november 2015

Saftig banankake med sjokoladebiter

Hei,

Under 1 mned til julaften - 6 dager til 1. desember

Jeg er s gira - men for meg har det egentlig ikke gtt opp at det snart er jul. Er det bare meg? ;)

Jeg har mange oppskrifter jeg har planlagt f delt med dere, men liten tid til sette av til f blogget de.De siste ukene har vrt helt ville. Dagene gr i ett med forskjellige ting fra morgen til kveld. S tid og overskudd til alt som kreves med f ut et innlegg har det rett og slett ikke vrt. Jeg kan ikke si at det blir s mye roligere fremover heller egentlig, men plutselig kommer det nye innlegg.

P Instagram - @bakekona eller p Facebook-siden er det lett holde seg oppdatert over nr det kommer noe nytt her :)

I dag blir det en gjenganger her i huset - og en stor favoritt hos snnen.

Sjokolade er etter min mening et must i rra, men kan selvflgelig ogs utelates. Ntter er ogs godt oppi rra, f.eks valntter.


Oppskrift:

  • 2 godt modne bananer
  • 100 gram havremel - kjr havregryn i en blender eller kjp ferdig havremel. lage selv er billigere ;)
  • 50 gram fibra fullkornsmel - eller f.eks hvetemel/speltmel/sammalt hvete fin
  • 2 ss sukrin gold
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljeekstrakt - hvis du har. Anbefales virkelig ha i kjkkenskuffen!
  • 1 egg
  • 1 dl melk
  • Sukkerfri sjokolade - 50 gram - mer eller mindre etter nsket.

Sett ovnen p 175 grader.

Pisk sammen sukrin gold og egg til en litt lysere rre.

Mos bananene. Rr alle ingrediensene til alt er blandet sammen. Prv ikke rre mer enn ndvendig.

Jeg brukte en brdform p 21 cm. Klipp enten til bakepapir og legg i bunnen eller legg bakepapir i hele formen og trykk den utover kanten nr du heller rra oppi. Du kan ogs smre formen litt hvis det er ndvendig.

Stekes nederst i ovnen i ca 40-45 minutter. Tiden varierer veldig fra ovn til ovn. Sjekk med en kniv/kakepinne.

La kaken f avkjle seg, gjerne p hodet i formen p en rist. Den burde ihvertfall f 15 minutter til f satt seg.



Nydelig nystekt nr sjokoladen inni forsatt er smeltet.

Jeg oppbevarer kaka i kjleskapet, og fler den holder seg saftig og god der.

Jeg m f laget meg en liten liste med alt jeg m f gjort i forhold til julebakst osv fremover. Jeg elsker lister over alt mulig ;)

Kom gjerne med innspill eller tips til noe dere fler mangler!

Ha en fortsatt fin onsdag :)

#oppskrift #kosthold #sukkerfri #utensukker #sukringold #mat #trening #lillelrdag #mamma #sjokolade #bakekona

Saftige gresskar-pannekaker med sirup og karamelliserte valntter

God morgen

Og hurra for lrdag!

I helgene har man gjerne litt mer tid til styre med frokosten. Derfor passer det godt endelig dele oppskrift p noen fantastisk gode og saftige gresskar-pannekaker.

Med disse fr dagen en virkelig god start!

Saftige og mektige pannekaker

Spre karamelliserte valntter

Fibersirup gold for ekstra sdme

Himmelsk kombinasjon!

Fremgangsmten p de karamelliserte nttene finner du HER.

Valntter kan byttes ut med f.eks mandler.

Oppskrift til 1 porsjon:

  • 50 gram havremel
  • 1 ss sukrin gold
  • 1/2 ts bakepulver
  • En god dsj kanel
  • En liten klype malt muskatntt
  • 2-3 ss gresskarpure*
  • 1 eggehvite**
  • 1/2 dl melk - evt vann

*Jeg baker enten gresskar i ovnen eller damper i en kjele for s mose med en stavmikser. Frys ned porsjonposer.

**Jeg bruker bare eggehviten hovedsaklig pgrunn av kaloriinnholdet, s du kan derfor selvsagt ogs inkludere eggeplomma i rra.

Fremgangsmte:

Bland sammen de trre ingrediensene.

Tilsett resten og bland godt. La rren svelle i minst 15 minutter.

Stekes p middels sterk varme

Lenkene er tilsendt

Toppet med ntter og fibersirup gold.



For en luksus-frokost, Nringsrikt og vanvittig godt!

Nyt lrdagen og god helg!

#tips #oppskrift #kosthold #trening #mat #gresskar #lrdag #helg #pannekaker #sukkerfri #bakekona #mamma

Sukkerfri luksus-granola

Hei!

N som det er helg - har man ofte litt mer tid til kose seg p kjkkenet.

Da kan jeg anbefale slenge sammen en porsjon av denne - s har du f.eks deilig topping p yoghurt i flere dager fremover.

En blanding med sjokolade og en med trket frukt.

Bde dekorativt p kjkkenbenken og populr hos bde liten og stor! :)

Oppskriften m s absolutt ikke flges slavisk. Bruk det du har og foretrekker av fr og ntter!



Basis-oppskrift:

  • 150 gram havregryn - sm
  • 150 gram havregryn - store
  • 30 gram solsikkekjerner
  • 30 gram sesamfr
  • 100 gram ntter - jeg brukte 40 gram mandler, 30 gram hasselntter og 30 gram peantter
  • Sukkerfri mrk sjokolade - eller den sjokoladen du foretrekker

*Jeg lagde en stor porsjon med eplemos og fryste de ned i bokser p ca 100 gram. Perfekt til denne oppskriften, p havregrt eller i pannekakerre osv.

Sett ovnen p 175 grader

Varm opp fibersirup gold, eplemos og sukrin gold. Du kan ogs tilsette vanilje ekstrakt hvis du har det for ekstra smak.

Ml opp alle de trre ingrediensene (minus sjokoladen) i en bolle og bland godt. En dsj kardemomme eller kanel er godt for variere smaken hvis man nsker.

Vskeblandingen skal bare varmes opp til sukrin gold har lst seg opp og fibersirupen har blitt mer flytende.

Tilsett det fuktige sammen med det trre og bland godt sammen. nsker du en mer chuncky granola tilsetter du mer sirup.

Spre blandingen utover et bakebrett.

Stekes midt i ovnen. Rr jevnlig under steketiden.

Jeg steker blandingen frst i 25 minutter, hvor jeg rrer kanskje 3-4 ganger i lpet av den tiden. S skrur jeg ovnen av og lar den stod i 10-15 minutter til for bli ordentlig spr uten at blandingen blir for mrk.

Lenkene til produkter er tilsendt

Nr blandingen er avkjlt kan du tilsette litt ekstra godsaker.

Jeg delte blandingen i to. Ca 2/3 og 1/3 i hver sin krukke.

I den lille krukken tilsatt jeg hakket sukkerfri mrk sjokolade (kjper p Kiwi)

I den store krukken tilsatt jeg rosiner og tranebr.

En luksusvariant og en mer hverdagsvariant.

Begge er utrolig gode!





Nyt lrdagen!

Protein-Oreos

Hei!

Siden det er lille lrdag i dag fr vi ta en st oppskrift ;)

Proteinrike oreos? Oh yes! Farlige godsaker, som du ikke vil dele.

S hvis du skal dele med noen, ville jeg laget dobbelt porsjon ;)

Oppskrift p kjeksene:

  • 20 gram proteinpulver med sjokoladesmak
  • 20 gram kakao
  • 30 gram fibersirup

Sett stekeovnen p 200 grader.

Bland alle de trre ingrediensene. Tilsett fibersirupen og kna godt sammen. Lag 6 kuler av deigen og trykk kulene flate.

Stekes midt i ovnen i 6 minutter.

Fyll:

  • 30 gram philadelphia light eller original
  • 1 ss sukrin melis
  • En dsj vaniljepulver - evt steviadrper med vanilje, frene fra 1/4 vaniljestang eller vaniljesukker.

Lag fyllet mens kjeksen steker. Bland alle ingrediensene sammen og juster smaken etter hvor stt du liker det.

Sett i kjleskapet til kjeksen er avkjlt.

For en ekstra proteinrik versjon bytter du ut sukrin melis med proteinpulver med vaniljesmak

Lenkene er tilsendt





La de avkjle seg helt fr du legger p fyllet, slik at det ikke smelter!

Legg fyll p undersiden av 3 kjeks og legg de 3 andre p toppen.

NYT!

S skulle jeg da ta et bilde av kjeksen etter ha tatt en bit

FAIL..

Jeg klarte ikke stoppe og vips s var kjeksen spist opp.

Og plutselig var det bare en igjen. Den fikk heller ikke ligge lenge i fred. Yum!

Du kan ogs droppe fyllet og bare spise kjeksen. Den er veldig dyp i sjokoladesmaken, s det er sikkert veldig godt drikke et glass melk ved siden av disse godsakene!

Nyt lille lrdagen!

#oppskrift #kosthold #trening #mat #tips #lillelrdag #kjeks #proteinpulver #bakekona

Spicy suppe med kylling og kokosmelk

Hei!

En ny suppe-oppskrift dukket aldri opp p bloggen forrige uke. Snn er det nr dagene er fulle og tiden ikke strekker til.

Og s ble jeg veldig engasjert i Halloween og dermed ble det ihvertfall ikke tid igjen til f ut en ny oppskrift.

Ny uke - nye muligheter - og endelig en ny suppe-oppskrift!

Denne gangen gr vi fr en litt mer spicy variant.

Her kan ogs oppskriften justeres litt etter hvordan du/dere liker den.

Styrken p denne var akkurat i grenseland for snnen min p 4 r. Han er vant til krydder, men sier klart i fra hvis det blir for sterkt.

Han digget denne, og spesielt nudlene ;)

Et lite tips til noe jeg alltid har i kjleskapet er disse tre glassene - hvitlk, ingefr og chili.

Jeg har kjpt disse p Kiwi, men jeg vet at andre matvarebutikker har andre varianter av disse ogs.

Brukes daglig i middager! Supper, wok, gratenger, gryter, marinader osv.



Oppskrift:

  • ca 400 gram kyllingfileet
  • 1 ts hvitlk
  • 1/2 ts chili
  • 1 ts ingefr
  • 1 rd paprika
  • 1/2 purre
  • 2-3 ss rd karripasta
  • 2 bokser kokosmelk - jeg bruke light, men vanlig kan selvsagt brukes
  • 9 dl vann
  • 2 hnsebuljongterninger
  • 2 ss fiskesaus - kan slyfes hvis du ikke har
  • Frisk koriander
  • ca 250 gram nudler

Fremgangsmte:

Forbered ingrediensene. Skjr purren i tynne skiver og paprikaene i strimler. Skjr kylling i strimler eller sm biter. Kok nsket mengde nudler etter anvisningen p pakken.

Tilsett hvitlk. ingefr og karripastaen i kjelen og fres p medium varme i ca 1 minutt, gjerne sammen med litt olje. Mos alt god sammen slik at smakene kommer frem.

Litt og litt tilsetter du vannet og smuldrer buljongterningene oppi. Kok opp og tilsett fiskesaus.

Ha kyllingbitene oppi kjelen og la det smkoke i ca 6-7 minutter. Halvveis i koketiden tilsetter du purren og paprikaen.

Bruker du lett kokosmelk tilsetter du denne p slutten av koketiden, da denne ikke tler like mye varmebehandling. Vanlig kokosmelk kan du gjerne tilsette litt fr.

Tilsett enten nudlene i sklen fr du heller suppe oppi eller bland oppi suppen fr du serverer.

Rett fr servering rr du inn hakket frisk koriander.

Det er godt med en suppe man snufser litt av p en kald hstdag!




Hper denne faller i smak hos flere :)

#oppskrift #mat #suppe #kosthold #sunt #trening #tips #mamma #hst #kylling #bakekona

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com

hits