desember 2013

Riskrem-light med hjemmelaget rød saus

Riskrem er en dessert-klassiker for mange på julaften eller i løpet av jula.

I år hadde vi risgrøt med mandel på lille julaften - og resten ble gjort om til riskrem på julaften. En viktig juletradisjon for min mann og hans sin familie - og nå blitt en del av vår tradisjon.

Jeg må bare få legge til at det var jeg som fikk mandelen i år! ;) Jeg fant den ganske tidlig, men lot de andre forsyne seg mer før jeg avslørte at den var funnet! ;) 

Jeg tenkte jeg skulle dele med dere en lettere variant av riskremen. Like god som originalen - det kan min kjære bekrefte, som forsvant med bollen.. 

Han fortrekker nemlig å spise riskrem uten rød saus! 

Oppskrift:

  • 500-600 gram ferdig risgrøt
  • En pakke Tine Lett Dessertfløte
  • 1 ss sukrin + - evt vanlig sukrin
  • 1/2 ts vaniljepulver - evt 1 ts vaniljesukker

Fløte, sukrin og vaniljepulver vispes sammen til en luftig krem. Vend kremen inn i risgrøten. 

Til den røde sausen brukte jeg denne oppskriften som inspirasjon, og tilsatte i tillegg 1 dl vann. Blandingen lot jeg renne igjen om en sil for at den skulle være helt fri for klumper og frø. Juster med mer sukrin melis hvis du vil ha det søtere.

Som jeg har nevnt tidligere brukt vi risgrøten til Coop da vi lagde riskrem på julaften i fjor. Denne er helt klart min favoritt-ferdiggrøt, både på smak og kaloriinnhold. Så veldig tidkrevende eller avansert behøver ikke denne desserten å være :)

Litt sent å komme med denne oppskrift nå som jula er over - men jeg skal minne dere på den igjen til neste år ;)

Har dere noen tradisjoner til jule-desserten? :)

 

#riskrem #dessert #jul #lettere #sukrin #funksjonellmat #hjemmelaget #oppskrift #bakekona

Tilbake til hverdagen!

Nesten ihvertfall.

Vi er tilbake fra juleferie, men romjulsferien varer enda en god stund! Hurra :) Vi fikk faktisk hatt en hvit jul i år! ;) Og kom hjem til pøsende regnvær...

Tilbake til hverdagen nå betyr et mer normalt kosthold, og tilbake i treningstøy.

På grunn av sykdom ble treningsfrien litt lenger enn planlagt.. Men.

Denne helgen skal jeg sette nye mål! Et nytt treningsopplegg skal planlegges, noe som blir spennende. Men enda viktigere er det å få fokus på et sunt og balansert kosthold tilbake! Det har vært litt lettere skeivt i desember..

Siden jeg dette året har fått utrolig mye ny kunnskap om kosthold er jeg veldig klar for å lære enda mer i året som kommer! Jeg har så mye mer å lære, og flere nye matvarer å prøve. Fruen er selverklært ikke kresen lenger..!

I året som kommer skal jeg like så mye jobb med psyken - senke skuldrene, prioritere riktig, holde fokus, lytte til kroppen, leve i nuet og holde motivasjonen sterk!

Jeg har en del tanker jeg har lyst til å dele med dere i et eget innlegg - om kosthold, vektnedgang, motgang, suksess, nedturer osv. Så jeg skal begynne å skrive på det de neste dagene :) 

Frokosten i dag var den "gode og gamle" proteingrøten! Havregryn og vann - inn i mikroen. 15 gram proteinpulver og sukrin gold rørt inn etterpå. Toppet med noen frosne bringebær.

Avslutter med noe oppskrifter som er på vei :)

Kommentarer og mailen skal bli svart på de neste dagene - beklager så mye til dere som har ventet på det!

I kveld blir det speltlompe-pizza til middag og Gudfaren ll som underholdning. En av favorittfilmene til min kjære mann.

Med dette lille "livstegnet" fra meg ønsker jeg dere en fortsatt fin lørdagskveld! :)

 

#frokost #havregrøt #proteinpulver #proteinrik #sukrin #bringebær #muskelmat #trening #bakekona

Oppsummering av årets sunnere juleoppskrifter!

Det passer seg å avslutte denne sesongen med julebakst med et lite oppsummeringsinnlegg!

Mange godsaker har det blitt, og så og si alle oppskriftene er sukkerfrie :)

Noen oppskrifter har ikke rukket å komme ut her på bloggen enda. Så fortsettelse følger i romjulen..

Det har vært morsomt å prøve seg frem på "gamle" klassikere og nye varianter. Og enda morsomme har det vært å se eller høre om bakst dere har gjort! :)

Nå blir det noen dager med unger (og voksne) høye på sukker, julepakker, ribbe, julefilmer og kanskje et besøk av nissen! 



Her er ihvertfall et lite bilde-bonanza med linker til årets julekos:

Punsjeboller

Pepperkake-havremuffins

Cookie dough-kuler

Hjemmelaget pepperkakekrydder

"Julekake"-havremuffins med smør og brunost

Sjakkruter - silkekaker

Kokosmakroner - passer også for dere som ikke tåler gluten.

Protein- og fiberrike julekake-scones.

Tørre vafler

Sjokolade-kokosmakroner.

Pepperkake-biscotti med sjokolade.

Sunnere oreokuler.

Tykke og gode hvite nissekakemenn & koner!

Knasende sprø krumkaker

Marsipankuler dyppet i sjokolade

Pepperkakedeig-biter pyntet med glasur

Havrekuler rullet i kakao - eller kokos

Og som en siste avslutning deler jeg et bilde med dere av fjorårets juletre i heimen. Til og med snø på bakken var det da!

Nyt de neste dagene med mye god mat, godt selskap og kanskje en pakke eller to. 

Her blir det i kveld "jakten på mandelen" i risgrøten, Grevinnen og hovmesteren og gløgg. 

Så med dette ønsker jeg dere alle, kjente og ukjente, en riktig GOD JUL! 

 

Sukkerfrie punsjeboller!

Jeg håper juleroen har sunket seg hos mange av dere!

Selv er det meste på plass, og i kveld skal pakkene under treet og julestrømpene fylles opp :)

Jeg hadde flere juleoppskrifter planlagt, og noen har ikke rukket å komme ut på bloggen enda.

Det får komme litt etter litt i løpet av romjulen. De neste dagene er det julekos som gjelder! :)

Her er ihvertfall oppskrift på en sukkerfri variant på saftige punsjeboller! 

Oppskrift:

  • ca 200 gram kakerester - jeg hadde muffins i fryseren laget av Funksjonell mat sin sunnere sjokoladekakemix
  • 3-4 ss sukrin melis
  • 1 ss bringebærsyltetøy - jeg brukte Lerum uten tilsatt sukker
  • 1 toppet ss kakao
  • 1 ts romessens - eller de ekte sakene hvis du har det.
  • Sjokolade
  • Strøssel

Bland alt sammen i en food prossesor eller blender. Tilsett evt mer sukrin melis hvis du synes det er litt klissete. 

Sett bollen i kjøleskapet i en times tid, slik at deigen får satt seg. Trill ut kuler i ønsket størrelse. Dypp kulene i smeltet sjokolade.



Oppbevar godsakene i en boks i kjøleskapet eller i fryseren.

Perfekt liten kule for å dekke søtsuget :)

Du kan bruke samme oppskriften til å lage punsjestenger! 

En liten vinter-versjon med snøkrystaller ;)

Tikk takk tikk takk - nå nærmer det seg julaften!

Jeg titter innom en liten tur etterpå.

Men ønsker dere nå også en riktig god jul! :)

 

#sukkerfri #punsjebolle #sjokolade #sjokoladekake #sukrin #sukrinmelis #julebakst #jatildesserthverdag #bakekona

 

Pepperkake-biscotti med smeltet sjokolade

Da er det siste innspurt mot julaften! 

Jeg synes tiden bare flyr avgårde, og at det er litt uvirkelig at det er "bitte"lille julaften i morgen.

Vår lille "nissegutt" har fortsatt feber, men allmenntilstanden er heldigvis mye bedre. Forhåpentligvis gjør noen rolige dager til susen, så han får ladet batteriene til selveste julaften! Kanskje nissen kommer..?

Har dere fulle kakebokser nå eller? :)

Her er en oppskrift på biscotti med smak av pepperkake!

Du kan sikkert bytte ut hvetemelet med mandelmel for en glutenfri-versjon.

Oppskrift ca 14 stykker:

  • 100 gram hvetemel
  • 50-70 gram sukrin gold
  • 1 ts bakepulver
  • 3-4 ts hjemmelaget pepperkakekrydder
  • 2 ts honning eller annen sirup
  • 1 egg

Sett stekeovnen på 175 grader.

Bland sammen alle de tørre ingrediensene.  Tilsett honning og egg, og kna til en fast deig. Del deigen i to, og trill ut to tykke pølser. Trykk ned med fingrene til ca 1 cm tykkelse. Stekes midt i ovnen i ca 20 minutter. Ta ut brettet, og senk til 100 grader. Skjær deigen i  1-1,5 cm tykke skiver på skrått. Legg de over på en rist med skjæresiden opp, og tilbake inn i ovnen igjen i ca 10 minutter. Snu på kjeksen etter 5 minutter, og stek resten av tiden. Avkjøl de helt.

Pynt:

Lag glasur med å blande sammen sukrin melis og litt eggehvite, evt vann. Dekorer kjeksen. Dette gjøres på de kjekesene som skal nytes da, og resten oppbevares i en tett boks.

Eller smelt sjokolade som du enten dypper biscottien ned i eller dekorerer med.

ca 33 kalorier per stykk - uten sjokoladen på toppen

Senk skuldrene og nyt litt av "julestria" også! :)

Nyt god mat og tid med de nærmeste rundt deg. Ta vare på de du er glad i. La tiden stoppe litt opp :)


#sukkerfri #julebakst "#scones #sjokolade #pepperkake #biscotti #sukringold #funksjonellmat #kosthold #vektklubb #fullkorn #bakekona #oppskrift #bakst 

Cookie dough-kuler med sjokoladetrekk

Mmm - det er to av mine svakheter på en gang det!

Kakedeig med sjokoladebiter + sjokolade.

Og disse er helt uten sukker - bortsett fra den lille dekoren med hvit sjokolade.

Oppskrift på ca 26 kuler

  • 50 gram smør - jeg brukte lett margarin
  • 100 gram sukrin gold
  • 20-30 gram sukrin - litt etter hvor søt du liker det
  • 70 gram fruktmos/lavkalori eplemos - 
  • 150 gram mel - jeg brukte fibra fullkorn, men bruk det du har. Spelt, hvetemel eller f.eks havremel
  • En klype natron
  • En klype salt
  • En dæsj vaniljepulver - evt vaniljesukker 
  • 15 gram sjokolade - hakket i små biter

Hvis du ikke bruker lett margarin skal smøret helst være romtemperert. Rør godt sammen smør, sukrin gold og sukrin. Tilsett de andre ingrediensene. Sett deigen en liten stund i kjølekskapet slik at den får satt seg. 

Trill ut passe store kuler

Kakedeig i seg selv er god som den er - og går lett ned på høykant her!

Best blir kulee om de får satt seg litt til etter at du har trillet de.

Men aller aller best blir de dyppet i sjokolade!

Om du ikke er så glad i "dyppeprosessen" som meg kan du rett og slett bare "hele" en skje med smeltet sjokolade over kulene og smøre sjokoladen nedover kulene.

Med lett margarin, fibra fullkornsmel og uten sjokoladetrekket blir det ca 30 kalorier per kule! :)

En moderne konfekt-versjon! 

Jeg slenger også med denne enkle versjon av cookie dough-kuler:

Sukkerfrie og glutenfrie! Oppskrift finner du HER:

#jatildesserthverdag :)

 

#sunnere #sukkerfri #julebakst #sjokolade #sukrin #sukringold #funksjonellmat #kosthold #vektklubb #cookiedough #fullkorn #kosthold #bakekona #oppskrift #mat #dessert

Pepperkake-havremuffins pyntet med melis

Nedtellingen fortsetter - og nå kan vi telle ned på bare en hånd! 

Og da er det vel like greit å begynne på juleferien også ;) Hurra!

Denne høsten har virkelig muffins-formene blitt brukt flittig! Og jeg tror ikke de havner bakerst i skapet i året som kommer heller.

Like godt til frokost som til kvelds! Og perfekt matpakkefyll :)

Så da var jo en "pepperkake"-versjon et must i desember! 

Oppskriften er nesten helt lik som vanlig - men med et par tilleggsingredienser.

Oppskrift på 3 muffins:

  • 50 gram havremel - jeg maler selv av havregryn f.eks i en blender
  • 1-1 1/2 ss sukrin gold
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1 ts hjemmelaget pepperkakekrydder
  • 1 ts yacon sirup - evt vanlig lys sirup/honning
  • 1 eggehvite
  • 0,5 dl melk

Sett stekeovnen på 175 grader.

Bland sammen alle ingrediensene, og hell røra over i muffinsformer. 

Stekes midt i ovnen i 12-15 minutter. Juster steketiden etter ovnen din.

Du kan også bruk en liten springform, men da blir steketiden noen minutter lenger.

Sirup i røra kan en veldig god smak - og som også er en viktig ingrediens i vanlige pepperkaker ;)

Toppet med sukrin melis blandet med litt eggehvite, men melk/vann kan også brukes.

Yummy in my tummy ;) 

Som vanlig kan du bruke proteinpulver i denne oppkskriften hvis du foretrekker det - og da øker bare litt på væskemengden :) 

Kanskje den neste godsaken allerede kommer i kveld..? Jeg vet jo at dere liker sjokolade!

 

#frokost #havremuffins #havremel #havregryn #pepperkake #sukkerfri #sukringold #sukrinmelis #funksjonellmat #suntoggodt #kosthold #oppskrift #mat #bakekona

 

Oppskrift på tørre vafler og noen bilder av kommende godsaker!

Da gjenstår det en arbeidsdag før juleferien er i gang!

Og på jobb i morgen er det musefletter, nisselue, røde kinn, grøt og godteposer som gjelder! En skikkelig nissefest for små og store ;)

Min lille nissegutt har feber, så gutta får ha nissefest alene hjemme. Krysser fingre for at dette er årets siste runde med sykdom!

Så til dagens juleoppskrift!

Tørre vafler - ja, det hørtes jo fristende ut ;)

Men disse smaker deilig vanilje, og minner meg egentlig veldig om krumkaker!

Oppskrift

  • 2 egg 
  • 100 gram sukrin*
  • 25 gram sukrin gold*
  • 1/2 ts vaniljepulver - evt frø fra en vaniljestang eller 1 ts vaniljesukker
  • 250 gram potetmel
  • 125 gram smeltet smør
  • 2 ts bakepulver - ikke toppet skjeer.

*Bruk det du har tilgjengelig hvis du ikke har begge deler.

Smelt smøret i en kjele eller i mikroen. Skill eggplomme og egghvite i hver sin bolle. Tilsett sukrin/sukrin gold og vaniljepulver sammen med eggeplommene. Visp til eggedosis, en lysere og litt luftigere blanding. Tilsett smøret, potetmel og bakepulver. Rør det godt sammen.

Stivpisk eggehvitene, og vend dette forsiktig inn med det andre. 

Stekes i et vaffeljern til de har blitt gyldne.

Avkjøl på en rist. Del de gjerne fra hverandre før de blir helt avkjølt.

Jeg har også stekt denne røra i et belgisk vaffeljern, og det ble også veldig bra :)

Oppbevares i en tett kakeboks.

Denne røra kan utmerkes også lages om til "krumkaker", som dere ser på bildet nedenfor!

Og på den måten blir det da et godt alternativ til dere som må ha glutenfri bakst! :) 

Så får vi avslutte dette "tørre" innlegget med noen fristende godsaker som kommer! 

Sukkerfrie punsjeboller

Pepperkake-muffins

Cookie dough-kuler uten sukker - Mmm..  Og nei dette er ikke "lureri" med kakemixen ;)

Langtidsvarselet lover ikke godt, men jeg krysser fortsatt fingrene for en hvit jul! Akkurat nå er det litt mørkt og trist ute, men stemningen innendørs er det ikke noe å si på ;) Og julegavene begynner endelig å falle på plass. 

Ha en fortsatt fin kveld :)

 

#sukkerfri #julebakst #sukrin #sukringold #funksjonellmat #jul #bakst #bakekona #oppskrift  #tørrevafler #potetmel #glutenfri 

Sukkerfrie sjokolade-kokosmakroner

En uke igjen til julaften! Har dere alt på plass? 

Helt utrolig egentlig. 17. desember er det allerede, og  2014 nærmer seg med stormskritt!

Jeg er veldig spent på hva det neste året bringer og gleder meg veldig. Men først skal de siste to ukene av 2013 nytes :)

Her har dere en sjokoladevariant av kokosmakroner som jeg har postet tidligere, og som også var med i artikkelen til Vektklubb.

HER er oppskriften på vanlige kokosmakroner.

Till sjokoladeversjonen blander du bare inn 1 ss kakao sammen med kakaomassen før den vendes inn i den stivpiskete eggehviten. 

Du kan gjerne redusere litt på kokosmassen, da kakaoen trekker til seg litt av væsken. Det spørs hvor saftige du vil ha de :)

Stekes midt i oven på 180 grader i 8-10 minutter.

Når de er avkjølt kan du gjerne pynte de litt med smeltet sjokolade - som selvfølgelig er enda bedre for dere sjokolade-elskere ;)

Hvis dere har kommet over noen spennende nye oppskrifter på søtsaker eller julebakst - så del de gjerne videre :) Jeg vet det er mange av dere som er utrolig kreative og flinke på kjøkkenet! 

Ha en fortsatt fin tirsdag :)

 

#sukkerfri #julebakst #sukrinmelis #funksjonellmat #jul #bakst #bakekona #oppskrift #kokos #sjokolade #kokosmakron 

En litt sunnere og en enda litt sunnere oppskrift på oreokuler

La oss ikke snakke så mye om denne dagen. La oss heller satse på at det bare går oppover resten av uka! 

Dagens godsak er laaangt i fra sukkerfri, men så go' da! 

Jeg har en stor svakhet - oreokake! Den er vanvittig farlig å begynne på, og innholdet er vanvittig mektig. Det sier seg jo selv når mesteparten av ingrediensene er fløte, smør, oreokjeks og litt mer fløte. 

Oreokuler er like farlig å ha i kjøleskapet - så helst lager jeg bare en halv porsjon om gangen ;)

TIps: Hvis du vet du har problemer å kontrollere søtsuget med fulle kakebokser - halver oppskriftene!

Som overskriften sier - disse kan gjøres litt sunnere og enda litt sunnere. 

Hvordan?

La oss starte med den litt sunnere!

Oppskrift:

  • 1 pk oreokjeks (160 gram)
  • 200 gram philadelphia LIGHT
  • Evt en liten spiseskje kakao for kraftigere smak 
  • Sukkerfri melkesjokolade eller mørk sjokolade

Knus kjeksen i en blender eller food prosessor. Bland inn philadelphia og evt litt kakao. Sett i kjøleskapet i et par timer eller fryseren til blandingen har tyknet litt. Da blir den lettere å trille til kuler.

Smelt sjokoladen over et vannbad eller på svak varme i mikroen. Dypp kulene i sjokoladen.

Oppbevares i en boks i kjøleskapet



De fleste ville nok brukt den orginale philadelphia, men jeg vil virkelig ikke tro mange merker stor forskjell på å gå over til light-varianten!

En "runde" med oreokuler vil da inneholde 180 kalorier mindre med light enn med original. Light-varianten inneholder også halvparten så lite fett som originalen.

Kato fikk med seg en porsjon på jobb - og var visst borte på nullkommaniks!

Så til den enda litt sunnere varianten!

Oppskrift:

  • 1 pk oreokjeks (160 gram)
  • 150 gram mager kesam
  • Evt en liten spiseskje kakao for kraftigere smak 
  • Sukkerfri melkesjokolade eller mørk sjokolade

Samme fremgangsmåte som på den andre :)



Denne fikk like mange tomler opp som den med philadelphia!

Smelter bort i munn - Mm..! 

Her er en liten titt på noen andre juleoppskrifter lagt ut de siste ukene:

Sukkerfrie hvite kakemenn

Sprøe og sukkerfrie krumkaker

Sukkerfri og saftig marsipan rullet i sjokolade

Er oreokuler en del av dine "julefavoritter"?

 

#julebakst #oreokule #philadelphia #sjokolade #oreo #sunnere #kesam #oppskrift #jul #dessert #bakekona

Sukkerfrie sjakkruter - silkekaker

Dette må da være en av årets mest trendige julekake? Små spiselige "sjakkbrett". 

Min mann ble virkelig bitt av sjakk-basillen - jeg foretrekker det spiselige varianten ;)

Jeg har laget denne varianten et par ganger de siste ukene. For denne julebaksten har jeg faktisk ikke bakt før. men denne er nå innført som en tradisjon hos meg.

Mm - nydelig vanilje- og sjokoladesmak i samme bit.

Oppskrift:

  • 250 gram hvetemel
  • 100 gram sukrin melis med stevia
  • 175 gram smør - jeg brukte Melange**
  • 1 ss kakao
  • 1/3 ts vaniljepulver - evt 1 ts vaniljesukker

**Jeg har prøvd med lett margarin også. Smaken ble veldig god, men konsistens syntes jeg ble best med melange.

Bland sammen mel og melis i en bolle. Smøret smuldres så sammen med blandingen. Jeg lar smøret hvile litt på benken før jeg begynner, slik at det ikke er altfor hardt å jobbe med

Del deigen i to deler. 

Kna kakao godt inn i den ene delen, og vaniljepulver i den andre delen. Trill de to deigen til like lange pølser. Del pølsen i to, og legg lys og mørk ved siden av hverandre i to lag. 

Da jeg lagde sjakkruter med mini-ruter kjevlet jeg ut begge deigen, og skjært ut tykk strimler med en kniv. 

Pakk deigen inn i foliet, og legg i kjøleskapet i et par timer. Natten over går også fint.

For de utålmodige: i fryseren en halvtimes tid.

Sett så stekeovnen på 175 grader.

Skjær pølsen i skiver, og legg på et bakebrett. Stekes midt i ovnen i ca 10 minutter.

Avkjøl på en rist.

Jeg vet noen har ventet på denne oppskriften, men det er faktisk først i helgen jeg ble ordentlig fornøyd med dem! 

Smaken har vært veldig god tidligere, men nå var også konsistensen og deigen sånn som jeg ønsket. 

Bedre sent enn aldri ;)

Oppbevar de i en kakeboks. 

I kveld er det Farmen-finale og litt "food-prep" til i morgen.

Ny uke - 4 arbeidsdager og så juleferie! 

Har dere alt under kontroll eller er julestresset på vei? 


#sukkerfri #julebakst #funksjonellmat #jul #bakst #bakekona #oppskrift #sjakkruter #silkekaker #sukrinmelis

Vinnerne av Bakekonas bakefavoritter!

God kveld :)

Da satt jeg i sofaen med beina på puffen. Puh..

Dagen har gått i ett fra vår herlige "vekkerklokke" våknet i dag tidlig og til nå.

Julehandling, litt mer shopping, rydding, forberede til middagselskap. Og nå er da middagselskapet over og kjøkkenet ryddet.

10 dager igjen til julaften - og 4 arbeidsdager til juleferie. En lang juleferie! Det skal bli godt det.

Nok om det ;)

Da var det altså på tide å fortelle dere hvem som vil få en pakke med mine bakefavoritter :)

De to heldige er:

Trommevirvel.. 

Else

Ingrid D

Gratulerer så mye til dere begge! :)

(En mail blir sendt ut til vinnerne i løpet av kvelden)

Takk til alle som har vært med og for gode ord. Dere inspirerer! 

Jeg ønsker dere en fortsatt riktig god lørdagskveld - så er det en ny oppskrift på vei i morgen! :)

 

#bakekona #favoritter #funksjonellmat #giveaway #kakemix #sjokoladekake #sukrin #sukringold #sukrinmelis #sjokolade #mandelmel #kokosmel #vaniljepulver

"Julekake"-havremuffins til frokost og påminnelse om giveawayen

Fredag - og faktisk den 13. Lykke eller ulykke?

Luciafeiring med lussekatter og luciatog i barnehagen i dag tidlig - og i kveld er det julebord med jobben. 

Aktiv dag fra morgen til kveld! 

Morsomt å se på Instagram at noen av dere har prøvd seg på "julekake"-scones! Og flere andre godsaker :)

Bruk gjerne #bakekona eller @bakekona hvis dere lager dere ønsker jeg skal se :) Jeg prøver å få med meg det meste. men jeg kan ikke se bilder som dere med lukket profil tar. Så dere er klar over det. 

Men muffinsen(e)!

Havremuffins med smør og lettere brunost. 

Oppskrift på 3 stykker:

  • 50 gram havremel - jeg maler selv i en blender
  • 1 ss sukrin gold
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1/4 ts kardemomme
  • En liten dæsj vaniljepulver hvis du har. 
  • 1 eggehvite
  • 0,5 dl melk
  • Rosiner

 Sett stekeovnen på 175 grader.

Bland sammen alle ingrediensene. Fordel i tre muffinsformer. Stekes midt i ovnen i ca 12 minutter. Tilpass etter ovnen du bruker.

La de avkjøle seg litt i muffinsformene. Jeg foretrekker å bruke silikonformer, for det er mye lettere å få løsnet de fra formene.

Mm - god start på dagen!

Juleinspirert muffins - men den er selvsagt god året rundt.

Jeg lurer på hvordan det er å putte pepperkakekrydder i røra!

Legger samtidig til en liten påminnelse om giveawayen med mine bakefavoritter:

Innlegget med hvordan du kan delta finner du HER.

Konkurransen blir avsluttet i kveld, og vinneren blir annonsert i morgen!

I helgen har jeg flere bakeprosjekter på gang - som skal deles med dere!  Jeg håper resultatet blir så bra som jeg tror ;)

Ha en fortsatt strålende fredag! Og god helg!

 

#frokost #havremuffins #rosin #julekake #julebakst #sukkerfri #bakst #sukringold #funksjonellmat #oppskrift #bakekona

Bakeutstyr-shopping og iHerb-pakke

Dere gjør det ikke lett for meg! Bare så dere vet det ;)

I skrivende stund er det 561 kommentarer på Giveawayen. Hver eneste kommentar er lest. 

Det er fortsatt mulig å melde seg på hvis du ikke har gjort det. Innlegget finner du HER.

Men til dagens innlegg. 

Jeg får stadig spørsmål om hvor jeg kjøper diverse bakeutstyr. Og når jeg er i butikker titter jeg faktisk etter ting som dere har spurt meg om her. Utrolig hva som lagrer seg på "harddisken".

Så da jeg var på juleshopping på Skeidar kom jeg over et par ting jeg selv ville ha og som jeg tror er perfekt for mange av dere. 

Gøy å hjelpe andre å bruke penger.. ;)

Til f.eks havregrynskaka  bruker jeg en liten springform. Jeg kjøpte den på en harrytur til Sverige for en god stund tilbake. Jeg har sett sånne små former flere steder som Jernia, Christiania Glassmagasin og Åhlens. 

Men så kom jeg da altså over denne 3-pk hos Skeidar, og ble lettere gira. Og til bare 99,90 for alle tre formene. En liten springform, en hjerteform og en stor springform. Siden jeg allerede har to små springformer var det hjerteformen som tiltrakk meg ;)

Og så hadde de en mellomstor spirngform på 18 cm til bare 39,90, som også havnet i kurven. Perfekt hvis man vil lage en litt mindre kake ;)

Jeg har nevnt tidligere at jeg trenger større kjøkken..!

Om du selv ikke trenger en sånn pakke med former kan de jo være en fin julegave til noen som liker å bake! 

Så dette fant jeg da altså på lørdag..

Og i dag kom jeg hjem med disse formene. 

Gjett om det blir hjerteformet havregrynskake til frokost i helgen da dere! Så søt den er!

Jeg har sett at de selger sånne hos Jernia også, men den kostet godt over 100 kr. Og den synes jeg er litt vel mye for en så liten form.  59 kr kostet denne hos Christiania Glassmagasin. Det var faktisk 3 for 2 på bakeformer, så to søte små ble med meg hjem.

Og da en firkantet springform, som jeg tenkte at sikkert også ville komme til nytte. Brownies kanskje! Man må vel ha bakeformer i alle mulige fasonger? 

Jeg har et bake"problem" - og godt mange av dere liker det! Hehe ;)

Et annet spørsmål er de små silikonformene jeg bruker til konfekt og småkos. 

Jeg kjøper de på Ebay - og det er helt vanvittig hvor mange varianter som finnes der! 

Ved å søke på chocolate silicone mold  får dere opp en haug med varianter. Jeg har som regel betalt mellom 10-20 kr per form, og det mye billigere enn i mange butikker her. 

Så var det litt fra iHerb igjen da.

Jeg skrev i iHerb-gudien jeg har laget at en pose med Cashew Cluster er farlig å ha i skapet. Så egentlig hadde jeg bestemt meg for at jeg ikke turte å bestille en sånn på en stund. Men så hadde jeg et svak øyeblikk da.. Disse og sjokolade-cashews er nydelig for seg selv eller som topping på kaker, desserter eller pannekaker!

Det eneste nye i denne pakken er Quinoa Pasta. Jeg har ikke prøvd den enda, men det blir nok tilbehør til middagen veldig snart.

Proteinpulveret er et "må ha" i skapet, og sukkertøyene har jeg en liten plan for de neste dagene! Håper det resultatet blir bra :)

Jeg bestilte også en kartong med Quest Nutrition Protein Bar i smaken Cinnamon Roll. Når man har blitt vant til den luftigere konsistens på de nyere barene er denne litt vel seig og kompakt. God, men ikke på topplisten. 

Ny oppskrift i morgen - og det er som sagt fortsatt mulig å bli med på giveawayen

1 uke igjen til juleferie! 

 

#pakkeiposten #iherb #shopping #bake #bakeutstyr #ebay #tips #sukkerfri #godteri #proteinpulver #quinoa #bakekona

Giveaway - vinn en stor pakke med Bakekonas favoritter!

Konkurransen er avsluttet - vinnerne blir annonsert i kveld (lørdag 14.12)

Det er med veldig stor glede jeg nå har fått muligheten til å gi TO av dere en pakke med mine bakefavoritter! 

Det må jo være den absolutt perfekte pakken å få nå før jul?

Det synes nå ihvertfall jeg ;)

Ekstra morsomt er det å kalle denne giveawayen:

Bakekonas favoritter.

For denne boksen er nettopp fylt med produkter som er essensielt for meg - til hverdags og til kos!

Og nå, med hjelp av Funksjonell mat, har jeg fått muligheten til å gi to av dere en pakke med alle disse godsakene :)

Pakken består av:

Sukrin gold:

Mitt absolutte "må ha"-produkt i kjøkkenskapet. 

Sukrin

Erstatning for sukker. 

Sukrin melis med stevia

Den nye versjonen av sukrin melis

Kokosmel

Rikt på fiber og protein. Glutenfritt. 

Mandelmel

Fettredusert mandelmel som kan erstatte hvetemel i mange oppskrifter. Glutenfritt og rikt på proteiner.

Sunnere sjokoladekake

Denne vil ingen gjette at er sukkerfri hvis du servere den til gjester. Helt fantastisk!

Kakemix

Som med sjokoladekaken er denne nydelig på smak. Det er en veldig universal kakemix som kan brukes til det utroligste.

Vaniljepulver

Ekte saker! En liten dæsj er nok for å få deilig vaniljesmak.

Melkesjokolade og mørk sjokolade søtet med tagatose.

Sukkerfri sjokolade. Melkesjokoladen er rett og slett farlig å ha i skuffen.

 

- Denne pakken er da altså den perfekte startpakken for de som ønsker å utforske sunnere bakst - 

Ved å ta en rask titt igjennom noen av innleggene mine ser dere at nettopp disse produktene går igjen og igjen. 

Alt fra julebakst, proteinapnnekaker, proteinbarer, kjeks, dessert, havregrynskaker, muffins, polarbrød. Og jeg kan fortsette i det uendelige.

Havremuffins fylt med eplebiter

En oppskrift som enda ikke har kommet på bloggen. "Eplekake" med hjemmelaget og sukkerfri vaniljesaus.

Opp-ned muffins laget av kakemixen.

Sukkerfri cakepops laget av sjokoladekakemixen og dyppet i den sukkerfrie sjokoladen.

Bananis med hjemmelaget sirup.

En sjokoladefondant på 30 sekunder laget av sjokoladekakemixen og vann!

Saftig ostekake.

"Snickers-fudge"

Kanelmuffins med melis-glasur.

Marsipan dyppet i sjokolade.

Proteinpannekaketårn!

Hjemmelaget cookie dough-proteinbar av kakemixen og proteinpulver.

Sukkerfri pavlova.

Chocolate chip cookies.

Ja - dette var da en bitteliten titt på godsaker jeg har laget de siste månedene.

Og jeg håper jeg kan friste dere med mange spennende oppskrifter i tiden fremover. 

Dette er som jeg har skrevet produkter som brukes hver eneste dag - og som er helt nødvendig for meg å ha i skapet. 

Så.

For å ha muligheten til å vinne denne pakken må du gjøre følgende:

1. Lik Facebook-siden til bloggen (hvis du ikke allerede gjør det.)

2. Lik dette innlegget på Facebook-siden.

3. Kommenter under dette innlegget her på bloggen når det ovenfor er gjort. 

(Husk å legge igjen mailadressen slik at jeg kan ta kontakt med vinnerne. Skriver du i mail-feltet blir den bare synlig for meg)

#jatildesserthverdag

La oss spre sunnere bakeglede nå før jul og inn i det neste året :)


Produktene til denne giveawayen blir levert av Funksjonell mat.

 

Protein- og fiberrike julekake-scones

Jeg "kliner" like gjerne til med en oppskrift til fra Vektklubb-artikkelen, så jeg får de i arkivet her også.

Men bare vent - det kommer andre gode oppskrifter i løpet av tiden fremover!

Gjærdeig er utrolig morsomt å jobbe med - og nystekt er det helt fantastisk! Rett og slett farlig godt.

Men.. Tiden! Elte, forheve, trille ut, etterheve og så steke. Det passer rett og slett ikke alltid inn i et fullbooket tidsskjema! 

Derfor er jeg stor tilhenger av scones! Bland kjapt sammen - trykk ut - stek - nyt! 

 

"Julekake" med smør og brunost - Mm..

Oppskrift:

  • 110 gram - 2 dl - fibra fullkorsmel
  • 90 gram - 2 dl - havregryn, små lettkokte - havremel kan også brukes.
  • 50 gram - 0,5 dl - sukrin gold
  • 1 ss bakepulver
  • 0,5 ts kardemomme
  • En klype salt
  • 30 gram lett margarin - behøver ikke smeltes. Evt vanlig margarin som da er romtemperert
  • 250 gram mager kesam
  • 50 gram rosiner

Sett stekeovnen på 225 grader.

Bland sammen tørrvarene. Tilsett smør og mager kesam. Lett margarin kan tilsettes kaldt, men vanlig margarin må tempereres litt slik at det lettere blandes inn i deigen. Bland alt for tsammen, gjerne med en kjøkkenmaskin. Bland inn rosinene. Noen av rosinene kan erstattes med sukat hvis du ønsker en skikkelig "julekake"-variant.

Strø litt mel på benken, skrap ut deigen og strø litt mer mel på toppen. Trykk deigen flat med fingrene til den er ca 1,5 til 2 cm tykk. Bruk et glass eller en pepperkakeform til å trykke ut scones. Ekstra dekorativt blir det å putte de oppi muffinsformer.

Stekes midt i ovnen i 8-10 minutter. De er ferdig når de har blir gyldne på undersiden. 

Jeg brukte fiberhavregryn kjøpt i Sverige i denne porsjon - så de ser derfor litt mørkere ut enn normalt.

Disse kan utmerket fryses! Putt i matboksen om morgen, så er de tint til lunsj :)

Julekake + smør + brunost = en nydelig kombinasjon!

Og disse - tross kun grovt mel og havregryn - er utrolig saftige!

Som å spise en søt hvetebolle som bare smelter bort i munn! Mettende, bare grovt mel og proteinrik.

Perfekt til frokost - matpakkefyll eller som kveldskos! 

En enkel oppskrift som ikke er like "skummel" å prøve seg på som gjærbakst ;)

 

Dere - jeg holder på med siste finishen på årets siste giveaway! Og denne.. Er en av mine favoritter så langt! 

Og jammen meg heter den også "Bakekonas favoritter"

Kan dere gjette hva den inneholder? 

 

#julebakst #julekake #scones #fullkorn #proteinrik #mager #kesam #sukringold #funksjonellmat #frokost #lunsj #matpakke #havregryn #oppskrift #bakst #bakekona #vektklubb #kosthold #vektnedgang

Julemat og gode tips med ICA Selection Arne Brimi

Da er det faktisk bare to uker igjen til julaften! 

Jeg kjenner det kribler litt i kroppen når jeg tenker på hvordan huset fylles lukten av deilig julemat i romjulen. Mamma har alltid pleid å begynne med julematen på lille julaften, mens jeg pyntet juletreet. Så da det var tid for Grevinnen og Hovmesteren satt vi i sofaen med ferdigpyntet tre, og en tallerken med et utvalg av nydelig julemat.

Noen husker kanskje at vi startet førjulstiden med en veldig god middag med et par utvalgte produkter fra ICA Selection Arne Brimi.

I samarbeid med ICA

Vi fikk prøve surret sylte og gårdspølsen, noe som resulterte i en meget god middag! 

Og den var veldig enkel å lage :)

ICA har flere gode varer i Selection-serien, som reinsdyrkarbonader og pinnekjøtt. Les mer om produktene HER.

La meg friste dere med noen flere bilder!

Nydelig på brødskiva eller som en del av en juletapas!

Flere bilder og fremgangsmåte kan du lese i det første innlegget.

Andre gode oppskrifter på tilbehør og desserter finner dere HER. Kålrotmosen var veldig god, og oppskriften på goro så spennende ut. Goro er vel en juleklassiker for mange til kaffekosen?

På ICA sin egen Facebook-side finner dere også flere nyttige tips til julematen!

 

Saftige kokosmakroner

Vi kjører på med flere juleoppskrifter! ;)

Dette er en av oppskriftene jeg hadde med i VG-artikkelen. 

En oppskrift som krever få ingredienser, og som er enkle å lage! 

Oppskrift på ca 24 stykker:

Sett stekeovnen på 180 grader.

Pisk eggehvitene til de begynner å skumme. Sikt inn sukrin melis, og pisk til en stiv marengs. Vend forisktig inn kokosmassen. Bruk to teskjeer og fordel topper med blandingen på et bakepapir. 

Stekes midt i ovnen i ca 8-10 minutter.

La de sette seg noen minutter før de flyttes forsiktig over på en rist for avkjøling. De skal være helt avkjølt før de legges i en kakeboks.

ca 36 kalorier per stykk.

Men..

Et tips for å løfte disse til "nye høyder" er å dyppe bunnen eller toppen i sjokolade. Jeg? Svak for sjokolade? Ja, det innrømmer jeg lett!

Evt kan du smelte sjokoladen i en pose og sprøyte litt på toppen :)

Enkle å lage - og også glutenfrie for de som må passe på det.

Har dere oppdaget den nye kategorien under headeren? Julekos - der samler jeg alle oppskriftene som er julerelatert :)

Moroa har så vidt begynt, men allerede er det 10. desember! 

I går pyntet jeg og gutta pepperkakehus. En non stop på huset - tre i munn. Både hos mor og sønn! Det var mandagskosen sin det ;) 

Ønsker dere en fortsatt fin kveld :)

 

#sukkerfri #julebakst #sukrinmelis #funksjonellmat #jul #bakst #bakekona #oppskrift #kokosmakron #kokos #vektklubb

Knasende sprø krumkaker uten sukker!

Krumkaker er en klassiker til kaffekosen for mange - og egentlig året rundt. 

Jeg husker jeg måtte forhandle meg frem til å få kjøpe et krumkakejern i fjor. "Hvis vi kjøper det, så skal du få kjøpe det verktøyet" - eller noe i den duren ;) 

Så i helgen tørket jeg støv av krumkakejernet, siden det ikke har blitt brukt siden i fjor, og stekte en runde med krumkaker.

Hvilken form liker du best på krumkakene?

Oppskrift:

  • 2 egg
  • 150 gram sukrin**
  • 150 gram smeltet smør - lett eller vanlig. Jeg brukte lett margarin.
  • 100 gram hvetemel
  • 50 gram potetmel
  • 1/3-1/2 ts kardemomme
  • 2 ss kaldt vann

**Du kan erstatte noe av sukrin med sukrin gold for en rundere smak.

Visp egg og sukrin til eggedosis, altså en luftigere og lysere blanding. Tilsett alt det tørre, og rør godt sammen. Rør så inn det kalde vannet. 1 ss per egg. Sett røra i kjøleskapet, og la den svelle en god stund, min 1 time.

Varm opp krumkakejernet, og legg en spiseskje røre i midten

Stekes til de er gyldne.

Her kan det ikke gjøres mye annen husarbeid samtidig, for dette går unna!

Har du en krumkakepinne kan du forme de til et kremmerhus.

Et annet alternativ er å avkjøle de uten å gjøre noe som helst, eller dele de i to. Noen knuser de jo bare med en gang sammen med is eller krem uansett ;)

Eller du kan legge sirkelen over et glass, trykke den forsiktig ned og forme dem til små skåler.



Jeg liker is fremover krem - så en kule vaniljeis er perfekt oppi en sprø og nydelig krumkake-skål!

Den "tress isen" uten tilsatt sukker fra Henning Olsen, Easy, er utrolig god!

Og prikken over i'en ble hjemmelaget sirup. Oppskrift finner du her.

Krumkakene oppbevares i en tett boks, og holder seg sprøe og gode!

Hva liker du best å ha til krumkaker?


Husk Facebook-siden for å være oppdatert på når det kommer nye innlegg her på bloggen. Og inviter gjerne flere! :)

#sukkerfri #julebakst #sukrin #sukringold #funksjonellmat #jul #bakst #bakekona #oppskrift #krumkake #is #utensukker 

Havremuffins med en søt hemmelighet til frokost

Da var to lys på adventstsaken tent - og i morgen kan nedtellingen til juleferien virkelig begynne. En lang juleferie med mye kos med familie og venner! Og vekkerklokka skal brukes minimalt.

Så vidt over tre uker igjen av 2013 er det også. Helt utrolig! Ett år med mange spesielle minner - det er tross alt året jeg ble en skikkelig bakekone!

Jeg er veldig spent og veldig klar for å begynne på det ny året. Men først skal desember nytes til det fulle!

En god start på dagen er viktig året rundt ;)

Havremuffins med en saftig og søt kjerne.

Oppskrift:

  • 50 gram havremel - jeg maler selv av havregryn i en blender
  • 1 ss sukrin gold
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1/2-1 ts kanel
  • Evt 1 ss proteinpulver med vaniljesmak - kan fint sløyfes
  • 1 eggehvite
  • 0,5 dl melk/vann - øk væskemengden hvis du bruker proteinpulver i røra
  • 3 ts syltetøy - jeg brukte Lerum Uten i smaken Eple/Pære

Sett stekeovnen på 175 grader. Bland sammen alle ingrediensene, bortsett fra syltetøyet. 

Legg en skje med røre oppi 3 muffinsformer, og så 1 ts syltetøy med ønsket smak oppi formene. Fordel resten av røra i muffinsformene. Strø gjerne litt mer sukrin gold på toppen.

Stekes midt i ovnen i 12-15 minutter.



La de avkjøle seg litt før du tar de ut av formene.

Ved siden av er det godt med litt yoghurt.

Jeg hadde et halvt beger Yoplait dobbel 0 % vanilje - men mager kesam eller gresk yoghurt passer også selvfølgelig veldig godt til!

Og muffinsene toppet jeg med litt Walden Farms pancake syrup

Og så til det mange er spente på. Hvem den heldige er som har vunnet et gavekort på 1 000 kr hos Coop Obs Hypermarked!

Med hjelp av random.org ble vinneren:

Maren T

Gratulerer så mye til deg - og kos deg på juleshopping ;)

I kveld kommer det en ny julebakst-oppskrift!  

 

 #frokost #havremuffins #havremel #havregryn #sukringold #sukkerfri #yoplait #vanilje #yoghurt #funksjonellmat #bakst #iherb #proteinrik #proteinpulver #eple #bakekona #oppskrift

Sukkerfri marsipan med eller uten sjokoladetrekk

Marsipan - det er et must for mange i desember. Og hvert år kommenterer mange av oss at "hjelpes, i år kom julemarsipanen tidlig i butikken!"

Jeg har egentlig ikke marsipan som favoritt-godisen i godteposen. Men disse er gode! Og utrolig enkle å lage. 

Jeg vil si at de er "umulig å gjøre feil"-enkle. 

Aller best synes jeg de er med sjokolade rundt ;) 

La oss gå rett på oppskriften!

Oppskrift på ca 20 stykker:

Bland sammen alle de tørre ingrediensene og tilsett så eggehvitene. Kna deigen godt sammen.

Pakk deigen inn i plast, og la den gjerne hvile et par timer i kjøleskapet. Og også fint natten over. 

Synes du den er litt klissete når du skal trille den ut strør du bare litt sukrin melis på benken.

Så er det bare å forme de til kuler eller i den formen du måtte ønske.

Du kan også dytte kulene ned i konfektformer av silikon. Etter du har dyttet de ned i formene er det greit å sette de litt tilbake i kjøleskapet for du tar dem ut.

Disse er veldig gode uten sjokolade!

Og gir da ca 17 kalorier per stykk.

En ting kan jeg lett innrømme - jeg er elendig på å dyppe konfekt o.l i sjokolade! 

Der mangler jeg tålmodighet. 

Så dette er vel det mest "avanserte" med denne oppskriften ;)



Men gjør de så utrolig gode!

Smelt sukkerfri sjokolade over et vannbad eller i mikroen, og dypp kulene oppi.

La sjokoladen få stivne i romtemperatur før du setter dem i kjøleskapet.

Så saftige og sukkerfrie! 

Og nesten under kategorien sunne! 

Jeg har lest så mange ganger at en bit mørk sjokolade om dagen er bra for kroppen - så da kjører vi på å kaller de sunne ;)

Hvis du som meg synes det er litt styr med å dyppe i sjokolade! Fortvil ikke. Putt ønsket antall ruter med sjokolade i en liten plastpose. Legg posen i varmt vann, og la den ligge der til sjokolade har smeltet.

Klipp et hull på tuppen. Og så er det bare å lage mønster på toppen! ;) 

Et hjerte til min kjære ;) 

Jeg har forresten lagt til en ny mappe på Pinterest nå - en egen for julebakst og andre søtsaker som hører til i julen. Så for hver gang jeg legger uten noe her, kommer jeg til å "pinne" innlegget der også. Lett og oversiktelig for dere, og meg selv, å finne oppskriftene igjen!

Minner samtidig også om Facebook-siden. Alle innlegg blir lagt ut der også, så er det lett å følge med når det skjer noe nytt her på bloggen :)

Ha en fortsatt fin kveld! :)

 

#oppskrift #julebakst #marsipan #sukkerfri #sjokolade #mandelmel #sukrinmelis #funksjonellmat #jatildesserthverdag #bakekona 

Saftige gulrotmuffins med ostekrem

Siden min kjære ikke tenker over det får jeg gratulere meg selv med navndag! Haha.. Men takk til min kjære mamma som sendte en søt melding.

Navndag.. Tenker dere over det? Jeg husker jeg til og med fikk penger til å legge på sparebøssen av besteforeldrene mine da jeg var liten. Nå kan jeg ikke si at jeg det er noe jeg bruker mye energi på, og i år husket jeg det ikke selv en gang ;) Men litt artig er det å erte gubben for det ;)

Så da dere. 

Dette er en annen variant av sjokolade-havremuffins med ostekrem - en nydelig og sunn muffins perfekt til frokost eller kvelds!

Noe av det beste med gulrotkake er ostekremen. Enig?

Så da denne muffinsvarianten har vært så populær tidligere var selvfølgelig en gulrot-versjon et must!

Oppskrift:

Muffinsrøra:

  • 50 gram havremel - jeg maler selv av havregryn i en blender
  • 10 gram proteinpulver med vaniljesmak - men kan helt fint sløyfes.
  • 1 ss sukrin gold
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1 ts kanel
  • 1 eggehvite
  • 2 ss finrevet gulrot
  • 0,5-0,7 dl melk - mengden kommer an på proteinpulver eller ei. Røra skal være ganske tykk.

"Ostekremen":

  • 30 gram philadelphia light
  • ca 2 ss melk
  • 1 ts sukrin melis

Sett stekeovnen på 175 grader.

Bland sammen alle ingrediensene til muffinsrøra. La den stå litt på benken og svelle, mens du blander samme ingrediensene til ostekremen. 

Start med å legge 1 god ss røre i hver muffinsform. Legg så ostekremen og røra lagevis. Avslutt med muffunsrøra.

Dra en kniv eller gaffel litt rundt i formen slik at lagene blander seg litt. 

Stekes midt i ovnen i ca 12-15 minutter.

La de få avkjøle seg noen minutter i muffinsformene slik at kremen får satt seg etter den er stekt.



I tillegg toppet jeg de med sukrin melis blandet ut med litt melk.

Saftige, mektige, sunne og utrolig gode :)

Middag i en fei!



Risgrøt med sukrin, kanel og et deilig smørøyet. Vi spiser det året rundt, men det er ekstra godt i desember!

Så og si alltid er det Coop sin ferdige risgrøt, som jeg har nevnt flere ganger, som er favoritten her. 

Og da passer det samtidig å minne dere på at det fortsatt er mulig å bli med i trekningen av et gavekort på 1 000 kr hos Coop Obs Hypermarked. Vinneren blir trukket 8. desember :)

 

#oppskrift #frokost #trening #sukkerfri #havremuffins #ostekrem #gulrotkake #sukringold #sukrinmelis #proteinrik #proteinpulver #bakst #middag #suntoggodt #lunsj #bakekona 

Sukkerfrie og nydelige hvite kakemenn!

Eller nissemenn - eller damer!

Alle skal få være med på moroa ;)

Er de ikke søte? 

Og så liker jeg de tykke og gode! Mmm - borte er de også.

Men jeg regner med det snart kommer en ny gjeng på besøk ;)

Jeg har laget disse med lett margarin, for å se hvordan det påvirket resultatet. Og i mine øyne gikk det meget bra! 

Synes jeg det ikke smaker godt - så spiser jeg det heller ikke!

Hvis ikke du synes det er nødvendig å krympe på kaloriene kan du selvfølgelig bruke det smøret du har i kjøleskapet :)

Lag deigen dagen før de skal bakes! :)

Oppskrift:

  • 50 gram smeltet og avkjølt smør - lett margarin eller vanlig
  • 2 dl melk
  • 100 gram sukrin gold
  • 80 gram sukrin
  • 1/2 ts hornsalt
  • 400 gram hvetemel

Bland hornsalt sammen med halvparten av melmengden. Rør sammen smør, melk, sukrin gold/sukrin og melet som er tilsatt hornsalt. Bland godt sammen, og tilsett resten av melet. Dekk  bollen med plast eller putt deigen over i en plastpose. La den hvile i kjøleskapet natten over. Da blir deigen fastere.

Sett stekeovnen på 170 grader.

Kjevl ut deigen til ca 1/2 cm tykk. Bruk pepperkakeformer til å trykke ut figurer. Er ikke formen så nøye og du ikke har pepperkakeformer - bruk et glass! 

Stekes midt i ovnen i 7-10 minutter. Avhengig av størrelsen og ovnen du bruker.

De skal ikke bli "solbrente" - dette er tross alt vinterbleike kakemenn!

Nomnom - en hodeløs bleik nissemann! Myk og god.

Oppbevares de i en pose holder de seg ekstra myke.

Jeg bruker både sukrin og sukrin gold fordi jeg liker kombinasjonen. Mange opplever sukrin som litt kjølig på smak, og dette får du ikke med sukrin gold.

Jeg har ikke prøvd å bare bruke en av delene, men prøv gjerne med det du har tilgjengelig.

Denne pepperkakeformen synes jeg bare er så herlig! Perfekt liten kos til kaffe/te, og veldig dekorativt hvis du får besøk. Kjøpt på Ebay - for ca 30 kroner!

Kakemennene kan dere gjerne dekorere med konditorfarge, men det rakk aldri disse å bli ;) 

Godt er det faktisk også å dyppe en arm eller et par bein i smeltet sjokolade! 

Andre julerelaterte innlegg:

Sukkerfrie havrekuler

Hjemmelaget pepperkakekrydder

 

#sukkerfri #sukringold #funksjonellmat #oppskrift #julebakst #hvitekakemenn #kakemenn #jul #bakst #vektklubb #bakekona #sukrin

To friske frokost-varianter med havregryn!

God morgen!

Ja, det er desember og mye snakk om julebakst, men en god start på dagen er fortsatt viktig.

Selv om det er vinter så spiser jeg mye bær . Jeg må alltid ha frosne bær tilgjengelig i fryseren! Er jeg litt sulten eller har lyst på noe søtt heller jeg helt enkelt noen frosne jordbær i en skål, strør litt sukrin melis over og nyter! Det tar jammen meg lang tid noen ganger å få i seg en skål med halvfrosne bær! Eller som jeg skrev for noen dager siden - varmer bærene i mikroen og topper det på yoghurt - eller is!

Men frokosten da. 

Hva hadde dere til frokost i dag? :)

Dere har vel ikke glemt havregrynskaken?

Denne er uten proteinpulver, men dere vet at den lett kan lages med! Da tilsettes bare evt lit mer væske.

Den er luftig og lett, men samtidig mektig. Eller mettende er vel riktig ord! 

Slenger med oppskriften for dere som ikke har sett den før:

  • 50 gram havremel - jeg maler selv av havregryn (i en blender)
  • 1 ss sukrin gold
  • 1/2 ts bakepulver
  • Evt en dæsj vaniljepulver eller steviadråper med vaniljesmak
  • 1 eggehvite
  • 0,5-1 dl melk/vann. Alt etter hvor kompakt du liker den og om du bruker proteinpulver eller ei!
  • Frosne bær - jeg brukte blåbær og bringebær

Sett stekeovnen på 175 grader. Bland sammen de tørre ingredienense. Tilsett eggehvite og melk, og bland godt. Hell over i en ildfast form - eller muffinsformer. Dytt frosne bær rundt omkring ned i røra. Stekes midt i ovnen i ca 20 minutter hvis du heller alt i en form. 12-15 minutter hvis du bruker muffinsformer.

En fargerik frokost!

Et par spiseskjeer yoghurt er veldig godt til som topping!

Neste frokost-variant er overnightoats.

Blueberry-style!

Dette er en annen versjon av vanilje-overnightoatsen jeg la ut for en god stund tilbake. Eneste forskjellen er at vanilje er byttet ut med blåbær.

Denne frokosten lages kvelden før, og på den måten er frokosten klar til å spises morgen etter. 

Jeg lagde havregrynsblandingen i en skål. La så halve blandingen over i glasset, så et par spiseskjeer frosne blåbær, så resten av blandingen og toppet med fronse bringebær.

Morgen etter var bærene tint, og havregrynsblandingen fått en tykkere konsistens :)

Selv må jeg si at favorittene er sjokolade eller mocca - ingen stor bombe det kanskje.. 

Onsdagen er godt i gang for mange - og i kveld lover jeg dere disse hvite kakemennene! 

Ha en strålende onsdag :)

 

#sukkerfri #sukringold #funksjonellmat #oppskrift #frokost #proteinrik #vektklubb #havremel #havregryn #fiberrik #bakekona #bær #overnightoats #havregrynskake #yoplait #blåbær #suntoggodt #vektklubb #bakst 

 

"For mye av det gode"-pannekaketårn, sukkerfrie pepperkake-biter og hjemmelaget pepperkakekrydder!

Ah - nå er det bare tre uker igjen til selveste julaften!

Det betyr 17 dager igjen til juleferien begynner - for min del ihvertfall :)

Det skal bli en juleferie fylt med familiekos, lite stress og forhåpentligvis snø! Jonathan har blant annet ski på ønskelisten sin i år, sine første. Så da krysser jeg selvfølgelig fingrene for snødekket veier slik at vi kan tilbringe mye tid ute med ski på beina :)

Selv er jeg helt elendig på ploging, noe min kjære har flere videoer som kan bekrefte akkurat det. Jeg kjører til jeg stopper, om det så ender i grøfta. Haha.. Flaut! Aking derimot - det er jeg god på!

Pepperkakedeig - "ikke spis så mye pepperkakedeig for da får du vondt i magen!"

Vel - disse er sukkerfrie, og jeg tror jeg lett kunne spist mange av disse!

Men først.. Dette tårnet tok litt vel av, og jeg vurderte i det hele tatt om det ble for mye til å legge ut ;)

Men smaken. Den var det ingenting å si på.

Saftige havrepannekaker med sjokoladesmak. Peanøttsaus. Og moste jordbær.

Og om det ikke var nok - Yoplait dobbel 0 % vanilje mellom lagene!

Overflod - deluxe!



Oppskriten på pannekakene kan du lese her.

Peanøttsausen er bare PB2 blandet med litt mer vann.

Jordbærene var frosne og tint litt i mikroen.

Smaken er i bunn og grunn det viktigste! ;)

Men så til pepperkakebitene.

Som sikkert kommer til å være til frustrasjon for noen.

Dette er nemlig kakemixen fra Funksjonell mat blandet med vann, litt ekstra sukrin gold og en god dæsj hjemmelaget pepperkakekrydder.

Ekstra gode blir hvis du erstatter litt av vannet med yacon sirup for en enda mer autentisk smak! 

"Men hva kan man erstatte kakemixen med?"

Har du allerede en proteinbaroppskrift du er glad kan du lett lage en pepperkakedeig-proteinbar ved å tilsette pepperkakekrydder i blandingen.

Eller lage en mini-mini porsjon av pepperkakeoppskriften din og erstatte sukkeret med sukrin/sukrin gold! ;)

Så da slenger jeg like gjerne med en oppskrift på hjemmelaget pepperkakekrydder!

Noe som er veldig greit å ha tilgjengelig på en liten krukke i disse dager :)

Kan brukes i mange forskjellige oppskrifter - kjeks, muffins, pannekaker, og proteinbarer! Eller selvfølgelig også ordentlige pepperkaker ;)

Hjemmelaget pepperkakekrydder:

  • 3 ss kanel
  • 2 ss nelikk malt
  • 2 ss ingefær malt
  • 0,5 ts kardemomme
  • 0,5 ts pepper 

 

Bland alt i en liten krukke eller boks med lokk, og rist løs.

I morgen - da lover jeg dere at dere vil se de hvite kakemennene! ;) 

 

#sukkerfri #julebakst #sukrin #sukringold #sukrinmelis #funksjonellmat #jul #bakst #bakekona #oppskrift #kakemix #pepperkakerkrydder #pepperkake #pannekaketårn #pannekake #havregryn #havremel #frokost #lunsj #trening #fiberrik

Julehuset Coop Obs Hypermarked - vinn gavekort på 1 000 kr

Konkurransen er avsluttet!

Noen av dere er kanskje godt i gang med julehandelen, og til og med julebaksten! Andre har kanskje ikke rukket å tenke så mye på det enda. Godt det fortsatt er litt over tre uker igjen! 

Men hvor deilig er det ikke å kunne få unnagjort alt fra handlingen til julematen, bakst og gaver på et sted?

Nå i desember forvandles Coop Obs Hypermarked til et kjempestort julehus. Alt til julen på ett sted!

Vi er så heldige å ha en Coop Obs Hypermarked rett i nærheten, så der handler vi ofte. Jeg har jo til og med skrevet et innlegg hvor jeg delte med dere hva jeg alltid handler når vi er der. En av de tingene passer veldig godt i disse dager, nemlig Coop sin risgrøt. Den er favoritten til alle i dette huset, og ble også brukt da vi lagde riskrem til dessert på julaften i fjor! Veldig god på smak, og med den beste prisen.

Hos Coop Obs Hypermarked får du også julemat for en hver smak, og alt du trenger av tilbehør. Jeg har tradisjon med ribbe og juleskinke, mens min kjære mann er vant til pinnekjøtt på julaften. På nyttårsaften er det en ting som gjelder for oss begge - kalkun! I fjor husker jeg vi blant annet kjøpte et stort fenalår på Obs, som Kato koste seg med gjennom hele julen. Tradisjoner er viktig for mange i julen. Viderføre gamle, og skape nye sammen :)

Utvalget hos Coop Obs Hypermarked er så enormt, og du finner som sagt så mye mer enn bare mat! Nettopp dette har vært min redning utrolig mange ganger. Vi har kjøpt alt fra kjøkkenutstyr, filmer, bursdagsgaver, leker og babyutstyr til Jonathan, klær og sko. De har ofte veldig bra tilbud, som har vært midt i blinken for både små og store. 

Annonse

 På bildet ser du et lite utvalg av hva du kan finne hos Coop Obs Hypermarked i disse dager. Her er det gavetips for barn i alle aldre, bakeglade, handymen og perfekte familieaktiviteter i romjulen!

Nå har jeg fått muligheten til å gi en av dere et gavekort på 1 000 kr hos Coop Obs Hypermarked.

Det eneste du trenger å gjøre for å være med på konkurransen er å legge igjen en kommentar her på bloggen med hva du ville ønsket deg fra julekatalogen.

(Husk å legge igjen mailadressen slik at jeg kan konakte den heldige)

Vinneren blir trukket 8. desember, og vil bli kunngjort her på bloggen.

Gavekortet vil da bli sendt til vinneren i god tid før jul ;) Og det vil jeg tro kommer godt med!

Fra og med neste søndag og frem mot jul er butikkene også åpne på søndager. Så da skal det være nok av tid til å få handlet inn det som trengs :)

 

 

 

Biffsnadder, enkel dessert og en hodeløs kakenissemann!

Ny uke - og vi starter like gjerne en ny uke med feber vi! Eller.. Minstemann har hatt feber hele helgen. Slik er høsten og vinteren, og spesielt med småbarn i hus. 

Så i dag har vært en rolig dag med sofakos, med blant annet is og klementiner! ;)

Lørdagsmiddagen var en skikkelig snaddermiddag - nemlig biffsnadder. 

Biffstrimler stekt med paprika, løk og champignon. Krydret med salt, pepper og hvitløk. 

Potetterningene ble veldig sprøe og gode, og uten bruk av olje! Kokes først i en kjele i 10-15 minutter. Renn av vannet, og tilsett krydder. Hvitløk, salt, pepper og timian er godt. Sett på lokket og rist løs. Stekes så i ovnen på 225 grader til de har fått en sprø skorpe.

Bearnaisesaus er vel kanskje det vanlige til biffsnadder, men vi er veldig glad i peppersaus. Fra Toro.. ;)

(Jeg er veldig glad i sauser, men der har jeg mye å lære når det gjelder hjemmelaget!)

Og så en enkel dessert eller kveldskos - frisk yoghurt med lune bær!

Gresk yoghurt eller mager kesam blandet med sukrin melis og litt vaniljepulver. Eller du kan rett og slett ta et beger Yoplait dobbel 0 % vanilje.

Toppet med bær. Jeg varmet helt enkelt opp noen frosne bringebær og blåbær i mikroen og rørte inn litt søtning.

Mer avansert enn det behøver det da ikke være! Men så godt :)

Jeg må bare dele med dere noe av helgens bakst. Kanskje litt dårlig gjort, siden oppskriften ikke er med. Men den kommer!

Sukkerfrie sjakkruter/silkekaker.

Jeg har faktisk aldri hatt en tradisjon med disse - men den er herved innført nå! 

Rett og slett farlig å ha i huset.. ;)

Og så en gjeng med hvite kakemenn, kakedamer og en hodeløs kakenissemann! 

Disse fikk jeg veldig god hjelp til å smake på! Min manns favoritt - og denne sukkerfrie variant ble uten tvil godkjent av han :)

Oppskrifter på sjakkruter og hvite kakemenn kommer i løpet av uka :) 

Håper dere har startet uken uten sykdom :) 

 

#middag #biffsnadder #potet #sunnmiddag #kveldsmat #suntoggodt #yoghurt #bær #sukrin #funksjonellmat #sukrinmelis #oppskrift #dessert #jatildesserthverdag #bakekona

Sukkerfrie havrekuler - nå er julekosen i gang!

Eller sjokoladekuler! 

Er det ikke litt sånn med mange oppskrifter? At de har flere navn. Og mange ganger ligner de ikke i det hele tatt! 

Ihvertfall.. Disse vet jeg mange liker veldig godt, og er mildt sagt populære her også ;)

Nå som det er både 1. desember og 1. advent er det på tide med julekos! 

Selv om enkelte oppskrifter også er gode året rundt! For oss som liker søtsaker ;)

Så la oss starte med en veldig enkel oppskrift :)

Oppskrift - ca 16 stykker:

  • 70 gram havregryn - tilsvarer ca 1,5 dl
  • 50 gram sukrin gold - evt sukrin
  • 10 gram kakao**
  • 40 gram lett margarin - eller vanlig margarin
  • 1 ss sterk kaffe

Blant sammen de tørre ingrediensene. Smelt smøret, og tilsett kaffen i smøret. Hvis du ikke har ferdiglaget kaffe kan du blande 1 ts kaffepulver og 1 ss vann sammen med smøret. Bland alle ingrediensene godt sammen, og sett i kjøleskapet en halv time-time. Form kuler av havregrynmassen, og bruk litt vann når du skal rulle hvis det trengs.

**Bytt ut kakao med eller tilføy proteinpulver med sjokoladesmak for protein-havrekuler. Siden proteinpulver ofte suger til seg litt mer av væsken må du nok tilsett litt mer vann slik at deigen holder seg sammen.

Jeg synes de er veldig gode uten noe som helst.

Men å rulle de i kakao er også veldig godt! Litt sånn trøffel-aktig.

Og selvfølgelig klassikeren da - rullet i kokos.

Oppbevares i en tett boks i kjøleskapet.



Med lettmargarin blir det ca 28 kalorier per fiberrike kule! 

Nå er det julefavoritter hos Klem FM og pynting som står på programmet. 

I dag gleder jeg meg faktisk til det blir mørkt ute. Da kan jeg tenne lys overalt, stjerna i vinduet og virkelig kjenne på julestemningen i huset! Og så skal jeg kose meg med noen av sjakkrutene jeg bakte i går og en deilig kopp te. Det blir søndagskosen sin det ;) 

Håper dere har hatt en fin helg, og så ønsker jeg dere en fortsatt god søndag :)

 

#sukkerfri #sukringold #funksjonellmat #oppskrift #jatildesserthverdag #oppskrift #julebakst #vektklubb #jul #havregryn #havrekuler #fiberrik #bakekona

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com

hits