Oppskrifter

Himmelsk godt mandelsmr - uten tilsatt sukker

Hei!

Oi, her er det lenge siden jeg har vrt aktiv! 

Tid vet dere.. For meg har det vrt utrolig viktig fokusere p hvordan jeg bruker tiden min, og hva som skal prioriteres. Bloggen er en ren hobby, og havnet naturlig nok godt ned p lista. Familie, hus, ny jobb, trening og livet generelt har vrt i fokus :) 

N har jeg en del ting p lur jeg gjerne vil dele, og det er ikke alt som er like lett dele p Instagram. Der jeg er forresten jevnlig aktiv, s flg meg gjerne der @bakekona

Dagens oppskrift er utrolig enkel og fantastisk godt! Jeg m si jeg synes prisen hvis man kjper mandelsmr er skrekkelig hy, s derfor har jeg ikke spist det veldig mye. Men det har endret seg n! S mye billigere lage selv, og ikke minst sunt for kroppen.

Sunt fett er nemlig noe jeg har fokusert mye p i det siste i mitt eget kosthold. Da jeg endret livsstil for 5 r siden var jeg s opptatt av g fort ned i vekta og at kosten inneholdt "mest for penga". Alts mat med lite kalorier. Kosten min inneholdt nesten null fett. Alt var magert. Jeg gikk ned i vekt, men hadde jeg et sunt kosthold? Nei. Jeg tar ikke hele historien n, men kanskje det dukker opp et eget innlegg om nettopp dette. Om det  leve s "sunt" at det ender opp med vre usunt for kroppen - fysisk og psykisk. 





Tilbake til dagens innlegg - hjemmelaget mandelsmr! Oppskriften flger litt lenger ned :)

OPPSKRIFT:

  • 300 gram mandler
  • 2 ss sukrin gold (fibersirup gold kan ogs f.eks brukes)
  • Maldonsalt (kan slyfes)

 

FREMGANGSMTE:

Sett stekeovnen p 175 grader. Fordel mandlene utover et bakebrett og stek midt i ovnen i 12-15 minutter. De skal ikke bli brente.

Putt mandlene over i en food prosessor og sett p middels hastighet. Skrap jevnlig ned massen fra kantene. Dette er en prosess som tar litt tid. 15-20 minutter. Etterhvert pipler olje fra massen og den blir glattere. Tilsett stning og evt en god klype havsalt. Du kan ogs utelate bde stning og salt, men selv liker jeg litt sdme og et lite sting av salt. 

Nr smret har blitt glatt kan du overfre det til en glasskrukke (f.eks et matglass eller en annen krukke). Oppbevarer i kjleskapet. Holdbarheten er ihvertfall et par uker. 



Nttesmr er s godt p s mye forskjellig! Grt, pannekaker, lomper, riskaker, is, granola, yoghurt - til og med kylling. Listen er lang! ;)

Og om du ikke liker eller tler mandler kan du bytte det ut med f.eks peantter eller hasselntter.

9 mneder siden sist innlegg fra meg - det var godt vre litt tilbake ;) 

nsker dere fortsatt en fin sndag.

 

 

#bakekona #sukkerfri #utensukker #sukringold #proteinrik #helse #kosthold #suntoggodt #oppskrift #inspirasjon #mat #muskelmat #mat #trening

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com

hits