hits

Middager

Lompepizza og det perfekte liv

Hei!

Om døgnet hadde hatt flere timer hatt jeg lett klart å fylle det opp med flere gjøremål.

En ting jeg har fokusert mye på i det siste, og som jeg også skal være veldig bevisst på i tiden fremover er VALG.

Vi har alle 24 timer tilgjengelig hver dag - og mange av de timene er det vi selv som velger hvordan vi vil bruke. Noen timer faller naturlig bort på grunn av daglige "plikter" - søvn og skole/jobb, men den berømte tiden har vi nok mer av enn vi tørr å innrømme. Vi har ikke nok tid. Tiden bare flyr avgårde. Vi skulle ønske tiden stod stille. Jeg vil si at de fleste av oss har mer enn nok tid til å gjøre mange av disse tingene vi så gjerne skulle gjort med aldri får tid til. I dagens samfunn er det så overflod av valg og muligheter at det rett og slett blir too much. Og tenk på alle de ulike appene/ sosial kanaler vi skal henge på og konstant blir overøst med informasjon om hva alle andre gjør.

Bare tenk på ungene våre som vokser opp i dag. "Nå er klokka seks - tid for barne-tv". Da er det ikke snakk om å sette på NRK, og så må man underholdes av det som kommer der. Nei, i dag er det "Vil du se på Netflix eller en av alle de andre tv-kanalene eller spille på nettbrett/telefon eller andre tv-spill. Det skal skje noe HELE tiden. Jeg ser unger på butikken sittende i handlevogna mens de spiller på egen eller foreldrenes telefon. Da jeg var ute og reiste for noen uker siden stod en unge foran meg i boarding-køen og spilte på telefonen for å slå i hjel noen minutter ventetid. Puh.. 

Men altså - tid - hvordan vil du bruke tiden, og hva vil du se tilbake til? Finnes det tips og triks for å ta smartere valg som kan "gi" deg mer tid? Hva slags verdier i livet ønsker vi å overføre til barna våre? At hjemme skal være plettfritt? Kroppsidealet er sprettrumpe, six pack og gigantiske biceps? Mange års utdannelse er et must for å lykkes i arbeidslivet? 

Eller burde dagens samfunn snu fokuset og heller løfte blikket fra alle de ulike smart-duppedingsene?

 Se mennesker rundt seg, ta vare på egen helse med den berømte balanse og oppleve øyeblikkene her og nå.

Selv er dette noe som har blitt et veldig personlig fokus for meg. Siden denne tiden går så fort, og spesielt etter at man har produsert et par unger, har jeg sett at jeg må sette på bremsen og skifte retning. Jeg kan ikke henge meg på dagens tempoet og den "perfekte" tilværelsen. Jeg mister så mye annet viktig på veien. I tillegg føler jeg et enormt ansvar ovenfor mine egne barn til å være et forbilde med sunne verdier.

Jeg merker nå når jeg sitter her og skriver at topplokket starter å jobbe for fullt. Livet og ulike valg er noe som personlig engasjerer meg så utrolig at jeg tror jeg må komme mer tilbake til det temaet. Valg. Planlegging. Prioritering. Fullføre. Glede. Mestring. Stress. Familie. Selvfølelse. 

Så om det er interesse for det kan jeg gjerne bli litt mer "privat"? Da i tillegg til nye oppskrifter på diverse godsaker.

Som avslutning på dagens tanker må jeg kort innpå søvn. Det er også en ting som står høyt oppe på "pri-lista" mi. Jeg merker så godt hvor mye annet som påvirkes når jeg sover dårlig eller for lite. Manglende søvn gjør meg dårligere rustet til å nå målene jeg ønsker meg, og til å føle at jeg har kontroll over andre valg. F.eks stressmestring og dårlige valg rundt kostholdet. I tillegg blir treningsøktene dårligere, noe jeg personlig ønsker bare skal bli bedre og bedre. Jeg tror mange kan henge seg på at man ofte krymper inn på søvnen fordi "to do"-lista aldri tar slutt, og mange har vanskeligheter med å avslutte dagen med alle de ulike tidstyvene. Listen over hva dårlig/lite søvn påvirker oss fysisk og psykisk kan blir utrolig lang, så kort oppsummert nå - FÅ NOK SØVN!

Men lompepizza - det var jo egentlig det som skulle være dagens inspirasjon.

Lompepizza med deilig topping.

Spis fargerik mat som kroppen blir glad av! Godt for sjela også!

Topping kan varieres, men jeg har noen gjengangere for min del. Blant annet denne komboinasjonen

Jeg forsteker lompene gjerne noen minutter på 175 grader for en mest mulig crispy bunn uten av kantene blir for godt stekt. 

Ut med lompene og på med topping. På denne varianten har jeg brukt grønn pesto som saus. Det er også godt å blande pesto sammen med yoghurt/rømme/creme fraiche og så smøre det som base.

Resten av topping før steking er som følger:

Lettere spekeskinke - cherrytomat skjært i skiver.

Når det har fått stekt seg ferdig tar jeg ut lompene og strør over resten av godsakene:

Ruccola - smuldret fetaost - hjemmelaget syltet rødløk - avokado - flere cherrytomater - koriander - havalt - pepper


Dressingen er laget av yoghurt naturell blandet med sitronsaft, hvitløk, havsalt, pepper, persille og gressløk

Lomper kan byttes ut med lefser eller f.eks pitabrød.

Eller selvfølgelig vanlig pizzabunn om du foretrekker det.

Sterke farger - rene råvarer - mye smak. Helt perfekt!

Har du pizzastein til grill kan du fint lage dette på grillen også.

Tomaten får en ekstra sødme etter en runde i ovnen. En nydelig syrlighet fra rødløken. Crunch fra ruccolaen. Friskhet fra dressingen. 

Spekeskinken får en ekstra god smak etter en runde i ovnen. Spekeskinke er en råvare generelt jeg har spist mye mer av i det siste. Stekes i panna og knuses over egg eller en salat. Det skal ikke mange skivene til for å sette prikken over i'en på en rett!

Del gjerne inspirasjon til topping! 

 

Klassisk hummus

Hei,

Vi har virkelig fått smaken på sommeren og varme den siste tiden - I love it!

Vinterklærne er ihvertfall pakket bort. Det drikkes mindre varm drikke. Gresset er frodig og grønt. Gubben har funnet frem grillklypa. Ungene fyller uteområdet med latter og hopping på trampolina. Ganske herlig tid dette her! 

Da er det bare for fruen å diske opp med ulike tilbehør til grillmaten. Dere har mange nye oppskrifter i vente! Mange av disse kan også lages i store porsjoner, og holder seg godt i flere dager. Godt å komme hjem etter en lang arbeidsdag, slitne unger, steikende varme og at det da er kun kjøttet som må grilles og bordet som må dekkes! 

Jeg har egentlig et veldig lite forhold til hummus. Hørt mye om det, og forstått at det er et klassisk tilbehør til middag eller som dip. 

Nå har jeg endelig fått testet ut dette selv, og jeg slenger meg på bølgen.

Mektig, kremete og deilig smak! 

INGREDIENSER:

 • 100 gram tørre kikerter - ca 250 gram ferdig kokte*
 • 75 gram tahini - jeg brukte lys
 • Saften fra 1/2 stor sitron
 • 1 ts hvitløkspure - eller ca 2 hvitløksfedd
 • 1/2 ts salt - havsalt eller himalayasalt
 • 1/2 ts spisskummen
 • ca 1-1 1/2 dl kokevann fra kikertene

*En kartong kikerter fra butikken tilsvarer dette når den er avrent, og kan erstatte tørre kikerter i oppskriften

FREMGANSMÅTE:

Bløtlegg kikertene i en stor bolle med vann. Sett kjølig i minimum 8 timer. Gjerne natten over.

Hell av vannet, skyll kikertene og putt de over i en kjele. Fyll kaldt vann i kjelen til kikertene er dekt pluss noen cm til. La kikertene koke på svak varme til de er møre. Du kan også tilsette natron i kokevannet etter en stund for å redusere koketiden. Følg da ekstra godt med slik at de ikke blir for overkokte. 

Hell av, men husk å ta vare på deler av kokevannet. 

Mens kikertene fortsatt er varme tilsetter du de i en food prosessor. Tilsett de andre ingrediensene, men hold tilbake på litt av kokevannet. Kjør massen glatt i et par minutter. Dytt ned langs kantene underveis. Juster konsistensen med kokevann, og smak til med mer salt/sitron/krydder om det føles nødvendig. 

Husk at den vil sette seg mye fastere når det blir avkjølt, så den kan gjerne være litt løs når du blender. 

Hell hummusen over i en bolle. Dekk med plastfilm på toppen, og da også oppå selve hummusen. Dette hindrer den i å få en "hard" hinne. Sett kjølig.

Rett før servering toppet jeg hummusen med et litt dryss olje, chiliflak og paprikapulver.

Her i heimen er hvitløk brukt mye i mat, så det kan være du må justere ned mengden. 

Chili kan også tilsettes i selve hummusen om du ønsker at den skal ha et lite varmt sting.

TIPS: Kok opp større mengder kikerter og kok de i porsjonsposer. Kokevannet kan også fryses i separate fryseposer/bokser. Ferdiglaget hummus tåler også fint en runde i fryseren.

Den holder seg god noen dager i kjøleskapet - om det blir noe igjen. Hummus er nydelig som tilbehør til middagen, og også som dip til grønnsaker eller f.eks lompechips!

Ceviche med skrei og søtpotet

Hei,

I dag deler jeg inspirasjon på noe jeg virkelig ikke har delt noe lignende til før.

Fisk "kokt" i sitrusjuice. Virkelig spennende, og faktisk utrolig godt.

Jeg har ikke mye erfaring med denne metoden, men jeg synes det er utrolig gøy å eksperimentere med nye oppskrifter og fremgangsmåter. Sånn jeg har forstått det handler det hovedsaklig om at ønsket fisk "kokes", altså marineres, i juice fra sitron og/eller lime. Så er det litt opptil den enkelte hvor fancy og avansert tilbehøret skal være. Jeg deler med dere de smakene jeg brukte, og så får dere juster litt etter hva dere har og liker. 

INGREDIENSER:

"Tigermelk":

 • 1-2 sitroner
 • 3-4 lime
 • Fersk hvitløk - presset eller most
 • Fersk ingefær - presset eller most
 • Chili - finhakket eller most 
 • Finhakket koriander
 • Salt og pepper
 • Skrei - elller annen fisk

 • Søtpotet
 • Avokado
 • Tomat
 • Rødløk
 • Koriander

*Du kan også tilsette mango for litt sødme og friskhet

FREMGANGSMÅTE:

Start med søtpoteten om du ønsker det. Skjær søtpotet i terninger og bak i ovnen på 200 grader til de er møre.

Skjær fisken i terninger. Unngå for små biter for da vil alt bare smuldre opp. Du kan også bytte ut skrei med f.eks laks.

Legg fisken over i en bolle. Klem sitron og lime over. Bland inn most eller finrevet hvitløk og ingefær, og evt chili for et lite sting. Rør godt rundt. Sett fisken i kjøleskapet og la den marineres og da altså "kokes" i minimum 20 minutter. Rør gjerne underveis. Når alle bitene ser kokte ut er den klar.Tilsett finhakket koriander og salt og pepper rett før servering. Resten av tilbehøret kan tilberedes mens fisken er i kjøleskapet og søtpoteten i ovnen. Skjær opp tomat. Unngå gjerne å bruke "innmaten" i tomaten for at blandingen ikke skal bli for fuktig. Skjær opp løken i fine strimler. 

Bland sammen tilbehøret, og legg den marinerte fisken på toppen. 

For litt crunch ved siden av hadde vi vanlige tortillalefser skjært i små stykker og bakt i ovnen på en rist til de var gyldne. Kan da fint stekes samtidig som søtpoteten. Dette tar kun noen minutter.

Jeg har sett mange ulike type oppskrifter, og føler egentlig at dette er en veldig forenklet versjon. Denne fikk ihvertfall to tomler opp her. Rene og utrolige gode smaker.

Egentlig en skikkelig sunnhetsbombe! God mat for både kropp og sjel.

Denne fremgangsmåten skal absolutt prøves med annen type sjømat her. 

Fortsettelse følger..

Spicy tomatsuppe

Hei,

En litt ekstra heit suppe er veldig godt for å få opp temperaturen i kroppen.

Om høsten/vinteren spises det mye suppe her i heimen - og da ihvertfall på menyen en gang i uka.

Som oftest lager jeg dobbelt porsjon slik at det alltid er sunne middager tilgjengelig i fryseren - selv på de mest hektiske hverdagen.

For å øke proteininnholdet er det godt med kokt egg, skinkestrimler, kylling, rester av f.eks tacokjøttet eller linser.

INGREDIENSER:

 • 1 mellomstor gul løk
 • 1/2-1 ts chilipure - eller f,eks sambal oelek eller finhakket chili
 • 1/2 ts Ingefærpure - eller ca 1 ts fersk revet ingefær
 • 3-4 store gulrøtter
 • 1 mellomstor søtpotet
 • 2 kartonger hakkede tomater
 • 2 buljongterninger - eller tilsvarende det du selv foretrekker
 • ca 8 dl vann
 • Salt og pepper
 • Koriander - jeg bruker den pakken med ferdighakket urter fra Findus som jeg vet de selger hos COOP - ligger i fryseavdelingen

FREMGANGSMÅTE: 

Hakk løken. Den ,å ikke finhakkes, siden suppa skal kjøres glatt med en stavmikser.

Del gulrot og søtpotet opp i ca like store biter. 

Tilsett vann eller olje i kjelen, og surr løken til den har blitt gylden. Tilsett chili, ingefær, gulrot og søtpotet, og rør alt sammen i et par minutter. 

Hell opp i hakkede tomater, buljong og mesteparten av vannet. Kok på middels sterk varme til alle grønnsakene er møre.

Kjør suppe glatte med en stavmikser. Hvor mye vann som trengs, kommer an på hvor tykk konsistens du vil ha på suppa.

Du kan også tilsette kokosmelk, matfløte, creme fraiche eller lignende om du ønsker en rundere smak.

Tilsett hakket koriander, og smak til med salt og pepper. 

Dette er mye suppe - og gir ca 5-6 porsjoner

Rester er perfekt å fryse ned i porsjonsbokser - turmat på en mattermos - eller som lunsj på jobb

Suppeoppskrifter er det sjeldent behov å følge slavisk på grammet. Se hva du har i kjøleskapet, og juster med smaker. Bytt ut ingredienser, og juster væskemengden til ønsket konsistens. 

Til uken blir det gulrotsuppe - det har sønnen min på 6 år allerede planlagt :)

Fyldig gresskarsuppe med ingefær og chili

Hei,

Med Allehelgensaften rett rundt hjørnet er det helt naturlig å dele oppskrift på en suppe hvor gresskar spiller hovedrollen. 

Oppskrift:

 • ca 800-850 gram flaskegresskar - etter at det er skrellet og kuttet i terninger
 • ca 400 gram gulrot
 • 1 gul løk
 • ca 1 ts ingefærpaste
 • ca 1/2 ts chilipaste
 • 8 dl vann
 • 2 buljongterninger - evt det du foretrekker - fond/kraft
 • 1 boks kokosmelk - light eller vanlig
 • Salt og pepper
 • Koriander

*Jeg har ferdigmost chili og ingefær på glass i kjøleskapet - kjøpt i vanlig dagligvarebutikk. Du kan også rive ingefær og hakket chili selv.

Fremgangsmåte:

Skrell gresskar og gulrot, og hakk opp i ca like store biter. Mindre biter gjør at middagen tar kortere tid (småbarnslivet..)

Hakk opp løken. Da suppen skal kjøres glatt med en stavmikser behøver du ikke finhakke den.

Varm opp kjele på middels sterk varme, tilsett evt. en skvett olje eller bare vann. Putt løken oppi og la den surre til den blir blank. Tilsett ingefær og chili. Juster selvfølgelig mengden om du ønsker den enda heitere. Litt hvitløk oppi er nok også godt.

La det surre sammen et minutt. Tilsett gresskar og gulrot. Rør godt sammen, og hell så oppi vann og buljong. La suppene koke til gresskar og gulrot har blitt møre.

Ta kjelen av platen og kjør suppen glatt med en stavmikser. Sett kjelen tilbake og hell oppi kokosmelk. Bruker du light-variant skal du helst unngå at suppen nå koker for mye for da vil den skille seg. Varm opp suppen og smak til med salt, pepper og evt koriander.

Kylling, laks eller f.eks ristet kikerter er deilig som tilbehør i suppen. 


Kokosmelk kan erstattes med fløte, creme fraiche eller yoghurt nautrell om du heller foretrekker det.

Mønstret er enkelt laget ved å lage tre sirkler i suppen med litt kokosmelk eller f.eks yoghurt naturell. Ta så en tannpirker eller en spiss kniv og trekk gjennom suppen og sirkelen fra innsiden og utover. 

Morsomt for både små og store å jåle litt med maten - ihvertfall når det er så enkelt som dette.

Tips: Halver væskemengden, og få dermed en deilig gresskargryte

Ønsker dere med dette en strålende helg! 

 

 

#middag #tips #hverdag #halloween #oppskrift #mat #helse #kosthold 

Syltet rødløk - uten tilsatt sukker

Hei,

Syltet rødløk har fort blitt et fast tilbehør her i heimen, og så fort krukka er tom må en ny porsjon lages. 

Denne har god holdbarhet, så lag gjerne dobbel porsjon når du først er i gang! Og ihvertfall om dere skal være mange til middag.

OPPSKRIFT:

 • 0,5 dl eddik - jeg har brukt hvitvinseddik, men vanlig 7 % eddik / eplecidereddik kan også brukes
 • 1 dl zero sukker fra Bodylab (erstatning for sukker)
 • 1,5 dl vann
 • 1/2 ts fersk revet ingefær (kan sløyfes)
 • 3-4 rødløk

FREMGANGSMÅTE:

Varm opp eddik, zero sukker, vann og ingefær. Varm opp til kokepunktet og rør rundt til søtningen har løst seg opp. Del rødløken opp i halve skiver. Tilsett rødløken i et glass med lokk. Hell over væsken, og sett i kjøleskapet. 

Lag gjerne dette dagen før så smakene virkelig får kommet frem. Jeg lar den stå minimum 4-5 timer før den spises.

Om det er nødvendig vet jeg ikke, men jeg liker å riste litt på glasset innimellom for å være sikker på at smakene før blandet seg.

Det er også utrolig godt å tilsette finhakket chili for et ekstra sting! 

Ambassadør for Bodylab

Fantastisk tilbehør til alt fra fiskemiddagen, i salat som til fredagstacoen! 

Kremet avokadodressing, som også er tilbehør i salaten over finner du oppskrift på HER.

Sunn og næringsrik mat - enkelt og utrolig godt!

 

Torsk med potet- og blomkålmos og kremet avokadodressing

Hei,

Det er sjeldent det har blitt delt innlegg som inneholder fisk, men vi har det faktisk hver uke.

Det er vel da på tide med litt inspirasjon på den fronten også fremover - og ikke bare søtsaker.

Selv om jeg lever etter #jatildesserthverdag 

Ovnsbakt torsk med en litt annerledes potetmos, grønnsaker og en nydelig kremet avokadodressing. 

Litt halvveis innlegg, da oppskriftene ikke er veldig detaljert på mengder - men alle ingrediensene og fremgangsmåte skal dere få.

Torsken er krydret med krydderblanding i smaken urter og hvitløk fra Bodylab, havsalt og pepper. Bakt i ovnen på 210 grader varmluft til den akkurat begynner å flake seg. Her varierer steketiden veldig etter størrelse og tykkelse på stykkene. 

Potetmos med en vri: 

 • Poteter - gjerne melene da det gir et mer kremet resultat
 • Blomkål
 • Sellerirot
 • Salt og Pepper
 • Jeg bruker bare litt av kokevann som væske, men du kan også renne av alt vannet og heller bruke melk/matfløte/kosmelk/kesam osv.
 • Du kan også smake til med urter som gressløk og persille

Del opp ønsket mengde poteter, blomkål og sellerirot i ca like store biter. Kok i en kjele med vann til grønnsakene er møre. Mos med en stavmikser, sett tilbake på platen og smak til med krydder. Jeg lager gjerne en porsjon med en gang, og fryser ned i mindre bokser. Dermed har jeg nydelig tilbehør lett tilgjengelig som jeg bare varmer opp i mikroen.

Kremet avokadodressing:

 • Avokado
 • Ekstra lett rømme - evt gresk yoghurt, kesam.
 • Pesto
 • Tilsett også gjerne: sitronsaft, salt, pepper og koriander. Ekstra smak blir det hvis du også tilsetter hvitløk og chili.

Mos lik mengde avokado og rømme sammen - enten med en gaffel eller stavmikser. Smak til med pesto og de andre ingrediensene etter hvordan du liker det. 

Til en porsjon for meg bruker ca 1 god ss avokado + 1 ss ekstra lett rømme + 1/2  ts pesto og resten på slump

Ambassadør for Bodylab

Mager middag med mye smak. I tillegg inneholder den gode kilder til karbohydrater, reint protein og sunt fett. 

En rett det også er lett å tilpasse for barnefamilier! Frøkna på 2 år sier hun spiser deilig kjøtt når hun spiser ovnsbakt torsk! 

Sunn matglede er så utrolig viktig å få på plass fra tidlig alder, og vi som foreldre må ta ansvaret for å inspirerer og inkludere ungene.

 

Indisk inspirert blomkålsuppe

Høst + kaldere vær = nydelige supper

Her i huset har vi suppe til middag minst en gang i uka - og det finnes så utrolig mye godt som ikke bare er den tradisjonelle tomatsuppa. Selv om den også er en suksess i huset er også. Oppskrift på vår variant av tomatsuppe kommer også :)

Det som er så deilig med supper er at de kan lages på slump, bruke rester fra kjøleskapet, og kan fint gjøres kjøttfrie eller tilpasse med det kjøttet/fisken du ønsker. I tillegg lager jeg veldig ofte dobbelt porsjon, og heller en porsjon oppi en frysesikker boks. Veldig tidsbesparende - og fortsatt sunne og gode middager på bordet når hverdagen blir hektisk! 

Denne suppen er full av smak - så juster mengden krydder etter ønske :)

OPPSKRIFT:

 • 2 blomkålhoder
 • 1/2 stor gul løk - evt 1 middelsstor
 • 1/2 purre
 • 2 gode spiseskjeer Hot Curry Powder*
 • 1 liter vann
 • 2 grønnsaksbuljongterninger - evt annen buljong som tilsvarer som skal være til 1 liter væskemengde
 • 1 boks kokosmelk - vanlig eller light
 • Salt og Pepper
 • Koriander

*Jeg har kjøpt en krydderpose i en asiatisk butikk, men utvalget kommer seg i vanlige daligvarebutikker også. Diverse curry-paster kan også brukes

FREMGANGSMÅTE:

Kutt opp blomkålene i biter og skyll.

Hakk løk og purre.

Varm opp kjelen med litt olje eller vann. Tilsett løk og la den surre til den blir litt blank. Tilsett krydder og la varmen få i gang smakene i krydderet. Tilsett blomkål og purre og røre alt godt sammen. Hell oppi vann og evt buljongterningene hvis ikke disse er løst opp i vannet. La alt koke til blomkålen er mør. '

Når blomkålen er klar ta kjelen av platen og suppen kjøres glatt med en stavmikser. Sett kjelen tilbake på platen og tilsett kokosmelken. Varm opp. Smak til med salt og pepper - og evt koriander. 

Jeg elsker virkelig koriander, men jeg har gitt opp å ha fersk koriander i vinduskarmen. Nå har jeg heller kjøpt inn disse pakkene med fryst ferdighakket koriander. Genialt! Har koriander, gressløk, persille og basilikum lett tilgjengelig.

Kyllingfiletene krydret jeg med litt forskjellige krydder - salt, pepper, curry, hvitløk og chili. Bakte de i ovnene på et stekebrett på 210 grader til de var gjennomstekte. 

TIPS: Jeg "prepper" gjerne mye kylling om gangen og fryser ned i porsjonsposer. Dermed er det lett å finne frem proteinkilder å tilsette i ulike middager.

Her i huset er denne suppa veldig populær hos ungene også. Blir den for sterk kan man røre inn litt gresk yoghurt/rømme/kokosmelk. For litt crunch har vi hatt lompechips ved siden av. 

Som sagt er denne fryservennlig. Frys ned i flere enkelt middagsporsjoner eller en hel middag! :)

Tenk enkelt, rent og mye smak! 

Mild pølsegryte

Her kommer ukens middagsoppskrift.

Denne oppskriften kan fint både pimpes opp og endres. Flere tips kommer under selve oppskriften.

OPPSKRIFT:

 • ca. 400 g pølser
 • ½ gul løk
 • Evt hvitløk - fersk eller pulver
 • 1-2 ss smør
 • 3 ss tomatpure
 • 2 ss hvetemel
 • 5 dl vann
 • 1 buljongterning
 • 1 paprika
 • Salt og pepper
 • ca 2 dl creme fraiche ? evt kesam, yoghurt naturell, fløte, gresk yoghurt, kokosmelk., rømme
 • Persille

FREMGANGSMÅTE:

Finhakk løk. Del pølsene i biter. Skjær opp paprika i stenger. 

Tilsett smør/olje/vann i kjele. La løken surre til den blir gylden.

Tilsett hvitløk og tomatpure, og la det kose seg i et par minutter. Bruk en visp, og tilsett hvetemel. Visp rundt samtidig som du tilsetter litt og litt vann. Tilsett buljongterning. Kok opp og la det småkoke i noen minutter mens du rører jevnlig rundt.

Tilsett pølsebitene og paprika. Rør inn creme fraiche. Bruker du kesam skal du være litt forsiktig med at gryta koker fordi den lett kan skille seg, så bruker du det rører du den inn på slutten.

Smak til med salt og pepper. Har du fersk persille tilsetter du det rett før servering. Tørket persille tilsetter du tidligere i prosessen slik at smakene kommer ordentlig frem. 

Server med ris eller pasta - og gjerne en salat.

Jeg brukte blomkålris til min porsjon. Blomkål raspet på grovt jern og evt dampet i mikroen/varmet i pannen hvis du vil ha den varm.


TIPS:

Pølser kan byttes ut med f.eks kyllingbiter som du kan steke i en panne ved siden av med forskjellig krydder. Bland sammen oppi kjelen før servering.

Tilsett chili for en hot versjon. 

Du kan også lure inn litt flere grønnsaker - hakk f.eks gulrot i terninger eller rasp på rivjern. 

En gryte som falt veldig i smak hos både liten og stor her. 

Håper den blir en suksess hos flere :)

Kremet squashgetti med kyllingkjøttboller

På tide med litt middagsinspirasjon på bloggen igjen også. 

Vi kan jo ikke bare spise søtsaker ;) #jatildesserthverdag

Saftige og enkle kyllingkjøttboller. Spaghettien er byttet ut med squash. Her kan du selvfølgelig bruke vanlig spaghetti eller en kombinasjon av begge. 


Kyllingkjøttboller - ca 20 stk

 • 400 gram kyllingkjøttdeig
 • 1 egg
 • 1/2 gul løk
 • Hvitløk - ferskpresset, pure på glass eller pulver
 • 1 ss sitronsaft
 • 2 ss fersk persille
 • Salt og pepper

Finhakk løken og hakk opp persille. Bland alle ingrediensene sammen. Jeg bruker en liten iskrem-scoop for å lage like store kjøttboller. Stek i panna til de er gjennomstekte

Kremet saus:

 • 1/2-1 boks Philadelphia hvitløk og urter
 • Melk/vann og evt kokevann fra spaghetti
 • Litt ekstra hvitløk hvis man ønsker
 • Salt og pepper

Varm opp ingrediensene i en liten kjele. Mengden philadelphia kommer an på hvor mange du skal lage til. Jeg pleier å bruke en hel boks når alle 4 i heimen her skal ha. Mengden melk/vann kommer også an på hvor tynn konsistens du ønsker på sausen.

Vend sqaushen i sausen og topp med kjøttbollene. Ekstra godt er det med et dryss parmesan. 

Disse kjøttbollene kan utmerkes fryses, og passer bra for de som prepper mat eller som gjerne vil lage dobbel-porsjon og fryse ned en til senere. 
 

Bon appetit! :)

Kyllingwok med søtpotet-nudler

God lørdag!

Titter innom med et enkelt tips på en nydelig middag.

Jeg husker godt hvor skeptisk og ikke helt overbevist jeg var over søtpotet da det ble veldig populært for noen år siden. En søt potet? Middag og søtt hører ikke sammen i mitt hode. Det tok noen ganger før jeg kastet meg ordentlig på bølgen, og nå har både jeg, mannen og ungene lagt sin elsk på denne oransje poteten. Allsidig, mektig, næringsrik og utrolig god. 

Jeg har en sånn fancy spiralizer på ønskelisten, men til disse har jeg kun brukt en julienne-kutter som jeg bestilte på Ebay for en latterlig billig sum for en stund siden. De selges i de fleste butikker som har kjøkkenutstyr, og er langt billigere enn en sånn stor spiralizer. Skal du søke etter en på Ebay søker du bare etter "julienne vegetable cutter"

Fremgangsmåten for å lage søtpotet-nudler:

Bruk enten en spiralizer eller julienne-kutter til å lage strimler av ønsket mengde søtpotet. 

Varm opp stekepannen til middels sterk varme. Du kan enten tilsette litt olje i pannen eller bare vann. Jeg brukte bare noe spiseskjeer med vann. Poenget er å "dampe" søtpoteten slik at den blir gjennomkokt. Har du en dampinnsats til kjele kan du selvfølgelig også dampe de oppi den. 

Pass på at søtpoteten ikke setter seg fast i pannen, så tilsett jevnlig litt vann for å holde det fuktig i pannen. Gjør du ikke dette er det lett for at søtpoteten tilslutt bare revner og blir til en masse. 

Rør jevnlig rundt, og tilberede de bare akkurat til søtpoteten er ferdig "kokt". 

Legg søtpoteten på en tallerken for å tilberede resten av ingrediensene du skal bruke eller lag de samtidig i en annen stekepanne. 

I min kyllingwok har jeg:

Kylling i strimler

Brokkoli

Gulrot

Paprika

Hvitløk

Sesamfrø

Salt og pepper

Soyasaus

Søtpotet-nudler

Smakskombinasjonen ble utrolig god, og en ny favoritt her. 

Hva med søtpotet-spaghetti med kjøttsaus? Tror det blir en middag her til uka! 

Ønsker dere en fortsatt fin lørdag og god helg :)

 

 

#bakekona #middag #helg #kylling #mat #oppskrift #kosthold #søtpotet #mamma #inspirasjon #proteinrik #trening

 

Søtpotet-BLT med hjemmelaget urtedressing

Hei og god lørdag!

I dag tenkte jeg at jeg skulle dele et utrolig deilig måltid med dere. Perfekt som lunsj eller middag.

Søtpotet-"sandwich" med kylling, kalkunbacon, grønnsaker og hjemmelaget urtedressing. 

Utrolig mettende, proteinrikt og vanvittig godt.

Fremgangsmåte:

Søtpoteten skjæres i skiver på langs, ca 1-1,5 cm tykkelse. Forvarm ovnen til 200 grader. Pensl gjerne et et tynt lag med olje på hver side og krydre med litt salt og pepper. Legg de på et bakepapir oppå en rist. Steketiden varierer fra type ovn og tykkelsen på skivene. Stekes ca 25-30 minutter. Jeg snudde de også et par ganger i løpet av steketiden.

Kyllingen er skjært i strimler og stekt i panna med salt,pepper og litt hvitløkspulver. 

Kalkunbaconet er kjøpt i Sverige.

Urtedressingen består av gresk yoghurt naturell, hvitløkspulver, salt, pepper, tørket persille, tørket dill, tørket gressløk og en skvett sitronsaft. Her har jeg ingen nøyaktige mål. Gresk yoghurt kan byttes ut med kesam eller rømme. Lag gjerne dressingen en stund før slik at urtene får trekt til seg væske og dermed gir fra seg enda mer smak.

Så er det bare å sette sammen alle delene med de grønnsakene du ønsker. 

Jeg brukte ruccola, agurk, rødløk og tomat. En skive søtpotet på bunnen og på topppen. Og selvsagt bacon og kylling i mellom. 


Sidene av søtpoten brukte jeg til å lage søtpotetfries som jeg spiste dagen etterpå.

Du kan også selvsagt gjøre det samme med store vanlig poteter hvis du foretrekker det. 

Det hadde også sikkert vært godt å hatt et stekt egg innimellom der også.

Det var dagens mattips fra meg :) 

Husk at det er oftere oppdateringer fra meg på Instagram så følg meg gjerne der, @bakekona

God lørdag! :)

#oppskrift #kosthold #mat #helg #trening #søtpotet #lunsj #inspirasjon #sunt #proteinrik #bakekona

 

Spicy suppe med kylling og kokosmelk

Hei! 

En ny suppe-oppskrift dukket aldri opp på bloggen forrige uke. Sånn er det når dagene er fulle og tiden ikke strekker til. 

Og så ble jeg veldig engasjert i Halloween og dermed ble det ihvertfall ikke tid igjen til å få ut en ny oppskrift.

Ny uke - nye muligheter - og endelig en ny suppe-oppskrift!

Denne gangen går vi får en litt mer spicy variant. 

Her kan også oppskriften justeres litt etter hvordan du/dere liker den.

Styrken på denne var akkurat i grenseland for sønnen min på 4 år. Han er vant til krydder, men sier klart i fra hvis det blir for sterkt. 

Han digget denne, og spesielt nudlene ;) 

Et lite tips til noe jeg alltid har i kjøleskapet er disse tre glassene - hvitløk, ingefær og chili. 

Jeg har kjøpt disse på Kiwi, men jeg vet at andre matvarebutikker har andre varianter av disse også.

Brukes daglig i middager! Supper, wok, gratenger, gryter, marinader osv. Oppskrift:

 • ca 400 gram kyllingfileet
 • 1 ts hvitløk
 • 1/2 ts chili
 • 1 ts ingefær
 • 1 rød paprika
 • 1/2 purre
 • 2-3 ss rød karripasta
 • 2 bokser kokosmelk - jeg bruke light, men vanlig kan selvsagt brukes
 • 9 dl vann
 • 2 hønsebuljongterninger
 • 2 ss fiskesaus - kan sløyfes hvis du ikke har
 • Frisk koriander
 • ca 250 gram nudler

Fremgangsmåte:

Forbered ingrediensene. Skjær purren i tynne skiver og paprikaene i strimler. Skjær kylling i strimler eller små biter. Kok ønsket mengde nudler etter anvisningen på pakken.

Tilsett hvitløk. ingefær og karripastaen i kjelen og fres på medium varme i ca 1 minutt, gjerne sammen med litt olje. Mos alt god sammen slik at smakene kommer frem.

Litt og litt tilsetter du vannet og smuldrer buljongterningene oppi. Kok opp og tilsett fiskesaus. 

Ha kyllingbitene oppi kjelen og la det småkoke i ca 6-7 minutter. Halvveis i koketiden tilsetter du purren og paprikaen.

Bruker du lett kokosmelk tilsetter du denne på slutten av koketiden, da denne ikke tåler like mye varmebehandling. Vanlig kokosmelk kan du gjerne tilsette litt før. 

Tilsett enten nudlene i skålen før du heller suppe oppi eller bland oppi suppen før du serverer. 

Rett før servering rør du inn hakket frisk koriander.

Det er godt med en suppe man snufser litt av på en kald høstdag!
Håper denne faller i smak hos flere :)

 

#oppskrift #mat #suppe #kosthold #sunt #trening #tips #mamma #høst #kylling #bakekona

 

Mumi-pølser til middag

Denne middagen var en stor suksess i heimen - spesielt hos sønnen min på 4 år!

Halloween har tydeligvis kommet for fullt til Norge, og blitt en tradisjon for mange. Selv har jeg ingen sterke meninger om denne "høytiden", men ser på det som en perfekt mulighet til å leke litt ekstra med maten ;)

En fancy versjon av pølse i brød

Bare at denne er ekstra fiberrik og proteinrik - i tillegg trenger ikke deigen heving!

Oppskrift på deig til ca 10-12 grillpølser:

 • 110 gram fibra fullkornsmel (ca 2 dl)
 • 90 gram havremel
 • 1 toppet ts bakepulver
 • En liten klype salt - jeg brukte maldonsalt
 • 30 gram lett margarin rett fra kjøleskapet - evt romtemperert meierismør.
 • 220 gram mager kesam - evt vanlig
 • 1 egg til pensling - kan sløyfes
 • Grillpølser

Fremgangsmåte:

Sett stekeovnen på 200 grader (under og overvarme) eller 190 grader (varmluft)

Bland de tørre ingrediensene sammen i en kjøkkenmaskin.

Tilsett kesam og smør og bland raskt sammen. 

Tørk av pølsene med et kjøkkenpapair. 

Strø litt mer mel på benken og kjevl ut deigen til et stor rektangel. Snu på deigen underveis slik at den ikke klistrer seg helt til benken. Unngå å bruke masse mel for da blir deigen veldig kompakt.

Jeg brukte et pizzahjul til å skjær strimler på ca 0,5-1 cm bredde. Du trenger ikke å være veldig nøyaktig.

Dette er en perfekt middag å la barna være med på å lage! 

Til våre pølser brukte vi to strimler rundt hver pølse - men dette kommer an på hvor lange strimlene er. 

Trykk strimlene inntil pølsene når du snurrer. 

Legg de over på et bakebrett og pensle de med pisket egg. 

Stekes i ca 15-17 minutter til de har blitt gyldne på både oversiden og undersiden. Pass på pølsene på slutten av tiden da steketiden varierer veldig fra ovn til ovn + tykkelsen på strimlene.Øynene er ikke noe mer avansert enn ketchup og sennep!

At deigen revner og blir litt skrukkete gjør det hele bare enda mer perfekt! La barna slå seg løs og lag middagen til de voksne ;) 

For å få i oss litt grønnsaker hadde vi dette fatet med grønnsaker og dip fra innlegget som jeg delte i går.

Dip og grønnsakene lager du mens pølsene steker i ovnen!

Når vi kommer oss over Halloween nå har jeg virkelig tenkt til å slå over til julemodus. Ikke pynting og alt det der - men en liten plan for diverse oppskrifter jeg har lyst til å prøve meg på! 

Kom gjerne med innspill!

 

#mamma #mat #halloween #helg #pølse #fullkorn #kosthold #trening #hverdag #barn #middag #tips #oppskrift #bakekona

Gulrotsuppe med strimlet svinekjøtt

Ny uke - ny suppe. 

Selv om vi nå har kommet til søndag, og egentlig er helt på slutten av uka. 

Det er helt utrolig at det er under 2 måneder til julaften. På tide å tenke på julebaksten? 

Men nå skal vi konsentrere oss om suppa - så får vi prate litt mer jul i et senere innlegg ;) 

Oppskrift:

 • 300-400 gram svinekjøtt skjært i strimler
 • ca 1 1/2 kg gulrot
 • ca 450 gram pote
 • 1 gul løk
 • 14 dl utblandet hønsebuljong (2-3 buljongterninger kokt sammen med vann)
 • 1 dl mager kesam - evt vanlig. Du kan også evt, bruke fløte for en rundere smak.
 • 1/2 purre
 • Salt og pepper

Fremgangsmåte:

Start med alle forberedelser. Skjær kjøttet i strimler hvis det ikke er gjort på forhånd. Skrell gulrot og poteter. Skjær ca 2/3 av gulrøttene og alle potetene nokså store biter. Skrell løken og skjær også denne i nokså store biter. 

Fres løken sammen med litt olje i kjelen på middels varme til den blir blank. Tilsett gulrøttene og potetene som du har skjært opp, og la det surre litt sammen. Hell over utblandet hønsebuljong og la det koke i ca 15 minutter til grønnsakene har blitt møre. 

Del opp resten av gulrøttene på langs og skjær i nokså skiver. Skjær også purren i tynne skiver. Ikke tilsett dette i suppen enda.

Når grønnsakene i kjelen har blitt møre tar du kjelen av plata og bruker en stavmikser til å kjøre suppen til den er glatt.

Sett kjelen tilbake på plata. Tilsett gulrøttene og purren og la det hele koke i 5 minutter til.

Mens suppen koker steker du svinekjøttet i en panne med litt olje og krydrer med salt og pepper.

Skru varmen ned slik at suppen ikke koker og tilsett kesam. Smak til med salt og pepper.

Tilsett mer vann hvis suppen blir tykkere enn du ønsker. Dette kommer an på hvor stivelse det er i potetene du bruker. 

Hell suppen over i skåler og legg over kjøttet.

Magert og utrolig godt! 

Server gjerne brød til om du ønsker det.

Nok en suppe som er ren og enkel på smak - og derfor vil falle i smak hos både liten og stor!

Neste suppe blir en litt mer "hot" versjon. Så følg med!

 

#oppskrift #middag #mat #kosthold #høst #suppe #mamma #bakekona #sunt 

Kremet fiskesuppe med laks og torsk

Hei!

Ukens suppeoppskrift kom litt senere på bloggen enn planlagt - men bedre sent enn aldri ;)

Dagene her går i ett med to små og mange små og store prosjekter på gang. Her må jeg lage meg små lister for å holde styre på alt jeg må huske ;)

Ihvertfall - her kommer ukens suppeoppskrift som er en deilig kremet fiskesuppe - som krever lite forberedelser og tar ikke lang tid å slenge sammen. Perfekt for en hektisk hverdag

Oppskrift:

 • 1 gul løk
 • 3 store gulrøtter - del i to på langs og skjært i skiver
 • 7 dl utblandet fiskebuljong
 • 2 dl melk 
 • 2 ss mel
 • Laks skjært i biter*
 • Torsk skjært i biter*
 • 1 dl lettere matfløte - eller vanlig
 • Salt
 • Pepper
 • Gressløk

*Hvilken fisk og mengden kan du tilpasse selv etter hva dere liker og har tilgjengelig. Jeg brukte ca 400 gram laks og 200 gram torsk.

- Lag fiskebuljong ved å koke opp 7 dl vann og 1 fiskebuljongterning

- Fres finhakket løk i kjelen på middels varme til den blir blank. Tilsett fiskebuljongen og gulrøttene, og la dette småkoke i ca 4-5 minutter.

- Tilsett melk og mel i et glass og ristet godt sammen. Rør samtidig som du tilsetter blandingen i suppen. La det småkoke i ca 5 minutter til. 

- Skru ned varmen slik at ikke suppen koker, og tilsett fiskebitene. La disse trekke i ca 5 minutter til. Tiden kommer an på størrelsen på bitene. 

- Avslutt med å røre inn fløten, og smak til med salt og pepper. Når du skal servere tilsetter du finhakket gressløk.

Server gjerne brød, rundstykker eller flatbrød ved siden. 


Nok en suppe med enkle smaker - som passer utmerket for både store og små :)

Ny suppe kommer neste uke!Kremet blomkålsuppe

Hei! 

På ukemenyen har vi suppe minst en gang - og derfor skal jeg fremover dele med dere oppskrift på en ny suppe hver uke :) 

Perfekt høstmat!

Så derfor blir dagens oppskrift en kremet blomkålsuppe.

Den inneholder litt lettere matfløte, men er fortsatt en veldig mager (og nydelig) middag!

Oppskrift:

 • 1 gul løk
 • 1/2 purre
 • 2 blomkålhoder
 • 1 liter utblandet grønnsaksbuljong
 • 1-2 dl lettere matfløte*
 • Salt og pepper
 • Pynt: hakket persille
 • Kjøtt: bacon eller skinkestrimler. 

*Du kan f.eks bruke 50/50 melk og matfløte, eller bare melk for en lettere versjon. Personlig foretrekker jeg den runde smaken du får fra matfløten.

Hakk opp løken og skjær purren i skiver. Blomkålhodene skjærer du opp i små buketter og skyller. 

Surr løken i en kjele til den har blitt gylden. Tilsett purre og blomkål. Rør rundt.

Tilsett grønnsaksbuljong og la alt koke i ca 15 minutter til blomkålen har blitt mør. Nå kan du velge å ta ut noen av blomkålbitene, for å ha noen biter i suppe når den skal serveres. Ønsker du at alt skal være uten klumper dropper du dette. 

Mos alt med en stavmikser - evt blender. 

Tilsett matfløte/melk og smak til med salt og pepper. La de småputre i et par minutter.

Server!

 

Du kan enten beholde den kjøttfri eller toppe suppen med sprøstekt bacon, skinkestrimler, chorizo, pølsebiter, stekt kylling eller svinekjøtt i strimler.
Denne suppen har blitt en veldig stor suksess her de siste ukene, og er laget flere ganger. Den er mild på smak for barn, men samtidig ikke "kjedelig" for oss voksne ;) Rett og slett nydelig!

Ønsker dere en fortsatt fin onsdag :)

 

#middag #oppskrift #kosthold #mamma #mat #hverdag #sunt #blomkål #trening #høst #suppe #bakekona

 

 

 

 

Enkel og sunn kyllingfrikassé

Nydelig hverdagsmiddag - som er super for både små og store!

Og som også er veldig lett å ta med barna på å lage :)

Milde smaker, men allikevel virkelig himmelsk og smakfull.

Oppskrift:

 • 5 dl vann
 • 1 hønsebuljongterning
 • 4 gulrøtter
 • 1 gul løk
 • 1/2-1 purre - litt avhengig av størrelsen
 • 4 mellomstore/store poteter
 • 4 kyllingfileter
 • 2 ss smør - jeg brukte ekte meierismør
 • 2 ss hvetemel
 • 2 dl lettere matfløte/melk. Enten bare matfløte eller 50(50 matfløte og melk.
 • Salt 
 • Pepper
 • Hakket persille - utrolig godt oppi, men ikke nødvendig.

Lag kraft av vann og buljong. 

Skjær opp alle ingrediensene i nokså like store biter. Ikke skjær bitene for store, for da tar det lenger tid før grønnsakene blir møre.

Smelt smøret i en kjele. Rør inn hvetemel og spe med hønsebuljongkraften. Litt og litt til du får en klumpfri røre. Tilsett melk/fløte og la det småkoke slik at melsmaken forsvinner.

Sett på lokk og la alt småkoke til grønnsakene er møre og kjøttet er gjennomkokt. Tiden kommer an på hvor stor bitene er, men dette tar ca 15-20 minutter.

Smak til med salt og pepper.

Tilsett gjerne litt hakket persille rett før servering.

 

Da vi hadde denne til middagen fikk jeg god hjelp av sønnen på 3 år.

Skrelle gulrøtter, skjære poteter, røre i sausen. Det er mye som de små kokkene kan hjelpe til med! :) 

Og ekstra stas blir det å sette maten på bordet og sønnen sier: "Disse nydelige gulrøttene lagde jeg"

Og enda bedre ble det da mannen ga to store tomler opp og skrapet tallerken!

Denne blir helt klart laget flere ganger :)

Da var det snart helg igjen - OG en ny måned! Hjelpes.. Jeg har så smått begynt på diverse jule-lister. Listefreak.

Ha en fortsatt fin torsdag :)

 

#oppskrift #kosthold #mat #familie #hverdag #trening #sunt #kylling #mamma #småbarnslivet #kyllingfrikasse #tips #bakekona #høst

Fantastisk taco-middag og noen kommende godsaker!

Hei!

Hvor ble helgen av..?

Eller. Hvor ble september av? Den har virkelig bare flydd avgårde, og det er helt utrolig at vi snart går inn i oktober.

Men først!

Bursdagen min i morgen ;)

Dette taco-tårnet var middagen vår på fredag.

Oppskriften er veldig enkel, og man kan bruke enten speltlomper eller vanlig lefser.

Jeg spiser 1/4 av oppskriften til middag. Resten passer utmerket å fryse ned! Da har du altså tre middager i fryseren som bare må varmes i ovnen! I love it!

Oppskriften finner du HER.Slenger samtidig med noen bilder for å vise dere hva vi har kost oss med her i det siste, og som innen kort tid vil bli delt med oppskrift her på bloggen.Nei, nå skal forkleet på og litt kakebaking står på planen. Her blir det familiebursdag i ettermiddag ;)

Ha en strålende søndag! :)

 

#oppskrift #taco #speltlompe #middag #mat #hverdag #suntoggodt #karbonadedeig #magerkesam #kosthold #trening #tips #bakekona

Fredag = taco - med en liten vri!

Hvor mange av dere har taco på menyen i dag? ;)

Taco spises vel nesten ukentlig i mange hjem, og denne heimen er ingen unntak!

Så derfor tenkte jeg at jeg skulle komme meg en liten vri til dere. Tipset fikk jeg av en kollega i fjor, og har "slanket" den litt ;)

Oppskrift:

 • 1 pakke karbonadedeig - eller kyllingkjøttdeig
 • 1 pose tacokrydder
 • 1 dl vann
 • Paprika
 • Rødløk
 • Mais
 • 1 glass chunky salsa
 • 1/2 boks hermetiske tomater
 • Mager kesam
 • Gulost - jeg brukte "Så lett"

Sett stekeovnen på 190 grader.

Start med å kutte opp grønnsakene du skal bruke. 

Stek karbonadedeigen, tilsett tacokrydder og vann. La det surre litt, og tilsett så grønnsakene. Hell salsa og hermetiske tomater oppi panna. 

La det putre i noen minutter til sausen tykner litt.

Så er det bare å finne frem speltlompene og mager kesam.

Start med å legge en lompe på bakebrettet. Smør mager kesam utover lompa, og så et lag med kjøttblandingen, Gjenta til du har brukt halve pakken.

Jeg brukte Aulie sine speltlomper, hvor en pakke inneholder 10 lomper. Derfor ble mitt tårn bestående av 5 lag. Buer inneholder vel 8 lomper.

Lompene kan selvfølgelig byttes ut med vanlig tortillialefeser!

Avslutt med ost på toppen, før den settes midt inn i ovnen.

Du kan også strø litt ost mellom hvert av lagene hvis ikke ost kun på toppen er nok! ;)

Stekes til osten har smeltet og blitt gylden, ca 20 minutter. Tiden varierer fra ovn til ovn.

Del opp tårnet hvis du ønsker det, og server med litt salat og en dæsj mager kesam.

Det som blir igjen kan utmerket fryses, eller være perfekt som lunsj dagen etterpå! 

- blir det tacotårn til middag i dag da eller? ;)

Ha en strålende fredag og en riktig god helg! :)

 

#oppskrift #kosthold #trening #mat #tacotårn #taco #suntoggodt #magerkesam #middag #bakekonaKyllingspyd med ratatouille og byggris

Litt juks ved denne middagstipset er at kyllingspyden er "ferdig"-spyd kjøpt i Sverige. 

Tipset er egentlig tilbehøret, så kjøttet kan være alt fra svinekjøtt, kyllingfileet til pølsebiter for de små!

Og kyllingspyd kan jo selvfølgelig lages veldig enkelt selv også, men det får bli neste gang ;)

Noen ganger havner vi inn i en liten ensformig vei når det gjelder tilbehøret til middagen. Derfor googlet jeg meg frem til litt flere varianter - og denne gangen havnet det på ratatouille. Altså grønnsaker i en tomatsaus. 

Kanskje blir det lettere for noen å få i de små litt mer grønnsaker på denne måten også! 

Dette hadde jeg oppi:

 • 1 squash
 • 1 rødløk
 • 1 stor paprika
 • 1 boks hermetiske tomater
 • 1 bujongterning

Krydder: salt, pepper, hvitløk og gjerne en god klype oregano

Skjær grønnsakene oppi ønsket størrelse. Du kan selvsagt bruke litt olje i pannen når du surrer grønnsakene, men jeg syntes ikke det var nødvendig.

La alt småputre i panna i 10-15 minutter, til grønnsakene har blitt litt møre.

Så mens grønnsakene koser seg i panna, kan byggrisen kokes. 

Og vips er middagen ferdig på ca 20 minutter!

En god dæsj mager kesam eller yoghurt naturell gir det hele en frisk smak.

Så til vinnerne av "trøstepremien"

Fire stykker får hver sin lille pakke med en questbar sendt i posten:

Nora

Iremelin

Lene

TheVanilliaMonlogues

Dere vil bli konaktet på Instagram/mail :)

 

Ha en fortsatt fin onsdag! :)

 

#oppskrift #middag #mat #suntoggodt #kosthold #grønnsaker #kylling #trening #bakekona

Grove pannekaker til middag, dessert eller som matpakkefyll!

Til frokost, middag eller matpakkefyll! 

Men jeg lurer på en ting. Når pannekaker er middagen i mange hjem blir det ofte servert suppe ved siden av også. Og her blir jeg og mannen ikke enige! For meg er det pannekaker + tomatsuppe, men for Kato er det pannekaker + ertesuppe. 

Hva har dere som tradisjon?

Før, i "gamle" dager, lagde vi faktisk begge alternativene hvis vi hadde pannekaker til middag! Skikkelig økonomisk ;) Da var det ingen av oss som ville gi seg.. Men nå, med en hektisk hverdag, er det "hu mor" som har fått vilja si! Så nå er det tomatsuppe som blir servert ved siden av pannekakene ;) 

Ihvertfall. Pannekaker er en klassiker, og jeg vil tro det blir spist noen tusen i Norge i løpet av en uke! 

Blir det pannekaker til overs er de perfekte til å "spice" opp matboksen til enten liten eller stor! De kan fylles med søte pålegg eller f.eks kinke og ost. Eller hvis du har noe kjøttdeig-rester! 

Og til dere sjokolade-elskere: Et tynt lag med Philadeplhia sjokolade. Det er kveldskosen sin det! Og hvis du smører et lag med f.eks gresk yoghurt oppå der igjen blir det litt som om den er fylt med sjokoladekrem når du tar en bit! Anbefales!

Men oppskriften - det var den jeg skulle dele. Dette er en oppskrift laget med fullkornsmel. Min sønn rynker ikke på nesten om baksten er laget med grovt eller fint mel, men om nødvendig kan deler eller alt av melet byttes ut med vanlig hvetemel.

Antall pannekaker varierer utifra størrelsen på stekepannen du bruker!

Oppskrift på ca 12 middelstore pannekaker: 

 • 120 gram fullkorns mel - ca 2 dl
 • 3,5 dl melk
 • 1/2 ts salt 
 • 1 ss sukrin gold - kan helt fint sløyfes. Jeg bruker det får å gi en litt rundere smak når jeg bare bruker fullkornsmel.
 • 2 egg
 • 25 gram smeltet smør

Rør samen mel og melk til den er fri for klumper.

Tilsett de andre ingrediensene og pisk alt sammen.

La røren svelle i 15-20 minutter.,

Stek på middels sterk varme.

Tips: Lag røren dagen før, og la den stå i kjølekskapet til du skal steke. Enten i en bolle dekket med plast eller på en flaske. Spe på med evt mer melk hvis den har blitt for tykk. Da sparer du mye tid når du kommer hjem fra jobb med både små og store rumlende mager! 

Oppbevarer du røra på en flaske kan du lett spe på med mer melk rett på flaska, riste løs og helle røra rett over i stekepanna. Jeg ender alltid opp med en liten "dråpesti" med røre mellom bakebollen og stekepanna ;)

 Til dere treningsentusiaster: Bruk shakeren! ;)

Kom gjerne med andre små tips til andre bruksområder av bakeutstyr hvis dere har :)

 

#oppskrift #kosthold #fullkorn #pannekake #mamma #trening #utensukker #sukkerfri #matpakke #sukringold #funksjonellmat #middag #mat #bakekona

 

Enkelt og sunt middagstips og noen kommende fristelser!

La oss gå rett på fristelsene dere!

For jeg har noen skikkelig godsaker på vei!

Mmm - sjokkis! ;)

Saftige, sukkerfrie og glutenfrie pannekaker! 

Og denne da.. En veldig god og utrolig enkel ostekake - sukkerfri og til og med glutenfri!

Så var det middagstipset.

Som jeg vet jeg har vært litt dårlig å komme med i det siste. 

Når middagen står på bordet er det sjeldent jeg tar meg tid til å ta bilder. Middagene her i huset er skikkelig kvalitetstid hvor vi sitter og koser oss sammen til alle har spist opp, og en middag kan vare veldig lenge. Vi skravler, ler og koser oss sammen uten andre forstyrrelser :) 

Men det kommer flere oppskrifter på middager og lunsjer fremover også. så dere vet det :)

Skinkebiff med potetstrips og brokkolisalat.

Kjøttet kan være det du har tilgjengelig. Kylling er nok også veldig godt til. Vi hadde renskåret skinkebiff, stekt i pannen med salt, pepper og litt urtekrydder.

Jeg bruker sjeldent olje på potetene når vi baker de i ovnen. Potet skjært i strimler krydret med diverse krydder og stekt i ovnen på 220 grader til de blir sprøe.

Oppskriften denne gangen er på tilbehøret til denne middagen. Litt syrlig, litt søt, frisk, mager og proteinrik.

Oppskrift på brokkolisalat:

 • 1 brokkoli
 • 1/2 rødløk
 • 1/2 boks kesam
 • 30 gram rosiner
 • 15 gram pinjekjerner
 • 1 ss hvitvinseddik
 • 1-2 ss sukrin

Skjær brokkolien opp i små biter, og skyll bitene. Prøv å riste godt av mye av vannet. Jeg skjærer borte mesteparten av stilken, men det får du styre selv hva du liker.

Hakk rødløk i små biter. Jeg liker også å hakke rosiner og pinjekjernene litt slik at de blir fordelt bedre i blandingen. 

Bland sammen alle ingrediensene i en skål. Server!

Kan fint oppbevares et par dager i kjøleskapet. Derfor kan denne forberedes dagen før, slik at det blir mindre tid ved kjøkkenbenken når middagen skal lages.

Hele oppskriften gir ca 370 kalorier, og holder fint til 3-4 porsjoner.

Lag gjerne en dobbel porsjon så har du i noen dager :) Til middag eller til lunsj! 

Da vi fikk servert en lignende versjon i et familieselskap i fjor høst var det også små baconbiter i salaten. Et sunnere alternativ til det er å å hakke skinkestrimler eller pålegg i mindre biter, steke de litt i panna og så blande de inn i salaten. Spesielt røkt skinke gir god smak, og minner litt om bacon når den blir stekt.  

 

Morsomt er det fortsatt å se at mange av de tidligere oppskriftene faller i smak :) Husk at dere også må prøve dere fram etter hvor søtt osv dere selv liker det ;)

Jeg ser også at #bakekona blir brukt på Instagram uten at jeg kan se alle. Dere med lukket profil får jeg dessverre ikke sett, bare så dere er klar over det. 

Tre uker ut i det nye året allerede! Og jeg har begynt på uke 3 på den nye styrkeprogrammet. Power! Gøy er det å presse kroppen og føle musklene bare vokser. Hehe. Meg og "muskelbuntene" i styrkerommet ;) 

Ha en fortsatt fin kveld :)

 

#oppskrift #mat #middag #protein #proteinrik #sukkerfri #dessert #bake #kosthold #trening #proteinrik #funksjonellmat #sukrin #vektkklubb #bakekona

Hjemmelaget "Thousand island"-dressing uten sukker

God kveld :)

Beina på puffen og kroppen satt godt til rette i sofaen - og sånn blir det resten av kvelden!

Jeg startet nemlig morgen med en time på spinningsykkelen før jobb. Så da er dagens treningsøkt gjennomført for lengst..

Speltlomper spiser jeg sjeldent med pølse inni! 

Som pizzapunn f.eks fungerer det supert, og på den måten har du en pizza klar på nullkommaniks.

Begge lompene er smurt med hermetiske tomater med hvitløk. Så har jeg slengt noen stekte kyllingbiter, rødløk, paprika og mais på begge. 

På den ene har jeg revet lett-ost og på den andre noen klatter med Piladelphia light med hvitløk og urter. Mm..! 

Dressingen er en slags versjon av Thousand island. Jeg har ingen nøyaktig oppskrift, men prøv deg litt frem med hva du har i skapet og hvor sterk du liker den.

I min:

 • Mager kesam
 • En dæsj kethup uten sukker eller tomatpuré
 • Litt sweet chili saus
 • Worchestershiresaus
 • Paprikapulver (eller finhakket paprika)
 • Litt sitronsaft
 • En klype sukrin
 • Salt
 • Pepper
 • Litt kajennepepper

Uff - litt av en liste kanskje...? ;)

Litt salat fra tacosalat dagen før er godt som tilbehør ved siden av.

Og når du først skjærer opp salat til f.eks tacoen, så kan du like gjerne skjære opp litt ekstra!

Og vips så har du kanskje til både lunsj og middag dagen etterpå!

Vær litt forsiktig med chilisausen hvis den er sterk. Det lærte jeg! Godt for forbrenning da.. ;)

Lag f.eks dressing av en hel boks mager kesam så har du i noen dager :)

God planlegging kan spare deg for mye tid! :)

Jeg tenkte jeg bare kunne legge til at jeg i går spiste brownien jeg la ut her om dagen til kvelds. Da prøvde jeg med havremel, og jeg likte resultatet veldig godt selv. Den ble ikke like smooth som med fullkornsmel, men meget god! Havre har jo en naturlig søtsmak :)

Håper dere har dere bra - og ønsker dere en fortsatt fin kveld :)

 

#oppskrift #speltlompe #salat #middag #mat #hjemmelaget #dressing #kesam #lunsj #magerkesam #bakekona

Fylt squash og paprika - Marmorerte proteinpannekaker

Jeg er vel ikke den eneste som har fått med meg at det kun er en måned igjen til julaften? :) 

Så i tiden fremover blir det mer jul her på bloggen også! Jeg har nok tyvstartet litt allerede.. ;) Vi snakker bakst, tips, desserter osv! 

På fredag hadde vi denne enkle middagen.

Squash og paprika fylt med kyllingkjøttdeig og toppet med ost.

Paprika og squash delt i to, og innmaten ble tatt ut. 

Kyllingkjøttdeig stekt i panna med en boks hermetiske tomater, oregano, salt, pepper, hvitløk, paprikapulver og chili.

Fyll squash og paprika med kjøttfyllet, og topp med ost. Bakes i ovnen på 200 grader i 20-25 minutter.

På squashen hadde jeg jarlsberg, og på paprikaen hadde jeg mozzarella. 

Du kan selvfølgelig servere ris/quinoa ved siden av. Eller rett og slett fylle grønnsakene med denne nydelige gryteretten.

Og så til et lite tårn - nå som matlysten er tilbake! 

Sjokolade og gresskar-proteinpannekaker! 

Grunnoppskriften er denne

Jeg brukte hjemmelaget gresskarpuré istedenfor fruktmos, og blandet halvparten av røra med en god ts kakao. Jeg tilsatte litt ekstra med kanel også.

Da jeg skulle steke de la jeg en skje av den lyserøra i stekepannen, og en skje med den mørke røra oppå. Så smurte jeg blandingen litt utover i panna, og på denne måten marmomerte de seg.

Toppet med gresk yoghurt blandet med en skje gresskarpuré og litt sukrin melis. 

Dere.. Jeg klør i fingrene etter få ut neste giveaway - så den kommer i løpet av uka. 

Dere kan få to hint: iHerb + gavekort

Ikke avslørende i det hele tatt.. ;)

Men dette høres vel bra ut?

 

#sukkerfri #sukringold #funksjonellmat #oppskrift #jatildesserthverdag #pannekaketårn #pannekake #proteinpannekake #proteinrik #proteinpulver #kokosmel #iherb #gresskar #bakekona #muskelmat #middag #paprika #kylling

Squash-lasagne og frisk dessert!

Squash.. Jeg gir meg ikke! Det er jo utrolig hva denne grønnsaken kan brukes til! 

Nå altså brukt til å lage en meget god lasagne, som var gårsdagens middag.

Min kjære mann elsker lasagne, og er en klassiker hos mange. Så jeg var mildt sagt spent da jeg foreslo å "tulle" litt med klassikeren med denne varianten. 

Jeg tror jeg kan konkludere med at vi alle var meget fornøyde og positivt overrasket over hvor godt dette var, og at det vil bli en gjenganger her! 

Jeg vil samtidig legge til at jeg kokte litt pasta ved siden av, da jeg var litt usikker på om en slik form var nok. Gutta spiste litt pasta, men for meg holdt det med en stor salat ved siden av.

Her er ihvertfall mengden jeg brukte:

 • 2 squash
 • 1 pakke karbonadedeig
 • 1/2 rødløk
 • 1 boks hermetiske tomater
 • 2 ss ketchup - eller tomatpure
 • Krydder - salt, pepper, hvitløk, paprika, oregano/pizzakrydder.
 • Ost

Sett stekeovnen på 200 grader. Bruk en ostehøvel til å få lange squash-skiver. Legg de utover tørkepapir, og strø over salt. Squash inneholder mye vann, så dette gjøres for å få trukket ut mye av vannet. Stek karbonadedeigen og tilsett løken. La det surre litt sammen. Tilsett hermetiske tomater og ketchup/tomatpure. La det småputre til tomatsausen har tyknet litt. Smak til med det krydderet du liker. Vær litt forsiktig med å salte tomatsausen for mye, siden squash også har fått salt på seg.

Tørk av overflødig væske fra squash med litt mer papir. Legg kjøttsausen og squasen lagevis i en form, slik som man gjør med vanlig lasagne. Topp med revet ost. Stekes midt i ovnen til osten har blitt gylden. Dette tar ca 30 minutter.

Frisk salat og kesam mager er veldig godt tilbehør!

Jeg kunne nok latt sausen koke litt lenger eller fått ut litt mer væske av squashen, men smaken var virkelig god!

Det er ikke noe problem å legge et lag med pastaplater hvis du vil! ;) 

Så til en meget frisk og vitaminrik dessert.

Jeg har lyst til å si at denne er både rask og enkel..

Men.. Granateple! For en komplisert frukt! 

Jeg liker veldig godt granateple, men den er jo så utrolig kjedelig å rense! Jeg skulle virkelig ønske de solgte ferdigrenset granateple på butikken ;)

Men når rensingen først er unnagjort er denne desserten veldig rask ;)

En appelsin skjært i skiver og et par spiseskjeer gresk yoghurt i midten.

Toppet med granateple og sukrin gold.

Granateple er virkelig en antoksidantbombe - og brukes til alt fra desserter, juice og i salater! 

Nå har jeg en boks ferdigrenset granateple stående i kjøleskapet. Så del gjerne tips/oppskrifter på hva jeg kan bruke den til!

 

#hverdag #lasagne #middag #lavkarbo #appelsin #jatildesserthverdag #sukringold #bakekona

Fylte skinke-skåler til frokost, lunsj eller middag!

Dagens innlegg mangler dessverre søtsaker, men heller et superenkelt mattips! 

Disse skinke-skålene er perfekt til nesten hvilket som helst måltid! 

Sett stekeovnen på 175 grader.

Bruk den skinken du foretrekker, bare den ikke skjært for tynn, og legg dem i muffinsformer eller oppi et muffinsbrett. Jegf foretrekker silikonformer.

Visp sammen eggehvite eller egg og en skvett melk - bland inn grønnsaker som mais, paprika og løk. Tilsett også litt krydder hvis du vil ha litt mer smak på blandingen - salt, pepper, hvitløk, cumin, gressløk.

Hell eggeblandingen oppi skinka - og stek midt i ovnen til den har stivnet.

Til frokost kan et par speltlomper, brødskive, knekkebrød eller lingende være perfekt tilbehør.

Til lunsj kan en frisk salat i tillegg var godt.

Til middag kan det være greit med noe som metter mer som f.eks ris, potet eller quinoa/couscous.

Har du potet til overs fra gårsdagens middag er det også veldig godt å skjære det i terninger og ha oppi eggeblandingen.

Dette krever lite arbeid, og kan tilpasses med det du liker!

Lag en stor porsjon så har du til lunsjen dagen etterpå ;)

Igjen - perfekt matpakkefyll for liten eller stor! 

Det klør i kroppen etter å få trent litt igjen! Så jeg tror nok ikke jeg kommer til å hvile 100 % denne uken.. Det blir nok en kondisjonøkt på spinningsykkelen. Jeg har også tenkt å ta med en tur innom styrkerommet for å "leke" med litt med øvelser. Trening var en ukjent aktivetet i livet mitt før. Nå gir det meg energi og større mestringsfølelse. I tillegg føler jeg det hjelper meg med å få ut frustrasjon jeg har over ting og for koblet ut tankene litt. Jeg har gjennomgått en livsstilsendring, og jeg føler meg sterkere enn noensinne! 

Men dere!

Har dere sett at Quest Nutrition har kommet med enda en ny smak! Den er foreløpig ikke til salgs hos iHerb, og faktisk finner jeg den heller ikke på Quest sin hjemmeside enda. Men jeg så i går at de la ut en "teaser" på Instagram, Tweeter og Facebook.

Double Chocolate Chunk! Yes, please!

Jeg gir et lite pip når jeg ser den er til salgs et eller annet sted! 

Hvem er din Quest-favoritt?

 

#proteinmat #proteinrik #lunsj #mat #trening #kosthold #bakekona

En tur til det indiske kjøkken..

God kveld! :) 

Jeg håper dere har hatt en flott helg så langt.Og lykke for at det er en hel dag igjen! :)

I dag har vi blant annet kost oss på Tivoli med et vennepar og sønnen, og de små gutta storkoste seg! Det er veldig morsomt at man kan ta med Jonathan på så mye mer forskjellig nå som han blir eldre og mestrer mer! :) 

Middagen i dag har jeg tenkt lenge på at jeg skulle prøve å lage - men noen ganger går det ikke så fort i svingene.

Jeg har alltid tenkt at asiatisk mat tar en evighet å lage og krever en haug med ingredienser..

Vel.. Man behøver hverken et skap fullt av forskjellige krydder og å tilbringe flere timer på kjøkkenet! Det er dagens middag et smakfullt bevis på :)

Chicken Tikka Masala, fullkornsris, hjemmelaget chapati og en dash yoghurt naturell

Ah - som jeg elsker mat med krydder og mye smak!

La meg legge til at dette er en middag som fint kan nytes til hverdags som på en lørdagskveld! Jeg gleder meg til neste gang :) 

Oppskrift:

 • 3-4 kyllingfiléter- skjært i biter
 • 2 ss tikka masala kryddermiks - evt pasté (Jeg kjøpte kryddermiksen på Kiwi her jeg bor. Rødt krydder i en pose)
 • En boks hermetiske tomater - jeg brukte den med tilsatt hvitløk
 • 1 ts tomatpure kan også gjerne tilsettes
 • Litt ingefær og hvitløk hvis du har det også.
 • 2/3 boks yoghurt naturell
 • 1 ss koriander

Stek kyllingbitene og tilsett kryddermiksen. Hell oppi tomatene og tomatpuré. La det putre litt, og bland så oppi evt ingefær og hvitløk. Bruker du ikke hermetiske tomater med hvitløk kan du gjerne "kjøre på" med hvitløk. Når sausen har tyknet litt skrur du ned platen slik at det ikke koker. Tilsett yoghurten og bland det godt sammen. La sausen kose seg litt - uten at det koker! Rør inn litt frisk koriander på slutten.

Serveres med ris, litt chapati eller nanbrød og yoghurt naurell. Og også gjerne litt salat.

Toppet med litt frisk koriander.

Dette var vel ikke skremmende avansert? :) 

Og ganske så magert! Ikke noe unødvendig mengder sukker, olje og salt! Litt rødløk hadde nok også vært nydelig i sausen, så det får bli med i oppskriften neste gang ;)

Oppskriften på chapati, pannestekt brød, kommer selvsagt om ikke lenge ;)

Håper dette faller i smak hos flere :)

Er dere glad i mat fra det asiatiske kjøkken? Og i så fall hva?

 

#middag #oppskrift #indisk #kylling #tikkamasala #kosthold 

 

Lag tzatzikien selv!

God kveld! Er det søndag? Og helga er over? 

Denne helga har virkelig flydd avgårde! Vi har hadde koselig beøsk i går, og hadde nok en bursdagsfeiring for 2-åringen vår. Kaker, gaver, fest og moro! 

Bakingen er dokumentert - og oppskrifter kommer i løpet av uka. Dere kan vente dere blant annet pizzasnurrer, sukkerfri cake pops og eplemuffins!

Men.. Tilbake til overskriften. Jeg kom over en artikkel som gjorde meg litt skremt! En tankevekker.. 

Overskriften var: Bamas tzatsiki er majones

40,7 % av inneholdet er fett. Næringsinnholdet per 100 gram er 381 kcal. Dette er jo helt vilt med tanke på at tzatziki skal være en yoghurt og agurk-dressing. Årsaken? Holdbarheten.. Vanvittig mener nå jeg.

Artikkelen er fra 2012 - så det kan være produktet ikke selges lenger eller at det er endret. Men poenget er! Sjekk hva ting inneholder før du kjøper, og f.eks tzatziki lager man så enkelt selv!

Tzatziki kan være så enkelt som:

 • 1 beger yoghurt naturell / gresk yoghurt naturell
 • 1/2 agurk - revet
 • Hvitløk
 • Salt 
 • Pepper
 • Evt litt sukrin hvis du synes den er litt syrlig.

Hurtigversjon: Bland alt sammen. 

Hell gjerne yoghurt naturell over i et kaffefilter slik at den blir tykkere. Og strø litt salt over den raspet agurken slik at vannet trekker raskere ut av den. Gjør du begge deler får du en tykkere konsistens på tzatzikien. Et must er det ikke. Oppbevar i en tett boks i kjøleskapet, så har du en sunn og mager dressingen til middagen i et par dager. Uten både unødvendig mye fett, sukker og salt.

Perfekt som tilbehør til grillmat, hjemmelaget gyros eller på salaten!

Kutt opp grønnsaker i strimler - og bruk tzatzikien som dip! Perfekt kveldsmat ;)

Men vi får avslutte dagens innlegg med noe søtt!

Et eple, kuttet i terninger, kanel og sukrin gold ristet sammen i en pose. 

Legges lagevis sammen med et beger Yoplait dobbel 0 % vanilje.

Toppet med sukrin gold og naturlig honningkjeks.

Jeg vil avslutte med at jeg skjønner at det er enkelt å kjøpe ferdigprodusert mat, og vi lager ikke absolutt alt fra bunnen her heller. Men vær litt oppmerksom på hva ting egentlig inneholder! 

Jeg håper dere har hatt en fin helg! med et siste stikk av sommervarme (?) Og ønsker dere en god start på en ny uke! 

 

#oppskrift #tzatziki #utensukker #sukkerfri #dessert #jatildesserthverdag #iherb #middag #mat #kosthold #trening #bakekona

Nydelig gryterett med "skjulte" grønnsaker

Jeg har virkelig ikke fortstått at det er fredag i dag! Så helgen kom nesten litt brått på ;) Godt er det ihvertfall, og jeg gleder meg til mye familietid med gutta og flere hyggelige besøk!

I går lagde jeg en middag jeg bare må dele med dere! Den var utrolig god, enkel og også veldig barnevennlig!

I tillegg blir den like god, om ikke bedre, hvis den lages dagen før! Denne gryteretten er litt "putt det du har og liker i"-middag! 

Oppskrift på hva vår gryterett inneholdt:

 • En pakke karbonadedeig
 • En halv rødløk - skjært i små biter
 • 2 bokser hermetiske tomater
 • En halv paprika - skjært i små biter
 • En gulrot - raspet
 • 1 kjøttbuljongterning
 • Quinoa - bruk det du foretrekker/har - fullkonrris, bulgur, couscous.
 • Mais
 • Krydder: salt, pepper, hvitlløk, paprika, kajennepepper, sennepspulver, oregano

Skyll quinoaen i vann. Stek karbondedeig i en kjele. Tilsett løk og paprika og la det surre litt sammen. Hell opp tomatene. Da det begynner å småkoke tilsettes gulrot, buljongterning, quinoa (evt ris) og mais. La alt småkoke til quinoaen/risen er gjennomkokt. Rør jevnlig. Smak til med krydder. Server selvfølgelig med en liten salat ved siden av hvis du ønsker det. 

Vend inn litt kesam mager/yoghurt naturell for en litt mildere og kremete variant.

Jeg hadde bare en dash ved siden av :)

Vi elsket denne gryteretten alle sammen - og jeg kommer helt klart til å lage den igjen veldig snart! Denne kan man fint lage kvelden før, og så er det bare å varme den opp når dere kommer hjem fra jobb og har slitne og sultne barn hengende i beina. Du kan også gjøre mange av forberedelsene kvelden før hvis du heller foretrekker det. Skjær opp paprika og løk, rasp gulrot - og så er det bare å la kjelen kose seg på komfyren mens du pusler med andre ting! 

Perfekt middag for småbarns-familier som trenger å "lure" inn litt grønnsaker ;) Selvfølelig for alle andre også! ;)

Nydelig som restemat! Eller frys ned i porsjonsbokser til en ekstra god lunsj en annen gang.

Så til gårsdagens dessert. 

Sjokoladekrem med en crispy topping!

Gresk yoghurt naturell, sjokoladeproteinpulver og sukrin melis/sukrin gold blandes sammen. En vaniljejkeks knust i biter og sukrin gold på toppen.

Erstatt proteinpulveret med kakao hvis du foretrekker det.

Og så dere.. Endelig! 

Quest Nutrition Protein Bar i smaken White Chocolate Raspberry

Snakk om å ha høye forventninger! Og ihvertfall etter at både jeg og Kato har blitt helt hekta på Cookie Dough-smaken. 

Første forsøk: "Hva? Er dette alt? Hvor er den hvite sjokoladen..?" - og det samme følte Kato.

Andre forsøk: "Hmm. Jo.. Ja. Ikke så verst! Men Cookie Dough er fortsatt bedre"

Så konklusjonen er altså: hvis du forventer en proteinbar med mye smak av hvit sjokolade, så må du skru ned de forvetningene. Det positive er at den ikke er seig og kompakt som noen av de andre smakene kan være. Den er luftig og frisk, og absolutt god på smak. Proteinbaren inneholder biter av hvit sjokolade og bringebær. Jeg ble utrolig skuffet første gangen, men er mer positiv nå. Den er, som de andre Quest barene, veldig god varmet litt i mikroen også! Er du nysgjerrig på White Chocolate ville jeg gitt den en sjansen! Jeg kommer til å nyte de alle sammen! ;) 

Skal du prøve en Quest bar for første gang ville jeg nok bestilt Cookie Dough-smaken.

Kanskje en litt forvirrende "anmeldelse", men dette var ihvertfall mine første tanker :)

Jeg må bare komme med en liten anmeldelse til. Jeg fikk jo for noen dager siden en pakke med en av dressingene til Walden Farms. Kalorifri dressing?! Vel.. Nå har jeg fått testet den ut både i går og i dag på lunsj-salaten og middagen i dag, og er meget positivt overrasket! Jeg tror ikke man skal overdrive mengden av gangen, men den gir en veldig god smak! Så der har jeg blitt veldig nysgjerrig på flere smaker! 

En riktig god bake-helg! :)

(Her skal det bakes åde kaker og annet bakst!)

 

#oppskrift #middag #gryterett #karbonadedeig #suntoggodt #kosthold #vektklubb #quinoa #iherb #mat #bakekona 

Kyllingwok og pannekake med bær

Uken ble startet med en veldig enkel middag - perfekt for travle dager.

Wok kan varieres - bruk det du har av kjøtt og grønnsaker! Jeg passer alltid på å ha forskjellig poser med grønnsaker i fryseren - wok, brokkoli og andre grønnsaksblandinger. Da er det aldri noen god unnskyldning for å ikke ha grønt på middagsfatet!

I dag tok jeg i tillegg å blandet inn et par spiseskjeer ygohurt naturell - ,mer dressing eller saus trengtes ikke :)

Og til dagens dessert ble det en veldig enkel pannekake fylt med bringebær og blåbær.

20 gram kakemix fra Funksjonell mat, som er glutenfri for de som trenger det, og 2 egghviter piskes lett sammen. Stekes på middels varme.

Fyllet i dag var veldig enkelt - og kan varieres til det uendelige! Jeg tok bare opp litt bringebær og blåbær fra fryseren. Tinte i mikroen, rørte inn en liten klype sukrin og helte over pannekaka.

Toppet det hele med litt Walden Farms pancake syrup - som er helt uten kalorier!

Planen var egentlig å fylle den med pære, som jeg har skjært opp og fryst ned, men det fant jeg ikke. Ikke at jeg lette så lenge heller.. Poenget er at den kan fylles med så mangt! :)

Er det litt for tidliig å planlegge julebaksten? Det har nemlig jeg begynt så smått å tenke på.. Men først burde jeg nok bake meg gjennom et par barnebursdager! For verdens herligste sønn fyller nemlig snart to år! :) 

Hva er din favorittkake? Sunn eller ei! ;)

 

#middag #wok #pannekake #sukkerfri #utensukker

Grilling og rask dessert for å dempe søtsuget

Se hva jeg kom hjem til middag i går:

Når sola skinner må man passe på å få brukt grillen, så da stelte gutta i stand med en skikkelig biffmiddag i går. Grillet ytrefilét av okse marinert med hvitløk, ovnsbakte potetbåter og grønnsaker. I tillegg hadde vi yoghurt naturell og litt soyasaus ved siden av. Nam! Luksus å komme hjem til en sånn middag ;)

Når søtsuget setter i gang for fult er det ofte jeg fort pisker sammen denne lette sjokoladekosen:

En-to eggehviter pisket med sukrin melis og steviadråper med sjokoladesmak. Når du kan snu bollen på hodet ut at den renner ut pisker jeg inn enten lett-kakao eller proteinpulver med ønsket smak.

Og dermed har du en god porsjon luftig "sjokoladekrem"!

Jeg toppet det denne gangen med litt cappucino-krydder. 

I løpet av noen dager kommer det oppskrift på sunne snickers-biter, kokosboller og proteinkuler med forskjellig proteinpulver.

Fredag! Taco! HELG! 

(Og en sterk følelse om at noe muffins er på gang i morgen.. Altså utdrikningslaget  mitt :) Spennende...!!)

Sunn kyllingkebab med lavkalori-pitabrød

Denne herligheten hadde jeg til middag her om dagen, og kan anbefales på det sterkeste! 

Jeg elsker Hellas og gresk mat, og en klassiker når jeg er på ferie der er å spise en stor gyros til lunsj mens vi ligger på stranda og sliker solen. Dette bringer tilbake mange ferieminner! 

Så da jeg så kebab-krydder i krydderavdelingen her om dagen, visste jeg at jeg måtte lage en sunn "gyros" veldig snart. I tillegg nærmer jo både bryllupet og ikke minst bryllupsreisen seg med stormskritt, og bryllupsreisen går nemlig til Hellas! Det skal bli veldig deilig, og jeg er sikker på at det kommer til å bli spist noen gyros på både meg og Kato i løpet av den uka! 

For de som lurer er gyros et slag pitabrød/tykk lefse fylt med kjøtt, litt grønt, noen har pommes frites inni også og selvfølgelig tzatziki. 

Her er min versjon:

Oppskrift på en stor lefse:

 • 3 eggehviter
 • 15 gram kokosmel/havremel eller annen meltype (tilsvarer ca 1 ss)
 • 1 ts fiberhusk
 • 1/4 ts bakepulver
 • Oregan, hvitløkspulver, urtekrydder, salt - det du selv vil smake til med! 
 • Litt vann

Alt blandes godt med enten en stavmixer eller visp. Tilsett vann etter behov. Røra skal være litt rennende, men ikke for tynn. Hele røra helles i en sprayet varm panne og stekes på middels sterk varme.

Fylles med det du måtte ønske! Jeg skjærte kyllingfilét i strimler og stekte med kebabkrydder. Fylte lefsa med oppskjært salat, kylling og hjemmelaget tzatziki. 

For noen gir kokosmel en litt spesiell smak, og derfor kan det være greit å bruke f.eks havremel. Kokosmel gir en lavkarbo-versjon, mens havremel gir mer karbohydrater.

Tzatzikien består av: Yoghurt naturell, agurk, presset hvitløk, salt og pepper. Og evt en liten klype sukrin.

Kaloriinnholdet på lefsa kommer litt an på hva du bruker av tørrvare. Med f.eks kokosmelet du får kjøpt på Helsekosten blir totalen ca 75 kalorier per store lefse. Mens med f.eks Axa havremel blir det ca 103 kalorier. Med hvetemel vil du havne et sted i mellom. Uansett et veldig sunt og ikke minst godt og mettende alternativ til tortillalefse eller pitabrød. 

Har dere noen spesielle ferieminner når det gjelder mat?

Oppskrift på sunn og proteinrik blomkål-pizza

Som jeg nevnte i går har jeg sett flere forskjellige oppskrifter på denne pizza-typen, og det som går igjen er en god del ost i bunnen. Derfor prøvde jeg meg på å ersatte osten med kesam mager for å gjøre den enda magrere og i tillegg enda mer proteinrik! Jeg er nok ganske sikker på at bunnen blir mer crispy med ost, men både smak og konsistens fungerert helt supert for meg! Da jeg la inn alle ingrediensene kom det opp at den inneholdt 56 % protein! 

Jeg klarte ikke å få i meg hele i går og måtte la det bli igjen to stykker, og disse smakte veldig godt til lunsj i dag! Oppskriften tenker jeg er ca til en porsjon, men dette kommer jo an på hvor mye du spiser og hvor stor du lager den ;) Bruk gjerne både mindre eller mer blomkål, og tilpass bare mengden kesam mager etter det :)

Oppskrift på pizzabunnen:

 • 325 gram blomkål
 • 2 eggehviter
 • 2-3 ss kesam mager
 • Krydder etter ønske. Jeg brukte blant annet hvitløk, salt, pepper, cumin, pizzakrydder.

Blomkålen kuttes opp i en foodprosessor til den ligner mer på ris. Putt så blomkål-risen inn i mikroen på full effekt i 6-7 minutter, sånn at den blir kokt.

Tilsett de andre ingrediensene og bland alt sammen

Smør det utover bakplaten. 

Tenk at hele denne bunnen er ca 135 kcal! Så nå er det opp til deg å ta valget på hvor sunn den skal være ;)

Stekes i ovnen på 210 grader i 20-30 minutter

Så smurte jeg utover en blanding av tomatpure og hermetiske tomtater + litt diverse krydder utover bunnen

Ønsket fyll legges så på.

Jeg hadde:

 • 110 gram kalkunstrimler
 • 100 gram karbonadedeig
 • Paprika
 • Mais 
 • Rødløk
 • Lett gulost

Så er den klar for å steks litt i ovnen igjen! Nå skal den bare stå til osten har smeltet

Kos deg med hele pizzaen om du vil med god samvittighet!

Jeg hadde i tillegg en stor dash kesam mager til! På fatet ser du ikke halvparten av pizzaen en gang.. Nok mat!

Totalt: ca 515 kalorier for hele pizzaen, og som sagt er over halvparten protein!

Fortell meg gjerne hvordan det faller i smak hvis du prøver det på dette! :)

, Oslo

Kontakt: bakekona@gmail.com