november 2015

Saftig banankake med sjokoladebiter

Hei,

Under 1 måned til julaften - 6 dager til 1. desember

Jeg er så gira - men for meg har det egentlig ikke gått opp at det snart er jul. Er det bare meg? ;)

Jeg har mange oppskrifter jeg har planlagt å få delt med dere, men liten tid til å sette av til å få blogget de. De siste ukene har vært helt ville. Dagene går i ett med forskjellige ting fra morgen til kveld. Så tid og overskudd til alt som kreves med å få ut et innlegg har det rett og slett ikke vært.  Jeg kan ikke si at det blir så mye roligere fremover heller egentlig, men plutselig kommer det nye innlegg. 

På Instagram - @bakekona eller på Facebook-siden er det lett å holde seg oppdatert over når det kommer noe nytt her :)

I dag blir det en gjenganger her i huset - og en stor favoritt hos sønnen. 

Sjokolade er etter min mening et must i røra, men kan selvfølgelig også utelates. Nøtter er også godt oppi røra, f.eks valnøtter. 


Oppskrift:

  • 2 godt modne bananer
  • 100 gram havremel - kjør havregryn i en blender eller kjøp ferdig havremel. Å lage selv er billigere ;)
  • 50 gram fibra fullkornsmel - eller f.eks hvetemel/speltmel/sammalt hvete fin
  • 2 ss sukrin gold
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljeekstrakt - hvis du har. Anbefales virkelig å ha i kjøkkenskuffen!
  • 1 egg
  • 1 dl melk
  • Sukkerfri sjokolade - 50 gram - mer eller mindre etter ønsket.

Sett ovnen på 175 grader.

Pisk sammen sukrin gold og egg til en litt lysere røre.

Mos bananene. Rør alle ingrediensene til alt er blandet sammen. Prøv å ikke røre mer enn nødvendig.

Jeg brukte en brødform på 21 cm. Klipp enten til bakepapir og legg i bunnen eller legg bakepapir i hele formen og trykk den utover kanten når du heller røra oppi. Du kan også smøre formen litt hvis det er nødvendig. 

Stekes nederst i ovnen i ca 40-45 minutter. Tiden varierer veldig fra ovn til ovn. Sjekk med en kniv/kakepinne.

La kaken få avkjøle seg, gjerne på hodet i formen på en rist. Den burde ihvertfall få 15 minutter til å få satt seg.



Nydelig nystekt når sjokoladen inni forsatt er smeltet.

Jeg oppbevarer kaka i kjøleskapet, og føler den holder seg saftig og god der.

 

Jeg må få laget meg en liten liste med alt jeg må få gjort i forhold til julebakst osv fremover. Jeg elsker lister over alt mulig ;)

Kom gjerne med innspill eller tips til noe dere føler mangler!

 

Ha en fortsatt fin onsdag :)

 

#oppskrift #kosthold #sukkerfri #utensukker #sukringold #mat #trening #lillelørdag #mamma #sjokolade #bakekona

Saftige gresskar-pannekaker med sirup og karamelliserte valnøtter

God morgen

Og hurra for lørdag! 

I helgene har man gjerne litt mer tid til å styre med frokosten. Derfor passer det godt å endelig dele oppskrift på noen fantastisk gode og saftige gresskar-pannekaker. 

Med disse får dagen en virkelig god start!

Saftige og mektige pannekaker

Sprøe karamelliserte valnøtter 

Fibersirup gold for ekstra sødme

Himmelsk kombinasjon!

Fremgangsmåten på de karamelliserte nøttene finner du HER.

Valnøtter kan byttes ut med f.eks mandler.

Oppskrift til 1 porsjon:

  • 50 gram havremel
  • 1 ss sukrin gold
  • 1/2 ts bakepulver
  • En god dæsj kanel
  • En liten klype malt muskatnøtt
  • 2-3 ss gresskarpure*
  • 1 eggehvite**
  • 1/2 dl melk - evt vann

*Jeg baker enten gresskar i ovnen eller damper i en kjele for så å mose med en stavmikser. Frys ned porsjonposer.

**Jeg bruker bare eggehviten hovedsaklig pågrunn av kaloriinnholdet, så du kan derfor selvsagt også inkludere eggeplomma i røra. 

Fremgangsmåte:

Bland sammen de tørre ingrediensene.

Tilsett resten og bland godt. La røren svelle i minst 15 minutter.

Stekes på middels sterk varme

Lenkene er tilsendt

Toppet med nøtter og fibersirup gold.



For en luksus-frokost, Næringsrikt og vanvittig godt!

Nyt lørdagen og god helg!

 

 

#tips #oppskrift #kosthold #trening #mat #gresskar #lørdag #helg #pannekaker #sukkerfri #bakekona #mamma 

Sukkerfri luksus-granola

Hei!

Nå som det er helg - har man ofte litt mer tid til å kose seg på kjøkkenet. 

Da kan jeg anbefale å slenge sammen en porsjon av denne - så har du f.eks deilig topping på yoghurt i flere dager fremover.

En blanding med sjokolade og en med tørket frukt.

Både dekorativt på kjøkkenbenken og populær hos både liten og stor! :)

Oppskriften må så absolutt ikke følges slavisk. Bruk det du har og foretrekker av frø og nøtter! 



Basis-oppskrift:

  • 150 gram havregryn - små
  • 150 gram havregryn - store
  • 30 gram solsikkekjerner
  • 30 gram sesamfrø
  • 100 gram nøtter - jeg brukte 40 gram mandler, 30 gram hasselnøtter og 30 gram peanøtter
  • Sukkerfri mørk sjokolade - eller den sjokoladen du foretrekker

*Jeg lagde en stor porsjon med eplemos og fryste de ned i bokser på ca 100 gram. Perfekt til denne oppskriften, på havregrøt eller i pannekakerøre osv. 

Sett ovnen på 175 grader

Varm opp fibersirup gold, eplemos og sukrin gold. Du kan også tilsette vanilje ekstrakt hvis du har det for ekstra smak. 

Mål opp alle de tørre ingrediensene (minus sjokoladen) i en bolle og bland godt. En dæsj kardemomme eller kanel er godt for å variere smaken hvis man ønsker. 

Væskeblandingen skal bare varmes opp til sukrin gold har løst seg opp og fibersirupen har blitt mer flytende.

Tilsett det fuktige sammen med det tørre og bland godt sammen. Ønsker du en mer chuncky granola tilsetter du mer sirup. 

Spre blandingen utover et bakebrett.

Stekes midt i ovnen. Rør jevnlig under steketiden.

Jeg steker blandingen først i 25 minutter, hvor jeg rører kanskje 3-4 ganger i løpet av den tiden. Så skrur jeg ovnen av og lar den stod i 10-15 minutter til for å bli ordentlig sprø uten at blandingen blir for mørk.

Lenkene til produkter er tilsendt

Når blandingen er avkjølt kan du tilsette litt ekstra godsaker.

Jeg delte blandingen i to. Ca 2/3 og 1/3 i hver sin krukke. 

I den lille krukken tilsatt jeg hakket sukkerfri mørk sjokolade (kjøper på Kiwi)

I den store krukken tilsatt jeg rosiner og tranebær. 

En luksusvariant og en mer hverdagsvariant. 

Begge er utrolig gode! 





Nyt lørdagen! 

Protein-Oreos

Hei!

Siden det er lille lørdag i dag får vi ta en søt oppskrift ;)

Proteinrike oreos? Oh yes! Farlige godsaker, som du ikke vil dele. 

Så hvis du skal dele med noen, ville jeg laget dobbelt porsjon ;) 

Oppskrift på kjeksene:

  • 20 gram proteinpulver med sjokoladesmak
  • 20 gram kakao
  • 30 gram fibersirup

Sett stekeovnen på 200 grader. 

Bland alle de tørre ingrediensene. Tilsett fibersirupen og kna godt sammen. Lag 6 kuler av deigen og trykk kulene flate. 

Stekes midt i ovnen i 6 minutter.

Fyll:

  • 30 gram philadelphia light eller original
  • 1 ss sukrin melis
  • En dæsj vaniljepulver - evt steviadråper med vanilje, frøene fra 1/4 vaniljestang eller vaniljesukker.

Lag fyllet mens kjeksen steker. Bland alle ingrediensene sammen og juster smaken etter hvor søtt du liker det. 

Sett i kjøleskapet til kjeksen er avkjølt.

For en ekstra proteinrik versjon bytter du ut sukrin melis med proteinpulver med vaniljesmak

Lenkene er tilsendt





La de avkjøle seg helt før du legger på fyllet, slik at det ikke smelter!

Legg fyll på undersiden av 3 kjeks og legg de 3 andre på toppen.

NYT!

Så skulle jeg da ta et bilde av kjeksen etter å ha tatt en bit 

FAIL.. 

Jeg klarte ikke stoppe og vips så var kjeksen spist opp.

Og plutselig var det bare en igjen. Den fikk heller ikke ligge lenge i fred. Yum!

Du kan også droppe fyllet og bare spise kjeksen. Den er veldig dyp i sjokoladesmaken, så det er sikkert veldig godt å drikke et glass melk ved siden av disse godsakene!

Nyt lille lørdagen!

 

#oppskrift #kosthold #trening #mat #tips #lillelørdag #kjeks #proteinpulver #bakekona

Spicy suppe med kylling og kokosmelk

Hei! 

En ny suppe-oppskrift dukket aldri opp på bloggen forrige uke. Sånn er det når dagene er fulle og tiden ikke strekker til. 

Og så ble jeg veldig engasjert i Halloween og dermed ble det ihvertfall ikke tid igjen til å få ut en ny oppskrift.

Ny uke - nye muligheter - og endelig en ny suppe-oppskrift!

Denne gangen går vi får en litt mer spicy variant. 

Her kan også oppskriften justeres litt etter hvordan du/dere liker den.

Styrken på denne var akkurat i grenseland for sønnen min på 4 år. Han er vant til krydder, men sier klart i fra hvis det blir for sterkt. 

Han digget denne, og spesielt nudlene ;) 

Et lite tips til noe jeg alltid har i kjøleskapet er disse tre glassene - hvitløk, ingefær og chili. 

Jeg har kjøpt disse på Kiwi, men jeg vet at andre matvarebutikker har andre varianter av disse også.

Brukes daglig i middager! Supper, wok, gratenger, gryter, marinader osv. 



Oppskrift:

  • ca 400 gram kyllingfileet
  • 1 ts hvitløk
  • 1/2 ts chili
  • 1 ts ingefær
  • 1 rød paprika
  • 1/2 purre
  • 2-3 ss rød karripasta
  • 2 bokser kokosmelk - jeg bruke light, men vanlig kan selvsagt brukes
  • 9 dl vann
  • 2 hønsebuljongterninger
  • 2 ss fiskesaus - kan sløyfes hvis du ikke har
  • Frisk koriander
  • ca 250 gram nudler

Fremgangsmåte:

Forbered ingrediensene. Skjær purren i tynne skiver og paprikaene i strimler. Skjær kylling i strimler eller små biter. Kok ønsket mengde nudler etter anvisningen på pakken.

Tilsett hvitløk. ingefær og karripastaen i kjelen og fres på medium varme i ca 1 minutt, gjerne sammen med litt olje. Mos alt god sammen slik at smakene kommer frem.

Litt og litt tilsetter du vannet og smuldrer buljongterningene oppi. Kok opp og tilsett fiskesaus. 

Ha kyllingbitene oppi kjelen og la det småkoke i ca 6-7 minutter. Halvveis i koketiden tilsetter du purren og paprikaen.

Bruker du lett kokosmelk tilsetter du denne på slutten av koketiden, da denne ikke tåler like mye varmebehandling. Vanlig kokosmelk kan du gjerne tilsette litt før. 

Tilsett enten nudlene i skålen før du heller suppe oppi eller bland oppi suppen før du serverer. 

Rett før servering rør du inn hakket frisk koriander.

Det er godt med en suppe man snufser litt av på en kald høstdag!




Håper denne faller i smak hos flere :)

 

#oppskrift #mat #suppe #kosthold #sunt #trening #tips #mamma #høst #kylling #bakekona

 

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com

hits