Mellommåltider/kveldsmat

Enkel tunfisksalat

Hei,

Jeg jobber meg stadig igjennom "ukjente" matvarer, og tunfisk er ikke en matvare som har vært en del av kostholdet mitt tidligere. 

Jeg har vel alltid hatt litt den "kattemat"-holdningen, og jeg må si at jeg fortsatt fikk litt den følelsen da jeg åpnet boksen. Allikevel har jeg fått en så stor nysgjerrighet for å utforske matvarer.

Skal du gjennomgå en endring er det blant annet viktig at man nettopp endrer måten man tenker på og tar andre valg. Hvis ikke faller man rett tilbake til gamle vaner og rutiner. Jeg synes det er så gøy å se hvordan jeg har endret meg fysisk og mentalt de siste månedene - cm forsvinner fra kroppen og denne gangen henger huet med i prosessen også! 

Nok om det - tid for mat! 

Jeg toppet noen agurkskiver med tunfisksalaten - men den er også god på f.eks riskaker, annen kjeks eller i lomper/speltlompe-chips. 

INGREDIENSER:

  • Tunfisk - i vann
  • Dressing* - gresk yoghurt, lettrømme, creme fraiche eller lignende
  • Finhakket rødløk
  • Vårløk - kutter i tynne skiver
  • Litt ekstra krydder - hvitløk, chili, pepper og persille
  • Sitronsaft

*Jeg kom over denne dressingen en handel tur på Coop Obs, og måtte prøve den. Den var god på smak, men jeg tilsatte litt ekstra krydder allikevel. Neste gang skal jeg lage min egen dressing, og prøve med litt andre krydder.

FREMGANGSMÅTE:

Bland ingrediensene sammen, og smak til med krydder.

Jeg lagde av en halv boks tunfisk og et par spiseskjeer dressing. 

Det er bare å være kreativ og bruke matvarer man har/liker. Tomat er nok sikkert godt å blande inn også 

Fru skeptisk ble virkelig overrasket over hvor godt det var, og kommer helt klart til å spise det igjen - i tillegg har jeg flere andre varianter allerede planlagt at jeg må prøve ut.

Og tips tas alltid gjerne i mot :)

Ta i mot utfordringer med et åpent sinn, og fokuser mindre på nei/kan ikke/klarer ikke. 

Ofte sier jeg nettopp dette til sønnen min, og tar meg selv i å ikke si det til meg selv:

Skal du lære noe nytt må du øve og øve. Noen ting tar lenger tid, men gir du ikke opp er det utrolig hva du kan få til. 

Jeg har allerede blitt en bedre utgave av meg selv - og moroa har så vidt begynt! 

Hjemmelaget chocolate chip cookie dough proteinbar

Hei!

Og godt nytt år.

Det har vært veldig stille her på bloggen i det siste. Det er mye som skjer på hjemmebane, og bloggen havner naturlig langt ned på lista.

I skrivende stund står det en mann inne på kjøkkenet og monterer opp mitt nye kjøkken. Etter å ha levd uten kjøkken, med 2 barn, i over en uke er det veldig godt at ting begynner å komme på plass igjen.

Endelig kommer drømmekjøkkenet! 

Jeg kommer fremover til å være mye mer aktiv på Instagram som følg meg gjerne der - @bakekona

Proteinbarer er en stor favoritt som mellommåltid og føles som en hverdagsdessert - ihvertfall når det er sjokolade involvert ;)

Oppskrift til 1 proteinbar:

  • 25 gram proteinpulver med vaniljesmak
  • 20 gram mandelmel
  • 20 gram fibersirup gold
  • Vann
  • Sukkerfri sjokolade - jeg brukte 5 gram

Bland proteinpulver og mandelmel sammen. Hakk sjokolade i biter. 

Tilsett fibersirup sammen med proteinpulver og mandelmel og gradevis bittelitt vann til alt henger sammen. Mengden vann varierer veldig i forhold til proteinpulveret du bruker. Derfor er det helt umulig å skrive en nøyaktig mengde på dette. 

Kna inn sjokoladebitene mens du former proteinbaren.

Jeg pakker mellomleggspapir rundt baren, for det setter seg ikke fast. Så pakker jeg den inn i plast og oppbevarer i kjøleskapet til den skal spises.

Lag gjerne et par i slengen!  

Lenkene er tilsendt

Jeg varmer ikke opp fibersirupen når jeg lager proteinbarer. Da føler jeg konsisensen blir for fast.

Nå er jeg virkelig glad for at kuldeperioden snart er over. Man blir jo helt innestengt når man ikke kan bevege seg så mye ut pga en baby. Og når man i tillegg er kjøkkenløs og alt er et kaos blir dagene lange. Men nå blir hverdagen snart normal igjen :)

Ha en strålende torsdag!

 

#proteinbar #hjemmelaget #trening #kosthold #mamma #fibersirup #funksjonellmat #mat #oppskrift #hverdag #proteinpulver #sunt #bakekona

Grøsselig dip med grønnsaker

Hei!

Det er ingen tvil om at Halloween er rett rundt hjørnet.

Morsomt er det at i mange butikker er halve butikken Halloween og halve butikken fylt med julevarer ;) 

I morgen skal jeg dele en morsom middag - og siden den ikke bestod av grønnsaker lagde jeg dette store fatet med grønnsaker og dip til å ha ved siden av. 

På den måten fikk vi i oss masse grønnsaker! 

Jeg har ingen nøyaktig oppskrift på dippen, men kan fortelle hva jeg slang oppi:

Gresk yoghurt - alternativ kesam eller rømme

Hvitløkpulver

Maldonsalt

Kvernet pepper

Tørket persille

Fersk gressløk - tørket kan også brukes

En ts sitronsaft

En ts lett majones

 

Dressinger osv lager jeg så og si alltid på slump, og smaker heller litt underveis til jeg får den sånn som jeg liker. 




Passer fint som tilbehør til middag, snacks på kvelden.

Morsomt å servere sammen med alle godisen hvis man skal ha Halloween-fest!

Nyt lille-lørdagen :) 

 

#mamma #oppskrift #kosthold #halloween #sunt #grønnsaker #tips #bakekona #hverdag #lørdag

Brownie-proteinbar med sukkerfri hvit sjokolade

Lille-lørdag!

Og da får dagens oppskrift bli noe med sjokolade.

Jeg synes det er så morsomt å eksperimentere med å lage egne proteinbarer. Da kan man jo tilpasse smakene som man vil :) Og det går fint å lage et par i slengen, så har du noen dager fremover. 

Eller du kan trille kuler av oppskriften, hvis du vil ha mindre biter av gangen ;)

Oppskrift til 1 proteinbar:

  • 20 gram fibersirup
  • 25 gram proteinpulver med sjokoladesmak
  • 5 gram mandelmel - fettredusert
  • 5 gram kakao - bakekakao eller f.eks råkakao.
  • 4 gram sukkerfri hvit sjokolade - ca 1 rute, men mengden her juster du selv 

Bland alle de tørre ingrediensene. Tilsett fibersirup og bland godt sammen. Forsiktig tilsetter du litt og litt vann til alt henger sammen. Mengden varierer veldig fra hvilken type proteinpulver du bruker. 

Kna enten hakket sjokolade i baren eller trykk de ned på toppen etter du har formet den.

Når baren er formet pleier jeg å pakke den i mellomleggspapir. Baren setter seg ikke så lett fast til dette papiret. Så legger jeg den i en pose og inn i kjøleskapet en liten stund så den får satt seg. Men den kan selvfølgelig også spises med en gang ;)

Lenkene er tilsendt

Sukkerfri hvit sjokolade er ikke så lett å få tak i, men jeg pleier å kjøpe det i innvandrerbutikker :) 



Jeg fikk mentalt kuldesjokk da vi stod opp i dag! Minusgrader. Dette er jeg virkelig ikke klar for - og ihvertfall ikke siden jeg er en skikkelig frysepinne. 

Frem med ull og den store tekoppen!

Ha en fortsatt super onsdag :)

 

 

#kosthold #trening #mat #oppskrift #sjokolade #bakekona #sukkerfri #mamma #høst #lillelørdag #sunt #proteinpulver #proteinbar 

Peanøtt-proteinbar med sjokoladebiter

Fredags-lykke!

Jeg synes dagene bare raser avgårde - og ihvertfall nå med to barn i huset. Følge opp begge barna, ha tid med mannen, holde orden i huset, trene osv. Kjede meg gjør jeg virkelig ikke om dagen ;)

Morsomt er det at jeg også har fått tid til å eksperimentere med litt nye oppskrifter i det siste. Innimellom kan det faktisk være en lang prosess for å komme frem til det resultatet jeg vil ha.  

Så  i dag blir det oppskrift på en ny proteinbar. 

Det er litt morsomt å kunne lage de selv. Mikse smaker osv som man vil. 

Jeg er forresten på jakt etter et nytt proteinpulver med sjokoladesmak - så del gjerne din favoritt!

Oppskrift på en proteinbar: 

  • 20 gram fibersirup
  • 25 gram proteinpulver - jeg brukte vaniljesmak
  • 10 gram peanøttmel
  • ca 5 gram hakket sjokolade - jeg brukte en med 70 %
  • Litt vann

Bland sammen proteinpulver og peanøttmel. Tilsett fibersirup. Bland godt og tilsett litt og litt vann til det henger sammen. Vær veldig sparsommelig når du tilsetter vann, for det er veldig lett å tilsette akkurat litt for mye + at mengden avhenger av type proteinpulver.

Jeg pleier å kna inn sjokoladebitene når  jeg former baren. 

Så pakker jeg mellomleggspapir rundt, og legger den i kjøleskapet i minimum 30 minutter. Da får baren "satt seg". 

Lenkene er tilsendt

Du kan fint lage et par stykker i slengen, så har du i kjøleskapet.

Jeg har prøvd å regne ut proteininnholdet. Den riktige mengden kommer an på proteinpulveret du bruker - men ca 19-21 gram

 

Håper dere har en fin helg i vente! 

 

#proteinbar #trening #kosthold #proteinpulver #funksjonellmat #fibersirup #sjokolade #mamma #hverdag #oppskrift #peanøttmel #bakekona

Luksusvafler til hverdags

Hei!

Halvveis i januar allerede! Så deilig :)

Januar føler jeg at kan være en lang måned. Mørk, kald og litt slunken konto etter jula ;) Men så kommer februar, som bare raser forbi! Og vips så kommer mars, den første vårmåneden. 

Det er godt å se at butikkene fylles opp med herlige pastellfarger og litt sprekere farger. Og at det blir lysere ut for hver dag som går gjør meg så glad!

Våren er en fantastisk tid, og i år blir den ekstra spesiell ;)

Det er morsomt å se at det stadig dukker opp nye følgere på Pintrest og Instagram :)

Selv elsker jeg Pintrest, og bruker det daglig. For å lete etter eller lagre inspirasjon til alt fra mat, interiør, trening og små prosjekter.

Jeg har nemlig fått meg symaskin i løpet av jula, og håper ikke den blir en støvsamler. Så nå må jeg bare finne noen enkle prosjekter, sånn at jeg ikke mister motet med en gang ;)

Tips tas gjerne i mot.

Så i disse mørke og kalde tider er det godt å ha litt luksus i hverdagen.

Som f.eks disse deilige vaflene!

Disse er grove og sukkerfrie, og like perfekt til frokost, som turmat eller som kveldskos!

Og luksusen i disse er sjokoladebitene - enten i røra eller som topping.

Oppskrift på 8 plater:

  • 1,5 dl kulturmelk - jeg brukte skummet - du kan bare bruke vanlig melk, men jeg synes de blir ekstra gode med litt syrnet melk.
  • 1,5 dl melk - jeg brukte ekstra lett
  • 1 egg
  • 150 gram fibra fullkornsmel
  • 50 gram havremel - eller havregryn
  • 50 gram sukrin*
  • 25 gram sukrin gold*
  • 1 ts bakepulver
  • 1/2 ts vaniljeekstrakt - evt vaniljepulver/vaniljesukker
  • 1/2 ts kardemomme
  • 50 gram smeltet smør
  • Sukkerfri sjokolade - hakket i biter

*Du behøver ikke bruk begge deler hvis du ikke har.

Rør sammen melk og egg. Tilsett de andre ingrediensene. Bruker du havregryn og ønsker en helt glatt røre kan du mikse alt med en stavmikser. Sjokoladen kan du enten tilsette i røra eller strø på toppen. 

La røren svelle i minst 15 minutter.

Stek i vei!

Lenkene er tilsendt

Selv synes jeg det er veldig godt når sjokoladebitene er i røra. For da kommer du plutselig over en deilig bit med smeltet sjokolade ;)

En dæsj gresk yoghurt, eller f.eks vanilje yoghurt, litt sjokolade og jordbær er en frisk og søt kombinasjon.

Lag vafler til kveldsmat så får du nok en stjerne boka av mannen eller barna. Og evt rester kan brukes i matboksen i morgen. Det er jo tross alt fredag i morgen, så en litt ekstra deilig matboks er nok stas. 

Ha en fortsatt fin torsdag! :)

 

#kosthold #trening #hverdag #mat #oppskrift #mamma #gravid #bakekona #sukkerfri #utensukker #fullkorn #funksjonellmat #sukrin

Sunne pannekaker med jordbærkrem

Hei!

DA er vi i gang med desember, og en vellykket helg er overstått.

Her er huset nå pyntet for å skape julestemning, og i helgen ble det bakt og pyntet pepperkaker til den store gullmedaljen av både små og store. 

Og i dag ble den første luken på kalenderen åpnet. 23 dager igjen til julaften, men det er nok av ting som skal skje før den tid!

Jeg vet at jeg gleder meg skikkelig til barne-tv og Jul på Månetoppen. Kl 18 fra nå av blir hellig tid her i heimen ;)

Ingen julerelatert oppskrift her i dag, men noen skikkelig deilige pannekaker!

Man kan jo ikke bare putte i seg julegodis hele desember ;) Uansett hvor godt det er.

Jeg varierer på hvilken meltype jeg bruker alt etter hva jeg har i skuffen. Jeg holder meg som regel til forskjellige grove varianter. Noen ganger blir det en skikkelig god miks av både fullkornsmel, sammalt hvete fin, havremel og speltmel. Så bruk det du har!

Oppskrift:

  • 3 dl tørrvare - altså det melet du vil bruke
  • 5 dl melk
  • 1/2 ts salt
  • 3 egg
  • 2 ss smeltet smør

**Ofte putter jeg også oppi en skvett vaniljeekstrakt eller en god klype sukrin gold for en litt søtere variant.

Bland sammen melet og melken til en klumpfri røre. La røren svelle på benken i minimum 15 minutter.

Tilsett salt, egg og smør og rør alt godt sammen.

Stek i vei!

Du behøver ikke å steke hele røra på en gang. Hell røra over på en flaske/shaker og sett i kjøleskapet. Så er det bare å riste på flasken og hell i stekepannen når du vil ha en pannekake. Et par dager pleier jeg å ha evt ekstra røre i kjøleskapet.

Eller stek opp hele røra, og oppbevar de ekstra pannekakene pakket inn i kjøleskapet. Deilig matpakkefyll eller et raskt mellommåltid!

Toppet med deilig og frisk jordbærkrem.

Laget av gresk yoghurt, 1 ts jordbærsyltetøy uten sukker og et par jordbær i biter. 

Pannekaker til frokost er det nok mange små og store som setter pris på i juletida ;)

Det er 1. desember i dag. I dag er det 1. desember!

 

#oppskrift #mat #mandag #desember #pannekake #sukkerfri #utensukker #sukringold #funksjonellmat #frokost #middag #tips #jordbær #jul #bakekona

Småprat og et deilig mellommåltid

Hei!

Da var det endelig fredag :) Og i løpet av de neste dagene er det både 1. søndag i advent, og 1. desember på mandag.

Jeg gleder meg veldig til desember og alt som hører med. Til julaften og mye kvalitetstid med de nærmeste.

Men samtidig er det også rart å tenke på at et nytt år nærmer seg med stormskritt. Snart er 2014 historie, og 2015 begynner. Jeg må alltid mimre litt over tiden som har gått når ett år nærmer seg slutten. Oppturer, nedturer, gledestårer og triste tårer. Mange nye erfaringer er gjort, og mye ny kunnskap er lagret på "harddisken".

Når man nærmer seg slutten av en måned eller ett helt år føler jeg at man veldig ofte tenker "Wow, tiden går så altfor fort. Hvor ble det av måneden/året?" Jeg gjør ihvertfall det. 

Og det får meg til å tenke over en spesiell ting - TIDEN.

Vi snakker veldig ofte om at vi har dårlig tid, tiden går så fort, hvor ble tiden av, jeg skulle ønske døgnet hadde flere timer osv, jeg får ikke tid til .....

Hvorfor det?

Det er jo ingen overraskelse at døgnet har 24 timer, og at en måned har så og så mange dager. Men tar vi godt nok vare på tiden?

Det er ihvertfall en ting jeg skal ha i tankene i året som kommer - og forsåvidt den siste måneden av året.

Hva ønsker jeg å bruke tiden min på? Hvilke prioriteringer? Hva er viktigst for meg og mine?

Jeg skal også passe på å leve i nuet. Nyte øyeblikkene man er i der og da. For man får jo ikke tiden tilbake, og man vet ikke alltid hva som kan skje den neste dagen.

En ting er helt sikkert jeg gleder meg til desember OG 2015. 

Jeg deler ikke ofte private ting på bloggen, men kanskje jeg kommer tilbake til dette teamet og andre ting etterhvert :)

En annen liten ting jeg kan nevne i samme slengen er at det har skjedd noen små endringer på bloggen. Noen har kanskje lagt merke til det.

Jeg har nemlig nå blitt en del av Side2bloggerne, og tilhører kategorien Side2mat! :)

Så det er veldig spennende å se hvordan dette vil påvirke bloggen i året som kommer. Jeg tror ihvertfall at det kommer til å bli veldig bra, og at dere som lesere ikke vil merke noen særlige store endringer enn innholdet som er her per dags dato.

Nok prat - nå litt mat!

Jeg har skikkelig lompe-dilla om dagen.

Det er flere forskjellige innlegg her på bloggen med lompe som hovedingrediens. 

Lompe med røkelaks og hjemmelaget dressing, tacotårn og "nachos" er noen varianter.

Jeg synes lompe med brunost også er utrolig godt. Lenge leve brunosten ;) Hvis man varmer lompene noen sekunder i mikroen blir de ekstra gode!

Nei, nå er det tid helgekos fylt med pepperkakebaking og grøtfest som står i fokus. Adventsstaken og litt julepynt skal også frem. Pakkene til julekalenderen til Jonathan må også fullføres. Jeg og mannen satser på storgevinsten på Flaxlodd kalenderen... ;) 

Så da vet dere hva min helg skal brukes til. Koselige stunder og god mat! Og litt julemusikk ;)

Ha en fantastisk fredag og riktig god helg 

 

#mat #tid #hverdag #mammma #lompe #frukt #mellommåltid #tips #fredag #helg #bakekona #tanker #jul #bakekona

"Lure-chips" som ikke er en favoritt lenger

Hei!

Lørdag - og lørdagskosen skal frem!

Hva foretrekker dere? 

Salt eller søtt?

Jeg liker en god blanding ;) Ja takk, begge deler.

En ting som jeg har nevnt tidligere er at jeg tiltrekkes av "nyhet" på matvarer i butikken. Ikke alle nyheter frister, men noen blir jeg veldig nysgjerrig over. 

Som f.eks den nye chipsen med fullkorn fra Kims, som kom for en liten stund siden.

Det er ikke ofte jeg deler direkte meninger om enkelte produkter her, men her kommer min endelig mening.

Jeg hadde gledet meg til å tipse om dette produktet her på bloggen. Så disse bildene ble tatt for en del uker siden. Jeg la også fort ut et bilde på Instagram om hvor fantastisk dette produktet var da jeg kjøpte det.

Det har endret seg, og nå havner det ikke flere ganger i handlekurven. 

Noen av dere har kanskje allerede fått med dere det som har blitt skrevet?

For det første var kaloriinnholdet helt feil på den første produksjonen. Så et produkt som så ut som om det inneholdt mange færre kalorier, er egentlig mye nærmere vanlig chips enn hva man først trodde. Nesten 150 kalorier per 100 gram hadde dem skrevet feil på posen. Produktet inneholder altså 473 kcal per 100 gram.

Sammenlignet med Maarud classic potetgull med salt som inneholder 525 kcal per 100 gram.

En annen ting å merke seg er saltinnholdet. Salt i mat vet de fleste at man burde vært forsiktig med, og da er det ikke positivt at dette "sunnere" produktet inneholder dobbelt så mye salt som Maarud classic potetgull med salt. 

Så i mine øyne er den eneste positive forskjellen at Kims crips inneholder fiber, men absolutt ikke verdt å kjøpe. I tillegg fikk det en merkelig ettersmak, som jeg ikke klarer tanken på lenger.

Nei, her i gården er hjemmepoppet popcorn favoritten om dagen!

Men jeg kan jo dele med dere denne deilige urtedippen.

Jeg har ingen detaljert oppskrift, så her må man nesten bare smake seg litt frem. Dressinger slumper jeg meg alltid frem til.

Innhold:

Gresk yoghurt/mager kesam

Saften fra sitron

Hvitlløk

Havsalt

Pepper

Løkpulver

En klype sukrin

Fersk gressløk

Så min mening er: Dropp chipsen og spis heller mer av grønnsakene ;)

Eller holde deg til din gamle favoritt  ;) 

Nyt lørdagen!

 

#tips #mat #potetgull #lørdagskos #oppskrift #grønnsaker #greskyoghurt #kesam #suntoggodt #lørdag #snacks #bakekona

Jordbær + yoghurt + granola

Hei!

Først må jeg si at det er utrolig morsomt å se hvor mange ny følgere det har dukket opp på Facebook-siden! Snart bikker siden 13 000, og kanskje det burde markeres..? ;) 

Her er et tips til en enkel, frisk og nydelig hverdagsdessert, mellommåltid eller kveldsmat :)

Jordbær dyppet i gresk yoghurt og hjemmelaget granola - puttet en liten time i fryseren.

Jeg blandet litt sukrin gold i yoghurten for å gjøre den litt søtere. Du kan også bruke vaniljeyoghurt eller mager vanilje kesam

HER kan du lese oppskriften på hjemmelaget granola, som jeg dyppet dem i.

Fremgangsmåten er enkel:

Dypp jordbærene i yoghurt, og så i granola.

Putt de gjerne i fryseren en liten stund eller spis med en gang :)

Lenken er sponset

Jordbærene blir litt "slushete" etter en liten stund i fryseren, og yoghurt blir litt som yoghurt-is! Yum!

Flere bakeoppskrifter er også på vei, så følg med :)

Ha en fortsatt strålende dag! 

 

#oppskrift #tips #kveldsmat #dessert #hverdag #trening #kosthold #granola #jordbær #sukringold #sukkerfri #funksjonellmat #bakekona

"Banan-sushi"

Hei!

Nok en mandag - og nok en ny uke. 

Selv om Halloween ikke er overstått enda har allerede julemarsipanen begynte å snike seg inn i butikkhyllene. Og de fleste julemagasinene er på plass.

For de som følger meg på Instagram så at jeg hadde en liten forsmak på jula forrige søndag. Vi snakker skikkelig søndagsmiddag (julemiddag) med ribbe og sprø svor! Siden jeg og mannen skal ha jul i huset, må vi øve oss litt sånn at alt blir bra på selveste julaften ;) Og jeg må si at den middagen var helt nydelig, og satt i gang tankefabrikken med juleforberedelser og planlegging for fullt. Jeg har roet meg litt nå, men kjenner jeg er skikkelig klar for jul og alt som hører med.

Til noe helt annet en jul!

Her er et mellommåltid-tips som metter godt og som er veldig enkel å lage.

"Banan-sushi"

Jeg har laget peanøttsmør ved å blandet PB2 (fettredusert peanøttpulver fra iHerb) med vann. Her kan du også selvsagt bruke vanlig peanøttsmør.

Så smurte jeg peanøttsmøret utover en havrelompe, og la en liten banan oppå. 

Rullet den sammen, og skjærte i skiver.

Det er nydelig å spise med en gang, men som alltid liker jeg veldig godt å putte den en times tid i fryseren.

Det er sikkert godt å smøre et tynt lag med jordbærsyltetøy også for en frisk smak.

Eller en sjokoladevariant med Philadelphia sjokolade.

Hakk nøtter og legg inn for en knasende variant ;)

Lag før du drar på trening, og nyt med en gang du kommer hjem ;) Eller pakk det med i lunsjboksen som en liten dessert :)

Sikkert populært hos de yngre i huset også!

Ønsker dere en strålende uke :)

 

#oppskrift #kosthold #trening #hverdag #banan #lompe #pb2 #iherb #mellommåltid #mat #suntoggodt #bakekona #jatildesserthverdag

 


Speltlompe med deilig fyll

Hei!

Wow, for et nydelig høstvær det har vært i helgen :) Energiboost! 

I helgen har blant annet tursekken vært pakket med sveler og kaffe på termos. Og mye familiekos har stått på programmet. Sånn skal det være ;)

I dag har vi til og med spilt kubbespill i hagen! Lenge leve sommerfølelsen.. ;)



Jeg nyter hvert sekund av helgene. 

Og jeg koste meg også veldig med denne enkle snacksen/mellommåltidet.

To speltlomper fylt med sjokolade og jordbær.

Smør f.eks Philadelphia sjokolade eller et annet sjokoladepålegg utover lompa.

Legg på jordbærskiver på halve lompa - eller f.eks banan som jeg har brukt tidligere.

Brett over, og stek i panna på middels sterk varme til lompa har blitt litt sprøere.

Og så er det bare å spise! ;) 

Ekstra godt er det å blande inn litt PB2/peanøttsmør også. Mm - en klassisk kombinasjon!

Dessert-quesadilla! JA takk ;)

#jatildesserthverdag - og litt ekstra kos er lov på en søndag ;)

Ha en fortsatt solfylt og deilig dag!

 

#oppskrift #speltlompe #sjokolade #kosthold #trening #mat #hverdag #helg #philadelphia #jordbær #bakekona

"Er det et gresskar der borte på benken?" + Påminnelse om Giveawayen

Ja! 

Hjelpes..

Jeg tok like gjerne med meg et gresskar hjem fra butikken i går. Og det står på samme sted enda.

Kommentaren om gresskaret kom fra min kjære mann, som litt skeptisk lurte på hva jeg hadde for planer denne gangen! Han begynner å bli vant til mine rare og spontane innfall ;)

For jeg vet helt ærlig ikke hvor jeg skal begynne på det! Hehe.. Som den lett påvirkelige personen jeg er har jeg forstått at gresskar er det store nå om dagen! Ja, det er jo Halloween, men gresskar er visst en vanlig frukt om høsten! Skeptisk, men siden jeg ikke kaller meg selv kresen lenger ble denne svære frukten med hjem!

Nå etter litt googling har jeg forstått at denne typen gresskar går mer under "pyntegresskar" og ikke "matgresskar". Jaja, sånn er det når man får slike spontane innfall! 

Det er absolutt spiselig, men det er andre sorter gresskar som gir bedre smak! 

Så.. Er det noen som har egne erfaringer, tips eller oppskrifter med gresskar tas det gladelig i mot!

Jeg hadde sett for meg å lage forskjellige desserter, pannekaker, matretter osv med gresskar, men nå mistet jeg egentlig litt gnisten for det. Også tar den jo halve benken.. (Lettere overdrivelse)

Siden sønnen vår bare er to år er ikke Halloween noe spennende her, men det hadde vært morsomt allikevel å f.eks lage et ansikt! For det har jeg heller aldri gjort før ;)

 Vi får se hva som skjer med "gresskar-prosjektet"!

Bær er jeg ihvertfall trygg på og nyter året rundt!

Når jeg vil ha noe søtt og friskt som krever lite - faller jeg ofte på noe som dette:

Frosne bringebær og/eller jordbær med litt sukrin melis på toppen. Så heller jeg over et beger Yoplait dobbel 0 % i smaken bringebær eller jordbær. Lar den stå litt på benken. Da tiner bærne litt, men er fortsatt faste. Det tar mye lenger tid å spise ;)

Og for litt crunch er det godt med en vaniljekjeks knust over. Jeg elsker disse fra iHerb! Ca 110 kcal, inkludert kjeksen.

WOW! Og hjelpes! 

For en respons på "takk til dere"-innlegget!

Jeg er målløs... Og de som kjenner meg vet at det skal litt til ;)

Jeg skulle ønske jeg kunne gitt så mye mer til flere!

Det jeg kan gjøre - er å frise dere litt! Quest-barer er mange av dere godt kjent med. Men disse Chocolite-sjokoladene er kanskje mer ukjente? 

På bildet ovenfor ser dere innholdet i en pakke Peanut Caramel Nougat. To biter som totalt er 70 kalorier. Sukkerfrie og nydelige! Perfekt til kaffen når man er litt søtsugen ;)

Det er fortsatt mulig å være med på Giveawayen! Den pågår til og med i morgen ettermiddag, og så vil de heldige bli trukket i morgen kveld!

For en gjeng med fantastiske lesere! 

Minipannekaketårn - for liten eller stor!

Oppskriften til dagens tips er ikke det viktigste - men egentlig måten du serverer det på :)



Jeg elsker pannekaker - min mann elsker pannekaker. Eplet faller ikke langt fra stammen - så vår sønn er også veldig glad i pannekaker! ;)

Det er en evig klassiker, som lages i mange tusen hjem hver eneste uke. 

Tykke - tynne - søte - store og da hvorfor ikke bittesmå?

To herlige tårn med mini-pannekaker! 

Tilbehøret var en porsjon med hjemmelaget blåbærsirup og bringebærsirup uten tilsatt sukker. Fremgangsmåten er den samme som jordbærsirupen jeg har lagt ut tidligere.

Så nå har jeg fylt opp tre isbitformer med hver sin sirupsmak i fryseren! Perfekt på pannekaker, desserter eller f.eks oppå grøten. I dag puttet jeg en isbit med jordbærsirup oppi grøten til Jonathan. Vips så fikk grøten deilig jordbærsmak, og den hjalp også å avkjøle grøten raskere :)

Du trenger egentlig ikke noe bestikk for å nyte disse herlige pannekakene. Dypp og spis!

Eller du kan selvfølgelig smøre utover det du måtte ønske! 

Mine to tårn var en proteinrik versjon. Bruk din favorittoppskrift på pannekaker, og lag til deg eller barna et høyt mini-pannekaketårn! 

Morsomt å ha med som turmat også! Og blir det noen til overs er det stor stas, ihvertfall for de minste, å ha med i matboksen dagen etterpå ;) 

Har du en favorittoppskrift - så del den gjerne! :)

 

Sunn snacks - ristet kikerter

De som kjenner meg godt, hei mamma, vet at jeg har vært ganske så kresen i matveien. Den tid er forbi! Nesten..

Jeg har ihvertfall oppdaget at en rekke matvarer ikke er så farlig som jeg har innbilt meg - og det har jo også resultert i at jeg tør å utforske mer 

Noen tenker sikkert nå: Hvor kresen har hun egentlig vært? Vel.. Før kunne f.eks en salat for meg bestå kun av salatblader og agurk. Så her snakker vi virkelig total livsstilendring i løpet av de siste to årene. Og jeg elsker det!

Jeg skal være ærlig å si at jeg var litt usikker på dette med kikerter - men siden dette er sunt måtte det jo testes ut!

Første variant med kikerter ble dermed dette:

Crispy og litt spicy kikerter

Og dette var virkelig godt! Nok en gang ble jeg overrasket over en ny matvare ;)

Det hele er også veldig enkelt. Sett ovnen på 225 grader. En boks med kikerter skylles lett. Tørk de ved å enten legge de på et kjøkkenhåndlkle eller papir. Legg de i over i en skål og tilsett litt, en ts holder, olivenolje og en dash salt. Spre de utover bakepapiret og inn i ovnen i ca 20 minutter. Ta de ut og tilsett det krydderet du måtte ønske. Jeg brukte cumin. Inn i ovnen i 10-15 minutter til. De skal være sprøe!

Avkjøl og spis! Klarer du å ikke spise opp alle på en gang kan de oppbevares i en boks :)

For dere som foretrekker sjokolade kommer det oppskrift på denne godsaken i morgen!

"Life is like a box of chocolates, you never know what you're gonna get"

Så titt innom i morgen hvis du lurer på hva som befinner seg inni disse herlige bitene ;) 

 

#kikerter #sunn #snacks #protein

Vanilje-proteinpannekake med karamellisert banan

Nå kjenner jeg at tiden ikke helt strekker til om dagen! Med fulltidsjobb, familieliv, trening, sykdom, forberede ferie og ikke minst bryllupet!

For ei som ser på tiden på kjøkkenet som terapi er det et stort savn om dagen at jeg ikke får tilbragt noe tid der. Derfor er både middager og andre måltider så enkle og raske som mulig! Som også betyr at alle oppskrifter jeg har i tankene og vil dele med dere bare må settes på vent. Så dere får bare være tålmodige til over sommeren :) Noen småtips har jeg planlagt å dele med dere de neste ukene da!

Deler derfor med dere et søtt og enkelt mellommåltid/kveldsmat

Vanilje-proteinpannekake med karamellisert banan

Oppskrift:

  • 10 gram proteinpulver med vaniljesmak
  • 5 gram kokosmel
  • 1/3 ts bakepulver
  • 1 ss sukrin gold/sukrin
  • 1 ts fiberhusk
  • 2 eggehviter
  • Steviadråper med vaniljesmak  og evt  litt vaniljepulver (kan fint sløyfes)
  • Vann

Miks alt. Steks i en sprayet panna på middels sterk varme. Fyll med det du måtte ønske!

Karamellisert banan lagde jeg med å blande sammen sukrin gold, yacon sirup og vann i en skål. Skjærte banan i skiver og stekte de litt i panna. Helte så over karamellblandingen over banan og lot det kose seg litt i panna. 

Og som krem denne gangen ble det Synnøve gresk yoghurt naturell blandet med litt vaniljepulver og sukrin melis

Toppet det hele med litt sukrin gold! :) Nam! 

Bruk f.eks havremel i stedenfor proteinpulver eller bare kokosmel hvis du ikke bruker proteinpulver. Fibra fullkonrsmel går også fint :) Bruk det du har!

Hvor blir det forresten av sommeren? 

 

#pannekake #banan #dessert #kosthold #suntoggodt #utensukker #sukkerfri #proteinpulver #protein #sukringold

 



Sjokolade-proteinrullekake med karamellkrem

Sjokolade-pannekaker er en gjenganger her! Oppskriften på denne er enkel, og gir en stor pannekake. Du kan selvfølgelig steke de som et par mindre. hvis du ønsker det. Da blir de jo også lettere å snu ;)

Oppskrift:

  • 10 gram proteinpulver med sjokoladesmak
  • 5 gram kokosmel
  • 1 ts kakao (kan sløyfes, men gir en kraftigere sjokoladesmak)
  • 1/3 ts bakepulver
  • 1 ss sukrin gold
  • 1 ts fiberhusk
  • 2 eggehviter
  • Vann

Bland alt sammen. Tilsett vann til en ønsket tykkelse på røra. Stekes i en sprayet panne på  middels sterk varme. 

Smør på ønsket fyll, rull og del opp tykke skiver.

Karamellkremen er som vanlig laget av gresk yoghurt, Walden Farms caramel dip eller syrup, et par dråper stevia english toffee og sukrin melis.

Toppet med cappucinokrydder :)

Fyll med det du måtte ønske! F.eks bær eller Yoplait yoghurt! 

Perfekt som mellommåltid! :) Eller som en liten dessert i løpet av dagen ;)

2 uker igjen til bryllupet! :)

 

 #pannekake #utensukker #sukkerfri #funksjonellmat #sukrin #sukringold #dessert #bakekona #oppskrift #vektklubb #kosthold #kokosmel #proteinpulver #iherb #protein #proteinmat #frokost #lunsj #pannekaketårn #proteinpannekake

En avkjølende sommerdessert med to ingredienser

Dette må være en av de enkleste dessertene som kan avkjøle en kropp som har fått litt varmesjokk! Er sommeren her nå? Jeg som akkurat har ryddet bort boblejakka fra gangen!

Deilig er det uansett at man endelig kan gå barbeint ute og få litt farge igjen på den bleike kroppen ;)

Dagen raske og sunne mattips er helt enkelt denne friske skålen:

Et beger Yoplait dobbel 0 % i smaken bringebær blandet med 100 gram frosne bringebær. 

Yoghurt og bringebær blandes i en skål. Jeg lot den bare stå på benken i 5-10 min slik at bringebærene tinte litt. Så kan du velge om du vil røre alt helt sammen, eller lar det være bringebærbiter igjen i blandingen. 

Så enkelt og sunt! 81 kcal for hele skålen ;)

Her er det jo bare å variere til det uendelige! Bytt ut med ande bær/frukt og andre yoghurt-smaker.

Fram med solkremen! :)

 

Påfyll og nye godsaker fra iHerb + dagens pannekaketårn

Lykken er å få hentelapper i posten fra iHerb! Ihvertfall når det var visse ting jeg virkelig trengte før helga! 

I pakkene var det blant annet påfyll av Chocolite proteinpulveret i smaken chocolate fudge brownie. Et must når jeg lager sjokoladepannekaker! I tilegg var det en ny flaske med Walden Farms chocolate syrup, som til min store skuffelse hadde fått litt skader på veien. Lokket var sprukket, og det hadde rent ut litt i esken. Heldigvis ble det ikke for mye gris. 

  • Chocolite proteinpulver i smaken chocolate fudge brownie - en av favorittene
  • Walden Farms chocolate syrup 
  • Annie's homegrown fullkorn-kjeks med smakene honning, sjokolade og sjokoladebiter
  • Organiske rosiner

Kjeksene var veldig gode! Og spiser man 31 små og søte kaniner blir det 130 kalorier :) 

  • Nuvita kokosmel - brukes blant annet i pannekakene og mikrobrownie.
  • Kamut hot cereal - nysgjerrig på nye frokostgrøt-varianter.
  • Usøtet kokosmasse - har lavere kaloriinnhold enn vanlig kokosmasse kjøpt i butikken. 

  • St. Dalfour Green tea i smaken Strawberry rose - elsker mango-smaken og ville prøve ut en ny!
  • Iskrem-kjeks - innenholder 12 kalorier stykk. Kjøpt med tanke på mange morsomme bilder når jeg skal prøve meg på is og sorbet fremover!

Litt sukkerfri godis! :)

  • Annie's homegrown fruit snack i smakene berry og summer strawberry.
  • Fifty 50 hard candy i smakene butterscotch og assorted - butterscotch er utrolig god, så da måtte jeg også prøve en annen smak i denne.

Så i dag måtte det bli protein-pannekaker med sjokoladesirup på toppen til kveldsmat!

Sjoko-peanøtt proteinpannekaker med sjokoladekrem mellom lagene og sjokoladesirup på toppen

Pannekakene er laget etter grunnoppskriften på protein-pannekakene mine. De består av 10 gram sjokolade-proteinpulver og 10 gram peanøttsmør-proteinpulver

Er det noen produkter jeg burde legge til i min neste bestilling?

 

 #pannekake #utensukker #sukkerfri #funksjonellmat #sukrin #sukringold #dessert #bakekona #oppskrift #vektklubb #kosthold #kokosmel #proteinpulver #iherb #protein #proteinmat #frokost #lunsj #pannekaketårn #proteinpannekake

Et friskt og søtt mellommåltid eller kveldsmat

Nok et par kvelder med mye på programmet her, men jeg titter likevel innom med et lite kveldsmat/mellommåltid-tips:

  • 200 gram bær - jeg brukte 100 gram frosne bringebær og 100 gram frosne jordbær
  • Et beger Yoplait dobbel 0 % vanilje
  • 15 gram puffet havre
  • 1 ss sukrin gold
  • Evt bær på toppen

Start først med å varme opp en stekepanne. Tilsett sukrin gold og puffet havre i pannen, og la det hele kose seg sammen til søtningen har smeltet og havren virker karamelisert. Frosne bær halvtines i mikroen eller på benken, og moses med en gaffel. Tilsett sukrin melis hvis du ønsker bærene litt søtere. Legg så den krarameliserte havren, yoghurten og bærene lagevis i et glass. 

Her er det bare å bytte ut bærene med det du har tilgjengelig - mango, eple, pære. 

Puffet havre kan erstattes med f.eks havregryn.

Sommeren er på vei! :) Selv om det kanskje ikke føles sånn akkurat nå.

Når jeg er litt sulten og fysen..

og ikke vil ta av kalorimessig er det ofte jeg lager meg denne søte skålen:

200 gram oppskjært honningmelon, et beger Yoplait dobbel 0 % vanilje, litt sukrin gold og kanel

Og for de som lurer blir det totalt 112 kcal for hele skålen :) 

Appelsin, bær, eple, pære og egentlig all frukt/bær kan selvfølgelig brukes! 

Et lite tips: Kjøp en stor honningmelon eller en annen type melon og kutt hele opp i biter. Oppbevares i en tett boks i kjøleskapet, og vips har du oppskjært frukt raskt og lett tilgjengelig. På 1-2-3 kan du få søtsuget stoppet ;)

Del gjerne tips til sunne og raske mellommåltider og andre sunne søtsaker! :)

iHerb-pakke og dagens pannekaketårn

Disse to pakkene føler jeg at jeg har ventet en evighet på! La inn bestillingene 19. april, og i dag kom endelig hentelappene! Så etter jobb var det rett på postkontoret for å hente godsakene ;)

Pakke 1:

  • Quest Nutrition protein bar i smaken chocolate brownie 
  • Puffins Cereal i smaken peanut butter og chocolate
  • En kulepenn (fulgte med gratis)

Pakke 2:

  • Chocolate cacao sweet nibs
  • Nestlé white chocolate morsels
  • White chia seed
  • Organic Quinoa
  • 1 pose St. Dalfour green tea i smaken spring mint (fulgte med gratis)

Pakker i posten betyr nye smaker på kjøkkenet, og derfor ble dette dagens pannekaketårn:

Sjokolade-proteinpannekaker og peanøtt-proteinpannekaker lagt annenhver gang. Jeg lagde en karamellkrem av gresk yoghurt, Walden Farms caramel syrup og steviadråper og litt peanøttkrem laget av gresk yoghurt og pb2 som jeg la mellom lagene. Toppet det hele med litt knust Puffins og en hjerteformet sjokoladekake-proteinkule :)

I røra til peanøtt-proteinpannekakene byttet jeg ut kokosmel med peanøttmel, noe som ga en enda kraftigere peanøttsmak.

Dette var fredagskosen sin ja! ;)

Og her er Kato sin versjon:

Han toppet tårnet med en bit sukkerfri sjokolade ;)

Og vi avslutter dagens bilderas av pannekaketårn med et bilde av Jonathan sitt mini-tårn:

Grove pannekaker med jordbæryoghurt, banan og blåbær

I dag har vært en forvirrende dag! På onsdag tenkte jeg at det var fredag. I går tenkte jeg at det var søndag, så i dag gikk jeg rundt på jobb og tenkte at det var mandag. Men nei! I dag er det fredag, Idolfinale og avslapping! I helgen venter det kosetid med gutta, to treningsøkter og selvfølgelig litt kokkelering! :) 

GOD HELG! :)

Et proteinpannekake-tårn som smaker som kanelbolle!

Det er en av ting jeg er helt hektet på om dagen! Disse pannekakene bare smelter bort i munnen! De er søte og samtidig veldig mettende! Og.. De er sunne og med et lavt kaloriinnhold! :)

Oppskriften er som følger:

  • 20 gram proteinpulver med smak av cinnamon roll. Denne bruker jeg, og den bøtta holder lenge! 
  • 15 gram kokosmel
  • 1 ss sukrin gold
  • 1 ss sukrin
  • 1/2 ts fiberhusk
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1 klype kardemomme
  • 1 klype kanel
  • 2 eggehviter
  • 2 ss eplemost uten sukker eller lavkalori syltetøy med eple
  • Vann/melk til en passe tykk røre

Alt mikses godt sammen til en ganske tykk røre. La røren hvile litt på benken, og tilsette evt mer fuktighet hvis røra trenger det. Stekes i panna på middels sterk varme. 

Og resultatet gir dette:

Et beger Yoplait dobbel 0 % vanilje blandes med litt kanel og sukrin/annen søtning. Yoghurten legges mellom hver av pannekakene. Og på toppen en dash Walden Farms pancake syrup

Husk som alltid: Tilpass oppskriften etter hva du har! 

F.eks:

  • Det går helt fint å bruke proteinpulver med vaniljesmak. Det vil ikke gi eksakt samme smak, men tilsett da litt mer kanel
  • Du behøver ikke bruke både sukrin gold og sukrin! Jeg bruker en blanding fordi jeg er virkelig elsker smaken som sukrin gold gir!
  • Prøv med et annet mel hvis du ikke har kokosmel.
  • Prøv gjerne røren uten proteinpulver hvis det ikke er noe du bruker i kostholdet! Da bruker du f.eks fibra fullkornsmel, speltmel eller den meltypen du har i skapet.

Det skal være lov å kose seg hver dag, og for en søtmoms som meg er det nødvendig! Alt med måte og med de riktige valgene. Jeg har lært mye om kosthold det siste året, og jeg vet at det er mye takket være produktene til Funksjonell mat at jeg har fått de resultatene jeg har! Jeg håper flere og flere for øynene opp for produktene de selger, og som også selges i helsekoster og enkelte dagligvarebutikker. Det gir alle en muligheten til kose seg med god samvittighet uten at det usunt for kroppen! 

JA til dessert hver dag!

Bær er godt året rundt, og ikke minst sunt!

Bær, spesielt jordbær, er noe jeg forbinder med sommeren! Men bær må ikke glemmes ellers i løpet av året, og det finnes uendelig mange forskjellig retter man kan lage med det! I tillegg er det veldig sunt og med lite kalorier. Bær er noe jeg virkelig spiser mye av, og med veldig god samvittighet!

Jeg håper å dele mange friske og sunne oppskrifter med dere fremover, og kom gjerne med innspill eller ønsker! :)

Min elsk for pannekaketårn er ingen hemmelighet. Her er har jeg laget jordbær-pannekaker med biter av jordbær i røra, gresk yoghurt og moste jordbær mellom lagene og på toppen. Dette var helt utrolig godt!

Slik så frokosten min ut i dag. Vanilje-havregrøt, halvtinte bringebær og jordbær som jeg bare delte opp med en gaffel, og litt pb2 for litt ekstra smak :)

Gårsdagens kveldsmat var skyr med skogsbærsmak, puffet havre ristet i panna med sukrin gold og halvtinte bær most med en gaffel.

Dagens kveldsmat var 100 gram gresk yoghurt blandet med 1 ts sukrin gold, frosne bringebær og pb2. Bærene tinte underveis mens jeg spiste, og det var godt at de var litt faste :)

Det siste jeg nevner i kveld er en veldig enkel og rask smuldrepai. Kesam mager vanilje i bunnen, et lag frosne bær i midten. Og på toppen er det havregryn blandet med litt sukrin gold og litt lett margarin. Ordentlig oppskrift kommer en gang i nærmeste fremtid :)

Jeg har en hel haug med andre bilder hvor bær er inkludert og kunne laget en lang liste med tips, men dette får holde for denne gang :) 

Nå som kjelleren nærmerer seg ferdig med stormskritt håper jeg snart å få litt mer tid til å dele tips og oppskrifter med dere! :)

Hva er din favorittmåte å bruke bær på? :)

Dagen ble startet og avsluttet med proteinrik mat!

Jeg starter som alltid dagen med en porsjon frokostgrøt! Og i dag hadde jeg 15 gram Chocolite proteinpulver i smaken chocolate fudge brownie! Den blandingen i seg selv var himmelsk! Men da jeg i tillegg toppet det hele med en spiseskje PB2, som er peanøttsmør i pulverform blandet med vann, ble hele skålen utrolig nok enda bedre! Jeg ville ikke at den skulle ta slutt, og jeg gleder meg til neste gang dette blir laget til frokost! 

Under ser du litt av det jeg spiste til kveldsmat. Det ser kanskje litt kjedelig ut, men det kan jeg love deg at det ikke var! 1 eggehvite, 15 gram Myofusion proteinpulver i smaken cinnamon roll, litt mandelmelk, steviadråper i vanilje og litt sukrin gold. Inn i mikroen i 55 sekunder. Og ut kommer en minikake med fudgekonsistens. På toppen har jeg litt sukrinmelis blandet med mandelmelk og Waldens Farms caramel dip. Litt kanel og sukrin gold på toppen, og Waldes Farms caramel syrup rundt! Kanelbolle-himmelen! Og proteiner til kroppen :)

Hvis du er nysgjerrig på lunsjen min i dag ligger det et bilde av dette på instagram: @bakekona


Endelig ble det belgiske vafler i heimen!

Se hva som har kommet på plass på kjøkkenet:

'Et belgisk vaffeljern! 

Og da var det jo bare å komme seg ut på kjøkkenet og slenge sammen en røre da!

Påske + vafler = skikkelig kos!

Jeg prøvde meg på to varianter, og ingen av dem er vel egentlig ordentlige belgiske vafler! Men gode? JA! Vi ble helt ville alle tre.. 

Det skulle egentlig ha ligget flere på fatet. Men jeg tenkte jo ikke over da jeg lagde røra at jeg måtte kaste de to første rundene jeg stekte siden vaffeljernet er nytt. Dette behøver jeg heldigvis ikke å tenke på neste gang ;)

Til venstre: En grov variant med fibra fullkorns mel og sukker

Til høyre: Protein-versjon

Jeg tror egentlig bare at vaffeljernet kan bli stående på benken, for dette tror jeg vil bli laget ofte! Og ikke bare av meg..! Nystekte er jo best, men jeg lurer litt på hvordan det vil være å steke de kvelden før, og så ha de med i matpakka! Prøver jeg det, så skal jeg selvsagt oppdatere dere ;) 

En dash Lerum jordbærsyltetøy uten tilsatt sukker på toppen!

Og ja, det ble en "kanelbolle" i dag også. 










Jeg er hekta - på protein-"kanelbolle"

Da jeg var i Sverige forrige helg var jeg innom Bodypower for å kjøpe proteinpulver. Jeg kjøpte jo da denne dunken. Samtidig så jeg at de hadde tilbud på Myofusion sitt proteinpulver. Og så var det meg og tilbud da.. Jeg klarte å styre unna, og gikk ut av butikken med bare den dunken jeg hadde planlagt (+en til Kato, som også var planlagt). Men jeg hadde ikke glemt tilbudet.. Så da mamma skulle til Sverige i går lot jeg det ikke gå fra meg, og fikk henne til å kjøpe med denne dunken for meg:

Jeg elsker gjærbaskt og spesielt kanelboller! Og nå om dagen synes jeg det er så utrolig spennende å eksperimentere på kjøkkenet, så derfor ville jeg prøve denne. Jeg hadde først bestemt meg for chocolate peanut-smaken, men fant ut at jeg ville ha noe helt annet enn sjokolade. Cinnamon Roll så jeg for meg kunne være godt i grøt og diverse bakst.

Så da det var tid for kveldsmat i kveld var det frem med dunken! Visste ikke helt hva jeg skulle gjøre med den, men man må jo bare prøve seg litt frem! 

Dette ble resultatet:



"Kanelbolle" med melis og sukringold på toppen. Melisen er sukrinmelis blandet med vann og litt mandelmelk. (vanlig melk fungerer helt fint også selvsagt). Etter bilde strødde jeg også litt kanel på toppen!

Dette var, i min øyne, verken kvalmende eller for søtt. Etterpå lagde jeg en porsjon til Kato også, og den ble virkelig godkjent av oss begge!

Oppskriften er meget enkel:

  • 20 gram Mysfusion cinnamon roll
  • 1 eggehvite
  • 1 dash mandelmelk (evt vanlig melk)
  • Bittelitt kardemomme

Blandes i en skål, inn i mikronen på full effekt i 45 sekunder. Vipp den over på en tallerken eller spis direkte fra skåla! Sukrinmelis, sukringold og kanel på toppen!

I morgen skal dette pulveret prøves oppi frokostgrøten, og jeg gleder meg allerede!

 

Og for å friste litt til.. Dette var dagens lunsj i tillegg til restene av blomkålpizzaen. En stabel med mini sjokolade-proteinpannekaker! :)

Påskeinspirert kveldsmat med appelsin

Skal jeg fortelle noe som er litt trist? I år er det så og si null påskepynt her hjemme! Lysestaken på bordet har gule lys, fordi det kjøpte jeg på OBS for en stund siden. Et lite påskeegg står på bordet, fordi det fikk jeg av en kollega på jobb. En gul blomst som jeg fikk av sjefen min står på kjøkkenbenken. Og så har vi pyntet med påskepynten Jonathan har laget i barnehagen. That's it! Skulle jeg ønske at det var sånn? Nei... Men vi får ikke opp låsen på garasjen, og det er på hemsen der inne at påskepynten ligger! Flotters..

Så for å komme i påskestemning får jeg heller lage litt påskeinspirert mat, og i dag ble det dette:



Dette er utrolig enkelt og smaker kjempe godt! Det er første gang jeg har prøvd denne kombinasjonen, men smaken var veldig god :)

Glasset inneholder 20 gram puffet havre som er ristet i panna sammen med sukrin gold, et beger yoplait dobbel 0 % med appelsinsmak og en appelsin. Strødde litt sukrin gold på toppen :)

Mitt glass inneholdt 208 kcal, men dette kommer jo helt an på størrelsen på appelsinen du bruker! :)

 

Jeg har allerede planlagt morgendagens gule dessert! :)

Vaffeldagen ble feiret med en rislapp!

Og det bare fordi jeg synes det er så mye styr å vaske vaffeljernet etterpå! Kanskje det hadde vært lettere hvis man hadde et enkelt vaffeljern.. Jeg har et sånt Äviken dobbel vaffeljern. Både tungt og knotete å vaske! Det jeg virkelig drømmer om er et belgisk vaffeljern! Har hintet i hele dag, uten stort hell! Tenk hvis påskeharen kunne kommet med noe sånt du.. Da hadde det blitt vafler i lange baner da! :)

Så vaffeldagen ble altså feiret med en rislapp plukket opp fra fryseren, sukrin gold, og en dash Lerum jordbærsyltetøy uten tilsatt sukker. Avanserte saker! Og ved siden av la jeg med et par sunne påskemarsipankuler! 



Noen som faktisk har feiret vaffeldagen på skikkelig vis? :) 

 

Oppskrift: Sunne nachos med chunky salsa

Det hele er veldig enkelt, og blir laget av disse:

 

Buer speltlomper har det lavest kaloriinnhold jeg har funnet av lomper, og kan brukes til utrolig mye! Det er 130 kalorier per 100 gram, og en lompe er på ca 35 gram. Da kan vi jo kjapt ta en sammenligning med tortilla chipsen til Santa Maria som har 470 kcal per 100 gram

Finn fram det krydderet du har tilgjengelig og som du føler kan smake godt.

De blir nok enda mer smakfulle hvis du pensler med olje, jeg prøver fortsatt å knipe inn på kalorier der jeg kan og brukte derfor vann.

Vann/olje pensles på begge sider, og krydres med ønsket valg. Deles så oppi i i trekanter. Jeg delte hver lompe opp i 12 biter

Legges på en bakeplate og stekes på 200 grader i ca 10 min. Jeg fulgte ikke så nøye med på klokka i dag, men følg godt med på slutten!

Serveres med salsa. Jeg hadde Santa Maria sin chunky salsa



Hvor mye dette vil være kalorimessig kommer an på hvor mange lomper og mengde salsa. 100 gram salsa er ihvertfall 35 kalorier, og det er nesten et halvt stort glass! 

Tre lomper, altså alt som er på fatet, er 105 gram - 137 kalorier. 

Du skal spise mye av dette for å i det hele tatt nærme deg tortilla chipsen til Santa Maria. 

Håper dette faller i smak hos flere :)

 

Et av kosemåltidene mine i dag var en rislapp med sukrin gold og en dash Lerum jordbærsyltetøy uten tilsatt sukker.




Sunne nachos med chunky salsa

I dag hadde jeg lyst på litt snacks! VI pleier alltid å ha en pakke Buer speltlomper liggende i brødboksen, og disse lompene har jeg skjønt kan brukes til så mangt! Det kan jeg lage et eget innlegg om hvis det er ønskelig :)

Resultatet av dagens snacks ble dette:

TOTALT: ca 150 kcal for tre lomper + salsa

(og en del var allerede spist før bildet ble tatt..)

Litt vel mye stekt, men det får jeg justere til neste gang! Og for å si det sånn.. Jeg fikk bare spist halvparten, fordi en viss kommende ektemann kastet seg over tallerkenen sammen med meg! Godkjent i denne heimen som snacks altså! 

Er en mer detaljert oppskrift ønskelig, så rop ut! :)

 

Dessert på en torsdag? Hvorfor ikke!

Her hadde jeg det fristende innlegget planlagt til dere. Desserten ble laget, bilder ble tatt, desserten spist opp av meg og samboeren, og så skulle jeg lage innlegget. Men gjett hva? Minnekortet stod igjen i pcen fra jeg holdt på med Dagens middag-innlegget! Flotters..

Så her har dere et bilde av det som er igjen av desserten:




Oppi glasset har det vært:

  • 150 gram jordbær
  • 20 gram bokstavkjeks
  • 1 beger dobbel 0 % yoghurt med vaniljesmak

TOTALT: ca 200 kcal

Jordbærene delte jeg i biter, bokstavkjeksene ble hakket, og så ble alt lagt lagevis i glasset.

Kanskje vanskelig å forestille seg, men smaken var nydelig! 

Koselig å overraske hverandre med små ting i hverdagen, som f.eks en liten dessert til kvelds :)

Det falt ihvertfall veldig i smak hos samboeren, som svarte med å si: "more please" da glasset var skrapet tomt. Det blir nok ikke siste gangen vi koser oss med dette, og da lover jeg et ordentlig bilde ;)

Et enkelt mellommåltid

Jeg prøver jo å varierer måltidene mine litt mer enn hva jeg gjorde før, så i dag ble det dette;

  • 20 gram puffet havre
  • 155 gram grønt eple
  • 100 gram mild og lett vanilje yoghurt


TOTALT: 203 kcal

 

Det er lenge siden jeg har spist grønne epler, siden favorittypen er pink lady-epler! Men dette var veldig friskt og godt :)

Nå skal jeg ut og gå en tur i det nydelig været, før jeg må begynne på middag til gutta kommer hjem! :) 

Oppskrift: "Bærkos"

Dette gir meg en følelese av å spise dessert hver kveld! Og så enkelt! Et pluss er at med denne metoden slipper man bruk av blender.  Mindre bråk og ikke minst mindre oppvask! 

Prøv med andre smaker på yoghurten og frosne bær, så har du nesten en "ny" dessert hver kveld. 

 

1 porsjon:

  • 100 g frosne jordbær
  • 100 g frosne bringebær
  • 1 beger dobbel 0 % med jordbær eller bringebær
  • evt litt søtning

Totalt 119 kcal 

 

 



 

De frosne bærene puttes i en skål, og inn i mikroen. Jeg har de på 600 watt i maks 1 minutter og 20 sekunder. Tiden tilpasses etter hvor høy effekt det brukes på mikroen. 

De skal fortsatt være halvfrosne, men skal kunne moses med en gaffel. Har man ikke en mikro tilgjengelig kan de bare stå fremme på benken en liten stund.

 

Mos bærene med en gaffel, tilsett evt søtning og hel yoghurten over.

Nyt!

 

 

 

 

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com

hits