hits

september 2013

Sunn og saftig "opp ned"-kake med skogsbr

Dette m vre en av de enkleste kakene jeg har bakt! Og som er bde sunn, saftig og glutenfri for de som trenger det!

Denne kaken er ogs sukkerfri! Selv om jeg ikke tror noen av gjestene vil legge merke til det..

Perfekt som kveldskos p en hverdag eller til et bursdagsselskap!

Oppskrift:

  • Sukrin/sukrin gold
  • 1 pakke Kakemix fra Funksjonell mat
  • 1/2 ts vaniljepulver - kan fint slyfes
  • 4 egg
  • 2 dl vann
  • 100 gram mager kesam - med vaniljesmak kan ogs brukes, men husk at den inneholder en god del sukker!
  • 1 pose frosne skogbr - 400 gram.

Sett ovnen p 175 grader.

Str sukrin og/eller sukrin gold i bunnen av en springform. Jeg brukte en kominbasjon av begge deler.

Hell over brene.

Friske br kan selvflgelig ogs fint brukes.

Jeg brukte frosne br, som gir fra seg litt mer vske. En del av vsken rant ut nederst i kanten, s vr obs p dette hvis du bruker en springform uten tallerken. Da kan det vre greit sette formen p et bakebrett i ovnen, og ikke en rist.

Bland sammen kakemixen, egg, vann, mager kesam og evt vaniljepulver. Hell rra over brene.

Stekes midt i ovnen til kaken er gjennomstekt. Bruk en stekepinne eller en skarp kniv for sjekke midten av kaken. Helt gjennomstekt behver den ikke vre, men rra skal ihvertfall ha stivnet.

Det vil nok ta 40-50 minutter - alt avhenger litt av ovnen og kakeformen.

Nr kaka er ferdigstekt lar du den hvile 5 minutter p benken, slik at den fr satt seg litt. S lsner du rundt kantene inni spiringform for vre sikker p at ikke noe av kaka sitter fast.

Ta av springformen, Legg kakekfatet opp kaken, og snu den fort opp ned.

Evt br som sitter igjen kan du bare skrape av og dytt p plass p kaka.

Med litt sukrin melis p toppen er det ingen som vile legge merke til ujevnheter! Og det gjr ogs kaka enda litt mer dekorativ!

Bruk f.eks bare frosne bringebr eller blbr hvis du nsker det.

Bytt ut mager kesam med en laktosefri variant - s kan de som er laktoseintolerante ogs kose seg med denne kaken!

Alts en kake som lett kan nytes av alle gjester - bde sm og store!

S det bare forsyne seg med en stort og saftig kakestykke!

Nydelig med vaniljeis eller mager vaniljekesam.

Eller f.eks gresk yoghurt naturell pisket med litt vaniljepulver og sukrin melis.

Denne bare smelter bort i munnen - og er garantert en stor suksess!

Hper flere prver seg p denne!

Og jeg vet mange lurer: Hele kaken inkludert brene inneholder 1459 kalorier - som blir ca 122 kalorier per kakestykke hvis kaken blir delt i 12 biter.

Jeg spiste mer enn et kakestykke for si det snn.. ;)

Nydelig kake og en god kopp kaffe er perfekt hstkos!

#sukkerfri #kake #br #glutenfri #sukrin #sukringold #kesam #sukkerfribakst #bake #suntkosthold #oppskrift #sukrinmelis #funksjonellmat #mandelmel #bakekona

Havrelapper med vaniljeyoghurt og kiwi

Fredag! For de som ikke har ftt med seg det enda.. ;)

Nok en helg full av planer venter oss! Siste helga i september er det ogs. Snart er det en ny hstmned som str for tur!

N m jeg da vel snart f begynne tenke p litt juleforberedelser? Det er jo ikke lenge til det er fullt i butikkene av nisser og julemarsipan!

Oppskrift:

  • 20 gram havremel - jeg maler selv av havregryn
  • 15 gram proteinpulver med vaniljesmak
  • 1 eggehvite
  • 1 sssukrin
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1 ts fruktmos - most banan eller f.eks magerkesam kan ogs brukes. Hjelper gjre rra litt saftigere.

Har du ikke havremel kan du bare tilsette havregryn, og blande alle ingrediensene med en stavmikser/blender. La rra svelle en liten stund p benken. Stekes p middels sterk varme.

Rra ga 4 lapper. En er gjemt under "blomstene" ;)

Kiwi-blomster - kiwi skjrt i skiver og trykket ut med former! Dekorativt p maten, men hjelper ogs gjre frukt og grnnsaker mer morsom og innbydende for de sm!

Slenger med et bilde av en typisk frokost!

Ja - vi elsker havregrt! Toppet med litt frosne bringebr, Walden Farms chocolate syrup og sukrin gold.

Frosne br er et must i vr fryser! Billigere enn ferske, ihvertfall n om dagen, og fortsatt like sunne Som topping p havregrten er de tint p 1-2-3!

Mange fristelser og nye oppskrifter er p vei! ;)

GOD HELG!

Eplekake til frokost!

Det er fredag! Det er helg! Og jeg har snart bursdag..! :)

S hvorfor ikke starte dagen med eplekake til frokost? Kanskje i morgen for dere som allerede har startet dagen for lengst!

Kake? Frokost? Hrer kanskje ikke sammen! Men denne kaka er egentlig ikke en kake.

Men ovnsbakt havregrt!

Jeg sa det til dere - dere vil f se denne frokosten igjen i nye varianter! Og denne varianten tok frokosten til nye hyder!

Dere m da vre enige i at det ser ut som en eplekake? ;)

Oppskrift p en porsjon:

  • 50 gram havregryn
  • 10 gram proteinpulver med vaniljesmak
  • 1 dl vske - jeg bruker 50/50 vann og melk
  • 1 eggehvite
  • 1 ss fruktmos - evt most banan eller mager kesam - eller ogs mer melk.
  • 1 ss sukrin gold
  • Litt vaniljepulver - hvis du har det. Evt noen drper stevia vanilje.
  • 1/2 ts bakepulver
  • Litt kanel
  • Eple - evt pre,

Sett stekeovnen p 175 grader. Bland sammen alle ingrediensene. Hell rra over i en ildfast form eller en mini-springform. Skjr nsket mengde eple i skiver og dytt skivene ned i rra. Str kanel og sukrin gold p toppen. Stekes midt i ovnen i ca 20 minutter.

Resultatet: en frokost som bde ser ut og smaker nesten som en vanlig eplekake!

Saftig og protenrik frokost - som egentlig er en porsjon havregrt med epleskiver oppi!

Toppet med "vaniljekrem" - gresk yoghurt naturell, vaniljepulver og sukrin melis.

Er ikke dette en god start p dagen s vet ikke jeg! ;)

En riktig god fredag til dere alle! :)

#frokost #kveldsmat #lunsj #trening #havregryn #havremel #fiberrik #proteinrik #utensukker #sukkerfri #sukringold #funksjonellmat #vektklubb #muskelmat #proteinpulver #iherb #oppskrift #mat #hverdag #sukrin #sukrinmelis

Fylte skinke-skler til frokost, lunsj eller middag!

Dagens innlegg mangler dessverre stsaker, men heller et superenkelt mattips!

Disse skinke-sklene er perfekt til nesten hvilket som helst mltid!

Sett stekeovnen p 175 grader.

Bruk den skinken du foretrekker, bare den ikke skjrt for tynn, og legg dem i muffinsformer eller oppi et muffinsbrett. Jegf foretrekker silikonformer.

Visp sammen eggehvite eller egg og en skvett melk - bland inn grnnsaker som mais, paprika og lk. Tilsett ogs litt krydder hvis du vil ha litt mer smak p blandingen - salt, pepper, hvitlk, cumin, gresslk.

Hell eggeblandingen oppi skinka - og stek midt i ovnen til den har stivnet.

Til frokost kan et par speltlomper, brdskive, knekkebrd eller lingende vre perfekt tilbehr.

Til lunsj kan en frisk salat i tillegg var godt.

Til middag kan det vre greit med noe som metter mer som f.eks ris, potet eller quinoa/couscous.

Har du potet til overs fra grsdagens middag er det ogs veldig godt skjre det i terninger og ha oppi eggeblandingen.

Dette krever lite arbeid, og kan tilpasses med det du liker!

Lag en stor porsjon s har du til lunsjen dagen etterp ;)

Igjen - perfekt matpakkefyll for liten eller stor!

Det klr i kroppen etter f trent litt igjen! S jeg tror nok ikke jeg kommer til hvile 100 % denne uken.. Det blir nok en kondisjonkt p spinningsykkelen. Jeg har ogs tenkt ta med en tur innom styrkerommet for "leke" med litt med velser. Trening var en ukjent aktivetet i livet mitt fr. N gir det meg energi og strre mestringsflelse. I tillegg fler jeg det hjelper meg med f ut frustrasjon jeg har over ting og for koblet ut tankene litt. Jeg har gjennomgtt en livsstilsendring, og jeg fler meg sterkere enn noensinne!

Men dere!

Har dere sett at Quest Nutrition har kommet med enda en ny smak! Den er forelpig ikke til salgs hos iHerb, og faktisk finner jeg den heller ikke p Quest sin hjemmeside enda. Men jeg s i gr at de la ut en "teaser" p Instagram, Tweeter og Facebook.

Double Chocolate Chunk! Yes, please!

Jeg gir et lite pip nr jeg ser den er til salgs et eller annet sted!

Hvem er din Quest-favoritt?

#proteinmat #proteinrik #lunsj #mat #trening #kosthold #bakekona

Grove chapati - pannestekt brd

Sent innlegg! Hvorfor? iHerb.. ;) Jeg ble plutselig helt oppslukt i den nettsiden, og har tittet p en haug nye spennende produkter! Frakten er jo s billig der om dagen ogs! Men vr fortsatt obs p tollgrensa p 200 kr!

Jeg tenkte ihvertfall at jeg skulle dele med dere oppskriften p de pannestekte brdene jeg lagde til Tikka Masalaen i helga!

Disse er grove og gode som tilbehr til alt fra supper og gryteretter! Eller lag de litt strre og bruk de som wraps ;)

Oppskrift p 4 mellomstore brd:

  • 100 gram sammalt hvete fin
  • 25 gram hvetemel
  • 20 gram fiberfin*
  • En klype salt
  • 1 dl lunkent vann
  • 1 ts olje

Bland de trre ingrediensene i bakebollen. Tilsett olje og mesteparten av vannet. Kjr deigen en god stund i kjkkenmaskinen, og tilsett vann til du fr en fast og smidig deig.

*Fiberfin kan slyfes - men da m du justere ned p vannmengden.

La den hvile p benken i 10-15 minutter.

Del deigen i fire deler, og kjevl ut til ganske s tynne rundinger.

Stekes p middels sterk varme i en trr stekepanne. Snu jevnlig slik at den ikke svir seg.

nsker du at brdene skal vre myke pakker du dem inn i aliminiumsfolie slik at fuktigheten ikke forsvinner.



Oppskriften p Tikka Masalaen kan du lese HER.

I dag hadde jeg en skikkelig kosedag med ei venninne! Skravling, latter og shopping. Godt med en avkobling fra hverdagen! :)

Med det sier jeg god natt - og kommer med flere oppskrifter i dagene som kommer! :)

Nydelige pannekaker med en saftig hemmelighet i midten

Mandagen nrmer seg slutten - og i morgen er det en dag jeg har gledet meg i flere uker til! En feriedag midt i uka! En skikkelig kosedag, eller rettere sagt "ego-dag" sammen med ei venninne. Husmdre p vift! :)

Men.. N er jeg klar for dele med dere denne nye pannekake-vrien jeg har snakket om. Dette er virkelig saftige greier - som er en perfekt kos n som hsten virkelig har kommet for fullt! Det regnet sidelengs i dag..?!

Se p dette herlige trnet da!

Det er kanskje ikke s lett se, men det er noe godt p innsiden av hver eneste pannekake!

"Innbakte" epleskiver med vaniljekrem!

Oppskrift:

  • 25 gram proteinpulver med vaniljesmak
  • 20 gram havremel (jeg maler selv av havregryn. Annen meltype kan selvsagt ogs brukes)
  • 1 ss sukrin/sukrin gold
  • 1/2 ts bakepulver
  • Litt vaniljepulver hvis du har det
  • 1/2 ts kanel - mer eller mindre alt etter hvor mye kanelsmak du vil ha.
  • 2 eggehviter (Evt 1 egg)

Bland sammen ingrediensene og la rren svelle i ihvertfall 10 minutter. Det skal vre en ganske tykk rre!

  • 1 eple - pre fungerer ogs selvflgelig helt fint

Skjr eplet i skiver. S tynne som du nsker. Mine var vel p ca 0,5 cm. Legg de p et trkepapir og trykk ut fuktigheten. Gjenta hvis det er ndvendig.

Vend epleskivene i den tykke rra, og stek i panna p middels varme. Her er det viktig ikke vre for utlmodig! For hy varme gjr at epleskivene ikke fr satt seg og at undersiden blir for mye stekt. Vent til du ser at rra stivner langs kanten og fr sm bobler fr du prver snu! Ellers er det ogs lett at pannekakerra lsner p undersiden. Tlmodigheten lenge leve ;)

Resultatet er ihvertfall nydelige pannekaker med saftige og myke epleskiver i midten! Skikkelige godsaker ;)

Ved siden av lagde jeg vaniljekrem - gresk yoghurt naturell (eller mager kesam) blandet med sukrin melis og vaniljepulver.

Her mtte det jobbes fort med ta bilder - for et par sm utlmodige hender ventet p forsyne seg med en pannekake eller tre!

Blir det noen igjen er de like gode kalde - og er perfekt matpakkefyll!

Erstatt proteinpulveret med en annen meltype som f.eks fullkornsmel hvis du foretrekker det!

Nydelige til frokost - som til kveldsmat!

Ja, vi elsker pannekaker! :)

Jeg fikk et sprsml om hvordan krydder jeg brukte til Tikka Masalaen jeg la ut i helga s ut, s da tenkte jeg at jeg like gjerne kunne legge ut et bilde.

Som sagt kjpte jeg denne posen p Kiwi her jeg bor - men det selges nok en lignende krydderblanding i de fleste butikker :)

Jeg har ogs ftt et sprsml angende "push up"-silikonformene jeg brukte til lage is i, s HER er en selger p Ebay som selger slike.

Det er som sagt bare s sprre om ting jeg bruker, ingredienser eller andre ting, s skal jeg svare s godt jeg kan :)

Mange nye tips og oppskrifter er p vei!

Jeg nsker dere alle en strlende uke! :)

#sukkerfri #sukringold #havremel #havregryn #trening #kosthold #frokost #oppskrift #funksjonellmat #vektklubb #bakekona #proteinpulver #eple #pannekake #pannekaketrn

En tur til det indiske kjkken..

God kveld! :)

Jeg hper dere har hatt en flott helg s langt.Og lykke for at det er en hel dag igjen! :)

I dag har vi blant annet kost oss p Tivoli med et vennepar og snnen, og de sm gutta storkoste seg! Det er veldig morsomt at man kan ta med Jonathan p s mye mer forskjellig n som han blir eldre og mestrer mer! :)

Middagen i dag har jeg tenkt lenge p at jeg skulle prve lage - men noen ganger gr det ikke s fort i svingene.

Jeg har alltid tenkt at asiatisk mat tar en evighet lage og krever en haug med ingredienser..

Vel.. Man behver hverken et skap fullt av forskjellige krydder og tilbringe flere timer p kjkkenet! Det er dagens middag et smakfullt bevis p :)

Chicken Tikka Masala, fullkornsris, hjemmelaget chapati og en dash yoghurt naturell

Ah - som jeg elsker mat med krydder og mye smak!

La meg legge til at dette er en middag som fint kan nytes til hverdags som p en lrdagskveld! Jeg gleder meg til neste gang :)

Oppskrift:

  • 3-4 kyllingfilter- skjrt i biter
  • 2 ss tikka masala kryddermiks - evt past (Jeg kjpte kryddermiksen p Kiwi her jeg bor. Rdt krydder i en pose)
  • En boks hermetiske tomater - jeg brukte den med tilsatt hvitlk
  • 1 ts tomatpure kan ogs gjerne tilsettes
  • Litt ingefr og hvitlk hvis du har det ogs.
  • 2/3 boks yoghurt naturell
  • 1 ss koriander

Stek kyllingbitene og tilsett kryddermiksen. Hell oppi tomatene og tomatpur. La det putre litt, og bland s oppi evt ingefr og hvitlk. Bruker du ikke hermetiske tomater med hvitlk kan du gjerne "kjre p" med hvitlk. Nr sausen har tyknet litt skrur du ned platen slik at det ikke koker. Tilsett yoghurten og bland det godt sammen. La sausen kose seg litt - uten at det koker! Rr inn litt frisk koriander p slutten.

Serveres med ris, litt chapati eller nanbrd og yoghurt naurell. Og ogs gjerne litt salat.

Toppet med litt frisk koriander.

Dette var vel ikke skremmende avansert? :)

Og ganske s magert! Ikke noe undvendig mengder sukker, olje og salt! Litt rdlk hadde nok ogs vrt nydelig i sausen, s det fr bli med i oppskriften neste gang ;)

Oppskriften p chapati, pannestekt brd, kommer selvsagt om ikke lenge ;)

Hper dette faller i smak hos flere :)

Er dere glad i mat fra det asiatiske kjkken? Og i s fall hva?

#middag #oppskrift #indisk #kylling #tikkamasala #kosthold

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com