hits

september 2013

En himmelsk ovnsbakt sjokopeantt-havregrt

God morgen!

La oss starte denne sndagen med en "sjokoladekake" til frokost!

Har man lyst har man lov ;) Og dette er jo tross alt en liten sunnhetsbombe.

Jeg liker lage mine havregrt-"kaker" i en liten springform som jeg har kjpt p hlens. Med bakepapir i bunnen er det veldig lett flytte den over p en egen tallerken.

Det er toppingen p denne versjonen som er litt spesiell og som lfter "kaken" til nye hyder!

Det kan kanskje vre litt vanskelig se - men den er lit "marmorert". PB2 blandet ut med litt ekstra vann, og dermed ble en slags saus er rsaken.

Oppskrift:

  • 50 gram havremel - jeg maler selv av havregryn.
  • 10 gram proteinpulver med sjokoladesmak
  • 1 ts kakao - hvis du nsker en kraftigere sjokoladesmak
  • 1 ss sukrin + - eller sukrin/ sukrin gold
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1 ss fruktmos - eller most banan/mager kesam
  • 1 eggehvite
  • 1 dl vske - jeg bruker 50/50 vann og melk
  • 12 gram PB2 (peanttpulver) - eller vanlig peanttsmlr

Hvis du ikke har havremel, kan du bare bruke en stavmikser/blender til blande sammen alle ingrediensene. Du kan selvflgelig bruke vanlig havregryn ogs, og da vil "kaka" f en grovere konsistens.

Sett ovnen p 175 grader. Bland sammen alle ingrediensene. Hell rra over i en ildfastform/springform. Bland PB2 med vann - til en noks tykk "saus". Hell sausen rundt over kaka.

Stekes midt i ovnen i ca 20 minutter.

La den gjerne avkjle seg litt fr du kaster deg over den!

Et halvt beger Yoplait dobbel 0 % vanilje og Walden Farms chocolate syrup er bde godt og dekorativt til!

Dette er godsaker kan jeg love! For dere som enda ikke har testet det ut ;)

Sjokolade - men peanttsmak i nesten hver eneste bit - og lvaniljeyoghurt for friske det opp litt.



Tips: Ml opp alle de trre ingrediensene kvelden fr, og dekk bollen til med plast. S er det bare tilsette fruktmos, melk/vann og eggehvite p morgen! Enda litt tid spart ;)

Dessert til frokost? Hvorfor ikke..! Dette er jo egentlig bare havregrt tilberedt p en annen mte!

Alt avhenger jo selvflgelig av nringsinnholdet p ingrediensene du bruker, men for dere som lurer s inneholder kaka ca 315 kalorier inkludert et halvt beger med yoghurt.

Fiberrik og med litt ekstra proteiner! Metter godt ogs! :)

Burde nesten hatt en egen hashtagg p denne ogs, s det hadde vrt lett finne igjen bilder av godsakene dere lager! Bruk ihvertfall gjerne #bakekona hvis dere prver dere p noe jeg legger ut her :) Det er alltid utrolig morsomt se!

Nyt sndagen! Og spre bakeglede :)

#frokost #kveldsmat #lunsj #trening #havregryn #havremel #fiberrik #proteinrik #utensukker #sukkerfri #sukringold #funksjonellmat #vektklubb #muskelmat #proteinpulver #iherb #oppskrift #mat #hverdag #sukrin

Sunn og saftig "opp ned"-kake med skogsbr

Dette m vre en av de enkleste kakene jeg har bakt! Og som er bde sunn, saftig og glutenfri for de som trenger det!

Denne kaken er ogs sukkerfri! Selv om jeg ikke tror noen av gjestene vil legge merke til det..

Perfekt som kveldskos p en hverdag eller til et bursdagsselskap!

Oppskrift:

  • Sukrin/sukrin gold
  • 1 pakke Kakemix fra Funksjonell mat
  • 1/2 ts vaniljepulver - kan fint slyfes
  • 4 egg
  • 2 dl vann
  • 100 gram mager kesam - med vaniljesmak kan ogs brukes, men husk at den inneholder en god del sukker!
  • 1 pose frosne skogbr - 400 gram.

Sett ovnen p 175 grader.

Str sukrin og/eller sukrin gold i bunnen av en springform. Jeg brukte en kominbasjon av begge deler.

Hell over brene.

Friske br kan selvflgelig ogs fint brukes.

Jeg brukte frosne br, som gir fra seg litt mer vske. En del av vsken rant ut nederst i kanten, s vr obs p dette hvis du bruker en springform uten tallerken. Da kan det vre greit sette formen p et bakebrett i ovnen, og ikke en rist.

Bland sammen kakemixen, egg, vann, mager kesam og evt vaniljepulver. Hell rra over brene.

Stekes midt i ovnen til kaken er gjennomstekt. Bruk en stekepinne eller en skarp kniv for sjekke midten av kaken. Helt gjennomstekt behver den ikke vre, men rra skal ihvertfall ha stivnet.

Det vil nok ta 40-50 minutter - alt avhenger litt av ovnen og kakeformen.

Nr kaka er ferdigstekt lar du den hvile 5 minutter p benken, slik at den fr satt seg litt. S lsner du rundt kantene inni spiringform for vre sikker p at ikke noe av kaka sitter fast.

Ta av springformen, Legg kakekfatet opp kaken, og snu den fort opp ned.

Evt br som sitter igjen kan du bare skrape av og dytt p plass p kaka.

Med litt sukrin melis p toppen er det ingen som vile legge merke til ujevnheter! Og det gjr ogs kaka enda litt mer dekorativ!

Bruk f.eks bare frosne bringebr eller blbr hvis du nsker det.

Bytt ut mager kesam med en laktosefri variant - s kan de som er laktoseintolerante ogs kose seg med denne kaken!

Alts en kake som lett kan nytes av alle gjester - bde sm og store!

S det bare forsyne seg med en stort og saftig kakestykke!

Nydelig med vaniljeis eller mager vaniljekesam.

Eller f.eks gresk yoghurt naturell pisket med litt vaniljepulver og sukrin melis.

Denne bare smelter bort i munnen - og er garantert en stor suksess!

Hper flere prver seg p denne!

Og jeg vet mange lurer: Hele kaken inkludert brene inneholder 1459 kalorier - som blir ca 122 kalorier per kakestykke hvis kaken blir delt i 12 biter.

Jeg spiste mer enn et kakestykke for si det snn.. ;)

Nydelig kake og en god kopp kaffe er perfekt hstkos!

#sukkerfri #kake #br #glutenfri #sukrin #sukringold #kesam #sukkerfribakst #bake #suntkosthold #oppskrift #sukrinmelis #funksjonellmat #mandelmel #bakekona

Havrelapper med vaniljeyoghurt og kiwi

Fredag! For de som ikke har ftt med seg det enda.. ;)

Nok en helg full av planer venter oss! Siste helga i september er det ogs. Snart er det en ny hstmned som str for tur!

N m jeg da vel snart f begynne tenke p litt juleforberedelser? Det er jo ikke lenge til det er fullt i butikkene av nisser og julemarsipan!

Oppskrift:

  • 20 gram havremel - jeg maler selv av havregryn
  • 15 gram proteinpulver med vaniljesmak
  • 1 eggehvite
  • 1 sssukrin
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1 ts fruktmos - most banan eller f.eks magerkesam kan ogs brukes. Hjelper gjre rra litt saftigere.

Har du ikke havremel kan du bare tilsette havregryn, og blande alle ingrediensene med en stavmikser/blender. La rra svelle en liten stund p benken. Stekes p middels sterk varme.

Rra ga 4 lapper. En er gjemt under "blomstene" ;)

Kiwi-blomster - kiwi skjrt i skiver og trykket ut med former! Dekorativt p maten, men hjelper ogs gjre frukt og grnnsaker mer morsom og innbydende for de sm!

Slenger med et bilde av en typisk frokost!

Ja - vi elsker havregrt! Toppet med litt frosne bringebr, Walden Farms chocolate syrup og sukrin gold.

Frosne br er et must i vr fryser! Billigere enn ferske, ihvertfall n om dagen, og fortsatt like sunne Som topping p havregrten er de tint p 1-2-3!

Mange fristelser og nye oppskrifter er p vei! ;)

GOD HELG!

Blueberry-heaven med et herlig pannekaketrn!

Tid for et pannekaketrn igjen! ;)

Til dette trnet brukte jeg grunnoppskriften p saftige proteinpannekaker med et ganske lavt kaloriinnhold.

Jeg brukte proteinpulver med vaniljesmak i denne rra :)

Med 2 ss frosne blbr blandet inn i rra blir pannekakene plutselig litt mer fargerike.

Helt naturlig!

Disse er s saftige og smelter bare bort i munnen!

Mellom hvert av lagene smurte jeg litt Yoplait dobbel 0 % i smaken blbr.

Blandet med litt vaniljeyoghurt p toppen.

Pannekakene, med blbr i rra. blir ca 200 kalorier. Et beger yoplait dobbel 0 % yoghurt gir i tillegg 53 kalorier. For de som lurer p det :)

Nydelige farger begynner det virkelig komme frem ute ogs! Selv fortrekker jeg sommeren temperaturmessig, men naturen er veldig vakker p hsten! :)

Ha en fortsatt fin dag :)

#pannekake #utensukker #sukkerfri #funksjonellmat #sukrin #sukringold #dessert #bakekona #oppskrift #vektklubb #kosthold #kokosmel #proteinpulver #iherb #protein #proteinmat #frokost #lunsj #pannekaketrn #proteinpannekake

Sunnere sjokoladekake i en fei!

Litt sjokolade-sugen?

Her er en veldig rask og enkel oppskrift p en liten porsjonskake som kanskje hjelper ;)

Oppskrift p en mini-kake:

  • 30 gram sjokoladekakemix fra Funksjonell mat
  • 5 gram proteinpulver med sjokoladesmak
  • 1 ts sukrin + (eller en av de andre sukrin-variantene)
  • Vann

Bland alt sammen. Tilsett vann til du fr en tykk rre, slik som vanlig sjokoladekakerre.

Bland det enten direkte i en kopp eller hell det over i en silikon-muffinsform. Dekk med plast - og inn i mikroen p full guffe i 10-20 sekunder. Jo mindre tid - jo mer saftigere blir den.

Kremen p toppen er en veldig enkel sjokoladekrem! En ss gresk yoghurt tilsatt oppi den bollen jeg hadde laget rra i.

ca 90 kalorier for kaka + topping ;)

Du kan fint bare bruke kakemixen, og fr da et litt lavere kaloriinnhold. Litt ekstra kakao hvis du vil ha en litt kraftigere sjokoladesmak. Sl p stortromma og putt en bit melkesjokolade i midten fr du setter den i mikroen for en herlig flytende kjerne. Smaksett ogs gjerne med litt kaffe!

Her er en liten titt p del 1 av hva jeg har bestilt meg :)

Litt gira kanskje.. ;)

Akkurat n sitter jeg og ser p et ny serie p NRK3 - Prosjekt Perfekt. Frste episode handler om kosthold. Jeg kommer helt klart til flge med p denne serien! Kan gi en tankevekker - og gi noen tips :)

En varm start p en kjlig hstmorgen!

Da var bursdagen vel oversttt for denne gangen!

Helga har besttt av familiekos og mye godsaker! ;) Akkurat snn det skal vre!

Men en ny uke er i gang for fullt!

En favoritt - ovnsbakt havregrt med blbr, gresk yoghurt og hjemmelaget jordbrsirup.

Og en kopp kaffe! Eller te ;)

Ovnsbakt grt har jeg skrevet mye om i det siste, og det er rett og slett fordi det er utrolig godt! Og krever ikke s mye mer enn vanlig havregrt.

Bortsett fra litt lenger steketid da..

Ovnsbakt vaniljegrt med blbr:

  • 50 gram havregryn
  • 10 gram proteinpulver med vaniljesmak
  • 1 ss sukrin gold (eller en annen sukrin-type)
  • 1 dl vske - 50/50 vann og melk - eller en av delene
  • 2 ss fruktmos
  • nsket br - jeg brukte en neve frosne blbr

Sett stekeovnen p 175 grader. Bland sammen alt, utenom blbrene. Hell over i en ildfastform. Dytt oppi blbr. Stekes midt i ovnen i ca 20 minutter.

Hvis du erstatter en ss fruktmos med en eggehvite og tilsetter ogs 1/2 ts bakepulver fr du en luftigere versjon.

Gresk yoghurt eller en annen yoghurt er veldig godt til den varme grten! Og enda bedre med litt hjemmelaget jordbrsirup.

I gr fikk jeg bestilt jeg meg en ting jeg har nsket meg lenge - s n venter jeg veldig p hentelapp! :)

N er jeg klar for begynne p den siste ordentlige uken i september! Tenk at det bare er 3 mneder til lille julaften! Og om ikke lenge begynner julemarsipanen og annet julestsj ankomme butikken!

Bort med sommerklr og frem med kpa! ;)

Takk for bursdagshilsener fra kjente og ukjente i gr! Og ha en fantastisk start p uka! :)

Bursdags-sjokoladekake til frokost!

Hipp hurra for meg selv! ;)

Junior lot oss heldigvis sove til nesten kl tte i dag, s det var dagens frste "gave". Hehe.

S fikk jeg bursdagssang og pakker p senga! :)

Jeg klinte like gjerne til med en sjokoladekake til frokost!

Eller..?

Jeg vet noen av dere, ihvertfall dere som kjenner meg, lurer n p om jeg faktisk spiste kake til frokost! Hehe.

La meg avslre oppskriften p denne fantastiske starten p dagen!

Oppskrift p en frokost-"sjokoladekake":

  • 50 gram havremel - jeg maler selv av havregryn*
  • 10 gram proteinpulver med sjokoladesmak
  • 1-2 ts kakao
  • 1 ss sukrin + (Sukrin/sukrin gold kan ogs brukes, smak til hvor st du vil ha den)
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1 eggehvite
  • 1 dl vske - jeg bruker 50/50 vann og melk
  • 1 ss fruktmos - evt magerkesam eller ogs melk kan brukes.

Sett stekeovnen p 175 grader. Bland sammen alle ingrediensene og hell oppi nsket form. Jeg bruker en mini-springform, kjpt p hlens, slik at jeg kan legge den p fatet som en vanlig kake. Vanlig ildfast form fungerer selvflgelig helt fint ogs! ;) Stekes midt i ovnen i ca 20 minutter. Gjerne et par minutter mindre for en saftigere kjerne.

Hvis du ikke pleier lage eget havremel eller kjpe p butikken, kan du bare bruke en stavmikser nr du blander sammen ingrediensene. Da fr du malt havregryn og blandet sammen ingrediensene p en gang ;)

Glasuren er den vanlige "sjokoladekremen". Gresk yoghurt naturell blandet med Walden Farms chocolate dip, sukrin melis/sukrin og ogs en liten ts kakao for en kraftigere smak.

Et flagg er selvflgelig den siste touchen p "kaka" ;)

Tenk at det faktisk er mulig kunne spise "sjokoladekake" til frokost! Og at dette egentlig er det samme som den ovnsbakte havregrten!

Full av fiber, uten sukker og litt ekstra proteiner! :)

S et par bilder av noen av gavene jeg har ftt til bursdagen min. Og disse viser at min aktive livsstil har pvirket nskelista mi!

En fleecegenser fra Stormberg og en utrolig deilig ullgenser fra Devold.

"Kvakk kvakk"-sko, alts Fivefingers, hansker til styrketrening og 2XU komprensjonstights!

Jeg har ogs ftt penger, som kommer meget godt med n! Jeg har en litt strre ting p nskelista, som jeg hper f kjpt i lpet av uka!

Meget, meget fornyd med dagen s langt! :)

Ha en fortsatt fantastisk sndag!

#frokost #kveldsmat #lunsj #trening #havregryn #havremel #fiberrik #proteinrik #utensukker #sukkerfri #sukringold #funksjonellmat #vektklubb #muskelmat #proteinpulver #iherb #oppskrift #mat #hverdag #bursdag #kake #fivefingers #2xu #styrketrening

Eplekake til frokost!

Det er fredag! Det er helg! Og jeg har snart bursdag..! :)

S hvorfor ikke starte dagen med eplekake til frokost? Kanskje i morgen for dere som allerede har startet dagen for lengst!

Kake? Frokost? Hrer kanskje ikke sammen! Men denne kaka er egentlig ikke en kake.

Men ovnsbakt havregrt!

Jeg sa det til dere - dere vil f se denne frokosten igjen i nye varianter! Og denne varianten tok frokosten til nye hyder!

Dere m da vre enige i at det ser ut som en eplekake? ;)

Oppskrift p en porsjon:

  • 50 gram havregryn
  • 10 gram proteinpulver med vaniljesmak
  • 1 dl vske - jeg bruker 50/50 vann og melk
  • 1 eggehvite
  • 1 ss fruktmos - evt most banan eller mager kesam - eller ogs mer melk.
  • 1 ss sukrin gold
  • Litt vaniljepulver - hvis du har det. Evt noen drper stevia vanilje.
  • 1/2 ts bakepulver
  • Litt kanel
  • Eple - evt pre,

Sett stekeovnen p 175 grader. Bland sammen alle ingrediensene. Hell rra over i en ildfast form eller en mini-springform. Skjr nsket mengde eple i skiver og dytt skivene ned i rra. Str kanel og sukrin gold p toppen. Stekes midt i ovnen i ca 20 minutter.

Resultatet: en frokost som bde ser ut og smaker nesten som en vanlig eplekake!

Saftig og protenrik frokost - som egentlig er en porsjon havregrt med epleskiver oppi!

Toppet med "vaniljekrem" - gresk yoghurt naturell, vaniljepulver og sukrin melis.

Er ikke dette en god start p dagen s vet ikke jeg! ;)

En riktig god fredag til dere alle! :)

#frokost #kveldsmat #lunsj #trening #havregryn #havremel #fiberrik #proteinrik #utensukker #sukkerfri #sukringold #funksjonellmat #vektklubb #muskelmat #proteinpulver #iherb #oppskrift #mat #hverdag #sukrin #sukrinmelis

Fylte skinke-skler til frokost, lunsj eller middag!

Dagens innlegg mangler dessverre stsaker, men heller et superenkelt mattips!

Disse skinke-sklene er perfekt til nesten hvilket som helst mltid!

Sett stekeovnen p 175 grader.

Bruk den skinken du foretrekker, bare den ikke skjrt for tynn, og legg dem i muffinsformer eller oppi et muffinsbrett. Jegf foretrekker silikonformer.

Visp sammen eggehvite eller egg og en skvett melk - bland inn grnnsaker som mais, paprika og lk. Tilsett ogs litt krydder hvis du vil ha litt mer smak p blandingen - salt, pepper, hvitlk, cumin, gresslk.

Hell eggeblandingen oppi skinka - og stek midt i ovnen til den har stivnet.

Til frokost kan et par speltlomper, brdskive, knekkebrd eller lingende vre perfekt tilbehr.

Til lunsj kan en frisk salat i tillegg var godt.

Til middag kan det vre greit med noe som metter mer som f.eks ris, potet eller quinoa/couscous.

Har du potet til overs fra grsdagens middag er det ogs veldig godt skjre det i terninger og ha oppi eggeblandingen.

Dette krever lite arbeid, og kan tilpasses med det du liker!

Lag en stor porsjon s har du til lunsjen dagen etterp ;)

Igjen - perfekt matpakkefyll for liten eller stor!

Det klr i kroppen etter f trent litt igjen! S jeg tror nok ikke jeg kommer til hvile 100 % denne uken.. Det blir nok en kondisjonkt p spinningsykkelen. Jeg har ogs tenkt ta med en tur innom styrkerommet for "leke" med litt med velser. Trening var en ukjent aktivetet i livet mitt fr. N gir det meg energi og strre mestringsflelse. I tillegg fler jeg det hjelper meg med f ut frustrasjon jeg har over ting og for koblet ut tankene litt. Jeg har gjennomgtt en livsstilsendring, og jeg fler meg sterkere enn noensinne!

Men dere!

Har dere sett at Quest Nutrition har kommet med enda en ny smak! Den er forelpig ikke til salgs hos iHerb, og faktisk finner jeg den heller ikke p Quest sin hjemmeside enda. Men jeg s i gr at de la ut en "teaser" p Instagram, Tweeter og Facebook.

Double Chocolate Chunk! Yes, please!

Jeg gir et lite pip nr jeg ser den er til salgs et eller annet sted!

Hvem er din Quest-favoritt?

#proteinmat #proteinrik #lunsj #mat #trening #kosthold #bakekona

Grove chapati - pannestekt brd

Sent innlegg! Hvorfor? iHerb.. ;) Jeg ble plutselig helt oppslukt i den nettsiden, og har tittet p en haug nye spennende produkter! Frakten er jo s billig der om dagen ogs! Men vr fortsatt obs p tollgrensa p 200 kr!

Jeg tenkte ihvertfall at jeg skulle dele med dere oppskriften p de pannestekte brdene jeg lagde til Tikka Masalaen i helga!

Disse er grove og gode som tilbehr til alt fra supper og gryteretter! Eller lag de litt strre og bruk de som wraps ;)

Oppskrift p 4 mellomstore brd:

  • 100 gram sammalt hvete fin
  • 25 gram hvetemel
  • 20 gram fiberfin*
  • En klype salt
  • 1 dl lunkent vann
  • 1 ts olje

Bland de trre ingrediensene i bakebollen. Tilsett olje og mesteparten av vannet. Kjr deigen en god stund i kjkkenmaskinen, og tilsett vann til du fr en fast og smidig deig.

*Fiberfin kan slyfes - men da m du justere ned p vannmengden.

La den hvile p benken i 10-15 minutter.

Del deigen i fire deler, og kjevl ut til ganske s tynne rundinger.

Stekes p middels sterk varme i en trr stekepanne. Snu jevnlig slik at den ikke svir seg.

nsker du at brdene skal vre myke pakker du dem inn i aliminiumsfolie slik at fuktigheten ikke forsvinner.



Oppskriften p Tikka Masalaen kan du lese HER.

I dag hadde jeg en skikkelig kosedag med ei venninne! Skravling, latter og shopping. Godt med en avkobling fra hverdagen! :)

Med det sier jeg god natt - og kommer med flere oppskrifter i dagene som kommer! :)

Nydelige pannekaker med en saftig hemmelighet i midten

Mandagen nrmer seg slutten - og i morgen er det en dag jeg har gledet meg i flere uker til! En feriedag midt i uka! En skikkelig kosedag, eller rettere sagt "ego-dag" sammen med ei venninne. Husmdre p vift! :)

Men.. N er jeg klar for dele med dere denne nye pannekake-vrien jeg har snakket om. Dette er virkelig saftige greier - som er en perfekt kos n som hsten virkelig har kommet for fullt! Det regnet sidelengs i dag..?!

Se p dette herlige trnet da!

Det er kanskje ikke s lett se, men det er noe godt p innsiden av hver eneste pannekake!

"Innbakte" epleskiver med vaniljekrem!

Oppskrift:

  • 25 gram proteinpulver med vaniljesmak
  • 20 gram havremel (jeg maler selv av havregryn. Annen meltype kan selvsagt ogs brukes)
  • 1 ss sukrin/sukrin gold
  • 1/2 ts bakepulver
  • Litt vaniljepulver hvis du har det
  • 1/2 ts kanel - mer eller mindre alt etter hvor mye kanelsmak du vil ha.
  • 2 eggehviter (Evt 1 egg)

Bland sammen ingrediensene og la rren svelle i ihvertfall 10 minutter. Det skal vre en ganske tykk rre!

  • 1 eple - pre fungerer ogs selvflgelig helt fint

Skjr eplet i skiver. S tynne som du nsker. Mine var vel p ca 0,5 cm. Legg de p et trkepapir og trykk ut fuktigheten. Gjenta hvis det er ndvendig.

Vend epleskivene i den tykke rra, og stek i panna p middels varme. Her er det viktig ikke vre for utlmodig! For hy varme gjr at epleskivene ikke fr satt seg og at undersiden blir for mye stekt. Vent til du ser at rra stivner langs kanten og fr sm bobler fr du prver snu! Ellers er det ogs lett at pannekakerra lsner p undersiden. Tlmodigheten lenge leve ;)

Resultatet er ihvertfall nydelige pannekaker med saftige og myke epleskiver i midten! Skikkelige godsaker ;)

Ved siden av lagde jeg vaniljekrem - gresk yoghurt naturell (eller mager kesam) blandet med sukrin melis og vaniljepulver.

Her mtte det jobbes fort med ta bilder - for et par sm utlmodige hender ventet p forsyne seg med en pannekake eller tre!

Blir det noen igjen er de like gode kalde - og er perfekt matpakkefyll!

Erstatt proteinpulveret med en annen meltype som f.eks fullkornsmel hvis du foretrekker det!

Nydelige til frokost - som til kveldsmat!

Ja, vi elsker pannekaker! :)

Jeg fikk et sprsml om hvordan krydder jeg brukte til Tikka Masalaen jeg la ut i helga s ut, s da tenkte jeg at jeg like gjerne kunne legge ut et bilde.

Som sagt kjpte jeg denne posen p Kiwi her jeg bor - men det selges nok en lignende krydderblanding i de fleste butikker :)

Jeg har ogs ftt et sprsml angende "push up"-silikonformene jeg brukte til lage is i, s HER er en selger p Ebay som selger slike.

Det er som sagt bare s sprre om ting jeg bruker, ingredienser eller andre ting, s skal jeg svare s godt jeg kan :)

Mange nye tips og oppskrifter er p vei!

Jeg nsker dere alle en strlende uke! :)

#sukkerfri #sukringold #havremel #havregryn #trening #kosthold #frokost #oppskrift #funksjonellmat #vektklubb #bakekona #proteinpulver #eple #pannekake #pannekaketrn

Ovnsbakt sjoko-havregrt med bringebr

Dere har sett den fr - og dere kommer til se den igjen!

Jeg digger ovnsbakt havregrt - rett og slett! ;)

Jeg lper ned p kjkkenet - setter p ovnen - blander sammen ingrediensene - inn ovnen - lper opp p badet - stelle - og en nydelig frokost er klar til jeg kommer ned igjen!

Oppskriften kan varieres til det uendelig med smaker og forskjellige br/frukt! Just wait.. ;)

Denne gangen ble det sjokogrt med bringebr.

Det mektige og ste fra sjokoladen, og det friske og litt syrlige fra bringebrene!

Oppskrift:

  • 50 gram havregryn
  • 10 gram proteinpulver - denne gangen med sjokoladesmak
  • 1 ss sukrin/sukrin gold
  • En dash kakao for en kraftigere sjokoladesmak
  • 1 dl vske - 50/50 vann og melk eller bare en av delene
  • 50 gram fruktmos/most banan eller kesam mager
  • En neve fronse bringebr

Sett ovnen p 175 grader. Bland alle ingrediensene sammen og hell i en ildfast form. Stekes midt i ovnen i ca 20 minutter.

La den avkjle seg litt! Heite saker.. ;)

Jeg gjorde det enkelt denne gangen og toppet den ovnsbakte grten med litt Walden Farms chocolate syrup.

Men.. Jeg liker noe ekstra ved siden av - s jeg helte et halvt beger Yoplait dobbel 0 % vanilje i en liten skl.

Da kan du selv velge om du vil dyppe skjeen i yoghurten eller kose deg med den etter grten.

Rett og slett en vidunderlig start p dagen! :)

Jeg nsker dere en strlende sndag! S dukker det opp et innlegg litt senre i dag ogs :)

#frokost #kveldsmat #lunsj #trening #havregryn #havremel #fiberrik #proteinrik #utensukker #sukkerfri #sukringold #funksjonellmat #vektklubb #muskelmat #proteinpulver #iherb #oppskrift #mat #hverdag

En tur til det indiske kjkken..

God kveld! :)

Jeg hper dere har hatt en flott helg s langt.Og lykke for at det er en hel dag igjen! :)

I dag har vi blant annet kost oss p Tivoli med et vennepar og snnen, og de sm gutta storkoste seg! Det er veldig morsomt at man kan ta med Jonathan p s mye mer forskjellig n som han blir eldre og mestrer mer! :)

Middagen i dag har jeg tenkt lenge p at jeg skulle prve lage - men noen ganger gr det ikke s fort i svingene.

Jeg har alltid tenkt at asiatisk mat tar en evighet lage og krever en haug med ingredienser..

Vel.. Man behver hverken et skap fullt av forskjellige krydder og tilbringe flere timer p kjkkenet! Det er dagens middag et smakfullt bevis p :)

Chicken Tikka Masala, fullkornsris, hjemmelaget chapati og en dash yoghurt naturell

Ah - som jeg elsker mat med krydder og mye smak!

La meg legge til at dette er en middag som fint kan nytes til hverdags som p en lrdagskveld! Jeg gleder meg til neste gang :)

Oppskrift:

  • 3-4 kyllingfilter- skjrt i biter
  • 2 ss tikka masala kryddermiks - evt past (Jeg kjpte kryddermiksen p Kiwi her jeg bor. Rdt krydder i en pose)
  • En boks hermetiske tomater - jeg brukte den med tilsatt hvitlk
  • 1 ts tomatpure kan ogs gjerne tilsettes
  • Litt ingefr og hvitlk hvis du har det ogs.
  • 2/3 boks yoghurt naturell
  • 1 ss koriander

Stek kyllingbitene og tilsett kryddermiksen. Hell oppi tomatene og tomatpur. La det putre litt, og bland s oppi evt ingefr og hvitlk. Bruker du ikke hermetiske tomater med hvitlk kan du gjerne "kjre p" med hvitlk. Nr sausen har tyknet litt skrur du ned platen slik at det ikke koker. Tilsett yoghurten og bland det godt sammen. La sausen kose seg litt - uten at det koker! Rr inn litt frisk koriander p slutten.

Serveres med ris, litt chapati eller nanbrd og yoghurt naurell. Og ogs gjerne litt salat.

Toppet med litt frisk koriander.

Dette var vel ikke skremmende avansert? :)

Og ganske s magert! Ikke noe undvendig mengder sukker, olje og salt! Litt rdlk hadde nok ogs vrt nydelig i sausen, s det fr bli med i oppskriften neste gang ;)

Oppskriften p chapati, pannestekt brd, kommer selvsagt om ikke lenge ;)

Hper dette faller i smak hos flere :)

Er dere glad i mat fra det asiatiske kjkken? Og i s fall hva?

#middag #oppskrift #indisk #kylling #tikkamasala #kosthold

Chicken BLT sandwich og brownie-proteinbiter

Mandagen nrmer seg slutten, s da er vel egentlig uka godt i gang!? Det blir noen lange dager fremover, s da er det bare samle energien nr man kan :)

Grsdagens middag m jeg bare dele med dere, for den var helt fantastisk!

Chicken BLT sandwich - uten tomat - med potetbter, salat og hjemmelaget tzatziki.

Tomat er ikke en favoritt hos hverken meg eller Kato - s t'en ble til p. Alts paprika ;) Og litt lk da.

Brdet er laget av Funksjonell mat sin brdmix! Saftig og veldig mettende!

En pose brdmix blandet med 4 dl vann. Fordel 7 rundinger p et bakepapir, og stek midt i ovnen p 175 grader til de er gyldne p undersiden. De som ikke blir spist kan fint fryses! :)

Mellom brdet fylte jeg: en kyllingfilt stekt med krydder og skjrt i skiver, kalkunbacon, salat, rdlk, paprika og tzatziki.

Hjemmelaget tzatziki har jeg skrevet om fr.

Jeg synes det er morsomt gjre litt stas p maten uten for mye styr - s sjoko-kosen ble en tidligere oppskrift jeg virkelig elsker!

Chocolate Fudge Brownie Proteinbar laget i silikon-konfektformer.

Holder seg i kjleskapet i noen dager - s lag gjerne dobbel eller trippelporsjon! Enten lag sm kuler/former eller vanlige proteinbarer.

Til denne oppskriften brukte jeg:

  • 20 gram proteinpulver med sjokoladdesmak
  • 10 gram kasein proteinpulver med sjokoladesmak
  • 15 gram sjokoladekakemix fra Funksjonell mat
  • 1 ts sukrin gold
  • Litt vann. Starter med 1-2 ss og bland godt mellom hver gang.
  • Evt kakao hvis du vil ha en enda kraftigere sjokoladesmak

Jeg fikk 8 slike herlige biter!

Litt sukrin melis p toppen - akkurat som vanlige brownies ;)

Du kan fint droppe kasein proteinpulver. Kasein hjelper til gjre de luftigere i tillegg til at kroppen bruker lenger tid p ta opp proteinene. Perfekt til kvelden fr man skal legge seg ;) Bruker du 100 % whey m du vre veldig forsiktig med vann, da det blir fort klissete. Et blandingspulver er det beste bde for kroppen og resultatet! :)

Det hadde vrt veldig hyggelig om du ogs vil flge meg p Facebook. Trykk p bildet for komme direkte til Facebook-siden, lik og gjerne del den videre! :)

Tusen takk! :)

#hamburger #hjemmelaget #hamburgerbrd #glutenfri #funksjonellmat #brdmix #proteinbar #protein #proteinmat #sukkerfri #utensukker #iherb #sukringold #bakekona #vektklubb

Sndagskos med lavkalori-vafler

P fredag fikk jeg en kommentar her p bloggen fra en som lurte p om jeg hadde en oppskrift p vafler med lavt kaloriinnhold. Jeg har lagt ut en oppskrift tidligere p vafler, men jeg flte for prve meg p en ny versjon.

Det hele endte opp med to forskjellige forsk - og jeg skal dele begge oppskriftene med dere :)

Oppskrift p 5-6 plater:

  • 50 gram havremel - jeg maler selv av havregryn. (ca 1 dl)
  • 60 gram fibra fullkornsmel (ca 1 dl)
  • 1-2 ss sukrin gold
  • 1 ss sukrin -
  • 1 ts bakepulver
  • Litt vaniljepulver hvis du har det
  • 1/2 ts kardemomme
  • 1 egg
  • 2 eggehviter
  • 50 gram fruktmos fra barnema-avdelingen
  • 1 dl melk - ekstra lett
  • 15 gram smeltet lett maragarin - jeg brukte Vita hertego' lett

Bland alt det trre. Tilsett egg, eggehviter, fruktmos og melk. Rr godt sammen. Smelt smret og tilsett dette i rra. Smak til med evt mer stning hvis du vil ha de stere. Sett rra inn i kjleskapet og la den svelle i minst 15 min, gjerne opptil 30 minutter.

S er det bare steke i vei!

Topp de med det som mtte friste!

Fru ubesluttsom mtte prve ut flere varianter ;)

Gresk yoghurt p alle hjertene.

S..

Et med litt Walden Farms caramel syrup og sukrin gold

Et med Lerum lett syltety med jordbr

Et med Lerum lett syltety med eple/pre og kanel

Og den siste..

Litt sukkerfritt sjokoladeplegg.. Nam!

Perfekt som matpakke-fyll! Eller kveldskos :)

ca 80 kalorier for en hel plate hvis du fr 6 plater ;)

S var det den andre oppskriften. Veldig lik den ovenfor, men litt mektigere og inneholder ogs litt mer kalorier!

Oppskrift p 5 plater:

  • En banan - min veide 90 gram
  • 2 egg
  • 1 eggehvite
  • 50 gram havremel
  • 60 gram fibra fullkornsmel
  • 2-3 ss sukrin gold
  • Litt vaniljepulver hvis du har det
  • 1/2 ts kardemomme
  • 1 ts bakepulver
  • 1 dl melk - ekstra lett

Mos bananen med en gaffel og tilsett egg og eggehvite. Tilsett resten av ingrediensene. Inn i kjleskapet i minimum 15 minutter.

Denne rra ble tykkere enn oppskriften ovenfor. Tilsett gjerne 1/2 dl mer melk hvis du nsker. Da fr du ogs en vaffelplate til - som ogs da gir et lavere kaloriinnhold per plate.

Disse ble tykkere og mer mettende. Ca 130 kalorier per plate. Ca 110 med mer melk, og 6 plater ut av rra.

Erstatning for det sukkerfrie sjokoladeplegget kan vre en liten skvett Walden Farms chocolate syrup.

Blandet med gresk yoghurt synes jeg sirupen er god - alene blir den litt for spesiell p smak.

I dette innlegget ble det en del "kaloriprat", siden jeg fikk et sprsml om en oppskrift med lavt kaloriinnhold. Jeg kommer ikke til vanlig legge ut nringsinnholdet til alle oppskriftene. Nr jeg fler det er naturlig nevne det vil jeg legge det til. Det er fordi jeg ikke nsker at innleggene mine skal vre for preget av nettopp dette. Spr s absolutt gjerne, s kan jeg svare hvis jeg vet. Husk at mitt "svar" kanskje ikke stemmer med ditt hvis vi ikke bruker akkurat de samme produktene. Det finnes mange nettsider og ikke minst forskjellige apper som kan hjelpe til regne ut innholdet.

Vaflene slo ihvertfall veldig an her hjemme! Og det havner nok et par hjerter i matboksen til minstemann! :)

N er det planleggingstid her i heimen - middager, trening, andre gjrml og handleliste skal planlegges for uka som kommer!

Hper dere har hatt en fin helg - og har ftt ladet batteriene for en ny uke! :)

#oppskrift #vaffel #fullkorn #lavkalori #sukkerfri #kosthold #vektklubb #trening #suntoggodt #bakekona

Sunn snickers-is og litt shopping

Middagen str og putrer p komfyren, s da tenkte jeg at jeg kunne dele med dere grsdagens dessert. Ingen overlevde til i dag..

Jeg prver ut proteinpulveret jeg fikk i gr i forskjellige oppskrifter for se hvordan resultat det gir, s det gr mye i sjokolade om dagen ;) Uff da..Som jeg har nevnt tidligere kan proteinpulver som er 100 % whey vre vanskelig bruke i bakst og desserter. Noen av mine erfaringer er at pannekakene blir trrere og proteinkuler mer klissete. Proteinpulveret jeg fikk i posten i gr er en blanding av whey og casein, og forelpig er jeg fornyd! :)

P Instagram her om dagen varr det ei som la ut et bilde med sjokoladefudgebitene med peantt-topping som jeg har delt med dere tidligere. Jeg kjente fristelsen ble for stor og mtte lage det selv igjen! ;)

S i gr blandet jeg sammen en liten porsjon - som forsvant s fort de hadde stivnet nok.

Oppskrift:

  • 50 gram gresk yoghurt naturell
  • 10 gram proteinpulver med sjokoladesmak
  • Litt kakao
  • Litt sukrin gold/sukrin melis

Bland alt sammen. Tilsett s mye stning til du fr den s st som du liker den :) Fyll isbitformer eller konfektformer av silikon nesten fulle med blandingen. Inn i fryseren til toppen har stivnet litt.

  • 12 gram PB2 - dette er en porsjon i flge boksen
  • Vann

Bland peanttpulver og vann til en litt rennende versjon av peanttsmr. Fyll opp resten av formene. Tilbake i fryseren til alt har stivnet, men ikke helt frosset. Glemmer du de i fryseren er det bare la de tine litt p benken.

Godsaker! Porsjonsbiter med snickers-is! Selvflgelig ekstra gode i hjerteform ;)



Et annet tips er lage proteinis eller annen is og fylle det oppi muffinsformer av silikon! Vips har du ferdig porsjoner med is, hvor du lett kan "skrelle" isen ut av formen! Her er mulighetene mange til variasjon! Legg br i bunnen og s is p toppen osv.

Det kommer nok noen flere varianter av denne typen ettterhvert.

Mens ektemannen var p golfkurs i dag har jeg og junior vrt p en liten shoppingrunde! Mest morsomt for a mor kanskje.. ;)

En lite prosjekt er p gang! Bilder kommer etterhvert :)

N skal snart en deilig gryte med oksekjtt nytes, og s er det armkroken og en film i kjellerstua med min kjre :)

Har du en god isoppskrift eller smoothieoppskrift s del den gjerne! :)

#oppskrift #snickers #sjokolade #pb2 #peantt #iherb #funksjonellmat #shopping #kosthold #suntoggodt #jatildesserthverdag

Gulrotkake til frokost!

God morgen!

Her er helgen godt i gang - snn er det ha en liten levende vekkerklokke! Men ogs den steste - "Maaaamma. MAMMA. Ferdig sove".

I begynnelsen av uka delte jeg med dere en helt utrolig god ovnsbakt havregrt - og jeg skjnte fort at dette ikke kom til bli den siste varianten!

Med et par justeringer - og vips ble det "gulrotkake" til frokost!

La oss komme oss rett til oppskriften!

Oppskrift:

  • 50 gram havregryn
  • 10 gram proteinpulver med vaniljesmak
  • 2 ss gulrotpure* (fra babymatavdelingen)
  • 1 dl vann/melk - jeg brukt 1/2 dl av hver
  • Revet gulrot - jeg brukte ca 2 ss.
  • 1 ts sukrin gold
  • 1/2 ts kanel

*Kan erstattes med annen fruktmos, mager kesam eller f.eks banan. Men gulrotpure gir en perfekt smak p "gulrotkaka".

Sett ovnen p 175 grader. Bland sammen ingrediensene, og hell over i en ildfastform.

Stekes midt i ovnen i ca 20 minutter.

Glasuren er hydepunktet, etter min mening, p en gulrotkake! Men kaka kan selvflgelig nytes "naturell" ;)

Glasuren er laget av gresk yoghurt naturell (evt mager kesam/yoplait dobbel 0 % vanilje), sukrin melis, litt sukrin gold og vaniljepulver.

Litt philadelphia kan selvflgelig ogs blandes inn for en enda mer autentisk glasur! ;)

Det fltes som en skikkelig utskeielse til frokost - men her er det bare sunne saker som metter lenge ;)

En perfekt start p dagen!

Jeg mtte selvflgelig drysse over litt mer sukrin gold!

Er det noe du burde ha tilgjengelig i kjkkenskapet, er det nettopp dette! Et helt unikt produkt!

Senere i dag kommer det bilder av noen deilig stsaker - laget med proteinpuiveret jeg fikk i gr! Selvflgelig med sjokoladesmak! ;)

Med denne fantastiske frokosten og lille fristelsen nsker jeg dere en strlende lrdag! :)

Smuldrepai med plommer

Sene innlegg om dagen, men hverdagslivet og familien kommer frst ;) Vi startet dagen tross alt fr kl 5 i dag! Hurra for smbarnslivet ;)

Jeg er s i hstmodus! Skjerfene begynner bli en del av hverdagsantrekkene igjen, og varme desserter og bakst fra ovnen frister veldig!

En annen hstting for meg er norske plommer! Jeg har sagt klart til Kato at nr vi finner drmmeboligen nsker jeg meg bde en bringebrbusk og et plommetre i hagen! Jeg m si jeg synes prisene p norske plommer er litt stive, og vet heller ikke jeg om noen jeg kan g p plommeslang til! Men i helga mtte jeg kjpe med meg en liten pose :)

Litt smspising i og litt i desserten. Viktig dobbeltsjekke at det er god kvalitet p rvarene ;)

Smuldrepai med norske plommer - toppet med "vaniljekrem"

Oppskrift til to porsjoner:

  • Plommer - eller det du mtte nske
  • 20 gram havregryn
  • 20 gram fibra fullkornsmel
  • 2 ts yaconsirup - eller smeltet smr
  • En dash sukrin gold
  • Litt vann

Sett ovnen p 220 grader. Skjr plommene i biter og legg i bunnen av en litt strre eller to sm former. Er de litt sure kan du gjerne str litt sukrin/sukrin gold over plommene. Bland sammen de trre ingrediensene og tilsett s de fuktige. Blandingen skal ikke bli for tynn og klissete. Str blandingen over plommene, og sett formene midt i ovnen. Stekes i ca 20 minutter - til toppingen har ftt en gylden og litt cripsy skorpe.

La den hvile litt p benken fr den nytes!

Perfekt hstdessert p hvilken som helst dag! :)

Vaniljekremen er en gresk yoghurt naturell blandet med sukrin gold og vaniljepulver.

Plommer kan byttes ut med det du mtte foretrekke - br, nektarin, pre osv.

Enkel og rask dessert! Og metter godt ;)

Helgen nrmer seg med stormskritt - og det skal bli godt! Flere bakeprosjekter er planlagt, s gled dere i tiden som kommer!

Har du en spesielle baskt/dessert du forbinder med hsten?

#jatildesserthverdag #smuldrepai #sukkerfri #utensukker #sukringold #funksjonellmat #iherb #dessert #kosthold #bakekona

Black & White - proteinpannekaketrn

Nr jeg fr en kommentar om at pannekakene er savnet.. Vel. Da var det bare sl seg ls litt p kjkkenet ;)

Vanilje og sjokolade-proteinpannekaker!

Oppskriften er den samme som "alltid":

  • 20 gram proteinpulver med nsket smak
  • 15 gram kokosmel
  • 1/2 ts fiberhusk
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1 ss sukrin gold/ sukrin
  • 2 ss fruktmos/blomklpure/mager kesam/most banan - valgmulighetene er alts mange ;)
  • 2 eggehviter
  • Evt litt vann - tykkere rre gir tykkere og luftigere pannekaker

Rr sammen alle ingrediensene, og la den svelle litt p benken. Stekes i panna p middels sterk varme.

Jeg lagde da alts to porsjoner av denne oppskriften. En rre med sjokolade-proteinpulver og en rre med vanilje-proteinpulver. P den mten kan du overraske din kjre med et lite trn ;) Eller ha morgendagens pannekaker klare i kjleskapet! Tilsett en liten dash kakao hvis du nsker en kraftigere sjokoladesmak.

S. Steg for steg

Et beger Yoplait dobbel 0 % vanilje smurt mellom lagene og p toppen.

Litt Walden Farms chocolate syrup.

Bruk en kniv eller gaffel til trekke sjokoladesirupen utover og lag et lite mnster.

P den mten renner yoghurten og sirupen naturlig nedover langs siden ;)

Prikken over i'en ble noen friske bringebr.

Himmelsk kombinasjon! En klassiker ;)

Og s enkelt! Kan lett lages av alle - og tar ikke mange sekundene ekstra.

Bruk som inspirasjon og lag ditt eget pannekaketrn ;)

Husk #pannekaketrn p Instagram

For dere som ikke bruker proteinpulver er det jo bare tilsette litt kakao i halvparten av lappe-rra, og vips har man et slik trn!

Det er lov leke litt med maten ;)

Hva er din favoritt-kombinasjon av smaker?

#pannekake #utensukker #sukkerfri #funksjonellmat #sukrin #sukringold #dessert #bakekona #oppskrift #vektklubb #kosthold #havregryn #havremel #proteinpulver #iherb #protein #proteinmat #frokost #lunsj #pannekaketrn

"Softis" til dessert!

Klare for en liten stsak sent p kvelden?

"Maaaamma"

"Ja, Jonathan?"

"Iiis"

"Nei, ikke i dag, vennen min"

Flere som har det snn? ;) Eller som selv kjenner stsuget og driver med is-avenning etter sommerferien? ;)

Jeg har sett denne type is p flere blogger og i en evighet p Instagram og Pinterest. Noen ganger tar det sin tid fr jeg tilsutt kommer meg ut p kjkkenet og fr prvd det ut selv ;)

Bortsett fra litt brk. s er dette en meget rask is - som kan nytes hvilken som helst dag i uka! ;)

"Jaaa, MAMMA! tte is!" - skal ikke mye til glede en liten kropp med en sunn og rask dessert!

Is er is!

Oppskrift:

  • 1 frossen banan i biter.
  • 2 ts sukrin melis
  • Litt proteinpulver med vaniljesmak - gir etter min mening en enda bedre konsistens og ikke minst smak! Men kan absolutt slyfes.
  • Evt litt vaniljepulver eller stevia drper med vanilje for mer smak
  • En liten skvett melk eller en skje gresk yoghurt naturell

Alt kjres i en blender eller med en stavmikser. Smak til med nsket mengde stning eller andre smaker! Nytes med en gang eller inn i fryseren ;)

Kast for all del ikke overmodne bananer! Skjr i biter og frys dem ned! Perfekt brukes til is eller smoothies ;)

Kato: "Str litt cappucinokrydder p s ser det ut som softis!"

Eller str over kakao ;)

Og det holdt ikke for meg!

Klinte like gjerne til med litt Walden Farms chocolate syrup p toppen!

Tips: Ikke se en annen vei mens du heller - for her kommer sirupen fort ut av flaska! ;)

Hverdags-is!

Nesten perfekt etter trening ogs med tanke p innholdet! Og mettende ikke minst :)

Nyt en hjemmelaget is i morgen eller overrask barna/mannen med is til dessert! P en tirsdag? ;) Ja! Ingen grunn til ikke gjre det ;)

Som hverdagsgleder for liten eller stor ;)

#lavkalori #softis #banan #sukrinmelis #funksjonellmat #iherb #sjokolade #jatildesserthverdag #oppskrift #trening #kosthold #bakekona

Nydelig ovnsbakt havregrt

God morgen!

Ny uke - nye muligheter!

Jeg er veldig klar for en ny uke. Jeg har mange ting jeg nsker f gjort, og gr inn i siste innspurten p RYP-programmet mitt. Jeg har skrevet litt om RYP fr, og har n gjennomfrt 4 uker. Begynte for 5 uker siden, men mtte ha en uke opphold pga en kraftig forkjlelse. RYP str for Release Your Potential. og er et styrkeprogram. Det har virkelig vrt gy og veldig motiverende s langt! Fra uke 5 tar man 4 repitisjoner per sett, og ker mer p vektene. Jeg gleder meg til se hvor langt jeg kan pushe kroppen!

Men.. Det jeg skulle dele med dere i dag er en meget god frokost jeg tror jeg lett kan bli hektet p!

Ovnsbakt sjokolade-havregrt

Oppskrift:

  • 50 gram havregryn
  • 50 gram fruktmos - evt most banan
  • 1 dl vann/melk - jeg brukte 1/2 dl av hver
  • 10 gram proteinpulver med sjokoladesmak
  • 1 ts kakao
  • Stning - vaniljepulver, sukrin gold, stevia drper - det du mtte foretrekke!

Sett ovnen p 175 grader. Bland sammen ingrediensene, og hell oppi en ildfastform - noe som tler hy varme ihvertfall. Settes midt i ovnen, og stekes i 20 minutter.

I mens grten koser seg i ovnen er det bare rusle tilbake p badet og fullfre morgenstellet ;) Effektiv!

Etter 20 minutter tar du formen ut, og lar grten hvile litt p benken.

S er det bare toppe det med det du mtte nske - den er nydelig ut noe ogs!

Jeg var ubesluttsom og laget meg derfor en sjokokaramell-krem - gresk yoghurt naturell, en liten dash Walden Farms chocolate dip og caramel dip og litt sukrin gold/sukrin melis

Litt bringebr gir en frisk smak!

Og litt ekstra sukrin gold er virkelig prikken over i'en ;)



S..

Er det bare nyte frokosten! Perfekt n som det begynner bli kjligere om morgen ;)

Crispy p toppen - saftig inni.

Lag en strre porsjon - s har du plutselig laget frokost til hele gjengen ;) Bde sm og store!

Proteinpulver er selvsagt ikke et must - bruk gjerne litt mer kakao for en kraftigere sjokoladesmak :)

Med denne herlig starten p dagen nsker jeg dere alle en strlende uke! :)

#frokost #kveldsmat #lunsj #trening #havregryn #havremel #fiberrik #proteinrik #utensukker #sukkerfri #sukringold #funksjonellmat #vektklubb #muskelmat #proteinpulver #iherb #oppskrift #mat #hverdag

Pizza for mannen og pizza for kona

Det tok sin tid, men endelig fikk jeg prvd ut speltlompe som pizzabunn! Jeg har jo prvd meg p mange andre alternativer til pizzabunner, s det er overraskende at dette har tatt s lang tid! Vel vel.. Bedre sent enn aldri ;)

En hurtigere og sunnere variant til den "vanlige" pizzabunnen!

Min kjre syntes dette var en veldig puslete pizzabunn, men han likte smaken ;) "Jeg ville hatt dobbelt lag med speltlompe"

Det hele er alts antall speltlomper etter nske, to holdt for meg. smr tomatsaus/ketcup p lompene og fyll med det du liker!

Jeg blandet litt ketcup med vann, hvitlk og oregano. Toppet med kalkunburger i biter, kalkunstrimler, paprika, mais, rdlk og lettost.

Til venstre ser dere Kato sin pizzavariant. Til han lagde jeg pizzabunn av 100 gram brdmix blandet med vann. Smurte den utover bakepapiret og forhndstekte den litt p 175 grader. P med fyllet..

..og pizzaene mine

Og tilbake inn i ovnen. Jeg skrudde ovnen opp til 200 grader, og lot dem st til osten var smeltet.

Sunn "fast food" ;)

Jeg toppet pizzaene i tillegg med litt Walden Farms thousand island dressing.

Jeg har lest mange forskjellige anmeldelser, bde positive og negative ang denne dressingen, og jeg er en av dem som liker denne dressingen! Og skal absolutt prve flere smaker.

Dette var alts lrdagsmiddagen vr. Hver vr pizza ;)

Jeg har ftt kost meg mye p kjkkenet denne helgen, s til uka kommer det flere nye oppskrifter! Egentlig bare sunne stsaker..! ;)

Dere vet jo: JA til dessert hver dag


, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com