november 2013

Taco-salat, PB&J-sjokokake og vinnerne av giveawayen!

Det er først nå jeg sitter og slapper av på sofaen denne lørdagen! 

Julemarkedet på Folkemuseet og litt julgaveshopping. I kveld skal vi pusle litt med noen julegaver og pynte huset med rødt og hvitt! 

Men det er sikkert mange lurer på hvem som vinner gavekortene? ;)

Først middag. Så dessert. Og så vinnerne!

Middagen i går, som hos sikkert mange andre, taco!

 

Salat, paprika, mais, rødløk, squash, tomat som kom på etterpå, karbonadedeig med tacokrydder og mager kesam. Og litt salsa ble også blandet inn i moroa! 

En mager middag - for jeg var veldig klar for dessert! 

Og så har eksperimentert med noen juleoppskrifter, og det er ganske mettende skal jeg si dere ;)

Sjoko-kaka er rett og slett "fondanten", som mange av dere også har prøvd. Kanskje flere ganger også! ;)

Den fikk stå noen sekunder lenger i mikroen - og vips var det en sjokoladekake! 

Toppet med PB2 blandet med vann og jordbærsyltetøy.

Den dekket søtbehovet ja!

Men det gjorde forsåvidt julebaksten også..

La oss komme til det mange lurer på.

Men først må jeg få si tusen takk for mange fantastiske kommentarer! Jeg har lest gjennom hver eneste en en gang til. Her er det mange flotte tradisjoner og ikke minst mange fristende favoritter! Jeg har absolutt fått inspirasjoner til flere ting jeg har lyst å prøve ut :) Og til og med noen juleønsker!

Hvem er de to som har vunnet gavekort på 50 $ hos iHerb? 

1.  Thea H.

2. Silje H.

Gratulerer så mye til dere begge! Og kos dere med shoppingen fra sofaen ;)

Mail vil bli sendt til begge to i løpet av kvelden!

Men så var det dette med et par små gleder til da.. :)

Jeg har veldig lyst til å sende en liten "trøstepremie" til noen flere av dere. 

Lene B, Monica F, Mari og Anna - vil få en liten "surprise"-konvolutt! 

Jeg sender mail til dere også i løpet av kvelden! :)

Nå fremover, og spesielt siden det er jul, kan det være det dukker opp flere muligheter for å vinne ulike gavekort eller andre små premier! Og det er vel greit? ;) 

I morgen begynner jeg også med den første ordentlige julebakst-oppskriften. 

I skrivende stund står sjakkruter/silkekaker i ovnen - så vet dere det ;)

Hei hå - nå er det jul igjen! 

Og god lørdagskveld! 

 

#mat #suntoggodt #karbonaddeig #taco #salat #kesam #middag #jatildesserthverdag #pb2 #iherb #sukringold #sukkerfri #sjokoladekake #sukrin #sjokolade #funksjonellmat #bakekona #oppskrift

Sukkerfri julebakst som kommer på bloggen - bl. a. hvite kakemenn, kokosmakroner og havrekuler.

God kveld! 

I dag slapp jeg løs "juledyret" på jobb - og stilte opp med forkle og pepperkakeformer! Pepperkakebaking med barna og julemusikk i bakgrunnen. 

Og det blir det mye av fremover! Både på jobb og på hjemfronten :)

Nå må jeg innrømme at det allerede har blitt en del julebakst. Jeg har eksperimentert litt - noe med stort hell og noe havnet rett i søpla! ;) 

Som i dag f.eks. Pepperkakene ble ikke som ønsket, men jeg gir ikke opp! Sta bakekone - bare spør min mann.

 

Men hjelpes da dere - jeg blir jo meget søtsugen og fristet av alle favorittene dere kommer med i giveaway-innlegget mitt! 

Og det er selvsagt en del gjengangere - pepperkaker, hvite kakemenn, kokosmakroner, sarah bernhardt, brune pinner, havrekuler, marsipan, konfekt, risboller, bounty og riskrem. Bare for å nevne noen! 

Gledelig er det da at flere av disse ønskene allerede er på vei! Eller er planlagt ;) 

Fra helgen slippes det ut oppskrifter en etter en - og jeg håper mange av de faller i smak hos flere!

Etter innlegget i går gikk jeg da altså rett ut på kjøkkenet å slang sammen en "lavkalori"-pepperkakedeig. Den ble ikke sånn som ønsket. Men dere..

Hvite kakemenn! De ble bra - og er bortvekk. Ups..  Med hjelp fra en meget fornøyd ektemann og sønn! 

Mange av deres favoritt vet jeg også! ;)

Og så en liten smakbit på mer som kommer!

Hjemmelaget pepperkakekrydder

Pepperkakedeig-biter

Noen ganger er faktisk deigen bedre enn å spise det ferdige resultatet!

Sjokolade-havrekuler.

Kokosmakroner.

Julekake-scones - fantastiske gode, fiberrike og saftige!

Marsipan dyppet i sjokolade.

En oppskrift på sukkerfri bounty kan du allerede lese her.

Og disse er en slags lavkalori-versjon av risboller - med eller uten proteinpulver!

Minner da igjen om giveaway-innlegget - hvor TO heldige vinner gavekort på 50 $ hver hos iHerb.com!

Og det er kun et fåtall som har deltatt under "blogg-kriteriet", så der er sjansen veldig stor! 

Nå er det jul - igjen!

 

Giveaway - gavekort på 50 $ hos iHerb.com

Sponset gavekort

Og ikke bare til en av dere - men til to heldige vinnere!

Dette må jo være den perfekte giveawayen nå før jul :)

Dere vet jo at det stadig daler ned hentelapper fra iHerb i postkassen min, og at dette virkelig er en nettbutikk jeg er glad i! Så da jeg plutselig fikk en mail fra iHerb hvor jeg fikk muligheten til å gi to av dere en liten førjulsgave ble jeg mildt sagt i ekstase. Dette kunne jeg jo ikke takke nei til! 

For dere som ikke er så kjent med iHerb - blir dere kanskje litt klokere av å lese min iHerb-guide.

 

Det er et par viktige ting å få frem for dere som ønsker å delta på denne konkurransen:

  • Dere kan bo hvor som helst i verden - så alle kan være med! 
  • Dere må enten være registrert hos iHerb eller bli kunder (som er naturlig hvis man ønsker å vinne et gavekort for å bruke derfra)
  • Du må selv betale for frakten - altså at gavekort gjelder for det du handler for**

**Frakten er så lav som 4 dollar. Siden gavekortet er på ca 300 NOK, vil det si at du må fordel det over ihvertfall to pakker for å få brukt hele summen, uten å måtte betale fortollingsgebyr. Grensen for utenlandsshopping uten å havne i "toll-tull" er på 200 kroner for de som ikke vet det. Så det vil da si at du må selv betale 8 dollar, ca 50 kroner, i fraktkostnader. Som etter min mening er vel verdt det! 

I iHerb-guiden tipser jeg om flere av mine favoritter. Det finnes så utrolig mye i denne fascinerende nettbutikken. Hva med å kjøpe noe spennende julegaver? 

Her kommer ihvertfall noe tips - til deg selv eller andre.

Gavekortene er sponset av iHerb


1. Peanøttmel - kan brukes i bakst eller konfekt

2. Proteinpulver med sjokoladesmak - min favoritt når det gjelder nydelig sjokoladesmak

3. Kalorifri pannekakesirup - topping på havregrøt, pannekaker og dessert.

4. Peanøttsmør i pulverform - helt genialt produkt!

5. Yaconsirup - søtning uten at det påvirker blodsukkeret. Perfekt i bakst og godis.

6. Steviadråper - i kaffen, bakst, desserter, smootier. I det meste!

7. Chiaseed - rik på blant annet kalsium og omega-3. Mange bruker dette i overnight oats.

8. Quinoa - erstatning for ris. Proteinrikt og mettende. Finnes også som mel, til å f.eks brukes i pannekaker.

1. Sjokoladedekket cashewnøtter - god snacks eller hakket over yoghurt eller i frokostblandingen.

2. Sukkerfri drops - Utrolig gode - pleier ofte å ha et par stykker i veske når søtsuget setter inn!

3. Cookie dough i en proteinbar - både meg og min mann sin favoritt.

4. Lakris - barndomsminner for meg.

5. Søt kjeks - gode som de er, knust oppå is/yoghurt eller til å bruke til ostekakebunn.

6. Pepperkake-kjeks - perfekt nå før jul! 

7. Ostepop med jalapeno - for de som liker det litt spicy. Min manns favoritt.

8. Chasewnøtter og cacaonibs - meget god snacks! 

9. Kjærlighet på pinne -  i en boks! 

1. Håndkrem - lukter godt og gir mye fuktighet. 

2. Sminkekoster - utrolig bra sminkekoster - perfekt som gave?

3. Grønn te med mango - min favoritt!

4. Julete - for de som liker litt mer spicy te.

5. Julete på en fin boks - fin som gave eller dekorativt på benken.

6. Kaffe med vaniljesmak - oppkvikker og hjelper på søtsuget.

7. Badelek - stor hit hos Jonathan

8. Tekopp - smart og fin kopp 

9. Pepperkake-te - et must i desember?

Husk: Ved å bruke koden KPG519 får du  5/10 $ avslag på den første bestillingen!

 Så..

To gavekort - To vinnere! 

 

Det er to muligheter for å kunne delta på denne konkurransen:

1.  Legg igjen en kommentar på dette innlegget med dine favoritter av julebakst/godis eller noe du ønsker deg til jul :) Brukes som inspirasjon til hva jeg kan eksperimentere på i tiden fremover 

2. En liten fordel for dere som har blogg - lag et innlegg på bloggen om denne konkurransen med link til dette innlegget. Og legg igjen link til innlegget ditt under kommentarer, slik at jeg kan se det :)

Husk å legge mailen i epostadresse-feltet slik at jeg har kontaktinfo til de som vinner!

Når vinnerene er trukket vil jeg gi iHerb informasjon om dette, og iHerb-kontoen til vinnerne vil bli fylt opp med 50 $ å shoppe for! 

Konkurransen vil mest sannsynlig bli avsluttet på fredag - og vinnerne blir da kontaktet enten fredag eller lørdag + lagt ut her på bloggen. 

Og for dere som så forrige giveawayen.. Jeg ble jo så utrolig overveldet over interessen, at det endte opp med en del flere ekstra gevinster enn planlagt. Så det er bare å spre det glade budskap til andre, som f.eks ved å like innlegget på Facebook-siden osv. Så får vi se om nissemor finner fram enda flere godsaker fra sekken ;)

 

LYKKE TIL!

#giveaway #iherb #bakekona

 

Keepin' it simple - vanilje-pannekaketårn med jordbærsaus

God morgen! 

Halvveis i uka - og snart helg!

Snart desember. Jeg er lettere gira ;) Om få dager blir huset forvandlet, med rødt og lys overalt!

Enkel frokost - med få smaker, men allikevel så godt!

Vanilje-proteinpannekaker med en veldig enkel jordbærsaus.

Oppskrift:

  • 50 gram havremel - jeg maler selv av havregryn i en blender
  • 10 gram proteinpulver med vaniljesmak
  • 1 ss sukrin gold
  • 1/2 ts bakepulver
  • Evt en dæsj vaniljepulver eller steviadråper med vaniljesmak
  • 1 eggehvite
  • ca 0,7 dl vann eller melk

Som alltid - bland alt godt sammen. Røra kan gjerne svelle litt, men det er ikke et must. Stekes i panne på middels sterk varme.

Jordbærsausen er veldig enkel. Frosne jordbær toppet med litt sukrin melis, som har fått tint i kjøleskapet over natten. Dermed blir det en naturlig saus i skålen, som er god over pannekaker, is, eller yoghurt! Selve bærene er også god topping eller bare spises ved siden av :)



Saftige og mettende. Søte og veldig gode :)

På toppen og mellom lagene kan du enten ha f.eks Yoplait dobbel 0 % vanilje eller med jordbærsmak. 

Formen er heldigvis nesten tilbake til det normale - så da kan julebakst og andre som hemmeligheter fortsette.

Er det ikke sånn med julen? Mange spennende små hemmeligheter og gleder. Jeg må ihvertfall få ferdig julekalender og et par andre ting før helgen. Og en tradisjon hos meg er å starte desember med å gå på Julemarkedet på Folkemuseet. Det gleder jeg meg veldig til! En nystekt lefse i hånd, go' gammaldags godis og fin julestemning! :)

I kveld dere. Da kommer innlegget med en helt utrolig bra førjuls-giveaway! Den burde dere få med dere ;)

Ha en strålende onsdag! 

 

#sukkerfri #sukringold #funksjonellmat #oppskrift #jatildesserthverdag #oppskrift #pannekaketårn #pannekake #proteinrik #proteinpulver #vanilje #iherb #hjemmelaget #vektklubb #havremel #havregryn #fiberrik #bakekona #jordbær

Julefølelse med Selection av Arne Brimi

 Jul og desember står nå for døren, og det betyr ekstra mange middagsselskaper med mye god mat! 

Alle er vi vel godt kjent med Arne Brimi, og hans lidenskap for norsk kvalitetsmat?

ICA har inngått et samarbeid med Brimi, og fyller i disse dager butikkhyllene opp med førsteklasses julemat.

Selection av Arne Brimi er et utvalg av norske råvarer med høy kvalitet. På grunn av den høye kvaliteten er det begrenset opplag av de ulike matvarene.

ICA selger blant annet pinnekjøtt fra gårder på vestlandet, einerrøkte reinsdyrpølser, juleskinke og reinsdyrskarbonader.

I tillegg har de også en grov gårdspølse og den klassiske surrede sylten.

La meg vise dere de to siste godsakene!

Sponset innlegg

Surret sylte, laget etter nordnorsk tradisjon. Røkt gårdspølse med kjøtt fra både får, svin og storfe.



Min mann, en ekte nordlending, har juletradisjoner med sylte på brødskiven. 

Et annet og veldig smakfullt alternativ er å skjære sylten i tynne skiver og så lage lefseruller, gjerne med litt sennep smurt på.

Perfekt som forrett, småkos eller som tilbehør til middagen. 

For at sylta skal holde seg lenger og for en ekstra god smak kan den på forhånd legges to døgn i lake. Til laken trenger du 2 liter vann, 50 gram salt og 2 dl eddik.

Og så til selve hovedretten! 

Gårdspølse med kokte poteter, rotmos og sjysaus.

Denne pølsen falt mildt sagt i smak hos både små og store.

Gårdspølsen skal helt enkelt bare trekke i vann på ca 70 grader i 15 minutter.

Og siden denne pølsen er ganske mektig og så full av smak i seg selv, er det godt med et enkelt tilbehør til.

Rotmosen kan lages ved å skjære gulrot og kålrot i terninger, og kokes til de er møre. Mos eller bruk en stavmikser. Rør inn en skvett fløte/melk og smak til med salt og pepper. Her kan du se Brimis kålrotmos.

Saus er på ingen måte et must til dette, for disse pølsene er så saftige og utrolig gode i seg selv. 

Men en helt enkel sjysaus var veldig godt til.

Oppskrift:

  • 5 dl vann
  • 2 ss fond eller buljong
  • 1 liten sjalottløk - en klassisker hos Brimi
  • 2 ss maizena
  • Salt og pepper

Kok opp vann og fond. Tilsett løken, og la det småkoke litt. Løs opp maizena i litt vann, og rør dette inn i sausen. Kok opp sausen på nytt, og smak til med salt og pepper. Hvis du ikke ønsker løk i sausen når du skal servere siler du den bare før servering. 

Både gårdspølsen og sylten er sikkert også veldig gode til juletapas! 

Julelykke:

ICA har i disse juletider, som den første dagligvarekjeden i Norge, også lansert sitt eget skrapelodd!

Handler du for over 500 kroner hos ICA får du 1 julelykkelodd. Handler du for 1000 kroner får du 2 lodd, osv.

Tusenvis av premier skjuler seg bak lukene, og hovedpremien er mat for 100.000 kroner. Vinneren av hovedpremien trekkes i romjulen.

Jul handler om tradisjoner og god mat! Og dette ga virkelig den perfekte smaken på alt det gode som er i vente! 

 

Fylt squash og paprika - Marmorerte proteinpannekaker

Jeg er vel ikke den eneste som har fått med meg at det kun er en måned igjen til julaften? :) 

Så i tiden fremover blir det mer jul her på bloggen også! Jeg har nok tyvstartet litt allerede.. ;) Vi snakker bakst, tips, desserter osv! 

På fredag hadde vi denne enkle middagen.

Squash og paprika fylt med kyllingkjøttdeig og toppet med ost.

Paprika og squash delt i to, og innmaten ble tatt ut. 

Kyllingkjøttdeig stekt i panna med en boks hermetiske tomater, oregano, salt, pepper, hvitløk, paprikapulver og chili.

Fyll squash og paprika med kjøttfyllet, og topp med ost. Bakes i ovnen på 200 grader i 20-25 minutter.

På squashen hadde jeg jarlsberg, og på paprikaen hadde jeg mozzarella. 

Du kan selvfølgelig servere ris/quinoa ved siden av. Eller rett og slett fylle grønnsakene med denne nydelige gryteretten.

Og så til et lite tårn - nå som matlysten er tilbake! 

Sjokolade og gresskar-proteinpannekaker! 

Grunnoppskriften er denne

Jeg brukte hjemmelaget gresskarpuré istedenfor fruktmos, og blandet halvparten av røra med en god ts kakao. Jeg tilsatte litt ekstra med kanel også.

Da jeg skulle steke de la jeg en skje av den lyserøra i stekepannen, og en skje med den mørke røra oppå. Så smurte jeg blandingen litt utover i panna, og på denne måten marmomerte de seg.

Toppet med gresk yoghurt blandet med en skje gresskarpuré og litt sukrin melis. 

Dere.. Jeg klør i fingrene etter få ut neste giveaway - så den kommer i løpet av uka. 

Dere kan få to hint: iHerb + gavekort

Ikke avslørende i det hele tatt.. ;)

Men dette høres vel bra ut?

 

#sukkerfri #sukringold #funksjonellmat #oppskrift #jatildesserthverdag #pannekaketårn #pannekake #proteinpannekake #proteinrik #proteinpulver #kokosmel #iherb #gresskar #bakekona #muskelmat #middag #paprika #kylling

Nydelig og saftige oppned-muffins!

Noen husker kanskje denne kaken? Det er en utrolig nydelig kake, som jeg rett og slett ikke har klart å glemme.

Så for en liten stund siden kjente jeg at det var på tide å gjøre noe med dette savnet.

Resultatet er en lignende versjon i muffinsformer! Som jeg har laget mange ganger i det siste!

Perfekt kveldskos på en veldig kjølig høstkveld! Snart begynner vi på den første vintermåneden dere..

Oppskrift på fire stykker:

  • 50 gram kakemix fra funksjonell mat**
  • 1 ts sukrin gold
  • 60 gram mager kesam - evt melk, men da gjerne 0,5 dl.
  • 1 eggehvite
  • Sukrin/sukrin gold
  • Fronse bær

**Erstatt litt av kakemixen med proteinpulver med vaniljesmak for en mer proteinrik versjon.

Sett stekeovnen på 175 grader. Bland sammen kakemixen, sukrin gold, mager kesam og eggehvite. Bland alt godt sammen. Strø litt sukrin eller sukrin gold i bunnen av fire muffinsformer. Legg ønsket bær i bunnen. Jeg brukte blåbær og knuste bringebær. Legg en god skje med røre oppå bærene. 

Stekes midt i ovnen i 10-15 minutter .Alt avhenger av hvor mye du fyller formene med bær og røre.Og litt på ovnen du steker i :)

La de få avkjøle seg i minst fem minutter slik at bærene får satt seg sammen med muffinsene.

Vipp de ut av formene. Jeg fortrekker som alltid å bake i silikonformer, og dermed er det veldig enkelt å ta de ut.

Over på et fat. Dryss litt sukrin melis på toppen - både for synet og for litt eksta søtsmak.

Gresk yoghurt blandet med litt sukrin melis og vaniljepulver er veldig friskt og godt til.

Mager kesam vanilje, is eller Yoplait dobbel 0 % vanilje er andre gode alternativer! 

En lun dessert som er frisk, søt og mektig! 

Kakemixen er glutenfri, og med laktosefri yoghurt kan de lett lages for å passe for de som må unngå det også :)

Er dere klare for helg?

Og dere.. Jeg holder på med en helt fantastisk Giveaway til dere! Helt perfekt nå før jul! :) 

God helg! :)

 

#sukkerfri #jatildesserthverdag #glutenfri #kakemix #sukringold #funksjonellmat #bær #sukrinmelis #yoghurt #proteinrik #mager #kesam #kveldskos #bakst #sunt #bakekona #oppskrift

Hurtig-müsli med vaniljeyoghurt og appelsin

God kveld!

Dette har vært en veldig fraværende uke på mange måter, og det er rett og slett pågrunn av sykdom. Jeg har vært helt slått ut av sykdom siden søndag, og har først i dag begynt å spise litt mer som normalt. I går kveld og i dag har jeg også orket å gjøre litt mer enn å bare ligge under et pledd på sofaen. Jeg satser på at dette var min dose før jul! :)

På kjøkkenet har jeg nesten ikke vært og pcen har jeg nesten ikke rørt. Det forrige innlegget om iHerb tok mange dager å skrive! Men med litt mer matlyst og energi håper jeg formen nå bare blir bedre og bedre!  La oss ikke snakke om at jeg klarte å knuse fronten på iphonen min i begynnelsen av uken også..  Kjære Julenisse - jeg ønsker meg så sårt en ny telefon!

Nok sykdomsprat! 

Denne "müslien" ble laget forrige uke, og var et veldig godt mellommåltd!

Super som frokost eller kveldsmat også :)

Oppskrift:

  • 25 gram havregryn
  • 1 ss sukrin gold
  • 1/2-1 ts kanel
  • En klype kardemomme
  • 1 god ss frukstmos eller eplesyltetøy

Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en skål. Hell det i en varm stekepanne. Sukrin gold vil fort smelte. Tilsett fruktmosen og bland det godt med havregrynen. Stekes på middels sterk varme til blandingen har blitt gylden. Rør jevnlig.

Den blir mer crispy når den får avkjølt seg litt.

Jeg helte helt enkelt et beger Yoplait dobbel 0 % vanilje i en skål. Skjært en appelsin i biter. Toppet med müsliblandingen og litt mer sukrin gold.

I tekoppen hadde jeg St Dalfour Green Tea i smaken Mandarin Orange. Jeg synes dessverre denne smaker litt lite, og er langt i fra så god som Golden Mango.

Jeg har en rolig kveld på sofaen foran meg, etter en bedre og litt mer aktiv dag enn tidligere denne uka. Jeg har til og med beveget meg en kort tur utenfor døra!

Håper dere har hatt en bra uke så langt! :) Snart er det helg igjen ;)

 

#sukkerfri #sukringold #funksjonellmat #oppskrift #jatildesserthverdag #frokost #trening #kveldsmat #mellommåltid #te #vanilje #iherb #vektklubb #appelsin #havregryn #fiberrik #bakekona #yoghurt

iHerb-guide og et utvalg av mine favoritter!

Da var tiden endelig kommet - her er en liten innføring i en av mine favoritt-nettbutikker - iHerb.

Hva er iHerb:

Det er en helt fantastisk helsekost/altmulig-nettbutikk, som det nesten er litt farlig å oppdage!

Jeg fant denne butikken da interessen for sunnere bakst, med og uten proteinpulver, og eksperimentering på kjøkkenet eksploderte for fullt i våres. Og det var en så overveldende opplevelse at jeg nesten ga opp! Jeg var innom flere ganger før jeg turte å bestille noe. Hvor skal man begynne? Hva finnes der? Hva er bra? Og ikke minst kan det sendes til Norge? For en jungel!

For det er nemlig sånn at ikke alt kan sendes til Norge, men det er for det meste når det gjelder kosttilskudd. Jeg har enda ikke fått en pakke stoppet pga dette. Dobbelsjekk med legemiddellisten hvis du er usikker.

Du kan finne alt fra: proteinpulver, sminkeprodukter, glutenfrie matvarer, godis, te, kaffe, krydder, kjeks og annen mat for de små, kosttilskudd, raw food, bakevarer osv. Altså det du finner her i norske helsekostbutikker + en masse mer! Til og med Wasa knekkebrød!

Utvalget er enormt og prisene er som regel mye lavere enn her i Norge, selv med frakten!

Toll og frakt:

Husk at en pakke som har en verdi på over 200 kr må fortolles. Da kommer det et fortollingsgebyr på 133 kr + merverdiavgift av pakkens verdi. Frakten regnes ikke med i 200 kroners grensa. Det er uansett greit å legge til en liten margin, i tilfelle valutakursen skulle gå opp etter du har bestilt.

Den billigste fraktmetoden er Global Priority Mail by DHL. Den koster 4 dollar, og gjelder for bestillinger opp til 1,8 kg. Over det vil frakten med denne fraktmetoden komme på 24 dollar. Frakttiden varierer, men tar som regel ca halvannen uke.

 

DHL Express- International koster 8 dollar, men anbefales hvis du trenger produkter fort, og som veier litt mer. Da kan pakken ha en vekt på 3,6 kg, og fraktiden er kun noen dager.

 

Du kan også velge UPS International. Med den koster frakten 24 dollar, men da vil du også få en trackingkode.

 

Det er nemlig sånn at den billigste fraktmetoden gir deg ingen rettigheter hvis pakken aldri kommer frem. Men jeg kan legge til at så langt har jeg aldri opplevd noe problem med dette, og holder meg til den billigste metoden.


Det kan ofte være et lite puslespill for å komme både under tollgrensen og den billigste fraktmetoden. For et produkt som du kanskje tenker er innefor med god margin på vekta, har faktisk en mye høyere frakt-tyngde. Til høyre på hvert produkt finner du hvor mye «fraktvekten» vil være. Jeg legger ofte varene i handlekurven, og så ser jeg hvordan jeg ligger an på vekten. I handlekurven oppdaterer den automatisk om du går over vekten for den billigste frakten.

 

Jeg elsker også å lete etter «pakkefyll» når jeg handler dyre ting som ikke veier så mye. En pakke Questbarer f.eks koster 26,78 dollar. Da har jeg fortsatt noen dollar igjen til å nærme meg tollgrensen.  Som regel havner det da også en pakke te eller noe godteri oppi.

 

Betaling:

 

Det er helt trygt å handle fra iHerb. Dette er en velkjent nettbutikk. De sender varene fort avgårde, og kortet blir belastet når pakken(e) er på vei.

 

Ekstra tips:

Husk alltid å sjekke Trials og Freebies, som ligger øverst på nettsiden. Trials er produkter og produktprøver til en lavere pris, mens Freebies er gratis produktprøver. De har også ekstra tilbud som det kan være greit å titte innom, under Specials.

 Noen av mine favoritter:

Produkter fra Walden Farms:

Pancake syrup, Chocolate syrup og Caramel syrup.

Jeg har også ofte Chocolate dip og Caramel dip i kjøleskapet. 

Dette er da kalorifrie produkter, så ikke forvent at sjokoladesirupen skal smake som Freia sjokoladesaus. Det er veldige mange meninger om disse produktene. Noen liker de, og andre synes de smaker forferdelig. Jeg liker å bruke de på alt fra pannekaker, havregrøt og på is. Alt med måte! 

"Peanøttsmøret" har jeg kjøpt en gang, og kommer ikke til å kjøpe igjen. Av dressingene har jeg prøvd Thousand Islands og Ranch. Den første var overraskende god, den andre hadde en rar ettersmak som ødela for meg.

Så som dere sikkert skjønner, og som mange av dere allerede vet, disse produktene er litt "hits and misses". 

Søtsaker og snacks:

Her, som til alt annet egentlig, er utvalget enormt. Sjokolade, kjeks, godis, frokostblandinger, potetgull osv. Sunt og usunt! ;)

Kjeks fra Back to Nature er virkelig godsaker! Vaniljekjeksen anbefales på det sterkeste, og jeg skal helt klart prøve ut flere varianter fra dette merket.

GoLean Crisp fra merket Kashi var nesten litt farlig å ha i skapet! For den boksen gikk jeg flere ganger og bare småspiste fra! Jeg liker crunchy frokostblandinger.

Merket Barbaras Bakery har også mange godsaker. Kjeksen er utrolig god, spesielt vaniljekjeksen her også! Smakene finnes i store poser, og små koseposer ;) I tillegg liker jeg veldig godt frokostblandingen Puffins Peanut Butter & Chocolate. Og min kjære mann sin favoritt fra dette merket er snacksen Cheese Puffs Jalapeno.


Et veldig godt sukkerfritt sukkertøy er fra Fifty 50. Favorittsmaken er Butterscotch, men blandingsposen er også veldig god.

Både Jonathan og vi voksne liker Yummy Earth sine kjærligheter ;)

Nøtter har jeg først i det siste oppdaget, og har funnet to store favoritter. Roasted Cashew Chocolate og Cacao Cashew Cluster. Sist nevnte er rett og slett farlig å ha i skapet! Virkelig snadder ;)

Diverse barer:

Det er vel naturlig å starte med proteinbarene fra Quest Nutrition. En favoritt hos mange, og med en god del forskjellige smaker! Jeg har ikke prøvd alle, men jeg liker godt de jeg har smakt.

Favorittene mine er Cookie Dough, Chocolate Brownie, White Chocolate Raspberry og Double Chocolate Chunk. Jeg liker også veldig godt Cinnamon Roll, Strawberry Cheesecake og Chocolate Peanut Butter.

Andre barer jeg liker godt er fra Chocolite og Atkins. Noen er gode proteinbarer, men mange av disse er mer en "kosebar". De hjelper godt til få å dekket søtsuget! På Atkins-barer er det mye å spare i forhold til norske priser.

Det finnes et hav av forskjellige barer hos iHerb. Alt fra raw til müslibarer. Altså noe for enhver smak :) Så her er det mange som jeg gjerne vil prøve!

Proteinpulver:

Jeg handler faktisk ikke så mye proteinpulver fra iHerb. Det er så absolutt ikke på grunn av utvalget, men på prisen. Mange av de jeg fortrekker havner akkurat i tollgrensen, og derfor tar jeg ikke sjansen på det. Derfor bestiller jeg gjerne dette fra Vitacost

Mannen sin favoritt er Optimum Nutrition i smaken Double Rich Chocolate. Nydelig på smak, men fungerer dårlig i bakst og desserter. Det er et populært proteinpulver for å drikke.  Dette proteinpulveret koster f.eks 34.54 dollar hos iHerb, og 27.99 hos Vitacost. Frakten hos iHerb er 4 dollar, og 10 dollar hos Vitacost. Det vil altså koste det samme for denne pakken å få den sendt, men ved å bestille den fra Vitacost slipper du unna tollkostandene.

Men når det gjelder iHerb og proteinpulver er det fortsatt noen varianter jeg handler derfra.

Chocolate Fudge Brownie - Strawberry Cream - Peanut Butter - Chocolate Supreme - French Vanilla

Chocolite protein er populært hos mange, og er helt fantastisk på smak.. Det gir også veldig bra resultat brukt i bakst og desserter. I tillegg kommer de i små poser, som kan være fint for dere som er nysgjerrig på dette med proteinpulver i kosten men ikke vil ha en dunk. 

Et merke jeg handler fra iHerb er Dymatize Nutrtion, og da ofte casein-pulveret i sjokolade og vanilje. Kasein er et protein som tas saktere opp i kroppen enn f.eks myse, og er derfor et godt alternativ på kvelden. Det gir f.eks utrolig saftige mugcakes.

Te:

Og kaffe egentlig. Men som regel er det te som havner i handlekurven. Som jeg nevnte i begynnelsen er en pakke te det perfekte «pakkefyllet». 

Igjen utvalger er enormt, og de har et hav av merker!

Jeg kjøper ofte fra Pukka Herbs, Yogi Tea og St Dalfour. På topplisten ligger St Dalfour Green Tea i smaken Golden Mango.

Diverse:

PB2 er et fettredusert peanøttpulver, med eller uten sjokoladesmak. Enten mikser jeg det med vann for å lage peanøttsmør, eller så blander jeg det direkte i det jeg lager for å få peanøttsmaken. Det har 1/4 kaloriinnhold i forhold til vanlig peanøttsmør.

Men en farlig variant er peanøttsmør fra Peanut Butter & Co. I skuffen har jeg for øyeblikket smaken White Chocolate.

Stevia blir mer og mer vanlig her i Norge, og det er selvfølgelig et enormt utvalg hos iHerb. Her får du steviadråper i alle mulige smaker! Det brukes som smakstilsetning/søtning i alt fra bakst, i kaffen og i desserter.

Krydder er det vel ganske så bra utvalg av her i Norge, men det er mange spennende varianter hos iHerb også. Tacokrydder uten salt er vel en mange kjenner godt derfra.

Yaconsirup er et naturlig søtningsmiddel, som ikke påvirker blodsukkeret som sukker gjør. Brukes i bakst, på desserter, i te osv.

Til og med leker til Jonathan har jeg kjøpt fra iHerb!

Så som dere skjønner er det utrolig mye man kan finne i denne nettbutikken. Ikke forvent at du får oversikten med en gang. Det har jeg fortsatt ikke fått!

Bruk Google eller spør hvis det er noe spesielt som er usikkert om et produkt.

Jeg føler jeg har glemt flere ting, men det får være nok for denne gangen. Så får jeg heller komme med flere sånne småinnlegg med tips når de dukker opp :)

iHerb = jul året rundt ;)

Del gjerne tips hvis du har noen store favoritter jeg ikke har nevnt! 

#iherb #guide #shopping #suntoggodt #tips #nettshopping #pakkeiposten #rabatt #bakekona #favoritter #sukkerfri #fglutenfri #proteinpulver

Ovnsbakt epleform og kylling med mozzarella og tomat

Hvor blir tiden av? Vips - så var denne helgen snart over. 

I helgen har jeg bodd på kjøkkenet, så derfor har det vært lite tid til praktisk arbeid med innlegg og kommentarer. Et spennende prosjekt måtte prioriteres, og resultatet blir veldig bra! 

Om to uker tennes det første lyset på adventsstaken, og julekosen starter for fullt. Da blir hjemmet vårt totalt forandret, og nisseluen blir hverdagsplagg ;) Rødt, hvitt, lys, overalt og lukten av julebakst.

Om det blir snø i desember er en annen sak! Her jeg bor er det ingen tegn til snø enda, og dermed synes jeg det ser litt ekstra mørkt og trist ute. Da er det godt å finne kosekroken i sofaen, en film og noe vamt å kose seg med.

En deilig form med varme epler kanskje?

Oppskrift:

  • 1 eple
  • 1 ss sukrin gold
  • 1 ts yacon sirup - eller det du måtte ha
  • En dæsj kanel
  • 20 gram havregryn
  • 1 ss sukrin gold
  • 1 ts yacon sirup - eller det du måtte ha
  • 1 ss fruktmos/ lett syltetøy med eple
  • Litt kanel og kardemomme

Sett stekeovnen på 190 grader. Skjær et eple i biter og putt det oppi en skål. Tilsett sukrin gold, sirup og kanel. Bland godt og hell det over i en ildfastform. I den samme skålen som du brukte til eplene tilsetter du havregryn, sukrin gold, sirup, fruktmos, kanel og kardemomme. Havregrynblandingen smuldres over eplet.

Bakes midt i ovnen i ca 20 minutter. 

I bunnen blir det en deilig søt "karamellsaus". 

Enten kan du spise rett fra formen.

Eller legge det over på fat, og da er dette en fin kveldskos for to :)

Litt Yoplait dobbel 0 % vanilje ved siden av, og litt mer sukrin gold på toppen.

Høstdessert en kjølig novemberkveld ;)

En enkel middag jeg har hatt et par ganger den uken her er denne:

Kyllingfilét stekt med litt forskjellige krydder. Tomat, rødløk og mozzarella skjært i skiver. Toppet med maldonsalt, pepper og basilikum. Og salat ved siden av.

Desserten gir meg høstfølelse - middagen gir en liten smak av sommer. 

iHerb-innlegget kommer enten i kveld eller innen et par dager. Jeg har en del "jobb" som må prioriteres først i kveld. Og ukens siste treningsøkt! 

Det nye styrkeprogrammet jeg har begynt på kjennes virkelig. En ny øvelse jeg aldri har tatt før er bulgarsk utfall. Jeg har lyst å skrive at jeg ikke liker den, men det er på en måte ikke sant. Jeg liker den ikke der og da, for det brenner og svir godt i musklene! Men jeg vet jo at det nettopp er det det skal gjøre når man trener styrke, og at det trengs for å få de resultatene jeg vil ha.

Ikke vær redd for å styrkerommet, som jeg var, og kom deg ut av komfortsonen!

Jeg følger for øyeblikket RYP sitt treningsprogrammet. Med et slik programmet får du pushet deg litt ekstra, og føler deg kanskje mer forpliktet til å gjennomføre treningsøktene. Treningen uten "mål og mening" er det kanskje lettere å sluntre unna? I tillegg får jeg fram konkurransemenneske i meg, noe som gjør det enda morsommere. Men.. Det er meg selv jeg konkurrerer mot. Jeg vil vise meg selv at jeg kan - jeg kan løfte mer - jeg kan bli sterkere - jeg kan gjennomføre målene jeg har satt meg.

Fokuser på hva du ønsker og hva som skal være dine mål. Alle har ulike utgangspunkt og må bruke forskjellig tid og mengder på å nå sine mål. 

Håper dere har hatt en fin helg, og er klare for en ny uke! 

 

#sukkerfri #sukringold #funksjonellmat #oppskrift #jatildesserthverdag #eple #iherb #havregryn #fiberrik #bakekona #høstkos #middag #kylling #mozzarella #salat

Sjokolade-havremuffins med ostekrem.

Husker dere frokosten Kato fikk på farsdagen? 

Jeg tenkte jeg skulle dele med dere oppskriften på muffinsene - for de var gode de! 

Jeg lagde dobbel porsjon av røra, så det ble mange muffins! Og alle forsvant i løpet av dagen ;) 

Jeg brukte gresskarmuffinsene med ostekrem som inspirasjon - og gjorde de om til en sjokoladevariant.

Oppskrift:

Sjokoladerøra:

  • 100 gram havremel - jeg maler selv av havregryn
  • 20-25 gram proteinpulver med sjokoladesmak
  • 2 ss sukrin gold
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts kakao hvis du ønsker en tydeligere sjokoladesmak - og enda mer kakao hvis du ikke bruker proteinpulver.
  • 2 eggehviter
  • 1-1,5 dl melk - mengden kommer an på proteinpulver eller ei. Røra skal være ganske tykk.

"Ostekremen":

  • 60 gram philadelphia light
  • ca 4 ss melk
  • 1 ts sukrin melis

Sett stekeovnen på 175 grader.

Bland sammen alle ingrediensene til sjokoladerøra. La den stå litt på benken og svelle, mens du blander samme ingrediensene til ostekremen. 

Start med å legge 1 god ss røre i hver muffinsform. Jeg fikk vel 9 muffins totalt av denne røra. Legg så ostekremen og sjokoladerøra lagevis. Avslutt med sjokoladerøra.

Dra en kniv eller gaffel litt rundt i formen slik at lagene blander seg litt. 

Stekes midt i ovnen i 12-15 minutter. 

La de avkjøle seg noen minutter før du spiser, slik at ostekremen får satt seg.

Nydelig for seg selv - men også godt med litt Walden Farms chocolate syrup - for de som liker den ;)

"Ostekremen" er ganske flytende når du heller den opp i formen, men stivner en del når det blir stekt. 

Jeg elsker disse silikon-koppene jeg har kjøpt på Ebay. Så dekorative! 

Her er link til en selger som har slike kopper. Ca 35 kroner for 4 stykker, med fat! Åh - som jeg elsker Ebay ;)

Toppet med en skje Yoplait dobbel 0 % vanilje og litt Walden Farms chocolate syrup.

Kveldskos til the Voice eller hva dere ser på en fredagskveld? For i dag er det fredag! 

Jeg vet jeg har lovet dere mange innlegg - iHerb, bakevarer, Ebay osv. Og jeg jobber med flere innlegg på en gang! Men.. Dere som blogger vet det at ting kan ta tid. Å legge til direkelinker, redigere bilder osv. Og den siste tiden har private ting vært min prioritet :) Sånn er livet! Og det regner jeg med dere lett kan forstå. Jeg har også noen spennende prosjekter på gang, som dere tidsnok vil få vite om. Spennende saker! ;)

Minner om Facebook-siden for dere som ikke vet at bloggen også har det! :) 

En ny liten giveaway er også planlagt . Men den holder jeg på litt til.

Så snart dere - da vil det skje mye på en gang!

GOD HELG! 

 

#sukkerfri #sukringold #funksjonellmat #oppskrift #jatildesserthverdag  #proteinrik #proteinpulver #sjokolade #havremuffins #iherb #vektklubb #havremel #havregryn #fiberrik #bakekona #frokost 

Squashgetti bolognese, eple-pannekaker og gresskar-moussé

Ja, her er det mye forskjellig på menyen! 

Jeg har det siste året fått et helt annet og mer åpent sinn i matverden. Og jeg elsker det!

Før rynket jeg på nesen bare noen puttet løk, paprika og ihvertfall tomat i maten jeg skulle spise. Nå koser jeg meg med å bare spise tomat. Jeg gir all mat en sjanse, og lar meg stadig overraske over smakskombinsjoner og nye matretter. 

Det har nok mye med at jeg har endret holdningene mine. Med løk f.eks. Bare lukten var et problem før. Men så begynte jeg å tilsette det i maten, startet med små biter og nå kan jeg også spise biter av bare rå løk. Jeg husker også første gang jeg smakte mager kesam. "Fysj.. Jeg savner rømma til tacoen". Det gjør jeg ikke lenger. 

Mange tenker kanskje at å endre livsstil betyr at man må ofre utrolig mye. Smak - søtsaker - bakst - deilige middager. Det har jeg lært de siste årene at er helt feil! Igjen - balanse! Noen ganger krever enkelte retter mer kaloririke matvarer, men da handler det om alt med måte og kanskje mer av f.eks grønnsaker.

Søtsaker og bakst må absolutt ikke ofres - og det håper jeg at dere kan se med mye av det jeg deler her. Det handler igjen om valg - og selvfølgelig mengder. Enten du vil å ha en sunn og balansert livsstil eller ønsker å gå ned i vekt, så kan du fortsatt ha bakeforkleet på og eksperimentere på kjøkkenet. 

Jeg har nå et mye mer fargerikt - næringsrikt - spennende - eksperimenderende og smaksrikt kosthold enn bare for ett år siden.

"Gammel vane er vond å vende" - Joda, men med en åpen og positiv tankegang er det mye lettere! 

Det var noen tanker fra dagens "tanketank" ;) Så nå til maten:

Hjemmelaget bolognese med "squashgetti" og mager kesam.

Du kan bruke en fancy juliennekutter for å rive squash, eller bare rive den på langs på et grovrivjern.

Når vi er inne på rivjern!

Havrepannekaker som smaker som eplekake.

Oppskrift:

  • 50 gram havremel - jeg maler selv av havregryn
  • 1 ss sukrin gold
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1/2 ts kanel
  • Evt en liten klype kardemomme og litt vaniljepulver - begge deler kan sløyfes
  • 1 eggehvite
  • 2-3 ss revet eple - egentlig så mye du selv ønsker.
  • ca 0,6 dl melk

Bland alle ingrediensene, og la røra svelle noen minutter på benken.

Stekes på middelssterk varme. Jeg bruker ikke noe fett i panna, men det er fordi jeg vet de ikke vil feste seg når jeg steker. Dette kommer litt an på panna du bruker. 

Når pannekakene stivner litt på toppen og får små hull er de klare for å snus.



Mellom lagene har jeg Yoplait dobbel 0 % vanilje. Toppet med litt mer revet eple og kanel.

Man kan så vidt se biter av revet eple inni pannekakene ;) Saftige saker dette her! 

Gresskar-isen jeg la ut forrige uke kan lett bli til en moussé!

Og er en mektig porsjon!

Oppskrift:

  • 100 gram gresk yoghurt naturell
  • 100 gram gresskarpuré -hjemmelagetellerhermetisk
  • 1/2 ts"pumpkin spice" - eller en liten dæsj kanel, ingefær, nellik og muskatnøtt
  • 1 god ss sukrin gold - eller sukrin melis.
  • 2 gelatinplater
  • 2 ss vann

Legg gelatinplatene i skål med vann, slik at de blir myke. Bland sammen yoghurt, gresskarpuré, "pumpkin spice" og sukrin gold. Når platene har blitt myke løses de opp i 2 ss kokende vann. Tilsett gelatinblandingen i yoghurten mens du rører rundt. Hell oppi ønsket skål, og sett i kjøleskapet.

Jo lenger den får stå, jo fastere blir den, ca 1 time gjør susen.

Pannekaker til frokost? Squashgetti til middag? Og moussé til dessert?

#jatildesserthverdag ;)

Jeg må innrømme en ting - jeg er i skikkelg julemodus. Jeg tenker på juleting hver dag nå. Men så holder jeg også på med et par spennende greier om dagen, så det er nok kanskje litt derfor. Dere har mye godt i vente! ;)

Ha en fortsatt fin kveld :)

 

#sukkerfri #dessert #mat #pannekaketårn #havremel #eple #squash #middag #oppskrift #trening #bakekona #mat

 

Mager "pumpkin pie" og en smaktbit på sunn julekos

God kveld! 

Mandagen er godt i gang, og jeg har en date med spinningsykkelen før kvelden er over! 

En motivasjonsgreie jeg har for meg selv er at jeg finner en serie eller flere jeg vil følge med på, og setter den på opptak på dekoderen i kjelleren. Så gir meg selv en regel om at jeg kun får se på disse når jeg sitter på spinningsykkelen eller gjør annen trening.  Dermed får jeg et ekstra litt spark i baken til å få gjennomført en treningsøkt! Ihvertfall hvis det jeg følger med på er veldig spennenede! ;) Noen ganger blir jeg til og med sittende lenger på sykkelen, fordi jeg vil få med meg slutten av det jeg har begynt på.

Så det kan være et tips til dere som trenger en ekstra liten dytt! I tillegg føler jeg at tiden går mye fortere - vips har jeg gjennomført en times trening! Du trenger ikke en spinningsykkel for å få gjennomført en god treningsøkt! Styrketrening med vekter eller egenvekt, rockering, hoppetau, treningsball. Mulighetene er mange :) 

Men til oppskriften! :)

"Pumpkin pie"

Jeg måtte jo selvfølgelig slenge sammen noe sånt med all gresskarpuréen!

Dette er en veldig mager versjon, som mangler det mange kanskje liker best - nemlig skorpa/bunnen. 

En pai uten bunn! Ønsker du en bunn, heller du bare fyllet oppå den før du steker :)

Oppskrift - 6 porsjoner: 

  • 40 gram fibra fullkornsmel
  • 30 gram sukrin
  • 40 gram sukrin gold
  • 1/2 ts vaniljepulver
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts kanel
  • 1 ts "pumpkin spice"
  • 100 gram gresk yoghurt naturell - eller mager kesam
  • ca 425 gram gresskarpuré - jeg brukte like mye som det det er i en vanlig boks med gresskarpuré fra iHerb
  • 1 eggehvite

Sett stekeovnen på 175 grader. Bland sammen alle ingrediensene, og hell oppi en kakeform. 

Stekes midt i ovnen i ca 35-40 minutter. Tiden avhenger litt av hvor stor form du bruker. Stikk gjerne en kniv eller kakepinne i midten for å sjekke.

Avkjøl - og sett i kjøleskapet til den er ordentlig kald - noen timer, men gjerne over natten.

For en deilig lukt det ble i heimen da denne stekte! Bildet ovenfor viser en "au naturel"-versjon.

Veldig god i seg selv - og jeg savnet ikke en bunn.

 Yoplait dobbel 0 % vanilje er veldg friskt og godt til!

Enda bedre ble det med et dryss sukrin melis og litt Walden Farms pancake syrup :)

Og for dere som lurer: ca 400 kalorier for hele kaken! Altså i underkant av 70 kalorier per kakestykke :)

Tenkte jeg skulle dele noen bilder av mine eksperimenter i helgen.

Litt klar for jul kanskje ;)



Fristet? ;)

Det klør i fingrene etter å forvandle hjemmet til et skikkelig julehjem! Og selvfølgelig kjenne lukten av bakst og andre godsaker :) 

Snart.. Veldig snart! 

Når kommer jula hjem til dere?

Ønsker dere en strålende uke! :)

 

#oppskrift #bakst #dessert #fuksjonellmat #sukrin #sukringold #sukrinmelis #gresskar #jatildesserthverdag #mat #bakekona #iherb

Frokost på senga!

Det fortjente min kjære ektemann på farsdagen i dag!

Det han ønsket seg mest i dag var å sove lenge - så da klokken ble ti ruslet Jonathan og jeg opp med frokostbrettet for å vekke han :)

Man kunne se at mor og sønn hadde kokkelert på kjøkkenet for å si det sånn! Benken var dekket av bakestæsj, og gulvet var dekorert med muffinsformer og diverse andre former i regnbuens farger ;)

Kalkunbacon og hjerte-egg :)

Og siden vi var tom for brød ble det ekstra gode havremuffins! 

Den i midten hadde en liten overraskelse inni - hvit sjokolade! Kato sin favoritt ;)

Frokost for noen  - lunsj for andre ;) 

Gratulerer med dagen til alle fedre!

Spesielt til min kjære ektemann og den beste pappaen for sønnen vår - Til min pappa og Jonathan sin favorittmorfar - Til min sterke og omsorgsfulle bestefar - Og selvfølgelig til Jonathan sin gode og snille bestefar og min svigerfar! 

 

#frokst #havremuffins #proteinrik #proteinpulver #iherb #bacon #farsdag #sjokolade #oppskrift #havremel #havergryn #sukkerfri #bakekona

Speltlompe-pizza med philadelphia og gresskar-is til dessert

God lørdagskveld! :)

Denne helgen startet med låst nakke, så det var ikke helt etter planen for å si det sånn. I skrivende stund sitter jeg med en varmepute, og venter på at min kjære mann skal kna en stiv nakke. 

I dag har vi blant annet sett etter nye briller til meg. Så vanskelig det skal være da! Størrelse, farge, fasong. Jeg blir så usikker når jeg prøver briller, og så føler jeg at de som jobber der ofte bare nikker til det jeg sier. Jeg får starte med en synsprøve på mandag, og ta det derfra ;) 

Men tilbake til middagtipset!

Denne pizzaen er på en måte uten ost - altså - det er ikke noe gulost på den.

Men heller klatter med philadelphia med hvitløk og urter.

Har dere prøvd det før?

Enten hermetiske tomater eller ketchup smurt utover ønsket antall speltlomper. Kyllingfiléet stekt i panna med litt krydder, og skjært i biter. Rødløk, paprika og mais. Alt lagt oppå lompene. Så legger du bare små klatter philadelphia rundt omkring, og steker det på 200 grader til lompa er crispy.

Tomatene la jeg på etter den var stekt.

Philadelphia-osten smelter ikke utover, men stivner litt og gir utrolig god smak sammen med kyllingen! 

Og så til desserten :)

Gresskar-yoghurtis med sjokoaldesaus.

Oppskrift:

  • 100 gram gresk yoghurt naturell
  • 100 gram gresskarpuré - hjemmelaget eller hermetisk
  • 1 halv ts "pumpkin spice"  - eller en liten dæsj kanel, ingefær, nellik og muskatnøtt
  • 1 god ss sukrin gold - eller sukrin melis.

Bland sammen alle ingrediensene i en boks, sett på lokket og inn i fryseren. Rør litt innimellom. Det tok et par timer før den hadde stivnet så mye jeg ønsket.

Da kunne jeg til og med forme isen til små kuler ;)

Toppet med Walden Farms chocolate syrup

Tid for å hvile nakken!

Ha en fortsatt fin lørdagskveld! :)

 

#jatildesserthverdag #speltlompe #oppskrift #iherb #bakekona 

Oppskrift på nydelige gresskarmuffins med ostekrem og hjemmelaget "pumpkin spice"

Fredag!

Og gjett om jeg har en godsak til dere :)

Saftige havremuffins - med utrolige mange gode smaker! En fest for ganen ;)

Det er en ting som har frustert meg når jeg har jaktet på inspirasjon til hva jeg kunne bruke gresskarpuréen til. Det er at det i nesten hver eneste oppskriften er en ingrediensen som går igjen, nemlig "pumpkin spice". Første tanken: "Det finner jeg aldr her i norske dagligvarebutikker! Styr.." Andre tanken: "Hm - men det kan vel lages selv?"

Så da gjorde jeg det da! 

Kan legge til først at iHerb, selvfølgelig, selger en slik type krydderblandingen. Men det er ikke alltid man har tid til å vente på en hentelapp!

Så jeg handlet alle ingrediensene på Rema 1000! ;) Men dette finner du selvsagt på din nærbutikk.

Oppskrift:

  • 3 ss kanel
  • 2 ts ingefær malt
  • 2 ts muskatnøtt malt
  • 1 1/2 ts allehånde malt
  • 1 1/2 ts nellik malt

Jeg tilsatte alle ingrediense oppi en krukke. Satte på lokket, og ristet løs!

Og vips hadde jeg en liten krukke med "pumpkin spice". 

Krukken og merkelappen er fra Søstrene Grene.

Og så da dere! Denne himmelske versjon av havremuffins. 

Mye kryddersmak - og en "ostekrem" for å milde det hele!

Oppskrift:

Muffinsene:

  • 50 gram havremel - jeg maler selv av havregryn
  • 1 god ss sukrin gold
  • 1 ts pumpkin spice
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1 eggehvite
  • ca 3 ss gresskarpuré - enten lage selv eller kjøp på boks
  • 0,25 dl melk eller vann

Ostekremen:

  • 30 gram Philadelphia light
  • 2 ss melk
  • Sukrin melis

Sett stekeovnen på 175 grader. Bland sammen alle ingrediensene til muffinsene i en skål, og til ostekremen i en egen liten skål. Legg en god skje muffinsrøre i 4 muffinsformer. Legg så lagevis ostekrem og muffinsrøre til det er tomt. Dra en gaffel eller kniv igjenom blandingen hvis du ønsker det litt mer blandet.

Stekes midt i ovnen i ca 12 - 15 minutter.

Huset fylles av deilg krydderlukt!

La de få noen minutter til å avkjøle seg i formene hvis du har tenkt å ta de ut. Ostekremen må få satt seg litt.

Nyt! 

Dette var godt ja! Og de holder seg fint i kjøleskapet - så det er bare å lage de kvelden før :) Men nystekt er jo alltid det beste :)

Lager dere egne krydderblandinger? Og i så fall hva?

God helg! :)

 

#oppskrift #frokost #havremuffins #havremel #havregryn #sukringold #funksjonellmat #trening #mat #suntoggodt #vektklubb #bakst #lunsj #sukkerfri #gresskar #hjemmelaget #bakekona

Mocca-havremuffins med en swirl

Mannen her hekta på brødbaking - jeg er hekta på muffins! 

Denne frokosten dekker både sjokolade-behovet og er en liten oppkvikker for de trøtte ;)

Kaffe + sjokolade = saftige sjokolademuffins!

Det hele, som nesten alltid, er veldig enkelt! Best resultat blir det med havremel - da det trekker til seg fuktigheten bedre.

Hvordan jeg maler havregryn til havremel kan du lese her.

Så til oppskriften.

Oppskrift på 4 muffins:

  • 50 gram havremel
  • 10 gram proteinpulver med sjokoladesmak
  • 1 ts kakao
  • 1 ts pulverkaffe
  • 1/2 ts bakepulver 
  • 1 god ss sukrin gold
  • 1 eggehvite
  • ca 1 dl væske - melk og/eller vann.

Sett stekeovnen på 175 grader. Bland sammen alle ingrediensene. Smak til med evt mer søtning hvis du trenger det. Hell oppi muffinsformer.

Swirlen er rett og slett Walden Farms syrup. Hell sirupen over røra som en sirkel. Ingen must - men gir en god smak. Sirupen faller automatisk litt ned i røra når du heller den over muffinsene.

Ubesluttsom - så det ble to med caramel og to med chocolate! 

Stekes midt i ovnen i ca 12 minutter.

Sjokoladeversjonen

Og karamellversjonen. 

Mmm, havremuffins - som mange av dere også har hatt suksess med - en saftig, mettende og sunn start på dagen! 

Har du ikke muffinsformer kan hele røra helles oppi en ildfastform :) 

Og Walden Farms sirupene er ikke noe du må ha! Mocca-muffinsene i seg selv er nydelige!

Takk for mange tips og tanker om julebaksten :)

Ha en fortsatt fin torsdag :) Snart helg!

 

#frokost #havremuffins #havremel #sukringold #funksjonellmat #oppskrift #trening #mat #mocca #oppskrift #bakekona

Minipannekaketårn og litt julesnakk!

På tide med noen pannekaker igjen! Så hvorfor ikke kline til med 3 små tårn ;)

Jeg synes det er veldig morsomt å lage store tårn, men lager man  mini-pannekaker får man virkelig følelsen av å ha spist en god del pannekaker på en gang!

Til lunsj, frokost eller kveldsmat ;)

Oppskrift:

  • 50 gram havremel - jeg maler selv av havregryn
  • 10 gram proteinpulver med vaniljesmak - kan fint sløyfes
  • 1 ss sukrin gold
  • Evt litt vaniljepulver for mer smak hvis du ikke bruker proteinpulver.
  • 1/2 bakepulver
  • ca 0,5-0,7 dl væske - melk eller vann - juster etter om du bruker proteinpulver eller ei.
  • 1 eggehvite
  • Litt kanel er også godt sammen med havrepannekaker - hvis du liker det

Bland sammen alle ingrediensene, og juster med væske til du får en tykk, men fortsatt flyende røre.

Jeg har fått mange spørsmål om jeg bruker noe i panna når jeg steker. Og nei, som regel sprayer jeg den ikke med noe som helst :) Men det krever at man har en god stekepanne, som "slipper" lett.

Normalt pleier jeg å legge en spiseskje røre per pannekake i panna, men med minipannekakene bruker jeg en teskje.

Når du ser at de begynner å stivne på toppen og de kommer små hull i pannekakene kan de snus. Bildet ovenfor viser noen som nærmer seg ferdig, men mangler fortsatt litt mer steking.

Så er det bare å stable opp små tårn, legg på en dæsj Yoplait dobbel 0 % vaniljeyoghurt, en skive banan og en jordbær helt på toppen.



Resten av yoghurten er godt å bruke som "dip".

Og jeg liker veldig godt å bruke Walden Farms pancake syrup til vaniljepannekaker. Av Walden Farms-produktene synes jeg denne er mest "naturlig" på smak. 



Som jeg nevnte er dette en veldig god start på dagen, men også veldig morsomt å servere som en liten kos hvis man får besøk!

Pannekaketårn-tapas! Det hadde ihvertfall jeg blitt glad for å blitt servert ;)



Kato syntes det så ut som små tårn med nisseluer på toppen, og det er jo forsåvidt sant!

Jeg husker det var veldig popilært i fjor å lage muffins/browniebiter med krem og jordbær på toppen som skulle forestille en nisselue.

Og nå er det jo faktisk under fire uker tl 1. søndag i advent!

Og når vi er inne på jul!

Flere har spurt for lengst etter tips til julebakst - og jeg har manger planer på det området.

Men..

La meg få høre - og få inspirasjon/tips:

Hva er deres favoritter av bakst og godis?

 

#pannekaketårn #pannekake #havregryn #havremel #frokost #lunsj #trening #kosthold #sukkerfri #proteinpulver #muskelmat #proteinrik #jordbær #bakekona #sukrin #funksjonellmat

Kylling med linser til middag og bakt plomme til dessert

La oss starte denne uken med en rask og enkel middag! Alt i en panne!

Og desserten, den kan godgjøre seg i ovnen mens du spiser middagen. Eller lage den litt senere i kveld ;)

Som jeg har nevnt flere ganger har vi alltid fryseren full med frosne grønnsaker (og bær). På den måten er det lett å tilføye grønnsaker til middagen! :)

Vi pleier også å kjøpe kyllingterninger i Sverige, men det tar jo egentlig ikke så veldig lang tid å skjære opp. 

Start ihvertfall med å steke kyllingen, sammen med det du måtte ønske av krydder. Her fristet det med en indisk vri, så jeg puttet oppi garam masal-krydder, litt hot curry, hvitløk og koriander.

Så tilsetter du en pose brokkoliblanding, eller wokblanding. La de kose seg sammen. Bland så inn forkokte linser. 

Linser er en veldig god og naturlig protein- og fiberkilde!

Når kylling og grønnsakene er klare skrur du ned platen, og rører inn mager kesam. Det hjelper også til at smaken blir litt mildere og mer barnevennlig ;)

Mye mat og mye smak!

Og så til desserten ;)

Sett stekeovnen på 200 grader. Del plommen(e) i to og legg oppi en ildfast form. Strø sukrin gold oppi gropen.

Bakes midt i ovnen i ca 10 minutter.

Litt gresk yoghurt naturell blandet med sukrin melis og evt litt vaniljepulver er veldig godt til den søte og varme plommen. Eller du kan bruke vaniljeyoghurt/mager vaniljekesam

Du trenger hverken mye tid eller mange ingredienser for å lage små hverdagsdesserter! :) 

#jatildesserthverdag

Ønsker dere en forstatt fin mandagskveld :)

 

#proteinrik #middag #linser #kylling #vektnedgang #lavkalori #dessert #sukringold #sukkerfri #suntoggodt #bakekona

 

 

Gresskarkake til frokost!

Søndagen er virkelig godt i gang - og for et ruskevær det var i dag da! 

Vi har vært på KidsExpo i Lillestrøm med en haug andre unger. Det er jo en treningsøkt i seg selv ;) 

Jeg var meget fornøyd i går da jeg endelg fikk oppleve hvordan gresskarpuré egentlig skal smake! Og det tidligere forsøket havnet da fort i søpla. "Pyntegresskar" kan ikke sammenlignes med dette! 

Så derfor ble det gresskarkake - eller rettere sagt - havregrøtkake med gresskarpuré og en kanel"swirl" på toppen til frokost.

Som dere så i det forrige innlegget med gresskar kom jeg hjem med to forskjellige typer på fredag. Et jeg ikke vet hva heter, og et muskatgresskar. 

Bildet ovenfor viser muskatgresskaret delt i to.

Jeg delte gresskaret i to, skrapet ut kjernen og la det i en langpanne med litt vann i bunnen. Så bakte jeg de i ovnen på 180 grader til jeg kunne kjenne på toppen at de var blitt møre.

Lot de avkjøle seg litt på benken, skrapet ut innmaten og kjørte massen i en foodprosessor til en smooth puré.

I glasset til venstre er puréen av muskatgresskaret og til høyre av det ukjente gresskaret. 

Når det kommer til smak er det absolutt muskatgresskaret jeg likte best! For en nydelig sødme! Jeg skal tilbake til butikken og kjøpe flere til uka. Her skal fryseren fylles opp! 

Så da måtte det jo selvsagt bli noe med gresskarpuré til frokost.

Jeg hadde lyst på kake - og dermed ble denne herligheten laget.

Oppskrift:

  • 50 gram havremel - jeg maler selv av havregryn
  • 10 gram proteinpulver med vaniljesmak**
  • 1 ss sukrin gold
  • 1 god dæsj kanel
  • 1 bitteliten klype malt muskatnøtt
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1 eggehvite
  • 75 gram gresskarpuré - ca 3 ss
  • 0,25 dl vann/melk
  • Sukrin gold og kanel - til toppingen

** Kan fint utelates - men da behøves nok ikke vann/melk, og evt lit mer søtning/vaniljepulver.

Sett stekeovnen på 175 grader. Bland sammen alle ingrediensene. Hell over i en ildfastform eller en mini-springform. Bland en sukring gold og kanel i en skål og tilsett litt vann, slik at det blir en saus. Hell forsiktig over, jeg brukte en teskje, gjerne som små prikker. Bruk en kniv og dra kanelblandingen utover for å lage mønster.

Stekes midt i ovnen i ca 20 minutter.

La den avkjøle seg slik at alt får "satt" seg.

Sukrin melis blandet med litt melk blir en veldig god glasur!

Så saftig og med mye god smak! 

Gresskarpuré får man også kjøpt hos iHerb for de som ikke får tak i det i nærbutikken :)

Denne frokosten ville jeg virkelig ikke at skulle ta slutt! Det er ikke ofte jeg lager den samme frokosten med kort tid i mellom, men denne jeg virkelig lage snart igjen! 

Jeg har sett mange fristende oppskrifter med gresskarpuré i det siste, så nå gleder jeg meg til å prøve ut flere. Blant annet la Kristine Weber ut et veldig fristende og inspirerende innlegg her om dagen med flere gresskar-oppskrifter! :) 

Jeg mistet litt motet og gnisten med første smakløse gresskarpuré-forsøket. Fortiden er glemt, så det er bare å vente dere flere varianter fremover! :)

 

Har dere noe favorittoppskrifter å dele med gresskar? :)

 

#frokost #frokostkake #sukrinmelis #gresskar #sukringold #havregryn #havremel #funksjonellmat #fiberrik #bakekona

Fylt kalkunrull til middag og en meget sunn gulrotkake på 1-2-3

Har dere hatt en fin lørdag? ;)

Ryddig, rydding, familiekos og mer rydding. Det har vært min lørdag :) Men noen ganger er det akkurat det som trengs. Det er helt utrolig hvor mye klarer å samle på som bare blir liggende. Her har vi hatt en skikkelig opprydning, og jeg har blant annet gitt en haug med klær, sko og andre ting til en frivillig organisjon her i området som hjelper de som trenger det. Godt for hjemmet å få bort overflødig "rot", og ikke minst for en god følelse det er å hjelpe noen andre! :)

Her kommer et nydelig middagstips, som absolutt ikke er så avansert.

Fylt kalkunrull, ovnsbakte poteter, salat og mager kesam.

Enten en kalkun- eller kyllingfilét bankes flat mellom to plastposer. Smør et lag med Philadelphia light med hvitløk og urter utover kylling. Rull den sammen, og surr hyssing rundt. Stekes først i panna, og kan gjerne stekes ferdig i ovnen, sammen med potetene.

Potene skjæres i terninger og puttes i en pose. Tilsett krydder og rist løs. Og evt litt olje. Stekes i ovnen på 200 grader til de har blitt gyldne og gjennomstekte.

Så kan du selv velge hva du vil ha av grønnsaker. Salat, brokkoli eller rett og slett andre rotgrønnsaker sammen med potene i ovnen.

Du kan også fint bruke vanlig Philadelphia light, og krydre med det du liker :) 

Så til en dessert på 1-2-3!

Proteinrik gulrotkake i mikroen - toppet med gresk yoghurt naturell og sukrin gold.

Oppskrift på 1 porsjon:

  • 20 gram kakemix fra Funksjonell mat
  • 20 gram proteinpulver med vaniljesmak - eller mer kakemix for en versjon uten proteinpulver
  • 1 ts sukrin gold
  • 1 dæsj kanel
  • 1 ss finrevet gulrot
  • Vann

Bland sammen alle ingrediensene i en form som tåler mikro. Mengden vann varierer om du bruker proteinpulver eller ei, men det skal være en tykk og samtidig rennende røre. Inn i mikroen i ca 1 minutt. Prøv deg fram i forhold til din mikro :)

Gresk yoghurt blandet med sukrin melis, litt ekstra gulrot og sukrin gold på toppen. Saftig, proteinrik, sukkerfri og en nydelig dessert!

#jatildesserthverdag :)

Ha en fortsatt fin lørdagskveld :)

 

#middag #oppskrift #kakemix #glutenfri #sukkerfri #gulrotkake #sukringold #sukrin #funksjonellmat #greskyoghurt #kylling #bakekona

"Here we go again.." + iHerb og mocca-pannekaker

Etter jobb i går dro jeg på jakt - gresskarjakt! 

Halloween er over, men jeg gir meg fortsatt ikke  helt med dette gresskar-"prosjektet". Takk for mange oppklarende kommentarer, som har gjort meg litt klokere. Men å finne riktig type gresskar har ikke bare vært lett! Ikke her jeg bor ihvertfall. 

Disse to variantene ble med meg hjem i går - så i dag skal det lages puré!

Den til venstre aner jeg ikke hva heter. Noen som vet? - Den til høyre tror jeg er muskatgresskar. 

Staheten lenge leve! 

Jeg fikk også en pakke i posten fra iHerb med to ting jeg ikke har prøvd før.

,,

Peanøttsmør med hvit sjokolade & Walden Farms marsmallow dip.

Jeg kan si "mmm.." til peanøttsmøret, men marsmallow dipen har jeg ikke smakt på enda. Jeg kjenner jeg er litt skeptisk til den, siden peanut spreaden til WF ikke var noe særlig. Den havner aldri i shoppingkurven igjen! 

Mocca-havrepannekaker til frokost var en meget god start på dagen - og en kopp kaffe for å virkelig kvikne til med dobbel koffein-dose ;) 

Oppskriften er nesten lik DENNE oppskriften - bortsett fra at jeg i tillegg la til 10 gram proteinpulver med sjokoladesmak, 1 ts kaffepulver og 0,2 dl mer væske. 

 Nok som skjer denne helgen - men litt baking blir det alltid ;) Og så skal vi en tur innom KidsExpo i Lillestrøm. Det blir veldig gøy! 

Ha en strålende lørdag! :)

 #pannekake #frokost #pannekaketårn #iherb #bakekona

Kanel- og bananmuffins!

Da var vi utrolig nok i gang med en ny måned! Og faktisk den siste høstmåneden. 

Nå er det ut med Halloween, og julen er på full fart inn i butikken.

Jeg gleder meg ihvertfall veldig til jul og all kos fremover. Julestria og forberdelser er absolutt ikke noe jeg forbinder med stress. Vi er faktisk godt i gang med julegave-shoppingen! 

I helgen har jeg flere ting som jeg skal eksperimentere på - så forhåpentligvis kommer det nye og spennede oppskrifter til dere fremover!

Oppskriften her er ikke noe nytt og fancy - men jeg synes utseendet er utrolig stilig på disse!

Dette er den samme oppskriften som sjokolade- og bananmuffinsene, minus kakaoen. 

Oppskrift på 3 muffins:

  • 50 gram banan - ca 1/2
  • 40 gram havremel - evt havregryn. 
  • 1 ts sukrin gold
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1 eggehvite
  • 0,5 dl melk - evt vann.
  • Kanelblanding - kanel + sukrin gold.

Sett stekeovnen på 175 grader. Mos banan med en gaffel. Tilsett de andre ingrediensene bortsett fra kanelblandingen! Rør godt sammen. Legg en ss av røra i tre muffinsformer. Så strør du over kanelblandingen slik at alt blir dekket. Og så fordeler du resten av røra oppi formene. Her skal du ikke blande rundt med en gaffel eller kniv. Strø gjerne bittelitt ekstra på toppen.

Stekes midt i ovnen i 10-12 minutter

Litt Walden Farms pancake syrup på toppen var meget godt til!

Saftige, mektige og søte :) Jo mer moden bananen er, jo ekstra mye sødme får naturlig fra den.

Og det blir en ekstra god smak med et lag kanel og sukrin gold i midten!

Muffins-tårn! 

Det samme utseende kan du også få hvis du følger oppskriften på havremuffins. Eller bruk det som inspirasjon til en muffins-oppskrift du har fra før av.

Ikke bare er det ny måned - men det er fredag og helg! 

Så da er det bare å ønske dere en riktig god helg :)

 

#frokost #havremuffins #banan #havremel #waldenfarms #iherb #sukringold #sukkerfri #funksjonellmat #trening #kosthold #fiberrik #bakekona

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com

hits