synes prisene på norske plommer er litt stive, og vet heller ikke jeg om noen jeg kan gå på plommeslang til! Men i helga måtte jeg kjøpe med meg en liten pose :)

Litt småspising i og litt i desserten. Viktig å dobbeltsjekke at det er god kvalitet på råvarene ;)

Smuldrepai med norske plommer - toppet med "vaniljekrem"

Oppskrift til to porsjoner:

  • Plommer - eller det du måtte ønske
  • 20 gram havregryn
  • 20 gram fibra fullkornsmel
  • 2 ts yaconsirup - eller smeltet smør
  • En dash sukrin gold
  • Litt vann

Sett ovnen på 220 grader. Skjær plommene i biter og legg i bunnen av en litt større eller to små former. Er de litt sure kan du gjerne strø litt sukrin/sukrin gold over plommene. Bland sammen de tørre ingrediensene og tilsett så de fuktige. Blandingen skal ikke bli for tynn og klissete. Strø blandingen over plommene, og sett formene midt i ovnen. Stekes i ca 20 minutter - til toppingen har fått en gylden og litt cripsy skorpe.

La den hvile litt på benken før den nytes! 

Perfekt høstdessert på hvilken som helst dag! :)

Vaniljekremen er en gresk yoghurt naturell blandet med sukrin gold og vaniljepulver.

Plommer kan byttes ut med det du måtte foretrekke - bær, nektarin, pære osv. 

Enkel og rask dessert! Og metter godt ;)

Helgen nærmer seg med stormskritt - og det skal bli godt! Flere bakeprosjekter er planlagt, så gled dere i tiden som kommer! 

Har du en spesielle baskt/dessert du forbinder med høsten?

 

#jatildesserthverdag #smuldrepai #sukkerfri #utensukker #sukringold  #funksjonellmat #iherb #dessert #kosthold #bakekona

Hverdagsmiddag på 1-2-3

Så morsomt å se at noe har brukt #pannekaketårn på Instagram siden i går! Dere frister, så jeg må nok lage meg et nytt tårn innen uka er over! ;)

Nok en dag nærmer seg slutten, og mye tid til overs er det virkelig ikke. I morgen vil det også gå i ett med jobb, trening og familielivet! Det er faktisk ekstra deilig å få gjennomført treningen når dagene er som de er! Det gir ihvertfall meg en ekstra god følelse - en ny styrke! 

På ukedagene er det heller ikke alltid mye tid på kjøkkenet til de mest avanserte middager - både liten og stor er klare for å få mat på bordet raskest mulig når vi kommer hjem!

En rask middag kan være noe som dette:

Steketorsk eller annen fisk, hjemmelaget potetmos, grønnsakspure og kesam mager.

Bruk den fisken som er populær i heimen!

Potetmos går fortere enn å bare koke poteter  - og glir ofte lettere ned. Del potetene i mindre biter og kok de møre. Hell av mesteparten av vannet. Mos i vei! Tilsett melk, pepper, muskatnøtt og evt hvitløk. Rør rundt, og smak til med salt rett før servering. Tilsettes salt for tidlig kan potetmos lett bli seig.

Grønnsakspureen lages enkelt ved å koke opp 1-2 poser brokkoliblanding. Hell av vannet. Mos med en stavmikser eller i en blender/food prosessor. Smak til med salt, pepper, hvitøk og evt annet krydder. Litt melk også hvis man ønsker en mildere smak.

Ha alltid et godt utvalg av grønnsker i fryseren! Vi passer alltid på å se om vi har wokblanding, brokkoli, brokkoliblanding og lapskausblanding tilgjengelig i fryseren når vi planlegger middager for uken :)

Så noe helt annet..! ;)

Nå er det jo et par uker siden barnebursdagen til Jonathan, men jeg tenkte jeg skulle dele med dere kaken vi lagde til det selskapet.

Mikke Mus, Kaptein Sabeltann og Brannmann Sam er det store om dagen! 

Neste år får det bli en sjørøverskute ;)

Dette var en teamwork mellom meg og min kjære mann. Koselig å gjør litt stas på minstemann sammen.  En rund springform med sjokoladekake og to små som ører ;)

I morgen kommer det nok en ny oppskrift på herlig bakst ;) 

Jeg gleder meg til å bake eplekake med min kjære barn på jobb! Å bake med barna er noe av det beste jeg vet - spre bakeglede til de små! 

Følg gjerne bloggen på Facebook også - klikk på bildet og lik siden! :)

Black & White - proteinpannekaketårn

Når jeg får en kommentar om at pannekakene er savnet.. Vel. Da var det bare å slå seg løs litt på kjøkkenet ;) 

Vanilje og sjokolade-proteinpannekaker!

Oppskriften er den samme som "alltid":

  • 20 gram proteinpulver med ønsket smak
  • 15 gram kokosmel
  • 1/2 ts fiberhusk
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1 ss sukrin gold/ sukrin
  • 2 ss fruktmos/blomkålpure/mager kesam/most banan - valgmulighetene er altså mange ;)
  • 2 eggehviter
  • Evt litt vann - tykkere røre gir tykkere og luftigere pannekaker

Rør sammen alle ingrediensene, og la den svelle litt på benken. Stekes i panna på middels sterk varme. 

Jeg lagde da altså to porsjoner av denne oppskriften. En røre med sjokolade-proteinpulver og en røre med vanilje-proteinpulver. På den måten kan du overraske din kjære med et lite tårn ;) Eller ha morgendagens pannekaker klare i kjøleskapet! Tilsett en liten dash kakao hvis du ønsker en kraftigere sjokoladesmak.

Så. Steg for steg

Et beger Yoplait dobbel 0 % vanilje smurt mellom lagene og på toppen.

Litt Walden Farms chocolate syrup.

Bruk en kniv eller gaffel til å trekke sjokoladesirupen utover og lag et lite mønster.

På den måten renner yoghurten og sirupen naturlig nedover langs siden ;)

Prikken over i'en ble noen friske bringebær.

Himmelsk kombinasjon! En klassiker ;)

Og så enkelt! Kan lett lages av alle - og tar ikke mange sekundene ekstra.

Bruk som inspirasjon og lag ditt eget pannekaketårn ;)

Husk #pannekaketårn på Instagram

For dere som ikke bruker proteinpulver er det jo bare å tilsette litt kakao i halvparten av lappe-røra, og vips har man et slik tårn! 

Det er lov å leke litt med maten ;)

Hva er din favoritt-kombinasjon av smaker?

 

 #pannekake #utensukker #sukkerfri #funksjonellmat #sukrin #sukringold #dessert #bakekona #oppskrift #vektklubb #kosthold #havregryn #havremel #proteinpulver #iherb #protein #proteinmat #frokost #lunsj #pannekaketårn

"Softis" til dessert!

Klare for en liten søtsak sent på kvelden? 

"Maaaamma" 

"Ja, Jonathan?"

"Iiis"

"Nei, ikke i dag, vennen min"

Flere som har det sånn? ;) Eller som selv kjenner søtsuget og driver med is-avenning etter sommerferien? ;)

Jeg har sett denne type is på flere blogger og i en evighet på Instagram og Pinterest. Noen ganger tar det sin tid før jeg tilsutt kommer meg ut på kjøkkenet og får prøvd det ut selv ;)

Bortsett fra litt bråk. så er dette en meget rask is - som kan nytes hvilken som helst dag i uka! ;)

"Jaaa, MAMMA! Åtte is!" - skal ikke mye til å glede en liten kropp med en sunn og rask dessert!

Is er is! 

Oppskrift: 

  • 1 frossen banan i biter. 
  • 2 ts sukrin melis
  • Litt proteinpulver med vaniljesmak - gir etter min mening en enda bedre konsistens og ikke minst smak! Men kan absolutt sløyfes.
  • Evt litt vaniljepulver eller stevia dråper med vanilje for mer smak
  • En liten skvett melk eller en skje gresk yoghurt naturell

Alt kjøres i en blender eller med en stavmikser. Smak til med ønsket mengde søtning eller andre smaker! Nytes med en gang eller inn i fryseren ;)

Kast for all del ikke overmodne bananer! Skjær i biter og frys dem ned! Perfekt å brukes til is eller smoothies ;)

Kato: "Strø litt cappucinokrydder på så ser det ut som softis!"

Eller strø over kakao ;)

Og det holdt ikke for meg! 

Klinte like gjerne til med litt Walden Farms chocolate syrup på toppen! 

Tips: Ikke se en annen vei mens du heller - for her kommer sirupen fort ut av flaska! ;)

Hverdags-is! 

Nesten perfekt etter trening også med tanke på innholdet! Og mettende ikke minst :)

Nyt en hjemmelaget is i morgen eller overrask barna/mannen med is til dessert! På en tirsdag? ;) Ja! Ingen grunn til å ikke gjøre det ;)

Som hverdagsgleder for liten eller stor ;)

 

#lavkalori #softis #banan #sukrinmelis #funksjonellmat #iherb #sjokolade #jatildesserthverdag #oppskrift #trening #kosthold #bakekona

Nydelig ovnsbakt havregrøt

God morgen! 

Ny uke - nye muligheter! 

Jeg er veldig klar for en ny uke. Jeg har mange ting jeg ønsker å få gjort, og går inn i siste innspurten på RYP-programmet mitt. Jeg har skrevet litt om RYP før, og har nå gjennomført 4 uker. Begynte for 5 uker siden, men måtte ha en uke opphold pga en kraftig forkjølelse. RYP står for Release Your Potential. og er et styrkeprogram. Det har virkelig vært gøy og veldig motiverende så langt! Fra uke 5 tar man 4 repitisjoner per sett, og øker mer på vektene. Jeg gleder meg til å se hvor langt jeg kan pushe kroppen! 

Men.. Det jeg skulle dele med dere i dag er en meget god frokost jeg tror jeg lett kan bli hektet på!

Ovnsbakt sjokolade-havregrøt

Oppskrift:

  • 50 gram havregryn
  • 50 gram fruktmos - evt most banan
  • 1 dl vann/melk - jeg brukte 1/2 dl av hver
  • 10 gram proteinpulver med sjokoladesmak
  • 1 ts kakao
  • Søtning - vaniljepulver, sukrin gold, stevia dråper - det du måtte foretrekke!

Sett ovnen på 175 grader. Bland sammen ingrediensene, og hell oppi en ildfastform - noe som tåler høy varme ihvertfall. Settes midt i ovnen, og stekes i 20 minutter.

I mens grøten koser seg i ovnen er det bare å rusle tilbake på badet og fullføre morgenstellet ;) Effektiv!

Etter 20 minutter tar du formen ut, og lar grøten hvile litt på benken.

Så er det bare å toppe det med det du måtte ønske - den er nydelig ut noe også!

Jeg var ubesluttsom og laget meg derfor en sjokokaramell-krem - gresk yoghurt naturell, en liten dash Walden Farms chocolate dip og caramel dip og litt sukrin gold/sukrin melis

Litt bringebær gir en frisk smak!

Og litt ekstra sukrin gold er virkelig prikken over i'en ;)



Så..

Er det bare å nyte frokosten! Perfekt nå som det begynner å bli kjøligere om morgen ;)

Crispy på toppen - saftig inni.

Lag en større porsjon - så har du plutselig laget frokost til hele gjengen ;) Både små og store! 

Proteinpulver er selvsagt ikke et must - bruk gjerne litt mer kakao for en kraftigere sjokoladesmak :)

Med denne herlig starten på dagen ønsker jeg dere alle en strålende uke! :)

 

#frokost #kveldsmat #lunsj #trening #havregryn #havremel #fiberrik #proteinrik #utensukker #sukkerfri #sukringold #funksjonellmat #vektklubb #muskelmat #proteinpulver #iherb #oppskrift #mat #hverdag 

Pizza for mannen og pizza for kona

Det tok sin tid, men endelig fikk jeg prøvd ut speltlompe som pizzabunn! Jeg har jo prøvd meg på mange andre alternativer til pizzabunner, så det er overraskende at dette har tatt så lang tid! Vel vel.. Bedre sent enn aldri ;)

En hurtigere og sunnere variant til den "vanlige" pizzabunnen!

Min kjære syntes dette var en veldig puslete pizzabunn, men han likte smaken ;) "Jeg ville hatt dobbelt lag med speltlompe"

Det hele er altså antall speltlomper etter ønske, to holdt for meg. smør tomatsaus/ketcup på lompene og fyll med det du liker!

Jeg blandet litt ketcup med vann, hvitløk og oregano. Toppet med kalkunburger i biter, kalkunstrimler, paprika, mais, rødløk og lettost.

Til venstre ser dere Kato sin pizzavariant. Til han lagde jeg pizzabunn av 100 gram brødmix blandet med vann. Smurte den utover bakepapiret og forhåndstekte den litt på 175 grader. På med fyllet..

..og pizzaene mine

Og tilbake inn i ovnen. Jeg skrudde ovnen opp til 200 grader, og lot dem stå til osten var smeltet.

Sunn "fast food" ;)

Jeg toppet pizzaene i tillegg med litt Walden Farms thousand island dressing.

Jeg har lest mange forskjellige anmeldelser, både positive og negative ang denne dressingen, og jeg er en av dem som liker denne dressingen!  Og skal absolutt prøve flere smaker.

Dette var altså lørdagsmiddagen vår. Hver vår pizza ;)

Jeg har fått kost meg mye på kjøkkenet denne helgen, så til uka kommer det flere nye oppskrifter! Egentlig bare sunne søtsaker..! ;)

Dere vet jo: JA til dessert hver dag 


, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com

hits