desember 2015

Tilbake til hverdagen og rutiner med en sukkerfri dessert

Hei!

Og en riktig god jul :)

Nå er det virkelig ikke mange dagene igjen av 2015. Et innholdsrikt år med mange store øyeblikk. Allikevel tror jeg at 2016 kommer på mange områder til å bli et enda større år. Ingenting kan selvsagt slå øyeblikket da vår lille prinsesse ble født i mai i år. Men. 2016 har byr på mange store endringer i livet og hverdagen min. Jeg er enormt gira og veldig spent på å starte på det nye året! :)

I løpet av noen uker håper jeg også at jeg kan komme tilbake i blogg-modus igjen, og at det vil dukke opp jevnlig innlegg fra meg. Jeg har virkelig ikke hatt mye tid til overs denne høsten, og har derfor måtte prioritere etter det. Men fra og med midten av januar kan jeg leve "normalt igjen", og har tid til å jobbe med innlegg og gi mer tilbake til dere. Gøy er det å se at det jevnt fortsatt er noen som titter innom :) 

Så får å holde oss til #jatildesserthverdag får vi ta en søt oppskrift ;)

Sukkerfri sjokolade chia pudding med jordbærcoulis og raspet sjokolade - fancy!

Oppskrift 1 porsjon:

  • 1 god ss chia frø
  • 1 dl valgfri melk
  • 1 god ts kakao
  • Valgfri søtning - jeg brukte en god ts sukrin gold

Bland sammen alle ingrediensene i et glass eller en boks. Dekk til eller sett på lokk. La stå over natten. Jeg rister også et par ganger underveis for at alt skal blande seg.

Jordbærcoulis:

  • 1 pose frosne jordbær - eller bringebær
  • Sukrin melis 

La jordbærene tine. Kjør jordbærene i en blender eller mos med en stavmikser. La blandingen renne igjennom en sil. Smak til med sukrin melis etter hvor søt du vil ha den. Nydelig på is - yoghurt - pannekaker - grøt! 

Når chiafrøene har svellet og blandingen har blitt til en tykk "pudding" er den klar. Legg puddingen og coulisen annenhver gang. Topp gjerne med litt raspet sjokolade. Jeg brukte sukkerfri hvit sjokolade, sukkerfri mørk sjokolade og sukkerfri melkesjokolade. 


Både mektig og friskt - en perfekt kombinasjon!

Er dere klare for et nytt år? Håper dere henger med i tiden fremover også :)

 

#oppskrift #mamma #kosthold #mat #dessert #sukkerfri #proteinrik #sunt #trening #sukrinmelis #funksjonellmat #bakekona

Mektige og nydelige sjokoladetrøfler - uten tilsatt sukker

Nå er det dagen før dagen før dagen ;)

Her i huset telles det ned og spenningen øker for hver dag som går. Jul for en 4-åring er virkelig store greier! Så selv om været ikke gir julestemning, merker jeg at julegleden fra sønnen min smitter over på meg også :) 

Dagens oppskrift er utrolig enkel, og uten en haug med ingredienser! Noen gang er det enkle det beste ;)

Disse sjokoladetrøflene er ihvertfall veldig gode og bare smelter bort i munnen.. 

Oppskrift:

  • 200 gram sukkerfri sjokolade*
  • 1 dl kremfløte
  • 1 spiseskje meierismør

*Jeg brukte mørk sukkerfri sjokolade fra Cloetta, kjøpt på Kiwi. Jeg vet også at Rema 1000 selger sukkerfri sjokolade, så en helsekostbutikk er ikke nødvendig

Start med å finhakke sjokolade og tilsett alt i en liten bolle.

Varm opp kremfløten til kokepunktet. Hell fløten over sjokolade og rør til alt er løst opp. Rør så inn smøret.

Skulle det være vanskelig å få rørt inn all sjokoladen kan du forsiktig sette bollen over et vannbad for å få opp temperaturen litt igjen. Men da bare akkurat til at sjokolade smelter. For høye temperatur gjør at sjokolade mister glansen. Jo mer finhakket sjokoladen er, jo raskere smelter den inn i fløten.

Du kan også tilsette ekstra smaker om du ønsker - f.eks konjakk eller havsalt. 

Sett enten hele bollen i kjølekapet - eller helle over en silikonform som jeg gjorde. La den stå i kjøleskapet minst til dagen etter. Har du satt hele bollen i kjøleskapet bruker du en skje til å former kuler. Du kan også hele sjokoladen i en liten firkantet form dekket med plastfolie. Da kan du bare løfte sjokoladeblokken ut og skjære firkanter. 

Nå kan du enten la sjokoladetrøflene være som de er, eller alternativt dyppe de i litt mer smeltet sjokolade eller rulle i kakao. 

Oppbevares i kjøleskapet. 

Smaker aller beste om de får hvile litt i romtemperatur før de nytes. 


Selv rett fra kjøleskapet glir bare tennene igjennom og sjokolade smelter i munnen.

HIMMELSK! 

 

#jul #sjokolade #sukkerfri #utensukker #kosthold #mamma #mat #oppskrift #bakekona 

Juleinspirasjon fra arkivet - sukkerfrie og sunnere juleoppskrifter

Nå er det bare 2 små uker igjen til selveste julaften!

Det hjelper ikke på julestemningen å se ut av vinduet - grønt gress og gradestokken viser 8 grader. Heldigvis hjelper det at huset er julepyntet og radioen er stilt inn på julemusikk.

Jeg skulle virkelig ønske at jeg kunne inspirerte dere med mange nye juleoppskrifter, men jeg får bare ikke tiden til å strekke til. Kakekboksene mine er kun fylt med noen få pepperkaker, fra da jeg lagde store hjerter til å dekorere med i huset. 

På en måte tenker jeg at det er greit at kakeboksene ikke er fulle enda - for det hadde blitt tidenes utfordring for viljestyrken! 

Heldigvis har jeg noen oppskrifter fra arkivet jeg tenkte jeg skulle trekke frem igjen for dere - og håper det kan være til inspirasjon for noen :) 

Sukkerfrie og deilige hvite nissemenn (kakemenn)


Sukkerfri marsipan trukket i sjokolade


Protein- og fiberrike julescones - lages på under 30 minutter!

Sukkerfrie sjakkeruter


Ikke sukkerfrie - men bitte litt sunnere orekuler 

(farlig gode..)

Cookie dough-kuler med sjokoladetrekk


Sukkerfrie og sprøe havreflarn


Sukkerfrie og deilige havrekuler


Sukkerfrie og saftige kokosmakroner


Knasende krumkaker uten tilsatt sukker

 

Det får være nok for i dag :)

Nå skal jeg snart komme meg avgårde og få ordnet med litt flere julegaver. I morgen er det tidlig opp for å se min eldste gå i luciatog. Alt veldig stas! :) Dukker snart opp igjen med et nytt innlegg!

God førjulstid :)

 

#jul #oppskrift #kosthold #sukkerfri #utenukker #bakekona #julekaker #julebakst #mamma

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com

hits