september 2015

Proteinrike og fiberrike blåbær-scones på 1-2-3

 Søndag føler jeg er en klassisk bakedag.

Da passer det perfekt å friste med en oppskrift som krever lite arbeid og tar liten tid.

Disse er saftige og samtidig mektige - og uten tilsatt sukker. Boller til hverdags som til helgekosen!

Oppskrift:

  • 110 gram fibra fullkornsmel (ca 2 dl)
  • 90 gram havremel (ca 2 dl)
  • 50 gram sukrin gold (ca 0,5 dl)
  • 1 ss bakepulver
  • 1/2 ts kardemomme
  • 30 gram lett margarin - rett fra kjøleskapet
  • 250 gram mager kesam
  • ca 50 gram frosne blåbær

Sett stekeovnen på 225 grader.

Bruk gjerne en kjøkkemaskin hvis du har til å blande sammen deigen slik at alt blir blandet fort sammen. 

Bland de tørre ingrediensene. Tilsett smør og kesam, og bland godt sammen på høy hastighet. Når deigen har blandet seg godt sammen tilsetter du blåbærene og elter kun noen sekunder på høy hastighet. Hvis ikke blir hele deigen lilla. 

Strø litt fullkornsmel utover kjøkkenbenken. Legg deigklumpen på benken og strø litt mer mel over. Trykk deigen litt ned og vend noen ganger. 

Bruk en kjevle til å kjevle ut deigen til ca 1 cm tykkelse. Trykk ut sirkler med en utstikker eller f.eks et glass.

Legg de over på et bakepapir. Jeg penslet disse med et pisket egg, men dette er absolutt ikke nødvendig. Det har ikke noe å si for smaken, men sconsene får en mer gylden farge.

Stekes midt i ovnen i ca 8-10 minutter. De er ferdig når de har fått en gylden farge på undersiden 

Lenken er tilsendt

Saftige og nydelige scones med mye smak. 

Og enda bedre ble det da jeg smurte på et lag med lemon curd. Virkelig fantastisk!

Oppskriften på lemon curd finner du HER.


Sconsene er ypperlig som turmat og kan utmerket fryses.

Siden disse ikke krever noe heving tar det ikke noe mer enn 20-30 minutter fra start til slutt før du kan nyte disse. Perfekt for sultne og utålmodige barn som ikke har tid til å vente på både forheving og etterheving ;)


 Tips: Bytt ut blåbær med sjokoladebiter for en luksusvariant ;)

Har dere noen spesielle bakeplaner? 

Ha en fortsatt nydelig søndag!

 

#oppskrift #kosthold #bake #sukkerfri #utensukker #blåbær #trening #mat #hverdag #sunnmat #funksjonellmat #sukringold #kesam #proteinrik #bakekona

Sukkerfri lemon curd

Lørdag!

Og dermed passer det med en litt ekstra spesiell oppskrift i dag. 

Selv om jeg er veldig glad i sjokolade, synes jeg også det er veldig godt med noe litt syrlig. Lemon curd er egentlig et slags sitronsmør, som kan brukes til ganske så mye! Veldig friskt og godt. 

Husk bare å ha en ekstra tålmodighet når du varmer opp eggene. Overdriver du styrke på varmen ender du opp med sitron-eggerøre ;) 

Oppskriften på disse fantastisk gode blåbær-sconsene kommer i morgen! Perfekt på en søndag ;) Proteinrike, fiberrike og uten tilsatt sukker. 

Oppskrift på Lemon curd:

  • 1/2 dl ferskpresset sitronsaft + det gule skallet fra 1 sitron
  • 2 eggeplommer
  • 50 gram sukrin +
  • 40 gram ekte meierismør i terninger

 

1/2 dl sitronsaft tilsvarer ca 2-3 sitroner. Alt etter hvor store de er og hvor mye du får presset ut.

Tips: La de ha romtemperatur og rull de på benken med lett trykk for at saften skal renne lettere.

Tilsett sitronsaft, eggeplommer og sukrin + i en kjele. Skru på middels varme og røre jevnlig. Den skal tykne ganske mye, men aldri koke! Da blir det som sagt til eggerøre. 

Når den har fått konsistensen som en tykk pannekakerøre setter du den til side og lar den avkjøle seg litt. Rør inn smøret. 

Avkjøl og oppbevar i et tett glass/boks i kjøleskapet. 

 

Føler du at denne blir for syrlig for deg kan du røre inn litt siktet sukrin melis

Lenkene er tilsendt

Nydelig på f.eks:

Pannekaker

Scones

Rundstykker

Cottage cheese/yoghurt

Is

Boller eller annen søt bakst

Pai/terte med bær



Ønsker dere en fantastisk lørdag!

Jeg har treningsfri og skal bare nyte dagen med mann og barn. Har også litt bakeplaner! :)

Husk at jeg oppdaterer oftere med daglige bilder på Instagram: @bakekona

 

#oppskrift #kosthold #sukkerfri #utensukker #sukrin #funksjonellmat #bake #hverdag #mat #trening #bakekona #mamma #lørdag #høst #lemoncurd 

Søtpotet-pannekaketårn med vaniljeyoghurt og crunchy mandler

God kveld! 

På tide med et pannekaketårn igjen - og dette er et mektig tårn med mye smak!

Perfekt til frokost eller lunsj :)

Oppskrift:

  • 50 gram havremel (jeg lager selv ved å kjøre havregryn i en blender)
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1 ss sukrin gold
  • 1 eggehvite - kan også selvfølgelig bruke hele egget hvis du ønsker det
  • 0,5 dl vann/melk - det du måtte ønske
  • 1-2 ss most søtpotet
  • En dæsj kanel

Lenkene er tilsendt

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene sammen. 

Jeg pleier å ta en spiseskje røre for hver pannekake.

Stekes på middels sterk varme. Jeg bruker ingenting i panna når jeg steker de. 

Snu de når det kommer små hull på overflaten og pannekakene har blitt faste.

Mandeltoppingen består av fem mandler og ca 1 teskje fibersirup gold.

Jeg hakket først mandlene i biter. Så tilsatte  jeg fibersirupen i panna etter at jeg var ferdig å steke pannekakene. Tilsatte mandlene med en gang og blandet det sammen. Lot det steke i ca 1 minutt mens jeg snudd ofte på de. 

Når mandlene blir kalde har sirupen blitt stiv. Derfor hakket jeg opp bitene en gang til.

 

På toppen har jeg da altså en god spiseskje yoplait dobbel 0 % vanilje og mandlene.



Saftige og mektige pannekaker. Frisk yoghurt. Søte og sprø nøtter.

Helt perfekt!

Ha en fortsatt strålende helg :)

Følg meg på Instagram for oftere oppdateringer - @bakekona

 

#bakekona #pannekaketårn #mat #kosthold #sukkerfri #sukrin #mamma #hverdag #høst #oppskrift 

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com

hits