september 2014

Koble ut med iskaffe og frosne sjokopeantt-bananbiter

Hei!

Ny uke - nye muligheter.

Og i dag er det faktisk den internasjonale kaffedagen! Det skal vre en dag for alt... ;)

Selv om sommeren er over henger fortsatt iskaffen igjen hos meg! Helt klart en favoritt.

Ekstra deilig er det koble ut hodet ved bare nyte stillheten, drikke en iskaffe og kose seg med noen frosne bananbiter.

Reload!

Frosne bananbiter er fudgete og deilige.

Her med PB2 (peantpulver) laget til peanttsmr smurt i midten. Toppet med litt mrk sukkerfri sjokolade og hakket peantter.

Godt med litt crunch ogs.

Det deilig med disse bananbitene er at du kan ta ut et par stykker av gangen. Men midt problem er at jeg vender tilbake til fryseren helt til det er tomt ;)

Iskaffen bestr av en kopp kald kaffe, litt stning, en skvett melk, isbiter og litt Walden Farms chocolate syrup p innsiden av glasset.

ca 15 kalorier for en iskaffe - helt innafor ;)

Jeg er veldig klar for en ny uke, og jeg er veldig klar for begynne p en ny mned :)

Mye spennende som skal skje den neste mneden, og jeg tror tida kommer til g s altfor fort.

Derfor er det ekstra godt med snne avkoblingstunder for stoppe litt opp. Nyte. Lade batteriene. Senke skuldrene.

Lev livet og smil :)

Og ha en strlende mandag!

#oppskrift #iskaffe #kaffedagen #kaffe #mat #oppskrift #banan #sjokolade #sukkerfri #suntoggodt #funksjonellmat #sukrin #kosthold #trening #mamma #hverdag #bakekona

"Bursdagskake" til frokost!

Hei igjen!

Frst m jeg si tusen tusen takk for alle bursdagshilsener jeg fikk her, p Facebook-siden og Instagram i gr. S utrolig hyggelig! :)

Som jeg nevnte i gr feiret jeg bursdagen min med sykdom og legebesk. Hsten = tid for sykdom.

Noen som har gode tips p hoste som kom gjerne med dem!

Selvflgelig pvirket dette planene for i gr, men allikevel ble det en fin bursdag! :)

Gutta kom hjem med flotte blomster, deilig middag, pakker og kvelden ble avsluttet med litt godis og film :)

Men dere..

Denne kaka jeg delte med dere er egentlig ingen kake.

Denne kaka er egentlig..

..et pannekaketrn i forkledning!

Og gud s godt!

Saftig, mektig og litt av en frokost servere noen p bursdagen sin!

S det er et lite tips! Lag noe snt til enten barna eller din kjre nr de har bursdag. Det er noe de kommer til huske de ;)

Og det krever egentlig ikke s mye ekstra tid ;)

Oppskrift:

  • 50 gram havremel
  • 1 ss sukrin gold
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1-2 ts kakao - kommer an p hvor kraftig sjokoladesmak du liker
  • 1 ss gresk yoghurt/mager kesam
  • 1 eggehvite - eller hele egget
  • 1/2 dl melk

Rr sammen alle ingrediensene. La gjerne rren svelle i 5-10 minutter. Da vil pannekakene f en litt smoothere konsistens.

Stekes i en pannen p middelssterk varme.

Nr de fr sm hull p oversiden er de klare til snu. Ikke overstek de, for de er best nr de er skikkelig saftige.

Mens du steker pannekakene kan du slenge sammen "glasuren" og kremen.

"Sjokoladeglasuren" bestod av:

Gresk yoghurt

Kakao

Philadelphia sjokolade

Sukrin melis

"Peanttkrem bestod av:

Gresk yoghurt

PB2/peanttmel

Sukrin gold

En klype havsalt

Smr peanttkremen mellom hver av lagene, og smr sjokoladeglasuren til alt er dekket.

Toppet med litt revet sukkerfri sjokolade og grovhakket cashew.

Absolutt ikke en hverdagsting her - men var det ikke bursdager vi snakket om? ;)

Her er det lett lage om denne "kake" til en "bltekake". Syltety mellom lagene, og gresk yoghurt med vanilje i stedenfor som glasur!

SLIPP FANTASIEN LS!

Hper dere ikke fler dere for lurt av "kaka" ;)

God tirsdag :)

#oppskrift #frokost #pannekaketrn #bursdag #mat #hverdag #iherb #funksjonellmat #sukrinmelis #sukringold #cashew #trening #kosthold #bakekona #havregryn

Hipp hipp HURRA!

Hei!

I dag har jeg faktisk bursdag :) HURRA!

Ett r eldre - og sikkert med et par nye rynker ;)

Titter bare kjapt innom for friste dere med en liten "bursdagskake"

Som kan spise til frokost!

"Sjokoladekake" med sjokoladeglasur og peanttkrem.

Kommer senere, men mest sannsynlig i morgen, med oppskrift :)

Akkurat i skrivende stund ligger jeg rett ut p sofaen. Syk. Hipp hurra. Trodde det kunne vre lungebetennelse, men fikk avkreftet det etter et besk hos legen. Jeg har ihvertfall aldri startet en bursdag med bli gratulert over telefon av en legesekretr.

Nok sykdomsprat! Litt kake i kveld skal jeg nok uansett klare f i meg ;)

Hper dere har en fin start p en ny uke! :)

#bursdag #kake #suntoggodt #bakekona


Fantastisk taco-middag og noen kommende godsaker!

Hei!

Hvor ble helgen av..?

Eller. Hvor ble september av? Den har virkelig bare flydd avgrde, og det er helt utrolig at vi snart gr inn i oktober.

Men frst!

Bursdagen min i morgen ;)

Dette taco-trnet var middagen vr p fredag.

Oppskriften er veldig enkel, og man kan bruke enten speltlomper eller vanlig lefser.

Jeg spiser 1/4 av oppskriften til middag. Resten passer utmerket fryse ned! Da har du alts tre middager i fryseren som bare m varmes i ovnen! I love it!

Oppskriften finner du HER.



Slenger samtidig med noen bilder for vise dere hva vi har kost oss med her i det siste, og som innen kort tid vil bli delt med oppskrift her p bloggen.







Nei, n skal forkleet p og litt kakebaking str p planen. Her blir det familiebursdag i ettermiddag ;)

Ha en strlende sndag! :)

#oppskrift #taco #speltlompe #middag #mat #hverdag #suntoggodt #karbonadedeig #magerkesam #kosthold #trening #tips #bakekona

Sukkerfrie crunchy peanut butter cups

Hei!

Titter raskt innom for dele en liten fristelse.

Godissklene er kanskje allerede fylt opp?

Disse burde helt klart vre med oppi sklen spr du meg ;)

Oppskrift er som den forrige versjonen, men her har jeg ogs puttet oppi litt ntter, alts litt mer crunch!

Oppskrift ca 6 sm eller 3 store:

  • 50 gram sukkerfri mrk sjokolade
  • Litt cocosa - kan slyfes, men gjr det litt lettere jobbe med sjokoladen
  • 20 gram Peanttmel - jeg brukte den fra Funksjonell mat*
  • 15 gram sukrin gold
  • En klype havsalt
  • Vann
  • Evt litt yacon sirup, men kan helt fint slyfes
  • Og evt litt smeltet cocosa hvis du vil ha et fyll som stivner litt mer.
  • Peantter

*Du kan ogs f.eks bruke PB2, men denne er tilsatt litt sukker.

Smelt sjokolade og cocosa i mikroen eller over et vannbad.

Ta litt av sjokoladen i bunnen av muffinsformene, og sett de inn i fryseren.

Bland sammen ingrediensene til fyll. Juster med litt og litt vann til en fast masse du kan trille kuler av.

Ta muffinsformene ut av fryseren. Legg peantter, enten hele eller hakket i bunnen.

Trill like mange antall kuler av massen som du har muffinsformer. Trykk kulene s flate at de nesten dekker hele bunnen av muffinsformen. Legg de opp sjokoladen. Fordel resten av den smeltede sjokoladen over. Dunk og vend litt p formene for f den fordelt jevnt p toppen.

Sett de inn i kjleskapet.Eller fryseren. Alt etter hvor tlmodig du er p at sjokoladen skal stivne.

Og s er det bare vippe de ut av muffinsformene nr sjokoladen har stivnet.

Smelter p tunga, og forsvinner s altfor fort.

Heldigvis er disse godsakene ganske mektige ;)



Skikkelig amerikansk godis! Bare i en sunnere forpakning. Det liker vi!

Her har dagen inneholdt besk p Brannstasjon og litt sm-shopping.

Resten av dagen bestr av en skikkelig biff-middag, godis og avslapping p sofaen med en film.Smbarnslivet p sitt beste ;)

Ha en strlende lrdagskveld!

#oppskrift #godteri #sjokolade #godis #sunnere #sukringold #funksjonellmat #herb #kosthold #lrdag #hverdag #bakekona #sukkerfri #utensukker #peantt #peanttmel

Nydelig sukkerfri og proteinrik ostekake med gellokk

Helg!

Og det m vel feires med en liten kake vel?

Her er det sykdom p bde meg og minstemann, s helg var helt ndvendig akkurat n.

Hsten er en flott rstid, men herremin s mange sykdommer s dukker opp igjen!

Denne kaken er perfekt spise helt alene eller deles med en du er glad i ;)

Oppskrift:

Bunnen:

  • 1 god ts yacon sirup - evt smr eller en annen type sirup. Honning fungerer sikkert ogs
  • Vann - ca 2-3 ss, til massen henger sammen, men ikke blir for vt.
  • 40 gram kakemix fra Funksjonellmat - eller havregryn/havremel som dere har sett i tidligere oppskrifter
  • 1 ss sukrin gold

Du kan ogs bruke en typisk ostekakebunn ved knuse kjeks og blande med smeltet smr.

"Ostekremen";

  • 1 beger skyr - jeg brukte smaken mango og ananas
  • 1/2 dl melk
  • 2 ss saft - jeg brukte ZerOH i smaken ananas
  • Evt litt sukrin melis hvis du vil ha den stere
  • 2 gelatinplater
  • 2 ss vann

Gellokket:

  • ZerOH i smaken ananas + vann - ca 0,5 dl tilsammen. Juster mengden saft og vann etter hvor sterk du liker det.
  • 1 gelatinplate

Start med bltlegge gelatinplatene til ostekremen i vann, slik at de blir myke.

Bland sammen ingrediensene til bunnen. Trykk massen forsiktig ned i en kakeform. Jeg bruker en liten 12 cm springform. Sett i kjleskapet.

Bland sammen alle ingrediensene til "ostekremen". Kok opp 2 ss vann. Klem vannet ut av gelatinplatene, og ls disse opp i det nykokte vannet. Hell i en tynn strle oppi yoghurtblandingen, mens du rrer rundt.

Ta bunnen ut av kjleskapet, og hell over blandingen. Sett tilbake i kjleskapet.

Mens den str i kjlekskapet og stivner kan du begynne p gelelokket.

Bltlegg 1 gelatinplate. Hell saftblandingen i en kjele. Varm opp til rett fr det nr kokepunktet. Alts vre varmt, men ikke koke.

Klem vannet ut av gelatinplaten, og rr den ut i saftblandingen. Nr den er helt lst opp lar du blandingen avkjle seg i kjelen.

Ta ut "ostekaken" av kjleskapet og hell over saftblandingen.

Sett hele kaken tilbake i kjleskapet til alt har stivnet.

Tips: Jeg pleier legge bakepapir i bunnen av springformen, for da er det lett lfte den bort fra kakeformen.

Et annet tips som ikke har noe med stsaker gjre er at denne lrdagen er det mange brannstasjoner som har pen brannstasjon.

Vi var p det i fjor, og Jonathan husker det fortsatt. S det er noe vi helt klart skal i r ogs! Stor stas f kjre en brannbil med sirener, sprute med brannslange og mange andre aktiviteter!

Tilbake til stsakene! Denne kaken er s sunnifisert at den fint kan nytes til frokost og perfekt etter en treningskt. Og jeg kan love at den er en perfekt dessert-kake ogs.

Snakk om en allsidig kake ;)

Hper den faller i smak hos flere!

Ha en fantastisk fredag - her blir det taco, sofakos og idol i kveld ;)

#oppskrift #skyr #funksjonellmat #sukrinmelis #kakemix #zeroh #sukkerfri #utensukker #jatildesserthverdag #suntoggodt #ostekake #proteinrik #trening #kosthold #helg #mat #hverdag #bakekona

Ja til dessert hver dag!

Hei!

N nrmer helgen seg virkelig med stormskritt!

Og en annen ting som ogs stadig kommer nrmere er bursdagen min. Hurra!

Og jammen meg dukker det opp en banan-oppskrift igjen!

Oh well - bananer holder ikke evig p kjkkenbenken ;)

Litt feil blir det ogs kalle dette en oppskrift, for alt er veldig enkelt. Og ganske selvforklarende hvis man ser p bildene ;)

Men her kommer "instruksene" ;)

Du trenger:

Banan

PB2 blandet med vann eller peanttsmr

Smeltet sjokolade - jeg brukte sukkerfri mrk sjokolade

Fremgangsmte:

Skjr banan i skiver. Mine var ca 1 cm tykke.

Legg en klatt peanttsmr/PB2-smr p en bananbit, og legg en annen bananbit opp.

Fordel litt smeltet sjokolade p toppen.

Sett bananbitene i fryseren i en times tid.

Du kan selvsagt ogs nyte banan-bitene med en gang.

Men det er veldig godt hvis de kan f litt tid i fryseren!

Bananen fryser ikke helt, og dermed fr bitene en litt "fudgete" konsistens. Som ogs gjr at de tar lenger tid spise ;)

Og om du glemmer de gjr det ingenting. De holder seg litt i fryseren ;) Og er de for harde for deg lar du de bare hvile litt p benken et par minutter :)

Hverdagsdessert p 1-2-3! Lit sjokolade om dagen er sunt er det ikke? ;)

#oppskrift #kosthold #banan #sjokolade #pb2 #peantt #iherb #funksjonellmat #suntoggodt #helse #jatildesserthverdag #bakekona #dessert #mat #hverdag

Mini-pannekaker med jordbr og peanttsmr

God kveld!

Herligheten, for en respons flere steder p grsdagens oppskrift! En stor gjeng med herlige og effektive bakere!

Takk til alle dere som har deler og sprer det glade bakebudskapet p Facebook-siden og Instagram. Her har det kt godt det siste dgnet, og det er utrolig stas!

Og en ting som gjr alt ekstra morsomt er det se at flere av dere har laget dere egne versjoner med smaker! Inspirasjon!

To tomler opp! :D

Her kommer en nydelig frokost-kombo i en ekstra st versjon.

Mini-pannekaker!

Oppskrift p pannekakerra:

  • 50 gram havremel* - kjr havregryn i en blender. Billigere lage selv ;)
  • 1 ss sukrin gold
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1 eggehvite (eller forsvidt hele egget ogs
  • 1/2 dl melk
  • Evt litt ekstra smak som kanel eller vaniljepulver/vaniljeekstrakt

*Du kan ogs ke trrvare mengden med tilsette litt proteinpulver, og da ogs ke litt p vskemengden. Eller du kan erstatte litt av havremelet med proteinpulver, da gjerne med vaniljesmak.

Rr sammen alle ingrediensene.

Stekes i panna p middels sterk varme. Jeg brukte en god ts rre per mini-pannekake. De er klare for snus nr det overflaten fr sm hull.

Og da er mulighetene mange!

Her har jeg en typisk amerikansk klassiker.

Syltety + peanttsmr

Eller som jeg har brukt:

Frosne jordbr som er tinte og blandet med litt sukrin melis + PB2 (fettredusert peanttpulver blandet med vann)

Dette dekker bde sultbehovet og stsuget for min del! Dobbel-check! ;)

Hvor stas er det ikke for bde barn og voksne med noen herlige sm pannekakebiter? ;)

Perfekt til frokost eller ogs f.eks kveldsmat! :)

Tusen takk igjen til alle dere som titter innom!

Ha en fortsatt fin kveld :)

#oppskrift #pannekake #havregryn #pb2 #iherb #jordbr #sukringold #funksjonellmat #frokost #suntoggodt #mat #kosthold #trening #hverdag #facebook #instagram #bakekona

Banan + havregryn = "kjeks"

+ sjokolade

= himmelsk!

En veldig enkel oppskrift, som metter utrolig godt.

OG dekker dette bermte stsuget p totalt 20 minutter.

Dette er en perfekt oppskrift som de sm kan vre med p ogs.

Oppskrift:

  • 1 godt moden banan - mer moden mer naturlig sdme
  • 50 gram havregryn sm - ca 1 dl
  • Sukkerfri melkesjokolade hakket i biter - s mye du fler er ndvendig ;) Jeg brukte vel fire ruter.

Sett stekeovnen p 175 grader.

Mos bananen i en skl til det er minimalt med klumper.

Bland inn havregryn, og la havregrynen trekke til seg litt av vske i ca 10 minutter.

Bland inn sjokolade.

Fordel "deigen", ca 1 ss, p bakepapiret. Jeg fikk 8 stykk.

Stekes midt i ovnen i 15-17 minutter. Mine stod ca 17 minutter slik at de ble mest mulig crispy p utsiden.

Du kan ogs skru av ovnen nr steketiden er over, og la de st litt mer inni der med dren p gltt. Men jeg liker at de er spr p utsiden og myke inni.

De er aller aller best helt nystekte, s her er det bare kaste seg over de etter at de har ftt avkjlt seg et par minutter!

Disse forsvinner p null komma niks her! Og er en stor hit hos junior p 3 r!

Sjokolade kan f.eks byttes ut med rosiner eller ntter.

Du kan ogs smake til med litt kanel hvis du liker det.

Gjett om den biten der var et hydepunkt! ;)

"Kjeks" til kvelds - ja takk!

Ha en fortsatt fin dag :)

#sukkerfri #suntoggodt #kosthold #sjokolade #utensukker #kjeks #banan #havregryn #funksjonellmat #trening #mamma #hverdag #mat #oppskrift #kveldsmat #bake #bakekona

Speltlompe med deilig fyll

Hei!

Wow, for et nydelig hstvr det har vrt i helgen :) Energiboost!

I helgen har blant annet tursekken vrt pakket med sveler og kaffe p termos. Og mye familiekos har sttt p programmet. Snn skal det vre ;)

I dag har vi til og med spilt kubbespill i hagen!Lenge leve sommerflelsen.. ;)



Jeg nyter hvert sekund av helgene.

Og jeg koste meg ogs veldig med denne enkle snacksen/mellommltidet.

To speltlomper fylt med sjokolade og jordbr.

Smr f.eks Philadelphia sjokolade eller et annet sjokoladeplegg utover lompa.

Legg p jordbrskiver p halve lompa - eller f.eks banan som jeg har brukt tidligere.

Brett over, og stek i panna p middels sterk varme til lompa har blitt litt sprere.

Og s er det bare spise! ;)

Ekstra godt er det blande inn litt PB2/peanttsmr ogs. Mm - en klassisk kombinasjon!

Dessert-quesadilla! JA takk ;)

#jatildesserthverdag - og litt ekstra kos er lov p en sndag ;)

Ha en fortsatt solfylt og deilig dag!

#oppskrift #speltlompe #sjokolade #kosthold #trening #mat #hverdag #helg #philadelphia #jordbr #bakekona

"Kjleskapsgrt" med mango og blbr

God morgen!

N har vel de aller fleste kommet inn i hverdagslivet med rutiner og aktiviteter igjen?

Som hos sikkert mange av dere ogs er enkelte dager litt mer travle enn andre. Litt av en kabal med levering, henting, matlaging, husarbeid, trening osv til tider!

Og da er det nettopp ekstra viktig bruke litt tid p planlegging. Vi prver handle en gang i uka, og planlegger middager for hele uken. Disse kan selvsagt brtt endre seg, men som regel holder vi oss til planen. P den mten har vi god kontroll p handlingen, og vi prver variere maten fra uke til uke.

Vi har en liten greie med at hver uke skal det st minst en ny rett p menyen. Spennende! ;)

Her har dere oppskriften p en frokost som tar 5 minutter og slenge sammen. Skal kose seg i kjleskapet over natten, og er klar til nytes s fort du har kommet deg ut av senga ;)

Like god til lunsj ogs da, for den saks skyld ;)

Oppskrift:

  • 50 gram havregryn - tilsvarer ca 1 dl - eller havremel for en smooth versjon
  • 1 beger Yoplait dobbel 0 % i smaken vanilje
  • ca 0,8 dl skummet melk - eller den varianten du foretrekker(Jeg veier opp havregryn med en matvekt, og veier derfor samtidig opp 80 gram melk)
  • 1 sssukrin goldellersukrinom du foretrekker det
  • nsket frukt/br- jeg brukte mangobiter og blbr

Bland sammen havregryn, yoghurt, melk og evt stning. Du kan enten n dekke til bollen/boksen, og la blandingen st i kjleskapet over natten.

Eller gjre som jeg gjorde, og la det lagevis med frukt med en gang etter jeg hadde blandet sammen ingrediensene. S dekket jeg glasset med plast, og lot alt kose seg sammen til morgen etter.

Spis i vei! ;)

Friskt og mettende. Og krever ikke noe annet enn at du m finne frem en skje morgen etter.

Putter du alt i en boks eller krukke med lokk er det en perfekt "to go"-frokost!

Tips: Tilsett litt kanel sammen med yoghurtblandingen og skjr opp noen eplebiter. "Eplekake-kjleskapsgrt".

Slipp kreativiteten ls!

Under kategorien frokost finner du et par andre alternativer ogs ;)

Ha en strlende torsdag! :)

#oppskrift #kosthold #havregryn #fiberrik #utensukker #sukkerfri #trening #frokost #tips #havregrt #funksjonellmat #suntoggodt #mat #bakekona

Vafler som fint kan nytes til hverdags!

Hei!

Da var det allerede lille lrdag igjen - og fr vi vet av ordet av det har vi begynt p nok en helg!

Hvor lenge er det til julemarsipanen dukker opp i butikken mon tro..?

Vel vel.. Vi fr vente litt til med jula! Men herregud som jeg gleder meg til desember.

Dagens oppskrift p grove og sukkerfrie vafler er en veldig god variant. Deilig kose seg med p kvelden, og bruke rester til gjre litt stas p matpakken dagen etterp.

Oppskrift p 8 plater:

  • 1,5 dl kulturmelk - jeg brukte skummet - gir ekstra god smak, men brukt evt bare vanlig melk
  • 1,5 dl melk - jeg brukte ekstra lett
  • 1 egg
  • 150 gram fibra fullkornsmel
  • 50 gram havremel - eller havregryn
  • 50 gram sukrin*
  • 25 gram sukrin gold*
  • 1 ts bakepulver
  • 1/2 ts vaniljeekstrakt - evt vaniljepulver/vaniljesukker
  • 1/2 ts kardemomme
  • 50 gram smeltet smr

*Du behver ikke bruk begge deler hvis du ikke har.

Rr sammen melk og egg. Tilsett de andre ingrediensene. Bruker du havregryn og nsker en helt glatt rre kan du mikse alt med en stavmikser.

La rren svelle i minst 15 minutter, fr du steker.

Her toppet med gresk yoghurt og blbrsyltety uten tilsatt sukker.

Mm - knallgodt!

Men her er en annen favoritt-kombinasjon:

Oh yes! Sjokolade ;)

Philadelphia sjokolade + gresk yoghurt blir en deilig sjokoladekrem!

Og selvsagt en med bare sjokolade! Har du lyst har du lov ;)

Trk stv av vaffeljernet og lage noe ekstra godt til kveldsmaten i kveld ;)

Ha en strlende lille lrdag!

#oppskrift #kosthold #hverdag #sjokolade #vaffel #vafler #fullkorn #havregryn #greskyoghurt #sukrin #sukringold #suntoggodt #sukkerfri #utensukker #funksjonellmat #brdogkorn #mat #bakekona

"Reste"lunsj i panna

Hei!

Hsten er virkelig p vei, selv om solen fortsatt varmer litt nr den skinner. I dag tror jeg dessverre ikke sola titter frem..

Selv om jeg elsker sol og varme, er det noe spesielt og koselig med hsten.

Det at man kan se at telysene er tent rundt omkring i huset om kvelden ;) Pleddet p sofaen blir faktisk brukt. Og varme retter frister igjen.

Supper og "alt i en gryte" er middager som vi oftere lager nr gradestokken synker. Jeg er litt drlig p skrive ned nr jeg lager snne retter, fordi jeg slumper mye. Men jeg skal prve f delt noen av vre favoritter her etterhvert :) I tillegg prver vi lage middager som ordner seg helt selv i ovnen p sndager. Lukten av steik i ovnen og nyvasket hus. Og kanskje litt bakst. I love it! ;)

Men dagens enkle tips stekes i panna (eller kan ogs selvflgelig stekes i en ildfast form i ovnen)

Oppskrift:

  • 1 egg
  • 1 eggehvite
  • Et par skvetter melk
  • Salt, pepper, gresslk, hvitlk. Det du mtte like.
  • Skinkestrimler
  • Brokkoli
  • Paprika
  • Rdlk
  • Tomat

Visp fort sammen egg og melk. Tilsett krydder og det du mtte nske av fyll.

Stekes p middels sterk varme til alt har stivnet.



Havrelomper, salat og mager kesam som tilbehr.

Metter lenge og kan varieres til det uendelige! :)

Jeg elsker bruke rester av tacokjtt oppi, for det har s mye smak! Plsebiter er en stor suksess hos de sm!

Jeg liker spise dette bde varmt og kaldt. S jeg lager ofte dette kvelden fr, og har med p jobb som lunsj.

En annen favoritt er droppe skinken. Etter at jeg har stekt den skjrer jeg den i strimler p ca 2 cm. Fyller lompa med omelett-strimler og rkt laks. Og gjerne litt ruccola og babyspinat. Knallgodt!

nsker dere en fortsatt fin tirsdag :)

#oppskrift #suntoggodt #lunsj #omelett #egg #proteinrik #laks #speltlompe #mat #hverdag #hst #trening #kosthold #grnnsaker #bakekona

Sukkerfrie rabarbra-muffins

Hei!

Helgen - vips s er den over!

Vel - det betyr jo ogs at bursdagen min stadig nrmer seg ;)

Noen ganger nr man venter et lite kaffebesk er det godt ha raske alternativer klare i skapet!

Disse rabarbramuffinsene er saftige og ste, og tok ikke mer enn 20 minutter totalt lage :)

Oppskrift:

  • 1/4 pakke kakemix fra Funksjonell mat - alts 90 gram
  • 1 egg
  • 0,5 dl vann eller melk
  • 1 god ss mager kesam - kan erstattes med olje eller et melkefritt alternativ hvis man m unng melk
  • Evt litt vaniljepulver
  • Rabarbra - skjrt i sm biter*
  • Sukrin gold - til str p toppen

*Rabrabra kan byttes ut med epler, pre, plommer, br eller f.eks sjokolade.

Sett ovnen p 175 grader.

Skjr rabarbra i biter p ca 1 cm.

Bland sammen alle ingrediensene til rra. Hell rra over i muffinsformer.

Fordel rabarbrabitene over rra og str gjerne litt sukrin gold p toppen.

Stekes midt i ovnen til de har blitt gyldne p toppen.

La de f avkjle seg litt fr de serveres.

Denne kakemixen fra Funksjonell mat er et av de mest geniale produktene.

Man kan "trylle" frem utrolige god kaker og andre godsaker. (Jeg skal lage et innlegg med hva jeg har brukt den til)

Som i denne oppskriften har jeg heller ikke brukt hele pakken, og dermed varer en pakke lenger. (Du kan selvsagt lage av hele pakken og frys ned restene)

Kakemixen er uten sukker, gluten, hvete, melk og soya. Perfekt hvis man venter kaffebesk og m lage noe som passer for de fleste!

Her servert med en mager kesam vanilje.

Rabarbra er ikke noe som er tilgjengelig for alle (Jeg har fryseren full..) S lag de f.eks med epler! Tilsett litt kanel i rra ogs :)

Eller bare lage deilige blbrmuffins! Og tilsett litt sitronsaft i kesam vanilje for en frisk smak.

N skal hagen stelles med, og s m snart steika inn i ovnen! En skikkelig sndag her i heimen! ;)

Ha en fin sndag :)

#oppskrift #rabarbra #sukkerfri #glutenfri #melkefri #utensukker #sukrin #funksjonellmat #kakemix #kake #muffins #kesam #hverdag #mat #kosthold #bakekona #suntoggodt

En fargerik frokost!

Hei!

Lrdag - for en fantastisk dag!

Og i tillegg s skinner sola i dag. Frst tur i skogen, og s biff til middag i kveld. Og litt candy.. ;)

Helt perfekt ;)

Jeg har blitt helt hektet p kiwi om dagen. Og mango!

Mango skjrt i biter og puttet i fryseren. Vanvittig godt! Naturlig godis spr du meg!

Og en frokost full av farger blir jeg ekstra glad av!

Dette er ogs perfekt som lunsj, etter trening eller kveldsmat.

Det er ikke s lett se - men det er faktisk noe under frukten ogs! ;)

I sklen er det:

Gresk yoghurt - eller du kan bruke yoplait dobbel 0 vanilje eller vanilje kesam - eller selvflgelig en annen yoghurt

Puffet havre - ristet i panna med sukrin gold. Sprtt og stt.

Mango

Bringebr

Blbr

Kiwi

Sjokoladetrukket cashewntter - grovhakket.

Jeg tror det ville vrt utrolig godt byttet ut puffet havre med hjemmelaget granola ogs!

Oppskrift p den finner du HER.

Sol ute - sol inne - sol i hjertet - sol i sinnet ;)

Ha en fantastisk lrdag! Nyt helgen :)

#oppskrift #kosthold #trening #frokost #mellommltid #lunsj #kveldsmat #sunnmat #greskyoghurt #sukkerfri #utensukker #hverdag #mamma #mat #granola #funksjonellmat #sukringold #frukt #suntoggodt #bakekona

Nydelig hjemmelaget granola

Hei!

Her i heimen er det ikke bare meg som er ivrig med bakebollen og slikkepotten!

Stsakene er det som regel jeg (eller snnen min p 3 r) som str for. Men mannen hjelper flittig til med smake..!

Brdbaking - vel - der har jeg en superflink "bakekmann".

Her bakes det flere brd i uka. Bde til hverdags og til fest!

To store kjempesuksesser den siste mneden var eltefritt sjokoladebrd (oh my..!) og eltefritt hvitlksbrd.

Kanskje noen av hans sine oppskrifter kan dukke opp her etterhvert ogs? ;)

Men enn s lenge fr det holde med oppskrift p granola - eller frokostblanding som min kjre kaller dette ;)

Det er helt fantastisk nr huset fylles med nydelig lukt av bakst i ovnen.

Favoritt-plegget mitt p dette brdet er forresten hjemmelaget nutella - men det fr ogs bli et eget innlegg senere ;)

N til denne spre, nydelig og sunne granolaen!

Veldig godt med melk. Perfekt som topping p yoghurt - eller ogs is!

Oppskrift:

  • 15 gram honning
  • 100 gram eplemos - evt et beger fruktmos fra barnematavdelingen gjr ogs susen! Eller evt eplejuice
  • 1 ts vaniljeekstrakt - kan slyfes, men er virkelig godt oppi
  • 30 gram sukrin gold
  • 150 gram havregryn
  • 100 gram havregryn store
  • 30 gram sesamfr
  • 30 gram solsikkekjerner
  • 50 gram mandler - grovhakket
  • 30 gram peantter - grovhakket - jeg brukte salte
  • 50 gram rosiner
  • Litt trket mango skjrt i bittesm biter

Sett stekeovnen p 175 grader

Varm opp honning, eplemos, vaniljeekstrakt og sukrin gold i en kjele til at har blandet seg godt sammen.

Bland sammen de andre ingrediensene i en bolle - minus rosiner. Tilsette vsken og rre alt godt sammen.

Fordel over et stekebrett. Stekes midt i ovnen til blandingen har blitt gylden og spr. Rr litt rundt underveis.

Nr granolaen har ftt avkjlt seg blander du inn trket frukt.

Et beger yoplait dobbel 0 % blbr med litt ekstra blbr + granola. Nydelig!

Her er det veldig enkelt tilpasse oppskriften med det du liker og har tilgjengelig!

Bruk andre ntter eller trket frukt. Husk bare tilsette trket frukt etter at granolaen er ferdig stekt.

For strre "chunks" og enda stere blanding kan du tilsette mer honning.

For meg var denne akkurat passe st!

I tillegg var det utrolig godt med litt salte ntter i kombinasjon med det ste. Anbefales!

Dekorativt p kjkkenbenken, og ogs en fin gave gi bort! :)

Jeg har neste smakskombinasjon allerede planlagt, s jeg hper dette glasset snart blir tomt ;)

I morgen er det igjen fredag. HURRA! Jeg elsker fredager, og selvflgelig helg ;)

Ha en fortsatt strlende (og solfylt) kveld :)

#oppskrift #kosthold #trening #frokost #granola #havregryn #frokostblanding #mandler #sukringold #funksjonellmat #rosiner #suntoggodt #mamma #hverdag #mat #yoghurt #utensukker #sukkerfri #bakekona

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com

hits