oktober 2015

Halloween-pannekaker

God morgen!

Som smbarnasmamma er det ikke ndvendig bruke alarm p telefonen for si det snn. Kan ikke huske sist jeg satte den p! Her kan dagen starte alt fra 04.50 til 07.00. Uansett hvor stuptrtt jeg er s er det helt fantastisk vkne til lyden av ei lita tulla (p snart 6 mneder) som overlykkelig skravler med seg selv. Hun elsker sin egen stemme og alle de nye lydene hun oppdager om dagen!

S siden det i dag endelig er Halloween passer det vel bra starte dagen med en frokost som passer til dette temaet.

Mannen min skal f ren for edderkoppen. Etter 5 forsk ga jeg opp og lot mannen min f leke seg litt med flaska! ;)


Oppskrift:

  • 3,5 dl mel - jeg brukte 3 dl fibra fullkorn og 0,5 dl havremel
  • 1-2 ss sukrin + *
  • 1 klype salt
  • 1 ts bakepulver
  • En dsj vaniljepulver - hvis du har
  • 2 egg
  • 2,5 dl melk

*Du kan erstatte med sukrin eller sukrin gold. Sukrin gold gir en veldig god sdme til grovt mel.

Fremgangsmte:

Bland de trre ingrediensene. Tilsett egg og melk. Rr alt godt sammen og la rren svelle i minst 15 minutter.

Hell over p en flaske med tut. Den mha et noks stort hull. Klipp for eksempel pningen strre p en tom ketchupflaske.

Unng mel med for mye korn, for det vil bare tette pningen p flasken.

Ikke stek p hyest varme - men middels sterk varme.

Slipp fantasien ls og lag forskjellige mnster!

Lenkene er tilsendt

Spindelvev:

Start med en liten sirkel i midten. La stripene utover slik at du har en sol. Lag s buene mellom hver av stripene.

Spkelse:

Trykk 3 sjokoladeknapper ned i panna slik at de smelter litt. Start med helle rre over sjokolade og s avslutter med lage en "hale p spkelset

Edderkoppen:

Lag en liten rundt og en strre runding under. La s beina - 4 p hver side. To peker oppover og to peker nedover.



Dagens frokost, lunsj eller kveldsmat?

nsker dere en fin lrdag - fylt med grss og moro :)

#oppskrift #kosthold #fullkorn #sukkerfri #halloween #lrdag #frokost #mat #mamma #tips #pannekaker #bakekona

Sukkerfrie skum-spkelser

Dette skulle vre mitt siste Halloween-inspirasjon, men jammen meg kom det en ting til jeg bare m dele med dere. I morgen tidlig ;)

Dagens oppskrift ble et spontant innfall etter frokosten i dag tidlig ;)

Sukkerfrie skumspkelser med et hint av vanilje.

Oppskrift:

  • 3 gelatinplater
  • Vann i en skl
  • 3 ss vann
  • 3 eggehviter
  • 3 ss sukrin melis
  • En dsj vaniljepulver
  • Sukkerfri sjokolade - evt sort konditorfarge

Fremgangsmte:

Legg gleatinplatene i en skl med vann.

Mens disse blir myke kan du finne frem de andre ingrediensene. 3 ss vann skal oppi en liten kjele. Eggehviter og sukrin melis + evt vaniljepulver skal oppi en bolle. Et par ruter sjokolade puttes i en liten pose, og smeltes i mikroen eller i et varmt vannbad. P den mten kan du bare klippe av tuppen p posen nr du skal dekorere.Gjr ogs klar en sprytepose med rund tipp eller bare en vanlig brdpose som du kan klippe tuppen av nr du har fylt den.

Kok opp vannet i kjelen og ls opp de myke gelatinplatene. La blandingen avkjle seg litt mens du pisker sukrin melis og eggehvitene. Pisk til du kan snu bollen p hodet. Tilsett gelatinblandingen i en tynn strle mens du fortsetter piske. Pisk til blandingen kan snus p hodet igjen. Putt skummet oppi en pose og klem ut spkelser.

Sett spkelsene inn i kjleskapet slik at de fr satt seg helt.

Det tar ikke lange tiden fr du kan pynte spkelsene med sjokoladen. Sjokolade burde ikke vre varm.

Oppbevar i kjleskapet til de skal spises.

Hvor mange kalorier det er i hvert spkelse kommer an p hvor store du lager de. Men jeg vil tippe rundt 3-4 kalorier ;)


Dekorativt og morsomt!





Med noen klementiner/appelsiner og en sprittusj kan man lett gjr de om til noen morsomme "gresskar"!



Hper dere har ftt litt inspirasjon til sunnere Halloween-godis. Titt tilbake i morgen for mitt siste bidrag ;)

Happy friday!

TIPS: Fram til sndag kveld fr du 15 % p alle varer i nettbutikken til Funksjonell mat! Rabatten gjelder ogs p pakketilbud. I tillegg m du bare handle for over 300 kr for f pakken sendt fraktfritt. Perfekt tidspunkt n rett fr jul :) Bruk rabattkoden okt15

#halloween #tips #sukkerfri #utensukker #mamma #kosthold #mat #helg #lrdag #bakekona

Mumi-plser til middag

Denne middagen var en stor suksess i heimen - spesielt hos snnen min p 4 r!

Halloween har tydeligvis kommet for fullt til Norge, og blitt en tradisjon for mange. Selv har jeg ingen sterke meninger om denne "hytiden", men ser p det som en perfekt mulighet til leke litt ekstra med maten ;)

En fancy versjon av plse i brd

Bare at denne er ekstra fiberrik og proteinrik - i tillegg trenger ikke deigen heving!

Oppskrift p deig til ca 10-12 grillplser:

  • 110 gram fibra fullkornsmel (ca 2 dl)
  • 90 gram havremel
  • 1 toppet ts bakepulver
  • En liten klype salt - jeg brukte maldonsalt
  • 30 gram lett margarin rett fra kjleskapet - evt romtemperert meierismr.
  • 220 gram mager kesam - evt vanlig
  • 1 egg til pensling - kan slyfes
  • Grillplser

Fremgangsmte:

Sett stekeovnen p 200 grader (under og overvarme) eller 190 grader (varmluft)

Bland de trre ingrediensene sammen i en kjkkenmaskin.

Tilsett kesam og smr og bland raskt sammen.

Trk av plsene med et kjkkenpapair.

Str litt mer mel p benken og kjevl ut deigen til et stor rektangel. Snu p deigen underveis slik at den ikke klistrer seg helt til benken. Unng bruke masse mel for da blir deigen veldig kompakt.

Jeg brukte et pizzahjul til skjr strimler p ca 0,5-1 cm bredde. Du trenger ikke vre veldig nyaktig.

Dette er en perfekt middag la barna vre med p lage!

Til vre plser brukte vi to strimler rundt hver plse - men dette kommer an p hvor lange strimlene er.

Trykk strimlene inntil plsene nr du snurrer.

Legg de over p et bakebrett og pensle de med pisket egg.

Stekes i ca 15-17 minutter til de har blitt gyldne p bde oversiden og undersiden. Pass p plsene p slutten av tiden da steketiden varierer veldig fra ovn til ovn + tykkelsen p strimlene.



ynene er ikke noe mer avansert enn ketchup og sennep!

At deigen revner og blir litt skrukkete gjr det hele bare enda mer perfekt! La barna sl seg ls og lag middagen til de voksne ;)

For f i oss litt grnnsaker hadde vi dettefatet med grnnsaker og dip fra innlegget som jeg delte i gr.

Dip og grnnsakene lager du mens plsene steker i ovnen!

Nr vi kommer oss over Halloween n har jeg virkelig tenkt til sl over til julemodus. Ikke pynting og alt det der - men en liten plan for diverse oppskrifter jeg har lyst til prve meg p!

Kom gjerne med innspill!

#mamma #mat #halloween #helg #plse #fullkorn #kosthold #trening #hverdag #barn #middag #tips #oppskrift #bakekona

Grsselig dip med grnnsaker

Hei!

Det er ingen tvil om at Halloween er rett rundt hjrnet.

Morsomt er det at i mange butikker er halve butikken Halloween og halve butikken fylt med julevarer ;)

I morgen skal jeg dele en morsom middag - og siden den ikke bestod av grnnsaker lagde jeg dette store fatet med grnnsaker og dip til ha ved siden av.

P den mten fikk vi i oss masse grnnsaker!

Jeg har ingen nyaktig oppskrift p dippen, men kan fortelle hva jeg slang oppi:

Gresk yoghurt - alternativ kesam eller rmme

Hvitlkpulver

Maldonsalt

Kvernet pepper

Trket persille

Fersk gresslk - trket kan ogs brukes

En ts sitronsaft

En ts lett majones

Dressinger osv lager jeg s og si alltid p slump, og smaker heller litt underveis til jeg fr den snn som jeg liker.




Passer fint som tilbehr til middag, snacks p kvelden.

Morsomt servere sammen med alle godisen hvis man skal ha Halloween-fest!

Nytlille-lrdagen :)

#mamma #oppskrift #kosthold #halloween #sunt #grnnsaker #tips #bakekona #hverdag #lrdag

Gulrotsuppe med strimlet svinekjtt

Ny uke - ny suppe.

Selv om vi n har kommet til sndag, og egentlig er helt p slutten av uka.

Det er helt utrolig at det er under 2 mneder til julaften. P tide tenke p julebaksten?

Men n skal vi konsentrere oss om suppa - s fr vi prate litt mer jul i et senere innlegg ;)

Oppskrift:

  • 300-400 gram svinekjtt skjrt i strimler
  • ca 1 1/2 kg gulrot
  • ca 450 gram pote
  • 1 gul lk
  • 14 dl utblandet hnsebuljong (2-3 buljongterninger kokt sammen med vann)
  • 1 dl mager kesam - evt vanlig. Du kan ogs evt, bruke flte for en rundere smak.
  • 1/2 purre
  • Salt og pepper

Fremgangsmte:

Start med alle forberedelser. Skjr kjttet i strimler hvis det ikke er gjort p forhnd. Skrell gulrot og poteter. Skjr ca 2/3 av gulrttene og alle potetene noks store biter. Skrell lken og skjr ogs denne i noks store biter.

Fres lken sammen med litt olje i kjelen p middels varme til den blir blank. Tilsett gulrttene og potetene som du har skjrt opp, og la det surre litt sammen. Hell over utblandet hnsebuljong og la det koke i ca 15 minutter til grnnsakene har blitt mre.

Del opp resten av gulrttene p langs og skjr i noks skiver. Skjr ogs purren i tynne skiver. Ikke tilsett dette i suppen enda.

Nr grnnsakene i kjelen har blitt mre tar du kjelen av plata og bruker en stavmikser til kjre suppen til den er glatt.

Sett kjelen tilbake p plata. Tilsett gulrttene og purren og la det hele koke i 5 minutter til.

Mens suppen koker steker du svinekjttet i en panne med litt olje og krydrer med salt og pepper.

Skru varmen ned slik at suppen ikke koker og tilsett kesam. Smak til med salt og pepper.

Tilsett mer vann hvis suppen blir tykkere enn du nsker. Dette kommer an p hvor stivelse det er i potetene du bruker.

Hell suppen over i skler og legg over kjttet.

Magert og utrolig godt!

Server gjerne brd til om du nsker det.

Nok en suppe som er ren og enkel p smak - og derfor vil falle i smak hos bde liten og stor!

Neste suppe blir en litt mer "hot" versjon. S flg med!

#oppskrift #middag #mat #kosthold #hst #suppe #mamma #bakekona #sunt

Gjrbakst + badehette = sant

Hei!

Siden det er helg og mange har litt ekstra tid p kjkkenet til baking tenkte jeg det passet med et lite baketips.

Jeg har nemlig en stor klump med engangs-badehetter liggende i kjkkenskuffe - helt vanlig det? ;)

S hvorfor bruke badehette nr man baker?

Jeg vet ikke hvor mange ganger frustrasjonen har vokst da jeg har prvd dekke til bakebollen med plastfolie nr gjrbaksten skal heve. Til glassboller fester den seg ofte greit, men p andre boller er det gjerne litt mer prosjekt. Og noen ganger vil den bare ikke.

Men n er det badehetter som gjelder her i heimen!

Den er slipper ikke ut fuktigheten og pga strikken tetter den seg godt rundt bollen. P 1-2-3 har du dekket til bakebollen, og deigen kan settes til heving.

Badehettene kjpte jeg til en billig penge p Ebay - skte bare etter disposable shower cap og fant den billigste selgeren med ok feedback som solgte en pakke med 200 stykker.

Jeg har ikke tittet etter hvor du finner slike hetter billigst her i Norge - men vil tro kanskje TGR, Sstrene Grene, Europris eller lignende.

Gjrbakst tar tid - men s vanvittig godt! Og den deilige lukten som huset blir fylt av. En klar favoritt!





Del gjerne om du har noen uvanlige baketips!

Ha en strlende lrdag :)

#bake #baketips #mamma #helg #hverdag #mat #tips #hst #bakekona

Trippel Chocolate Chip Cookies

Hei,

Jeg la ut et bilde p Instagram i gr av disse kjeksene etter at de akkurat var tatt ut av ovnen. Siden jeg fikk sprsml om oppskriften tenkte jeg at jeg like gjerne kunne dele den videre. Dette har vrt en av mine favoritt oppskrifter i flere r - og er av det skikkelige usunne slaget ;)

Deilige sjokoladekjeks - som er spre p utsiden og myke og litt seige inn. Stappfulle av sjokoladebiter.

Virkelig ingen slankekost - men s var det det leve etter "alt med mte".

Problemet med disse er egentlig at de er farlige gode. Inviter gjerne noen p besk, s du ikke ender opp med spise alle alene ;)

Oppskrift p ca 20 store kjeks:

  • 150 gram smr - helst ikke rett fra kjleskapet
  • 2 dl hvitt sukker
  • 2 dl brunt sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3 egg
  • 2 ts bakepulver
  • 5 dl hvetemel
  • Sjokolade hakket i biter/eller sjokoladeknapper - jeg brukte totalt 150 g - 50 g hvit, 50 g mrk og 50 g lys sjokolade*

*Du bruker selvflgelig det du har og nsker. Ntter kan f.eks ogs tilsettes. Eller sjokolade kan byttes ut med rosiner.

Fremgangsmte:

Pisk smr, sukker, vaniljesukker og egg godt sammen. Bland inn bakepulver og mel. Tilslutt tilsetter du sjokoladebitene.

Legg deigen over p en stor stykk plastfolie. Pakk folien rundt og form til en tykk plse. Legg i kjleskapet eller fryseren. Jeg pleier som regel slenge den i fryseren i ca 30 minutter. Da blir plsen fastere.

Sett stekeovnen p 175 grader.

Skjr skiver p ca 1 cm av plsen og legg p et bakepapir p brettet. Ikke legg for tett inntil hverandre.

Stekes midt i ovnen i ca 10-12 minutter. Som alltid varierer dette veldig fra ovn til ovn.

De er ferdig nr de begynner f en gylden kant og ogs lett gylden p undersiden. Nr de har ftt avkjlt seg et minutt p brettet lfter du de over p en rist

Jeg pleier ha en snn "plse" liggende i fryseren.

Da kan man p veldig kort tid servere nystekte kjeks til gjester eller som kveldskos.

Skjr bare nsket antall skiver og stek som beskrevet i fremgangsmten.

Jeg har ogs skjrt opp hele plsa i skiver med en gang, og fryst ned i bokser med mellomleggspapir i mellom. Det gjr det enda enklere steke noen kjeks p 1-2-3!




Fr du noen igjen etter du har stekt oppbevarer du de i en tett kakeboks :)

S da er vel helgekosen i boks?

Perfekt aktivitet ta med barna p ogs. Eldstemann i huset her er en dreven baker i en alder av 4 r - og er ihvertfall skikkelig god p kvalitetssikre sjokoladen ;)

Ha en fortsatt strlende torsdag!

#oppskrift #mamma #hverdag #mat #bake #sjokolade #helg #bakekona

Sukkerfri Halloween-marsipan

Hei!

Siden det er lille lrdag i dag og Halloween er rett rundt hjrnet tenkte jeg det passet med en st og grsselig inspirasjon til sunnere godis!

Gresskar og avkuttede fingre. Ste greier ;)

La oss frst starte med oppskriften p sukkerfri og hjemmelaget marsipan!

Oppskrift:

  • 100 gram fettredusert mandelmel
  • 70 gram sukrin melis
  • 1 ts sukrin gold
  • 2 eggehviter

Bland sammen de trre ingrediensene.

Tilsett eggehvitene og kna deigen godt sammen.

La marsipanen gjerne f hvile i minimum 30 minutter i kjleskapet.

Fremgangsmten for lage gresskar

Da trenger du ogs:

- Oransje konditorfarge/food paste

- Grnn konditorfarge/food paste

- En tannpirker

Ta en stor bit av marsipanklumpen du har laget og bland med oransje farge.

Da en liten bit til og bland denne med grnn farge.

Form baller av den oransje fargen og trykk litt ned p toppen. Lag en liten grop med lille fingrene i midten p toppen.

Ta en tannpirker som du presser som en bue rundt "gresskaret" for lage stripene. Ikke "skjr" - men trykk.

Lag sm stilker av den grnne marsipanklumpen.

S til de blodige og avkuttede fingrene.

Du trenger ogs:

- Mandler

- 1 tannpirker

- Rd konditorfarge/ food paste

Trill sm plser av marsipanen du har igjen. Strrelsen p "fingrene" bestemmer du selv.

Trill de litt spissere p den ene siden og flat p enden p den andre siden.

Bruk tannpirkeren til trykke ned rynkene i fingrene.

Trykk en mandel p fingertuppen - dette blir en lekker gammel negl.

Dypp tannpirkeren i rd konditorfarge og skjr den rde fargen p enden. P denne mten blir "huden" litt ruglete ogs.

Og s er det bare kose seg med en finger eller to ;)



Jeg skal vre rlig si det fltes litt merkelig spise en "finger" ;)

Hper dette var til inspirasjon for noen :)

(Og dette kan selvsagt ogs gjres med ferdigkjpt marsipan fra butikken)

#sukkerfri #marsipan #halloween #godteri #sukrin #mandelmel #funksjonellmat #mat #kosthold #mamma #hverdag #hst #bakekona #sunt

Kremet fiskesuppe med laks og torsk

Hei!

Ukens suppeoppskrift kom litt senere p bloggen enn planlagt - men bedre sent enn aldri ;)

Dagene her gr i ett med to sm og mange sm og store prosjekter p gang. Her m jeg lage meg sm lister for holde styre p alt jeg m huske ;)

Ihvertfall - her kommer ukens suppeoppskrift som er en deilig kremet fiskesuppe - som krever lite forberedelser og tar ikke lang tid slenge sammen. Perfekt for en hektisk hverdag

Oppskrift:

  • 1 gul lk
  • 3 store gulrtter - del i to p langs og skjrt i skiver
  • 7 dl utblandet fiskebuljong
  • 2 dl melk
  • 2 ss mel
  • Laks skjrt i biter*
  • Torsk skjrt i biter*
  • 1 dl lettere matflte - eller vanlig
  • Salt
  • Pepper
  • Gresslk

*Hvilken fisk og mengden kan du tilpasse selv etter hva dere liker og har tilgjengelig. Jeg brukte ca 400 gram laks og 200 gram torsk.

- Lag fiskebuljong ved koke opp 7 dl vann og 1 fiskebuljongterning

- Fres finhakket lk i kjelen p middels varme til den blir blank. Tilsett fiskebuljongen og gulrttene, og la dette smkoke i ca 4-5 minutter.

- Tilsett melk og mel i et glass og ristet godt sammen. Rr samtidig som du tilsetter blandingen i suppen. La det smkoke i ca 5 minutter til.

- Skru ned varmen slik at ikke suppen koker, og tilsett fiskebitene. La disse trekke i ca 5 minutter til. Tiden kommer an p strrelsen p bitene.

- Avslutt med rre inn flten, og smak til med salt og pepper. Nr du skal servere tilsetter du finhakket gresslk.

Server gjerne brd, rundstykker eller flatbrd ved siden.


Nok en suppe med enkle smaker - som passer utmerket for bde store og sm :)

Ny suppe kommer neste uke!



Tilslrte bondepiker - uten tilsatt sukker

Hei!

Ikke er det bare lrdag i dag - men det er ogs Den norske epledagen.

Staselige greier ;)

S derfor passer det utmerket dele denne fantastiske oppskriften med dere.

Kombinasjonen mellom det friske, syrlige, ste og crispy. To tomler opp! ;)

Her er alle ingrediensene som er inkludert i oppskriften:

Innhold:

  • Hjemmelaget eplemos uten sukker - oppskrift HER
  • Ristet havregryn*
  • Yoplait dobbel 0 % vanilje - alternativer pisket krem, gresk yoghurt vanilje, mager kesam vanilje.
  • Karamelliserte valntter - oppskrift HER

*Jeg rister havregryn sammen med sukrin gold og litt vaniljepulver (kan fint slyfes) p middels varme i en stekepanne til havregrynen blir gylden.

Fremgangsmte:

Legg alle ingrediensene, utenom nttene, lagvis i et glass. Topp med ntter om du nsker - anbefales!

Norske epler er virkelig gode - s pass p nyte de mens det er sesong!

Denne oppskriften kan selvflgelig tilpasses;

Epler kan byttes ut med prer - eller plommer

Havregryn kan byttes ut med knust kjeks eller ristet puffet havre

Yoghurten kan byttes ut med flere alternativer som nevnt i oppskriften.



Den forrige porsjonen eplemos har virkelig gtt fort unna, s i dag m jeg plukke med meg noen flere epler fra butikken. Snnen min elsker ogs denne desserten - eller kveldsmat som han fikk det som her om dagen ;) Hverdagsluksus!

Nyt lrdagen!

#oppskrift #kosthold #mamma #mat #epler #havregryn #dessert #frokost #lunsj #kveldsmat #sukkerfri #sunt #lrdag #helg #bakekona

Karamelliserte valntter

Nok en fredag og en ny helg er snart godt i gang.

Jeg fikk et spontant ryddekick i dag mens frkna sov en av luren sine, og har n ftt organisert p nytt i kjkkenskapene. S deilig g over alt innimellom! Skuffene fr jeg ta neste gang ;)

I dag skal jeg dele en utrolig enkel og god oppskrift.

Karamelliserte valntter - uten bruk av sukker.

Crispy og ste.

Fantastisk som topping p kaker, muffins, is, diverse desserter, havregrt, pannekaker osv.

Og oppskriften bestr av kun to ingredienser:

Oppskrift:

Hakk valnttene oppi i biter. Varm en stekepanne p middels varme. Tilsett fibersirup i stekepannen og s valnttene. Vi vil ha bitene spre, og derfor m du ikke vre utlmodig steke disse p full varme.

Vend og rr i ca 2 minutter.

Avkjl p en tallerken eller benken. Bryt de opp i biter igjen.

Oppbevar i et glass med tett lokk.

Lenken er tilsendt

Jeg har blitt helt hektet p disse nttene. Gir virkelig det desserten det lille ekstra!

I morgen er det Den norske epledagen, s da kommer det selvsagt en ny oppskrift som inneholder eple. Ukens suppe er heller ikke glemt, og kommer p bloggen p sndag.

S her er det mye godt i vente :)

GOD FREDAG!

#oppskrift #kosthold #mat #mamma #trening #sunt #hst #ntter #sukkerfri #hverdag #fredag #helgekos #bakekona

Hjemmelaget eplemos - uten tilsatt sukker

Hei!

Dere som flger meg p Instagram, @bakekona, s kanskje at jeg kokte epler i gr kveld.

Resultatet ble denne fantastisk gode eplemosen!

Norske epler er virkelig gode - s da m man passe p bruke de mens det fortsatt er sesong :)

Oppskrift:

  • 500 gram eple - etter det er delt opp i bter/biter
  • 1/2 dl vann
  • 1 dl sukrin - evt 1/2 dl sukrin +

Tilsett alt i en kjele og kok eplebitene mre. Nr eplene har blitt mre kan du f.eks bruke en potetmoser til mose eplene. Hell eplemosen over p et glass og skru igjen lokket med en gang. La den avkjle seg p benken, og sett den inn i kjleskapet.

Mosen har begrenset holdbarhet i kjleskapet, s frys gjerne ned i sm bokser hvis du ikke skal spise den opp i lpet av de neste dagene.

nsker du en klumpfri mos kjrer du den i en blender eller moser med en stavmikser.



S enkelt lager man nydelig eplemos.

Lp p butikken og plukk med dere en pose norske epler - eller kanskje du har eller kjenner noe som har et tre i hagen?

Og dette er en super ting ta med barna p! Frst aktive med plukke epler og s lage noe godt etterp som man kan spise :)




Deilig p alt fra havregrt, brdskive, pannekaker, vafler eller til en oppskrift jeg skal dele med dere i morgen ;)

Ha en fortsatt fin torsdag!

#kosthold #trening #mat #epler #sukkerfri #utensukker #sunt #mamma #oppskrift #hst #bakekona #hverdag

Brownie-proteinbar med sukkerfri hvit sjokolade

Lille-lrdag!

Og da fr dagens oppskrift bli noe med sjokolade.

Jeg synes det er s morsomt eksperimentere med lage egne proteinbarer. Da kan man jo tilpasse smakene som man vil :) Og det gr fint lage et par i slengen, s har du noen dager fremover.

Eller du kan trille kuler av oppskriften, hvis du vil ha mindre biter av gangen ;)

Oppskrift til 1 proteinbar:

  • 20 gram fibersirup
  • 25 gram proteinpulver med sjokoladesmak
  • 5 gram mandelmel - fettredusert
  • 5 gram kakao - bakekakao eller f.eks rkakao.
  • 4 gram sukkerfri hvit sjokolade - ca 1 rute, men mengden her juster du selv

Bland alle de trre ingrediensene. Tilsett fibersirup og bland godt sammen. Forsiktig tilsetter du litt og litt vann til alt henger sammen. Mengden varierer veldig fra hvilken type proteinpulver du bruker.

Kna enten hakket sjokolade i baren eller trykk de ned p toppen etter du har formet den.

Nr baren er formet pleier jeg pakke den i mellomleggspapir. Baren setter seg ikke s lett fast til dette papiret. S legger jeg den i en pose og inn i kjleskapet en liten stund s den fr satt seg. Men den kan selvflgelig ogs spises med en gang ;)

Lenkene er tilsendt

Sukkerfri hvit sjokolade er ikke s lett f tak i, men jeg pleier kjpe det i innvandrerbutikker :)



Jeg fikk mentalt kuldesjokk da vi stod opp i dag! Minusgrader. Dette er jeg virkelig ikke klar for - og ihvertfall ikke siden jeg er en skikkelig frysepinne.

Frem med ull og den store tekoppen!

Ha en fortsatt super onsdag :)

#kosthold #trening #mat #oppskrift #sjokolade #bakekona #sukkerfri #mamma #hst #lillelrdag #sunt #proteinpulver #proteinbar

Sukkerfrie og grove rmmevafler

Lrdag!

Igjen..! Jeg fler virkelig at ukene bare raser avgrde. Jeg elsker g hjemme med frkna, og fler til og med at dgnet ikke har nok timer. Har s mange prosjekter og ting jeg nsker f gjort - samtidig som jeg bare ville ligge p gulvet og leke med henne. Hun vokser s fort, og ble 5 mneder forrige sndag. En nydelig frken med en allerede meget sterk personlig. Arvelig belastet. Grugleder meg til trassalderen ;)

Regner med at noen av dere hadde taco til middag i gr?

Vel - her kommer ihvertfall en vaffel-oppskrift s du kan bruke opp resten av rmmebegeret - eller om du kjper rmme spesielt til denne oppskriften ;) Det er selvflgelig lov.

For disse vaflene er ste, mektige og utrolig gode!

OPPSKRIFT:

  • ca 2 dl ekstra lett rmme*
  • 4 dl ekstra lett melk*
  • 4 store eller 5 sm egg
  • 1 ts bakepulver
  • 6 dl mel - jeg brukte 2 dl havremel, 2 dl sammalt hvete fin og 2 dl fibra fullkornsmel
  • En god dsj vaniljepulver - hvis du har
  • 1 ts kardemomme
  • ca 1,5 dl sukrin - evt ca 0,6 dl sukrin +
  • 1 liten klype salt
  • 50 gram smeltet smr - jeg brukte ekte meierismr, men bruk det du foretrekker

*Bruk den rmmen og melken du har.

Pisk sammen alle ingrediensene, unntatt smret, til en klumpfri rre. La rren svelle i minst 30 minutter.

Tilsett avkjlt smeltet smr.

Stek - og spis ;)

Hvis jeg telte riktig - jeg fikk besk av mannen og snnen p kjkkenet som stjal et par hjerter mens jeg stekte - s gir denne oppskriften ca 16 plater :)



Fru ubesluttsom mtte prve litt forskjellig p den frste vaffelplaten ;)

Blbrsyltety

Jordbrsyltety + litt gresk yoghurt

Smr + sukrin gold

Bringebrsyltety

Jeg bruker syltetyet fra Lerum - den uten tilsatt sukker. Hvis noen lurer p det :)



Perfekt til lunsj eller som kaffekos!

Vaflene som ble igjen puttet jeg i fryseren, og brukes til piffe opp matboksen til snnen min innimellom. Det er veldig stas f.eks ha med seg vaffel i matpakken nr det er turdag :)



I dag har jeg hviledag fra trening - etter en bra styrkekt i gr kveld. S i dag str familietid p planen. Helt perfekt :)

God lrdag!

#oppskrift #kosthold #bakekona #sukkerfri #utensukker #lerum #syltety #mat #kosthold #mamma #trening #hst #helg

Saftige og sukkerfrie havremufins med banan og sjokolade

Hei!

I gr var det bde lille lrdag og jeg hadde et sykt barn hjemme fra barnehagen. Da er det godt slenge sammen en litt ekstra deilig lunsj ;)

Han fikk selv vre med p rre sammen ingrediensene og la sjokolade p toppen - og et par sm biter i munnen.

Oppskrift - 3-4 muffins:

  • 1/2 banan - helst godt moden
  • 40 gram havremel - kjr havregryn i en blender hvis du ikke har.
  • 1 ts sukrin gold
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1 eggehvite - hele kan ogs brukes
  • 1/2 dl melk
  • 1 ts kakao
  • Sukkerfri sjokolade hakket i biter - jeg brukte mrk

Sett stekeovnen p 175 grader.

Mos bananen med en gaffel. Tilsett alle de andre ingrediensene, bortsett fra kakao og sjokoladebitene.

Ta et par spiseskjeer av rra over i en annen skl. Tilsett kakao i denne rra.

Start med legge en skje av den lyse rra i bunnen av muffinsformene, og s annenhver gang lys og mrk. Ta en gaffel dra lett igjen rra i formene for "blande" de litt. Tilsett sjokoladebitene enten p toppen eller dytt de litt ned i rra.

Stekes midt i ovnen i ca 15 minutter. Dette avhenger veldig av om du bruker varmluft eller ikke. Sjekk de nr de har gtt ca 12 minutter.

Lag gjerne dobbel porsjon, s fr du brukt hele bananen :)

Disse kan fryses, eller oppbevares i kjleskapet i et par dager. Holder seg fortsatt saftige :)



Deilig kos for bde liten og stor! Og metter godt ogs :)


Dagens fristelse levert - hper den faller i smak hos flere

Ha en fortsatt fin torsdag :)

#bake #muffins #oppskrift #kosthold #trening #sukkefri #mamma #hverdag #hst #sjokolade #havregryn #fullkorn #mat #bakekona

Kremet blomklsuppe

Hei!

P ukemenyen har vi suppe minst en gang - og derfor skal jeg fremover dele med dere oppskrift p en ny suppe hver uke :)

Perfekt hstmat!

S derfor blir dagens oppskrift en kremet blomklsuppe.

Den inneholder litt lettere matflte, men er fortsatt en veldig mager (og nydelig) middag!

Oppskrift:

  • 1 gul lk
  • 1/2 purre
  • 2 blomklhoder
  • 1 liter utblandet grnnsaksbuljong
  • 1-2 dl lettere matflte*
  • Salt og pepper
  • Pynt: hakket persille
  • Kjtt: bacon eller skinkestrimler.

*Du kan f.eks bruke 50/50 melk og matflte, eller bare melk for en lettere versjon. Personlig foretrekker jeg den runde smaken du fr fra matflten.

Hakk opp lken og skjr purren i skiver. Blomklhodene skjrer du opp i sm buketter og skyller.

Surr lken i en kjele til den har blitt gylden. Tilsett purre og blomkl. Rr rundt.

Tilsett grnnsaksbuljong og la alt koke i ca 15 minutter til blomklen har blitt mr. N kan du velge ta ut noen av blomklbitene, for ha noen biter i suppe nr den skal serveres. nsker du at alt skal vre uten klumper dropper du dette.

Mos alt med en stavmikser - evt blender.

Tilsett matflte/melk og smak til med salt og pepper. La de smputre i et par minutter.

Server!

Du kan enten beholde den kjttfri eller toppe suppen med sprstekt bacon, skinkestrimler, chorizo, plsebiter, stekt kylling eller svinekjtt i strimler.




Denne suppen har blitt en veldig stor suksess her de siste ukene, og er laget flere ganger. Den er mild p smak for barn, men samtidig ikke "kjedelig" for oss voksne ;) Rett og slett nydelig!

nsker dere en fortsatt fin onsdag :)

#middag #oppskrift #kosthold #mamma #mat #hverdag #sunt #blomkl #trening #hst #suppe #bakekona

Rask og nydelig plommedessert til hverdags som til helgekos

Sndag er en fin dag!

Butikkene er stengt, og man kan virkelig lade opp batteriene for en ny uke.

Her har jeg og snnen min store bakeplaner. For meg (og for han) er det skikkelig kvalitetstid. P med forkle og bare kose oss sammen - uten forstyrrelser. inkludere barna p kjkkenet mener jeg er utrolig viktig. Det er s mye lrdom lage mat og bake, sosialt med andre, og maten blir mer fristende nr de selv har laget den.

Resultatet av dagens bakst kommer p bloggen etterhvert :)

Med et glass hjemmelaget plommesyltety i kjleskapet er det enkelt slenge sammen raske hverdagsdesserter - snn som denne.

Her er glasset fylt med friskt syltety, syrlig yoghurt, st havregryn og crunchy mandler.

Ristet havregryn: nsket mengde havregryn ristet i panna med sukrin gold

Spr og karameliserte mandler: jeg brukte 5 mandler som jeg hakket. Tilsatte 1 ts fibersirup i stekepanna og s mandlene. Stek i panna i ca 1 minutt. Rr hele tiden. Legg dem p et fat og hakk dem opp igjen.

Inneholdet fra bunn til topp:

Et par spiseskjeer sukkerfritt plomme syltety

Et par spiseskjeer Yoplait dobbel 0 % vanilje

Ristet havregryn

Et par spiseskjeer Yoplait dobbel 0 % vanilje

Crunchy mandler

Lenkene er tilsendt

Herlig kombinasjon - og spesielt godt med disse crunchy bitene ;)



Da er det bare finne frem forkle, bakebollen og alle ingrediensene til dagens bakst!

Ha en super sndag!

#bake #dessert #sukkerfri #utensuker #sndag #mamma #trening #kosthold #yoplait #funksjonellmat #sunt #mat #fibersirup

Hjemmelaget plommesyltety - uten tilsatt sukker

Endelig lrdag!

Det betyr masse tid med familien, uten for mye fokus p flge klokka.

I skrivende stund ligger mannen og snnen min fortsatt og sover. Frkna tar sin frste lur. Da passer jeg p koble litt ut for meg selv - redigerer litt bilder, en kopp kaffe og nyter synet av det herlige hstvret som blir i dag. Kroppen er egentlig ganske sliten etter mye urolige netter med prinsessa, men livet er ganske s perfekt for det om dagen ;)

Titter derfor innom med en enkel oppskrift - hvis noen fortsatt har plommer igjen p plommetreet.

Selv har jeg ikke plommetre i hagen (str p nskelista), men en snill nabo kom med en stor pose til meg! Noen delte jeg i to og har fryst ned. Noen lagde jeg plommemos til frkna og noen ble til et glass syltety - eller en slags kompott.

Oppskrift:

  • 500 gram plommer - etter de er delt og renset
  • 50 gram sukrin +
  • Frene fra en vaniljestang - kan slyfes

Tilsett alle ingrediensene i en kjele og koke opp p middels sterk varme. La det putre til plommebitene er mre. Bruk enten en sleiv, moser eller stavmikser til mose til du fr mindre klumper. Du velger selv hvor fint du vil mose den.

Hvor stt man liker det er veldig smak og behag. Er det for syrlig vil jeg anbefale tilsette sukrin melis til du fr nsket sdme, og ikke mer sukrin +. Da unngr du at du fr korn i syltetyet.

Helt det moste syltetyet over p et glass mens det fortsatt er varmt og skru igjen. Avkjl og sett i kjleskapet.

Lenkene er tilsendt



Bare for legge til det angende plommemos til baby. Til skrellet jeg plommene, dampet bitene i en kjele og s most med en stavmikser. Jeg brukte ikke sukrin eller vanilje til henne.

Helte mosen over i en isbitform og fryst den ned da den var blitt avkjlt.



Utrolig godt p havregrten som p vafler! Eller sammen med yoghurt og ristet havregryn.

nsker dere en nydelig lrdag!

Instagram: @bakekona

Facebook-siden finner du HER

#syltety #sukkerfri #sukrin #funksjonellmat #plommer #mamma #hverdag #kosthold #mat #oppskrift

Peantt-proteinbar med sjokoladebiter

Fredags-lykke!

Jeg synes dagene bare raser avgrde - og ihvertfall n med to barn i huset. Flge opp begge barna, ha tid med mannen, holde orden i huset, trene osv. Kjede meg gjr jeg virkelig ikke om dagen ;)

Morsomt er det at jeg ogs har ftt tid til eksperimentere med litt nye oppskrifter i det siste. Innimellom kan det faktisk vre en lang prosess for komme frem til det resultatet jeg vil ha.

S i dag blir det oppskrift p en ny proteinbar.

Det er litt morsomt kunne lage de selv. Mikse smaker osv som man vil.

Jeg er forresten p jakt etter et nytt proteinpulver med sjokoladesmak - s del gjerne din favoritt!

Oppskrift p en proteinbar:

  • 20 gram fibersirup
  • 25 gram proteinpulver - jeg brukte vaniljesmak
  • 10 gram peanttmel
  • ca 5 gram hakket sjokolade - jeg brukte en med 70 %
  • Litt vann

Bland sammen proteinpulver og peanttmel. Tilsett fibersirup. Bland godt og tilsett litt og litt vann til det henger sammen. Vr veldig sparsommelig nr du tilsetter vann, for det er veldig lett tilsette akkurat litt for mye + at mengden avhenger av type proteinpulver.

Jeg pleier kna inn sjokoladebitene nr jeg former baren.

S pakker jeg mellomleggspapir rundt, og legger den i kjleskapet i minimum 30 minutter. Da fr baren "satt seg".

Lenkene er tilsendt

Du kan fint lage et par stykker i slengen, s har du i kjleskapet.

Jeg har prvd regne ut proteininnholdet. Den riktige mengden kommer an p proteinpulveret du bruker - men ca 19-21 gram

Hper dere har en fin helg i vente!

#proteinbar #trening #kosthold #proteinpulver #funksjonellmat #fibersirup #sjokolade #mamma #hverdag #oppskrift #peanttmel #bakekona

Nydelig salat til lunsj eller middag

Hei igjen!

Og vips var det blitt en ny mned. Jeg merker godt at hsten har kommet ordentlig. Her om dagen var det bare 2,6 grader da jeg stod opp. Jeg foretrekker den varmere rstiden, men det er noe spesielt og koselig med hst ogs. Man kan faktisk se at man brenner levende lys ;)

Forrige uke delte jeg et bilde p Instagram av lunsjen min og fikk noen sprsml om oppskrift. Derfor tenkte jeg at jeg like gjerne kunne legge ut innholdet i salaten her.

Som jeg tipset om tidligere pleier jeg ha flere bokser med ferdig oppkuttet grnnsaker i kjleskapet. P den mten gr det raskt slenge sammen en salat til lunsj eller som tilbehr/hovedrett til middag. Tid har man ikke nok av som smbarnsforeldre, s da er det greit ikke mtte finne frem fjla hele tiden for lage seg kjapt litt mat ;)

Jeg kan ogs legge til - nr jeg frst er i skrivemodus - at jeg har begynt dele en del mer ting p Instagram i det siste. En del personlige ting om min vektoppgang og n p veien nedover i vekt igjen. Jeg har hatt et par tunge r, pga en god del forskjellige rsaker. Men n er bde sinnet og kroppen p vei til bli sterkere enn noensinne! Det gr litt fortere dele ting p Instagram, s derfor havner det mer privat der enn her :)

Tilbake til salaten!

En oppskrift kan jeg ikke si at jeg har, men jeg kan dele hva jeg har blandet sammen. Dette er virkelig en av mine favoritter.

Jeg er ikke s veldig begeistret for kokt egg - men jeg tror ogs det hadde passet bra oppi for de som liker det ;)

Salaten bestr av:

Grnnsaker: grnnkl, paprika, mais, tomat, agurk og rdlk

Annet: byggris, skinke, et par spiseskjeer gresk yoghurt, en liten skvett soyasaus, fetaost og pepper.

Til lunsj pleier jeg tilsette en halv pose med snn byggris i "pose" - den fra Mllerens. Og jeg har vel ca 100 gram skinkestrimler. Kyllingbiter er ogs veldig godt.

Et alternativ til byggris kan f.eks vre quinoa eller fullkorns couscous. Selvflgelig ogs fullkorns pasta.

Dette er en veldig basic salat, men fortsatt utrolig god!

Jeg har flere nye og knallgode oppskrifter p lur til dere - blant annet en veldig god suppe. Og ogs en ny oppskrift med sjokolade. Mye godt i vente!

Nyt torsdagen - og snart er det helg

#salat #lunsj #oppskrift #kosthold #mat #hverdag #mamma #proteinrik #suntoggodt #trening

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com

hits