hits

Mellommåltider/kveldsmat

Kveldssnacks

Reklame | Norgesglasset

Hei,

Titter innom med et raskt tips på et sunt mellommåltid/kveldskos.

Crispy lompechips, grønnsaker og en frisk urtedressing.

Dette er også noe du fint kan lage i større mengder.

Kutt opp grønnsaker, og oppbevar i en boks/plastpose i kjøleskapet.

Lag et par brett med lompechips på en gang, og oppbevar i en glasskrukke eller kakeboks.

Rør sammen en stor porsjon dressing - perfekt tilbehør til grillmaten som til dipp.


Når man først er i gang på kjøkkenet tar det ofte ikke mye ekstra tid å lage litt ekstra! 

Lompechips:

Forvarm ovnen på 170 grader varmluft. Kutt ønsket mengde lomper opp i trekanter. Fordel utover en eller to stekerister. Strø evt litt salt eller andre krydder for litt ekstra smak. Stek i ca 9-10 minutter til de begynner å bli gyldne i kantene. Skru varmen i ovnen av, og la de "tørke" til de har blitt sprøe uten ekstra varme.

Urtedressing:

Jeg brukte yoghurt naturell, men her er det bare å bruke det du foretrekker - gresk yoghurt, lettrømme, mager kesam e.l

Smak til med gressløk, persille, hvitløkspulver, sitronsaft, maldonsalt og kvernet pepper.

Grønnsaker:

Kutt opp det du har og liker.

Inviter noen på kveldskos og server snacksen i små porsjonsglass! Så dekorativt.

Dette er forsåvidt et perfekt tilskudd på matbordet til festlige lag. 

Norgesglassene er tilsendt

Søt omelett med lune epler

Hei,

Da var påskeferien overstått, og april godt i gang.

Min kjære sønn på 6 år var lettere stolt da han klarte å lure mormoren sin trillrundt 1. april! En god latter for oss alle ;)

Små gleder blir til store øyeblikk! 

Det er helt utrolig at jeg måtte bikke 30 år før jeg forstod at egg er digg - og egg virkelig er en supermat. 

Da jeg startet med livsstilsendringen i 2012 gikk det mye egg, men da kun eggehvite i diverse oppskrifter osv. Nå derimot går hele egget ned - og det på mange forskjellige måter. Selve plommen inneholder så mange viktige og gode næringsstoffer at det er en skam å la den gå i søpla.

Rein eggehvite kjøper jeg på "dunk" i Sverige, og dermed blir det også mindre klin ved å skille eggeplomma og eggehviten til de gangene jeg bare bruker selve eggehviten. 

Så altså - søt omelett.

Enkle smaker, men allikevel så godt.

INGREDIENSER:

  • 2 egg
  • 2 ss væske - melk eller vann
  • 1 dæsj kardemomme og kanel
  • 1 ts sukrin gold

FREMGANGSMÅTE:

Varm opp stekepanna på middels sterk varme. Pisk raskt sammen alle ingrediensene. Hele røra i stekepanna. Snu omeletten står den har stivnet. Om det er nødvendig med fett i panna kommer an på stekepannen din. Jeg tilsetter ikke noe smør eller lignende i pannen først. 

Når den er stekt på begge sider overfører du den over på et fat. Og så er det bare å toppe med diverse godsaker.

Topping:

Karmalliserte valnøtter - hakket valnøtter + sukrin gold ristet på middels varme i stekepanna

Lune epler kan enten lages på stekeplata eller enkelt i mikroen. Epleterninger vendt sammen med kanel og sukrin gold. Jeg varmet bare opp mine epler i mikroen på middels styrke slik at de blir litt softe, men fortsatt litt motstand. 

Sirupen kan være mange alternativer. Lønnesirup, Bodylab zero topping i toffee eller salted caramel eller Walden Farms pancake/maple syrup. 

Vaniljeyoghurt eller naturell yoghurt tilsatt søtning. Vaniljeproteinkrem jeg tidligere har delt er også et godt alternativ. 

Ambassadør for Bodylab

Inviter noen til kveldsmat og nyt et deilig måltid mens dere skravler! :)

Bytt ut epler med bær. Valnøtter med mandler. En ts kakao for sjokoladevariant. Lek med smaker og lek med maten! 

 

Enkel tunfisksalat

Hei,

Jeg jobber meg stadig igjennom "ukjente" matvarer, og tunfisk er ikke en matvare som har vært en del av kostholdet mitt tidligere. 

Jeg har vel alltid hatt litt den "kattemat"-holdningen, og jeg må si at jeg fortsatt fikk litt den følelsen da jeg åpnet boksen. Allikevel har jeg fått en så stor nysgjerrighet for å utforske matvarer.

Skal du gjennomgå en endring er det blant annet viktig at man nettopp endrer måten man tenker på og tar andre valg. Hvis ikke faller man rett tilbake til gamle vaner og rutiner. Jeg synes det er så gøy å se hvordan jeg har endret meg fysisk og mentalt de siste månedene - cm forsvinner fra kroppen og denne gangen henger huet med i prosessen også! 

Nok om det - tid for mat! 

Jeg toppet noen agurkskiver med tunfisksalaten - men den er også god på f.eks riskaker, annen kjeks eller i lomper/speltlompe-chips. 

INGREDIENSER:

  • Tunfisk - i vann
  • Dressing* - gresk yoghurt, lettrømme, creme fraiche eller lignende
  • Finhakket rødløk
  • Vårløk - kutter i tynne skiver
  • Litt ekstra krydder - hvitløk, chili, pepper og persille
  • Sitronsaft

*Jeg kom over denne dressingen en handel tur på Coop Obs, og måtte prøve den. Den var god på smak, men jeg tilsatte litt ekstra krydder allikevel. Neste gang skal jeg lage min egen dressing, og prøve med litt andre krydder.

FREMGANGSMÅTE:

Bland ingrediensene sammen, og smak til med krydder.

Jeg lagde av en halv boks tunfisk og et par spiseskjeer dressing. 

Det er bare å være kreativ og bruke matvarer man har/liker. Tomat er nok sikkert godt å blande inn også 

Fru skeptisk ble virkelig overrasket over hvor godt det var, og kommer helt klart til å spise det igjen - i tillegg har jeg flere andre varianter allerede planlagt at jeg må prøve ut.

Og tips tas alltid gjerne i mot :)

Ta i mot utfordringer med et åpent sinn, og fokuser mindre på nei/kan ikke/klarer ikke. 

Ofte sier jeg nettopp dette til sønnen min, og tar meg selv i å ikke si det til meg selv:

Skal du lære noe nytt må du øve og øve. Noen ting tar lenger tid, men gir du ikke opp er det utrolig hva du kan få til. 

Jeg har allerede blitt en bedre utgave av meg selv - og moroa har så vidt begynt! 

Hjemmelaget chocolate chip cookie dough proteinbar

Hei!

Og godt nytt år.

Det har vært veldig stille her på bloggen i det siste. Det er mye som skjer på hjemmebane, og bloggen havner naturlig langt ned på lista.

I skrivende stund står det en mann inne på kjøkkenet og monterer opp mitt nye kjøkken. Etter å ha levd uten kjøkken, med 2 barn, i over en uke er det veldig godt at ting begynner å komme på plass igjen.

Endelig kommer drømmekjøkkenet! 

Jeg kommer fremover til å være mye mer aktiv på Instagram som følg meg gjerne der - @bakekona

Proteinbarer er en stor favoritt som mellommåltid og føles som en hverdagsdessert - ihvertfall når det er sjokolade involvert ;)

Oppskrift til 1 proteinbar:

  • 25 gram proteinpulver med vaniljesmak
  • 20 gram mandelmel
  • 20 gram fibersirup gold
  • Vann
  • Sukkerfri sjokolade - jeg brukte 5 gram

Bland proteinpulver og mandelmel sammen. Hakk sjokolade i biter. 

Tilsett fibersirup sammen med proteinpulver og mandelmel og gradevis bittelitt vann til alt henger sammen. Mengden vann varierer veldig i forhold til proteinpulveret du bruker. Derfor er det helt umulig å skrive en nøyaktig mengde på dette. 

Kna inn sjokoladebitene mens du former proteinbaren.

Jeg pakker mellomleggspapir rundt baren, for det setter seg ikke fast. Så pakker jeg den inn i plast og oppbevarer i kjøleskapet til den skal spises.

Lag gjerne et par i slengen!  

Lenkene er tilsendt

Jeg varmer ikke opp fibersirupen når jeg lager proteinbarer. Da føler jeg konsisensen blir for fast.

Nå er jeg virkelig glad for at kuldeperioden snart er over. Man blir jo helt innestengt når man ikke kan bevege seg så mye ut pga en baby. Og når man i tillegg er kjøkkenløs og alt er et kaos blir dagene lange. Men nå blir hverdagen snart normal igjen :)

Ha en strålende torsdag!

 

#proteinbar #hjemmelaget #trening #kosthold #mamma #fibersirup #funksjonellmat #mat #oppskrift #hverdag #proteinpulver #sunt #bakekona

Brownie-proteinbar med sukkerfri hvit sjokolade

Lille-lørdag!

Og da får dagens oppskrift bli noe med sjokolade.

Jeg synes det er så morsomt å eksperimentere med å lage egne proteinbarer. Da kan man jo tilpasse smakene som man vil :) Og det går fint å lage et par i slengen, så har du noen dager fremover. 

Eller du kan trille kuler av oppskriften, hvis du vil ha mindre biter av gangen ;)

Oppskrift til 1 proteinbar:

  • 20 gram fibersirup
  • 25 gram proteinpulver med sjokoladesmak
  • 5 gram mandelmel - fettredusert
  • 5 gram kakao - bakekakao eller f.eks råkakao.
  • 4 gram sukkerfri hvit sjokolade - ca 1 rute, men mengden her juster du selv 

Bland alle de tørre ingrediensene. Tilsett fibersirup og bland godt sammen. Forsiktig tilsetter du litt og litt vann til alt henger sammen. Mengden varierer veldig fra hvilken type proteinpulver du bruker. 

Kna enten hakket sjokolade i baren eller trykk de ned på toppen etter du har formet den.

Når baren er formet pleier jeg å pakke den i mellomleggspapir. Baren setter seg ikke så lett fast til dette papiret. Så legger jeg den i en pose og inn i kjøleskapet en liten stund så den får satt seg. Men den kan selvfølgelig også spises med en gang ;)

Lenkene er tilsendt

Sukkerfri hvit sjokolade er ikke så lett å få tak i, men jeg pleier å kjøpe det i innvandrerbutikker :) 



Jeg fikk mentalt kuldesjokk da vi stod opp i dag! Minusgrader. Dette er jeg virkelig ikke klar for - og ihvertfall ikke siden jeg er en skikkelig frysepinne. 

Frem med ull og den store tekoppen!

Ha en fortsatt super onsdag :)

 

 

#kosthold #trening #mat #oppskrift #sjokolade #bakekona #sukkerfri #mamma #høst #lillelørdag #sunt #proteinpulver #proteinbar 

Peanøtt-proteinbar med sjokoladebiter

Fredags-lykke!

Jeg synes dagene bare raser avgårde - og ihvertfall nå med to barn i huset. Følge opp begge barna, ha tid med mannen, holde orden i huset, trene osv. Kjede meg gjør jeg virkelig ikke om dagen ;)

Morsomt er det at jeg også har fått tid til å eksperimentere med litt nye oppskrifter i det siste. Innimellom kan det faktisk være en lang prosess for å komme frem til det resultatet jeg vil ha.  

Så  i dag blir det oppskrift på en ny proteinbar. 

Det er litt morsomt å kunne lage de selv. Mikse smaker osv som man vil. 

Jeg er forresten på jakt etter et nytt proteinpulver med sjokoladesmak - så del gjerne din favoritt!

Oppskrift på en proteinbar: 

  • 20 gram fibersirup
  • 25 gram proteinpulver - jeg brukte vaniljesmak
  • 10 gram peanøttmel
  • ca 5 gram hakket sjokolade - jeg brukte en med 70 %
  • Litt vann

Bland sammen proteinpulver og peanøttmel. Tilsett fibersirup. Bland godt og tilsett litt og litt vann til det henger sammen. Vær veldig sparsommelig når du tilsetter vann, for det er veldig lett å tilsette akkurat litt for mye + at mengden avhenger av type proteinpulver.

Jeg pleier å kna inn sjokoladebitene når  jeg former baren. 

Så pakker jeg mellomleggspapir rundt, og legger den i kjøleskapet i minimum 30 minutter. Da får baren "satt seg". 

Lenkene er tilsendt

Du kan fint lage et par stykker i slengen, så har du i kjøleskapet.

Jeg har prøvd å regne ut proteininnholdet. Den riktige mengden kommer an på proteinpulveret du bruker - men ca 19-21 gram

 

Håper dere har en fin helg i vente! 

 

#proteinbar #trening #kosthold #proteinpulver #funksjonellmat #fibersirup #sjokolade #mamma #hverdag #oppskrift #peanøttmel #bakekona

"Banan-sushi"

Hei!

Nok en mandag - og nok en ny uke. 

Selv om Halloween ikke er overstått enda har allerede julemarsipanen begynte å snike seg inn i butikkhyllene. Og de fleste julemagasinene er på plass.

For de som følger meg på Instagram så at jeg hadde en liten forsmak på jula forrige søndag. Vi snakker skikkelig søndagsmiddag (julemiddag) med ribbe og sprø svor! Siden jeg og mannen skal ha jul i huset, må vi øve oss litt sånn at alt blir bra på selveste julaften ;) Og jeg må si at den middagen var helt nydelig, og satt i gang tankefabrikken med juleforberedelser og planlegging for fullt. Jeg har roet meg litt nå, men kjenner jeg er skikkelig klar for jul og alt som hører med.

Til noe helt annet en jul!

Her er et mellommåltid-tips som metter godt og som er veldig enkel å lage.

"Banan-sushi"

Jeg har laget peanøttsmør ved å blandet PB2 (fettredusert peanøttpulver fra iHerb) med vann. Her kan du også selvsagt bruke vanlig peanøttsmør.

Så smurte jeg peanøttsmøret utover en havrelompe, og la en liten banan oppå. 

Rullet den sammen, og skjærte i skiver.

Det er nydelig å spise med en gang, men som alltid liker jeg veldig godt å putte den en times tid i fryseren.

Det er sikkert godt å smøre et tynt lag med jordbærsyltetøy også for en frisk smak.

Eller en sjokoladevariant med Philadelphia sjokolade.

Hakk nøtter og legg inn for en knasende variant ;)

Lag før du drar på trening, og nyt med en gang du kommer hjem ;) Eller pakk det med i lunsjboksen som en liten dessert :)

Sikkert populært hos de yngre i huset også!

Ønsker dere en strålende uke :)

 

#oppskrift #kosthold #trening #hverdag #banan #lompe #pb2 #iherb #mellommåltid #mat #suntoggodt #bakekona #jatildesserthverdag

 


Sunn snacks - ristet kikerter

De som kjenner meg godt, hei mamma, vet at jeg har vært ganske så kresen i matveien. Den tid er forbi! Nesten..

Jeg har ihvertfall oppdaget at en rekke matvarer ikke er så farlig som jeg har innbilt meg - og det har jo også resultert i at jeg tør å utforske mer 

Noen tenker sikkert nå: Hvor kresen har hun egentlig vært? Vel.. Før kunne f.eks en salat for meg bestå kun av salatblader og agurk. Så her snakker vi virkelig total livsstilendring i løpet av de siste to årene. Og jeg elsker det!

Jeg skal være ærlig å si at jeg var litt usikker på dette med kikerter - men siden dette er sunt måtte det jo testes ut!

Første variant med kikerter ble dermed dette:

Crispy og litt spicy kikerter

Og dette var virkelig godt! Nok en gang ble jeg overrasket over en ny matvare ;)

Det hele er også veldig enkelt. Sett ovnen på 225 grader. En boks med kikerter skylles lett. Tørk de ved å enten legge de på et kjøkkenhåndlkle eller papir. Legg de i over i en skål og tilsett litt, en ts holder, olivenolje og en dash salt. Spre de utover bakepapiret og inn i ovnen i ca 20 minutter. Ta de ut og tilsett det krydderet du måtte ønske. Jeg brukte cumin. Inn i ovnen i 10-15 minutter til. De skal være sprøe!

Avkjøl og spis! Klarer du å ikke spise opp alle på en gang kan de oppbevares i en boks :)

For dere som foretrekker sjokolade kommer det oppskrift på denne godsaken i morgen!

"Life is like a box of chocolates, you never know what you're gonna get"

Så titt innom i morgen hvis du lurer på hva som befinner seg inni disse herlige bitene ;) 

 

#kikerter #sunn #snacks #protein

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com